Detaljplan för del av ALVESTA 6:2 (Skedvistrands fritidsby), Köpings kommun

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Detaljplan för del av ALVESTA 6:2 (Skedvistrands fritidsby), Köpings kommun"

Transkript

1 N:\KOPING\SA\PLANFS\384 Skedvistrands fritidsby\384 Planförslag Utställning\Aktuella utställningshandlingar\384 Samrådsredogörelse _utan sakägarnamn.docx Köping4000, v3.2, SAMRÅDSREDOGÖRELSE PL (14) Stadsarkitektkontoret Christina Johansson Planarkitekt christina.johansson@koping.se Detaljplan för del av ALVESTA 6:2 (Skedvistrands fritidsby), Köpings kommun INNEHÅLL INNEHÅLL... 1 HANDLÄGGNING... 1 ÄNDRINGAR EFTER SAMRÅDET... 2 INKOMNA SYNPUNKTER UNDER SAMRÅDET... 2 A. Statliga myndigheter... 2 Lantmäteriet... 2 Länsstyrelsen... 4 Trafikverket... 6 B. Sakägare... 6 Aimo Vaunuveräjä, fastighetsägare Alvesta 2: Mona Åndell, fastighetsägare Alvesta 2: Magnus Törnqvist, Alvesta 2: MälarEnergi Elnät AB Vattenfall Eldistribution AB C. Regionala organisationer Landstinget Västmanland, Kollektivtrafikmyndigheten VafabMiljö D. Kommunala förvaltningar och myndigheter Kultur- och fritidsnämnden HANDLÄGGNING Detaljplaneförslaget, som upprättats av arkitekt Staffan Stenvall, Sweco Architects AB i Västerås den 13 december 2011, har varit utsänt på samråd till berörda fastighetsägare, myndigheter och kommunala förvaltningar m.fl. under tiden fr.o.m. den 29 mars t.o.m. den 4 maj Till förslaget hör en miljökonsekvensbeskrivning (MKB), upprättad av Sweco Environment AB i Västerås den 16 augusti 2011 och senast reviderad den 4 januari Detaljplaneförslaget fanns även tillgängligt på Stadsarkitektkontoret i Köping och på kommunens hemsida på internet. Under samrådstiden inkom 11 skrivelser. Senast ändrat:

2 SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2 (14) ÄNDRINGAR EFTER SAMRÅDET Efter samrådet har en del ändringar och kompletteringar av planförslaget gjorts. Nytt datum på planbeskrivning och plankarta är. Miljökonsekvensbeskrivningen har kompletterats med senaste revideringsdatum, De viktigaste ändringarna är: Grundkartan har kompletterats. Planområdet har utvidgats mot sjön för att även omfatta badplatsen. Strandskyddsfrågorna har behandlats på ett utförligare sätt. Området för den allmänna vägen har breddats och utfartsförbudet utvidgats. I planförslaget förtydligas att fritidsbyn ska utgöra en fastighet. Planförslaget har kompletterats avseende Vattenfalls ledningar och transformatorstation. INKOMNA SYNPUNKTER UNDER SAMRÅDET A. Statliga myndigheter Lantmäteriet Kvartersavgränsning Området allmän plats för allmänna vägen torde vara för smalt. Bör omfatta hela vägområdet med erforderliga sidoutrymmen. Strandskydd Verkar inte hanterat i planarbetet. Noteras att södra kvarteret marginellt berörs av strandskydd enligt plankartan samt att teknikbacken med illustrerad p-plats delvis berör strandskydd. Avloppsledningar, markbädd och utlopp berör delvis strandskydd. Hanteringen av detta bör klarläggas, samordning med tillståndsgivning respektive upphävande av strandskyddet. Vatten- och avlopp (inkl. dagvatten) Lösning bör finnas klarlagd innan planen antas och före fastighetsbildning. Läget på befintliga (och eventuellt planerade) vattentäkter bör anges på karta. U-områden/g-områden kan behöva anges för befintliga och planerade ledningar. Tankar beträffande gemensamhetsanläggningar vid fastighetsbildning bör utvecklas även i övrigt. Uppvärmning Behöver belysas lösning för uppvärmning inför eventuell uppdelning i flera fastigheter. U-områden/g-områden kan behöva anges för befintliga och planerade ledningar. Ev. bör anges E-område för panncentral.

3 SAMRÅDSREDOGÖRELSE 3 (14) Tankar beträffande gemensamhetsanläggning vid fastighetsbildning bör utvecklas även i övrigt. Fastighetsbildning Planförslaget synes inte ge ledning beträffande hur många fastigheter som kan bildas inom planen. Om viss styrning är önskvärd kan t.ex. minsta storlek på fastighet anges per kvarter. Befintlig gemensamhetsanläggning Alvesta ga:4 för utfartsvägen bör redovisas och konsekvenserna belysas. Förrättningen är gammal och det kan krävas en omprövning. Tankar om nybyggda bastun: Avses bastun med tillfartsväg ingå i gemensamhetsanläggning? Förenlighet med strandskyddet bör belysas. Ev. att området tas in i detaljplanen och strandskyddet upphävs i erforderliga delar. Konsekvenser för befintlig fastighet Alvesta 6:3 bör belysas beträffande utfart, VA, ändrade gränser m.m. Fastighetsindelningsbestämmelser kan komma att erfordras om området ska indelas i ett flertal fastigheter. Markägarförhållanden Redovisning bör kompletteras beträffande Alvesta 6:3, samfälld mark etc. Plankartan Samfälld mark bör utredas och redovisas liksom befintligt servitut för Alvesta 6:3. Kompletteras med rutnät med besiffring. Besiffring av höjdkurvor saknas inom planområdet. Nybyggda bastun redovisas. Vägområdet Vägområdet justeras enligt Lantmäteriets förslag. Strandskydd Planbeskrivningen och miljökonsekvensbeskrivningen kompletteras avseende strandskydd. Vatten- och avlopp (inkl. dagvatten) Befintliga vattentäkter anges på plankartan. För en ny avloppsreningsanläggning krävs tillstånd från miljökontoret enligt 13 förordningen om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd. Reningsverket har placerats på annan plats än den som prövades. När reningsverket prövades gjordes miljökontorets bedömning utifrån den först angivna platsen och ärendet kommunicerades med berörda inom ett visst avstånd därifrån.

