Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Castler, kl 14:00-17:00

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Castler, kl 14:00-17:00"

Transkript

1 Räddningsnämnden (12) Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Castler, kl 14:00-17:00 ande: Lennart Eriksson (M), ordförande Naser Zeqiri (S) Monica Björnehammar (M) Anna Carlsson (S) Roy Aronsson (FP) Bo Johansson (S) Fredrik Müntzing (KD) Övriga deltagande: Christoffer Linden, Vanja Brovall, Rolf Askfeldt, Manuel Gomez, räddningschef Hans Ekberg, sekreterare Magnus Eriksson och Thomas Andersson Ledarna. Utses att justera: Anna Carlsson Justeringens plats och tid: Räddnings BAS Sekreterare: Paragrafer Magnus Eriksson Ordföranden: Lennart Eriksson Justerande:. Anna Carlsson ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ: Halmstads kommun, Räddningsnämnd : Datum för anslags upprättande: Datum för anslags nedtagande: Förvaringsplats för protokollet: Räddningstjänstens expedition Underskrift:... Magnus Eriksson

2 Räddningsnämnden (12) RN 41 Godkännande av dagordning Föreliggande förslag till dagordning godkändes. Förslag till dagordning föreligger. Att godkänna föreliggande beslut till dagordning.

3 Räddningsnämnden (12) RN 42 RN 2012/0053 Delegationsärenden Meddelas att delegationsärenden som behandlats sedan föregående nämndssammanträde, finns tillgänglig på räddningstjänstens expedition. Räddningschefen redovisar förteckning över beslut tagna i samband med tillsyner, personal-, resp inköpsärenden sedan förra nämndssammanträdet. - Räddningsnämnden beslutar att lägga lista över genomgångna delegationsärenden till handlingarna.

4 Räddningsnämnden (12) RN 43 RN 2012/0049 Verksamhetsrapport 1. Räddningsnämnden beslutar godkänna rapporterna. Verksamhetsredovisning skall ske vid varje nämndsammanträde. Räddningschefen, och i förekommande fall andra tjänstemän, redovisar de händelser i verksamheten som skett sedan föregående redovisning och som bedöms vara av intresse för räddningsnämndens möjligheter att utöva sitt uppdrag. Räddningschefen redovisar: - Ekonomiredovisning för oktober med förbrukning av 84,7 % mot riktpunkt 83,3 %. Av underskottet är ca 430 kkr att hänföra till branden i Oceanhamnen i slutet av september samt ännu ej reglerad kompensation för löneökning enligt RIB avtalet motsvarande ca 100 kkr. - Insats vid brand på Hanson och Mörings anläggning i Oceanhamnen den september, - Omfattande efterarbete kopplat till branden i Oceanhamnen. - Planering för seminarium om branden på Hanson och Möhring där kommunen har bjudit in intressenter från andra kommuner och där redovisning av dels räddningsarbetet men även kommunledningens arbete och informationsarbetet skall redovisas. Seminariet går av stapeln den 28 november i Halmstad Arena. - Nytt fordon som är levererat för verkstadens ändamål. - Att pensionsavtalen för kommunal personal sagts upp av kommunernas arbetsgivarorganisation, Sveriges kommuner och landsting. - Rekrytering till ledig befattning som brandinspektör gav 18 sökande. - Arbetet med ny organisation fortskrider enligt plan. - Räddningstjänsten utfört besiktning vid en så kallad facebookfest där antalet deltagare överskred vad som var tillåtet i förhållande till tillgången på utrymningsvägar. - Redovisar planering av årsslutövningar för deltidsstationerna. Innehållet kommer att redovisa insatser i samband med branden i Oceanhamnen i slutet av september.

5 Räddningsnämnden (12) Ordförande redovisar - Besök på Andersbergsskolan - Besök vid brandskyddsinformation på alla hjärtans hus. 1. Räddningsnämnden beslutar godkänna rapporterna.

6 Räddningsnämnden (12) RN 44 RN 2012/0054 Inkomna skrivelser 1. Räddningsnämnden beslutar att lägga inkomna skrivelser till handlingarna. 2. Räddningsnämnden beslutar att utbetala kr i utbyte mot en rapport om en studie om ett fackområde, vilket räddningschefen beslutar om, inom Queensland Fire and Rescue service verksamhet. 3. Räddningsnämnden beslutar att uppdra åt räddningschefen att arbeta fram riktlinjer för hur liknande bidrag skall hanteras framöver. Följande skrivelser har inkommit till räddningstjänsten. 1. Ansökan om bidrag till internationellt utbyte. En brandman vid räddningstjänsten i Halmstad kommer under ett år att genomföra en utbytestjänstgöring med en brandman från Australien. En framställan om ekonomiskt bidrag för extra utlägg under perioden har lämnats in till räddningsnämnden. Räddningschefen föreslår att bidrag utbetalas med kr och att sökande i motprestation skall skriva en rapport om en studie som, på uppdrag av nämnden, skall utföras under utbytet. 2. Inkommen Åsikt om branden på Hanson & Möhring i slutet av september. Åsikten framför ett tack för god insats. Skrivelsen medför inget behov av ytterligare åtgärd. 3. Kommunala handikapprådets protokoll Protokollet föranleder inget behov av ytterligare åtgärd. 4. Inkommen åsikt om att utfärda varningar. Åsiktslämnaren anser att signalen genom utomhuslarm skall användas. I skrivelsen framgår några missuppfattningar som visar på ett behov av att informera brett om signalens betydelse. Åsiktslämnaren har fått ett svar från räddningschefen. 5. Protokollsutdrag KF 119, kommunfullmäktiges sammanträdesdagar Dokumentet ligger till grund för planering av Räddningsnämndens sammanträdesdagar. Räddningsnämnden beslutar att lägga inkomna skrivelser till handlingarna. 2. Räddningsnämnden beslutar att utbetala kr i utbyte mot en rapport om en studie om ett fackområde, vilket räddningschefen beslutar om, inom Queensland Fire and Rescue service verksamhet.

7 Räddningsnämnden (12) 3. Räddningsnämnden beslutar att uppdra åt räddningschefen att arbeta fram riktlinjer för hur liknande bidrag skall hanteras framöver.

