Mötesanteckningar: Arbetsmöte 5 Persondatabas

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Mötesanteckningar: Arbetsmöte 5 Persondatabas"

Transkript

1 Sidan 1 av 7 Mötesanteckningar: Arbetsmöte 5 Persondatabas Närvarande Lill Andersson, administrationsansvarig (MD) Ingrid Riedl, administratör/sekreterare (F) Karin Weber, applikationsansvarig PA-systemet (CA) Gunilla Walther, kanslichef (ED) Stellan Englén, systemadministratör Ladok (CA) Henrietta Wicktorsson, avtalsansvarig, IT- och service-avd., (Telematik) Catarina Olsson, studievägledare (M) Börje Sennung, IT-chef (M) (projektchef) Glenn Palstam, Sigma nbit AB, Sigma nbit AB Ej närvarande Kopia för kännedom till Thomas Bjerkhede, Sigma nbit AB Anne-Charlotte Karlsson, Sigma nbit AB Datum Mötesdatum Tid Plats Sal Beta, maskinhuset plan 1 Bilaga Bilaga A: Presentation arbetsmte 5_ver1.ppt Agenda: 1. Sammanfattning/resultat från föregående möte 2. Workshop Behörighet 3. Reflektion och avslutning 1. Sammanfattning/resultat från föregående möte Glenn berättade kort om vad som sades under riskseminariet och visade den tabell med identifierade risker som togs fram där (se nedan).

2 Sidan 2 av 7 Nr Risk Sannolikhet Konsekvens Angående inflationen i högrisker, speciellt angående ägarskap för uppgifterna: o Vi utgick ju från dagsläget, och idag så är det väldigt otydligt vad gäller ägarskap, så jag tror det är viktigt att den risken är hög så att detta verkligen definieras klart. Då kan PDB innebära en stor förbättring! o Angående risk 9: jag tycker det är tveksamt att det blev så högt där, för om man gjort något fel vad gäller det så korrigerar man väl det? o Jag har redan fått reaktioner på att det skall finnas en PDB, folk visar oro för att vara med i ett register, det skapar obehag. Glenn påpekar att information i god tid förhoppningsvis skall minska detta obehag. o Man kan ju minska denna oro genom att flagga för en skyddad adress t.ex., så att den inte skrivs över vid en SPAR-körning t.ex. På detta sätt borde adressen bli mer skyddad än vad den är idag t.ex. Ett argument att använda i informationskampanjen är att de uppgifter man vill skydda kommer att vara mer skyddad i PDB än vad de är idag. o Vi pratade ingenting om de ekonomiska aspekterna på riskseminariet? Glenn påpekar att de finns med i tankarna och skall tas fram i denna fas i projektet. Dessutom så är detta projekt så eftertraktat och har så många fördelar enligt Jan-Martin, så de ekonomiska aspekterna blir inte lika avgörande som för andra projekt. S*K Prioritet 1 Uppdatering mellan systemen och PDB sker för Medel sällan vilket orsakar dubbelarbete/merarbete. 2 Uppgifter saknas vid registreringen Medel 3 Uppgifter kommer in för sent (gamla uppgifter Medel cirkulerar). 4 Oklart ägarskap och ansvar för uppgifter Hög 5 Olika uppgiftsformat och uppgiftsinnebörd i systemen kan orsaka problem att synkronisera uppgifterna Hög 6 Teknisk integrering och anpassning av befintliga Hög system kan vara svårt och bli dyrt. 7 Avsaknad av tydlig ledning för PDB Hög 8 Svårt att få acceptans för ändrade arbetsrutiner Hög 9 Otillförlitliga behörighetsregler kan orsaka Hög problem med PUL. 10 Personer reagerar negativt när de blir medvetna Hög om att de är registrerade i PDB. 11 Tillgänglighetskraven på PDB kan inte Medel tillgodoses. 12 Säkerhetskraven på PDB kan inte tillgodoses Medel Glenn visade ändringar som gjorts i bilderna sedan förra arbetsmötet, samt en del nya bilder.

3 Lösningsförslag Nyregistrering Ladok-behörig Sektionssekreterare Institutionssekr Löneadm Sidan 3 av 7 Studerande Forskarstuderande Alumni Ny anställd Doktorand Styrelseledamot Stipendiat Praktikant Gästforskare Emeritus Entrepenör Bulk uppdat Ladok PDB-reg Folkbokf-adress PDB Glenn undrar om sektionssekreterare och institutionssekreterare är de enda rollerna som skall kunna nyregistrera. Kanske fattas det några roller? o Det skulle kunna vara personalman, men han/hon får ju oftast en lapp från en sekreterare. Så det är nog nära till hands att en sekreterare kan göra det. o Löneadministratör borde finnas med, för det kan hamna där och det måste fungera som en säkerhetsventil. o Måste vi registrera elektrikern som bara är här en gång, det kan man väl lösa med ett tillfälligt lånekort? Börje påpekar att så fort mer än ett system är intresserade av en persons uppgifter så skall uppgifterna in i PDB. o Alla som är doktorander är också forskarstuderande, så doktorand behöver inte registreras i PDB? Glenn påpekar att det måste kompletteras med en del uppgifter, eftersom det är en annan roll.

4 Sidan 4 av 7 Lösningsförslag Ändring/Borttag Ladok-behörig Slör-behörig Sektionssekreterare Institutionssekr DCE-behörig Trax-behörig Vakans-behörig Studerande Forskarstuderande Alumni Anställd Doktorand Styrelseledamot Övriga roller Samtliga roller vid behov Ladok Slör/Pir PDB-reg DCE Trax Vakans Folkbokf-adress E-post adress Användar-id Foto Rumsnummer Tfn-anknytning PDB o Om detta fungerar så kommer det att bli jättebra! o De som idag kan plocka och stoppa in uppgifter måste idag kanske lämna det arbetet till sekreterarna. Det är annorlunda jämfört med idag. o Sedan finns det också institutionssekreterare som inte är vana vid att registrera uppgifter omedelbart. Kommer det sådana uppgifter som de skall göra så måste det ske pronto, och inte bli liggande. o Det handlar om att från att ha varit självstyrande, så måste sekreterarna bli styrda av någon annan som säger att detta måste göras nu, och inte precis innan lönekörningen. o Det gäller att ha bra backuper, så att systemet fungerar även vid jul och sommar, så att det inte ballar ur. o Nackdelen kan vara att man inte har alla uppgifter, så man måste registrera in uppgifter på en person flera gånger, t.ex. hemtelefon, bostadsadress är typiskt sådant som man inte alltid har vid nyregistreringen. o Jag skulle vilja lägga till i uppgifter som skall vara i PDB, t.ex. nära anhörig, men det kanske man skall vänta med och lägga till när man skall göra någon annan förändring. Glenn påpekar att vi i dagsläget skall hålla nere antalet uppgifter i PDB till ett minimum. o Vad gäller de blanketter som finns idag, så påpekar Glenn att man kan ju tanka in en sådan blankett i PDB. o Det här med blanketter skulle man ju kunna använda ännu mer, som t.ex. semesterblanketter. 2. Workshop Plan för implementering Glenn visade en Excel-tabell över behörighet.

