Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Castler, kl 14:00 -

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Castler, kl 14:00 -"

Transkript

1 Räddningsnämnden (11) Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Castler, kl 14:00 - ande: Lennart Eriksson (M), ordförande Naser Zeqiri (S) Monica Björnehammar (M) Anna Carlsson (S) Roy Aronsson (FP) Bo Johansson (S) Fredrik Müntzing (KD) Övriga deltagande: Christoffer Linden, Vanja Brovall, Rolf Askfeldt, Manuel Gomez, räddningschef Hans Ekberg och sekreterare Magnus Eriksson Utses att justera: Naser Zeqiri Justeringens plats och tid: Räddnings BAS Sekreterare: Paragrafer Magnus Eriksson Ordföranden: Lennart Eriksson Justerande:. Naser Zeqiri ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ: Halmstads kommun, Räddningsnämnd : Datum för anslags upprättande: Datum för anslags nedtagande: Förvaringsplats för protokollet: Räddningstjänstens expedition Underskrift:... Magnus Eriksson

2 Räddningsnämnden (11) RN 15 Godkännande av dagordning Föreliggande förslag till dagordning godkändes. Förslag till dagordning föreligger. Att godkänna föreliggande beslut till dagordning.

3 Räddningsnämnden (11) RN 16 RN 2012/0053 Delegationsärenden Meddelas att delegationsärenden som behandlats sedan föregående nämndssammanträde, finns tillgänglig på räddningstjänstens expedition. Räddningschefen redovisar förteckning över beslut tagna i samband med tillsyner, personal-, resp inköpsärenden sedan förra nämndssammanträdet. - Räddningsnämnden beslutar att lägga lista över genomgångna delegationsärenden till handlingarna.

4 Räddningsnämnden (11) RN 17 RN 2012/0049 Verksamhetsrapport 1. Räddningsnämnden beslutar godkänna rapporterna. Verksamhetsredovisning skall ske vid varje nämndsammanträde. Räddningschefen, och i förekommande fall andra tjänstemän, redovisar de händelser i verksamheten som skett sedan föregående redovisning och som bedöms vara av intresse för räddningsnämndens möjligheter att utöva sitt uppdrag. Räddningschefen redovisar: Ekonomiredovisning för april med beräknad förbrukning av 33,4 % mot riktpunkt 33,3 %. Resultatet skall ses mot att det finns vakanta tjänster vilket borde ha förbättrat resultatet. Samtidigt har intäkterna minskat dels beroende på att personal på enheten för externutbildning genomgått kompetens/befattningsutbildning, intäkter från statsbidrag för beredskapsfrågor förändrats till det sämre och att projektanställning av personal i Oskarström ökar kostnaderna för personal. Som en följd av vakanta tjänster har även intäkter till följd av tillstånd/tillsyn minskat, då dessa inte kunnat utföras i den omfattning som budgeterats. Förvaltningens svar på tjänstemannaremiss angående effektivisering av fordonsadministration. Förstudie av personal och löneadministration. Avtal med teknik och fritid angående utförande av säsongsarbetsuppgifter i Oskarström. Intryck från genomförd brandskyddsdag i Halland. Information om tecknat samverkansavtal enligt FAS 05 mellan fackliga organisationer och Halmstad kommun. Information om projekt Ren miljö friska brandmän Besök av Sveriges statsminister. Anna Sköld utbildar räddningsnämnden om av kommunfullmäktige antagna riktlinjer för representation och gåvor. 1. Räddningsnämnden beslutar godkänna rapporterna.

5 Räddningsnämnden (11) RN 18 RN 2012/0054 Inkomna skrivelser 1. Räddningsnämnden beslutar att lägga inkomna skrivelser till handlingarna. Följande skrivelser har inkommit till räddningstjänsten. 1. Protokollsutdrag KS 77 gällande förstudie av Stenbrottet i Grötvik. Teknik- och fritidsnämnden har, mot bakgrund av en genomförd förstudie för att undersöka möjligheterna att hindra fortsatt klippdykning genom en ändrad användning, föreslagit kommunstyrelsen att ny detaljplan skall upprättas för området. KS beslutade att överlämna ärendet till verksamhetsberedningen för att behandlas i samband med planeringsdirektiv och budget. Protokollet föranleder inget behov av åtgärd av räddningsnämnden. 2. Inkommen åsikt i samband med provning av signalen Viktigt meddelande. Åsikten har lett till en dialog med den drabbade som lett fram till åtgärder vilka skall milda besvären av signalen i samband med provningar. 3. Inkommen åsikt i form av dagens ros i HP. Åsikten föranleder inget behov av åtgärd av räddningsnämnden. 4. Kommunala handikapprådets protokoll från Räddningsnämnden beslutar att lägga inkomna skrivelser till handlingarna.

6 Räddningsnämnden (11) RN 20 RN 2012/0209 KF 141 Ansvar och fördelning av arbetsmiljöfrågor 1. Räddningsnämnden beslutar att motta det delegerade ansvaret för arbetsmiljön inom räddningsnämndens verksamhetsområde. 2. Räddningsnämnden beslutar att fördela arbetsmiljöuppgifter enligt bilaga 3 till räddningschefen i egenskap av förvaltnings chef för räddningstjänsten. 3. Räddningsnämnden beslutar att räddningschefen skall implementera arbetsmiljöuppgifter för övriga befattningshavare i takt med att den nya organisationen byggs upp. Åter rapportering till nämnden skall ske senast vid sista sammanträdet för Kommunfullmäktige har beslutat om en tydlig uppgiftsfördelning gällande arbetsgivaransvar för arbetsmiljön från kommunfullmäktige till kommunstyrelse och nämnder. et har uppkommit då det uppmärksammats att detta saknats inom Halmstads kommun. I kommuner, landsting och regioner är de förtroendevalda arbetsgivare och därigenom även huvudansvariga för en god arbetsmiljö. För att kunna uppfylla sitt ansvar är det nödvändigt att arbetsgivaren fördelar uppgifter i arbetsmiljöarbetet på olika personer och befattningar i verksamheten. Om det inte finns en tydlig uppgiftsfördelning eller om den är oklar kan det faktiska arbetsmiljöansvaret ligga kvar på en högre nivå. Kommunfullmäktiges beslut innebär fördelar arbetsmiljöuppgifter till kommunstyrelse och nämnder. Hänvisning till dokumentet Riktlinje för ansvar och fördelning av arbetsmiljöuppgifter inom Halmstads kommun. Respektive nämnd fördelar arbetsmiljöuppgifter till förvaltningschefen samt ger förvaltningschefen rätt att fördela uppgifter vidare till underställda personalansvariga chefer. Den högsta ledningens ansvar för arbetsmiljön ska framgå i förvaltningens delegationsordning, med hänvisning till dokumentet Anvisning för ansvar och fördelning av arbetsmiljöuppgifter inom Halmstads kommun. Till detta dokument är fogat ett antal mallar som stöd för det fortsatta arbetet med att fördela arbetsmiljöansvar inom respektive förvaltning. Räddningsnämndens arbetsmiljöuppgifter finns redovisade i dokumentet Riktlinje för ansvar och fördelning av arbetsmiljöuppgifter inom Halmstads kommun (bilaga 1).

