Kallelse och föredragningslista

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kallelse och föredragningslista"

Transkript

1 KALLELSE 1 (14) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 7 december 2016 Plats och tid Stadshuset A287, Ledamöter Ersättare Ordförande Anders Teljebäck (S) 1:e vice ordförande Amanda Agestav (KD) 2:e vice ordförande Elisabeth Unell (M) Carin Lidman (S) Staffan Jansson (S) Ann-Louise Molin Östling (S) Magnus Edström (MP) Lars Kallsäby (C) Anna Hård af Segerstad (M) Rodrigo Romo (M) Jesper Brandberg (L) Ann-Christine From Utterstedt (SD) Vasiliki Tsouplaki (V) Jazmin Pettersson (S) Mikael Lindh (S) Solveig Nilsson (S) Mikael Sandberg (S) Markus Lindgren (MP) Vicki Skure Eriksson (C) Eric Söderberg (KD) Staffan Anger (M) Caroline Högström (M) Marcus Jacobson (M) Jenny Boström (L) Patric Sjölund (SD) Anna Maria Romlid (V)

2 (14) 1 Dnr KS Beslut om offentliga ärenden 1. Ärende 1 till och med 16 är offentliga. 2 Dnr KS Protokollsjustering Lars Kallsäby (C) Anna Hård af Segerstad (M) 3 Dnr KS 2016/ Val till strategisk regional beredning 1. Anders Teljebäck (S) och Elisabeth Unell (M) utses som Västerås stads ledamöter i strategisk regional beredning fram till och med den dag nyvalda kommunstyrelsen efter nästa val förättar nytt val, dock längst till Varje kommun i Västmanland har att utse två ledamöter till den strategiska regionala beredningen, där den ena ledamoten är kommunstyrelsen ordförande och den andra är ledande företrädare för oppositionen i kommunen. 4 Dnr KS 2016/ Val till regional politisk samverkansgrupp äldre 1. Solveig Nilsson (S) utses till ledamot i regional politisk samverkansgrupp äldre fram till och med den dag nyvalda kommunstyrelsen efter nästa val förättar nytt val, dock längst till Elisabeth Wäneskog (KD) utses till ersättare i regional politisk samverkansgrupp äldre fram till och med den dag nyvalda kommunstyrelsen efter nästa val förättar nytt val, dock längst till Varje kommun i Västmanland har att utse en ledamot och en ersättare till regional politisk samverkansgrupp äldre.

3 (14) 5 Dnr KS 2016/ Val till regional politisk samverkansgrupp barn/unga 1. Vicki Skure Eriksson (C) utses till ledamot i regional politisk samverkansgrupp barn/unga fram till och med den dag nyvalda kommunstyrelsen efter nästa val förättar nytt val, dock längst till Ann-Louise Molin Östling (S) utses till ersättare i regional politisk samverkansgrupp barn/unga fram till och med den dag nyvalda kommunstyrelsen efter nästa val förättar nytt val, dock längst till Varje kommun i Västmanland har att utse en ledamot och en ersättare till regional politisk samverkansgrupp barn/unga. 6 Dnr KS 2016/ Val till regional politisk samverkansgrupp kultur/idrott 1. Marita Öberg Molin (S) utses till ledamot i regional politisk samverkansgrupp kultur/idrott fram till och med den dag nyvalda kommunstyrelsen efter nästa val förättar nytt val, dock längst till Hans Stergel (C) utses till ersättare i regional politisk samverkansgrupp kultur/idrott fram till och med den dag nyvalda kommunstyrelsen efter nästa val förättar nytt val, dock längst till Varje kommun i Västmanland har att utse en ledamot och en ersättare till regional politisk samverkansgrupp kultur/idrott. 7 Dnr KS Information - Handeln i Västerås

4 (14) 8 Dnr KS Information - Utveckling Lögarängsbadet 9 Dnr KS Information - Faunapassager 10 Dnr KS 2016/ Information - Järnvägen Oslo-Stockholm 11 Dnr KS 2012/ Beslut - Avtal om kollektivtrafik i Västmanlands län 1. Bifogat förslag till avtal godkänns. Från och med 1 januari 2017 tar Landstinget Västmanland över det regionala utvecklingsansvaret från länsstyrelsen och bildar det som i dagligt tal kallas regionkommun. I det länsomfattande avtalet om kollektivtrafik i Västmanlands län anges att avtalet upphör att gälla den dag då regionkommun bildas. För att avtalet ska fortsätta att gälla har ett tilläggsavtal upprättats som anger att nämnda avtal ska gälla tillsvidare, att skyndsamt inleda diskussioner om vissa justeringar samt att framtagande av ett nytt avtal ska ske inom den strategiska regionala beredningen. 1. Bifogat förslag till avtal godkänns. 12 Dnr KS 2016/ Beslut - Remiss om regional digital agenda för Västmanlands län 1. Förslag till yttrande daterat godkänns och sänds till Länsstyrelsen i Västmanlands län.

