SAMRÅDSREDOGÖRELSE sid 1(6)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMRÅDSREDOGÖRELSE sid 1(6)"

Transkript

1 SAMRÅDSREDOGÖRELSE sid 1(6) Ärendehantering Detaljplaneprogram för Nyhems industriområde i Hillerstorp upprättades i februari Syftet med programmet var att utöka industriområdet västerut och fram till Lv 152 genom att markförlägga befintlig högspänningsledning och planlägga tidigare oplanerad mark. Programskedet med tillhörande samråd resulterade i fortsatt planläggning genom upprättande av detaljplan för delen öster om Törestorpsvägen (etapp 1). Detaljplanehandlingar omfattande planbeskrivning, genomförandebeskrivning, plankarta med bestämmelser och fastighetsförteckning daterade 10 februari 2004 har upprättats för etapp 1. Syftet med detaljplanen är att markförlägga befintlig högspänningsledning genom området, vilket frilägger byggbar industrimark samt att anlägga dagvattendammar i anslutning till Storån. Planförslaget innebär att området i huvudsak planläggs för industriverksamhet. Ett större naturområde säkerställs i anslutning till Storån där också rening av dagvatten kan ske i anlagda dammar. Beskrivning av samrådsskedet Planförslaget sändes genom beslut i miljö- och byggnadsnämnden ut på samråd under tiden 22 mars till 19 april 2004 till berörda myndigheter, sakägare (boende, fastighetsägare, rättighetshavare etc) och föreningar. Annons för allmän upplysning gällande rubricerat planförslag var införd i tidningen Finnveden Nu och Värnamo Nyheter Allmänt samrådsmöte hölls den 1 april 2004 kl i Törestorps Missionsskyrka. Mötet besöktes av ett 10-tal personer. Planförslaget mottogs i huvudsak väl. Synpunkter under samrådsmötet och kommentarer till dessa framgår av särskilt upprättat protokoll. Följande remissinstanser har inkommit med skrivelse och har inget att erinra mot förslaget Vägverket Region Sydöst, Skrivelse Kommunstyrelsens arbetsutskott,

2 SAMRÅDSREDOGÖRELSE sid 2(6) Skriftliga synpunkter på detaljplaneförslaget SYNPUNKT Länsstyrelsen Planförslaget innebär att ett skydd mot förorening av Storån kommer till stånd genom de dagvattendammar som redovisas. Planbeskrivningen ger generella rekommendationer för dammutformningen. Bland annat anges att dammarna bör ges en uppehållstid på minst en vecka. Länsstyrelsen förutsätter att ett närmare underlag om belastande flödesvariationer i det planerade dammsystemet tas fram för att ge underlag för en närmare utformning. Vid utformningen bör också uppmärksammas att den framtida skötseln av dammarna underlättas. Planförslaget har inte redovisat undersökningar om förorenad mark eller sediment inom planområdet. Länsstyrelsen förutsätter att sådan undersökning utförs. Den närmare bedömningen av att någon miljökvalitetsnorm inte överskrids bör kunna framgå. Luftföroreningsmätningar är utförda i den centrala delen av Hillerstorp. Frågor om hur strandskyddet påverkas av de föreslagna dagvattendammarna får utredas vidare i samråd med Länsstyrelsen. PLANFÖRFATTARENS KOMMENTAR I samband med projektering av dammanläggningarna kommer erforderliga utredningar gällande utformning och flöden etc vidtas. Före etableringen av befintliga industrier och verksamheter inom planområdet utgjordes aktuell mark av naturmark. Det finns ingen anledning att misstänka markföroreningar från nuvarande verksamheter inom planområdet. Det finns vidare inget som talar för att Storåns sediment skulle vara särskilt förorenat i anslutning till planområdet. Planförslaget innebär heller ingen påverkan på Storåns sediment. Grund för särskilda utredningar gällande föroreningar i mark, vatten och sediment, med anledning av ny detaljplan, bedöms därför saknas. Beaktas, bedömningen utvecklas. Diskussionen tas lämpligen i det inledande projekteringsskedet och initieras av kommunen.

3 SAMRÅDSREDOGÖRELSE sid 3(6) Forts. Länsstyrelsen Den särskilda planbestämmelsen som bekräftar att befintligt bostadshus får användas som bostad bör utgå. Planbeskrivningen bör i stället kompletteras med kommentarer om på vilka grunder bostaden kan finnas kvar. Kommentarer till redovisningen av planens förenlighet med miljömålen enligt särskild överenskommelse. Beskrivningen är riktig vad gäller vilka mål som huvudsakligen berörs. Eventuellt kan man därutöver föra resonemang kring målen Begränsad klimatpåverkan (lokalisering i förhållande till bostäder, kollektiva förbindelser, GC-förbindelser och tågtransporter, förutsättningar för hållbar energiförsörjning), och Myllrande våtmarker (anläggande av damm) samt möjligen Ett rikt odlingslandskap och Levande skogar eftersom dessa miljöer inskränks av planen. Resonemanget kring God bebyggd miljö kan utvecklas. Målet tar inte bar upp grönområden utan också vattenområden och rekreation. Andel hårdgjord yta ska också minska enligt delmål ett. Enligt planen väntas stor del av marken omvandlas till hårdgjorda ytor. Vad kan man göra för att begränsa de hårdgjorda ytorna på ett rimligt sätt? Vad planen betyder för rekreation och friluftsliv kan också bedömas. Beaktas. Planförslaget revideras i enlighet med denna synpunkt. Beaktas. Beaktas. Delmål ett innebär att det senast 2010 skall finnas översiktligt planeringsunderlag för fysisk planering och samhällsbyggande i form av program och strategier och avser inte direkta konkreta åtgärder på detaljplanenivå. Däremot bör naturligtvis dessa strategier och program, när de har upprättats, ge effekter på detaljplanenivå. Strategierna kan med fördel implementeras i översiktsplanearbetet, bevarandeprogram, grönstrukturplaner etc. Det finns generellt en vilja från industriägare att kunna hårdgöra stora delar av sina verksamhetsytor, vanligtvis med asfaltsbeläggning. Detta med anledning av bl a bärighetsaspekten, krav på jämnhet, renhet, skötsel etc. Av kostnadsskäl får antas att denna beläggning inte utförs mer omfattande än nödvändigt. Det synes inte vara skäligt, mot bakgrund av anläggandet av särskilda dagvattendammar för rening av dagvattnet, att i närmare omfattning genom planbestämmelser hindra verksamhetsutövare från att hårdgöra erforderliga delar sina industrifastigheter. Denna åtgärd bör inom vissa ramar vara fri förutsatt att utgående dagvatten ges tillräcklig rening innan det når Storån.