4 SAMRÅDSREDOGÖRELSE 4 (14) Nu ligger reningsverket i en byggnad som uppförts nära gränsen mot Alviks fritidshusområde. Den tillhörande markbädden ligger ca 250 meter längre västerut. Dit har också avluftningen dragits. Om det uppstår störningar från reningsverket eller om det visar sig för litet för den bebyggelse som kan tillkomma enligt planen kan det behöva flyttas till en annan plats och en ny byggnad uppföras. Eftersom det råder viss osäkerhet om vilken plats som är lämpligast för reningsverket definieras platsen inte i detaljplanen utan läget får prövas i bygglov. Läget före ett eventuellt nytt reningsverk behöver inte bara prövas utifrån bygglovet utan även utifrån reglerna i miljölagstiftningen där placeringen har en väsentlig betydelse. Det bedöms inte finnas något som hindrar att frågan får en bra lösning även om något exakt läge för reningsverket inte har pekats ut i detaljplanen. Avsikten är inte att bilda gemensamhetsanläggningar för VA. Några allmänna ledningar för VA finns inte inom planområdet, däremot finns det elledningar (se nedan under kommentarerna till Vattenfalls yttrande). Fastighetsbildning Detaljplanen upprättas med förutsättningen att endast en fastighet för semesterbyn ska bildas. Ett förslag till avgränsning av fastighetens redovisas i planbeskrivningen. Nytt planarbete krävs om denna förutsättning ändras och området ska delas upp i flera fastigheter. Planbeskrivningen och genomförandebeskrivningen förtydligas avseende befintliga fastigheter och gemensamhetsanläggningar. Det gäller även markägarförhållandena. Den del av strandområdet som används som badplats ges beteckningen Friluftsbad i detaljplanen. Strandskydd ska fortsätta att gälla inom området. Strandskyddsdispens har lämnats för ett förråd för kanottillbehör m.m. I byggnaden finns också toaletter. Planhandlingarna Grundkartan och fastighetsförteckningen har kompletterats till utställningen i enlighet med de framförda synpunkterna. Länsstyrelsen Rubricerad detaljplan har översänts till länsstyrelsen för samråd enligt 5 kap. 20 plan- och bygglagen (1987:10). Allmänt Detaljplanen syftar till att utöka fritidsbyn med 6 8 fritidsstugor och 2 tvåvåningsbyggnader med lägenheter. Kulturmiljövård I planhandlingen saknas text om fornlämningar och utpekade kulturmiljöområden som behandlades i miljökonsekvensbeskrivningen. Planområdet ingår i området

5 SAMRÅDSREDOGÖRELSE 5 (14) program för bevarandet av odlingslandskapets natur- och kulturmiljövärden, Skedvisjön. Det karaktäristiska för kulturlandskapet är åkrar och betesmarker vid sjön, något som har förändrats avsevärt i och med utbyggnaden av fritidsbyn. Området fick i bevarandeprogrammet som utkom 1991, det sammantagna värdeomdömet mycket högt gemensamt bevarandevärde för natur- och kulturmiljövården. Planområdets västra del ingår även i Särskilda områden av intresse för kulturminnesvården i Köpings kommun, Västra Skedvi, vilket pekades ut Särskilt nämns här Skedvi by och att lösfynd av yxor från stenåldern påträffats i området vilket gör det troligt att det funnits en stenåldersboplats i närheten, troligen just på platsen för fritidsbyn och Teknikbacken. Området bedöms vara så omvandlat att det inte längre är möjligt att återfinna rester av bosättningen. Rakt söder om fritidsbyn finns ett gravfält, Västra Skedvi 16:1. Intill gravfältet ligger två fyndplatser där en stenyxa, kvartsskrapa och kvartsavslag påträffats (Västra Skedvi 16:2 och 63:1). De registrerade fornlämningarna bedöms inte utgöra något hinder för exploateringen. Den nu föreslagna utbyggnaden och anläggandet av lek- och parkeringsplats kommer att påverka landskapsbilden, men marginellt med tanke på att området redan är exploaterat i hög grad. Miljövård och konsekvenser för reningsverkets kapacitet Det bör säkerställas att eventuella kapacitetsproblem kan undvikas vad gäller reningsverket. Nuvarande avloppsreningsverks kapacitet omfattar 60 pe, vilket är lägre än det antalet bäddar anläggningen kan få genom planförslagets genomförande. Att reningsverkets kapacitet kan säkras är viktigt för att gällande miljökvalitetsnormer för vatten kan uppnås ( God ekologisk status ). De miljökvalitetsmål som främst berörs är Ingen övergödning och Levande sjöar och vattendrag. Det är av vikt att luktproblematiken och eventuella åtgärder är tillräckligt snabbt utredda så att olägenheter inte uppstår. Vidare rekommendationer Länsstyrelsen konstaterar att reningsverket med alternativa lokaliseringar finns utanför planområdet. Om reningsverket utreds vidare för att klara framtida kapacitetsökningar sker det då i separata ärenden. Länsstyrelsen rekommenderar då att det upprättas lämpligt mätprogram vad gäller utsläpp till Skedvisjön. Mätprogrammet kan omfatta bakteriehalt, kemikalier samt kväve och fosfor. Detta för att minska risken med utsläpp från avloppsreningsverket till recipienten. Vidare bör man säkerställa att utsläpp från badbassängen inte negativt påverkar Skedvisjön. Strandskydd Länsstyrelsen har noterat att det skett en kulvertering av ett strandskyddat dike inom aktuell plan. Frågan kommer vidare behandlas i gängse ordning. Kulturmiljövård Länsstyrelsens synpunkter föranleder ingen ändring i planhandlingarna.

6 SAMRÅDSREDOGÖRELSE 6 (14) Miljövård och konsekvenser för reningsverkets kapacitet, Vidare rekommendationer Se kommentarerna till lantmäteriets yttrande ovan, Vatten och avlopp (sidan 3). Bolaget har ansvar för kontroll av reningsverket och dess miljöpåverkan. Det finns ett upprättat mätprogram som bolaget ska följa när det gäller provtagning av utgående vatten. Miljö- och byggnadsnämnden har tillsyn över reningsverket och den provtagning som görs. Reningsverkets kapacitet, som uttrycks i begreppet personekvivalenter (pe) berörs i flera yttranden. Enheten kan inte direkt översättas med antal personer eller bäddar. Strandskydd Frågan om kulverteringen av diket tas inte upp i detaljplanen utan behandlas separat. Trafikverket Trafikverket har inget att erinra mot utökning av anläggningen. Om mötesplatser ska anordnas på den allmänna vägen 593, bör detta ingå i exploateringen. Anslutningarna ska uppfylla Trafikverkets krav vad gäller utformning, siktsträckor och stoppsikt. Utfartsförbud bör läggas längs med hela väg 593. I övrigt har vi inget att invända mot planförslaget. Det förutsätts att Trafikverket vidtar de standardförbättrande åtgärder på allmänna vägen 593 som är relevanta i förhållande till aktuella trafikmängder. Om enskilda utfarter ska anslutas till allmän väg krävs tillstånd från Trafikverket. Utfarten ska utformas enligt Trafikverkets anvisningar. Detaljplanen kompletteras med utfartsförbud mot väg 593 i hela den sträckning som ingår i planen, utom för anslutningen söder om vägen i västra delen av planområdet. Någon utfart i östra delen direkt mot väg 593 får inte anordnas (vägen längs gränsen mot Alviks fritidsområde) eftersom det är kraftig höjdskillnad och dålig sikt där. B. Sakägare Fastighetsägare till Alvesta 2:12 Jag är ägare till fritidshus nr 2:12 i Alviks samfällighetsförening sedan början av åttitalet då var stället idealiskt för fritidsboende, nu har bonden byggt bort idyllen med kommunens goda minne utan att ta någon son helst hänsyn till det befintliga fritidsboendet. Reningsverket skulle byggas på andra sidan av åkermarken men planen ändrades så att det blev nästan granne till oss med besvärande lukt och buller som följd.