5 (14) Länsstyrelsen och landstinget i Västmanlands län tagit fram ett förslag till Regional Digital Agenda för Västmanlands län. Det är en strategi för hur vi i länet ska bidra till genomförandet av den nationella digitala agendan. Västerås stad har nu beretts möjlighet att yttra sig över förslaget. Under våren 2017 fortsätter arbetet med att ta fram en handlingsplan tillsammans med länets aktörer för att realisera Västmanlands regionala digitala agenda. 1. Förslag till yttrande daterat godkänns och sänds till Länsstyrelsen i Västmanlands län. 13 Dnr KS 2016/ Beslut - Handlingsplan för genomförande av lokal överenskommelse mellan Västerås stad och civilsamhället Handlingsplan för genomförande av lokala överenskommelsen mellan Västerås stad och civilsamhället antas. beslutade den 13 juni 2013 att anta viljeinriktning för samverkan med civilsamhället. I samband med det fick stadsledningskontoret också i uppdrag att utreda förutsättningar för etablering av ett gemensamt utvecklingscenter för bättre stöd och samarbete med föreningar och idéburna organisationer. Kommunfullmäktige beslutade den 10 juni 2015 om en överenskommelse (LÖK, LÖKen) och handlingsplan för samverkan mellan staden och civilsamhället. Sen handlingsplanen antogs har staden och civilsamhället träffats kontinuerligt. Syftet med träffarna har varit att följa upp dem fyra principer och aktiviteter som är beskrivna i LÖKen samt skapa en god möteskultur mellan staden och civilsamhället. I september 2016 påbörjades det ett gemensamt arbete med att arbeta fram en ny handlingsplan, där det har varit med representanter från staden och civilsamhället. Utifrån det har det upparbetats ett förslag på en ny handlingsplan , för genomförande av lokala överenskommelsen mellan Västerås stad och civilsamhället.

6 (14) 1. Handlingsplan för genomförande av lokala överenskommelsen mellan Västerås stad och civilsamhället antas. 14 Dnr KS 2016/ Beslut - Handlingsplan, Program för personer med funktionsnedsättning 1. Handlingsplan för genomförande av "ett program för personer med funktionsnedsättning" antas beslutaden kommunfullmäktige att anta ett nytt program för personer med funktionsnedsättning. Efter kommunfullmäktiges beslut vidtog samtal med representanter som är anslutna till Västerås Handledande Samarbetsråd (VHS) kring det fortsatta arbetet. Under 2014 påbörjades ett arbeta med att ta fram en handlingsplan. I juni 2015 antog kommunstyrelsen handlingsplan för genomförande av "ett program för personer med funktionsnedsättning" Handlingsplanen syftar till att konkretisera kommungemensamma insatser inom programmets angivna målområden. Stadsledningskontoret har sedan maj 2016 haft ett fördjupat arbete med berörda förvaltningar, VHS samt dialog målgrupperna för att upparbeta en ny handlingsplan. Utifrån det arbetat har tagits fram ett förslag till en ny handlingsplan för genomförande av "ett program för personer med funktionsnedsättning" Handlingsplan för genomförande av "ett program för personer med funktionsnedsättning" antas.

7 (14) 15 Dnr KS 2016/ Beslut - Komplettering av årsplan 2017 för kommunstyrelse och kommunfullmäktige 1. Komplettering av årsplan och förslag till budget 2017 för kommunstyrelse och kommunfullmäktige godkänns. Stadsledningskontorets verksamhet fokuserar på frågor som kräver styrning och samordning inom koncernen Västerås stad. Under 2017 är de fyra strategiska utvecklingsområdena för hållbar utveckling centrala. Likaså demokrati- och inflytandefrågor samt frågor som rör utsatta grupper t ex flyktingar, funktionshindrade och ungdomar. Arbetet med översiktsplan, plan för näringslivsutveckling och insatser för utveckling av den regionala infrastrukturen bidrar till goda förutsättningar för en välmående stad. Internt är mångfald och jämställdhet angelägna frågor, där önskad tjänstgöringsgrad och insatser som stoppar den ökande sjukfrånvaron, utgör konkreta åtgärder. Organisationen ska genomsyras av stadens värdegrund och av en innovativ kultur. Parat med behovet av ökad attraktionskraft för att klara ortens och stadens kompetensförsörjning, krävs här kraftfulla insatser. Att utveckla en världsledande kvalitet i stadens verksamheter kräver ökad närvaro på internationella arenor och samarbetsytor samt ett välplanerat kvalitetsarbete. En ändamålsenlig och välfungerande IT miljö är likaså avgörande faktorer för en framgångsrik och effektiv organisation vilket kräver nya initiativ t ex att vi etablerar kompletta it-baserade ärendeflöden och implementerar systemstöd för ärendehantering och verksamhetsstyrning. Till arbetet för en välskött organisation hör även att följa lagar och bestämmelser. Så kommer stadsledningskontoret t ex att utreda och implementera konsekvenserna av den nya kommunala redovisningslagen och dataskyddsförordningen. Beslut om att bilda ett koncernbolag kräver en etablering och implementering för att uppnå bolagets ändamål. Medarbetarnas och invånarnas säkerhet ökar genom arbete mot våldsbejakande extremism och negativa klimatkonsekvenser. Det gör även ett arbete för ökad informationssäkerhet och en mer systematiserad process för riskanalys och internkontroll.

