Funktionsbeskrivning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Funktionsbeskrivning"

Transkript

1 Funktionsbeskrivning KA74 - Kataloguppgifter DS forskarnivå Ändringshistorik Datum Av Kommentar Granskare Godkännare Torgny Fridlund Första utkast Torgny Fridlund Ändringar pga Bolognaändringar Birgitta Lewén- Johansson Anpassningar pga DS-ändringar, proj EXA-T Britt Berglund Ändrat rubrik enligt NOVFUNK

2 (15) Innehållsförteckning ÄNDRINGSHISTORIK... 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING BESLUT BESKRIVNING AV FUNKTIONEN UPPDELNING I DELAR KORT BESKRIVNING AV DELARNA I KA KA74A00G [Kataloguppgifter DS forskarnivå]... 3 KA74A02G [Inläggning/ändring av kataloguppgifter för Diploma Supplement]... 3 KA74A05G [Massändringar av kataloguppgifter för Diploma Supplement] BEHÖRIGHETSANALYS PREFERENSSTYRNING SYSTEM- OCH ANVÄNDARPREFERENSER UTSKRIFTER... 4 DET ÄR MÖJLIGT ATT VISA UTSÖKTA DATA PÅ SKÄRMEN OCH ATT SKRIVA UT DATA PÅ SKRIVARE BILAGOR: FORMULÄR OCH HJÄLPTEXTER... 5 [KA74A00G]... 5 Funktionshjälp... 5 [KA74A02G/KA74A03T]... 7 [KA74A02G/KA74A04T]... 8 Funktionshjälp, gemensam för KA74A02G, KA74A03T och KA74A04T... 8 [KA74A05G/KA74A06T] [KA74A05G/KA74A07T] Funktionshjälp, gemensam för KA74A05G, KA74A06T och KA74A07T... 13

3 (15) 1 Beslut Följande beslut finns som påverkar denna funktion. Nr Ärende Anmärkning 2 Beskrivning av funktionen KA74 (Kataloguppgifter DS forskarutbildning) används för att hantera kataloguppgifter för Diploma Supplement för forskarutbildning. Dessa uppgifter skrivs ut på Diploma Supplement vid utfärdandet av forskarexamina i RS96 (Forskarexamen). Funktionen är inte uppdelad i delfunktioner, men respektive del beskrivs nedan. 3 Uppdelning i delar 3.1 Kort beskrivning av delarna i KA74 KA74A00G [Kataloguppgifter DS forskarnivå] Denna del används för att söka och skriva ut uppgifter som finns inlagda för DS. Om man har behörighet kan man också lägga in, ändra eller ta bort inlagda data. Det är också möjligt att utföra massändringar. Man kan också visa utsökta data på skärm och skriva ut dem på skrivare. KA74A02G [Inläggning/ändring av kataloguppgifter för Diploma Supplement] Denna del används för att lägga in, ändra eller att ta bort data för en kombination av examenskod och forskarämne åt gången. Vid inläggning och ändring kan man utnyttja kopieringsfunktionen att på valfritt sätt använda sig av redan inlagda data. Inläggning/ändring sker med hjälp av flikformulär. KA74A05G [Massändringar av kataloguppgifter för Diploma Supplement] Denna del används för att ändra data för minst två kombinationer av examenskod och forskarämne åt gången. En förutsättning är att man har gjort en utsökning först så att man vet vilka kombinationer som ska ändras. Vad som ska ändras avgörs av användaren. Vid uppdatering ändras samtliga poster som berördes av utsökningen. Ändring sker med hjälp av flikformulär. 4 Behörighetsanalys Funktionen har endast en behörighetsklass.

4 (15) 5 Preferensstyrning 5.1 System- och användarpreferenser Följande användarpreferenser finns: Vad vill man styra Nyckelord Resultat Möjlighet att utföra uppdateringar (inläggning, ändring, borttagning) UPPDATERA J = användaren kan utföra uppdateringar N = användaren kan inte Möjlighet att hantera nedlagda examenskoder/forskarämnen NEDLAGD utföra uppdateringar (default) J = användaren får hantera nedlagda examenskoder/ forskarämnen N = användaren får inte hantera nedlagda examenskoder/forskarämnen (default) 6 Utskrifter Det är möjligt att visa utsökta data på skärmen och att skriva ut data på skrivare.

5 (15) Bilagor: Formulär och hjälptexter [KA74A00G] Funktionshjälp KA74 - Kataloguppgifter DS forskarnivå Senast uppdaterad: Allmänt om funktionen I denna funktion kan du lägga in generella texter som sedan kommer att användas vid utskrift av Diploma Supplement (DS). Genom att lägga in texterna i denna funktion slipper du skriva in all text varje gång ett DS skapas, exempelvis i RS96. Texterna är tänkta gälla för respektive kombination av examen och forskarämne som kan förekomma på ett DS. Utseendet har förändrats något fr o m 2010 pga nya föreskrifter för DS. Vissa rubriker samt numreringen har ändrats och examensbenämning på engelska har försvunnit. I detta formulär kan du välja vilken kombination av examen och forskarämne du ska lägga in text för. Vid inmatning/ändring är både examenskod och forskarämne obligatoriska. I övriga fall räcker det med att ange examenskod. Du kan kontrollera om en viss kombination av examen/forskarämne redan finns inlagd genom att aktivera knappen Sök. Resultatet av sökningen visas i Antal-rutan.

6 (15) Följande kan (beroende på vilken behörighet du har) utföras: Du kan ta bort samtliga inlagda texter för en kombination av examen och forskarämne genom att aktivera knappen Ta bort. Vid borttagning kommer du alltid att få en kontrollfråga. Detta för att minska risken att borttagning sker av misstag. Du kan kopiera texter som redan finns inlagda genom att markera den stora kryssrutan (alla aktuella texter ska kopieras samtliga kryssrutor markeras) eller genom att markera en eller flera kryssrutor, beroende på vad som ska kopieras. Kombinationen examenskod och forskarämneskod som anges i rutan Använd modell måste stämma överens med vad som finns inlagt i databasen för att det ska vara möjligt att genomföra en kopiering. Kopiering aktiveras med knappen Inlägg/Ändring Det går att förändra redan inlagda texter med kopiering. Om du inte vill kopiera någon text räcker det med att ange examenskod och kod för forskarämne i rutan märkt med Ange och aktivera knappen Inlägg/ändring.

7 (15) [KA74A02G/KA74A03T]

8 (15) [KA74A02G/KA74A04T] Funktionshjälp, gemensam för KA74A02G, KA74A03T och KA74A04T KA74 - [Inläggning/ändring av kataloguppgifter för Diploma Supplement] Senast uppdaterad: Här kan du antingen själv ange all text eller ändra redan inlagd/kopierad text. Det går bra att klippa och klistra. Alla fält måste fyllas i. Om du inte har något att skriva i ett visst fält, kan texten Not applicable. eller None. anges.

