Kallelse och föredragningslista

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kallelse och föredragningslista"

Transkript

1 KALLELSE 1 (10) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Vicki Skure Eriksson Sammanträdesdatum 18 december 2018 Plats och tid Stadshuset F180, 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Vicki Skure Eriksson (C) 1:e vice ordförande Anny Bustos Teljebäck (S) 2:e vice ordförande Anna Hård af Segerstad (M) Mathias Mardani (S) Jenny Boström (L) Kristina Östman (MP) Håkan Lindberg (M) Patric Sjölund (SD) Samuel Stengård (KD) Kimberley Vestermark (S) Daniel Pettersson (S) Linnea Birgersson (S) Birgitta Åkerberg (L) Adam Pettersson (C) Patrik Kalander (M) Priscilia Burgos (M) Kent Östman (M) Erik Johansson (SD)

2 (10) 1 Dnr NIF Val av justerare Anny Bustos Teljebäck (S) utses att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll. 2 Dnr NIF Godkännande av föredragningslistan Föredragningslistan godkänns. 3 Dnr NIF Beslut om offentliga ärenden Beslutas att punkt 1-15 är offentliga vid dagens sammanträde. 4 Dnr NIF 2018/ Anmälan av remisser och inkomna skrivelser Redovisningen läggs till handlingarna. Redovisning av inkomna remisser och skrivelser perioden till Dnr NIF 2018/ Anmälan av delegationsbeslut Redovisningen läggs till handlingarna. Delegeringsbeslut registrerade under perioden till redovisas för nämnden i form av listor.

3 (10) 6 Dnr NIF 2018/ Beslut - Revidering av delegationsordning nämnden för idrott och friluftsliv Nämnden antar en reviderad delegationsordning för nämnden för idrott, fritid och förebyggande från den 1 januari En nämnds delegationsordning är ett styrdokument som kontinuerligt ska ses över och vid behov revideras. Med anledning av nämndens nya ansvarsområde, inriktning och namn så har det tagits fram en reviderad delegationsordning för den nya nämnden som träder i kraft den 1 januari Dnr NIF 2018/ Beslut - Revidering av arbetsordning för nämnden för idrott och friluftslivs arbetsutskott Nämnden beslutar att arbetsordningen revideras i berörda delar med anledning av namnändring från och med 1 januari , första stycket, första meningen korrigeras till: "Inom Nämnden för idrott, fritid och förebyggande ska det finnas ett arbetsutskott." byter fr.o.m. den 1 januari 2019 namn till Nämnden för idrott, fritid och förebyggande. 1 första stycket, första meningen i gällande arbetsordning lyder: "Inom ska det finnas ett arbetsutskott." I och med att nämnden för idrott och friluftsliv byter namn den 1 januari 2019 föreslås en korrigering av 1 första stycket, första meningen till: "Inom Nämnden för idrott, fritid och förebyggande ska det finnas ett arbetsutskott." 8 Dnr NIF 2018/ Beslut - Revidering av firmatecknare för nämnden för idrott och friluftsliv Med upphävande av tidigare beslut om firmatecknare utses nedanstående personer att teckna nämnden för idrott, fritid och förebyggandes firma. Firman tecknas av en förtroendevald i förening med tjänsteman.

4 (10) Vicki Skure-Eriksson, ordförande Anny Bustos Teljebäck, 1:e vice ordförande Anna Hård af Segerstad, 2:e vice ordförande Åsa Sundgren-Häggberg, verksamhetschef Utöver firmateckning enligt punkt 1 utses nedanstående personer att teckna nämnden för idrott, fritid och förebyggandes firma såvitt gäller avtal eller annan handling inom ramen för respektive persons ansvarsområde, varvid tecknande sker av två personer i förening: Åsa Sundgren-Häggberg, verksamhetschef för beslut om ingående av avtal som sluts inom ramen för respektive persons ansvarsområde utses nedanstående personer att teckna nämnden för idrott, fritid och förebyggandes firma. Firman tecknas av två personer i förening, varav en ska vara förvaltningsdirektör eller verksamhetschef. Jens Persson, uthyrningssamordnare Branko Pemac, uthyrningssamordnare I reglementet för nämnden för idrott, fritid och förebyggande anges att avtal, andra handlingar och skrivelser i nämndens namn ska undertecknas på det sätt nämnden bestämmer. Den som undertecknar handlingar betecknas firmatecknare. Nämnden kan antingen generellt reglera hur firmateckning ska ske eller i ett särskilt beslut i ett enskilt fall ange hur firmateckning ska ske. För att underlätta administrationen kring undertecknandet av t.ex. avtal, är det lämpligt att ett antal personer ges generell rätt att teckna nämndens firma. Protokollsutdrag utvisande beslut om firmateckningsrätt kan visas upp för att bevisa rätten att teckna firman. Nämnden kan dock alltid fatta ett särskilt beslut om firmateckningsrätten i ett enskilt ärende. Firmateckningsrätten åsidosätter inte ställningsfullmakten enligt (10 2 st AvtL). Ställningsfullmakten uppstår automatiskt med en viss befattning eller anställning, då man inom ramen för sina befogenheter får företräda arbetsgivaren. Förvaltningen har till nämnden lämnat följande förslag till beslut:

