Kallelse och föredragningslista

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kallelse och föredragningslista"

Transkript

1 1 (9) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 4 november 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionsal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ordförande Anders Teljebäck (S) 1:e vice ordförande Amanda Agestav (KD) 2:e vice ordförande Elisabeth Unell (M) Carin Lidman (S) Staffan Jansson (S) Ann-Louise Molin Östling (S) Marléne Tamlin (MP) Lars Kallsäby (C) Anna Hård af Segerstad (M) Rodrigo Romo (M) Ann-Christine From Utterstedt (SD) Vasiliki Tsouplaki (V) Jesper Brandberg (FP) Ersättare Jazmin Pettersson (S) Mikael Lindh (S) Solveig Nilsson (S) Mikael Sandberg (S) Magnus Edström (MP) Vicki Skure Eriksson (C) Eric Söderberg (KD) Staffan Anger (M) Caroline Högström (M) Marcus Jacobson (M) Jenny Boström (FP) Patric Sjölund (SD) Anna Maria Romlid (V)

2 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 2 (9) 1. Beslut om offentliga ärenden 1. Ärende 1 till och med 9 är offentliga. 2. Protokolljustering 1. Vasiliki Tsouplaki (V) 2. Jesper Brandberg (FP) 3. Information - Lägesrapport flyktingsituationen 4. Dnr: 2015/1120-KS Beslut - Val av ledamot i styrelsen för von Schinkelska stiftelsen efter Ragnhild Källberg (FP) 1. Jesper Brandberg (FP) utses till ledamot i styrelsen för von Schinkelska stiftelsen fram till och med den dag då kommunfullmäktige efter nästa val förrättar nytt val. Ragnhild Källberg (FP) var vald till ledamot i styrelsen för von Schinkelska stiftelsen mandatperioden Med anledning av hennes bortgång bör fyllnadsval ske. 5. Dnr: 2015/987-KS Beslut - Utredning om kommunal samordningscentral 1. Stadsledningskontoret ges i uppdrag att utreda förutsättningar för en kommunal samordningscentral. I arbetet med att hantera störningar i vardagen och kriser ser vi att samordningen måste öka. Utmaningen är att öka förmågan inom befintlig ram. För att det ska lyckas krävs en långsiktig planering tillsammans både inom staden och med externa parter. Stadsledningskontoret tillsammas med Mälarenergi och Mälardalens Brand- och Räddningsförbund har fört samtal om detta under året. En stor inspiration har varit den förstudie som Mälarenergi genomfört på Stadens kontrollrum.

3 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 3 (9) Som ett första steg avser stadsledningskontoret undersöka förutsättningarna för en kommunal samordningscentral genom en utredning som redovisas under mars Stadsledningskontoret ges i uppdrag att utreda förutsättningar för en kommunal samordningscentral. 6. Dnr: 2015/516-KS Beslut - Överenskommelse om samverkan avseende arbetslösa unga Tjänsteskrivelse och förslag till beslut delges i separat utskick 7. Dnr: 2015/158-KS Beslut - Riktlinje för ärendeprocessen i Västerås stad 1. Förslag till riktlinje för ärendeprocessen i Västerås stad godkänns. Stadsledningskontoret har arbetat fram ett förslag till riktlinje för ärendeprocessen i Västerås stad. Innehållet i riktlinjen ska bidra till att säkerställa ett riktigt agerande och en god kvalitet i ärendeprocessen inom Västerås stad. Till grund för riktlinjerna finns Policy för ärendeprocessen i Västerås stad. Praktiskt stöd finns i handbok för ärendeprocessen samt i de instruktioner som finns kopplade till ärendesystemet. Riktlinjen ska bidra till att uppnå målen genom att ansvar och roller i ärendeprocessen definieras tillsammans med de instruktioner för handläggning av dokument och handlingar som finns. På så sätt uppnås ett enhetligt arbetssätt som bidrar till en rättssäker ärendeprocess. Kommunstyrelsen beslutade att remittera förslag till riktlinje för ärendeprocessen till samtliga nämnder och styrelser. 15 svar har inkommit och remissinstanserna är nästan uteslutande positiva till förslaget. 1. Förslag till riktlinje för ärendeprocessen i Västerås stad godkänns.