8 Räddningsnämnden (12) RN 45 RN 2012/0394 Avtackningar och hedersgåvor 1. Räddningsnämnden beslutar att efter nämndens sista sammanträde för året genomföra avtackningar och utdelning av hedersgåvor i samband med en gemensam julavslutning. 2. Räddningsnämnden beslutar att uppdra åt räddningschefen att planera och genomföra julavslutningen. Under året har ett antal medarbetare slutat eller avgått med pension. Avtackning av dessa skall genomföras. Samtidigt har några medarbetare tjänstgjort i kommunen i 25 år vilket berättigar till en hedersgåva. Avtackningar och hedersuppvaktningar genomförs med fördel i samband med räddningsnämndens sista sammanträde för året. 1. Räddningsnämnden beslutar att efter nämndens sista sammanträde för året genomföra avtackningar och utdelning av hedersgåvor i samband med en gemensam julavslutning. 2. Räddningsnämnden beslutar att uppdra åt räddningschefen att planera och genomföra julavslutningen.

9 Räddningsnämnden (12) RN 46 RN 2012/0383 Lokal som tillhandahålls för civilförsvarsföreningen Räddningsnämnden beslutar att förorda kommunstyrelsen att säga upp avtalet. Med anledning av att räddningstjänsten är i behov av den expeditionslokal som idag disponeras av civilförsvarsföreningen i Halmstad har frågan om avtalet mellan Halmstads kommun och civilförsvarsföreningen aktualiserats. I avtalet framgår bl a att räddningstjänsten skall tillhandahålla expeditionslokal, telefon, kopieringstjänst, utbildningslokal samt administrera ett ekonomiskt bidrag som administreras genom räddningsnämndens budget. De statsbidrag som finansierade lokal, ekonomiskt bidrag och övriga utgifter har förändrats och får inte längre användas till denna typ av verksamhet. Räddningsnämnden beslutar att förorda kommunstyrelsen att säga upp avtalet.

10 Räddningsnämnden (12) RN 47 RN 2012/0002 Planeringsdirektiv med budget Räddningsnämnden beslutar att bordlägga bilagt ärendet angående förslag till budget för verksamhetsåret 2013 till möte Räddningsnämnden beslutar att fastställa verksamhetsplan för 2013 enligt bilagt förslag. 3. Räddningsnämnden beslutar att inrätta en ny handläggartjänst på förebyggande avdelningen under förutsättning att den helt finansieras av ökade intäkter. Kommunfullmäktige har uppdragit åt samtliga nämnder att upprätta en verksamhetsplan för varje verksamhetsår. Räddningsnämndens verksamhetsplan bygger till stor del på de förslag till åtgärder som finns i det handlingsprogram till skydd mot olyckor som antagits av kommunfullmäktige för mandatperioden. Handlingsprogrammet anger de inriktningar som kommunen vill ha på arbetet med skydd mot olyckor. Många av de operativa insatser som räddningstjänsten tvingas att göra har sitt ursprung i frågor som andra delar av samhället kan påverka bättre. Därför är det av största vikt att nämnder, förvaltningar, bolag och andra samhällsaktörer samarbetar mot gemensamma mål. Verksamhetsplanen har särskilt fokus på brandskydd för äldre, på mångfaldsfrågor samt på den stora utmaningen att bibehålla god räddningstjänst-service i Halmstads kransorter. På grund av ändrade förutsättningar för vad statsbidrag för krishantering och höjd beredskap får användas till minskar räddningsnämndens intäkter med ca 297 kkr. Till detta kommer ökning av ersättningar till räddningstjänstpersonal i beredskap (deltidsbrandmän) med 215 kkr. För detta har inte kompensation erhållits. Totalt underskott mot ram 512 kkr. I verksamhetsförändringarna begärd handläggartjänst beviljades inte i planeringsdirektiven för Vid räddningsnämndens sammanträde uppdrogs åt räddningschefen att arbeta fram alternativ till hur en handläggare med dagtidstjänst skulle kunna finansieras inom befintlig budgetram. Räddningschefen redovisar sådant förslag vilket medför ett ökat underskott med ytterligare 700 kkr. Vidare föreslås ytterligare en handläggartjänst vilken finansieras genom intäkter från bl a ökat antal tillsyner. För att kunna redovisa en budget i balans föreslår räddningschefen att arbetsuppgifter skall tas bort eller minskas i omfattning.

11 Räddningsnämnden (12) Den åtgärd som räddningschefen föreslår är att ta bort två brandmannatjänster vilka är vakanta. Effekten av detta blir att verksamheten med framskjuten enhet i centralortens västra delar inte kan genomföras i den utsträckning som beslutats. Räddningsnämnden har ålagts att genomföra omprövning av verksamheten motsvarande kostnadsbesparing på 130 kkr för Räddningschefen föreslår att detta löses genom att den planerade andra framskjutna enheten tas bort ur investeringsprogrammet. Detta medför att kapitaltjänstmedel motsvarande de 130 kkr kan tas bort ur driftbudgeten. Av de särskilda medel som anslagits för personalfrämjande insatser föreslås att kkr reserveras till projektet ren miljö friska brandmän - 60 kkr reserveras för personal och ledarutveckling kkr till personalvård, friskvårds och rehabåtgärder - 50 kkr över vilka räddningsnämnden förfogar för oförutsedda åtgärder. Av räddningsnämndens investeringsmedel för 2013 föreslås de kkr som nämnden har som ramanslag för inventarier, utrustning, materiel, mm användas enligt nedan. Projekt Inventarier Sjukvårdsutrustning Brandmateriel Utryckningskläder Kartor Övningsanläggningar Ren Miljö Friska brandmän FÄ-SAM projekt Anslag kr kr kr kr kr kr kr kr 1. Räddningsnämnden beslutar att bordlägga bilagt ärendet angående förslag till budget för verksamhetsåret 2013 till möte Räddningsnämnden beslutar att fastställa verksamhetsplan för 2013 enligt bilagt förslag. 3. Räddningsnämnden beslutar att inrätta en ny handläggartjänst på förebyggande avdelningen under förutsättning att den helt finansieras av ökade intäkter.

12 Räddningsnämnden (12) RN 48 RN 2012/0393 Räddningsnämndens sammanträdesdatum Räddningsnämnden beslutar att förlägga 2013 års sammanträdesdagar till torsdagar kl 14:00 den 17/1, 14/3, 16/5, 13/6, 12/9, 14/11 samt kl 16:00 den 5/ Räddningsnämnden beslutar att förlägga en planeringskonferens den 22-23/8. Räddningsnämnden skall årligen planera sina sammanträdesdagar och anmäla dessa till gemensam planeringskalender i kommunen. Räddningsnämndens presidium har lämnat förslag till datum för sammanträde för Datum har justerats i förhållande till helger och kända konferenser där räddningsnämndens ledamöter brukar delta. En verksamhetskonferens genomförs förslagsvis den 22 23/8. Föreslagna datum för sammanträden är den 17/1, 14/3, 16/5, 13/6, 12/9, 14/11 och 5/12. Samtliga sammanträde börjar kl 14, utom det den 5/12 som börjar kl 16 och genomförs om inget annat sägs på Räddnings-BAS. Planeringskonferensen genomförs på annan plats. 1. Räddningsnämnden beslutar att förlägga 2013 års sammanträdesdagar till torsdagar kl 14:00 den 17/1, 14/3, 16/5, 13/6, 12/9, 14/11 samt kl 16:00 den 5/ Räddningsnämnden beslutar att förlägga en planeringskonferens den 22-23/8.

