Kallelse och föredragningslista

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kallelse och föredragningslista"

Transkript

1 KALLELSE 1 (10) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 22 maj 2019 Plats och tid Stadshuset A287, 13:30 Ledamöter Ersättare Ordförande Anders Teljebäck (S) 1:e vice ordförande Jesper Brandberg (L) 2:e vice ordförande Elisabeth Unell (M) Carin Lidman (S) Staffan Jansson (S) Anna Lundberg (L) Vicki Skure Eriksson (C) Anna Thunell (MP) Anna Hård af Segerstad (M) Marcus Jacobson (M) Emil Thessén (SD) Anna Maria Romlid (V) Amanda Agestav (KD) Ann-Louise Molin Östling (S) Jonas Cronert (S) Djeila Ahundzada (S) Erik Ödmansson (L) Jacob Axelson (L) Karin Westlund (C) Markus Lindgren (MP) Caroline Högström (M) Eleonore Lundkvist (M) Stefan Lindh (M) Erik Johansson (SD) Hawar Asaiesh (V) Samuel Stengård (KD)

2 (10) 1 Dnr KS Protokollsjustering 1. Jesper Brandberg (L) 2. Emil Thessén (SD) 2 Dnr KS Beslut om offentliga ärenden 1. Ärende 1-10 är offentliga. 3 Dnr KS 2019/ Beslut - Ansökan till Regeringen om medgivande av ändring av bolagsordning Ansökan om regeringens medgivande till ändring av bolagsordning för Geddeholms Aktiebolag, godkänns. Den 7 februari 2019 beslutade kommunfullmäktige i Västerås stad att ge kommunstyrelsen i uppdrag att ansöka om regeringens medgivande att ändra bolagsordningen för Geddeholms Aktiebolag avseende antalet ledamöter. Med anledning av detta uppdrag ifrån kommunfullmäktige ansöker kommunstyrelsen härmed om medgivande att ändra bolagsordningen. Utvecklingsfastigheter i Västerås AB, Västerås Flygfastigheter AB och Västerås fastighet Kungsängen AB är helägda dotterbolag till Västerås Stads Strategiska Fastigheter AB, som i sin tur är helägt dotterbolag till Västerås Stadshus AB. För en rationell och sammanhållen förvaltning av bolagen i nämnda fastighetskoncern har det bedömts lämpligt att det föreligger personunionen mellan bolagens styrelser. För moderbolaget har fullmäktige den 18 oktober 2018 valt 13 st. ledamöter. Den 6 december 2018 beslutade fullmäktige att ändra bolagsordningar för de tre dotterbolagen så att det är möjligt att välja 13 st. styrelseledamöter. Västerås Stads Strategiska Fastigheter AB har ytterligare ett dotterbolag, Geddeholms Aktiebolag. Enligt gällande bolagsordning för detta bolag ska styrelsen bestå av minst tre, högst fem ledamöter med högst två suppleanter. Bolaget är bildat enligt bestämmelserna i lagen (1963:583) om avveckling av fideikommiss. I enlighet med denna lag innehåller bolagsordningen en bestämmelse om att bolagsordningen inte får ändras utan regeringens medgivande. För att kunna ändra bolagsordningen för Geddeholms Aktiebolag på sådant sätt att det blir möjligt att välja 13 ordinarie styrelseledamöter, behöver staden ansöka hos regeringen om ett medgivande om att få ändra styrelseledamotsantalet i bolagsordningen. har därför fått i uppdrag att ansöka om en sådan ändring hos regeringen.

3 (10) Denna ansökan omfattar dels antalet ledamöter, dels att kommunfullmäktige som organ, ska utse styrelseledamöter och ordförande. Ansökan om regeringens medgivande till ändring av bolagsordning för Geddeholms Aktiebolag, godkänns. 4 Dnr KS 2016/ Beslut - Samråd av Ortsanalys och utvecklingsplan för Kvicksund Ortsanalys och utvecklingsplan för Kvicksund, Fokus Nyckelön, skickas ut på samråd. beslutade våren 2016 att upprätta ortsanalys och utvecklingsplan för Kvicksund. Arbetet har drivits i samarbete med Eskilstuna kommun. Under arbetets gång har det blivit tydligt att många komplexa frågor, främst kring järnvägsstationen och centrums utveckling, kräver mer tid och resurser. Därför har kommunerna beslutat att ta fram ortsanalysen och handlingsplanen i två steg som redovisas i två delar. Del ett är avgränsad till att behandla dialog, analys och handlingsplan för Nyckelön i Västerås kommun medan del två kommer att innehålla en samlad bild av orten som helhet. Samrådstiden för denna fokusdel är planerad mellan juni och mitten av september. Syftet med att ta fram en ortsanalys och utvecklingsplan är att nå ett samlat och väl förankrat planerings- och kunskapsunderlag för fortsatt arbete med detaljplanering, bygglovhantering och andra utvecklingsfrågor av Kvicksund, samt att identifiera utvecklingspotential och föreslå utvecklingsstrategier för orten. Det färdiga arbetet ska kunna utgöra inspiration för olika utvecklingsprojekt med olika projektägare. Genom dialog med kvicksundsbor, organisationer och näringsliv ökas engagemanget och intresset för ortens utveckling. Ortsanalys och utvecklingsplan för Kvicksund, Fokus Nyckelön, skickas ut på samråd.

4 (10) 5 Dnr KS 2019/ Beslut - Svar på remiss Ds 2019:4 Förslag till en nationell institution för mänskliga rättigheter i Sverige 1. Förslag till yttrande över remissen Förslag till en nationell institution för mänskliga rättigheter i Sverige fastställs och översänds till Arbetsmarknadsdepartementet. 2. Paragrafen förklaras omedelbart justerad. Västerås stad har givits tillfälle att yttra sig över departementspromemorian "Förslag till en nationell institution för mänskliga rättigheter i Sverige" (Ds 2019:4). Stadens synpunkter lämnas med fokus på de delar som handlar om kommunen och ur det kommunala perspektivet. 6 Dnr KS 2019/ Beslut - Uppföljning av Handlingsprogram för förebyggande verksamhet enligt lag (2003:778) om skydd mot olyckor Rapporten läggs till handlingarna antogs föregående mandatperiods handlingsprogram för skydd mot olyckor i kommunfullmäktige. Programmet fokuserar på fyra riskområden: brand, trafikolyckor, kemikalieolyckor och drunkningsolyckor. Syftet med programmet är att förebygga skador på liv, hälsa, miljö och egendom. Stadsledningskontoret ska efter varje avslutat kalenderår genomföra en samlad uppföljning av mål och åtgärder samt rapportera detta till kommunstyrelsen som en del i säkerställandet av handlingsplanens genomförande var sista genomförandeåret vilket innebär att bifogad rapport lämnar en sista bild av vad som är genomfört samt vad som inte har hunnit genomföras under senaste mandatperioden. Rapporten läggs till handlingarna. 7 Dnr KS 2019/ Beslut - Röstombud och röstinstruktion till årsstämma i Västerås Science Park AB 2019 avseende Maria von Knorring, med Kennet Julin som ersättare, utses att som röstombud på Västerås Science Park AB:s årsstämma företräda stadens aktier.

