294 Dnr 2017/ KS. Begäran om anvisning av medel, inköp av LTF och LVDB moduler till Geosecma.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "294 Dnr 2017/ KS. Begäran om anvisning av medel, inköp av LTF och LVDB moduler till Geosecma."

Transkript

1

2 Sammanträdesprotokoll sid 2 (11) Innehållsförteckning: (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 294 Begäran om anvisning av medel, inköp av LTF och LVDB moduler till Geosecma. 295 Information från verksamheten; verkställighet och redovisning av delegationsbeslut. 296 Uppföljnings- och avstämningsmöte med samhällsbyggnadsnämnden. 297 Begäran om planändring, Resedan 8 samt del av 9 och Begäran om godkännande av stängning av väg sommartid, Vincents väg. 299 Yttrande över remiss klimatanpassningsutredningens betänkande SOU 2017:42 Vem har ansvaret? 300 Utökning av verksamheter i arbetsmarknadsavdelningens regi; Återbruk 2018, inköp av fastighet. 301 Fråga om övertagande av vägansvar; Sjölunda vägsamfällighet. 302 Inbjudan, Regiondagarna 2017 Hållbar utveckling på väg mot Inrättande av Folkhälso- och Trygghetsråd. 304 Upprustning fasad, Kronomagasinet, 305 Avslut av ärende; integrationsråd. 306 Fråga om medverkan i projekt för motorburen ungdom Skapande verkstad. 294 Dnr 2017/ KS Begäran om anvisning av medel, inköp av LTF och LVDB moduler till Geosecma. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade att inhämta offert från Geosecma. (dnr 2017/137) gällande gatuunderhåll och lokala trafikföreskrifter. Till dagens sammanträde finns offert på moduler för lokala trafikföreskrifter, varav framgår att inköps- och avtalskostnad uppgår till Modul Inköpspris Årskostnad Gesecma Arc Gis LVDB Gesecma Arc GIS Trafik % konkurrentuppgradering trafik Vårt pris I dagsläget används Sokigo LTF och LVDB med en total årskostnad om kronor. I och med inköp av Geosecmas moduler kommer registrering av lokala trafikföreskrifter ske av personal inom samhällsbyggnadsförvaltningen.

3 Sammanträdesprotokoll sid 3 (11) Vad gäller modul för gatuunderhåll har Borgholm Energi AB valt annan leverantör. Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen anvisa kronor för inköp av modulerna Geosecma ArcGis LVDB och Geosecma ArcGis Trafik. 295 Dnr 2017/ KS Information från verksamheten; verkställighet och redovisning av delegationsbeslut. T f kommunchef Lars-Gunnar Fagerberg informerar om - Stefan Junkka Andersson anställts som fastighetsförvaltare med ansvar för utemiljöer. - kommande analys av vaktmästarorganisationen. - synpunkter från mötet med Borgholm Energi AB gällande förändrad VAtaxa. Kommunstyrelsens arbetsutskott lägger redovisning av delegationsbeslut och verkställighet tillsammans med informationen till handlingarna. 296 Dnr 2015/ KS Uppföljnings- och avstämningsmöte med samhällsbyggnadsnämnden. Till dagens sammanträde är samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott och samhällsbyggnadschefen inbjudna med anledning av kommunstyrelsens uppföljningsansvar av nämndernas verksamhet. Under mötet informeras och diskuteras: - begäran om inhibition vad gäller markanvisning Guntorp. - yttre hamnen. PEAB anser att kommunen ska bjuda in till möte. - Brf landmärkets bygglov. Respektive ordförande och plan- och miljöchefen träffar representanter från bostadsrättsföreningen. - inkomna synpunkter dels att förvaltningen har blivit mera serviceinriktare samt dels hur nämnden hanterar planärenden. - påminnelse om uppdrag att revidera sjöbodspolicyn inför beslut i kommun fullmäktige. Kommunledningskontoret har uppdraget att se över poli-

4 Sammanträdesprotokoll sid 4 (11) cyn. Dnr 2017/ finansiering av fortsatta arbetet med ombyggnation Byxelkroks hamn fram till projektering och upphandling av de olika etapperna. Kommunledning en informerar att kostnaderna ska tas inom projektet. Dnr 2011/ möjligheten att få hjälp hos lantmäterienheten Kalmar kommun. Samhällsbyggnadsförvaltningen undersöker om det är möjligt. - fördjupad översiktsplan för Borgholm-Köpingsvik, länsstyrelsen har begärt förlängning på samrådstiden. - trafikverket besöker kommunstyrelsen 26 september. - detaljplanearbetet Solberga/Tings Ene och Stora Rör. - tillsynsärenden sommarrestauranger. - ekonomin är i balans. Nästa möte 14 november klockan 09:00-11: Dnr 2017/ KS Begäran om planändring, Resedan 8 samt del av 9 och 10. Borgholm Energi AB föreslår kommunstyreslens arbetsutskott att uppdra åt samhällsbyggnadsförvaltningen att genomföra planändring på Resedan. Av beslutet framgår att Borgholm Energi avser att skapa ytterligare möjlighet för bostadsbyggande på Resedan. Gällande detaljplan medger endast byggnation på 25 % av fastigheterna som avses att bildas. Detta möjliggör inte ett maximalt nyttjande av fastigheterna. Borgholm Energi föreslår att planändringsarbetet påbörjas och genomförs enligt beslutsunderlag (kartmaterial). Kommunstyrelsens arbetsutskott uppdrar till samhällsbyggnadsförvaltningen genomföra planändring på Resedan 8 samt del av 9 och 10 enligt Borgholm Energis förslag. Det noteras att detaljplaneändringen ska bekostas av Borgholm Energi AB.

5 Sammanträdesprotokoll sid 5 (11) 298 Dnr 2017/ KS Begäran om godkännande av stängning av väg sommartid, Vincents väg. Stora Rörs Vägförening frågar genom ordförande Göran Lindmark hur kommunen ställer sig till att föreningen stänger av Vincents väg för genomfart sex veckor under sommarsäsongen. Avstängningen skulle fortfarande medge genomfart av cykel och möjliggöra promenad. Vidare hoppas föreningen att avstängningen kan göras så att kommunens servicebilar samt blåljustrafik kan öppna och passera. Det framgår att vägen är privat och att det är skyltat motorfordonstrafik förbjuden. Inga kommunala vägbidrag utgår för vägen. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade i egenskap av trafiknämnd att godkänna att vägföreningen uppför farthinder på vägen. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar i egenskap av trafiknämnd avstyrka begäran om avstängning av Vincents väg. 299 Dnr 2017/ KS Yttrande över remiss klimatanpassningsutredningens betänkande SOU 2017:42 Vem har ansvaret? Miljö- och Energidepartementet ger kommunen möjlighet att lämna synpunkter över Klimatanpassningsutredningens betänkande SOU 2017:42 Vem har ansvaret? Synpunkter ska lämnas senast Samhällsbyggnadsförvaltningen har upprättat förslag på yttrande och kommunens synpunkter. Kommunstyrelsens arbetsutskott avger följande synpunker och yttrande: Borgholms kommun instämmer i utredningens förslag att översiktsplanen ska innehålla en analys av riskerna för översvämning m.m. för bebyggelse och byggnadsverk samt en strategi för hur dessa skador kan minskas eller förhindras. I likhet med utredningen anser vi att sådana analyser i sin helhet ska kunna finansieras genom statsbidrag.

