Kallelse och föredragningslista

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kallelse och föredragningslista"

Transkript

1 KALLELSE 1 (15) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 9 november 2016 Plats och tid Stadshuset A287, klockan Ledamöter Ersättare Ordförande Anders Teljebäck (S) 1:e vice ordförande Amanda Agestav (KD) 2:e vice ordförande Elisabeth Unell (M) Carin Lidman (S) Staffan Jansson (S) Ann-Louise Molin Östling (S) Magnus Edström (MP) Lars Kallsäby (C) Anna Hård af Segerstad (M) Rodrigo Romo (M) Jesper Brandberg (L) Ann-Christine From Utterstedt (SD) Vasiliki Tsouplaki (V) Jazmin Pettersson (S) Mikael Lindh (S) Solveig Nilsson (S) Mikael Sandberg (S) Anna Thunell (MP) Vicki Skure Eriksson (C) Eric Söderberg (KD) Staffan Anger (M) Caroline Högström (M) Marcus Jacobson (M) Jenny Boström (L) Patric Sjölund (SD) Anna Maria Romlid (V)

2 (15) 1 Dnr KS Beslut om offentliga ärenden 1. Ärende 1 till och med 9 är offentliga. 2 Dnr KS Protokollsjustering Elisabeth Unell (M) Carin Lidman (S) 3 Dnr KS Information - Upphandling 4 Dnr KS 2016/ Beslut - Nämndinitiativ från (M) om strategiska HR-frågor 1. Nämndinitiativet föranleder ingen ytterligare åtgärd. Moderaterna har i ett nämndinitiativ med rubriken "Strategiska HR-frågor" beskrivit hur Västerås stad för att lyckas med framtida rekrytering och kompetensförsörjning behöver kunna attrahera duktiga chefer och medarbetare och att organisationen ger anställda möjlighet att kunna göra karriär och utvecklas. Nämndinitiativet pekar på vikten av strategiska HRfrågor och kunskapen om dess möjligheter som en viktig förutsättning för att lyckas. Nämndinitiativet föreslår kommunstyrelsen besluta att ge stadsledningskontoret i uppdrag: "Att ge stadsledningskontoret i uppdrag att ta fram en utbildning och information till ledare och verksamma i Västerås stad om HR-frågor." "Att ge stadsledningskontoret i uppdrag att marknadsföra och synliggöra stadens möjligheter som arbetsgivare."

3 (15) "Att ge stadsledningskontoret i uppdrag att ta fram en planering för att möta efterfrågan av praktik och examensarbeten vid Mälardalens högskola, så att Västerås är ett attraktivt val för studenter som framtida arbetsgivare." 1. Nämndinitiativet föranleder ingen ytterligare åtgärd. 5 Dnr KS 2016/ Beslut - Överenskommelse med U-Sam 1. Överenskommelse med U-Sam godkänns. Samhällets krisberedskap bygger på att alla verksamheter tar sitt ansvar, samtidigt som de samverkar med varandra. Länsstyrelsen är geografiskt områdesansvarig på regional nivå. Det innebär bland annat att Länsstyrelsen före, under och efter en samhällsstörning arbetar för samordning mellan länets kommuner och andra viktiga aktörer. I Västmanland sker detta genom U-Sam som står för samverkan i U-län. Det är Länsstyrelsen som är sammanhållande för aktiviteter inom U-Sam, men alla parter i överenskommelsen är lika viktiga för en väl fungerande samverkan i länet. Samverkan syftar till att resurserna ska användas effektivt och ansvarsfullt, helheten av vidtagna åtgärder ska möta behoven optimalt och var och en av parterna i överenskommelsen ska kunna lösa sina uppgifter. Samverkan ska präglas av öppenhet och ömsesidigt utbyte mellan parterna för att skapa trygghet, säkerhet och hälsa för de personer som bor, vistas eller verkar i Västmanlands län. Länsstyrelsen har nu utarbetat en ny överenskommelse som ersätter 2012 års avtal. Överenskommelsen är ändrad utifrån de synpunkter som framkom vid en hearingen där Västerås stad deltog. Ändringarna är förankrade i en mindre arbetsgrupp med representanter från parterna i U-Sam där Västerås stad är en av deltagarna. Överenskommelsen är därmed klar för beslut i respektive organisation. De grunder för regional ledning och samverkan som redovisas i överenskommelsen gäller även under höjd beredskap. Dokumentet med överenskommelsen undertecknas vid regionala krishanteringsrådet den 9 december.

4 (15) 1. Överenskommelse med U-sam godkänns. 6 Dnr KS 2016/ Beslut - Remittering av klimatprogram för Västerås stad Förslag till Klimatprogram remitteras för yttrande. Då det ständigt tillkommer ny kunskap på klimatområdet måste Klimatprogrammet kontinuerligt uppdateras för att hållas aktuellt. Därför föreslogs i Klimatprogrammet att målen skulle revideras hösten Under 2015 och 2016 har mål och åtgärder arbetats om med utgångspunkt att behålla de åtgärder som fortfarande är aktuella och arbeta in nya åtgärder som uppkommit till följd av i programmet genomförda utredningar. En workshop arrangerades i juni 2015 för att ta fram helt nya åtgärder. Åtgärderna har tagits fram gemensamt med berörda förvaltningar och bolag och förslaget är nu klart för remiss. Stadsledningskontoret har till kommunstyrelsen lämnat följande förlag till 1. Förslag till Klimatprogram remitteras för yttrande. 7 Dnr KS 2016/ Beslut - Översyn av samhällsbyggnadsförvaltningarnas organisation 1. Godkänna en sammanslagning av tekniska kontoret och fastighetskontoret i enlighet med alternativ 1 och med tilläggsförslag a. 2. Tekniska kontorets strategiska/översiktliga trafik- och parkplaneringskompetenser flyttas över till stadsbyggnadsförvaltningen. 3. Uppdra till Stadsledningskontoret att i samarbete med berörda förvaltningar ta fram en övergripande genomförandeplan samt verkställa ett