7 Räddningsnämnden (11) I dokumentet anvisningar och ansvar för fördelning av arbetsmiljöuppgifter (bilaga 2) beskriver vem som skal göra vad beträffande arbetsmiljöuppgifter. Att fördela arbetsmiljöuppgifter till förvaltningschefen kan med fördel beslutas omgående. Vidare fördelning av arbetsmiljöuppgifter skall ske genom räddningschefens försorg, lämpligen i samband med att uppbyggnad av ny organisation sker. I den mån det uppkommer frågor där kompetensen, befogenheterna eller resurserna inte räcker till, ska de skriftligt returneras tillbaka till nämnden, som då återtar uppgiften. Returnering innebär inte att övriga uppgifter förändras. 1. Räddningsnämnden beslutar att motta det delegerade ansvaret för arbetsmiljön inom räddningsnämndens verksamhetsområde. 2. Räddningsnämnden beslutar att fördela arbetsmiljöuppgifter enligt bilaga 3 till räddningschefen i egenskap av förvaltnings chef för räddningstjänsten. 3. Räddningsnämnden beslutar att räddningschefen skall implementera arbetsmiljöuppgifter för övriga befattningshavare i takt med att den nya organisationen byggs upp. Åter rapportering till nämnden skall ske senast vid sista sammanträdet för 2012.

8 Räddningsnämnden (11) RN 21 RN 2012/0174 KS 2011/0651: Protokollsutdrag - KLU 40 - ändrat ansvar för POSOM verksamhet Räddningsnämnden beslutar att avge yttrande enligt redovisat förslag. Stadskontoret har initierat ärendet att flytta samordningsansvaret för POSOM från räddningsnämnden till kommunstyrelsen för att möjliggöra en starkare utveckling. Kommunstyrelsens ledningsutskott har därefter beslutat att sända frågan om ändrat ansvar för POSOM till räddningsnämnden och socialnämnden för yttrande. Anledningen till att samordningsansvaret för POSOM föreslås flyttas till kommunstyrelsen är att verksamheten berör flera kommunala nämnder samt har ett tydligt samband med ansvaret för hanteringen av särskilda och extraordinära händelser. Därav bör ansvaret ligga under kommunstyrelsen. Vid en särskild eller extraordinär händelse bör POSOM knytas till stabschefen för den kommunövergripande staben. Räddningstjänsten ser en fördel i att kommunen centralt agerar i frågan. Det skapar en större tyngd till processen, samt bidrar till kvalitetssäkring av en likvärdig kompetensutveckling av Halmstad kommuns anställda. Närheten till övrig krisberedskapsorganisation i kommunen utgör också en stor vinst, att POSOM blir en mer naturlig del i kommunens krisorganisation. Kommunens centrala kommunikationsavdelning torde vara en naturlig samarbetspartner vid såväl kommunens krisledning, som vid POSOMinsatser. Samordning med denna funktion underlättas genom att även samordningsansvaret för POSOM ligger på kommuncentral nivå. Räddningstjänsten förespråkar därför att kommunstyrelsen tar över samordningsansvaret för POSOM och att de, tillsammans med Region Halland, samordnar föreläsningar, samt insatsövningar för POSOMmedlemmar i syfte att höja grundkompetensen, samt att bidra till fortsatt kvalitetssäkrade insatser. Räddningstjänsten vill också framhålla vikten av att POSOM fortsätter att agera även i den mindre händelsen för att upprätthålla sin kompetens.

9 Räddningsnämnden (11) En positiv effekt av detta är även en högre servicenivå till våra invånare/besökare. Räddningsnämnden beslutar att avge yttrande enligt redovisat förslag.

10 Räddningsnämnden (11) RN 23 RN 2012/0119 Länsstyrelsens årsuppföljng av Räddningsnämnden beslutar godta redovisade svar i bifogad enkät MSB årsuppföljning 2011 kommunens uppgifter enligt lagen om skydd mot olyckor. MSB och Länsstyrelsen genomför årligen en uppföljning av kommunernas verksamhet enligt lagen (2003:778) om skydd mot olyckor. Uppföljningen ingår som en del i den statliga tillsynen över kommunernas verksamhet inom räddningstjänstområdet. Syftet med uppföljningen är att skapa en regional och nationell bild över verksamheten inom området lagen om skydd mot olyckor (LSO). Uppföljningen skall kunna användas i kommunernas egen uppföljning och utvärdering av verksamheten och av länsstyrelserna för regional uppföljning och utvärdering samt bl.a. för planering och inriktning av tillsynsverksamheten. 1. Räddningsnämnden beslutar godta redovisade svar i bifogad enkät MSB årsuppföljning 2011 kommunens uppgifter enligt lagen om skydd mot olyckor.