5 (10) Med upphävande av tidigare beslut om firmatecknare utses nedanstående personer att teckna nämnden för idrott, fritid och förebyggandes firma. Firman tecknas av en förtroendevald i förening med tjänsteman. Vicki Skure-Eriksson, ordförande Anny Bustos Teljebäck, 1:e vice ordförande Anna Hård af Segerstad, 2:e vice ordförande Åsa Sundgren-Häggberg, verksamhetschef Utöver firmateckning enligt punkt 1 utses nedanstående personer att teckna nämnden för idrott, fritid och förebyggandes firma såvitt gäller avtal eller annan handling inom ramen för respektive persons ansvarsområde, varvid tecknande sker av två personer i förening: Åsa Sundgren-Häggberg, verksamhetschef för beslut om ingående av avtal som sluts inom ramen för respektive persons ansvarsområde utses nedanstående personer att teckna nämnden för idrott, fritid och förebyggandes firma. Firman tecknas av två personer i förening, varav en ska vara förvaltningsdirektör eller verksamhetschef. Jens Persson, uthyrningssamordnare Branko Pemac, uthyrningssamordnare 9 Dnr NIF 2018/ Beslut - Återrapportering årsplan 2019 Nämnden beslutar anta förvaltningens förslag till återrapportering av Årsplan 2019 samt investeringsbudget. Förvaltningen har arbetat fram förslag till nämndens resultatbudget samt investeringsbudget. Förslaget har gjorts utifrån fullmäktiges budgetbeslut 29 november Förvaltningen har till nämnden lämnat följande förslag till beslut: Nämnden beslutar anta förvaltningens förslag till återrapportering av Årsplan 2019 samt investeringsbudget.

6 (10) 10 Dnr NIF 2018/ Beslut - Avtal gällande fritidsfartyg för boende beslutar att ingå upplåtelsesavtal avseende båtplats för fritidsbåt för boende. Utgångspunkten för detta avtal är Västerås stads beslut om att genomföra ett pilotprojekt kopplat till möjligheten att inom ramen för vissa särskilda och på förhand utvalda båtplatser tillåta fritidsfartyg för boende. Avtalets syfte är att upplåta en båtplats till fritidsbåt för boende, se bilaga 1 Upplåtelseavtal och bilaga 2 Särskilda bestämmelser (bilaga 1 i avtalet). Kultur-, idrotts- och fritidsförvaltningen har färdigställt 6 stycken platser för fritidsbåtar för boende men dessa är ännu inte uthyrda då det råder osäkerhet om det krävs bygglov eller inte. I de avtal som är beslutade står det under rubriken "Myndighetsbeslut" att Nyttjanderättshavaren skall uppfylla och efterleva de anvisningar och krav som byggnadsnämnd eller annan kommunal nämnd eller statlig myndighet ställer eller kan komma att ställa under avtalstiden i fråga om bygglov, miljöskydd, brandsäkerhet och liknande. Till platserna finns det idag en intressekö. I dag finns det två stycken detaljplaner på området där den ena ej tillåter boende på båt varav 3,5 platser ligger inom det området. Det innebär att innan detaljplanen är ändrad finns det två platser som tillåter boende. Kultur, -idrott och fritidsförvaltningen lämnar till nämnden följande förslag till beslut: beslutar att ingå upplåtelsesavtal avseende båtplats för fritidsbåt för boende. 11 Dnr NIF 2017/ Beslut - Utebad Nya Lögarängsbadet beslutar föreslå Västerås stad att bygga ett utebad vid nya Lögarängsbadet till en kostnad på 44 mnkr Sommaren 2018 är sista säsongen för det befintliga utebadet vid Lögarängen. Sommaren 2019 kommer rivningen av det befintliga badet att ske och den sommaren kommer inte utebadet att vara öppet. Det nuvarande utebadet är utdömt och därför kommer det att efter 2018 inte att finnas kvar. Det finns förslag på ett nytt utebad enligt tidigare beslut, dnr NIF 2017/00254.

7 (10) Det nya utebadet kan färdigställas inför sommaren 2020 och är beräknad till en kostnad på 44 miljoner. Driftkostnaden uppskattas till 2,6 mnkr per år och intäkten för utebadet beräknas bli mellan 1,5 till 2,6 mnkr per år. 12 Dnr NIF 2018/ Remiss - Handlingsplan och konkretisering mot våldsbejakande extremism Nämnden för Idrott och Friluftsliv föreslås besluta att anta yttrandet till Kommunstyrelsen angående Handlingsplan och konkretisering mot våldsbejakande extremism som sitt. Det är mycket välkommet att staden vill konkretisera arbetet mot våldsbejakande extremism genom att komplettera handlingsplanen med en åtgärdsplan. För att framgångsrikt fånga upp och bekämpa våldsbejakande extremism är det främjande och förebyggande arbetet viktigt. Samverkan mellan skola, fritidsverksamhet, socialtjänst och polis lyfts fram som en central framgångsfaktor. Arbetet behöver även integreras med stadens arbete kring social hållbarhet. För att uppnå syftet med en konkretisering av handlingsplanen behöver flera delar omarbetas och förtydligas ytterligare. Sammanfattningsvis handlar det om: Kopplingen till arbetet med social hållbarhet behöver finnas med på ett tydligare sätt. Ökat fokus på det lokala arbetet i stadsdelar och verksamheter istället för betoning på centrala funktioner. I beskrivningen av generella förebyggande insatser måste även verksamheter och civilsamhälle finnas med. Kopplingen till befintliga samverkansstrukturer, arbetssätt och metoder behöver utvecklas. Ansvarsfördelningen behöver ses över och förtydligas ytterligare. En hel del inaktuell information finns med. Bland annat är nationella samordnarens uppdrag avslutat och arbetet har tagits över av CVE (Centrum mot våldsbejakande extermism), BRÅ.

