Projektdirektiv implementering av KONST 2025

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Projektdirektiv implementering av KONST 2025"

Transkript

1 Dnr: Y 2015/ KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN Projektdirektiv implementering av KONST 2025 MÅL De inriktningsbeslut som fattats av Konstnärliga fakultssyrelsen vid två på varandra följande styrelsemöten under våren 2017 har som mål att 1. Fördjupa samverkan inom Konstnärliga fakulteten 2. Öka studentmobiliteten inom Konstnärliga fakulteten 3. Möjliggöra för bättre utnyttjande av personalresurser genom rörlighet mellan enheter 4. Skapa en hållbarare struktur för våra institutioners fortlevnad. För att nå dit kommer 1. AkV och HDK att bli en institution 2. Administrationen att arbeta enligt gemensamma processer och arbetssätt där det är relevant för att uppnå synergier och effektivisera 3. Teknikerna att organiseras i en enhet 4. Utbildningarna och deras kvalitet utvecklas strategiskt med hjälp av gemensamma strukturer för planering, utveckling, utvärdering och återkoppling. 4. De olika forskningsinriktningarna inom ämnesområdena att odlas på ett strategiskt sätt och en gemensam ram för planerings- och strategiarbete genereras så en stark nationellt och internationellt position i centrala forskningsområden kan konsolideras och utvecklas. 5. Utveckla tydliga och väl koordinerade cykler för planering och genomförande av forskning, utbildning och samverkan. Genomförandeorganisation Principen för genomförandeorganisationen är att så långt det är möjligt använda befintliga fora och befintlig mötesstruktur. På så sätt blir detta arbete en del av ett redan pågående arbete. De befintliga grupper som kommer att aktiveras och kompletteras så att olika personalkategorier samarbetar i detta arbete är: Prefektrådet, Konstnärliga fakultetens forskningsberedning (FOB), KF BUGA samt de funktionsgrupper som redan startats inom administrationen för att arbeta med gemensamma processer. Konstnärliga fakulteten 1 (7) Storgatan 43, Box 141, Göteborg

2 Styrgrupp Fakultetens ledningsgrupp (dekan, prodekan, prefekter, kanslichef) - Projektledare Mark Wennerström Styrgruppen består av prefektrådet och utgör det styrande organet för projektet. Styrgruppen utformar ramverket för delprojektens arbete och fattar nödvändiga beslut för att grupperna ska komma framåt i sitt arbete. Beredningsgrupp - Prefektråd Delprojekt Organisation Deltagare: Prefekterna från HSM och HDK (ordförande), en enhetschef från varje institution, Valands administrativa chef, fakultetens personalhandläggare (koordinator). Uppgift 1: Utarbeta två förslag på ny enhetsindelning för de två institutionerna samt hur lednings och styrningsstrukturen ska se ut (enhetschef, programansvarig, forskningsansvarig). Förslagen ska omfatta hur den nya organisationen ska implementeras med tidsatta och aktiviteter och beslutspunkter. Förslagen ska även redogöra för hur de kollegiala processerna beaktats. Frågeställningar att besvara: - Vad finns det för styrkor och svagheter i nuvarande organisation? Vad kan bibehållas och vad måste förändras i en ny organisation? - Hur många enheter ska de nya institutionerna ha? Hur ska en enhet vara sammansatt? - Hur ska ledningsuppgifter och ansvar fördelas mellan prefekt, enhetschef, programansvarig, forskningsansvarig, studierektor, viceprefekter, utbildningsansvarig m.fl. roller. Hur mycket arbetstid ska fördelas på respektive uppdrag utifrån arbetsuppgifterna? - Vilken hänsyn behöver tas till den verksamhet vi har i Steneby? Se även Delprojekt Campus Steneby. - De kollegiala organen Uppgift 2: Utarbeta ett förslag på hur den nya tekniska enheten bör se ut med teknisk chef och flera samordnare. Hur ska ledningsuppgifter och ansvar delas mellan teknisk chef och samordnare. Förslag på hur organisationen ska implementeras med tid och aktiviteter. En tekniker från vardera av institutionerna adjungeras till gruppen vid detta arbete. Uppgift 3: Överväga alternativ även för den administrativa organisationen vad gör att administrationen inte kan ha samma organisation som teknikstödet, dvs en chef och samordnare? Eller bör man ha två administrativa chefer med ansvar för ett par funktioner som stödjer bägge institutionerna för att ha möjlighet att fördjupa arbetet med ett par funktioner? Gruppen sätts samman för att påbörja sitt arbete 1 maj Den 20 juni rapporterar gruppen sitt resultat till PR. Förslagen är ingen slutrapport, utan ger förutsättningarna för arbetet i de olika delprojekten och ska sedan bearbetas på institutionerna på samma sätt som KONST 2025 med målet att ha en färdig struktur i januari Delprojekt Ekonomi Budgetering och uppföljning Sammankallande: fakultetsekonom. Deltagare: institutionernas ekonomer och en eller flera enhetschefer. 2 (7)

3 Uppgift 1 - Nulägesbeskrivning av hur vi arbetar med budgetering och därmed medelstilldelning samt uppföljning och dess koppling till verksamhetsplanering. Beskrivning av var likheterna och olikheterna finns. - Beskrivning av vilka svar/beslut delprojektet behöver få av styrgruppen för att kunna arbeta fram ett förslag på gemensamma processer. Uppgift 2 - Ta fram förslag på processer som är lika för våra institutioner - Ta fram en handlingsplan för implementering av processerna inklusive tidplan och aktiviteter. Mål: föreslå ett sammanhållet arbetssätt med budget och uppföljning för våra institutioner och handlingsplan som kan implementeras till januari Delprojekt Strategisk utveckling för forskning Uppdra åt fakultetens forskningsberedning att integrera arbetet med att förverkliga inriktningsbeslutet i sin ordinarie mötesstruktur och verksamhet. Frågor: Konsekvensanalys: Vad innebär Konst 2025 för forskningen vid fakulteten i framtiden? Hur kan det strategiska och praktiska arbetet med att utveckla forskningen inom fakulteten stärkas då det blir mer fakultetsövergripande och institutionsöverskridande? Vilka gemensamma principer finns redan idag att bygga vidare på beträffande styrprocesser resursfördelning forskningsadministration och andra stödprocesser, resursförstärkning och resursbreddning, internationalisering, forskningsinitiering, forskningsredovisning, forskningskommunikation, kopplingen mellan forskning, forskarutbildning och utbildning, forskning och förnyelse av utbildning samt forskningssamverkan mellan lärosäten och samverkan med företag, organisationer och tredje sektor. Vilken typ av samordning av forskningsstöd inom fakulteten anser vi vara ändamålsenlig och i linje med Konst 2025? Hur kommer vi att använda processen kring RED 19 för att kartlägga styrkor och svagheter i vår forskning och på så sätt möjliggöra strategisk planering och genomförande av fattade beslut inom och mellan institutionerna? Hur tänker vi på forskning i tid och rum? Kan vi organisera våra lokalytor och tidsplanering för att (i) (ii) föra samman forskare i en fakultetsövergripande forskningsgemenskap och i olika växlande konstellationer i tid och rum, samt låta forskarna inbegripas inom en bredare utbildningsmiljö (genom att dela kontor med lärare i de olika enheterna etc.) samtidigt som man utnyttjar en forskningsyta präglad av engagemang (ett så kallat skyltskåp för forskning ett forskningsnav ) 3 (7)