11 Räddningsnämnden (11) RN 24 RN 2012/0215 Rekryteringsärende 1. Räddningsnämnden beslutar att godkänna redovisning av pågående rekrytering. 2. Räddningsnämnden beslutar att uppdra åt nämndens presidium att besluta om anställning av verksamhetschefer för räddningsavdelningen respektive planeringsavdelningen. Räddningsnämnden beslutade om en ny ledningsorganisation. Rekrytering av verksamhetschefer för räddningsavdelning respektive för planeringsavdelning har sedan dess påbörjats. En första intervjuomgång har genomförts och sammanlagt fem kandidater har gallrats ut för att genomgå djup intervju av konsult. Denna typ av tjänster har räddningsnämnden inte delegerat till räddningschefen att besluta om. En partsammansatt rekryteringsgrupp har satts samman. I gruppen ingår räddningsnämndens presidium. Tidplan för rekrytering upprättades så att beslut skulle kunna fattas vid räddningsnämndens sammanträde Det är angeläget att bli klara med rekryteringen så fort som möjligt eftersom ledningen av det fortsatta organisationsbyggandet delvis skall ledas av de chefer som nu rekryteras. Tyvärr har tidplanen inte kunnat hållas på grund av omständigheter som ligger utanför rekryteringsgruppen påverkan. Djup intervjuer skall vara genomförda När uttagningar är avslutade kan nämnden välja att avvakta till näst kommande sammanträde som infaller eller besluta att uppdra åt nämndens presidium att besluta i frågan. 1. Räddningsnämnden beslutar att godkänna redovisning av pågående rekrytering. 2. Räddningsnämnden beslutar att uppdra åt nämndens presidium att besluta om anställning av verksamhetschefer för räddningsavdelningen respektive planeringsavdelningen.

Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Castler, kl 14:00-17:00

Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Castler, kl 14:00-17:00 Räddningsnämnden 2013-05-16 1(10) Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Castler, kl 14:00-17:00 ande: Lennart Eriksson (M), ordförande Naser Zeqiri (S) Monica Björnehammar (M) beslutande 1-3 Rolf Askfelt

Läs mer

Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Castler, kl 14:00-17:00

Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Castler, kl 14:00-17:00 Räddningsnämnden 2012-03-15 1(10) Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Castler, kl 14:00-17:00 ande: Lennart Eriksson (M), ordförande Naser Zeqiri (S) Monica Björnehammar (M) Anna Carlsson (S) Roy Aronsson

Läs mer

Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Castler, kl 14:00-17:00

Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Castler, kl 14:00-17:00 Räddningsnämnden 2013-03-14 1(9) Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Castler, kl 14:00-17:00 ande: Lennart Eriksson (M), ordförande Naser Zeqiri (S) Christoffer Linden (M) Anna Carlsson (S) Roy Aronsson

Läs mer

Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-16:00

Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-16:00 Räddningsnämnden 2011-05-05 1(5) Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-16:00 ande: Lennart Eriksson (M), ordförande Naser Zeqiri (S) Monika Björnehammar (M) Anna Carlsson

Läs mer

Kristinehedsvägen 2, Halmstad, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-17:15

Kristinehedsvägen 2, Halmstad, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-17:15 Räddningsnämnden 2014-06-19 1(5) Plats och tid: ande: Kristinehedsvägen 2, 302 44 Halmstad, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-17:15 Lennart Eriksson (M), ordförande Naser Zeqiri (S) Christoffer Linden

Läs mer

Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Castler, kl 14:00-16:10

Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Castler, kl 14:00-16:10 Räddningsnämnden 2013-01-17 1(9) plangesonplangesonp Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Castler, kl 14:00-16:10 ande: Lennart Eriksson (M), ordförande Naser Zeqiri (S) Monica Björnehammar (M) 4-7 Christoffer

Läs mer

Kristinehedsvägen 2, Halmstad, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-15:45

Kristinehedsvägen 2, Halmstad, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-15:45 Räddningsnämnden 2014-01-16 1(9) Plats och tid: ande: Kristinehedsvägen 2, 302 44 Halmstad, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-15:45 Lennart Eriksson (M), ordförande Naser Zeqiri (S) Monica Björnehammar

Läs mer

Kristinehedsvägen 2, Halmstad, Sammanträdesrum Castler, kl. 16:00 -

Kristinehedsvägen 2, Halmstad, Sammanträdesrum Castler, kl. 16:00 - Räddningsnämnden 2013-12-05 1(9) Plats och tid: ande: Kristinehedsvägen 2, 302 44 Halmstad, Sammanträdesrum Castler, kl. 16:00 - Lennart Eriksson (M), ordförande Naser Zeqiri (S) Monica Björnehammar (M)

Läs mer

Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Castler, kl 14:00-17:00

Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Castler, kl 14:00-17:00 Räddningsnämnden 2012-11-22 1(12) Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Castler, kl 14:00-17:00 ande: Lennart Eriksson (M), ordförande Naser Zeqiri (S) Monica Björnehammar (M) Anna Carlsson (S) Roy Aronsson

Läs mer

Räddningschef Hans Ekberg och sekreterare Annika Wallentin Ravnjakovic, Magnus Rydberg (Vision)

Räddningschef Hans Ekberg och sekreterare Annika Wallentin Ravnjakovic, Magnus Rydberg (Vision) Räddningsnämnden 2013-06-19 1(9) Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-17:00 ande: Lennart Eriksson (M), ordförande Naser Zeqiri (S) Vanja Brovall (S) Anna Carlsson (S)

Läs mer

Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Sammantädesrum Castler, kl 14:00 -

Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Sammantädesrum Castler, kl 14:00 - Räddningsnämnden 2015-01-21 1(9) Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Sammantädesrum Castler, kl 14:00 - ande: Lennart Eriksson (M), ordförande Pernilla Lingford Hultin (S), vice ordförande Cecilia Öhman

Läs mer

Lennart Eriksson och Pernilla Lingford Hultin. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Räddningsnämnden

Lennart Eriksson och Pernilla Lingford Hultin. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Räddningsnämnden Räddningsnämnden 2016-12-08 1(10) Plats och tid Kristinehedsvägen 2, 8 december 2016 kl 16:00 ande Övriga deltagare Ledamöter Lennart Eriksson (M), Ordförande Pernilla Lingford Hultin (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

Kristinehedsvägen 2, Halmstad, Sammanträdesrum Castler,

Kristinehedsvägen 2, Halmstad, Sammanträdesrum Castler, Räddningsnämnden 2014-12-04 1(11) Plats och tid: kl 16:00-18:00 ande: Kristinehedsvägen 2, 302 44 Halmstad, Sammanträdesrum Castler, Lennart Eriksson (M), ordförande Naser Zeqiri (S) Monica Björnehammar