8 (10) Nämnden för Idrott och Friluftsliv föreslås besluta att anta yttrandet till Kommunstyrelsen angående Handlingsplan och konkretisering mot våldsbejakande extremism som sitt. 13 Dnr NIF 2018/ Remiss - Handlingsplan Kultur Förvaltningen föreslår att anta yttrandet som sitt eget. Kulturnämnden antog 11 oktober 2018 en "Handlingsplan för kultur" som nu är ute på remiss. Remisstiden är satt till 18 januari är en remissinstans. Förvaltningens idrottsdel har lämnat ett yttrande på denna ambitiösa handlingsplan. Yttandet bifogas. 14 Dnr NIF 2018/ Remiss - Samråd för Detaljplan för Karlslund 1, Norrmalm, Västerås, Detaljplan 1869 Förvaltningen föreslår att nämnden översänder tjänsteutlåtandet som sitt eget till Byggnadsnämnden Planen syftar till att utöka befintligt vård- och omsorgsboende samt att bygga fler lägenheter inom området. Det befintliga gröna stråket längs Svartån ska göras mer attraktivt, tryggt och tillgängligt för allmänheten. Ett förslag på parkstråket är under utveckling och kommer att redovisas i samband med granskning av detaljplanen. 15 Dnr NIF 2018/ Remiss - Samråd för fördjupad översiktsplan för Sätra Förvaltningen föreslår att nämnden antar yttrandet som sitt eget. Den fördjupade översiktsplanen för Sätra syftar till att ge förutsättningar för en ny stadsdel. Den ska framför allt innehålla bostäder men också allt det som ger kvalitet till boende i form av skola, kultur och inte minst idrott och friluftsliv.

9 (10) 16 Dnr NIF 2018/ Överläggning - Utbyggnad av hamn, Gäddeholm Nämnden för idrott- och friluftsliv beslutar att påbörja en utbyggnad av fritidsbåtshamnen i Gäddeholm under 2019 Anledningen till att påbörja en utbyggnad av Gäddeholms fritidsbåtshamn 2019 är att det är många i kö för båtplats där och att det idag flyttar in många till Gäddeholm och det kommer under lång tid pågå en utbyggnad av Gäddeholm. Idag har vi en lång kö, ca 70 st, för båtplats i Gäddeholm och dessutom sker det nästan ingen rotation på båtplatserna vilket innebär att det tar många år innan man får en plats. Utbyggnad Idag består hamnen av 4 stycken pålade träbryggor med plats för ca 140 fritidsbåtar, som skydd mot vågorna finns det en ca 400 m lång flytande vågbrytare av betong samt en stenpir. Den flytande vågbrytaren som finns där idag är underdimensionerad och kommer att bytas ut till en som är bredare och djupare, beräkningar har gjorts av en hamnkonsult som rekommenderar ny vågbrytare för att få rekommenderad våghöjd i fritidsbåtshamnen. Vid en utbyggnad ändras användningsområdet för den befintliga vågbrytaren till att bli bryggor inne i hamnen och det införskaffas en ny betongvågbrytare. Antalet nya platser kan bli mellan 90 till 135 stycken. Projektkostnad är 5,3 miljoner - befintliga strategiska investeringsmedel Vid byggnation av den nya bryggan kommer intäkterna att täcka kostnaderna för räntor och avskrivningar enligt följande: Antal nya platser 90 st, platser endast vid brygga: År 1: intäkter - kostnader = ca kr Antal nya platser 135 st, platser vid brygga och vågbrytare: År 1: intäkter - kostnader = ca kr

10 (10) 17 Dnr NIF 2018/ Information - Projekt "Skyhöga favoriter" Muntlig information. 18 Dnr NIF 2018/ Information - Geografisk placering idrottsanläggningar i Västerås 19 Dnr NIF 2018/ Information - Anläggningsbehov inom idrottsområdet Dnr NIF Övriga frågor 21 Dnr NIF Förvaltningen informerar - Intyg om förlorad arbetsförtjänst måste lämnas in. - Central utbildning för förtroendevalda den 13 februari 2019 är flyttat till den 11 februari 2019, kl , i fullmäktigesalen.