6 Sammanträdesprotokoll sid 6 (11) Kommunen instämmer även i utredningens förslag att det i PBL införs ett undantag som anger att en ansökan om bygglov efter genomförandetiden alltid får avslås om det finns en uppenbar risk för skador på fastigheten eller byggnads-verket på grund av översvämning med mera samt instämmer dessutom i utredningens förslag om ändring av vattentjänstlagen gällande fastighetsägares hantering av dagvatten och ändring av PBL som innebär att detaljplan kan innehålla bestämmelser om förändring av markytans utformning. Särskilt om nationell strategi Det krävs nationella politiska beslut i första hand för att klargöra tidsperspektivet för bebyggelse, d.v.s. till vilket årtal anpassning bör ske. Vidare är det angeläget att utifrån den klimatforskning och de metoder som är tillgängliga besluta vilket klimatscenario det är rimligt att utgå ifrån och hur ofta detta scenario ska omprövas. Finansieringsfrågan Kommunerna är nyckelaktörer när det gäller åtgärder för klimatanpassning men de förväntade och nu kända kostnaderna för klimatanpassning är enorma. De bidrag till kommunala analyser som föreslås i utredningen är inte tillräckliga på något sätt. Det behövs statligt stöd för klimatanpassningsåtgärder redan idag, även om storleken/kostnaden för kommande klimatanpassningsåtgärder ännu inte är slutligt utredd. 300 Dnr 2017/ KS Utökning av verksamheter i arbetsmarknadsavdelningens regi; Återbruk 2018, inköp av fastighet. Kommunstyrelsens arbetsutskott uttalade sig positivt till arbetsmarknadens idé om utökad verksamhet i gårdsmiljö och uppdrog till kommunledningskonoret och arbetsmarknadsavdelningen att utreda möjligheterna att i första hand förverkliga idéerna på Himmelsbergas friluftsmuseum. I tjänsteskrivelse föreslår nu Ola Davidsson chef arbetsmarknadsavdelningen (AMA) att kommunen förvärvar fastigheten Smörblomman 9 så att verksamheten kan utökas. Av skrivelsen framgår att för att kunna utöka AMA:s verksamhet med fler varierade och anpassade arbete och en ökad integration, behövs större lokaler där bl.a. Återbruk och grön rehabilitering kan bedrivas. Alternativ: 1. AMA:s förslag är att förvärva fastigheten Smörblomman 9 på Ängsgatan, med möjlighet att flytta hela AMA:s verksamhet från Hammaren 9, där de idag huserar.

7 Sammanträdesprotokoll sid 7 (11) 2. Annan fastighet förevisas, som uppfyller de behov en sådan verksamhet kräver. Syftet med AMA:s verksamhet är att stödja personer som anses ha en svag ställning på arbetsmarknaden. Inom AMA:s verksamhet finns idag möjlighet till arbetsträning/praktik/arbete inom naturvård, lättare träarbete samt bilvård. De flesta arbetsuppgifterna är fysiskt krävande och arbetsmiljön kräver att personen behöver vara relativt självgående och kan ta till sig instruktioner och arbeta i grupp. Ölandslego har under de senaste åren tappat arbetsuppgifter. Enligt avtal har vi rätt till fem praktikplatser i deras verksamhet. Dessa har vi blivit av med och de skulle kunna ersättas i vår nya verksamhet. En allt större andel av de inskrivna arbetslösa på Arbetsförmedlingen står långt från arbetsmarknaden och behöver utbildning eller annat stöd för att matchas till ett jobb. Många nyanlända ska börja etablera sig på arbetsmarknaden. Fram till lämnar 13 vuxna och under 2018 lämnar 51 vuxna etableringen. Långt ifrån alla dessa har ett jobb att gå till och ett antal är analfabeter. AMA:s samverkanspartner efterfrågar idag platser för deltagare som har ett utökat behov av stöd och kontinuerlig handledning. De personer som inte kan tillgodogöra sig SFI-studierna måste få möjlighet att lära sig språket på annat sätt än genom skolan. För att undvika misslyckanden behöver en del av målgruppen stärkas innan de klarar de krav som ställs på öppna arbetsmarknaden. Möjligheten att göra arbetsförmågebedömningar är idag mycket begränsad då vi inte alltid kan erbjuda för personen lämpliga arbetsuppgifter i vår egen verksamhet. En del behöver möjlighet till kontinuerlig handledning. Konsekvensanalys Med rätt lokal kan AMA erbjuda fler platser och mer individanpassade arbetsuppgifter. AMA måste kunna möta upp behovet som initieras från våra samverkanspartners socialförvaltningens försörjningsstöd, AF, Etableringen och SFI. Möjlighet ges till fler resursanställningar. Möjlighet till ökad integrering. Learning by doing. Samordnare kommer närmare verksamheten. Möjlighet ges att placera skoltrötta ungdomar. Möjlighet ges till, inte så fysiskt krävande aktiviteter. Lättare att hjälpa försörjningsstöd med deras klienter. Eventuella intäkter från försäljning via Återbruket ska användas till bland annat lokal- och personalkostnader. Befintliga lokaler idag är inte ändamålsenliga och måste ses över. Detta kräver framtida investeringar.

8 Sammanträdesprotokoll sid 8 (11) BEAB är positiva till förslaget om återbruk som överensstämmer med åtgärdspunkt i Kommunens avfallsplan (KF ). En service till medborgare som vill bidra med att saker kan återanvändas och på så sätt minska avfallsmängderna. I fastigheten på Ängsgatan finns lägenhet som skulle kunna användas som akutboende. Vid dagens sammanträde återrapporterar t f kommunchef Lars-Gunnar Fagerberg uppdraget enligt 52/17. Det har konstaterats att Himmelsberga inte har några lämpliga lokaler och att tillgängligheten är problem för personer utan körkort. Kommunstyrelsens arbetsutskott uppdrar till kommunledningskontoret undersöka behov utifrån detta förslag och återkomma med förslag på lämplig lokal, inräknat kommunala lokaler som finns redan idag exempelvis Ölandslegos lokal. I och med dagens uppdrag upphör uppdraget enligt 52/ Dnr 2017/ KS Fråga om övertagande av vägansvar; Sjölunda vägsamfällighet. Till dagens sammanträde har styrelsen för Sjölunda vägsamfällighet begärt företräde för att informera om samfällighetens synpunkter på skötsel och ansvar för vägen. Begäran skickades in men de har inte haft möjlighet att komma förrän nu. Det framgår att vägsamfälligheten ansvarar för en vägsträcka om 1,5 km som ingår i kustvägen. Detta innebär att vägen används för turisttrafik med bilar, husvagnar, husbilar, bussar, en hel del tung trafik från stenbrott i Lofta samt annan lastbilstrafik. Vägen är endast tre meter bred, är hastighetsbegränsad till 70 km/tim och markerad som cykelled. I vägsamfälligheten ingår fyra hushåll; två fastboende och två fritidsboende. Vägsamfälligheten ansvarar för all asfaltering och hela underhållet av vägsträckan. Föreningen har 2013 lagt ny asfalt på vägbanan. Styrelsen vill vid dagens sammanträde lyfta frågan om kommunen kan överta ansvaret för vägsträckan då de anser att det är fel att dessa fyra hushåll ska betala underhåll och asfaltering av en väg som används till 99 % av annan trafik än av de boende. Alternativt att sträckan kan ingå i annan vägsamfällighet.

