Ordförande. Vice Ordförande

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ordförande. Vice Ordförande"

Transkript

1 Ordförande Som FLiNS- ordförande är man sektionens ansikte utåt och formell ledare för FLiNS- styrelsen. Man kallar till regelbundna styrelsemöten, då man också skriver dagordningen inför mötena som man skickar ut till samtliga styrelsemedlemmar och revisorer. Eftersom att man är sektionens ansikte utåt så får man gå på många möten med andra sektioner, föreningar, sponsorer och liknande och ha nära kontakt med StuFF kåren som FLiNS är en del av. Exempel på ett möte som sker månadsvis är sektionsmötena, där man träffar andra sektionsordföranden för att lära och ta hjälp av varandra om så behövs. Man borde räkna med att gå på ca två möten i veckan (inklusive styrelsemöte), men det varierar. Ibland är det väldigt mycket att göra inom sektionen och andra perioder är det lugnare. Huvudsakligen är det ordförandes ansvar att se till att alla styrelsemedlemmar sköter sina styrelseposter och att sektionens arbete går framåt. Om konflikter, som påverkar styrelsearbetet, skulle uppstå är det bra om ordföranden gör sitt bästa för att hjälpa till att lösa dessa för sektionens bästa. Det är viktigt att ha så nära kontakt med medlemmarna som möjligt och försöka vara tillgänglig så ofta man kan, ifall exempelvis en medlem behöver snabb kontakt med ordföranden. Tillsammans med kassören står ordföranden som sektionens firmatecknare, vilket innebär att ordföranden har lika mycket ekonomiskt ansvar som kassören och ska vara väl insatt i ekonomin. Det är också viktigt att vara väl insatt i FLiNS stadgar, då dessa är sektionens regelverk. Där står det exempelvis hur många dagar innan styrelsemötena som dagordningen ska vara utskickad. Att vara ordföranden är en otroligt lärorik och utvecklande post där man, med sin vision om hur sektionens arbete ska fortsätta framåt, är en stor del av sektionens arbete och utveckling. Vice Ordförande Som vice ordförande agerar man som ordförandens högra hand och medhjälpare. Vice ordförande är stand-in när ordförande personligen inte kan närvara vid olika möten, och

2 hjälper till och leder verksamheten där det kan behövas. Vice ordförandes två huvuduppgifter är FLiNS-resan samt Pol.Ar (programmets arbetsmarknadsdag). FLiNS-resan är återkommande varje höst, och arrangeras i syftet att fungera som ett inspirerande och roligt komplement till studierna. Vice ordförande har alltså huvudansvaret över resan och ser till att all planering gå i lås. Pol.Ar är i sin tur Pol.Kands egna arbetsmarknadsdag. Till denna bjuder vi in olika företag och organisationer som är potentiella framtida arbetsgivare för oss som läser statsvetenskap och nationalekonomi. Med en blandning av föreläsningar och utställare får studenterna en god inblick i arbetsmarknaden, och kan se vad som kan komma att erbjudas vid examen. Dessa två evenemang är det största som FLiNS anordnar och kräver därför mycket planering. Det gäller att man kan styra arbetet i rätt riktning och delegera uppgifter på ett bra sätt. Kassör Att vara kassör innebär först och främst att du är firmatecknare för FLiNS förening. Som firmatecknare har man rätt att ingå bindande avtal i föreningens namn. Men framförallt är man som kassör ekonomiskt ansvarig för FLiNS och med det har man rätt att lägga in VETO i frågor som rör ekonomin. Att vara ansvarig för föreningens tillgångar handlar om att alltid se till att det finns pengar för alla utgifter, sätta budget för de olika arrangemangen som FLiNS anordnar samt se till att det finns pengar till hyra och liknande. Alla utgifter och intäkter ska kassören bokföra kontinuerligt, dels med kvitton och fakturor i bokföringspärmen och dels i kassaboken, alternativt annat bokföringssätt. Alla räkningar inkommer till vårt postfack i Kårallen eller via mail. Dessa ska kassören se till att de betalas i tid. Kassören ska se till att skicka ut fakturor till de som ska faktureras. Det finns en fakturamall som FLiNS använder sig av. Man ska också hålla styrelsen uppdaterade om hur det ekonomiska läget ser ut. När man tillsätts på posten får man en provisorisk budget från föregående års kassör, den kan man själv uppdatera så den passar just er styrelse.

3 Kassörens bokår redovisas genom en resultat- och balansräkning som ska vara gjord i början av mars så att revisorn hinner kolla igenom detta i god tid innan årsmötet. Man ska även förbereda en budget för nästkommande styrelse som de kan ha som mall om de vill. Aktivitetsansvarig Tiden som polkandare handlar inte endast om studier, det finns också en mycket viktig social aspekt, nämligen de aktiviteter och händelser som för oss samman och förgyller studentlivet. Posten som aktivitetsansvarig innebär att anordna de aktiviteter som FLiNS har för sina medlemmar under styrelseåret. Det kan vara alltifrån föreläsningar med sponsorer och företag till grillkvällar, volleybollturneringar eller film/spelkvällar. En av de större aktiviteterna som man håller i som aktivitetsansvarig är FLiNS-dagen som går av stapeln under nolle-perioden. Det är den dagen som FLiNS håller för att presentera sig för sina medlemmar samt en möjlighet att värva nya medlemmar och i synnerhet nå ut till de nya ettorna. Resten av dagen involverar presentationer av sponsorer och StuFF, samt team building aktiviteter och dylikt. Utöver detta ska man även som aktivitetsansvarig köpa in färg för att måla både FLiNS och FBI märkena i märkesbacken vid terminsstarten. Sist men inte minst blir man som aktivitetsansvarig indirekt även fikaansvarig för samtliga aktiviteter och föreläsningar som berör FLiNS och dess medlemmar. Alumniansvarig Att vara alumniansvarig innebär att man ansvarar för kontakten mellan FLiNS och de studenter som redan är examinerade och finns på olika spännande platser i arbetslivet. Det är en väldigt utvecklande och inspirerande post som ger en inblick i vad man kan jobba med efter vår relativt breda utbildning. Det största åtagandet man har som alumniansvarig är att anordna examensittningen för de som tagit examen från Politices Kandidatprogram, Masterprogrammet i Nationalekonomi, Masterprogrammet i Statsvetenskap samt International and European Relations.