9 (15) Flik Ange DS Examensbenämning på originalspråket/name of qualification (Punkt 2.1 i DS) Ange examensbenämning och (om sådan finns) titel på originalspråket. Ange den examensbenämning som har angivits på examensbeviset. Om det framgår av examensbeviset att de kurser som ingår i en yrkesexamen uppfyller de krav som ställs för en generell examen ska det anges. Forskarämne/Main field(s) of study for the qualification (Punkt 2.2 i DS) Ange den engelska översättningen av forskarutbildningsämnet. Undervisningsspråk/Language(s) of instruction (Punkt 2.5 i DS) Ange undervisningsspråket/en för merparten av de kurser som ingår i examen. Examensnivå/Level of qualification (Punkt 3.1 i DS.) Ange om examen har avlagts på grundnivå, avancerad nivå eller forskarnivå. Hänvisa samtidigt till informationen om svensk högskoleutbildning under punkt 8. Poängkrav/Official length of programme (Punkt 3.2 i DS.) Ange hur många högskolepoäng examen omfattar och återge 6 kap. 2 högskoleförordningen. Tillträdeskrav/Access requirement(s) (Punkt 3.3 i DS.) Ange att tillträdesreglerna innebär att den sökande skall ha grundläggande behörighet och dessutom den särskilda behörighet som kan vara föreskriven. Redogör för den grundläggande behörigheten och de särskilda behörighetskrav som har uppställts utifrån vad som anges i 7 kap. högskoleförordningen. Här skall alltså anges om kraven avser kunskaper från kurser i gymnasieskolan, kunskaper från högskolekurser eller andra villkor. Bestämmelser om grundläggande behörighet för grundnivån, den avancerade nivån och forskarnivån finns i 7 kap. 5, 28 respektive 39 högskoleförordningen. Examenskrav, centrala bestämmelser/programme requirements (Punkt 4.2 i DS) Ange de mål och krav som gällt för utbildningen enligt högskoleförordningens examensordning. När du är nöjd med texten kan du använda snabbkommandot Ctrl+K för att växla till nästa inmatningsformulär. Flik Ange DS Examenskrav, lokala bestämmelser/programme requirements (Punkt 4.2 i DS)

10 (15) Ange de mål och krav som gällt för utbildningen enligt utbildningsanordnarens egna bestämmelser. Om du inte har något att skriva under den här punkten kan du lämna det fältet tomt. Behörighet till vidare studier/access to further studies (Punkt 5.1 i DS.) Ange om utbildningen ger innehavaren av examen behörighet till fortsatta studier (exempelvis att licentiatexamen ger behörighet till fortsatta studier mot doktorsexamen). För det fall utbildningen ger tillträde till studier på forskarnivå enligt ikraftträdande- och övergångsbestämmelserna för förordningen (2006:1053) om ändring i högskoleförordningen (p. 11) anges: Gives access to studies at the third level (doctoral studies) according to transitional provisions. A person who met general requirements for admission before 1 July 2007 should be considererad as eligible for admission until 30 June Yrkesbehörighet/Professional status (Punkt 5.2 i DS.) Ange om examenbeviset är ett villkor för att utöva ett reglerat yrke. Om innehavaren av examen kan ansöka om legitimation i enlighet med reglerna i 3 kap. 2 lagen (1998:531) om yrkesverksamhet på hälso- och sjukvårdens område, skall det anges. Om innehavaren av examen kan få behörighet enligt 2 kap. förordningen (1998:965) om behörigheter för sjöpersonal, skall det anges. Ange vilken myndighet som är behörig för det aktuella yrket. Kompletterande uppgifter/additional information (Punkt 6.1 i DS.) Ange ytterligare information som har betydelse för bedömningen av examensbeviset vad gäller nivå och användning, t.ex. om utbildningen har omfattat en period av utbildning eller praktik vid en annan högskola, ett företag eller i ett annat land. Lämna också annan relevant information om högskolan som utfärdat examensbeviset. Informationskällor/Further information resources (Punkt 6.2 i DS.) Ange andra källor som kan ge närmare information om examen, t.ex. berörd institution inom högskolan och Högskoleverket. Verket är nationellt informationscentrum, nationellt kontor för värdering av utländsk högskoleutbildning (National Academic Recognition Information Centre, Naric inom EU/EES) och Europarådets/UNESCO:s nationella kontor för erkännande av akademiska examina och för akademisk rörlighet (European Information Centre on Academic Recognition and Mobility, ENIC). Vill du kontrollera det du skrev i föregående formulär kan du lämna detta formulär utan att förlora det du redan har matat in. Du får alltid en påminnelsefråga om du försöker lämna formuläret utan att ha sparat texterna. Du sparar texter genom att aktivera Uppdatera-knappen.

11 (15)

12 (15) [KA74A05G/KA74A06T]

13 (15) [KA74A05G/KA74A07T] Funktionshjälp, gemensam för KA74A05G, KA74A06T och KA74A07T KA74 - [Massändring av kataloguppgifter för Diploma Supplement] Senast uppdaterad: I detta formulär fyller du i de texter du vill ha ändrade för samtliga de examina som sökts ut. Här ska du fylla i de texter som du vill ha ändrade för alla examina som du har sökt ut. Det går bra att klippa och klistra. Minst ett fält måste fyllas i. Om du inte har något att skriva i ett visst fält, så lämna det blankt.

14 (15) Flik Ange DS Examensbenämning på originalspråket/name of qualification (Punkt 2.1 i DS) Ange examensbenämning och (om sådan finns) titel på originalspråket. Ange den examensbenämning som har angivits på examensbeviset. Om det framgår av examensbeviset att de kurser som ingår i en yrkesexamen uppfyller de krav som ställs för en generell examen ska det anges. Forskarämne/Main field(s) of study for the qualification (Punkt 2.2 i DS) Ange den engelska översättningen av forskarutbildningsämnet. Undervisningsspråk/Language(s) of instruction (Punkt 2.5 i DS) Ange undervisningsspråket/en för merparten av de kurser som ingår i examen. Examensnivå/Level of qualification (Punkt 3.1 i DS.) Ange om examen har avlagts på grundnivå, avancerad nivå eller forskarnivå. Hänvisa samtidigt till informationen om svensk högskoleutbildning under punkt 8. Poängkrav/Official length of programme (Punkt 3.2 i DS.) Ange hur många högskolepoäng examen omfattar och återge 6 kap. 2 högskoleförordningen. Tillträdeskrav/Access requirement(s) (Punkt 3.3 i DS.) Ange att tillträdesreglerna innebär att den sökande skall ha grundläggande behörighet och dessutom den särskilda behörighet som kan vara föreskriven. Redogör för den grundläggande behörigheten och de särskilda behörighetskrav som har uppställts utifrån vad som anges i 7 kap. högskoleförordningen. Här skall alltså anges om kraven avser kunskaper från kurser i gymnasieskolan, kunskaper från högskolekurser eller andra villkor. Bestämmelser om grundläggande behörighet för grundnivån, den avancerade nivån och forskarnivån finns i 7 kap. 5, 28 respektive 39 högskoleförordningen. Examenskrav, centrala bestämmelser/programme requirements (Punkt 4.2 i DS) Ange de mål och krav som gällt för utbildningen enligt högskoleförordningens examensordning. När du är nöjd med texten kan du använda snabbkommandot Ctrl+K för att växla till nästa inmatningsformulär. Flik Ange DS Examenskrav, lokala bestämmelser/programme requirements (Punkt 4.2 i DS)