4 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 4 (9) 8. Beslut - Anmälan av handlingar 1. Redovisningen godkänns. Handlingar som inkommit till kommunstyrelsen under perioden som gått sedan föregående kommunstyrelsesammanträde redovisas. Postlista och handlingar enligt utsänd förteckning skickas runt för påseende vid sammanträdet. Postlistor vecka för vecka finns att läsa på under fliken Kommun och Politik, Press och informationsmaterial. Scrolla ner på sidan så finns postlistan där. 9. Beslut - Redovisning av delegeringsbeslut 1. Redovisningen godkänns. Delegeringsbeslut registrerade under perioden som gått sedan föregående sammanträde redovisas. 10. Information - Årsplan 11. Dnr: 2014/1109-KS Beslut - Motion från (V), Bostäder för idrotten 1. att-sats 1; Västerås stad försäljer/exploaterar den fastighet/fastigheter som idag Arosvallen är belägen på till förmån för bostäder, avslås. 2. att-sats 2; De uppkomna intäkterna i samband med exploateringen avsätts för iordningsställande av elitinnebandyarena/friidrottsarenor i Västerås, avslås. 3. att-sats 3; Västerås stad försäljer/exploaterar friidrottsfastigheten på Kungsängsgatan, avslås. 4. att-sats 4; De uppkomna intäkterna i samband med exploateringen avsätts för iordningsställande av nya arenor för friidrotten i Västerås, avslås. 5. att-sats 5; En strategi utarbetas för de föreningar som berörs under den tid det tar att färdigställa de nya idrottsanläggningarna, avslås.

5 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 5 (9) Vasiliki Tsouplaki (V), Anna Maria Romlid (V), Olle Kvarnryd (V) och Harri Åman (V) har lämnat en motion till Kommunfullmäktige om Bostäder för idrotten. Motionärerna har i sin motion lyft frågan om innebandyn och friidrottens behov av nya ändamålsenliga arenor. Samtidigt pekar man på problemet i staden med bostadsbrist. Man presenterar en lösning för att tillgodose ovanstående behov, nämligen exploatering av Arosvallen och på sikt fastigheten längs Kungsängsgatan, där idag friidrottshallen finns. Genom att exploatera Arosvallen kan man med de uppkomna intäkterna iordningsställa en elitinnebandyarena/friidrottsarena, och genom att exploatera friidrottsfastigheten på Kungsängsgatan kan man med de uppkomna intäkterna iordningsställa nya arenor för friidrotten. Motionärerna yrkar på att Kommunfullmäktige beslutar att: 1. Västerås stad försäljer/exploaterar den fastighet/fastigheter som idag Arosvallen är belägen på till förmån för bostäder. 2. De uppkomna intäkterna i samband med exploateringen avsätts för iordningsställande av elitinnebandyarena/friidrottsarenor i Västerås. 3. Västerås stad försäljer/exploaterar friidrottsfastigheten på Kungsängsgatan. 4. De uppkomna intäkterna i samband med exploateringen avsätts för iordningsställande av nya arenor för friidrotten i Västerås. 5. En strategi utarbetas för de föreningar som berörs under den tid det tar att färdigställa de nya idrottsanläggningarna. Kommunfullmäktige beslutade den 4 december 2014 att remittera motionen till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsen har skickat motionen på remiss, med önskan om yttranden senast 16 mars 2015, till Nämnden för Idrott och friluftsliv, Fastighetsnämnden och Byggnadsnämnden. Yttranden har inkommit från samtliga. 1. att-sats 1; Västerås stad försäljer/exploaterar den fastighet/fastigheter som idag Arosvallen är belägen på till förmån för bostäder, avslås. 2. att-sats 2; De uppkomna intäkterna i samband med exploateringen avsätts för iordningsställande av elitinnebandyarena/friidrottsarenor i Västerås, avslås.

