Grade AB. Nyheter i LUVIT 6.3. Marie Lenhoff

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Grade AB. Nyheter i LUVIT 6.3. Marie Lenhoff"

Transkript

1 Grade AB Nyheter i LUVIT 6.3 Marie Lenhoff

2 Innehåll Nyheter i LUVIT LMS LUVIT anpassar sig- nytt utseende... 2 LUVIT Talent Management... 2 Status i Mina kurser... 2 Certifierande utbildningar- lägg till certifikat... 3 Kopia till chef på påminnelse för certifikat... 3 Se utgående certifikat i Mina sida... 4 Kopia till chef på påminnelse om utgående certifikat... 4 E-postadress per enhet... 4 Olika kategorier per portalsajt i kurskatalogen... 4 Nya val i filtrering på kurser i LUVIT Administration... 5 Koppla certifikat till kurstillfällen (LUVIT Blended)... 6 Kopia på bekräftelse till kursansvarig (LUVIT Blended)... 6 Intresseanmälan till kurstillfällen (LUVIT Blended)... 6 Kursintyg på kurstillfälle (LUVIT Blended)... 7 Övrigt... 7

3 Nyheter i LUVIT LMS 6.3 Här beskriver vi de nya funktioner som tillkommit sedan vår tidigare version 5.5. Hör gärna av er om ni vill veta mer om någon av funktionerna. LUVIT anpassar sig- nytt utseende Den största nyheten i LUVIT 6.0 är att LUVIT LMS har fått ett helt nytt utseende och det nu fungerar lika bra att använda LUVIT LMS på mobilen som på surfplattan eller datorn. Utseendet på menyer och funktioner anpassar sig till storleken på skärmen. Det innebär att vissa funktioner har fått nya placeringar och fungerar på lite annat sätt. Men alla funktioner finns kvar. Se vår introduktion till nya LUVIT för mer information. LUVIT Talent Management LUVIT LMS har utökats med funktioner för att stödja hela kompetensförsörjningsprocessen baserat på SIS standard om ledningssystem för kompetensförsörjning (SS624070:2009). Det innebär att det finns funktioner bl a för målhantering, kompetensanalys, medarbetarsamtal och utvecklingsplanering. Se mer i vårt produktblad för Talent Management eller kontakta oss så visar vi gärna mer. Status i Mina kurser I panelen Mina kurser visas nu status på kursen (Ej påbörjad, Påbörjad, Avslutad).

4 En symbol visas på kurser som ger ett certifikat. Certifierande utbildningar- lägg till certifikat I LUVIT LMS kan man välja att koppla ett certifikat till en kurs för att på så sätt få en bättre uppföljningsmöjlighet och kunna sätta en giltighetstid för den erhållna kompetensen. Det kan t ex vara en Miljöcertifiering eller Säkerhetsutbildning som måste genomföras av alla medarbetare med ett visst intervall. Eller ett kompetenskort som krävs för att få använda en viss utrustning. Vi har nu gjort det enklare att koppla på ett certifikat på en online-kurs. Du får ett val direkt i samband med att kursen skapas om det även ska kopplas ett nytt certifikat till kursen. När du väljer att skapa en ny online-kurs kan du kryssa i en ruta för att samtidigt skapa och koppla certifikatet till kursen. I nästa steg får du ange eventuell giltighetstid på certifikatet. Kopia till chef på påminnelse för certifikat Om ett giltighetsdatum är angivet på ett certifikat kan man ställa in så att påminnelser skickas till medarbetaren innan tiden går ut. I tillägg till detta kan man nu välja att påminnelsen även ska gå till medarbetarens chef.

5 Se utgående certifikat i Mina sida Möjlighet att även visa utgångna certifikat har lagts in i Min Sida/Certifikat. Kopia till chef på påminnelse om utgående certifikat Det finns en ruta att kryssa i anslutning till påminnelsen där man kan välja "Skicka kopia till chef". E-postadress per enhet Den e-postadress som står som avsändare för utskick från LUVIT anges centralt för installationen. Ibland finns behov av att en annan e-postadress blir avsändare för de kurser som finns kopplade till vissa enheter. På enhetens egenskaper finns möjlighet att ange den adress som ska gälla för utskick från den aktuella enheten. Olika kategorier per portalsajt i kurskatalogen I LUVIT kan man välja att skapa flera portalsajter som kan användas för att ge olika målgrupper en anpassad inloggningssida och portalöversikt. De kan t ex skilja sig åt i grafisk profil. Varje portalsajt kan även ha sin egen kurskatalog med olika kategorival beroende på vilken portalsajt publicerats i.

6 Nya val i filtrering på kurser i LUVIT Administration I listorna över online-kurser (Online-kurser/Hantera kurser) och kurser med anmälan (Utbildningsadministration/Hantera kurser) har vi lagt till möjligheten att filtrera på vem som är kursansvarig respektive administratör i listorna. Dessa kan även läggas in som rubrik för att få en bättre översikt över vem som är ansvarig för kursen.

7 Koppla certifikat till kurstillfällen (LUVIT Blended) Certifikat har tidigare kunnat kopplas till resultat på online-kurser och tester i en onlinekurs. Nu finns möjligheten att även koppla certifikatet till ett resultat på ett kurstillfälle. När deltagaren blir godkänd på kurstillfället kommer certifikatet att genereras. Certifikatet kopplas till kurstillfället på samma sätt som för online-kurser från certifikatsvyn. Kopia på bekräftelse till kursansvarig (LUVIT Blended) Vi antagning till ett kurstillfälle skickas en bekräftelse på platsen till deltagarna. Om man som kursansvarig önskar en kopia på mailet som går ut kan man välja att skicka ett test-meddelande. Knappen finns i direkt anslutning till där bekräftelsen redigeras. Intresseanmälan till kurstillfällen (LUVIT Blended) Det har varit en efterfrågad funktion att ha möjlighet att fånga intresse för en kurs även om det inte finns något kurstillfälle inplanerat. Detta ger möjlighet för kursadministratörer att planera in tillfällen utifrån efterfrågan.