8 (14) 1. Komplettering av årsplan och förslag till budget 2017 för kommunstyrelse och kommunfullmäktige godkänns. 16 Dnr KS 2016/ Beslut - Översyn av samhällsbyggnadsförvaltningarnas organisation 1. Godkänna en sammanslagning av tekniska kontoret och fastighetskontoret i enlighet med alternativ Tekniska kontorets strategiska/översiktliga trafik- och parkplaneringskompetenser flyttas över till stadsbyggnadsförvaltningen enligt alternativ a). 3. Uppdra till Stadsledningskontoret att i samarbete med berörda förvaltningar ta fram en övergripande genomförandeplan samt förbereda ett genomförande av sammanslagningen från 1 mars Uppdraget innefattar att tillställa Kommunfullmäktige förslag om reviderade reglementen för berörda nämnder. 4. Föreslå fastighetsnämnden och tekniska nämnden att Hans Näslund fortsatt ska inneha uppdraget som direktör vid Fastighetskontoret samt vid Tekniska kontoret, för att från den 1 mars 2017 få uppdraget som direktör för den nya sammanslagna förvaltningen. 5. Uppdra till fastighetsdirektör Hans Näslund att leda den nya förvaltningen och utarbeta en ny detaljorganisation och arbetsformer för den nya förvaltningen. Uppdra till stadsbyggnadsförvaltningens direktör Lotta Lindstam att leda förändringen inom Stadsbyggnadsförvaltningen. Arbetet ska ske i samverkan med de fackliga organisationerna. beslutade den 6 april att ge stadsledningskontoret i uppdrag att i samarbete med berörda förvaltningar göra en översyn av samhällsbyggnadsförvaltningarnas organisation. I översynen har ingått en nulägesbeskrivning, omvärldsbevakning och ett flertal workshops med nyckelpersoner på berörda förvaltningar. Arbetet har letts av en styrgrupp med berörda förvaltningschefer och direktörer från stadsledningskontoret under ledning av stadsdirektör Bo Dahllöf. Översynen presenterades för kommunstyrelsen för överläggning vid sammanträden den 3 oktober 2016 samt den 9 november Efter politiska överläggningar med gruppledarna har beslutssatserna nu reviderats. Tidplanen förskjuts så att den nya organisationen föreslås träda i kraft den 1 mars 2017.

9 (14) 1. Godkänna en sammanslagning av tekniska kontoret och fastighetskontoret i enlighet med alternativ Tekniska kontorets strategiska/översiktliga trafik- och parkplaneringskompetenser flyttas över till stadsbyggnadsförvaltningen enligt alternativ a). 3. Uppdra till Stadsledningskontoret att i samarbete med berörda förvaltningar ta fram en övergripande genomförandeplan samt förbereda ett genomförande av sammanslagningen från 1 mars Uppdraget innefattar att tillställa Kommunfullmäktige förslag om reviderade reglementen för berörda nämnder. 4. Föreslå fastighetsnämnden och tekniska nämnden att Hans Näslund fortsatt ska inneha uppdraget som direktör vid Fastighetskontoret samt vid Tekniska kontoret, för att från den 1 mars 2017 få uppdraget som direktör för den nya sammanslagna förvaltningen. 5. Uppdra till fastighetsdirektör Hans Näslund att leda den nya förvaltningen och utarbeta en ny detaljorganisation och arbetsformer för den nya förvaltningen. Uppdra till stadsbyggnadsförvaltningens direktör Lotta Lindstam att leda förändringen inom Stadsbyggnadsförvaltningen. Arbetet ska ske i samverkan med de fackliga organisationerna. 17 Dnr KS 2016/ Beslut - Nämndinitiativ från (S), (C), (KD) och (MP) om fördelning av byggbonus Ärendeskrivning delges separat 18 Dnr KS 2016/ Beslut - Pensionskompensation till vissa medarbetare som omfattas av pensionsavtalet PA-KL 1. Utbetalning av pensionskompensation till vissa medarbetare som omfattas av pensionsavtalet PA-KL godkänns.