5 (10) 2. Röstombudet instrueras att rösta för att resultat- och balansräkning fastställs, att resultatet disponeras i enlighet med styrelsens förslag och att styrelsen och verkställande direktören beviljas ansvarsfrihet för räkenskapsåret Röstombudet instrueras att rösta för att arvode till styrelse, revisorer och lekmannarevisorer med suppleanter fastställs till de belopp som överensstämmer med bestämmelser inom Västerås stad samt den upphandling som gjorts samt att rösta i enlighet med valberedningens förslag gällande styrelseledamöter, styrelsesuppleanter och i förekommande fall revisor och revisorsuppleant. Västerås Science Park är idag en av Sveriges största Science Parks räknat till antalet medlemmar. Västerås Science Parks uppdrag är att vara en väsentlig aktör i Västmanlands innovationssystem som bidrar till regional näringslivsutveckling, på uppdrag av offentlig sektor, privat näringsliv och högskola. Resultatet efter finansiella poster uppgår till +271 tkr som kan jämföras mot +321 tkr föregående år. Nettoomsättningen uppgick till 6,6 mnkr vilket är i linje med föregående år. 8 Dnr KS Beslut - Anmälan av handlingar 1. Redovisningen läggs till handlingarna. Postlistan för kommunstyrelsens diarium samt inkomna remisser och handlingar av särskild betydelse som inkommit sedan föregående sammanträde anmäls till kommunstyrelsen. 9 Dnr KS Beslut - Redovisning av delegeringsbeslut 1. Redovisningen läggs till handlingarna. Delegeringsbeslut fattade under perioden som gått sedan föregående sammanträde redovisas för kommunstyrelsen. 10 Dnr KS Beslut - Redovisning av delegeringsbeslut från Servicepartner 1. Redovisningarna läggs till handlingarna. Delegeringsbeslut fattade under perioden som gått sedan föregående sammanträde redovisas för kommunstyrelsen.

6 (10) 11 Dnr KS 2019/ Beslut - Rapportering av ej verkställda beslut enligt SoL per den 31 mars Nämnden för personer med funktionsnedsättning, individ- och familjenämndens samt äldrenämndens rapporter gällande inte verkställda biståndsbeslut enligt socialtjänstlagen avseende kvartal januari till och med mars 2019 anmäls och läggs till handlingarna. Enligt 16 kapitlet 6f-h socialtjänstlagen (SoL) ska rapportering ske kvartalsvis av alla beslut enligt 4 kapitlet 1 SoL som inte verkställs inom tre månader från beslutsdatum samt beslut där verkställigheten avbrutits och uppehållet varit mer än tre månader. Rapporteringen ska lämnas till kommunfullmäktige och innehålla uppgift om antal beslut, typ av bistånd samt hur lång tid som förflutit från dagen för respektive beslut. Rapporten från nämnden för personer med funktionsnedsättning, individoch familjenämnden, samt äldrenämnden avser alla kvartal januari till och med mars Stadsledningskontoret lämnar ingen särskild synpunkt till kommunstyrelsen avseende inkomna rapporter och har till kommunstyrelsen lämnat följande förslag till 1. Nämnden för personer med funktionsnedsättning, individ- och familjenämndens samt äldrenämndens rapporter gällande inte verkställda biståndsbeslut enligt socialtjänstlagen avseende kvartal januari till och med mars 2019 anmäls och läggs till handlingarna. 12 Dnr KS 2019/ Beslut - Rapportering av ej verkställda beslut enligt LSS per den 31 mars Nämnden för personer med funktionsnedsättnings rapport per den 31 mars 2019 gällande inte verkställda biståndsbeslut enligt lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) avseende kvartal januari till och med mars 2019 anmäls och läggs till handlingarna. Enligt 28 lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) ska rapportering ske kvartalsvis av alla beslut enligt 9 LSS som inte verkställs inom tre månader från beslutsdatum samt beslut där verkställigheten avbrutits och uppehållet varit mer än tre månader. Rapporteringen ska lämnas till kommunfullmäktige och innehålla uppgift om antal beslut, typ av insats samt hur lång tid som förflutit från dagen för respektive beslut.

7 (10) Rapporten från nämnden för personer med funktionsnedsättning avser kvartal januari till och med mars Stadsledningskontoret lämnar ingen särskild synpunkt till kommunstyrelsen avseende inkommen rapport och har till kommunstyrelsen lämnat följande förslag till 1. Nämnden för personer med funktionsnedsättnings rapport per den 31 mars 2019 gällande inte verkställda biståndsbeslut enligt lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) avseende kvartal januari till och med mars 2019 anmäls och läggs till handlingarna. 13 Dnr KS 2019/ Beslut - Granskning av markförsäljning, markupplåtelse och bygglovsbeslut avseende fastigheten Atmosfären 1 1. ställer sig bakom de rekommendationer som lämnas i rapporten Utredning avseende formell hantering av fastigheten Atmosfären 1, Västerås kommun, daterad Rapporten överlämnas till byggnadsnämnden och fastighetsnämnden för vidare hantering och åtgärder. 3. Byggnadsnämnden och fastighetsnämnden får i uppdrag att återkomma till kommunstyrelsen senast med en skriftlig redovisning av de åtgärder nämnden avser vidta med anledning av Utredning avseende formell hantering av fastigheten Atmosfären 1, Västerås kommun. 4. Stadsledningskontoret ges i uppdrag att i samråd med berörda förvaltningar och bolag undersöka förutsättningarna för att etablera en rutin där Säkerhetspolisen och kriminalunderrättelsetjänsten vid polismyndigheten kan agera som remissinstans. beslutade , 117, att ge stadsledningskontoret följande tre uppdrag: 1. Som ett led i kommunstyrelsens uppsiktsplikt får stadsledningskontoret i uppdrag att granska ärendet om markförsäljning och ärendet om markupplåtelse samt bygglovsärendet för fastigheten Atmosfären 1, Västerås. 2. Stadsledningskontoret ska till kommunstyrelsen återrapportera utfallet av granskningen samt ge förslag på eventuella åtgärder, senast den 24 april Ge stadsledningskontoret i uppdrag att i kontakt med exempelvis säkerhetspolisen få en bedömning av risken med etableringen också i ett nationellt perspektiv. Stadsledningskontoret ställer sig bakom de slutsatser och rekommendationer som sammanställts i granskningsrapporten Utredning avseende formell hantering av fastigheten Atmosfären 1, Västerås kommun, daterad Då granskningen berör fastighetsnämnden och byggnadsnämnden