8 En intresseanmälan visas som ett val i kurskatalogen. Alla intresseanmälningar samlas i en lista som administratören sedan kan använda för att bjuda in till ett kurstillfälle när det finns inplanerat. Kursintyg på kurstillfälle (LUVIT Blended) Funktionen Kursintyg ger deltagaren ett generellt intyg för alla de kurser som han/hon har avslutat i LUVIT LMS. Kursintygen visas som ett val i menyn Personligt i portalöversikten. Dessa genereras både för avslutade kurstillfällen och online-kurser. Övrigt I meddelanden som skickas från LUVIT Administration döljs information om andra mottagare. Tidigare har alla mottagare varit synliga. När man importerar listor av användare direkt till en online-kurs kan man nu ange datum för när registreringsmailet ska skickas ut. Tidigare fanns inte den möjligheten utan mailet skickades direkt. Koppling av användare till enheter i LUVIT Administration har förbättrats. Användare i öppna kurser har profilen Gäst. Det underlättar om man vill skilja på behörigheter för gäster respektive registrerade kursdeltagare i samma kurs. När en kursdeltagare med en bekräftad plats avbokar sig från ett kurstillfälle kommer även registreringen på en kopplad online-kurs att tas bort.

www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual Innehåll 1. INLEDNING 4 2. ROLLER 4 2.1. CHEF 4 2.2. MEDARBETARE 4 2.3. ADMINISTRATÖR 4 2.4. KURSLEDARE 5 2.5. UTBILDARE 5 3. BEGREPP 5 3.1. ENHET 5 3.2.

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual Innehåll 1. KURSKATALOG 3 1.1. SÖK EFTER KURSTILLFÄLLEN 3 2. MINA ATTESTERINGAR 6 3. MINA ANMÄLNINGAR 7 4. HANTERA KURSER 8 4.1. DELTAGARE 9 4.1.1.

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual Innehåll 1. KURSKATALOG 3 1.1. SÖK EFTER KURSTILLFÄLLEN 3 2. MINA ATTESTERINGAR 6 3. MINA ANMÄLNINGAR 7 4. HANTERA KURSER 8 4.1. DELTAGARE 9 4.1.1.

Läs mer

LUVIT Resource Centre 1.4. Användarmanual

LUVIT Resource Centre 1.4. Användarmanual LUVIT Resource Centre 1.4 Användarmanual INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 1 PORTALEN... 2 LOGGA IN... 2 SJÄLVREGISTRERING... 2 ÖPPNA KURSER... 3 NYHETER... 4 DEN PERSONLIGA MENYN... 4 MENYN...

Läs mer

Manual. Kursplan. Astrakan. ESF Edition Publikt användargränssnitt. Artisan Global Media

Manual. Kursplan. Astrakan. ESF Edition Publikt användargränssnitt. Artisan Global Media Manual Astrakan Kursplan ESF Edition Publikt användargränssnitt Artisan Global Media ~ 2 ~ Innehållsförteckning Publikt användargränssnitt... 3 Allmän... 3 Personlig... 4 Presentation av Kurstillfälle...

Läs mer

www.luvit.com LUVIT Portal Användarmanual

www.luvit.com LUVIT Portal Användarmanual www.luvit.com LUVIT Portal Användarmanual Innehållsförteckning 1 INLEDNING... 4 2 STARTSIDA... 5 2.1 MENYN UPPE TILL HÖGER... 5 2.1.1 Mitt campus... 5 2.1.2 Om BSVC... 5 2.1.3 Kurskatalog... 5 2.1.4 Länkar...

Läs mer

Dokumenttyp Datum Reg nr INSTRUKTION 2008-05-30

Dokumenttyp Datum Reg nr INSTRUKTION 2008-05-30 1 (6) INSTRUKTION 2008-05-30 Handläggare Anette Carlsson Godkännes Kopia Mottagare Plateauanvändare 1 Första sidan Den uppgraderade versionen av Plateau har ett nytt gränssnitt för användare (elever).

Läs mer

www.grade.com LUVIT Mobil 1.0 Manual

www.grade.com LUVIT Mobil 1.0 Manual www.grade.com LUVIT Mobil 1.0 Manual Innehållsförteckning 1. INLEDNING 3 2. BEGREPP 4 3. ÖVERSIKT 5 4. FUNKTIONER 6 4.1. ANSLAGSTAVLA 6 4.2. AKTIVITETER 6 4.3. INNEHÅLL 7 4.4. INKORG 8 4.5. KALENDER 8

Läs mer

www.grade.com LUVIT LMS Quick Guide Att använda LUVIT Reports

www.grade.com LUVIT LMS Quick Guide Att använda LUVIT Reports www.grade.com LUVIT LMS Quick Guide Att använda LUVIT Reports Att använda LUVIT Reports I LUVIT Administration finns menyn LUVIT Reports där ett antal fördefinierade standardrapporter finns tillgängliga.

Läs mer

Användarguide Rapporter. För systemadministratörer

Användarguide Rapporter. För systemadministratörer Användarguide Rapporter För systemadministratörer 1. Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Målgrupp... 3 1.2 Mål och syfte... 3 1.3 Vad är rapporter i Netcompetence Talent Portal?... 3 1.4 Rapport eller system-sida?...