15 (15) Ange de mål och krav som gällt för utbildningen enligt utbildningsanordnarens egna bestämmelser. Om du inte har något att skriva under den här punkten kan du lämna det fältet tomt. Behörighet till vidare studier/access to further studies (Punkt 5.1 i DS.) Ange om utbildningen ger innehavaren av examen behörighet till fortsatta studier (exempelvis att licentiatexamen ger behörighet till fortsatta studier mot doktorsexamen). För det fall utbildningen ger tillträde till studier på forskarnivå enligt ikraftträdande- och övergångsbestämmelserna för förordningen (2006:1053) om ändring i högskoleförordningen (p. 11) anges: Gives access to studies at the third level (doctoral studies) according to transitional provisions). A person who met general requirements for admission before 1 July 2007 should be considererad as eligible for admission until 30 June Yrkesbehörighet/Professional status (Punkt 5.2 i DS.) Ange om examenbeviset är ett villkor för att utöva ett reglerat yrke. Om innehavaren av examen kan ansöka om legitimation i enlighet med reglerna i 3 kap. 2 lagen (1998:531) om yrkesverksamhet på hälso- och sjukvårdens område, skall det anges. Om innehavaren av examen kan få behörighet enligt 2 kap. förordningen (1998:965) om behörigheter för sjöpersonal, skall det anges. Ange vilken myndighet som är behörig för det aktuella yrket. Kompletterande uppgifter/additional information (Punkt 6.1 i DS.) Ange ytterligare information som har betydelse för bedömningen av examensbeviset vad gäller nivå och användning, t.ex. om utbildningen har omfattat en period av utbildning eller praktik vid en annan högskola, ett företag eller i ett annat land. Lämna också annan relevant information om högskolan som utfärdat examensbeviset. Informationskällor/Further information resources (Punkt 6.2 i DS.) Ange andra källor som kan ge närmare information om examen, t.ex. berörd institution inom högskolan och Högskoleverket. Verket är nationellt informationscentrum, nationellt kontor för värdering av utländsk högskoleutbildning (National Academic Recognition Information Centre, Naric inom EU/EES) och Europarådets/UNESCO:s nationella kontor för erkännande av akademiska examina och för akademisk rörlighet (European Information Centre on Academic Recognition and Mobility, ENIC). Vill du kontrollera det du skrev i föregående formulär kan du lämna detta formulär utan att förlora det du redan har matat in. Du får alltid en påminnelsefråga om du försöker lämna formuläret utan att ha sparat texterna. Du sparar texter genom att aktivera Uppdatera-knappen.

Kravspecifikation. KA74 - Kataloguppgifter DS forskarnivå. Diploma Supplement

Kravspecifikation. KA74 - Kataloguppgifter DS forskarnivå. Diploma Supplement Kravspecifikation KA74 - Kataloguppgifter DS forskarnivå Diploma Supplement 2016-01-25 Ändringshistorik Datum Av Kommentar Granskare Godkännare 2007-09-18 TFD Första utgåvan - - 2010-04-29 BLN DS-ändringar

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning Funktionsbeskrivning KA07 Examen och examensinriktningar, indata 2014-03-26 Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2005-11-18 Torgny Fridlund Ursprungsdokument 2008-11-13 Mattias Wickberg Kopierat

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning Funktionsbeskrivning KA89 Inläggning, ändring och borttagning av utbildningstyp 2003-01-15 Version: Beteckning: 1.00 660-181-003 Ändringshistorik Revision Datum Av Kommentar Granskare Godkännare 1.00 2003-01-15

Läs mer

Universitets- och högskolerådets författningssamling

Universitets- och högskolerådets författningssamling Universitets- och högskolerådets författningssamling ISSN 2001-5917 Föreskrifter om ändring i Universitets- och högskolerådets föreskrifter (UHRFS 2013:9) om bilagan till examensbevis; UHRfs 2014:4 Utkom

Läs mer

Funktionsbeskrivning KA16 Kurser och prov - indata

Funktionsbeskrivning KA16 Kurser och prov - indata Funktionsbeskrivning KA16 Kurser och prov - indata 2016-02-04 Lotten Hultgren Viklund 2016-02-04 2 (19) Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2006-12-13 Lou Lagusson Version 1 2009-06-03 Version

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning Funktionsbeskrivning KA80 Inläggning, 2013-06-08 Version: Beteckning: 1.01 660-181-001 Ändringshistorik Revision Datum Av Kommentar Granskare Godkännare 1.00 2003-01-15 Bengt Reinholdsson Första utkast

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning 2014-11-24 1 (37) Funktionsbeskrivning RS96 Forskarexamen 2014-11-24 2014-11-24 2 (37) Ändringshistorik Datum Av Kommentar Granskare Godkännare 2007-03-28 Torgny Fridlund Första versionen - - 2007-06-05

Läs mer

Funktionsbeskrivning. KA68 Fotnoter för examensbevis. 1. Beskrivning av funktionen - Syftet. 2. Uppdelning av funktionen i delfunktioner

Funktionsbeskrivning. KA68 Fotnoter för examensbevis. 1. Beskrivning av funktionen - Syftet. 2. Uppdelning av funktionen i delfunktioner 1 Funktionsbeskrivning KA68 Fotnoter för examensbevis Ny funktion. 1. Beskrivning av funktionen - Syftet Med denna funktion kan man söka ut, uppdatera och skriva ut data om fotnoter för examensbevis. Dessa

Läs mer

Behörighet till delfunktion ger rätt att söka, visa och skriva ut sökresultat. För uppdatering krävs särskild behörighet.

Behörighet till delfunktion ger rätt att söka, visa och skriva ut sökresultat. För uppdatering krävs särskild behörighet. Funktionsbeskrivning KA78 Kurser med samma innehåll Ny funktion. 1. Beskrivning av funktionen - Syftet Med denna funktion kan man söka, visa och skriva ut data om kurser med samma innehåll, sk överlappning.