5 (15) genomförande av sammanslagningen från 1 januari Uppdraget innefattar att tillställa Kommunfullmäktige förslag om reviderade reglementen för berörda nämnder. 4. Föreslå fastighetsnämnden och tekniska nämnden att Hans Näslund under hösten 2016 ska inneha uppdraget som direktör vid Fastighetskontoret samt vid Tekniska kontoret, för att från den 1 januari 2017 få uppdraget som direktör för den nya sammanslagna förvaltningen. 5. Uppdra till fastighetsdirektör Hans Näslund att leda den nya förvaltningen och utarbeta en ny detaljorganisation och arbetsformer för den nya förvaltningen. Uppdra till Lotta Lindstam att leda förändringen inom Stadsbyggnadsförvaltningen. Arbetet ska ske i samverkan med de fackliga organisationerna. 6. Inför kommande mandatperiod uppdra till stadsledningskontoret att: a. Inför nästa mandatperiod förbereda en nämndorganisation som stämmer med den nya förvaltningsorganisationen, b. Följa införandet av nya arbetsformer gällande strategiska exploateringsfrågor och överväga om mark- och exploateringsfrågorna kräver en organisatorisk placering vid stadsledningskontoret. beslutade den 6 april att ge stadsledningskontoret i uppdrag att i samarbete med berörda förvaltningar göra en översyn av samhällsbyggnadsförvaltningarnas organisation. I översynen har ingått en nulägesbeskrivning, omvärldsbevakning och ett flertal workshops med nyckelpersoner på berörda förvaltningar. Arbetet har letts av en styrgrupp med berörda förvaltningschefer och direktörer från stadsledningskontoret under ledning av stadsdirektör Bo Dahllöf. Översynen presenterades för kommunstyrelsen för överläggning vid sammanträde den 3 oktober I detta tjänsteutlåtande presenteras kompletteringar utifrån diskussionen under överläggningen i kommunstyrelsen, samt den remiss som genomförts i berörda nämnder. 1. Godkänna en sammanslagning av tekniska kontoret och fastighetskontoret i enlighet med alternativ 1 och med tilläggsförslag a.

6 (15) 2. Tekniska kontorets strategiska/översiktliga trafik- och parkplaneringskompetenser flyttas över till stadsbyggnadsförvaltningen. 3. Uppdra till Stadsledningskontoret att i samarbete med berörda förvaltningar ta fram en övergripande genomförandeplan samt verkställa ett genomförande av sammanslagningen från 1 januari Uppdraget innefattar att tillställa Kommunfullmäktige förslag om reviderade reglementen för berörda nämnder. 4. Föreslå fastighetsnämnden och tekniska nämnden att Hans Näslund under hösten 2016 ska inneha uppdraget som direktör vid Fastighetskontoret samt vid Tekniska kontoret, för att från den 1 januari 2017 få uppdraget som direktör för den nya sammanslagna förvaltningen. 5. Uppdra till fastighetsdirektör Hans Näslund att leda den nya förvaltningen och utarbeta en ny detaljorganisation och arbetsformer för den nya förvaltningen. Uppdra till Lotta Lindstam att leda förändringen inom Stadsbyggnadsförvaltningen. Arbetet ska ske i samverkan med de fackliga organisationerna. 6. Inför kommande mandatperiod uppdra till stadsledningskontoret att: a. Inför nästa mandatperiod förbereda en nämndorganisation som stämmer med den nya förvaltningsorganisationen, b. Följa införandet av nya arbetsformer gällande strategiska exploateringsfrågor och överväga om mark- och exploateringsfrågorna kräver en organisatorisk placering vid stadsledningskontoret. 8 Dnr KS Beslut - Anmälan av handlingar 1. Redovisningen läggs till handlingarna. Postlistan för kommunstyrelsens diarium samt inkomna remisser och handlingar av särskild betydelse som inkommit sedan föregående sammanträde anmäls till kommunstyrelsen.

7 (15) 9 Dnr KS Beslut - Redovisning av delegeringsbeslut 1. Redovisningen läggs till handlingarna. Delegeringsbeslut fattade under perioden som gått sedan föregående sammanträde redovisas för kommunstyrelsen. 10 Dnr KS 2016/ Beslut - Sammanträdesplan för kommunfullmäktige Kommunfullmäktige sammanträder följande tider och dagar 2017 Torsdag 2 februari kl. 16:00 Torsdag 7 september kl 16:00 Torsdag 9 mars kl. 16:00 Torsdag 12 oktober kl. 09:00-18:00 Torsdag 6 april kl. 16:00 Torsdag 9 november kl. 16:00 Torsdag 4 maj kl. 16:00 Torsdag 7 december kl. 16:00 Torsdag 1 juni kl. 16:00 Onsdag 21 juni kl. 08:00 Torsdag 22 juni (reservdag) kl. 08:00 Kommunfullmäktige beslutade att återremittera förslag till sammanträdesdagar för 2017 med motiveringen att sammanträdena i möjligaste mån ska ligga den första torsdagen i månaden. Utifrån detta har ett nytt förslag till sammanträdesdagar utarbetats. Förslaget har stämts av med fullmäktiges presidium. Presidiet beslutade också genom majoritetsbeslut att sammanträdet i oktober på försök ska förläggas på dagtid. Kommunfullmäktige sammanträder följande tider och dagar 2017

