Årsmöte 2005 för Drömföreningen Harry och ordinarie klubbsammanträde i Aktiesparklubben Fölet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Årsmöte 2005 för Drömföreningen Harry och ordinarie klubbsammanträde i Aktiesparklubben Fölet"

Transkript

1 PROTOKOLL 1(5) Årsmöte 2005 för Drömföreningen Harry och ordinarie klubbsammanträde i Aktiesparklubben Fölet Tid: Plats: Rösunda Närvarande Herr Harry Fager Herr Harry Baden Herr Harry Ping 1 Årsmötets öppnande Herr Harry Baden hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 2 Val av ordförande, sekreterare och justeringsman Herr Harry Ping valdes till ordförande och sekreterare. Då Herr Harry Fager föreslogs till uppdraget att justera protokollet gav han genast uttryck för att känna sig hedrad till uppdraget men att han ville avstå p.g.a. att han för dagen hade känningar av något som han trodde var Dyslexi. Eftersom Herr Harry Fager för dagen även saknade de attribut som ger Harrymedlem rösträtt på årsmöte så valdes han enhälligt till justeringsman. 3 Årsmötets utlysande Ordförande ansåg att utlysande av årets årsstämma skett på sedvanligt vis. Herr Harry Fager uttryckte en tveksamhet till att utlysandet skett enligt stadgarna. Vid diskussion med efterföljande röstning kunde det dock konstateras att samtliga ansåg att stadgarna följts. Herr Harry Baden ansåg att Herr Harry Fager skulle åläggas inköp av en Dagens Dubbel på 20kr som straff för att han yttrat sig utan att ha rösträtt. I samband med detta yttrande lyskades ordföranden förtjänstfullt stävja en fortsatt dispyt, vilken med stor sannolikhet skulle kunna ha utvecklats till att ge en icke betydande konsekvens för föreningen. Resultatet av ordförandens insats blev att Herr Harry Fager ej skulle straffas men att det i protokollet med tydlighet skulle framgå att Herr Harry Fager saknade keps (konsekvens av detta framgår i stadgarnas 7).

2 PROTOKOLL 2(5) Samtliga medlemmar (även utan keps) ansåg att årsmötet även innebar årligt klubbsammanträde för Aktiesparklubben Fölet. 4 Redovisning av drömkassor Inför årets stämma hade Herr Harry Ping utifrån aktiedepåns transaktionslista sammanställt hur mycket var och en bidragit med under året. Eftersom Herr Harry Ping glömt listan i hemmet så hjälpte den föga. Istället beslutades att en redovisning skulle ske enligt gammal känd metod medelst uppvisande av årets samtliga vinstbongar. Även denna redovisningsform visade sig vara mindre förtjänstfull eftersom såväl Herr Harry Fager som Herr Harry Baden inte visste var de hade sina vinstbongar. Efter att ha tagit hjälp av diverse IT-tekniska hjälpmedel och Fru Ping så kunde redovisning göras enligt den ursprungliga planen med sammanställning utifrån aktiedepåns transaktionslista. Samtliga medlemmar (även utan keps) ansåg att denna lista exakt visade på hur mycket var och en bidragit med under året. Det kunde därmed konstateras att Herr Harry Badens drömkassa för spelåret 2005 blev 1,00775 kkr medan Herr Harry Fagers och Herr Harry Pings drömkassor slutade på 1,99875 kkr respektive 1,23900 kkr. Ordföranden kunde därmed glädjande konstatera att årets redovisning av drömkassor kunnat utföras exakt och med bifall från samtliga medlemmar (även utan keps). 5 Förvaltning av föreningens medel Baserat på uppgifterna från föregående punkt beräknades det totala beloppet för 2005 års drömkassa bli 4,24550 kkr. Ett belopp som inte ska förväxlas med spelårets resultat (vinst minus insats) vilket blev -7,28650kkr. Stämman var därmed tämligen överens om att drömkassornas totala belopp inte översteg beloppet för de sammanlagda insatserna som beräknades till 11,532 kkr. Beslut togs att hela drömkassebeloppet skulle tillföras Aktiesparklubben Fölet. En överföring som på öret redan var utförd enligt aktiedepåns transaktionslista. 5.1 Redovisning av tillgångar i Aktiesparklubben Fölet Herr Harry Leeson Baden, tillika förtroendeman i aktiesparklubben Fölet, redovisade vilka medel som tillställts och som kvarstår i Aktiesparklubben Fölet. Redovisningen gjordes genom att Herr Harry Leeson Baden, tillika förtroendeman i aktiesparklubben Fölet, hänvisade till den webbredovisning som lösenordsskyddad finns att tillgå på Herr Harry Fager undrade hur mycket detta var varpå Herr Harry Leeson Baden, tillika förtroendeman i aktiesparklubben Fölet, frågade om Herr Harry Ping visste. Herr Harry Ping svarade att tillgångarna med stor sannolikhet var cirka kr vid spelårets slut men att de idag är mer. Beloppet är exklusive de likvida medel som finns tillgängliga på konto i Handelsbanken. Samtliga medlemmar ansåg därmed att redovisning gjorts i sann redovisningssed som anstår föreningen.

3 PROTOKOLL 3(5) Herr Harry Ping bad därefter Herr Harry Leeson Baden att redogöra för årets utveckling på kontot i Handelsbanken. Herr Harry Leeson Baden, tillika förtroendeman i aktiesparklubben Fölet, svarade att det troligtvis fortfarande var 1 kr men att kontoutdrag saknades. Då Herr Harry Ping därvid bad Herr Harry Leeson Baden att omedelbart redovisa beloppet så lades en svensk enkrona på bordet. Såväl Herr Harry Ping som Herr Harry Fager ansåg det etiskt tveksamt om föreningen kunde acceptera mottagande av pengar vars intjänande skett på ett för föreningen okänt sätt. Något beslut i detta fattades inte varför ordföranden utgår från att Herr Harry Baden förvaltar beloppet på bästa sätt och att fortsatt diskussion om kronan sker vid nästkommande årsmöte. 5.2 Förtroendemans ansvarsfrihet Stämman hade att ta ställning till huruvida Herr Harry Leeson Baden, tillika förtroendeman i aktiesparklubben Fölet, skulle ges ansvarsfrihet. Efter att Herr Harry Leeson Baden kunde konstateras se förvånad ut över att just fått vetskap om att han var förtroendeman i aktiesparklubben Fölet, så gavs han ansvarsfrihet. 5.3 Val av ordförande och förtroendeman för tiden intill nästa ordinarie klubbsammanträde i Aktiesparklubben Fölet Då sittande ordförande och förtroendeman ej ställt till besvär och fortfarande inte hämtat sig från föregående punkt så valdes han på nytt. Förtroendemannen kvarstår även som Leeson i Drömföreningen Harry 6 Ärenden att behandla enligt stadgarnas Hur skyddas medlems tillgångar vid ändrade förhållanden såsom skilsmässa och dödsfall Herr Harry Baden tog på förekommen anledning upp frågan hur medlems tillgångar är skyddade vid ändrade förhållanden såsom vid skilsmässa och dödsfall. Herr Harry Ping upplyste om att vad det gäller medlems dödsfall, vilket inte var det ändrade förhållande som Herr Harry Baden avsåg, så finns detta reglerat i bolagsavtalet för aktiesparklubben Fölet. 14 Om medlem avlider, skall anses som att dennes dödsbo i och med dödsfallet begärt utträde ur klubben och skall om det sålunda utträdande dödsboets andel i klubbens behållna förmögenhet i tillämpliga enligt den första börsnoteringen efter det förtroendemännen erhållit kunskap om dödsfallet. Herr Harry Ping fortsatte med upplysningen att vad det gäller bodelning i samband med makas dödsfall eller i samband med skilsmässa så torde detta vara reglerat i svensk lag. Herr Harry Baden informerade därvid om att hans skilsmässa inte lett till några krav på delning av hans tillgångar i AK Fölet. Orsaken till detta ingick dock inte i informationen.