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning Funktionsbeskrivning KA24 Programplaner - indata 2016-08-26 Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2010-08-27 Jenny H Svensson För KA24 har det funnits 4 olika funktionsbeskrivningar. Dessa är

Läs mer

Kravspecifikation RS92 Uppnådd andel, forskarnivå

Kravspecifikation RS92 Uppnådd andel, forskarnivå Kravspecifikation RS92 Uppnådd andel, forskarnivå 2009-11-12 Status: Ofullständig Birgitta Lewén-Johansson 2009-11-12 2 (8) Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2009-11-12 BLN Första utkast,

Läs mer

Ladok. Funktionsbeskrivning. för KA11 Kurser och prov - utdata. (ny funktion 2005) Beteckning:

Ladok. Funktionsbeskrivning. för KA11 Kurser och prov - utdata. (ny funktion 2005) Beteckning: Ladok Funktionsbeskrivning för KA11 Kurser och prov - utdata (ny funktion 2005) 2016-02-04 Beteckning: Carina Ytterström 2016-02-04 2 (11) Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2005-11-10 Carina

Läs mer

Funktionsbeskrivning SY02 Användare -indata

Funktionsbeskrivning SY02 Användare -indata Funktionsbeskrivning SY02 Användare -indata 2016-02-01 FunktionsbeskrivningSY02 Författare Datum Sida Lotten Hultgren Viklund 2015-11-17 2 (21) Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2015-10-12

Läs mer

Dokumenttyp: Beslutsdatum: Beslutande/Titel: Giltighetstid: Dokumentansvarig/Funktion: Diarienummer: Version: Revisionsdatum:

Dokumenttyp: Beslutsdatum: Beslutande/Titel: Giltighetstid: Dokumentansvarig/Funktion: Diarienummer: Version: Revisionsdatum: Dnr. LED 1.3-2017/574 1 (av 6) Styr- och handledningsdokument Dokumenttyp: Beslutsdatum: Beslutande/Titel: Giltighetstid: Dokumentansvarig/Funktion: Diarienummer: Version: Revisionsdatum: Strategidokument

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning Funktionsbeskrivning RS90- Resultat, kurser på forskarnivå Senast ändrad: 2016-11-18 RS90 Resultat, kurser på forskarnivå 1. Beskrivning av funktionen - Syftet Med denna funktion kan man lägga in, ändra

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning Funktionsbeskrivning Ta bort otillåtna tecken 2013-05-03 Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2013-04-28 Erik Wallenberg Nytt dokument - Mattias Wickberg 2012-11-05 2 (7) Innehållsförteckning

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning Funktionsbeskrivning RG04 Registering utresande på utbytesprogram 2013-10-18 Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2013-05-29 Anna-Carin Wiklund Första utkast. Gjort om det dokument som låg på

Läs mer

Kravspecifikation. KA68 Fotnoter för examensbevis Version: 0.05

Kravspecifikation. KA68 Fotnoter för examensbevis Version: 0.05 Kravspecifikation KA68 Fotnoter för 2008-11-20 Version: 0.05 Ändringshistorik Revision Datum Av Kommentar Granskare Godkännare 0.01 2005-03-30 TFD Första utkast - - 0.-02 2005-05-11 TFD Ändringar efter

Läs mer

Ladok. Funktionsbeskrivning. för RV16 - Ändring av registreringsuppgifter - kurs Version: Beteckning:

Ladok. Funktionsbeskrivning. för RV16 - Ändring av registreringsuppgifter - kurs Version: Beteckning: Ladok Funktionsbeskrivning för RV16 - Ändring av registreringsuppgifter - kurs 2016-01-29 Version: Beteckning: 1.00 Carina Ytterström 2013-04-11 2 (11) Ändringshistorik Revision Datum Av Kommentar Granskare

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning Funktionsbeskrivning UT09 Visa studieavgifter 2016-04-05 Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2011-03-04 2012-05-04 2012-08-16 Lisa Eliasson Lisa Eliasson Lisa Eliasson Ny funktion Uppdatering

Läs mer

Funktionsbeskrivning. 2. Uppdelning av funktionen i delfunktioner. 3. Behörighetsanalys till delfunktioner

Funktionsbeskrivning. 2. Uppdelning av funktionen i delfunktioner. 3. Behörighetsanalys till delfunktioner Funktionsbeskrivning RS93 Alla kurser klara på forskarnivå 1. av funktionen - Syftet Med denna funktion kan man lägga in, ändra och ta bort uppgift om att alla obligatoriska forskarutbildningskurser för

Läs mer

Lokal examensordning

Lokal examensordning Sidan 1 av 10 Dnr 2016-114-579 (Ersätter dnr 2015-114-449) Fastställd av högskolestyrelsen 2016-12-12 Lokal examensordning Högskolan Kristianstad Gäller from 1 jan 2017 och tillsvidare Sidan 2 av 10 Dnr

Läs mer

KA27 Uppflyttningsvillkor Kravspecifikation

KA27 Uppflyttningsvillkor Kravspecifikation KTH KA27 KRAVSPECIFIKATION 1 KA27 Uppflyttningsvillkor Kravspecifikation Innehåll 1. Funktionsbenämning............................... 2 2. Konstruktör.................................... 2 3. Kortfattad

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning Funktionsbeskrivning RG89 Borttagning Ändringshistorik Datum Av Kommentar 2003-03-27 Bengt Reinholdsson Första utkast 2006-01-09 Iradj Rouzbeh Utökad preferensstyrning 2007-05-31 2014-02-20 Maria Valtersson

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning Lou Lagusson 1 (6) Funktionsbeskrivning Ändringshistorik Datum Av Kommentar 1999-12-16 Matz-Ola Cajdert 2007-12-18 Lou Lagusson delen särskilt tillstånd 2009-10-28 Jenny Sandqvist Annette Larsson Tillkommit

Läs mer

Lokal examensordning

Lokal examensordning Sidan 1 av 11 Dnr 2016-114-579 (Ersätter dnr 2015-114-449) Fastställd av högskolestyrelsen 2016-12-12 Rev 2017-12-13 Rev 2018-12-11 Lokal examensordning Högskolan Kristianstad Gäller from 1 jan 2019 och

Läs mer

Kravspecifikation RS93 Alla kurser klara på forskarnivå

Kravspecifikation RS93 Alla kurser klara på forskarnivå Kravspecifikation RS93 Alla kurser klara på forskarnivå Ofullständig Birgitta Lewén-Johansson 2016-12-12 2 (26) Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2009-11-12 BLN Första utkast, skapat för projekt

Läs mer

Funktionsbeskrivning. 2. Uppdelning av funktionen i delfunktioner. 3. Behörighetsanalys till delfunktioner

Funktionsbeskrivning. 2. Uppdelning av funktionen i delfunktioner. 3. Behörighetsanalys till delfunktioner Funktionsbeskrivning RS92 Uppnådd andel, forskarnivå Ersätter FP80 1. Beskrivning av funktionen - Syftet Med denna funktion kan man lägga in, ändra och ta bort uppgift om handledarens uppskattning av forskarstudentens

Läs mer

Examensregler för utbildning på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå vid Försvarshögskolan

Examensregler för utbildning på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå vid Försvarshögskolan Sida 1(10) Examensregler för utbildning på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå vid Försvarshögskolan Styrdokument Rubrik Klassificering Ärendenummer Ö 649/2018 Beslutsfattare Rektor Dokumentansvarig