5 Sidan 5 av 7 o Istället för Styrelseledamot så borde det stå Arvoderad personal. Glenn undrade över org.tillhörighet/hemvist, han har ibland hört kostnadsställe och undrar vad skillnaden är? o Man kanske skall ha kostnadsställe istället? o Jag har ingen aning om vad kostnadsställe är, för jag jobbar aldrig med det. Börje påpekar att om man skall använda kostnadsställe så måste det finnas en översättningstabell så att alla vet vad som avses med ett visst kostnadsställe. o Frågan är ju vad man skall använda det till, vad som avses? o är nog det som är närmast, det är det som ger det noggrannaste svaret. Sedan kanske man måste ha en tabell i databasen som översätter ett kostnadsställe till en institution eller liknande. o Det är jättebra för VAKANS om det står kostnadsställe istället. Då blir det mycket tydligare och enklare. Frågor kring behörighet: Vilken väg skall uppgifter per roll komma in i PDB? o Se bild 5 i presentationen. Vem är behörig att registrera direkt i PDB (PDB-reg) per Roll, Sektion, etc.? o Man skall bara få lov att registrera mot sina egna kostnadsställen. o En institutionssekreterare skall få lov att tillfälligt registrera inom andra institutioner vid t.ex. semester, sjukdom etc. Annars får man bara lov att registrera på sin egen institution. o Vem är ansvarig för att ge ut behörigheterna? o Idag så är det så att sektionsekonomen sätter behörighet på olika kostnadsställen, så det görs ju redan. o Jag tycker att det måste vara en chef som ansvarar för behörigheterna, det är ju konstigt att vara chef om någon annan ansvarar för behörigheterna. o Deltagarna enas om att chefen på varje sektion ansvarar för behörigheterna (som skall vara på kostnadsställenivå). Han/hon kan sedan delegera det ansvaret vidare. Glenn undrar vem som har behörighet att ändra kostnadsställe om någon byter/ändrar kostnadsställe? o Det gäller att ha ett bäst-före-datum så att man vet när någon slutar. Sedan kan han ju nyregistreras i någon annan roll, med annan giltighetstid. Glenn visar på begäran bilden nedan:

6 Sidan 6 av 7 Lösningsförslag Personuppgifter: Folkbokf.adress E-post adress Användar-id Foto Skyddade uppgifter Rolluppgifter: Roll (kategori) Rumsnummer Tfn-anknytning o Det kan vara viktigt att definiera vilka uppgifter som skall finnas per roll. o Under personnummer: lägg till skyddade uppgifter. Vad krävs det för underlag för att registrera någon i PDB? o Det måste finnas någon form av beslut. o Det finns inte alltid ett beslut, t.ex. om det är någon som kommer hit tillfälligt. Men det måste ju finnas någon person som är ansvarig för att ha tagit hit gästen. Den ansvarige måste ju godkänna detta på något sätt, antingen han/hon följer med och presenterar den nye, eller skickar ett mail eller dylikt. o Det är en chef/värd eller dylikt som måste ta detta ansvar. Exakt hur underlaget kommer är mindre viktigt. o Det är ju en intressant tanke att man kan kryssa för vad man vill generera när man nyregistrerar någon, t.ex. ticka i TRAX-kort, datorkonto etc. o Idag så kan ju någon som har ett TRAX-kort ta med sig vem som helst och får ett kort till denna person. Så det blir ju också en förbättring idag, för TRAX får inte skriva ut kort till någon som inte finns i databasen. Man måste först bli registrerad, och sedan får man komma tillbaka. Allmänna kommentarer: o Kommer det att synas när man har gått in och ändrat något, t.ex. när man har ändrat anknytning eller liknande? Börje svarar att det är inget svårt att lösa när man har fått till det flashiga gränssnittet. o Anknytning och rumsnummer hör ihop även om personen inte har en fast anknytning utan bara en mobil. o Ingenting skall gå in i lönesystemet utan att löneadministratören hämtar det, väl? Glenn svarar att det är upp till systemet, men kan lösa det med antingen kontinuerliga uppdateringar eller uppdateringar på begäran.

7 Sidan 7 av 7 o Det finns ju en risk med att begära uppdateringar, för om man glömmer det så har ju systemet inte aktuella uppgifter. o Jag ser en teknisk risk/svårighet med att importera uppgifter kontinuerligt, men visst vore det bra. o I ett nytt lönesystem så kommer det att finnas kontroll mot ekonomisystemets projekt och konteringar. Men i detta gamla system så tror jag det blir svårt. Börje säger att om det är svårt att bygga om rent tekniskt, så får vi i dagsläget fortsätta som vi gör idag. o Det måste ju gå att uppdatera båda vägarna, annars faller ju hela tanken med PDB. Syftet är ju att alla system skall ha tillgång till samma, korrekta information. o Jag tror att man på SLU har gjort någon sådan här lösning i SLÖR, så att det kan uppdateras med jämna mellanrum. Det kanske kan vara värt att kolla upp. o Konteringen borde kunna kontrolleras i PDB, det höjer ju säkerheten? o Börje säger att i rollerna borde man notera i vilken anställning man ligger i SLÖR. 3. Reflektion och avslutning Glenn sammanfattade dagens möte. Deltagarna tyckte bilderna som visades som gällde nyregistrering/ändring var bra, och likaså tabellen över de olika behörigheterna, med vissa ändringar enligt protokollet. o Det känns lite jobbigt att hålla på och rota i de gamla systemen, man skulle ju önska att det kom ett nytt system istället, men det kommer väl snart Deltagarna anser att det känns som om vi kommit en bit på väg, och det är inga stora problem som känns oövervinneliga som kom upp idag, utan mest finlir. Glenn informerar om att nästa möte kommer att användas till att diskutera en informationsplan, och eventuellt kostnader. Mötet avslutas Vid protokollet Justeras Glenn Palstam

Mötesanteckningar: Arbetsmöte 6 Persondatabas

Mötesanteckningar: Arbetsmöte 6 Persondatabas Sidan 1 av 5 Mötesanteckningar: Arbetsmöte 6 Persondatabas Närvarande Ej närvarande Lill Andersson, administrationsansvarig (MD) Ingrid Riedl, administratör/sekreterare (F) Stellan Englén, systemadministratör

Läs mer

Mötesanteckningar: Arbetsmöte 2 Persondatabas

Mötesanteckningar: Arbetsmöte 2 Persondatabas Sidan 1 av 5 Mötesanteckningar: Arbetsmöte 2 Persondatabas Närvarande Lill Andersson, administrationsansvarig (MD) Ingrid Riedl, administratör/sekreterare (F) Karin Weber, applikationsansvarig PA-systemet