9 Sammanträdesprotokoll sid 9 (11) Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar uppdra till mark- och exploatering att undersöka ansvaret från kommunens sida då vägen ingår i cykelleden, exempelvis förbud mot tung trafik. hos projektledare Bo Thoor undersöka hastighetsbegränsning av hela cykelleden. 302 Dnr 2016/ KS Inbjudan, Regiondagarna 2017 Hållbar utveckling på väg mot Till dagens sammanträde finns inbjudan till Regiondagarna 2017 i Hultsfred oktober. Kommunstyrelsens arbetsutskott utser Ilko Corkovic (S) och Marcel van Luijn (M) att representera kommunledningen på Regiondagarna. 303 Dnr 2017/ KS Inrättande av Folkhälso- och Trygghetsråd. I skrivelse föreslår Marcel van Luijn (M) att ett Folkhälso- och Trygghetsråd inrättas. Av skrivelsen framgår att i av kommunfullmäktige antagen Folkhälsostrategi ingår inrättande av ett Folkhälsoråd. I olika sammanhang har det även framförts önskemål att ha ett Trygghetsråd.. Kommunstyrelsens arbetsutskott uppdrar till folkhälsosamordnare Jhenny Åvik återkomma med förslag på bemanning av ett eventuellt Folkhälsooch Trygghetsråd innan beslut i ärendet. Återrapportering under oktober månad 2017.

10 Sammanträdesprotokoll sid 10 (11) 304 Dnr 2012/ KS Upprustning fasad, Kronomagasinet, Vid kommunstyrelsens sammanträde efterfrågade Marcel van Luijn (M) status vad gäller upprustning av Kronomagasinets fasad. Vid dagens sammanträde framkommer att projektering pågår samt att beslut från länsstyrelsen om godkännande för utförandet finns. Antikvarisk expert är godkänd av länsstyrelsen och följer projektet. Upphandlas för utförande under våren Förslag om finansiering genom budget fastigheter underhåll Dnr 2015/ KS Avslut av ärende; Integrationsråd. Vid kommunstyrelsen sammanträde lyfte ordföranden frågan om det med anledning av beslutade överenskommelser om ökat mottagande och bosättning av nyanlända invandrare samt ökat antal ensamkommande flyktingbarn, kan finnas behov av att utse ett integrationsråd bestående av både politiker och tjänstemän. Kommunstyrelsen uppdrog till arbetsutskottet att utforma förslag till ett integrationsråd bestående av representanter från politiken, tjänstemän och från aktuella aktörer. I samband med avstämningsmöte med socialnämnden lyftes fråga om eventuellt inrättande av integrationsråd, varvid socialförvaltningen föreslog Samuel Norrby som sin representant. Vid dagens sammanträde konstateras att då mottagningen av nyanlända avstannat och verksamheterna utformat ett fungerande samarbete i integrationsfrågor, bör ärendet avslutas. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar integrationsfrågorna ska skötas inom befintlig verksamhet. Kontaktpersoner är integrationssamordnare Eva Karlström som vid behov begär möte med berörd nämnd. med anledning av att mottagandet avstannat inte inrätta något integrationsråd.

11 Sammanträdesprotokoll sid 11 (11) Ärendet avslutas från vidare handläggning. 306 Dnr 2017/ KS Fråga om medverkan i projekt för motorburen ungdom Skapande verkstad. Fryshuset frågar genom verksamhetschef Tina Toller i e-post om kommunens medverkan i Skapande verkstad, ett projekt för motorburen ungdom. om medverkan behövs för att kunna söka pengar hos bland andra Arvsfonden. Projektet är tänkt att bli en plats för ungdomar där de kan driva projekt, skapa och få möjlighet att använda sin kreativitet med mera. Tanken är att skapa en lokal för unga med fokus på meka (verkstad), snickeri, metall, textil, el, programmering, it, matlagning, lack, graffitti och oljemålning samt trädgårdsarbete. En fritidsgård som ställer grovgöra i centrum. För att kunna gå vidare med ansökan vill Fryshuset att kommunen beslutar om och ställer till projektets förfogande: - Lokal + driftkostnader - Lokal med kök, fiber och möjlighet att göra grovjobb i eller i närheten av Borgholm. Med minst ett rum tillräckligt stort för att kunna ha verkstads verksamhet i plus ett par mindre rum för loungehäng, dator och tvspelande. - Förslag till beslut för samarbete, för att kunna påbörja ansökan. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar meddela Fryshuset att i dagsläget finns inga lämpliga lokaler. uppdra till mark och exploatering att undersöka om det finns några lämpliga lokaler för projektet.

266 Dnr 2015/40-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB.

266 Dnr 2015/40-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. Sammanträdesprotokoll sid 2 (7) Innehållsförteckning: 266 Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. 267 Amorteringsplan. 268 Fråga om genomförande av uppdrag; Lokalisering av biogasmack i

Läs mer

Sammanträdesprotokoll sid 1 (8) KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sofie Loirendal

Sammanträdesprotokoll sid 1 (8) KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sofie Loirendal Sammanträdesprotokoll sid 1 (8) Plats och tid Stadshuset, KS-rummet, klockan 08:30-09:30. ande Ilko Corkovic, ordförande (S) Sofie Loirendal (FÖL) Marcel van Luijn (M) Övriga närvarande Marie-Louise Johansson,

Läs mer

Ekonomichef Lars-Gunnar Fagerberg informerar om det preliminära bokslutet 2013 och det ekonomiska läget Dnr 2013/ KS

Ekonomichef Lars-Gunnar Fagerberg informerar om det preliminära bokslutet 2013 och det ekonomiska läget Dnr 2013/ KS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (7) 44 Information. Kommunchef Christina Madeling informerar om de interna avtalen mellan Borgholms kommun och Borgholm Energi AB, BEAB. Bolagets presidium bjuds in till ett

Läs mer

26 Dnr 2016/ KS

26 Dnr 2016/ KS Sammanträdesprotokoll sid 2 (4) 26 Dnr 2016/37-298 KS Godkännande av tilldelningsbeslut samt begäran om anvisning av medel, lokallösning för socialförvaltningens administration i fastigheten Höken. Kommunstyrelsen

Läs mer

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll sid 2 (6) Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 153 Tilldelningsbeslut och begäran om anvisning av medel, förskola i Parkvillan. 154 Yttrande över

Läs mer

Ilko Corkovic Marcel van Luijn, tjg ersättare (M)

Ilko Corkovic Marcel van Luijn, tjg ersättare (M) Sammanträdesprotokoll Sid 1 (5) 2018-11-27 Paragrafer 336-337 Plats och tid Stadshuset, kommunchefens rum, klockan 09:30-09:50 Beslutande ledamöter Staffan Larsson, ordförande (C) Ilko Corkovic (S) Marcel

Läs mer

Begäran om medel för organisering av mottagandet av ensamkommande barn och flyktingar KS-2014/151

