Kallelse och föredragningslista

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kallelse och föredragningslista"

Transkript

1 1 (10) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 25 maj 2011 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 08:30 Ledamöter Ordförande Ulla Persson (S) 1:e vice ordförande Anders Teljebäck (S) 2:e vice ordförande Elisabeth Unell (M) Carin Lidman (S) Staffan Jansson (S) Magnus Edström (MP) Marléne Andersson (MP) Vasiliki Tsouplaki (V) Mikael Damsgaard (M) Claes Kugelberg (M) Ragnhild Källberg (FP) Maria Lindelöf (KD) Lars Kallsäby (C) Ersättare Jazmin Pettersson (S) Gabriel Wikström (S) Sara Darabi (S) Tomas Östling (S) Mikael Vilbaste (MP) Per Lithammer (V) Angelica Emmoth Gunnarsson (V) Anna Hård af Segerstad (M) Tomas Salzmann (M) Göran Landerdahl (FP) Jenny Boström (FP) Lars Lindén (KD) Vicki Skure Eriksson (C)

2 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 2 (10) BESLUTSÄRENDEN 1. Beslut om offentliga ärenden Kommunstyrelsen beslutar att ärende 1-6 är öppna för allmänheten. 2. Protokollsjustering Kommunstyrelsen beslutar utse... att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll. 3. Dnr: 2011/308-KS(2) Uppdrag - utveckla medborgardialog Stadsledningskontoret föreslår att kommunstyrelsen beslutar att: godkänna nedan angivna uppdragsbeskrivning I samband med att kommunstyrelsen behandlade 2011 års budget beslutade kommunstyrelsen att ge stadsledningskontoret i uppdrag att redovisa förslag kring hur demokrati och medborgarinflytandet kan utvecklas. I beslutet angavs att Västeråsarnas möjligheter att påverka Västerås utveckling ska stärkas, bland annat genom att utveckla dialogprojekt och att medborgarnas möjlighet att lämna egna förslag ska ses över. Föreningslivets insatser för den demokratiska dialogen ska också uppmärksammas. En arbetsgrupp bestående av representanter från stadsledningskontoret samt socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet har arbetat fram förslag kring det fortsatta arbetet.

3 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 3 (10) 4. Dnr: 2010/646-KS(12) Förnyat planuppdrag fördjupad översiktsplan för stationsområdet Västerås Stadsledningskontoret föreslår kommunstyrelsen besluta att - ge stadsledningskontoret i uppdrag att ta fram en fördjupad översiktsplan för stationsområdet. Kommunstyrelsen har uppdragit åt Stadsledningen att leda arbetet för att utveckla stationsområdet. Utgångspunkten är att skapa förutsättningar för ett nytt resecentrum, utveckla exploateringsområden i resecentrumets omgivningar samt öka tillgängligheten mellan de bägge sidorna av järnvägen. I januari 2011 gav Kommunstyrelsen Stadsledningen i uppdrag att ta fram en fördjupad översiktsplan för området. Plan- och bygglagen (PBL) har reviderats och den nya lagen trädde i kraft En del av lagens ändringar berör hanteringen av fördjupade, geografiskt avgränsade, översiktsplaner. Ändringarna syftar till att förenkla den kommunala hanteringen utan att ge avkall på medborgardialogen. Den mest markanta förändringen är att utställningen (som följer efter samrådet) kan bytas till ett granskningsförfarande. Skillnaden för medborgaren är att denne, efter kungörelse om att granskningstiden inleds, aktivt måste hämta materialet på webb, stadshus eller annan angiven plats. Då projekt 3B jobbar med delaktighet och öppenhet genom olika kanaler i arbetet med den fördjupade översiktsplanen finns det anledning att möjliggöra för att den kan följa den nya lagstiftningen. För att den möjligheten ska finnas behövs ett nytt planuppdrag som är daterat efter lagens ikraftträdande. Staden har arbetat fram Vision Via innovationer, samverkan och handlingskraft ska vi skapa ett resecentrum som suddar ut gränserna i staden, regionen, landet ett resecentrum som ger hos en Stad utan gränser. Vår Handlingskraft och öppenhet för nya idéer, kloka samverkansformer och tekniska landvinningar ger os kreativa samarbeten med landvinningar för att skapa en stad som är rörlig, färgstark och händelserik, en stad där vi är Tillsammans för Västerås.