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (7) 2018-11-20 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Markus Lindgren Sammanträdesdatum 28 november 2018 Plats och tid Stadshuset F180, 14:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2016-10-18 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Hans Stergel Sammanträdesdatum 25 oktober 2016 Plats och tid Stadshuset F180, 10:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Hans

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Nämnden för idrott och friluftsliv Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Hans Stergel Sammanträdesdatum 26 augusti 2015 Plats och tid Stadshuset, F180, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (6) 2018-10-02 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Hans Stergel Sammanträdesdatum 9 oktober 2018 Plats och tid Stadshuset F180, 14:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Hans

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Nämnden för idrott och friluftsliv Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Hans Stergel Sammanträdesdatum 16 juni 2015 Plats och tid Stadshuset, F180, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2016-06-14 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Hans Stergel Sammanträdesdatum 21 juni 2016 Plats och tid Stadshuset F180, 14:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Hans

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Nämnden för idrott och friluftsliv Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Hans Stergel Sammanträdesdatum 22 mars 2016 Plats och tid Stadshuset, F180, kl 10:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Nämnden för idrott och friluftsliv Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Hans Stergel Sammanträdesdatum 27 januari 2015 Plats och tid Stadshuset, F180, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Nämnden för idrott och friluftsliv Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Hans Stergel Sammanträdesdatum 31 mars 2015 Plats och tid Stadshuset, F180, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Kulturnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Marita Öberg Molin Sammanträdesdatum 27 augusti 2015 Plats och tid Stadshuset, F180, kl 14:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Nämnden för idrott och friluftsliv Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Hans Stergel Sammanträdesdatum 23 februari 2016 Plats och tid Stadshuset, F180, kl 10:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (9) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 4 november 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionsal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 14 november 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Ajournering 8, kl. 11:15-11:30. Britt Wall (S) Vivianne Gustafsson (S)

Ajournering 8, kl. 11:15-11:30. Britt Wall (S) Vivianne Gustafsson (S) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, 2019-01-23 kl 08.30-12.00 Ajournering 8, kl. 11:15-11:30 Beslutande Närvarande ersättare Robert Yngve (KD) ordförande Gunilla Ohlin (L) Klaes Mattsson (M)

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (9) Nämnden för idrott och friluftsliv Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Hans Stergel Sammanträdesdatum 26 april 2016 Plats och tid Stadshuset. F180, kl 10:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (5) 2016-09-20 Styrelsen för Västerås stad Vård och Omsorg Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jonas Cronert Sammanträdesdatum 27 september 2016 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Förskolenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Sammanträdesdatum 26 april 2016 Ordförande Amanda Agestav Plats och tid Stadshuset, rum E454, kl 10:00 Förmöten Majoriteten i F481 09:30

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Tekniska nämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 20 september 2016 Plats och tid Stadshuset, rum A 287, kl 13:30 Partigruppsmöten Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 15 december 2011 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

Jenny Lundström (MP) ordförande Jonas Nyberg (S) vice ordförande Anna Ahlin (C) Gunnar Jansson (S)

Jenny Lundström (MP) ordförande Jonas Nyberg (S) vice ordförande Anna Ahlin (C) Gunnar Jansson (S) Tid och plats 5 mars 2019, kl. 13:00 15:15 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 18-33 Utses att justera Jonas Nyberg ande Ledamöter Jenny Lundström (MP) ordförande Jonas Nyberg (S) vice ordförande

Läs mer

41 Kompletterad och reviderad delegationsordning för miljö- och byggnadsnämnden

41 Kompletterad och reviderad delegationsordning för miljö- och byggnadsnämnden Miljö- och byggnadsnämnden Sammanträdesdatum 2017-03-29 Ärendelista 41 Kompletterad och reviderad delegationsordning för miljö- och byggnadsnämnden 42 Komplettering av beslutsattestanter med ersättare

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (6) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 29 januari 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

Kommunhuset - Måkläppen

Kommunhuset - Måkläppen 2015-09-15 1 (13) Christoffer Jönsson Nämndsekreterare Sammanträdesdatum 2015-09-22 Plats Kommunhuset - Måkläppen Tid 17:00 Ledamöter Ersättare Tjänstemän Anna Mannfalk (M), Ordförande Carina Gerthel (M),

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Nämnden för idrott och friluftsliv Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Hans Stergel Sammanträdesdatum 24 februari 2015 Plats och tid Stadshuset, F180, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 17 oktober 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl. 13:30 Ledamöter

Läs mer

Reglemente för Kultur- och fritidsnämnden KFS 30:1

Reglemente för Kultur- och fritidsnämnden KFS 30:1 Nummer: 30:1 Blad: (1) Reglemente för Kultur- och fritidsnämnden KFS 30:1 A Kultur- och fritidsnämndens uppgifter Verksamhetsområde 1 Nämnden är kommunens verkställande organ i frågor om kultur- och fritidsverksamhet

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (5) 2017-08-22 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anna Thunell Sammanträdesdatum 29 augusti 2017 Plats och tid Port-Anders gata 3, T3, 14:30 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 22 augusti 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl. 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (6) 2017-01-30 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 7 februari 2017 Plats och tid Ledamöter Stadshuset A394, 13:00 (Obs, ändrad tid)