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Räddningsnämnden 2017-05-11 1(5) Plats och tid Castler, BAS, 11 maj 2017 kl 14:00 ande Ledamöter Lennart Eriksson (M), Ordförande Pernilla Lingford Hultin (S), 1:e vice ordförande Cecilia Öhman Resare

Läs mer

Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Sammanträdesrum Castler, kl 16:

Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Sammanträdesrum Castler, kl 16: Räddningsnämnden 2011-12-08 1(14) Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Sammanträdesrum Castler, kl 16:00 18.00 ande: Lennart Eriksson,(M) ordförande Naser Zeqiri (S) Monica Björnehammar (M) t o m 58 Anna

Läs mer

Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-17:00

Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-17:00 Räddningsnämnden 2015-02-12 1(9) Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-17:00 ande: Lennart Eriksson (M), ordförande Pernilla Lingford Hultin (S) Cecilia Öhman Resare (M)

Läs mer

Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Sammanträdesrum Castler, kl 16:00-18:00

Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Sammanträdesrum Castler, kl 16:00-18:00 Räddningsnämnden 2015-12-10 1(10) Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Sammanträdesrum Castler, kl 16:00-18:00 ande: Lennart Eriksson (M), ordförande Pernilla Lingford Hultin (S) Cecilia Öhman Resare (M)

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Räddningsnämnden 2019-06-20 1(12) Plats och tid Castler, BAS, 20 juni 2019 kl 09:15 ande Ledamöter Henrik Östlund (KD), Ordförande Pernilla Lingford Hultin (S), Vice ordförande Johan Sutinen (M) Lars Björk

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Sammanträdesrum Yxningen, Nya kommunhuset, kl 13.30 15.25 Beslutande Ledamöter Magnus Hesse (M), ordförande Elisabet Edlund (S), vice ordförande Bo Hasselblad (M) Ulf Dahl (S), ersättare

Läs mer

Protokoll. Miljöskyddsnämnden

Protokoll. Miljöskyddsnämnden 1 Miljöskyddsnämnden 2 Miljöskyddsnämnden Plats och tid Skräddaren, Sveagatan 12 Paragrafer 10-16 kl. 08:30-11:35 ande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

Kristinehedsvägen 2, Halmstad, Sammanträdesrum Castler,

Kristinehedsvägen 2, Halmstad, Sammanträdesrum Castler, Räddningsnämnden 2014-11-13 1(12) Plats och tid: kl 14:00-17:00 ande: Kristinehedsvägen 2, 302 44 Halmstad, Sammanträdesrum Castler, Lennart Eriksson (M), ordförande Naser Zeqiri (S) Monica Björnehammar

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Räddningsnämnden 2019-03-28 1(13) Plats och tid Castler, BAS, 28 mars 2019 kl 09:00 ande Ledamöter Henrik Östlund (KD), Ordförande Pernilla Lingford Hultin (S), Vice ordförande Linda Marie Carlström (M)

Läs mer

KF 8 Föreningsbidrag för kultur- och fritidsnämnden 9 Kvalitetsredovisning 2003, utbildningsnämnden

KF 8 Föreningsbidrag för kultur- och fritidsnämnden 9 Kvalitetsredovisning 2003, utbildningsnämnden KOMMUNSTYRELSEN 2004-04-21 Godkännande av dagordningen Beslutsärenden KS 1 Projekt Utväg Södra Älvsborg 2 Kommunens arbete med övergripande risk- och sårbarhetsanalys 3 Fördelning av arbetsmiljöarbetsuppgifter

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesdatum 1 (7) Plats och tid Östanå Wärdshus kl. 13.00-15.00 Beslutande Klas Håkanson (M) Lennart Lööw (S) Börje Wilsborn (C) Marie Johansson (KD) Lola Frödeberg (VF) Ersättare Nils-Erik Johansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1(13) Plats Brandstationen, Tid kl.17.30-19.00 Sammanträdesprotokoll Ledamöter Se förteckning Tjänstgörande Se förteckning ersättare Ersättare Se förteckning Övriga Se förteckning Justerande Mona Andersson

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum Protokoll Sammanträdesdatum 2017-08-29 Regionstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Borgsalen, klockan 13:30-16:00 Ledamöter Övriga Mats Eriksson (M) (ordförande) Stefan Bengtsson (C) (vice ordförande)

Läs mer

Bertil Valfridsson (M), ordförande Bength-Göran Johansson (C) Åke Ljunggren (S) Nicklas Huuva (KD) Rolf Davidsson (M) Stig Axelsson (S)

Bertil Valfridsson (M), ordförande Bength-Göran Johansson (C) Åke Ljunggren (S) Nicklas Huuva (KD) Rolf Davidsson (M) Stig Axelsson (S) Räddningsnämnden för Gislaveds och Gnosjö 1 (7) Plats och tid Räddningsstationen i Gislaved, kl 13.00-15.45 Beslutande Bertil Valfridsson (M), ordförande Bength-Göran Johansson (C) Åke Ljunggren (S) Nicklas

Läs mer

Protokoll. Förbundsdirektionen 2014-02-14 1-5

Protokoll. Förbundsdirektionen 2014-02-14 1-5 Förbundsdirektionen 1-5 2 1 Godkännande av dagordning... 5 2 Utseende av justeringsperson... 6 3 Årsredovisning och bokslut 2013... 7 4 Samverkan Övning Kommunikation SÖK 2013... 8 5 Delegationsärenden...