4 PROTOKOLL 4(5) Såväl Herr Harry Fager som Herr Harry Ping insåg omedelbart att svensk lag i detta fall har uppenbara brister då seriösa spelföreningars tillgångar inte åtnjuter någon särskillnad vid bodelning. Beslut togs att var och en med omedelbar verkan ska tillse att föreningens tillgångar förblir opåverkade vid förändrade förhållanden enligt ovan. Detta ska antingen göras med juridiska medel eller genom att tillgångarna hemlighålls för sådana som otillbörligt kan anse sig vara berörda. 6.2 Nya mål för Aktiesparklubben Fölet Tillgångar överstigande kr har tidigare varit ett mål som medlemmarna ansett vara värt att uppmärksamma. I och med att målet uppnåddes före spelåret slut så ägnade medlemmarna ett antal timmar på Solvalla före årsmötet (Solvalla-besöket påverkade dock inte kassan). Förslag lämnades att då kassan överstiger en miljon så borde föreningens medlemmar heja på hästarna som springer det där franska loppet. Någon gjorde därvid tolkningen och förtydligandet att det var Prix d'amerique i Paris som avsågs. Därefter fördes en diskussion om huruvida avlägset detta mål var innan det konstaterades vara möjligt att uppnå inom kort. Enhälligt beslutades därför att de franska hästarna skulle beskådas av medlemmarna så fort föreningens tillgångar överskrider en miljon kronor. 6.3 Sponsring Herr Harry Ping informerade om att han inlett förhandlingar med stort svenskt aktiebolag som specialiserat sig på trav och galopp. Förhandlingarna befinner sig troligtvis i slutskedet eftersom företagets marknadsdirektör via mail meddelat att de har för avsikt att sponsra föreningen genom att ekipera dess medlemmar. Herr Harry Ping påminde i och med förväntad sponsring att det kan bli aktuellt med deltagande i marknadsföringskampanjer. I sådana fall är det av stor vikt att medlemmarna i media framställer föreningen som välstrukturerad vad det gäller ansvarsgränser. Herr Harry Baden bör således vara den som uttalar sig om placeringsstrategier och ekonomi, Herr Harry Fager bör uttala sig om tävlingsverksamheten (hästar och kräftor) medan Herr Harry Ping framför budskap vad det gäller administration och kvalitetssystem (stadgar och sånt). 6.4 Egen Domän till hemsidan I och med att föreningen utvecklats till att vara mål för större företags marknadsföringsstrategier så bör exponeringen i media utvecklas. Detta ökar marknadsföringsvärdet och kan därigenom leda till mer ekonomiskt fördelaktiga sponsringsavtal. Med anledning av detta så beslutades att Herr Harry Ping tillser så att adressen till föreningens hemsida tydligare visar på den verksamhet som föreningen bedriver. Nuvarande adress bör därför ersättas med något i stil med harry.se eller drömföreningen.harry.se. För att effektuera detta ges Herr Harry Ping en ekonomisk ram på max 1000kr i registreringsavgift för domän och en årsavgift på max 300kr.

5 PROTOKOLL 5(5) 6.5 Utnämning av Stallmästartitel Trots att det var första gången som Herr Harry Baden arrangerade årsmöte så kunde det konstateras att genomförandet lett till stor trivsel och effektivitet. Herr Harry Baden utnämndes därmed till Stallmästare. En utnämning som han mottog med orden vad innebär det. 7 Årets tävlingsfiske Tävlingen ställdes in eftersom Herr Harry Fager glömt att medbringa nödvändiga fångstredskap. För övrigt fanns på Herr Harry Badens ägor inget att fånga med nämnda fångstredskap. Resultat Herr Harry Fager Herr Harry Baden Herr Harry Ping * Inställt Inställt Inställt *Herr Harry Ping kryddade sitt bete med Grovsnus. 8 Mötets avslutande Ordförande (som för övrigt var kissnödig) tackade hastigt för Herr Harry Badens gästfrihet och medlemmarnas intresse. Därefter avslutades mötet och ordföranden avlägsnade sig kortvarigt. Protokollet upprättat av Justeras Harry Ping Harry Fager

Årsmöte 2009 för Drömföreningen Harry och ordinarie klubbsammanträde i Aktiesparklubben Fölet

Årsmöte 2009 för Drömföreningen Harry och ordinarie klubbsammanträde i Aktiesparklubben Fölet PROTOKOLL 1(5) Årsmöte 2009 för Drömföreningen Harry och ordinarie klubbsammanträde i Aktiesparklubben Fölet Tid: 2009-10-03 Plats: Rösunda Närvarande Herr Harry Fager Herr Harry Ping Herr Harry Baden

Läs mer

Årsmöte 2006 för Drömföreningen Harry och ordinarie klubbsammanträde i Aktiesparklubben Fölet

Årsmöte 2006 för Drömföreningen Harry och ordinarie klubbsammanträde i Aktiesparklubben Fölet PROTOKOLL 1(6) Årsmöte 2006 för Drömföreningen Harry och ordinarie klubbsammanträde i Aktiesparklubben Fölet Tid: 2006-09-23 Plats: Rösunda Närvarande Herr Harry Fager Herr Harry Baden Herr Harry Ping

Läs mer

Årsmöte 2007 för Drömföreningen Harry och ordinarie klubbsammanträde i Aktiesparklubben Fölet

Årsmöte 2007 för Drömföreningen Harry och ordinarie klubbsammanträde i Aktiesparklubben Fölet PROTOKOLL 1(6) Årsmöte 2007 för Drömföreningen Harry och ordinarie klubbsammanträde i Aktiesparklubben Fölet Tid: 2007-10-13 Plats: Kungsliljan Närvarande Herr Harry Fager Herr Harry Ping Ej närvarande

Läs mer

Årsmöte 2010 för Drömföreningen Harry och ordinarie klubbsammanträde i Aktiesparklubben Fölet