4 SAMRÅDSREDOGÖRELSE sid 4(6) Sydkraft Sydkraft har en 40 kv högspänningsledning genom planområdet. Koncessionstiden för högspänningsledningen är beslutad till Planens syftet är att markförlägga befintlig högspänningsledning genom området. I planbeskrivningen är angivet att högspänningsledningen kommer att markförläggas i annat läge för att frigöra mark för byggnation. Förslag på ny sträckning finns också beskriver i planbeskrivningen. Med anledning av flera centralt viktiga frågor tog kommunen initiativ till möten med Sydkraft. Resultatet av dessa möten framgår nedan. Att ändra en högspänningsledning från luftledning till markförlagd kabel kräver ny koncession för linje. Ansökan om ny koncession för linje görs hos Energimyndigheten som prövar om ny koncession i ett annat tekniskt utförande är möjligt. Prövning sker även av en eventuell ny sträckningen. Att erhålla beslut om ny koncession för linje kan ta flera år och beslutet måste inte innebära att ledningsägaren får sina önskemål tillgodosedda fullt ut. Flyttning/Kabling kan därför inte ske förrän om och när myndigheten har beslutet om ny koncession. I väntan på att Energimyndigheten beslutar om en eventuell ny koncession hemställer Sydkraft att, i det fall att myndigheten inte skulle besluta om koncession för linje i ett annat utförande, ett I- område läggs ut med 10 meter på vardera sidan om ledningen, mätt från yttersta faslinan på resp. sida om ledningen. I det fall Energimyndigheten beslutar om en eventuell ny koncession för linje och då för markförlagd kabel hemställer Sydkraft även att ett 10 meter brett u-område läggs ut för ledningen med ledningen som mittlinje och då i samråd med nedan angivna kontaktpersoner.

5 SAMRÅDSREDOGÖRELSE sid 5(6) Forts. Sydkraft I planbestämmelserna skall anges att "Inom med I betecknat område får inte byggas anläggning eller bedrivas verksamhet som hindrar bibehållandet av elektriska ledningar, ej heller finnas vegetation, flaggstänger eller dylikt som genom sin höjd kan utgöra fara för ledningen." Mot bakgrund av ovanstående förutsätter Sydkraft att överenskommelse träffas om eventuella åtgärder och en eventuell fördelning av kostnader innan detaljplanen antas. Lantmäteriet Skall det inte finnas något u-område för markförlagd högspänningsledning? Det bör stå på plankartan vad det är för kartredovisning och när fastighetsbildningen är aktuell. Ett u-område är inte nödvändigt inom allmän platsmark i form av NATUR. Nu kommer dock ledningen markförläggas utanför planområdet. Beaktas. Utöver ovanstående skrivelser har muntliga synpunkter på planförslaget givits under samrådsmötet. Synpunkter och kommentarer till dessa framgår av under mötet särskilt upprättat protokoll.

6 SAMRÅDSREDOGÖRELSE sid 6(6) Samråd med Sydkraft efter ordinarie samrådstid Kommunen tog initiativ till möten med ledningsägaren Sydkraft med anledning av deras yttrande. Även ledningsfrågor utanför planområdet behövde diskuteras. Möten hölls och och finns protokollförda. Dessa möten resulterade, vad gäller aktuellt planförslag, sammanfattningsvis i följande. Inriktningen är att befintlig luftledning genom planområdet skall läggas om som luftledning till ett läge öster/söder om väg 152 och därmed strax utanför planområdet. Ansökan om ny koncession för en sådan ledningssträckning påbörjas. Gnosjö kommun kommer inte att anta detaljplanen förrän koncessionen är klar eftersom det inte är helt säkert att ny koncession erhålls för den planerade sträckningen. Kostnadsfördelningen för att flytta ledningen i anslutning till planområdet regleras av ett avtal mellan kommunen och dåvarande ledningsägaren AGH-elverken. Detta avtal innebär att aktuell ledningsomläggning skall bekostas av ledningsägaren. Sydkraft bekostar därför all ledningsomläggning i anslutning till planområdet, varefter man fullgjort befintligt avtal. Ett separat avtal som reglerar parternas inrättelse skall upprättas av Sydkraft och godkänns av båda parter. Revideringar av detaljplaneförslaget Följande revidering av planförslaget görs: Samtlig industrimark betecknas med J1: Industri Befintlig högspänningsledning genom planområdet flyttas till ett läge söder om och utanför planområdet. Grundkartan kompletteras med kartredovisning mm enligt Lantmäteriets synpunkt. Bedömningen gällande miljökvalitetsnormerna utvecklas. Mindre revidering görs gällande värderingen av planens förenlighet med miljömålen Vatten och Samhällsteknik AB Erik Almquist

7 Förslag till fortsatt handläggning Miljö- och byggnadsnämnden godkänner upprättad samrådsredogörelse samt beslutar att planförslaget efter föreslagna revideringar ställs ut enligt PBL 5:23. Kommunen inleder samråd med länsstyrelsen om behov av upphävande av strandskydd inom planområdet med anledning av planerade dagvattendammar.

UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING

UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING 2010-06-24 DETALJPLAN FÖR NISSAFORS 1:155 M.FL (STRANDUDDEN) I GNOSJÖ KOMMUN UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING ÄRENDEHANTERING Ägarna till stamfastigheten Nissafors 1:155 ansökte i juni månad 2009 om planläggning

Läs mer

Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun

Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun 2013-10-18 Reviderad 2013-11-18 Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun Planbeskrivning HANDLINGAR Planförslaget består av denna beskrivning och plankarta med bestämmelser.