Läs mer

Ingrid Markström Barn- och utbildningskontoret

Ingrid Markström Barn- och utbildningskontoret Plats och tid Norrtäljesalen onsdagen den 16 januari 2019 kl. 14. 14.45 Ledamöter Patrik Dahl (C) ordförande Jörgen Jansson (M) Gustav Palm (M), tj ersättare Nina Jones (M) Sören Forslund (M) Peter Cederholm

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Kulturnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Marita Öberg Molin Sammanträdesdatum 25 november 2014 Plats och tid Stadshuset, F180, kl 09:00 Ledamöter Ordförande Marita

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott Sid nr Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott 2011-12-13 Ärendelista Sid nr Justering...2 92 Landsbygdsutveckling i strandnära lägen beslut om samråd.3 93 Komplettering FATI-ansökningar 30 september 2011...5

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Göran Landerdahl Sammanträdesdatum 18 februari 2010 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 27-35

Sammanträdesprotokoll 27-35 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) 2017-03-07 Tekniska nämnden, arbetsutskottet Sammanträdesprotokoll 27-35 Sammanträdesdatum 7 mars 2017 Plats och tid Stadshuset A394, kl 15:00-17:00 Ajournerades kl 15:15-15:35

Läs mer

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S)

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Fritids- och kulturnämndens arbetsutskott 2014-11-04 Plats och tid Fritidsenhetens kansli 13.15 Beslutande Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Övriga deltagare Annica Andersson

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (6) 2017-01-02 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 17 januari 2017 Plats och tid Stadshuset A287, 13:30 Partigruppsmöten Ledamöter Ersättare

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Kommunens revisorer

MÖTESPROTOKOLL Kommunens revisorer Sammanträdesdatum Plats och tid ande ledamöter Mölndals stadshus, rum 101 kl. 17:00 Sluttid:19:00 Thomas Svensson (S), ordförande Claes Olsson (M), vice ordförande Jan-Erik Lindström (S) Birgitta Evans

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Kalix Folkets Hus, Likskär, torsdagen den 10 januari 2019 kl 13:00 16.00 Beslutande Ledamöter Britt-Inger Nordström, ordförande (S) Hanna Johnselius, vice ordförande (S) Håkan Nyman

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 15 juni 2011 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Göran Landerdahl Sammanträdesdatum 11 juni 2009 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (9) Kommunfullmäktige Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 5 februari 2015 Plats och tid Kommunfullmäktiges sessionsal, kl 16:00 VÄSTERÅS STAD KALLELSE

Läs mer

Sundsgymnasiet - Lärcentrat BR 8, Vellinge

Sundsgymnasiet - Lärcentrat BR 8, Vellinge 2015-01-13 1 (25) Christoffer Jönsson Nämndsekreterare Sammanträdesdatum 2015-01-21 Plats Sundsgymnasiet - Lärcentrat BR 8, Vellinge Tid 17:00 Ledamöter Ersättare Anna Mannfalk (M), Ordförande Carina Gerthel

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Omsorgsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anna Lena Carlsson Sammanträdesdatum 23 juni 2016 Plats och tid KF salen, Stadshuset, 09:00 14:00 Ledamöter Ordförande Anna Lena

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1-5, 7-26

Sammanträdesprotokoll 1-5, 7-26 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (30) 2017-01-31 Nämnden för idrott och friluftsliv Sammanträdesprotokoll 1-5, 7-26 Sammanträdesdatum 31 januari 2017 Plats och tid Stadshuset F180, kl 09:00-12:00 Tjänstgörande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 19 december 2012

Kultur- och fritidsnämnden 19 december 2012 Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 19 december 2012 Sid Justering...3 150 Effektivt verksamhetsstöd - svar på remiss...4 151 Kvittering av kultur- och fritidsnämndens mål- och resursplan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll och 35

Sammanträdesprotokoll och 35 1 (7) Sammanträdesprotokoll 25 33 och 35 Sammanträdesdatum 8 mars 2016 Plats och tid Stadshuset, rum A 394, kl 13:00-16:00 Sammanträdet ajournerades kl 14:20-14:30 Tjänstgörande ledamöter Adjungerad från

Läs mer

Granskning av kommunstyrelsens förutsättningar för styrning och ledning

Granskning av kommunstyrelsens förutsättningar för styrning och ledning Förstudie Granskning av kommunstyrelsens förutsättningar för styrning och ledning Båstad kommun Adrian Göransson, revisionskonsult Innehållsförteckning 1 Inledning 1 1.1 Bakgrund 1 1.2 Kontrollmål 1 1.3

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (11) Kommunfullmäktige Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 17 juni 2015 Plats och tid Kommunfullmäktiges sessionsal, kl 08:00 VÄSTERÅS STAD KALLELSE

Läs mer

Delegationsordning för Idrotts- och fritidsnämnden

Delegationsordning för Idrotts- och fritidsnämnden 1(11) Delegationsordning för Idrotts- och fritidsnämnden FÖR ANTAGANDE: Antagen av Idrotts- och fritidsnämnden 2015-02-11 2(11) Innehållsförteckning 1. Idrotts- och fritidsnämndens ansvar och behörighet

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 20 augusti 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Tekniska nämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 15 december 2015 Plats och tid Stadshuset, rum A 491, kl 13:30 Partigruppsmöten Ledamöter