Kristinehedsvägen 2, Halmstad, Sammanträdesrum Castler, kl. 16:00 -

Kristinehedsvägen 2, Halmstad, Sammanträdesrum Castler, kl. 16:00 - Räddningsnämnden 2013-12-05 1(9) Plats och tid: ande: Kristinehedsvägen 2, 302 44 Halmstad, Sammanträdesrum Castler, kl. 16:00 - Lennart Eriksson (M), ordförande Naser Zeqiri (S) Monica Björnehammar (M)

Läs mer

Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Castler, kl 14:00-17:00

Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Castler, kl 14:00-17:00 Räddningsnämnden 2012-03-15 1(10) Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Castler, kl 14:00-17:00 ande: Lennart Eriksson (M), ordförande Naser Zeqiri (S) Monica Björnehammar (M) Anna Carlsson (S) Roy Aronsson

Läs mer

Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Castler, kl 14:00-17:00

Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Castler, kl 14:00-17:00 Räddningsnämnden 2013-03-14 1(9) Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Castler, kl 14:00-17:00 ande: Lennart Eriksson (M), ordförande Naser Zeqiri (S) Christoffer Linden (M) Anna Carlsson (S) Roy Aronsson

Läs mer

Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-16:00

Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-16:00 Räddningsnämnden 2011-05-05 1(5) Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-16:00 ande: Lennart Eriksson (M), ordförande Naser Zeqiri (S) Monika Björnehammar (M) Anna Carlsson

Läs mer

Kristinehedsvägen 2, Halmstad, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-17:15

Kristinehedsvägen 2, Halmstad, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-17:15 Räddningsnämnden 2014-06-19 1(5) Plats och tid: ande: Kristinehedsvägen 2, 302 44 Halmstad, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-17:15 Lennart Eriksson (M), ordförande Naser Zeqiri (S) Christoffer Linden

Läs mer

Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Castler, kl 14:00-16:10

Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Castler, kl 14:00-16:10 Räddningsnämnden 2013-01-17 1(9) plangesonplangesonp Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Castler, kl 14:00-16:10 ande: Lennart Eriksson (M), ordförande Naser Zeqiri (S) Monica Björnehammar (M) 4-7 Christoffer

Läs mer

Kristinehedsvägen 2, Halmstad, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-15:45

Kristinehedsvägen 2, Halmstad, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-15:45 Räddningsnämnden 2014-01-16 1(9) Plats och tid: ande: Kristinehedsvägen 2, 302 44 Halmstad, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-15:45 Lennart Eriksson (M), ordförande Naser Zeqiri (S) Monica Björnehammar

Läs mer

Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Castler, kl 14:00-17:00

Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Castler, kl 14:00-17:00 Räddningsnämnden 2013-05-16 1(10) Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Castler, kl 14:00-17:00 ande: Lennart Eriksson (M), ordförande Naser Zeqiri (S) Monica Björnehammar (M) beslutande 1-3 Rolf Askfelt

Läs mer

Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Castler, kl 14:00 -

Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Castler, kl 14:00 - Räddningsnämnden 2012-05-03 1(11) Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Castler, kl 14:00 - ande: Lennart Eriksson (M), ordförande Naser Zeqiri (S) Monica Björnehammar (M) Anna Carlsson (S) Roy Aronsson

Läs mer

Räddningschef Hans Ekberg och sekreterare Annika Wallentin Ravnjakovic, Magnus Rydberg (Vision)

Räddningschef Hans Ekberg och sekreterare Annika Wallentin Ravnjakovic, Magnus Rydberg (Vision) Räddningsnämnden 2013-06-19 1(9) Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-17:00 ande: Lennart Eriksson (M), ordförande Naser Zeqiri (S) Vanja Brovall (S) Anna Carlsson (S)

Läs mer

Kristinehedsvägen 2, Halmstad, Sammanträdesrum Castler,

Kristinehedsvägen 2, Halmstad, Sammanträdesrum Castler, Räddningsnämnden 2014-11-13 1(12) Plats och tid: kl 14:00-17:00 ande: Kristinehedsvägen 2, 302 44 Halmstad, Sammanträdesrum Castler, Lennart Eriksson (M), ordförande Naser Zeqiri (S) Monica Björnehammar

Läs mer

Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Sammanträdesrum Castler, kl 16:

Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Sammanträdesrum Castler, kl 16: Räddningsnämnden 2011-12-08 1(14) Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Sammanträdesrum Castler, kl 16:00 18.00 ande: Lennart Eriksson,(M) ordförande Naser Zeqiri (S) Monica Björnehammar (M) t o m 58 Anna

Läs mer

Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-17:00

Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-17:00 Räddningsnämnden 2015-02-12 1(9) Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-17:00 ande: Lennart Eriksson (M), ordförande Pernilla Lingford Hultin (S) Cecilia Öhman Resare (M)

Läs mer

Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Sammantädesrum Castler, kl 14:00 -

Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Sammantädesrum Castler, kl 14:00 - Räddningsnämnden 2015-01-21 1(9) Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Sammantädesrum Castler, kl 14:00 - ande: Lennart Eriksson (M), ordförande Pernilla Lingford Hultin (S), vice ordförande Cecilia Öhman

Läs mer

Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-17:00

Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-17:00 Räddningsnämnden 2015-11-12 1(14) Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-17:00 ande: Lennart Eriksson (M), ordförande Pernilla Lingford Hultin (S) Cecilia Öhman Resare (M)

Läs mer

Lennart Eriksson och Pernilla Lingford Hultin. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Räddningsnämnden

Lennart Eriksson och Pernilla Lingford Hultin. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Räddningsnämnden Räddningsnämnden 2016-12-08 1(10) Plats och tid Kristinehedsvägen 2, 8 december 2016 kl 16:00 ande Övriga deltagare Ledamöter Lennart Eriksson (M), Ordförande Pernilla Lingford Hultin (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Räddningsnämnden 2017-05-11 1(5) Plats och tid Castler, BAS, 11 maj 2017 kl 14:00 ande Ledamöter Lennart Eriksson (M), Ordförande Pernilla Lingford Hultin (S), 1:e vice ordförande Cecilia Öhman Resare

