HALLANDS NATION VERKSAMHETSPLAN

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "HALLANDS NATION VERKSAMHETSPLAN"

Transkript

1 HALLANDS NATION VERKSAMHETSPLAN VT12 Quratelet: Magdalena Stadler, Magnus Norrby, André Kingstedt, Filip Erntell och Emil Markehed.

2 Nationen Hallands Nation är fortsatt en nation där alla studenter från alla fakulteter kan mötas. Det finns ett stort intresse bland våra inskrivna medlemmar att engagera sig i Nationens olika verksamheter och förmän och aktiva gör allt för att sprida en trevlig bild av nationen. Med tanke på höstens fantastiska inskrivningssiffror ser vi ljust på framtiden, trots all negativ publicitet nationen fått i media. Trots att medlemsantalet ökat så måste vi ändå planera för framtiden och fortsatt kommunicera ut vad nationen egentligen gör och i ett brett spektra erbjuda aktiviteter för både medlemmar och förmän. Den nya hemsidan och det faktum att även Studentlund marknadsför oss genom sin hemsida och sin Facebookpage, ger oss extra publicitet och gör att vi når ut med information om våra aktiviteter till många människor på en gång. Vår klubbverksamhet är välbesökt och renderar bra intäkter till den övriga verksamheten. Vi på Hallands Nation är stolta över att vara en nation som erbjuder våra inskrivna medlemmar en bred och mångsidig verksamhet men det finns fortfarande områden som kan förbättras. Nationens inskrivna medlemmar deltar aktivt på många sätt i verksamheten och värdet av deras utförda arbete får inte underskattas. Detta är något som gagnar såväl den enskilde studenten som det kollektiva studentlivet. Att satsa mer på våra förmän och de som engagerar sig är därför något vi vill lägga energi på. Att vara på Hallands ska framförallt vara roligt, och även om seriositeten ska bibehållas får det inte kännas alltför mycket som ett jobb. Det påbörjade miljöarbetet som finns på nationen skall fortsätta, och kommer i vissa fall att utvecklas och förbättras. Nationsgrodan är inom räckhåll och under våren kommer även Hallands att vara en av de nationer som kan stoltsera med denna märkning. Vårens verksamhetsplan är en fortsättning på det som tidigare varit. Vår nuvarande verksamhet är väl dimensionerad till det intresse som finns bland Nationens inskrivna medlemmar för att engagera sig. Nationens lokaler slits dock hårt och på den fronten finns alltid anledning att utföra förbättringar, varför en del av verksamhetslokalerna kommer att renoveras och förbättras under vårens gång.

3 Källarutskottet - KUT En mycket stor del av nationens verksamhet bedrivs i Källarutskottet och för många gäster är det denna verksamhet som förknippas mest med Hallands Nation. Under de senaste åren har framförallt nationens nattklubbar och pubar varit väldigt välbesökta och för att fortsätta med detta är det viktigt att vi hela tiden jobbar med förnyelse och förbättring av verksamheterna. Våra koncept som visat sig framgångsrika kommer behållas även denna termin och de erfarenheter som byggts upp i organisationen och framförallt bland förmännen ska tas till vara så mycket som möjligt. I detta arbete spelar kommunikatörerna en viktig roll som en länk mellan quratelet och förmännen. Aniarautskottet Kommunikatör: Elinor Lavesson Aniarautskottet ansvarar för de matrelaterade verksamheterna som erbjuds på Hallands Ås, det vill säga sittningar, bruncher och luncher. Det största målet för terminen är att öka sammanhållningen i gruppen vars verksamheter är ganska utspridda. Aniarautskottet kommer under våren 2012 arbeta mot att bli en enad grupp med gemensamma mål. Utskottet skall vara ett stöd för nya förmän och ett sätt att komma in i gemenskapen på Hallands nation. Kommunikationen i gruppen Under VT12 kommer Aniarautskottet arbeta med att öka kommunikationen i gruppen. Även om inte alla arbetar samtidigt kan vi ändå fungera som ett stöd för varandra. Vi kommer att använda oss av digital kommunikation, t.ex. genom en Facebook-grupp att bolla idéer i, men kommer även att öka antalet gruppträffar och trycka på vikten av allas deltagande. Ytterligare skall kommunikatören se till att alla i gruppen har tillgång till varandras kontaktuppgifter och se över hur kockar och hovmästare kan kommunicera med varandra på fredagar. Vi kommer även att börja terminen med en kick-off. Hög standard på den mat som serveras Under föregående terminer har Aniarautskottets verksamheter varit välbesökta och maten på Hallands Nation har bra rykte i Studentlund. Detta får inte göra oss bekväma utan vi arbetar istället för ständig förbättring. Under våren kommer en dialog att föras i utskottet om vad som är bra och lämplig mat att servera i de respektive verksamheterna. Planen under terminen är att med hjälp av en matansvarig senior, och i samarbete med pubutskottets kockar, skapa en receptbank med bra recept. Förhoppningen är även att förmännen skall erbjudas en matlagningskurs där några av dessa recept provlagas. Här är även kommunikationen i gruppen viktig, så att förmännen inte gör om varandras misstag.

4 För att kunna hålla uppe den höga standarden på mat och servering behövs även rätt redskap och tillbehör. Att dessa finns kommer ses över och om möjligt köpas in under våren. Renovering av Hallands Ås Ett av 2011 års största projekt för Aniarautskottet var en eventuell renovering av Hallands Ås. Utskottet har fått klartecken att måla om och detta påbörjades så smått under hösten. Vi kommer under våren att göra klart ommålningen och har avsatt en helg i februari för detta. Vi hoppas hinna med åtminstone fjärde våningen och satsar på kvalitet framför kvantitet i målningen. I samband med ommålning kommer även lister, fönster och liknande att tvättas. Marknadsföring Under hösten 2011 beslutades om ett byte av Café Slagsidas namn till Sunny Day Brunch. Detta för att trycka på att det är en brunch som serveras och att det inte längre är ett drop in-café. Det första som skall genomföras under denna termin är därför att göra en matchande affisch som för ut brunchens budskap tydligare. Förhoppningen är även att caféförmännen skall byta namn till brunchförmän. Även Aniarasittningen hoppas kunna producera en affisch som gör reklam vad som erbjuds, nämligen Lunds fräschaste sittningslokal och kanske bästa mat och service. Som ett ytterligare steg i marknadsföringen skall kontakten mellan utskottsmedlemmarna och ansvarig för hemsida förbättras, så att det i tid kan framgå vad som serveras på framför allt lunch men även andra verksamheter. Klubbutskottet Kommunikatör: Emma Sandin Hansson Hallands klubbverksamhet går fortsatt väldigt bra med sitt koncept kring 3 barer och mainstream musik. I puben serveras många olika typer av öl och whiskey, i Lovebar bjuds det på drinkar i olika färger och i Slabbet erbjuds shots i olika former. Trots att klubben fylls snabbt i princip varje fredag anser klubbutskottet att det är viktigt att förnya och förbättra både koncept, affisch samt dryckesutbud. Detta för att behålla konceptet men samtidigt göra det mesta lite bättre samt att effektivisera arbetet för jobbare och göra det ännu roligare som jobbare i Hallands klubbverksamhet. Vi har fört diskussioner om möjliga temakvällar på klubben, vilket vi tror kan lyfta Klubb 3 ännu ett steg. Temakvällen ska inte störa det vanliga konceptet utan endast visa på Hallands innovationsförmåga. Namnet Klubb 3 vill vi än så länge behålla tills något bättre arbetats fram. Däremot lägger vi stor vikt vid ett affischbyte då vi inte tycker att den nuvarande speglar klubbens verksamhet på bästa sätt.