8 (10) föreslår stadsledningskontoret att kommunstyrelsen beslutar att rapporten överlämnas till respektive nämnd för vidare hantering och åtgärder, med återrapportering till kommunstyrelsen senast Gällande uppdrag 3, att i kontakt med exempelvis säkerhetspolisen få en bedömning av risken med etableringen också i ett nationellt perspektiv, konstaterar stadsledningskontoret att teknik- och fastighetsförvaltningen har en upparbetad rutin för att undersöka ekonomisk status hos aktörer som staden ska göra markaffärer med. Detta är för att få vetskap om huruvida någon aktör till exempel har skatteskulder eller andra ekonomiska bekymmer. Utifrån detta föreslår stadsledningskontoret att kommunstyrelsen beslutar att ge stadsledningskontoret i uppdrag att, i samråd med berörda förvaltningar och bolag, undersöka förutsättningarna för att etablera en rutin där Säkerhetspolisen och kriminalunderrättelsetjänsten vid polismyndigheten kan agera som remissinstans. 1. ställer sig bakom de rekommendationer som lämnas i rapporten Utredning avseende formell hantering av fastigheten Atmosfären 1, Västerås kommun, daterad Rapporten överlämnas till byggnadsnämnden och fastighetsnämnden för vidare hantering och åtgärder. 3. Byggnadsnämnden och fastighetsnämnden får i uppdrag att återkomma till kommunstyrelsen senast med en skriftlig redovisning av de åtgärder nämnden avser vidta med anledning av Utredning avseende formell hantering av fastigheten Atmosfären 1, Västerås kommun. 4. Stadsledningskontoret ges i uppdrag att i samråd med berörda förvaltningar och bolag undersöka förutsättningarna för att etablera en rutin där Säkerhetspolisen och kriminalunderrättelsetjänsten vid polismyndigheten kan agera som remissinstans. 14 Dnr KS 2017/ Beslut - Svar på motion från (M) om avveckling/försäljning av strategiska fastigheter 1. Motionen avslås. Elisabeth Unell (M) och Anna Hård af Segerstad (M) har inkommit med en motion (Dnr KS 2017/01197) den 21 juni 2017 med rubriken Avveckla/försäljning av strategiska fastigheter. I motionen föreslås - att avveckla/avyttra Strategiska fastigheter AB

9 (10) - att sälja de fastigheter som är kopplade till flygplatsens verksamhet till Nya Västerås Flygplats AB - att sälja tillbaka de fastigheter som är av strategisk betydelse till fastighetsnämnden Ett antal uppdrag har getts till Stadsledningskontoret om att utreda och föreslå hur Strategiska fastigheter uppdrag och verksamhet ska utvecklas eller avvecklas i ärende dnr 2017/02173 KS Översyn av organisation och arbetsformer inför ny mandatperiod, beslutspunkt 3. Uppdragen har sedan formaliserats i ett verksamhetens beslutsunderlag (VBU) med benämningen Översyn av Strategiska Fastigheters uppdrag och verksamhet. Frågorna som motionen önskar svar på kommer att behandlas inom ramen för VBU. Uppdragen kommer att besvaras innan sommaren. Motionen avslås. 15 Dnr KS 2018/ Beslut - Svar på motion från (M) om att ge Västeråsaren möjlighet till ett friare uteliv 1. Motionen avslås. Caroline Högström (M), Marcus Jacobson (M) och Viktoria Högström Unell (M) inkom vid kommunfullmäktiges sammanträde den 1 februari 2018 med en motion med rubriken "Motion om att ge Västeråsaren möjlighet till ett friare uteliv". I motionen föreslås att nuvarande tidsgräns för öppettider på krogen när det gäller serveringstillståndet tas bort och att krögare med serveringstillstånd därmed tillåts att ha öppet så länge de själva önskar. Motionen har remitterats till individ- och familjenämnden som inkommit med yttrande. Nämnden har i sin tur inhämtat synpunkter från Polismyndigheten i Västerås, representanter för stadens restauranger och akutkliniken. Även miljö- och konsumentnämnden har inkommit med yttrande. 1. Motionen avslås.

10 (10) 16 Dnr KS 2019/ Beslut - Fastställande av anställningsvillkor för Västerås stads vård- och omsorgsförvaltnings direktör 17 Dnr KS 2019/ Överläggning - Årsplan 2020 med utblick Dnr KS 2019/ Stadsdirektören informerar 19 Kommande ärenden till kommunstyrelsen

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2019-06-05 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Lars Kallsäby Sammanträdesdatum 13 juni 2019 Plats och tid s sessionssal, klockan 16:00 2019-06-05 2 (10) 1 Dnr KS 1810721-

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 6 april 2016 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (10) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 20 april 2016 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 15 juni 2011 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (7) 2018-09-27 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 4 oktober 2018 Plats och tid s sessionssal, kl. 16:00 2018-09-27 2 (7) 1 Dnr KS 1810721-

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 7 maj 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2016-10-12 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 19 oktober 2016 Plats och tid s sessionsal A 287, klockan 13.30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (9) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 4 november 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionsal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (12) 2018-02-28 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 8 mars 2018 Plats och tid s sessionssal, klockan 14.00 2018-02-28 2 (12) 1 Dnr KS 1810721-

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (10) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 4 mars 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionsal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (12) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 3 juni 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionsal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2018-10-11 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Sammanträdesdatum 18 oktober 2018 Plats och tid s sessionssal, klockan 16:00 2018-10-11 2 (11) 1 Dnr KS 1810261- Sammanträdets