10 (14) Västerås stad har genom åren omfattats av olika kollektivavtal avseende pension. Staden har ett fåtal medarbetare (omkring 10 personer) som omfattas av det tidigare gällande pensionsavtalet: PA-KL. Pensionsavtalet gällde mellan åren Medarbetarna blev under tiden avtalet gällde sjuka och erhöll deltidssjukersättning. Medarbetarna fortsatte arbeta deltid och har så gjort fram till pensionen som äger rum Till skillnad från andra medarbetare, som från 1997 omfattas av pensionsavtalet KAP-KL, missgynnas dessa medarbetare av övergångsreglerna mellan pensionsavtalen. Övergångsreglerna tvingar kvar medarbetarna i avtalet PA-KL, vilket innebär att medarbetarna inte tjänar in till en s.k. intjänad pensionsrätt, som tillfaller andra medarbetare som var anställda före Då dessa medarbetare nu går i pension innebär det att medarbetarna missgynnas pensionsmässigt jämfört med andra medarbetare, trots lång tjänstetid. En del kommuner har nu fattat beslut att schablonmässigt kompensa dessa medarbetare genom att räkna fram en fiktiv intjänad pensionsrätt, mot bakgrund av att medarbetarna missgynnas i pensionshänseende. Kompenssationen betalas ut av kommunen/staden, som en pensionsförsäkring som medarbetaren förfogar över. För Västerås stads del är kostnaden för schablonmässig kompensation till de 10 medarbetare som gå i pension i år totalt omkring 4,1 Mkr inkl. särskild löneskatt. Bedömningen är att det inte hade blivit billigare för staden om medarbetarna hade kunnat omfattas av pensionsavtalet KAP-KL och erhållit en s.k. intjänad pensionsrätt. 1. Utbetalning av pensionskompensation till vissa medarbetare som omfattas av pensionsavtalet PA-KL godkänns.

11 (14) 19 Dnr KS 2016/ Beslut - Uppdragsavtal mellan Västerås Stad och Västerås Marknads- och Näringslivsaktiebolag 1. Avtalet mellan Västerås stad och Västerås markands- och näringslivsaktiebolag daterat den 24 november 2016 godkänns. Västerås Marknad Näringslivsaktiebolag (VMN AB) bedriver verksamhet som riktar sig direkt till staden och för stadens räkning, likväl som verksamhet som riktar sig direkt till kommunmedlemmar samt andra externa intressenter. Västerås Stad och VMN AB gemensamma utgångspunkt, för den verksamhet som utföras och som riktar sig direkt till staden eller sker för stadens räkning, är att förutsättningarna för de uppdrag och tjänster som VMN AB utför för staden behöver formaliseras i ett uppdragsavtal. Uppdragsavtalet formaliserar förutsättningarna och villkoren för de uppdrag och tjänster som VMNAB utför för staden. Avtalet ska klargöra rollerna mellan Västerås Stad och VMN AB, formen för hur uppdrag och tjänster regleras samt för dessa frågor relevanta administrativa frågor. 1. Avtalet mellan Västerås stad och Västerås markands- och näringslivsaktiebolag daterat den 24 november 2016 godkänns. 20 Dnr KS 2016/ Beslut - Handlingsplan för upphandling Handlingsplan för upphandling daterat antas. Aktuell Handlingsplan för upphandling gällde för perioden Den reviderade handlingsplanen gäller för men arbete har redan påbörjats på de flesta aktiviteterna och indikatorerna följer vi sedan flera år. Återrapportering av handlingsplanens aktiviteter och mål sker årligen till kommunstyrelsen.

12 (14) 1. Handlingsplan för upphandling daterat antas. 21 Dnr KS Beslut - Anmälan av handlingar 1. Redovisningen läggs till handlingarna. Postlistan för kommunstyrelsens diarium samt inkomna remisser och handlingar av särskild betydelse som inkommit sedan föregående sammanträde anmäls till kommunstyrelsen. 22 Dnr KS Beslut - Redovisning av delegeringsbeslut 1. Redovisningen läggs till handlingarna. Delegeringsbeslut fattade under perioden som gått sedan föregående sammanträde redovisas för kommunstyrelsen. 23 Dnr KS 2016/ Överläggning - Policy för styrningen i koncernen Västerås stad 24 Dnr KS 2016/ Beslut - Inköps- och upphandlingspolicy Förslag till kommunfullmäktige: 1.Policy för inköp och upphandling daterat antas. 2. Programmet/policyn ska revideras en gång per mandatperiod.