Begäran om medel för organisering av mottagandet av ensamkommande barn och flyktingar KS-2014/151 Handläggare Tjänsteskrivelse Diarienummer Mary Nilsson Datum KS-2014/151 2014-02-27 Kommunstyrelsen Begäran om medel för organisering av mottagandet av ensamkommande barn och flyktingar KS-2014/151 Förslag

Läs mer

Motion från Christina Fosnes (M) om motprestation vid försörjningsstöd

Motion från Christina Fosnes (M) om motprestation vid försörjningsstöd UTDRAG 1 (3) Sammanträdesdatum 2016-12-13 195 Motion från Christina Fosnes (M) om motprestation vid försörjningsstöd Dnr SN 2016/0589.02.05 Handlingar Tjänsteskrivelse daterad 2016-11-29. Motion från Christina

Läs mer

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll sid 2 (9) Innehållsförteckning: 385 Avsiktsförklaring kommande skolskjutsupphandling KLT. 386 Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. 387 Återrapportering; A-huset,

Läs mer

72 Dnr 2016/ KS. Godkännande av tilldelningsbeslut samt begäran om anvisning av medel, ombyggnad av av två korridorer på Ekbacka till HVB-hem

72 Dnr 2016/ KS. Godkännande av tilldelningsbeslut samt begäran om anvisning av medel, ombyggnad av av två korridorer på Ekbacka till HVB-hem Sammanträdesprotokoll sid 2 (4) KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum 2016-04-18 72 Paragrafer 72 Dnr 2016/66-059 KS Godkännande av tilldelningsbeslut samt begäran om anvisning av medel, ombyggnad av av två

Läs mer

Information, förändrad taxekonstruktion VA. 264 Dnr 2015/ KS. 265 Dnr 2012/ KS

Information, förändrad taxekonstruktion VA. 264 Dnr 2015/ KS. 265 Dnr 2012/ KS Sammanträdesprotokoll sid 2 (5) Innehållsförteckning: (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 263 Information, förändrad taxekonstruktion VA. 264 Information, fastighetsfunktionen. 265 Tilldelningsbeslut;

Läs mer

Tjänsteskrivelse Hemställan från socialnämnden om integrationssamordning

Tjänsteskrivelse Hemställan från socialnämnden om integrationssamordning VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE KOMMUNLEDNINGSKONTORET 2015-04-22 DNR KS 2015.033 EMELIE HALLIN SID 1/2 STABSCHEF 08-58785203 EMELIE.HALLIN@VALLENTUNA.SE KOMMUNSTYRELSEN Tjänsteskrivelse Hemställan

Läs mer

2011-07-05 137-141. 137 Dnr 2011/70-023 KS. Personalchef Krister Kronzell redogör för ärendet.

2011-07-05 137-141. 137 Dnr 2011/70-023 KS. Personalchef Krister Kronzell redogör för ärendet. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (6) 137 Dnr 2011/70-023 KS Anställning av ny kommunchef. Personalchef Krister Kronzell redogör för ärendet. Eftersom kommunchef Lars Frick kommer att gå i pension vid årsskiftet

Läs mer

157 Dnr KS. Workshop framtagande av varumärke. Kommunstyrelsen uppdrar till kommunstyrelsens arbetsutskott. 158 Dnr 2014/ KS

157 Dnr KS. Workshop framtagande av varumärke. Kommunstyrelsen uppdrar till kommunstyrelsens arbetsutskott. 158 Dnr 2014/ KS Sammanträdesprotokoll sid 2 (5) Innehållsförteckning: 157 Workshop framtagande av varumärke, uppdrag.. 158 Bemyndigande att teckna avtal, firmatecknare.. 159 Bemyndigande att teckna bankmedel, fondmedel

Läs mer

224 Dnr 2015/221-298 KS

224 Dnr 2015/221-298 KS Sammanträdesprotokoll sid 2 (9) Innehållsförteckning 224 Lokalförsörjning; godkännande av omedelbar igångsättning och ianspråktagande av medel för anpassning av två korridorer på Ekbacka. 225 Lokalförsörjning;

Läs mer

Uppföljnings- och avstämningsmöte, socialnämndens arbetsutskott. 151 Dnr 2015/129-012 KS

Uppföljnings- och avstämningsmöte, socialnämndens arbetsutskott. 151 Dnr 2015/129-012 KS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (7) Innehållsförteckning: 151 Uppföljnings- och avstämningsmöte, socialnämndens arbetsutskott. 152 Information; åtgärder duschutrymmen; sporthallen, Viktoriaskolan. 153 Rekrytering,

Läs mer

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Bengt-Åke Torhall (FP) Henrik Erlingson (C)

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Bengt-Åke Torhall (FP) Henrik Erlingson (C) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-02 1 (12) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kl. 08:30-11:40. Ajournering 09:05-09:45 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Ronny Löfquist

Läs mer

Sammanträdesprotokoll sid 1 (11) KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Marcel van Luijn

Sammanträdesprotokoll sid 1 (11) KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Marcel van Luijn Sammanträdesprotokoll sid 1 (11) Plats och tid Stadshuset, KS-rummet, klockan 08:30-15:50 ande Ilko Corkovic, ordförande (S) Sofie Loirendal (FÖL) Marcel van Luijn (M) Övriga närvarande Marie-Louise Johansson,

Läs mer

Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum Åsnen, Torggatan 12, Tingsryd. Ärende Föredragande Anteckningar tjänsteman

Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum Åsnen, Torggatan 12, Tingsryd. Ärende Föredragande Anteckningar tjänsteman KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT KALLELSE/ UNDERRÄTTELSE Tid: Tisdagen den 11 september 2018, kl. 08.30 Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum Åsnen, Torggatan 12, Tingsryd Ärende Föredragande Anteckningar

Läs mer

108 Dnr 2012/ och 2012/ KS. Avsiktsförklaring, park- och nöjesrestaurang m m i Societetsparken, del av Borgholm 11:1.

108 Dnr 2012/ och 2012/ KS. Avsiktsförklaring, park- och nöjesrestaurang m m i Societetsparken, del av Borgholm 11:1. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (6) 108 Dnr 2012/110-261 och 2012/121-261 KS Avsiktsförklaring, park- och nöjesrestaurang m m i Societetsparken, del av Borgholm 11:1. Till dagens sammanträde finns avsiktsförklaring

Läs mer

Kommunstyrelsen godkänner dagordningen med det tillkommande ärende inköp av innebandysarg till Åkerbohallen i Löttorp.