4 Hur kommer forskarskolans struktur att utvecklas så att den tjänar alla ämnen och bidrar till en stark forskningskompetens och framgångsrika forskarkarriärer hos dem som examineras. Hur ser synergierna mellan seniorforskning, forsknings- och utvecklingsarbete och forskarutbildning ut i framtiden Vilken är PARSE:s strategiska roll för att utveckla forskning vid fakulteten? Delprojekt Utbildning Syfte och bakgrund Den konstnärliga fakultetens utbildningsutbud ska vara en drivkraft för samhällsutveckling. Studenterna möter under utbildningen nya perspektiv och ställer sina ämnesdjup i förhållande till studenter med andra ämnen. Genom att samarbeta med kultur- och näringsliv ges även uppdragsutbildning och omställningsutbildning för livslångt lärande. Fakultetens fristående kurser handlar både om bildning och fortbildning. För att möjliggöra samarbeten mellan utbildningar behöver en gemensam utbildningsstruktur finnas för kandidat respektive mastersprogrammen. Vidare samordnad vecko- och läsårsplanering för lokalbokning etc. Genomförande För att åstadkomma detta uppdras åt KF BUGA att integrera inriktningsbeslutet inom ramen för sin ordinarie mötesstruktur och ordning. Uppgift 1 - Nulägesbeskrivning av hur vi arbetar med kvalitetsarbete, breddad rekrytering, utbildningsplanering och uppföljning och dess koppling till budgetarbetet. Beskrivning av var likheterna och olikheterna finns. - Beskrivning av vilka svar/beslut delprojektet behöver få av ledningen för att kunna arbeta fram ett förslag på gemensamma processer. Uppgift 2 - Ta fram förslag på processer som är lika för våra institutioner - Ta fram en handlingsplan för implementering av processen inklusive tidplan och aktiviteter. Mål: Arbeta fram ett gemensamt sätt att arbeta med kvalitetsarbetet, breddad rekrytering, utbildningsplanering, uppföljning och utbildningsadministration. Samt handlingsplan för att nå dit till januari Delprojekt Namn Sammankallande: fakultetens kommunikatör. Deltagare: minst en kommunikatör från varje institution. Uppgift 1 Ta fram ett förlag på process för att utarbeta förslag på namn och varumärken som är knutna till omorganisationen av Konstnärliga fakulteten och i en förlängning samlokaliseringen. Uppgift 2 4 (7)

5 Ta fram en handlingsplan för arbetet inklusive tidplan och aktiviteter. Delprojekt kompetensförsörjning Utveckla en gemensam kompetensförsörjningsstrategi. Sammankallande: Fakultetens HR Deltagare: HR-handläggarna vid institutionen Uppgift: 1. Skapa en gemensam planeringsprocess för kompetensförsörjning. 2. Skapa en handlingsplan för implementering av processen inklusive tidplan och aktiviteter. Delprojekt Lokaler Sammankallande: Petter Baggeryd Deltagare: Mattias Larsson (Campusservice), Mats Kihlström (HSM), Fredrik Svedberg (Campusservice), Hans Ekelund (Ak Valand), Eva Niste (HSM), Cecilia Eriksen Wijk (HDK) Syfte: Skapa strukturer för lokalanvändning så att lokaler i görligaste mån används jämnt över terminerna så att såväl lågsäsonger (fullt med tomma lokaler) som toppar (kö till verkstäder o andra lokaler) undviks. Målet är att möjliggöra omorganisationen och samlokaliseringen av Konstnärliga fakulteten men minst lika viktigt är att redan idag börja använda våra lokaler mer effektivt för att både öka möjligheten till rumsligt stöd för våra utbildningar och spara yta. Uppgift: Steg 1. Ta fram förslag på principer och strukturer för schemaläggning och användandet av rum som vi behöver för att: Steg möjliggöra sjösättandet av den nya organisationen 1/ möjliggöra samlokaliseringen i ett framtida gemensamt hus Ta fram en handlingsplan för implementering av principerna och strukturerna inklusive tidplan och aktiviteter. Delprojekt Campus Steneby Sammankallande: Johan Öberg Deltagare: Catharina Bergil (HSM), Dag Bjaaland (Stiftelsen Stenebyskolan), Johnny Friberg (HDK), Maddie Leach (AK Valand), Otto Samuelsson (HDK) Uppgift: Skriva fram en vision för Campus Steneby som ska tillföras huvuddokumentet Konst (7)

6 Några delar som behöver utredas: Vilken roll kan Campus Steneby spela som komplement till Campus Näckrosen? Hur kan Campus Steneby bli en komplett miljö enligt universitetets vision? Hur kan Campus Steneby bli en forskningsinfrastruktur som lockar forskare från olika håll att spendera tid vid Campus? Hur kan Campus Stenebys internationella miljö stärkas och utvecklas? Hur kan Campus Steneby bli en hub för utbildning, forskning, regional utveckling och digitalisering av näringsliv/kulturliv? För fler detaljer se Bilaga 1 PM Campus Steneby Delprojekt administrationens arbetssätt Cheferna inom administrationen uppdras att planera och implementera principerna för utveckling av det administrativa arbetet vid konstnärliga fakulteten. Arbetet utförs i funktionsvisa arbetsgrupper som leds av en representant från fakultetskansliet. Gruppernas arbete rapporteras och samordnas via ett fakultetsadministrativt forum: Sammankallade: kanslichef Deltagare: administrativa chefer, utbildningsledaren, fakultetens personalhandläggare, fakultetens kommunikatör, fakultetsekonom, fakultetens sekreterare, forskarutbildningshandläggaren, forskarhandläggaren. Uppgift för det fakultetsadministrativa forumet blir: Att bereda färdigt funktionsgruppernas förslag inför beslut i styrgruppen. Prioritera och samordna funktionsområdenas arbete. Gruppen har även i uppgift att bevaka potentiella arbetsmiljörisker och ger därmed input till riskanalysarbetet i LAMK. För mer detaljerad information se Bilaga 2 Tidplan Samtliga inriktningsbeslut, som inte kräver en färdig byggnad, ska vara genomförda innan Konstnärliga fakulteten samlokaliseras i en byggnad. Med nuvarande planeringshorisont kan en inflyttning i ett nytt hus äga rum höstterminen 2022 även om det finns många osäkerhetsfaktorer rörande denna tidpunkt. En närmare gräns för många av dessa inriktningar är däremot sammanslagningen av AkV och HDK som ska genomföras 1 januari Varje delprojekt ska ta fram en egen tidsplan med aktiviteter och åtgärder som måste vidtas fram till dess. 6 (7)