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (13) 2018-05-02 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 9 maj 2018 Plats och tid Stadshuset A287, klockan 13.30 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2017-09-27 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 4 oktober 2017 Plats och tid Stadshuset A287, klockan 13.30 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (13) Kommunfullmäktige Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Britt Sandström Sammanträdesdatum 7 juni 2012 Plats och tid Kommunfullmäktiges sessionssal, kl 16:00 VÄSTERÅS STAD KALLELSE

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (10) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 2 september 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionsal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (16) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 18 maj 2016 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 09:00 Ledamöter Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (9) 2016-08-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Carin Lidman Sammanträdesdatum 24 augusti 2016 Stadshuset E454, 09:00, mötet inleds med 15 minuter för allmänhetens Plats

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (5) 2016-09-20 Styrelsen för Västerås stad Vård och Omsorg Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jonas Cronert Sammanträdesdatum 27 september 2016 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

Bolagsordning. för Tranemo Forum AB. Tranemo kommun. Organisationsnummer: Antagen av kommunfullmäktige

Bolagsordning. för Tranemo Forum AB. Tranemo kommun. Organisationsnummer: Antagen av kommunfullmäktige Dnr: KS/2016:172 Bolagsordning för Tranemo Forum AB Organisationsnummer: 559058-4511 Tranemo kommun Antagen av kommunfullmäktige 2016-03-21 27 1 (6) 1 Firma Bolagets firma är Tranemo Forum AB. 2 Säte Styrelsen

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (6) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 29 januari 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

KF SEPTEMBER 2016

KF SEPTEMBER 2016 KF 121 5 SEPTEMBER 2016 Kommunfullmäktige Ändring av bolagsordning, val av styrelse och lekmannarevisorer i AB Boländerna 32:2- ett dotterbolag till I-hus AB (USAB-2016/24) Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

93 Extra ärende - Reviderad bolagsordning för Eskilstuna Energi och Miljö Försäljning AB (KSKF/2017:272)

93 Extra ärende - Reviderad bolagsordning för Eskilstuna Energi och Miljö Försäljning AB (KSKF/2017:272) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2017-04-11 Sida 1(1) 93 Extra ärende - Reviderad bolagsordning för Eskilstuna Energi och Miljö Försäljning AB (KSKF/2017:272) Beslut Förslag till kommunfullmäktige

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (9) 2018-01-31 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 7 februari 2018 Plats och tid Stadshuset A287, 13:30 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Ändrad bolagsordning för Stockholms Stadshus AB

Ändrad bolagsordning för Stockholms Stadshus AB Utlåtande 2008:65 RI (Dnr 620-810/2008) Ändrad bolagsordning för Stockholms Stadshus AB Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta följande Ändringen i Stockholms Stadshus AB:s bolagsordning godkänns

Läs mer

Bolagsordning för VaraNet AB

Bolagsordning för VaraNet AB Bolagsordning för VaraNet AB Gäller fr.o.m : Rubrik 8 Godkänd av kommunfullmäktige 2015-02-23 19 Antagen av bolagsstämman XXXX-XX-XX XX Bolagsordning VaraNet AB Innehållsförteckning 1 Firma... 1 2 Säte...

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Nämnden för idrott och friluftsliv Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Hans Stergel Sammanträdesdatum 16 juni 2015 Plats och tid Stadshuset, F180, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Bolagsordning för Växjö Fastighetsförvaltning AB (VÖFAB)

Bolagsordning för Växjö Fastighetsförvaltning AB (VÖFAB) Styrande dokument Senast ändrad 2015-04-29 Bolagsordning för Växjö Fastighetsförvaltning AB Dokumenttyp Styrande dokument Dokumentansvarig Växjö Fastighetsförvaltning AB Dokumentinformation Dokumentnamn

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (21) 2018-01-11 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 18 januari 2018 Plats och tid s sessionssal, 14:00 2018-01-11 2 (21) 1 Dnr KS 1810761-

Läs mer

Kommunstyrelsen TJÄNSTEUTLÅTANDE. Per-Erik.Bjorkbacka@huddinge.se 141 85 HUDDINGE KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING

Kommunstyrelsen TJÄNSTEUTLÅTANDE. Per-Erik.Bjorkbacka@huddinge.se 141 85 HUDDINGE KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING 2014-12-22 KS- 2014/1677.109 1 (5) HANDLÄGGARE Per-Erik Björkbacka Kommunstyrelsen Per-Erik.Bjorkbacka@huddinge.se Huddinge kommuns ombud på 2015 års bolagsstämmor i Stockholmsregionens Försäkring AB,

Läs mer

Bildande av aktiebolag för fastighetsägande samt uppdrag om överlåtelse av de fastighetsägande bolagen KSN

Bildande av aktiebolag för fastighetsägande samt uppdrag om överlåtelse av de fastighetsägande bolagen KSN Sida 69(70) Kommunstyrelsen Datum: Protokollsutdrag 2019-10-16 215 Bildande av aktiebolag för fastighetsägande samt uppdrag om överlåtelse av de fastighetsägande bolagen KSN-2019-0957 Beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Bolagsordning för Strängnäs kommunföretag AB

Bolagsordning för Strängnäs kommunföretag AB PROTOKOLLSUTDRAG Kommunstyrelsen KS 131 2019-06-18 1/1 Dnr KS/2019:321-003 Bolagsordning för Strängnäs kommunföretag AB Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att 1. anta förslag till

Läs mer

Bolagsordning för Nykvarns Kommunkoncern AB KS/2015:169

Bolagsordning för Nykvarns Kommunkoncern AB KS/2015:169 TJÄNSTESKRIVELSE 2015-05-06 Kommunstyrelsen Anders Sloma Utredare Telefon 08 555 010 10 anders.sloma@nykvarn.se Bolagsordning för Nykvarns Kommunkoncern AB KS/2015:169 Förvaltningens förslag till beslut

Läs mer

Bolagsordning. för Tranemo Utvecklings AB. Tranemo kommun. Organisationsnummer:

Bolagsordning. för Tranemo Utvecklings AB. Tranemo kommun. Organisationsnummer: Dnr: KS/2016:104 Bolagsordning för Tranemo Utvecklings AB Organisationsnummer: 556662-4952 Tranemo kommun Antagen av kommunfullmäktige 2018-xx-xx x Fastställd på bolagsstämma 2018-xx-xx x 1 (5) 1 Firma