Kommunstyrelsen godkänner dagordningen med det tillkommande ärende inköp av innebandysarg till Åkerbohallen i Löttorp. Sammanträdesprotokoll sid 2 (11) Innehållsförteckning: (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 161 Godkännande av dagordning. 162 Besök från trafikverket 163 Inköp av innebandysarg till Åkerbohallen

Läs mer

KALLELSE. Plats och tid för Stadshuset, KS-rummet, Borgholm, , klockan 13:00 sammanträdet Ilko Corkovic / Magdalena Widell

KALLELSE. Plats och tid för Stadshuset, KS-rummet, Borgholm, , klockan 13:00 sammanträdet Ilko Corkovic / Magdalena Widell 1 Kommunstyrelsen KALLELSE Plats och tid för Stadshuset, KS-rummet, Borgholm, 2017-09-26, klockan 13:00 sammanträdet Ilko Corkovic / Magdalena Widell Ordförande Sekreterare Utses att justera:. Plats och

Läs mer

Anders Johnsson (M), ordförande Stefan Lamme (M) tjänstgör för Håkan Erlandsson (C) Christer Vigren (ÖP) Karl-Erik Olsson (S) Pia Ingvarsson (S)

Anders Johnsson (M), ordförande Stefan Lamme (M) tjänstgör för Håkan Erlandsson (C) Christer Vigren (ÖP) Karl-Erik Olsson (S) Pia Ingvarsson (S) 2012-03-14 1 (6) Plats och tid Marint centrum, kl. 08.00 08.20 Beslutande Anders Johnsson (M), ordförande Stefan Lamme (M) tjänstgör för Håkan Erlandsson (C) Christer Vigren (ÖP) Karl-Erik Olsson (S) Pia

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-11-03 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 09:15-09:30 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Kristina

Läs mer

1 Dnr 2012/32-318 KS. Vägbidrag 2012, turistvägar och enskilda vägar.

1 Dnr 2012/32-318 KS. Vägbidrag 2012, turistvägar och enskilda vägar. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (10) 1 Dnr 2012/32-318 KS Vägbidrag 2012, turistvägar och enskilda vägar. Vid kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde 2012-12-11 redovisade ekonom Caroline Johansson att

Läs mer

9s7. 20t2.279) 1. Handläggning avnyanlända fly}tingar som inte är arbetsföra 2. Nyanlända flyktingar - Utredning VALLENTUNA KOMMUN

9s7. 20t2.279) 1. Handläggning avnyanlända fly}tingar som inte är arbetsföra 2. Nyanlända flyktingar - Utredning VALLENTUNA KOMMUN VALLENTUNA KOMMUN Kom mu nstyrelsens a rbetsutskott Sa m ma nträdesprotokol I 2072-06-14 1s (20) 9s7 Handläggning av nyanlända flyktingar som inte är arbetsföra (KS 20t2.279) Beslut Arbetsutskottets förslag:

Läs mer

Handläggning av nyanlända flyktingar som inte är arbetsföra (KS

Handläggning av nyanlända flyktingar som inte är arbetsföra (KS Sammanträdesprotokoll 14 (21) Kommunstyrelsen 2012-09-03 124 Handläggning av nyanlända flyktingar som inte är arbetsföra (KS 2012.279) Beslut Kommunstyrelsen foreslär fullmäktige att: 1. Socialfårvaltningen

Läs mer

Överenskommelse om mottagning och bosättning av nyanlända invandrare

Överenskommelse om mottagning och bosättning av nyanlända invandrare Kommunstyrelsen ORDFÖRANDEFÖRSLAG Dnr KS/2015:173-723 2015-04-13 1/1 Överenskommelse om mottagning och bosättning av nyanlända invandrare Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige

Läs mer

MÖLLE OCH NYHAMNSLÄGE

MÖLLE OCH NYHAMNSLÄGE Dnr KS/2015/26 PLANUTREDNING FÖR ÄNDRAT HUVUDMANNASKAP FÖR ALLMÄNNA PLATSER I MÖLLE OCH HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN 2015-11-05 FÖRSLAG TILL BESLUT Planavdelningen får i uppdrag att genomföra planändring

Läs mer

Klimatanpassningsutredningens betänkande SOU 2017:42 Vem har ansvaret?

Klimatanpassningsutredningens betänkande SOU 2017:42 Vem har ansvaret? YTTRANDE Vårt ärendenr: 2017-09-08 Sektionen för planering, säkerhet och miljö Emilie Gullberg Miljö- och energidepartementet 10333 STOCKHOLM Klimatanpassningsutredningens betänkande SOU 2017:42 Vem har

Läs mer

2010-12-14. Uppdrag enligt Lagen om etableringsinsatser för vissa nyanlända invandrare (2010:197). Dnr KS 2010-619

2010-12-14. Uppdrag enligt Lagen om etableringsinsatser för vissa nyanlända invandrare (2010:197). Dnr KS 2010-619 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 393 2010-12-14 022. Uppdrag enligt Lagen om etableringsinsatser för vissa nyanlända invandrare (2010:197). Dnr KS

Läs mer

61 Dnr 2012/134-212 KS. Fördjupad översiktsplan Byxelkrok; godkännande för granskning.

61 Dnr 2012/134-212 KS. Fördjupad översiktsplan Byxelkrok; godkännande för granskning. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) 61 Fördjupad översiktsplan Byxelkrok; godkännande för granskning. 62 Information; Ölands Gymnasium. 63 Information; Borgholms 200-års jubileum. 64 Utdelning 2014; ändring

Läs mer

266 Dnr 2014/226-106 KS

266 Dnr 2014/226-106 KS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (7) 266 Dnr 2014/226-106 KS Information; utökat driftåtagande. IT-chef Niklas Palmquist informerar om det uppdrag han i egenskap av gemensam IT-chef erhållit av Mörbylånga kommun

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-03-27. Kommunhuset, lokal Mellanfryken, torsdag 27 mars 2014, kl. 15.00 ÄRENDE DNR

Sammanträdesdatum 2014-03-27. Kommunhuset, lokal Mellanfryken, torsdag 27 mars 2014, kl. 15.00 ÄRENDE DNR TEKNISKA NÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-03-27 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, torsdag 27 mars 2014, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR - Val av justerare samt dag och tid för

Läs mer

Stadshuset, KS-rummet, 08:30-10:30. Staffan Larsson, ordförande Marcel van Luijn, tjg ersättare

Stadshuset, KS-rummet, 08:30-10:30. Staffan Larsson, ordförande Marcel van Luijn, tjg ersättare 1 Sammanträdesprotokoll Sid 1 (11) 2019-01-15 Plats och tid Stadshuset, KS-rummet, 08:30-10:30 ande ledamöter Ilko Corkovic Staffan Larsson, ordförande Marcel van Luijn, tjg ersättare Övriga närvarande

Läs mer

31 Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. 32 Diskussion; Kapelluddens Campings önskemål om anslutning till fjärrvärmeanläggning

31 Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. 32 Diskussion; Kapelluddens Campings önskemål om anslutning till fjärrvärmeanläggning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (6) Innehållsförteckning 31 Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. 32 Diskussion; Kapelluddens Campings önskemål om anslutning till fjärrvärmeanläggning 33 Utdelning

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott Björn Furugren Beselin (C) (ordförande) Maya Mallo (M) (vice ordförande) Ing-Marie Elfström (S)

Socialnämndens arbetsutskott Björn Furugren Beselin (C) (ordförande) Maya Mallo (M) (vice ordförande) Ing-Marie Elfström (S) 1 (1) Plats och tid Frösundarummet kl 08:30-12:00 ande närvarande Björn Furugren Beselin (C) (ordförande) Maya Mallo (M) (vice ordförande) Ing-Marie Elfström (S) Övriga närvarande Vildana Zorlak (Tf socialchef),