8 (15) Torsdag 2 februari kl. 16:00 Torsdag 7 september kl 16:00 Torsdag 9 mars kl. 16:00 Torsdag 12 oktober kl. 09:00-18:00 Torsdag 6 april kl. 16:00 Torsdag 9 november kl. 16:00 Torsdag 4 maj kl. 16:00 Torsdag 7 december kl. 16:00 Torsdag 1 juni kl. 16:00 Onsdag 21 juni kl. 08:00 Torsdag 22 juni (reservdag) kl. 08:00 11 Dnr KS 2016/ Beslut - Begäran från Vafabmiljö om kommunal borgen 1. Fastställa en låneram på kr för utlåning till VafabMiljö Kommunalförbund. Låneramen är villkorad av att övriga delägarkommuner tecknar borgen motsvarande sin respektive ägarandel, för Västerås utlåning till förbundet. 2. Teckna borgen som säkerhet för avslutning av avfallsupplag och pensioner, upp till kr, vilket är Västerås del (43,6%) av totalt borgensbehov på kr. 3. För utnyttjad borgen ska en årlig borgensavgift på 0,50% tas ut. I bifogade skrivelse från VafabMiljö Kommunalförbund beskrivs förbundets behov av utökat låneutrymme samt borgensåtagande från ägarkommunerna. Befintlig låneram (336,6 mnkr) och borgen (74,3 mnkr) uppgår idag till totalt 410,9 mnkr, beslutat De investeringar förbundet står inför kräver en utökning till totalt 650 mnkr, varav 83 mnkr avser borgen för avslutning av avfallsupplag samt pensioner. Då Västerås är långivare till förbundet, ska alla övriga ägarkommuner gå i borgen för motsvarande sin ägarandel, för ett lånebelopp om 567 mnkr. Av Västerås totala låneram på 567 mnkr är då ca 319,8 mnkr täckt av borgen från övriga ägarkommuner. När det gäller borgen för avslutning av avfallsupplag samt pensioner, tecknar alla ägarkommuner borgen motsvarande sin ägarandel.

9 (15) Västerås del av det totala åtagandet är 283,4 mnkr varav 36,2 mnkr avser borgen för avslutning av avfallsupplag och pensioner. 1. Fastställa en låneram på kr för utlåning till VafabMiljö Kommunalförbund. Låneramen är villkorad av att övriga delägarkommuner tecknar borgen motsvarande sin respektive ägarandel, för Västerås utlåning till förbundet. 2. Teckna borgen som säkerhet för avslutning av avfallsupplag och pensioner, upp till kr, vilket är Västerås del (43,6%) av totalt borgensbehov på kr. 3. För utnyttjad borgen ska en årlig borgensavgift på 0,50% tas ut. 12 Dnr KS 2016/ Beslut - Utbetalning av partistöd för Utbetalning av partistöd för 2017 godkänns. Reglerna för kommunalt partistöd finns i kommunallagen. Enligt lagen är ändamålet för partistödet att stärka partiernas ställning i den lokala demokratin. Kommunfullmäktige beslutade att utifrån ändringar i kommunallagen anta nya regler för kommunalt partistöd i Västerås kommun. Partistödet består av ett grundstöd samt ett mandatstöd. Grundstöd lämnas med lika stort belopp till varje i kommunfullmäktige representerat parti oavsett antalet mandat. Grundstödet ska utgöra två basbelopp, avrundat till närmaste hela tal kronor. Mandatstödet utbetalas med lika stort belopp per mandat för varje i kommunfullmäktige representerat parti. Vid fördelningen av partistöd beaktas endast mandat för vilken en vald ledamot är fastställd enligt 14 kap vallagen (2005:837). Partistöd utgår under 4 månader efter det att representationen upphört. Partistöd för ledamot som saknar partitillhörighet utbetalas enligt kommunallagen till det parti som ledamoten representerade innan utträdet.

10 (15) För att partistöd ska utbetalas måste en redovisning lämnas in där det framgår att stödet använts för sitt ändamål under föregående år. Till redovisningen ska dessutom en granskningsrapport bifogas. Samtliga partier har inkommit med redovisning och granskningsrapport. Partistöd betalas ut årligen i förskott kvartalsvis senast den femte i kvartalets första månad, efter beslut av fullmäktige. 1. Utbetalning av partistöd för 2017 godkänns. 13 Dnr KS Överläggning - Komplettering av årsplan 14 Dnr KS 2016/ Beslut - Plan för ledning och samverkan vid samhällsstörningar 1. Plan för ledning och samverkan vid samhällsstörningar antas. Varje kommun ska enligt förordning (2006:942) om krisberedskap och höjd beredskap ha en plan för hur extraordinära händelser ska hanteras. En ny plan ska tas fram för varje mandatperiod. Planen ska beskriva hur: hur kommunen ska organisera sig under en extraordinär händelse, hur kommunens organisation för krisledning leder, samordnar, samverkar samt säkerställer samband för att hantera en extraordinär händelse samt, vilka lokaler med nödvändig teknisk utrustning för ledning och samverkan som disponeras vid en extraordinär händelse.

