Innehållsförteckning: (klicka på paragrafen för att komma till den direkt)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Innehållsförteckning: (klicka på paragrafen för att komma till den direkt)"

Transkript

1

2 Sammanträdesprotokoll sid 2 (18) Innehållsförteckning: (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 239 Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. 240 Offert; eventuellt inköp av moduler till Geosecma. 241 Information; Framtagande av Bostadsförsörjningsplan samt ev revidering av Riktlinjer för bostadsförsörjning i Borgholms kommun. 242 Återrapportering; hantering av hyreskontrakt vid mottagning av nyanlända, f ortsatt delegation. 243 Information flyktingmottagningen. 244 Framtagande av integrationsstrategi. 245 Förslag till Borgholms kommuns handlingsplan mot våldsbejakande extremism. 246 Förfrågan om deltagande i ESF-projekt Samverkan leder till arbete. 247 Uppsägning av nyttjanderättsavtal för omförhandling, Tre Toppar. 248 Begäran om hastighetsbegränsande åtgärder, Muraregatan. 249 Ansökan om bidrag till anslutningsavgift för fiberbredband. 250 Återrapportering; uppdrag gällande enhetstaxa för alla typer av resenärer/resor. 251 Deltagande i undersökningen Insikt Projekt Från matsal till restaurang, 253 Medlemsavgifter till Samordningsförbundet i Kalmar län Information; Tertialbokslut Begäran om cykelväg mellan ICA-Nära Byxelkrok och Mellby. 256 Yttrande samråd Detaljplan Stora Rör 2: Tilldelningsbeslut, upphandling lagringslösning. 258 Fördjupad översiktsplan Borgholm-Köpingsvik, godkännande för utställning. 259 Fördjupad översiktsplan Djupviksområdet, godkännande för utställning. 260 Information från verksamheten; verkställighet och redovisning av delegationsbeslut. 239 Dnr 2015/ KS Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. Till dagens sammanträde är presidiet för Borgholm Energi AB samt ekonomichef inbjudna med anledning av kommunstyrelsens uppföljningsansvar av nämndernas och bolagets verksamheter

3 Sammanträdesprotokoll sid 3 (18) Vid mötet diskuteras och informeras om - avtalet Gata-Park som ännu inte är färdigställt. Dnr 2017/ uppföljning av uppdrag. Kommunledningen påpekar att det är långa leveranstider för beställda/beslutade arbeten. Carl Malgerud påpekar att alla uppdrag måste skickas till vd. Enligt kommunsekreteraren skickas besluten till tjänstepersonen och kundtjänst som i sin tur ska skicka till vd efter att uppdraget registrerats i bolagets ärendehanteringssystem. Bolaget tittar på leveranstiderna för beställda/beslutade arbeten. - redovisning av kostnader/intäkter muddringsmassor. Ekonomichef Annika Hermansson informerar om muddring i Sandvik. Av kommande redovisning ska muddringsmassorna redovisas som tillgång på intäktssidan och det ska framgå vilket kollektiv som tagit massorna i anspråk, kostnad. Dnr 2016/ Ekonomisk uppföljning. Bolaget redovisar plus 8,9 mkr för närvarande. - invigning avsaltningsverket Sandvik. 200 personer är inbjudna till VIP-invigningen, uppskattar att ca personer kommer från allmänheten. - fastighetsfrågor; Resedan 5, Hammaren 8, Resedan BRF, Hälsocentralen. - revidering av bolagets finanspolicy analogt med kommunens nya reviderade policy. - upphandling lån till avsaltningsverket. - fastighetsfunktionen. Gruppchef Tobias Selldén har efterfrågat att kommunen ska betala för de timmar som bolaget lägger ner på överflyttningen efter halvårsskiftet. T f ekonomichef Linda Kjellin informerar att arbetet före halvårsskiftet har skett utan betalning från bolaget så arbetena bör kvittas. Ekonomicheferna handlägger frågan tillsammans med de båda fastighetsfunktionerna. Nästa möte bestäms till 12 september klockan 09:00-11: Dnr 2017/ och 2016/ KS Offert; eventuellt inköp av moduler till Geosecma. Vid kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde lyfte, med anledning av uppdrag (KSAU 126/17) till Borgholm Energi att ta fram en gatuunderhållsplan, servicechef Hans Johannesson möjligheten att köpa in moduler till kommunens kartprogram Geosecma för dokumentation av underhållsbehov. Från systemet kan sedan kommunledningen få uppgift och åtgärdsbehov och kostnad. Vidare är det möjligt att även köpa modul vad gäller lokala trafikföreskrifter i samma program. Kommunstyrelsens arbetsutskott uppdrog till GISsamordnare Helene Werthwein att inhämta offert vad gäller moduler för gatunderhåll och lokala trafikföreskrifter inför kommande politiskt beslut.

4 Sammanträdesprotokoll sid 4 (18) Till dagens sammanträde finns offert för modulerna Gata, Trafik, LVDB och Trafik med tillhörande tjänster. Offerten är giltig till T f ekonomichef Linda Kjelin informerar att Borgholm Energi AB har tagit in offert även från Sweco. Skillnaden mellan Geosecma och Sweco (priset är samma) är att Sweco kan prioritera utifrån årets eller årens budget för asfaltering. Geosecma hade inte den funktionen idag men skulle se om de kunde ta fram någon specialversion för att kunna tillmötesgå detta. De skulle skicka ett förslag nästa vecka. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar ärendet tas upp vid sammanträdet 22 augusti efter att bolaget gått igenom sina behov och meddelat vilket system som anses lämpligast. 241 Dnr 2016/ KS Information; Framtagande av Bostadsförsörjningsplan samt ev revidering av Riktlinjer för bostadsförsörjning i Borgholms kommun. Kommunfullmäktige beslutade att anta framtagna Riktlinjer för bostadsförsörjning i Borgholms kommun Utifrån dessa riktlinjer ska en bostadsförsörjningsplan för kommunen tas fram. Kommunledningskontoret efterfrågar arbetsutskottets viljeyttring att inköpa konsulttjänst för att ta fram en plan samt eventuellt revidera de antagna riktlinjerna. Kommunstyrelsens arbetsutskott uppdrog till kommunledningskontoret att ta fram en Bostadsförsörjningsplan för Borgholms kommun i första hand internt och i andra hand genom extern konsult. att anvisa 50 tkr till arbetet i det fall extern konsult anlitas. Vid dagens sammanträde lyfter samhällsbyggnadschef Linda Hedlund och mark och exploatering Ida Dessin ärendet och presenterar utkast till bostadsförsörjningsprogram och riktlinjer som behöver politiska ställningstaganden innan det färdigställs. Kommunstyrelsens arbetsutskott diskuterar de olika frågeställningarna och meddelar sina ställningstaganden.

5 Sammanträdesprotokoll sid 5 (18) Kommunstyrelsens arbetsutskott uppdrar till samhällsbyggnadschef Linda Hedlund och mark och exploatering Ida Dessin fortsätta arbetet med framtagande av dokumentet för beslut om remiss vid kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde Dnr 2015/ KS Återrapportering; hantering av hyreskontrakt vid mottagning av nyanlända, fortsatt delegation. Kommunstyrelsens arbetsutskott uppdrog till arbetsmarknadsavdelningen att återrapportera hanteringen av hyreskontrakt vid mottagning av nyanlända. I tjänsteskrivelse och vid dagens sammanträde redogör integrationssamordnare Eva Karlsson för ärendet. Arbetsmarknadsavdelningen (AMA) tecknar kontrakt med olika privata hyresvärdar för att kunna tillgodose bostäder inom mottagningen av nyanlända enligt de anvisningstal som Länsstyrelsen beslutar varje år. Besiktning av bostaden hanteras också av arbetsmarknadsavdelningen. Förstahandskontrakten förvaras på ekonomiavdelningen och andrahandskontrakten finns på AMA tillsammans med en kopia av förstahandskontraktet. Detta för att kunna följa vilka hyresgäster som innehar/innehaft kontrakt. Just nu finns det 51 tecknade förstahandskontrakt som omfattar totalt kr. Fram till och med hösten 2016 gick andrahandskontrakten till personer/ familjer som aktivt sökt upp kommunen och önskat bosättning i Borgholms kommun. Med anledning av Regeringens nya bosättningslag (Lag 2016:38 om mottagande av vissa nyanlända invandrare för bosättning) kan från endast de som Migrationsverket anvisar till kommunen erhålla ett andrahandskontrakt via AMA. Undantag sker endast för familjer som kommit hit på anhöriganknytning där befintlig bostad är för trång eller saknas helt. Det har under årens gång visat sig vara svårt för de nyanlända att få ett förstahandskontrakt på den bostad man redan hyr, det är endast ett fåtal som överlåtits till befintlig hyresgäst. Det största hindret har varit att endast beskattningsbar inkomst eller borgenär godkänns för att få överta kontrakt, vilket kan innebära svårigheter för en nyanländ precis som för andra utsatta grupper i samhället.