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Hillerstorp 3:85 m.fl. (Thule), Gnosjö kommun, Jönköpings län

Detaljplan för fastigheten Hillerstorp 3:85 m.fl. (Thule), Gnosjö kommun, Jönköpings län 2018-06-12 Detaljplan för fastigheten Hillerstorp 3:85 m.fl. (Thule), Gnosjö kommun, Jönköpings län SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄRENDEHANTERING 2018-01-09 17 gav kommunstyrelsen i uppdrag åt samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län

NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län DETALJPLAN FÖR HAPARANDA 3:33 M.FL. NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län INNEHÅLLSFÖRTECKNING Handlingar... 2 Planförfarande... 2 STRANDSKYDD... 2 LANDSKAPSBILDSSKYDD... 2 SAMRÅDET...

Läs mer

Del av Vadholmen, FOSS 10:1 m.fl. GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Munkedal, Västra Götalands län. Detaljplan för. Upprättad , rev

Del av Vadholmen, FOSS 10:1 m.fl. GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Munkedal, Västra Götalands län. Detaljplan för. Upprättad , rev Antagen av Kommunstyrelsen, enl. beslut 2011-06-14, 93. Laga kraft, 2011-07-26. Detaljplan för Del av Vadholmen, FOSS 10:1 m.fl. Munkedal, Västra Götalands län Upprättad 2011-04-14, rev 2011-06-01 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

LAGA KRAFT. Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten /KS/31

LAGA KRAFT. Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten /KS/31 2019-03-21 19/KS/31 LAGA KRAFT Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län FÖRENKLAT FÖRFARANDE Samråd: 2019-03-01 2019-03-15 Antagen av KS: 2019-04-09

Läs mer

PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 2:69 (RÄDDNINGSSTATIONEN) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR

PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 2:69 (RÄDDNINGSSTATIONEN) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR Antagen av KF 2018-04-26 Laga kraft 2018-05-29 PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 2:69 (RÄDDNINGSSTATIONEN) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning

Läs mer

Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen

Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-03-19 Dnr. 2017-182 2(8) 3(8) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 3 Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4

Läs mer

Detaljplan för Laxåskogen 18:1, Hemgården. Laxå kommun, Örebro län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE

Detaljplan för Laxåskogen 18:1, Hemgården. Laxå kommun, Örebro län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Laxåskogen 18:1, Hemgården Laxå kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Global Care i Laxå AB äger fastigheten Laxåskogen 18:1. Företaget önskar möjlighet för fler typer av användningar

Läs mer

Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Detaljplanens syfte är att justera byggrätten för Äventyrets

Läs mer

Detaljplan för Kv. Verkstaden 4 m.fl., Åseda samhälle, Uppvidinge kommun, Kronobergs

Detaljplan för Kv. Verkstaden 4 m.fl., Åseda samhälle, Uppvidinge kommun, Kronobergs Emma Nordstrand 0474 0474-470 68 emma.nordstrand@uppvidinge.se 2015-01-21 Dnr: 2014-0150 1(5) GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Kv. Verkstaden 4 m.fl., Åseda samhälle, Uppvidinge kommun, Kronobergs län.

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 2:69 (RÄDDNINGSSTATIONEN) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 2:69 (RÄDDNINGSSTATIONEN) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR PLANBESKRIVNING SAMRÅDSSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 2:69 (RÄDDNINGSSTATIONEN) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Behovsbedömning Upprättad: 2017-09-12

Läs mer

TILLÄGG TILL DETALJPLAN FÖR Del av Harbo-Smedsbo 1:31 m.fl. DPä 341/364 Harbo tätort Heby kommun, Uppsala län. SAMRÅDSTID 24 maj juni 2016

TILLÄGG TILL DETALJPLAN FÖR Del av Harbo-Smedsbo 1:31 m.fl. DPä 341/364 Harbo tätort Heby kommun, Uppsala län. SAMRÅDSTID 24 maj juni 2016 SAMRÅDSHANDLING 1 (6) - MARK OCH PLANERING - SAMRÅDSTID 24 maj 2016-13 juni 2016 Antagen Laga kraft TILLÄGG TILL DETALJPLAN FÖR Del av Harbo-Smedsbo 1:31 m.fl. DPä 341/364 Harbo tätort Heby kommun, Uppsala

Läs mer

ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR HAPARANDA 3:33 m. fl. NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län

ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR HAPARANDA 3:33 m. fl. NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR HAPARANDA 3:33 m. fl. NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län INNEHÅLLSFÖRTECKNING Handlingar... 2 Planförfarande... 2 STRANDSKYDD... 2 LANDSKAPSBILDSSKYDD... 2

Läs mer

STATLIGA ORGAN 1. Länsstyrelsen Lantmäteriet

STATLIGA ORGAN 1. Länsstyrelsen Lantmäteriet Antagandehandling Detaljplan för Svetsaren 1 och 2, Saab Barracuda AB Gamleby, Västerviks kommun, Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2017-01-30 GRANSKNINGSUTLÅTANDE HANDLINGAR

Läs mer

Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län

Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län 2017-12-12 Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄRENDEHANTERING 2016-10-04 244 gav kommunstyrelsen i uppdrag åt samhällsbyggnadsförvaltningen att ta upprätta en detaljplan

Läs mer

DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 7:2 M.FL. (HILLERSTORPS HAMN) I GNOSJÖ KOMMUN

DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 7:2 M.FL. (HILLERSTORPS HAMN) I GNOSJÖ KOMMUN 2014-08-04 DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 7:2 M.FL. (HILLERSTORPS HAMN) I GNOSJÖ KOMMUN GRANSKNINGSUTLÅTANDE ÄRENDEHANTERING Kommunstyrelsen beslutade 2011-11-08 226 att uppdra åt samhällsbyggnadsnämnden

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Hillerstorp 3:116 m.fl. (Ballhusbyn), Gnosjö kommun, Jönköpings län

Detaljplan för fastigheten Hillerstorp 3:116 m.fl. (Ballhusbyn), Gnosjö kommun, Jönköpings län 2018-02-12 Detaljplan för fastigheten Hillerstorp 3:116 m.fl. (Ballhusbyn), Gnosjö kommun, Jönköpings län SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄRENDEHANTERING 2017-04-04 111 gav kommunstyrelsen i uppdrag åt samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

Detaljplan för Hönsäter 5:12 och del av Hönsäter 5:4 Götene kommun Dpl #145. ANTAGANDEHANDLING dat mars 2009

Detaljplan för Hönsäter 5:12 och del av Hönsäter 5:4 Götene kommun Dpl #145. ANTAGANDEHANDLING dat mars 2009 HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Karta med text från ÖP del 2 Planen antagen 2009-03-24 Laga kraft 2009-04-23 Genomförandetiden utgår 2019-03-24 Bilagor Fastighetsförteckning

Läs mer

Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl.

Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl. Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (5) Datum 2018-11-07 Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl. Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-06-15 181 att

Läs mer

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Dnr: POM 2011-383 DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Hur samrådet har bedrivits Detaljplaneprövningen handläggs med normalt planförfarande. Förslag till detaljplan

Läs mer

Planområdets ungefärliga lokalisering

Planområdets ungefärliga lokalisering 1(6) 2018-02-20 Granskningshandling Samrådsredogörelse för förslag till ny detaljplan för Skruv 15:13 m.fl Planområdets ungefärliga lokalisering Innehållsförteckning 2(6) Samrådets genomförande... 3 Detaljplanens

Läs mer

Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län.

Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län. Dnr: Ks 2017/25 Samrådsredogörelse Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län. Upprättad. Samråd Detaljplanen har varit utställd för samråd från och med

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO Laga kraft 2013-11-19 Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten Detaljplan för del av kvarteret Kofoten SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-061 Dnr. 2018-061 2(7) 3(7) Innehållsförteckning Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Räddningstjänsten

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR DEL AV GÅRÖ 1:69 (ÅVS, STRÖMGATAN) I GNOSJÖ TÄTORT

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR DEL AV GÅRÖ 1:69 (ÅVS, STRÖMGATAN) I GNOSJÖ TÄTORT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR DEL AV GÅRÖ 1:69 (ÅVS, STRÖMGATAN) I GNOSJÖ TÄTORT ANTAGANDEHANDLING HANDLINGAR Planbeskrivning Plankarta med bestämmelser Behovsbedömning Upprättad av Samhällsbyggnadsförvaltningen,

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND Upprättad 2018-05-03 SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande INKOMNA YTTRANDEN Statliga verk, myndigheter och

Läs mer

Detaljplan för Bärstad- Smörsoppsvägen, Hammarö kommun

Detaljplan för Bärstad- Smörsoppsvägen, Hammarö kommun Samrådsredogörelse Detaljplan för Bärstad- Smörsoppsvägen, Hammarö kommun 2018-09-28 Dnr 2017/317 1 Inledning Kommunledningskontoret fick 2018-02-12 av kommunstyrelsens arbetsutskott i uppdrag att ta fram

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för Södra Arneby 1:67, Rottneros skola Sunne kommun, Värmlands län KS2016/924

Samrådsredogörelse Detaljplan för Södra Arneby 1:67, Rottneros skola Sunne kommun, Värmlands län KS2016/924 ) Datum 2017-04-19 1 (5) Samrådsredogörelse Detaljplan för Södra Arneby 1:67, Rottneros skola Sunne kommun, Värmlands län KS2016/924 Postadress Besöksadress Telefon Internet och fax Giro och org nr Sunne

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Södra vägen, etapp 2. Nässjö stad och kommun

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Södra vägen, etapp 2. Nässjö stad och kommun Sidan 1 av 5 Datum 2018-10-01 Granskningshandling Diarienummer 2018-018 Samrådsredogörelse Detaljplan för Södra vägen, etapp 2. Nässjö stad och kommun Samrådsförfarande Detaljplanen har varit på samråd

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Dnr: 2013/35

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Dnr: 2013/35 Detaljplan för Löderup 4:98 m.fl. i Löderup tätort Ystads kommun, Skåne län GRANSKNING Detaljplan för Löderup 4:98 m.fl., har varit utställd för granskning under tiden 25 mars - 24 april 2017 (enligt Samhällsbyggnadsnämndens

Läs mer

Dnr: GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5)

Dnr: GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5) GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5) Detaljplan för GÄSTGIVAREN 6 Bromölla, Bromölla kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet bedrivits Ärendet handläggs med standardförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. del av Rensbo 1:30. Hedemora kommun, Dalarnas län

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. del av Rensbo 1:30. Hedemora kommun, Dalarnas län ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN för del av Rensbo 1:30 Hedemora kommun, Dalarnas län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättad 7 juli 2017 HANDLINGAR Detaljplanen består av: Plankarta Planbeskrivning Genomförandebeskrivning

Läs mer

Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen

Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2018-04-23 Dnr. 2017-182 2(7) 3(7) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 3 Sammanfattning av granskningsutlåtandet...

Läs mer

Förslag till ny detaljplan för del av Granholmen (Ytterbyn

Förslag till ny detaljplan för del av Granholmen (Ytterbyn 1 Förslag till ny detaljplan för del av Granholmen (Ytterbyn 97:3 m.fl.) SAMRÅDSREDOGÖRELSE Planförslagets syfte Gällande byggnadsplan är för planområdet helt inaktuell och behöver anpassas till dagens

Läs mer

Detaljplan för del av Vreta 2:11 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för del av Vreta 2:11 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för del av Vreta 2:11 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra nybyggnation av bostäder i form av villor i anslutning till

Läs mer

Detaljplan för Varpet 1:17

Detaljplan för Varpet 1:17 Detaljplan för Varpet 1:17 SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-04-19 Dnr. 2017-163 2(6) 3(6) Innehållsförteckning Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Miljösamverkan Östra Skaraborg

Läs mer

OMFATTANDE FASTIGHETERNA MOLNBY 1:5 OCH MOLNBY 1:6 I VALLENTUNA KOMMUN, STOCKHOLMS LÄN.