6 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 6 (9) 3. att-sats 3; Västerås stad försäljer/exploaterar friidrottsfastigheten på Kungsängsgatan, avslås. 4. att-sats 4; De uppkomna intäkterna i samband med exploateringen avsätts för iordningsställande av nya arenor för friidrotten i Västerås, avslås. 5. att-sats 5; En strategi utarbetas för de föreningar som berörs under den tid det tar att färdigställa de nya idrottsanläggningarna, avslås. 12. Dnr: 2014/870-KS Beslut - Översyn av roller och ansvar avseende strategiska exploateringsfrågor 1. Arbetsformer och arbetssätt i enlighet med stadsledningskontorets förslag fastställs. 2. Det ursprungliga uppdraget från 2014/112-KS (KS 10, ) att se över roller och ansvar avseende strategiska exploateringsfrågor är därmed avslutat. Kommunstyrelsen uppdrog , 291 åt stadsledningskontoret att 1. Belysa och utarbeta förslag vad gäller hur kommunstyrelsen ska arbeta, hur en nämndsamordning ska arbeta och hur verksamhetsplaner för det strategiska exploateringsområdet ska utformas och utarbetas. 2. Förtydliga ansvarsområden och roller i kommunstyrelsens och fastighetsnämndens reglementen med inriktningen att de strategiska exploateringsfrågorna är kommunstyrelsens ansvar och de löpande markoch exploateringsfrågorna är fastighetsnämndens ansvar. 3. Belysa konsekvenser och arbetssätt rörande exploateringsbudgeten. 4. I uppdraget till stadsledningskontoret ingick att lägga fram förslag till nya arbetsformer, reglemente och organisation senast december Ett genomförande skulle ske våren En utvärdering av om genomförda förändringar bidragit till önskvärt resultat skall göras senast våren 2016 då också en bedömning av behovet av en bredare organisationsöversyn ska göras. De delar i uppdragets första punkt som handlar om kommunstyrelsens arbetsformer och nämndsamordning beslutades av kommunstyrelsen , 135. Detta beslut innebär att kommunstyrelsen utvecklar sina arbetsformer enligt följande:

7 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 7 (9) 1. För information och överläggning ska kommunstyrelsen inrätta en beredning, KS överläggning, i samband med ordinarie kommunstyrelsesammanträde. Sammanträde ska hållas vid behov och normalt en gång per månad. Regler för kallelse till sammanträdena, sammanträdeshandlingar, protokollföring samt övriga regler för sammanträdena ska följa det regelverk som gäller för kommunstyrelsens ordinarie sammanträden. 2. För dialog med övriga nämnder i ärenden som är strategiskt viktiga för stadens utveckling, ska kommunstyrelsen kalla till gemensamma presidieöverläggningar i enlighet med det regelverk som föreslagits av stadsledningskontoret. 3. Med ändring av kommunstyrelsens beslut av den 27 september 2007, 281, ska näringslivsrådet och beredningsgruppen sammansättning och uppgifter samt sammanträdesformer följa stadsledningskontorets förslag. 4. Stadsdirektören ansvarar för att de beslut som fattats i p. 1-3 genomförs under hösten Från uppdraget givet i augusti 2014 återstår sålunda att redovisa: 1. Hur verksamhetsplaner för det strategiska exploateringsområdet ska utformas och utarbetas. 2. Förtydliganden i kommunstyrelsen och fastighetsnämndens reglementen. 3. Arbetssätt rörande exploateringsbudgeten. 1. Arbetsformer och arbetssätt i enlighet med stadsledningskontorets förslag fastställs. 2. Det ursprungliga uppdraget från 2014/112-KS (KS 10, ) att se över roller och ansvar avseende strategiska exploateringsfrågor är därmed avslutat. 13. Dnr: 2015/615-KS Beslut - Reglemente för kommunstyrelsen 1. Reviderat reglemente för kommunstyrelsen fastställs. 2. Med fastställande av detta reglemente upplöses nuvarande krisledningsnämnd.