6 Sammanträdesprotokoll sid 6 (18) Konsekvensanalys Då mottagningen av nyanlända har ökat väsentligt under senaste åren har även antalet förstahandskontrakt med privatpersoner och privata fastighetsbolag ökat. Det finns en viss risk att kommunen står som ekonomisk garant gentemot fastighetsägare på lång tid, vilket kan innebära ett ekonomiskt risktagande. Många andrahandskontrakt finns fortfarande kvar efter etableringstidens två år, vilket inte heller är bra ur ett integritets- och jämställdhetsperspektiv. Vid besiktning och kontraktsskrivning bör flera av kommunens professioner vara delaktiga för att säkerställa det juridiska och bedöma skicket på bostaden, det minimerar risken att kommunen erbjuder bostäder som inte håller måttet enligt miljöbalken. Behov finns av att se över hur man framåt kan hitta samverkansformer mellan integrationssamordnare, fastighetssidan och kommunledningskontoret för att stärka det juridiska i processen. Vid sammanträdet lyfter integrationssamordare Eva Karlström behovet av hjälp från fastighetsfunktionen vid besiktning av lägenheterna. Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen godkänna hanteringen av hyreskontrakt för nyanlända. ge fortsatt delegation till integrationssamordnare Eva Karlström att underteckna hyresavtal med fastighetsägare med anledning av kommunens flyktingmottagning. Kommunstyrelsens arbettsutskott uppdrar till fastighetsavdelningen vara behjälpliga vid okulär besiktning av lägenheter inför kontrakt med fastighetsägare. 243 Dnr 2016/ KS Information flyktingmottagningen. Integrationssamordnare Eva Karlström informerar om - att hittills i år har kommunen tagit emot 86 personer däribland 17 barnfamiljer. - svårigheten att hitta hyreslägenheter. - att SFI-undervisningen fungerar bra. Arbetsutskottet tackar för informationen.

7 Sammanträdesprotokoll sid 7 (18) 244 Dnr 2017/ KS Framtagande av integrationsstrategi. Vid dagens sammanträde lyfts frågan om behov av en integrationsstrategi i kommunen. Kommunstyrelsens arbetsutskott uppdrar till arbetsmarknadsavdelningen ta fram förslag till integrationsstrategi inför politiska beslut. 245 Dnr 2017/ KS Förslag till Borgholms kommuns handlingsplan mot våldsbejakande extremism. Till dagens sammanträde finns upprättat förslag till handlingsplan mot våldsbejakande extremism. Av förslaget framgår att handlingsplanen utgår från av Regeringen antagen Nationell strategi mot våldsbejakande extremism. Följande övergripande utgångspunkter ska känneteckna kommunens agerande för att motverka våldsbejakande extremism det demokratiska samhället ska värnas. kunskapen om våldsbejakande extremism ska öka. samordningen ska stärkas och den lokala samverkan ska öka. utveckla samverkan och samarbete med civilsamhället. Handlingsplanen beskriver hur anställda, chefer och medborgare ska agera vid kännedom om våldsbejakande extremism. Handlingsplanen är kommunicerad med kommunpolisen och ledningsgruppen. Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen anta Handlingsplan mot våldsbejakande extremism.

8 Sammanträdesprotokoll sid 8 (18) 246 Dnr 2017/ KS Förfrågan om deltagande i ESF-projekt Samverkan leder till arbete. Regionförbundet frågar i skrivelse om kommunens medverkan i ESF-projektet Samverkan leder till arbete. Bakgrunden till projektet är att länets arbetsmarknadsenheter 2016, tog upp behovet av samordning och stöd för att få in fler personer i yrkeslivet. Workshops har genomförts med Arbetsförmedling och samordningsförbund. LFA kartläggning har genomförts. Dialog har förts med Arbetsförmedlingen som ställer sig positiv till projektet och gärna medverkar. Samordningsförbundet, Företagarna och Landstinget finns med som samverkanspart. Samtliga kommuner har fått frågor om mål och aktiviteter, som utgör grunden till ansökan. Ansökan har lämnats till en referensgrupp bestående av representanter från kommunerna. Projektets syfte och mål Syftet med projektet är att förstärka de individanpassade insatserna för målgruppen. Projektet ska arbeta för att öka målgruppens egen aktivitet och motivering. De personer som befinner sig långt från arbetsmarknaden eller utbildning, ska motiveras till att nå egen försörjning. Matchning ska ske mellan tillgängliga resurser och de arbeten/sysselsättningstillfällen som finns. Vissa kan också via utbildning komma närmare arbetsmarknaden. Målet är att 90 % av deltagarna ska gå till jobb eller studier efter individuella behov och/eller vara beredda att ta nästa steg mot egen försörjning i form av ett tydligt mål för individen. En regional stödstruktur med syfte att samordna och stödja arbetet i länet skapas. Nätverket ska vara ett stöd för det lokala arbetet. Stödstrukturen, med kommuner, företagarna, samverkansförbundet, arbetsförmedlingen, ska byggas för att verka långsiktigt. En regional samordnare tillsätts. En utvecklingsledare anställs för tre kommuner, med uppgift att matcha deltagare med jobb/praktik, utbildning med mera. Målgruppen tas fram utifrån lokala behov och väljs ut av respektive kommun samt fastställs definitivt under analysfasen Finansiering Om projektet beviljas, kommer det att finansieras med en fördelning på 33 % finansiering från projektets aktörer och 67 % finansiering från ESF-rådet. Aktörernas tid utgör medfinansiering i form av den samlade tid som läggs ner i projektet samt deltagarnas tid i projektaktiviteter. Kommunens åtagande Kommunen kommer att medfinansiera projektet med personalinsatser motsvarande minst 33 % av en heltidstjänst som ett komplement till den ut-

9 Sammanträdesprotokoll sid 9 (18) vecklingsledare som projektet finansierar i varje verkstad, enligt utlysningen och ansökan. Därutöver tillkommer också stödresurser från olika yrkesgrupper till det mobila teamet motsvarande 25 % av en heltidstjänst. Kommunen förbinder sig att ta del av de regionala aktiviteter, fortbildning, spridning, utvärdering med mera som planeras enligt ansökan. Utvecklingsledare och personal i mobila team anställs av kommunen. Kommunerna får; - nätverk för kompetens - regional samordnare - en utvecklingsledare per lokal verkstad - samordnare för och stöd från mobilt team norr/söder - direkta insatser till målgruppen via microfond. Här finns också stöd till de företag som tar emot deltagare samt kursmaterial till verkstäderna, Projektet är baserat på att 200 deltagare under 2,5 år (ca 15 deltagare per kommun i snitt) kommer att delta i projektet motsvarande minst 2 timmar per vardag. Detta kommer också vara en del i kommunernas medfinansiering. Microfonder ska fungera som smörjmedel för de företag som bidrar med handledning, utbildning, praktikplatser med mera eller ett individanpassat arbete. Här finns också medel för kompetensutveckling till lokala aktörer. Mobila teamen ska skapas för att rusta målgruppen att utvecklas. Teamet organiseras med rätt kompetens för att möta respektive individ utifrån dennes behov. Därmed blir också teamen flexibla i kompetens och geografi. Målet är att stötta kommunerna i svåra ärenden, för att frigöra tid hos ordinarie personal och ge tidiga, tydliga stödinsatser för deltagarna. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar inte ingå i projektet då kommunen redan har en struktur för att få fler personer in till yrkeslivet bland annat genom avsatta medel för resursjobb och medverkan i Samordningsförbundet. 247 Dnr 2017/ KS Uppsägning av nyttjanderättsavtal för omförhandling, Tre Toppar. Ronny Karlsson och Karin Hammarling har via telefon och e-post sagt upp gällande nyttjanderättsavtal avseende del av Borgholm 11:1, Tre Toppar, för omförhandling.