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 2017-08-22 1 (12) Plats och tid Sammanträdesrum 3, kl. 15.30-17.40 Sammanträdet ajourneras 16.35-16.50 Beslutande Sören Eriksson (S), 1:e vice ordförande Monica Toll (S) Maria Brihall (VF), ordförande

Läs mer

Ansvar och fördelning av arbetsmiljöuppgifter Tibro kommun

Ansvar och fördelning av arbetsmiljöuppgifter Tibro kommun Datum 2017-09-18 Ärendenr 2017-000339.02 Ansvar och fördelning av arbetsmiljöuppgifter Tibro kommun Antagen av kommunfullmäktige 2018-02-26 13 Sida 2 (7) Innehållsförteckning Inledning... 3 Syfte... 3

Läs mer

Arne Svärm, räddningstjänstchef Yvonne Thelin Karlsson, sekreterare Eva Gardelin-Larsson, kommunsekreterare Johan Nilsson, stf räddningschef

Arne Svärm, räddningstjänstchef Yvonne Thelin Karlsson, sekreterare Eva Gardelin-Larsson, kommunsekreterare Johan Nilsson, stf räddningschef Räddningsnämnden för Gislaveds och Gnosjö 1 (5) Plats och tid Räddningsstationen i Gislaved, kl 14.00 15.30 Beslutande Bertil Valfridsson (M), ordförande Bength-Göran Johansson (C) Åke Ljunggren (S) Stefan

Läs mer

Riktlinjer för systematiskt arbetsmiljöarbete

Riktlinjer för systematiskt arbetsmiljöarbete Riktlinjer för systematiskt arbetsmiljöarbete Reviderat av kommunstyrelsen 2008-06-11, 177 Reviderat av kommunstyrelsen 2009-08-12, 187 Reviderat av kommunfullmäktige 2011-04-26, 33 1(6) Innehåll Systematiskt

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2016-01-26 1(7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 11:30-11:50 ande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson

Läs mer

Lagmannen, kommunhuset Strängnäs kl. 13:15-14:30. Se deltagarlista på sida tre. Catharina De Geer (KD) Mari-Anne Törnblom (M) Catharina De Geer (KD)

Lagmannen, kommunhuset Strängnäs kl. 13:15-14:30. Se deltagarlista på sida tre. Catharina De Geer (KD) Mari-Anne Törnblom (M) Catharina De Geer (KD) 1/8 Plats och tid Lagmannen, kommunhuset Strängnäs kl. 13:15-14:30 Paragrafer 18-23 Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Se deltagarlista på sida tre Se deltagarlista på

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2015-03-16 20-25

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2015-03-16 20-25 Kultur- fritidsnämnden 20-25 Kulturfritidsnämnden 2 20 Information överläggningar...5 21 Delegering av arbetsmiljöuppgifter...6 22 Meddelande 2015...7 23 Delegation 2015...8 24 Informationsuppdrag till

Läs mer

Ing-Britt Andersson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Ing-Britt Andersson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2013-06-24 1 (8) Plats och tid: Kommunkontoret i Kisa, sammanträdesrum Sjön 2013-06-24 klockan 14.00-17.10 Beslutande: Pia Tingvall (C), ordförande Pär-Anders Olovsson (C) Pontus Wessman

Läs mer

Siv Sahlström (C), vice ordf. Anders Paulsen (M) Eva Lannerö (KD) Bengt Sylvan (FP) Catharina Melian (S)

Siv Sahlström (C), vice ordf. Anders Paulsen (M) Eva Lannerö (KD) Bengt Sylvan (FP) Catharina Melian (S) 1(5) Plats och tid Ebba Grips rum, Djursholms slott, kl 08:30-10.00 Paragrafer 120-123 Beslutande Olle Reichenberg (M), ordf. Ersättare Siv Sahlström (C), vice ordf. Anders Paulsen (M) Eva Lannerö (KD)

Läs mer

Protokoll. Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott

Protokoll. Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 1 2 Plats och tid Bokö Paragrafer 9-15 kl. 14:00-17:00 Justeringens plats och tid Sekreterare... Karin Berg Ordförande Justerande.... Kent Perciwall.... ANSLAG/BEVIS et är justerat. Justeringen har tillkännagivits

Läs mer

Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Tony Lundstedt (S)

Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Tony Lundstedt (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein (M) Martin

Läs mer

Protokoll. Samhällsbyggnadsnämnden

Protokoll. Samhällsbyggnadsnämnden 1 2 Plats och tid Skräddaren Paragrafer 1-4 kl. 10:00-11:30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Karl-Johan Karlsson (C) (ordförande) Bo Olsson

Läs mer

Ann-Kristin Nilsson. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Halmstads kommun, Hemvårdsnämnden

Ann-Kristin Nilsson. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Halmstads kommun, Hemvårdsnämnden Hemvårdsnämnden 2015-03-25 1(10) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 13:30 15.40 Beslutande: Övriga deltagande: Rose-Marie Henriksson (S) mötesordförande Alf Andersson (C) Per Ihlström

Läs mer

Fördelning av arbetsmiljöarbetsuppgifter i Härjedalens kommun

Fördelning av arbetsmiljöarbetsuppgifter i Härjedalens kommun FÖRFATTNINGSSAMLING BESLUT GÄLLER FR FLIK SID Kf 150 2015-10-05 Ks 12 1 Fördelning av arbetsmiljöarbetsuppgifter i Härjedalens kommun Inledning Huvudansvaret för arbetsmiljön vilar enligt arbetsmiljölagen

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2011-01-26 kl 08:30

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2011-01-26 kl 08:30 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2011-01-26 kl 08:30 ande: Åsa Herbst (M) Liss Böcker (C) BrittMarie Hansson (S) Robin Holmberg tjg ers för Göran Larsson (M) Eva Kullenberg (FP) Övriga

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens 135-141 2 135 Tillstånd för alkoholservering till allmänheten...5 136 Förvaltningschefen informerar...6 137 Information angående målvärden...7 138 Besparingskrav 2015...8 139 Omlokalisering

Läs mer

Anders Axelsson, räddningschef Yvonne Thelin Karlsson, nämndsekreterare Ulrika Dagård, projektledare, 24. Ordförande Bertil Valfridssson

Anders Axelsson, räddningschef Yvonne Thelin Karlsson, nämndsekreterare Ulrika Dagård, projektledare, 24. Ordförande Bertil Valfridssson Räddningsnämnden för Gislaveds och Gnosjö 1 (7) Plats och tid Räddningsstationen i Mossarp onsdagen den 13 juni 2012, kl. 14.00 17.00 Beslutande Bertil Valfridsson (M), ordförande Bength-Göran Johansson

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Mikaela Waltersson (M) Svein Henriksen (MP) Michael Svensson (S)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Mikaela Waltersson (M) Svein Henriksen (MP) Michael Svensson (S) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2014-09-23 1(11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 08:30-10:10 ande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Mikaela Waltersson