Läs mer

För dig som. administrerar kurser, utbildningar, seminarier, event och konferenser. Produktinformation

För dig som. administrerar kurser, utbildningar, seminarier, event och konferenser. Produktinformation För dig som administrerar kurser, utbildningar, seminarier, event och konferenser EasyCourse är ett verktyg för att hålla reda på allt som rör kurser, utbildningar, seminarier, event och konferenser. Din

Läs mer

BYA ADMINISTRATIVA SYSTEM

BYA ADMINISTRATIVA SYSTEM BYA ADMINISTRATIVA SYSTEM ANVÄNDARDOKUMENTATION Användardokumentation BAS 3.0 Sidan 1 av 18 1 Inledning 3 1.1 Behörigheter 3 2 Inloggning 4 3 Min sida 5 3.1 Hem 5 3.1.1 Nuvarande anmälningar... 5 3.2 Utbildning

Läs mer

www.grade.com LUVIT LMS Quick Guide Inlämningsuppgifter

www.grade.com LUVIT LMS Quick Guide Inlämningsuppgifter www.grade.com LUVIT LMS Quick Guide Inlämningsuppgifter Inlämningsuppgifter i LUVIT För kurser med moment som innebär att kursdeltagarna ska lämna in material föreslår vi att funktionen inlämningsuppgifter

Läs mer

Manual. It s learning. Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg

Manual. It s learning. Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg Manual It s learning Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg Rekommenderade webbläsare: Internet Explorer, aktuella versioner (PC) Safari (ipad, Mac) Örebro kommun 20150911 v 1.1 orebro.se 2

Läs mer

www.grade.com LUVIT Kompetens Manual

www.grade.com LUVIT Kompetens Manual www.grade.com LUVIT Kompetens Manual Innehållsförteckning 1. KOMPETENS 3 1.1. MEDARBETARENS KOMPETENSVY 3 1.1.1. Personlig utveckling 3 1.1.1.1. Profil 3 1.1.1.2. Kompetensanalys 4 1.1.1.3. Mål- och utvecklingssamtal

Läs mer

www.luvit.com LUVIT Portal 2.2 Användarmanual

www.luvit.com LUVIT Portal 2.2 Användarmanual www.luvit.com LUVIT Portal 2.2 Användarmanual Innehållsförteckning 1 INLEDNING TILL MANUALEN... 4 2 STARTSIDA... 5 2.1 INLOGGNINGSFÄLT... 5 2.2 LOGGA IN... 5 2.3 GLÖMT LÖSENORD... 5 2.4 ÖPPNA KURSER...

Läs mer

Lathund: Förskrivarutbildningar i Lärtorget

Lathund: Förskrivarutbildningar i Lärtorget Lathund: Förskrivarutbildningar i Lärtorget Lathunden gäller dig som ÄR anställd i nedan organisationer Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) Danderyds Sjukhus AB (DS) Karolinska Universitetssjukhuset

Läs mer

Lathund för dig som inte har ett e-tjänstekort. (Modell B)

Lathund för dig som inte har ett e-tjänstekort. (Modell B) Lathund för dig som inte har ett e-tjänstekort. (Modell B) Samtliga förskrivarutbildningar finns synliga och sökbara i Lärtorget. Anmälan till samtliga förskrivarutbildningar sker i Lärtorget. Adress till

Läs mer

Bokningslista Examinator

Bokningslista Examinator XXX Bokningslista Examinator Manual v. 5 2014-04-23 Innehåll: 1 Inledning... 3 1.1 Inloggning... 3 2 Bokningslistan... 5 2.1.1 Överblick över alla studentgrupper... 5 2.1.2 Enskild studentgrupp... 8 2.1.3

Läs mer

Köra programportalen med Windows 8

Köra programportalen med Windows 8 1 (8) Köra programportalen med Windows 8 Landstinget i Uppsala län 2 (8) Innehåll 1 Versioner...2 2 Bilagor...2 3 Syfte...3 4 Förutsättningar...3 5 Tillvägagångsätt...4 Bilaga...7 1 Versioner 0.1 Dokument

Läs mer

Manual för ledare. Innehållsförteckning ALLMÄN INFO... 1 MEDLEMSGRUPPER... 2 GÖR ETT UTSKICK... 3 RAPPORTERA NÄRVARO... 6 SKICKA KALLELSER...

Manual för ledare. Innehållsförteckning ALLMÄN INFO... 1 MEDLEMSGRUPPER... 2 GÖR ETT UTSKICK... 3 RAPPORTERA NÄRVARO... 6 SKICKA KALLELSER... Manual för ledare Innehållsförteckning ALLMÄN INFO... 1 MEDLEMSGRUPPER... 2 GÖR ETT UTSKICK... 3 RAPPORTERA NÄRVARO... 6 SKICKA KALLELSER... 11 Allmän info Uppe till höger finns ett frågetecken. Ställer

Läs mer

KIWAS LATHUND FÖR KURSGIVARE

KIWAS LATHUND FÖR KURSGIVARE 1 KIWAS LATHUND FÖR KURSGIVARE Söka kursplan i KIWAS Sök efter skapade kursplaner genom att klicka på Lista kursplaner i menyn under fliken Kurser. Listan som visas är begränsad till de kursplaner som

Läs mer

Lathund Webbanmälan. Senselogic AB Version 2.3

Lathund Webbanmälan. Senselogic AB Version 2.3 Lathund Webbanmälan Senselogic AB Version 2.3 Innehållsförteckning 1 Webbanmälan... 1 1.1 Användningsområde... 1 1.2 Inställningar för Webbanmälan... 1 Fliken Anmälan... 1 Fliken Frågor... 2 Fliken E-post...

Läs mer

EVALD manual. Evald version 2 2014-05-02

EVALD manual. Evald version 2 2014-05-02 EVALD manual Evald version 2 2014-05-02 Innehåll KURSVÄRDERING PÅ ENGELSKA... 1 Egna frågor på engelska...1 Sammanställning på engelska...1 KURSVÄRDERING GENERELLT... 2 Skapa kursvärdering...2 Ändra öppnings/stängningsdatum...5

Läs mer

Användarinstruktioner för FLC - Fresenius Learning Center (201806)

Användarinstruktioner för FLC - Fresenius Learning Center (201806) Användarinstruktioner för FLC - Fresenius Learning Center (201806) Var finns Fresenius Learning Center på webben? Skriv in adressen: https://learning.fresenius.com/fmc/ext_se i din webbläsare. Har du gjort

Läs mer

Ledning & kontrollsystem för Byggbranchen

Ledning & kontrollsystem för Byggbranchen Ledning & kontrollsystem för Byggbranchen Ett ledning och kontrollsystem för personalbehörigheter, utbildning och rapportering. Fullständig kontroll av behörigheter, planera utbildning och examinationer.