10 Sammanträdesprotokoll sid 10 (18) Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar godkänna uppsägningen. uppdra till mark- och exploatering att omförhandla nyttjanderättsavtalet inför politiskt beslut. 248 Dnr 2017/ KS Begäran om hastighetsbegränsande åtgärder, Muraregatan. Olof Gerhardsson, Muraregatan 11, Borgholm, begär i skrivelse inkommen om hastighetsbegränsande åtgärder för bilar och cyklister i form av bulor inlagda i vägen. Vid mötet framkommer att vägbulor inte är att föredra för att minska hastigheter för cyklister. Hastighetssänkning genom tvingande årgärder såsom cykelgrindar bör enligt direktiv bara användas i undantagsfall. Ingen av dessa åtgärder kan därför användas på Muraregatan som är öppen både för biloch cykeltrafik. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar avslå begäran om hastighetsbegränsande åtgärder då Muraregatan får anses vara en lågtrafikerad gata. 249 Dnr 2017/ KS Ansökan om bidrag till anslutningsavgift för fiberbredband. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade att godkänna framtagna riktlinjer och blankett för ansökan om bidrag. att bidrag om maximalt kronor utbetalas, efter beslut av arbetsutskottet, mot uppvisande av faktura. Till dagens sammanträde finns två inkomna ansökningar för politisk behandling som uppfyller antagna kriterier för bidrag.

11 Sammanträdesprotokoll sid 11 (18) Kommunstyrelsens arbetsutskott godkänner bidrag till följande föreningar: Förening: Fastighet: Belopp: Räpplinge Hembygdsförening Äpplerum 5: :-- Högby IF Skriketorp 1: : Dnr 2016/ KS Återrapportering; uppdrag gällande enhetstaxa för alla typer av resenärer/resor. Kommunstyrelsen uppdrog till kommunledningskontoret att hos KLT begära kostnadsförslag för enhetstaxa föra alla typer av resenärer/resor inom Borgholms kommun. I skrivelse återrapporterar KLT beräkning av enhetstaxa för alla typer av resenärer/resor. Kostnaden för kommunen uppskattas till ca 310 tkr/år för införande av enhetstaxa enligt priset för en zons resa: - vuxen 27 kronor/resa. - barn 17 kronor/resa - duo/familj 49 kronor/resa. Kostnaden för kommunen kommer självklart att öka om resandet ökar i förhållande till uppskattad kostnad som bygger på 2016 års resande. Vid prisjustering av normalpris inför 2018 justeras priset och därmed kostnaden med samma nivå. Kommunstyrelsen har beslutat att införa enhetstaxa för periodkort 30 dagar inom Borgholms kommun. T f kommunchef Lars-Gunnar Fagerberg redogör för ärendet. Vid kontakt med KLT framgår att det oftast är turister som köper enkelbiljetter, vilket innebär att kommunen kommer att subventionera deras resor likväl som för fastboende då det inte går att separera de olika taxorna. Vidare framgår att KLT utreder eventuellt införande av särskild taxa för pensionärer. Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen med godkännande lägga utredningen till handlingarna och avvakta utredning från KLT gällande eventuellt införande av pensionärsrabatt.

12 Sammanträdesprotokoll sid 12 (18) 251 Dnr 2017/ KS Deltagande i undersökningen Insikt Näringslivsrådet föreslår kommunstyrelsens arbetsutskott att medverka i undersökningen Insikt 2017 och att reservera kronor i budget för undersökningen. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar delta i kommande undersökning Insikt. uppdra till ekonomiavdelningen att inarbeta kronor i budget 2018 för ändamålet. 252 Dnr 2016/ KS Projekt Från matsal till restaurang Framtid Öland har i skrivelse lyft frågan om vad Borgholms kommun vill med kosten. I skrivelsen står: Idag har vi en kostpolicy med gastronomiska mål som definierar maten. Vi anser dock att en måltid består av mer än bara råvarorna som exempelvis; hur vi tillagar maten och hur den serveras. I det ingår självklart även bemötande, service och miljö. Vi har en känsla av att vi även behöver arbeta med attityder, där våra antagna kärnvärden bör vara ledstjärnor: Välkomnande, utvecklande och tillsammans. Vi anser att vi behöver se skolmatsalen som en restaurang där intrycket av måltiden ses som helheten av våra sinnesintryck För att få bredd, både när det gäller förankring och kompetens, tycker vi det är viktigt att representanter från följande verksamheter är delaktiga samt engagerade i frågan: en representant från varje tilllagningskök, Borgholm Energi, utbildningsförvaltningen, socialförvaltningen, kostråden, politiken. Kommunstyrelsens arbetsutskott uppdrog till ekonomiavdelningen att formulera en offertinbjudan utifrån skrivelsens intentioner. Projektledare med förkunskaper om kost och restaurang. Projektet finansieras med de 100 tkr som är avsatta enligt kommunfullmäktiges beslut. I tjänsteskrivelse och vid dagens sammanträde efterfrågar t f ekonomichef Linda Kjellin hur upphandlingen ska gå vidare. Fråga har ställts till Gunnar Abrahamsson, TT storkök som har återkopplat med en kort be-

13 Sammanträdesprotokoll sid 13 (18) skrivning, utifrån tidigare beslut i kommunfullmäktige. Återkopplingen innefattar följande målbild: Miljöskapande åtgärder Att konkretisera förslag för att skapa en inbjudande miljö som ger förutsättningar till att matupplevelsen och vistelsen i matsalen upplevs positiv. Arbetsmiljö/logistik Att i matsalsutrymmet skapa en logistik som gör arbetet mer lättarbetat och ett flöde av skolungdomarna sker på ett smidigt sätt. Kvantifiera/kostnadsestimering Kunna presentera en kostnadsbild för investeringarna som föreslås som underlag för beslut om eventuell åtgärd. Även ta hänsyn till tidsaspekten så att investeringen sker i enlighet med de övergripande mål och planer som är satta för respektive matsal. En direktupphandling av projektledare kan göras utifrån förslaget från TT Storkök där minst två leverantörer med liknande erfarenhet tillfrågas. Leverantörerna får återkomma. Vid sammanträdet konstateras att även måltidens innehåll och inspiration bör tas med som option i målbilden. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar godkänna föreslaget upplägg för direktupphandling med tillägg att även måltidens innehåll och inspiration bör ingå som option. 253 Dnr 2017/ KS Medlemsavgifter till Samordningsförbundet i Kalmar län Samordningsförbundet i Kalmar län efterfrågar i skrivelse om kommunens ställningstagande vad gäller medlemsavgift 2018 i Samordningsförbundet. Vid ägardiaglog t beslutades att fråga skulle ställas om vilken nivå på medlemsavgift som respektive medlem kan acceptera inför Under 2017 får förbundet 7 mkr i bidrag från staten. Det taket diskuteras fram vid ägardialogen under våren Försäkringskassan har aviserat att det skulle vara möjligt med en ökad tilldelning för 2017 och det kommer troligen

14 Sammanträdesprotokoll sid 14 (18) att vara så även inför Den troliga nivån på statens tilldelning ligger mellan 7,5-8 mkr. Samordningsförbundet har räknat fram medlemsavgifter utifrån tre olika scenarier. Ramen på 14 mkr är det som gäller för 2017 och en ram om 15 alternativt 16 mkr är de alternaiv som förbundet önskar att landstinget och kommunerna kan ta ställning till. För Borgholms kommuns del är det nivåerna kronor (14 mkr), kronor (15 mkr) eller kronor (16 mkr) i medlemsavgift som kommunen ska ta ställning till. Kommunstyrelsens arbetsutskott godkänner medlemsavgift om kronor för år 2018 under förutsättning att det anordnas projekt även för Borgholms kommun. Kommunstyrelsens arbetsutskott uppdrar till ekonomiavdelningen inarbeta beloppet i 2018 års budget. 254 Dnr 2016/ KS Information; Tertialbokslut T f ekonomichef Linda Kjellin informerar om upprättat Tertialbokslut 2017 som ska behandlas av kommunstyrelsen Dnr 2017/ KS Begäran om cykelväg mellan ICA-Nära Byxelkrok och Mellby. Byxelkroks vägförening anhåller genom dess ordförande Staffan Larsson och sekreterare Fredrik Gustavson att kommunen engagerar sig i att det skyndsamt utreds möjligheterna att anlägga en gång- och cykelväg från Ica till Mellby söder om Byxelkrok. Styrelsen har uppvaktat Trafikverket om gång- och cykelbana och behöver stöd från Borgholms kommun så det skyndsamt utreds när, var och hur en cykelbana ska kunna anläggas.