4 Man är även med i Pol.Ar-gruppen som anordnar FLiNS årliga arbetsmarknadsdag. Där är man främst ansvarig för att anordna föreläsningar med alumner men hjälper även till med det övriga arbetet inför mässan. I varje nummer av FLiNS tidning Polemiken finns ett alumniporträtt där man kontaktar alumner som skriver om sin tid på LiU och vägen till det jobb de har idag. Man anordnar även en sittning för sektionsaktiva mot slutet av verksamhetsåret där man bjuder in gamla och nya FLiNS-styrelsen och FBI, samt de som varit aktiva under verksamhetsåret, t.ex. via utskott. Posten som alumniansvarig innebär ett kontinuerligt arbete under hela styrelseåret och kräver kreativitet, organisationsförmåga och en vilja att upprätthålla en bra kontakt med alumnerna. Arbetsmiljöombud (AMO) Rollen som arbetsmiljöombud är inte helt enkel att definiera. Det är lätt att tänka att det endast handlar om att se till att mikrovågsugnarna fungerar eller att hålla koll så att borden i lektionssalarna är hela. Men ett arbetsmiljöombuds uppgifter är mycket mer än så. Sektionens AMO utför en väldigt viktig del av sektionens arbete, att bevaka och jobba för en bättre, både fysisk och psykosocial, miljö för alla studenter på universitetet. Som AMO så är man studenternas röst i sektionen och för fram dess frågor och förslag. Jobbet som AMO innefattar många olika uppgifter. För den fysiska arbetsmiljön så jobbar AMO med exempelvis att boka ventilation till sektionsmöten, eller att felanmäla trasiga lampor, mikrovågsugnar och så vidare. För den psykosociala arbetsmiljön finns sektionens AMO där för studenter som av någon anledning mår dåligt i skolan. Känner man sig kränkt eller diskriminerad på något sätt så kan man vända sig till sektionens AMO, då denne har tystnadsplikt, och på så sätt få hjälp var man vidare ska vända sig. Som AMO går man regelbundet på möten och träffar andra sektioners arbetsmiljöombud samt kårernas centrala arbetsmiljöombud. På mötena lyfts olika frågor och man diskuterar där lösningar till olika problem som uppstått.

5 FBI-Chef FBI-chefens främsta uppgift i FLiNS styrelse är att vara en direktlänk mellan sektionens studiesociala utskott (mästeriet) FBI och FLiNS styrelse. FBI är både ett festeri och ett fadderi vilket betyder att man planerar och genomför välkommscermonin för de nya studenterna under höstterminen (Nolle-P)samt att man anordnar sittningar och diverse aktiviteter. FBIchefens roll i det hela är att informera sektionens styrelse om FBI:s jobb. Som FBI-chef arbetar du med som mål att vid prissättningen av våra sociala tillställningar arbeta mot att medlemmar i föreningen skall gynnas. Utöver att vara en informationskanal från det studiesociala utskottet så hjälper FBI-Chefen även till med arbetet kring de aktiviteter själva styrelsen i FLiNS anordnar. Kommunikatör Som kommunikatör har du ansvaret för att den inre och yttrekommunikationen fungerar korrekt. Du skall både se till att styrelsen kan kommunicera med varandra genom medel som SMSgrupp och lösningar på internet. Du skall även se till att medlemmarna hålls uppdaterade om vad viktig information, aktiviteter och händelser. Vad som ingår inom ramen för inre och yttrekommunikation är därmed att hålla medlemmarna uppdaterade på sociala medier, såsom twitter, instagram och facebook. Det är viktigt att hemsidan kontinuerligt uppdateras med information och lösningar som underlättar för medlemmar. Kommunikatören ser också till att material som skall tryckas ordnas, detta i marknadsföring syfte. Du skall inom den inrekommunikationen se till att mailen fungerar och att alla kan nå varandra snabbt genom exempelvis sms-grupp, whatsapp-grupp eller på något annat vis. En extra roll som kommunikatören har idag är design av polemiken, vilket inte är ett krav men ändå en aktivitet att syssla med för att bistå redaktören. Erfarenheter som van användare av datorer, kunskaper i office-paketet och Photoshop/indeisgn men även illustrator är starkt att rekommendera.

6 Masteransvarig Posten som masteransvarig innebär ett ansvar för utbildningsbevakningen samt socialt och arbetsmiljömässigt ansvar för de studenter som läser vid något utav de masterprogram som FLiNS representerar. Som masteransvarig ska du utvärdera och kvalitetssäkra masterstudenternas utbildning, vara tillgänglig för alla sorters frågor som kan uppstå hos studenterna och därefter svara på deras frågor, vidarebefordra dem till rätt person eller på annat sätt bistå med hjälp på bästa möjliga sätt. Du går kontinuerligt på de programrådsmöten samt utbildningsbevakningsträffar som anordnas, och du ska på alla sätt fungera som studenternas röst och länk till föreningen, till STUFF och till programledningen. Du håller också i kontakten till masterprogrammens programansvariga. Som masteransvarig har du även ansvar för masterstudenternas studiesociala välmående och att arbetsmiljön är tillfredsställande. Från och med HT 2014 har en så kallad mastersittning införts som ansvarsområde; helt enkelt en finare middagstillställning på valfri plats som anordnas främst för att välkomna de nya masterstudenterna till LiU. Om intresse finns är man naturligtvis fri att utöka denna sittning till flera under året! Med andra ord är masteransvarsposten en post med lite allt-i-allo-funktion; du sköter generellt sett allt det som kan tänkas röra masterstudenterna. Polemikenredaktör Som Polemikenredaktör är du ansvarig utgivare för sektionens tidning Polemiken samt chefredaktör. Det innebär ett stort ansvar, noggrannhet och att man kan planera sin tid. Det är valfritt hur mycket du vill skriva i tidningen och hur många skribenter du tillfrågar men ju fler som är involverade i tidningen desto fler läsare kan man få, och att få många läsare är självklart målsättningen.tidningen ska innehålla en blandning av reportage, spalter, annonser, roliga inslag och seriösa inslag. Eftersom tidningen ges ut av FLiNS är det viktigt att innehållet stämmer överens med vad som är lämpligt inom FLiNS samt överensstämmer med dess stadgar. Det viktigaste i arbetet som Polemikenredaktör är att ha en god kommunikation med skribenter och att alltid höra av sig i god tid till skribenter. Att strukturera tiden för insamlande av material, skrivande och publicering är också väldigt viktigt. Under ett läsår ska fyra nummer ges ut, varav ett är Nollemiken som ges ut till de nya studenterna. Alla nummer

7 publiceras även på hemsidan. Layouten till tidningen kan du bestämma själv, ett tips är att samarbeta med styrelsens Kommunikatör som kan hjälpa dig om du själv inte behärskar datorprogram för att skapa layout. Som Polemikenredaktör och en del av styrelsen är det även viktigt att bidra till att styrelsens arbete går framåt, hjälpa andra styrelsemedlemmar och att alltid vara aktiv på möten, aktiviteter etc. Sekreterare & Blåbärsansvarig Att vara sekreterare innebär att man till största del har sitt arbete på själva styrelsemötena och med att justera protokollen efteråt. Sekreterarens roll är att anteckna informationen som ges på mötena och se till att FLiNS medlemmar enkelt kan sätta sig in i styrelsens arbete och kunna hålla sig uppdaterade med vad som händer inom alla sektionens områden via protokollen. Dessa protokoll ska finnas att tillgå, färdigjusterade på hemsidan senast 14 dagar efter att styrelsemötet har varit. Som sekreterare ansvar du också för att hålla kontakten med Tutopia, vilket är en sorts studiehjälp för studenter som läser ekonomi. Din uppgift är att förbereda Tutopia när studenter på Politices kandidat-programmet börjar läsa ekonomi och att informera medlemmarna om att det finns möjlighet att gå till Tutopias lektioner om man vill ha hjälp med att förstå. Du kommer också att vara ansvarig för sektionsrummet, Blåbäret. Det innebär att du ansvarar för att rummet hålls i bästa tänkbara skick. Man ansvarar för att sätta ihop ett schema för när olika styrelsemedlemmar ska vara på plats i Blåbäret under FLiNS öppettider. Utöver Blåbäret finns det också ett förråd i A-huset som du ansvarar för och i möjligaste mån håller ordning i. Man står sällan i centrum som sekreterare och blåbärsansvarig, men jobbet är viktigt och det ger stor kunskap för framtida arbetsliv. Att få verka inom yrket som sekreterare och att ta ansvar för att FLiNS medlemmar får ett bra intryck när de kommer till sektionsrummet gör att man får en viktig erfarenhet för resten av livet.