Läs mer

Mötesanteckningar: Arbetsmöte 3 Persondatabas

Mötesanteckningar: Arbetsmöte 3 Persondatabas Sidan 1 av 5 Mötesanteckningar: Arbetsmöte 3 Persondatabas Närvarande Lill Andersson, administrationsansvarig (MD) Ingrid Riedl, administratör/sekreterare (F) Karin Weber, applikationsansvarig PA-systemet

Läs mer

PersonDataBas-projektet, bakgrund Nuläge Lösningsförslag Risker Avslutning

PersonDataBas-projektet, bakgrund Nuläge Lösningsförslag Risker Avslutning Agenda PersonDataBas-projektet, bakgrund Nuläge Lösningsförslag Risker Avslutning Persondatabas-projektet Styrgrupp: Jan-Martin Löwendahl (ordf), CIO Inge Svensson, personaladm chef CA Göran Svensson,

Läs mer

Mötesanteckningar: Arbetsmöte 4 Persondatabas

Mötesanteckningar: Arbetsmöte 4 Persondatabas Sidan 1 av 5 Mötesanteckningar: Arbetsmöte 4 Persondatabas Närvarande Ej närvarande Lill Andersson, administrationsansvarig (MD) Ingrid Riedl, administratör/sekreterare (F) Karin Weber, applikationsansvarig

Läs mer

Mötesanteckningar: Arbetsmöte 1 Persondatabas fas 3 - Realisering

Mötesanteckningar: Arbetsmöte 1 Persondatabas fas 3 - Realisering Sidan 1 av 5 Mötesanteckningar: Arbetsmöte 1 Persondatabas fas 3 - Realisering Närvarande Börje Sennung, IT-chef (M) (projektchef) Henrietta Wicktorsson, IT- avdelningen Karin Weber, applikationsansvarig

Läs mer

LÖSNINGSFÖRSLAG. Persondatabas

LÖSNINGSFÖRSLAG. Persondatabas Sidan: 1 (26). LÖSNINGSFÖRSLAG Persondatabas Sidan: 2 (26) INNEHÅLL 1. NULÄGE...4 2. LÖSNINGSFÖRSLAG...5 2.1 Grundläggande om lösningsförslaget...5 2.2 Nyregistrering av personuppgifter...6 2.3 Uppdatering

Läs mer

Mötesanteckningar: Referensmöte 1 Persondatabas (PDB)

Mötesanteckningar: Referensmöte 1 Persondatabas (PDB) Sidan 1 av 5 Mötesanteckningar: Referensmöte 1 (PDB) Närvarande Gunnar Rehbinder, IT- och teleservice Kate Larsson, projektledare infoproj. F Paul Waserbrot, F och teknisk F Anna Stedt, F och tekisk F

Läs mer

PDB-projektet. Styrgruppsmöte 3

PDB-projektet. Styrgruppsmöte 3 PDB-projektet Styrgruppsmöte 3 2001-11-15 Lösningsförslag Lösning Kostnadskalkyl Agenda Implementeringsplan Personuppgifter och integritet Systemkarta Entitetsmodell och Databasstruktur Risker inför realisering/implementering

Läs mer

Mötesanteckningar: Persondatabas fas 3, Styrgruppsmöte 4

Mötesanteckningar: Persondatabas fas 3, Styrgruppsmöte 4 Sidan 1 av 6 Mötesanteckningar: fas 3, Närvarande Ej närvarande Kopia för kännedom till Jan-Martin Löwendahl, CIO Göran Svensson, IT-ansvarig (K) Helle Sörensen, administrativ chef (F) Anna Jensen, Sigma

Läs mer

Mötesanteckningar: Persondatabas fas 3, Styrgruppsmöte 6

Mötesanteckningar: Persondatabas fas 3, Styrgruppsmöte 6 Sidan 1 av 5 Mötesanteckningar: fas 3, Närvarande Kopia för kännedom till Jan-Martin Löwendahl, CIO Göran Svensson, IT-ansvarig (K) Inge Svensson, personaladministrationschef (CA) Helle Sörensen, administrativ

Läs mer

Mötesanteckningar: Persondatabas fas 3, Styrgruppsmöte 3

Mötesanteckningar: Persondatabas fas 3, Styrgruppsmöte 3 Sidan 1 av 5 Mötesanteckningar: fas 3, Närvarande Kopia för kännedom till Jan-Martin Löwendahl, CIO Inge Svensson, personaladministrationschef (CA) Göran Svensson, IT-ansvarig (K) Helle Sörensen, administrativ

Läs mer

Mötesanteckningar: Persondatabas fas 3, Styrgruppsmöte 7

Mötesanteckningar: Persondatabas fas 3, Styrgruppsmöte 7 Sidan 1 av 5 Mötesanteckningar: fas 3, Närvarande Ej närvarande Kopia för kännedom till Jan-Martin Löwendahl, CIO Göran Svensson, IT-ansvarig (K) Helle Sörensen, administrativ chef (F) Börje Sennung, IT-chef

Läs mer

SLUTRAPPORT. Persondatabas-projektet. Fas 3

SLUTRAPPORT. Persondatabas-projektet. Fas 3 2002-08-21 Sidan 1 (14) SLUTRAPPORT Persondatabas-projektet Fas 3 2002-08-21 Sidan 2 (14) INNEHÅLL 1. BAKGRUND...3 1.1 Allmänt... 3 1.2 Uppdragsgivare och uppdragstagare... 3 1.3 Projektperiod... 3 2.

Läs mer

KRAVSPECIFIKATION Projekt Persondatabas. Persondatabas Version 1.0

KRAVSPECIFIKATION Projekt Persondatabas. Persondatabas Version 1.0 Sidan: 1 (26) KRAVSPECIFIKATION Projekt Persondatabas Persondatabas Version 1.0 Sidan: 2 (26) Innehållsförteckning 1 REVISIONSINFORMATION... 3 2 OM DETTA DOKUMENT... 4 3 SYSTEMRAND... 5 4 FUNKTIONELLA

Läs mer

Mötesanteckningar: Persondatabas fas 3, Styrgruppsmöte 1

Mötesanteckningar: Persondatabas fas 3, Styrgruppsmöte 1 Sidan 1 av 5 Mötesanteckningar: fas 3, 1 Närvarande Ej närvarande Kopia för kännedom till Jan-Martin Löwendahl, CIO Inge Svensson, personaladministrationschef (CA) Göran Svensson, IT-ansvarig (K) Börje

Läs mer

Projektrapport till projektet Förstudie Persondatabas

Projektrapport till projektet Förstudie Persondatabas Sidan: 1 (5) Projektrapport till projektet Förstudie Persondatabas Sidan: 2 (5) 1 GENOMFÖRDA AKTIVITETER...3 2 LEVERANSER...3 2.1 NULÄGESBESKRIVNING...3 2.2 LÖSNINGSFÖRSLAG FÖR VERKSAMHETEN...4 2.2.1 Bedömning