15 Sammanträdesprotokoll sid 15 (18) Kommunstyrelsens arbetsutskott uppdrar till mark- och exploatering utreda om gång- och cykelvägen skulle ta kommunal mark i anspråk samt undersöka hos Trafikverket hur tidigare ärende behandlats. 256 Dnr 2014/ KS Yttrande samråd Detaljplan Stora Rör 2:1. Samhällsbyggnadsnämnden har beslutat om samråd för detaljplan Stora Rör 2:1 m fl. Kommunstyrelsen har fått möjlighet att lämna synpunkter. Syftet med samrådet är att utreda förutsättningar för ny bebyggelse, identifiera viktiga frågeställningar inför det fortsatta detaljplanearbetet samt att i ett tidigt stadium av planprocessen ge alla inblandade insyn och möjlighet till delaktighet i det fortsatta planarbetet. I tjänsteskrivelse föreslår mark och exploatering synpunkter på samrådshandlingen. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar avge följande synpunkter: Mer kvartersmark för bostäder I egenskap av fastighetsägare till Borgholm Stora Rör 2:1 önskar kommunen en större grad av kvartersmark gällande bostäder inom detaljplanen, förslagsvis inom inritat område, punkt A. Gata/Väg Om det är möjligt, med hänsyn taget till markhöjder, så ser kommunen helst att den nya kvartersmarken i östra delen av Borgholm Stora Rör 2:1 punkt B kopplas samman med lokalgata till punkterna C och D. Detta för att minska belastningen på Vincents väg/hellners väg och att minimera väg/gatuförbindelse med delat huvudmannaskap. 257 Dnr 2017/ KS Tilldelningsbeslut, upphandling lagringslösning. Kommunstyrelsen godkände ska-krav för upphandling av lagringslösning.

16 Sammanträdesprotokoll sid 16 (18) beslutade ordförande Ilko Corkovic (S) om tilldelningsbeslut på delegation. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade med ändring av tidigare återtaget delegationsbeslut om nytt tilldelningsbeslut. I tjänsteskrivelse framgår att förutsättningarna återigen har ändrats och upphandlingen har gjorts om. Upphandling har publicerats via Tendsign och totalt har två anbud har inkommit. Båda uppfyller alla krav, både tekniska och kommersiella. Anbudsgivare med referensnummer 17/264 har lägst pris. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar med ändring av tidigare beslut 160/17 tilldela anbudsgivare med referensnummer 17/264 uppdraget. 258 Dnr 2014/ KS Fördjupad översiktsplan Borgholm-Köpingsvik, godkännande för utställning. I tjänsteskrivelse föreslår samhällsbyggnadsförvaltningen att planhandlingar med tillhörande miljökonsekvensbeskrivning samt samrådsredogörelse godkännas för utställning. Syftet med fördjupningen av översiktsplanen är att tydliggöra områdets förutsättningar, belysa värden samt ge förslag på utveckling. Målet är att åstadkomma ett väl förankrat underlag för kommande beslut rörande Borgholm- Köpingsviksområdets utveckling. Vid dagens sammanträde redogör planarkitekt Hanna Olin Andersson för ärendet. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar godkänna planhandlingarna för fördjupad översiktsplan Borgholm- Köpingsvik med tillhörande miljökonsekvensbeskrivning samt samrådsredogörelse för utställning. utställningstiden ska vara två månader med start första veckan i juli.

17 Sammanträdesprotokoll sid 17 (18) 259 Dnr 2016/ KS Fördjupad översiktsplan Djupviksområdet, godkännande för utställning. I tjänsteskrivelse föreslår samhällsbyggnadsförvaltningen att planhandlingar med tillhörande miljökonsekvensbeskrivning samt samrådsredogörelse godkännas för utställning. Syftet med fördjupningen av översiktsplanen är att tydliggöra områdets förutsättningar, belysa värden samt ge förslag på utveckling. Målet är att åstadkomma ett väl förankrat underlag för kommande beslut rörande Djupviksområdets utveckling. Vid dagens sammanträde redogör planarkitekt Thomas Nilausen för ärendet. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar godkänna planhandlingarna för fördjupad översiktsplan Djupviksområdet med tillhörande miljökonsekvensbeskrivning samt samrådsredogörelse för utställning. utställningstiden ska vara två månader med start första veckan i juli. 260 Dnr 2017/ KS Information från verksamheten; verkställighet och redovisning av delegationsbeslut. T f kommunchef Lars-Gunnar Fagerberg informerar om - att premier utdelats till sista avgångsklassen från Ölands Gymnasium. - att samverkansavtal mellan kommunen och polisen har godkänts av ledningsgruppen. Kommunpolis Magnus Areskog ska komplettera avtalet och därefter ska kommunen och polisen tillsammans ta fram medborgarlöften inför politiskt beslut. - kommande trygghetsråd. - ledningsgruppsmöte där bland annat följande diskuterades. - internkontroll och stärkt referenstagning. - instruktörsutbildning och certifiering runt psykisk ohälsa. - sommarplaneringen. - projektanställning av Stefan Andersson-Junkka för utformning av kommunens grönytor i Borgholm, Köpingsvik och Löttorp. - driftteknikerna har genomgått brandskyddsutbildning. - säkerhetsansvarsmöte med kommunchef i Mörbylånga och säkerhetsansvarig Reinhold Sehlin. Ansvaret för säkerhet och informationssäkerhet ska nu ligga under Ölands Kommunalförbund.

18 Sammanträdesprotokoll sid 18 (18) Kommunstyrelsens arbetsutskott lägger redovisning av delegationsbeslut och informationen till handlingarna.

157 Dnr KS. Workshop framtagande av varumärke. Kommunstyrelsen uppdrar till kommunstyrelsens arbetsutskott. 158 Dnr 2014/ KS

157 Dnr KS. Workshop framtagande av varumärke. Kommunstyrelsen uppdrar till kommunstyrelsens arbetsutskott. 158 Dnr 2014/ KS Sammanträdesprotokoll sid 2 (5) Innehållsförteckning: 157 Workshop framtagande av varumärke, uppdrag.. 158 Bemyndigande att teckna avtal, firmatecknare.. 159 Bemyndigande att teckna bankmedel, fondmedel

Läs mer

266 Dnr 2015/40-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB.

266 Dnr 2015/40-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. Sammanträdesprotokoll sid 2 (7) Innehållsförteckning: 266 Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. 267 Amorteringsplan. 268 Fråga om genomförande av uppdrag; Lokalisering av biogasmack i

Läs mer

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll sid 2 (6) Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 153 Tilldelningsbeslut och begäran om anvisning av medel, förskola i Parkvillan. 154 Yttrande över

Läs mer

Information, förändrad taxekonstruktion VA. 264 Dnr 2015/ KS. 265 Dnr 2012/ KS

Information, förändrad taxekonstruktion VA. 264 Dnr 2015/ KS. 265 Dnr 2012/ KS Sammanträdesprotokoll sid 2 (5) Innehållsförteckning: (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 263 Information, förändrad taxekonstruktion VA. 264 Information, fastighetsfunktionen. 265 Tilldelningsbeslut;

Läs mer

26 Dnr 2016/ KS

26 Dnr 2016/ KS Sammanträdesprotokoll sid 2 (4) 26 Dnr 2016/37-298 KS Godkännande av tilldelningsbeslut samt begäran om anvisning av medel, lokallösning för socialförvaltningens administration i fastigheten Höken. Kommunstyrelsen

Läs mer

Ilko Corkovic Marcel van Luijn, tjg ersättare (M)

Ilko Corkovic Marcel van Luijn, tjg ersättare (M) Sammanträdesprotokoll Sid 1 (5) 2018-11-27 Paragrafer 336-337 Plats och tid Stadshuset, kommunchefens rum, klockan 09:30-09:50 Beslutande ledamöter Staffan Larsson, ordförande (C) Ilko Corkovic (S) Marcel

Läs mer

Sammanträdesprotokoll sid 1 (8) KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sofie Loirendal

Sammanträdesprotokoll sid 1 (8) KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sofie Loirendal Sammanträdesprotokoll sid 1 (8) Plats och tid Stadshuset, KS-rummet, klockan 08:30-09:30. ande Ilko Corkovic, ordförande (S) Sofie Loirendal (FÖL) Marcel van Luijn (M) Övriga närvarande Marie-Louise Johansson,

Läs mer

2011-07-05 137-141. 137 Dnr 2011/70-023 KS. Personalchef Krister Kronzell redogör för ärendet.