4 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 4 (10) 5. Anmälan av handlingar Kommunstyrelsen lägger förteckningen till handlingarna. Förteckning över anmälda handlingar anmäls. 6. Anmälan av delegeringsbeslut Kommunstyrelsen lägger förteckningen till handlingarna. Förteckning över delegeringsbeslut anmäls. HÄR SLUTAR DEN ÖPPNA DELEN AV SAMMANTRÄDET 7. Överläggningsärende - finansieringslösning Mälarenergi AB 8. Dnr: 2011/309-KS(2) Delårsrapport 1, per den 31 april 2011 för kommunstyrelsen och kommunfullmäktige Stadsledningskontoret föreslår att kommunstyrelsen beslutar att: lägga rapporten till handlingarna Stadsledningskontoret har tagit fram tertialrapport per den 31 april I rapporten anges ett förväntat överskott motsvarande 4,2 mkr på helårsbasis vara 4 mkr avser medel för oförutsedda händelser som i dagsläget inte beräknas tas i anspråk.

5 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 5 (10) 9. Dnr: 2010/572-KS(12) Motion från (FP) Västerås behöver ett syrianskt äldreboende Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att motionen inte föranleder någon ytterligare åtgärd I en till kommunfullmäktige inlämnad motion yrkar Ragnhild Källberg (Fp) att kommunfullmäktige ger äldrenämnden i uppdrag att: inrätta en avdelning för den Syrianska språkgruppen vid ett befintligt äldreboende skyndsamt påbörja arbetet med att inrätta ett Syrianskt äldreboende Motionen har remitterats till Äldrenämnden för yttrande. 10. Dnr: 2011/170-KS(6) Motion (FP) om smart och grön stadsdel på väster Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att: 1. avslå motionen. Folkpartiet liberalerna har i en motion föreslagit att planering inleds för att skapa en grön och högteknologisk stad i de västra stadsdelarna. Motionärerna vill att det föreslagna projektet ska bli en modellstadsdel för en hållbar stadsplanering i hela Västerås. Härigenom skapas ett attraktivt och ekologiskt västra Västerås. Motionärerna skriver också att de fritidsaktiviteter som idag finns inom området som kan beröras av ett framtida byggande i god tid måste erbjudas likvärdig plats för sin verksamhet. Med anledning av ovanstående yrkar Folkpartiet Liberalerna att kommunfullmäktige beslutar att ovanstående beaktas i den pågående översynen av översiktsplanen för Västerås. Motionen har remitterats till översiktsplanens styrgrupp samt projektgrupp. Stadsledningskontoret är positivt till syftet med motionen och kan se att det finns vissa kopplingar till det pågående arbetet med ny översiktsplan. Dock finns delar i motionen som inte kan beaktas inom ramen för det pågående översiktsplanearbetet. Stadsledningskontoret anser att detaljer om projektets utformning inte kan behandlas inom översiktsplanen utan bör hanteras på rätt nivå när ett eventuellt beslut finns om att inleda

6 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 6 (10) planeringen för att skapa en grön och smart stadsdel. Stadsledningskontoret är inte negativ till motionens förslag om en smart och grön stadsdel lokaliserad till väster men vill framhålla att inriktningen bör vara att samtliga nya stadsdelar som planeras ska vara gröna, smarta och högteknologiska. Var i ordningen västra Västerås kommer kan vi inte svara på idag utan vi vill låta det fortsatta arbetet med ny översiktsplan visa var den första modellstadsdelen lämpligast bör utvecklas. En sådan stadsdel ligger i linje med uppdragsbeskrivningen för översiktsplanen från maj Med anledning av ovanstående vill stadsledningskontoret rekommendera kommunstyrelsen att avslå motionen. 11. Dnr: 2011/311-KS Reglemente för Skultuna kommundelsnämnd Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta 1. att Skultuna kommundelsnämnds reglemente ändras i enlighet med upprättat förslag att gälla fr o m den 1 juli 2011, samt 2. att paragrafen justeras omedelbart Från den 1 juli 2011 planeras att utförande av individ- och familjeomsorgs-insatser i Skultuna går över till styrelsen för proaros. Förändringen sker för att säkerställa en kostnadseffektiv och kvalitetssäker verksamhet inom individ- och familjeomsorgen. I Skultuna kommundelsnämnds reglemente står idag bl.a. att nämnden kan tillhandahålla uppgifter inom följande verksamhetsområden 7. äldreomsorg 8. stöd och service till personer med fysiska och psykiska funktionshinder 9. individ- och familjomsorg. I reglementet för styrelsen för proaros står idag bl.a. att nämnden kan tillhandahålla uppgifter inom följande verksamhetsområden 7. äldreomsorg 8. stöd och service till personer med fysiska och psykiska funktionshinder 9. individ- och familjomsorg.