5 I Slabbet vill vi uppdatera shotlistan och ta bort inaktuella shots samt lägga till nya kreativa varianter. Dessutom ska shotlistan fräschas upp och om möjligt ska bardisken prydas med griffeltavlor för att gäster på ett mer överblickande sätt ska kunna beställa. Därmed effektiviseras även arbetet i baren. Dessutom vill vi bygga nya pallar till högtalarna mestadels för en estetisk förbättring men även för säkerheten. Lovebar ska målas om, och de soffor som står där ska ersättas med ståbord. Drinklistan ska även här bytas ut och fräschas upp. Kvällens drink ska förnyas och marknadsföras varje fredag. Konceptet med kvällsansvariga fortsätter, viktigt är att de fortsätter kontrollera att verksamheten på fredagen fortlöper som det ska och fungerar som en mellanlänk för vakter och jobbare/besökare. Detta är relativt unikt och uppskattat i verksamheten. Att ha kvällsansvariga gör dessutom att arbetsbördan mindre för både Källarmästare och PQ. Pubutskottet Kommunikatör: Caroline Jonsson Förra terminen var puben otroligt välbesökt på både onsdagar och fredagar, så vårt mål är självklart att upprätthålla den goda stämningen i puben och att komma med förbättringar för verksamheten som gör att pubarna fortsätter vara så välbesökta. Den här terminen har Martin Olsson kommit fram med ett nytt beställningssystem som gör att förmännen inte själva kommer att kunna göra sina beställningar längre utan dessa kommer från och med nu att göras tillsammans med Källarmästaren. Vi ska jobba för att öka samarbetet mellan alla som lagar mat på nationen, det vill säga både inom pubutskottet och mellan oss och Aniarautskottet. Förslag har till exempel kommit på att påbörja en gemensam receptpärm där tips på basrätter ska finnas till förfogande för alla. Puben Pub onsdag kommer att fortsätta med sin varannan vecka -verksamhet, det vill säga Larrys Sportbar de onsdagar det spelas Champions League-fotboll och quiz övriga onsdagar. De veckor det är Larrys kommer hamburgare att fortsätta lagas, men det kommer att tillkomma en vegetarisk burgare på menyn. De veckor det är quiz ska TVskärmarna som finns uppsatta i puben användas så mycket som möjligt för att spela upp quizfrågorna på, samt för att visa reklam för nationen och mingelbilder före och efter quizets slut. Generellt kommer pubförmännen att prata ihop sig mer om vilken typ av musik som ska spelas i puben så att ett gemensamt tema sätts. Det för att gästerna ska känna igen sig när de kommer till puben och att det alltid är samma typ av atmosfär där.

6 Bandförmannen Bandförmannen kommer denna termin att få bestämda datum av PQ och Källarmästare när han kan boka in band. Detta för att det ska bli någorlunda jämnt fördelat med band över terminen. Förslaget är att det ska vara band på puben en gång i månaden. I övrigt kommer bandförmannen ha samma budget att tillgå som förra terminen. Det har också bestämts att inga heavy metal eller punkband får bokas då det inte anses att lokalen i puben klarar detta ljudmässigt, samt att musiken som spelas ska kunna tilltala så många som möjligt. Projekt Under våren kommer en ny soffgrupp att köpas in till puben. Det kommer förhoppningsvis att bli second hand-soffor i skinn liknande de som finns idag. Arbetet med att införa nya menyblad för öl, whisky och vin kommer att slutföras den här terminen. Tanken med dessa nya menyblad är att de ska innehålla en kort beskrivning av smak och karaktär hos varje dryckessort. Detta kommer förhoppningsvis att göra det både roligare för förmän och jobbare att sälja dryck och för gästerna att köpa den. I samband med att detta arbete inleds eller slutförs kommer det förhoppningsvis att anordnas någon form av öl- eller annan dryckesprovning för förmännen i utskottet.

7 Ekonomiutskottet EKUT I EKUT förvaltas mycket av det som är viktigt för Nationen. Studiesocial verksamhet motiverar vår existens och i vår vill vi utveckla denna genom att med en alkoholfri verksamhet med stor bredd. Idrottsutskottet Hallands har rykte om sig att vara idrottsnationen framför andra och det har tagits tillvara på. Hösten 2010 utarbetades ett utomordentligt välfungerande utskott, [SPÅRT], nu bestående av två stycken förmän, en senior och andra aktiva i ett idrottsutskott. Under 2011 har vi gjort [SPÅRT] både bättre, mer organiserat och etablerat inom Studentlund. Våren 2012 kommer idrottsutskottet att arbeta i vanlig ordning med sina prova-på-kurser och utöka sin verksamhet med nya samarbeten med lokala idrottsföreningar varje torsdag. Nationens medlemmar har förtur till alla aktiviteter. En joggingrunda kommer att ske varje tisdag då vi får vårväder. Tunaskolan står som vanligt till vårt förfogande fyra gånger i veckan, tillsammans med övriga tornanationer. [SPÅRT] kommer även ha ett innebandylag, ett fotbollslag samt två stycken volleybollag i Idrottskollegiets nationsserier. Vi arbetar även med vårt hockeylag som, nytt för denna termin, även ska samarbeta med andra nationer och spela egna matcher. NATU NATU:s verksamhet har under senare år övergått från Nationsaftnar till att mer och mer handla om olika former av events och tillställningar. Denna termin kommer NATU, likt idrottsutskottet, att få förstärkning i form av en senior som skall stå för kontinuitet samt ansvara för att sammankalla utskottet och stötta deras verksamhet. Förhoppningen är även att rekrytera jobbare som aktivt kan hjälpa till att arrangera evenemang. Nationens aktivitets- och trivselutskott börjar terminen med att anordna ÄMPOS för novischerna. Denna traditionella aktivitet är mycket uppskattad och ger nationens nya medlemmar ett glatt välkomnande till nationen samtidigt som de får prova på hur det är att gå på sittning. ÄMPOS är även nationens tillfälle att låta novischerna höra de olika sånger som sjungs inom nationsvärlden, och fungerar som en sångboksgenomsjungning. Under våren kommer NATU att anordna ett event varannan vecka med start i februari. Inplanerade event är t.ex. två nationsaftnar, danslektioner samt eventuellt vett- och etikett innan balen, spel-kväll och bowling. Nationens medlemmar har förtur till alla events. Speed Dating har blivit en etablerad och lyckad verksamhet på Nationen och precis som

8 förra terminen kommer två Speed Dating-tillfällen att anordnas, den första i novischperioden och en senare under våren.

9 PR-utskottet - PRUT Det är viktigt för Hallands Nation att nå ut med saklig, korrekt och lockande information till såväl medlemmar som till vanliga studenter. Att framföra vad nationen kan och vill erbjuda lundastudenten, samt visa våra medlemmar att det händer mycket på nationen, är essentiellt för att minimera bortfall i fråga om medlemmar och aktivitetsbesökare. Detta görs främst genom nationens hemsida och via sociala medier, men kompletteras med hjälp av vår affischering, som den här terminen sker måndag, tisdag och torsdag varje vecka. Genom affischeringen syns vi såväl i stadskärnan som i skolor, föreläsningsoch studiebyggnader. TV-skärmarna i puben ska åter igen tas i bruk för att visa mingelbilder och reklam för verksamheten samt göra reklam för eventuella sponsorer. Under VT12 kommer en fortsatt satsning ske på gemenskap och sammanhållning inom PR-utskottet, vilket förhoppningsvis bidrar till mer samarbete mellan förmännen inom utskottet. För att nå dit planeras det att anordna kvällsaktiviteter för aktiva inom utskottet. Internet Hallands publicerade inför HT11 en ny hemsida ( Den kommer likt tidigare att användas främst för informationsspridning. Fortsatt exponering och informationsspridning sker även via sociala medier likt Facebook och Twitter. Hallands Nations Facebook-sida ( är den med flest likes av alla av Lunds nationer, vilket vi skall vara stolta över. Den ger oss stora möjligheter till informationsspridning. Samma dag som de ordinarie verksamheterna äger rum ska ett inlägg läggas upp på Hallands Nations Facebook-sida. Vid speciella evenemang, då det exempelvis band spelar eller speed dating anordnas, ska ett event skapas. NATU och Spårt skapar sina egna events och därefter publiceras de på Hallands Nations sida. Tidningen Väderö Nationstidningen kommer likt tidigare att ges ut två gånger per termin. Finansiering för tidningen sker framförallt genom HNV Hallands Nations Vänner. Utöver den upptryckta nationstidningen kommer redaktörerna att fortsätta sitt arbete med Väderös webbversion av tidningen i samarbete med IT-förmannen. Tidningen Väderö tillåter kontinuerlig informationsspridning om Hallands aktiviteter till studenter i Lund och övriga intressenter. Fotoförman Fotoförmannen fortsätter med den kontinuerliga dokumentationen av nationens tillställningar och lägger kontinuerligt upp bilder på nationens hemsida samt Facebooksida. Detta är ett uppskattat och därför viktigt inslag i verksamheten. För att underlätta fotoförmannens arbete ska det arbetas med att hitta frivilliga jobbare. Tillsammans med

10 PR-chefen ska fotoförmannen utreda möjligheten att köpa in en kamera till nationen, och presentera ett förslag för ProQuratorn. Under terminen ska det undersökas om det finns ett intresse för ett samarbete mellan fotoförmannen och NATU. En fotokurs eller porträttfotografering skulle kunna vara en lämplig aktivitet. Layoutförman I tätt samarbete med PR-chefen ska layoutförmannen ansvara för produktion av grafiskt informationsmaterial. Detta innefattar bl.a. affischer, anmodningar, flyers, logotyper och prislistor. Layoutförmannen ska komma med egna förslag på vad som kan förbättras och skall finnas tillgänglig för både IT-förmannen och redaktörerna. Profileringsgruppen För att nationen ska behålla sin popularitet och sitt goda besökarantal är det viktigt med ett kontinuerligt arbete för uppdatering av nationens aktiviteter samt informationsspridning av dessa. En ny profileringsgrupp ska sättas ihop av PR-chefen och sammankallas under terminen för att diskutera marknadsföringsfrågor och strategier för nationen.