Läs mer

Lennart Johnsson (V) Jonathan Esbjörnsson (L) Jenny Fredman (C) Ulf Davidsson (S)

Lennart Johnsson (V) Jonathan Esbjörnsson (L) Jenny Fredman (C) Ulf Davidsson (S) Protokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2019-01-10 Sammanträdestid 08:00-9:10 Ledamöter Peter Dygården (S) Tore Holmefalk (C) Gabriella Geertinger (S) Anna Andersson (C) Lena Engström

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (9) 2017-04-10 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Vicki Skure Eriksson Sammanträdesdatum 18 april 2017 Plats och tid Stadshuset E454, 09:00 Förmöten Majoriteten, F483,

Läs mer

DANDERYDS KOMMUN Kommunledningskontoret Datum Diarienummer Lina Pennlert KS 2017/0380

DANDERYDS KOMMUN Kommunledningskontoret Datum Diarienummer Lina Pennlert KS 2017/0380 Tjänsteutlåtande 1 (6) Kommunstyrelsen Översyn av kommunens brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete Ärendet Brottsförebyggande arbete och trygghetsfrågor är prioriterade uppgifter för Danderyds

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Teknisk Produktionsstyrelse Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Yngve Wernersson Sammanträdesdatum 30 oktober 2013 Plats och tid Tunbytorpsgatan 33, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (6) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 28 januari 2016 Plats och tid Stadshuset, A 391, kl 13:00 Ledamöter

Läs mer

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 10 april 2008, kl 13:00-14:30. Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 10 april 2008, kl 13:00-14:30. Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2008-04-10 Patientnämnden 9-19 Tid: Torsdagen den 10 april 2008, kl 13:00-14:30 Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth Wetoft Petersson (kd) Landstinget

Läs mer

Roland Mattsson (M), Ordförande Ragnhild Selstam (M) Torgny Grahl (C) Birgitta Lysell (L)

Roland Mattsson (M), Ordförande Ragnhild Selstam (M) Torgny Grahl (C) Birgitta Lysell (L) Plats och tid Kommunhuset, Lokal Hållö, Kungshamn, torsdagen den 17 januari 2019 kl 08:30-11:15 Beslutande Roland Mattsson (M), Ordförande Ragnhild Selstam (M) Torgny Grahl (C) Birgitta Lysell (L) Lotta

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Omsorgsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anna Lena Carlsson Sammanträdesdatum 24 mars 2016 Plats och tid KF salen, Stadshuset, 09:00 12:00 Ledamöter Ordförande Anna Lena

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN. Sammanträdesdatum: Socialförvaltningen, Stationsgatan 12, Uppsala, 09:00-10:50

SOCIALNÄMNDEN. Sammanträdesdatum: Socialförvaltningen, Stationsgatan 12, Uppsala, 09:00-10:50 1(12) SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid: Socialförvaltningen, Stationsgatan 12,, 09:00-10:50 ande: Hona Szatmåri Waldau (V), ordförande Ylva Stadell (S), l:e vice ordförande Mohamad Hassan (FP), 2:e

Läs mer

Kungörelse 2011-02-21. Vellinge kommunhus, fullmäktigesalen (Måkläppen)

Kungörelse 2011-02-21. Vellinge kommunhus, fullmäktigesalen (Måkläppen) 1(21) 2011-02-21 Kommunförvaltningen Kommunsekreterare Ingegerd Svensson Tfn 040-42 5151 Sammanträdesdatum Plats Vellinge kommunhus, fullmäktigesalen (Måkläppen) Tid 19:00 Ärendelista 1. Upprop 2. Val

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2016-10-12 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 19 oktober 2016 Plats och tid s sessionsal A 287, klockan 13.30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (7) 2017-06-13 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Hans Stergel Sammanträdesdatum 20 juni 2017 Munktellarenan Eskilstuna. Buss från Fiskartorget 08:15. Fika 09:00, förmöte

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (5) 2017-06-09 Nämnden för personer med funktionsnedsättning Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 20 juni 2017 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (7) 2017-09-05 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 19 september 2017 Plats och tid Partigruppsmöten Ledamöter Ersättare Stadshuset A287,

Läs mer

Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista

Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista 1/15 Plats och tid Gustav Vasa, Kommunhuset, Strängnäs kl. 08:45-10:00 Paragrafer 1-7 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Se deltagarlista Se deltagarlista

Läs mer

i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby

i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby 1(9) Tid och plats Torsdagen den 23 augusti 2018 kl 14.00-15.30 i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby Beslutande Ann-Charlotte Wiesel (M), ordförande Pia Johansson (S), vice ordförande kl. 14.00-14.40

Läs mer

OMMUN PROTOKOLL 1(10)

OMMUN PROTOKOLL 1(10) OMMUN PROTOKOLL 1(10) Paragrafer 8-16 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet, kl. 14.00-16.00 ande Dag Rogne Jörgen Sundin Jan Andersson Christer Andersson Jan Norlin Christer Lundquist Erik Fogelberg

Läs mer

Riktlinje angående behörighet att besluta om att ingå avtal för kommunens räkning