Läs mer

Bolagsordning för Växjö Kommunföretag AB

Bolagsordning för Växjö Kommunföretag AB Styrande dokument Senast ändrad 2015-04-29 Bolagsordning för Växjö Kommunföretag AB Dokumenttyp Styrande dokument Dokumentansvarig Växjö Kommunföretag AB Dokumentinformation Dokumentnamn Bolagsordning

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2008:23 1 (6) Landstingsstyrelsens förslag till beslut Ändring av bolagsordning för Landstingshuset i Stockholm AB Föredragande landstingsråd: Catharina Elmsäter-Svärd Ärendet Landstingshuset i

Läs mer

Bolagsordning för Vara Industrifastigheter

Bolagsordning för Vara Industrifastigheter Bolagsordning för Vara Industrifastigheter AB Godkänd av kommunfullmäktige 2015-02-23 19 Antagen av bolagsstämman XXXX-XX-XX XX Bolagsordning Vara Industrifastigheter AB Innehållsförteckning 1 Firma...

Läs mer

351 Rapportering av ej verkställda gynnande biståndsbeslut enligt Lagen om stöd och service (LSS) kvartal 2, 2017 (KSKF/2017:5)

351 Rapportering av ej verkställda gynnande biståndsbeslut enligt Lagen om stöd och service (LSS) kvartal 2, 2017 (KSKF/2017:5) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2017-11-28 Sida 1(2) 351 Rapportering av ej verkställda gynnande biståndsbeslut enligt Lagen om stöd och service (LSS) kvartal 2, 2017 (KSKF/2017:5) Beslut

Läs mer

Susanne Viklund (S), aktieägarombud. Micael Melander, styrelseordförande

Susanne Viklund (S), aktieägarombud. Micael Melander, styrelseordförande 1(9) Plats och tid Box destilleri. Tid: 13.00 13.30. Beslutande Närvarande Susanne Viklund (S), aktieägarombud Micael Melander, styrelseordförande Per Eriksson, VD Tomas Jansson Maria Hedman, sekreterare

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (6) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 28 januari 2016 Plats och tid Stadshuset, A 391, kl 13:00 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2016-11-03 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 10 november 2016 Plats och tid s sessionssal, 16:00 2016-11-03 2 (11) 1 Dnr KS 1810761-

Läs mer

Kommunens författningssamling

Kommunens författningssamling Kommunens författningssamling Bolagsordning för Armada Centrumfastigheter AB Antagen av Kommunfullmäktige: 2014-04-22, KF 3:11 Dnr: KS 2014/0104-107 Bolagsordning för Armada Centrumfastigheter AB, org.

Läs mer

p.2014.1208 2014-04-11 Dnr.2014/149 Bolagsordning för Fastigheter i Linde AB

p.2014.1208 2014-04-11 Dnr.2014/149 Bolagsordning för Fastigheter i Linde AB p.2014.1208 2014-04-11 Dnr.2014/149 Bolagsordning för Fastigheter i Linde AB 1 Fastställt av: KF Datum: 2014-05-13 88 För revidering ansvarar: Kommunledningsstaben För eventuell uppföljning och tidplan

Läs mer

Ändring av bolagsordning, val av styrelse och lekmannarevisorer i Kretia 2 Fastighets AB - ett nytt dotterbolag till Uppsalahem AB

Ändring av bolagsordning, val av styrelse och lekmannarevisorer i Kretia 2 Fastighets AB - ett nytt dotterbolag till Uppsalahem AB KF 213 9 OKTOBER 2017 Diarienummer USAB-2017/41 Kommunfullmäktige Ändring av bolagsordning, val av styrelse och lekmannarevisorer i Kretia 2 Fastighets AB - ett nytt dotterbolag till Uppsalahem AB Förslag

Läs mer

Bolagsordning för Vöfab Parkering Aktiebolag

Bolagsordning för Vöfab Parkering Aktiebolag Senast ändrad Bolagsordning för Vöfab Parkering Aktiebolag Dokumenttyp Styrande dokument Dokumentansvarig Kommunkansliet Dokumentnamn Bolagsordning för Vöfab Parkering Aktiebolag Fastställd/Upprättad Kommunfullmäktige

Läs mer

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING Bolagsordning för Sollentuna Stadshus AB Antagen av fullmäktige 2016-12-15, 181, Dnr 2016/0376 KS Fastställd av bolagsstämman 2016-12-15. Innehållsförteckning 1 Firma... 2 2 Säte... 2 3 Föremålet för bolagets

Läs mer

BOLAGSORDNING FÖR MORASTRAND AB

BOLAGSORDNING FÖR MORASTRAND AB BOLAGSORDNING FÖR MORASTRAND AB Bolagsordning för Morastrand AB Fastställd Kommunfullmäktige 2007-04-23 Reviderad Kommunfullmäktige 2014-03-10, bolagsstämma 2014-04-29 Produktion Kommunledningskontoret

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (14) 2018-08-30 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 6 september 2018 Plats och tid s sessionssal, 16:00 2018-08-30 2 (14) 1 Dnr KS 1810721-

Läs mer

Bolagsordning för Vara Koncern AB

Bolagsordning för Vara Koncern AB Bolagsordning för Vara Koncern AB Gäller fr.o.m : Rubrik 8 Godkänd av kommunfullmäktige 2015-02-23 19 Antagen av bolagsstämman XXXX-XX-XX XX Bolagsordning Vara Koncern AB Innehållsförteckning 1 Firma...