13 (14) Aktuell Policy för inköp och upphandlades med tillhörande förtydliganden antogs av kommunfullmäktige den 5 maj Efter fem år har den setts över och reviderats i syfte att förtydliga den ytterligare. Förutom vissa språkliga korrigeringar har de största förändringar gjorts i avsnittet Social hållbarhet där vi har förtydligat vilka krav som ska ställas och när, med hänvisning till beslutad riktlinje för hållbarhetskrav i upphandlingarna. Dessutom har ändringar gjorts i avsnittet Ansvar och roller i syfte att tydligöra vem som ansvarar för vad i processen. På sid 6 under Ekologisk hållbarhet har en menig angående krav på livsmedel lyfts ur och orsaken till det är att renodla policyn till att vara produkt- eller produktgruppsneutral. När det gäller livsmedel finns idag en separat riktlinje som hanterar vilka krav vi ska ställa vid upphandling, vilket borde ersätta den borttagna texten i policyn. Förslag till kommunfullmäktige: 1.Policy för inköp och upphandling daterat antas. 2. Programmet/policyn ska revideras en gång per mandatperiod. 25 Dnr KS 2016/ Beslut - Reviderad medarbetarpolicy Förslag till kommunfullmäktige: 1. Reviderad medarbetarpolicy för Västerås stad daterad antas. Beslut om en gemensam värdegrund för Västerås stad fattades av Kommunfullmäktige i oktober "Alltid bästa möjliga möte" Öppenhet och kreativitet för lärande och utveckling Samarbete och handlingskraft för resultat Ansvarstagagande och delaktighet för kvalitet och effektivitet

14 (14) Respekt och omtanke för de människor vi möter "Alltid bästa möjliga möte" beskriver i all sin enkelhet kärnan i vår verksamhet. Bästa möjliga möte är precis vad vi ska ge de vi möter oavsett om det handlar om förskolebarn, bullriga tonåringar i skolan, kollegor, elkunder, hyresgäster, personer som söker bygglov, företag som vill etablera sig i Västerås, parkbesökare eller äldre som behöver stöd. Det kan också handla om västeråsarnas digitala möten med oss eller deras möten med stadsrummet. Mötena kan se helt olika ut, men vi kan alla göra våra möten så bra som möjligt. Kommunfullmäktige antog i november 2008 en medarbetarpolicy för Västerås stad. Med anledning av antagandet av den gemensamma värdegrunden har medarbetarpolicyn reviderats med syfte att stödja den gemensamma värdegrundens genomslag. Medarbetarpolicyn ska bidra till att arbetsklimatet i Västerås stad ska genomsyras av stadens gemensamma värderingar. Förslag till kommunfullmäktige: 1. Reviderad medarbetarpolicy för Västerås stad daterad antas. 26 Dnr KS Information - Nya lokaler för Widénska gymnasiet 27 Dnr KS 2015/ Upphandling - IT-klient hårdvara 28 Dnr KS 2016/ Stadsdirektören informerar 29 Dnr KS Kommande ärenden till kommunstyrelsen

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (9) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 4 november 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionsal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2016-10-12 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 19 oktober 2016 Plats och tid s sessionsal A 287, klockan 13.30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (12) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 3 juni 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionsal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (15) 2016-11-02 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 9 november 2016 Plats och tid Stadshuset A287, klockan 13.30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 6 april 2016 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2017-09-27 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 4 oktober 2017 Plats och tid Stadshuset A287, klockan 13.30 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (10) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 2 september 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionsal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (10) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 4 mars 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionsal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (10) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 20 april 2016 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (10) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 5 november 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 20 augusti 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2019-05-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 22 maj 2019 Plats och tid Stadshuset A287, 13:30 Ledamöter Ersättare Ordförande Anders

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (9) 2018-01-31 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 7 februari 2018 Plats och tid Stadshuset A287, 13:30 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (6) 2017-01-02 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 17 januari 2017 Plats och tid Stadshuset A287, 13:30 Partigruppsmöten Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 7 maj 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (6) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 29 januari 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Nämnden för idrott och friluftsliv Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Hans Stergel Sammanträdesdatum 16 juni 2015 Plats och tid Stadshuset, F180, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Nämnden för idrott och friluftsliv Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Hans Stergel Sammanträdesdatum 26 augusti 2015 Plats och tid Stadshuset, F180, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Alltid bästa möjliga möte!

Alltid bästa möjliga möte! TJÄNSTESKRIVELSE 1 (2) Sociala nämndernas förvaltning 2015-04-27 Dnr: 2015/335-IFN-010 Karin Bodlund - aw800 E-post: karin.bodlund@vasteras.se Kopia till Kommunstyrelsen Individ- och familjenämnden Förslag

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 15 juni 2011 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 22 augusti 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl. 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Nämnden för idrott och friluftsliv Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Hans Stergel Sammanträdesdatum 22 mars 2016 Plats och tid Stadshuset, F180, kl 10:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2016-11-03 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 10 november 2016 Plats och tid s sessionssal, 16:00 2016-11-03 2 (11) 1 Dnr KS 1810761-

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Tekniska nämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 20 september 2016 Plats och tid Stadshuset, rum A 287, kl 13:30 Partigruppsmöten Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 11 december 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (6) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 28 januari 2016 Plats och tid Stadshuset, A 391, kl 13:00 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 12 november 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 17 oktober 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl. 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (5) 2017-06-09 Nämnden för personer med funktionsnedsättning Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 20 juni 2017 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (6) 2018-10-02 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Hans Stergel Sammanträdesdatum 9 oktober 2018 Plats och tid Stadshuset F180, 14:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Hans