Läs mer

Kristinehedsvägen 2, Halmstad, Sammanträdesrum Castler,

Kristinehedsvägen 2, Halmstad, Sammanträdesrum Castler, Räddningsnämnden 2014-12-04 1(11) Plats och tid: kl 16:00-18:00 ande: Kristinehedsvägen 2, 302 44 Halmstad, Sammanträdesrum Castler, Lennart Eriksson (M), ordförande Naser Zeqiri (S) Monica Björnehammar

Läs mer

Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-17:00

Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-17:00 Räddningsnämnden 2011-11-17 1(15) Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-17:00 ande: Lennart Eriksson,(M) ordförande Nazer Zeqiri (S) Monica Björnehammar (M) Anna Carlsson

Läs mer

Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Sammanträdesrum Castler, kl 16:00-18:00

Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Sammanträdesrum Castler, kl 16:00-18:00 Räddningsnämnden 2015-12-10 1(10) Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Sammanträdesrum Castler, kl 16:00-18:00 ande: Lennart Eriksson (M), ordförande Pernilla Lingford Hultin (S) Cecilia Öhman Resare (M)

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Räddningsnämnden 2019-06-20 1(12) Plats och tid Castler, BAS, 20 juni 2019 kl 09:15 ande Ledamöter Henrik Östlund (KD), Ordförande Pernilla Lingford Hultin (S), Vice ordförande Johan Sutinen (M) Lars Björk

Läs mer

Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-17:00

Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-17:00 Räddningsnämnden 2015-05-07 1(9) Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-17:00 ande: Lennart Eriksson (M), ordförande Pernilla Lingford Hultin (S) Martin Nyberg (S) Henrik

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1(13) Plats Brandstationen, Tid kl.17.30-19.00 Sammanträdesprotokoll Ledamöter Se förteckning Tjänstgörande Se förteckning ersättare Ersättare Se förteckning Övriga Se förteckning Justerande Mona Andersson

Läs mer

Räddningsnämnden (8) Kommunhuset i Klippan, kl

Räddningsnämnden (8) Kommunhuset i Klippan, kl KLIPPANS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida Räddningsnämnden 2009-09-23 1 (8) Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl 13.30-13.50 Beslutande Bengt Svensson, ordförande Bengt Alfredsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Räddningsnämnden 2012-06-27 1 Plats och tid Brandstation i Malung 16.30-19.00 Beslutande Jan Jespersen (S) Ordförande Lars-Åke Nilsson (M) Ledamot Daniel Johansson (FP) Ledamot Håkan Oskarsson (S) Ledamot

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15) Brandstationen, Ludvika Dag och tid Måndag den 2 februari 2009, kl 14.00-16.05

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15) Brandstationen, Ludvika Dag och tid Måndag den 2 februari 2009, kl 14.00-16.05 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15) Plats Brandstationen, Ludvika Dag och tid Måndag den 2 februari 2009, kl 14.00-16.05 ande Grandelius Sören, s Melin Strandberg Kitty, s Fahlborg Lars-Göran, m Karlsson Tore,

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Räddningsnämnden 2019-03-28 1(13) Plats och tid Castler, BAS, 28 mars 2019 kl 09:00 ande Ledamöter Henrik Östlund (KD), Ordförande Pernilla Lingford Hultin (S), Vice ordförande Linda Marie Carlström (M)

Läs mer

Arne Persson (S) ordförande Viviann Carlsson (FP), tjänstgörande ersättare. Conny Carlsson (S), ersättare för Ingvar Jansson (M)

Arne Persson (S) ordförande Viviann Carlsson (FP), tjänstgörande ersättare. Conny Carlsson (S), ersättare för Ingvar Jansson (M) 1 (9) Plats och tid Räddningstjänsten, Sunne, kl 11:00-12:15 Paragrafer Beslutande Arne Persson (S) ordförande Viviann Carlsson (FP), tjänstgörande ersättare 36-41 Conny Carlsson (S), ersättare för Ingvar

Läs mer

Räddningstjänsten, Malung KL 08.00-09.00. Jan Jespersen (S), ordförande Håkan Oskarsson (S) Lars-Åke Nilsson (M) Per Hampus, räddningschef

Räddningstjänsten, Malung KL 08.00-09.00. Jan Jespersen (S), ordförande Håkan Oskarsson (S) Lars-Åke Nilsson (M) Per Hampus, räddningschef Räddningsnämnden 1 Plats och tid Beslutande Räddningstjänsten, Malung KL 08.00-09.00 Jan Jespersen (S), ordförande Håkan Oskarsson (S) Lars-Åke Nilsson (M) Göran Tenn (C) Daniel Johansson (FP)) Övriga

Läs mer

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2009-11-23 1-12 Plats och tid Konferensrum, Norrtull kl 15.30-17.00 Beslutande Thomas Olson (FP), ordf Leif Larsson (C) Barbro Gustafsson (M) i st f Jan

Läs mer

Elisabet Sandin, bygg- och miljöchef Arto Koivumaa, räddningschef. Elisabet Sandin. Gunnar Johansson. Magnus Mörtling. Samhällsbyggnadsförvaltningen

Elisabet Sandin, bygg- och miljöchef Arto Koivumaa, räddningschef. Elisabet Sandin. Gunnar Johansson. Magnus Mörtling. Samhällsbyggnadsförvaltningen Sidan 1 av 5 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, torsdag 27 mars 2014, kl 08.30 11.00 Beslutande Gunnar Johansson (s), ordf Bo Goding (v) Magnus Mörtling (s) Närvarande ersättare Övriga deltagare Utses

Läs mer

PROTOKOLL 1(15) Revisionen Sammanträdesdatum: Plats och tid Alerummet, kl 08:30-12:00

PROTOKOLL 1(15) Revisionen Sammanträdesdatum: Plats och tid Alerummet, kl 08:30-12:00 PROTOKOLL 1(15) Plats och tid Alerummet, kl 08:30-12:00 Närvarande ledamöter Iréne Hellekant (S), ordförande Kjell Stensson (S) Birgit Hansson (KD) Daniel Höglund (FP) Leif Andersson (C) Uno Claesson (S)

Läs mer

Personal- och organisationsutskottet 2007-04-19 1 (11) Stiven Wiklund ordförande (s) Jan-Eric Berglund Björn Magnusson