OMFATTANDE FASTIGHETERNA MOLNBY 1:5 OCH MOLNBY 1:6 I VALLENTUNA KOMMUN, STOCKHOLMS LÄN. KS 2016.503 UPPRÄTTAD 2017-04-10 ÄNDRING DETALJPLAN Molnbydepån OMFATTANDE FASTIGHETERNA MOLNBY 1:5 OCH MOLNBY 1:6 I VALLENTUNA KOMMUN, STOCKHOLMS LÄN. GRANSKNINGSUTLÅTANDE UPPRÄTTAD ENLIGT PBL 2010:900

Läs mer

Del av Brunnsäng 1:1 (Bovieran)

Del av Brunnsäng 1:1 (Bovieran) Samhällsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Dnr 2015-00397-214 Detaljplan för Del av Brunnsäng 1:1 (Bovieran) inom Brunnsäng i Södertälje Upprättad 2017-05-15 Beslut Stadsbyggnadsnämnden beslöt 2015-03-24

Läs mer

Samhällsbyggnadskontoret GRANSKNINGSHANDLING 1(5) Erika Svensson DNR: MSN/2019:77. Samrådsredogörelse

Samhällsbyggnadskontoret GRANSKNINGSHANDLING 1(5) Erika Svensson DNR: MSN/2019:77. Samrådsredogörelse Samhällsbyggnadskontoret GRANSKNINGSHANDLING 1(5) Erika Svensson 2019-05-08 DNR: MSN/2019:77 Planarkitekt Rev Datum Samrådsredogörelse Tillhörande ändring av detaljplan för: Bresshammar 1:1, del av, Stavlund,

Läs mer

Detaljplan för fastighet Haga 1:2 m.fl. (Lundby) Askersunds kommun, Örebro län.

Detaljplan för fastighet Haga 1:2 m.fl. (Lundby) Askersunds kommun, Örebro län. Detaljplan för fastighet Haga 1:2 m.fl. (Lundby) Askersunds kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Askersunds kommun har bedömt att det finns ett behov av mark avsedd för småhus samt för barnomsorg

Läs mer

SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR

SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR HYBO 1:28, 12:1, 2:63 MED FLERA UPPHÄVANDE AV DEL AV DETALJPLAN FÖR HYBO STATIONSSAMHÄLLE LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Datum: 2014-10-29

Läs mer

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan Sida 1 av 6 ANTAGANDEHANDLING Diarienummer B/2011:446 Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan SAMRÅDETS GENOMFÖRANDE Detaljplanesamråd har genomförts enligt

Läs mer

Dingle förskola, DINGLE 4:33, 1:84 m fl GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Munkedal, Västra Götalands län. Detaljplan för. Upprättad , rev

Dingle förskola, DINGLE 4:33, 1:84 m fl GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Munkedal, Västra Götalands län. Detaljplan för. Upprättad , rev Antagen av Kommunstyrelsen, Munkedals kommun enl. beslut 2012-08-08, 102. Laga kraft, 2012-09-04. Detaljplan för Dingle förskola, DINGLE 4:33, 1:84 m fl Munkedal, Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Detaljplan för Omnibussen 2 m. fl. Ökad andel mark som får bebyggas Östersunds kommun

Detaljplan för Omnibussen 2 m. fl. Ökad andel mark som får bebyggas Östersunds kommun Detaljplan för Omnibussen 2 m. fl. Ökad andel mark som får bebyggas Östersunds kommun Dnr MSN 01896-2018 Dnr ByggR: P 2016-48-00 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Granskning pågick mellan 1 juli och 9 augusti 2019

Läs mer

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Detaljplan för TÖRESTORP 2:52, DEL AV HangOn AB, Gnosjö kommun, Jönköpings län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR - Plankarta med bestämmelser - Plan- och genomförandebeskrivning - Behovsbedömning Bakgrund HangOn

Läs mer

Borgholms kommun SAMHÄLLSBYGGNAD. Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10. Drivern. Planområde SAMRÅDSHANDLING

Borgholms kommun SAMHÄLLSBYGGNAD. Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10. Drivern. Planområde SAMRÅDSHANDLING Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10 Drivern Planområde SAMRÅDSHANDLING 2015-09-10 Innehåll Förutsättningar 3 Planförslag 4 Plankarta med bestämmelser 5 Genomförandebeskrivning 6 Samråd av planförslaget

Läs mer

Detaljplan för ett område norr om Tälleleden, del av fastigheten Ulvsätter 2:4 i Hallsberg, Hallsbergs kommun

Detaljplan för ett område norr om Tälleleden, del av fastigheten Ulvsätter 2:4 i Hallsberg, Hallsbergs kommun GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1(7) Beatrice Rimmi, 0582-68 51 78 beatrice.rimmi@hallsberg.se Datum Diarienr. 2014-03-20 Dnr TPN 2011/108 Enligt sändlista Detaljplan för ett område norr om Tälleleden, del av fastigheten

Läs mer

Fastigheterna Blåduvan 1 och Tättingen 2-12 m.fl., Finspång

Fastigheterna Blåduvan 1 och Tättingen 2-12 m.fl., Finspång Dnr KS.2016.0819 Samrådsredogörelse 2018-08-27 1 (5) Detaljplan för Fastigheterna Blåduvan 1 och Tättingen 2-12 m.fl., Finspång SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen för fastigheten Blåduvan 1 och Tättingen

Läs mer

1.1 SYFTE SAMMANFATTNING... 3

1.1 SYFTE SAMMANFATTNING... 3 1.1 SYFTE... 3 1.2 SAMMANFATTNING... 3 2.1 OMRÅDETS DISPOSITION OCH GESTALTNING... 5 2.2 BEBYGGELSE... 5 2.3 ALLMÄNNA PLATSER/NATUR... 5 2.4 TRAFIK... 5 2.5 TEKNISK FÖRSÖRJNING... 6 2.6 FASTIGHETSINDELNING

Läs mer

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning. Detaljplan för Bostäder norr om Hjälmavägen inom stadsdelen Björlanda i Göteborg

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning. Detaljplan för Bostäder norr om Hjälmavägen inom stadsdelen Björlanda i Göteborg Granskningsutlåtande Datum: 2016-03-22 Diarienummer: 0886/03 Aktbeteckning: 2-5341 Sirpa Antti-Hilli Telefon: 031-368 16 09 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Bostäder norr om Hjälmavägen

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län Sydnärkes byggförvaltning Ulrika Åberg Planarkitekt SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län Enligt PBL 2011 (Plan- och bygglagen 2011) 5 kap. 17 har Detaljplan

Läs mer

Datum Dnr 2014/320

Datum Dnr 2014/320 1(6) Detaljplan för TALLEN 1 Sölvesborg, Sölvesborgs kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Ärendet handläggs med enkelt planförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap 6. Tillfälle att ta del

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-07-07 215 att genomföra samråd för detaljplaneförslaget.

