Margareta Arthursson (kd), ordförande Urban Falk (s), v. ordf. Ingrid Stenberg.Lundin.(c) Inger Johansson (mp) Stefan Lindfors (s )

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Margareta Arthursson (kd), ordförande Urban Falk (s), v. ordf. Ingrid Stenberg.Lundin.(c) Inger Johansson (mp) Stefan Lindfors (s )"

Transkript

1 Kulturnämnden Plats och tid Säters bibliotek, Kulturhörnan kl Beslutande Margareta Arthursson (kd), ordförande Urban Falk (s), v. ordf. Ingrid Stenberg.Lundin.(c) Inger Johansson (mp) Stefan Lindfors (s ) Övriga deltagare Barbro Nordén Harbeck, biblioteks/kulturchef Karin Hästö, kultursekreterare AnnaMaria Gylling (c) ers Gunilla Bodegrim (fp) ers Dagny Hansson, revisor Curt Söderberg, revisor Utses att justera Justeringens plats och tid Ingrid Stenberg Lundin Kulturförvaltningen Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-14 Karin Hästö Ordförande Justerande Margareta Arthursson Ingrid Stenberg Lundin Organ Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kulturnämnden Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats för protokollet Underskrift Datum för anslags nedtagande Kulturförvaltningen Karin Hästö

2 Kulturnämnden Kn 1 Dnr KN 05/ Bidragsansökan : Musik Direkt Musik Direkt är ett av Sveriges största årliga ungdomsmusikevenemang där alla musicerande ungdomar mellan år får chansen att delta oavsett genre. Musik Direkt går i tre etapper: länsuttagningar, länsfinal och riksfestival. Samtliga län i Sverige deltar. Musik i Dalarna finansierar mat, fika, ljud, ljus, seminarier, annonsering, program mm. Det är helt kostnadsfritt för ungdomarna att vara med. Musik Direkt fick bidrag från 12 av länets 15 kommuner år Musik i Dalarna ansöker om 3000 kronor som stöd till Musik Direkt. Kulturnämnden beslutar att ge Musik i Dalarna bidrag med 3000 kr för genomförande av Musik Direkt.

3 Kulturnämnden Kn 2 Dnr KN 05/ Bidragsansökan: Konstspaning i Säterbygden Konstnärer och konsthantverkare verksamma i Säters kommun har gått samman i ett nätverk som har för avsikt att till påsken 2005 arrangera en konstrunda. Syftet är att skapa förutsättning för människor att hitta till verkstäder och ateljéer, etablera nya kundrelationer och tydliggöra den rikedom och kunskap som alla medverkande besitter. En samlingsutställning med alster från alla medverkande kommer att uppföras på Kulturhörnan. Där presenteras även en folder med vägledning till och information om de medverkande. Förhoppningen är att Konstspaning i Säterbygden framledes ska kunna växa över kommungränsen och innefatta hela Södra Dalarna. BUDGET Inkomster: Deltagaravgiften 400 kr Bidrag från näringslivskontoret Sponsring på layout Summa: Kostnader: Layout affisch /folder Tryckning/papper Marknadsföring i lokalpressen Registrering av domän 150 Invigning 500 Lotterivinst 6 st a 500 kr Summa: Gruppen Konstpaning i Säterbygden söker ekonomiska medel för att projektet ska kunna få en så bra start som möjligt. Kulturnämnden beslutar att ge gruppen Konstspaning i Säterbygden 5000 kr i bidrag för genomförande av en konstrunda påsken 2005.

4 Kulturnämnden Kn 3 Ekonomiinformation Förvaltningschefen redovisar: - Bokslut 2004 är ännu inte klart, eftersom det ekonomiska utfallet kommer att justeras utifrån underskott i städförvaltningens budget, enl. uppgift från ekonomiavd. Kulturförvaltningen kommer därmed att påföras en extra kostnad. - Internbudget Budgeten omräknad utifrån medel som tillfördes i budgetberedningen för lördagsöppet på huvudbiblioteket, bidrag till Musik i Dalarna/Dalasinfoniettan, och ändrad %-sats för personalomkostnader.

5 Kulturnämnden Kn 4 Budget : verksamhetsmål Nya regler för god ekonomisk hushållning i kommuner och landsting har införts i Kommunallagens ekonomikapitel, och innehåller tydligare och mer utvecklade krav på kommunens beslut om budget. Budgeten skall innehålla en plan för verksamheten och ekonomin under budgetåret. Alla förvaltningar skall formulera sin verksamhet utifrån kommunens övergripande mål. Verksamhetsmålen ska ange vilka prestationer som ska utföras med tillgängliga resurser. Målen ska vara realistiska och mätbara och vara begränsade i antal. För kulturnämndens del föreslår ekonomikontoret 1 2 mål. Genomgång och diskussion om nya regler för god ekonomisk hushållning, med inriktning på finansiella mål och verksamhetsmål för alla nämnder och förvaltningar genomförs tisdagen den 15 mars. Nämnden diskuterar vilka mål som kan användas för att ge en rättvisande bild av nämndens ansvarsområde. Kulturnämnden beslutar att ge presidiet i uppdrag att, utifrån dagens diskussion, formulera förslag till verksamhets-effektmål till den 15 mars.

6 Kulturnämnden Kn 5 Biblioteksinformation Biblioteksstatistik 2004 (protokollsbilaga): Antalet besökare på huvudbiblioteket var , en ökning med 5 %. Antal utlån uppgick till , en ökning med 292 lån. Antal lån per innevånare har ökat till 9,6 mot 9,5 för Babycafé och bokkafé genomförs på St.Skedvi bibliotek en gång per månad. Babycafé genomförs varannan vecka t.o.m. april månad på huvudbiblioteket. Personalen har haft en dag för internt utvecklingsarbete och diskuterat förvaltningens verksamhetsplan.