Årsmöte 2010 för Drömföreningen Harry och ordinarie klubbsammanträde i Aktiesparklubben Fölet PROTOKOLL 1(5) Årsmöte 2010 för Drömföreningen Harry och ordinarie klubbsammanträde i Aktiesparklubben Fölet Tid: 2010-10-30 Plats: Räven Närvarande Herr Harry Fager Herr Harry Ping Herr Harry Baden 1

Läs mer

Kallelse & Agenda för årsstämma

Kallelse & Agenda för årsstämma Bostadsrättsföreningen Veken 1 Sida 1 av 5 Kallelse & Agenda för årsstämma 2014 05 11 Härmed kallas medlemmarna i Brf Veken 1 till årsstämma Datum: Söndagen den 11 maj 2014 Tid: 19:15 Plats: I boxningsklubben

Läs mer

Stadgar för Svensk Rättsodontologisk Förening Reviderad upplaga antagen vid SROF:s årsmöte 2007-11-09

Stadgar för Svensk Rättsodontologisk Förening Reviderad upplaga antagen vid SROF:s årsmöte 2007-11-09 Stadgar för Svensk Rättsodontologisk Förening Reviderad upplaga antagen vid SROF:s årsmöte 2007-11-09 1 Svensk Rättsodontologisk Förening, SROF, är en sammanslutning av tandläkare som är medlemmar i Sveriges

Läs mer

Stadgar för Hallands traktorpullingklubb

Stadgar för Hallands traktorpullingklubb Organisationsnummer 8024186622, nedan kallad Föreningen Föredragna på årsmötet den 23 januari 2016 Fastställda av extra årsmöte den 13 februari 2016 1 Namn och inriktning Föreningen Hallands är en ideell

Läs mer

Svensk Förening för Rehabiliteringsmedicin Sektion i Svenska Läkaresällskapet Specialistförening i Sveriges Läkarförbund

Svensk Förening för Rehabiliteringsmedicin Sektion i Svenska Läkaresällskapet Specialistförening i Sveriges Läkarförbund Svensk Förening för Rehabiliteringsmedicin Sektion i Svenska Läkaresällskapet Specialistförening i Sveriges Läkarförbund Stadgar Datum: 2010-11-13 1 Föreningen Svensk Förening för Rehabiliteringsmedicin

Läs mer

Stadgar för Föreningen Staffanstorps Företagshälsovård

Stadgar för Föreningen Staffanstorps Företagshälsovård FÖRFATTNING 2.12 Fastställda vid ordinarie föreningsstämma 1999-06-22 Stadgar för Föreningen Staffanstorps Företagshälsovård 1 Föreningens firma är Staffanstorps Företagshälsovård Ekonomisk förening. Föreningens

Läs mer

Stadgar för SVENSKA MODELL RACER UNIONEN

Stadgar för SVENSKA MODELL RACER UNIONEN Stadgar för SVENSKA MODELL RACER UNIONEN Revidering av 1997 års SMRU-stadgar. Antagna på årsmötet 2012-05-12. 1 Allmänt Organisationens namn är Svenska Modell Racer Unionen ( SMRU ). SMRU utgör en sammanslutning

Läs mer

Stadgar för Sveriges Bygg- och Järnhandlareförbund

Stadgar för Sveriges Bygg- och Järnhandlareförbund Stadgar för Sveriges Bygg- och Järnhandlareförbund 1 Ändamål Förbundets namn är Sveriges Bygg- och Järnhandlareförbund, i det följande kallat Förbundet. Förbundet har till ändamål att tillvarata medlemmarnas

Läs mer

Bosarps Fiber Ekonomisk Förening

Bosarps Fiber Ekonomisk Förening Bosarps Fiber Ekonomisk Förening 1 Firma Föreningens namn är Bosarps Fiber Ekonomisk Förening. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att

Läs mer

Historik A 2015-03-26 Dessa stadgar har blivit antagna vid bildandemötet 2015-03-26 Revidering och komplettering 6. och 10.

Historik A 2015-03-26 Dessa stadgar har blivit antagna vid bildandemötet 2015-03-26 Revidering och komplettering 6. och 10. Edsvallaskolan Ekonomisk Förening Version B Stadgar Historik A 2015-03-26 Dessa stadgar har blivit antagna vid bildandemötet 2015-03-26 B 2015-04-23 Revidering och komplettering 6. och 10. vid styrelsemöte

Läs mer

Förslag på stadgar för Bastuträsk by Byaförening. 1 Föreningens namn Föreningen benämns Bastuträsk by Byaförening

Förslag på stadgar för Bastuträsk by Byaförening. 1 Föreningens namn Föreningen benämns Bastuträsk by Byaförening Förslag på stadgar för Bastuträsk by Byaförening 1 Föreningens namn Föreningen benämns Bastuträsk by Byaförening 2 Säte Föreningens säte är Bastuträsk by, Norsjö kommun. 3 Ändamål Föreningen är ideell,

Läs mer

Medlem, som vill utträda ur Karlstads Simsällskap, gör anmälan därom till styrelsen, och är därmed skild från Karlstads Simsällskap.

Medlem, som vill utträda ur Karlstads Simsällskap, gör anmälan därom till styrelsen, och är därmed skild från Karlstads Simsällskap. 1 STADGAR FÖR KARLSTADS SIMSÄLLSKAP Godkända vid årsmöte den 15 mars 2018 Karlstads Simsällskap stiftat den 26 juni 1923 har till ändamål att genom utövning av simidrott verka för höjande av medlemmars

Läs mer

STADGAR. Stora Rörs Intresseförening

STADGAR. Stora Rörs Intresseförening STADGAR för den ideella föreningen Stora Rörs Intresseförening med hemort i Stora Rör, Borgholm och Mörbylånga kommuner. ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål Föreningen har som ändamål att ta till vara och

Läs mer

1. Firma Föreningens firma är Bråbygdens föräldrakooperativ ekonomisk förening

1. Firma Föreningens firma är Bråbygdens föräldrakooperativ ekonomisk förening Stadgar 1. Firma Föreningens firma är Bråbygdens föräldrakooperativ ekonomisk förening 2. Ändamål: (hur ska medlemmarna ekonomiska intressen tillgodoses) Föreningen har som ändamål att främja medlemmarnas

Läs mer

STADGAR för NORREBORGS FÖRENINGSHAMN EKONOMISK FÖRENING

STADGAR för NORREBORGS FÖRENINGSHAMN EKONOMISK FÖRENING STADGAR för NORREBORGS FÖRENINGSHAMN EKONOMISK FÖRENING Bildad 1987-05-10 Stadgarna ändrade vid föreningsstämmor 1995-06-18 och 1996-06-16 2004-06-13 och 2005-06-12 Förslag till ändringar 2014-06-08 i

Läs mer

Stadgar för Älgeby_ Tomtägarförening

Stadgar för Älgeby_ Tomtägarförening Stadgar för Älgeby_ Tomtägarförening Förslag till nya stadgar Ändrade vid föreningsmöte 2008-06-14 (Ändringar med fet stil) ' 1 Föreningens ändamål Älg e by Tomtägarförening har till ändamål att främja