2011-07-05 137-141. 137 Dnr 2011/70-023 KS. Personalchef Krister Kronzell redogör för ärendet. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (6) 137 Dnr 2011/70-023 KS Anställning av ny kommunchef. Personalchef Krister Kronzell redogör för ärendet. Eftersom kommunchef Lars Frick kommer att gå i pension vid årsskiftet

Läs mer

31 Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. 32 Diskussion; Kapelluddens Campings önskemål om anslutning till fjärrvärmeanläggning

31 Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. 32 Diskussion; Kapelluddens Campings önskemål om anslutning till fjärrvärmeanläggning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (6) Innehållsförteckning 31 Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. 32 Diskussion; Kapelluddens Campings önskemål om anslutning till fjärrvärmeanläggning 33 Utdelning

Läs mer

47 Dnr 2016/ KS. Ansökan om årligt stöd, utbildningsinsatser och studiebesök för nämndemän. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar

47 Dnr 2016/ KS. Ansökan om årligt stöd, utbildningsinsatser och studiebesök för nämndemän. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar Sammanträdesprotokoll sid 2 (8) Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 47 Ansökan om årligt stöd, utbildningsinsatser och studiebesök för nämndemän. 48 Information om

Läs mer

224 Dnr 2015/221-298 KS

224 Dnr 2015/221-298 KS Sammanträdesprotokoll sid 2 (9) Innehållsförteckning 224 Lokalförsörjning; godkännande av omedelbar igångsättning och ianspråktagande av medel för anpassning av två korridorer på Ekbacka. 225 Lokalförsörjning;

Läs mer

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll sid 2 (9) Innehållsförteckning: 385 Avsiktsförklaring kommande skolskjutsupphandling KLT. 386 Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. 387 Återrapportering; A-huset,

Läs mer

1 Dnr 2012/32-318 KS. Vägbidrag 2012, turistvägar och enskilda vägar.

1 Dnr 2012/32-318 KS. Vägbidrag 2012, turistvägar och enskilda vägar. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (10) 1 Dnr 2012/32-318 KS Vägbidrag 2012, turistvägar och enskilda vägar. Vid kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde 2012-12-11 redovisade ekonom Caroline Johansson att

Läs mer

72 Dnr 2016/ KS. Godkännande av tilldelningsbeslut samt begäran om anvisning av medel, ombyggnad av av två korridorer på Ekbacka till HVB-hem

72 Dnr 2016/ KS. Godkännande av tilldelningsbeslut samt begäran om anvisning av medel, ombyggnad av av två korridorer på Ekbacka till HVB-hem Sammanträdesprotokoll sid 2 (4) KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum 2016-04-18 72 Paragrafer 72 Dnr 2016/66-059 KS Godkännande av tilldelningsbeslut samt begäran om anvisning av medel, ombyggnad av av två

Läs mer

18 Dnr 2013/20-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi.

18 Dnr 2013/20-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (8) 18 Dnr 2013/20-012 KS Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi. Till dagens sammanträde är presidiet i Borgholm Energi AB inbjudna för information och diskussion

Läs mer

1 Dnr 2014/ KS. Nya LOK-stöds föreskrifter fr.o.m. 1 januari 2014.

1 Dnr 2014/ KS. Nya LOK-stöds föreskrifter fr.o.m. 1 januari 2014. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (5) 1 Dnr 2014/59-805 KS Nya LOK-stöds föreskrifter fr.o.m. 1 januari 2014. Riksidrottsstyrelsen har beslutat att från och med 1 januari 2014 införa nya föreskrifter vad gäller

Läs mer

61 Dnr 2012/134-212 KS. Fördjupad översiktsplan Byxelkrok; godkännande för granskning.

61 Dnr 2012/134-212 KS. Fördjupad översiktsplan Byxelkrok; godkännande för granskning. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) 61 Fördjupad översiktsplan Byxelkrok; godkännande för granskning. 62 Information; Ölands Gymnasium. 63 Information; Borgholms 200-års jubileum. 64 Utdelning 2014; ändring

Läs mer

Annika Karpfors Carl Malgerud (M) Daniel Nilsson Sekreterare Ordförande Justerare

Annika Karpfors Carl Malgerud (M) Daniel Nilsson Sekreterare Ordförande Justerare 1 Paragrafer 6-8 Plats och tid Badhusgatan 4 16:45 17:00 Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande Joel Schäfer (S), förste vice ordförande Tomas Lind (FÖL), andre vice ordförande Anders Nyholm (M) Daniel

Läs mer

Motion av Simon Alm (SD) om tillämpning av bosättningslagen KSN

Motion av Simon Alm (SD) om tillämpning av bosättningslagen KSN 1 (1) KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2019-04-10 56 Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta Reservation Stefan Hanna (-) reserverar sig mot beslutet till förmån

Läs mer

Uppföljnings- och avstämningsmöte, socialnämndens arbetsutskott. 151 Dnr 2015/129-012 KS

Uppföljnings- och avstämningsmöte, socialnämndens arbetsutskott. 151 Dnr 2015/129-012 KS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (7) Innehållsförteckning: 151 Uppföljnings- och avstämningsmöte, socialnämndens arbetsutskott. 152 Information; åtgärder duschutrymmen; sporthallen, Viktoriaskolan. 153 Rekrytering,

Läs mer

Stadshuset, KS-rummet, 08:30-10:30. Staffan Larsson, ordförande Marcel van Luijn, tjg ersättare

Stadshuset, KS-rummet, 08:30-10:30. Staffan Larsson, ordförande Marcel van Luijn, tjg ersättare 1 Sammanträdesprotokoll Sid 1 (11) 2019-01-15 Plats och tid Stadshuset, KS-rummet, 08:30-10:30 ande ledamöter Ilko Corkovic Staffan Larsson, ordförande Marcel van Luijn, tjg ersättare Övriga närvarande

Läs mer

2 Val av protokolljusterare, justering kommunkansliet Allmänhetens frågestund

2 Val av protokolljusterare, justering kommunkansliet Allmänhetens frågestund Kungörelse 1 (2) Ersättarna för kännedom Kommunfullmäktige 2017-01-24 Tid för sammanträde måndagen den 6 februari 2017 kl. 18:30 Lokal Skeppet, Målilla Fredrik Eirasson Ordförande Johan Sandell Sekreterare

Läs mer

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M)

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) 1 (13) Plats och tid Komunalrådets arbetsrum, onsdagen den 11 januari 2017 kl 09:00-10:30 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C)

Läs mer

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare 1 (12) Plats och tid Hämnäs Bygdegård,, kl. 15.00 16.25 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare

Läs mer

158 Dnr 2015/91-106 KS. Information; Samverkan PA Borgholm och Mörbylånga kommuner.

158 Dnr 2015/91-106 KS. Information; Samverkan PA Borgholm och Mörbylånga kommuner. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (9) Innehållsförteckning: 158 Information; Samverkan PA Borgholm och Mörbylånga kommuner. 159 Personalutskottsärenden. 160 Återrapportering, jämställdhetsarbete utifrån undertecknad

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott : Plats och tid Lindeman, kommunhuset i Tomelilla, den, kl. 09.00 10:15 Beslutande Övriga närvarande Leif Sandberg (C) Mats Andersson (M) Torgny Larsson (S) Stefan Larsson, kommunchef Jörgen Prahl, samhällsbyggnadschef

Läs mer

KS Ärende 15. Från etablering till anställning

KS Ärende 15. Från etablering till anställning KS Ärende 15 Från etablering till anställning Tjänsteskrivelse 2013-11-21 Handläggare: Stefan Larsson KS 2013.0330 Kommunstyrelsen Från etablering till anställning Sammanfattning Arbetsförmedlingen har

Läs mer

Ekonomichef Lars-Gunnar Fagerberg informerar om det preliminära bokslutet 2013 och det ekonomiska läget Dnr 2013/ KS

Ekonomichef Lars-Gunnar Fagerberg informerar om det preliminära bokslutet 2013 och det ekonomiska läget Dnr 2013/ KS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (7) 44 Information. Kommunchef Christina Madeling informerar om de interna avtalen mellan Borgholms kommun och Borgholm Energi AB, BEAB. Bolagets presidium bjuds in till ett

Läs mer

Planarkitekt. Ärende Beteckning Sida

Planarkitekt. Ärende Beteckning Sida Planutskott 2012-02-10 Plats: Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2012-02-16 kl. 9:00 Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare. Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom.