Läs mer

Detaljplanen handläggs med standardförfarande (PBL 2010:900). Planförslaget ska antas av kommunfullmäktige.

Detaljplanen handläggs med standardförfarande (PBL 2010:900). Planförslaget ska antas av kommunfullmäktige. Detaljplan Södra Otterbäcken, Gullspångs kommun, Västra Götaland SAMRÅDSREDOGÖRELSE Efter samrådsskedet PLANENS SYFTE Detaljplanen syftar till att skapa förutsättningar för byggandet av bostäder samt utveckling

Läs mer

Västervik, Västerviks kommun, Kalmar län

Västervik, Västerviks kommun, Kalmar län Kommunstyrelsens förvaltning Enheten för samhällsbyggnad 2018-07-03 Antagandehandling Detaljplan för Geten 14 Västervik, Västerviks kommun, Kalmar län GRANSKNINGSUTLÅTANDE HANDLINGAR Till detaljplanen

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande UDDEVALLA KOMMUN DNR 2011:0023 Miljö och Stadsbyggnad ARB 546 Arkivnr: 1132 1 LAGAKRAFTHANDLING Antagen: 21 februari 2013 Lagakraft: 22 mars 2013 SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande DETALJPLAN för JÄRNVÄGSANKNUTEN

Läs mer

Sund 1:15 mfl. Stora Räfseviken.

Sund 1:15 mfl. Stora Räfseviken. DETALJPLAN FÖR Sund 1:15 mfl. Stora Räfseviken. VÄRMDÖ KOMMUN GRANSKNINGSUTLÅTANDE Dnr: 15KS/6 PBL (2010:900) Datum: 2017-10-09 Samhällsbyggnadsavdelningen GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR Sund 1:15

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE NORMALT PLANFÖRFARANDE DNR KS 2011/416 PLAN NR S158 2014-04-29 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Del av Kv. Svärdet Tomelilla kommun, Skåne län GRANSKNING Detaljplanen har varit utställd för granskning

Läs mer

Granskningsutlåtande för detaljplan för Solskensvägen (del av Tullinge 19:282) i Tullinge, Botkyrka kommun

Granskningsutlåtande för detaljplan för Solskensvägen (del av Tullinge 19:282) i Tullinge, Botkyrka kommun 1 [5] 3013:513 Referens Zillah Bood Granskningsutlåtande för detaljplan för Solskensvägen (del av Tullinge 19:282) i Tullinge, Botkyrka kommun Ärendet Samhällsbyggnadsnämnden beslutade 12 april 2016 om

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län

Samrådsredogörelse för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län Ett förslag till detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1, daterat 2017-09-25,

Läs mer

Bemötande: Kommunen har noterat och bemött synpunkterna från samråd 1.

Bemötande: Kommunen har noterat och bemött synpunkterna från samråd 1. Detaljplan för del av Hamre 3:5 m.fl. VERKSAMHETSOMRÅDE, Sollefteå kommun Samrådsredogörelse Planens syfte är att expandera befintliga industriområdet i anslutning till Långsele tätort. Planens syfte är

Läs mer

0486-P2018/3. Upphävande ANTAGANDEHANDLING. Beslutsdatum Detaljplaneprogram. Gestaltningsprogram Illustrationskarta

0486-P2018/3. Upphävande ANTAGANDEHANDLING. Beslutsdatum Detaljplaneprogram. Gestaltningsprogram Illustrationskarta X 179900 X 179400 Upphävande Y 6583500 Y 6583500 Y 6583400 Y 6583300 X 179500 X 179400 Y 6583200 Handling: Dokumentstatus: ANTAGANDEHANDLING x x Planbeskrivning med Detaljplaneprogram Beslutsdatum Gestaltningsprogram

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE tillhörande detaljplan för fastigheten Kumla 3:242 & 3:245, Malmstigen 1 & 3 i Tyresö kommun, Stockholms län

GRANSKNINGSUTLÅTANDE tillhörande detaljplan för fastigheten Kumla 3:242 & 3:245, Malmstigen 1 & 3 i Tyresö kommun, Stockholms län Samhällsbyggnadsförvaltningen September 2014 Hanna Fürstenberg Danielson, planarkitekt Dnr: 2012 KSM 0287 GRANSKNINGSUTLÅTANDE tillhörande detaljplan för fastigheten Kumla 3:242 & 3:245, Malmstigen 1 &

Läs mer

Tillägg till PLANBESKRIVNING

Tillägg till PLANBESKRIVNING Antagandehandling Februari 2018 Laga kraft 2018-03-23 Ändring av del av stadsplan för del av Askersunds stad, Kv. Skolan m.fl. (Sjötomten 1 och 2) Askersunds kommun Örebro län Tillägg till PLANBESKRIVNING

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Tivedstorp 2:47 Laxå kommun, Örebro län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Tivedstorp 2:47 Laxå kommun, Örebro län Sydnärkes byggförvaltning Ulrika Åberg Planarkitekt SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Tivedstorp 2:47 Laxå kommun, Örebro län Enligt PBL 2011 (Plan- och bygglagen 2011) 5 kap. 17 har Detaljplan

Läs mer

HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Bilagor Fastighetsförteckning dat

HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Bilagor Fastighetsförteckning dat Lundvägen Dalaholmssjön Transformatorstation Lundagården HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Bilagor Fastighetsförteckning dat 2010-02-05 Planen antagen 2010-04-20

Läs mer

Upphävande del av nr 408 Bpl- Byggnadsplan för Ambjörby syd

Upphävande del av nr 408 Bpl- Byggnadsplan för Ambjörby syd SS Diarienummer KST 2018/136 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Upphävande del av nr 408 Bpl- Byggnadsplan för Ambjörby syd Torsby kommun Värmlands län Torbjörn Almroth stadsarkitekt Besöksadress Nya Torget 8, Torsby

Läs mer

- MARK OCH PLANERING - 3 JUNI 2015 Dnr 2015/33 DP/ä 225/351

- MARK OCH PLANERING - 3 JUNI 2015 Dnr 2015/33 DP/ä 225/351 ANTAGANDEHANDLING 1 (9) - MARK OCH PLANERING - SAMRÅDSTID 7 april 2015 28 april 2015 ANTAGANDE 11 maj 2015 LAGA KRAFT 3 juni 2015 ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR Diken 1:51 och 1:52 Harbo tätort Heby kommun,