Läs mer

STADGAR. Antagna på årsmöte 2014-11-22. Kapitel 1 - Allmänt

STADGAR. Antagna på årsmöte 2014-11-22. Kapitel 1 - Allmänt STADGAR Antagna på årsmöte 2014-11-22 Kapitel 1 - Allmänt 1. Definition PUSH Sverige - plattformen där unga samarbetar för hållbarhet, som i dessa stadgar 1 benämns nätverket, är ett nationellt nätverk

Läs mer

Stadgar Göteborg Lacrosse

Stadgar Göteborg Lacrosse Stadgar Göteborg Lacrosse 1 Föreningens namn och säte Föreningens namn är Göteborg lacrosse med smeknamnet Seadrakes. Föreningen har sitt säte i Göteborgs kommun. 2 Syfte Föreningens syfte är att främja

Läs mer

STADGAR för LEADER Söderslätt ideell förening, Skåne län

STADGAR för LEADER Söderslätt ideell förening, Skåne län STADGAR för LEADER Söderslätt ideell förening, Skåne län. Sats Namn Kommentar 1 Föreningens Leader Söderslätt ideell förening firma 2 Ändamål Föreningens ändamål är att inom Leader Söderslätt, som omfattar

Läs mer

NUVARANDE STADGAR. Definition. Idrott är en fysisk aktivitet som människor utför för att få motion och rekreation eller uppnå tävlingsresultat.

NUVARANDE STADGAR. Definition. Idrott är en fysisk aktivitet som människor utför för att få motion och rekreation eller uppnå tävlingsresultat. NUVARANDE STADGAR För ÅKEREDS TENNISKLUBB, grundad 1969. "Idrottens mål och inriktning" Definition Idrott är en fysisk aktivitet som människor utför för att få motion och rekreation eller uppnå tävlingsresultat.

Läs mer

Överenskommelse om bildandet av Gullesbyns vägkassa

Överenskommelse om bildandet av Gullesbyns vägkassa Brunskog i april 2009. Gullesbyns Södra vägsamfällighetsförening Lillängens vägsamfällighetsförening Flytmossens vägsamfällighetsförening.......... Överenskommelse om bildandet av Gullesbyns vägkassa Överenskommelse

Läs mer

Stockholms Spiritualistiska Förening

Stockholms Spiritualistiska Förening 1 Stockholms Spiritualistiska Förening STADGAR Slutligen fastställda på årsmötet den 28 april 1998. (Justerade enligt beslut på årsmötet den 20 april 2009.) (Justerade enligt beslut på årsmötet den 22

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SVALORNA INDIEN BANGLADESH

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SVALORNA INDIEN BANGLADESH STADGAR FÖR FÖRENINGEN SVALORNA INDIEN BANGLADESH Antagna 2008-04- 19 1 FÖRENINGEN 1.1 Namn och Säte Föreningens namn är Svalorna Indien Bangladesh. Föreningen har sitt säte i Lund, Lunds kommun. 1.2 Symbol

Läs mer

STADGAR FÖR BYGDEGÅRDSFÖRENINGEN SOCIETETSHUSET KÄLLÖR

STADGAR FÖR BYGDEGÅRDSFÖRENINGEN SOCIETETSHUSET KÄLLÖR STADGAR FÖR BYGDEGÅRDSFÖRENINGEN SOCIETETSHUSET KÄLLÖR (Antagna på årsmöte den 25 februari 2018) 1. FIRMA Föreningens firma är Societetshuset Källör. 2. ÄNDAMÅL Föreningen, som är en ideell förening, politiskt

Läs mer

Stadgar för Herbert Felixinstitutet Ideell förening

Stadgar för Herbert Felixinstitutet Ideell förening Stadgar för Herbert Felixinstitutet Ideell förening Stadgar Vid en konstituerande stämma i Eslöv fredagen den i november 2007 har följande stadgar antagits: 1. Ändamål. 1.1 Föreningen skall verka för att

Läs mer

Kallelse till årsstämma för Flygvapenregion Mitt, FVRF-M.

Kallelse till årsstämma för Flygvapenregion Mitt, FVRF-M. Kallelse till årsstämma för Flygvapenregion Mitt, FVRF-M. : 2015-03-28 Tid: 1700 Plats: Luftstridsskolan Uppsala Hej medlem i Flygvapenregion Mitt! Härmed kallas du till ordinarie årsstämma vilken genomförs

Läs mer

Namn 1 Föreningens firma är SkottaNet ekonomisk förening. Säte 2 Föreningens styrelse har sitt säte i Kungälvs kommun.

Namn 1 Föreningens firma är SkottaNet ekonomisk förening. Säte 2 Föreningens styrelse har sitt säte i Kungälvs kommun. Stadgar för SkottaNet Ekonomisk förening Namn 1 Föreningens firma är SkottaNet ekonomisk förening. Säte 2 Föreningens styrelse har sitt säte i Kungälvs kommun. Ändamål 3 Föreningen har till ändamål att

Läs mer

STADGAR FÖR DEN IDEELLA FÖRENINGEN KÄRRA VÄNNER

STADGAR FÖR DEN IDEELLA FÖRENINGEN KÄRRA VÄNNER STADGAR FÖR DEN IDEELLA FÖRENINGEN KÄRRA VÄNNER 1 Ändamål KÄRRA VÄNNER är en ideell förening, vars syfte är att verka för att bevara byn Kärradals karaktär och verka för en god, trivsam och innehållsrik

Läs mer

STADGAR FÖR CLUB 65. Club 65 är en ideell förening inom Falkenbergs Golfklubb med hemort i Falkenbergs kommun.

STADGAR FÖR CLUB 65. Club 65 är en ideell förening inom Falkenbergs Golfklubb med hemort i Falkenbergs kommun. STADGAR FÖR CLUB 65 Club 65 är en ideell förening inom Falkenbergs Golfklubb med hemort i Falkenbergs kommun. ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål Föreningen har som ändamål att bedriva ideell och social verksamhet

Läs mer

Rödöns Bygdegårdsförening

Rödöns Bygdegårdsförening Förslag till nya stadgar Rödöns Bygdegårdsförening Stadgar Gällande fr.o.m. 2015 1 Föreningens firma är : Rödöns Bygdegårdsförening. 2 Ändamål Föreningen som är en ideell förening, politiskt och religiöst

Läs mer

Stadgar Sveriges Fellponnyförening

Stadgar Sveriges Fellponnyförening Stadgar Sveriges Fellponnyförening 1 Ändamål.. Föreningen är till för att främja Fellponny rasens användande i såväl avel som arbete. Föreningen jobbar för att öka kunskapen om Fellponnyn i Sverige och

Läs mer

Svenska Russavelsföreningen. Svenska Russavelsföreningens stadgar, ändrade vid årsmöte 2011 och 2012