Läs mer

Beslutande Göran Häggfors (m) ordförande. Bertil Dahl. Anders Andersson (c) Inger Hilmansson (fp)

Beslutande Göran Häggfors (m) ordförande. Bertil Dahl. Anders Andersson (c) Inger Hilmansson (fp) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2007-09-18 179 Tid 8.30-9.45 Plats Stadshuset Omfattning 178-185 ande Göran Häggfors (m) ordförande Bertil Dahl (v) Anders Andersson

Läs mer

266 Dnr 2014/226-106 KS

266 Dnr 2014/226-106 KS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (7) 266 Dnr 2014/226-106 KS Information; utökat driftåtagande. IT-chef Niklas Palmquist informerar om det uppdrag han i egenskap av gemensam IT-chef erhållit av Mörbylånga kommun

Läs mer

Överenskommelse om mottagande och bosättning av nyanlända invandrare

Överenskommelse om mottagande och bosättning av nyanlända invandrare Tjänsteutlåtande Enhetschef 2015-03-10 Hanna Bäck 08-590 973 39 Dnr: Hanna.Back@upplandsvasby.se KS/2014:417 33721 Kommunstyrelsen Överenskommelse om mottagande och bosättning av nyanlända invandrare Förslag

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida 2013-11-27 1(6)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida 2013-11-27 1(6) Nr 5 2013-11-27 1(6) Plats och tid Samordningsförundets kontor Sundsgatan 17, den 27 november 2013, klockan 10:00 11:00 ande Tove Af Geijerstam (Kommunerna) Carina Wickström (Arbetsförmedlingen) Kenneth

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 8 september 2015 kl. 8:30-9:15 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 63-66 ande Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S) Bertil Dahl (V)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS LEDNINGSUTSKOTT. Sammanträdestid: kl Borgmästaren, Stadshuset Lysekil.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS LEDNINGSUTSKOTT. Sammanträdestid: kl Borgmästaren, Stadshuset Lysekil. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 1 (6) KOMMUNSTYRELSENS LEDNINGSUTSKOTT Sammanträdestid: 2016-01-20 kl. 11.00-12.25 Lokal: Borgmästaren, Stadshuset Lysekil Beslutande ledamöter och tjänstgörande ersättare: Jan-Olof

Läs mer

Kommunchef Jens Odevall hälsas välkommen till kommunen. 307 Dnr 2017/ KS. Anvisning av medel, arbetsmiljöåtgärd Soldalen.

Kommunchef Jens Odevall hälsas välkommen till kommunen. 307 Dnr 2017/ KS. Anvisning av medel, arbetsmiljöåtgärd Soldalen. Sammanträdesprotokoll sid 2 (11) Innehållsförteckning: (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 307 Anvisning av medel, arbetsmiljöåtgärd Soldalen. 308 Förlängning av avtal, kalkstensmaterial.

Läs mer

Icke tjänstgörande ersättare Lars Wingerup (S), Heléne Bolling (S), Hans Åslund (V), Kerstin Karlsson (C) och Robin Hagström (SD)

Icke tjänstgörande ersättare Lars Wingerup (S), Heléne Bolling (S), Hans Åslund (V), Kerstin Karlsson (C) och Robin Hagström (SD) PROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Oskarshamnssalen, kl. 10:00-11:45 Beslutande Mathias R Karlsson (S), ordförande Frida Bergvall (S) Joakim Rylin (S) Matti Wahlström (V) Elisabeth Wanneby (MP) 2:e vice ordförande

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(11)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(11) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(11) 2010-05-03 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 96-103 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet, kl. 09.00 13.10 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Ulrika Simonsson

Läs mer

112 Dnr 2012/195-020 KS

112 Dnr 2012/195-020 KS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) 112 Dnr 2012/195-020 KS Lönerevision 2013. Personalchef Krister Kronzell redogör för årets lönerevision. Det noteras att 3 % är budgeterat i löneökning för år 2013 och

Läs mer

Ärenden PROTOKOLL 1 (5) Styrelsemöte Borgholm Energi AB

Ärenden PROTOKOLL 1 (5) Styrelsemöte Borgholm Energi AB PROTOKOLL 1 (5) Datum Paragrafer 2015-03-31 209-223 Styrelsemöte Borgholm Energi AB Dag 2015-04-22 Tid Kl. 09:00-12:00, 13:00-15:30 Plats Badhusgatan 4, Borgholm Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande

Läs mer

Rätt boende

Rätt boende Rätt boende 2012-2015 Förslag till handlingsplan för deluppdrag 10: Se över hur nuvarande hanteringsordning för kommunala kontrakt och F-100 lägenheter är förenlig med Socialtjänstlagen. 2013-10-25 Innehåll

Läs mer

Tilldelningsbeslut upphandling byggtjänster.

Tilldelningsbeslut upphandling byggtjänster. Sammanträdesprotokoll sid 2 (14) Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 28 Tilldelningsbeslut upphandling byggtjänster. 29 Redovisning av delegationsbeslut; Upphandling

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-01-14 1 (12) Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-01-14 1 (12) Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C) Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-01-14 1 (12) Plats och tid Kommunhuset den 14 januari 2014 kl. 08.00 14.45 ande Övriga närvarande Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C) Curt-Rune Roos

Läs mer

Protokoll. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Nr 1. Tid: Onsdag den 21 januari 2015, kl 10.00. Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum

Protokoll. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Nr 1. Tid: Onsdag den 21 januari 2015, kl 10.00. Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum Protokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott Nr 1 Tid: Onsdag den 21 januari 2015, kl 10.00 Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum Ledamöter: Anna Rheyneuclaudes Kihlman (M) ordförande Carl-Johan Schiller

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2007-08-09 1(13) Plats och tid Nämndrummet, Skillingehus Kl 14.00-16.20 Beslutande Jan Andersson (c) Gunnel Elg (kd) Christer Holmgren, tjg. ers. för Sofie Larsson (m) Sören Ståhlgren (s) Sonja Kling (s)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll sid 1 (6) KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sofie Loirendal

Sammanträdesprotokoll sid 1 (6) KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sofie Loirendal Sammanträdesprotokoll sid 1 (6) Plats och tid Stadshuset, KS-rummet klockan 08:30 12:45 Beslutande Ilko Corkovic, ordförande (S) Sofie Loirendal (FÖL) Marcel van Luijn (M) Övriga närvarande Marie-Louise

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2007-04-12 1(21) Plats och tid Sessionssalen Skillingehus Kl 14.00-16.00 Beslutande Jan Andersson (c) Gunnel Elg (kd) Sofie Larsson (m) Sören Ståhlgren (s) Sonja Kling (s) Övriga deltagare Laila Bradling,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) 2015-04-13 42-62 KOMMUNFULLMÄKTIGE

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) 2015-04-13 42-62 KOMMUNFULLMÄKTIGE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) Innehållsförteckning: 42 Godkännande av kungörelse. 43 Godkännande av dagordning. 44 Politiska uppdrag; ny M-ersättare och V-ersättare, kommunfullmäktige 2014-2018. 45

Läs mer

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Bengt-Åke Torhall (FP) Henrik Erlingson (C)

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Bengt-Åke Torhall (FP) Henrik Erlingson (C) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-02 1 (12) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kl. 08:30-11:40. Ajournering 09:05-09:45 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Ronny Löfquist

Läs mer

408 Dnr 2015/ KS. Digitaliseringsuppdrag från tillfällig fullmäktigeberedning

408 Dnr 2015/ KS. Digitaliseringsuppdrag från tillfällig fullmäktigeberedning Sammanträdesprotokoll sid 2 (8) Innehållsförteckning: (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 408 Digitaliseringsuppdrag från tillfällig fullmäktigeberedning 409 Information från verksamheten;

Läs mer

Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister Mattsson (S) Bengt Mård (M) Tommy Edenholm (KV)

Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister Mattsson (S) Bengt Mård (M) Tommy Edenholm (KV) 7HYLTE KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-04-13 1 (7) Plats och tid Räddningsstationen, Hyltebruk kl 08.30 12.00 Beslutande Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 9. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-04-20 1(15)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 9. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-04-20 1(15) Nr 9 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-04-20 1(15) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 20 april 2010, klockan 08.30-11.15 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf.