Riktlinje angående behörighet att besluta om att ingå avtal för kommunens räkning Riktlinje 2004-05-19 Riktlinje angående behörighet att besluta om att ingå avtal för kommunens räkning Diarienummer KS-2004.4765 Antagna av kommundirektören den 19 maj 2004. Om riktlinjen Riktlinje angående

Läs mer

REGLEMENTE FÖR SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN BERGSLAGEN

REGLEMENTE FÖR SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN BERGSLAGEN 1 (6) AKK2014/90-55 REGLEMENTE FÖR SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN BERGSLAGEN Antaget av kommunfullmäktige i Hällefors 2016-06-28 Antaget av kommunfullmäktige i Lindesberg 2016-06-21 Antaget av kommunfullmäktige

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (7) 2018-03-19 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Marita Öberg Molin Sammanträdesdatum 26 mars 2018 Plats och tid Stadshuset F180, 14:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Ny delegationsordning för kultur- och fritidsnämnden

Ny delegationsordning för kultur- och fritidsnämnden TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Jimmy Rudelius 2017-04-11 KFN 2017/0074 50661 Kultur- och fritidsnämnden Ny delegationsordning för kultur- och fritidsnämnden Förslag till beslut Kultur-

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (7) 2018-09-27 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 4 oktober 2018 Plats och tid s sessionssal, kl. 16:00 2018-09-27 2 (7) 1 Dnr KS 1810721-

Läs mer

Klockan 08:15-09:00, Folkes konferens

Klockan 08:15-09:00, Folkes konferens SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 15 januari 2019 KFN-2018/351 1 (13) Nämnd Offentligt sammanträde Kultur- och fritidsnämnden Ja Sammanträdesdag 15 januari 2019 Tid och plats Beslutande Klockan 08:15-09:00,

Läs mer

Innehåll. Protokoll av 2

Innehåll. Protokoll av 2 2 av 2 Innehåll 12 Justering och fastställande av föredragningslistan 3 13 Årsredovisning 2014 4 14 Remiss Ändrad inkomstutjämning för kommuner och landsting 5 15 Svar på revisionsrapport om nämndernas

Läs mer

KALLELSE MILJÖ- OCH BYGGNÄMNDEN

KALLELSE MILJÖ- OCH BYGGNÄMNDEN 1 (13) MILJÖ- OCH BYGGNÄMNDEN KALLELSE 2017-08-16 MILJÖ- OCH BYGGNÄMNDEN Tid onsdagen den 23 augusti 2017 kl. 09:00 Plats Sessionssalen Är Du förhindrad att närvara meddelar Du kundcenter så snart som

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. 4. Ekonomirapport med uppföljning av nämndernas prognoser. 5. Fördelning investeringsbudget 2012, IT-plattform.

Kommunkontoret i Bergsjö. 4. Ekonomirapport med uppföljning av nämndernas prognoser. 5. Fördelning investeringsbudget 2012, IT-plattform. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunstyrelsen KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Kommunkontoret i Bergsjö. Tid: Torsdag 29 november 2012 kl. 08:15. 1. Val av justerare. 2. Godkännande av

Läs mer

bitr förvaltningschef/verksamhetschef

bitr förvaltningschef/verksamhetschef Tid: 17:00-17:45 Plats: Nämndrummet vån 1 Paragrafer: 71-86 Närvarande Ledamöter Tord Karlsson (S) Fredrik Lindqvist (M) Michael Törnqvist (MP) Ida Balog (M) Filippa Lund (S) Kent Wetterskog (L) Mathias

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (6) 2018-09-28 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Lars Kallsäby Sammanträdesdatum 5 oktober 2018 Plats och tid Stadshuset rum B33, 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 49-60

Sammanträdesprotokoll 49-60 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) 2018-05-08 Tekniska nämnden, arbetsutskottet Sammanträdesprotokoll 49-60 Sammanträdesdatum 8 maj 2018 Plats och tid Stadshuset A394, kl 15:30 17:30 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

FÖRFATTNINGSSAMLING Beslut: KF , Dnr: Ks 2015/225 Sid: 1 Rev: KF Dnr: Ks 2016/154

FÖRFATTNINGSSAMLING Beslut: KF , Dnr: Ks 2015/225 Sid: 1 Rev: KF Dnr: Ks 2016/154 Beslut: KF 2015-08-31 138, Dnr: Ks 2015/225 Sid: 1 REGLEMENTE FÖR BYGGNADSNÄMNDEN Utöver det som föreskrivs om nämnder i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente. BYGGNADSNÄMNDENS ANSVARSOMRÅDE

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2016-11-04 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Vicki Skure Eriksson Sammanträdesdatum 15 november 2016 Plats och tid Önstaskolan, kl 13:00 Förmöten Rum för förmöten

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-16.40. Paus klockan 15.10 15.25. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Peter

Läs mer

Plats och tid Norrtäljesalen måndagen den 14 januari 2019 kl :45

Plats och tid Norrtäljesalen måndagen den 14 januari 2019 kl :45 Plats och tid Norrtäljesalen måndagen den 14 januari 2019 kl. 15-15:45 Ledamöter Robert Beronius (L) Linda Hiort af Ornäs (M) Kenneth Hagström (M) Camilla Modenius (M), tj ersättare Emma Wicksell (M),