Svenska Russavelsföreningen. Svenska Russavelsföreningens stadgar, ändrade vid årsmöte 2011 och 2012 Svenska Russavelsföreningen Svenska Russavelsföreningens stadgar, ändrade vid årsmöte 2011 och 2012 1 Namn. 2 Säte 3 Ändamål. 4 Lokalförening 5 Medlemskap Föreningens namn är "Svenska Russavelsföreningen"

Läs mer

STADGAR i lydelse efter årsmötet 2015

STADGAR i lydelse efter årsmötet 2015 STADGAR i lydelse efter årsmötet 2015 1. ÄNDAMÅL Svenska Motorvagnsklubben (SMoK) är en riksomfattande ideell förening. Dess huvudsyfte är att bevara kulturarvet i form av äldre svenska motorvagnar, och

Läs mer

LAHOLMS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING 5.8

LAHOLMS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING 5.8 LAHOLMS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING 5.8 Stadgar för Laholmsortens företagshälsovårdscentral LFS 5.8 1 Föreningens firma är Laholmsortens företagshälsovårdscentral. Föreningens firma tecknas förutom av

Läs mer

STADGAR FÖR. SOS-Animals Sverige

STADGAR FÖR. SOS-Animals Sverige STADGAR FÖR SOS-Animals Sverige Stadgarna fastställda/ändrade av årsmöte den 31a maj 2008 1 Ändamål SOS-Animals Sverige är en ideell förening som skall verka för djurs välbefinnande i och utanför Sverige.

Läs mer

Förslag till ändring av stadgarna!

Förslag till ändring av stadgarna! Förslag till ändring av stadgarna 2014-02-18 Styrelsen har tagit fram förslag till ändring av stadgarna enligt följande sidor. Styrelsen har gått igenom stadgarna och sett behov av att modernisera språket

Läs mer

Stadgar. Årsmötet har beslutat att ändra föreningens stadgar antagna 26 november Enligt 13 i dessa stadgar kan ej 2, 4 och 5 ändras.

Stadgar. Årsmötet har beslutat att ändra föreningens stadgar antagna 26 november Enligt 13 i dessa stadgar kan ej 2, 4 och 5 ändras. Beslut om ändring av stadgar för föreningen Stockholm Gospel Årsmötet har beslutat att ändra föreningens stadgar antagna 26 november 2008. Enligt 13 i dessa stadgar kan ej 2, 4 och 5 ändras. Till följd

Läs mer

Stadgar Lunds universitets Politiska och Ekonomiska Förening

Stadgar Lunds universitets Politiska och Ekonomiska Förening Stadgar Lunds universitets Politiska och Ekonomiska Förening Dessa stadgar ersätter 2012 års stadgar. Fastställdes i samband med höstmötet 2013. Denna version av stadgan är författad i Lund av Richard

Läs mer

S T A D G A R FÖR ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING

S T A D G A R FÖR ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING S T A D G A R FÖR ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING ÄNDAMÅL 1 Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att via kabel distribuera TV-program till medlemmarna att erbjuda

Läs mer

Stadgar för Agronomförbundet

Stadgar för Agronomförbundet 1. Ändamål [STADGAR FÖR AGRONOMFÖRBUNDET] Antagna den 9 mars 2013 Stadgar för Agronomförbundet Medlemskap i Agronomförbundet tillkommer den som besitter agronomexamen eller som bedriver studier för att

Läs mer

Stadga för Mattecentrum Senast reviderad:

Stadga för Mattecentrum Senast reviderad: Stadga för Mattecentrum Senast reviderad: 2017-03-19 1 Syfte Mom 1 Mattecentrum ska utan vinstdrivande intresse öka elevers förståelse för matematik och dess roll i samhället, inspirera med förebilder

Läs mer

1 Firma Föreningens firmanamn är Skalsvyn Fritid II Ekonomisk Förening.

1 Firma Föreningens firmanamn är Skalsvyn Fritid II Ekonomisk Förening. Stadgar Skalsvyn Fritid II Ekonomisk Förening. 1 Firma Föreningens firmanamn är Skalsvyn Fritid II Ekonomisk Förening. 2 Ändamål & verksamhet Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska

Läs mer

STADGAR FÖR ERICSSON IDROTTSFÖRENING, i GÖTEBORG/MÖLNDAL

STADGAR FÖR ERICSSON IDROTTSFÖRENING, i GÖTEBORG/MÖLNDAL 1 STADGAR FÖR ERICSSON IDROTTSFÖRENING, i GÖTEBORG/MÖLNDAL Reviderade 1974-03-14, 1975-03-05, 1982-02-25, 1994-05-09, 2004-03-04, 2005-03-15 1 BAKGRUND Ericsson Idrottsförening är en ideell idrottsförening,

Läs mer

STADGAR för Destination Åsnen

STADGAR för Destination Åsnen STADGAR för Destination Åsnen 1 Föreningens firma är Destination Åsnen, ideell förening 2 Föreningen skall verka för utveckling av besöksnäringen i Åsnenområdet och för att området ska vara en attraktiv

Läs mer

Stadgar för Leader Kustbygd

Stadgar för Leader Kustbygd Stadgar för Leader Kustbygd 1 Föreningens namn Leader Kustbygd ideell förening 2 Föreningens säte Styrelsen har sitt säte i Hyltebruk i Hylte kommun. 3 Verksamhetsområde Föreningens geografiska verksamhetsområde

Läs mer

STADGAR SKÅNSKA FÄLTRITTKLUBBEN

STADGAR SKÅNSKA FÄLTRITTKLUBBEN STADGAR SKÅNSKA FÄLTRITTKLUBBEN 1 Skånska Fältrittklubben är en ideell förening som har till ändamål att samverka med Svensk Galopp (SG) och/eller annan organisation för att anordna galopptävlingar. Föreningen

Läs mer

Bentley User Group Sweden BUS. Föreningsstadgar

Bentley User Group Sweden BUS. Föreningsstadgar Bentley User Group Sweden BUS Föreningsstadgar Stadgar för Bentley User Group Sweden 1. Namn och säte Föreningens namn är Bentley User Group Sweden. Förkortas BUS. Föreningen har sitt säte på föreningsordförandens

Läs mer

Protokoll vid årsmöte for Svenska Muaythai Förbundet

Protokoll vid årsmöte for Svenska Muaythai Förbundet Protokoll vid årsmöte for Svenska Muaythai Förbundet Plats: World Trade Center, Stockholm Tid: Lördagen 22 Mars 2014 kl 9.08-11.05 1 Mötets öppnande Förbunds ordförande Daniel Norrgård hälsade alla varmt

Läs mer

HUNDSTALLET SVENSKA HUNDSKYDDSFÖRENINGEN

HUNDSTALLET SVENSKA HUNDSKYDDSFÖRENINGEN HUNDSTALLET SVENSKA HUNDSKYDDSFÖRENINGEN STADGAR Stadgarna antogs första gången den 25 april 1908 och har därefter reviderats ett antal gånger senast 2014-04-23 1 Föreningens syfte Hundstallet Svenska

Läs mer

Swedish Showjumpers Owners Club (SSOC).