8 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 8 (9) Kommunstyrelsen uppdrog , 291 åt stadsledningskontoret att 1. Belysa och utarbeta förslag vad gäller hur kommunstyrelsen ska arbeta, hur en nämndsamordning ska arbeta och hur verksamhetsplaner för det strategiska exploateringsområdet ska utformas och utarbetas. 2. Förtydliga ansvarsområden och roller i kommunstyrelsens och fastighetsnämndens reglementen med inriktningen att de strategiska exploateringsfrågorna är kommunstyrelsens ansvar och de löpande markoch exploateringsfrågorna är fastighetsnämndens ansvar. 3. Belysa konsekvenser och arbetssätt rörande exploateringsbudgeten. 4. I uppdraget till stadsledningskontoret ingick att lägga fram förslag till nya arbetsformer, reglemente och organisation senast december Ett genomförande skulle ske våren En utvärdering av om genomförda förändringar bidragit till önskvärt resultat skall göras senast våren 2016 då också en bedömning av behovet av en bredare organisationsöversyn ska göras. Utifrån punkt 2 ovan har fastighetsnämndens och kommunstyrelsens nu gällande reglementen reviderats och respektive instans ansvarsområden avseende de strategiska exploateringsområdena har förtydligats. I förslaget till reviderat reglemente finns ges kommunstyrelsen rollen som krisledningsnämnd. Detta har gjorts utifrån SKL:s (Sveriges kommuner och Landsting) rekommendationer för att förenkla arbetet vid de tillfällen då krisledningsnämnden behöver träda i tjänst. Kommunstyrelsen har upparbetade rutiner och kommunikationsvägar som underlättar snabb sammankallning och ett effektivt arbete vilket är fördelar staden bör dra nytta av. 1. Reviderat reglemente för kommunstyrelsen fastställs. 2. Med fastställande av detta reglemente upplöses nuvarande krisledningsnämnd.

9 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 9 (9) 14. Dnr: 2015/768-KS Beslut - Reglemente för fastighetsnämnden 1. Reviderat reglemente för fastighetsnämnden fastställs. Kommunstyrelsen uppdrog , 291 åt stadsledningskontoret att 1. Belysa och utarbeta förslag vad gäller hur kommunstyrelsen ska arbeta, hur en nämndsamordning ska arbeta och hur verksamhetsplaner för det strategiska exploateringsområdet ska utformas och utarbetas. 2. Förtydliga ansvarsområden och roller i kommunstyrelsens och fastighetsnämndens reglementen med inriktningen att de strategiska exploateringsfrågorna är kommunstyrelsens ansvar och de löpande markoch exploateringsfrågorna är fastighetsnämndens ansvar. 3. Belysa konsekvenser och arbetssätt rörande exploateringsbudgeten. 4. I uppdraget till stadsledningskontoret ingick att lägga fram förslag till nya arbetsformer, reglemente och organisation senast december Ett genomförande skulle ske våren En utvärdering av om genomförda förändringar bidragit till önskvärt resultat skall göras senast våren 2016 då också en bedömning av behovet av en bredare organisationsöversyn ska göras. Utifrån punkt 2 ovan har fastighetsnämndens och kommunstyrelsens nu gällande reglementen reviderats och respektive instans ansvarsområden avseende de strategiska exploateringsområdena har förtydligats. 15. Stadsdirektören informerar 16. Kommande ärenden till kommunstyrelsen

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (10) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 2 september 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionsal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2016-10-12 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 19 oktober 2016 Plats och tid s sessionsal A 287, klockan 13.30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 6 april 2016 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (12) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 3 juni 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionsal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (10) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 4 mars 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionsal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (13) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 21 oktober 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionsal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (10) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 5 november 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 20 augusti 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 7 maj 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (11) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 19 augusti 2015 Plats och tid Mälarhamnars kontor, kl 14:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2017-09-27 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 4 oktober 2017 Plats och tid Stadshuset A287, klockan 13.30 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2016-11-03 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 10 november 2016 Plats och tid s sessionssal, 16:00 2016-11-03 2 (11) 1 Dnr KS 1810761-

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 15 juni 2011 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (13) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 1 april 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionsal A 287, kl 08:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (13) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 8 oktober 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (10) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 20 april 2016 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (15) 2016-11-02 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 9 november 2016 Plats och tid Stadshuset A287, klockan 13.30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Nämnden för idrott och friluftsliv Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Hans Stergel Sammanträdesdatum 16 juni 2015 Plats och tid Stadshuset, F180, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (12) Kommunfullmäktige Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 3 september 2015 Plats och tid Kommunfullmäktiges sessionsal, kl 16:00 VÄSTERÅS STAD KALLELSE