Läs mer

Riktlinjer för handläggning av examensärenden. vid Luleå tekniska universitet

Riktlinjer för handläggning av examensärenden. vid Luleå tekniska universitet Riktlinjer för handläggning av examensärenden vid Luleå tekniska universitet Styrande dokument 2(13) Innehållsförteckning 1 Riktlinjer för handläggning av examensärenden... 3 1.1 Allmänt om examen... 3

Läs mer

Kravspecifikation. RG90 Registrering, aktivitet och försörjning

Kravspecifikation. RG90 Registrering, aktivitet och försörjning Kravspecifikation RG90 Registrering, aktivitet och försörjning Ändringshistorik Datum Av Kommentar Granska re Godkänna re 1999-04-23 Matz-Ola Första versionen - - Cajdert 2009-11-11 Birgitta Lewén- Johansson

Läs mer

2.0. Lou Lagusson 1 (20) M:\jenkins_doc2pdf_nouveau_driftsatt_2017_01_2017_01_6\UNIFACE\function_group\result\rs21\doc\rs21_funkbeskr_forsk.

2.0. Lou Lagusson 1 (20) M:\jenkins_doc2pdf_nouveau_driftsatt_2017_01_2017_01_6\UNIFACE\function_group\result\rs21\doc\rs21_funkbeskr_forsk. Lou Lagusson 1 (20) Ändringshistorik Revision Datum Av Kommentar Granskare Godkännare 2008-12-08 Lou Lagusson Första utgåvan - - 2012-09-27 Eva L Simu LADOK-12882 Vid högskoleutbildning är betygsdatum

Läs mer

STOCKHOLMS UNIVERSITET. Manual. Forskarladok. Ladokgruppen 2013

STOCKHOLMS UNIVERSITET. Manual. Forskarladok. Ladokgruppen 2013 STOCKHOLMS UNIVERSITET Manual Forskarladok Ladokgruppen 2013 Innehåll Antagning till forskarutbildning SA90... 3 Antagning... 4 Ändring... 4 Forskarstuderandes handledare SA91... 5 Inläggning... 5 Inläggning

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning Funktionsbeskrivning SA09 - Studieavgifter 2016-04-12 Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2011-02-22 Lisa Eliasson/Mattias Wickberg Nytt dokument - 2012-06-19 Maria Vännman Lägger till nya skärmdumpar

Läs mer

Beslut av GruF Text om dubblett utgår Ändrad förordningstext i HF 6 och 12 kap.

Beslut av GruF Text om dubblett utgår Ändrad förordningstext i HF 6 och 12 kap. 1(5) Lokal examensordning vid Högskolan Väst Versioner av lokal examensordning, del A Fastställd av UN 2011-05-20, reviderad senast 2016-12-15 Dnr 2016/429 A 21 Datum Version Beskrivning Status 2007-06-29

Läs mer

Lokal examensordning vid Umeå universitet

Lokal examensordning vid Umeå universitet Umeå universitet, 901 87 Umeå Rektor Dokumenttyp: Regler Dnr: 540-3839-06 Datum: 2011-01-18 Ansvarig enhet: Studentcentrum Giltighetstid: Tillsvidare Sid 1 (20) Lokal examensordning vid Umeå universitet

Läs mer

Regler för allmän studieplan för forskarutbildningsämne

Regler för allmän studieplan för forskarutbildningsämne Regler för allmän studieplan för forskarutbildningsämne Beslut: 2013-02-05 Revidering: 2013-05-08, 2015-02-03 Dnr: DUC 2013/295/10 Gäller fr.o.m.: 2013-02-15 Ansvarig för uppdatering: Sekreterare FUN HÖGSKOLAN

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning Gun Wallius 2017-04-25 UT60 1 (5) 2017-04-25 UT60 Utfärdade examina, grund-/avancerad nivå 1. Beskrivning av funktionen Syftet Med denna funktion skall man kunna söka ut, se och skriva ut uppgifter om

Läs mer

Examensordning vid Kungl. Konsthögskolan

Examensordning vid Kungl. Konsthögskolan Examensordning vid Kungl. Konsthögskolan Examensordningen är fastställd av rektor vid Kungl. Konsthögskolan (KKH) 2012-03-13. Övergripande regelverk Följande nationella regelverk styr högskolans examinationsordning

Läs mer

Manual för utbildningsplaner

Manual för utbildningsplaner Manual för utbildningsplaner Beslut: UFN 2011-12-21 Revidering: UFN 2015-02-05 Dnr: DUC 2011/2094/10 Gäller fr o m: 2011-12-21 Ersätter: Manual för utbildningsplaner i dokumentet Anvisningar för utbildningsprogram,

Läs mer

LOKAL EXAMENSORDNING VID SÖDERTÖRNS HÖGSKOLA

LOKAL EXAMENSORDNING VID SÖDERTÖRNS HÖGSKOLA Dnr 1753/44/2010 Studentavdelningen 2010-12-23 LOKAL EXAMENSORDNING VID SÖDERTÖRNS HÖGSKOLA Generella examina på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå Med stöd av högskoleförordningen (SFS 1993:100)

Läs mer

Funktionsbeskrivning SB05 Skapa behörighet till avancerad nivå

Funktionsbeskrivning SB05 Skapa behörighet till avancerad nivå Funktionsbeskrivning SB05 Skapa behörighet till avancerad nivå 2014-08-08 Mattias Wickberg 2010-10-11 2 (7) Ändringshistorik Datum Av Kommentar Granskare Godkännare 2010-06-08 Mattias Wickberg Första version

Läs mer

REGEL - LOKAL EXAMENSORDNING

REGEL - LOKAL EXAMENSORDNING REGEL - LOKAL EXAMENSORDNING Typ av dokument: Datum: Beslutad av: Giltighetstid: Tills vidare Område: Utbildning på grund- och avancerad nivå, samt Utbildning på forskarnivå Ansvarig förvaltningsenhet:

Läs mer

Författare Datum Beteckning Sida (16)

Författare Datum Beteckning Sida (16) Projekt_126_KA35 2017-04-25 2 (16) Baseline: LATEST Baseline Beskrivning: Latest version Skapad av: Jenny H Svensson Dokumentet skapades: onsdag, nov 15, 11:22:20 2017-04-25 3 (16) Innehållsförteckning

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i högskoleförordningen (1993:100); SFS 2012:712 Utkom från trycket den 30 november 2012 utfärdad den 22 november 2012. Regeringen föreskriver i fråga om

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning Funktionsbeskrivning [UB03 ] 2013-01-15 Version: Beteckning: 2013-01-15 2 (15) Ändringshistorik Datum Av Kommentar 2012-10-01 Anita Näslund Skapat formulär ifrån ladok.se till Clearcase. Lagt till kommentar