7 Kulturnämnden Kn 6 Programinformation Kultursekreteraren presenterar: - Ekonomisk redovisning av Nyårskonserten och konserten med Lurbo Stompers som bägge gick med ekonomiskt överskott. - Vårens program på Kulturhörnan m.fl. platser. - Vårens skolkulturprogram (Protokollsbilagor)

8 Kulturnämnden Kn 7 Skrivelser Cirkulär om användande av memorialnamn har inkommit från Svenska kommunförbundet med följande information. Kommunerna beslutar enligt förordningen om fastighetsregister, 20 om namn på kvarter, vägar, gator och allmänna platser inom detaljplan samt stadsdelar och kommunal inrättningar. Enligt lagen om lägenhetsregister, vilket f.n. dock endast har lokal omfattning skall kommunerna fastställa belägenhetsadresser för bostadslägenheter. Enligt dom i regeringsrätten 2002 slogs fast att kommuner även sätter namn på vägar utanför detaljplanelagt område eftersom de är att betrakta som ett allmänt intresse med stöd i kommunallagen kap 2, 1. Sedan 1 juli 2000 finns i kulturminneslagen, kap 1 4, en bestämmelse om att god ortnamnssed skall iakttas vid statlig och kommunal verksamhet. Ortnamnsrådet, rådgivande organ till Lantmäteriverket, rekommenderar standardisering av geografiska namn och försiktighet vid användande av memorialnamn. Det betyder att man ska undvika att namnge gator, platser efter nu levande personer liksom att en viss tid bör förflyta innan en avliden persons namn används i namn på gator, torg eller allmänna platser.

9 Kulturnämnden Kn 8 Dnr KN 05/ Utvärdering av internkontroll kommunarkivarien. I enlighet med årets planering har en kontroll av arkivfunktionen på Kulturnämnden och huvudbiblioteket ägt rum och följande synpunkter lämnats av kommunarkivarie Leif Olofsson. Låsbart och säkert dagarkiv saknas, och föreslås anskaffas i form av låsbart och brandsäkert mappskåp. Gamla årgångar av Säters Tidning överförs till kommunarkivet och ger plats för mappskåp i magasinet. Bland kulturförvaltningens personal finns ingen med huvudsaklig administrativ funktion, vilket medför en brist i personalens kunskaper. Två års serier av diariförda handlingar fattas och har inte kunnat återfinnas. Gällande dokumenthanteringsplan kommer att omarbetas under 2005 tillsammans med personalen. Biblioteks/kulturchefen informerar om fortlöpande åtgärder för strukturering av den administrativa organisationen, och utbildning av personalen. Kulturnämnden beslutar att godkänna föreslagna åtgärder.

10 Kulturnämnden Kn 9 Ks Dnr 05/ Kulturfyr Dalarna: Remiss för rådgivning och förslag Landstinget Dalarna och Falu Kommun har i ett projekt genomfört gemensamt en studie över möjligheterna till samverkan inom kulturområdet. Landstinget ansvarar för den regionala kulturverksamheten i länet. Dalateatern, Musik I Dalarna med DalaSinfoniettan, Film i Dalarna, Dalarnas Museum, Länsbiblioteket, konsulenter för konst respektive dans samt Musikkonservatoriet. Värdkommunen Falun berikas av landstingets länsverksamheter. Projektets förhoppning är att samverkan inom kulturområdet ska skapa synergier med bredare utbud och frigöra resurser som också kan användas för turnéer och bredare erbjudanden för länets övriga kommuner. Ett utbyggt samarbete mellan värdkommunen och landstinget är därmed till nytta för hela länets kulturverksamhet. Före beslut i landsting respektive Falu kommun inbjuds Säters kommun att deltaga i denna process med konstruktiva förslag i erbjuden remiss. Remisssvar skall vara inkomna till Landstinget Dalarna senast den 1 april. Kulturfyr Dalarna inbjuder till presentation av rapportens förslag på Dalarnas Museum torsdagen de 17 februari. Kulturnämnden ordf. och v.ordf. deltar på presentationen.

11 Kulturnämnden Kn 10 Dnr KN 04/ Anhållan om överförande av investeringsmedel till 2005 Kulturnämndens investeringsbudget för 2004 visar att anvisade medel för datorer, 30kkr, inte tagits i anspråk och att anslag för inventarier, 50 kkr, inte tillfullo förbrukats. Förvaltningen planerar att inköpa möbler och utrustning till kulturhörnan och att komplettera och förnya datorbeståndet. Stor arbetsbörda i högt tempo har inneburit att de planerade åtgärderna ännu inte resulterat i formellt inköpsbeslut. En begäran har inlämnats till KsAu om att inte förbrukade medel för inventarier och datorutrustning 2004 får överföras till 2005 års budget. Kommunstyrelsen bifaller kulturnämndens ansökan om att få reservera kr från investeringsbudget 2004 till 2005 samt, erinrar nämnden att ha längre planeringshorisont i sin verksamhetsplanering.

12 Kulturnämnden Kn 11 Dnr KN 04/ Talpilen Ansvarsfrågan för informationstidningen för synhandikappade, Talpilen, inte är avgjord. I budgetarbetet inför 2004 påtalade kulturnämnden att den på grund av sparbeting inte längre kunde budgetera för kommunens del av kostnaderna för produktion av den regionala taltidningen Talpilen, kr. Kommunkansliet kunde ej ta det ekonomiska ansvaret, varför biblioteket, för att inte försämra för en utsatt grupp, har betalat kommunens kostnad för Talpilen 2004 trots att budgeterade medel saknas. Inför 2005 har biblioteket fortfarande inga budgeterade medel för Talpilen och frågan om finansiering hänsköts till kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen arbetsutskott beslutar att hänskjuta frågan till 2006 års budgetarbete och i avvaktan på beredning och beslut, får kulturnämnden ansvara för kommunens bidrag till Talpilen.

13 Kulturnämnden Kn 12 Rapporter Boka konferens: Kultursekreteraren har deltagit i Folkets Hus och Parkers bokningskonferens i Eskilstuna den januari, för att kunna göra ett urval av barnteaterföreställningar till sommaren i Säterdalen. Möte om skyltningspolicy: Byggnadsnämndens presidium har inbjudit kulturnämnden presidium, köpmannaföreningen, företagarföreningen och näringslivskontoret till en diskussion om skyltningspolicy i Säter Mötet beslutade att byggnadsnämnden, och kulturnämnden i samverkan skall arbeta fram ett förslag till skyltningsprogram för Säter, utformat av stadsarkitekten och kultursekreteraren. Möte med BUN Biblioteks/kulturchefen rapporterar från möte mellan presidierna i BUN och KN Vid mötet redovisades den enkät om skolbiblioteksverksamheten som skolledarna besvarade under hösten och informerades om att skolans ledningsgrupp kommer att besöka huvudbiblioteket för fortsatt samtal om barns läsning, bibliotek och samverkan.