Läs mer

Urban Sundström, tf. socialchef Johan Brodin, ekonom, 81, 83 Kristin Eriksson, metod- och kvalitetsutvecklare, 82 Maria Hedström, sekreterare

Urban Sundström, tf. socialchef Johan Brodin, ekonom, 81, 83 Kristin Eriksson, metod- och kvalitetsutvecklare, 82 Maria Hedström, sekreterare 1(12) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 09:00 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), Ordförande Carina Nordqvist (S), 1:e vice ordförande Emma Madueme (S), ersättare för Lars Jingåker (S) Ulla Mortimer

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden 3 december 2002

PROTOKOLL Socialnämnden 3 december 2002 Socialnämnden 3 december 2002 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Väsbygården. Allévägen, Vallentuna Tisdag den 3 december 2002 kl 18.30-19.30

Läs mer

Instruktion för kommundirektören

Instruktion för kommundirektören TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Ann-Mari Nilsson 2019-01-31 KS 2018/0056 Tel 0480-45 01 31 Kommunstyrelsen Förslag till beslut Kommunstyrelsen godkänner föreslagna ändringar i kommundirektörens

Läs mer

Omsorgsnämnden 2008-08-27 1 (10)

Omsorgsnämnden 2008-08-27 1 (10) Omsorgsnämnden 2008-08-27 1 (10) Plats och tid Tingshuset, onsdagen den 27 augusti 2008, kl. 16.30 18.40 Ajournering kl. 17.40-18.05 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp)

Läs mer

Rutin för fördelning av arbetsmiljöuppgifter

Rutin för fördelning av arbetsmiljöuppgifter Rutin för fördelning av arbetsmiljöuppgifter Eskilstuna kommuns arbetsplatser ska kännetecknas av en hållbar arbetsmiljö. Arbetsmiljöarbetet syftar till att verka för hälsa och välbefinnande i fysiskt,

Läs mer

Protokoll. Miljöskyddsnämndens arbetsutskott

Protokoll. Miljöskyddsnämndens arbetsutskott 1 2 Plats och tid Gesällen, Sveagatan 12, Alingsås Paragrafer 15-20 kl. 14:00-16:50 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Lady France Mulumba (KD) (ordförande) Anna Hansson

Läs mer

PROTOKOLL Personalutskott

PROTOKOLL Personalutskott 1 (11) Paragrafer 1-9 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl. 13.30 14.30 Beslutande Övriga närvarande Johan Pettersson (S), ordförande Kenneth Dådring (M) Christer Johansson (C) Kerstin Persson (S) Tommy

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1(19) Plats Brandstationen, Tid kl.17.30-19.30 Sammanträdesprotokoll Ledamöter Se förteckning Tjänstgörande Se förteckning ersättare Ersättare Se förteckning Övriga Se förteckning Justerande Nada Barisic

Läs mer

Riktlinje för hälsa och arbetsmiljö

Riktlinje för hälsa och arbetsmiljö STYRDOKUMENT Sida 1(12) Riktlinje för hälsa och arbetsmiljö Typ av dokument Riktlinje för hälsa och arbetsmiljö Beslutad KSAU, 2017-02-28, 23 Giltig t o m Tills vidare Dokumentansvarig HR-avdelningen Diarienummer

Läs mer

Inger Magnusson Utdragsbestyrkande

Inger Magnusson Utdragsbestyrkande Räddningsnämnden för Gislaveds och Gnosjö 1 (6) Plats och tid Räddningstjänsten i Mossarp, kl 14.00-16.30 Beslutande Bertil Valfridsson (M), ordförande Bength-Göran Johansson (C) Nicklas Huuva (KD) Rolf

Läs mer

Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-17:00

Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-17:00 Räddningsnämnden 2015-05-07 1(9) Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-17:00 ande: Lennart Eriksson (M), ordförande Pernilla Lingford Hultin (S) Martin Nyberg (S) Henrik

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-01-27 Anslags nedtagande: 2015-02-18

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-01-27 Anslags nedtagande: 2015-02-18 Socialnämnden 2015-01-22 1 (12) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-01-22, kl. 9.30-12.05 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf. Else-Marie Frisk (S) Risto Laine (S)

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli måndag kl 15.00

Kommunstyrelsens kansli måndag kl 15.00 1(13) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 09.00-10.40 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Martin Fridehjelm (S) Ulrika Thulin (S) Bert

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (15) Plats och tid Västergården, Askersund, den 12 oktober 2010 kl 13.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Siv Ahlstrand, ordförande (S) Johan

Läs mer

Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-17:00

Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-17:00 Räddningsnämnden 2015-11-12 1(14) Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-17:00 ande: Lennart Eriksson (M), ordförande Pernilla Lingford Hultin (S) Cecilia Öhman Resare (M)

Läs mer

Kl. 10:00 torsdagen den 7 mars 2019, Kommunhuset, Bålsta

Kl. 10:00 torsdagen den 7 mars 2019, Kommunhuset, Bålsta SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Kl. 10:00 torsdagen den 7 mars 2019, Kommunhuset, Bålsta Liselotte Grahn Elg (M), Ordförande Leif Zetterberg (C), tjänstgör

Läs mer

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen 2013-03-26 1(5) Plats och tid: Centrumhuset i Alvesta den 26 mars 2013, kl 17.00 17.35. Beslutande Mats Johnsson (m), ordf. Per-Anders Nordahl (s) Thomas Johnsson (m) Thomas Haraldsson (c) Helen Gustavsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum Samhällsbyggnadsnämnden. Plats och tid: Sammanträdesrum Grå, , kl.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum Samhällsbyggnadsnämnden. Plats och tid: Sammanträdesrum Grå, , kl. Plats och tid: Sammanträdesrum Grå, 2018-12-, kl. 15:00-16:00 Beslutande: Tomas Fjellner (M) Hans-Åke Jönsson (C) Magnus Jonsson (S) Patrik Ohlsson (SD) Magnus Nson Engelbäck (M) Per Skantz (M) BrittMarie