11 (15) "Plan för ledning och samverkan vid samhällsstörningar" beskriver hur Västerås stad i samverkan med andra aktörer i samhället ska hantera, eller vid risk för att drabbas av, en extraordinär händelse. Denna plan ska även användas vid samhällsstörningar som inte betecknas som extraordinära händelse i lagens mening, men ändå utsätter stadens organisation, eller delar av den, för stor påfrestning. Planen har tagits fram av Stadsledningskontoret och bygger på de nya gemensamma grunderna för ledning och samverkan som Myndigheten för samhällsskydd och beredskap har tagit fram i bred samverkan med ett stort antal aktörer. I arbetet med framtagandet av planen har den varit ute på bred remiss hos stort antal aktörer. I samrådsredogörelsen redovisas vilka synpunkter som inkommit och hur de har hanterats. 1. Plan för ledning och samverkan vid samhällsstörningar antas. 15 Dnr KS 2016/ Beslut - Revisionsrapport, Granskning av grundskolenämndens åtgärder för ekonomi i balans 1.Godkänna stadsledningskontorets svar på revisionsrapporten granskning av grundskolenämndens åtgärder för ekonomi i balans. 2. Revisionsrapporten läggs till handlingarna. På uppdrag av revisorerna i Västerås stad har Ernst & Young granskat grundskolenämndens åtgärder för ekonomi i balans. Rapporten är lämnad till grundskolenämnden för yttrande och nämnden har yttrat sig i ärendet. I samband med detta yttrande har nämnden också gett förvaltningen i uppdrag att återkomma med en revidering av styrdokumentet "Grundskolenämndens styrmodell".

12 (15) Revisorernas slutsats i rapporten är att grundskolenämnden till 2016 har vidtagit tillräckliga åtgärder för ekonomi balans men att ytterligare åtgärder måste vidtas för att samtliga enheter ska kunna uppnå minst ett nollresultat. Revisorerna rekommenderar: Fastställ en strategi för hur en ekonomi i balans ska säkerställas inom verksamhetsekonomin. Utforma med stöd av strategin en handlingsplan (åtgärder) Överväg om skolstrukturen inom 6-9 kan förändras i syfte att förbättra verksamhetens kostnadseffektivitet. Integrera metoden som använts vid genomlysningsprojekt i den ordinarie styr- och planeringsprocessen. Tydliggör per ansvarsnivå i styrmodellen vad budget- och ekonomiansvaret innebär. 1.Godkänna stadsledningskontorets svar på revisionsrapporten granskning av grundskolenämndens åtgärder för ekonomi i balans. 2. Revisionsrapporten läggs till handlingarna. 16 Dnr KS 2016/ Beslut - Motion från (M) om förkortade ledtider och effektivare organisation 1. Motionen föranleder inte någon ytterligare åtgärd. Claes Kugelberg (m) har i en motion med rubriken "Motion om förkortade ledtider och effektivare organisation" föreslagit kommunfullmäktige besluta att ge kommunstyrelsen i uppdrag:

13 (15) "Att återkomma med förslag om hur en förändringsprocess kan startas och drivas i syfte att uppnå förkortade ledtider, färre flaskhalser och ett mera flödesorienterat och effektivt arbetssätt inom staden." Kommunfullmäktige har den 12 maj 2016 beslutat remittera Motion om förkortade ledtider och effektivare organisation, till kommunstyrelsen för beredning. Stadsledningskontoret har utan remittering till andra styrelser och nämnder berett ärendet. 1. Motionen föranleder inte någon ytterligare åtgärd. 17 Dnr KS 2016/ Beslut - Motion från (M) om odlingslotter för asylboenden /1-KS 1. Motionen bifalls. Claes Kugelberg (M) har lämnat in en motion om odlingslotter för asylboenden. I motionen anges att många nyanlända är mycket intresserade av att odla och ägnar en stor del av sin fritid åt sina odlingslotter. Vidare anges att det bor många på de olika asylboendena som säkert också skulle finna det mycket meningsfullt att få tillgång till en odlingslott där det går att odla grönsaker, frukt och blommor. Motionären yrkar: Att staden ser över möjligheten att ordna tillfälliga odlingslotter i anslutning till asylboenden i Västerås. Kommunfullmäktige beslutade den 17 mars 2016 att remittera motionen till kommunstyrelsen för beredning. Stadsledningskontoret har i arbetet med remissvaret på motionen haft samråd med Bostads AB Mimer, stadsbyggnadsförvaltningen, fastighetskontoret och tekniska förvaltningen. Frågan har också varit uppe i fastighetsnämnden där nämnden beslutade att godkänna kontorets förslag till yttrande och överlämna det till kommunstyrelsen.

14 (15) 1. Motionen bifalls. 18 Dnr KS 2016/ Beslut - Motion från (M) om lagning av "potthål" 1. Motionen bifalls. 2. Tekniska nämnden får i uppdrag att ta fram en ny servicedeklaration för lagning av "potthål" i gator samt gång- och cykelvägar. Uppdraget ska vara genomfört och återrapporterat till kommunstyrelsen senast mars I en motion från Claes Kugelberg (M), daterad 5 april 2016, framgår bl.a. att det eftersatta gatuunderhållet medför att det finns en stor mängd s.k. potthål där bilar kan skadas och olyckor förorsakas, att det finns andra städer som har servicegarantier för lagning av potthål samt att det är ekonomiskt fördelaktigt att laga potthålen innan de blir stora. Motionären yrkar: Att Västerås stad tar fram en servicegaranti för lagning av så kallade "potthål" i gator och gång- och cykelvägar. Kommunfullmäktige beslutade att remittera motionen till kommunstyrelsen för beredning. Motionen har sedan gått på remiss till tekniska nämnden med önskan om svar senast Tekniska nämnden beslutade att godkänna tekniska kontorets yttrande och överlämnar det till kommunstyrelsen, med tillägget att i sista stycket i tjänstskrivelsen ska texten "utöver de trafikfarliga potthålen" läggas till. 1. Motionen bifalls.