Läs mer

SLUTRAPPORT. Projekt PERSONDATABAS

SLUTRAPPORT. Projekt PERSONDATABAS Sidan 1 (13) SLUTRAPPORT Projekt PERSONDATABAS Framtagning av logisk lösning Sidan 2 (13) INNEHÅLL 1 BAKGRUND...3 1.1 Allmänt... 3 1.2 Uppdragsgivare och uppdragstagare... 3 1.3 Projektperiod... 3 2 MÅLUPPFYLLELSE...4

Läs mer

Användarinstruktioner. PDBreg

Användarinstruktioner. PDBreg 2002-05-29 Sidan: 1 (28) Användarinstruktioner PDBreg 2002-05-29 Sidan: 2 (28) Innehåll 1 REVISIONSINFORMATION...3 2 INLEDNING...4 3 IN- OCH UTLOGGNING...5 4 SÖK PERSON...6 5 VISA PERSON...8 6 NYREGISTRERING

Läs mer

PROJEKTDEFINITION. Persondatabas

PROJEKTDEFINITION. Persondatabas Sidan: 1 (23). PROJEKTDEFINITION Persondatabas Sidan: 2 (23) INNEHÅLL 1. BASFAKTA...4 1.1 Godkännande...4 1.2 Revisionsinformation...4 1.3 Terminologilista...5 2. IDÈ OCH MÅL...6 2.1 Bakgrund...6 2.2 Idé...6

Läs mer

Personec Genomgång HR specialister

Personec Genomgång HR specialister Personec Genomgång HR specialister Datum: 2018-10-05 Skapad: Lönekonsulterna Innehåll 1. SOLTAK AB HEMSIDA...3 2. ORGANISATIONSTRÄDET I WEBBEN...4 3. PERSONUPPGIFTER...5 4. ANSTÄLLNINGSUPPGIFTER...7 5.

Läs mer

Karolinska Institutet Regler och anvisningar för anknytning. Regler och anvisningar för anknytning Gäller från och med

Karolinska Institutet Regler och anvisningar för anknytning. Regler och anvisningar för anknytning Gäller från och med Regler och anvisningar för anknytning Gäller från och med 2017-07-01 Regler och anvisningar för anknytning Dnr 1-556/2017 Innehåll Regler... 4 Tillämpningsområde... 4 Allmänna förutsättningar... 4 Förutsättningar

Läs mer

Mötesanteckningar: Helpdesk/ Ärendehantering Projektgruppsmöte 4

Mötesanteckningar: Helpdesk/ Ärendehantering Projektgruppsmöte 4 Utgåva: A Sidan 1 av 5 Mötesanteckningar: Helpdesk/ Ärendehantering Projektgruppsmöte 4 Närvarande Annika Josefsson Börje Sennung från 14.30 Görgen Olofsson till 15.30 Harald Tägnfors Henrik Frederiksen

Läs mer

Anvisningar för anknytningsbeslut vid Karolinska Institutet

Anvisningar för anknytningsbeslut vid Karolinska Institutet Anvisningar för anknytningsbeslut vid Karolinska Institutet Gäller från och med 2009-01-20 Ersätter tillämpningsföreskrifter, 5809/05-010 Anvisningar för anknytningsbeslut vid Karolinska Institutet Dnr

Läs mer

Mötesanteckningar: Helpdesk/ Ärendehantering Referensgruppsmöte 2, Förvaltningsgruppen ekonomi

Mötesanteckningar: Helpdesk/ Ärendehantering Referensgruppsmöte 2, Förvaltningsgruppen ekonomi Projektmöte Utgåva: A Sidan 1 av 6 Mötesanteckningar: Helpdesk/ Ärendehantering 2, en ekonomi Närvarande Ej närvarande Annika Josefsson Michael Morin Ola Viestam Stefan Andersson Jörgen Johansson, Sigma

Läs mer

Mötesanteckningar: Helpdesk/ Ärendehantering styrgruppsmöte 1

Mötesanteckningar: Helpdesk/ Ärendehantering styrgruppsmöte 1 Mötesanteckningar: Helpdesk/ Ärendehantering styrgruppsmöte 1 Närvarande Rolf Almelund Björn Eriksson Hans Lindgren Jan-Martin Löwendahl Harald Tägnfors Anne-Charlotte Karlsson, Sigma nbit AB Isabell Sandström,

Läs mer

Projekt KA Magnus Holmström. Chalmers gemensamma system för kursadministration

Projekt KA Magnus Holmström. Chalmers gemensamma system för kursadministration Chalmers gemensamma system för kursadministration - bakgrund 000225 Chalmers strategiska plan, kapitel 2.6 sidan 22 000427 Förstudie gällande Kursadministrativt System, CTK AB 010611 Godkännande i HLG

Läs mer

PLR i samarbete med. PAS Card AB. för tillverkning av ID06 kort

PLR i samarbete med. PAS Card AB. för tillverkning av ID06 kort PLR i samarbete med för tillverkning av ID06 kort Förutsättningar för tillverkning av ID06 kort hos i samarbete med PLR: Kontroll av medlemskap hos PLR Kontroll att företag och organisationsnummer stämmer

Läs mer

Säkerhetspolicy rev. 0.1

Säkerhetspolicy rev. 0.1 Säkerhetspolicy rev. 0.1 Innehållsförteckning 1 Inledning och syfte... 2 2 Tillämpning och revidering... 2 3 Organisation och ansvar... 2 4 Begrepp och förkortningar... 2 5 Personuppgiftsbehandling...

Läs mer

Granskning av lönesystem

Granskning av lönesystem www.pwc.se Revisionsrapport Anna Gröndahl Granskning av lönesystem Vingåker kommun Innehållsförteckning 1. Sammanfattande revisionell bedömning... 1 2. Inledning... 2 2.1. Bakgrund... 2 2.2. Uppdrag...

Läs mer

Sekretess i Ladok. Processbeskrivning. Jenny H Svensson, Lena Östling Version: Beteckning: 0.2

Sekretess i Ladok. Processbeskrivning. Jenny H Svensson, Lena Östling Version: Beteckning: 0.2 Sekretess i Ladok Processbeskrivning Jenny H Svensson, Lena Östling 2007-11-19 Version: Beteckning: 0.2 Ändringshistorik Revision Datum Av Kommentar Granskare Godkännare 0.1 2007-11-19 Jenny H Första versionen

Läs mer

Dataskydds- och IT-policy

Dataskydds- och IT-policy Dataskydds- och IT-policy Svenska försäkringsförmedlares förening (SFM) Org nr: 802013-9054 Adress: Apelbergsgatan 36, 111 37 Stockholm Ansvarig för denna policy: Karin Lindblad, VD E-post: karin.lindblad@sfm.se

Läs mer

Helpdesk/ärendehantering

Helpdesk/ärendehantering Projektmöte Utgåva: A Sidan 1 av 1 Mötesanteckningar: Helpdesk/ Ärendehantering 2, IT-Chefsringen Närvarande Ej närvarande Jan-Martin Löwendahl, CIO Carl Hallén, MD Tord Hansson, ED Michael Morin, I Börje

Läs mer

Regler och anvisningar för anknytning Gäller från och med

Regler och anvisningar för anknytning Gäller från och med Regler och anvisningar för anknytning Gäller från och med 2018-10-25 Regler och anvisningar för anknytning Dnr 1-678/2018 Innehåll Tillämpningsområde... 2 Allmänna förutsättningar... 2 Förutsättningar

Läs mer

Omarbetade funktioner i NyA

Omarbetade funktioner i NyA Omarbetade funktioner i NyA Registrera personuppgifter blir Hantera person Funktionen som hittills har hetat Registrera personuppgifter har bytt namn till Hantera person, och vissa förändringar har gjorts.