Läs mer

275 Rapportering av ej verkställda gynnande biståndsbeslut enligt Lagen om stöd och service (LSS) kvartal 1, 2017 (KSKF/2017:5)

275 Rapportering av ej verkställda gynnande biståndsbeslut enligt Lagen om stöd och service (LSS) kvartal 1, 2017 (KSKF/2017:5) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2017-11-07 Sida 1(2) 275 Rapportering av ej verkställda gynnande biståndsbeslut enligt Lagen om stöd och service (LSS) kvartal 1, 2017 (KSKF/2017:5) Beslut

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 12 november 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

LIDINGÖ STADS FÖRFATTNINGSSAMLING F 16 / 1999 BOLAGSORDNING FÖR LIDINGÖ STADS TOMTAKTIEBOLAG

LIDINGÖ STADS FÖRFATTNINGSSAMLING F 16 / 1999 BOLAGSORDNING FÖR LIDINGÖ STADS TOMTAKTIEBOLAG LIDINGÖ STADS FÖRFATTNINGSSAMLING F 16 / 1999 BOLAGSORDNING FÖR LIDINGÖ STADS TOMTAKTIEBOLAG beslutad av bolagsstämman den 8 juni 1999 BOLAGSORDNING FÖR LIDINGÖ STADS TOMTAKTIEBOLAG Firma 1 Bolagets firma

Läs mer

Stockholm Vatten AB:s bolagsordning

Stockholm Vatten AB:s bolagsordning Stockholm Vatten AB:s bolagsordning Org. nr. 556 210-6855 l Bolagets firma är Stockholm Vatten Aktiebolag. Firmabeteckningen Stockholm Water Company används i internationella sammanhang. Bolagets styrelse

Läs mer

KS 2018/22-6. Bolagsordning för Besök Linde AB

KS 2018/22-6. Bolagsordning för Besök Linde AB KS 2018/22-6 Bolagsordning för Besök Linde AB 1 Fastställt av: Kommunfullmäktige Datum: 2018-02-26 KF 4/2018 För revidering ansvarar: Kommunledningskontoret För eventuell uppföljning och tidplan för denna

Läs mer

2011:15 BOLAGSORDNING FÖR TIDAHOLMS ENERGI AB. Antagen av kommunfullmäktige 2011-02-28. Firma. Bolagets firma är Tidaholms Energi AB.

2011:15 BOLAGSORDNING FÖR TIDAHOLMS ENERGI AB. Antagen av kommunfullmäktige 2011-02-28. Firma. Bolagets firma är Tidaholms Energi AB. 2011:15 BOLAGSORDNING FÖR TIDAHOLMS ENERGI AB Antagen av kommunfullmäktige 2011-02-28. 1 Firma Bolagets firma är Tidaholms Energi AB. 2 Säte Bolagets styrelse skall ha sitt säte i Tidaholms kommun. 3 Föremål

Läs mer

Ändring av bolagsordningen för SEVAB Strängnäs Energi AB

Ändring av bolagsordningen för SEVAB Strängnäs Energi AB TJÄNSTEUTLÅTANDE Stabsavdelningen Dnr KS/2016:183-107 2016-03-16 1/2 Handläggare Maria Eriksson Tel. 0152-291 78 Kommunstyrelsen Ändring av bolagsordningen för SEVAB Strängnäs Energi AB Förslag till beslut

Läs mer

Godkännande av ändring i bolagsordning för Eskilstuna Energi och Miljö Försäljning AB

Godkännande av ändring i bolagsordning för Eskilstuna Energi och Miljö Försäljning AB KF 22:1 KF 22:2 KF 22:3 TJÄNSTEUTLÅTANDE Stabsavdelningen Handläggare Ulf Broström 0152-29 106 Kommunstyrelsen Dnr KS/2017:169-107 2017-03-10 1/2 Godkännande av ändring i bolagsordning för Eskilstuna Energi

Läs mer

BOLAGSORDNING FÖR MORAVATTEN AB

BOLAGSORDNING FÖR MORAVATTEN AB BOLAGSORDNING FÖR MORAVATTEN AB Bolagsordning för Moravatten AB Fastställd Kommunfullmäktige 2013-05-27, 38 Bolagsstämman 2013-10-02 Daterad 2013-04-11 Reviderad 2014-12-01, 165 Produktion Kommunledningskontoret

Läs mer

Bolagsordning för Vara Bostäder AB

Bolagsordning för Vara Bostäder AB Bolagsordning för Vara Bostäder AB Godkänd av kommunfullmäktige 2015-02-23 19 Antagen av bolagsstämman 2015-03-11 13 Bolagsordning Vara Bostäder AB Innehållsförteckning 1 Firma... 1 2 Säte... 1 3 Verksamhetsföremål...

Läs mer

BOLAGSORDNING F Ö R BORGHOLM ENERGI AB

BOLAGSORDNING F Ö R BORGHOLM ENERGI AB BOLAGSORDNING F Ö R BORGHOLM ENERGI AB Beslutad vid årsstämma 2014-06-18, 11 Godkänd av kommunfullmäktige 2014-09-29, 174 2 (5) 1 Firma Bolagets firma är. 2 Säte Styrelsen har sitt säte i Borgholms kommun.

Läs mer

Bolagsordning för Växjö Energi AB (VEAB)

Bolagsordning för Växjö Energi AB (VEAB) Styrande dokument Senast ändrad 2015-04-29 Bolagsordning för Växjö Energi AB (VEAB) Dokumenttyp Styrande dokument Dokumentansvarig Växjö Energi AB Dokumentinformation Dokumentnamn Bolagsordning för Växjö

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (14) 2016-11-30 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 7 december 2016 Plats och tid Stadshuset A287, 13.30 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Bolagsordning för Vara Konserthus AB

Bolagsordning för Vara Konserthus AB Bolagsordning för Vara Konserthus AB Gäller fr.o.m : Rubrik 8 Godkänd av kommunfullmäktige 2015-02-23 19 Antagen av bolagsstämman XXXX-XX-XX XX Bolagsordning Vara Konserthus AB Innehållsförteckning 1 Firma...

Läs mer

Bolagsordning för Linde Stadshus AB

Bolagsordning för Linde Stadshus AB Bolagsordning för Linde Stadshus AB 1 Fastställt av: Kommunfullmäktige Datum: 2017-03-01 För revidering ansvarar: Kommunledningskontoret För eventuell uppföljning och tidplan för denna ansvarar: Kommunledningskontoret

Läs mer

BOLAGSORDNING. Bolagets firma är Regional avfallsanläggning i mellersta Bohuslän Aktiebolag (RAMBO).