Läs mer

Utbildningsdepartementet

Utbildningsdepartementet Utbildningsdepartementet Avdelningen för bedömning av utländsk utbildning Tuula Kuosmanen Magisterexamen i internationell belysning Ert dnr U2003/1089/UH Högskoleverket har anmodats yttra sig över delrapporten

Läs mer

Funktionsbeskrivning. - SA06- Etablering och antagning av utbytesstudenter

Funktionsbeskrivning. - SA06- Etablering och antagning av utbytesstudenter sbeskrivning - SA06- Etablering och antagning av utbytesstudenter Sida 2 av 17 er Revision Datum Av Kommentar Granskare Godkännare X.X 1994-04-15 Första versionen? 2009-01-21 2010-06-08 2011-02-17 2012-08-24

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning Funktionsbeskrivning SA05 Massetablering av studenter 2016-02-02 Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2011-03-29 2011-09-22 Stellan Englén Eva Lundströmer Simu NOUVSD-9187. I SA05 godkänns födelsedatum

Läs mer

Funktionsbeskrivning. UT10 Visa studentuppgifter

Funktionsbeskrivning. UT10 Visa studentuppgifter Funktionsbeskrivning UT10 Visa studentuppgifter Matz-Ola Cajdert 2013-08-19 2 (11) Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2001-06-21 Matz-Ola Cajdert Dokument skapas - 2009-11-09 Jenny H Svensson

Läs mer

Kravsamordnare Datum Sida. Lou Lagusson (11)

Kravsamordnare Datum Sida. Lou Lagusson (11) Lou Lagusson 2010-07-06 1 (11) Intyg Innehållsförteckning 1 UT20 Intyg... 2 1.1 Syfte med funktionen... 2 1.2 Behörighet till funktionen... 2 1.3 System- och användarpreferenser... 2 1.4 Formulär/Delfunktioner...

Läs mer

Ladok på forskarnivå vid Umeå universitet

Ladok på forskarnivå vid Umeå universitet Sid 1 (8) vid Umeå universitet Dokumentet är ett komplement till Handläggningsordning för dokumentation av uppgifter i Ladok på forskarnivå vid Umeå universitet. Den är ett stöd och hjälpmedel för i första

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning Funktionsbeskrivning RB06 Gallring personuppgifter - flera personer 2014-01-10 Version: Beteckning: Ändringshistorik Revision Datum Av Kommentar 0.1 2007-04-02 A-M Strand Nytt dokument 1.0 2007-05-03 Maria

Läs mer

LOKAL EXAMENSORDNING VID MÄLARDALENS HÖGSKOLA

LOKAL EXAMENSORDNING VID MÄLARDALENS HÖGSKOLA Beslutad 2006-10-30 Dnr CF10-506/06 Sektionen för antagning och examen Reviderad 2017-11-16 Dnr 2017/2511 LOKAL EXAMENSORDNING VID MÄLARDALENS HÖGSKOLA för högskoleutbildning på grundnivå, avancerad nivå

Läs mer

Ladok. Funktionsbeskrivning. RS81 Resultatrapportering på hel kurs Version: Beteckning:

Ladok. Funktionsbeskrivning. RS81 Resultatrapportering på hel kurs Version: Beteckning: Ladok Funktionsbeskrivning RS81 Resultatrapportering på hel kurs 2003-09-29 Version: Beteckning: 660-181-009 Ändringshistorik Revision Datum Av Kommentar Granskare Godkännare 2003-09-29 Bengt Reinholdsson

Läs mer

Manual för utbildningsplaner

Manual för utbildningsplaner Manual för utbildningsplaner Beslut: UFN 2011-12-21 Revidering: UFN 2016-10-05 Dnr: DUC 2011/2094/10 Gäller fr o m: 2011-12-21 Ersätter: Manual för utbildningsplaner i dokumentet Anvisningar för utbildningsprogram,

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning Funktionsbeskrivning [UB20 Överföring ] 2012-03-26 Version: Beteckning: 1.07 2012-03-26 2 (14) Ändringshistorik Revision Datum Av Kommentar 1.01 2007-03-15 Maria Valtersson Tagit bort information om systempreferensen

Läs mer

lokala examensordning för grund- och avancerad nivå

lokala examensordning för grund- och avancerad nivå FÖRESKRIFT Löpnummer 2016:2 Träder i kraft 2106-06-01 Kungl. Tekniska högskolans lokala examensordning för grund- och avancerad nivå Kungl. Tekniska högskolan föreskriver följande med stöd av högskoleförordningens

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning Funktionsbeskrivning [UB80 Hantering av ] 2012-03-26 Version: Beteckning: 1.01 Ändringshistorik Revision Datum Av Kommentar 1,01 2009-03-02 Maria Valterssson Kompletterar preferenser på delfunktionsnivå

Läs mer

Kravspecifikation KA54 Huvudområdesgrupp

Kravspecifikation KA54 Huvudområdesgrupp Kravspecifikation KA54 Huvudområdesgrupp Studok 2010-04-12 Per Lindgren 2016-12-02 Kravspec KA54 Huvudområdesgrupp 2 (21) Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2010-04-12 Per Lindgren Leverans

Läs mer

Kravspecifikation UT20 Intyg Visning av tillgodoräknande av prov

Kravspecifikation UT20 Intyg Visning av tillgodoräknande av prov Kravspecifikation UT20 Intyg Visning av av prov Novueau STU T-9110 2009-11-17 Status: Godkänd Eva Lundströmer Simu 2009-11-17 2 (11) Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2009-11-17 Eva Lundströmer

Läs mer

Kravspecifikation KA65 Typ av praktik

Kravspecifikation KA65 Typ av praktik Kravspecifikation KA65 av praktik Nouveau Projekt STU T-1104 2011-10-28 Status:Utkast Jenny H Svensson 2011-10-28 2 (18) Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2011-10-28 Jenny H Svensson Levereras

Läs mer

Funktionsbeskrivning UT90 reviderad version 1.1. UT90 Registerutskrift för doktorander

Funktionsbeskrivning UT90 reviderad version 1.1. UT90 Registerutskrift för doktorander Funktionsbeskrivning UT90 reviderad version 1.1 UT90 Registerutskrift för doktorander Ändringshistorik: Funktionsbeskrivning Matz-Ola Cajdert 1999-07-02, version 1.0 (Ersätter FU10) Revidering Lou Lagusson

Läs mer

Funktionsbeskrivning. SB10 Adressuppdatering. Innehållsförteckning

Funktionsbeskrivning. SB10 Adressuppdatering. Innehållsförteckning 12016-12-022016-12-022016-12-021151 Dokument 1 Adressuppdatering Innehållsförteckning 1. Allmänt om funktionen 2. Uppdelning i delfunktioner 3. Behörighetsanalys 4. Preferensstyrning 5. Utskrifter 6. Avvikelser