7 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 7 (10) 12. Dnr: 2011/279-KS Revidering av byggnadsnämndens reglemente Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta 1. att utfärda det i byggnadsnämndens godkända förslaget till reglemente 2. att reglementet ska gälla retroaktivt från den 2 maj 2011, samt 3. att paragrafen justeras omedelbart Den 2 maj 2011 trädde den nya plan- och bygglagen i kraft. Därför måste byggnadsnämndens reglemente revideras. Byggnadsnämnden har den 28 april 2011 beslutad föreslå att kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att godkänna förslag till reglemente. Enligt kommunallagen 6 kap. 32 ska fullmäktige utfärda reglementen. 13. Dnr: 2011/42-KS Näringslivsprogram Stadsledningskontoret föreslår kommunstyrelsen besluta att föreslå kommunfullmäktige att godkänna förslag till näringslivsprogram 2011 På uppdrag av kommunstyrelsen har stadsledningskontoret reviderat stadens näringslivsstrategi från 2002 till ett nytt näringslivsprogram Underlaget till näringslivsprogrammet (bilaga 1) har utarbetats under perioden mars till december Programmet har tagits fram i process tillsammans med en styrgrupp under ledning av stadsdirektören. I arbetet har ingått att identifiera programsyftet, mål, prioriterade områden, stadens roll i det strategiska arbetet med näringslivsutveckling och behovet av samarbeten. Sweco Eurofutures har varit konsultstöd under processen för att bl.a. leda diskussionen, tillföra omvärldskunskap, statistik och analys som underlag för programmet. Totalt har ett 40-tal personer involverats i arbetet genom intervjuer och workshops. Intervjuerna har behandlat frågor om respondenternas syn på Västerås framtid. Vad de ser som kritiska faktorer för näringslivets utveckling i staden? Hur de ser på rollfördelningen i kommunens näringslivsarbete?

8 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 8 (10) Vilka styrkor och svagheter som Västerås har som lokaliseringsort, m.m.? Företagsrepresentanterna har också fått ge en beskrivning av deras verksamhet i Västerås samt vilka hot och möjligheter som man ser. Förslaget till näringslivsprogram har presenterats och diskuterats med stadens näringslivsråd, ca 80 personer deltog och man hade möjlighet att komma synpunkter. Utgångspunkten för programmet är stadens vision Västerås staden utan gränser där Västerås också i framtiden skall ha ett växande hållbart näringsliv med bibehållen konkurrenskraft. Näringslivets utvecklingsmöjligheter är beroende av att det finns goda livs- och boendemiljöer, en bra skola och välfungerande samhällsservice dvs. att Västerås sammantaget är en attraktiv ort att arbeta, bo och leva i. Näringslivsprogrammet skall ses som en del av stadens övriga styrdokument. I programmet finns det föreslaget fem prioriterade utvecklingsområden. Utifrån näringslivsprogrammet skall handlingsplaner upprättas för stadens agerande i näringslivsfrågor. Huvudansvaret för det arbetet ligger hos stadens etableringsbolag EVAB. Men det är ett lagspel där samtliga förvaltningar med kontakter ut mot näringslivet har ett ansvar utifrån sina respektive specialområden. Det innebär att alla skall medverka och aktivt bidra med sina kompetenser. Det är ett måste för att näringslivsprogrammet skall resultera i konkreta handlingar som lyfter Västerås utvecklings- och näringslivsklimat till toppklass. Det kommer att vara av avgörande betydelse för den fortsatta positiva utvecklingen av Västerås att staden har ett tydligt ledarskap på alla nivåer. 14. Dnr: 2011/282-KS(3) Lokala ordningsföreskrifter Stadsledningskontoret föreslår att kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att godkänna förslaget till nya reviderade lokala ordningsföreskrifter. Stadsledningskontoret har fått i uppdrag att göra en översyn av de lokala ordningsföreskrifterna och lämna förslag på nya lokala ordningsföreskrifter.