Läs mer

Helsingfors universitet WinOodi Sida 1/7 Studeranderegistret Version 3.7

Helsingfors universitet WinOodi Sida 1/7 Studeranderegistret Version 3.7 Helsingfors universitet WinOodi Sida 1/7 OpeOodi för lärare WebOodi har nyttiga egenskaper också för läraren, t.ex. hur man skriver ut en lista över studerande som anmält sig till undervisningen/kursen

Läs mer

Manual. It s learning. Målgruppen: privata utförare inom Vård och Omsorg

Manual. It s learning. Målgruppen: privata utförare inom Vård och Omsorg Manual It s learning Målgruppen: privata utförare inom Vård och Omsorg Rekommenderade webbläsare: Internet Explorer, aktuella versioner (PC) Safari (ipad, Mac) Örebro kommun 20160201 v 1.2 orebro.se 2

Läs mer

Ansökan till Yrkes-sfi i Skåne EN INTRODUKTION TILL PANELEN

Ansökan till Yrkes-sfi i Skåne EN INTRODUKTION TILL PANELEN 2017 Ansökan till Yrkes-sfi i Skåne EN INTRODUKTION TILL PANELEN Innehållsförteckning ANSÖKAN... 2 BEKRÄFTELSE... 3 PANELEN... 4 INLOGGNING... 4 STARTSIDAN... 5 BYTA BEHÖRIGHET ( ROLL )... 5 MIN PROFIL...

Läs mer

Bokningslista Handledare

Bokningslista Handledare XXX Bokningslista Handledare Manual v. 5 Bokningslista v. 4, Handledarmanual Innehåll: 1 Inledning... 3 1.1 Inloggning... 3 2 Bokningslistan... 5 2.1.1 Överblick över alla studentgrupper... 5 2.1.2 Enskild

Läs mer

Administrera kurser i Scoutnet

Administrera kurser i Scoutnet Senast uppdaterad: 2019-04-17 Lathund för att Administrera kurser i Scoutnet Scouternas Folkhögskola använder Scoutnet som kursadministrativt system för att administrera ansökningar, antagning, rapportering

Läs mer

MANUAL. för administration av Toyota etruck

MANUAL. för administration av Toyota etruck MANUAL för administration av Toyota etruck 1 Innehåll Logga in... 3 Översikt... 4 Kurser... 4 Register... 4 Inställningar... 4 Logga ut... 4 Kurstillfällen... 5 Skapa kurstillfälle... 5 Bokningar... 6

Läs mer

Mina Sidor kursmanual

Mina Sidor kursmanual Mina Sidor kursmanual Innehåll Hitta kurs... 2 Skapa kurs eller aktivitet... 4 Skapa aktivitet eller kurstillfälle... 4 Lägg till inbjudan... 9 Lägg till Anordnare... 9 Lägg till Medverkande... 10 Skapa

Läs mer

Lathund GUL Lärare. Allmänt. Hur du presenterar Dig själv för kursdeltagarna. Hur du lägger upp din kontaktlista

Lathund GUL Lärare. Allmänt. Hur du presenterar Dig själv för kursdeltagarna. Hur du lägger upp din kontaktlista Lathund GUL Lärare Allmänt I plattformen kallas din kurs för aktivitet Första gången du loggar in GUL så kommer du att få välja vilket språk du vill att plattformen skall ha. Därefter kommer du in i plattformen.

Läs mer

Lathund: Öppna kurser i Lärtorget

Lathund: Öppna kurser i Lärtorget Lathund: Öppna kurser i Lärtorget Lathunden gäller dig som INTE är anställd i nedan organisationer: Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) Danderyds Sjukhus AB (DS) Karolinska Universitetssjukhuset Södersjukhuset

Läs mer

Manual för Kalmar kommuns Nya intranät. piren.kalmar.se

Manual för Kalmar kommuns Nya intranät. piren.kalmar.se Manual för Kalmar kommuns Nya intranät piren.kalmar.se Innehåll Inloggning och aktivering av ditt konto... 3 Inställning vid första inloggning... 3 Arbetsytan på Piren... 4 Hjälp... 4 Dina profilinställningar...

Läs mer

Portföljfunktion i Studentportalen

Portföljfunktion i Studentportalen Guide Portföljfunktion i Studentportalen I en portfölj kan filer från inlämningsuppgifter på flera kurstillfällen samlas. I funktionen ingår också möjligheten att ha en självvärdering kopplad till de separata

Läs mer

Lathund VFU-verktyget i Studentportalen

Lathund VFU-verktyget i Studentportalen Lathund VFU-verktyget i Studentportalen Kursansvarig Senast uppdaterad: 2011-07-04 Innehåll 1. Lägg till Praktiktillfälle... 3 2. Spår... 6 3. Redigera vfu-tillfälle... 7 4. Gör praktiktillfället synligt

Läs mer

www.grade.com LUVIT LMS Quick Guide LUVIT Composer

www.grade.com LUVIT LMS Quick Guide LUVIT Composer www.grade.com LUVIT LMS Quick Guide LUVIT Composer LUVIT Composer LUVIT Composer är ett verktyg för att enkelt skapa snyggt innehåll direkt i LUVITs kurser. Verktyget innehåller designade mallar som du

Läs mer

Skapa förväntat deltagande på kurstillfälle eller kurspaketeringstillfälle (Manuell antagning i Ladok)

Skapa förväntat deltagande på kurstillfälle eller kurspaketeringstillfälle (Manuell antagning i Ladok) Skapa förväntat deltagande på kurstillfälle eller kurspaketeringstillfälle (Manuell antagning i Ladok) Innehåll. Förväntat deltagande på kurstillfälle -2 2. Förväntat deltagande på kurspaketeringstillfälle