Swedish Showjumpers Owners Club (SSOC). STADGAR FÖR FÖRENINGEN Swedish Showjumpers Owners Club (SSOC). 1 Föreningens firma Föreningens firma är; Swedish Showjumpers Owners Club (SSOC) 2 Föreningens ändamål Föreningen är en sammanslutning för

Läs mer

Stadgar för Haflingersport Sverige

Stadgar för Haflingersport Sverige Stadgar för Haflingersport Sverige Bildad den 28 september 2014. Förslag på ändringar på stadgar, beslutas av årsmöte samt extra allmänt möte 2017. 1 Ändamål Föreningen skall skapa en plattform för alla

Läs mer

Stadgar för Skarholmens båtklubb i Uppsala

Stadgar för Skarholmens båtklubb i Uppsala Stadgar för Skarholmens båtklubb i Uppsala Föreningens firma och ändamål 1 Föreningens firma är Skarholmens båtklubb i Uppsala 2 Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas intresse genom att se

Läs mer

STADGAR FÖR SPEF Svenska murnings- och puts- och fasadbranschen. Antagna (vid revision ska datum anges)

STADGAR FÖR SPEF Svenska murnings- och puts- och fasadbranschen. Antagna (vid revision ska datum anges) STADGAR FÖR SPEF Svenska murnings- och puts- och fasadbranschen Antagna 2016-11-24 (vid revision ska datum anges) 1 ORGANISATIONENS ÄNDAMÅL OCH NAMN Organisationens ändamål är att samla företagen inom

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRÄLDRAKOOPERATIVET SNIGELN I SÖDERKÖPING

STADGAR FÖR FÖRÄLDRAKOOPERATIVET SNIGELN I SÖDERKÖPING FÖR FÖRÄLDRAKOOPERATIVET SNIGELN I SÖDERKÖPING 1 Föreningens firma Föreningens firma är Föräldrakooperativet Snigeln Ekonomisk Förening. 2 Ort och säte för styrelsen. Styrelsen har sitt säte i Söderköping.

Läs mer

För medlemskap krävs förutom anmälan till styrelsen att föreskriven årsavgift betalas.

För medlemskap krävs förutom anmälan till styrelsen att föreskriven årsavgift betalas. STADGAR Högklints villaägareförening i Västerhejde socken, Gotlands kommun Organisationsnummer [ ] 1 Ändamål Föreningens ändamål är att verka för skyddet av naturen inom det s.k. Högklintsområdet och att

Läs mer

Förslag reviderade stadgar Länsbygderådet Sjuhärad version , , , Bilaga 1 Sida 1(7)

Förslag reviderade stadgar Länsbygderådet Sjuhärad version , , , Bilaga 1 Sida 1(7) Förslag reviderade stadgar Länsbygderådet Sjuhärad version 081016, 090212, 090219, 090305 Bilaga 1 Sida 1(7) 1 Föreningens namn är Länsbygderådet Sjuhärad som bildades 1998 12 05. 2 Föreningen har sitt

Läs mer

STADGAR. för Föreningen Svenska Sågverksmän. och Föreningen Svenska Sågverksmäns Fond

STADGAR. för Föreningen Svenska Sågverksmän. och Föreningen Svenska Sågverksmäns Fond STADGAR för Föreningen Svenska Sågverksmän och Föreningen Svenska Sågverksmäns Fond Reviderad juni 2009 STADGAR för FÖRENINGEN SVENSKA SÅGVERKSMÄN 1 Ändamål Föreningen har till ändamål: att att skapa ett

Läs mer

Förslag till stadgeförändringar för Bostadsrättsföreningen Runhällen

Förslag till stadgeförändringar för Bostadsrättsföreningen Runhällen Förslag till stadgeförändringar för Bostadsrättsföreningen Runhällen Styrelsen för Brf Runhällen förslår följande stadgeändringar att behandlas på extra föreningsstämma 2017-02-22 samt ordinarie föreningsstämma

Läs mer

STADGAR för Svedala Företagsgrupp ekonomisk förening. Förslag på ändringar i stadgarna antagna 22 maj 1980.

STADGAR för Svedala Företagsgrupp ekonomisk förening. Förslag på ändringar i stadgarna antagna 22 maj 1980. Förslag på ändringar i stadgarna antagna 22 maj 1980. Ändringen är i kursiv stil under respektive paragraf Firma 1 Föreningens firma är Svedala företagsgrupp ekonomisk förening. Föreningens firma är Svedala

Läs mer

för Vattenfalls Idrotts- och Fritidsförening Trollhättan (VIF-T)

för Vattenfalls Idrotts- och Fritidsförening Trollhättan (VIF-T) STADGAR för Vattenfalls Idrotts- och Fritidsförening Trollhättan (VIF-T) Ändamål 1 Vattenfalls Idrotts- och Fritidsförening Trollhättan, som bildades 1 oktober 1941, är en förening bland personal inom

Läs mer

S T A D G A R för V A T T E N F Ö R E N I N G E N H A G E N Ekerö

S T A D G A R för V A T T E N F Ö R E N I N G E N H A G E N Ekerö S T A D G A R för V A T T E N F Ö R E N I N G E N H A G E N Ekerö 1. Ändamål: Vattenföreningen Hagen har till ändamål att handha till föreningen anslutna fastighetsägares vattenanläggning föruppfordring

Läs mer

STADGAR för Länsö Norra Tomtägareförening antagna vid årsmöte 15 juni 2014

STADGAR för Länsö Norra Tomtägareförening antagna vid årsmöte 15 juni 2014 STADGAR för Länsö Norra Tomtägareförening antagna vid årsmöte 15 juni 2014 1 ÄNDAMÅL Länsö Norra Tomtägareförening är en förening för fastighetsägare på Norra Länsö. Föreningen skall tillvarata gemensamma

Läs mer

Stadgar för Uppsala BridgeAllians

Stadgar för Uppsala BridgeAllians Stadgar för Uppsala BridgeAllians Antagna vid årsmöte 2012-01-28 Gällande från 2012-01-28 Alliansen bildad 1994-04- 1 Målsättning Uppsala BridgeAllians (nedan kallad Alliansen) skall främja bridgen i Uppsala

Läs mer

STADGAR Landsorts Vägförening. 1 Föreningens firma är Landsorts Vägförening som är en intresseförening bildad 1966 på Landsort.