15 (15) 2. Tekniska nämnden får i uppdrag att ta fram en ny servicedeklaration för lagning av "potthål" i gator samt gång- och cykelvägar. Uppdraget ska vara genomfört och återrapporterat till kommunstyrelsen senast mars Dnr KS Uppföljning av flygplatsen 20 Dnr KS Stadsdirektören informerar 21 Dnr KS Kommande ärenden till kommunstyrelsen

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2016-10-12 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 19 oktober 2016 Plats och tid s sessionsal A 287, klockan 13.30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (9) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 4 november 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionsal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 6 april 2016 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2017-09-27 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 4 oktober 2017 Plats och tid Stadshuset A287, klockan 13.30 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2016-11-03 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 10 november 2016 Plats och tid s sessionssal, 16:00 2016-11-03 2 (11) 1 Dnr KS 1810761-

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (14) 2016-11-30 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 7 december 2016 Plats och tid Stadshuset A287, 13.30 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (10) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 2 september 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionsal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (10) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 4 mars 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionsal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (22) 2016-11-24 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 1 december 2016 Plats och tid s sessionssal, 16:00 2016-11-24 2 (22) 1 Dnr KS 1810721-

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (12) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 3 juni 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionsal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 15 juni 2011 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 20 augusti 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (10) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 20 april 2016 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (9) 2018-01-31 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 7 februari 2018 Plats och tid Stadshuset A287, 13:30 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Dnr KS/2014: Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att. Ej justerat

Dnr KS/2014: Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att. Ej justerat SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KF 15:1 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-12-03 22/42 KS 232 Dnr KS/2014:505-104 Partistöd för mandatperioden 2014-2018 Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (10) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 5 november 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2019-05-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 22 maj 2019 Plats och tid Stadshuset A287, 13:30 Ledamöter Ersättare Ordförande Anders

Läs mer

7. Regler för kommunalt partistöd Dnr 2014/185-104

7. Regler för kommunalt partistöd Dnr 2014/185-104 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 12 (32) 2014-06-16 Ks 7. Regler för kommunalt partistöd Dnr 2014/185-104 Nya regler för kommunalt partistöd har träff i kraft 1 februari 2014. Sveriges kommuner och

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Nämnden för idrott och friluftsliv Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Hans Stergel Sammanträdesdatum 16 juni 2015 Plats och tid Stadshuset, F180, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 7 maj 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Regler för partistöd för mandatperioden KSN

Regler för partistöd för mandatperioden KSN KF 14 11 juni 2018 17 (30) KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2018-05-30 88 Regler för partistöd för mandatperioden 2019-2022 Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta

Läs mer

Ändring av regler för det kommunala partistödet. (AU 316) KS

Ändring av regler för det kommunala partistödet. (AU 316) KS kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-11-04 272 Ändring av regler för det kommunala partistödet. (AU 316) KS 2014-405 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Arbetsutskottets förslag

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (6) 2017-01-02 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 17 januari 2017 Plats och tid Stadshuset A287, 13:30 Partigruppsmöten Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 11 december 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (6) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 28 januari 2016 Plats och tid Stadshuset, A 391, kl 13:00 Ledamöter

Läs mer

Regler. Regler för partistöd

Regler. Regler för partistöd Regler Regler för partistöd 1 Styrdokument Handlingstyp: Regler för partistöd Diarienummer: KS/2017:827 Beslutas av: Kommunfullmäktige Fastställelsedatum: 2018-03-05 17 Dokumentansvarig: Funktionschef

Läs mer

FÖRSLAG 2014:66 LS Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Reglemente för partistöd i Stockholms läns landsting

FÖRSLAG 2014:66 LS Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Reglemente för partistöd i Stockholms läns landsting FÖRSLAG 2014:66 LS 1410-1094 Landstingsstyrelsens förslag till beslut Stockholms läns landsting PROTOKOLL 10/2014 Landstingsstyrelsen Sammanträdesdag 2014-11-04 17 224 LS 1410-1094 Ärendebeskrivning I

Läs mer

Förslag till nya regler för partistöd i Eskilstuna kommun

Förslag till nya regler för partistöd i Eskilstuna kommun Kommunstyrelsen 2017-11-16 Kommunledningskontoret Ledningsstaben KSKF/2017:638 Andreas Lindbom 016-710 54 80 1 (2) Kommunstyrelsen Förslag till nya regler för partistöd i Eskilstuna kommun Förslag till

Läs mer

290 Nya regler för partistöd från och med den 15 oktober 2018 (KSKF/2017:638)

290 Nya regler för partistöd från och med den 15 oktober 2018 (KSKF/2017:638) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2017-11-28 Sida 1(2) 290 Nya regler för partistöd från och med den 15 oktober 2018 (KSKF/2017:638) Beslut Förslag till kommunfullmäktige Kommunledningskontorets

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (6) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 29 januari 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