8 Tryck -och spons Tryck och spons posten är en mycket rolig och social post. Där främsta ansvaret ligger i att underhålla de samarbeten FLiNS har med olika sponsorer. Men även knyta nya kontakter i den mån det behövs. Posten innebär även ett ansvar för tryck, att ta fram nya styrelsetröjor till styrelsen som används framförallt under olika FLiNS-event och att trycka upp väskor till Politices kandidatprogrammet och väskor till masterprogrammen i Nationalekonomi, Statsvetenskap och MSSc International and European relations, ingår även det i posten Väskor som alla nya studenter välkomnas med när de börjar på LiU. Att se till att vårt sektionsrum Blåbäret har en sponsor är också en del av uppdraget, där vår nuvarande sponsor är Blueberry Education. Tryck -och spons är en mycket lärorik och ansvarsfull post som ger viktig erfarenhet för arbetslivet. Utbildningsbevakare Utbildningsbevakaren är ansvarig för kvalitetssäkring av den utbildning som rör sektionens medlemmar. Det är utbildningsbevakaren som ser till att alla studenter vet var de ska vända sig för att kunna påverka sin utbildning vad gäller allt från föreläsningar till tentarättningar. Utbildningbevakaren ska fungera som en länk mellan kåren (StuFF), lärare, sektionen (FLiNS) och studenterna och se till att alla i största möjliga mån är nöjda med det sätt som utbildningen bedrivs inom de kurser på kandidatnivå som är kopplade till FLiNS. Det är också utbildningsbevakarens ansvar att delta på möten anordnade av StuFFs utbildningsutvecklare, programråd och referensråd. Utöver detta har utbildningsbevakaren till uppgift att se till att det genomförs muntliga kursutvärderingar med studenter och lärare på de kurser på kandidatnivå som är kopplade till FLiNS. Utbildningsbevakaren ansvarar också för att det finns studeranderepresentanter i varje årgång av Politices Kandidatprogrammet.

KogVets Tjänstestruktur för verksamhetsåret 2015

KogVets Tjänstestruktur för verksamhetsåret 2015 KogVets Tjänstestruktur för verksamhetsåret 2015 Marknadsföringsutskottet Marknadsföringsutskottet ska: Upprätthålla kontakt med sektionens sponsorer och söka nya sponsorer Aktivt söka nya kontakter med

Läs mer

Verksamhetsplan för KogVet 2013

Verksamhetsplan för KogVet 2013 Verksamhetsplan för KogVet 2013 Samtliga utskott ska: - Främja god gemenskap mellan medlemmarna. - Bevaka och tillvarata medlemmarnas intressen i utbildningsfrågor. - Vara officiellt kontaktorgan gentemot

Läs mer

Verksamhetsplan för KogVet 2014

Verksamhetsplan för KogVet 2014 Verksamhetsplan för KogVet 2014 Samtliga utskott ska: Främja god gemenskap mellan medlemmarna. Bevaka och tillvarata medlemmars intressen i utbildningsfrågor. Vara officiell kontaktorgan gentemot universitetet

Läs mer

NALEKONOMI OCH STATSVETENS

NALEKONOMI OCH STATSVETENS NATIONALEKONOMI OCH UNIVERSITETET I STATSVETENSKAP LINKÖPING Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Datum: 2009-10- 22 Tid: 13:00-16:00 Plats: Wallenbergrummet,

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare

Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Datum: 2012-11-12 Plats: Parken, Kårallen Närvarande: Thea Almgren, Erik Arvidsson, Jakob Fridell, Anders Güetller,

Läs mer

Ordförande. Sekreterare

Ordförande. Sekreterare Ordförande En ordförandes största uppgifter är att vara sektionens ansikte utåt, föra sektionens talan och se till att organisationen fortsätter att fungera. Det är viktigt att man som ordförande vågar

Läs mer

Närvarande: Karolina S, Therese H, Therese S, Björn H, Robert J, Charles W, Sebastian L, Hanna J, Daniella N, Daniel S.

Närvarande: Karolina S, Therese H, Therese S, Björn H, Robert J, Charles W, Sebastian L, Hanna J, Daniella N, Daniel S. Protokoll FliNS Föreningen för Linköpings nationalekonomer och statsvetare Datum: 20100825 Plats: Kårallen, Luxor Närvarande: Karolina S, Therese H, Therese S, Björn H, Robert J, Charles W, Sebastian L,

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare

Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Datum: 2012-12-13 Plats: Wallenbergrummet, Kårallen Närvarande: Thea Almgren, Erik Arvidsson, Hanna Edlundh, Jakob

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte - FLiNS

Protokoll från styrelsemöte - FLiNS Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Datum: 20131030 Tid: 15:0017:00 Plats: Luftrummet, Kårallen. Närvarande: Matilda Hjalte, Martina Johansson, Filippa

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte FLiNS

Protokoll från styrelsemöte FLiNS 5/8/12 2:55 PM Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Datum: 2012-04-02 Plats: Luftrummet, Kårallen Närvarande: Erik Arfvidsson, Jakob Fridell, Anders

Läs mer

NALEKONOMI OCH STATSVETENS

NALEKONOMI OCH STATSVETENS NATIONALEKONOMI OCH STATSVETENSKAP LINKÖPINGS UNIVERSITET Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Datum: 2009-11- 23 Tid: 13:00-15:00 Plats: Wallenbergrummet,

Läs mer

7. Information från ordförande och vice ordförande a) Info från StuFF:s storutbildning

7. Information från ordförande och vice ordförande a) Info från StuFF:s storutbildning NATIONALEKONOMI OCH STATSVETENSKAP LINKÖPINGS UNIVERSITET Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Datum: 2009-12- 07 Tid: 13:00-14:00 Plats: Luxor, Kårallen

Läs mer

Arbetsordning för KogVet

Arbetsordning för KogVet Arbetsordning för KogVet sektionen för det kognitionsvetenskapliga programmet Verksamhetsåret 2017 8 november 2016 Sammanfattning Denna arbetsordning syftar till att ge styrelsen och ordföranden stöd vid

Läs mer

Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2010/2011

Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2010/2011 Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2010/2011 1. INLEDNING 1 2. SEKTIONSSTYRELSEN 1 2.1 ORGANISATION 1 2.2 ANSVARSOMRÅDEN 1 ORDFÖRANDE 1 VICE ORDFÖRANDE 1 KASSÖR 1 SEKRETERARE 2 ARBETSMILJÖOMBUD

Läs mer

Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott!

Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott! Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott! Vill du vara med och engagera dig i en av Sveriges främsta personalvetarföreningar? engagerar hundratals medlemmar som alla brinner för personalfrågor

Läs mer

Uppdragsbeskrivning Sektionsstyrelse

Uppdragsbeskrivning Sektionsstyrelse Uppdragsbeskrivning Sektionsstyrelse Denna uppdragsbeskrivning beskriver ansvarsområden och uppgifter för sektionsstyrelserna inom Konstkåren. Sektionsstyrelsen har ett övergripande ansvar som i första

Läs mer

Verksamhetsdokument 2014-2015

Verksamhetsdokument 2014-2015 Verksamhetsdokument 2014-2015 N-Sektionen 2014-04-05 Innehåll 1. Inledning... 2 2. Sektionsstyrelsen... 2 2.1 Organisation... 2 2.2 Ansvarsområden... 2 2.2.1 Ordförande... 2 2.2.2 Vice ordförande... 2

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare

Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Datum: 20120511 Plats: Luftrummet, Kårallen Närvarande: Erik Arfvidsson, Jakob Fridell, Anders Güetller, Martin

Läs mer

Innehåll. Utfärdandedatum: Festerichefernas mål är att: ... 4

Innehåll. Utfärdandedatum: Festerichefernas mål är att: ... 4 Innehåll Festerichefernas mål är att:... 4 1 Under 2016 har förändringar gjorts både inom styrelsen och dess utskott. Detta har resulterat i ett behov av en framtagning av en modernare verksamhetsplan.

Läs mer

Vi söker personer till tio styrelseplatser i Kids of Ugandas styrelse, samt valberedningens ordförande och verksamhetsrevisor.

Vi söker personer till tio styrelseplatser i Kids of Ugandas styrelse, samt valberedningens ordförande och verksamhetsrevisor. Styrelseposter 2014 Vi söker personer till tio styrelseplatser i Kids of Ugandas styrelse, samt valberedningens ordförande och verksamhetsrevisor. För att söka en plats i Kids of Ugandas styrelse 2014

Läs mer

Protokoll från Styrelsemöte FLINS

Protokoll från Styrelsemöte FLINS Protokoll från Styrelsemöte FLINS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Plats: Kårallen, Luxor Datum: 2010 05-19 Närvarande: Charles Westerberg, Robert Johansson, Björn Höckerfelt, Therese

Läs mer

Nu är det äntligen dags att söka till föreningen Personalvetare i Lunds styrelse och utskott!

Nu är det äntligen dags att söka till föreningen Personalvetare i Lunds styrelse och utskott! Nu är det äntligen dags att söka till föreningen Personalvetare i Lunds styrelse och utskott! Vill Du vara med och engagera Dig i en av Sveriges främsta personalvetarföreningar? Personalvetare i Lund engagerar

Läs mer

SÖFREs Befattningsbeskrivningar

SÖFREs Befattningsbeskrivningar SÖFREs Befattningsbeskrivningar 1 (15) Innehåll Föreningens revisor... 3 Styrelsen... 4 Ordförande... 5 Vice ordförande... 6 Skattmästare... 7 Sekreterare... 8 E-day projektledare... 9 Sociala utskottet...

Läs mer

Protokoll från Styrelsemöte FLINS

Protokoll från Styrelsemöte FLINS Protokoll från Styrelsemöte FLINS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Plats: Luxor,Kårallen Datum: 2010-04-21 Närvarande: Charles Westerberg, Robert Johansson, Björn Höckerfelt, Therese

Läs mer

Medlemsföreningens styrelse

Medlemsföreningens styrelse Medlemsföreningens styrelse På ett medlemsföreningsårsmöte (läs dokumentet Medlemsföreningsårsmöte ) beslutar medlemmarna vilka som ska sitta i medlemsföreningens styrelse under ett år framåt. Det måste

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte - FLiNS

Protokoll från styrelsemöte - FLiNS Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Datum: 20130903 Tid: 12:0014:00 Plats: R22 Närvarande: Matilda Hjalte, Martina Johansson, Filippa Pyk, Elin Lager,

Läs mer

BEFATTNINGBESKRIVNINGAR

BEFATTNINGBESKRIVNINGAR BEFATTNINGBESKRIVNINGAR Södertörns Förenade Ekonomer (SÖFRE) 2014 Innehållsförteckning 1. FÖRENINGENS REVISOR... 2 2. STYRELSEN... 3 3. ORDFÖRANDE... 4 4. VICE ORDFÖRANDE... 5 5. SKATTMÄSTARE... 6 6. SEKRETERARE...

Läs mer

Senast reviderad 2015-10-11. Reglemente. för. Brandingenjörsstuderande I Norra Norrland

Senast reviderad 2015-10-11. Reglemente. för. Brandingenjörsstuderande I Norra Norrland Reglemente för Brandingenjörsstuderande I Norra Norrland Innehåll 1. Medlemmar... 1 1.1 Aktiva medlemmar... 1 1.1.1 Ansvarig/ordförande... 1 1.1.2 Val av Ansvarig/ordförande... 1 1.1.3 Överlämning... 1

Läs mer

ORDFÖRANDE Elisabeth Lakatos Öl & bar, Y6 13/14

ORDFÖRANDE Elisabeth Lakatos Öl & bar, Y6 13/14 ORDFÖRANDE Elisabeth Lakatos Öl & bar, Y6 13/14 Vilken post har du och vad fick dig att söka? Som ordförande i FF kommer du tillsammans med fyra andra personer att leda FF-möten för alla s universitets

Läs mer

ORDFÖRANDES ARBETSUPPGIFTER BESTÅR TILL HUVUDSAK AV: NUVARANDE ORDFÖRANDE OSCAR BESKRIVER POSTEN SÅHÄR:

ORDFÖRANDES ARBETSUPPGIFTER BESTÅR TILL HUVUDSAK AV: NUVARANDE ORDFÖRANDE OSCAR BESKRIVER POSTEN SÅHÄR: POSTBESKRIVNINGAR ORDFÖRANDE Som ordförande i FF-styrelsen kommer du tillsammans med fyra andra personer att leda möten för att samordna festeristvärlden. Dessa möten är till för att underlätta samarbetet

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte - FLiNS

Protokoll från styrelsemöte - FLiNS Protokoll från styrelsemöte - FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Datum: 2013-11-06 Tid: 15:00-17:00 Plats: Luftrummet, Kårallen. Närvarande: Matilda Hjalte, Martina Johansson,

Läs mer

Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2012/2013 Uppdaterade 2012-10-30. 1. Inledning... 4. 2. Sektionsstyrelsen... 4

Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2012/2013 Uppdaterade 2012-10-30. 1. Inledning... 4. 2. Sektionsstyrelsen... 4 Verksamhetsdokument 2012/2013 1. Inledning... 4 2. Sektionsstyrelsen... 4 2.1. Organisation... 4 2.2. Ansvarsområden... 4 2.2.1. Ordförande... 4 2.2.2. Vice Ordförande... 4 2.2.3. Kassör... 5 2.2.4. Sekreterare...