Läs mer

Mötesanteckningar: Helpdesk/ Ärendehantering styrgruppsmöte 2

Mötesanteckningar: Helpdesk/ Ärendehantering styrgruppsmöte 2 Mötesanteckningar: Helpdesk/ Ärendehantering styrgruppsmöte 2 Närvarande Ej närvarande Kopia för kännedom till Björn Eriksson (BE) Harald Tägnfors (HT) Isabell Sandström, Sigma nbit AB (IS) an-martin Löwendahl

Läs mer

Protokoll. fört vid styrelsemöte #1 som ägde rum. Närvarande: Roller: Underskrifter:

Protokoll. fört vid styrelsemöte #1 som ägde rum. Närvarande: Roller: Underskrifter: Protokoll fört vid styrelsemöte #1 som ägde rum 2015 09 04 Närvarande: Roller: Underskrifter: Styrelsen; Rasmus Johansson(Ordförande) Malin Zedigh (Vice Ordförande) Annie Riström (Sekreterare) Viktor Gregor

Läs mer

Information om bedömning av reell kompetens

Information om bedömning av reell kompetens Information om bedömning av reell kompetens Reell kompetens Det är möjligt att söka till Lernia Yrkeshögskola på reell kompetens och få denna bedömd i förhållande till den grundläggande behörigheten för

Läs mer

Logga in på: http://kimkatadm.ki.se:8080/kkaweb/ https://internwebben.ki.se/sv/kimkat-administratorer

Logga in på: http://kimkatadm.ki.se:8080/kkaweb/ https://internwebben.ki.se/sv/kimkat-administratorer I det här dokumentet har vi samlat generell information, övergripande frågeställningar och diverse bra att ha. Dokumentet KIMKAT på institution som finns på KIMKAT-sidorna på intra ger en bra överblick

Läs mer

Axholmen:s Integritetspolicy

Axholmen:s Integritetspolicy Axholmen:s Integritetspolicy 1. Bakgrund Axholmen AB behandlar personuppgifter i sin dagliga verksamhet. Syftet med denna policy är att förklara hur vi samlar in, lagrar och använder dina personuppgifter

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2011-11-24, kl. 17.15 Plats: IKDC Ordförande: Malin Helldin, TM12 Sekreterare: Anna Lindstedt, TM12 Övriga närvarande:

Läs mer

Projekt KA KA-system v1.0

Projekt KA KA-system v1.0 Projekt KA KA-system v1.0 nbit Styrgruppsmöte BP3/BP4 Projekt KA 010828 1. Dagens agenda 2. Föregående mötesprotokoll 3. Sigmas avtal * Inledning (JML) * Presentation av avtalet (FW) * Beslut: A) Acceptera

Läs mer

Tack för att du har visat intresse för att söka anställning som Väktare och eller Ordningsvakt hos oss!

Tack för att du har visat intresse för att söka anställning som Väktare och eller Ordningsvakt hos oss! Tack för att du har visat intresse för att söka anställning som Väktare och eller Ordningsvakt hos oss! Vi bifogar en anställningsansökan som vi vill att du fyller i mycket noggrant och bifogar de handlingar

Läs mer

Mötesanteckningar: Helpdesk/ Ärendehantering Styrgruppsmöte 5

Mötesanteckningar: Helpdesk/ Ärendehantering Styrgruppsmöte 5 Styrgruppsmöte/arbetsmöte Sidan 1 av 10 Mötesanteckningar: Helpdesk/ Ärendehantering Styrgruppsmöte 5 Närvarande Ej närvarande Björn Eriksson Hans Lindgren Rolf Almelund Isabell Sandström, Sigma nbit AB

Läs mer

Sveriges Arkitekter Swedish Association of Architects. Lönestatistik. Från 2014 års löneenkät

Sveriges Arkitekter Swedish Association of Architects. Lönestatistik. Från 2014 års löneenkät Sveriges Arkitekter Swedish Association of Architects Lönestatistik Från 2014 års löneenkät 2 Löneenkät 2014 Innehåll Inledning 4 Ingångslöner 5 Privat sektor 6 Kommunal sektor 11 Statlig sektor 13 Chefer

Läs mer

KOMMUNALT AKTIVITETSMEDLEMSBIDRAG

KOMMUNALT AKTIVITETSMEDLEMSBIDRAG Sida 1 av 15 Förening Närvarokort ID KOMMUNALT AKTIVITETSMEDLEMSBIDRAG Verksamhet Anläggning/Lokal ANSÖKAN AVSER PERIODEN 2011 Riktigheten av lämnade uppgifter intygas: Ledarens namnteckning NAMN PÅ DELTAGARE

Läs mer

Protokoll. Närvarande: Roller: Underskrifter. Malin Öhlin (Sekreterare) Sekreterare: Malin Öhlin Simon Lundmark Justerare:

Protokoll. Närvarande: Roller: Underskrifter. Malin Öhlin (Sekreterare) Sekreterare: Malin Öhlin Simon Lundmark Justerare: Protokoll fört vid styrelsemöte #12 som ägde rum 2014-03-24 Närvarande: Roller: Underskrifter Andreas Fredmer (Ordförande) Mötesordförande: Andreas Fredmer Malin Öhlin (Sekreterare) Sekreterare: Malin

Läs mer

1. Förvaltning:... Verksamhetsområde: Kontaktperson: Personregistrets benämning. 4. Hur sker information till de registrerade?

1. Förvaltning:... Verksamhetsområde: Kontaktperson: Personregistrets benämning. 4. Hur sker information till de registrerade? Register nr OBS! Ta ut en papperskopia som undertecknas. Anvisningar hur blanketten ska fyllas i finns i slutet av detta formulär. Anmälan om behandling av personuppgifter samt ändring av tidigare anmälan

Läs mer

KLÄDHÖRNAN HB. Högskolan i Gävle Institutionen for ekonomi

KLÄDHÖRNAN HB. Högskolan i Gävle Institutionen for ekonomi Högskolan i Gävle Institutionen for ekonomi KLÄDHÖRNAN HB Kurs: Organisation B-företagsorganisation och ledning 5p Handledare: Pär Vilhelmson; Jaana Kurvinen Grupp: 3 Datum: 2001-01-16 Författare: Elensky

Läs mer

Finansdepartementet. Avdelningen för offentlig förvaltning. Ändring i lagen om lägenhetsregister

Finansdepartementet. Avdelningen för offentlig förvaltning. Ändring i lagen om lägenhetsregister Finansdepartementet Avdelningen för offentlig förvaltning Ändring i lagen om lägenhetsregister Oktober 2015 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 3 2 Förslag till lag om ändring i lagen (2006:378) om

Läs mer

Revisionen har via KPMG genomfört en granskning inom ovanstående område.