7 SAMRÅDSREDOGÖRELSE 7 (14) Vägen till stranden byggdes mycket nära oss vilket orsakar besvärande buller. Även den stora bastun på stranden är nära det befintliga bygget och inredd för att ha festsammankomster, följden blir buller. Enligt strandskyddet skall det vara fritt 100 m upp på land och 100 m ut i vattnet så är inte fallet här och bryggan är 35m ut i vattnet. De nya planerade husen nedanför väg 593 kommer totalt att förstöra den visuella miljöupplevelsen. (Tillfälliga gäster beter sig annorlunda än de som är där permanent.) Reningsverket Mellan nuvarande reningsverk och fastigheten Alvesta 2:12 ligger en annan fritidshusfastighet, Alvesta 2:11. Avståndet mellan närmaste tomtgräns för Alvesta 2:12 och reningsverket är ca 40 meter. Reningsverkets avluftning har flyttats till markbädden, ca 250 meter åt öster. Eventuellt buller bör i stor utsträckning begränsas av byggnaden. Se även kommentaren till Lantmäteriets och länsstyrelsens yttrande ovan. Åtgärder inom strandområdet Byggnaden vid stranden ska användas som förråd. Byggnadskvarteret nedanför vägen De stugor som föreslås tillkomma söder om vägen bedöms inte skada landskapsbilden på något oacceptabelt sätt. Fastighetsägare till Alvesta 2:51 Jag har tagit del av gjord utredning om Skedvistrands fritidsområde. För oss som under många år sommarbott i närheten kan jag konstatera att det blir trevligt när turister från olika delar av vår värld kommer till Skedvistrand. Då kommer bygden att leva upp. Bara en punkt. Under åtminstone 30 år har lokalbefolkningen på olika sätt försökt påverka Vägverket till att förbättra väg 593. Den har under alla år varit i bedrövligt skick. Vägverket har bara sagt nej. Nu skriver ni i utredningen punkt 5:7 att "vägen bedöms vara i relativt gott skick". Den som skrivit detta har förmodligen aldrig kört med egen bil där eller överhuvudtaget sett vägen. Åk gärna en extra gång för att konstatera sanningen. Jag uppmanar härmed Stadsarkitektkontoret att med anledning av att vi ska få glädjen att hälsa många turister välkomna till vår bygd intensivt verka för att väg 593 får en ordentlig upprustning. Det räcker inte, och behövs heller inte, bara några nya mötesplatser.

8 SAMRÅDSREDOGÖRELSE 8 (14) Det är Trafikverket som har hand om den allmänna vägen väg 593. Om Trafikverket noterar ökad trafik på vägen ökar möjligheten för satsningar som förbättrar vägstandarden. Fastighetsägare till Alvesta 2:13 Bakgrund/Inledning Jag är ägare till fastigheten Alvesta 2:13 i Västra Skedvi. Jag har tagit del av samrådshandlingen från Köpings kommun PL 384 som utgör en detaljplan över Skedvistrands fritidsby (del av Alvesta 6:2) samt Miljökonsekvensbeskrivningen för Skedvistrand gjord av Sweco Environment AB, daterad , senast reviderad Eftersom min fastighet är direkt angränsande till det område som detaljplanen avser vill jag härmed framföra synpunkter på att det finns delar i planen som har stora negativa konsekvenser för mig som fastighetsägare. Jag har ägt fastigheten Alvesta 2:13 sedan år Dessförinnan ägdes fastigheten av mina föräldrar. Jag har vistats i Västra Skedvi på fritiden sedan jag var barn. Fastigheten hör till ett gammalt sommarstugeområde med 37 sommarstugor. Jag har liksom många andra sommarstugeägare i samfälligheten ägnat mycket tid, kraft och pengar på att forma min möjlighet till fritid och avkoppling i den miljö som området har utgjort. Området präglas av ett naturnära och ett enkelt och lugnt boende med möjlighet till viss avskildhet. Sedan intilliggande område Alvesta 6:2 genomfört sina anläggningar har områdets karaktär förändrats väsentligt och den presenterade detaljplanen som visar en utökning av anläggningarna kommer att utgöra ytterligare förändringar. Förändringarna består också av hur de nya anläggningarna rent tekniskt påverkar min fastighet. För att få ett område som är utformat i harmoni med både gammal och ny bebyggelse är det viktigt att Köpings kommun och andra beslutsfattare beaktar vilka olika synpunkter som finns från olika intressenter. Oavsett om man är sakägare med vinstdrivande verksamhet eller privatperson bör synpunkterna räknas. Även vi som tillhör den gamla bebyggelsen påverkar områdets kommers och ingår i turistnäringen om man nu ska se frågan ur näringssynpunkt som är vanlig från myndighetshåll. Angående Swecos MKB Den är välformulerad men utvärderingarna visar bara vem som har betalt för den inget annat. Reningsanläggningen Placeringen av reningsanläggningen I samrådsdokumentet står det att placeringen av minireningsverket som anlades år 2009 inte överensstämmer med ansökan, vilket är anmärkningsvärt och skrämmande. Det betyder att byggherren gör som han vill och passar honom bäst.

9 SAMRÅDSREDOGÖRELSE 9 (14) I Miljökonsekvensbeskrivningen på sidan 21 står det följande under avsnittet om reningsverkets placering. Med den nuvarande lokaliseringen ligger avloppsreningsverket nära sommarstugeområdet Alvik. Avståndet till närmaste hus är ca 40 m, vilket är ungefär samma avstånd som vid lokalisering enligt anmälan 8 i närheten av fastigheten Alvesta 6:3 och befintliga uthyrningsstugor norr om vägen). Ägare av de närmast belägna fritidshusen har godkänt reningsverkets läge. Vid det alternativa läget är avstånd till närmsta bebyggelse ca 140 m. Detta är också anmärkningsvärt. Min tomt hör till de som ligger allra närmast reningsverket och jag har inte godkänt placeringen som det står i texten. Tvärt om har jag inför byggandet av anläggningen lämnat in en skrivelse med synpunkter på placeringen och beskrivit negativa konsekvenser (se bifogat dokument). Detta dokument borde inkluderats i Swecos MKB, samt övriga skrivelser från stugägare m.m. Om man räknar avstånd till tomtgränsen så ligger reningsanläggningen bara 10 meter ifrån tomten och ca 30 meter från min färskvattenbrunn, en grävd brunn ca 7 meter djup samt en djupborrad 120 meter djup. Mig veterligen är det endast en närliggande fastighetsägare som godkänt reningsverkets läge. Dessutom är denna fastighet ansluten till reningsverket i fråga (samt färskvatten). Dimensionering av reningsanläggningen I miljökonsekvensbeskrivningen (MKB) står det på sidan 18 att reningsverket är dimensionerat för 60 personer och att anläggningen idag har 120 bäddar, det dubbla. I MKB står det att verksamhetsutövaren påstår att reningsanläggningen ändå är dimensionerad för fritidsanläggningens nuvarande storlek med motiveringen att det inte åtgår lika mycket vatten som vid permanentboende samt att full beläggning i flera dygn inte är troligt. I MKB står det att metoden för rening är biologisk rening i en markbädd. Det står också att det inte går att avgöra markbäddens maximala belastning utan att göra omfattande fältförsök. Det innebär att det finns två variabler som är osäkra vad gäller säkerställandet av reningsverkets funktion; behovet och kapaciteten. Det ligger i ett vinstdrivande företags intresse att maximera antalet uthyrda bäddar och att argumentet att det nog inte är full beläggning flera dygn i sträck ska behövas för att motivera att minireningsverket räcker för nuvarande behov känns inte betryggande. Särskilt inte när jag har två egna brunnar med dricksvatten på min intilliggande tomt. Redan i nollalternativet verkar minireningsverket i minsta laget. Om det sedan blir en expansion till 222 bäddar i stället för 120 ökar behovet kraftigt och ska man säkerställa att inga bakteriella utsläpp kommer att ske på grund av underkapacitet är frågan om befintlig byggnad verkligen räcker även om det får plats ytterligare reningsutrustning i den. Om befintliga stugor säljs styckevis, hur ska reningsverkets underdimensionering regleras då? Det finns bara en rimlig minimal lösning: reningsverket ska motsvara antalet bäddar.