14 Kulturnämnden Kn 13 Dnr KN 05/ Konstinköp Kulturnämndens ansvariga för konstinköp föreslår inköp från Kultörernas utställning på Kulturhörnan av konstnärerna Karin Jarl Nydén Flygande form 1 Akvarell kr Flygande form 2 Akvarell kr Anna-Lisa Lindborg Toftell Sammanhållning Garnmålning kr Mona Söderberg Tisteläng Collage, akvarell kr Kulturnämnden beslutar att godkänna inköp av föreslagna konstverk.

15 Kulturnämnden Kn 14 Kurser och konferenser Aktualitetskonferens. Dalarnas Kommunförbund, Dalarnas bildningsförbund samt Sveriges Kommuner och Landsting. Leksand. 6 april. Jubileumskonferens. Talboks och punktskriftsbiblioteket och Synskadades Riksförbund april. Stockholm. Nämndadministration och protokollsarbete. Komrev. 25 maj. Stockholm. Inbjudningarna läggs till handlingarna utan åtgärd.

Margareta Arthursson (kd), ordförande Urban Falk (s), v. ordf. Ingrid Stenberg Lundin (c) Kickan Fält (v) ers Gunilla Bodegrim (fp) ers

Margareta Arthursson (kd), ordförande Urban Falk (s), v. ordf. Ingrid Stenberg Lundin (c) Kickan Fält (v) ers Gunilla Bodegrim (fp) ers Kulturnämnden 2006-03-22 2 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, Rådhuset kl. 13.00 15.15 Beslutande Margareta Arthursson (kd), ordförande Urban Falk (s), v. ordf. Ingrid Stenberg Lundin (c)

Läs mer

Kulturnämnden 2007-03 -12 1

Kulturnämnden 2007-03 -12 1 Kulturnämnden 2007-03 -12 1 Plats och tid Folkets Hus, kl. 13 16.10 Beslutande AnnBritt Grünewald (s) ordf. Gunilla Bodegrim (fp) v ordf. Berndt Skogbergs (s) Kickan Fält (v) Ingrid Stenberg Lundin (c)

Läs mer

Kulturnämnden

Kulturnämnden Kulturnämnden 2005-10-05 2 Plats och tid Säters bibliotek, Kulturhörnan kl. 13.00 17.00 Beslutande Margareta Arthursson (kd), ordförande Kickan Fält (v) ord 1 - kl 13.00 14.15 Urban Falk (s), v. ordf.

Läs mer

Margareta Arthursson, (kd) ordförande Urban Falk (s) v.ordf. Ingrid Stenberg Lundin (c) Kickan Fält (v)

Margareta Arthursson, (kd) ordförande Urban Falk (s) v.ordf. Ingrid Stenberg Lundin (c) Kickan Fält (v) Kulturnämnden 2004-02-04 2 Plats och tid Biblioteket Säter, kl. 08.30-16.00 Beslutande Margareta Arthursson, (kd) ordförande Urban Falk (s) v.ordf. Ingrid Stenberg Lundin (c) Kickan Fält (v) Övriga deltagare

Läs mer

Kulturnämnden 2006-01-25 2

Kulturnämnden 2006-01-25 2 Kulturnämnden 2006-01-25 2 Plats och tid Säters bibliotek, Kulturhörnan kl. 9.00 16.00 Beslutande Margareta Arthursson (kd), ordförande Urban Falk (s), v. ordf. Ingrid Stenberg Lundin (c) Inger Johansson

Läs mer

Margareta Arthursson (kd), ordförande Ulla Janis (c) Urban Falk (s), v. ordf. Stefan Lindfors (s) Britt-Inger Fält (v)

Margareta Arthursson (kd), ordförande Ulla Janis (c) Urban Falk (s), v. ordf. Stefan Lindfors (s) Britt-Inger Fält (v) Kulturnämnden 2003-02-05 2 Plats och tid Biblioteket i Säter, kl 13.00 16.10 Beslutande Margareta Arthursson (kd), ordförande Ulla Janis (c) Urban Falk (s), v. ordf. Stefan Lindfors (s) Britt-Inger Fält

Läs mer

Margareta Arthursson (kd), ordförande Urban Falk (s), v. ordf. Ingrid Stenberg Lundin (c) Yvonne Viitanen (s) ers 23, kl. 11.15 Inger Johansson (mp)

Margareta Arthursson (kd), ordförande Urban Falk (s), v. ordf. Ingrid Stenberg Lundin (c) Yvonne Viitanen (s) ers 23, kl. 11.15 Inger Johansson (mp) Kulturnämnden 2006-05-17 2 Plats och tid Kulturhörnan, Säters bibliotek, kl. 9.00 16.00 Beslutande Margareta Arthursson (kd), ordförande Urban Falk (s), v. ordf. Ingrid Stenberg Lundin (c) Yvonne Viitanen

Läs mer

Margareta Arthursson (kd), ordförande Urban Falk (s), v. ordf. Ingrid Stenberg.Lundin.(c) Stefan Lindfors (s) Kickan Fält (v)

Margareta Arthursson (kd), ordförande Urban Falk (s), v. ordf. Ingrid Stenberg.Lundin.(c) Stefan Lindfors (s) Kickan Fält (v) Kulturnämnden 2004-06-16 2 Plats och tid Lundgrens Kulturhus kl. 13.00 16.00 Beslutande Margareta Arthursson (kd), ordförande Urban Falk (s), v. ordf. Ingrid Stenberg.Lundin.(c) Stefan Lindfors (s) Kickan

Läs mer

Margareta Arthursson (kd), ordförande Ingrid Stenberg.Lundin (c) Urban Falk (s), v. ordf. Kickan Fält (v)

Margareta Arthursson (kd), ordförande Ingrid Stenberg.Lundin (c) Urban Falk (s), v. ordf. Kickan Fält (v) Kulturnämnden 2003-10-08 2 Plats och tid Biblioteket i Säter, kl 13.00 15.30 Beslutande Margareta Arthursson (kd), ordförande Ingrid Stenberg.Lundin (c) Urban Falk (s), v. ordf. Kickan Fält (v) Övriga

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-10

Sammanträdesdatum Sida 1-10 Sammanträdesdatum Sida 1-10 Kulturnämnden 2011-03-09 Plats och tid Kulturhuset, Mora kl. 14.00 15.30 ande Gunillahelen Olsson (S) ordf Jaakko Pekka Mattila (C) 1:e vice ordf Hans Göran Åhgren (M) 2:e vice

Läs mer

Kulturnämnden 2006-12-13 1

Kulturnämnden 2006-12-13 1 Kulturnämnden 2006-12-13 1 Plats och tid Säters bibliotek, Kulturhörnan kl. 13.00 16.15 Beslutande Margareta Arthursson (kd) ordf. Urban Falk (s), v ordf. Stefan Lindfors (s ) Ingrid Stenberg Lundin (c

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kulturnämndens sammanträde. Anmälan av övriga ärenden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kulturnämndens sammanträde. Anmälan av övriga ärenden 2019-04-11 KULTURNÄMNDEN Kulturnämndens sammanträde Anmälan av övriga ärenden 51 Verksamhetsinformation Folkets Hus... 3 52 Budgetuppföljning mars 2019... 4 53 Budget 2020... 5 54 Nämndplan 2020-2023...