9 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 9 (10) Arbetet med lokala ordningsföreskrifterna har genomförts i samverkan med Västerås Stads stadsjurist, Tekniska nämndens stab, Miljö och Hälsoskyddsförvaltningen, stadsledningskontoret och polismyndigheten i Västmanland. Rättsenheten på polismyndigheten i Västmanland har därutöver mer noggrant tittat på förslaget och ställt sig positiva till det föreslagna tillägget om penninginsamling och har i övrigt inga synpunkter. 15. Dnr: 2010/675-KS(6) Revisionsrapport - Granskning av komvux Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att: lägga rapporten till handlingarna Ernst & Young har på uppdrag av de kommunala revisorerna granskat stadens vuxenutbildning. Granskningen har syftat till att bedöma om utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden har tillfredsställande system för uppföljning av kvaliteten i vuxenutbildningen samt om omställningsarbetet i proaros har fungerat på ett tillfredsställande sätt. Rapporten har behandlats vid utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens sammanträde den 15 mars 2011, 40. Nämnden har med anledning av rapporten gett vuxenutbildningscentrum i uppdrag att ta fram en systematisk plan för sammanställning och redovisning av kvaliteten hos samtliga vuxenutbildningsanordnare. I beslutet anges att samma krav ska ställas på kommunala och enskilda anordnare. De förändringar i kvalitetskriterierna som nämnden tidigare beslutat ta fram ska utgöra en grund för redovisningen. 16. Dnr: 2011/266-KS Överläggningsärende - ägardirektiv Bostads AB Mimer 17. Dnr: 2011/267-KS Överläggningsärende - ägardirektiv Mälarhamnar AB 18. Dnr: 2011/285-KS Överläggningsärende - ägardirektiv Mälarenergi AB

10 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 10 (10) 19. Information Tertial 1 staden som helhet 20. Överläggningsärende - budget 21. Överläggningsärende - strategisk plan 22. Dnr: 2011/277-KS Överläggningsärende - nämndinitiativ - ändring av kommunstyrelsens reglemente och bolagsordning för EVAB 23. Information - Kårhusstiftelsen 24. Rapport - Kommande ärenden till kommunstyrelsen Informationen läggs till handlingarna. Kanslichef Karin Hjärpe informerar om kommande ärenden till kommunstyrelsen. 25. Övriga frågor

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 15 juni 2011 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 7 maj 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 20 augusti 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (9) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 18 januari 2012 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13.30 Ledamöter Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (9) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 5 februari 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (9) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 4 november 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionsal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (13) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 8 oktober 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (10) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 4 juni 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 09:00 Ledamöter Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2016-10-12 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 19 oktober 2016 Plats och tid s sessionsal A 287, klockan 13.30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Utdrag ur Sammanträdesprotokoll

Utdrag ur Sammanträdesprotokoll 1 (2) Kommunstyrelsen Utdrag ur Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Onsdag den 25 maj 2011 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 08:30-11:08 Sekreterare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (11) Kommunfullmäktige Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Britt Sandström Sammanträdesdatum 10 november 2011 Plats och tid Kommunfullmäktiges sessionssal, kl 16:00 VÄSTERÅS STAD

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (10) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 4 mars 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionsal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (10) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 2 september 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionsal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (12) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 23 maj 2012 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (12) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 3 juni 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionsal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 22 maj 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2016-11-03 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 10 november 2016 Plats och tid s sessionssal, 16:00 2016-11-03 2 (11) 1 Dnr KS 1810761-

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (10) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 5 november 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 22 augusti 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl. 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2018-10-11 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Sammanträdesdatum 18 oktober 2018 Plats och tid s sessionssal, klockan 16:00 2018-10-11 2 (11) 1 Dnr KS 1810261- Sammanträdets

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (12) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 2 november 2011 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (13) Kommunfullmäktige Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Britt Sandström Sammanträdesdatum 7 juni 2012 Plats och tid Kommunfullmäktiges sessionssal, kl 16:00 VÄSTERÅS STAD KALLELSE

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (14) Sammanträdesprotokoll 267-290 Sammanträdesdatum 17 augusti 2011 Plats och tid s sessionssal A 287, kl 13:30-17:32 Tjänstgörande ledamöter Tjänstgörande ersättare Ordförande Ulla Persson (S) 1:e

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 6 april 2016 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Nämnden för idrott och friluftsliv Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Hans Stergel Sammanträdesdatum 16 juni 2015 Plats och tid Stadshuset, F180, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (12) Kommunfullmäktige Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 3 september 2015 Plats och tid Kommunfullmäktiges sessionsal, kl 16:00 VÄSTERÅS STAD KALLELSE

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (6) 2017-01-02 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 17 januari 2017 Plats och tid Stadshuset A287, 13:30 Partigruppsmöten Ledamöter Ersättare

Läs mer

Alltid bästa möjliga möte!