10 SAMRÅDSREDOGÖRELSE 10 (14) Jag anser att det är av största vikt att det ställs större krav än nuvarande på att reningsanläggningen är tillräckligt dimensionerad för att på ett betryggande sätt ta hand om anläggningens avloppsvatten och att metoden är sådan att ingen negativ påverkan sker i omgivningen som bakteriespridning eller lukt till exempel och man bör mäta intilliggande fastigheter vid tomtgräns och inte bara där byggnader står. Man ska kunna vistas utomhus på sin tomt utan olägenheter. Vägarnas placering och relaxen När man planerar ett område för boende brukar man se till att placeringen av vägar m.m. blir på ett bra sätt. När det gäller Alvesta 6:2 söder om väg 593 har vägen som är anlagd för bilar och gående ner till badplatsen lagts mycket nära samfällighetens mark. Det hade i stället varit passande med en allmänning åt det hållet som brukligt är. Dessutom har man satt upp gatubelysning. Det innebär en klar försämring för de som redan har sommarstugor i närheten. Det har tillkommit biltrafik, persontrafik och belysning i stället för natur, tystnad och möjlighet till märker för att kunna njuta en stjärnklar kväll t.ex. Det verkar dessutom som att vägen kommer att asfalteras. Vägarna i omgivningen är grusvägar utan belysning. Det blir ingen större skillnad längre att vistas i sommarstugan mot att stanna hemma i stan. Jag har inte sett något dokument som visar planer på vägens placering och byggnadens placering nere vid sjön med bastu och relaxanläggning och har därför inte haft möjlighet att yttra mig som sakägare. Vintertid förekommer det dessutom isracing på sjön med bilar och motorcyklar på plogad bana. Gräsytan mellan väg 593 och sjön används som utslagsplats för golf och andra aktiviteter, vilket utgör en stor miljöförändring för närliggande fastigheter. Det är viktigt att skärma av för ljud och annat (biltrafik). Förslag anlägg en yta meter bred med träd och buskar som avskärmning mot stugområdet. Jag tycker att en del aktiviteter inte hör hemma i denna miljö, utan bör vara inriktad på naturupplevelser. Här har vi fantastiska områden med naturreservat skog sjö berg m.m. Jag anser att vägen ska flyttas meter eller till andra änden av området. Vägen borde vara överensstämmande med övrig omgivning, dvs. grusväg och utan belysning. Sammanfattning Jag har inte godkänt det som Sweco påstår. Sweco har inte varit i kontakt med mig. Reningsverket skall ha rätt kapacitet. Gräsytan mellan väg 593 och sjön. Det finns bara två alternativ i förslaget. Nollalternativet är det enda möjliga för mig. Bilaga; Skrivelse (Skrivelse sänd till byggnadsnämnden när förhandsbeskedet för stugorna remissbehandlades i oktober 2006.)

11 SAMRÅDSREDOGÖRELSE 11 (14) Jag anser att det är för många hus och att det ligger för nära befintligt fritidsområde, om nya hus ska byggas i den omfattningen bör det ske närmare skidbacken. Jag har idag en grävd brunn för färskvatten, vid borrning av ny brunn som ska försörja 20 stugor befarar jag att det påverkar min tillgång till dricksvatten. Angående infiltrationsanläggning, för mig är det enda tänkbara, alternativ 1, det som ligger längst norrut och ansluter till bäcken vid bron, dom två andra förslagen på infiltrationsanläggning ligger högre upp och norr om min egen brunn, jag befarar att vatten från anläggningen kommer att tränga in i min brunn. Reningsanläggningen Det är endast själva reningsanläggningen som ligger nära den befintliga bebyggelsen i fritidsområdet Alvik. Den är utförd som en tät anläggning där allt avloppsvatten och luftningen leds till en markbädd drygt 200 meter längre västerut. Någon risk för färskvattenbrunnar inom Alviks fritidshusområde ska inte föreligga. Nödvändig kapacitet för reningsanläggningen prövas av miljökontoret dit anläggningen ska anmälas. Se även kommentarerna till lantmäteriets och länsstyrelsens yttrande ovan. Vägen och anläggningarna i strandkanten Vägen i östra delen av området intill fritidsområdets gräns är endast avsedd för transporter, t.ex. av kanoter. Avsikten är inte att den ska trafikeras i någon nämnvärd utsträckning men för framkomlighetens skull har den hårdgjorts. Den kan inte flyttas längre bort om den ska fungera som transportväg, och det är inte heller lämpligt att den läggs längre västerut. Det är inte meningen att besökare till badet ska köra där utan de ska parkera vid infarten till området. Det kan bli nödvändigt att sätta upp en bom. Planteringar mot det äldre fritidshusområdet längs tomtgränsen bör övervägas. Området närmast Alviks fritidsområde redovisas som friluftsbad. Strandskydd gäller och allmänheten får inte avhållas från att beträda området. Byggnaden ska användas som förråd. Placering av markbädden Synpunkterna i den bifogade skrivelsen från 2006 angående placeringen av infiltrationsanläggningen verkar inte avse den nuvarande placeringen av markbädden som är ca 200 meter väster om Alvesta 2:13. Terrängen lutar mot sjön och inte mot Alviks fritidsområde. I äldre, täta fritidshusområden är det inte ovanligt att färskvattenbrunnar påverkas av avloppsutsläpp på den egna eller grannarnas tomter. Åtgärder som inte prövats enligt reglerna I detaljplanen prövas inte åtgärder som utförts utan tillstånd utan dessa handläggs som separata tillsynsärenden enligt miljöbalken eller plan- och bygglagen.

12 SAMRÅDSREDOGÖRELSE 12 (14) MälarEnergi Elnät AB Detaljplanen ligger utanför Mälarenergis koncessionsområde. Området tillhör Vattenfall. Samråd har skett med Vattenfall Eldistribution, se nedan. Vattenfall Eldistribution AB Vattenfall Eldistribution AB, nedan kallad Vattenfall har tagit del av handlingarna för rubricerad detaljplan och lämnar följande yttrande. Vattenfall har elanläggningar inom och i närheten av planområdet vilket visas av bifogad karta, röd linje = 11 kv högspänningsledning, blå linje = 0,4 kv lågspänningsledning. Heldragna linjer är luftledningar och streckade linjer är markförlagda kablar. Ledningarnas läge i kartan är ungefärligt. Nätstationer visas som svart blixtförsedd kvadrat. Vattenfall har en fördelningsstation i närheten av planen, T517 Västra Skedvi. Vattenfall bifogar en bilaga över vad som gäller för fördelningsstationer i närheten av detaljplaner. Vattenfall yrkar på E-område för vår befintliga station, se bifogad karta. När E- området (minst 10x10 meter) för transformatorstationen planeras ska det horisontella avståndet mellan nätstation och brännbar byggnadsdel eller brännbart upplag uppgå till minst fem (5) meter, enligt gällande starkströmsföreskrifter. Dessutom måste tillfartsväg för arbetsfordon finnas. För befintliga markförlagda kablar inom kvartersmark yrkar Vattenfall på u- område med en bredd av minst 4 meter, se bifogad karta. Eventuell flytt/förändring av befintliga elanläggningar utförs av Vattenfall, men bekostas av exploatören. Offert på eventuella el-serviser, både byggkraft och permanent servis, beställs via eller på tel: Vid eventuella schaktningsarbeten skall kabelutsättning begäras. Detta beställs via Post- och telestyrelsens sida Om ärendet brådskar kontakta Vattenfalls kundtjänst på tfn , kostnaden för utryckningen debiteras då beställaren. I övrigt gäller att befintliga elanläggningar måste hållas tillgängliga under alla skeden av plangenomförandet. Kompletterande yttrande Vattenfall Eldistribution AB:s transformatorstation T517 Västra Skedvi är belägen på fastigheten Alvesta 2:50. Vattenfall har transformering från 30kV till 10kV med en fristående transformator samt utomhusställverk med kopplingsapparater.