Läs mer

Monika Gustavsson (s) ordf John-Åke Ericsson (kd) vice ordf Tage Severinson (c ) Gullvi Westergren (v) Vanja Ekström (fp)

Monika Gustavsson (s) ordf John-Åke Ericsson (kd) vice ordf Tage Severinson (c ) Gullvi Westergren (v) Vanja Ekström (fp) Sida Kulturnämnden 2006-04-10 1 (13) Plats och tid Vänersborgs Bibliotek, kl 13.00 15.00. Beslutande Monika Gustavsson (s) ordf John-Åke Ericsson (kd) vice ordf Tage Severinson (c ) Gullvi Westergren (v)

Läs mer

Margareta Arthursson (kd), ordförande Urban Falk (s), v. ordf. Ingrid Stenberg.Lundin.(c) Kickan Fält (v) Anna-Maria Gylling (c)

Margareta Arthursson (kd), ordförande Urban Falk (s), v. ordf. Ingrid Stenberg.Lundin.(c) Kickan Fält (v) Anna-Maria Gylling (c) Kulturnämnden 2004-08-25 2 Plats och tid Säters bibliotek kl 13.00 17.00 Beslutande Margareta Arthursson (kd), ordförande Urban Falk (s), v. ordf. Ingrid Stenberg.Lundin.(c) Kickan Fält (v) Anna-Maria

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING 2011-06-14 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 50 Motion om konstgräsplan... 57 51 Habos historia... 58 52 Regional kulturplan 2012 2013 remiss från Landstinget i Jönköpings län... 59 53 Informationsärenden... 60 54Föreningsträff...

Läs mer

Kulturnämnden 2006-09-06 1

Kulturnämnden 2006-09-06 1 Kulturnämnden 2006-09-06 1 Plats och tid Kulturhörnan, möteslokal på Ma s konditori kl. 13.00 16.00 Beslutande Margareta Arthursson (kd), ordförande Urban Falk (s), v. ordf Ingrid Stenberg Lundin (c) Inger

Läs mer

Fritids- och kulturchef Annica Andersson, föreningskonsulent Margareta Nöstdal och sekreterare Pernilla Larsson

Fritids- och kulturchef Annica Andersson, föreningskonsulent Margareta Nöstdal och sekreterare Pernilla Larsson Fritids- och kulturnämnden 2014-11-18 Plats och tid Robothistoriska muséet 13.15 15.30 mötet ajournerades 14.39 14.45 Beslutande Övriga deltagare Lena Träff (S) Stefan Carlsson (S) Jan-Erik Jansson (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson Plats och tid Arvika Näringslivscentrum, klockan 15.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Kulturnämnden 2009-10-27 INNEHÅLL

Kulturnämnden 2009-10-27 INNEHÅLL INNEHÅLL 90. Ekonomisk rapport per 2009-09-30 91. Uppföljning av intern kontrollplan 2009 92. Kulturstipendium 93. S-gruppens förslag att äska medel från kommunfullmäktige 94. Ansökan om bidrag från Musikföreningen

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2006-06-20 2 Plats och tid Folkets Hus i Säter, kl 17.30 18.00 Beslutande Sven-Gunnar Håkansson, ordförande (c) Tommy Alvik (s) Ulla Högberg (s) Sixten Carlsson (s) Jan-Erik Steen (s) Rodrigo

Läs mer

Monica Marker (m), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Birgith Schelin (c) Cecilia Koch Danielsson (fp) Helen Einarsson (s) Tomas Emteby (s)

Monica Marker (m), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Birgith Schelin (c) Cecilia Koch Danielsson (fp) Helen Einarsson (s) Tomas Emteby (s) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) Kulturnämnden Plats och tid Torpåsens bygdegård, kl 15.00-17.00 Beslutande Ledamöter Monica Marker (m), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Birgith Schelin (c) Cecilia

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 08:

Kommunkontoret Djurås , kl. 08: Kultur- och fritidsnämnden 2018-03-22 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-15:05, ajournering kl. 14.25-14.35 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ola Granath (KOSA) Tomas

Läs mer

Kulturnämnden. Innehållsförteckning

Kulturnämnden. Innehållsförteckning 2008-11-12 Innehållsförteckning Framtidsverkstaden... 1 Ekonomisk uppföljning/prognos 2008-10-31... 2 Verksamhetsplan för kulturnämnden 2009-2011... 3 Detaljbudget för kulturnämnden 2009... 4 Anmälningsärenden...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott 2011-08-15 Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma Tid måndagen den 15 augusti 2011, kl. 15 00-16 05 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19 Plats och tid Sessionssalen kommunhuset i Hultsfred 26 januari 2016 kl. 08.30-11.45 Beslutande Åke Nilsson, KD Gunilla Aronsson, C Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tommy Rälg, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 14 Plats och tid Kommunkontoret Lessebo måndagen den 14 mars 2014 kl 14.00 16.00 ande Anders Palmengren (s) ordf Ingvar Johansson (c) v ordf Monica Johansson (s) Tommy Truedsson (s) Ulf Ekwurtzel

Läs mer

Tekniska nämnden 2004-08-19 1-7. torsdagen den 19 augusti, kl 09.00-11.50

Tekniska nämnden 2004-08-19 1-7. torsdagen den 19 augusti, kl 09.00-11.50 Tekniska nämnden 2004-08-19 1-7 Plats och tid Ånge kommunkontor, Flataklocken, rum 563 torsdagen den 19 augusti, kl 09.00-11.50 Beslutande Hanne Soukas (s), ordförande Erhard Lundqvist (s) Kristina Erhardsson

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S)