Alltid bästa möjliga möte! TJÄNSTESKRIVELSE 1 (2) Sociala nämndernas förvaltning 2015-04-27 Dnr: 2015/335-IFN-010 Karin Bodlund - aw800 E-post: karin.bodlund@vasteras.se Kopia till Kommunstyrelsen Individ- och familjenämnden Förslag

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (15) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 6 november 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2017-09-27 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 4 oktober 2017 Plats och tid Stadshuset A287, klockan 13.30 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (14) Kommunfullmäktige Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Britt Sandström Sammanträdesdatum Onsdag 4 juni 2014 Plats och tid Kommunfullmäktiges sessionssal, kl 16:00 VÄSTERÅS STAD

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (6) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 29 januari 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 11 december 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Nämnden för idrott och friluftsliv Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Hans Stergel Sammanträdesdatum 26 augusti 2015 Plats och tid Stadshuset, F180, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 9-18

Sammanträdesprotokoll 9-18 Sammanträdesprotokoll 9-18 Sammanträde med Skultuna kommundelsnämnd Sammanträdesdatum Onsdagen den 25 februari 2009 Plats och tid Skultunagården kl. 16:00-17:15 Närvarande ledamöter Ordförande Sven Svensson

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 15 december 2011 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (7) 2018-09-27 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 4 oktober 2018 Plats och tid s sessionssal, kl. 16:00 2018-09-27 2 (7) 1 Dnr KS 1810721-

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (14) Kommunfullmäktige Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Britt Sandström Sammanträdesdatum 8 maj 2014 Plats och tid Kommunfullmäktiges sessionssal, kl 16:00 VÄSTERÅS STAD KALLELSE

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 17 oktober 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl. 13:30 Ledamöter

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (10) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 22 november 2012 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Kommunfullmäktige Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Britt Sandström Sammanträdesdatum 8 mars 2012 Plats och tid Kommunfullmäktiges sessionssal, kl 16:00 VÄSTERÅS STAD KALLELSE

Läs mer

RIKTLINJER FÖR NÄRINGSLIVSRÅD

RIKTLINJER FÖR NÄRINGSLIVSRÅD RIKTLINJER FÖR NÄRINGSLIVSRÅD GULLSPÅNG KOMMUN Antagen av kommunfullmäktige 2017-06-21, 95 Dnr: KS 2017/364 Kommunledningskontoret Torggatan 19, Box 80 548 22 HOVA Tel: 0506-360 00 www.gullspang.se Innehåll

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 13 juni 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl. 13:30 Ledamöter

Läs mer

Utdrag ur Sammanträdesprotokoll

Utdrag ur Sammanträdesprotokoll 1 (1) Kommunstyrelsen Utdrag ur Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Onsdag den 14 september 2011 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30-16:56 Sekreterare

Läs mer

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen Plats och tid Hotell de Geer, kl. 11.00 11.05 2008-08-27 1 (7) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v) Denny Lawrot (c) Rune Haagel (s) Jan-Erik Svenblad (s) Stefan Pettersson (s) Inge

Läs mer

Utdrag ur Sammanträdesprotokoll

Utdrag ur Sammanträdesprotokoll 1 (1) Kommunstyrelsen Utdrag ur Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Onsdag den 12 oktober 2011 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30-14:34 Sekreterare

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (7) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 25 april 2013 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (15) 2016-11-02 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 9 november 2016 Plats och tid Stadshuset A287, klockan 13.30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Kulturnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Marita Öberg Molin Sammanträdesdatum 27 augusti 2015 Plats och tid Stadshuset, F180, kl 14:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för näringsliv och tillväxt

Kommunstyrelsens utskott för näringsliv och tillväxt ~ ' ÖREBRO Protokoll Ks 27/2017 Kommunstyrelsens utskott för näringsliv och tillväxt Datum: 2017-03-14 Klockan: 09:00-10:35 Plats: Dialogen, Rådhuset Närvarande ledamöter Kenneth Nilsson (S) Per-Åke Sörman

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (9) Kommunfullmäktige Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 5 februari 2015 Plats och tid Kommunfullmäktiges sessionsal, kl 16:00 VÄSTERÅS STAD KALLELSE

Läs mer

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, kl 14.00-14.50, 15.05-15.55 1 (16) Beslutande Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), 2:e vice