11 Notarieutskottet NOTUT Novischeriet Under terminens första månad jobbar novischförmännen och andra aktiva i Novischeriet effektivt för att värva medlemmar till nationen. Tillsammans försöker vi att förmedla den härliga stämning som råder på nationen och välkomna de nya studenterna till oss på ett bra sätt. Vi erbjuder dem bland annat olika aktiviteter såsom ÄMPOS, pubrunda och novischfest. Därutöver kommer alla nyinskrivna att bli erbjudna en fadder på nationen. Denna fadder ska vara en aktiv medlem (men inte nödvändigtvis förman) på Hallands och ska ta extra kontakt med de novischer som han eller hon har blivit tilldelad. En av novischförmännen ska även utses till representant för nationen i Kuratorskollegiets internationella kollegium. Precis som tidigare kommer även en ledamot från seniorskollegiet att ha novischeriet som ansvarsområde. Tanken med detta är att kunna stötta novischförmännen med organisering och framförallt för att kunna ge kunskap från tidigare år och skapa en kontinuitet i novischeriet. Sångförmannen Sångförmannen ska se till så att traditionen med sjungandet på nationen lever vidare. Denne skall på nationens alla större fester se till att det sjungs ordentligt, och Bockbalen är ett givet tillfälle för sångförmannen att visa upp sina kunskaper. Den här terminen ska sångförmannen dessutom fortsätta leda produktionen av nationens nya sångbok. Konstförmannen Konstförmannen skall under våren inventera den konstsamling som finns i nationens ägo. Dessutom ska konstförmannen arrangera Bockvernissagen som hålls på förmiddagen innan Bockbalen på Hallands Ås. Arbetet med en förbättrad konstförvaring skall även tas upp igen under våren.

12 Quratelet Ett nytt verksamhetsår betyder i vår tre nya quratelsmedlemmar, Magdalena, André och Emil, som med stöd av de som suttit en termin, Magnus och Filip, tar sig an sina uppgifter. Quratelet kommer under våren att göra sitt bästa för att göra nationen till en plats som är både lärorik, lustfylld och eftertraktad. Att arbeta för nationens bästa, och framförallt för förmännen, är något som sittande quratel kommer att ha i siktet. Kontinuitet fortsätter vara ett ledord, och här hoppas quratelet kunna ta hjälp av den kunskap som finns i seniorskollegiet. Seniorskollegiet Seniorskollegiet är en viktig resurs för sittande Quratel och består av tio ledamöter valda på fyra terminer. Ledamöterna är som regel tidigare quratelsmedlemmar, erfarna förmän eller personer med stort förtroende inom Nationen. Kollegieledamöterna är indelade i ett antal arbetsgrupper som ska arbeta med frågor som är viktiga för Nationen på längre sikt. Även de olika utskotten, såsom Spårt, Novischeriet och NATU, har en senior som är ansvarig för arbetet just inom det utskottet. Tanken med detta är att senioren ska fungera som kunskapsbank och bollplank för medlemmarna av utskottet. Även inom valberedningen kommer seniorskollegiet vara representerat i form av två seniorer. Kollegiet ansvarar också för kontinuiteten och uppföljning av projekt i samarbete med Hallands Nations Vänner - HNV. I kollegiets regi ordnas även en kombinerad utbildningsdag och kick-off för förmännen i början av terminen. Tanken är att förmännen under förmiddagen ska få information om alkoholpolicy, krishantering, första hjälpen, brandskydd, städrutiner samt livsmedelshantering medan kvällen bjuder på en avslappnad maskerad. Förmän Nationens förmän är vår absolut viktigaste tillgång som gör att vår verksamhet går runt och lockar hit både nya medlemmar och gäster. Därför är det viktigt att alla förmän får den uppskattning som de faktiskt förtjänar. Alla förmän, gamla som nya, ska känna sig välkomna in i gemenskapen som finns i förmannakåren. Man ska vara förman för att få vara med och ta ansvar för något större men framförallt för att det är roligt! Precis som tidigare kommer quratelet tillsammans med seniorskollegiet att ordna kickoff, förmannaresa och avtackning för alla förmän. Både förmannamöten och utskottsmöten är viktiga för kommunikationen mellan quratel och förmän liksom för att fånga upp idéer och åsikter i förmannakåren. Jobbare De som ställer upp och arbetar inom de olika verksamheterna är på ett sätt lika viktiga för verksamheten som våra förmän och de skall även de känna sitt tack. De som jobbar

13 belönas idag med en tackmiddag eller en halländsk daler som berättigar dem till en sittning med extern grupp eller mat i puben, på lunchen eller brunchen. Efter tre arbetade gånger i verksamheten kan jobbare som är inskrivna i nationen få en klisterlapp som ger gratis inträde till Nationens Klubb 3 under resten av terminen. En gång under terminen erbjuds även jobbarna att delta i en större tacksittning, MEGAfesten, där de för en billig peng får en sittning och chansen att umgås med förmän och jobbare från andra verksamheter. Viktigast är dock fortsatt att jobbare har roligt under verksamhetens gång och att de vill komma tillbaka och jobba igen. Att jobba skall ge en möjlighet att lära känna nya människor och utveckla sig själv. I höst har intresset för att jobba bland novischerna varit extremt stort vilket är roligt. Här finns framtidens förmän och det är viktigt att ta till vara på detta engagemang. Det blir ett gemensamt jobb för quratelet och Nationens förmän att utföra under terminen. Nationens medlemmar Vi anser det vara viktigt att även de inskrivna medlemmarna som inte är engagerade i verksamheten ska känna att medlemskapet ger något. Vår tidning Väderö är ett viktigt sätt att nå ut till alla medlemmar och informera om vad som händer och vad vi kan erbjuda. Vi skall även bli bättre på att nå ut med vår alkoholfria verksamhet, till exempel genom NATU, som kan locka medlemmar som inte normalt rör sig på nationen eller i vår kvällsverksamhet. Vänföreningar och närstående organisationer I anslutning till Nationen finns samarbetsorganisationer såsom Hallands Nations Vänner HNV och Hallands Nations Fotbollsförening HNFF. I Nationens lokaler repeterar även körerna Bella Voce och Tornakören. Kontakten med Hallands Slottspex skall hållas vid liv under våren, då deras spexföreställning under höstterminen blev mycket uppskattad. Vad gäller våra vänföreningar runtom i världen är det vårt mål att bevara och i vissa fall intensifiera kontakterna. Sedan vi installerade Halmstad Militärhögskola HMS, som vänförening, har kontakterna frodats och vi har utbytt information och stöd mellan föreningarna. HMS har även knutit vänskapsband med Gotlands Nation i Uppsala och har idéer om hur vi tre organisationer kan skapa traditionsenliga utbyten tillsammans, något som är på god väg att hända och som vi på Hallands gärna utvecklar och stöder. Vänskapen med Studentkåren i Halmstad fyller under våren 5 år, något som vi hoppas ska uppmärksammas från Studentkårens sida, då de under senare år verkar ha tappat intresset för vår relation. Detta beror självklart på vem som är verksam i Halmstad och dess intresse av utbyte, och självklart är detta något som även vi på Hallands måste arbeta med samt uppmuntra.