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S) Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Plats och tid Planrummet, kommunhuset, kl. 13.00-14.20 Beslutande Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv

Läs mer

Christina Lorentzon (fp), ordförande Anders Forsberg (m) Stig Beckman (m) Leif Ståhl (c) Ulrika Stockhaus (s) Lennart Bång (s) Marie Kolbengtsson (s)

Christina Lorentzon (fp), ordförande Anders Forsberg (m) Stig Beckman (m) Leif Ståhl (c) Ulrika Stockhaus (s) Lennart Bång (s) Marie Kolbengtsson (s) 08:31SALEMS KOMMUN Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kultur- och fritidsnämnden 2006-08-17 1 Plats och tid Kommunalhuset Bergaholm. Torsdag 17 augusti 2006, kl 19.00-20.30 Beslutande Christina Lorentzon

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars Olsson (c) v ordf Tommy Nilsson (s)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars Olsson (c) v ordf Tommy Nilsson (s) 2008-05-07 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 08.30-9.25 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens tid och plats Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars Olsson (c) v ordf Tommy Nilsson (s)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(5) Kulturnämnden Sammanträdesdatum 2014-04-22 Plats och tid Bolmens sammatnrädesrum, Gislaved, kl 14.00-15.15 Beslutande Solveig Davidsson (M), ordförande Björn Olsson (FP) ersätter Jösta Forslund (M)

Läs mer

Bosse Pettersson (c), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Lucia Toma (kd) Cecilia Koch Danielsson (fp) Helen Einarsson (s) Tomas Emteby (s)

Bosse Pettersson (c), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Lucia Toma (kd) Cecilia Koch Danielsson (fp) Helen Einarsson (s) Tomas Emteby (s) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Kulturnämnden Plats och tid Bibliotekets Hörsal, kl 16.00-17.00 Beslutande Ledamöter Bosse Pettersson (c), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Lucia Toma (kd) Cecilia

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2012-02-20. Omedelbar justering

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2012-02-20. Omedelbar justering Protokoll Kultur- och fritidsnämnden 2012-02-20 Omedelbar justering 1 Kultur- och fritidsnämndens sammanträde 2012-02-20 1. Årsredovisning för år 2011 kommunversion 2. Årsredovisning för år 2011 nämndversion

Läs mer

Christer Olofsson, förvaltningschef Charlotta Blom, kulturchef Saranda Vejseli, ekonom Lena Persson, förvaltningssekreterare. Sekreterare.

Christer Olofsson, förvaltningschef Charlotta Blom, kulturchef Saranda Vejseli, ekonom Lena Persson, förvaltningssekreterare. Sekreterare. Datum Plats och tid Kultur o Utbildning 14:00 16.15 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Christer Olofsson, förvaltningschef Charlotta Blom, kulturchef Saranda Vejseli, ekonom Lena Persson, förvaltningssekreterare

Läs mer

Kommunkontoret onsdag 21 januari 2015 kl 10.00. Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret onsdag 21 januari 2015 kl 10.00. Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 15.00 17.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordförande Ulf Fahlstad (LP) Maire Lautakoski (S) Pär Rickman (S) Sven Erik Eriksson (KD) Tjänstemän

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Kulturnämndens arbetsutskott 2010-08-17 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 22 Budgetinformation 23 Kulturnämndens delårsrapport 2010 24 Verksamhetsplan till budget 2011 25 Ansökan

Läs mer

Stina Stenberg, adm. chef Christer Malmstedt, kommunchef Birger Eklund, fastighetskontoret Olle Hansson, fastighetskontoret.

Stina Stenberg, adm. chef Christer Malmstedt, kommunchef Birger Eklund, fastighetskontoret Olle Hansson, fastighetskontoret. Kommunstyrelsen 2012-02-07 1 Plats och tid Rådhuset i Säter, kl 13.00 13.30 Beslutande Abbe Ronsten, ordförande (s) Lotta Bergstrand, vice ordförande (fp) Mats Nilsson (s) Maud Jones Jans (s) Annaklara

Läs mer

Gunillahelen Olsson (S) ordf Jaakko Pekka Mattila (C) 1:e vice ordf Gunnar Nilsson (S) Kjell Hansson Talu (C) Marianne Browne Sarén (C)

Gunillahelen Olsson (S) ordf Jaakko Pekka Mattila (C) 1:e vice ordf Gunnar Nilsson (S) Kjell Hansson Talu (C) Marianne Browne Sarén (C) Sammanträdesdatum Sida 1-9 Kulturnämnden 2011-05-26 Plats och tid Kulturhuset, Mora kl. 14.00 16.00 ande Gunillahelen Olsson (S) ordf Jaakko Pekka Mattila (C) 1:e vice ordf Gunnar Nilsson (S) Kjell Hansson

Läs mer

Mötet inleds på biblioteket på Kyrkbyns skola

Mötet inleds på biblioteket på Kyrkbyns skola Kulturnämnden 2004-09-29 2 Plats och tid Kaplansgården,, St. Skedvi hembygdsgård kl. 13 17.00 Mötet inleds på biblioteket på Kyrkbyns skola Beslutande Margareta Arthursson (kd), ordförande Urban Falk (s),

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (16) Paragrafer 63-74 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 13.30-15.55 Beslutande Kenneth Dådring (M), ordförande Carl-Axel Wilhelmsson (C), 1:e vice ordförande Bodil Andersson (KD)

Läs mer

Magnus Jonsson, kulturchef Maria Alexiusson, bibliotekschef

Magnus Jonsson, kulturchef Maria Alexiusson, bibliotekschef 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrummet Nissan kl 14.00-16.10 Beslutande Solveig Davidsson (M) ordf. Jösta Forslund (M) Ulla Fredriksson (M) Ann-Britt Larsson (C) Elisabeth Andersson (KD) Bo Linde (S) Laila

Läs mer

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S)

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Fritids- och kulturnämndens arbetsutskott 2014-11-04 Plats och tid Fritidsenhetens kansli 13.15 Beslutande Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Övriga deltagare Annica Andersson

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-01-26

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-01-26 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, kl. 14.00-15.40 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (m), ordförande Ing-Marie Arwidsson (kd), 1:e vice ordf. Anders Johansson (kd) Sven Krafft (s) Veronica

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Biblioteks- och kulturnämnden 2003-12-09

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Biblioteks- och kulturnämnden 2003-12-09 RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kulturcentrum, Ronneby, kl 14.00 16.10 Beslutande Ingemar Oscarsson, s Hugo Savmyr, s Tjg ersättare Håkan Robertsson, s Svetlana Sukhova, s Peter