Revisionen har via KPMG genomfört en granskning inom ovanstående område. Kommunstyrelsen För kännedom: Kommunfullmäktiges presidium Revisionsrapport Revisionen har via KPMG genomfört en granskning inom ovanstående område. Revisionen hemställer om att kommunstyrelsen lämnar

Läs mer

Dialogträff med Utförare av valfrihetstjänster 2015-01-29

Dialogträff med Utförare av valfrihetstjänster 2015-01-29 Minnesanteckning Dialogträff med Utförare av valfrihetstjänster 2015-01-29 Medverkande företag: 27 deltagande från 17 utförare av omvårdnad, service och matleverans Från Kommunledningskontoret NE: Sirpa

Läs mer

Att möta och hantera försvarsbeteenden JOHAN YDRÉN, PSYKOLOG, KONFLIKTHANTERARE

Att möta och hantera försvarsbeteenden JOHAN YDRÉN, PSYKOLOG, KONFLIKTHANTERARE Att möta och hantera försvarsbeteenden JOHAN YDRÉN, PSYKOLOG, KONFLIKTHANTERARE WWW.LINKEDIN.COM/IN/JOHANYDREN/ Agenda God grund för bra kommunikation Tekniker för att återföra samtal till konstruktiv

Läs mer

12:00-12:45 Nyheter i höstens version av persondata

12:00-12:45 Nyheter i höstens version av persondata DAG 1-2014-10-22 11:00-11:30 Martin Sjögren hälsar välkommen 11:30-12:00 Varför en kompetensutvecklingsstrategi? Katarina Cars 12:00-12:45 Nyheter i höstens version av persondata 12:45-13:45 LUNCH 13:45-14:30

Läs mer

Policy för hantering av personuppgifter

Policy för hantering av personuppgifter Policy för hantering av personuppgifter 1. Personuppgifts insamling 1.1 Medlemsregister samlar in personuppgifter när en student blir medlem i Luleå Studentkår samt via Ladok. Information om betalning

Läs mer

Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 11 feb 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M- huset

Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 11 feb 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M- huset Maskinsektionen inom TLTH Styrelsemöte Tid och datum: ons 11 feb 2015, kl 1215 (..) Plats: Styrelserummet, M- huset Närvarande styrelseledamöter: Rasmus Johnsson, Ordförande Marie Bye Løken, Vice Ordförande

Läs mer

INTEGRITETSPOLICY FÖR REVISIONSTJÄNST FALKENBERG AB

INTEGRITETSPOLICY FÖR REVISIONSTJÄNST FALKENBERG AB INTEGRITETSPOLICY FÖR REVISIONSTJÄNST FALKENBERG AB Sida 1 av 8 Den 25 maj 2018 träder Dataskyddsförordningen i kraft vilket ställer fler krav på hur vi som företag hanterar personuppgifter i vårt arbete.

Läs mer

Dataskydds- och IT-policy

Dataskydds- och IT-policy Dataskydds- och IT-policy Svenska försäkringsförmedlares förening (SFM) Org nr: 802013-9054 Adress: Apelbergsgatan 36, 111 37 Stockholm Ansvarig för dataskyddsfrågor: Karin Lindblad, VD E-post: karin.lindblad@sfm.se

Läs mer

riktlinje modell plan policy program regel rutin strategi taxa för behandling av personuppgifter i socialnämndens dataregister ...

riktlinje modell plan policy program regel rutin strategi taxa för behandling av personuppgifter i socialnämndens dataregister ... modell plan policy program riktlinje för behandling av personuppgifter i socialnämndens dataregister regel rutin strategi taxa............................ Beslutat av: Socialnämnden Beslutandedatum: 2015-12-16

Läs mer

INTEGRITETSPOLICY FÖR HUFVUDSTADENS HYRESGÄSTER

INTEGRITETSPOLICY FÖR HUFVUDSTADENS HYRESGÄSTER INTEGRITETSPOLICY FÖR HUFVUDSTADENS HYRESGÄSTER 2018-05-03 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 INLEDNING OCH SYFTE... 2 2 TILLÄMPNING OCH REVIDERING... 2 3 ORGANISATION OCH ANSVAR... 2 4 BEGREPP OCH FÖRKORTNINGAR...

Läs mer

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk Teknik Sektionsmöte Torsdagen den 16/5 å Tolvan, Stockholm

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk Teknik Sektionsmöte Torsdagen den 16/5 å Tolvan, Stockholm Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk Teknik Sektionsmöte Torsdagen den 16/5 å Tolvan, Stockholm 1 Formalia 1.1 Mötets öppande Sektionens ordförande Sander Riedberg öppnar mötet klockan 16.38. 1.2

Läs mer

ANONYMA TENTAMINA (FÖRDELAR) ÅSIKTSTORG:

ANONYMA TENTAMINA (FÖRDELAR) ÅSIKTSTORG: ANONYMA TENTAMINA (FÖRDELAR) ÅSIKTSTORG: SVAR: 1. En bra lärare kan inte favorisera 2. Kan vara bra för att förminska diskriminering 3. Att man inte kan bli orättvist bedömd 4. Alla blir lika behandlade

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-03-18

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-03-18 Stockholm 2015-03-18 Styrelsemöte 10 mars 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 16.14 1.2. Mötets behöriga utlysande Extrainsatt Styrelsen beslutar

Läs mer

Reseräkningar för tjänsteresor inkl. Utlägg

Reseräkningar för tjänsteresor inkl. Utlägg Avdelningen för Juridik, ekonomi och personal 081014 1(5) Reseräkningar för tjänsteresor inkl. Utlägg Bakgrund I samband med processkartläggningen av reseräkningar konstaterades det att handläggningen

Läs mer

De 10 mest basala avslutsteknikerna. Direkt avslutet: - Ska vi köra på det här då? Ja. - Om du gillar den, varför inte slå till? Ja, varför inte?