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Göran Landerdahl Sammanträdesdatum 11 juni 2009 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (7) 2017-09-05 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 19 september 2017 Plats och tid Partigruppsmöten Ledamöter Ersättare Stadshuset A287,

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Omsorgsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anna Lena Carlsson Sammanträdesdatum 23 juni 2016 Plats och tid KF salen, Stadshuset, 09:00 14:00 Ledamöter Ordförande Anna Lena

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (14) 2018-08-30 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 6 september 2018 Plats och tid s sessionssal, 16:00 2018-08-30 2 (14) 1 Dnr KS 1810721-

Läs mer

Svar på nr 14/2015 från Mats Larsson (S) och Ann-Christine Furustrand (S) - En skärgårdsnämnd för länets mest attraktiva skärgårdskommun

Svar på nr 14/2015 från Mats Larsson (S) och Ann-Christine Furustrand (S) - En skärgårdsnämnd för länets mest attraktiva skärgårdskommun Ordförandeförslag Kommunstyrelsens ordförande Michaela Fletcher Till Kommunstyrelsen Datum 2015-09-29 Dnr 2015/0183 Svar på nr 14/2015 från Mats Larsson (S) och Ann-Christine Furustrand (S) - En skärgårdsnämnd

Läs mer

Demokratisera demokrati- och mångfaldsberedningen - svar på motion väckt av Arnold Boström (SD) och Mats Arkhem (SD)

Demokratisera demokrati- och mångfaldsberedningen - svar på motion väckt av Arnold Boström (SD) och Mats Arkhem (SD) KOMMUNFULLMÄKTIGE PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 15 april 2013 12 Paragraf Diarienummer KS-2012/945.903 Demokratisera demokrati- och mångfaldsberedningen - svar på motion väckt av

Läs mer

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus 1 (13) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-01-21 KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Tid 12.30 15.00 Plats Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Justering Justering, tid och plats 2015-01-26 Södertälje

Läs mer

Färdplan för ett Stockholm för alla en rapport från kommissionen för ett socialt hållbart Stockholm

Färdplan för ett Stockholm för alla en rapport från kommissionen för ett socialt hållbart Stockholm Kungsholmens stadsdelsförvaltning Äldreomsorgsavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2018-10-29 Handläggare Thérèse Salomon Telefon: 076-120 80 79 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd 2018-11-22 Färdplan

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 14 november 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (17) Kommunfullmäktige Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 5 mars 2015 Plats och tid Kommunfullmäktiges sessionsal, kl 16:00 VÄSTERÅS STAD KALLELSE

Läs mer

Utdrag ur Sammanträdesprotokoll

Utdrag ur Sammanträdesprotokoll 1 (3) Kommunstyrelsen Utdrag ur Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Onsdag den 11 maj 2011 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30-15:57 Sekreterare

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Kraftvärmeverket, Västerås Måndag 28 april 2014, kl

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Kraftvärmeverket, Västerås Måndag 28 april 2014, kl Plats och tid Beslutande Kraftvärmeverket, Västerås Måndag 28 april 2014, kl. 12.15-15.15 Britt-Inger Fröberg (S), ordförande Tobias Nordlander (S) Patrik Boström (S) Kennet Hedlund (S) Christina Waster

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 18 september 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-10-22

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-10-22 Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-22 Ärendelista 100 Dnr 2015-000115 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2015 101 Dnr 2015-000170 Redovisning av huvudmannens systematiska kvalitetsarbete

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Nämnden för idrott och friluftsliv Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Hans Stergel Sammanträdesdatum 22 mars 2016 Plats och tid Stadshuset, F180, kl 10:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (14) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 11 juni 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ordförande

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen 55 Svar på Revisionsrapport kommunstyrelsens uppsikt över bolagen Beredning Yrkande Kommunstyrelsens beslut

PROTOKOLL Kommunstyrelsen 55 Svar på Revisionsrapport kommunstyrelsens uppsikt över bolagen Beredning Yrkande Kommunstyrelsens beslut PROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad nr Kommunstyrelsen 2013-02-26 15 55 Dnr 2012.397 107 Svar på Revisionsrapport kommunstyrelsens uppsikt över bolagen Kommunens revisorer har gett Kommunal Sektor inom PwC