14 Självfallet kommer besök av gotlänningarna under Bockbalen samt vårt besök under Uppsala vårbal att ske under samma härliga former som tidigare. Dessa events har även blivit av intresse för förmannakåren vilket vi ser som positivt. Efter utökad kontakt med Studenterforeningen i Köpenhamn samt Kymenlaakso Osakunta i Helsingfors under föregående termin hoppas vi kunna fortsätta med, och utveckla dessa goda relationer. Studentsamarbeten De samarbetsorgan som finns inom Lund ska Nationen utnyttja. Det är viktigt att de organisationer, vi inräknade, som arbetar för studenternas bästa samarbetar på ett gynnsamt sätt och att vi därmed tillsammans får bättre möjligheter att tillvarata de studerandes intressen. Genom KK har nationen en stark grund att stå på i detta arbete. Studentlundssamarbetet mellan KK, AF och LUS fortsätter under våren för att se till att studenter i Lund ska få en möjlighet att utnyttja sin studenttid till fullo. I december skrevs ett nytt Studentlundsavtal under, som till skillnad från tidigare avtal inte är tidsbegränsat, utan kommer att gälla löpande. Detta avtal träder i kraft 1 juli 2012 och under våren kommer arbetet med att ta fram bilagor till ramavtalet att fortskrida. Bilagorna kommer att förklara och reglera själva ramavtalet, varför arbetet med dessa är både viktigt och intressant. Samarbetet med Tornanationerna kommer att fortsätta utvecklas under våren med framför allt gemensamma luncher varje dag, något som är otroligt uppskattat bland quratelarna. Dessa fungerar inte bara som luncher, utan även som en andningspaus där man kan diskutera sin speciella livssituation med andra i samma positioner. Bockbalen Även denna vår är det dags för Bockbal å Grand Hôtel. Quratelet i samarbete med övermarskalk Fabian Larrosa Pardo är övertygade om att även årets bal kommer att vara minst lika bra som de föregående. Balen är ett tillfälle där såväl gamla som nuvarande studenter kan träffas och umgås under högtidliga men samtidigt avslappnade former. Detta är något som vi från nationens sida ser som mycket positivt. Tandem Tandem går traditionsenligt av stapeln en helg i maj, och Nationen hoppas på att kunna återta Partypriset efter föregående års svidande förlust till Västgöta Nation. Några tandemgeneraler är ännu inte utsedda, men vi hoppas att någon i vår härliga förmannakår känner sig manad och gör ett hejdundrande jobb. Kvalborg Även i år kommer vi att tillsammans med Västgöta Nation att arrangera Kvalborg, en klubbaktivitet den 29 april, dagen innan Valborg. I år ligger Kvalborg på en söndag, men

15 vi hoppas att det ska bli stor uppslutning ändå, och att studenterna ska känna sig manade att komma. Hallands Nation står fortfarande starkt, och trots tidigare skandaler lyckades vi under hösten slå rekord i antal nyinskrivna, något som fortfarande gör oss både stolta och glada. Vår största ambition är att fortsätta jobba med det som gör Hallands så bra, att aldrig bli lata utan att fortsätta förbättra och skapa nytt. Vi vill bevara det som är bra, och göra det ännu bättre. Med den engagerade förmannakår vi har, och med ett seniors som även de är otroligt engagerade och sitter på en otrolig kunskap, så är det med glädje vi välkomnar våren Qurator Magdalena Stadler ProQurator Magnus Norrby Källarmästare André Kingstedt Notarie Filip Erntell PR-chef Emil Markehed

Hallands Nation Verksamhetsplan HT12. Quratelet: Magdalena Stadler, Marcus Högman, André Kingstedt, Amanda Kalén och Lisa Johansson

Hallands Nation Verksamhetsplan HT12. Quratelet: Magdalena Stadler, Marcus Högman, André Kingstedt, Amanda Kalén och Lisa Johansson Verksamhetsplan HT12 Quratelet: Magdalena Stadler, Marcus Högman, André Kingstedt, Amanda Kalén och Lisa Johansson Nationen Hallands Nation är fortsatt en nation där alla studenter från alla fakulteter

Läs mer

Hallands Nation Verksamhetsplan VT13. Quratelet: Mikael Dunér, Marcus Högman, Moa Jarl, Martin Klingberg och Lisa Johansson

Hallands Nation Verksamhetsplan VT13. Quratelet: Mikael Dunér, Marcus Högman, Moa Jarl, Martin Klingberg och Lisa Johansson Verksamhetsplan VT13 Quratelet: Mikael Dunér, Marcus Högman, Moa Jarl, Martin Klingberg och Lisa Johansson Nationen Hallands Nation är fortsatt en nation där alla studenter från alla fakulteter kan mötas.

Läs mer

HALLANDS NATION VERKSAMHETSPLAN VT11. Quratelet: Elinor Lavesson, Adam Tillbrandt, Robin Nerborg, Lisa Freccero, Maria Schalén.

HALLANDS NATION VERKSAMHETSPLAN VT11. Quratelet: Elinor Lavesson, Adam Tillbrandt, Robin Nerborg, Lisa Freccero, Maria Schalén. HALLANDS NATION VERKSAMHETSPLAN VT11 Quratelet: Elinor Lavesson, Adam Tillbrandt, Robin Nerborg, Lisa Freccero, Maria Schalén. Nationen Hallands Nation är fortsatt en nation där alla studenter från alla

Läs mer

HALLANDS NATION. Verksamhetsplan. Hösten 2011. Quratelet: Elinor Lavesson, Magnus Norrby, Robin Nerborg, Maria Schalén och Filip Erntell.

HALLANDS NATION. Verksamhetsplan. Hösten 2011. Quratelet: Elinor Lavesson, Magnus Norrby, Robin Nerborg, Maria Schalén och Filip Erntell. HALLANDS NATION Verksamhetsplan Hösten 2011 Quratelet: Elinor Lavesson, Magnus Norrby, Robin Nerborg, Maria Schalén och Filip Erntell. 1 Nationen Hallands Nation skall fortsatt vara en nation där alla

Läs mer

Hallands Nation Verksamhetsplan HT13. Quratelet: Mikael Dunér, Jakob Widin, Moa Jarl, Martin Klingberg och Cathrine Eriksson

Hallands Nation Verksamhetsplan HT13. Quratelet: Mikael Dunér, Jakob Widin, Moa Jarl, Martin Klingberg och Cathrine Eriksson Verksamhetsplan HT13 Quratelet: Mikael Dunér, Jakob Widin, Moa Jarl, Martin Klingberg och Cathrine Eriksson Nationen Hallands Nation har som syfte att vara en mötesplats för studenter. Hallands skall genom

Läs mer

vid Lunds Universitet 1 Protokoll från Hallands Nations Nationsmöte 121122 19.00 på Hallands Ås

vid Lunds Universitet 1 Protokoll från Hallands Nations Nationsmöte 121122 19.00 på Hallands Ås vid Lunds Universitet 1 Protokoll från Hallands Nations Nationsmöte 121122 19.00 på Hallands Ås 1 OFMÖ Mötesordförande Allan T. Malm hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 2 Godkännande av

Läs mer

PROTOKOLL FRÅN HALLANDS NATIONS NATIONSMÖTE 111201

PROTOKOLL FRÅN HALLANDS NATIONS NATIONSMÖTE 111201 PROTOKOLL FRÅN HALLANDS NATIONS NATIONSMÖTE 111201 1 OFMÖ Mötesordförande ATM hälsade alla välkomna till terminens sista nationsmöte och förklarade mötet öppnat. Nomineringar till valberedningen togs upp.

Läs mer

Hej! Novischförmännen

Hej! Novischförmännen Hej! Välkommen till Lunds universitet och varmt välkommen till den bästa nationen i Lund, Hallands Nation. Hallands Nation är en av tretton nationer som är med och bidrar till Lunds fantastiska studentliv.