Läs mer

Juridik och A-kassa. Juridik och A-kassa. Juridik och A-kassa. Juridik och A-kassa. Enbart Juridik

Juridik och A-kassa. Juridik och A-kassa. Juridik och A-kassa. Juridik och A-kassa. Enbart Juridik Bilaga 4, Användarfall 1(6) Användarfall 1. Kursadministration Administrationen hanteras framförallt av Kursadministratör Utbildningsansvarig. Som användarfall har vi utgått från vår Basutbildning. Alla

Läs mer

Forskarstuderande. 1. Inloggning

Forskarstuderande. 1. Inloggning Forskarstuderande 1. Inloggning Du använder samma inloggning till Forskningsdatabasen som till universitetets övriga system. OBS! Är du en extern doktorand utan anställning på MIUN så använder du knappen

Läs mer

Nyhetsbrev nummer 2, 2011

Nyhetsbrev nummer 2, 2011 Nyhetsbrev nummer 2, 2011 Här kommer ett nyhetsbrev från SchoolSoft med allt som hänt i produkten under de senaste månaderna. Mindre nyheter Namnen på eventuella inaktiverade barn som en vårdnadshavare

Läs mer

ASTRAKAN COURSEPLAN. Programmet som sparar tid... ... och förenklar kursadministrationen! ASTRAKAN COURSEPLAN BESTÅR AV TVÅ DELAR:

ASTRAKAN COURSEPLAN. Programmet som sparar tid... ... och förenklar kursadministrationen! ASTRAKAN COURSEPLAN BESTÅR AV TVÅ DELAR: ASTRAKAN COURSEPLAN Programmet som sparar tid...... och förenklar kursadministrationen! Med webbaserade Astrakan CoursePlan kan onödig administration undvikas samtidigt som kursdeltagarna erbjuds en förstklassig

Läs mer

Administrera kurser i Scoutnet

Administrera kurser i Scoutnet Lathund för att Administrera kurser i Scoutnet Scouternas Folkhögskola använder Scoutnet som kursadministrativt system för att administrera ansökningar, antagning, rapportering och fakturering av utbildningar.

Läs mer

Studentportalen och Uppdok: Före, under och efter övergången till nya Ladok

Studentportalen och Uppdok: Före, under och efter övergången till nya Ladok Studentportalen och Uppdok: Före, under och efter övergången till nya Ladok Lunchseminarium 2018-04-26 Annika Björklund, Studentavdelningen Katarina Adenmark, IT-avdelningen Eva Pärt Enander, IT-avdelningen

Läs mer

Bokningslista Kurssekreterare/Kursansvarig

Bokningslista Kurssekreterare/Kursansvarig XXX Bokningslista Kurssekreterare/Kursansvarig Manual v. 7 Innehåll: 1 Inledning... 3 1.1 Inloggning... 3 2 Bokningslistan... 5 2.1 Skapa ny bokningslista... 5 2.2 Inställningar... 7 2.2.1 Grundinformation...

Läs mer

Användarinstruktioner för FLC Fresenius Learning Center

Användarinstruktioner för FLC Fresenius Learning Center Användarinstruktioner för FLC Fresenius Learning Center Var finns Fresenius Learning Center på webben? Skriv in adressen: https://learning.fresenius.com/fmc/ext_se i din webbläsare (använd inte någon länk

Läs mer

www.grade.com LUVIT Portal 3.1 Manual

www.grade.com LUVIT Portal 3.1 Manual www.grade.com LUVIT Portal 3.1 Manual Innehållsförteckning 1. INLEDNING 5 2. GENERELLA FUNKTIONER 6 2.1. RSS 6 2.1.1. RSS i Internet Explorer 7 6 2.1.2. RSS i FireFox 7 2.1.3. RSS utanför webbläsaren 7

Läs mer

Talent Manager. Nordens största leverantör av HR- och rekryteringsverktyg +46 (0)

Talent Manager. Nordens största leverantör av HR- och rekryteringsverktyg +46 (0) Talent Manager Nordens största leverantör av HR- och rekryteringsverktyg +46 (0)8-400 200 08 www.hr-manager.se info@hr-manager.se HR Manager Talent Solutions Stockholm, Sverige Talent Manager Flexibelt

Läs mer

Anonymiserade tentamina

Anonymiserade tentamina Guide Anonymiserade tentamina Från tentamensanmälan till resultatrapportering hantering i Studentportalen, i skrivningssalar och i Ladok. Instructions in English are available in the manual. Senast uppdaterad:

Läs mer

www.luvit.com LUVIT Administration 2.2 Manual

www.luvit.com LUVIT Administration 2.2 Manual www.luvit.com LUVIT Administration 2.2 Manual Innehållsförteckning 1 INLEDNING... 7 2 GRUNDER OM ARBETSSÄTT, BEGREPP OCH GRÄNSSNITT... 7 2.1 ÖVERSIKT OM STRUKTUR OCH ARBETSSÄTT... 7 2.2 ADMINISTRATIONFÖNSTRETS

Läs mer

www.luvit.com LUVIT Resource Centre 1.4 Administratörsmanual

www.luvit.com LUVIT Resource Centre 1.4 Administratörsmanual www.luvit.com LUVIT Resource Centre 1.4 Administratörsmanual LUVIT AB 2003 1 Inledning... 4 1.1 Administration... 4 1.1.1 Huvudarkivet (The Repository)... 4 1.1.2 Enheter... 4 1.1.3 Användare... 5 1.1.4

Läs mer

DOTPROJECT Manual. Projektledare och administratör har tillgång till fler funktioner och mer information än andra roller i det webbaserade systemet.