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 24 november 2015 kl. 10:00-11:05 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 67-73 ande Jonas Lövgren (M) ordförande Ingemar Einarsson (C) 67-68 Dzenita Abaza (S)

Läs mer

Återremiss Ansökan om bidrag Crossroads Lund Dnr SO 2015/0137

Återremiss Ansökan om bidrag Crossroads Lund Dnr SO 2015/0137 Socialförvaltningen Boendeenheten Tjänsteskrivelse 1(5) Karin Säfström 046-35 57 94 Karin.safstrom@lund.se Socialnämnden i Lund Återremiss Ansökan om bidrag Crossroads Lund Dnr SO 2015/0137 Sammanfattning

Läs mer

Ansökan om förskottering av penningmedel Rudskoga Fiber Ekonomisk förening

Ansökan om förskottering av penningmedel Rudskoga Fiber Ekonomisk förening TJÄNSTESKRIVELSE Sida 1(2) Kommunledningsförvaltningen Stellan Sjögren, 0550-88020 stellan.sjogren@kristinehamn.se Datum 2012-06-14 Kommunstyrelsen Ansökan om förskottering av penningmedel Rudskoga Fiber

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 21 februari, 2012 kl. 8:30 9:50 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 24 30 ande Johan Persson (S) Anette Lingmerth (S) Anna Thore (MP) Anders Andersson

Läs mer

50 Dnr 2016/ KS. Svar på rapport granskning av flyktingverksamheten Borgholms kommun. Revisionen gör följande bedömningar:

50 Dnr 2016/ KS. Svar på rapport granskning av flyktingverksamheten Borgholms kommun. Revisionen gör följande bedömningar: Sammanträdesprotokoll sid 2 (11) 50 Dnr 2016/261-007 KS Svar på rapport granskning av flyktingverksamheten Borgholms kommun PwC har i granskningsrapport 2016-12-12 granskat om kommunstyrelsen, socialnämnden

Läs mer

Motion från Roger Richthoff (SD) m.fl. om bostadsanvisningar

Motion från Roger Richthoff (SD) m.fl. om bostadsanvisningar Kommunstyrelsen KS 51 2019-03-27 1/4 Dnr KS/2018:317-034 Motion från Roger Richthoff (SD) m.fl. om bostadsanvisningar Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att 1. avslå motionens förslag/att-sats

Läs mer

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida Sammanträdesdatum 2011-01-11 1 Plats och tid Skinnskattebergs kommunhus, kl 13.15-16.20 ande Agneta Fleismark, ordförande, Landstinget Västmanland Henry Komulainen, vice ordförande, Försäkringskassan

Läs mer

Till att jämte ordföranden justera dagens protokoll väljs Björn Andreen och som ersättare väljs Lars-Göran Andersson.

Till att jämte ordföranden justera dagens protokoll väljs Björn Andreen och som ersättare väljs Lars-Göran Andersson. Sammanträdesprotokoll sid 2 (7) 13 Val av justerare Till att jämte ordföranden justera dagens protokoll väljs Björn Andreen och som ersättare väljs Lars-Göran Andersson. 14 Godkännande av dagordningen

Läs mer

Kommunhuset, Dalen Tisdagen den 21 april 2015 kl 18:00 21:35

Kommunhuset, Dalen Tisdagen den 21 april 2015 kl 18:00 21:35 2015-04-21 1 (19) Plats och tid ande Kommunhuset, Dalen Tisdagen den 21 april 2015 kl 18:00 21:35 Anders Magnhagen (S), ordförande Jessica Ashworth (M), 1:e vice ordf Linda Andersson (S) Adele Olander

Läs mer

Handlingsplan sociala företag

Handlingsplan sociala företag ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN Handläggare Helmer Linda Reuterdahl Karin Öhman Carl Datum 2018-09-05 Diarienummer AMN-2018-0329 Arbetsmarknadsnämnden Handlingsplan sociala företag Förslag till beslut Arbetsmarknadsnämnden

Läs mer

113 Dnr 2013/176-822 KS. Övertagande av Åkerbobadet samt verksamhetsövergång, återrapportering

113 Dnr 2013/176-822 KS. Övertagande av Åkerbobadet samt verksamhetsövergång, återrapportering SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (6) 113 Dnr 2013/176-822 KS Övertagande av Åkerbobadet samt verksamhetsövergång, återrapportering av uppdrag. lyfts ärendet för diskussion. Kommunstyrelsens arbetsutskott uppdrog

Läs mer

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-02-03, kl 0900-1200 ande Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi,

Läs mer

Vad Är En. Detaljplan? Samhällsbygnadskontoret Laholm

Vad Är En. Detaljplan? Samhällsbygnadskontoret Laholm Vad Är En Detaljplan? Samhällsbygnadskontoret 312 80 Laholm 0430-150 00 miljo.byggnadsnamnden@laholm.se www.laholm.se VAD Ä R E N D E TAL J P L AN? En detaljplan är ett juridiskt bindande dokument som

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef Henric Svensson 102 Britt Idensjö, sekreterare

Lars Rönnlund, kommunchef Henric Svensson 102 Britt Idensjö, sekreterare Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 25 april 2017 kl. 08:30-12.15 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Gunilla Aronsson, C Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars

Läs mer

294 Dnr 2017/ KS. Begäran om anvisning av medel, inköp av LTF och LVDB moduler till Geosecma.

294 Dnr 2017/ KS. Begäran om anvisning av medel, inköp av LTF och LVDB moduler till Geosecma. Sammanträdesprotokoll sid 2 (11) Innehållsförteckning: (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 294 Begäran om anvisning av medel, inköp av LTF och LVDB moduler till Geosecma. 295 Information

Läs mer

Regional kollektivtrafikmyndighet i Uppsala län, dnr RFUL 2010/168 KS-2011/458

Regional kollektivtrafikmyndighet i Uppsala län, dnr RFUL 2010/168 KS-2011/458 Göran Nilsson FÖRSLAG TILL BESLUT Kommunstyrelsens ordförande 2011-05-20 Kommunstyrelsen Regional kollektivtrafikmyndighet i Uppsala län, dnr RFUL 2010/168 KS-2011/458 Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars Olsson (c) v ordf Tommy Nilsson (s)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars Olsson (c) v ordf Tommy Nilsson (s) 2008-05-07 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 08.30-9.25 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens tid och plats Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars Olsson (c) v ordf Tommy Nilsson (s)

Läs mer

Motion från Emma-Lina Johansson om att ta ansvar för hemlösheten, STK ASN

Motion från Emma-Lina Johansson om att ta ansvar för hemlösheten, STK ASN Malmö stad Arbetsmarknads- och socialförvaltningen 1 (5) Datum 2019-05-24 Vår referens Lars G Larsson Utvecklingssekreterare lars.g.larsson@malmo.se Tjänsteskrivelse Motion från Emma-Lina Johansson om

Läs mer

Tjänsteskrivelse Hemställan från socialnämnden om integrationssamordning

Tjänsteskrivelse Hemställan från socialnämnden om integrationssamordning VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE KOMMUNLEDNINGSKONTORET 2015-04-22 DNR KS 2015.033 EMELIE HALLIN SID 1/2 STABSCHEF 08-58785203 EMELIE.HALLIN@VALLENTUNA.SE KOMMUNSTYRELSEN Tjänsteskrivelse Hemställan

Läs mer

Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, 2013-02-27 kl 08.00-8.50

Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, 2013-02-27 kl 08.00-8.50 1(10) Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, kl 08.00-8.50 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida1(12) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl 13:30 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), Ordförande Joakim Magnusson (C), 1:e vice ordförande Lars-Åke Bergstrand (S) Mira

Läs mer

Begäran om medel för organisering av mottagandet av ensamkommande barn och flyktingar KS-2014/151

Begäran om medel för organisering av mottagandet av ensamkommande barn och flyktingar KS-2014/151 Handläggare Tjänsteskrivelse Diarienummer Mary Nilsson Datum KS-2014/151 2014-02-27 Kommunstyrelsen Begäran om medel för organisering av mottagandet av ensamkommande barn och flyktingar KS-2014/151 Förslag

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sammanträdesrummet Bildhuggaren kl. 08:15-12:00 Beslutande Claes Jägevall (FP) Rolf Eriksson (S) Ann-Britt Danielsson (M) Stefan Larsson (KD) Anne-Marie Wahlström (S) Övriga deltagande Christina

Läs mer

Lars-Erik Jonsson, ersättare ÖLL Agneta Wästbjörk, Karlskoga Kommun Raéd Shaqdih, verkställande tjänsteman Eva Carlsson, sekreterare

Lars-Erik Jonsson, ersättare ÖLL Agneta Wästbjörk, Karlskoga Kommun Raéd Shaqdih, verkställande tjänsteman Eva Carlsson, sekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1-5) Plats och tid Kl 08,30-10,45 Beslutande Niina Laitila, Karlskoga Kommun Sven-Olof Reinholdsson, ÖLL Anita Bohlin-Neuman, Degerfors Kommun Christina Schöön, Försäkringskassan

Läs mer

Kommunfullmäktige beslutade remittera motionen till kommunstyrelsen som remitterade den till fritids- och kulturnämnden.