BOLAGSORDNING. Bolagets firma är Regional avfallsanläggning i mellersta Bohuslän Aktiebolag (RAMBO). Regional avfallsanläggning i mellersta Bohuslän Aktiebolag (RAMBO) Org.nr 556211-9007 1 Firma BOLAGSORDNING Bolagets firma är Regional avfallsanläggning i mellersta Bohuslän Aktiebolag (RAMBO). 2 Säte

Läs mer

183 Gödkännande av överlåtelse av näringslivsfastigheter från Eskilstuna Kommunfastigheter till Eskilstuna Logistik och Etablering AB (KSKF/2016:465)

183 Gödkännande av överlåtelse av näringslivsfastigheter från Eskilstuna Kommunfastigheter till Eskilstuna Logistik och Etablering AB (KSKF/2016:465) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2016-10-11 Sida 1(3) 183 Gödkännande av överlåtelse av näringslivsfastigheter från Eskilstuna Kommunfastigheter till Eskilstuna Logistik och Etablering

Läs mer

Ändring av bolagsordning, val av styrelse och lekmannarevisorer i Kretia 2 Fastighets AB - ett nytt dotterbolag till Uppsalahem AB

Ändring av bolagsordning, val av styrelse och lekmannarevisorer i Kretia 2 Fastighets AB - ett nytt dotterbolag till Uppsalahem AB UPPSALA STADSHUS AB ORG.NR. 556500-0642 Handläggare Datum Diarienummer Bisera Jusufbasic 2017-06-29 USAB-2017/41 Styrelsen för Uppsala Stadshus AB Ändring av bolagsordning, val av styrelse och lekmannarevisorer

Läs mer

Ändring av bolagsordning för Fyrishov AB

Ändring av bolagsordning för Fyrishov AB KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Bisera Jusufbasic Datum 2018-02-21 Diarienummer KSN-2018-0309 Kommunfullmäktige Ändring av bolagsordning för Fyrishov AB Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (15) 2016-11-02 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 9 november 2016 Plats och tid Stadshuset A287, klockan 13.30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (16) 2019-01-31 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Lars Kallsäby Sammanträdesdatum 7 februari 2019 Plats och tid s sessionssal, klockan 14.30 2019-01-31 2 (16) 1 Dnr KS

Läs mer

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING 1 Bolagsordning för Sollentuna Elhandel AB Antagen av fullmäktige 2015-11-19 128 Fastställd av extra bolagsstämma 2016-01-11 Reviderad av fullmäktige 2016-12-15 181 Dnr 2016/0376.021 KS Fastställd av extra

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 11 december 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Utdrag ur Sammanträdesprotokoll

Utdrag ur Sammanträdesprotokoll 1 (1) Kommunstyrelsen Utdrag ur Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Onsdag den 12 oktober 2011 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30-14:34 Sekreterare

Läs mer

BOLAGSORDNING FÖR. Håbo Marknads AB. Antaget Tills vidare, till beslut om upphörande

BOLAGSORDNING FÖR. Håbo Marknads AB. Antaget Tills vidare, till beslut om upphörande BOLAGSORDNING FÖR Håbo Marknads AB Antaget av Kommunfullmäktige Antaget 2018-04-03 41 Giltighetstid Dokumentansvarig Tills vidare, till beslut om upphörande Kommundirektör Håbo kommuns styrdokumentshierarki

Läs mer

Bolagsordning för Destination Vara AB

Bolagsordning för Destination Vara AB Bolagsordning för Destination Vara AB Godkänd av kommunfullmäktige 2015-09-28 70 Antagen av bolagsstämman 20XX-XX-XX XX Innehållsförteckning 1 Firma... 1 2 Säte... 1 3 Verksamhetsföremål... 1 4 Ändamålet

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdeshandlingar

Kommunstyrelsen Sammanträdeshandlingar Kommunstyrelsen Sammanträdeshandlingar 2013-04-15 Extra sammanträde Tjänsteutlåtande Kommundirektör 2013-04-08 Björn Eklundh 08-590 970 31 Dnr: Fax 08-590 733 40 KS/2013:149 Bjorn.Eklundh@upplandsvasby.se

Läs mer

Rapportering av ej verkställda gynnande biståndsbeslut enligt Lagen om stöd och service, LSS (Kvartal )

Rapportering av ej verkställda gynnande biståndsbeslut enligt Lagen om stöd och service, LSS (Kvartal ) Kommunstyrelsen 2017-10-27 Kommunledningskontoret Välfärd KSKF/2017:5 Annette Johansson 016-710 84 64 1 (2) Kommunstyrelsen Rapportering av ej verkställda gynnande biståndsbeslut enligt Lagen om stöd och

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 83-91

Sammanträdesprotokoll 83-91 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) 2019-05-21 AU Byggnadsnämnden Sammanträdesprotokoll 83-91 Sammanträdesdatum 21 maj 2019 Plats och tid Stadsbyggnadsförvaltningen A407a, kl 08:30-11:30 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

Bolagsordning. för Tranemobostäder AB. Tranemo kommun. Organisationsnummer: Antagen av kommunfullmäktige

Bolagsordning. för Tranemobostäder AB. Tranemo kommun. Organisationsnummer: Antagen av kommunfullmäktige Dnr: KS/2016:103 Bolagsordning för Tranemobostäder AB Organisationsnummer: 556449-1966 Tranemo kommun Antagen av kommunfullmäktige 2016-03-21 28 1 (6) 1 Firma Bolagets firma är Tranemobostäder AB. 2 Säte

Läs mer

Bolagsordning för Vara Koncern AB

Bolagsordning för Vara Koncern AB Bolagsordning för Vara Koncern AB Gäller fr.o.m : Rubrik 8 GodkändAntagen av kommunfullmäktige 2011-11- 28 73 Antagen av bolagsstämman XXXX-XX-XX XX Formaterat: Teckensnitt:Verdana Bolagsordning Vara Koncernmmunföretag

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (8) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 22 oktober 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (17) Kommunfullmäktige Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 5 mars 2015 Plats och tid Kommunfullmäktiges sessionsal, kl 16:00 VÄSTERÅS STAD KALLELSE

Läs mer

Ombildning av Uppsala R3 AB till destinationsbolaget (USAB- 2016/20)

Ombildning av Uppsala R3 AB till destinationsbolaget (USAB- 2016/20) KF 122 5 SEPTEMBER 2016 Ombildning av Uppsala R3 AB till destinationsbolaget (USAB- 2016/20) Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att godkänna namnändring för ombildande

Läs mer

Förslag till ändring av bolagsordning för AB Alingsås Rådhus

Förslag till ändring av bolagsordning för AB Alingsås Rådhus Bilaga 6 2011-12-12 Förslag till ändring av bolagsordning för AB Alingsås Rådhus Kantrubrik (med förklaring) NY LYDELSE (förslag) NUVARANDE LYDELSE Bolagets firma 1 1 Bolagets firma Bolagets firma är AB

Läs mer

De reviderade styrdokumenten har behandlats av styrelsen för Lysekils Stadshus AB som tillstyrkt förslagen.