13 SAMRÅDSREDOGÖRELSE 13 (14) Stationen matas från en inkommande 30kV luftledning L529 och har fyra utgående 10kV ledningar för vidare distribution i området, varav tre är kabel och en är luftledning. Skydd mot obehörig Vattenfalls anläggning är inhägnad efter gällande starkströmsföreskrifter och branschregler. Närmare än 2 meter från anläggningens stängsel får inget placeras, varken tillfälligt eller permanent. Detta omfattar förutom byggnader, fordon m.m. även träd, buskar och markförändringar. Anledningen är att alla föremål som står för nära stängslet underlättar olovligt intrång med risk för både person- och egendomsskada. Vid planerade nybyggnationer nära våra anläggningar rekommenderar via att verksamheter där barn vistas, t.ex. daghem, skolor eller lekplatser, inte byggs nära våra anläggningar på grund av den ökade risken för personskada. Rekommendationen gäller även sådan verksamhet som innefattar äldreboende och personer med särskild tillsyn t.ex. handikappade. Buller Våra anläggningar alstrar ljud, huvudsakligen buller från transformatorer. Vi vill därför alltid lämna våra kommentarer innan bostäder och annan bebyggelse uppförs eller på annat sätt förändras så att buller kan komma att uppfattas som störande för omgivningen. Vi rekommenderar att sådan bullerkänslig bebyggelse inte bör förläggas nära våra stationer. Om Vattenfall ändå samtycker till byggnation så åligger det exploatören att i dialog med Vattenfall säkerställa att rätt åtgärder vidtas för att bullernivåer inte överskrider av Naturvårdsverket fastställda gränsvärden, både inom- och utomhus. Åtgärderna måste vara anpassade så att kraven på isolationshållfasthet och underhållstillgänglighet behålls. Kostnader för att bullerdämpa vår anläggning, inom fastigheten eller utanför, bekostas till sin helhet av exploatören. Transportvägar Tillfartsvägen, som Vattenfall idag nyttjar för transporter till och från transformatorstation får varken blockeras eller göras smalare. Det innebär t.ex. att inga träd får planteras så att de kommer i konflikt med transportvägen. Små träd blir stora med åren. Transformatortransporter är stora och tunga och kräver därför särskild bärighet samt minimihöjd under planerade broar. Planförslaget kompletteras med områden för transformatorstation och allmänna ledningar enligt Vattenfalls önskemål. Planförslaget innehåller inte några planerade byggnadsåtgärder intill transformatorstationen, och avståndet är stort till de områden som skulle kunna störas av buller.

14 SAMRÅDSREDOGÖRELSE 14 (14) När det gäller åtgärder i samband med byggande är det upp till byggherren att begära kabelutsättning, hålla ledningssträckningar tillgängliga m.m. C. Regionala organisationer Landstinget Västmanland, Kollektivtrafikmyndigheten Kollektivtrafikmyndigheten (KTM) har inga synpunkter på förslaget. För närvarande är området inte belagt med linjetrafik och vid dagens datum finns ej heller planer på att utveckla kollektivtrafiken i det för detaljplanen aktuella området. Vid eventuellt byggande av permanenta bostäder skulle frågan att trafikförsörja området kunna aktualiseras. Inte desto mindre önskar KTM en fortsatt dialog med Köpings kommun i kommande detaljplaner för att kunna bevaka kollektivtrafikens intressen i planeringen och i största möjliga mån tillgodose tänkbara behov. Kollektivtrafikens yttrande föranleder inte några särskilda kommentarer. VafabMiljö VafabMiljö har inga synpunkter på planförslaget för rubricerat område. D. Kommunala förvaltningar och myndigheter Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden har inget att erinra mot förslaget. STADSARKITEKTKONTORET Per-Inge Nilsson Stadsarkitekt Christina Johansson Planarkitekt

Detaljplan för del av ALVESTA 6:2 (Skedvistrands fritidsby), Köpings kommun

Detaljplan för del av ALVESTA 6:2 (Skedvistrands fritidsby), Köpings kommun UTLÅTANDE 1 (14) Stadsarkitektkontoret Detaljplan för del av ALVESTA 6:2 (Skedvistrands fritidsby), Köpings kommun UTLÅTANDE INNEHÅLL BAKGRUND... 2 SAMMANFATTNING... 2 Anmärkningar mot detaljplanen...

Läs mer

Samrådsredogörelse. TYRESÖ 1:505 Tyresö Strand, Tyresö kommun, Stockholms län. Antagandehandling juli, 2015 Dnr 2015 KSM 0067

Samrådsredogörelse. TYRESÖ 1:505 Tyresö Strand, Tyresö kommun, Stockholms län. Antagandehandling juli, 2015 Dnr 2015 KSM 0067 Samhällsbyggnadsförvaltningen Amanda Hammer, planenheten Antagandehandling juli, 2015 Dnr 2015 KSM 0067 Detaljplan för TYRESÖ 1:505 Tyresö Strand, Tyresö kommun, Stockholms län Samrådsredogörelse Karta

Läs mer

HANDEL OCH VERKSAMHETER NORR OM NORRKÖPINGSVÄGEN (RIKSVÄG 51) Finspångs kommun, Östergötlands län Normalt planförfarande

HANDEL OCH VERKSAMHETER NORR OM NORRKÖPINGSVÄGEN (RIKSVÄG 51) Finspångs kommun, Östergötlands län Normalt planförfarande Dnr 2011.0028.214 Samrådsredogörelse 2011-05-18 1 (5) Detaljplan för HANDEL OCH VERKSAMHETER NORR OM NORRKÖPINGSVÄGEN (RIKSVÄG 51) Hårstorp 1:1 m.fl Finspångs kommun, Östergötlands län Normalt planförfarande

Läs mer

Detaljplan för Komministern 5 och del av Tumba 7:206, Botkyrka

Detaljplan för Komministern 5 och del av Tumba 7:206, Botkyrka 1 [7] Stadsbyggnadsenheten 2014-09-23 Referens Lotta Kvist Samrådsredogörelse Detaljplan för Komministern 5 och del av Tumba 7:206, Botkyrka kommun Beskrivning av samrådsförfarandet Samhällsbyggnadsnämnden

Läs mer

Detaljplan för DEL AV AVESTA 4:36 OCH 4:38, UTBYGGNAD AV KÄLLHAGEN samt upphävande av del av Detaljplan för del av Källhagens industriområde

Detaljplan för DEL AV AVESTA 4:36 OCH 4:38, UTBYGGNAD AV KÄLLHAGEN samt upphävande av del av Detaljplan för del av Källhagens industriområde Detaljplan för DEL AV AVESTA 4:36 OCH 4:38, UTBYGGNAD AV KÄLLHAGEN samt upphävande av del av Detaljplan för del av Källhagens industriområde Avesta kommun Dalarnas län Upprättad av Västmanland-Dalarna

Läs mer

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Susanne Nilzon, Planarkitekt 0221-253 45 susanne.nilzon@koping.se GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun Hur samråd och granskning

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Utställningshandling. Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län.