Läs mer

UTSKOTTSVERKSAMHET. Verksamhetsplan Eventutskottet 2014-09-27. Verksamhetsbeskrivning. Syfte och mål

UTSKOTTSVERKSAMHET. Verksamhetsplan Eventutskottet 2014-09-27. Verksamhetsbeskrivning. Syfte och mål UTSKOTTSVERKSAMHET Verksamhetsbeskrivning skapar möjligheter för studenter att engagera sig inom diverse projekt, internt för aktiva samt externt för medlemmar, och bidrar till personlig utveckling genom

Läs mer

HALLANDS NATION MILJÖPLAN HT15

HALLANDS NATION MILJÖPLAN HT15 HALLANDS NATION MILJÖPLAN HT15 Sida 1 av 18 VARFÖR BEHÖVS MILJÖARBETE PÅ NATIONEN? Alla i samhället har ett ansvar att medverka till en bättre miljö genom att följa gällande lagstiftning från svenska staten,

Läs mer

Verksamhetsplan F1 röj, Lund 2011 Ansvariga: Malin Sohlmér Alexander Fredh-Ojala 1 Verksamhetsplan: F1 röj 25 m 2 minröj F1 röj är en stor studentsammankomst som är planerad att inträffa under ett veckoslut

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2018 Utrikespolitiska föreningen i Göteborg

VERKSAMHETSPLAN 2018 Utrikespolitiska föreningen i Göteborg VERKSAMHETSPLAN 2018 Utrikespolitiska föreningen i Göteborg INNEHÅLL Verksamhetsåret 2018 Utblick Medlemmar Externa relationer Ekonomi Kommunikation Utrikespolitiska förbundet Sverige VERKSAMHETSÅRET 2018

Läs mer

Verksamhetsplan Näringslivsutskottet

Verksamhetsplan Näringslivsutskottet Verksamhetsplan Näringslivsutskottet Näringslivsutskottets övergripande mål är att stärka kontakten mellan utbildningarna som tillhör PULS och arbetslivet genom det arbete som utskottets arbetsgrupper

Läs mer

Qurator. Arbetsuppgifter. 1. Arbetsledning. 2. Möten och rapporter. 3. Expeditionen

Qurator. Arbetsuppgifter. 1. Arbetsledning. 2. Möten och rapporter. 3. Expeditionen 1 (5) Quratel Quratelet är nationens högsta verkställande organ och består av Qurator, ProQurator ekonomi, ProQurator social, PR-chef, Notarie och Källarmästare. Quratelet åligger Att leda nationens verksamhet.

Läs mer

Verksamhetsplan Sociala Utskottet 13/14

Verksamhetsplan Sociala Utskottet 13/14 Verksamhetsplan Sociala Utskottet 13/14 Ambitionen för det Sociala Utskottet är att verka för en så bra studiesocial miljö som möjligt för PULS medlemmar detta genom arbetsgrupperna som är del av utskottet.

Läs mer

Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala verksamhetsår 2016/2017

Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala verksamhetsår 2016/2017 Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala verksamhetsår 2016/2017 BAKGRUND Denna verksamhetsplan har skrivits av oss som har varit förtroendevalda i Föreningen Samhällsvetarna Uppsala under 2015-2016.

Läs mer

Kalendarium. Novischeriet. Veckan på vg 5/2 27/1 3/2 13/2 19:00 22:00. Onsdag: Sittning Metro 12:15. Torsdag: Lunch. 19:00 19:00 Lördag: Fredag:

Kalendarium. Novischeriet. Veckan på vg 5/2 27/1 3/2 13/2 19:00 22:00. Onsdag: Sittning Metro 12:15. Torsdag: Lunch. 19:00 19:00 Lördag: Fredag: VÄSTGÖTA NATION Novischeriet Kalendarium Kära Novisch! Varmt välkommen till Lund och framförallt välkommen till Västgöta Nation! Vad kul att just du har hittat hit! Visst kommer tiden här nere i Lund präglas

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning. En sammanfattning av taktisk och strategisk verksamhetsplan

Verksamhetsbeskrivning. En sammanfattning av taktisk och strategisk verksamhetsplan ! Verksamhetsbeskrivning Ensammanfattningavtaktiskochstrategisk verksamhetsplan Sektionen och styrelsen Sektionen och styrelsen ska Verka för ökat sektionsengagemang Ett utbrett sektionsengagemang hos

Läs mer

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014 PROFESSIONSFÖRENINGEN NUTRITIONISTFÖRENINGEN Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014 Bilagor till verksamhetsberättelsen: 1) Verksamhetsplan 2014 2) Projektsammanställning för fokusprojektet Kvalitetssäkring

Läs mer

Produktkatalog. Luleå Studentkår Luleå tekniska universitet

Produktkatalog. Luleå Studentkår Luleå tekniska universitet Produktkatalog Luleå Studentkår Luleå tekniska universitet LULEÅ STUDENTKÅR 1 kår 6 sektioner Luleå Studentkår är en intresseorganisation som verkar för studenter på Luleå tekniska universitet. Vårt ansvarsområde

Läs mer

arbetsmarknad@luleastudentkar.com 0920-49 32 72 Luleå Studentkår Luleå Tekniska Universitet 971 87 Luleå

arbetsmarknad@luleastudentkar.com 0920-49 32 72 Luleå Studentkår Luleå Tekniska Universitet 971 87 Luleå Luleå Studentkår är en intresseorganisation som verkar för studenter på Luleå tekniska universitet. Genom våra studentföreningar har vi en nära anknytning till studenter hos samtliga utbildningar inom

Läs mer

Välkomna till statsvetarmottagningen VT17

Välkomna till statsvetarmottagningen VT17 Välkomna till statsvetarmottagningen VT17 Hej! Under din första tid på Göteborgs Universitet kommer faddrar från studentgruppen Demos erbjuda spännande och roliga aktiviteter för er nya statsvetarstudenter.

Läs mer

Alkoholpolicy framtagen för Kristianstads Nation

Alkoholpolicy framtagen för Kristianstads Nation Alkoholpolicy framtagen för Kristianstads Nation (Antagen av Nationsmötet 040323) Mål: Att all försäljning av alkohol vid nationen ska ske enligt de bestämmelser som anges i alkohollagstiftningen att verka

Läs mer

Studentkåren. i Östersund!

Studentkåren. i Östersund! Välkommen till studentlivet i Östersund! Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se Besöksadress: Studentkåren i Östersund Studentplan 7 Mittuniversitetet 831

Läs mer

ÖSTGÖTA NATION H Ö S T T E R M I N E N

ÖSTGÖTA NATION H Ö S T T E R M I N E N ÖSTGÖTA NATION HÖSTTERMINEN 2017 Grattis! Detta är det bästa val du kommer att göra i ditt liv! Ditt val att bli en Lundastudent har just öppnat upp en helt ny värld för dig och kommer ge dig minnen för

Läs mer

Hej studerandemedlem i FUF

Hej studerandemedlem i FUF 1 Hej studerandemedlem i FUF Nu är det dags att söka till höstens arbetsgrupper i världens bästa förening! FUF-bladet Seminariegruppen Biståndsdebatten.se Projektgruppen FUF-nätverket Vem kan söka till

Läs mer

Medicinska Föreningens verksamhetsplan 15-16

Medicinska Föreningens verksamhetsplan 15-16 Verksamhetsplan 15-16 s verksamhetsplan 15-16 Denna verksamhetsplan beskriver en grundläggande målsättning för föreningens verksamhet. Den antas av fullmäktige och blir därmed en uppdragsbeskrivning från

Läs mer

Göteborgs nation. Sensommarfesten 2012

Göteborgs nation. Sensommarfesten 2012 Göteborgs nation Göteborgs nation med sina dryga 2000 medlemmar är en av Lunds verksammaste nationer. Nationens aktiva arbetar ideellt med alltifrån lunch-, brunch- och middagsservering till radio, idrottsaktiviteter

Läs mer

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2013 VERKSAMHETSPLAN MSF Stockholm 2013

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2013 VERKSAMHETSPLAN MSF Stockholm 2013 - en del av Sveriges Läkarförbund Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2013 VERKSAMHETSPLAN MSF Stockholm 2013 Inledning I enlighet med MSF Stockholms stadgar är verksamheten som bedrivs inriktad på

Läs mer

!!!!!!!!!!! Beteendevetare i Lund! EN GUIDE TILL EN LYCKAD START PÅ STUDENTLIVET

!!!!!!!!!!! Beteendevetare i Lund! EN GUIDE TILL EN LYCKAD START PÅ STUDENTLIVET Beteendevetare i Lund EN GUIDE TILL EN LYCKAD START PÅ STUDENTLIVET Vad är BiL? BiL (Beteendevetare i Lund) är programföreningen för alla oss som läser på Lunds Universitets beteendevetenskapliga kandidatprogram,

Läs mer

Styrelsen. Ordförande. Sekreterare. Skattmästare. Hejsan

Styrelsen. Ordförande. Sekreterare. Skattmästare. Hejsan - sektionen Välkommen in i studentlivet blivande Maskiningenjör. Du har nu ditt livs absolut roligaste tid framför dig tillsammans med massor av vänner som du kommer att träffa under studietiden. Genom

Läs mer

Välkommen till Uppsala!