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (7) 2017-09-05 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 19 september 2017 Plats och tid Partigruppsmöten Ledamöter Ersättare Stadshuset A287,

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Nämnden för idrott och friluftsliv Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Hans Stergel Sammanträdesdatum 23 februari 2016 Plats och tid Stadshuset, F180, kl 10:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2019-05-02 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Lars Kallsäby Sammanträdesdatum 9 maj 2019 Plats och tid s sessionssal, klockan 16:00 2019-05-02 2 (11) 1 Dnr KS 1810761-

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Tekniska nämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 15 december 2015 Plats och tid Stadshuset, rum A 491, kl 13:30 Partigruppsmöten Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (13) 2016-08-17 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 24 augusti 2016 Plats och tid s sessionssal (Stadshuset rum A287), 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Tekniska nämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 17 november 2015 Plats och tid Partigruppsmöten Ledamöter Ersättare Stadshuset, rum

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 14 november 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (13) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 8 oktober 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (11) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 19 augusti 2015 Plats och tid Mälarhamnars kontor, kl 14:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 15 december 2011 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (13) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 21 oktober 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionsal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Nämnden för idrott och friluftsliv Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Hans Stergel Sammanträdesdatum 31 mars 2015 Plats och tid Stadshuset, F180, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (5) 2016-09-20 Styrelsen för Västerås stad Vård och Omsorg Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jonas Cronert Sammanträdesdatum 27 september 2016 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (7) 2018-03-19 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Marita Öberg Molin Sammanträdesdatum 26 mars 2018 Plats och tid Stadshuset F180, 14:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll och 35

Sammanträdesprotokoll och 35 1 (7) Sammanträdesprotokoll 25 33 och 35 Sammanträdesdatum 8 mars 2016 Plats och tid Stadshuset, rum A 394, kl 13:00-16:00 Sammanträdet ajournerades kl 14:20-14:30 Tjänstgörande ledamöter Adjungerad från

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (14) Kommunfullmäktige Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Britt Sandström Sammanträdesdatum Onsdag 4 juni 2014 Plats och tid Kommunfullmäktiges sessionssal, kl 16:00 VÄSTERÅS STAD

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Nämnden för idrott och friluftsliv Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Hans Stergel Sammanträdesdatum 27 januari 2015 Plats och tid Stadshuset, F180, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 13 juni 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl. 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Styrelsen för konsult och service Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Lars Kallsäby Sammanträdesdatum 7 oktober 2016 Plats och tid Stadshuset rum A 491, kl 9:00 Ledamöter Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (14) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 1 juni 2016 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (10) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 25 maj 2011 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 08:30 Ledamöter Ordförande

Läs mer

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2017-01-16 1(10 ) Plats och tid Beslutande Nämndrummet, Kommunhuset, Skoghall, kl 13:30 16.10 med ajournering kl 15.10-15.20 Per Aspengren (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Alexander

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (9) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 18 januari 2012 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13.30 Ledamöter Ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (12) Sammanträdesprotokoll 98-128 Sammanträdesdatum 23 april 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00-17:15 Tjänstgörande ledamöter Tjänstgörande ersättare Ordförande Ann-Louise Molin Östling (S)

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (7) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 25 april 2013 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (12) Kommunfullmäktige Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 3 september 2015 Plats och tid Kommunfullmäktiges sessionsal, kl 16:00 VÄSTERÅS STAD KALLELSE

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (16) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 17 februari 2016 Plats och tid Aros Congress Center, kl 13:30 Ledamöter Ordförande Anders

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 16 december 2015 Plats och tid A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Agneta Luttropp (MP) 1:e vice

Läs mer

Utdrag ur Sammanträdesprotokoll

Utdrag ur Sammanträdesprotokoll 1 (1) Kommunstyrelsen Utdrag ur Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Onsdag den 12 oktober 2011 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30-14:34 Sekreterare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (13) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 10 juni 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionsal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (10) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 4 juni 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 09:00 Ledamöter Ordförande

Läs mer

Riktlinjer för styrande och stödjande dokument i Strängnäs kommun

Riktlinjer för styrande och stödjande dokument i Strängnäs kommun KS 14:1 TJÄNSTEUTLÅTANDE Stabsavdelningen Dnr KS/2015:395-003 2015-10-05 1/2 Handläggare Maria Eriksson Tel. 0152-291 78 Kommunstyrelsen r för styrande och stödjande dokument i Strängnäs kommun Förslag

Läs mer

Jämställdhetspolicy för Västerås stad

Jämställdhetspolicy för Västerås stad för Västerås stad Antagen av kommunfullmäktige den 5 december 2013 program policy handlingsplan riktlinje program policy uttrycker värdegrunder och förhållningssätt för arbetet med utvecklingen av Västerås