Personal- och organisationsutskottet 2007-04-19 1 (11) Stiven Wiklund ordförande (s) Jan-Eric Berglund Björn Magnusson Personal- och organisationsutskottet 2007-04-19 1 (11) Plats och tid Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, måndag den 19 april 2007, kl 08.30-12.15 ande Stiven Wiklund ordförande (s) Jan-Eric

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum Räddningsnämndens arbetsutskott. Plats och tid: Stadshuset, 429, kl 08:30-09:00

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum Räddningsnämndens arbetsutskott. Plats och tid: Stadshuset, 429, kl 08:30-09:00 1 Plats och tid: Stadshuset, 429, 2013-08-21 kl 08:30-09:00 Beslutande: Övriga närvarande: Åsa Herbst (M) Liss Böcker (C) BrittMarie Hansson (S) Göran Larsson (M) Eva Kullenberg (FP) Ola Carlsson (M) Lennart

Läs mer

Ingvar Jansson (M), ordförande Conny Carlsson (S), ersättare för Lars-Olov Eriksson (S) Karl-Erik Arnesson (C)

Ingvar Jansson (M), ordförande Conny Carlsson (S), ersättare för Lars-Olov Eriksson (S) Karl-Erik Arnesson (C) Räddningsnämnden 2014-04-09 1 (12) Plats och tid Räddningstjänsten, kl 10:00 11:30 Paragrafer 13-22 Beslutande Ingvar Jansson (M), ordförande Conny Carlsson (S), ersättare för Lars-Olov Eriksson (S) Karl-Erik

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla Sammanträdesrummet kl. 13:00-16:15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande) Stigert Pettersson (Barn-

Läs mer

Ulla Hellberg (S), ordförande Ove Karlsson (S) Andreas Wändahl (FP) Ann Svensson (S) Timo Niskanen (S) Glenn Frost (M)

Ulla Hellberg (S), ordförande Ove Karlsson (S) Andreas Wändahl (FP) Ann Svensson (S) Timo Niskanen (S) Glenn Frost (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (19) Plats och tid: Brandstationen, Skara kl 13.30-17.00 Beslutande: Ersättare: Ulla Hellberg (S), ordförande Ove Karlsson (S) Andreas Wändahl (FP) Ann Svensson (S) Timo Niskanen

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-05-21 1 (17)

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-05-21 1 (17) Socialnämnden 2015-05-21 1 (17) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-05-21, kl. 9.30-11.35, 12.30-14.15 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf, 67-78 Linus Nilsson (S)

Läs mer

Bertil Valfridsson (M), ordförande Bength-Göran Johansson (C) Åke Ljunggren (S) Nicklas Huuva (KD) Rolf Davidsson (M) Stig Axelsson (S)

Bertil Valfridsson (M), ordförande Bength-Göran Johansson (C) Åke Ljunggren (S) Nicklas Huuva (KD) Rolf Davidsson (M) Stig Axelsson (S) Räddningsnämnden för Gislaveds och Gnosjö 1 (7) Plats och tid Räddningsstationen i Gislaved, kl 13.00-15.45 Beslutande Bertil Valfridsson (M), ordförande Bength-Göran Johansson (C) Åke Ljunggren (S) Nicklas

Läs mer

Kristinehedsvägen 2, Halmstad, Sammanträdesrum Castler,

Kristinehedsvägen 2, Halmstad, Sammanträdesrum Castler, Räddningsnämnden 2014-05-15 1(11) Plats och tid: kl 14:00-17:00 ande: Kristinehedsvägen 2, 302 44 Halmstad, Sammanträdesrum Castler, Lennart Eriksson (M), ordförande Naser Zeqiri (S) Monica Björnehammar

Läs mer

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11)

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Plats och tid Hjortviken konferens måndagen den 3 september 2007, kl. 17.20-18.40 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp) ordförande Stefan

Läs mer

Arne Svärm, räddningstjänstchef Yvonne Thelin Karlsson, sekreterare Eva Gardelin-Larsson, kommunsekreterare Johan Nilsson, stf räddningschef

Arne Svärm, räddningstjänstchef Yvonne Thelin Karlsson, sekreterare Eva Gardelin-Larsson, kommunsekreterare Johan Nilsson, stf räddningschef Räddningsnämnden för Gislaveds och Gnosjö 1 (5) Plats och tid Räddningsstationen i Gislaved, kl 14.00 15.30 Beslutande Bertil Valfridsson (M), ordförande Bength-Göran Johansson (C) Åke Ljunggren (S) Stefan

Läs mer

Rolf Hellberg tf räddningschef Göran Haag tf förvaltningschef Peter Pyykkinen, tf skorstensfejarmästare Inga-Lill Backström, förvaltningssekreterare

Rolf Hellberg tf räddningschef Göran Haag tf förvaltningschef Peter Pyykkinen, tf skorstensfejarmästare Inga-Lill Backström, förvaltningssekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunhuset, Kopparberg, kl 14.00 16.00 ande ledamöter Britt Marinder (S) Kitty Strandberg (S) Magnus Erbing (M) Hannah Söderholm (S) Lennart Paalo (V) Antti Tsupuuka

Läs mer

Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl , ajournering

Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl , ajournering 1(11) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-11.20, ajournering 11.10-11.15 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Ninnie Lindell

Läs mer

Räddningsnämnden. Utses att justera: Lars-Olle Tuvesson Göran Larsson Paragrafer: Sekreterare. Ordförande. Justerare

Räddningsnämnden. Utses att justera: Lars-Olle Tuvesson Göran Larsson Paragrafer: Sekreterare. Ordförande. Justerare 1 Plats och tid: Stadshuset, 429, 2013-09-18 kl 12:45-13:00 Beslutande: Övriga närvarande: Åsa Herbst (M) Liss Böcker (C) BrittMarie Hansson (S) Ola Carlsson (M) Jasna Martinsson (M) tjg. ersättare för

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Arbetsutskottet

Sammanträdesprotokoll. Arbetsutskottet Sammanträdesprotokoll Sida 1 Plats och tid Räddningsstationen Avesta kl 09.00 11.15 Beslutande Teemu Sulin (S) Fagersta, ordförande Göran Hoffman (S) Hedemora Lars Levahn (S) Avesta Olle Rahm (S) Norberg

Läs mer

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens barn- och ungdomsutskott 2008-12-03

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens barn- och ungdomsutskott 2008-12-03 SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sida Plats och tid Beslutande Kommunstyrelsens sammanträdesrum, Stadshuset kl 13.30-15.50 ajournering kl 14.45-14.50 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Gert Franzen (c), ordfärande