STADGAR Landsorts Vägförening. 1 Föreningens firma är Landsorts Vägförening som är en intresseförening bildad 1966 på Landsort. STADGAR Landsorts Vägförening 1 Föreningens firma är Landsorts Vägförening som är en intresseförening bildad 1966 på Landsort. 2 Föreningen har till ändamål att driva och sköta den enskilda vägen på Landsort

Läs mer

Stadgar för Prisdialogen

Stadgar för Prisdialogen Stadgar för Prisdialogen Prisdialogen är en ideell förening med säte i Stockholm. Den bildades den 14 december 2012 av Riksbyggen, SABO och Svensk fjärrvärme (sedermera Energiföretagen Sverige), då även

Läs mer

l. FIRMA. Föreningens firma är Bergshamra Bygdegårdsförening. Ingen ändring

l. FIRMA. Föreningens firma är Bergshamra Bygdegårdsförening. Ingen ändring Förslag till ändring av stadgar för Bergshamra Bygdegårdsförening Att behandlas vid årsmötet 2012. Styrelsens förslag till ändring av nuvarande stadgar föranleds främst av det faktum att Bygdegården numera

Läs mer

Stadgar för Sveriges Fotterapeuter

Stadgar för Sveriges Fotterapeuter Stadgar för Sveriges Fotterapeuter 1 Förbundets namn Förbundets namn är Sveriges Fotterapeuter. Organisationsnummer 802407-9090 Kansliet har sitt säte i Stockholm. Förbundets ändamål Förbundet är en riksomfattande

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 29 MARS 2008 I HUDIKSVALL

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 29 MARS 2008 I HUDIKSVALL PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 29 MARS 2008 I HUDIKSVALL 1 Årsmötets öppnande Ordförande Lars Billström hälsade medlemmarna välkomna och öppnade årsmötet. 2 Fastställande av röstlängd

Läs mer

Föreningen Sveriges Sjöfartsmuseum i Stockholm.

Föreningen Sveriges Sjöfartsmuseum i Stockholm. Stadgar för Föreningen Sveriges Sjöfartsmuseum i Stockholm. Föreningen bildades den 27 mars 1913 Hans Majestät Konung Carl XVI Gustaf är föreningens höge beskyddare 1 Föreningen, vars benämning är Föreningen

Läs mer

STADGAR. för. Sjogerstads Elektriska Distributionsförening ek. för.

STADGAR. för. Sjogerstads Elektriska Distributionsförening ek. för. STADGAR för Sjogerstads Elektriska Distributionsförening ek. för. Förslag till stämma den 21 maj 2015 1. Föreningens ändamål Föreningen, vars firma är Sjogerstads Elektriska Distributionsförening ek. för.

Läs mer

UPPSTARTSPROTOKOLL FÖR BAKOM KRÖNET. Datum 2014-01-09 Tid från 19:00 Tid till 23:09. Ingen sekreterare valdes då protokollet skapas i starta.sverok.

UPPSTARTSPROTOKOLL FÖR BAKOM KRÖNET. Datum 2014-01-09 Tid från 19:00 Tid till 23:09. Ingen sekreterare valdes då protokollet skapas i starta.sverok. 1. Mötesdata Datum 2014-01-09 Tid från 19:00 Tid till 23:09 Plats Mötets Ordförande Mötets Sekreterare ESKILSTUNA Andreas Saxin Ingen sekreterare valdes då protokollet skapas i starta.sverok.se 2. Förberedelser

Läs mer

Stadgar. För Hagby bygdegård Gällade från 2010. Hagby Bygdegårdsförening. Ändamål

Stadgar. För Hagby bygdegård Gällade från 2010. Hagby Bygdegårdsförening. Ändamål Stadgar För Hagby bygdegård Gällade från 2010 1. Hagby Bygdegårdsförening 2. Ändamål Föreningen, som är en ideell förening, politiskt och religöst obunden, har till uppgift till att driva en allmän samlingslokal,

Läs mer

STADGAR för LÖVÅSENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

STADGAR för LÖVÅSENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING STADGAR för LÖVÅSENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Enligt lagen 1973:1150 om förvaltning av samfälligheter SFL och anläggningsbeslut 1968-10-23 och 1999-04-26 Antagna av föreningsstämman 1999-06-29; senast ändrade

Läs mer

Förslag på stadgar för Bastuträsk by byaförening. 1 Namn Föreningens namn är Bastuträsk by byaförening.

Förslag på stadgar för Bastuträsk by byaförening. 1 Namn Föreningens namn är Bastuträsk by byaförening. Förslag på stadgar för Bastuträsk by byaförening 1 Namn Föreningens namn är Bastuträsk by byaförening. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål att verka för en levande landsbygd och tillvarata

Läs mer

Föreningen skall förvalta vägar och parkeringar i enlighet med grundprincipen: en fastighet en röst.

Föreningen skall förvalta vägar och parkeringar i enlighet med grundprincipen: en fastighet en röst. STADGAR Flakaskär Stannklubbens Fritidsstugeförening. Antagna vid ordinarie årsstämma 2009-07-25, reviderade 2015-05-04 1 FIRMA Föreningens firma är STANNKLUBBEN-FLAKASKÄRS FRITIDSSTUGEFÖRENING 2 SAMFÄLLIGHETER

Läs mer

Stadgar. För Vänföreningen till Stiftelsen Torgny Segerstedts Minne med säte i Göteborg, Västra Götalands län. Föreningen är bildad den 24/8 2000.

Stadgar. För Vänföreningen till Stiftelsen Torgny Segerstedts Minne med säte i Göteborg, Västra Götalands län. Föreningen är bildad den 24/8 2000. Stadgar För Vänföreningen till Stiftelsen Torgny Segerstedts Minne med säte i Göteborg, Västra Götalands län. Föreningen är bildad den 24/8 2000. Stadgarna är fastställda den 24/8 2000. Allmänna bestämmelser

Läs mer

Stadgar för Skånes Miljö- och hälsoskyddsförbund (SMHF)

Stadgar för Skånes Miljö- och hälsoskyddsförbund (SMHF) Stadgar för Skånes Miljö- och hälsoskyddsförbund (SMHF) Förslag till stadgar beslutade en första gång vid extra föreningsmöte med Skånes Miljö- och hälsoskyddsförbund (SMHF) den 8 november 2012 i Hässleholm.

Läs mer

Stadgar för Xxxxxxxx Bryggförening i Mälarbaden

Stadgar för Xxxxxxxx Bryggförening i Mälarbaden Stadgar gällande för alla bryggföreningar belägna på Mälarbadens Samfällighetsförenings fastighet Torshälla-Väsby 1:149 i Eskilstuna kommun. Fastslagna på årsmötet för Mälarbadens Samfällighetsförening

Läs mer

Stadgar ideell förening MAT + INTEGRATION

Stadgar ideell förening MAT + INTEGRATION ideell förening MAT + INTEGRATION 1 Namn och säte Föreningens firma är Mat + Integration, ideell förening. Föreningen har sitt säte i Råneå, Luleå kommun. 2 Form & Ändamål Föreningen är fristående, partipolitiskt

Läs mer

Stadgar för FIKS, Föreningen Idrottsliga KalmarStudenter

Stadgar för FIKS, Föreningen Idrottsliga KalmarStudenter Stadgar för FIKS, Föreningen Idrottsliga KalmarStudenter 1. Namn och Syfte 1.1 Föreningen Idrottsliga KalmarStudenter (FIKS) är en ideell förening vid Linnéuniversiteti Kalmar (LNU). FIKS är en sektion

Läs mer

Stadgar för Mjövikens Ideella Bryggförening

Stadgar för Mjövikens Ideella Bryggförening Stadgar för Mjövikens Ideella Bryggförening reviderad version: 2016-07-24 Inledning 1 Föreningens firma ska vara Mjövikens Ideella Bryggförening. Föreningens styrelse ska ha säte i Karlstads kommun. 2

Läs mer

ASPO Sverige. Ändamål och syfte

ASPO Sverige. Ändamål och syfte ASPO Sverige Ändamål och syfte Peak Oil, d.v.s. oljeutvinningsstoppen, och konsekvenserna utav de fossila resursernas ändlighet är betydelsefulla för samhället på grund av det stora beroendet av fossil

Läs mer

Kap. 1 Om föreningen 1 (5) Stadgar antagna vid konstituerande stämma i Örnsköldsvik den 31 augusti 2013.