Läs mer

Martin Fransson. Anders Johnsson. Karl-Erik Olsson. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Martin Fransson. Anders Johnsson. Karl-Erik Olsson. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2011-12-07 1 (10) Plats och tid Rådhuset, kl. 08.00 12.45 Beslutande Anders Johnsson (M), ordförande Stefan Lamme (M) tjänstgör för Håkan Erlandsson (C) Christer Vigren (ÖP) deltog inte vid företagsbesöken

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsnämnden Sida 1 (17) Plats och tid Bildhuggaren, måndagen den 28 januari 2019 kl 15:00-17:00 ande Bengt Ferm (S), Ordförande Per-Olof Qvick (M), 1:e vice ordförande Andreas Dahlborg (L) Kenneth Grad (C) Thomas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) 2015-04-13 42-62 KOMMUNFULLMÄKTIGE

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) 2015-04-13 42-62 KOMMUNFULLMÄKTIGE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) Innehållsförteckning: 42 Godkännande av kungörelse. 43 Godkännande av dagordning. 44 Politiska uppdrag; ny M-ersättare och V-ersättare, kommunfullmäktige 2014-2018. 45

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2009-09-22 1 (9) Plats och tid Magistraten, Rådhuset, Askersund 2009-09-22 kl.15.00 17.10. Beslutande Torbjörn Karlsson (s), ordförande Kurt Andersson (s) Leif-Åke

Läs mer

18 Dnr 2013/20-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi.

18 Dnr 2013/20-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (8) 18 Dnr 2013/20-012 KS Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi. Till dagens sammanträde är presidiet i Borgholm Energi AB inbjudna för information och diskussion

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-03-26. Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 26 mars 2014, kl. 15.00. 3 Föregående protokoll SN 14/13

Sammanträdesdatum 2014-03-26. Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 26 mars 2014, kl. 15.00. 3 Föregående protokoll SN 14/13 SOCIALNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-03-26 PLATS OCH TID Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 26 mars 2014, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Val av justerare 2 Godkännande av dagordning

Läs mer

47 Dnr 2016/ KS. Ansökan om årligt stöd, utbildningsinsatser och studiebesök för nämndemän. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar

47 Dnr 2016/ KS. Ansökan om årligt stöd, utbildningsinsatser och studiebesök för nämndemän. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar Sammanträdesprotokoll sid 2 (8) Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 47 Ansökan om årligt stöd, utbildningsinsatser och studiebesök för nämndemän. 48 Information om

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid och plats 2018-09-12 - Kommunhuset klockan 13.30-16.05 (ajournering 15.00-15.50) Beslutande Övriga deltagande Carina Zachau (M) - ordförande Gunnar Edvardsson (KD) - förste vice ordförande Christer

Läs mer

Byggnads- och trafiknämnden

Byggnads- och trafiknämnden Plats och tid Bonaren, tisdagen den 14 mars 2017 kl 17:00 19:00 ande Gunnel Johansson (S), Ordförande Kenth Wengholm (M), 1:e vice ordförande Jan Holm (S) Jan Gustafsson (C) Janeric Dahlin (L) Jan Lundqvist

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 23 maj 2017 kl. 8:30-9:10 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 61-63 Beslutande Ingemar Einarsson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza

Läs mer

Protokoll. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Nr 1. Tid: Onsdag den 21 januari 2015, kl 10.00. Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum

Protokoll. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Nr 1. Tid: Onsdag den 21 januari 2015, kl 10.00. Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum Protokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott Nr 1 Tid: Onsdag den 21 januari 2015, kl 10.00 Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum Ledamöter: Anna Rheyneuclaudes Kihlman (M) ordförande Carl-Johan Schiller

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (15) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-10.55 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Socialnämndens arbetsutskott 2017-02-07 16 Byggnation av gruppboende enligt LSS (SN 2016.103) Beslut Arbetsutskottet beslutar att föreslå att: Socialnämnden beslutar

Läs mer

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-02-03, kl 0900-1200 ande Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Samlingssalen, Kyrkbacksskolan, Kopparberg Tid 18.30-20.05 Beslutande Enligt bilaga. Övriga deltagande Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, tillförordnad

Läs mer

288 Motion om att inrätta ett integrationsråd. Miljöpartiet de gröna

288 Motion om att inrätta ett integrationsråd. Miljöpartiet de gröna PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Sida 2016-09-26 1 (2) KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Dnr KSF 2016/156 288 Motion om att inrätta ett integrationsråd. Miljöpartiet de gröna Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott

Läs mer

Sida 1(10) PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl

Sida 1(10) PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 1(10) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-11.00 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordförande Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN. Integrationsstrategi för Tomelilla kommun. Kf 169/2017 Dnr KS 2016/379

TOMELILLA KOMMUN. Integrationsstrategi för Tomelilla kommun. Kf 169/2017 Dnr KS 2016/379 TOMELILLA KOMMUN Kf 169/2017 Dnr KS 2016/379 Integrationsstrategi för Tomelilla kommun Antagen av kommunfullmäktige den 11 december 2017, Kf 169. Gäller från den 19 december 2017. Dokumentansvarig politisk

Läs mer

Fler i arbete snabbare etablering och minskade kostnader i försörjningsstöd, återrapportering

Fler i arbete snabbare etablering och minskade kostnader i försörjningsstöd, återrapportering Tjänsteskrivelse 1 (5) Kommunledningsförvaltningen Paul Håkansson 2018-08-28 rev 2018-09-27 rev 2018-10-15 Dnr KS 2018-555 Kommunstyrelsen Fler i arbete snabbare etablering och minskade kostnader i försörjningsstöd,

Läs mer

KS Ärende 15. Från etablering till anställning

KS Ärende 15. Från etablering till anställning KS Ärende 15 Från etablering till anställning Tjänsteskrivelse 2013-11-21 Handläggare: Stefan Larsson KS 2013.0330 Kommunstyrelsen Från etablering till anställning Sammanfattning Arbetsförmedlingen har

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2007-03-19

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2007-03-19 1 Plats och tid Vrigstad Värdshus, måndagen den 19 mars 2007 klockan 19.00-21.15 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Stefan Gustafsson (kd), Annika Andersson (kd), Kennet Larsson (sd), Kerstin

Läs mer

Clara Wiklund, kommunsekreterare Peter Carlstedt, kommunchef

Clara Wiklund, kommunsekreterare Peter Carlstedt, kommunchef 1(6) Plats och tid Micael Melanders tjänsterum, kommunhuset, våning 4, 13.30-14.00 Beslutande Ledamöter Micael Melander (S) Gudrun Sjödin (S) Bertil Böhlin (C) Johan Nordenmark (M) Jon Björkman (V) Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Lomma kommunhus, Sammanträdesrum Önnerup Tid 2019-10-15, kl. 08:03-10:58 Sammanträdesdatum s. 1 (6) Beslutande Övriga deltagare Susanne Borgelius (M) Charlott Enocson (M) Pia Johnson (S) Christian

Läs mer

1 Anställning av socialchef. 2 Anställning av utbildningschef. 3 Information; rekrytering kommunchef. 1 Dnr 2017/ KS

1 Anställning av socialchef. 2 Anställning av utbildningschef. 3 Information; rekrytering kommunchef. 1 Dnr 2017/ KS Sammanträdesprotokoll sid 2 (5) Innehållsförteckning: (Klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 1 Anställning av socialchef. 2 Anställning av utbildningschef. 3 Information; rekrytering kommunchef.