7 TIDPLAN KONST Nov Fakultetsdagarna 19 dec - beslut organisationsstruktur - Slutrapport / delrapport delprojekt 1 jan ny org. börjar gälla DELPROJEKTEN UTARBETAR LÖSNINGAR OCH HANDLINGSPLANER 19 juni slutrapporter delprojekt IMPLEMENTERING INFÖR OMORG KF IMPLEMENTERING INFÖR SAMLOKALISERING KF Utredningsfas - HT 2017 t.o.m. VT 2018 Delprojekten (förutom delprojekt organisation) startar sitt arbete höstterminen Delredovisningar och/eller frågeställningar från grupperna kan med fördel ställas löpande till prefektrådet under hösten Vissa delprojekt kommer behöva mer tid på sig än andra, utredningsfasen kommer därför att pågå till juni 2018 men ambitionen för samtliga delprojekt är vara klar till 19 december Samtliga delprojekt förväntas leverera en rapport till prefektrådet den 19 december Rapporten är antingen en slutrapport eller delrapport och ska innehålla svar på frågeställningarna samt i förekommande fall förslag på handlingsplan för införande. Fakultetsdagarna november är ett tillfälle som projektledningen vill använda för att diskutera gemensamma frågeställningar eller förankra förslag från delprojekten. Sammankallande i delprojekten ska under hösten kontakta projektledaren för att diskutera hur delprojektets behov kan omhändertas under dessa dagar. Implementeringsfas från VT 2018 och framåt Under 2018 går projektet in i en genomförande del där delprojektens slutsatser ska implementeras i verksamheten. I fösta hand kommer fokus läggas på aktiviteter nödvändiga för omorganisationen av konstnärliga fakulteten till två institutioner i andra hand aktiviteter som krävs för att förbereda samlokaliseringen. 7 (7)

KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN EN SAMLOKALISERING I TANKE, RUM OCH HANDLING

KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN EN SAMLOKALISERING I TANKE, RUM OCH HANDLING KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN 2025 - EN SAMLOKALISERING I TANKE, RUM OCH HANDLING Mål och syfte med dagen Syftet med dagen är att skapa större samsyn kring syfte, bakgrund och mål med projektet. Målet är att

Läs mer

Förslag på ny organisationsstruktur HDK/Valand

Förslag på ny organisationsstruktur HDK/Valand 2017-12-05 KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN Förslag på ny organisationsstruktur HDK/Valand Bakgrund/ processen hit Hösten 2015 påbörjades arbetet med ett lokalprogram för en samlokalisering av hela Konstnärliga

Läs mer

Handlingsplan för hösten 2017

Handlingsplan för hösten 2017 2017-07-06, uppdaterad 15 augusti Sida: 1 (5) Kommunikationsplan projekt samlokalisering Handlingsplan för hösten 2017 2017-07-06, uppdaterad 15 augusti Sida: 2 (5) Att göra När Innehåll Till Avsändare,

Läs mer

Fyra scenarier för framtida organisation HDK och Valand

Fyra scenarier för framtida organisation HDK och Valand Dnr: Y 2015/10 2017-08-15 KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN Fyra scenarier för framtida organisation HDK och Valand Hur processen är tänkt att gå vidare Arbetsgruppen i Delprojekt organisation presenterade den 20

Läs mer

Den administrativa enhetens organisation vid den nya institutionen

Den administrativa enhetens organisation vid den nya institutionen Den administrativa enhetens organisation vid den nya institutionen Bakgrund och syfte Bakgrunden till detta dokument är inriktningsbeslutet av KFS att Högskolan för Design och Konsthantverk (HDK) och Akademin

Läs mer

Konstnärliga fakulteten

Konstnärliga fakulteten UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2018 Konstnärliga fakulteten DATUM: 2019-01-10 BESLUTAD AV: Sanne Kofod Olsen KONTAKTPERSON: Mark Wennerström FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar och mål för perioden

Läs mer

Handlingsplan för fas 2b

Handlingsplan för fas 2b 2017-03-15 Sida: 1 (6) Kommunikationsplan projekt samlokalisering Handlingsplan för fas 2b 2017-03-15 Sida: 2 (6) Att göra När Innehåll Till Avsändare, ansvarig Diskussionsmöte med 14 nov Om Konst 2025

Läs mer

Konstnärliga fakultetsstyrelsens Beredning för utbildning på grund och avancerad nivå (KF BUGA)

Konstnärliga fakultetsstyrelsens Beredning för utbildning på grund och avancerad nivå (KF BUGA) 2017-01-25 KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN Konstnärliga fakultetsstyrelsens Beredning för utbildning på grund och avancerad nivå (KF BUGA) Datum: 2017-04-24 Tid: 9:00 Plats: Konstnärliga fakultetskansliet, Storgatan

Läs mer

STÖD 2020 HDK VALAND

STÖD 2020 HDK VALAND STÖD 2020 HDK VALAND MÅL OCH SYFTE Att alla ska få in inblick i de olika funktionsgruppernas arbete Att ni ska få se förslaget på ny organisation innan den skickas ut på remiss Att ni ska få en bild över

Läs mer

Stöd för internationalisering vid Campus Gotland

Stöd för internationalisering vid Campus Gotland GOTLAND 2018/21 Stöd för internationalisering vid Campus Gotland Innehållsförteckning 1 Bakgrund och syfte 3 2 Mål 3 2.1 Effektmål 3 2.2 Övergripande projektmål 3 3 Projektorganisation 5 4 Förutsättningar

Läs mer

Konstnärliga fakultetsstyrelsens Beredning för utbildning på grund och avancerad nivå (KF BUGA)

Konstnärliga fakultetsstyrelsens Beredning för utbildning på grund och avancerad nivå (KF BUGA) 2017-01-25 KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN Konstnärliga fakultetsstyrelsens Beredning för utbildning på grund och avancerad nivå (KF BUGA) Datum: 2017-01-25 Tid: 13:00 Plats: Konstnärliga fakultetskansliet, Storgatan

Läs mer

Naturvetenskapliga fakulteten

Naturvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Naturvetenskapliga fakulteten DATUM: 2017-10-26 BESLUTAD AV: Fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Ola Wetterberg, prodekan FORSKNING SOM PÅVERKAR Den långsiktiga profileringen

Läs mer

Psykologiska institutionen

Psykologiska institutionen HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019 Dnr V 2018/703 Psykologiska institutionen DATUM: 2018-10-30 BESLUTAD AV: Jesper Lundgren, prefekt KONTAKTPERSON: Jesper Lundgren FORSKNING SOM PÅVERKAR Vårt

Läs mer

BILAGA RISKANALYS 2019 FORSKNING SOM PÅVERKAR

BILAGA RISKANALYS 2019 FORSKNING SOM PÅVERKAR BILAGA RISKANALYS 2019 FORSKNING SOM PÅVERKAR Generationsskifte i forskningsverksamheten samt ökande obalans mellan verksamhetsgrenarna (rekrytering för att täcka behov i utbildningsuppdraget har under

Läs mer

Arbets- och delegationsordning

Arbets- och delegationsordning Institutionen för Historiska studier Arbets- och delegationsordning gällande från 2015-01- 01 Bakgrund I samband med att Göteborgs universitet omorganiseras träder en ny arbets- och delegationsordning