Läs mer

Policy för integration och social sammanhållning. Antagen av kommunfullmäktige KS-2013/1073

Policy för integration och social sammanhållning. Antagen av kommunfullmäktige KS-2013/1073 Policy för integration och social sammanhållning Antagen av kommunfullmäktige 2014-06-18 KS-2013/1073 1 Inledning Denna policy är resultatet av ett brett samarbete mellan de politiska partier som är företrädda

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2017-01-17 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 23 januari 2017 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 19 januari 2012 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Yttrande över remiss - Policy för medarbetare, chefer och ledare

Yttrande över remiss - Policy för medarbetare, chefer och ledare Servicenämnden 2019-01-22 Serviceförvaltningen Stab och stöd SEN/2019:14 Ulrika Junebark 016-710 73 24 1 (2) Servicenämnden Yttrande över remiss - Policy för medarbetare, chefer och ledare Förslag till

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 18 februari 2016 Plats och tid Kopplingen, kl 13:30 Ledamöter Ersättare Ordförande Magnus

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (22) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 20 januari 2016 Plats och tid A 391, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Anders Teljebäck

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 53-58

Sammanträdesprotokoll 53-58 1 (6) Sammanträdesprotokoll 53-58 Sammanträdesdatum 31 mars 2015 Plats och tid Stadshuset, rum A 391, kl 15:00-16:30 Ajournerades kl 15:55-16:00 Tjänstgörande ledamöter Tjänstgörande ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2018-12-10 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Vicki Skure Eriksson Sammanträdesdatum 18 december 2018 Plats och tid Stadshuset F180, 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (12) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 2 december 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionsal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 15 oktober 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) 2017-12-12 Tekniska nämnden, arbetsutskottet Sammanträdesprotokoll 125-133 Sammanträdesdatum 12 december 2017 Plats och tid Stadshuset A394, kl 15:30 17:40 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (14) Kommunfullmäktige Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Britt Sandström Sammanträdesdatum 8 maj 2014 Plats och tid Kommunfullmäktiges sessionssal, kl 16:00 VÄSTERÅS STAD KALLELSE

Läs mer

265 Remiss av förslag Policy för medarbetare, chefer och ledare (KSKF/2018:409)

265 Remiss av förslag Policy för medarbetare, chefer och ledare (KSKF/2018:409) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2018-11-27 Sida 1(1) 265 Remiss av förslag Policy för medarbetare, chefer och ledare (KSKF/2018:409) Beslut 1. Förslag till policy för medarbetare, chefer

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll hållbar utveckling 2019-08-20 1(18) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal & Fredblad Arkitekter, 20 augusti 2019 kl 08:30-14:30 ande Ledamöter Jonas Bergman (M), Ordförande Lovisa Aldrin (L), 1:e

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2018-06-07 141 KS 412/17 Policy för säkerhet och krisberedskap Beslut Kommunstyrelsen ger stadsdirektören i uppdrag att bereda förslag till ny krisledningsplan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1-30

Sammanträdesprotokoll 1-30 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1-30 Sammanträdesdatum 28 januari 2016 Plats och tid Stadshuset, A 391, kl 13:00-17:15 Tjänstgörande ledamöter Ordförande Ann-Louise Molin Östling (S) 1:e vice ordförande Anna

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (7) 2017-08-21 Nämnden för personer med funktionsnedsättning Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 30 augusti 2017 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2017-10-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 24 oktober 2017 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (9) 2016-08-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Carin Lidman Sammanträdesdatum 24 augusti 2016 Stadshuset E454, 09:00, mötet inleds med 15 minuter för allmänhetens Plats

Läs mer

Stockholms stad program för alkohol-, narkotika-, dopnings- och tobakspolitiken Svar på remiss från kommunstyrelsen

Stockholms stad program för alkohol-, narkotika-, dopnings- och tobakspolitiken Svar på remiss från kommunstyrelsen Kulturförvaltningen Administrativa staben Sida 1 (6) 2018-02-23 Handläggare Kajsa Rydergård Telefon: 08-508 319 44 Till Kulturnämnden 2018-03-06 Stockholms stad program för alkohol-, narkotika-, dopnings-

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2018-10-11 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Sammanträdesdatum 18 oktober 2018 Plats och tid s sessionssal, klockan 16:00 2018-10-11 2 (11) 1 Dnr KS 1810261- Sammanträdets

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesprotokoll 109-119 Sammanträdesdatum 10 november 2015 Plats och tid Stadshuset, rum A 394, kl 08:15-10:50 Ajournerades kl 09:00-09:15. Tjänstgörande ledamöter Ordförande Jazmin Pettersson

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2017-09-18 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Vicki Skure Eriksson Sammanträdesdatum 26 september 2017 Plats och tid Hagabergsskolan, Hörntorpsvägen 20, 724 71 Västerås,

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Nämnden för funktionshindrade Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Carl-Johan Norström Sammanträdesdatum 27 mars 2013 Plats och tid A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Handläggare Datum Diarienummer Strömberg Annika KTN