Läs mer

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Ola Lorentzson (SD)

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Ola Lorentzson (SD) 1(10) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.40 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Ola Lorentzson

Läs mer

2 Val av protokolljusterare, justering kommunkansliet Allmänhetens frågestund

2 Val av protokolljusterare, justering kommunkansliet Allmänhetens frågestund Kungörelse 1 (2) Ersättarna för kännedom Kommunfullmäktige 2017-01-24 Tid för sammanträde måndagen den 6 februari 2017 kl. 18:30 Lokal Skeppet, Målilla Fredrik Eirasson Ordförande Johan Sandell Sekreterare

Läs mer

TJÄNSTESKRIVELSE. Till kommunstyrelsen. Återrapportering och förslag till kommunfullmäktige; Öland en kommun

TJÄNSTESKRIVELSE. Till kommunstyrelsen. Återrapportering och förslag till kommunfullmäktige; Öland en kommun TJÄNSTESKRIVELSE Datum Beteckning 1 (2) 2018-11-21 2016/191 106 Handläggare Jens Odevall Kommunchef Ert datum Er beteckning Till kommunstyrelsen Återrapportering och förslag till kommunfullmäktige; Öland

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-01-14 1 (12) Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-01-14 1 (12) Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C) Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-01-14 1 (12) Plats och tid Kommunhuset den 14 januari 2014 kl. 08.00 14.45 ande Övriga närvarande Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C) Curt-Rune Roos

Läs mer

Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister Mattsson (S) Bengt Mård (M) Tommy Edenholm (KV)

Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister Mattsson (S) Bengt Mård (M) Tommy Edenholm (KV) 7HYLTE KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-04-13 1 (7) Plats och tid Räddningsstationen, Hyltebruk kl 08.30 12.00 Beslutande Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister

Läs mer

Håkan von Dolwitz, bygg- och GIS-chef Amanda Jansson, plan- och exploateringschef 58 Marijana Kitl, arkitekt 58

Håkan von Dolwitz, bygg- och GIS-chef Amanda Jansson, plan- och exploateringschef 58 Marijana Kitl, arkitekt 58 Plats och tid Kommunhuset, "Långö", Kungshamn, 2018-11-22 kl 08.30-14:45 Beslutande Robert Yngve (KD) ordförande Sture Karlsson (L), tjänstgörande ersättare Britt Wall (S) Övriga deltagare Håkan von Dolwitz,

Läs mer

Motion av Simon Alm (SD) om husvagnar till nyanlända KSN

Motion av Simon Alm (SD) om husvagnar till nyanlända KSN 1 (1) KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2019-05-08 98 Beslut Kommunstyrelsen beslutar Reservation Simon Alm (SD) reserverar sig mot beslutet till förmån för eget yrkande. Sammanfattning

Läs mer

Ledamot som är förhindrad att närvara vid sammanträdet ska ringa in sin personliga ersättare.

Ledamot som är förhindrad att närvara vid sammanträdet ska ringa in sin personliga ersättare. 1 (5) VÄLKOMMEN Datum och tid: 2017-05-09, kl 13:30 Plats: Sessionssalen Ledamot som är förhindrad att närvara vid sammanträdet ska ringa in sin personliga ersättare. Tekniska utskottets ledamöter, Teknisk

Läs mer

Sammanträdesprotokoll sid 1 (6) KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sofie Loirendal

Sammanträdesprotokoll sid 1 (6) KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sofie Loirendal Sammanträdesprotokoll sid 1 (6) Plats och tid Stadshuset, KS-rummet klockan 08:30 12:45 Beslutande Ilko Corkovic, ordförande (S) Sofie Loirendal (FÖL) Marcel van Luijn (M) Övriga närvarande Marie-Louise

Läs mer

Redovisning av uppdrag att initiera en el-bilpark i kommunen. Beslutsunderlag Samhällsbyggnads förvaltningens tjänsteutlåtande daterat 2014-10-20.

Redovisning av uppdrag att initiera en el-bilpark i kommunen. Beslutsunderlag Samhällsbyggnads förvaltningens tjänsteutlåtande daterat 2014-10-20. Sammanträdesprotokoll för Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-1 1-12 å. AU 9:8 Dnr. KS 2013/0103-410 Redovisning av uppdrag att initiera en el-bilpark i kommunen Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsen

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (8)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (8) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna. Kl 14.00 14.34 ande Elwe Nilsson (M), ordförande, Patrik Lundholm (C), Kenneth Bylund (S), Roger Gadde

Läs mer

2011-03-21 36-46. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse.

2011-03-21 36-46. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (9) 36 Godkännande av kungörelse. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. 37 Godkännande av dagordning. Ordförande Jan Erici meddelar att dagordningen kompletteras

Läs mer

Bortföring av dag- och dräneringsvatten inom Långasandsområdet.

Bortföring av dag- och dräneringsvatten inom Långasandsområdet. Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2012-05-15 131 Bortföring av dag- och dräneringsvatten inom Långasandsområdet. Dnr KS 2011-415 KS Beslut Arbetsutskottet

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsnämnden Sida 1 (15) Plats och tid Svarvaren, måndagen den 12 november 2018 kl 16:30-19:00 ande Per Gren (S), Ordförande Per-Olof Qvick (M), 1:e vice ordförande Thomas Carlsson (S) Liselott Nydén (S) Kenneth Grad

Läs mer

Återrapportering - E-förslag om skyltning av Furuhillsvägen Ärende 26 KS 2018/322

Återrapportering - E-förslag om skyltning av Furuhillsvägen Ärende 26 KS 2018/322 Återrapportering - E-förslag om skyltning av Furuhillsvägen Ärende 26 KS 2018/322 Sida 252 av 263 Tjänsteskrivelse 1(2) 2018-10-15 Dnr: KS 2018/322 Kommunstyrelsen Återrapportering - E-förslag om skyltning

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2012-05-09 kl 10:30-11:10 Beslutande: Åsa Herbst (M) Liss Böcker (C) BrittMarie Hansson (S) Göran Larsson (M) Eva Kullenberg (FP) Övriga närvarande: Lena

Läs mer

2010-12-20 Sida 15 (33) Flyktingmottagande 2011 -tvåårsavtal, ksau 205

2010-12-20 Sida 15 (33) Flyktingmottagande 2011 -tvåårsavtal, ksau 205 mtranas KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum -- --" KOMMUNS1YRELSEN 2010-12-20 Sida 15 (33) 192 Dm 523/10 Flyktingmottagande 2011 -tvåårsavtal, ksau 205 Ett nytt förslag till överenskommelse

Läs mer

Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG 45 KS/2016:25. Obesvarade motioner och medborgarförslag mars 2016

Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG 45 KS/2016:25. Obesvarade motioner och medborgarförslag mars 2016 Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Arbetsutskott 2016-03-14 1 (1) Sida 45 KS/2016:25 Obesvarade motioner och medborgarförslag mars 2016 Enligt kommunfullmäktiges arbetsordning ska kommunstyrelsens