Läs mer

Funktionsbeskrivning för BEGR Det generella begränsningspaketet

Funktionsbeskrivning för BEGR Det generella begränsningspaketet Ladok Funktionsbeskrivning för BEGR Det generella begränsningspaketet 2009-03-11 Maria Valtersson 2009-03-11 2 (20). Ändringshistorik Datum Av Kommentar 2003-12-01 Maria Valtersson Klippt ihop befintliga

Läs mer

Kravspecifikation KA64 Organisationstyp

Kravspecifikation KA64 Organisationstyp Kravspecifikation KA64 Organisationstyp Nouveau Projekt STU T-1104 2011-09-27 Status:Utkast Jenny H Svensson 2011-09-27 2 (15) Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2011-09-27 Jenny H Svensson

Läs mer

Lokala regler för examen vid KMH

Lokala regler för examen vid KMH Lokala regler för examen vid KMH 1 (9) Lokala regler för examen vid KMH (dnr 11/558) 1 Fastställd av rektor den 15 december 2008 (protokoll C 2008:46). Omtryckt den 1 januari 2012, enligt beslut av rektor

Läs mer

Kravspecifikation SA95 Särskilt tillstånd f kurser forskarnivå

Kravspecifikation SA95 Särskilt tillstånd f kurser forskarnivå 2009-12-22 1. SA95 Särskilt tillstånd f kurser forskarnivå Datum Av Kommentar Godkännare 2009-10-09 Per Lindgren Ny tabell INTBOKST används för att kolla - om interimstkn är okej. Se kap. instruktioner

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning Funktionsbeskrivning RG03 Terminsregistrering - flera personer 2016-02-02 Version: Beteckning: 1.02 RG03_funkbeskr Malou Engberg de Carvalho 2009-01-23 RG03_funkbeskr 2(10) Ändringshistorik Revision Datum

Läs mer

RS02 Resultatrapportering på individuella kurser

RS02 Resultatrapportering på individuella kurser KTH RS02 Funktionsbeskrivning RS02 Resultatrapportering på individuella kurser Funktionsbeskrivning Innehåll 1. Beskrivning av funktionen...................... 2 2. Uppdelning till delfunktioner..................

Läs mer

Antagningsordning för Högskolan Dalarna utbildning på forskarnivå

Antagningsordning för Högskolan Dalarna utbildning på forskarnivå Antagningsordning för Högskolan Dalarna utbildning på forskarnivå Beslut: Högskolestyrelsen 2013-04-22 Revidering: 2015-04-16 Dnr: DUC 2013/639/10 Gäller fr.o.m.: 2013-04-22 Ansvarig för uppdatering: Ordförande

Läs mer

Kravspecifikation KA11, tillägg

Kravspecifikation KA11, tillägg Kravspecifikation KA11, tillägg Projekt 125 Anpassningar till ny utbildningsstruktur, Bologna 2016-02-04 Version: Beteckning: 1.01 Status: Publicerad Lars Hansson 2016-02-04 2 (22) Ändringshistorik Revision

Läs mer

Tillgodoräknande på Forskarnivå RS21

Tillgodoräknande på Forskarnivå RS21 Tillgodoräknande - RS21 1 (6) Tillgodoräknande på Forskarnivå RS21 Beslut om tillgodoräknande regleras i dokumentet Regler för utbildning på forskarnivå vid Karolinska Institutet Blankett 13 utgör underlag

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning Funktionsbeskrivning [DB01 ] 2007-03-30 Version: Beteckning: 0.01 Ändringshistorik Revision Datum Av Kommentar Granskare Godkännare 2007-03-30 Bengt Reinholdsson 20080902 Anna-Carin Wiklund Nytt utsökningsalternativ;

Läs mer

för utbildningar på grundnivå och avancerad nivå vid Röda Korsets Högskola

för utbildningar på grundnivå och avancerad nivå vid Röda Korsets Högskola Lokal Examensordning för utbildningar på grundnivå och avancerad nivå vid Röda Korsets Högskola Dnr: 61/2011 Examensordningen är fastställd av Rektor vid Röda Korsets Högskola 2011-10-18 och ersätter den

Läs mer

Lokal examensordning vid Luleå tekniska universitet

Lokal examensordning vid Luleå tekniska universitet Lokal examensordning vid Luleå tekniska universitet Luleå tekniska universitet 1 Luleå tekniska universitets lokala examensordning... 3 2 Nationella bestämmelser om examina... 3 3 Förkunskapsnivå för grund-,

Läs mer

Behörighet till delfunktion ger rätt att söka, visa och skriva ut sökresultat. För uppdatering krävs särskild behörighet.

Behörighet till delfunktion ger rätt att söka, visa och skriva ut sökresultat. För uppdatering krävs särskild behörighet. Funktionsbeskrivning KA79 Kurser med flera huvudämnen Ny funktion. 1. Beskrivning av funktionen - Syftet Med denna funktion kan man söka, visa och skriva ut data om kurser som är knutna till flera ämnen,

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning Funktionsbeskrivning RG12 Ändra programanmärkning av kursregistrering 2016-05-25 Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2013-04-12 Anna-Carin Wiklund Första utkast. Gjort om den PDF som ligger

Läs mer

Lokal Examensordning för utbildning på grund och avancerad nivå vid Röda Korsets Högskola

Lokal Examensordning för utbildning på grund och avancerad nivå vid Röda Korsets Högskola Lokal Examensordning för utbildning på grund och avancerad nivå vid Röda Korsets Högskola Dnr: 37/2017 Examensordningen är fastställd i Högskolestyrelsen 2017-05-04 och att gälla från HT2017. Ersätter

Läs mer

Kravspecifikation RG10 Avbrott på kurs

Kravspecifikation RG10 Avbrott på kurs Kravspecifikation RG10 Avbrott på kurs Studok 2016-08-25 Status: PerLindgren 2016-08-25 2 (14) Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2011-05-17 PerLindgren STU T-1101-studieavgifter. Kravspec

Läs mer

LOKAL EXAMENSORDNING vid Mälardalens högskola

LOKAL EXAMENSORDNING vid Mälardalens högskola Studentcentrum Dnr CF10-506/06 Beslutad 2006-10-30 Reviderad 2011--11-08 Dnr MDH 2.1-262/10 LOKAL EXAMENSORDNING vid Mälardalens högskola för högskoleutbildning på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå

Läs mer

Europa - din nya studieort

Europa - din nya studieort Europa - din nya studieort Högskolereformen 2007 12 Innehåll En ny högskola 3 I korthet händer det här 4 Tre utbildningsnivåer 5 Grundnivå 6 Avancerad nivå 6 Forskarnivå 6 Förväntade studieresultat 7 Du

Läs mer

Lokal ordning för examina och utbildningar på grundnivå och avancerad nivå vid Lunds universitet. Senast fastställd av utbildningsnämnden

Lokal ordning för examina och utbildningar på grundnivå och avancerad nivå vid Lunds universitet. Senast fastställd av utbildningsnämnden LOKAL ORDNING FÖR EXAMINA OCH UTBILDNINGAR 1(8) BESLUT Dnr STYR 2017/599 2006-12-18 (Reviderad 2012-06-14) Lokal ordning för examina och utbildningar på grundnivå och avancerad nivå vid Lunds universitet