Läs mer

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2014

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2014 HANDLINGSPLAN 2014-2016 & VERKSAMHETSPLAN 2014 KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN DATUM: 2013-11- 06 Fastställt av Fakultetsstyrelsen 6 november. KONTAKTPERSON: Ingrid Elam Ingrid.Elam@konst.gu.se FORSKNING SOM PÅVERKAR

Läs mer

Verksamhetsplan för konstnärliga fakultetskansliet 2014

Verksamhetsplan för konstnärliga fakultetskansliet 2014 Diarienr: V 2014/195 Verksamhetsplan för konstnärliga fakultetskansliet 2014 Konstnärliga fakultetskansliets verksamhetsidé fastställdes av fakultetsstyrelsen 18 september 2013, där fastställs de grundläggande

Läs mer

Institutionen för svenska språket

Institutionen för svenska språket HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS 2019 Dnr V 2018/1178 Institutionen för svenska språket DATUM: 2018-11-29 BESLUTAD AV: Karin Helgesson KONTAKTPERSON: Karin Helgesson FORSKNING

Läs mer

Projektplan för delprojekt B Ledningsstruktur, inom förändringsarbetet Framtidens SLU

Projektplan för delprojekt B Ledningsstruktur, inom förändringsarbetet Framtidens SLU Dnr SLU ua 2013.1.1.2-329 Prorektor Projektplan för delprojekt B Ledningsstruktur, inom förändringsarbetet Framtidens SLU Delprojektledare: Torbjörn von Schantz Uppdragsgivare: Rektor Datum: 2013-01-31

Läs mer

Prioriterade nyckeltal

Prioriterade nyckeltal Dnr: MAHR 61-2014/600 1 (av 7) Projektplan Beslutsdatum: Beslutande: Dokumentansvarig: 2015-05-04 Styrgruppen Madeleine Hulting Revisionsinformation Version Datum Kommentar 1.1 2015-04-23 Utkast till projektgrupp

Läs mer

Verksamhetsutveckling vid Konstnärliga fakulteten - ny organisation

Verksamhetsutveckling vid Konstnärliga fakulteten - ny organisation Konstnärliga fakultetsnämnden BESLUT 1 / 5 2011-06-08 Verksamhetsutveckling vid Konstnärliga fakulteten - ny organisation Vid sitt sammanträde 2011-06-08 har Konstnärliga fakultetsnämnden fattat nedanstående

Läs mer

LTV-kansliet: Ledning, organisation, uppdrag, funktionsansvar, förutsättningar

LTV-kansliet: Ledning, organisation, uppdrag, funktionsansvar, förutsättningar Bilaga 1 LTV-kansliet 2019-03-25 LTV-kansliet: Ledning, organisation, uppdrag, funktionsansvar, förutsättningar Bakgrund: LTV-kansliet har sedan 2007 en annan organisation än övriga fakultetskanslier på

Läs mer

Kvalitetssystem Humanistisk fakultet. Humanistisk fakultet.

Kvalitetssystem Humanistisk fakultet. Humanistisk fakultet. Kvalitetssystem 2014-2016 Humanistisk fakultet Humanistisk fakultet www.umu.se/humfak Kvalitetssystem för Humanistiska fakulteten 2014-2016 1. Målsättning med kvalitetsarbete Humanistisk fakultet vill

Läs mer

Handlingsplan för Uppsala universitet - Campus Gotland,

Handlingsplan för Uppsala universitet - Campus Gotland, UFV 2016/965 Handlingsplan för Uppsala universitet - Campus Gotland, 2017-2021 Fastställt av rektor 2017-03-27 Inledning I Program för Uppsala universitet- Campus Gotland 2017-2021, fastställt av konsistoriet

Läs mer

HANDLINGSPLAN 2013-2015 & VERKSAMHETSPLAN 2014/15 HANDELSHÖGSKOLAN

HANDLINGSPLAN 2013-2015 & VERKSAMHETSPLAN 2014/15 HANDELSHÖGSKOLAN HANDLINGSPLAN 2013-2015 & VERKSAMHETSPLAN 2014/15 HANDELSHÖGSKOLAN DATUM: 2014-09-15 VERSION: Ekonomi och Samhälle AVSÄNDARE: Birgit Karlsson KONTAKTPERSON: Birgit Karlsson FORSKNING SOM PÅVERKAR Vårt

Läs mer

Projektplan Utbildningsadministration och studentstöd

Projektplan Utbildningsadministration och studentstöd GOTLAND 2018/21 Utbildningsadministration och studentstöd Delprojekt 2 inom huvudprojekt Stöd för internationalisering vid Campus Gotland Fastställd av styrgruppen Innehållsförteckning 1 Bakgrund och syfte

Läs mer

Naturvetenskapliga fakulteten

Naturvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Naturvetenskapliga fakulteten DATUM: 2016-10-27 BESLUTAD AV: Fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Ola Wetterberg, prodekan Dnr V 2016/526 FORSKNING SOM PÅVERKAR Den

Läs mer

Naturvetenskapliga fakulteten

Naturvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 fakulteten DATUM: 2016-10-27 BESLUTAD AV: Fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Ola Wetterberg, prodekan Dnr V 2016/526 FORSKNING SOM PÅVERKAR Den långsiktiga profileringen

Läs mer

Projektplan Arbetsplatsens språk, kultur och identitet

Projektplan Arbetsplatsens språk, kultur och identitet Gotland 2018/21 Arbetsplatsens språk, kultur och identitet Delprojekt 3 inom huvudprojekt Stöd för internationalisering vid Campus Gotland Fastställd av Styrgruppen Innehållsförteckning 1 Bakgrund och

Läs mer

Aktivitetsplan för utbildningsverksamhet vid Humanistisk fakultet 2016-2018

Aktivitetsplan för utbildningsverksamhet vid Humanistisk fakultet 2016-2018 Aktivitetsplan för utbildningsverksamhet vid Humanistisk fakultet 2016-2018 Fastställd av Humanistiska fakultetsnämnden 15 oktober 2015 Fs 1.6.2-579-15 Humanistiska fakultetsnämnden www.humfak.umu.se Aktivitetsplan

Läs mer

Aktuell bemanningsplan

Aktuell bemanningsplan Institutionen för Historiska studier Aktuell bemanningsplan gällande från 2015-01- 01 Bakgrund I samband med att Göteborgs universitet omorganiseras träder en ny arbets- och delegationsordning i kraft

Läs mer

Psykologiska Institutionen

Psykologiska Institutionen HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Psykologiska Institutionen DATUM: 2017-12-05 BESLUTAD AV: Jesper Lundgren KONTAKTPERSON: Jesper Lundgren FORSKNING SOM PÅVERKAR Kompetensförsörjning sker i syfte

Läs mer

Universitetsgemensamma administrativa stödroller på institutionsnivå/motsvarande Projektdirektiv Fas 1

Universitetsgemensamma administrativa stödroller på institutionsnivå/motsvarande Projektdirektiv Fas 1 Dnr UFV 2018/1645 Universitetsgemensamma administrativa stödroller på institutionsnivå/motsvarande Fas 1 Fastställt av universitetsdirektören 2018-09-17 Beredning har gjorts med styrgrupp 2018-05-04 1