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden 2012-12-11 113-119

Protokoll. Socialnämnden 2012-12-11 113-119 Socialnämnden 113-119 Socialnämnden Sida 2 Socialnämndens sammanträde Information om kvalitetsledningssystem 5 Ansökan om utökat serveringstillstånd First Hotel Grand 6 Handlingsprogram Våld i nära relationer

Läs mer

Johan Nilsson, räddningschef Ewy Olsson, nämndsekreterare Johan Rönmark, enhetschef Thomas Svensson, personalföreträdare 42-45

Johan Nilsson, räddningschef Ewy Olsson, nämndsekreterare Johan Rönmark, enhetschef Thomas Svensson, personalföreträdare 42-45 Plats och tid Räddningsstationen i Mossarp, kl 14.00-17.30 Räddningsnämnden för Gislaveds och Gnosjö kommuner 2019-06-10 ande Niclas Palmgren (M) ordförande Kristine Hästmark (M) Nicklas Huuva (KD) Gunilla

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Personalutskottet 2014-04-02

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Personalutskottet 2014-04-02 HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Kommunhusets tingssal, den 2 april 2014 Beslutande Carl-Axel Blom (S), ordförande Ingbritt Loberg (S), v ordförande Anders Svensson (M), ledamot

Läs mer

Omsorgsnämnden (11)

Omsorgsnämnden (11) Omsorgsnämnden 2007-03-22 1 (11) Plats och tid Tingshuset, torsdagen den 22 mars 2007, kl. 17.00-19.10 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp) ordförande Stefan Edvardsson

Läs mer

Föredragningslista till Räddnings- och beredskapsnämndens sammanträde 2005-01-20.

Föredragningslista till Räddnings- och beredskapsnämndens sammanträde 2005-01-20. Föredragningslista till Räddnings- och beredskapsnämndens sammanträde. 1. Bokslut/årsredovisning för 2004. 2. Årsbudget för 2005. 3. Ansökan om att själv få rengöra (sota): Mats Lindberg, Piteå. 4. Uppdrag

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott 1(9) Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2013-12-11 - i Kommunhuset klockan 09:30 Beslutande Carina Zachau (M) - ordförande Tomas Nilsson (C) - förste vice ordförande Christer Olsson (S) - andre vice ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Räddningsnämnden 2012-08-29 1 Plats och tid Brandstation. Förrådsvägen 1 16:30-19:30 Beslutande Jan Jespersen (s) Ordförande Lars-Åke Nilsson (m) Ledamot Göran Tenn (c) Ledamot Håkan Oskarsson (s) Ledamot

Läs mer

Ann-Kristin Nilsson. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Halmstads kommun, Hemvårdsnämnden

Ann-Kristin Nilsson. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Halmstads kommun, Hemvårdsnämnden Hemvårdsnämnden 2015-03-25 1(10) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 13:30 15.40 Beslutande: Övriga deltagande: Rose-Marie Henriksson (S) mötesordförande Alf Andersson (C) Per Ihlström

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Räddningsnämnden 2012-04-26 1 Plats och tid Brandstation i Transtrand 16:00-21:30 Beslutande Jan Jespersen (S) Ordförande Lars-åke Nilsson (M) Ledamot Daniel Johansson (FP) Ledamot Håkan Oskarsson (S)

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) 1(12) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 11.00 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Lars-Göran Wiberg (C) ordförande

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Lars-Göran Wiberg (C) ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) 2009-02-17 Plats och tid Sammanträdesrum 2, kl. 08.30-9.45 ande ledamöter Lars-Göran Wiberg (C) ordförande Tommy Nilsson (S) Pär Palmgren (M) Tjänstemän Utses att justera Kommunchef

Läs mer

Räddningsnämndens protokoll Räddningsnämnden

Räddningsnämndens protokoll Räddningsnämnden Sida 2 Räddningsnämnden 2011 2014 Ledamöter s Christer Johansson, ordförande, 2011 2012, vice ordförande 2013 2014 kd Dan Hovskär, vice ordförande, 2011 2012, ordförande 2013 2014 s Per-Erik Thurén m Michael

Läs mer

Ulla Hellberg (S), Ordförande Ove Karlsson (S), Vice ordförande Mikael Ringqvist (S) Glenn Frost (M) Tobias Davidsson (S) Timo Niskanen (S)

Ulla Hellberg (S), Ordförande Ove Karlsson (S), Vice ordförande Mikael Ringqvist (S) Glenn Frost (M) Tobias Davidsson (S) Timo Niskanen (S) 1(16) Räddningsnämnden Skara - Götene Plats och tid Brandstationen Skara, kl. 13:30-16.00 Beslutande Ledamöter Ulla Hellberg (S), Ordförande Ove Karlsson (S), Vice ordförande Mikael Ringqvist (S) Glenn

Läs mer

Ulla Hellberg (S), Ordförande Ove Karlsson (S), Vice ordförande Mikael Ringqvist (S) Glenn Frost (M) Tobias Davidsson (S) Andreas Wändahl (L)

Ulla Hellberg (S), Ordförande Ove Karlsson (S), Vice ordförande Mikael Ringqvist (S) Glenn Frost (M) Tobias Davidsson (S) Andreas Wändahl (L) 1(17) Räddningsnämnden Skara - Götene Plats och tid kl. 08:30 16.10 Beslutande Ledamöter Ulla Hellberg (S), Ordförande Ove Karlsson (S), Vice ordförande Mikael Ringqvist (S) Glenn Frost (M) Tobias Davidsson

Läs mer

Ulla Hellberg (S), ordförande Ove Karlsson (S) Mikael Ringqvist (S) Timo Niskanen (S) Tobias Davidsson (S) Glenn Frost (M)

Ulla Hellberg (S), ordförande Ove Karlsson (S) Mikael Ringqvist (S) Timo Niskanen (S) Tobias Davidsson (S) Glenn Frost (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Plats och tid: Brandstationen, Skara kl 13.30-16.00 Beslutande: Ulla Hellberg (S), ordförande Ove Karlsson (S) Mikael Ringqvist (S) Timo Niskanen (S) Tobias Davidsson (S) Glenn

Läs mer

Se bilagd förteckning

Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2007-03-22 1 Plats och tid Torsdag 22 mars 2007 kl 19.00-19.50 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2011-01-26 kl 08:30

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2011-01-26 kl 08:30 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2011-01-26 kl 08:30 ande: Åsa Herbst (M) Liss Böcker (C) BrittMarie Hansson (S) Robin Holmberg tjg ers för Göran Larsson (M) Eva Kullenberg (FP) Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2004-02-04 1. Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2004-02-04 1. Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m) 2004-02-04 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 09.45-11.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m) Kanslichef Per Hildingson Utvecklingschef