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning Funktionsbeskrivning RG12 Ändra programanmärkning av kursregistrering 2013-04-12 Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2013-04-12 Anna-Carin Wiklund Första utkast. Gjort om den PDF som ligger

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning Funktionsbeskrivning KA90 Forskarutbildningsämne 2014-11-06 Beteckning: Ändringshistorik Datum Av Kommentar Granskare Godkännare 2007-04-13 Torgny Fridlund Första version 2011-03-18 2012-06-19 Lou Lagusson

Läs mer

Lokal examensordning för Chalmers tekniska högskola AB för examina på forskarnivå

Lokal examensordning för Chalmers tekniska högskola AB för examina på forskarnivå Beslut av: Vicerektor för forskning och forskarutbildning Datum för beslut: 2019-01-22 Dokumentet gäller från och med: 2019-01-22 Dokumentet gäller till och med: Tillsvidare Typ av styrdokument: Föreskrift

Läs mer

Kravspecifikation. Bologna anpassning i. UT60 - Utfärdade examina, grund-/avancerad nivå. Version 0.01

Kravspecifikation. Bologna anpassning i. UT60 - Utfärdade examina, grund-/avancerad nivå. Version 0.01 Kravspecifikation Bologna anpassning i - Utfärdade examina, grund-/avancerad nivå webbadress www.umu.se/projektetswebbplats/ Projektnamn Bologna anpassningar: - Utfärdade examina Fastställt av Dokumentansvarig

Läs mer

Här får du en kort beskrivning av vad det nya utbildningssystemet innebär för dig som studerar vid Högskolan i Gävle.

Här får du en kort beskrivning av vad det nya utbildningssystemet innebär för dig som studerar vid Högskolan i Gävle. Här får du en kort beskrivning av vad det nya utbildningssystemet innebär för dig som studerar vid Högskolan i Gävle. OBS! Extra viktigt för dig som läser fristående kurser. Europa din nya studieort!

Läs mer

Antagningsordning för Högskolan Dalarna utbildning på forskarnivå

Antagningsordning för Högskolan Dalarna utbildning på forskarnivå Antagningsordning för Högskolan Dalarna utbildning på forskarnivå Beslut: Högskolestyrelsen 2013-04-22 Revidering: 2015-04-16, 2019-06-11 Dnr: DUC 2013/639/10 Gäller fr.o.m.: 2013-04-22 Ansvarig för uppdatering:

Läs mer

Lou Lagusson 1 (13) Rättat stavfel på systpref

Lou Lagusson 1 (13) Rättat stavfel på systpref Lou Lagusson 1 (13) Funktionsbeskrivning för UB30 Rapportering till SCB Innehållsförteckning 1 Allmänt Sid 2 2 Layout och funktionshjälp Sid 4 Ändringshistorik Datum Av Kommentar 2011-03-09 Mikael Lundquist

Läs mer

Examensregler vid Karolinska Institutet Dnr: 1-608/2013 Fastställd av Rektor 2013-12-03

Examensregler vid Karolinska Institutet Dnr: 1-608/2013 Fastställd av Rektor 2013-12-03 Examensregler vid Karolinska Institutet Dnr: 1-608/2013 Fastställd av Rektor 2013-12-03 Gäller fr.o.m. 2014-01-01 Ersätter tidigare examensregler, dnr: 2755/2007-300 (grundnivå och avancerad nivå) och

Läs mer

Ändringshistorik Revision Datum Av Kommentar Granskare Godkännare Matz-Ola Cajdert - v Christoffer Aronsson

Ändringshistorik Revision Datum Av Kommentar Granskare Godkännare Matz-Ola Cajdert - v Christoffer Aronsson Ändringshistorik Revision Datum Av Kommentar Granskare Godkännare - 2000-05-30 Matz-Ola Cajdert - v0.2 2008-05-22 Christoffer Aronsson V0.3 2009-02-09 Eleonore Lantz Ändrat: Kontroller, kravlista, skärmdump,

Läs mer

1 Syfte med formuläret för utsökning av personer med särskilt tillstånd till forskarstudier

1 Syfte med formuläret för utsökning av personer med särskilt tillstånd till forskarstudier Magnus Böhlin 1 (5) Funktionsbeskrivning för UT93 delen särskilt tillstånd 1 Syfte med formuläret för utsökning av personer med särskilt tillstånd till forskarstudier Formulärnamn UT90A03G Följande tillägg

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning Funktionsbeskrivning EB13 Konverterings program för 2008-06-10 Version: Beteckning: 1.00 Ändringshistorik Revision Datum Av Kommentar Granskare Godkännare 1.00 2008-06-10 Mattias Wickberg Första version

Läs mer

Examensordning vid Umeå universitet 1 BESLUT. Umeå universitet Examensrådet Dnr

Examensordning vid Umeå universitet 1 BESLUT. Umeå universitet Examensrådet Dnr Umeå universitet Examensrådet 1 BESLUT 2005-06-21 Dnr 540-1241-93 Examensordning vid Umeå universitet Examensordningens uppläggning 2 Avsnitt Sidan 1. Vad är Umeå universitets examensordning? 3 2. Nationella

Läs mer

Tillgodoräknande på grundnivå och avancerad nivå RS21

Tillgodoräknande på grundnivå och avancerad nivå RS21 Tillgodoräknande - RS21 1(11) Tillgodoräknande på grundnivå och avancerad nivå RS21 Ska du rapportera tillgodoräknande för student inom utbildning på grund- eller avancerad nivå, välj delfunktion "Grundnivå

Läs mer

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid KTH

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid KTH FÖRESKRIFT Gäller från och med 2012-03-12 Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid KTH Gäller fr o m 2001-06-07 Ändrad fr o m 2008-12-03, 2012-03-12 fastställd av universitetsstyrelsen 2008-12-03

Läs mer

Ladok. Funktionsbeskrivning. för RG02 Kursregistrering - flera personer Beteckning: RG02_funkbeskr

Ladok. Funktionsbeskrivning. för RG02 Kursregistrering - flera personer Beteckning: RG02_funkbeskr Ladok Funktionsbeskrivning för RG02 Kursregistrering - flera personer 2013-10-24 Beteckning: RG02_funkbeskr 2013-10-24 RG02_funkbeskr.doc 2 (17) Ändringshistorik Av Kommentar Granskare Godkännare 2008-07-28?

Läs mer

Lokala föreskrifter- Examensordning

Lokala föreskrifter- Examensordning Lokala föreskrifter- Examensordning Fastställt av högskolestyrelsen 2015-06-04 HIG-STYR 2015/63 Innehåll INLEDNING... 3 Examensrätt vid Högskolan i Gävle... 3 SÄRSILDA BESTÄMMELSER... 4 1. Huvudområde...

Läs mer