DOTPROJECT Manual. Projektledare och administratör har tillgång till fler funktioner och mer information än andra roller i det webbaserade systemet. Projektarbeta med DOTPROJECT Projektplattformen Dotproject kan användas direkt via webben med en vanlig webbläsare. Systemet är framförallt lämpligt om du snabbt och enkelt vill dela all projektinformation,

Läs mer

www.grade.com LUVIT Portal 3.2 Manual

www.grade.com LUVIT Portal 3.2 Manual www.grade.com LUVIT Portal 3.2 Manual Innehållsförteckning 1. INLEDNING 5 2. GENERELLA FUNKTIONER 6 2.1. RSS 6 2.1.1. RSS i Internet Explorer 7 6 2.1.2. RSS i FireFox 7 2.1.3. RSS utanför webbläsaren 7

Läs mer

DGM E-Learning Manual för administratörer ADR Förareutbildning

DGM E-Learning Manual för administratörer ADR Förareutbildning DGM E-Learning Manual för administratörer ADR Förareutbildning Sida 1 av 11 Förord Förarutbildningen är utvecklad av DGM Sverige AB och är godkänd av MSB. Hela idén är att den instruktörsledda ADR-förarutbildningen

Läs mer

Sammanställning. Innehållsförteckning. för ledare

Sammanställning. Innehållsförteckning. för ledare för ledare Sammanställning Denna guide avser att hjälpa dig som ledare att administrera dina grupp(er) i MyClub. Allt som görs i MyClub är webbaserat vilket innebär att du kan sköta all administrering

Läs mer

Kom igång med Swish i kassan!

Kom igång med Swish i kassan! Kom igång med Swish i kassan! Beskrivning Den här dokumentationen beskriver hur man kommer igång med vår koppling till Swish i kassasystemet och är framtagen i syfte att butiken själv skall kunna klara

Läs mer

Ledning & kontrollsystem för Järnvägsbranschen

Ledning & kontrollsystem för Järnvägsbranschen Ledning & kontrollsystem för Järnvägsbranschen En plattform för ledning och kontroll: Personal Certifikat och behörigheter Utbildning Examination Rapportering Bokning Dokumentation Utrustningshantering

Läs mer

ASTRAKAN KURSPLAN ESF Edition

ASTRAKAN KURSPLAN ESF Edition ASTRAKAN KURSPLAN ESF Edition Nu i specialversion för ESF-projekt inom kompetensutveckling Spara massor av administration - och ge era projektdeltagare bättre service! I samarbete med flera ESF-projekt

Läs mer

Användarguide Lärande

Användarguide Lärande Användarguide Lärande För kursadministratörer & systemadministratörer Oscar Forsmark, 2017 Netcompetence Innehåll 1. Inledning... 6 1.1. Målgrupp... 6 1.2. Mål och syfte... 6 2. Flödesbeskrivningar...

Läs mer

GDPR personuppgifter i Artologik Survey&Report

GDPR personuppgifter i Artologik Survey&Report Läs mer https://www.artologik.com/se/surveyandreport.aspx Kontakta oss https://www.artologik.com/se/kontakt.aspx Innehållsförteckning GDPR personuppgifter i Artologik Survey&Report... 3 Personuppgifter

Läs mer

Manual TMG isave. Version 1.1

Manual TMG isave. Version 1.1 Manual TMG isave Version 1.1 Innehållsförteckning Sida 2 1. Inledning 1.1 Om TMG isave 1.2 Inloggningsuppgifter 1.3 Mallar/Produkter/Leveranstider 1.4 Kontaktuppgifter/Support 2. Gränssnitt 2.1 Moduler/Funktioner

Läs mer

Sammanställning. Innehållsförteckning. 1 Struktur. för ledare

Sammanställning. Innehållsförteckning. 1 Struktur. för ledare för ledare Sammanställning Denna guide avser att hjälpa dig som ledare att administrera dina grupp(er) i MyClub. Allt som görs i MyClub är webbaserat vilket innebär att du kan sköta all administrering

Läs mer

Kursvärderingar guide för lärare

Kursvärderingar guide för lärare Guide Kursvärderingar guide för lärare Denna guide beskriver hur man steg för steg skapar en kursvärdering och skriver en kursrapport i Studentportalen. Exempel på frågor, kursvärderingar och kursrapporter

Läs mer

En personuppgift är information som kan kopplas till en fysisk person som är i livet. Även kodade uppgifter kan anses vara personuppgifter.

En personuppgift är information som kan kopplas till en fysisk person som är i livet. Även kodade uppgifter kan anses vara personuppgifter. Innehåll Vad finns i lathunden?... 2 Vad är Dataskyddsförordningen (GDPR)?... 2 Dataskyddsförordningen och formulär på webben... 2 Checklista inför skapandet av formulär... 2 Tacksida... 3 Formulärblock...

Läs mer

Användarbeskrivning för T99 Webb

Användarbeskrivning för T99 Webb 1(24) Användarbeskrivning för T99 Webb 2018-02-28 Innehållsförteckning Inledning... 2 Inloggning till T99Webb... 2 Utbildning och studiematerial... 3 Kunskapstest... 5 Ej godkänd... 6 Godkänt resultat...

Läs mer

Användarmanual Företagsadministratör. Företagskonto i Värmlandstrafiks app

Användarmanual Företagsadministratör. Företagskonto i Värmlandstrafiks app Användarmanual Företagsadministratör Företagskonto i Värmlandstrafiks app Introduktion Företagskonto är ett betalsätt i Vämlandstrafiks app. Med Företagskonto kan företagets personal resa med Vämlandstrafik

Läs mer

Familjewebben. Information och manual för föräldrar till Säters kommuns IT-stöd Infomentor Sammanställningen gjord av Viktoria Robertsson

Familjewebben. Information och manual för föräldrar till Säters kommuns IT-stöd Infomentor Sammanställningen gjord av Viktoria Robertsson Familjewebben Information och manual för föräldrar till Säters kommuns IT-stöd Infomentor 2013-02-12 Sammanställningen gjord av Viktoria Robertsson SÄTERS KOMMUN Barn och utbildningsförvaltningen 1 Innehållsförteckning

Läs mer

Nya funktioner. Version 4.05 2014-09-10

Nya funktioner. Version 4.05 2014-09-10 Nya funktioner Version 4.05 2014-09-10 Efkon AB 2011-2014 Sid 2 Denna dokumentation utgör ett komplement till den befintliga dokumentationen som man kan nå online i menyn till @Medlem. Nya funktioner i