De reviderade styrdokumenten har behandlats av styrelsen för Lysekils Stadshus AB som tillstyrkt förslagen. 1/1 Kommunstyrelsen Tjänsteskrivelse Datum: 2015-05-28 Förvaltning: Kommunledningskontoret Handläggare: Ola Ingevaldson Telefon: 0523/5613102 E-post: ola.ingevaldson REVIDERING AV ÄGARDIREKTIV OCH BOLAGSORDNING

Läs mer

STYRDOKUMENT. Bolagsordning för Håbo Marknads Aktiebolag. Dokumentansvarig: Kommundirektör

STYRDOKUMENT. Bolagsordning för Håbo Marknads Aktiebolag. Dokumentansvarig: Kommundirektör STYRDOKUMENT Bolagsordning för Håbo Marknads Aktiebolag Dokumentansvarig: Kommundirektör STYRDOKUMENT 2 Bolagsordning för Håbo Marknads Aktiebolag 1 Firma Bolagets firma är Håbo Marknads aktiebolag. 2

Läs mer

BOLAGSORDNING FÖR AB EIDAR, TROLLHÄTTANS BOSTADS- BOLAG

BOLAGSORDNING FÖR AB EIDAR, TROLLHÄTTANS BOSTADS- BOLAG BOLAGSORDNING FÖR AB EIDAR, TROLLHÄTTANS BOSTADS- BOLAG Bolagets firma 1 Bolagets firma är AB Eidar, Trollhättans. Verksamhetens föremål 2 Bolaget har till föremål för sin verksamhet att inom Trollhättans

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6) Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 29 april 2015 kl. 09.50-10.00 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson

Läs mer

Bolagsordning för Stockholm Vatten AB

Bolagsordning för Stockholm Vatten AB KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING FÖR STOCKHOLM Utgiven av Stadsledningskontoret 2016:10 Bolagsordning för Stockholm Vatten AB Organisationsnummer 556210-6855 Kommunfullmäktiges beslut den 5 september 2016

Läs mer

Bolagsordning för Flens Kommunfastigheter AB

Bolagsordning för Flens Kommunfastigheter AB KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING 2011:9-107 Bolagsordning för Flens Kommunfastigheter AB Antagen av kommunfullmäktige 2010-11-25 108 Reviderad av kommunfullmäktige 2012-08-30 95 Reviderad av kommunfullmäktige

Läs mer

BOLAGSORDNING FÖR HELSINGBORGS STADS FÖRVALTNING AB

BOLAGSORDNING FÖR HELSINGBORGS STADS FÖRVALTNING AB 2014-11-26 BOLAGSORDNING FÖR HELSINGBORGS STADS FÖRVALTNING AB Organisationsnummer 556007-4634 1 Firma Bolagets firma är. 2 Säte Bolagets styrelse skall ha sitt säte i Helsingborgs kommun. 3 Verksamhetsföremål

Läs mer

Dag och tid Tisdagen den 26 januari 2016, klockan 15: Protokollsjustering I tur att justera är Niklas Frykman (L)

Dag och tid Tisdagen den 26 januari 2016, klockan 15: Protokollsjustering I tur att justera är Niklas Frykman (L) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista 2016-01-19 1 (7) Dag och tid Tisdagen den 26 januari 2016, klockan 15:00 Plats Rinmansalen, stadshuset 1. Protokollsjustering I tur att justera är Niklas

Läs mer

Bolagsordning för Vidingehem AB

Bolagsordning för Vidingehem AB Styrande dokument Senast ändrad 2015-04-29 Bolagsordning för Vidingehem AB Dokumenttyp Styrande dokument Dokumentansvarig Vidingehem AB Dokumentinformation Dokumentnamn Bolagsordning för Vidingehem AB

Läs mer

Bolagsordning för Lekebergs Kommunala Holding AB

Bolagsordning för Lekebergs Kommunala Holding AB Bolagsordning för Lekebergs Kommunala Holding AB Fastställd av: Kommunfullmäktige Datum: 2014-04-24 Ansvarig för revidering: Kommunstyrelsen Diarienummer: KS 14-141 Bolagsordning 2 (5) Innehållsförteckning

Läs mer

Huddinge kommuns ombud på 2015 års bolagsstämmor i SRV återvinning AB innefattande direktiv till ombudet

Huddinge kommuns ombud på 2015 års bolagsstämmor i SRV återvinning AB innefattande direktiv till ombudet 2014-12-23 KS-2014/1679.109 1 (5) HANDLÄGGARE Björkbacka, Per-Erik Kommunstyrelsen Per-Erik.Bjorkbacka@huddinge.se Huddinge kommuns ombud på 2015 års bolagsstämmor i SRV återvinning AB innefattande direktiv

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2005:22 1 (6) Landstingsstyrelsens förslag till beslut Ändring av bolagsordning för Huddinge Universitetssjukhus AB Föredragande landstingsråd: Ingela Nylund Watz Ärendet Styrelsen för Huddinge

Läs mer

Bolagsordning för Växjö Teateraktiebolag

Bolagsordning för Växjö Teateraktiebolag Styrande dokument Senast ändrad 2015-04-29 Bolagsordning för Växjö Teateraktiebolag Dokumenttyp Styrande dokument Dokumentansvarig kommunkansliet Dokumentnamn Bolagsordning för Växjö Teateraktiebolag Fastställd/Upprättad

Läs mer

Anders Friberg, ordförande Patrik Sundin (S), ordf. Avesta Vatten och Avfall AB Erik Nordén, VD Avesta Vatten och Avfall AB

Anders Friberg, ordförande Patrik Sundin (S), ordf. Avesta Vatten och Avfall AB Erik Nordén, VD Avesta Vatten och Avfall AB Årsstämma Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:45 08:50 ande Laila Borger (S) Övriga deltagande Anders Friberg, ordförande Patrik Sundin (S), ordf. Erik Nordén, VD Siw Karlsson, ekonomichef Avesta

Läs mer

Svedala Kommuns 6:02 Författningssamling 1(6)

Svedala Kommuns 6:02 Författningssamling 1(6) Författningssamling 1(6) Bolagsordning för Svedala Exploaterings Aktiebolag SVEDAB antagen av kommunfullmäktige 2014-02-10, 23 Gäller från 2014-03-01 FIRMA 1 Bolagets firma är Svedala Exploaterings Aktiebolag

Läs mer