Läs mer

Vägledande råd och bestämmelser för fördelning av arbetsmiljöuppgifter

Vägledande råd och bestämmelser för fördelning av arbetsmiljöuppgifter FÖRFATTNINGSSAMLING Nr KS 2 j 1 (10) Vägledande råd och bestämmelser för fördelning av arbetsmiljöuppgifter Fastställd av kommunstyrelsen den 3 mars 2018 67 Arbetsgivaren har enligt arbetsmiljölagen ansvar

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunrevisionen. 2010-10-21, kl. 09.00 17.00, Kommunhuset i Simrishamn

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunrevisionen. 2010-10-21, kl. 09.00 17.00, Kommunhuset i Simrishamn 2010-11-11 1 (1) Plats och tid 2010-10-21, kl. 09.00 17.00, Kommunhuset i Simrishamn Birgitta Larsson, ordförande Froste Persson, vice ordförande Ulf Bengtsson Alf-Göran Andersson Bengt Wieslander Ann-Mari

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-10.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-17:00

Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-17:00 Räddningsnämnden 2015-03-12 1(10) Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-17:00 ande: Lennart Eriksson (M), ordförande Pernilla Lingford Hultin (S) Cecilia Öhman Resare (M)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare 1(6) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 15.30 18.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Ann Pettersson (M) tjg ers för Birgitta Jönsson (S) Fredrik Jönsson (C) ordf. Lennart Pettersson

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämndens. Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämndens. Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl arbetsutskott 2007-01-10 1 (15) Plats och tid Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl. 16.00 17.50 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Lennart

Läs mer

Arne Persson (S) ordförande Viviann Carlsson (FP), tjänstgörande ersättare. Conny Carlsson (S), ersättare för Ingvar Jansson (M)

Arne Persson (S) ordförande Viviann Carlsson (FP), tjänstgörande ersättare. Conny Carlsson (S), ersättare för Ingvar Jansson (M) 1 (9) Plats och tid Räddningstjänsten, Sunne, kl 11:00-12:15 Paragrafer Beslutande Arne Persson (S) ordförande Viviann Carlsson (FP), tjänstgörande ersättare 36-41 Conny Carlsson (S), ersättare för Ingvar

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl 15.00 16.45. Beslutande Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Annie Carlsson (S), tjänstgörande ersättare för Karl-Erik Kruse (S) Christer Laurell (C), vice

Läs mer

Rose-Marie Henriksson. Ann-Charlott Mankell. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Rose-Marie Henriksson. Ann-Charlott Mankell. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Hemvårdsnämnden 2012-12-28 1(5) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 09:00: - 09:25 Beslutande: Övriga deltagande: Ann-Charlott Mankell (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Bengt

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdag 2015-10-05 Innehåll 137 Studiebesök... 164 138 Tillkommande/utgående ärenden samt godkännande av föredragningslista... 165 139 Månadsuppföljning/delårsbokslut

Läs mer

Ledningssystem för arbetsmiljöarbetet i Sigtuna kommun

Ledningssystem för arbetsmiljöarbetet i Sigtuna kommun Ledningssystem för arbetsmiljöarbetet i Sigtuna kommun Antagen av: KS den 2009-06-15 138 Arbetsgivardelegationen 2009-05-29 Innehåll Värdegrund 4 Inledning 5 1 Arbetsmiljöpolicy 6 1.1 Viljeinriktning...

Läs mer

Riktlinjer för ansvar och fördelning av arbetsmiljöuppgifter i Härnösands kommun

Riktlinjer för ansvar och fördelning av arbetsmiljöuppgifter i Härnösands kommun Kommunstyrelseförvaltningen Marianne Vestin Leffler marianne.vestin.leffler@harnosand.se RIKTLINJER/RUTINER Riktlinjer för ansvar och fördelning av arbetsmiljöuppgifter i Härnösands kommun Dokumentnamn

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll Innehåll 54 Godkännande av ärendelista... 75 55 Delgivningar... 76 56 Anmälan av delegationsbeslut... 77 57 Rapporter... 78 58 Månadsuppföljning per30 april 2016... 79 59 Statusrapport över pågående ärenden

Läs mer

PROTOKOLL. Tekniska nämnden

PROTOKOLL. Tekniska nämnden PROTOKOLL Tekniska nämnden 23 28 Tekniska nämnden Sida 2 Tekniska nämnden sammanträde den 21 maj 2013 Informationer och överläggningar 23 Tertialuppföljning 2013, ekonomi, åtaganden m m tekniska förvaltningen

Läs mer

Tjänstemän Tf. socialchef Åsa Olsson Sekreterare Maria Hedström Anne Landar-Ohlsson. Socialförvaltningen, , kl.10:00

Tjänstemän Tf. socialchef Åsa Olsson Sekreterare Maria Hedström Anne Landar-Ohlsson. Socialförvaltningen, , kl.10:00 1(12) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 09:00 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), Ordförande Carina Nordqvist (S), 1:e vice ordförande Ulla Mortimer (M) Deisy Hellsén (C) Anne Landar-Ohlsson

Läs mer

Personal- och organisationsutskottet 2004-02-17

Personal- och organisationsutskottet 2004-02-17 Föredragningslista Personal- och organisationsutskottet 2004-02-17 Plats och tid för mötet: Ånge kommunkontor, personalenheten, tisdag den 17 februari 2004 kl 08.30 Föredragande Ärenden Justering 8 Föregående

Läs mer

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2011-05-16 1(15) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00 16:00 Beslutande: Övriga deltagande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Henrik Oretorp (C) Aida Hadzialic

Läs mer

Granbyrummet, Tuna torg 1, 1 tr, Vallentuna Måndag 10 december 2001 kl 19.00-20.00. Förskoleförvaltningen, Vallentuna

Granbyrummet, Tuna torg 1, 1 tr, Vallentuna Måndag 10 december 2001 kl 19.00-20.00. Förskoleförvaltningen, Vallentuna Interimistisk barn- och ungdomsnämnd 10 december 2001 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera senast 2001-12-25 Justeringens plats Sekreterare Ordförande Granbyrummet,

Läs mer

Kommunhuset, Dragonvägen 86, Upplands Väsby

Kommunhuset, Dragonvägen 86, Upplands Väsby Gemensamma nämnden för familjerättsliga frågor i Sigtuna, Sollentuna och Upplands Väsby kommuner 2014-02-24 1 Plats och tid Beslutande Familjerättsbyrån, Industrivägen 22 B, Upplands Väsby Måndagen den