Kap. 1 Om föreningen 1 (5) Stadgar antagna vid konstituerande stämma i Örnsköldsvik den 31 augusti 2013. 1 (5) Stadgar antagna vid konstituerande stämma i Örnsköldsvik den 31 augusti 2013. Kap. 1 Om föreningen 1 Föreningens namn är Barnaktiviteter i Örnsköldsvik. Föreningen ska bedriva sin verksamhet i Örnsköldsviks

Läs mer

Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic

Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic 1 Firma Föreningens firma är Global Picnic. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen ska främja medlemmarnas intresse genom att bedriva aktiviteter som är förknippade

Läs mer

Förslag till NORMALSTADGAR

Förslag till NORMALSTADGAR Förslag till NORMALSTADGAR FÖR BYGDEGÅRDSFÖRENING med årsavgifter 1. NAMN Föreningens namn är... 2. ÄNDAMÅL Föreningen, som är en ideell förening, politiskt och religiöst obunden, har till uppgift att

Läs mer

STADGAR. Stora Rörs Företagarförening

STADGAR. Stora Rörs Företagarförening STADGAR för den ideella föreningen Stora Rörs Företagarförening med hemort i Stora Rör, Borgholm och Mörbylånga kommuner. ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål Föreningen har som ändamål att ta till vara och

Läs mer

PROTOKOLL ÖVER ÅRSMÖTE i Ramsö Fastighetsägareförening Söndag den 1 juni 2008 kl på Kustbohemmet

PROTOKOLL ÖVER ÅRSMÖTE i Ramsö Fastighetsägareförening Söndag den 1 juni 2008 kl på Kustbohemmet PROTOKOLL ÖVER ÅRSMÖTE i Ramsö Fastighetsägareförening Söndag den 1 juni 2008 kl.10.30 på Kustbohemmet 1. Mötet öppnas. Mötet öppnades och alla hälsades välkomna av Monica Åkerlund-Baumgarten. 2. Val av

Läs mer

Att bilda en förening

Att bilda en förening Att bilda en förening Här hittar du information om hur man startar en förening och om vilka uppgifter styrelsen och styrelsens ledamöter har. Förberedelser För att kunna bilda en förening måste det finnas

Läs mer

STADGAR FÖR TYLUDDENS FRITIDSBY EKONOMISK FÖRENING ORG. NR.716408-0256 HALMSTAD

STADGAR FÖR TYLUDDENS FRITIDSBY EKONOMISK FÖRENING ORG. NR.716408-0256 HALMSTAD STADGAR FÖR TYLUDDENS FRITIDSBY EKONOMISK FÖRENING ORG. NR.716408-0256 HALMSTAD 1 Firma Tyluddens Fritidsby Ekonomisk Förening, nedan kallad föreningen. 2 Verksamhet Föreningens verksamhet är att främja

Läs mer

Stadgar för MejDej-kooperativet. (Ideell förening)

Stadgar för MejDej-kooperativet. (Ideell förening) Stadgar för MejDej-kooperativet (Ideell förening) 1 FÖRENINGENS NAMN MM Föreningens namn är MejDej-kooperativet, med säte i Kristianstads kommun och verksamhet på 15 mils radie från Kristianstad. MejDej-kooperativet

Läs mer

Stadgar antagna vid årsmöte den 21 mars 2013 samt extra föreningsstämma, den 7 maj 2013, i Askim.

Stadgar antagna vid årsmöte den 21 mars 2013 samt extra föreningsstämma, den 7 maj 2013, i Askim. Stadgar antagna vid årsmöte den 21 mars 2013 samt extra föreningsstämma, den 7 maj 2013, i Askim. STADGAR FÖR FÖRENINGEN BETANIAHEMMET 1 Föreningen är en ideell förening. Dess namn är Föreningen Betaniahemmet.

Läs mer

Årsstämma i Prässebo Fiber Ekonomisk Förening den 17:e juni 2017 kl. 10:00 12:00 i Klintens loge, Prässebo

Årsstämma i Prässebo Fiber Ekonomisk Förening den 17:e juni 2017 kl. 10:00 12:00 i Klintens loge, Prässebo Denna kallelse mejlas till alla medlemmar med e-mail adress, med vanlig post till övriga medlemmar, samt läggs ut på vår hemsida och på Facebook 3 juni 2017. Kallelse till alla medlemmar: Årsstämma i Prässebo

Läs mer

Kallelse till ordinarie föreningsstämma

Kallelse till ordinarie föreningsstämma Brf Slottsterrassen Kallelse till ordinarie föreningsstämma Styrelsen för Brf Slottsterrassen kallar härmed till föreningsstämma och hoppas att alla medlemmar har möjlighet att delta. Tid: torsdag 10 maj

Läs mer

Stadgar. Elinelunds Sommarstad Koloniförening. Antagna på ordinarie årsmöte den 21 mars 2013.

Stadgar. Elinelunds Sommarstad Koloniförening. Antagna på ordinarie årsmöte den 21 mars 2013. Stadgar Elinelunds Sommarstad Koloniförening. Antagna på ordinarie årsmöte den 21 mars 2013. 1. Föreningens namn är Elinelunds Sommarstad Koloniförening. (nedan kallad Föreningen) 2. Föreningen har till

Läs mer

Supporterklubben Röda Havet

Supporterklubben Röda Havet Stadgar för Supporterklubben Röda Havet Eskilstuna Antagna 2010-07-04 1. Föreningens syfte 2. Räkenskapsår 3. Regler för hur verksamheten ska bedrivas 4. Regler för medlemskap och uteslutning. 5. Regler

Läs mer

Stadgar för Kastellskolans ideella förening. Föreningen har till ändamål att bedriva skol- och förskoleverksamhet på kristen grund.

Stadgar för Kastellskolans ideella förening. Föreningen har till ändamål att bedriva skol- och förskoleverksamhet på kristen grund. Stadgar för kastellskolans ideella förening Antagna vid årsmöte 2011-10-19 1 Namn Kastellskolan Föreningens namn är Kastellskolans ideella förening 2 Ändamål 3 Säte Föreningen har till ändamål att bedriva

Läs mer