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(7)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(7) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Paragrafer 64-68 Plats och tid Lurö, klockan 9.30 15.30 (mötet ajouneras kl 10.45-11.10, 65) Beslutande Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Henrik Olsson (c) tjg ers. Irené Ekberg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens kultur- och fritidsutskott

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens kultur- och fritidsutskott Sammanträdesprotokoll Tid och plats Beslutande Övriga deltagande 2013-03-14 i Kommunhuset, Sk Fagerhultsrummet. kl. 18.15-18.50 Björn Zorec (FP) - ordförande Arne Silfvergren (S) - andre vice ordförande

Läs mer

Kommunkontoret torsdag 18 juni 2015 kl 09.00. Sekreterare Paragrafer 38-44 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret torsdag 18 juni 2015 kl 09.00. Sekreterare Paragrafer 38-44 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 15.00 17.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordförande Ulf Fahlstad (LP) Maire Lautakoski (S) Pär Rickman (S) Sven Erik Eriksson (KD) Jan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2013-09-23 Plats och tid Beslutande Södergatan 2, Gislaved, måndagen den 23 september 2013 kl. 8.30-15.40, med ajournering mellan kl. 12.00-13.00. Niclas Palmgren (M), ordf. Agneta Karlsson (M) Sven-Erik

Läs mer

Reidun Westman, kulturchef Emma Gabrielsson, vik. kultursekreterare Gunnar Gustafsson, bildarkivet Ulla Lindalen, bildarkivet

Reidun Westman, kulturchef Emma Gabrielsson, vik. kultursekreterare Gunnar Gustafsson, bildarkivet Ulla Lindalen, bildarkivet Plats och tid Sessionssalen, Kl. 15.00-16.45 Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Beslutande Ledamöter Monica Marker (M), ordf Bjarne Olsson (S), vice ordf Peter Westerdahl (M) Cecilia Koch Danielsson (FP)

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2012-03-21

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2012-03-21 PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2012-03-21 Sida 1 (13) Paragrafer 58-68 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset, Klippan, onsdagen 2012-03-21 kl 13.30-14.30 Beslutande Övriga

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-10-28

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-10-28 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 28 oktober 2010, kl. 14.00 15.30 Beslutande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, Onsdagen den 28 oktober 2009 kl 08.30 10.25 Beslutande: Lennart Engström (KD),tjg ordförande Göran Larsson (M) Liss Böcker (C) Eva Kullenberg (FP), tjg

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 27 augusti 2014 kl. 14.00-16.45 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kulturnämnden 2012-11-07 1 Plats och tid Beslutande Biblioteket, Malung Kl. 13.00-14.30 Gun Byttner (M), ordförande Martina Henriksson (FP) AnneMarie Helmersson (V) Bente Mellquist-Danielsson (V) Lilian

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kulturnämnden 2012-09-12 1 Plats och tid Beslutande Biblioteket, Malung Kl. 13.00-15.30 Åsa Hedlöf (S), ordförande Gun Byttner (M), vice ordförande Bente Mellqvist-Danielsson (V) Martina Henriksson (FP)

Läs mer

Barn- och ungdomsförvaltningen

Barn- och ungdomsförvaltningen - VÄNERSBORGS KOMMUN Sida Kulturnämnden 2003-06-02 1(9) Plats och tid Vänersborgs huvudbibliotek, kl 13.00-15.40 Beslutande Monika Gustavsson (s) ordf John-Åke Ericsson (kd) v ordf Tage Severinson (c)

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-10-03

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-10-03 INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-10-03 BUN 68 ANMÄLAN AV ÖVRIGA FRÅGOR... 1 BUN 69 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 2 BUN 70 UPPFÖLJNING AV GENOMFÖRD INTERNKONTROLL, AUGUSTI 2013... 3 BUN 71

Läs mer

Gerd Lundin Kultur- och fritidskontoret, 2007-03-27, kl 17.00. Siw Persson. Gerd Lundin ANSLAG/BEVIS

Gerd Lundin Kultur- och fritidskontoret, 2007-03-27, kl 17.00. Siw Persson. Gerd Lundin ANSLAG/BEVIS 1 (19) Plats och tid Lilla Vik, kl 15.00-17.20 Beslutande Övriga närvarande Karin Fellström-Arnoldsson (m) Göran Thorén (s), ordförande 24 Margreth Bengtsson (c) Gerd Lundin (s) Inga Olsson (m) Clas-Göran

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Samordningsförbundet Sydnärke. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (5)

ANSLAG/BEVIS. Samordningsförbundet Sydnärke. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (5) Sida 1 (5) 2012-12-17 Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg, kl 09.00 10.35 Beslutande Annica Moberg, Kumla kommun, ordförande Sari Harju, Arbetsförmedlingen Inger Trodell, Örebro läns landsting Gunilla

Läs mer

PROTOKOLL 1(10) Kulturnämnden 2011-02-15

PROTOKOLL 1(10) Kulturnämnden 2011-02-15 PROTOKOLL 1(10) Paragrafer 11-17 Plats och tid Stadshuset, Ölserudsrummet kl. 15.30 18.00 ande Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Timmy Svensson (C) Iréne Ekberg (C) Lennarth Lindström (M) tjg ers Mikael Thorell

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (17) Kultur- och fritidsnämnden Tero Ruohonen Charlotta Krusell Alice Nordlander Maud Hultberg-Mehnert (FP)

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (17) Kultur- och fritidsnämnden Tero Ruohonen Charlotta Krusell Alice Nordlander Maud Hultberg-Mehnert (FP) Sammanträdesprotokoll Blad 1 (17) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet kl 14.00-17.50. Beslutande Lotta Johnsson Fornarve (V) Malin Björgum, 1-6 (S) Bernt Johansson, 7-15 (S) Ulf Melén (M) Tero Ruohonen

Läs mer

Justeringens plats och tid: Underskrifter: Rosa Huset, kl Jenny Nises, Sekreterare. Hans-Göran Åhgren, Ordförande

Justeringens plats och tid: Underskrifter: Rosa Huset, kl Jenny Nises, Sekreterare. Hans-Göran Åhgren, Ordförande 1(7) Kulturnämnden Plats och tid: Rosa Huset, 2017-02-10 kl. 09:00 Beslutande: Hans-Göran Åhgren (M) Mora Bengt Jernhall (C) Mora Gunnar Nilsson (S) Mora Jan Rova (L) Mora Margit Hielle (V) Mora Kjell