Läs mer

Chefens guide till Kompetenskoll version 1,62

Chefens guide till Kompetenskoll version 1,62 Chefens guide till Kompetenskoll version 1,62 Sid 2 av 32 Innehåll Inledning 3 Välkommen till Kompetenskoll 4 Logga in - Byt lösenord Godkänn lagring av uppgifter och cookies 4 DEL 1: Överblick 6 Startsidan

Läs mer

ATT ARBETA MED STUDENTER I LADOK3 GRUND OCH AVANCERAD NIVÅ

ATT ARBETA MED STUDENTER I LADOK3 GRUND OCH AVANCERAD NIVÅ 2018-03-13 ATT ARBETA MED STUDENTER I LADOK3 GRUND OCH AVANCERAD NIVÅ MARIA EINLER, UTBILDNINGSENHETEN 1 Innehåll Samma slags studentdokumentation... 4 Ladok3 nytt sätt att arbeta... 5 Nya begrepp... 6

Läs mer

Studentens väg från antagen till registrerad Vad ser studenten i Studentportalen? Lägg till en kursregistrering... 7

Studentens väg från antagen till registrerad Vad ser studenten i Studentportalen? Lägg till en kursregistrering... 7 Guide Uppdaterad 2014-05-28 Kursregistrering Via Studentportalens funktion för Kursregistrering är det möjligt att lägga upp information om kursregistrering, kursstart och kontaktuppgifter per kurstillfälle

Läs mer

En kort guide till VFU-portalen. För dig som arbetar som VFU-samordnare i kommunen.

En kort guide till VFU-portalen. För dig som arbetar som VFU-samordnare i kommunen. En kort guide till VFU-portalen För dig som arbetar som VFU-samordnare i kommunen. Version 1.2 maj 2013 Följande sidor kommer ge en kort och övergripande guide till de vanligaste funktionerna i VFUportalen.

Läs mer

Inloggningsuppgifter till Skola24

Inloggningsuppgifter till Skola24 Inloggningsuppgifter till Skola24 Inloggningsuppgifter till Skola24 får du av ditt barns skola, antingen som ett aktiveringsmail eller i pappersform. Om du får ett aktiveringsmail följer du instruktionerna

Läs mer

LUVIT LMS Quick Guide LUVIT Composer

LUVIT LMS Quick Guide LUVIT Composer www.grade.com LUVIT LMS Quick Guide LUVIT Composer LUVIT Composer LUVIT Composer är ett verktyg för att enkelt skapa snyggt innehåll direkt i LUVITs kurser. Verktyget innehåller designade mallar som du

Läs mer

www.grade.com LUVIT Administration Manual

www.grade.com LUVIT Administration Manual www.grade.com LUVIT Administration Manual Innehållsförteckning 1 1. INLEDNING 12 2. GRUNDER OM ARBETSSÄTT, BEGREPP OCH GRÄNSSNITT 13 2.1. Översikt om struktur och arbetssätt 13 2.1.1. Huvudmeny 14 2.1.2.

Läs mer

Flexibel meny i Studentportalen

Flexibel meny i Studentportalen Guide Flexibel meny i Studentportalen Via en flexibel meny kan lärare och administratörer skapa en menystruktur som består av menyblock och funktioner i valfri ordning. På så sätt kan menyn spegla kursens

Läs mer

Förfrågan utlandsbetalningar

Förfrågan utlandsbetalningar Förfrågan utlandsbetalningar Introduktion Förfrågan på en utlandsbetalning kan göras i Business Online. Genom att använda funktionen Förfrågan kan du begära en förfrågan på både överföring till utlandet

Läs mer

Användarguide Dialog

Användarguide Dialog Användarguide Dialog Innehåll 1 Dialog... 3 1.1 Process från administratörsperspektiv... 3 1.2 Process från chefs- och medarbetarperspektiv... 3 1.3 Målgrupp... 3 1.4 Mål och syfte... 4 1.5 Administrera

Läs mer

OBS! Lägg till planeringsområde

OBS! Lägg till planeringsområde Planering Fronter 19 har en ny planeringsfunktion som gör det enklare för lärare att organisera sin undervisning. Det är enkelt att lägga till valfritt material, oavsett om det ligger på datorn eller på

Läs mer

Manual för läsårsplanering i Kopps

Manual för läsårsplanering i Kopps Senast uppdaterad: 2017-08-18 Manual för läsårsplanering i Kopps I Kopps finns systemstöd för läsårsplanering. Stödet består bland annat av automatiskt skapande av önskade kurstillfällen via kopiering

Läs mer

Användarmanual. Webcert Fråga/Svar

Användarmanual. Webcert Fråga/Svar Användarmanual Webcert Fråga/Svar Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 1.1. Bakgrund... 2 1.2. Syfte och målgrupp... 2 1.3. Definitioner och benämningar... 2 2. Användning av Webcert... 3 2.1. Att logga

Läs mer

Forskare & Handledare. 1. Inloggning

Forskare & Handledare. 1. Inloggning Forskare & Handledare 1. Inloggning Du använder samma inloggning till Forskningsdatabasen som till universitetets övriga system. 2. Startsidan När du loggat in i Forskningsdatabasen (FDB) kommer du till

Läs mer

RESULTATHANTERING I NYA LADOK FRÅN BÖRJAN TILL SLUT / Studentavdelningen, Systemförvaltning LADOK/SISU 1

RESULTATHANTERING I NYA LADOK FRÅN BÖRJAN TILL SLUT / Studentavdelningen, Systemförvaltning LADOK/SISU 1 RESULTATHANTERING I NYA LADOK FRÅN BÖRJAN TILL SLUT 2017-01-20 / Studentavdelningen, Systemförvaltning LADOK/SISU 1 Nya processen 2017-01- / Studentavdelningen, Systemförvaltning LADOK/SISU 2 20 Resultatrapportering

Läs mer

Utbildningssto d. Anva ndarhandbok Instrukto r. Bilderna i detta dokument kan skilja sig från den verkliga versionen av Utbildningsstödet

Utbildningssto d. Anva ndarhandbok Instrukto r. Bilderna i detta dokument kan skilja sig från den verkliga versionen av Utbildningsstödet Utbildningssto d Anva ndarhandbok Instrukto r Bilderna i detta dokument kan skilja sig från den verkliga versionen av Utbildningsstödet 2015-05-08 1 (38) Innehållsförteckning Roller i systemet... 3 Nyttjanderätt...