Läs mer

Fritids- och kulturchef Annica Andersson, föreningskonsulent Margareta Nöstdal och sekreterare Pernilla Larsson

Fritids- och kulturchef Annica Andersson, föreningskonsulent Margareta Nöstdal och sekreterare Pernilla Larsson Fritids- och kulturnämnden 2014-11-18 Plats och tid Robothistoriska muséet 13.15 15.30 mötet ajournerades 14.39 14.45 Beslutande Övriga deltagare Lena Träff (S) Stefan Carlsson (S) Jan-Erik Jansson (S)

Läs mer

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2014-09-01 1() Plats och tid Sockenstugan, Lövnäs, Hammarö, kl 18:30-19:15 Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Siw Gidlöf (S) Bengt-Gustav Persson (S) Leif Sandberg

Läs mer

Klockan 16: , Sjödalsrummet. Robert Andersson (HP), Millaray Rubilar (V)

Klockan 16: , Sjödalsrummet. Robert Andersson (HP), Millaray Rubilar (V) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 20 mars 2018 TN-2018/7 1 (14) Nämnd Offentligt sammanträde Tillsynsnämnden Ja Sammanträdesdag 20 mars 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 16:00-18.00, Sjödalsrummet Ledamöter

Läs mer

Delegationsordning för kultur- och fritidsnämnden

Delegationsordning för kultur- och fritidsnämnden Delegationsordning för kultur- och fritidsnämnden Beslutad av kultur- och fritidsnämnden 27 april 2017. Aktualiseras av nämnden i samband med varje ny mandatperiod. Allmänt om delegering av beslutanderätt

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-03-24 Ärendelista 39 Visioner och mål för Laholms kommun 40 Förändrad ansvarsfördelning avseende anordnande av boendeplatser för ensamkommande barn 41 Ansökan om statsbidrag

Läs mer

Tekniska nämnden. Protokoll Tn 5582/2015. Datum: Klockan: 08:30 12:00 Plats: Sessionssalen

Tekniska nämnden. Protokoll Tn 5582/2015. Datum: Klockan: 08:30 12:00 Plats: Sessionssalen Protokoll Tn 5582/2015 Tekniska nämnden Datum: 2016-01-21 Klockan: 08:30 12:00 Plats: Sessionssalen Närvarande ledamöter Charlotte Edberger Jangdin (C) Ida Eklund (S) Patrik Jämtvall (L) Eva Järliden (S)

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan PROTOKOLL 1(8) Plats: Kommunal utveckling, Västra storgatan 18 A, Jönköping Närvarande: ande: Marie Johansson, ordförande 41-43 och 45-46, Andreas Sturesson 44-48, ordförande 44 och 47-48, Gunnar Pettersson,

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2019-01-22 Ärendelista 6 Dnr 2019-000003 Internbudget 2019 7 Dnr 2019-000001 Vägledande riktlinjer för ekonomiskt bistånd 2019 8 Dnr 2018-000340 Detaljplan för Skummeslöv

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/10 Plats och tid Kommunhuset, lokal fullmäktigesalen, kl. 13.30-16.00 Ajournering 14.50-15.00 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Karl-Erik Kruse (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2017-05-17 76 KS 221/17 Firmatecknare för Mölndals stad Beslut Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Ärendet I vissa sammanhang

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-01-27 Ärendelista 11 Internbudget 2015 12 Bruttobudgetförändring 2015 13 Lokalansvarig tjänsteman för socialnämnden 14 Kommunala handikapprådet 15 Återrapportering

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Kommunfullmäktigesalen, Stadshuset ,

Socialnämnden Sammanträdesdatum Kommunfullmäktigesalen, Stadshuset , Plats och Sammanträdestid Kommunfullmäktigesalen, Stadshuset, 09.00-12.45 Närvarande ledamöter Anna-Lena Carlsson (C), ordförande Britt-Marie Winberg (MP), 1:e vice ordförande Leif Andersson (S), 2e vice

Läs mer

30 mars klockan 16.30, Borgmästaregatan 5A, Kungsbacka

30 mars klockan 16.30, Borgmästaregatan 5A, Kungsbacka KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Sjöallén 9D, Kungsbacka Klockan 15-18.20 Ajournering 16.30-16.47 ande Ledamöter Kristina Karlsson (C), ordförande Kent Stenhammar (S),

Läs mer

Tisdagen den 8 december 2015 kl 12:30 15:30

Tisdagen den 8 december 2015 kl 12:30 15:30 2015-12-08 1 (22) Plats och tid Hörby kommunhus, Victoria Benedicktsson 2 Tisdagen den 8 december 2015 kl 12:30 15:30 ande Övriga närvarande Camilla Källström (M), ordförande Anders Larsson (C), vice ordförande

Läs mer

ÖVERKALIX KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

ÖVERKALIX KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2013-02-25 22 Tid och plats Måndagen den 25 februari 2013 kl. 10.00-11.00 sammanträdesrum 2, kommunförvaltningen i Överkalix Beslutande Birgitta Persson (s) Anne Jakobsson(s) Gunnar Liljebäck

Läs mer