Läs mer

Annika Höök, nämndsekreterare Evelina Håkansson, nämndsekreterare Cilla Lund, lönechef

Annika Höök, nämndsekreterare Evelina Håkansson, nämndsekreterare Cilla Lund, lönechef Tid och plats 9 april 2019, kl. 14:30-14:45, IT-centrum Cassiopeia, Tierp Paragrafer 6-9 Utses att justera Peter Evansson Beslutande Ledamöter Sara Sjödal (C) ordförande Peter Evansson (S) Beslutande ersättare

Läs mer

RÄDDNINGSTJÄNSTEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) ÖSTRA KRONOBERG

RÄDDNINGSTJÄNSTEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) ÖSTRA KRONOBERG RÄDDNINGSTJÄNSTEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Förbundsdirektionen Sammanträdesdatum: Plats och tid Brandstationen Lessebo, kl 08,30 11,50 Beslutande Monica Widnemark (S), ordförande Åke Carlsson (C),

Läs mer

Protokoll. = ríäáäçåáåöëå ãåçéå= = OMNMJNNJOP= = =SSJTM

Protokoll. = ríäáäçåáåöëå ãåçéå= = OMNMJNNJOP= = =SSJTM = ríäáäçåáåöëå ãåçéå= = OMNMJNNJOP= = =SSJTM Utbildningsnämnden sammanträde 66. Ekonomisk uppföljning efter oktober år 2010 67. Interkommunal ersättning inom gymnasieskola och gymnasiesärskola kalenderåret

Läs mer

Ulla Hellberg (S), ordförande Ove Karlsson (S) Sven-Olof Ask (M), 1-14 t.o.m. 16.15 Patrik Kvarndal (C) Andreas Wändahl (FP) Gun Gustafsson (S)

Ulla Hellberg (S), ordförande Ove Karlsson (S) Sven-Olof Ask (M), 1-14 t.o.m. 16.15 Patrik Kvarndal (C) Andreas Wändahl (FP) Gun Gustafsson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) Plats och tid: Brandstationen, Skara kl. 13.30 16.50, rast 14.50 15.10 Beslutande: Ersättare: Övriga närvarande: Ulla Hellberg (S), ordförande Ove Karlsson (S) Sven-Olof Ask

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2009-11-11 1

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2009-11-11 1 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2009-11-11 1 Plats och Tid Norrtull, kl. 09:00 12:15 Beslutande Kjell Kaså (C), ordförande Sven Callenberg (C) Ann-Louise Svensson (C) Anders Hansson (C) Harald Hårdstedt (KD),

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Jan-Anders Strandberg

Jan-Anders Strandberg 2005-12-14 1( Plats och tid Torsdagen den 28 september 2006 kl 10.00-14.00 Beslutande Lars Ohlsson, Ordförande 25 Kjell Emilsson, Lycksele kommun 19-23 Lilly Bäcklund Lycksele kommun 18 Fred Jonsson, Arbetsförmedlingen

Läs mer

Nils-Evert Erlandsson (Ystad) (C), ersättare Peter Boström (Tomelilla) (S), ersättare Lennart Johansson (M), ersättare Lars Lundberg (KD), ersättare

Nils-Evert Erlandsson (Ystad) (C), ersättare Peter Boström (Tomelilla) (S), ersättare Lennart Johansson (M), ersättare Lars Lundberg (KD), ersättare Sydöstra Skånes Räddningstjänst Datum Plats och tid Brandstationen, Metallgatan 2, Ystad 09:00-10, 10:15-11:45 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Nils-Evert Erlandsson (Ystad) (C), ersättare Peter

Läs mer

~ flruelfl- GEMENSAM RÄDDNINGSNÄMND FÖR ÅSTORPS OCH KLIPPANS KOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

~ flruelfl- GEMENSAM RÄDDNINGSNÄMND FÖR ÅSTORPS OCH KLIPPANS KOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1(8) GEMENSAM RÄDDNINGSNÄMND FÖR SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 201 5-08-18 Plats och tid Räddningstjänstens lokaler i Åstorp, 13.30-14.10 Beslutande Se bilaga Övriga deltagare Staffan Winstedt,

Läs mer

Barbro Johansson, chef Väsby välfärd Kent Norström, utvecklingsledare Lidia Wasniewski, teamledare Jenny Magnusson, nämndsekreterare

Barbro Johansson, chef Väsby välfärd Kent Norström, utvecklingsledare Lidia Wasniewski, teamledare Jenny Magnusson, nämndsekreterare Kommunstyrelsens välfärdsutskott 2015-04-16 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvists torg 1, lokal: Lundström Torsdagen den 16 april 2015, klockan 14:00 15:50 Ledamöter: Mathias Bohman (S),

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 1(6) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30-14.30 Beslutande: Övriga deltagande: Ingalill Jonsson, (m) ordförande Tage Björk (s) Ingrid Holmgren (c) Torsten Palbom (c) Eva-Lena Wrethén

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämnden

Kultur- och utbildningsnämnden PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen Pajala, 2017-04-04, kl 0900-1430 ande Evgeny Krakov, S, ordförande Åke Johdet, S, 17-19 Sixten Eriksson, S Linda Jonsson, V Pirkko

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA. Plats och tid för sammanträdet. Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdagen den 16 november 2004 kl

FÖREDRAGNINGSLISTA. Plats och tid för sammanträdet. Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdagen den 16 november 2004 kl FÖREDRAGNINGSLISTA Plats och tid för sammanträdet Föredragande Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdagen den 16 november 2004 kl 08.30. Ärenden 1 Justering 2 Föregående mötesprotokoll 3

Läs mer

Sammanträdesdatum Räddnings- och säkerhetsnämnden

Sammanträdesdatum Räddnings- och säkerhetsnämnden Plats och tid Brandstationen Lindesberg, kl. 15:00-17:10 ande Jonas Kleber (C), ordf. Gert Rydelius (C), ersättare för Agneta Nilsdotter (-) Farhan Kadir (C) Gunnar Nilsson (M) Jan Marne (M) Göran Gustavsson

Läs mer

HABO OCH MULLSJÖ KOMMUNER. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2015-12-10. Miljönämnden

HABO OCH MULLSJÖ KOMMUNER. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2015-12-10. Miljönämnden 2015-12-10 56 Verksamhetsplan 2016 för miljönämndens verksamhet... 91 57 Uppföljning av det systematiska arbetsmiljö- och säkerhetsarbetet 2015... 92 58 Handlingsplan för det systematiska arbetsmiljö-

Läs mer

PROTOKOLL 1(6) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum: Plats och tid C-salen Medborgarhuset Alafors, kl 16:00-16:07

PROTOKOLL 1(6) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum: Plats och tid C-salen Medborgarhuset Alafors, kl 16:00-16:07 PROTOKOLL 1(6) Plats och tid C-salen Medborgarhuset Alafors, kl 16:00-16:07 Beslutande och tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Närvarorätt enligt särskilt beslut Övriga deltagande Utses att justera

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Plats och tid Kommunhuset, Björnkullasalen kl 19.00 20:15 ande Persson, Reino (s) ordf. 30-39 Friberg, Gun (s) 1:e vice ordf. 30-39 Hellman, Gertrud (m), 2:e vice ordf. 30-39 Eriksson, Lennart (s) 30-39

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2008-09-29 1 (12) Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 29 september 2008, klockan 13.00 14.