Läs mer

DETALJPLAN FÖR KV BJÖRNEN FILIPSTADS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE

DETALJPLAN FÖR KV BJÖRNEN FILIPSTADS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR KV BJÖRNEN FILIPSTADS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE Miljö- och stadsarkitektkontoret September 2018 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådets har bedrivits Filipstads kommun har upprättat ett förslag

Läs mer

Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE PL 2016/22. Samrådsredogörelse

Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE PL 2016/22. Samrådsredogörelse Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (6) Datum 2019-08-05 Dnr Samrådsredogörelse PL 2016/22 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-06-15 184 att genomföra samråd för detaljplaneförslaget. Detaljplaneförslaget

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1 Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Inledning Detaljplanen för del Jägartorpet 1 och 2 har upprättas med standardförfarande (enligt PBL 2010:900,

Läs mer

TOMTINDELNING FÖR KV. VRÅKEN PLANKARTA & PLANBESKRIVNING. Ändring av detaljplan för. i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län

TOMTINDELNING FÖR KV. VRÅKEN PLANKARTA & PLANBESKRIVNING. Ändring av detaljplan för. i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län Ändring av detaljplan för TOMTINDELNING FÖR KV. VRÅKEN i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län PLANKARTA & PLANBESKRIVNING Plankarta: Utsträckningen av tomtindelningen som upphävs är markerad i grönt.

Läs mer

Boberg 3:122 A N T A G A N D E H A N D L I N G. Detaljplan för bostäder. Falkenbergs kommun P L A N B E S K R I V N I N G

Boberg 3:122 A N T A G A N D E H A N D L I N G. Detaljplan för bostäder. Falkenbergs kommun P L A N B E S K R I V N I N G A N T A G A N D E H A N D L I N G Detaljplan för bostäder Boberg 3:122 Falkenbergs kommun P L A N B E S K R I V N I N G Upprättad 2014-05-14 B74 Laga kraft 2014-12-27 Till detaljplanen hör följande handlingar:

Läs mer

PLANBESKRIVNING GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN ÖSTERSKOG 1:43 M.FL. (GUNNARS TRÅD) I GNOSJÖ KOMMUN

PLANBESKRIVNING GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN ÖSTERSKOG 1:43 M.FL. (GUNNARS TRÅD) I GNOSJÖ KOMMUN PLANBESKRIVNING GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN ÖSTERSKOG 1:43 M.FL. (GUNNARS TRÅD) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Behovsbedömning Samrådsredogörelse

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV GÅRÖ 1:69 (ÅVC, STRÖMGATAN) I GNOSJÖ TÄTORT

DETALJPLAN FÖR DEL AV GÅRÖ 1:69 (ÅVC, STRÖMGATAN) I GNOSJÖ TÄTORT PLANPROGRAM DETALJPLAN FÖR DEL AV GÅRÖ 1:69 (ÅVC, STRÖMGATAN) I GNOSJÖ TÄTORT PROGRAMHANDLING HANDLINGAR Planprogram Programskiss Behovsbedömning Upprättad av Miljö och byggförvaltningen i Gnosjö kommun

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret dnr: 2015/260 2016-08-23 1(6) GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Hyllinge 5:109 i Hyllinge samhälle och Åstorps kommun, Skåne län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV TUREBERG 29:52, EDSBERGS BÅTKLUBB. Antagandehandling Dnr 2013/0357 KS.203

DETALJPLAN FÖR DEL AV TUREBERG 29:52, EDSBERGS BÅTKLUBB. Antagandehandling Dnr 2013/0357 KS.203 DETALJPLAN FÖR DEL AV TUREBERG 29:52, EDSBERGS BÅTKLUBB Antagandehandling 2014-05-15 Dnr 2013/0357 KS.203 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 3 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT

Läs mer

Detaljplan för Del av INNERSTADEN 1:47 och 1:1 (Kv. Hake etapp 2), Köpings tätort, Köpings kommun, PL 395

Detaljplan för Del av INNERSTADEN 1:47 och 1:1 (Kv. Hake etapp 2), Köpings tätort, Köpings kommun, PL 395 SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (5) 70/2015 Stadsarkitektkontoret Victor Zakrisson, Planarkitekt 0221-252 92 victor.zakrisson@koping.se Detaljplan för Del av INNERSTADEN 1:47 och 1:1 (Kv. Hake etapp 2), Köpings tätort,

Läs mer

Detaljplan för Torglägenheterna

Detaljplan för Torglägenheterna 1(13) Detaljplan för Torglägenheterna UTLÅTANDE Juni 2017 I detta utlåtande redovisar de yttranden som framkommit i samband med samråd (2 februari 23 februari 2017) samt granskning (31 maj - 21 juni 2017)

Läs mer

Remissinstanser och föreningar. G 1. Länsstyrelsen i Stockholms län Se yttrande. G 2. Trafikförvaltningen SLL Ingen erinran

Remissinstanser och föreningar. G 1. Länsstyrelsen i Stockholms län Se yttrande. G 2. Trafikförvaltningen SLL Ingen erinran 1 av 5 Detaljplan för Söderfjärdsskolan Dp 406 Vaxholms stad, Stockholms län Samråd Kommunstyrelsen beslöt den 30 augusti 2012 att uppdra åt stadsbyggnadsförvaltningen att utarbeta förslag till detaljplan.

Läs mer

Detaljplan för Karlsborgs fd. reningsverk (Karlsborg 3:1) Plankartan med bestämmelser blir juridiskt bindande efter antagande.