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Utställningshandling. Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Utställningshandling Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. DETALJPLAN Upprättat av Britta Lundgren den 2012-02-20 -----------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten Detaljplan för del av kvarteret Kofoten SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-061 Dnr. 2018-061 2(7) 3(7) Innehållsförteckning Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Räddningstjänsten

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO Laga kraft 2013-11-19 Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för område vid Dalskolan, Tyresö kommun.

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för område vid Dalskolan, Tyresö kommun. Samhällsbyggnadsförvaltningen april 2014 Hanna Fürstenberg Danielson, planarkitekt Dnr: 2013KSM1189 SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för område vid Dalskolan, Tyresö kommun. Tyresö kommuns samhällsbyggnadsförvaltning

Läs mer

Särskilt utlåtande tillhörande detaljplan för Bostäder Bansjöslingan 20-22, Venus 4 &5 i Tyresö kommun

Särskilt utlåtande tillhörande detaljplan för Bostäder Bansjöslingan 20-22, Venus 4 &5 i Tyresö kommun Samhällsbyggnadsförvaltningen januari 2011 Sophia Norrman Winter Särskilt utlåtande tillhörande detaljplan för Bostäder Bansjöslingan 20-22, Venus 4 &5 i Tyresö kommun Tyresös stadsbyggnadskontor upprättade

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län Sydnärkes byggförvaltning Ulrika Åberg Planarkitekt SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län Enligt PBL 2011 (Plan- och bygglagen 2011) 5 kap. 17 har Detaljplan

Läs mer

HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Bilagor Fastighetsförteckning dat

HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Bilagor Fastighetsförteckning dat Lundvägen Dalaholmssjön Transformatorstation Lundagården HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Bilagor Fastighetsförteckning dat 2010-02-05 Planen antagen 2010-04-20

Läs mer

Antagandehandling. Sjösäter 3:1 m.fl. fastigheter Hällekis tätort, Götene kommun DETALJPLAN

Antagandehandling. Sjösäter 3:1 m.fl. fastigheter Hällekis tätort, Götene kommun DETALJPLAN Antagandehandling HANDLINGAR Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Samrådsredogörelse med utlåtande Plankarta med bestämmelser Bilaga Fastighetsförteckning Planen antagen 2002-02-20 Laga kraft 2002-03-27

Läs mer

Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303

Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303 Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Datum 2017-11-16 Dnr PL/2016:31 (189057) D636 P6/16.01 Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt,

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Detaljplan för Källbogården, Surahammar 14:199 m.fl., Surahammars kommun. SURAHAMMAR Dnr:

GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Detaljplan för Källbogården, Surahammar 14:199 m.fl., Surahammars kommun. SURAHAMMAR Dnr: GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Källbogården, Surahammar 14:199 m.fl., Surahammars kommun YTTRANDEN FRÅN SAMRÅD Länsstyrelsen Överensstämmelse med översiktsplan Enligt 4 kap 33 PBL ska planbeskrivningen

Läs mer

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Dnr: POM 2011-383 DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Hur samrådet har bedrivits Detaljplaneprövningen handläggs med normalt planförfarande. Förslag till detaljplan

Läs mer

Detaljplan för BRF Vintergatan 1

Detaljplan för BRF Vintergatan 1 1(11) Detaljplan för BRF Vintergatan 1 UTLÅTANDE April 2017 I detta utlåtande redovisas de yttranden som framkommit i samband med samråd (21 december 2016 16 januari 2017) samt granskning (21 februari

Läs mer

Samrådsredogörelse

Samrådsredogörelse Samhällsbyggnad Plan- och naturenheten Samrådsredogörelse Datum 2016-05-27 Dnr BTN15/118 Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för del av Perennen 1 (Oscarsbergs trädgård) samt del av Anderslund 1:27,

Läs mer

Inkomna yttranden Under samrådet inkom tre skriftliga yttranden. Yttranden redovisas sammanfattade eller i sin helhet och kommenteras.

Inkomna yttranden Under samrådet inkom tre skriftliga yttranden. Yttranden redovisas sammanfattade eller i sin helhet och kommenteras. 2013-10-03 DETALJPLAN FÖR KORPILOMBOLO 8:22, Samrådsredogörelse Hur samrådet har bedrivits Förslag till detaljplan har varit på samråd 2013-09-11 t.o.m. 2013-10-03. Detaljplaneförslaget handläggs med normalt

Läs mer

Ändring genom tillägg av detaljplan (byggnadsplan) för. Tillägg till planbeskrivningar och planbestämmelser

Ändring genom tillägg av detaljplan (byggnadsplan) för. Tillägg till planbeskrivningar och planbestämmelser 1 (7) Datum Dnr 2017-01-02 2013-306 Samrådshandling Ändring genom tillägg av detaljplan (byggnadsplan) för Moningssand å fastigheten Böle 3:2 m. fl. (1965-10-30) Ändring och utvidgning av byggnadsplan

Läs mer

Kolstad Solklint fritidsområde (fastigheterna Kolstad 2:29-2:49 m.fl) Finspångs kommun, Östergötlands län Normalt planförfarande

Kolstad Solklint fritidsområde (fastigheterna Kolstad 2:29-2:49 m.fl) Finspångs kommun, Östergötlands län Normalt planförfarande 2011.0303.214 Samrådsredogörelse Datum 2012-03-06 1 (8) Detaljplan för Kolstad Solklint fritidsområde (fastigheterna Kolstad 2:29-2:49 m.fl) Finspångs kommun, Östergötlands län Normalt planförfarande SAMRÅDSREDOGÖRELSE

Läs mer

HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Detaljplaneförslaget daterat 26 januari 2012 har varit på samrådsremiss under tiden 2012-02-02 t om 2012-02-24.

HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Detaljplaneförslaget daterat 26 januari 2012 har varit på samrådsremiss under tiden 2012-02-02 t om 2012-02-24. GRANSKNINGSHANDLING Datum: 2012-03-28 Detaljplan för KOSKULLSKULLE 1:81 GÄLLIVARE KOMMUN NORRBOTTENS LÄN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Detaljplaneförslaget daterat 26 januari 2012 har varit

Läs mer

Ändring av detaljplan för Dåvö Berghagen, Köpings kommun, PL 161

Ändring av detaljplan för Dåvö Berghagen, Köpings kommun, PL 161 Köping1000, v4.0, 2013-05-21 SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (5) Stadsarkitektkontoret Anita Iversen, Planchef 0221-252 83 anita.iversen@koping.se Ändring av detaljplan för Dåvö Berghagen, Köpings kommun, PL 161

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSFÖRSLAG 2009-11-09 ANTAGANDEHANDLING

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSFÖRSLAG 2009-11-09 ANTAGANDEHANDLING SAMRÅDSFÖRSLAG 2009-11-09 ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt ÄPBL 5:28 Detaljplan för del av fastigheten Häverö-Norrby 26:4 i Häverö-Edebo-Singö församling Dnr 07-10155.214 Ks 07-1026 PLANBESKRIVNING

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I ANTAGANDEHANDLING Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta

Läs mer

Detaljplan för Del av INNERSTADEN 1:47 och 1:1 (Kv. Hake etapp 2), Köpings tätort, Köpings kommun, PL 395

Detaljplan för Del av INNERSTADEN 1:47 och 1:1 (Kv. Hake etapp 2), Köpings tätort, Köpings kommun, PL 395 SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (5) 70/2015 Stadsarkitektkontoret Victor Zakrisson, Planarkitekt 0221-252 92 victor.zakrisson@koping.se Detaljplan för Del av INNERSTADEN 1:47 och 1:1 (Kv. Hake etapp 2), Köpings tätort,

Läs mer

Sund 1:15 mfl. Stora Räfseviken.

Sund 1:15 mfl. Stora Räfseviken. DETALJPLAN FÖR Sund 1:15 mfl. Stora Räfseviken. VÄRMDÖ KOMMUN GRANSKNINGSUTLÅTANDE Dnr: 15KS/6 PBL (2010:900) Datum: 2017-10-09 Samhällsbyggnadsavdelningen GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR Sund 1:15

Läs mer

Detaljplan för Kv. Indien 1 FASTIGHETEN Indien 1 och del av Sölvesborg 4:5 Sölvesborgs kommun, Blekinge län

Detaljplan för Kv. Indien 1 FASTIGHETEN Indien 1 och del av Sölvesborg 4:5 Sölvesborgs kommun, Blekinge län 1(9) Samrådshandling PLANBESKRIVNING Detaljplan för Kv. Indien 1 FASTIGHETEN Indien 1 och del av Sölvesborg 4:5 Sölvesborgs kommun, Blekinge län 1 (9) 2(9) ALLMÄNT Detaljplanens syfte Planens syfte är

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan: Saturnus. Älvdalens kommun, Dalarnas län Upprättad i september 2017

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan: Saturnus. Älvdalens kommun, Dalarnas län Upprättad i september 2017 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan: Saturnus Älvdalens kommun, Dalarnas län Upprättad i september 2017 HUR UTSTÄLLNINGEN BEDRIVITS INKOMNA YTTRANDEN Detaljplanen har varit på samråd i form av utställning under

Läs mer

Samrådsredogörelse för PL 400 Detaljplan för del av Nyckelberget 1:1 (bangolf), Köpings tätort, Köpings kommun

Samrådsredogörelse för PL 400 Detaljplan för del av Nyckelberget 1:1 (bangolf), Köpings tätort, Köpings kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (5) Stadsarkitektkontoret Elin Rosendahl, Planarkitekt 0221-259 27 elin.rosendahl@koping.se Samrådsredogörelse för PL 400 Detaljplan för del av Nyckelberget 1:1 (bangolf), Köpings

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun.

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun. Samhällsbyggnadsförvaltningen Februari 2013 Hanna Fürstenberg Danielson, planarkitekt Dnr: 2012 KSM 0519 SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun. Tyresö

Läs mer

Bjurbäcken 1:27 m fl i Karlsborg, Karlsborgs kommun. Granskningshandling. Detaljplan för. Samrådsredogörelse

Bjurbäcken 1:27 m fl i Karlsborg, Karlsborgs kommun. Granskningshandling. Detaljplan för. Samrådsredogörelse Granskningshandling Detaljplan för Bjurbäcken 1:27 m fl i Karlsborg, Karlsborgs kommun Samrådsredogörelse Plan- och byggenheten i Karlsborg dec 2013 Karlsborgs kommun, Byggnadsnämnden, Storgatan 16, 546

Läs mer

Datum Dnr 2014/320

Datum Dnr 2014/320 1(6) Detaljplan för TALLEN 1 Sölvesborg, Sölvesborgs kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Ärendet handläggs med enkelt planförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap 6. Tillfälle att ta del

Läs mer

DP/ä 35/352 Morgongåva, norra delen Morgongåva tätort. Samrådsredogörelse

DP/ä 35/352 Morgongåva, norra delen Morgongåva tätort. Samrådsredogörelse SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (6) Förslag till detaljplan för Morgongåva, norra delen Morgongåva tätort Heby kommun, Uppsala län Samrådsredogörelse Samrådet Samrådstiden har varit mellan 2015-08-03 2015-08-28.

Läs mer

Inkomna synpunkter. Dnr KS/2015:180. Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden

Inkomna synpunkter. Dnr KS/2015:180. Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden Dnr KS/2015:180 Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden 2016-06-17 2016-07-15. Nedan följer en sammanfattning av inkomna synpunkter under plansamrådet med s kommentarer. Inför granskningsskedet

Läs mer

DETALJPLAN för del av Grytingen 1:2 och Smedseröd 1:8, Uddevalla kommun

DETALJPLAN för del av Grytingen 1:2 och Smedseröd 1:8, Uddevalla kommun Utställningshandling 1 (6) 2015-10-08 Dnr: SBN-EDP 2015/0081 SBN 2015/449 Handläggare Planarkitekt Maria Åkerkvist Telefon 0522-69 73 29 maria.akerkvist@uddevalla.se SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande DETALJPLAN

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE SAMHÄLLSBYGGNAD Plan: ÄDP 201 - Kyrkbyn Planförfarande: Standard Dnr: EDP 2016.0436 Datum: 2017-09-19 Handläggare: Patrich Vikström ÄDP 201 - Kyrkbyn Fastigheten Tierps Kyrkby 2:1 Medborgarservice Handläggare

Läs mer

INKOMNA YTTRANDEN Skriftliga yttranden har under samrådstiden inkommit enligt nedan. Yttrande utan erinran

INKOMNA YTTRANDEN Skriftliga yttranden har under samrådstiden inkommit enligt nedan. Yttrande utan erinran Detaljplan för Centralskolan omfattande del av fastigheten Märsta 1:223, i Märsta, Sigtuna kommun, Stockholms län Samrådshandling SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har varit utsänd för samråd från den 25

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. del av Rensbo 1:30. Hedemora kommun, Dalarnas län

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. del av Rensbo 1:30. Hedemora kommun, Dalarnas län ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN för del av Rensbo 1:30 Hedemora kommun, Dalarnas län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättad 7 juli 2017 HANDLINGAR Detaljplanen består av: Plankarta Planbeskrivning Genomförandebeskrivning

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 161 för Dåvö Berghagen, Köpings kommun

Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 161 för Dåvö Berghagen, Köpings kommun Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 161 för Dåvö Berghagen, Köpings kommun Upprättad den 5 februari 2019 1 (6) 1 INLEDNING OCH BAKGRUND 1.1 PLANÄNDRINGENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Syftet

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Norbergsby 58:2 (Lilla Björkås) har varit utsänd på remiss och samråd under tiden 17 april t o m 15 maj 2019.