Läs mer

www.grade.com LUVIT Portal 3.3 Manual

www.grade.com LUVIT Portal 3.3 Manual www.grade.com LUVIT Portal 3.3 Manual Innehållsförteckning 1. INLEDNING 5 2. GENERELLA FUNKTIONER 6 2.1. RSS 6 2.1.1. RSS i Internet Explorer 6 2.1.2. RSS i FireFox 7 2.1.3. RSS utanför webbläsaren 7 2.2.

Läs mer

KURSINFO. Kurstillfälle inom program. Versionsförteckning. Datum Version Beskrivning Författare Första utkast Anngreth Johansson

KURSINFO. Kurstillfälle inom program. Versionsförteckning. Datum Version Beskrivning Författare Första utkast Anngreth Johansson KURSINFO Kurstillfälle inom program Versionsförteckning Datum Version Beskrivning Författare 2016-03-01 1.0 Första utkast Anngreth Johansson Innehåll Versionsförteckning... 1 Innehåll... 2 Kurstillfälle

Läs mer

Portfölj i Studentportalen

Portfölj i Studentportalen Guide Portfölj i Studentportalen I en portfölj kan filer från funktionen Inlämning på flera kurstillfällen samlas. En portfölj skapas på institutionsnivå och inlämningar kopplas sedan till den. Det är

Läs mer

Handbok Hogia PBM - Personal Business Manager

Handbok Hogia PBM - Personal Business Manager Handbok Hogia PBM - Personal Business Manager Innehållsförteckning Vad är Hogia PBM?... 2 Inloggning... 2 Portalens uppbyggnad... 3 Hem... 4 Mina uppgifter... 4 Hjälp... 6 Logga ut... 6 Företag... 7 Visningsläge...

Läs mer

Handbok Hogia PBM - Personal Business Manager

Handbok Hogia PBM - Personal Business Manager Handbok Hogia PBM - Personal Business Manager Innehållsförteckning Vad är Hogia PBM?... 2 Inloggning... 2 Portalens uppbyggnad... 3 Hem... 3 Mina uppgifter... 3 Hjälp... 5 Logga ut... 5 Företag... 6 Visningsläge...

Läs mer

Användarmanual. Mobile View. Struktur & Användarhantering. Professional Communication

Användarmanual. Mobile View. Struktur & Användarhantering. Professional Communication Användarmanual Mobile View Struktur & Användarhantering Professional Communication Inledning Den här guiden behandlar de första stegen i användandet av Mobile View hur ni sätter upp er gruppstruktur, gör

Läs mer

SLUNIK manual. SLUNIK version 2 2010-08-03

SLUNIK manual. SLUNIK version 2 2010-08-03 SLUNIK manual SLUNIK version 2 2010-08-03 Innehåll SLUNIK...1 Kursledare... 1 Lärare... 1 LOGGA IN... 1 Hjälp, inloggning... 2 Välj kurs att administrera... 2 Om du inte ser din kurs i listan... 3 Filtrera

Läs mer

Handledning hantera förfrågan och lämna offert i IBX Quote

Handledning hantera förfrågan och lämna offert i IBX Quote Handledning hantera förfrågan och lämna offert i IBX Quote Vid frågor kring IBX Quote kontakta IBX Support. Email: support@ibxgroup.com Telefon: +46 8 5534 6000 Innehåll Handledning hantera förfrågan och

Läs mer

Utfärdande av SITHS-kort. Utbyte av kort som inte klarar av SITHS CA v1 certifikat

Utfärdande av SITHS-kort. Utbyte av kort som inte klarar av SITHS CA v1 certifikat Utfärdande av SITHS-kort Utbyte av kort som inte klarar av SITHS CA v1 certifikat Innehåll 1. Bakgrund... 2 2. Identifiera kort att byta ut... 2 3. Utfärda SITHS-kort... 3 3.1 Förutsättningar... 3 3.2

Läs mer

BNI Connect Manual Changing the Way the World Does Business

BNI Connect Manual Changing the Way the World Does Business americas europe africa asia australasia W W W. B N I. N U BNI Connect Manual Changing the Way the World Does Business BNI Connect Manual Innehåll 1. Inledande information... 3 1.1 Logga in... 3 1.2 Glömt

Läs mer

Introduktion till Mina sidor

Introduktion till Mina sidor Introduktion till Mina sidor Denna manual ger en introduktion till verktyget Mina sidor Granskad: 2013-08-08 Innehållsförteckning Hur använder jag verktyget Mina sidor?... 3 Vad finns under länken Mina

Läs mer

Utbildningssto d. Tilla ggshandbok fo r administrato rer

Utbildningssto d. Tilla ggshandbok fo r administrato rer Utbildningssto d Tilla ggshandbok fo r administrato rer OBS. Bilderna i detta dokument kan skilja sig i vissa delar mot verkligheten men principen gäller. 2015-05-08 1 (14) Innehållsförteckning Användarunderhåll...

Läs mer

Ackordswebben. Versionsinformation V1.2

Ackordswebben. Versionsinformation V1.2 Ackordswebben Versionsinformation V Innehåll Innehåll 1 Introduktion 2 Sammanställning 2 Nyheter 2 Rättningar 3 Nyheter i detalj 4 1. Import/Export mallar & recept 4 Exportera recept/mallar 4 Importera

Läs mer