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (13) 2016-08-17 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 24 augusti 2016 Plats och tid s sessionssal (Stadshuset rum A287), 13:30 Ledamöter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott Sid nr Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott 2011-10-04 Ärendelista Sid nr Justering...2 69 Information om elektroniska sammanträdeshandlingar...3 70 Ansvaret för föreningsstöd till invandrarföreningar...4

Läs mer

Kallelse- och föredragningslista

Kallelse- och föredragningslista 2009-02-12 Kallelse- och föredragningslista Sammanträde med Enligt uppdrag av Fastighetsnämnden Ordförande Göran Landerdahl Sammanträdesdatum Torsdagen den 19 februari 2009 Plats och tid Sammanträdesrum

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (5) 2017-08-22 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anna Thunell Sammanträdesdatum 29 augusti 2017 Plats och tid Port-Anders gata 3, T3, 14:30 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Remiss från kommunstyrelsen, dnr /2015. Dnr /2016

Remiss från kommunstyrelsen, dnr /2015. Dnr /2016 Sida 35 (53) 10 Remiss av Vision 2040 Ett Stockholm för alla Remiss från kommunstyrelsen, dnr 119-1401/2015 Dnr 150-792/2016 Äldrenämndens beslut Äldrenämnden godkänner förvaltningens tjänsteutlåtande

Läs mer

Kungörelse 2011-02-21. Vellinge kommunhus, fullmäktigesalen (Måkläppen)

Kungörelse 2011-02-21. Vellinge kommunhus, fullmäktigesalen (Måkläppen) 1(21) 2011-02-21 Kommunförvaltningen Kommunsekreterare Ingegerd Svensson Tfn 040-42 5151 Sammanträdesdatum Plats Vellinge kommunhus, fullmäktigesalen (Måkläppen) Tid 19:00 Ärendelista 1. Upprop 2. Val

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2019-05-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 22 maj 2019 Plats och tid Stadshuset A287, 13:30 Ledamöter Ersättare Ordförande Anders

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (9) 2016-08-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Carin Lidman Sammanträdesdatum 24 augusti 2016 Stadshuset E454, 09:00, mötet inleds med 15 minuter för allmänhetens Plats

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 53-58

Sammanträdesprotokoll 53-58 1 (6) Sammanträdesprotokoll 53-58 Sammanträdesdatum 31 mars 2015 Plats och tid Stadshuset, rum A 391, kl 15:00-16:30 Ajournerades kl 15:55-16:00 Tjänstgörande ledamöter Tjänstgörande ersättare Ordförande

Läs mer

Miljöprogram för för antagande (KS/2015:96)

Miljöprogram för för antagande (KS/2015:96) Kallelse Kommunfullmäktige Nr 9 Tid: 2015-12-14, kl 19:00 OBS! Mötet startar 19.00 Plats: Kommunfullmäktiges sessionssal Justering: utses att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll. Justeringsdag:

Läs mer

Demokratisera demokrati- och mångfaldsberedningen svar på motion väckt av Arnold Boström (SD) och Mats Arkhem (SD)

Demokratisera demokrati- och mångfaldsberedningen svar på motion väckt av Arnold Boström (SD) och Mats Arkhem (SD) 2013-02-26 KS-2012/945.903 1 (4) HANDLÄGGARE Björkbacka, Per-Erik Kommunstyrelsen Per-Erik.Bjorkbacka@huddinge.se Demokratisera demokrati- och mångfaldsberedningen svar på motion väckt av Arnold Boström

Läs mer

Kommunfullmäktiges handlingar 6/2013

Kommunfullmäktiges handlingar 6/2013 Kommunfullmäktiges handlingar 6/2013 Förhinder att deltaga i kommunfullmäktiges sammanträde skall anmälas till kommunkansliet Rima Rettegi, tel. 046-73 91 27 eller rima.rettegi@kavlinge.se så att ersättare

Läs mer

Förslag till beslut. Kommunstyrelsen 2010-12-06. 1. Information om Arlanda - Ny tillståndsansökan. Ärendet föredras för information.