Handläggare Datum Diarienummer Strömberg Annika KTN UREN Ärende nr i :!1:!nläninden r /1/4 K-7 VG Män.... KULTURFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Strömberg Annika 2016-05-23 KTN-2014-0135 Kulturnämnden Förslag till direktiv samt projektplan för

Läs mer

Chefsuppdrag och ledarpolicy för Västerås stad

Chefsuppdrag och ledarpolicy för Västerås stad TJÄNSTESKRIVELSE 1 (2) Sociala nämndernas förvaltning 2015-03-17 Dnr: 2015/128-IFN-010 Eva Sahlén - SNSES03 E-post: eva.sahlen@vasteras.se Kopia till Kommunstyrelsen Förslag till beslut Individ- och familjenämnden

Läs mer

Datum Förslag till Idéburet offentligt partnerskap/iop mellan Region Skåne och Nätverket Idéburen Sektor Skåne

Datum Förslag till Idéburet offentligt partnerskap/iop mellan Region Skåne och Nätverket Idéburen Sektor Skåne Koncernkontoret Regional utveckling Område samhällsplanering Ann-Christine Lundqvist Strateg 044-309 32 38 ann-christine.lundkvist@skane.se Datum 2015-11-02 1 (5) Förslag till Idéburet offentligt partnerskap/iop

Läs mer

Struktur för politiska styrdokument i Linköpings kommun. Antaget av: Kommunfullmäktige Status: Giltighetstid: Tills vidare

Struktur för politiska styrdokument i Linköpings kommun. Antaget av: Kommunfullmäktige Status: Giltighetstid: Tills vidare Struktur för politiska styrdokument i Linköpings kommun Antaget av: Kommunfullmäktige Status: 2019-04-23 Giltighetstid: Tills vidare linkoping.se Diarienummer: 2019-160 Adresserat till: Samtliga nämnder

Läs mer

Protokoll. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Nr 1. Tid: Onsdag den 21 januari 2015, kl 10.00. Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum

Protokoll. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Nr 1. Tid: Onsdag den 21 januari 2015, kl 10.00. Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum Protokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott Nr 1 Tid: Onsdag den 21 januari 2015, kl 10.00 Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum Ledamöter: Anna Rheyneuclaudes Kihlman (M) ordförande Carl-Johan Schiller

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Kulturnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Marita Öberg Molin Sammanträdesdatum 27 augusti 2015 Plats och tid Stadshuset, F180, kl 14:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (9) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 26 augusti 2015 Plats och tid A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Agneta Luttropp (MP) 1:e vice

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (9) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 5 februari 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Dnr: 2011/367-KS 2011-09-13. Karin Hjärpe. @vasteras.see. programmet. Förslag till beslut. Kommunstyrelsen

Dnr: 2011/367-KS 2011-09-13. Karin Hjärpe. @vasteras.see. programmet. Förslag till beslut. Kommunstyrelsen Stadsledningskontoret Karin Hjärpe Telefon:021 393950 E-post:karin.hjarpe@ @vasteras.see Delges TJÄNSTESKRIVELSE Dnr: 2011/367-KS 2011-09-13 1 Revidering avv handikappolitiska programmet Förslag till beslut

Läs mer

Yttrande över policy för medarbetare, chefer och ledare (KSKF/2018:409)

Yttrande över policy för medarbetare, chefer och ledare (KSKF/2018:409) Grundskolenämnden 2019-01-23 Barn- och utbildningsförvaltningen HR-enheten GSN/2019:70 Lena Karlsson, 016-710 97 45 1 (3) Grundskolenämnden Yttrande över policy för medarbetare, chefer och ledare (KSKF/2018:409)

Läs mer

Yttrande över policy för medarbetare, chefer och ledare (KSKF/2018:409)

Yttrande över policy för medarbetare, chefer och ledare (KSKF/2018:409) Förskolenämnden 2019-01-07 Barn- och utbildningsförvaltningen HR- enheten FSN/2019:14 Lena Karlsson, 016-710 97 45 1 (2) Förskolenämnden Yttrande över policy för medarbetare, chefer och ledare (KSKF/2018:409)

Läs mer

Förslag till föredragningslista Direktion

Förslag till föredragningslista Direktion Handläggare Carin Lilliehöök 023-77 70 81 carin.lilliehook@regiondalarna.se Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-03-27 Sida 1(6) Till Direktionens ledamöter Ersättare för kännedom Förslag till föredragningslista

Läs mer

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Kommunfullmäktige 2012-01-26

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Kommunfullmäktige 2012-01-26 Kommunfullmäktige 2012-01-26 Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum 1(22) Plats och tid Kil Arena, torsdag 26 januari 2012, kl. 17.00 Föredragningslista Ärende 1 Upprop 2 Val av två justerare samt tillkännagivande

Läs mer