Läs mer

Magnus Jonsson Utdragsbestyrkande

Magnus Jonsson Utdragsbestyrkande Plats och tid Södergatan 2, Gislaved, kl 14.00-15.05 2013-11-18 Beslutande Elisabeth Andersson (KD) ordförande Barbro Ekholm-Nestander (KD) ersätter Solveig Davidsson (M) Björn Olsson (FP) ersätter Ulla

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-12-13 96 Plats och tid Hjernet, 2011-12-13 kl. 13.00 13.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Therese Hoikkala (V), tj ersättare för vakant (M) Nils Holmberg

Läs mer

Kjell Hansson Talu, Kulturhuset, 2014-05-21 kl.14.00. Anneli Larsson. Gunnar Nilsson. Kjell Hansson Talu

Kjell Hansson Talu, Kulturhuset, 2014-05-21 kl.14.00. Anneli Larsson. Gunnar Nilsson. Kjell Hansson Talu Kulturnämnden 2014-05-15 Sammanträdesdatum Sida 1 Plats och tid Kulturhuset, Mora, Torsdagen den 15 maj 2014, kl. 15:00 ande Gunnar Nilsson (S), ordf Jaakko Mattila (C), 1:e vice ordf Hans-Göran Åhgren

Läs mer

Kulturnämnden. Innehållsförteckning

Kulturnämnden. Innehållsförteckning Innehållsförteckning Kulturnämndens kvartalsrapport kv 1... 1 Ändrade dagar för kulturnämndens sammanträde hösten 2010... 2 Dialog med studieförbunden... 3 Förändring av centrala beslutsattestanter 2010...

Läs mer

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2009-01-19 1-10

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2009-01-19 1-10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2009-01-19 1-10 Plats och tid Sammanträdesrum Norrtull, kl 14.00-15.40 Beslutande Thomas Olson (fp), ordf Leif Larsson (c) Jan Hagelbrand (c) Ulla-Britt

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kompassen konferens i Skärhamn kl 18.00-20.00 Blad Beslutande Gjert Magnusson (s), ordf Benita Nilsson (fp) Ewa-Lena Svensson (fp) Georg Strömbom (c)

Läs mer

Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl Kerstin Hörnqvist.

Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl Kerstin Hörnqvist. 1 (8) Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl 19-19.35 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Gunnar Wiglöv (s), ordförande Anders Lundberg (c), 1:e vice ordförande Bo Westermark (v), 2:e vice ordförande

Läs mer

Protokoll från ledningsutskottets sammanträde 2010-05-11

Protokoll från ledningsutskottets sammanträde 2010-05-11 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Sammanträdesdatum 1 (5) 2010-05-11 Protokoll från ledningsutskottets sammanträde 2010-05-11 P g a personuppgiftslagen (PUL) är vissa personuppgifter borttagna

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 18 Plats och tid Lessebo kommunkontor tisdagen den 5 november 2013, kl. 13.30-16.30 ande Monica Widnemark (s) ordf. Evert Nilsson (s), 2:e vice ordf. Göran Borg (s) Tommy Truedsson (s) Örjan

Läs mer

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10.

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10. 1 (5) Plats och tid: Kommunkontoret, kl 8.30-9.15 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Ulla-Maj Andersson (s), ordförande Bengt Åberg (s) Thomas Johansson (s), tj ers. Assar Nilsson (s) Mona

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kulturnämndens sammanträde

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kulturnämndens sammanträde 2018-03-15 SÄTERS KOMMUN KULTURNÄMNDEN Kulturnämndens sammanträde Anmälan av övriga ärenden 24 Detaljplan för särskilt boende vid Prästgärdet 13 Bokslut 2017 information... 3 14 Internkontrollplan 2018...

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-12-08 Sida 1 (10)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-12-08 Sida 1 (10) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-12-08 Sida 1 (10) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00-19:55 Beslutande Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Margareta Abelsson (S) Håkan Harvigsson (ALP)

Läs mer

Kommunkontoret, Vårgårda1

Kommunkontoret, Vårgårda1 Kultur- och fritidsnämnden 2002-03-12 1(11) Plats och tid Vårgårda Hockey Clubs lokal, tisdag 2002-03-12, kl. 17.30-19.301 Beslutande Jan Hellnevi (fp) ordförande1 Kent Warnborg (s) deltog ej i 181 Per

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2007-06-20 1

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2007-06-20 1 Vård- och omsorgsnämnden 2007-06-20 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2007-06-20 kl 08.00-12.00 Beslutande Anne Sörqvist (c) ordf Bertil Fryklind (c) ersättare för Anelia Dotcheva (c) Gunnar Dahlstrand

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 9 Plats och tid Kommunkontoret Lessebo måndagen den 15 september kl 14.00 17.15 ande Anders Palmengren (s) ordf Ingvar Johansson (c) v ordf Monica Johansson (s) Tommy Trudensson (s) Eva Kabanda

Läs mer

Jan Hansson (ersättare Sven Öberg) Arbetsmarknadsnämnden. Plats och tid Masugnspipan, Masugnen, Lindesberg, kl. 14.00 16.30.

Jan Hansson (ersättare Sven Öberg) Arbetsmarknadsnämnden. Plats och tid Masugnspipan, Masugnen, Lindesberg, kl. 14.00 16.30. Arbetsmarknadsnämnden 2013-03-20 1 Plats och tid Masugnspipan, Masugnen, Lindesberg, kl. 14.00 16.30 ande Margareta Ahlm (S) ordf. Arnold Bengtsson (S) ersätter John Omoomian (S) Carina Östrand (S) Peder

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Biblioteks- och kulturnämnden 2003-11-11. Håkan Robertsson, s Svetlana Sukhova, s

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Biblioteks- och kulturnämnden 2003-11-11. Håkan Robertsson, s Svetlana Sukhova, s RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Kulturcentrum, Ronneby, kl 18.00 19.25 Beslutande Ingemar Oscarsson, s Hugo Savmyr, s Håkan Robertsson, s Svetlana Sukhova, s Peter Bowin, v Ann-Kristin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunledningsutskottet 2012-01-19 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunledningsutskottet 2012-01-19 1 (6) Kommunledningsutskottet 2012-01-19 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00 11.50 Beslutande Kent Ingvarsson (M), ordförande Hans Sabelström (C) Malin Hedberg (S) Anette Håkansson