Redovisning av partistöd 2017 samt ändring av regler för partistöd

Redovisning av partistöd 2017 samt ändring av regler för partistöd TJÄNSTESKRIVELSE 1(3) Datum Diarienummer 2018-11-26 KLK 2018/473 Handläggare Kanslichef Elisabeth Aidemark Kansliavdelningen Elisabeth.Aidemark@hassleholm.se Kommunfullmäktige Redovisning av partistöd

Läs mer

Regler. Regler för partistöd

Regler. Regler för partistöd Regler Regler för partistöd 1 Styrdokument Handlingstyp: Regler för partistöd Diarienummer: KS/2014:211 Beslutas av: Kommunfullmäktige Fastställelsedatum: 2014-11-24, 126 Dokumentansvarig: Funktionschef

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 17 oktober 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl. 13:30 Ledamöter

Läs mer

Utbetalning av partistöd 2019

Utbetalning av partistöd 2019 TJÄNSTESKRIVELSE 2019-01-02 1(2) Dnr KS 2019/000038 Ekonomi Utbetalning av partistöd 2019 Beskrivning av ärendet Enligt Mörbylånga kommuns reglemente för lokalt partistöd ska fullmäktige varje år vid sitt

Läs mer

Ändring i regler för kommunalt partistöd

Ändring i regler för kommunalt partistöd TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Jonas Sverkén 2014-09-10 KS 2014/0639 0480-450044 Rev 2014-10-28 Kommunfullmäktige Ändring i regler för kommunalt partistöd Förslag till beslut Kommunfullmäktige

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (9) 2016-08-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Carin Lidman Sammanträdesdatum 24 augusti 2016 Stadshuset E454, 09:00, mötet inleds med 15 minuter för allmänhetens Plats

Läs mer

Reglemente för partistöd i Stockholms läns landsting

Reglemente för partistöd i Stockholms läns landsting Stockholms läns landsting i (i) Landstingsradsberedningen SKRIVELSE 2014-10-29 LS 1410-1094 Landstingsstyrelsen Föredragande landstingsråd: Torbjörn Rosdahl Ärendebesla*ivning I ärendet föreslås ett reglemente

Läs mer

Utdrag ur Sammanträdesprotokoll

Utdrag ur Sammanträdesprotokoll 1 (1) Kommunstyrelsen Utdrag ur Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Onsdag den 12 oktober 2011 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30-14:34 Sekreterare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 12 november 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (13) 2016-08-17 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 24 augusti 2016 Plats och tid s sessionssal (Stadshuset rum A287), 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (14) Kommunfullmäktige Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Britt Sandström Sammanträdesdatum Onsdag 4 juni 2014 Plats och tid Kommunfullmäktiges sessionssal, kl 16:00 VÄSTERÅS STAD

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Nämnden för idrott och friluftsliv Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Hans Stergel Sammanträdesdatum 22 mars 2016 Plats och tid Stadshuset, F180, kl 10:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (11) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 19 augusti 2015 Plats och tid Mälarhamnars kontor, kl 14:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 22 augusti 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl. 13:30 Ledamöter

Läs mer

241 Utbetalning av partistöd för 2017 (KSKF/2016:547)

241 Utbetalning av partistöd för 2017 (KSKF/2016:547) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2016-11-29 Sida 1(3) 241 Utbetalning av partistöd för 2017 (KSKF/2016:547) Beslut Förslag till kommunfullmäktige Partistöd betalas ut för första halvåret

Läs mer

8 Regler för kommunalt partistöd i Höörs kommun

8 Regler för kommunalt partistöd i Höörs kommun Kommunfullmäktige FÖREDRAGNINGSLISTA Datum 2014-12-08 Sida 9 (18) Dnr KSF 2013/312 8 Regler för kommunalt partistöd i Höörs kommun Förslag till beslut Kommunfullmäktige beslutar. Förslaget till Regler

Läs mer

Regler för kommunalt partistöd

Regler för kommunalt partistöd Styrdokument Dokumenttyp: Regler Beslutat av: Kommunfullmäktige Fastställelsedatum: Kommunfullmäktige 2014-09-25 130 Ansvarig: Kanslichefen Revideras: Vart 4:e år, inför ny mandatperiod Följas upp: Minst

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2019-05-02 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Lars Kallsäby Sammanträdesdatum 9 maj 2019 Plats och tid s sessionssal, klockan 16:00 2019-05-02 2 (11) 1 Dnr KS 1810761-

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 15 december 2011 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Tekniska nämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 20 september 2016 Plats och tid Stadshuset, rum A 287, kl 13:30 Partigruppsmöten Ledamöter

Läs mer

Torsdag kl 18:00 i Kommunfullmäktiges sessionssal, Stadshuset

Torsdag kl 18:00 i Kommunfullmäktiges sessionssal, Stadshuset Kallelse Kommunfullmäktige 2016-05-16 Kommunfullmäktige sammanträder Torsdag 2016-05-26 kl 18:00 i Kommunfullmäktiges sessionssal, Stadshuset Celso Silva Goncalves Ordförande Kallelse Kommunfullmäktige

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (13) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 8 oktober 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 16 december 2015 Plats och tid A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Agneta Luttropp (MP) 1:e vice

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (6) 2018-10-02 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Hans Stergel Sammanträdesdatum 9 oktober 2018 Plats och tid Stadshuset F180, 14:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Hans

Läs mer

Alltid bästa möjliga möte!