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (14) 2016-11-30 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 7 december 2016 Plats och tid Stadshuset A287, 13.30 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (9) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 5 februari 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (9) 2018-01-31 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 7 februari 2018 Plats och tid Stadshuset A287, 13:30 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (10) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 4 juni 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 09:00 Ledamöter Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (13) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 10 juni 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionsal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (11) Kommunfullmäktige Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 12 maj 2016 Plats och tid Kommunfullmäktiges sessionssal, kl 14:00 VÄSTERÅS STAD KALLELSE

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Nämnden för idrott och friluftsliv Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Hans Stergel Sammanträdesdatum 24 februari 2015 Plats och tid Stadshuset, F180, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Nämnden för idrott och friluftsliv Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Hans Stergel Sammanträdesdatum 26 augusti 2015 Plats och tid Stadshuset, F180, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2019-05-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 22 maj 2019 Plats och tid Stadshuset A287, 13:30 Ledamöter Ersättare Ordförande Anders

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2018-10-11 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Sammanträdesdatum 18 oktober 2018 Plats och tid s sessionssal, klockan 16:00 2018-10-11 2 (11) 1 Dnr KS 1810261- Sammanträdets

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (15) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 20 maj 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionsal A 287, kl 08:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (12) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 2 december 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionsal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Nämnden för idrott och friluftsliv Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Hans Stergel Sammanträdesdatum 22 mars 2016 Plats och tid Stadshuset, F180, kl 10:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Alltid bästa möjliga möte!

Alltid bästa möjliga möte! TJÄNSTESKRIVELSE 1 (2) Sociala nämndernas förvaltning 2015-04-27 Dnr: 2015/335-IFN-010 Karin Bodlund - aw800 E-post: karin.bodlund@vasteras.se Kopia till Kommunstyrelsen Individ- och familjenämnden Förslag

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (9) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 18 januari 2012 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13.30 Ledamöter Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (13) 2016-08-17 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 24 augusti 2016 Plats och tid s sessionssal (Stadshuset rum A287), 13:30 Ledamöter

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (6) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 28 januari 2016 Plats och tid Stadshuset, A 391, kl 13:00 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2019-06-05 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Lars Kallsäby Sammanträdesdatum 13 juni 2019 Plats och tid s sessionssal, klockan 16:00 2019-06-05 2 (10) 1 Dnr KS 1810721-

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 17 oktober 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl. 13:30 Ledamöter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (12) Sammanträdesprotokoll 98-128 Sammanträdesdatum 23 april 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00-17:15 Tjänstgörande ledamöter Tjänstgörande ersättare Ordförande Ann-Louise Molin Östling (S)

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Nämnden för idrott och friluftsliv Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Hans Stergel Sammanträdesdatum 23 februari 2016 Plats och tid Stadshuset, F180, kl 10:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 12 november 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2019-05-02 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Lars Kallsäby Sammanträdesdatum 9 maj 2019 Plats och tid s sessionssal, klockan 16:00 2019-05-02 2 (11) 1 Dnr KS 1810761-

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Nämnden för idrott och friluftsliv Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Hans Stergel Sammanträdesdatum 31 mars 2015 Plats och tid Stadshuset, F180, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (6) 2018-10-02 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Hans Stergel Sammanträdesdatum 9 oktober 2018 Plats och tid Stadshuset F180, 14:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Hans

Läs mer

Utreda behovet av vård på hemmaplan NY VERSION

Utreda behovet av vård på hemmaplan NY VERSION TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2019-02-12 Sida 1 (1) Diarienr IFN 2019/00083-8.2.4 Individ- och familjeförvaltningen Anne Grundell Epost: anne.grundell@vasteras.se Kopia till Kommunstyrelsen Individ- och familjenämnden

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (10) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 25 maj 2011 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 08:30 Ledamöter Ordförande

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (6) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 29 januari 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 22 augusti 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl. 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (6) 2017-01-02 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 17 januari 2017 Plats och tid Stadshuset A287, 13:30 Partigruppsmöten Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 16 december 2015 Plats och tid A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Agneta Luttropp (MP) 1:e vice

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (7) 2018-11-20 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Markus Lindgren Sammanträdesdatum 28 november 2018 Plats och tid Stadshuset F180, 14:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (14) Kommunfullmäktige Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Britt Sandström Sammanträdesdatum 8 maj 2014 Plats och tid Kommunfullmäktiges sessionssal, kl 16:00 VÄSTERÅS STAD KALLELSE