Läs mer

Södertörns Förenade Ekonomer BEFATTNINGS- BESKRIVNINGAR

Södertörns Förenade Ekonomer BEFATTNINGS- BESKRIVNINGAR Dokumentansvarig Datum Senast uppdaterad Daphne Sevelin 2015-08-17 2015-08-18 Södertörns Förenade Ekonomer BEFATTNINGS- BESKRIVNINGAR 1 Innehållsförteckning 1. FÖRENINGENS REVISOR... 3 2. STYRELSEN...

Läs mer

Verksamhetsplan Näringslivsutskottet

Verksamhetsplan Näringslivsutskottet Verksamhetsplan Näringslivsutskottet Näringslivsutskottets övergripande mål är att stärka kontakten mellan utbildningarna som tillhör PULS och arbetslivet genom det arbete som utskottets arbetsgrupper

Läs mer

AktU. InfU. Anna Allerth, Sekreterare sekreterare@embassaden.liu.se

AktU. InfU. Anna Allerth, Sekreterare sekreterare@embassaden.liu.se Sök utskott! Nu har det blivit dags att söka till Maskinteknologsektionens utskott för verksamhetsåret 2012/2013. Ta chansen att påverka sektionens arbete genom att engagera dig! Nedan finns beskrivningar

Läs mer

BESKRIVNINGAR AV FÖRTROENDEPOSTER

BESKRIVNINGAR AV FÖRTROENDEPOSTER 1 BESKRIVNINGAR AV FÖRTROENDEPOSTER Det åligger alla förtroendevalda att; Vara engagerad i de frågor som föreningen driver Följa föreningens policys Vid förtroendeperiodens slut lämna in en verksamhetsberättelse

Läs mer

Postbeskrivning för Technology Management Studenternas styrelseposter

Postbeskrivning för Technology Management Studenternas styrelseposter Postbeskrivning för Technology Management Studenternas styrelseposter Detta dokument är avsett att vara en guide och en beskrivning av hur tidigare styrelser har arbetat. Det är inte ett regelverk och

Läs mer

Verksamhetsplan juli 2014 - juni 2015. Sektionen för Energi och miljö

Verksamhetsplan juli 2014 - juni 2015. Sektionen för Energi och miljö juli 2014 - juni 2015 Sektionen för Energi och miljö Sektionen Sektionen börjar nu gå mot sin slutfas av växande, och programmet kommer under verksamhetsåret examinera sina första studenter. Det kommer

Läs mer

Verksamhetsdokument 2011/2012

Verksamhetsdokument 2011/2012 Verksamhetsdokument 2011/2012 Innehållsförteckning 1Inledning...2 2Sektionsstyrelsen...2 2.1Organisation...2 2.2Ansvarsområden...2 2.2.1Ordförande...2 2.2.2Vice Ordförande...2 2.2.3Kassör...2 2.2.4Sekreterare...3

Läs mer

VERKSAMHETSDOKUMENT ED-SEKTIONEN

VERKSAMHETSDOKUMENT ED-SEKTIONEN VERKSAMHETSDOKUMENT ED-SEKTIONEN VERKSAMHETSÅR 2014-2015 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 1. Inledning... 3 2. Sektionsstyrelsen... 3 2.1 Organisation... 3 2.2 Ansvarsområden... 3 2.2.1Ordförande...

Läs mer

Verksamhetsplan juli 2014 - juni 2015 Sektionen för Energi och miljö

Verksamhetsplan juli 2014 - juni 2015 Sektionen för Energi och miljö Verksamhetsplan juli 2014 - juni 2015 Sektionen för Energi och miljö Reviderad 2014-09- 18 Sektionen Sektionen börjar nu gå mot sin slutfas av växande, och programmet kommer under verksamhetsåret examinera

Läs mer

1 Föreningens namn Föreningens namn är LÄSK. LÄSK är en förkortning för Lärarstuderande I Karlstad

1 Föreningens namn Föreningens namn är LÄSK. LÄSK är en förkortning för Lärarstuderande I Karlstad LÄSK STADGAR 2014 1 Föreningens namn Föreningens namn är LÄSK. LÄSK är en förkortning för Lärarstuderande I Karlstad 2 Föreningens säte Föreningen har sitt säte i Karlstad kommun 3 Föreningsform Föreningen

Läs mer

Styrelsemöte. Ordförande: Elin Schönqvist Sekreterare: Johanna Nyrén Justerare: Amanda Jönsson

Styrelsemöte. Ordförande: Elin Schönqvist Sekreterare: Johanna Nyrén Justerare: Amanda Jönsson Styrelsemöte Tid: 2016-02-02 16:00-17:00 Plats: P30 Närvarande: Johanna Nyrén, Hanna Falk, Julia Wistrand, Felicia Hedström, Elin Schönqvist, Johanna Lenhammar, Amanda Jönsson, Isa Welander. Dagordning

Läs mer

Verksamhetsplan juli 2013 juni 2014 Sektionen för Energi och miljö

Verksamhetsplan juli 2013 juni 2014 Sektionen för Energi och miljö Verksamhetsplan juli 2013 juni 2014 Sektionen för Energi och miljö Sektionen Sektionen är fortfarande växande och det är viktigt att verksamheten under 2013-2014 präglas av att antalet programstuderande

Läs mer

Befattningsbeskrivningar KarlEkons styrelse

Befattningsbeskrivningar KarlEkons styrelse Befattningsbeskrivningar KarlEkons styrelse Allmänt En styrelsemedlem i KarlEkon skall ständigt arbeta för föreningens och medlemmarnas bästa. Förutom det dagliga arbetet på den specifika posten skall

Läs mer

Verksamhetsplan. Verksamhetsplan Övergripande mål. Arrangemang under året. Rev Sida 1 av 7. Mottagning av nya studenter

Verksamhetsplan. Verksamhetsplan Övergripande mål. Arrangemang under året. Rev Sida 1 av 7. Mottagning av nya studenter Sida 1 av 7 Verksamhetsplan Sektionen för Kultur i Linköping representerar alla studenter som studerar historia, konst- och bildvetenskap, litteraturvetenskap, filosofi, socialantropologi, medie- och kommunikationsvetenskap

Läs mer

Reglemente för Sektionen för industriell ekonomi vid Luleå tekniska universitet

Reglemente för Sektionen för industriell ekonomi vid Luleå tekniska universitet Reglemente för Sektionen för industriell ekonomi vid Luleå tekniska universitet Versionsdatum: 2013-12-02 Inledning Enligt Sektionen för industriell ekonomi vid Luleå tekniska universitets stadgar skall

Läs mer

Senast reviderad Reglemente. för Brandingenjörsstuderande I Norra Norrland

Senast reviderad Reglemente. för Brandingenjörsstuderande I Norra Norrland Reglemente för Brandingenjörsstuderande I Norra Norrland Innehållsförteckning 1. Policy... 3 1.1. Alumnlista... 3 1.2. Profilkläder... 3 1.3. Alkohol... 3 2. Styrelsen... 4 2.1 Styrelsens medlemmar...