Alltid bästa möjliga möte! TJÄNSTESKRIVELSE 1 (2) Sociala nämndernas förvaltning 2015-04-27 Dnr: 2015/335-IFN-010 Karin Bodlund - aw800 E-post: karin.bodlund@vasteras.se Kopia till Kommunstyrelsen Individ- och familjenämnden Förslag

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (10) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 4 juni 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 09:00 Ledamöter Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (9) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 5 februari 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (14) Kommunfullmäktige Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Britt Sandström Sammanträdesdatum 8 maj 2014 Plats och tid Kommunfullmäktiges sessionssal, kl 16:00 VÄSTERÅS STAD KALLELSE

Läs mer

Partistöd. Regler och rutiner för Norsjö Kommun från Anpassade till ändringar i kommunallagen som trädde i kraft

Partistöd. Regler och rutiner för Norsjö Kommun från Anpassade till ändringar i kommunallagen som trädde i kraft Partistöd Regler och rutiner för Norsjö Kommun från 2015-01-01. Anpassade till ändringar i kommunallagen som trädde i kraft 2014-02-01. Dokumenttyp Dokumentägare Beslutsinstans Giltig till Regler och rutiner

Läs mer

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (5) HÖGANÄS KOMMUN Ersätter KFS KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING 2009:23 REGLEMENTE FÖR KRISLEDNINGSNÄMNDEN Utöver de bestämmelser i lagen om kommuners och landstings åtgärder inför och vid extraordinära

Läs mer

Partistöd - ändring i Kommunallagen

Partistöd - ändring i Kommunallagen MISSIV 1(2) 2014-11-04 LJ 2014/1422 Landstingsstyrelsen Partistöd - ändring i Kommunallagen Bakgrund Från och med innevarande mandatperiod har vissa ändringar i Kommunallagen skett vad avser regler för

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (12) Sammanträdesprotokoll 98-128 Sammanträdesdatum 23 april 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00-17:15 Tjänstgörande ledamöter Tjänstgörande ersättare Ordförande Ann-Louise Molin Östling (S)

Läs mer

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (1) 34 Dnr KS/2017:128

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (1) 34 Dnr KS/2017:128 Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Arbetsutskott 2018-02-07 1 (1) Sida 34 Dnr KS/2017:128 Partistödsmallen Bakgrund Kommunallagen har sedan valperioden 2018-2018 gett kommunfullmäktige i

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 53-58

Sammanträdesprotokoll 53-58 1 (6) Sammanträdesprotokoll 53-58 Sammanträdesdatum 31 mars 2015 Plats och tid Stadshuset, rum A 391, kl 15:00-16:30 Ajournerades kl 15:55-16:00 Tjänstgörande ledamöter Tjänstgörande ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 14 november 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 15 oktober 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Tjänsteskrivelse Utbetalning av kommunalt partistöd 2015

Tjänsteskrivelse Utbetalning av kommunalt partistöd 2015 VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE 2014-11-20 DNR KS 2014.487 KAROLIN STAAF SID 1/2 TF. ENHETSLEDARE KS KANSLI/ARKIVARIE KAROLIN.STAAF@VALLENTUNA.SE KOMMUNSTYRELSEN Tjänsteskrivelse Utbetalning av kommunalt

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Nämnden för idrott och friluftsliv Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Hans Stergel Sammanträdesdatum 26 augusti 2015 Plats och tid Stadshuset, F180, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Elisabeth Strengbom (S), Peter Åkesson (MP) och Sussanne Söderström (SD). Barbro Olausson (L), Ronja Lund Wall (M) och Lars Gustavsson (KD).

Elisabeth Strengbom (S), Peter Åkesson (MP) och Sussanne Söderström (SD). Barbro Olausson (L), Ronja Lund Wall (M) och Lars Gustavsson (KD). Barn- och utbildningsnämnden 1 (7) Plats och tid Gymnasieenhetens lokal vid Ulvesund, onsdagen den 25 april 2018, klockan 16.00-18.20 ande Monica Lindgren (S), Margareta Johansson (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

Lokalt partistöd för Götene kommun

Lokalt partistöd för Götene kommun Lokalt partistöd för Götene kommun Upprättad: 2015-04-22 Antagen av: Kommunfullmäktige Datum för antagande: 2015-06-15, 85 Kontaktperson: André Enarsson Lokalt partistöd Från och med 1 februari 2014 finns

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Nämnden för idrott och friluftsliv Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Hans Stergel Sammanträdesdatum 31 mars 2015 Plats och tid Stadshuset, F180, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Tjänsteställe, handläggare Datum Dnr Sida Landstingets kansli Anita Wiklander. att utse Anders Gäfvert att jämte ordförande justera dagens protokoll.

Tjänsteställe, handläggare Datum Dnr Sida Landstingets kansli Anita Wiklander. att utse Anders Gäfvert att jämte ordförande justera dagens protokoll. PROTOKOLL 13 20 Tjänsteställe, handläggare Landstingets kansli Anita Wiklander 2016-09-27 16LS5 1(8) Tid: 2016-09-27 Plats: Landstingets kansli Härnösand NÄRVARANDE Ledamöter Lars-Erik Nordin (C) Maj-Lis

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (12) Kommunfullmäktige Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 3 september 2015 Plats och tid Kommunfullmäktiges sessionsal, kl 16:00 VÄSTERÅS STAD KALLELSE

Läs mer

Protokoll 2013-04-03

Protokoll 2013-04-03 2013-04-03 Kommunstyrelsen Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, 2013-04-03, klockan 17:00 17:10 Beslutande Dan-Åke Moberg (S) Mats Hellgren (M) Christer Thörner (S) Margareta Engman (M) Annica Moberg (S)