Läs mer

Samhällsvetenskapliga fakultetens aktivitetsplan 2012 fastställd 2012-01-16

Samhällsvetenskapliga fakultetens aktivitetsplan 2012 fastställd 2012-01-16 Samhällsvetenskapliga fakultetens aktivitetsplan 2012 fastställd 2012-01-16 Fakulteten leds av dekan Dieter K. Müller och han ingår i ledningsgruppen tillsammans med prodekan Ulrika Haake, vicedekan Magnus

Läs mer

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2013 INST FÖR EKONOMI OCH SAMHÄLLE

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2013 INST FÖR EKONOMI OCH SAMHÄLLE HANDLINGSPLAN 2013-2015 & VERKSAMHETSPLAN 2013 INST FÖR EKONOMI OCH SAMHÄLLE DATUM: 130823 VERSION: Ekonomi och Samhälle AVSÄNDARE: Birgit Karlsson KONTAKTPERSON: Birgit Karlsson FORSKNING SOM PÅVERKAR

Läs mer

HANDLINGSPLAN , VERKSAMHETSPLAN 2019, riskanalys Konstnärliga fakulteten. Dnr V 2018/703 DATUM:

HANDLINGSPLAN , VERKSAMHETSPLAN 2019, riskanalys Konstnärliga fakulteten. Dnr V 2018/703 DATUM: HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019, riskanalys 2019 Dnr V 2018/703 Konstnärliga fakulteten DATUM: 2018-10-24 BESLUTAD AV: Konstnärliga fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Mark Wennerström FORSKNING

Läs mer

Handlingsplan för

Handlingsplan för TEKNAT 2015/6 Handlingsplan för teknisk-naturvetenskapliga fakulteten 2016-2017 Utgående från Mål och strategier för teknisknaturvetenskapliga fakulteten (TEKNAT 2015/6) Fastställd av fakultetsnämnden

Läs mer

Övergripande ansvar för fakulteten. Ansvarig för den nya institutionen

Övergripande ansvar för fakulteten. Ansvarig för den nya institutionen 1/7 Datum: 16 augusti 2018, uppdat efter prefektrådet 11 sept. Kommunikationsplan Konst 2025 sammanslagning HDK-Valand Kontaktpersoner NAMN Mick Wilson, prefekt Valand Ulf Dalnäs, prefekt HDK Sanne Kofod

Läs mer

Universitetsgemensam ITverksamhet

Universitetsgemensam ITverksamhet Dnr UFV 2018/1682 Universitetsgemensam ITverksamhet vid Uppsala universitet Fastställt av rektor Beredning har gjorts med vicerektorerna, universitetsdirektören och överbibliotekarien. Innehållsförteckning

Läs mer

Strategi för fakulteten för hälsooch livsvetenskap

Strategi för fakulteten för hälsooch livsvetenskap Dnr: ST 2013/281-1.1 Strategi för fakulteten för hälsooch livsvetenskap 2013-2015 Beslutat av Fakultetsstyrelsen för hälso- och livsvetenskap Gäller från 2013-10-24 Beslutat av: Beslutsdatum: 2013-1024

Läs mer

Delprojektdirektiv. Implementering av ny organisation Delprojekt Ekonomistyrning och redovisning HÖGSKOLAN I BORÅS DELPROJEKTDIREKTIV 1 (5)

Delprojektdirektiv. Implementering av ny organisation Delprojekt Ekonomistyrning och redovisning HÖGSKOLAN I BORÅS DELPROJEKTDIREKTIV 1 (5) HÖGSKOLAN I BORÅS Projekt för implementering av ny organisation Linda Sörensen, projektledare DELPROJEKTDIREKTIV 2014-02-03 Dnr 043-14 1 (5) Delprojektdirektiv Implementering av ny organisation Delprojekt

Läs mer

Inrättande av en gemensam - centraliserad stödorganisation - genomförandeplan

Inrättande av en gemensam - centraliserad stödorganisation - genomförandeplan 2018-08-2116 DNR:2018/1313 PROJEKTPLAN Inrättande av en gemensam - centraliserad stödorganisation - genomförandeplan Projektledare Beställare Delprojektledare redovisas under avsnitt 4 Lotten Glans organisation

Läs mer

Naturvetenskapliga fakulteten

Naturvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Naturvetenskapliga fakulteten DATUM: 2015-10-29 BESLUTAD AV: Fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Ola Wetterberg, prodekan FORSKNING SOM PÅVERKAR Den långsiktiga profileringen

Läs mer

Ledningsgrupper, råd och andra organ CBH

Ledningsgrupper, råd och andra organ CBH Ledningsgrupper, råd och andra organ CBH Strategiskt råd Det strategiska rådet har uppgifter och ansvar enligt KTH:s arbetsordning och utgör rådgivande organ till skolchefen i följande ärenden: Viktigare

Läs mer

Samhällsvetenskapliga fakultetens aktivitetsplan

Samhällsvetenskapliga fakultetens aktivitetsplan Samhällsvetenskapliga fakultetens aktivitetsplan 2012-2013 Fakulteten leds av dekan Dieter K. Müller och han ingår i ledningsgruppen tillsammans med prodekan Ulrika Haake, vicedekan Magnus Wikström, ansvarig

Läs mer

Naturvetenskapliga fakulteten

Naturvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS 2019 Dnr V 2018/703 Naturvetenskapliga fakulteten DATUM: 2018-10-24 BESLUTAD AV: Fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Martin Wiik Johansson FORSKNING

Läs mer

Plattform för Strategi 2020

Plattform för Strategi 2020 HIG-STYR 2016/146 Högskolan i Gävle Plattform för Strategi 2020 VERKSAMHETSIDÉ Högskolan i Gävle sätter människan i centrum och utvecklar kunskapen om en hållbar livsmiljö VISION Högskolan i Gävle har

Läs mer

Så stärker vi forskningen

Så stärker vi forskningen Externa relationer Madelene Fryklind HANDLINGSPLAN UTIFRÅN KVALITET OCH FÖRNYELSE 2011-03-01 1 / 5 Så stärker vi forskningen Prioritering: Att analysera utfallet från forskningsutvärderingen (RED10) och

Läs mer

KONST 2025 DELPROJEKT LOKALER

KONST 2025 DELPROJEKT LOKALER KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN KONST 2025 DELPROJEKT LOKALER Slutrapport Samanställd av Petter Baggeryd, Akademin Valand Innehåll Inledning... 3 Lokalgruppen... 3 Förslag till beslut... 4 Införandegrupp... 4

Läs mer

Strategisk plan för fakulteten för konst och humaniora

Strategisk plan för fakulteten för konst och humaniora Dnr: 2013/39-2.2.4 Strategisk plan för fakulteten för 2015 2020 Beslutat av Fakultetsstyrelsen för Gäller från 2015-01-01 Innehåll Inledning 3 1. Kompetensförsörjning 5 2. Utmanande utbildningar 5 3. Framstående