Kommunfullmäktige beslutade remittera motionen till kommunstyrelsen som remitterade den till fritids- och kulturnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2011-01-10 Blad 15 Ks12 Au 178 Dnr 136/2008-101 Svar på motion om Arboga som allergianpassad kommun Göran Edlund, FP, och Marianne Samuelsson, FP,

Läs mer

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2017-01-16 1(10 ) Plats och tid Beslutande Nämndrummet, Kommunhuset, Skoghall, kl 13:30 16.10 med ajournering kl 15.10-15.20 Per Aspengren (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Alexander

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bo Bergman, s Jonny Bengtsson, s Per-Inge Pettersson, c Åke Nilsson,kd 45-47,52-56 Tommy Ejnarsson, v

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bo Bergman, s Jonny Bengtsson, s Per-Inge Pettersson, c Åke Nilsson,kd 45-47,52-56 Tommy Ejnarsson, v 1(14) Plats och tid Revelj, Hultsfred kl. 08:30-16.35 Beslutande Bo Bergman, s Jonny Bengtsson, s Per-Inge Pettersson, c Åke Nilsson,kd 45-47,52-56 Tommy Ejnarsson, v Övriga deltagande Sven Carlsson, kommunchef

Läs mer

Styrelsemöte i Borgholm Energi Elnät AB

Styrelsemöte i Borgholm Energi Elnät AB 1 Paragrafer 12-14 Styrelsemöte i Plats och tid Badhusgatan 4 16:30 Beslutande Carl Malgerud (M), ordförande Joel Schäfer (S), förste vice ordförande Tomas Lind (FÖL) Anders Nyholm (M) Daniel Nilsson (C)

Läs mer

240 Dnr 2014/208-031 KS

240 Dnr 2014/208-031 KS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) 240 Dnr 2014/208-031 KS Deltagande i utlandskonferens. Kommunstyrelsens arbetsutskott godkänner att näringslivsutvecklare Henrik Linnarsson deltar i studieresa tillsammans

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 4 december (8) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering

Kommunstyrelsens arbetsutskott 4 december (8) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering Kommunstyrelsens arbetsutskott 4 december 2017 1 (8) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 09.00-11.00 Ajournering 09.50-10.00 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Torbjörn Parling (S) ej 78

Läs mer

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), 1:e vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Krister Bergsten (L) för Niklas Svalö (S)

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), 1:e vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Krister Bergsten (L) för Niklas Svalö (S) 1 (10) Plats och tid Gruesalen, onsdagen den 1 mars 2017 kl 09:00-10:15 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), 1:e vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Ersättare

Läs mer

Kommunstyrelsens personalutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Kommunstyrelsens personalutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(9) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 15.10 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Fredrik Jönsson (C), ordf Ingrid Ekström (SD), tjg ers för Teddy Nilsson (SD), vice ordf Jan Zielinski (S) Angelie

Läs mer

Framtidsplan för Skrylle

Framtidsplan för Skrylle Kommunkontoret Tjänsteskrivelse 1 (7) Ekonomiavdelningen Gunilla Welander Kommunstyrelsen gunilla.welander@lund.se Framtidsplan för Skrylle Sammanfattning Skrylleområdet är Lunds största natur- och fritidsområde.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2004-02-04 1. Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2004-02-04 1. Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m) 2004-02-04 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 09.45-11.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m) Kanslichef Per Hildingson Utvecklingschef

Läs mer

Datum. Tjänstemän Linda Anderfjäll, samordnare Ida Frödén sekreterare Sirpa Järvenpää, ekonom. Görel Nilsson (S), Kungsörs kommun

Datum. Tjänstemän Linda Anderfjäll, samordnare Ida Frödén sekreterare Sirpa Järvenpää, ekonom. Görel Nilsson (S), Kungsörs kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid ande Jobbcenter, Köping kl 13.00-14.15 Görel Nilsson (S), Kungsörs kommun, ordförande Carl-Inge Westberg (S), Köpings kommun, ersättare Lizzie Hultqvist (S), Arboga

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 12 Plats och tid Lessebo kommunkontor, tisdagen den 7 maj 2013, kl. 15.00 15.45 ande Monica Widnemark, (s) ordf. Evert Nilsson (s), 2:e vice ordf. Göran Borg (s) Jan O Eriksson (s) Annette Severinsson-Åstrand

Läs mer

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (1) 193 Dnr KS/2017:103. Arbetsutskottets föreslår kommunstyrelsen att föreslå kommunfullmäktige

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (1) 193 Dnr KS/2017:103. Arbetsutskottets föreslår kommunstyrelsen att föreslå kommunfullmäktige Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Arbetsutskott 2017-11-27 1 (1) Sida 193 Dnr KS/2017:103 Motion angående rapportering av enkla hinder i publik miljö - svar Bakgrund En motion har lämnats

Läs mer

Policy för medborgardialog för Ängelholms kommun

Policy för medborgardialog för Ängelholms kommun Policy för medborgardialog för Ängelholms kommun 2017-2019 Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Policy Kommunfullmäktige Dokumentansvarig Diarienummer Senast reviderad Giltig till

Läs mer

Svar på motion Samordningsförbundet Dnr: 9015/55

Svar på motion Samordningsförbundet Dnr: 9015/55 Svar på motion Samordningsförbundet Dnr: 9015/55 Robertsfors Kommun 2016 Innehåll Innehåll Innehåll... 2 1.0 Bakgrund Motion Samordningsförbundet... 3 2.0 Bakgrund Samordningsförbundet Umeå Regionen...

Läs mer

Arbetsmarknads- och integrationsutskottet

Arbetsmarknads- och integrationsutskottet Kallelse Föredragningslista Arbetsmarknads- och integrationsutskottet 1(1) 2019-02-13 Sammanträde Arbetsmarknads- och integrationsutskottet Plats och tid Stadshuset, Kompassen kl 8.30 Ordförande Sekreterare

Läs mer

Löpande rutiner. Antagen av styrelsen

Löpande rutiner. Antagen av styrelsen Löpande rutiner Antagen av styrelsen 2016-11-18 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING SID Innehåll 1 Ansökan om medel... 2 2 Genomförande av aktivitet... 2 3 Redovisning av medel beviljade av styrelsen... 3 4 Redovisning

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid och plats 2018-09-12 - Kommunhuset klockan 13.30-16.05 (ajournering 15.00-15.50) Beslutande Övriga deltagande Carina Zachau (M) - ordförande Gunnar Edvardsson (KD) - förste vice ordförande Christer

Läs mer

Protokoll från presidiets sammanträde, delegationsbeslut

Protokoll från presidiets sammanträde, delegationsbeslut Protokoll från presidiets sammanträde, delegationsbeslut BESLUTANDE Britta Flinkfeldt Peter Roslund ÖVRIGA DELTAGARE Kajsa Myrberg, kansliet Kjell-Åke Halldén, kansliet, sekreterare Lars Alriksson Kjell-Åke

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-01-30. Håkan Lind. Gunweig Svensson. Karina Nilsson. Viktoria Strömberg

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-01-30. Håkan Lind. Gunweig Svensson. Karina Nilsson. Viktoria Strömberg Plats och tid: Förvaltningshuset Rosen kl 13.15 15.50 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg ( Landstiget ) Ordförande Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice ordf Anna Svensson (Arbetsförmedlingen)

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 2016 med preliminär budget för Samordningsförbundet Stockholms stad

Verksamhetsplan och budget 2016 med preliminär budget för Samordningsförbundet Stockholms stad Dnr: Finsam 2016/24 Verksamhetsplan och budget 2016 med preliminär budget för 2017-2018 Samordningsförbundet Stockholms stad Samordningsförbundet Stockholms stad Sid 1 (6) Inledning När lagen om finansiell

Läs mer

Protokoll Dnr: 0005/10

Protokoll Dnr: 0005/10 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN ARBETSFÖRMEDLINGEN REGIONEN Protokoll Dnr: 0005/10 SAMMANTRÄDES ART Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

Bostäder för nyanlända invandrare med uppehållstillstånd

Bostäder för nyanlända invandrare med uppehållstillstånd 1 (5) Arbets- och företagsnämnden Bostäder för nyanlända invandrare med uppehållstillstånd Förslag till beslut 1. Arbets- och företagsnämnden antar kriterier vid införskaffning av bostäder för nyanlända

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset 20 september 2016 kl. 08:30-11.45 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Britt Idensjö,

Läs mer