Läs mer

Kommunstyrelsen. Ärende 29

Kommunstyrelsen. Ärende 29 Kommunstyrelsen Ärende 29 Turism, information och administration Anna Bryntesson, 0571-28106 anna.bryntesson@eda.se TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2018-11-27 1(2) Revidering av instruktion för kommunfullmäktiges

Läs mer

Kommunfullmäktige (5) Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige (5) Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2014-12-15 1(5) 6 Reglemente för ersättning till förtroendevalda, partistöd 2015 samt politisk organisation (KS/2014:389) Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige 1. Kommunfullmäktige

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (7) 2017-09-05 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 19 september 2017 Plats och tid Partigruppsmöten Ledamöter Ersättare Stadshuset A287,

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2018-10-11 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Sammanträdesdatum 18 oktober 2018 Plats och tid s sessionssal, klockan 16:00 2018-10-11 2 (11) 1 Dnr KS 1810261- Sammanträdets

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2019-06-05 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Lars Kallsäby Sammanträdesdatum 13 juni 2019 Plats och tid s sessionssal, klockan 16:00 2019-06-05 2 (10) 1 Dnr KS 1810721-

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (13) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 21 oktober 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionsal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (9) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 18 januari 2012 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13.30 Ledamöter Ordförande

Läs mer

Protokoll 1 (19) Se nästa sida. Bengt Nilsson. Lena Axelsson (S) Sylve Qvillberg (S) Anslag/bevis

Protokoll 1 (19) Se nästa sida. Bengt Nilsson. Lena Axelsson (S) Sylve Qvillberg (S) Anslag/bevis Protokoll 1 (19) Plats och tid Politikerrummet, 2018-01-18, kl. 13.00 16.10 Beslutande Se nästa sida. Övriga närvarande Annika Jansson, Kommunsekreterare, del av 4, 6 Gun Andersson, Administratör, del

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Tekniska nämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 15 december 2015 Plats och tid Stadshuset, rum A 491, kl 13:30 Partigruppsmöten Ledamöter

Läs mer

Utbetalning av partistöd 2019 (18/KS 0262)

Utbetalning av partistöd 2019 (18/KS 0262) MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Kommunfullmäktige 2019-02-11 16 Utbetalning av partistöd 2019 (18/KS 0262) Sammanfattning Enligt antaget reglemente för kommunalt partistöd (reviderat för 2019) ska kommunfullmäktige

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (7) 2018-11-20 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Markus Lindgren Sammanträdesdatum 28 november 2018 Plats och tid Stadshuset F180, 14:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (11) Kommunfullmäktige Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 12 maj 2016 Plats och tid Kommunfullmäktiges sessionssal, kl 14:00 VÄSTERÅS STAD KALLELSE

Läs mer

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Kommunfullmäktige 2012-01-26

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Kommunfullmäktige 2012-01-26 Kommunfullmäktige 2012-01-26 Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum 1(22) Plats och tid Kil Arena, torsdag 26 januari 2012, kl. 17.00 Föredragningslista Ärende 1 Upprop 2 Val av två justerare samt tillkännagivande

Läs mer

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige 16 (60) Kf 140 Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige beslutade 2012-06-25 122 bland annat om förändringar i kommunens nämndorganisation. Förändringarna avsåg antalet

Läs mer

Regler för stöd till de politiska partierna i Region Jämtland Härjedalen. Version: 3. Beslutsinstans: Regionfullmäktige

Regler för stöd till de politiska partierna i Region Jämtland Härjedalen. Version: 3. Beslutsinstans: Regionfullmäktige partierna i Region Jämtland Version: 3 Beslutsinstans: Regionfullmäktige ÄNDRINGSFÖRTECKNING Version Datum Ändring Beslutat av 1. 2013-01-23 Nyutgåva Landstingsfullmäktige, 184 2. 2014-11-25 3. 2015-11-25

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (8) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 22 oktober 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott Sid nr Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott 2011-04-05 Ärendelista Sid nr Justering...2 29 Antagande av förslag till fördjupad översiktsplan för Birstaområdet...3 30 Överenskommelse om samarbete mellan

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Tekniska nämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 17 november 2015 Plats och tid Partigruppsmöten Ledamöter Ersättare Stadshuset, rum

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 13 juni 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl. 13:30 Ledamöter

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (10) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 22 november 2012 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2018-06-07 141 KS 412/17 Policy för säkerhet och krisberedskap Beslut Kommunstyrelsen ger stadsdirektören i uppdrag att bereda förslag till ny krisledningsplan

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2017-08-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 24 augusti 2017 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal (Stadshuset rum A287), 08:30

Läs mer

Regler för kommunalt partistöd m.m.

Regler för kommunalt partistöd m.m. Landstingsdirektörens stab Kanslienheten TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2014-10-15 Landstingsfullmäktige Sida 1(2) Referens Diarienummer 140725 Regler för kommunalt partistöd m.m. Förslag till beslut Landstingsfullmäktige

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) KALLELSE 1 (9) 2016-08-24 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 1 september 2016 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2018-11-14 167 KS 409/18 Nytt reglemente för valnämnden Beslut Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunfullmäktige antar

Läs mer

kl Borgmästaren, Stadshuset Lysekil

kl Borgmästaren, Stadshuset Lysekil KALLELSE FÖREDRAGNINGSLISTA EXTRA KOMMUNSTYRELSEN Tid och plats: Ordförande: Sekreterare 2018-12-13 kl. 16.30 Borgmästaren, Stadshuset Lysekil Jan-Olof Johansson Mari-Louise Dunert Ärende Öppet sammanträde,

Läs mer