De 10 mest basala avslutsteknikerna. Direkt avslutet: - Ska vi köra på det här då? Ja. - Om du gillar den, varför inte slå till? Ja, varför inte? 20 vanliga avslutstekniker att använda för att öka din försäljning Du kanske blir förvirrad när du läser det här, men det är alldeles för många säljare som tror och hoppas, att bara för att de kan allt

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm

Sektionen för Medieteknik Stockholm Styrelsemöte 1 FEBRUARI 2017 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Maria Bahrami förklarar mötet öppnat klockan 17:34. 1.2. Mötets behöriga utlysande Kallelse och handlingar till

Läs mer

Projektstatus. Frågeställning och kommentarer från verksamheten

Projektstatus. Frågeställning och kommentarer från verksamheten SSC - Lönetjänster Projektstatus Frågeställning och kommentarer från verksamheten Frågeställning och kommentarer från verksamheten Överföring av det som beskrivs som kompetens som idag finns på lönekontoret

Läs mer

Riskanalys och intern kontrollplan för Lönecentrum 2016

Riskanalys och intern kontrollplan för Lönecentrum 2016 Tjänsteskrivelse Sida 1(2) Datum 2016-02-08 Admnämnd/2016:1 047 Intern kontroll Charlotte Rolfsson,0550-869 61 Charlotte.rolfsson@kristinehamn.se Riskanalys och intern kontrollplan för Lönecentrum 2016

Läs mer

Rebus och GDPR : Åbergs DataSystem AB INFORMATION OM NYA EU-LAGEN GDPR / DATASKYDDSFÖRORDNINGEN

Rebus och GDPR : Åbergs DataSystem AB INFORMATION OM NYA EU-LAGEN GDPR / DATASKYDDSFÖRORDNINGEN Rebus och GDPR 2018-05-04: Åbergs DataSystem AB INFORMATION OM NYA EU-LAGEN GDPR / DATASKYDDSFÖRORDNINGEN Från 25 maj 2018 ställs det enligt en ny EU-lag stora krav på företag som hanterar personuppgifter.

Läs mer

Protokoll. 1 Årsmötet öppnades av Kenneth Gustafsson, samt fastsällande av dagordning.

Protokoll. 1 Årsmötet öppnades av Kenneth Gustafsson, samt fastsällande av dagordning. Protokoll Fört vid Ytterby vägförenings ordinarie årsmöte den 2 Maj 2017. Närvarande: Se bilaga 1. 1 Årsmötet öppnades av Kenneth Gustafsson, samt fastsällande av dagordning. 2 Till ordförande för mötet

Läs mer

Lathund för Attesterare Egenrapportering

Lathund för Attesterare Egenrapportering Lathund för Attesterare Egenrapportering Har du frågor? Ring: Malin Jonsson 063-165436 Violeth Lindström 063-165321 Jenny Smedman 060-148553 Helene Karlsson 063-165322 Katarina Bouvin 060-148871 Innehållsförteckning

Läs mer

Användarbeskrivning för T99 Webb

Användarbeskrivning för T99 Webb 1(24) Användarbeskrivning för T99 Webb 2018-02-28 Innehållsförteckning Inledning... 2 Inloggning till T99Webb... 2 Utbildning och studiematerial... 3 Kunskapstest... 5 Ej godkänd... 6 Godkänt resultat...

Läs mer

TE JN SK AL (ordförandes initialer) (sekreterares initialer) (justeringsmännens initialer)

TE JN SK AL (ordförandes initialer) (sekreterares initialer) (justeringsmännens initialer) Närvarande: Tobias Edström Johannes Nilsson Jacob Samuelsson Simon Kronmar Andreas Lundqvist Elias Olson Jonathan Ohlson Christoffer Gremlin 00000 Mötets öppnande Ordförande förklarade mötet öppet klockan

Läs mer

PROTOKOLL (5)

PROTOKOLL (5) PROTOKOLL 180419 1(5) Ärende: Styrelsemöte Datum: 2018-04-09 Tid: 13:30-16:30 Plats: Hansonrummet, Stadshuset, Plan 5 Närvarande: Andreas Gleisner Carita Gruvesäter Per Gertow Karin Jacobsson Mauritzson

Läs mer

Nån mer än jag som fått brev från elsäkerhetsverket idag gällande nya behörighetssystemet?

Nån mer än jag som fått brev från elsäkerhetsverket idag gällande nya behörighetssystemet? Brev från elsäkerhetsverket Postad av Johannes Hammarstedt - 22 nov 2013 21:40 Nån mer än jag som fått brev från elsäkerhetsverket idag gällande nya behörighetssystemet? De skickar alltså ut information

Läs mer

Sweden-Bangladesh Business Council (SBBC) - Integritetspolicy

Sweden-Bangladesh Business Council (SBBC) - Integritetspolicy Sweden-Bangladesh Business Council (SBBC) - Integritetspolicy Datum för ikraftträdande: 2018-05-25 Senast uppdaterad: 2018-05-22 1 INLEDNING Denna policy beskriver hur Sweden-Bangladesh Business Council

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunala ungdomsrådet (9)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunala ungdomsrådet (9) Nr 1 Kommunala ungdomsrådet 2013-01-16 1(9) Tid och plats Beslutande Ledamöter Onsdagen den 16 januari 2013, klockan 18.00 19.00, i Ungdomshuset Stinsen Anton Ek Elvira Olsson Julia Nordling Övriga närvarande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Folkhälsorådet 2016-12-01 1 Plats och tid: Konferensrum, Serviceförvaltningen, kl. 13.15 15.15 Närvarande: Övriga närvarande: Gottlieb Granberg, Kommunstyrelsen, ordförande Gunnel Lundgren, Omsorgsförvaltningen

Läs mer

INTEGRITETSPOLICY FÖR RYHED IDROTT OCH REHAB AB

INTEGRITETSPOLICY FÖR RYHED IDROTT OCH REHAB AB INTEGRITETSPOLICY FÖR RYHED IDROTT OCH REHAB AB 2018-05-25 Den 25 maj 2018 träder Dataskyddsförordningen i kraft vilket ställer fler krav på hur vi som företag hanterar personuppgifter i vårt arbete. För

Läs mer

Mötesanteckningar möte 4 - Referensgruppen

Mötesanteckningar möte 4 - Referensgruppen Sidan 1 av 5 Mötesanteckningar möte 4 - Referensgruppen 080526 Personal Närvarande Håkan Karlsson, Yvonne Söderling, Elisabet Engdahl, Anna Ihr, Per Cornell, Lena Söderberg, Ingmar Söhrman, Karin Friberg,

Läs mer

Sammanfattning av undersökningarna genomförda 9-10 januari 2006 Bilden av Dalarna

Sammanfattning av undersökningarna genomförda 9-10 januari 2006 Bilden av Dalarna Sammanfattning av undersökningarna genomförda 9-10 januari 2006 Bilden av Dalarna Sammanfattning resultat testgruppen Medverkande 63 personer Fråga 1: Känner du till att politikerna satt och ringde? Ja:

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte Linné FLOW Centre

Protokoll Styrelsemöte Linné FLOW Centre Protokoll Styrelsemöte Linné FLOW Centre 2011-05-23 Närvarande: Osquars backe 18, 14:00-16:00 Gunnar Landgren (GL), Ordförande Henrik Alfredsson (HA), Mekanik Dan Henningson (DH), Mekanik Gunilla Svensson

Läs mer

Implementering av GDPR i astra WEB

Implementering av GDPR i astra WEB Implementering av GDPR i astra WEB Det förekommer mycket personuppgifter och information i astra WEB. I huvudsak är det personal och elever som är målgruppen. Med GDPR har en person (kund/elev/personal)