Läs mer

Arbetsmiljöpolicy FÖR LUNDS UNIVERSITET 2014 2017

Arbetsmiljöpolicy FÖR LUNDS UNIVERSITET 2014 2017 Arbetsmiljöpolicy FÖR LUNDS UNIVERSITET 2014 2017 Denna skrift är utgiven av LU Byggnad vid Lunds universitet. Omslagsbild: Andrzej Ploski. Layout: Clyde Lange, Media-Tryck, Lunds universitet. Tryck: Media-Tryck

Läs mer

Delprojektdirektiv. Implementering av ny organisation Delprojekt Värdegrund och organisationskultur HÖGSKOLAN I BORÅS DELPROJEKTDIREKTIV 1 (5)

Delprojektdirektiv. Implementering av ny organisation Delprojekt Värdegrund och organisationskultur HÖGSKOLAN I BORÅS DELPROJEKTDIREKTIV 1 (5) HÖGSKOLAN I BORÅS Projekt för implementering av ny organisation Linda Sörensen, projektledare DELPROJEKTDIREKTIV 2014-02-03 Dnr 050-14 1 (5) Delprojektdirektiv Implementering av ny organisation Delprojekt

Läs mer

Processbeskrivning av LiU:s modell för kvalitetssäkring av utbildning på grundnivå och avancerad nivå

Processbeskrivning av LiU:s modell för kvalitetssäkring av utbildning på grundnivå och avancerad nivå DNR LIU-2017-01507 1(5) Processbeskrivning av LiU:s modell för kvalitetssäkring av utbildning på grundnivå och avancerad nivå Samtliga utbildningar på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå ska kvalitetssäkras

Läs mer

Delprojektdirektiv. Implementering av ny organisation Delprojekt Systemanpassningar HÖGSKOLAN I BORÅS DELPROJEKTDIREKTIV 1 (5)

Delprojektdirektiv. Implementering av ny organisation Delprojekt Systemanpassningar HÖGSKOLAN I BORÅS DELPROJEKTDIREKTIV 1 (5) HÖGSKOLAN I BORÅS Projekt för implementering av ny organisation Linda Sörensen, projektledare DELPROJEKTDIREKTIV 2014-02-03 Dnr 048-14 1 (5) Delprojektdirektiv Implementering av ny organisation Delprojekt

Läs mer

Revidering av arbetsordning för Göteborgs universitet med avseende på ny organisation och styrning av lärarutbildningarna

Revidering av arbetsordning för Göteborgs universitet med avseende på ny organisation och styrning av lärarutbildningarna Universitetsledningens stab Magnus Petersson PM 1 / 2 2016-05-25 dnr V 2016/462 Universitetsstyrelsen Revidering av arbetsordning för Göteborgs universitet med avseende på ny organisation och styrning

Läs mer

Projektplan - Uppdragsutbildning

Projektplan - Uppdragsutbildning Projektplan - Uppdragsutbildning Upprättad av: Version: 11 Eva Rosén, Samverkansavdelning Reviderad MNS Dokumentansvarig: Datum (2012-09-24) 2012-11-14 Reviderad av MNS 2012-11-13 Projektplan - Uppdragsutbildning

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2015

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2015 HANDLINGSPLAN 2015 2017 OCH VERKSAMHETSPLAN 2015 Naturvetenskaplig fakultet DATUM: 2014-10-30 BESLUTAD AV: Fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Ola Wetterberg, prodekanus FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar

Läs mer

Naturvetenskapliga fakulteten

Naturvetenskapliga fakulteten UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2018 Naturvetenskapliga fakulteten DATUM: 2019-01-15 BESLUTAD AV: Fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Martin Wiik Johansson FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar och mål

Läs mer

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2013 KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2013 KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN HANDLINGSPLAN 2013-2015 & VERKSAMHETSPLAN 2013 KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN DATUM: 2012-11-28 Gällande, fastställd av Konstnärliga fakultetsstyrelsen AVSÄNDARE: Ingrid Elam KONTAKTPERSON: Ingrid Elam Denna

Läs mer

Organisation, roller och styrning på nya institutionen HDK-Valand

Organisation, roller och styrning på nya institutionen HDK-Valand 2018-06-05 KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN Organisation, roller och styrning på nya institutionen HDK-Valand Slutligt förslag att förhandla i enlighet med MBL den 23 augusti Fakultetens ledningsgrupp har nu formulerat

Läs mer

Humanistiska fakultetsnämndens arbetsordning. Humanistiska fakultetens arbetsordning fastställd Dnr: FS

Humanistiska fakultetsnämndens arbetsordning. Humanistiska fakultetens arbetsordning fastställd Dnr: FS Humanistiska fakultetsnämndens arbetsordning Humanistiska fakultetens arbetsordning fastställd 2017-05-23 Dnr: FS 1.1-824-17 INNEHÅLL 1 Bakgrund... 5 2 Beslutande organ... 6 2.1 Fakultetsnämnden... 6 2.2

Läs mer

Övergripande beskrivningar av akademiska funktioner i GIH:s organisation

Övergripande beskrivningar av akademiska funktioner i GIH:s organisation Förvaltningen Förvaltningschef Björn Sandahl Datum: 2018-01-08 Diarienummer: GIH 2018/45 Ersätter: Ö 2014/202 Beslutat av: Rektor Beslutsdatum: 2018-01-30 Giltighetstid: Tillsvidare 1(7) Övergripande beskrivningar

Läs mer

Samhällsvetenskapliga fakulteten

Samhällsvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS 2019 Dnr V 2018/1011 Samhällsvetenskapliga fakulteten DATUM: 2018-10-11 BESLUTAD AV: Samhällsvetenskapliga fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Malin

Läs mer

Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora

Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora Dnr: 2014/45-1.3 Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora Beslutat av Dekanus för konst och humaniora Gäller från 2014-02-03 (reviderad 2016-05-09) Gäller från: 2014-02-03 Reviderad:

Läs mer

VU KF Verksamhetsutveckling, fas 2b grupperllegiestruktur Sida: 1 (7) 2011-02-10. Delprojektdirektiv

VU KF Verksamhetsutveckling, fas 2b grupperllegiestruktur Sida: 1 (7) 2011-02-10. Delprojektdirektiv Sida: 1 (7) Delprojektdirektiv Verksamhetsutveckling Konstnärliga fakulteten Delprojekt Definition av och indelning i kompetensgrupper Sida: 2 (7) 1 Delprojektnamn/identitet Delprojektet benämns Verksamhetsutveckling

Läs mer

Strategisk plan MUSIKHÖGSKOLAN I MALMÖ LUNDS UNIVERSITET

Strategisk plan MUSIKHÖGSKOLAN I MALMÖ LUNDS UNIVERSITET Strategisk plan 2017 2021 MUSIKHÖGSKOLAN I MALMÖ LUNDS UNIVERSITET Innehåll Inledning... 3 Uppdrag... 3 Bakgrund... 3 Vision... 4 Kvalitet i utbildning och forskning... 6 Utbildning och forskning i relation

Läs mer

KVALITETSARBETE VID KFS KONSTNÄRLIGA FAKULTETENS BEREDNING FÖR UTBILDNING PÅ GRUND- OCH AVANCERAD NIVÅ (KF BUGA)