Välkommen till Uppsala! Välkommen till Uppsala! Reccekommittén vill hjärtligen inte bara gratulera dig som blivit antagen till Sveriges bästa juristutbildning, utan även välkomna Dig till landets bästa studentstad. Innan du slängs

Läs mer

Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott!

Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott! Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott! Vill du vara med och engagera dig i en av Sveriges främsta personalvetarföreningar? engagerar hundratals medlemmar som alla brinner för personalfrågor

Läs mer

Förslag på Verksamhetsplan 13/14

Förslag på Verksamhetsplan 13/14 Förslag på Verksamhetsplan 13/14 Styrelsen Styrelsen åläggs att i början av terminen ha ett gemensamt planeringsmöte inför verksamhetsåret. Motivering: Detta är ett bra sätt för de nya styrelsemedlemmarna

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016/17.

Verksamhetsberättelse 2016/17. Verksamhetsberättelse 2016/17. Pubar, sittningar och fester SSF Festkommittén har anordnat sex pubar under detta verksamhetsår, med insparksfester inräknade. SSF har även anordnat två sittningar under

Läs mer

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2015. Verksamhetsplan. Medicine Studerandes Förbund Stockholm

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2015. Verksamhetsplan. Medicine Studerandes Förbund Stockholm Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2015 Verksamhetsplan Medicine Studerandes Förbund Stockholm Inledning I enlighet med MSF Stockholms stadgar är verksamheten som bedrivs inriktad på att tillvarata

Läs mer

Verksamhetsplan 12/13

Verksamhetsplan 12/13 Verksamhetsplan 12/13 Styrelsen Styrelsen bör sträva efter att göra hemsidan mer användarvänlig för engelsktalande personer. Motivering: UF Linköping ska vara en tvåspråkig förening och öppen för personer

Läs mer

Upplev Kilsbergskanten

Upplev Kilsbergskanten Upplev Kilsbergskanten Varför arrangerar vi Upplev Kilsbergskanten? Stärka känslan och stoltheten för Kilsbergskanten Öka gemenskapen och samarbeten mellan oss i Kilsbergskanten Manifestera det pågående

Läs mer

Föreningen EnergisystemTeknologerna

Föreningen EnergisystemTeknologerna Föreningen EnergisystemTeknologerna, Sida 1 av (13) Innehållsförteckning INLEDNING... 3 FÖRENINGENS SYFTE OCH MÅL... 3 ORGANISATION... 3 STADGAR... 3 MEDLEMMAR... 4 STORMÖTEN... 4 STYRELSE... 4 STYRELSEMÖTEN...

Läs mer

Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se

Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se Välkommen till STUDENTLIVET i Östersund Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 Medlemskap ger dig ett rikare studentliv! Billigare Studentliv! Studentkåren har avtal om Kårrabatt

Läs mer

Juridiska Föreningen i Uppsala presenterar. Recceveckan VT14 - Den Overkliga. 20 januari - 27 januari

Juridiska Föreningen i Uppsala presenterar. Recceveckan VT14 - Den Overkliga. 20 januari - 27 januari Juridiska Föreningen i Uppsala presenterar Recceveckan VT14 - Den Overkliga Veckan 20 januari - 27 januari Kära recentior! Välkommen till juristprogrammet och Uppsala, Sveriges bästa studentstad! Juridiska

Läs mer

Verksamhetsplan Uppsala Datavetare 2016

Verksamhetsplan Uppsala Datavetare 2016 Verksamhetsplan Uppsala Datavetare 2016 Innehållsförteckning Verksamhetsplan för Uppsala Datavetare, 2016 3 Inledning 3 Syfte 3 Omfattning 3 Användning 3 Organisationsmål 3 Mål gällande organisationen

Läs mer

ÖSTGÖTA NATION V Å R T E R M I N E N

ÖSTGÖTA NATION V Å R T E R M I N E N ÖSTGÖTA NATION VÅRTERMINEN 2018 Kära Novisch, stort grattis till antagningen och varmt välkommen till Lund och Östgöta Nation! Ditt val att bli en Lundastudent har just öppnat upp en helt ny värld som

Läs mer

Statsvetarfaddring HT15

Statsvetarfaddring HT15 Statsvetarfaddring HT15 Torsdag 27/8 Fredag 28/8 Lördag 29/8 Söndag 30/8 Grillkväll Saltholmen Amazing Race Måndag 31/8 Tisdag 1/9 Onsdag 2/9 Torsdag 3/9 Fredag 4/9 Lördag 5/9 Söndag 6/9 Terminsstart Rundtur

Läs mer

Befattningsbeskrivningar KarlEkons styrelse

Befattningsbeskrivningar KarlEkons styrelse Befattningsbeskrivningar KarlEkons styrelse Allmänt En styrelsemedlem i KarlEkon skall ständigt arbeta för föreningens och medlemmarnas bästa. Förutom det dagliga arbetet på den specifika posten skall

Läs mer

KarlEkons syfte är att vara den naturliga mötesplatsen för studenten mellan akademin, näringslivet och det studiesociala.

KarlEkons syfte är att vara den naturliga mötesplatsen för studenten mellan akademin, näringslivet och det studiesociala. Välkommen till Karlstads universitet och studentföreningen KarlEkon! Mitt namn är Julia Zakrisson och jag är ordförande för KarlEkon, ekonomistudenters förening. Jag vill här med hälsa dig varmt välkommen

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2014. Utrikespolitiska Föreningen Göteborg

VERKSAMHETSPLAN 2014. Utrikespolitiska Föreningen Göteborg VERKSAMHETSPLAN 2014 Göteborg INNEHÅLL Ett av Göteborgs främsta forum för utrikespolitiska frågor Utblick Medlemmar Externa relationer Ekonomi Kommunikation Utrikespolitiska Förbundet Sverige ETT AV GÖTEBORGS

Läs mer

Nu är det äntligen dags att söka till föreningen Personalvetare i Lunds styrelse och utskott!

Nu är det äntligen dags att söka till föreningen Personalvetare i Lunds styrelse och utskott! Nu är det äntligen dags att söka till föreningen Personalvetare i Lunds styrelse och utskott! Vill Du vara med och engagera Dig i en av Sveriges främsta personalvetarföreningar? Personalvetare i Lund engagerar

Läs mer

Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2013-01-08

Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2013-01-08 Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2013-01-08 Plats: Kårens styrelserum Närvarande: Simon Strid, Marcus Ljungdahl, Gustav Johansson, Helena Engström, Elin Karlsson, Karwan Nisstany, Patrik Sjöstedt,

Läs mer

Hej studerandemedlem i FUF

Hej studerandemedlem i FUF 1 Hej studerandemedlem i FUF Nu är det dags att söka till vårens arbetsgrupper - i världens bästa förening! Våren 2011 Filmgruppen FUF-bladet Biståndsdebatten Seminariegruppen Projektgruppen Vem kan söka

Läs mer

Budgetförslag verksamhetsåret 2012-2013

Budgetförslag verksamhetsåret 2012-2013 Budgetförslag verksamhetsåret 2012-2013 Här följer en förklarande text kring budgetförslaget inför UF Linköpings verksamhetsår 12/13. Intäkter Föregående års resultat: Är en preliminär beräkning av detta

Läs mer

Medlemsblad Höst 2017

Medlemsblad Höst 2017 Medlemsblad Höst 2017 Kära medlem, Nu är sommaren slut och hösten kommer snart. har haft en mycket fin och trevlig sommar med bland annat vår välbesökta sommarfest, korvgrillningar, kognition diskussionstillfälle

Läs mer

Schema för mottagningen! (OBS ändringar kan förekomma)

Schema för mottagningen! (OBS ändringar kan förekomma) Schema för mottagningen! (OBS ändringar kan förekomma) Grill, lek och häng i Slottsskogen - 27/8 torsdag Vi möts vid Götaplatsen (högst upp på Avenyn vid Poseidon- fontänen) kl. 14.00. Ring till Johanna

Läs mer

P-riks söker Ledamot med marknadsföringsansvar till styrelsen 2015!