Förslag till beslut. Kommunstyrelsen 2010-12-06. 1. Information om Arlanda - Ny tillståndsansökan. Ärendet föredras för information. Förslag till beslut Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2010-12-06 1. Information om Arlanda - Ny tillståndsansökan t föredras för information. Föredragande: Hans Gustafsson 2. Meddelanden Bilaga: Tillkommande

Läs mer

Sammanträdesdatum 2011-05-31. Skrivelse från kommunens revisorer angående handläggning av evenemangsstöd

Sammanträdesdatum 2011-05-31. Skrivelse från kommunens revisorer angående handläggning av evenemangsstöd SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesdatum 2011-05-31 14 (33) 139 Dnr 2011/105 Skrivelse från kommunens revisorer angående handläggning av evenemangsstöd INLEDNING

Läs mer

Utdrag ur Sammanträdesprotokoll

Utdrag ur Sammanträdesprotokoll 1 (3) Kommunstyrelsen Utdrag ur Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Onsdag den 8 juni 2011 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30-16:40 Sekreterare

Läs mer

Demokratisera demokrati- och mångfaldsberedningen - svar på motion väckt av Arnold Boström (SD) och Mats Arkhem (SD)

Demokratisera demokrati- och mångfaldsberedningen - svar på motion väckt av Arnold Boström (SD) och Mats Arkhem (SD) KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SIDA 18 (42) Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 25 mars 2013 12 Paragraf Diarienummer KS-2012/945.903 Demokratisera demokrati- och mångfaldsberedningen - svar på motion

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 73-83

Sammanträdesprotokoll 73-83 Sammanträdesprotokoll 73-83 Sammanträde med Skultuna kommundelsnämnd Sammanträdesdatum Plats och tid Skultunagården kl. 16:00-17:50 Närvarande ledamöter Ordförande Sven Svensson (kd), Enes Bilalovic (m)

Läs mer

Plats och tid Port Anders gata 3, ing T 3, kl 15.30-17.00

Plats och tid Port Anders gata 3, ing T 3, kl 15.30-17.00 1 (6) Sammanträde med Miljö- och konsumentnämnden Sammanträdesdatum 24 mars 2009 Plats och tid Port Anders gata 3, ing T 3, kl 15.30-17.00 Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Andreas Porswald (MP),

Läs mer

Hantering av motioner och medborgarförslag

Hantering av motioner och medborgarförslag Revisionsrapport Hantering av motioner och medborgarförslag Bollnäs kommun Maj 2009 Tove Färje Innehållsförteckning 1 SAMMANFATTNING OCH BEDÖMNING... 3 2 BAKGRUND... 4 2.1 UPPDRAG OCH REVISIONSFRÅGA...

Läs mer

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2014-09-01 1() Plats och tid Sockenstugan, Lövnäs, Hammarö, kl 18:30-19:15 Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Siw Gidlöf (S) Bengt-Gustav Persson (S) Leif Sandberg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens samordningsutskott Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens samordningsutskott Sid nr Kommunstyrelsens samordningsutskott 2010-04-20 Ärendelista Sid nr Justering...2 597 Information om arbetet med E4 Sundsvall...3 598 Information om utställning av förslag till kustplan för Sundsvalls kommun...4

Läs mer

Yttrande angående yrkande angående inrättande av ett Skärgårdsråd under Kommunstyrelsen

Yttrande angående yrkande angående inrättande av ett Skärgårdsråd under Kommunstyrelsen Yttrande (D) 12 mars 2019 Yttrande angående yrkande angående inrättande av ett Skärgårdsråd under Yttrandet Alliansen och Socialdemokraterna föreslår i ett gemensamt yrkande att Demokraternas förslag om

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2017-08-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 24 augusti 2017 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal (Stadshuset rum A287), 08:30

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-05-10 95 Plats och tid Hjernet, 2011-05-10 kl 13.00-14.55 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2019-06-05 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Lars Kallsäby Sammanträdesdatum 13 juni 2019 Plats och tid s sessionssal, klockan 16:00 2019-06-05 2 (10) 1 Dnr KS 1810721-

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 19 augusti 2011 Plats och tid I samband med studieresa, kl 10:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 12 november 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 17 november 2011 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott Sid nr Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott 2011-04-05 Ärendelista Sid nr Justering...2 29 Antagande av förslag till fördjupad översiktsplan för Birstaområdet...3 30 Överenskommelse om samarbete mellan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott Sid nr Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott 2013-04-02 Ärendelista Sid nr Justering...2 50 Redovisning av socialnämndens ekonomiska situation...3 51 Information om jämställdhet i Stadsbackenkoncernen...4

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2014-09-17

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2014-09-17 Plats G-salen Tid Kl. 14:00 15:00 Beslutande Ledamöter Frånvarande Elsa Jönsson (S) Sven Pehrson (C) Marita Bengtsson (MP) Peter Bengtsson (S) Carl Geijer (M) Magnus Jisborg (M) Göran Kannerby (KD) Christina

Läs mer