Läs mer

!!!!!!!!!!! Beteendevetare i Lund! EN GUIDE TILL EN LYCKAD START PÅ STUDENTLIVET

!!!!!!!!!!! Beteendevetare i Lund! EN GUIDE TILL EN LYCKAD START PÅ STUDENTLIVET Beteendevetare i Lund EN GUIDE TILL EN LYCKAD START PÅ STUDENTLIVET Vad är BiL? BiL (Beteendevetare i Lund) är programföreningen för alla oss som läser på Lunds Universitets beteendevetenskapliga kandidatprogram,

Läs mer

Logistiksektionens Verksamhetsdokument

Logistiksektionens Verksamhetsdokument Logistiksektionens Verksamhetsdokument Senast reviderad: 2014-03-03 Lisa Roslund Ordförande 2013/2014 Erik Andersson Sekreterare 2013/2014 Logistiksektionen Linköpings universitet 601 74 Norrköping www.logistiksektionen.se

Läs mer

REGLEMENTE FÖR PSYKOLOGPROGRAMMETS SEKTION STIMULUS

REGLEMENTE FÖR PSYKOLOGPROGRAMMETS SEKTION STIMULUS REGLEMENTE FÖR PSYKOLOGPROGRAMMETS SEKTION STIMULUS chrome-extension://bpmcpldpdmajfigpchkicefoigmkfalc/views/qowt.html 1/10 Senast ändrade 2014-12-10 1. Tolkning och ändringar 1.2. Område Detta reglemente

Läs mer

Medicinska Föreningens verksamhetsplan 15-16

Medicinska Föreningens verksamhetsplan 15-16 Verksamhetsplan 15-16 s verksamhetsplan 15-16 Denna verksamhetsplan beskriver en grundläggande målsättning för föreningens verksamhet. Den antas av fullmäktige och blir därmed en uppdragsbeskrivning från

Läs mer

STYRELSENS FÖRSLAG PÅ NYA REGLEMENTET. Reglemente Sektionen för Energi och Miljö

STYRELSENS FÖRSLAG PÅ NYA REGLEMENTET. Reglemente Sektionen för Energi och Miljö STYRELSENS FÖRSLAG PÅ NYA REGLEMENTET Reglemente Sektionen för Energi och Miljö 1 2 Innehåll 1. 1 Allmänt 3 1.1. Ändamål.....................................3 1.2. Reglementsändringar...........................3

Läs mer

Förslag på Verksamhetsplan 13/14

Förslag på Verksamhetsplan 13/14 Förslag på Verksamhetsplan 13/14 Styrelsen Styrelsen åläggs att i början av terminen ha ett gemensamt planeringsmöte inför verksamhetsåret. Motivering: Detta är ett bra sätt för de nya styrelsemedlemmarna

Läs mer

Stimulus styrelsemöte Psykologprogrammet Linköping 150822

Stimulus styrelsemöte Psykologprogrammet Linköping 150822 1. Mötets öppnande 2. Närvarande Stimulus styrelsemöte Psykologprogrammet Linköping 150822 Anna, Niklas, Jonn, Simon, Hanna, Calle, Elin, Veronika 3. Dagens sekreterare Veronika 4. Dagordning a. Information

Läs mer

Reglemente Sektionen för Energi och Miljö

Reglemente Sektionen för Energi och Miljö Reglemente Sektionen för Energi och Miljö 1 Innehållsförteckning 1 Allmänt... 3 1.1 Ändamål... 3 1.2 Reglementsändringar... 3 2 Förtroendevalda... 3 2.1 Ordförande... 3 2.2 Vice Ordförande... 3 2.3 Sekreterare...

Läs mer

Mötesprotokoll. 1. Mötets öppnande Erik Helander förklarade mötet öppnat. 2. Val av mötesordförande Erik Helander valdes till mötesordförande.

Mötesprotokoll. 1. Mötets öppnande Erik Helander förklarade mötet öppnat. 2. Val av mötesordförande Erik Helander valdes till mötesordförande. Mötesprotokoll Datum: 2011-01-26 Tid: 17:15 Plats: P36 Närvarande: Erik Helander, Emilia Björe-Dahl, Petra Lange, Kristina Lam, Linda Gunnarsson, Nina Petrén, Tobias Gefors, Markus Engren, Andréas Göransson,

Läs mer

Consensus verksamhetsplan

Consensus verksamhetsplan Verksamhetsår Consensus verksamhetsplan 2013 2014 Consensus en kår nära dig Antagen av FUM 130320 Inledning Denna verksamhetsplan är något mindre betungande än tidigare års och samtidigt som vi har begränsat

Läs mer

Föreningen EnergisystemTeknologerna

Föreningen EnergisystemTeknologerna Föreningen EnergisystemTeknologerna, Sida 1 av (13) Innehållsförteckning INLEDNING... 3 FÖRENINGENS SYFTE OCH MÅL... 3 ORGANISATION... 3 STADGAR... 3 MEDLEMMAR... 4 STORMÖTEN... 4 STYRELSE... 4 STYRELSEMÖTEN...

Läs mer

Guide Postbeskrivning Uppdaterad: Sida 1 av 5

Guide Postbeskrivning Uppdaterad: Sida 1 av 5 Sida 1 av 5 Guide för postbeskrivningar Den här guiden visar exempel på olika poster som en elevkårsstyrelse kan innehålla. Poster är alltså olika ansvarsområden inom en styrelse och det kan variera beroende

Läs mer

Exempel på att bilda en förening

Exempel på att bilda en förening Exempel på att bilda en förening Information om hur man går till väga för att bilda en förening och information om vad styrelsen och styrelsens ledamöter har för uppgifter. 1. Att bilda en förening I Sverige

Läs mer

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping Årsmöte 2015 Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping DAGORDNING 1. Val av mötesordförande, sekreterare och justerare för mötet 2. Godkännande av kallelsen 3. Godkännande av dagordningen 4. Styrelsens kassa-

Läs mer

Förtroendevalda. SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar. www.ssu.se

Förtroendevalda. SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar. www.ssu.se Förtroendevalda SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar www.ssu.se publicerat våren 2013 SSU-KLUBBENS FÖRTROENDEVALDA SSU-klubbens förtroendevalda är de som

Läs mer

Innehåll. Material Valberedningsguide Uppdaterad: 2015-01- 27 Sida 2 av 7

Innehåll. Material Valberedningsguide Uppdaterad: 2015-01- 27 Sida 2 av 7 Sida 2 av 7 Innehåll Information till valberedningen... 3 Inför årsmötet... 4 Att sätta ihop kravprofiler... 4 Saker att ta ställning till... 5 Att hålla informationsmöte... 5 Att förbereda en intervju...

Läs mer

Arbetsbeskrivningar för Juridiska Föreningen i Göteborg

Arbetsbeskrivningar för Juridiska Föreningen i Göteborg Arbetsbeskrivningar för Juridiska Föreningen i Göteborg Juridiska Föreningen 1. Juridiska Föreningens styrelse Samtliga ledamöter av Juridiska Föreningens Styrelse ska: delta vid styrelsemöten stå till

Läs mer

Brandingenjörsstuderande I Norra Norrland Senast reviderad 2015-04-01. Reglemente. för. Brandingenjörsstuderande I Norra Norrland

Brandingenjörsstuderande I Norra Norrland Senast reviderad 2015-04-01. Reglemente. för. Brandingenjörsstuderande I Norra Norrland Reglemente för Brandingenjörsstuderande I Norra Norrland 1 Innehåll Undergrupper... 3 Arbetsmarknad... 3 Festkommittén... 3 Praktik... 3 PR-gruppen... 4 Sportkommittén... 4 Webbansvarig... 4 Resegruppen...