Detaljplan för Karlsborgs fd. reningsverk (Karlsborg 3:1) Plankartan med bestämmelser blir juridiskt bindande efter antagande. GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Karlsborgs fd. reningsverk (Karlsborg 3:1) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planförslaget redovisas på följande handlingar: Plankarta med bestämmelser Denna planbeskrivning

Läs mer

Detaljplan för Del av Arvidsjaur 9:4 och del av Arvidsjaur 9:5 Camping, stugby och tillfällig vistelse Arvidsjaurs kommun, Norrbottens län

Detaljplan för Del av Arvidsjaur 9:4 och del av Arvidsjaur 9:5 Camping, stugby och tillfällig vistelse Arvidsjaurs kommun, Norrbottens län Arvidsjaurs kommun Árviesjávrien kommuvdna Samrådsredogörelse SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Del av Arvidsjaur 9:4 och del av Arvidsjaur 9:5 Camping, stugby och tillfällig vistelse Arvidsjaurs kommun,

Läs mer

Detaljplan för fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra bostadsbebyggelse på del

Läs mer

Detaljplan för del av Anderbäck 1:50, Nyköping, Nyköpings kommun

Detaljplan för del av Anderbäck 1:50, Nyköping, Nyköpings kommun Samhällsbyggnad Plan- och naturenheten Samrådsredogörelse Datum Dnr SHB19/37 2019-05-06 Detaljplan för del av Anderbäck 1:50, Nyköping, Nyköpings kommun Hur samrådet bedrivits Förslag till detaljplan,

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Fastigheten FOGHAMMAR 29:9 m. fl. Östhammars kommun, Uppsala län. Inkomna yttranden - förteckning

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Fastigheten FOGHAMMAR 29:9 m. fl. Östhammars kommun, Uppsala län. Inkomna yttranden - förteckning 2016-03-21 Dnr SBN-2014-383 1 (5) Bygg- och miljöförvaltningen SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för Småindustri- och handelsområde i Foghammar, Alunda Fastigheten FOGHAMMAR 29:9 m. fl. Östhammars

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Utställningshandling. Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län.

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Utställningshandling. Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Utställningshandling Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. DETALJPLAN Upprättat av Britta Lundgren den 2012-02-20 -----------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheten Hovmantorp 6:1 m.fl

Detaljplan för del av fastigheten Hovmantorp 6:1 m.fl 1(10) 2018-04-12 Antagandehandling ANTAGEN 2018-06-18 LAGAKRAFT 2018-07-18 Planbesked Beslut Samråd Granskning Antagande Laga kraft Detaljplan för del av fastigheten Hovmantorp 6:1 m.fl Skolgatan Hovmantorps

Läs mer

Detaljplan för Bodön 1:6 m.fl. Kalix kommun, Norrbottens län

Detaljplan för Bodön 1:6 m.fl. Kalix kommun, Norrbottens län 1 Detaljplan för Bodön 1:6 m.fl. Kalix kommun, Norrbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Planförslagets syfte Syftet med planen är att utöka tomtarealer, höja byggrättsarean samt skapa förutsättningar för nya

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten Detaljplan för del av kvarteret Kofoten GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2018-06-18 Dnr. 2018-061 2(7) 3(7) Innehållsförteckning Sammanfattning av granskningsutlåtande... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Lantmäteriet

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2017

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2017 A5014 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2017 Detaljplan för del av Döderhult 1:1 och Oskarshamn 3:2, Kvastmossen Centralorten, Oskarshamns kommun Dnr SBN 2015/41 Uppdragsbeslut

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 1 Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 Valdemarsviks kommun, Östergötlands län. PLANBESKRIVNING 2 Innehållsförteckning 1 HANDLINGAR 3 2 PLANPROCESSEN- EN ÖVERSIKT AV NORMALT

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Inre Sållaren Samrådsredogörelse 1

ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Inre Sållaren Samrådsredogörelse 1 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Inre Sållaren Samrådsredogörelse 1 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Inledning Detaljplanen för Inre Sållaren upprättas med enkelt planförfarande, vilket innebär att planen kommer att

Läs mer

SÄRSKILT UTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR

SÄRSKILT UTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR Datum: 2014-03-10 Diarienummer 0122/13 Sida 1/7 SÄRSKILT UTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR DEL AV HÖNÖ OMFATTANDE HÖNÖ 2:272, ÖCKERÖ KOMMUN Datum: 2014-03-10 Diarienummer 0122/13 Sida

Läs mer

i Mariestad Upphävande av detaljplan för kv. Sprinten samt stadsplan för del av Mariefors SAMRÅDSHANDLING Planbeskrivning juni 2018

i Mariestad Upphävande av detaljplan för kv. Sprinten samt stadsplan för del av Mariefors SAMRÅDSHANDLING Planbeskrivning juni 2018 Planbeskrivning SAMRÅDSHANDLING juni 2018 Upphävande av detaljplan för kv. Sprinten samt stadsplan för del av Mariefors i Mariestad PLANBESKRIVNING - Upphävande av detaljplan för Sprinten samt del av stadsplan

Läs mer

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Antagandehandling

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Antagandehandling Datum 2011-12-02 Diarienummer 0333/10 Sida 1/6 UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Antagandehandling DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER ÖCKERÖ 2:497, ÖCKERÖ KOMMUN Datum 2011-12-02 Diarienummer 0333/10 Sida 2/6 INLEDNING Syftet

Läs mer

Detaljplan för Fjugesta 4:61 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för Fjugesta 4:61 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för Fjugesta 4:61 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att säkerställa befintliga användningsområden och möjliggöra ett samlat industri/verksamhetsområde

Läs mer

Järnvägen 9. Samrådsredogörelse. Innehåll. 1. Bakgrund. 2. Hur samrådet har gått till Dnr MSN/2016:1216. Ändring av detaljplan

Järnvägen 9. Samrådsredogörelse. Innehåll. 1. Bakgrund. 2. Hur samrådet har gått till Dnr MSN/2016:1216. Ändring av detaljplan 2017-09-05 Dnr MSN/2016:1216 Ändring av detaljplan Järnvägen 9 stadsdelen Brevik Samrådsredogörelse Innehåll 1. Bakgrund s. 1 2. Hur samrådet har gått till s. 1 3. Sammanfattning av inkomna synpunkter

Läs mer

Förslag till detaljplan för detaljplan för Övre Fjällberg, del av Torreby 3:154 i Munkedals kommun.

Förslag till detaljplan för detaljplan för Övre Fjällberg, del av Torreby 3:154 i Munkedals kommun. 2018-08-30 Dnr. 2016 0029 Förslag till detaljplan för detaljplan för Övre Fjällberg, del av Torreby 3:154 i Munkedals kommun. GRANSKNINGSUTLÅTANDE Hur granskningen har bedrivits Granskning om förslag till

Läs mer