KVALITETSARBETE VID KFS KONSTNÄRLIGA FAKULTETENS BEREDNING FÖR UTBILDNING PÅ GRUND- OCH AVANCERAD NIVÅ (KF BUGA) KVALITETSARBETE VID KFS S BEREDNING FÖR UTBILDNING PÅ GRUND- OCH AVANCERAD NIVÅ (KF BUGA) Syfte med förmiddagen Presentera kvalitetsarbetet vid KFS med särskild fokus på de aktiviteter som ni som programansvariga

Läs mer

Fakulteten för teknik. Strategi 2015 2020

Fakulteten för teknik. Strategi 2015 2020 Fakulteten för teknik Strategi 2015 2020 Attraktivt utbildningsutbud. Starka forskningsmiljöer. Samhörighetskänsla, ansvar och tydliga mål. Välkommen till Fakulteten för teknik! Fakulteten för teknik Strategi

Läs mer

Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora

Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora Dnr: 2014/45-1.3 Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora Beslutat av Dekanus för konst och humaniora Gäller från 2014-02-03 (reviderad 2018-02-07) Gäller från: 2014-02-03 Reviderad:

Läs mer

Verksamhetsplan för Humanistiska fakultetskansliet 2017

Verksamhetsplan för Humanistiska fakultetskansliet 2017 HUMANISTISKA FAKULTETEN Verksamhetsplan för Humanistiska fakultetskansliet 2017 Uppdrag Fakultetskansliet arbetar på uppdrag av dekanen med administrativt stöd till fakultetsledning och fakultetsstyrelse,

Läs mer

UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2013

UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2013 UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2013 HUMANISTISKA FAKULTETEN DATUM: 2014-01- 15 AVSÄNDARE: Dekanus Margareta Hallberg KONTAKTPERSON: Kanslichef Anna Nordling FORSKNING SOM PÅVERKAR nu bättre samordning

Läs mer

Ekonomiprojektet Översyn av ekonomimodell och förberedelse inför val av ekonomiadministrativa system

Ekonomiprojektet Översyn av ekonomimodell och förberedelse inför val av ekonomiadministrativa system 1 (6) Ekonomiavdelningen Bilaga 2 Karolina Pihlblad Utgåva 2.0 Projekt nr: 4965524 2018-09-17 Dnr SU FV-2.2.2-0397-18 Ekonomiprojektet Översyn av ekonomimodell och förberedelse inför val av ekonomiadministrativa

Läs mer

STRATEGISKA RÅD VID UMEÅ UNIVERSITET

STRATEGISKA RÅD VID UMEÅ UNIVERSITET STRATEGISKA RÅD VID UMEÅ UNIVERSITET Typ av dokument: Regel Datum: 2018-02-20 Beslutad av: Giltighetstid: Tillsvidare Område: Organisation Ansvarig förvaltningsenhet: Planeringsenheten Ersätter dokument:

Läs mer

Handläggare Datum Dnr Mattias Andersson 2012-11-01 KS 2012/0036

Handläggare Datum Dnr Mattias Andersson 2012-11-01 KS 2012/0036 Handläggare Datum Dnr Mattias Andersson 2012-11-01 KS 2012/0036 Projektplan - Etablering av det stadsintegrerade Linnéuniversitetet 1. Bakgrund Kalmar kommun och Linnéuniversitetet har sedan 2009 arbetat

Läs mer

RISKANALYS FÖR Humanistiska fakulteten. DATUM: Förslag BESLUTAD AV: Humanistiska fakultetsstyrelsen. KONTAKTPERSON: Mats Andrén

RISKANALYS FÖR Humanistiska fakulteten. DATUM: Förslag BESLUTAD AV: Humanistiska fakultetsstyrelsen. KONTAKTPERSON: Mats Andrén RISKANALYS FÖR 2015 Humanistiska fakulteten DATUM: Förslag 2014-10-14 BESLUTAD AV: Humanistiska fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Mats Andrén RISKANALYS Bakgrund Förordningen om intern styrning och kontroll

Läs mer

Handlingsplan för internationalisering

Handlingsplan för internationalisering BESLUT 1 2010-06-24 Dnr LS 2010/499 Rektor Handlingsplan för internationalisering 2010-2011 Bakgrund Internationalisering är en av fyra strategier i universitetets Strategiska Plan 2007-2011 för att uppnå

Läs mer

Strategi för fakulteten för hälsooch livsvetenskap

Strategi för fakulteten för hälsooch livsvetenskap Dnr: 2016/6683-1.1 Strategi för fakulteten för hälsooch livsvetenskap 2017-2020 Beslutat av Fakultetsstyrelsen för hälso- och livsvetenskap Gäller från 2017-01-01 Beslutat av: Beslutsdatum: 2016-12-08

Läs mer

BRA FORSKNING GER UTDELNING

BRA FORSKNING GER UTDELNING BRA FORSKNING GER UTDELNING FORSKNINGSFINANSIERING På Örebro universitet är arbetet med finansieringen av forskningen en självklar del av forskningsprocessen. Utgångspunkten är att hjälpa forskarna nå

Läs mer

Verksamhetsplan för Humanistiska fakultetsnämnden Inledning

Verksamhetsplan för Humanistiska fakultetsnämnden Inledning Verksamhetsplan för Humanistiska fakultetsnämnden 2016 2017 Inledning I denna verksamhetsplan presenteras kortfattat mål och åtgärder för Humanistiska fakulteten vid Stockholms universitet. Planen utgår

Läs mer

UFV 2014/1186. Arbetssätt Projektplan. Fastställd av universitetsdirektören Reviderad

UFV 2014/1186. Arbetssätt Projektplan. Fastställd av universitetsdirektören Reviderad UFV 2014/1186 Arbetssätt 2020 Fastställd av universitetsdirektören 2014-10-17 Reviderad 2014-12-18 Innehållsförteckning Bakgrund 3 Mål för projektet 3 Övergripande mål 3 Projektmål 3 Initiering 3 Genomförande

Läs mer

Precisering av den planerade ändringen

Precisering av den planerade ändringen Omorganisation av IMER, K3 och delar av TS till 4-5 enheter inom en fakultetsstyrelse. Precisering av den planerade ändringen Malmö högskolas nuvarande områden IMER, K3 och TS är, på områdesnivå, organiserade

Läs mer

Delprojektdirektiv. Implementering av ny organisation Delprojekt Bemanning HÖGSKOLAN I BORÅS DELPROJEKTDIREKTIV 1 (5)

Delprojektdirektiv. Implementering av ny organisation Delprojekt Bemanning HÖGSKOLAN I BORÅS DELPROJEKTDIREKTIV 1 (5) HÖGSKOLAN I BORÅS Projekt för implementering av ny organisation Linda Sörensen, projektledare DELPROJEKTDIREKTIV 2014-02-03 Dnr 042-14 1 (5) Delprojektdirektiv Implementering av ny organisation Delprojekt

Läs mer

Institutionen för kulturvetenskaper

Institutionen för kulturvetenskaper UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN Institutionen för kulturvetenskaper DATUM: 2017-02-15 BESLUTAD AV: Mats Björkin KONTAKTPERSON: Mats Björkin FORSKNING SOM PÅVERKAR Vårt mål är att Göteborgs universitet