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Kallelse

KOMMUNFULLMÄKTIGE Kallelse Tid: Tisdag 2019-05-21 klockan 18:30 Plats: Lärcenter Justerare: Tid för justering: Fredag 2019-05-24 klockan 15:00 Gruppmöten: Enligt separat kallelse Föredragningslista: Nr Ärende Diarienr Föredragande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1 (11) Plats och tid Sammanträdesrum 3, kl 13.00-17.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgör ers Övriga deltagande Ersättare Åselotte Andersson (KD) ordf Anders Bengtsson (M) Håkan Hjelm (C)

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-09-13 1 (8)

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-09-13 1 (8) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-09-13 1 (8) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa 2010-09-13 klockan 08.00-15.00 Beslutande: Anders Ljung (C), ordförande Åke Almqvist (M) Solveig Danielsson (KD) Sigvard

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1/6. Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdestid: kl

Sammanträdesprotokoll 1/6. Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdestid: kl Socialnämndens arbetsutskott 2015-11-30 1/6 Sammanträdestid: 2015-11-30 kl. 9.00 12.20 Lokal: Sammanträdesrum Borgmästaren, stadshuset, Lysekil Tjänstgörande ledamöter och ersättare: Maria Forsberg (S)

Läs mer

Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, 2013-02-27 kl 08.00-8.50

Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, 2013-02-27 kl 08.00-8.50 1(10) Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, kl 08.00-8.50 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Ny förbundsordning för Värmlands Läns Vårdförbund

Ny förbundsordning för Värmlands Läns Vårdförbund Protokoll Kommunstyrelsen den 12 september 2005 Ks 105 Dnr KS05/297 701 Ny förbundsordning för Värmlands Läns Vårdförbund Sedan 1 mars 2005 har social- och omsorgsförvaltningen i Forshaga kommun övertagit

Läs mer

Pressinformation inför kommunstyrelsens sammanträde

Pressinformation inför kommunstyrelsens sammanträde 1 2010-05-25 Kommunstyrelsen Pressinformation inför kommunstyrelsens sammanträde Före dagens ordinarie kommunstyrelsesammanträde har kommunstyrelsen ett så kallat temasammanträde. Temat är Kommunens service

Läs mer

Icke tjänstgörande ersättare Lars Wingerup (S), Heléne Bolling (S), Hans Åslund (V), Kerstin Karlsson (C) och Robin Hagström (SD)

Icke tjänstgörande ersättare Lars Wingerup (S), Heléne Bolling (S), Hans Åslund (V), Kerstin Karlsson (C) och Robin Hagström (SD) PROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Oskarshamnssalen, kl. 10:00-11:45 Beslutande Mathias R Karlsson (S), ordförande Frida Bergvall (S) Joakim Rylin (S) Matti Wahlström (V) Elisabeth Wanneby (MP) 2:e vice ordförande

Läs mer

~-~~... : ~Tingsryds. ~kommun Kommunstyrelsens arbetsutskott ~~~-~~c,,0f:c.=... Anna Johansson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (25)

~-~~... : ~Tingsryds. ~kommun Kommunstyrelsens arbetsutskott ~~~-~~c,,0f:c.=... Anna Johansson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (25) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (25) Plats och tid Beslutande Kommunstyrelsen sammanträdesrum Åsnen, Torggatan 12, Tingsryd Måndagen den 18 april 2016, kl. 08.30-12.00 Mikael Jeansson (S), ordf. Barbro Svensson

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl. Bengt Sundström (fp) Bengt-Olof Roos (kd)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl. Bengt Sundström (fp) Bengt-Olof Roos (kd) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2006-06-20 141 Tid 8.30-9.45 Plats Stadshuset Omfattning 142-148 ande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl

Läs mer

Sammanträdesprotokoll sid 1 (5) PENSIONÄRSRÅD

Sammanträdesprotokoll sid 1 (5) PENSIONÄRSRÅD Sammanträdesprotokoll sid 1 (5) Plats och tid Socialkontoret i Borgholm, kl 09.00 11.40 Beslutande Ilko Corkovic, KSAU Sofie Loirendal, KSAU Marcel van Luijn, KSAU Stefan Fosseus, SPF, NÖ Inga-Britt Goderlöv,

Läs mer

Byggnads- och trafiknämnden

Byggnads- och trafiknämnden Plats och tid Bonaren, torsdagen den 6 oktober 2016 kl 17:00 19:00 ande Gunnel Johansson (S), Ordförande Kenth Wengholm (M), 1:e vice ordförande Jan Holm (S) Jan Gustafsson (C) Jan Lundqvist (KD) Erlinda

Läs mer

Sammanträdet inleds med att ledamöterna samlas vid Slottsskolan för en guidad rundvandring.

Sammanträdet inleds med att ledamöterna samlas vid Slottsskolan för en guidad rundvandring. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (5) Sammanträdet inleds med att ledamöterna samlas vid Slottsskolan för en guidad rundvandring. Nämnden godkänner ordförandens förslag att ta upp arbetsutskottets diskussion

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-12-09 1 [10] Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kommunkontoret kl 08.30 10.10 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Lars Thorsson (M) Louise Marklund (KA) Benny Andersson

Läs mer

Grästorps kommun Allmänna utskottet

Grästorps kommun Allmänna utskottet Sidan 1 av 12 Plats och tid Kommunalrådets rum, Grästorp, kl 13.00 16.15 Beslutande Ordinarie Kent Larsson (M) Göran Enström (S) Per Götell (FP) Kent Hansson (M) Maria Toll (C) Svante Classon (C) Jens

Läs mer

2015-08- 2 4. Sammanträdesprotokoll. Gagnefs kommun. Sn 31. Utökat mottagande av ensamkommande barn/ungdomar

2015-08- 2 4. Sammanträdesprotokoll. Gagnefs kommun. Sn 31. Utökat mottagande av ensamkommande barn/ungdomar Gagnefs kommun Socialnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2015-08-24 Sida 2 Dnr 2015:73/13 ----------, GAGNEFS KOMMUN Sn 31 Utökat mottagande av ensamkommande barn/ungdomar Socialnämnden föreslår

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2011-02-15 Sid: 1 Instans Allmänna utskottet Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 13.00-16.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Nicklas Huuva (KD) ordförande Bengt-Göran

Läs mer

32 Dnr 2016/ KS. Budget 2018; kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott taxor och avgifter.

32 Dnr 2016/ KS. Budget 2018; kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott taxor och avgifter. Sammanträdesprotokoll sid 2 (6) 32 Dnr 2016/246-041 KS Budget 2018; kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott taxor och avgifter. Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott diskuterar tillsammans med

Läs mer

Detaljplan för Bärstad- Smörsoppsvägen, Hammarö kommun

Detaljplan för Bärstad- Smörsoppsvägen, Hammarö kommun Samrådsredogörelse Detaljplan för Bärstad- Smörsoppsvägen, Hammarö kommun 2018-09-28 Dnr 2017/317 1 Inledning Kommunledningskontoret fick 2018-02-12 av kommunstyrelsens arbetsutskott i uppdrag att ta fram

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-05-06 105

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-05-06 105 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-05-06 105 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Hyltebruk, klockan 08.30-16.00 Beslutande Lennart Ohlsson (c) ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Krister Mattsson

Läs mer

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M)

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) 1 (13) Plats och tid Komunalrådets arbetsrum, onsdagen den 11 januari 2017 kl 09:00-10:30 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C)

Läs mer