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 11 december 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (13) Kommunfullmäktige Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Britt Sandström Sammanträdesdatum 7 juni 2012 Plats och tid Kommunfullmäktiges sessionssal, kl 16:00 VÄSTERÅS STAD KALLELSE

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Kulturnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Marita Öberg Molin Sammanträdesdatum 25 november 2014 Plats och tid Stadshuset, F180, kl 09:00 Ledamöter Ordförande Marita

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (22) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 20 januari 2016 Plats och tid A 391, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Anders Teljebäck

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (36) Sammanträdesprotokoll 325-369 Sammanträdesdatum 3 december 2015 Plats och tid s sessionsal, kl 16:00-22:50 Ajournering kl. 18:05-18:40 samt kl. 21:20-21:40 Tjänstgörande ledamöter Ordförande Ulla

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (9) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 26 augusti 2015 Plats och tid A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Agneta Luttropp (MP) 1:e vice

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (11) Kommunfullmäktige Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 17 juni 2015 Plats och tid Kommunfullmäktiges sessionsal, kl 08:00 VÄSTERÅS STAD KALLELSE

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (16) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 21 januari 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionsal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (14) Kommunfullmäktige Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Britt Sandström Sammanträdesdatum Onsdag 4 juni 2014 Plats och tid Kommunfullmäktiges sessionssal, kl 16:00 VÄSTERÅS STAD

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Teknisk Produktionsstyrelse Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Yngve Wernersson Sammanträdesdatum 30 oktober 2013 Plats och tid Tunbytorpsgatan 33, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (14) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 1 juni 2016 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (8) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 22 oktober 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (19) Kommunfullmäktige Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 4 december 2014 Plats och tid Kommunfullmäktiges sessionssal, kl 16:00-23:00 VÄSTERÅS STAD

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (20) Kommunfullmäktige Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 5 november 2015 Plats och tid Kommunfullmäktiges sessionsal, kl 14:00 VÄSTERÅS STAD KALLELSE

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Nämnden för funktionshindrade Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Carl-Johan Norström Sammanträdesdatum 27 mars 2013 Plats och tid A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (15) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 6 november 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (5) 2017-06-09 Nämnden för personer med funktionsnedsättning Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 20 juni 2017 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 22 maj 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (16) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 17 februari 2016 Plats och tid Aros Congress Center, kl 13:30 Ledamöter Ordförande Anders

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 15 december 2011 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (17) Kommunfullmäktige Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 5 mars 2015 Plats och tid Kommunfullmäktiges sessionsal, kl 16:00 VÄSTERÅS STAD KALLELSE

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Tekniska nämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 17 november 2015 Plats och tid Partigruppsmöten Ledamöter Ersättare Stadshuset, rum

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (21) 2018-01-11 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 18 januari 2018 Plats och tid s sessionssal, 14:00 2018-01-11 2 (21) 1 Dnr KS 1810761-

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 27 mars 2015 Plats och tid A287, kl. 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Agneta Luttropp (MP) 1:e vice

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Kulturnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Marita Öberg Molin Sammanträdesdatum 27 augusti 2015 Plats och tid Stadshuset, F180, kl 14:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (12) 2018-02-28 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 8 mars 2018 Plats och tid s sessionssal, klockan 14.00 2018-02-28 2 (12) 1 Dnr KS 1810721-

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (26) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 30 september 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionsal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 18 februari 2016 Plats och tid Kopplingen, kl 13:30 Ledamöter Ersättare Ordförande Magnus

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 14 november 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Utdrag ur Sammanträdesprotokoll

Utdrag ur Sammanträdesprotokoll 1 (1) Kommunstyrelsen Utdrag ur Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Onsdag den 12 oktober 2011 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30-14:34 Sekreterare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2018-11-14 167 KS 409/18 Nytt reglemente för valnämnden Beslut Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunfullmäktige antar

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (15) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 23 mars 2016 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (23) Kommunfullmäktige Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 8 oktober 2015 Plats och tid Kommunfullmäktiges sessionsal, kl 16:00 Observera att det