P-riks söker Ledamot med marknadsföringsansvar till styrelsen 2015! P-riks söker Ledamot med marknadsföringsansvar till styrelsen 2015! Vi i valberedningen utlyser styrelseposten på nytt, till Personalvetarstuderandes Riksförbund verksamhetsår 2015! P-riks styrelse är

Läs mer

Kalendarium. Novischeriet. Veckan på vg 11/9 9/9 16/9 19/9. onsdag: Sittning 19:00 metro 22:00 Torsdag: Lunch 12:15

Kalendarium. Novischeriet. Veckan på vg 11/9 9/9 16/9 19/9. onsdag: Sittning 19:00 metro 22:00 Torsdag: Lunch 12:15 VÄSTGÖTA NATION Novischeriet Kalendarium Kära Novisch! Vad kul att just du valt att studera i Lund. Du kommer att märka att studietiden är spännande och händelserik, speciellt nu i början när allt är nytt!

Läs mer

Medlemmar. SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar. www.ssu.se

Medlemmar. SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar. www.ssu.se Medlemmar SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar www.ssu.se publicerat våren 2013 SSU-KLUBBENS MEDLEMMAR Varför är det viktigt för din klubb att ha många

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2014/2015

VERKSAMHETSPLAN 2014/2015 VERKSAMHETSPLAN 2014/2015 Näringslivsutskottet Näringslivsutskottet (NU) verkar som en länk mellan Föreningen Ekonomernas medlemmar och näringslivet. Genom projekt och event skapar utskottet en bra kontakt

Läs mer

Projektgruppsområden:

Projektgruppsområden: Sök Projektgruppen Chalmers Studentkårs Arbetsmarknadsdagar, CHARM, är Nordens ledande arbetsmarknadsdagar som arrangeras på Chalmers i februari varje år. Till CHARM kommer över 160 företag från många

Läs mer

Verksamhetsplan Verksamhetsåret 2014/2015

Verksamhetsplan Verksamhetsåret 2014/2015 Sida 1 av 5 Verksamhetsplan Verksamhetsåret 2014/2015 1. Organisation UPS viktigaste mål under det kommande verksamhetsåret är att öka sammanhållningen i föreningen. Det kommer ske genom att arbeta aktivt

Läs mer

Styrelsemöte 2014, Medicinska Föreningen

Styrelsemöte 2014, Medicinska Föreningen Protokoll styrelsemöte 2014-03-04 Styrelsemöte 2014, 4 mars 2014, kl. 17.15 Örat Närvarande: Märta K, Ebba D, Hannah E, Fredrik Ra, Fredrik Ro, Boris K, Hanna N, Melinda P, Albin T, Julia FE, Julia M samt

Läs mer

UTSKOTTSVERKSAMHET. Verksamhetsplan Internationella Utskottet. Verksamhetsbeskrivning. Internationella utskottets vision.

UTSKOTTSVERKSAMHET. Verksamhetsplan Internationella Utskottet. Verksamhetsbeskrivning. Internationella utskottets vision. UTSKOTTSVERKSAMHET Verksamhetsbeskrivning (IC) ska arbeta aktivt för att skapa kontaktnät mellan studiekamrater, partneruniversitet och företag och därigenom främja kulturella utbyten, internationella

Läs mer

FSAstuds verksamhetsplan för verksamhetsåret 2015

FSAstuds verksamhetsplan för verksamhetsåret 2015 FSAstuds verksamhetsplan för verksamhetsåret 2015 FSAstuds ska under verksamhetsåret 2015 koncentrera verksamheten till tre fokusområden: En starkare studentorganisation En yrkesidentitet redan under studietiden

Läs mer

Grupper i Gloryfires. Välkommen till The Gloryfires!

Grupper i Gloryfires. Välkommen till The Gloryfires! Grupper i Gloryfires Kören bygger på alla körmedlemmars engagemang och att vi fördelar arbetsuppgifter mellan oss. Vi är organiserade i 6 beslutsfattande grupper som träffas kontinuerligt för att leda

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

IDROTTSVETENSKAPLIGA FÖRENINGENS ÅRSMÖTE

IDROTTSVETENSKAPLIGA FÖRENINGENS ÅRSMÖTE IDROTTSVETENSKAPLIGA FÖRENINGENS ÅRSMÖTE Datum: 2015-05-28 Tid: 17:00 Plats: Tryggheten, plan 1 i Samhällsvetarhuset plan Närvarande med rösträtt (röstlängd): Närvarande utan rösträtt: FORMALIA Punkt Ärende

Läs mer

VARFÖR VIT JUL? Diskutera

VARFÖR VIT JUL? Diskutera ARRANGERA VIT JUL VARFÖR VIT JUL? När samhället stänger ned, när lamporna på fritidsgården släcks och när vaktmästaren låser porten till skolan och går på julledighet då finns vi där och gör julen till

Läs mer

STADGAR SEKE Civilingenjörerna Karlstad Karlstads Universitet

STADGAR SEKE Civilingenjörerna Karlstad Karlstads Universitet STADGAR SEKE Civilingenjörerna Karlstad Karlstads Universitet Stadgar SEKE 1 (7) 1 Föreningens namn Föreningens namn är SEKE Civilingenjörerna Karlstad. 2 Föreningens säte Föreningen har sitt säte i Karlstad

Läs mer

Befattningsbeskrivningar KarlEkons styrelse

Befattningsbeskrivningar KarlEkons styrelse Befattningsbeskrivningar KarlEkons styrelse Allmänt En styrelsemedlem i KarlEkon skall ständigt arbeta för föreningens och medlemmarnas bästa. Förutom det dagliga arbetet på den specifika posten skall

Läs mer

Det är här det händer!

Det är här det händer! Det är här det händer! Aktiviteter och engagemang för ett levande centrum Året runt anordnar och deltar vi i olika arrangemang. Självklart är det aktiviteter som bidrar till ett attraktivt centrum och

Läs mer

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år 2018-2019 Nyköpings tennisklubb ska vara en attraktiv förening där tennisspelare i alla åldrar och nivåer kan mötas och utvecklas. Klubbens verksamhet ska bygga

Läs mer

Tillsammans är vi som starkast och därför har vi tagit fram ett kit som aktivister inom Latinamerikagrupperna kan använda i sitt arbete.

Tillsammans är vi som starkast och därför har vi tagit fram ett kit som aktivister inom Latinamerikagrupperna kan använda i sitt arbete. Medlemsveckan arrangeras två gånger per år och innebär att vi lyfter fram allt det fantastiska en får ut av att vara engagerad i Latinamerikagrupperna med syftet att värva fler medlemmar till föreningen

Läs mer

6 fakuliteter varje fakulitet har en sektion. Men samhällssektionen har två delar. Dels eko-sek och sam-sek.

6 fakuliteter varje fakulitet har en sektion. Men samhällssektionen har två delar. Dels eko-sek och sam-sek. Dagordning Måndag 5:e november 2012 kl 17:00 Eng 4 / K1007 Inofficiell öppning av mötet: Våra studiebevakare (Linda och Alexandra) presenterade sig. De är tillsatta av kåren för att komma närmare studenterna.

Läs mer

Sökes: Fotograf. Vi söker dig eller er som för det mesta tar med kameran och gillar att fotografera allt möjligt som rör sig på LCRs anläggning!

Sökes: Fotograf. Vi söker dig eller er som för det mesta tar med kameran och gillar att fotografera allt möjligt som rör sig på LCRs anläggning! Fotograf Vi söker dig eller er som för det mesta tar med kameran och gillar att fotografera allt möjligt som rör sig på LCRs anläggning! Du ska vara intresserad av fotografi och ha egen kamera. Utbildning:

Läs mer

Helsingkrona Nations Seniorskollegium

Helsingkrona Nations Seniorskollegium Helsingkrona Nations Seniorskollegium Protokoll nr 9 Lund den 19 sep 2012 Närvarande: Katarina Olsson Peter Runnerström Victor Lindgren Shawn Thane Johan Nilsson Petter Lindholm Simon Frennberg Joacim

Läs mer

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Sverige är ett populärt land! 2012 kommer YFU Sverige att ta emot totalt 76 utbytesstudenter varav 4 är sommarstudenter, 5 är halvårsstudenter och 67 är helårsstudenter.