Läs mer

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, rum 6, , kl. 09:00 09:20. Förvaltningsbyggnaden, , kl. 14:00

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, rum 6, , kl. 09:00 09:20. Förvaltningsbyggnaden, , kl. 14:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, rum 6,, kl. 09:00 09:20 Utses att justera Justeringens plats och tid Jan-Erik Apelqvist Förvaltningsbyggnaden, 2018-06-04, kl. 14:00 Underskrifter

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och ungdomsnämnden Sidan 1 av 5

Sammanträdesdatum Sida Barn- och ungdomsnämnden Sidan 1 av 5 Barn- och ungdomsnämnden 2016-09-28 n 1 av 5 Plats och tid: Nymansgatan 23, Slottet kl. 13:00-15:20 Beslutande: Tove Bergman (MP), ordförande Krissi Johansson (S), vice ordförande Carl-Johan Bertilsson

Läs mer

Stationsgatan 12 den 21 december 2018 VI SAMVERKAR I EN GEMENSAM RÄDDNINGSNÄMND

Stationsgatan 12 den 21 december 2018 VI SAMVERKAR I EN GEMENSAM RÄDDNINGSNÄMND Sid 1(10) Plats och tid: Stationsgatan 12, Uppsala klockan 16.00 17.20 2018-12-12 ande: Patrik Kjellin (S), ordförande Jan Ulmander (C), vice ordförande Catrin Johansson (S) Anders Gustafsson (S) Daniel

Läs mer

PROTOKOLL Räddningsnämnden Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Räddningsnämnden Sammanträdesdatum 1 (5) Paragrafer 1-3 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset, Klippan 13.30-13.55 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Bengt Svensson

Läs mer

Anders Ottosson, ekonomichef 8-10 Per Almström, kommunchef Stefan Didrik, sekreterare Karolina Hansen, vice sekreterare. Kommunkontoret

Anders Ottosson, ekonomichef 8-10 Per Almström, kommunchef Stefan Didrik, sekreterare Karolina Hansen, vice sekreterare. Kommunkontoret 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, 14.00 14.30, 14.40 16.00 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum Nämnden för Kultur, Idrott och Fritid

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum Nämnden för Kultur, Idrott och Fritid Sammanträdesdatum 20-12- Plats och tid: Sammanträdesrum GRÅ, 20-12-, kl. 14:00-15:00 Beslutande: Charlotte Engblom Carlsson (L) Christian Hanstål (M) Susanne Jönsson (S) Dorthe Sjöholm (SD) Johnny Hagman

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2003-12-02 1 (22) Plats och tid Rådsalen, Rådhuset, Askersund, 2003-12-02 kl. 14.00-15.30. Beslutande Bo Trygg (s), ordförande Per Eriksson (s) Siv Ahlstrand

Läs mer

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl 15.00 16.30 Ajournering: kl 15.55 16.00. Beslutande Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Charlotte Wachtmeister (M), tjänstgörande ersättare för Karl-Erik

Läs mer

Instruktion för kommundirektören i Strängnäs kommun

Instruktion för kommundirektören i Strängnäs kommun TJÄNSTEUTLÅTANDE Kansliavdelningen Handläggare Ulf Broström 0152-29106 Dnr KS/2018:370-002 2018-08-07 1/2 för kommundirektören i Strängnäs kommun Förslag till beslut beslutar att 1. anta instruktion för

Läs mer

Kommunkontoret kl 09.00 10.55

Kommunkontoret kl 09.00 10.55 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 10.55 Beslutande Leif Andersson, 1:e vice ordförande, tillika mötesordförande (v) Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande (m) Catharina Tann, ledamot (s)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kl. 09:00 måndagen den 15 maj 2017, Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kl. 09:00 måndagen den 15 maj 2017, Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Tjänstemän Kl. 09:00 måndagen den 15 maj 2017, Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta Carina Lund (M), Ordförande Agneta Hägglund (S)

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN Protokoll 1(9) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2007-04-04

HÖGSBY KOMMUN Protokoll 1(9) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2007-04-04 HÖGSBY KOMMUN Protokoll 1(9) Plats och tid Kommunhusets tingssal tisdagen den 4 april 2007 kl 15.00-16.30 Beslutande Ewa Engdahl (c), ordförande Ingemar Bergquist (kd) Patrik Köhler (m) Lars-Magnus Ek

Läs mer

Sammanträdesrummet KS-salen, Kommunhuset, Motala Tisdag 2007-01-09, kl 14.00-14.50

Sammanträdesrummet KS-salen, Kommunhuset, Motala Tisdag 2007-01-09, kl 14.00-14.50 Motala-Vadstena vatten- och renhållningsnämnd 2007-01-09 1 Plats och tid Sammanträdesrummet KS-salen, Kommunhuset, Motala Tisdag 2007-01-09, kl 14.00-14.50 Beslutande Kenneth Simonsson (m) Ordförande,

Läs mer

Protokoll Gymnasienämnd GYM 2014/12. Gymnasienämnd. Justeras:

Protokoll Gymnasienämnd GYM 2014/12. Gymnasienämnd. Justeras: Protokoll 2014-09-09 Gymnasienämnd Gymnasienämnd Plats och tid Sammanträdesrum Åbytorp, Stadshuset, 2014-09-09 klockan 15:00-15:55 Beslutande Stefan Svensson S Ordförande Katarina Öberg S Vice ordförande

Läs mer

Socialnämnden 2011-01-13. Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-10:00

Socialnämnden 2011-01-13. Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-10:00 Socialnämnden 2011-01-13 Plats och tid: Beslutande: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-10:00 Mikaela Waltersson (M), ordförande Gullvi Johansson (S) Magnus Ackerot (M) Stefan Hansson

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2015-08-27 1 (11)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2015-08-27 1 (11) Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2015-08-27 1 (11) Plats och tid Sammanträdesrummet Nasa, Tingsbacka, torsdagen den 27 augusti 2015 kl 9.00 9.20. Beslutande John Sundström (S), ordförande Sten-Åke Nilsson

Läs mer