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Nämnden för idrott och friluftsliv Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Hans Stergel Sammanträdesdatum 27 januari 2015 Plats och tid Stadshuset, F180, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (7) 2018-03-19 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Marita Öberg Molin Sammanträdesdatum 26 mars 2018 Plats och tid Stadshuset F180, 14:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (7) 2018-09-27 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 4 oktober 2018 Plats och tid s sessionssal, kl. 16:00 2018-09-27 2 (7) 1 Dnr KS 1810721-

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(14)

Sammanträdesprotokoll 1(14) Sammanträdesprotokoll 1(14) Plats och tid Kommunhuset, sessionssalen, måndagen den 20 oktober, 18.10 19.10 Beslutande Övriga närvarande Åsa Eriksson (S), ordförande, Ulf Olofsson (S), Elizabeth Pettersson

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2019-02-28 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Lars Kallsäby Sammanträdesdatum 7 mars 2019 Plats och tid s sessionssal, klockan 16.00 2019-02-28 2 (10) 1 Dnr KS 1810761-

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (12) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 2 november 2011 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (9) Grundskolenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Sammanträdesdatum 16 juni 2015 Ordförande Vicki Skure Eriksson Plats och tid A391, kl 09:00-12:00 Förmöten Majoriteten i D240 kl 08:00

Läs mer

3. Fyllnadsval efter Lars-Ingvar Ljungman som ordförande i Vellinge Stadsnät AB

3. Fyllnadsval efter Lars-Ingvar Ljungman som ordförande i Vellinge Stadsnät AB 2018-12-05 1 (29) Ek, Lena Enhetschef Sammanträdesdatum 2018-12-12 Plats Kommunhuset, Måkläppen Tid 18:00 På kommunfullmäktiges sammanträde kommer priser och stipendier att delas ut. Ärendelista 1. Upprop

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 13 juni 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl. 13:30 Ledamöter

Läs mer

Reglemente. modell plan policy. program regel. riktlinje rutin strategi taxa. för Kommunala pensionärsrådet ... Beslutat av: Kommunfullmäktige

Reglemente. modell plan policy. program regel. riktlinje rutin strategi taxa. för Kommunala pensionärsrådet ... Beslutat av: Kommunfullmäktige modell plan policy Reglemente för Kommunala pensionärsrådet program regel riktlinje rutin strategi taxa............................ Beslutat av: Kommunfullmäktige Beslutandedatum: Ansvarig: Socialnämnd

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Kommunfullmäktige Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Britt Sandström Sammanträdesdatum 8 mars 2012 Plats och tid Kommunfullmäktiges sessionssal, kl 16:00 VÄSTERÅS STAD KALLELSE

Läs mer

REGLEMENTE FÖR BYGGNADSNÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR BYGGNADSNÄMNDEN U T G I V E N A V K O M M U N K A N S L I E T Nr 2.5 Sid 1 (7) Dnr Gäller fr. o. m. Antagen 2014/337 2018/321 2015-01-01 2019-01-01 Kf 2014-12-15 144 Kf 2018-11-26 155 REGLEMENTE FÖR BYGGNADSNÄMNDEN Nr

Läs mer

Arbetssätt för kommunstyrelsens arbetsutskott KS-2015/112

Arbetssätt för kommunstyrelsens arbetsutskott KS-2015/112 Sida 1 av 4 Handläggare Tjänsteskrivelse Diarienummer Siobhán Górny Datum KS-2015/112 Vik. kommunsekreterare 2014-03-12 Kommunstyrelsen Arbetssätt för kommunstyrelsens arbetsutskott KS-2015/112 Förslag

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum: Plats och tid Sal 105, Ale Kulturrum, kl. 09:05 09:30

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum: Plats och tid Sal 105, Ale Kulturrum, kl. 09:05 09:30 1(9) PROTOKOLL Plats och tid Sal 105, Ale Kulturrum, kl. 09:05 09:30 Beslutande och tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Paula Örn

Läs mer

REGLEMENTE SOCIALA MYNDIGHETS- NÄMNDEN I MORA

REGLEMENTE SOCIALA MYNDIGHETS- NÄMNDEN I MORA REGLEMENTE SOCIALA MYNDIGHETS- NÄMNDEN I MORA Dokumentbeskrivningar Policy En policy ska ange viljeinriktningen för ett specifikt område. Den ska vara vägledande för beslut och styrning. En policy som

Läs mer