Läs mer

Strategi för innovation GÄLLER FÖR STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING

Strategi för innovation GÄLLER FÖR STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING Strategi för innovation GÄLLER FÖR STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING Innehåll 1. Syfte... 3 2. Tillämpning... 3 3. Definition... 4 3.1 Avgränsningar... 4 3.2 Beroenden till andra processerv... 4 4. Nuläge... 4

Läs mer

Ärende Anmärkningar Ansvarig. Föredragningslista godkänns

Ärende Anmärkningar Ansvarig. Föredragningslista godkänns Sid 1 (5) Ärende Anmärkningar Ansvarig 1. Fastställande av föredragningslista Föredragningslista godkänns 2. Information Information från ordförande Heidi Hansson och vice ordförande Lars Nordlander, (Bilaga

Läs mer

Uppdrag om översyn av organisation inom Omvårdnad samt Campus US administration

Uppdrag om översyn av organisation inom Omvårdnad samt Campus US administration Il e U UNIVERSITET LINKÖPINGS 1(5) Uppdrag om översyn av organisation inom Omvårdnad samt Campus US administration Rektor har i beslut 2017-01-23 (dnr LiU-2017-00472) gett Medicinska fakulteten i uppdrag

Läs mer

Organisation, roller och styrning på nya institutionen HDK-Valand

Organisation, roller och styrning på nya institutionen HDK-Valand 2018-03-13 KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN Organisation, roller och styrning på nya institutionen HDK-Valand Förslag, uppdaterad version Fakultetens ledningsgrupp har tagit fram ett förslag på roller och möten

Läs mer

Handlingsplan för samverkan

Handlingsplan för samverkan UTBVET 2017/296 Handlingsplan för samverkan Fakulteten för utbildningsvetenskaper Fastställd av Fakultetsnämnden för utbildningsvetenskaper 2017-06-01 Innehållsförteckning Inledning 3 Definition och avgränsning

Läs mer

Årscykel för fakultetsarbete 2018 Fakulteten för konst och humaniora

Årscykel för fakultetsarbete 2018 Fakulteten för konst och humaniora Årscykel för fakultetsarbete 2018 Fakulteten för konst och humaniora Månad Moment Ansvarig/handläggare Beslut/fastställande Kommentarer Januari Ta fram uppgifter till årsredovisning och bokslut Controller,

Läs mer

Utbildnings- och forskningsavdelningen (UFA)

Utbildnings- och forskningsavdelningen (UFA) Utbildnings- och forskningsavdelningen (UFA) Kansli för UF-nämnden: Bereda, utreda och föredra ärenden Protokoll, dokumentation, kallelser Ordning och reda, regelverk, rättssäkerhet Omvärldsbevakning,

Läs mer

Delprojektdirektiv. Implementering av ny organisation Delprojekt Arbetsmiljö HÖGSKOLAN I BORÅS DELPROJEKTDIREKTIV 1 (5)

Delprojektdirektiv. Implementering av ny organisation Delprojekt Arbetsmiljö HÖGSKOLAN I BORÅS DELPROJEKTDIREKTIV 1 (5) HÖGSKOLAN I BORÅS Projekt för implementering av ny organisation Linda Sörensen, projektledare DELPROJEKTDIREKTIV 2014-02-03 Dnr 039-14 1 (5) Delprojektdirektiv Implementering av ny organisation Delprojekt

Läs mer

Företrädare för arbetstagarna Torsten Åsemyr Tobias Egle. Adjungerade Kjell Thorbjörnson. Sekreterare Anna-Karin Ingelström

Företrädare för arbetstagarna Torsten Åsemyr Tobias Egle. Adjungerade Kjell Thorbjörnson. Sekreterare Anna-Karin Ingelström Konstnärliga fakulteten LAMK- PROTOKOLL 1 / 6 2011-11-24 Närvarande Företrädare för arbetsgivaren Anna Lindal Ordförande, Dekan Företrädare för arbetstagarna Torsten Åsemyr Tobias Egle SEKO SACO Adjungerade

Läs mer

SAMFAK 2014/114. Mål och strategier. Samhällsvetenskapliga fakulteten. Fastställd av Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden

SAMFAK 2014/114. Mål och strategier. Samhällsvetenskapliga fakulteten. Fastställd av Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden SAMFAK 2014/114 och strategier Fastställd av Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden 2017-01-25 Innehållsförteckning Detta är samhällsvetenskapliga fakulteten 3 En fakultet för framstående forskning 4 4

Läs mer

Översyn av organiseringen av ämnesdidaktisk forskning inom utbildningsvetenskap vid Linköpings universitet

Översyn av organiseringen av ämnesdidaktisk forskning inom utbildningsvetenskap vid Linköpings universitet SUV 2017-6.12 2017-10-17 1(5) Översyn av organiseringen av ämnesdidaktisk forskning inom utbildningsvetenskap vid Linköpings universitet Bakgrund Ämnesdidaktik gavs en central roll i den lärarutbildning

Läs mer

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Institutionen för kost- och idrottsvetenskap DATUM: 2016-10-17 BESLUTAD AV: Prefekt Claes Annerstedt Proprefekt Peter Korp Viceprefekt Christel Larsson

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(6) och teologi kl Arbetsutskottet

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(6) och teologi kl Arbetsutskottet LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(6) kl.9.15 12.15 Närvarande Ledamöter: Fredrik Lindström professor, prodekan Magnus Roslund studerande Marianne Thormählen professor, prodekan Eva Wiberg docent, prodekan

Läs mer

Umeå universitet möter framtiden med gränslös kunskap

Umeå universitet möter framtiden med gränslös kunskap Dnr: UmU 100-394-12 Umeå universitet möter framtiden med gränslös kunskap Umeå universitet 2020 Vision och mål Fastställd av universitetsstyrelsen den 8 juni 2012 Umeå universitet 2020 Vision och mål Umeå

Läs mer

Högskolans organisationsutveckling

Högskolans organisationsutveckling 1 HÖGSKOLAN I BORÅS BESLUTSFÖRSLAG Rektors stab Åsa Dryselius, jurist 2013-09-26 Dnr 741-13 Styrelsen Högskolans organisationsutveckling Bakgrund Tidigare styrelsebeslut Rektor har för styrelsen redovisat

Läs mer

Naturvetenskap Life, protokoll

Naturvetenskap Life, protokoll NATURVETENSKAPLIGA FAKULTETEN Dnr H 2017/120 Naturvetenskap Life, protokoll Möte: Styrgruppsmöte Datum: 2017-06-28 Antecknat av: Bertilsson Uleberg Deltagare: Styrgrupp: Elisabet Ahlberg (dekan), Axel

Läs mer

Plan för kvalitetsarbetet Göteborgs universitet

Plan för kvalitetsarbetet Göteborgs universitet Plan för kvalitetsarbetet 2007 2010 Göteborgs universitet www.gu.se/kvalitet Form och layout: Anders Eurén Foto: Göran olofsson Tryck: Geson Reg.nr: S-000256 Reg.nr: 3750M Innehåll Plan för kvalitetsarbetet

Läs mer