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2008-09-29 1 (12) Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 29 september 2008, klockan 13.00 14. 2008-09-29 1 (12) Plats och tid Beslutande Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 29 september 2008, klockan 13.00 14.35 Anders Tollin (S) Ordförande Leif Carlberg (S) Christina Waster Jansson

Läs mer

Kommunkontoret onsdag 21 januari 2015 kl 10.00. Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret onsdag 21 januari 2015 kl 10.00. Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 15.00 17.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordförande Ulf Fahlstad (LP) Maire Lautakoski (S) Pär Rickman (S) Sven Erik Eriksson (KD) Tjänstemän

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesdatum 1 (7) Plats och tid Östanå Wärdshus kl. 13.00-15.00 Beslutande Klas Håkanson (M) Lennart Lööw (S) Börje Wilsborn (C) Marie Johansson (KD) Lola Frödeberg (VF) Ersättare Nils-Erik Johansson

Läs mer

Räddningsnämnden. Roger Almgren, räddningschef Joakim Ramåker, stf. räddningschef Tommy Hovbjer, brandman, 31 Ritha Selmosson, sekreterare

Räddningsnämnden. Roger Almgren, räddningschef Joakim Ramåker, stf. räddningschef Tommy Hovbjer, brandman, 31 Ritha Selmosson, sekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats och tid: Brandstationen, Skara kl 13.30 16.30 Beslutande: Ulla Hellberg (S), ordförande Ove Karlsson (S) Sven-Olof Ask (M), kl 13.30 14.35 19 del av 22, kl 15.05 16.30

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT. Ledamöter: Ove Andersson (m) Ordförande Lena Hedlund (kd) Vice.

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT. Ledamöter: Ove Andersson (m) Ordförande Lena Hedlund (kd) Vice. STENUNGSUNDS KOMMUN Tid: 08:30 09:20 KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT Plats: Sammanträdesrum Rodret Ledamöter: Ove Andersson (m) Ordförande Lena Hedlund (kd) Vice. ordförande Bo Pettersson (c) Ersättare:

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2015-06-25 1 (12)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2015-06-25 1 (12) Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2015-06-25 1 (12) Plats och tid Sammanträdesrummet Nasa, Tingsbacka, torsdagen den 25 juni 2015 kl 9.00 10.25. Beslutande Anders Burman (S), ordförande Erik Grähs (V),

Läs mer

Folkets Park kl

Folkets Park kl 1 (11) Plats och tid Folkets Park kl 09.00 11.45 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson, (c) ledamot Lars-Göran Thulin,

Läs mer

Räddningstjänsten, Lindesbergs kommun.

Räddningstjänsten, Lindesbergs kommun. Plats och tid Brandstationen, Fellingsbro 2007-09-11 Kl 15.00 16.30 ande Jonas Kleber ordf. (C) Agneta Nilsdotter (V) Karl-Edvard Hellkvist (M) ersätter Farhan Kadir (C) Jan Marne (M) Gunnar Nilsson (M)

Läs mer

Räddningsnämndens protokoll Plats och tid Räddningstjänsten, Falköping, klockan Sida 1 (14) Paragrafer 1 (11)

Räddningsnämndens protokoll Plats och tid Räddningstjänsten, Falköping, klockan Sida 1 (14) Paragrafer 1 (11) Sida 1 (14) Paragrafer 1 (11) Plats och tid Räddningstjänsten, Falköping, klockan 13.30 16.00 Beslutande Dan Hovskär, ordförande Christer Johansson, vice ordförande Lennart Rehn, tjänstgörande ersättare

Läs mer

REGLEMENTE FÖR GEMENSAM RÄDDNINGSNÄMND KF 48

REGLEMENTE FÖR GEMENSAM RÄDDNINGSNÄMND KF 48 REGLEMENTE FÖR GEMENSAM RÄDDNINGSNÄMND KF 48 Antaget av kommunfullmäktige 2016-06-13. Utöver det som föreskrivs om nämnd i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente. Med kommunfullmäktige

Läs mer

(6) Ragnar Sandberg (M)

(6) Ragnar Sandberg (M) 2010-06-07 1 (6) Plats Vargön Holmen Paper AB, Huvudkontoret Tid Måndag den 7 juni kl. 13.30 15.30 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista,

Läs mer

Glunten, Kommunhuset Strängnäs kl. 18:05-19:00

Glunten, Kommunhuset Strängnäs kl. 18:05-19:00 1/14 Plats och tid Glunten, Kommunhuset Strängnäs kl. 18:05-19:00 Paragrafer 48-56 Beslutande Se deltagarlista på sida 3 Närvarande ersättare Se deltagarlista på sida 3 Övriga deltagande Se deltagarlista

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(12) Plats och tid Svedala kommunhus, Naverlönnsalen, onsdagen den 8 februari 2017 kl 18:30 ande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (14) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-11.10 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.30 Beslutande Lars Ottosson, (pf) ordförande Lina Löfberg, (m) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (s) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Marianne

Läs mer

Bygg-, trafik- och räddningsnämnden

Bygg-, trafik- och räddningsnämnden Sida 1/13 Plats och tid Kommunhuset, kl. 08.30 10.15 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Marcus Zadenius (FP) tjänstgörande ersättare för Ulla Wallin (S) Håkan Andersson (C), vice ordförande Stig Lampa

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2007-01-16 1(10)

Barn- och utbildningsnämnden 2007-01-16 1(10) Barn- och utbildningsnämnden 2007-01-16 1(10) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.00-16.00 Beslutande: Torbjörn Parling (s) Olle Engström (s) Lars Björklund (s) Ersätter Åsa Hååkman-Felth (s) Ann-Marie

Läs mer