Läs mer

Magnus Jonsson, kulturchef Sara Wingren, ekonom Gert Rydqvist, ekonom, 29 Yvonne Thelin Karlsson, kommunsekreterare

Magnus Jonsson, kulturchef Sara Wingren, ekonom Gert Rydqvist, ekonom, 29 Yvonne Thelin Karlsson, kommunsekreterare Kulturnämnden Sammanträdesdatum 2018-11-05 Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, måndagen den 5 november 2018, kl 13.00-14.20 Beslutande Ylva Samuelsson (S), ordförande Sara-Lena Bengtsdotter Bogren (S),

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 13.30 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Sammanträdesdatum KOMMUNFULLMÄK TIGES REVISORER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 15.00 17.10 Beslutande Leif Nilsson (S), ordföran de Ulf Fahlstad (LP) Anders Eriksson (C) Stig Johansson

Läs mer

Kommunstyrelsesalen, kl 09:00 10:30. Dag Segrell, kommunchef, Hanna Hammarlund. Patrik Hjalmarsson. Ordförande Cecilia Vilhelmsson

Kommunstyrelsesalen, kl 09:00 10:30. Dag Segrell, kommunchef, Hanna Hammarlund. Patrik Hjalmarsson. Ordförande Cecilia Vilhelmsson Arbetsutskott 2015-08-10 1 (8) Plats och tid Kommunstyrelsesalen, kl 09:00 10:30 Beslutande Cecilia Vilhelmsson, S ordförande, Birgitta Gunnarsson, C, Monika Gideskog, M Ersättare Övriga deltagande Dag

Läs mer

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare 1 (12) Plats och tid Hämnäs Bygdegård,, kl. 15.00 16.25 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare

Läs mer

Thomas Liedström, kulturchef Emma Gabrielsson, kultursekreterare. Cecilia Koch Danielsson (FP)

Thomas Liedström, kulturchef Emma Gabrielsson, kultursekreterare. Cecilia Koch Danielsson (FP) Plats och tid Sessionssalen, Kl. 15.00-17.30 Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Beslutande Ledamöter Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Helen Einarsson (S) Ingrid-Märta Grönlie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2002-12-27 1 Plats och tid Matsalen, Gamla T4-området, kl 09.00-09.10 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) 1:e v ordf

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25 1 (7) Jerker Carlsson, förvaltningschef Annelie Sandén, förvaltningssekreterare

Sammanträdesdatum Sida Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25 1 (7) Jerker Carlsson, förvaltningschef Annelie Sandén, förvaltningssekreterare Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25 1 (7) Plats och tid: Beslutande: Kisa Bibliotek 25 maj 2010 kl.13.00 Lena Käcker Johansson (kd), ordförande Bengt Nordin (m) Pia Tingvall (c) Conny Forsberg (s) Karin

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens kultur- och fritidsutskott

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens kultur- och fritidsutskott Sammanträdesprotokoll Tid och plats Beslutande 2013-08-22 - i Kommunhuset klockan 15.00-16.45 med ajournering till den 29 augusti kl.17.30-18.30, Örkelljunga kulturhus. Björn Zorec (FP) - ordförande, 55-61

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kulturnämndens sammanträde. Anmälan av övriga ärenden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kulturnämndens sammanträde. Anmälan av övriga ärenden 2018-11-01 KULTURNÄMNDEN Kulturnämndens sammanträde Anmälan av övriga ärenden 73 Budgetuppföljning september 2018.... 3 74 Samverkansavtal biblioteken i Dalarna... 4 75 Redovisning Föreningen biljettkassan/säters

Läs mer

Pu 20 Arbetet med att sänka sjuktalen... 2 Pu 21 Feriearbete Pu 22 Personalförsäkringar... 4 Pu 23 Hantering av facklig tid...

Pu 20 Arbetet med att sänka sjuktalen... 2 Pu 21 Feriearbete Pu 22 Personalförsäkringar... 4 Pu 23 Hantering av facklig tid... 2018-08-28 Personalutskottet 2018-08-28 Pu 20 Arbetet med att sänka sjuktalen... 2 Pu 21 Feriearbete 2018... 3 Pu 22 Personalförsäkringar... 4 Pu 23 Hantering av facklig tid... 5 Personalutskottet 2018-08-28

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2006-08-07 1 (12) Plats och tid Rådsalen, Rådhuset, Askersund, 2006-08-07 kl. 14.00-14.45. Beslutande Bo Trygg (s), ordförande Per Eriksson (s) Siv Ahlstrand

Läs mer

Landstingets ledningskontor, registrator

Landstingets ledningskontor, registrator funktionshinderfrågor 2016-10-07 1 (18) Plats och tid i Uppsala, 2016-10-07, kl. 09.00-12.00 Beslutande Övriga deltagande Tarja Onegård (MP) ordf Magnus Ahlqvist (V) 1:e vise ord Inga Alm (C) 2:e vice

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef Henric Svensson 102 Britt Idensjö, sekreterare

Lars Rönnlund, kommunchef Henric Svensson 102 Britt Idensjö, sekreterare Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 25 april 2017 kl. 08:30-12.15 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Gunilla Aronsson, C Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 17.30-17.50 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2002-04-29 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kulturnämndens sammanträde. Anmälan av övriga ärenden 82, 83

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kulturnämndens sammanträde. Anmälan av övriga ärenden 82, 83 2016-12-08 SÄTERS KOMMUN KULTURNÄMNDEN Kulturnämndens sammanträde Anmälan av övriga ärenden 82, 83 78 Budgetuppföljning, november 2016... 3 79 Detaljbudget 2017... 4 80 Remiss Medborgarförslag om behov

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämndens 2013-01-15 arbetsutskott

Kultur- och utbildningsnämndens 2013-01-15 arbetsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen Pajala, 2013-01-15, kl 1300-1615 ande Åke Johdet, S Perarne Sanglert, S Britta Tervaniemi, V Roger Tuomas, M, insynsplats Övriga

Läs mer

Kommunkontoret måndag 2006-10-23, kl. 16.00

Kommunkontoret måndag 2006-10-23, kl. 16.00 KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN 2006-10-16 1(12 Plats och tid Folkets hus måndag 2006-10-16, kl. 17.30-20.30 Beslutande Berth Ottosson (m) Karin Johansson (kd) Marielle Palm (s) Margareta Johansson (s) Jan Smok

Läs mer