Läs mer

Ett år i föreningen. Styrelsemöten. Årsmöte

Ett år i föreningen. Styrelsemöten. Årsmöte Ett år i föreningen Det finns i en förening några områden som återkommer varje år. Ett sätt att planera arbetet i föreningen är att se vilka uppgifter de är och när de behöver göras. Här hittar du några

Läs mer

Postbeskrivningar inför SM-1

Postbeskrivningar inför SM-1 Postbeskrivningar inför SM-1 Innehåll Styrelsen... 2 Ettans representant... 2 Klubbmästare... 3 Andra förtroendevalda... 3 Vice SNO... 3 Sektionslokalsansvarig... 4 Valberedning... 4 Webmaster... 4 Revisor...

Läs mer

PULS Arbetsbeskrivningar Senast reviderad: 2013-09-26. Arbetsbeskrivningar

PULS Arbetsbeskrivningar Senast reviderad: 2013-09-26. Arbetsbeskrivningar Arbetsbeskrivningar 0 Innehållsförteckning 1. Översikt... 4 1.1 Styrelse... 4 1.2 Utskott... 4 2. Styrelsen... 6 2.1 Ordförande... 6 2.1.1 Ansvarsområde... 6 2.1.2 Arbetsformer... 6 2.1.3 Arbetsuppgifter...

Läs mer

Styrelsen sammanträder för12 gången under versamhetsåret 14/15 för att diskutera och besluta kring den löpande verksamheten.

Styrelsen sammanträder för12 gången under versamhetsåret 14/15 för att diskutera och besluta kring den löpande verksamheten. Datum: 2015-02-17 Tid: 17.15-19 Plats: Alurama Bakgrund Styrelsen sammanträder för12 gången under versamhetsåret 14/15 för att diskutera och besluta kring den löpande verksamheten. Dagordning 1 Mötets

Läs mer

Arbetsbeskrivning för Konstkårens Presidium FÖRSLAG

Arbetsbeskrivning för Konstkårens Presidium FÖRSLAG Antagen av Fullmäktige 2014-10-22 Huvudområden Presidiet har följande fem huvudsakliga områden med arbetsuppgifter: 1. Utföra Fullmäktiges och Styrelsens beslut 2. Sköta utbildningsbevakning a. på fakultetsnivå

Läs mer

Att starta en förening

Att starta en förening Att starta en förening Att starta en förening I den här broschyren kan du läsa om hur flera människor kan starta en förening tillsammans. I en förening kan människor som har samma intresse träffas och

Läs mer

En information om hur det går till att bilda en förening.

En information om hur det går till att bilda en förening. Bilda förening En information om hur det går till att bilda en förening. Att bilda en förening I Sverige finns det ingen lag som kräver att ideella föreningar ska registreras eller godkännas. Det innebär

Läs mer

Mötesanteckningar PULS Styrelsemöte

Mötesanteckningar PULS Styrelsemöte Mötesanteckningar PULS Styrelsemöte Tid: 16.15 18.00, torsdag, 2014-12- 11 Plats: DG35 Närvarande: Emma Rydén, Linnea Fällström, Martina Kraff, Sandra Sjölander, Petra Landestål. Sofia Lindblad samt gästande

Läs mer

Förslag på ändringar i stadgar och reglemente - till sektionsmötet HT14

Förslag på ändringar i stadgar och reglemente - till sektionsmötet HT14 Förslag på ändringar i stadgar och reglemente - till sektionsmötet HT14 Förslag på ändringar i stadgarna 1. Definitioner Ändring: Styrelsen föreslår ändring av definitionen sektionsaktiv från Ej förtroendevald

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2014/2015

VERKSAMHETSPLAN 2014/2015 VERKSAMHETSPLAN 2014/2015 Näringslivsutskottet Näringslivsutskottet (NU) verkar som en länk mellan Föreningen Ekonomernas medlemmar och näringslivet. Genom projekt och event skapar utskottet en bra kontakt

Läs mer

Verksamhetsplan 12/13

Verksamhetsplan 12/13 Verksamhetsplan 12/13 Styrelsen Styrelsen bör sträva efter att göra hemsidan mer användarvänlig för engelsktalande personer. Motivering: UF Linköping ska vara en tvåspråkig förening och öppen för personer

Läs mer

Instruktioner för Kemisektionens arbetsmarknadsgrupp, KARG

Instruktioner för Kemisektionens arbetsmarknadsgrupp, KARG Instruktioner för Kemisektionens arbetsmarknadsgrupp, KARG 1. Allmänt 1.1. Namn & syfte Kemisektionens arbetsmarknadsgrupp, KARG har som uppgift att agera som kontakten mellan kemisektionen och arbetsmarknaden.

Läs mer

PULS Arbetsbeskrivningar Senast reviderad 2014-11-18. Arbetsbeskrivningar

PULS Arbetsbeskrivningar Senast reviderad 2014-11-18. Arbetsbeskrivningar PULS Arbetsbeskrivningar Senast reviderad 2014-11-18 Arbetsbeskrivningar Innehållsförteckning 1. Översikt... 5 1.1 Styrelsen... 6 1.2 Utskott... 6 2. Styrelsen... 7 2.1 Ordförande... 7 2.1.1 Ansvarsområde...

Läs mer

Lätt och roligt att bilda en förening

Lätt och roligt att bilda en förening Lätt och roligt att bilda en förening Instruktioner till dig som vill starta en förening Vid frågor kontakta på 0155-24 89 01, eller e-post 2 Uppstart av en förening Bjud in de som är intresserade Besluta

Läs mer

Arbetsbeskrivning för sektioner vid Studentkåren i Skövde

Arbetsbeskrivning för sektioner vid Studentkåren i Skövde Reglemente för Sektioner Arbetsbeskrivning för sektioner vid Studentkåren i Skövde Antagna av SiS Fullmäktige 2008-11-11 Reviderat av SiS Fullmäktige 2009-02-05 Reviderade av SiS Fullmäktige 2012-02-02

Läs mer

Civilingenjör i Teknisk biologi är ett bioteknikprogram med betoning på teknik och materialvetenskap i biologins tjänst.

Civilingenjör i Teknisk biologi är ett bioteknikprogram med betoning på teknik och materialvetenskap i biologins tjänst. Välkommen! Hej och välkommen till TBi-sektionens samarbetsfolder! Vi är en glad sektion på Linköpings Tekniska Högskola vars studenter utbildar sig till civilingenjörer och naturvetare inom kemi och bioteknik.