Läs mer

Sida 1 av 5 Vindelns kommun - Kommunstyrelsens förvaltning Anställningsunderlag VINDELN Anmälan Anmälan gäller Nyanställning (ange vem personen efterträder/ersätter) Efterträder/ersätter Ändring av pågående

Läs mer

GDPR-SKOLAN, DEL 3 1/8 TOYOTA MATERIAL HANDLINGS. GDPR-skola

GDPR-SKOLAN, DEL 3 1/8 TOYOTA MATERIAL HANDLINGS. GDPR-skola GDPR-SKOLAN, DEL 3 1/8 TOYOTA MATERIAL HANDLINGS GDPR-skola DEL 3 AV 4 GDPR-skolan utgår från den nya dataskyddsförordning som träder i kraft den 25 maj 2018. Observera att eftersom lagen är ny kan varken

Läs mer

3 Val av justerare Till att justera protokollet jämte ordförande valdes Malin Ekblad.

3 Val av justerare Till att justera protokollet jämte ordförande valdes Malin Ekblad. Protokoll fört vid Nosty s styrelsemöte 15 februari 2010 Plats: 4:ans klassrum Nottebäckskolan Tid: måndag 15 februari 18.00-20.00 Närvarande: Tony Johansson, föräldrarepresentant och ordförande Åsa Hultgren,

Läs mer

6 fakuliteter varje fakulitet har en sektion. Men samhällssektionen har två delar. Dels eko-sek och sam-sek.

6 fakuliteter varje fakulitet har en sektion. Men samhällssektionen har två delar. Dels eko-sek och sam-sek. Dagordning Måndag 5:e november 2012 kl 17:00 Eng 4 / K1007 Inofficiell öppning av mötet: Våra studiebevakare (Linda och Alexandra) presenterade sig. De är tillsatta av kåren för att komma närmare studenterna.

Läs mer

LITEN LATHUND TILL ALUMNDATABASEN

LITEN LATHUND TILL ALUMNDATABASEN LITEN LATHUND TILL ALUMNDATABASEN * Översikt & sökningar * Inloggning Gå till www.gu.se/alumn/ eller till din fakultets alumnsida. Härifrån kan man logga in både som alumn och som administratör. Klicka

Läs mer

Grade AB. Nyheter i LUVIT 6.3. Marie Lenhoff

Grade AB. Nyheter i LUVIT 6.3. Marie Lenhoff Grade AB Nyheter i LUVIT 6.3 Marie Lenhoff 2016-05-20 Innehåll Nyheter i LUVIT LMS 6.3... 2 LUVIT anpassar sig- nytt utseende... 2 LUVIT Talent Management... 2 Status i Mina kurser... 2 Certifierande utbildningar-

Läs mer

Novare Peritos - Integritetspolicy. Datum för ikraftträdande: Senast uppdaterad:

Novare Peritos - Integritetspolicy. Datum för ikraftträdande: Senast uppdaterad: Novare Peritos - Integritetspolicy Datum för ikraftträdande: 2015-05-25 Senast uppdaterad: 2015-05-11 1 INLEDNING Denna policy beskriver hur Novare Peritos AB (fortsättningsvis Peritos eller vi ), som

Läs mer

Protokoll. fört vid extrainsatt styrelsemöte #5 som ägde rum. Närvarande: Roller: Underskrifter:

Protokoll. fört vid extrainsatt styrelsemöte #5 som ägde rum. Närvarande: Roller: Underskrifter: Protokoll fört vid extrainsatt styrelsemöte #5 som ägde rum 2015 05 25 Närvarande: Roller: Underskrifter: Andreas Fredmer (Ordförande) Marcus Wiking (Vice ordförande) Malin Öhlin (Sekreterare) Simon Lundmark

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Lilla A-salen, Kommunhuset, Tierps köping, kl. 08:30-11:30 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Utses att justera Sara Sjödal Paragrafer 57-61 Justeringens plats och tid Kommunhuset,

Läs mer

Trafikkontoret. Sammanställning av fyra arbetsmöten angående trafiksäkerhetsåtgärder för Enskedevägen, Herrhagsvägen och Lingvägen

Trafikkontoret. Sammanställning av fyra arbetsmöten angående trafiksäkerhetsåtgärder för Enskedevägen, Herrhagsvägen och Lingvägen Augur Marknadsanalys AB Barnhusgatan 4 111 23 Stockholm Telefon 08 545 291 00 Fax 08 545 291 20 info@augur.se www.augur.se Trafikkontoret Sammanställning av fyra arbetsmöten angående trafiksäkerhetsåtgärder

Läs mer

Tekniska högskolan Liu Campus Norrköping

Tekniska högskolan Liu Campus Norrköping Logistiksektionens styrelsemöte Tid: 17.15 18:44 Plats: Tp41 Närvarande: Andreas Wikström, ordförande Karin Ström, kassör Nina Alfredsson, studienämndsordförande FTL Eleonor Gärdshagen, studienämndsordförande

Läs mer

PASS. Personaladministrativ självservice. vid Umeå universitet

PASS. Personaladministrativ självservice. vid Umeå universitet PASS Personaladministrativ självservice vid Umeå universitet INNEHÅLLSFÖRTECKNING PERSONALADMINISTRATIV SJÄLVSERVICE... 2 DU SOM ANSTÄLLD KAN:... 2 LÄSA... 2 Lönespecifikation... 2 Mina ärenden... 2 Personuppgifter...

Läs mer

Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4

Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4 Rapport angående Mötesplats i Lit 5 Information

Läs mer

Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14

Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14 Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14 Vi har fått in svar från 27 föräldrar. Vi har ca 70 barn i fyran och femman, resten är sexor. Alla frågor kunde ni svara på med ett

Läs mer

Frågor och svar om reservantagning

Frågor och svar om reservantagning Frågor och svar om reservantagning 1. Frågor om tekniska problem (att saker inte syns eller att man inte kommer åt vissa funktioner). 1 2. Frågor som gäller strykningar och återbud... 2 3. Frågor som gäller

Läs mer

STYRELSEN PROTOKOLL 2010/2011:9 1 (5)

STYRELSEN PROTOKOLL 2010/2011:9 1 (5) 1 (5) Närvarande styrelseledamöter: Ella Brodin Johan Gärdebo Michael Jonsson Niclas Karlsson (t o m 6) Lukas Klingsbo Eric Lennerth Pontus Sandström Frånvarande: Karin Nordlund Presidiet: Gabriel Ledung

Läs mer

PROJEKTDEFINITION. Förstudie Persondatabas

PROJEKTDEFINITION. Förstudie Persondatabas Sidan: 1 (18). PROJEKTDEFINITION Förstudie Persondatabas Sidan: 2 (18) INNEHÅLL 1. BASFAKTA...4 1.1 Godkännande...4 1.2 Revisionsinformation...4 1.3 Terminologilista...5 2. IDÈ OCH MÅL...6 2.1 Bakgrund...6

Läs mer