Läs mer

Verksamhetsplan för Juridiska Föreningen 14/15

Verksamhetsplan för Juridiska Föreningen 14/15 Verksamhetsplan för Juridiska Föreningen 14/15 1.1 Fullmäktige Juridiska Föreningens (JF) fullmäktige ska under året sammanträda minst tre gånger per termin, med undantag för juni, juli och augusti. Fullmäktige

Läs mer

Verksamhetsplan juli 2014 - juni 2015. Sektionen för Energi och miljö

Verksamhetsplan juli 2014 - juni 2015. Sektionen för Energi och miljö juli 2014 - juni 2015 Sektionen för Energi och miljö Sektionen Sektionen börjar nu gå mot sin slutfas av växande, och programmet kommer under verksamhetsåret examinera sina första studenter. Det kommer

Läs mer

En liten folder om Lanseringskampanjen

En liten folder om Lanseringskampanjen En liten folder om Lanseringskampanjen 2011 Lanseringskampanjen 2011 Den 5 september 2011 drar hela förbundet igång en historisk satsning där vi med 2012-målen och våra nio åtgärdspunkter i ryggen ska

Läs mer

Kallelse till årsmöte för LÄSK 2016-02-29 kl. 18.00 Karlstad Universitet: återkommer med sal.

Kallelse till årsmöte för LÄSK 2016-02-29 kl. 18.00 Karlstad Universitet: återkommer med sal. Kallelse till årsmöte för LÄSK 2016-02-29 kl. 18.00 Karlstad Universitet: återkommer med sal. Dagordning 1 Mötets öppnande - Ordförande Malin Öström öppnar mötet och hälsar alla välkomna 2 Mötets behörighet

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenterna Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenterna Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenterna Ideella Förening Datum: 2007-09-27 Plats: Skanörsgården, Skanör Ordförande: Jenny K. Andersson TM06 Sekreterare: Therese Wemnér TM06 Övriga närvarande:

Läs mer

ÖVERGRIPANDE VERKSAMHETSPLAN GRRC

ÖVERGRIPANDE VERKSAMHETSPLAN GRRC ÖVERGRIPANDE VERKSAMHETSPLAN GRRC - 2019 Medlemmar Medlemskapet är ett krav för att delta i kursverksamheten. Kurser Verksamheten indelas i två terminer, vår och höst. Kurser som erbjuds är Bugg, Fox,

Läs mer

Mölle Business Club Företagsnätverket med affärsnytta på Mölle Golfklubb

Mölle Business Club Företagsnätverket med affärsnytta på Mölle Golfklubb Mölle Business Club Företagsnätverket med affärsnytta på Mölle Golfklubb Mölle Business Club ett trevligt sätt att ta hand om dina kunder Företag har många möjligheter till givande samarbeten med Mölle,

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll. Playstar spelförening. Datum: 2012-04-28

Styrelsemötesprotokoll. Playstar spelförening. Datum: 2012-04-28 Styrelsemötesprotokoll Playstar spelförening Datum: 2012-04-28 2 Playstars styrelsemöte 2012-04-28 Innehåll Dagordning:... 3 Bilagor:... 4 Bilaga 1 Röstlängd... 7 Bilaga 2 Adjungeringar... 8 Bilaga 3 Beslutsunderlag:

Läs mer

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med!

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med! Rosersbergs IK Den stora klubben i det lilla samhället Alla får vara med! rosersbergsik.se Det du håller i din hand är information till dig som aktiv, ledare/ tränare, förälder, medlem eller blivande medlem.

Läs mer

Utvärdering deltagare

Utvärdering deltagare Utvärdering deltagare 68 svar, 76 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 2 1 Ja Nej Varför, varför inte? - För jag älskar att sjunga o här sjunger man varje dag! - Jag har fått nya vänner

Läs mer

Vägledning om insamling

Vägledning om insamling VERKTYGSLÅDA OM Vägledning om insamling Insamling är en viktig strategi att förena människor i samhället och tillgodose lokala behov på ett effektivt sätt. Det finns många sätt att genomföra insamlingar,

Läs mer

Luleå Studentkår Erbjudandekatalog

Luleå Studentkår Erbjudandekatalog är en intresseorganisation som verkar för studenterna på Luleå Tekniska Universitet. Genom våra studentföreningar har vi nära anknytning till studenter hos samtliga utbildningar under filosofisk fakultet.

Läs mer

Utva rdering Torget Du besta mmer!

Utva rdering Torget Du besta mmer! 2013-12-17 Utva rdering Torget Du besta mmer! Sammanfattning Upplands Väsby kommun deltar tillsammans med tre andra kommuner i ett projekt om medborgarbudget som drivs av Sveriges Kommuner och Landsting

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2011-01-24, kl. 18.30 Plats: IKDC Ordförande: Olle Eliasson, TM11 Sekreterare: Emelie Gustafsson, TM11 Övriga närvarande:

Läs mer

TLTHs alkohol- och drogpolicy

TLTHs alkohol- och drogpolicy TLTHs alkohol- och drogpolicy TLTHs alkohol- och drogpolicy gäller hela TLTHs verksamhet, där inräknat sektioner och fria föreningar. 1. Bakgrund Teknologkåren vid Lunds Tekniska Högskola (TLTH) är en

Läs mer

Välkommen på årsmöte!

Välkommen på årsmöte! 2015-02-06 Välkommen på årsmöte! Den 28:e februari är det dags för Djurens Rätt Lunds årsmöte, där vi sammanfattar året som varit och planerar för 2015. Mötet äger rum 11.00-13.00 på Svaneskolan, Möllegatan

Läs mer

Ny termin med ny energi!

Ny termin med ny energi! Ny termin med ny energi! I DETTA NYHETSBREV: Månadens Barnrättskämpe Anna Sandkull s. 2 Hänt i januari s. 3 - SVT sydnytt, kommunbidrag, intervju i city, praktikantpresentation Händer i februari s. 6 -

Läs mer

Medlemsblad Sommar 2017

Medlemsblad Sommar 2017 Medlemsblad Sommar 2017 Kära medlem, Snart är det dags för vårterminens avslut med vår återkommande Sommarfest lördag den 10e juni. Vi vill tacka alla er för ert stöd och engagemang, det är mycket givande

Läs mer

IDIOT. IDIOT Styrelsemöte nr 02. Protokoll fört vid. 2016-02-11 Kl 12.15 Plats: 21A344 Hus 21, Karlstads universitet

IDIOT. IDIOT Styrelsemöte nr 02. Protokoll fört vid. 2016-02-11 Kl 12.15 Plats: 21A344 Hus 21, Karlstads universitet Protokoll fört vid IDIOT Styrelsemöte nr 02 2016-02-11 Kl 12.15 Plats: 21A344 Hus 21, Karlstads universitet IDIOT Intresseföreningen för Design, Innovation Och Teknik vid Karlstads Universitet 1 Öppnande

Läs mer

MASKINTEKNOLOGSEKTIONENS YRKES- & ARBETSMARKNADSDAG

MASKINTEKNOLOGSEKTIONENS YRKES- & ARBETSMARKNADSDAG Postbeskrivningar KASSÖR Du kommer vara projektledarens högra hand genom att ständigt ha en uppdaterad bild av det ekonomiska läget tillgängligt för att möjliggöra snabba beslut. Du arbetar strukturerat

Läs mer

Fyra gånger Nolia. Mässor Konferens Event Uthyrning

Fyra gånger Nolia. Mässor Konferens Event Uthyrning Fyra gånger Nolia. Mässor Konferens Event Uthyrning Kreativitet Personlighet Mässor Konferens Event Uthyrning Lust Nyskapande När människor och idéer möts. Det är då det händer. Tankar utbyts, erfarenheter

Läs mer

Protokoll från Föreningen Samhällsvetarna Uppsala Styrelsemöte

Protokoll från Föreningen Samhällsvetarna Uppsala Styrelsemöte Protokoll från Föreningen Samhällsvetarna Uppsala Styrelsemöte Organisationsnummer: 802439-0711 2015-09-16, 18.00 H432, Ekonomikum Närvarande: Axel Göras Sofia De Waal Viktor Fornander Carl Hofverberg

Läs mer

Ämbetsbeskrivningar för det sociala utskottet

Ämbetsbeskrivningar för det sociala utskottet Ämbetsbeskrivningar för det sociala utskottet 1.1 Internationella Sekreteraren Främja samarbetet och sammanhållningen med våra nordiska systerföreningar. Kontinuerligt utveckla det nordiska samarbetet

Läs mer

Corax. Verksamhetsplan Verksamhetsåret 10/11

Corax. Verksamhetsplan Verksamhetsåret 10/11 Corax Verksamhetsplan Verksamhetsåret 10/11 Verksamhetsplan 2010/2011 Corax ska arbeta för att hjälpa alla studenter som läser under HumUS- akademin vid Örebro universitet med olika ärenden. Vi verkar

Läs mer