Läs mer

PULS Arbetsbeskrivningar Senast reviderad 2014-11-18. Arbetsbeskrivningar

PULS Arbetsbeskrivningar Senast reviderad 2014-11-18. Arbetsbeskrivningar PULS Arbetsbeskrivningar Senast reviderad 2014-11-18 Arbetsbeskrivningar Innehållsförteckning 1. Översikt... 5 1.1 Styrelsen... 6 1.2 Utskott... 6 2. Styrelsen... 7 2.1 Ordförande... 7 2.1.1 Ansvarsområde...

Läs mer

Budget för Datasektionen verksamhetsåret 2014/2015

Budget för Datasektionen verksamhetsåret 2014/2015 Budget för Datasektionen verksamhetsåret 2014/2015 Intäkter: Sektionstillskott 25000 Företagskontakt 15000 Försäljning 10000 Utgifter: UBSmedel - 4000 Medlemsaktiviteter - 13000 Nolleperioden - 10000 Sektionsaktiva

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2011-11-24, kl. 17.15 Plats: IKDC Ordförande: Malin Helldin, TM12 Sekreterare: Anna Lindstedt, TM12 Övriga närvarande:

Läs mer

PULS Arbetsbeskrivningar Senast reviderad: 100226. Arbetsbeskrivningar

PULS Arbetsbeskrivningar Senast reviderad: 100226. Arbetsbeskrivningar Arbetsbeskrivningar 0 Innehållsförteckning 1. Översikt... 4 1.1 Styrelse... 4 1.2 Utskott... 4 2. Styrelsen... 5 2.1 Ordförande... 5 2.1.1 Ansvarsområde... 5 2.1.2 Arbetsformer... 5 2.1.3 Arbetsuppgifter...

Läs mer

13/14. Avtal mellan Consensus och X- sektionen. Verksamhetsåret

13/14. Avtal mellan Consensus och X- sektionen. Verksamhetsåret Avtal mellan Consensus och X- sektionen Verksamhetsåret 13/14 Avtalet syftar till att reglera och tydliggöra ansvarsområden och skyldigheter för Consensus och X-sektionen gällande övergripande samverkan,

Läs mer

Handbok. Medlemsförening. Svenska Celiakiungdomsförbundet (SCUF)

Handbok. Medlemsförening. Svenska Celiakiungdomsförbundet (SCUF) Handbok Medlemsförening Svenska Celiakiungdomsförbundet (SCUF) Handbok - Medlemsförening i Svenska Celiakiungdomsförbundet, SCUF Senast uppdaterad: 8 september 2016 Inledning Det här är en handbok som

Läs mer

Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala verksamhetsår 2016/2017

Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala verksamhetsår 2016/2017 Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala verksamhetsår 2016/2017 BAKGRUND Denna verksamhetsplan har skrivits av oss som har varit förtroendevalda i Föreningen Samhällsvetarna Uppsala under 2015-2016.

Läs mer

NYBILDNINGSGUIDE. Guide till att starta er Vi Unga-förening

NYBILDNINGSGUIDE. Guide till att starta er Vi Unga-förening NYBILDNINGSGUIDE Guide till att starta er Vi Unga-förening Hur startar vi en Vi Unga-förening? Vill du starta en egen förening eller kanske hjälpa andra att starta sin förening? Här finns all information

Läs mer

Corax. Verksamhetsplan Verksamhetsåret 10/11

Corax. Verksamhetsplan Verksamhetsåret 10/11 Corax Verksamhetsplan Verksamhetsåret 10/11 Verksamhetsplan 2010/2011 Corax ska arbeta för att hjälpa alla studenter som läser under HumUS- akademin vid Örebro universitet med olika ärenden. Vi verkar

Läs mer

Verksamhetsplan Näringslivsutskottet 2016

Verksamhetsplan Näringslivsutskottet 2016 Verksamhetsplan Näringslivsutskottet 2016 Näringslivsutskottets övergripande mål är att stärka PULS kontakter och samarbete med näringslivet. Utskottet ska även främja samarbete både internt mellan arbetsgrupper

Läs mer

Södertörns Förenade Ekonomer BEFATTNINGS- BESKRIVNINGAR

Södertörns Förenade Ekonomer BEFATTNINGS- BESKRIVNINGAR Dokumentansvarig Josefine Johansson Datum 2015-12- 12 Senast uppdaterad 2016-10- 23 Södertörns Förenade Ekonomer BEFATTNINGS- BESKRIVNINGAR 1 Innehållsförteckning 1. FÖRENINGENS REVISOR... 3 2. STYRELSEN...

Läs mer

Verksamhetsplan juli 2015 - juni 2016. Sektionen för Energi och miljö

Verksamhetsplan juli 2015 - juni 2016. Sektionen för Energi och miljö Verksamhetsplan juli 2015 - juni 2016 Sektionen för Energi och miljö Sektionen Sektionen börjar nu gå mot sin slutfas av växande, och programmet kommer under verksamhetsåret examinera sina första studenter.

Läs mer

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare Närvarande Mattias Thorwid Dennis Forslund August Naij Jennifer Davidsson Thomas Sahleström Philip Sundström Johan Backlund Lisa Andersson Sara Kafi Alexander Lyckebo Ordförande Vice Ordförande Kassör

Läs mer

VI BILDAR FÖRENING. Information från Kultur och Fritid, Nyköpings kommun

VI BILDAR FÖRENING. Information från Kultur och Fritid, Nyköpings kommun VI BILDAR EN FÖRENING Information från Kultur och Fritid, Nyköpings kommun SAMMANSTÄLLNING I KORTHET ÖVER VAD SOM SKALL GÖRAS NÄR EN FÖRENING BILDAS - Inbjud de som är intresserade - Besluta om att bilda

Läs mer

Befattningsbeskrivningar KarlEkons styrelse

Befattningsbeskrivningar KarlEkons styrelse Befattningsbeskrivningar KarlEkons styrelse Allmänt En styrelsemedlem i KarlEkon skall ständigt arbeta för föreningens och medlemmarnas bästa. Förutom det dagliga arbetet på den specifika posten skall

Läs mer

UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA STUDENTKÅREN VID GÖTEBORGS UNIVERSITET. Föreningshandbok

UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA STUDENTKÅREN VID GÖTEBORGS UNIVERSITET. Föreningshandbok Utbildningsvetenskapliga studentkåren vid Göteborgs universitet (SLUG) är en studentkår med ca 5000 medlemmar. Inom SLUG finns det föreningar vars övergripande syfte är att förgylla SLUG studenters studiesociala

Läs mer

2009 09 20 KODUKORD & STADGAR

2009 09 20 KODUKORD & STADGAR KODUKORD & STADGAR 2009 09 20 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 STADGAR... 3 Ordf. ansvar... 4 Sek. ansvar... 4 Kassörens ansvar... 5 AS. ansvar... 6 Rev. ansvar... 7 Valb. ansvar... 7 2 STADGAR

Läs mer

Medlemmar är de som är valda till styrelsen. Föreningen har ingen medlemsavgift.

Medlemmar är de som är valda till styrelsen. Föreningen har ingen medlemsavgift. Kapitel I: Allmänna stadgan Föreningens syfte är att främja studiemiljön och det sociala livet för studenter antagna till programmet teknisk fysik vid Uppsala universitet (hädanefter F student). Medlemmar

Läs mer