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Norbergsby 58:2 (Lilla Björkås) har varit utsänd på remiss och samråd under tiden 17 april t o m 15 maj 2019. Detaljplan för NORBERGSBY 58:2, (Lilla Björkås) (under samrådet var detaljplanens namn Lilla Björkås 58:2) Norberg kommun Västmanlands län Upprättad av Västmanland-Dalarna miljö- och byggförvaltning 2019-06-10

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND Upprättad 2018-05-03 SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande INKOMNA YTTRANDEN Statliga verk, myndigheter och

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV TUREBERG 29:52, EDSBERGS BÅTKLUBB. Antagandehandling Dnr 2013/0357 KS.203

DETALJPLAN FÖR DEL AV TUREBERG 29:52, EDSBERGS BÅTKLUBB. Antagandehandling Dnr 2013/0357 KS.203 DETALJPLAN FÖR DEL AV TUREBERG 29:52, EDSBERGS BÅTKLUBB Antagandehandling 2014-05-15 Dnr 2013/0357 KS.203 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 3 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT

Läs mer

G R A N S K N I N G S U T L Å T A N D E 2

G R A N S K N I N G S U T L Å T A N D E 2 G R A N S K N I N G S U T L Å T A N D E 2 Detaljplan för Snokebo 1:49, del av, norra sidan av sjön Snesaren, Vimmerby Kommun, Kalmar län 2013-05-02 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplanen har varit utställd

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Sakägare enligt fastighetsförteckningen samt berörda förvaltningar

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄNDRING AV BYGGNADSPLAN FÖR FRITIDSBEBYGGELSE ÖVER DEL AV FASTIGHETEN GÄLLIVARE 64:1 M FL VID VASSARATRÄSKET INOM GÄLLIVARE KOMMUN, AKT 25-P82/20 Miljö- och byggförvaltningen

Läs mer

Detaljplan för Gamla Gymnastiksalen, del av Kåbdalis 4:75 (tidigare Kåbdalis S:1), Kåbdalis, Jokkmokks kommun, Norrbottens län

Detaljplan för Gamla Gymnastiksalen, del av Kåbdalis 4:75 (tidigare Kåbdalis S:1), Kåbdalis, Jokkmokks kommun, Norrbottens län Detaljplan för Gamla Gymnastiksalen, del av Kåbdalis 4:75 (tidigare Kåbdalis S:1), Kåbdalis, Jokkmokks kommun, Norrbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMRÅD Samråd har hållits under tiden 26 april till 17

Läs mer

Moje 5:102 (Dooriaparkeringen)

Moje 5:102 (Dooriaparkeringen) 1 (6) Miljö- och byggförvaltningen Detaljplan för Moje 5:102 (Dooriaparkeringen) Gagnefs kommun Plan- och genomförandebeskrivning Planprocessen enkelt/normalt planförfarande Samrådsskede Granskningsskede

Läs mer

Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen

Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-03-19 Dnr. 2017-182 2(8) 3(8) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 3 Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4

Läs mer

Samrådsredogörelse för förslag till ny detaljplan för del av Kosta 36:13 m.fl

Samrådsredogörelse för förslag till ny detaljplan för del av Kosta 36:13 m.fl 1(7) 2018-05-30 Granskningshandling Samrådsredogörelse för förslag till ny detaljplan för del av Kosta 36:13 m.fl Planområdets ungefärliga lokalisering 2(7) Innehållsförteckning Samrådets genomförande...

Läs mer

Detaljplan för del av Anderbäck 1:50, Nyköping, Nyköpings kommun

Detaljplan för del av Anderbäck 1:50, Nyköping, Nyköpings kommun Samhällsbyggnad Plan- och naturenheten Samrådsredogörelse Datum Dnr SHB19/37 2019-05-06 Detaljplan för del av Anderbäck 1:50, Nyköping, Nyköpings kommun Hur samrådet bedrivits Förslag till detaljplan,

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Ekängen, Surahammar 10:165 Handelsträdgården samt del av Surahammar 9:666, Surahammars kommun

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Ekängen, Surahammar 10:165 Handelsträdgården samt del av Surahammar 9:666, Surahammars kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Ekängen, Surahammar 10:165 Handelsträdgården samt del av Surahammar 9:666, Surahammars kommun HANDLÄGGNING Samråd Detaljplaneförslaget har utarbetats i samarbete med plankonsult:

Läs mer

Detaljplan fastigheten Sköllersta-Kärr 11:1 m fl, i Pålsboda, Hallsbergs kommun

Detaljplan fastigheten Sköllersta-Kärr 11:1 m fl, i Pålsboda, Hallsbergs kommun 1 (5) TJÄNSTEUTLÅTANDE 2008-11-17 Dnr KS 2005/27 Kommunstyrelsens Strategiutskott Hallsbergs kommun Detaljplan fastigheten Sköllersta-Kärr 11:1 m fl, i Pålsboda, Hallsbergs kommun Samråd, om ett förslag

Läs mer

Särskilt utlåtande samråd del 1 och 2 avseende Detaljplan för Hole 1:129 och del av Hole1:94 Torsby kommun, Värmlands län

Särskilt utlåtande samråd del 1 och 2 avseende Detaljplan för Hole 1:129 och del av Hole1:94 Torsby kommun, Värmlands län Datum Diarienummer 2011-03-04 2010.0859.214 Särskilt utlåtande samråd del 1 och 2 avseende Detaljplan för Hole 1:129 och del av Hole1:94 Torsby kommun, Värmlands län 2 Bakgrund Stadsarkitekt Torbjörn Almroth,

Läs mer

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 Dnr MN/2002-0967 Detaljplan för Del av NYCKLEBY 1:33 Strömstads kommun UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 HUR UTSTÄLLNINGEN HAR BEDRIVITS Miljö- och byggnämnden beslutade 2011-02-03 26 att genomföra en andra

Läs mer

Båstad 109:365 m.fl. Båstads kommun, Skåne län

Båstad 109:365 m.fl. Båstads kommun, Skåne län Upphävande av del av Detaljplan för del av Båstad 109:365 m.fl. Båstads kommun, Skåne län Samrådsredogörelse Detta detaljplaneförslag, har varit utsänt för samråd under tiden 2013-12-02 till 2014-01-12

Läs mer

Fastigheterna Blåduvan 1 och Tättingen 2-12 m.fl., Finspång

Fastigheterna Blåduvan 1 och Tättingen 2-12 m.fl., Finspång Dnr KS.2016.0819 Samrådsredogörelse 2018-08-27 1 (5) Detaljplan för Fastigheterna Blåduvan 1 och Tättingen 2-12 m.fl., Finspång SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen för fastigheten Blåduvan 1 och Tättingen

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan Sida 1 av 6 ANTAGANDEHANDLING Diarienummer B/2011:446 Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan SAMRÅDETS GENOMFÖRANDE Detaljplanesamråd har genomförts enligt

Läs mer

Detaljplan för Tostarp 1:13 Perstorps kommun, Skåne län UTSTÄLLNING PLANBESKRIVNING

Detaljplan för Tostarp 1:13 Perstorps kommun, Skåne län UTSTÄLLNING PLANBESKRIVNING Sida 1(8) Detaljplan för Tostarp 1:13 Perstorps kommun, Skåne län UTSTÄLLNING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta skala 1:1000 med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Detaljplanen har

Läs mer

Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län.

Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län. Dnr: Ks 2017/25 Samrådsredogörelse Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län. Upprättad. Samråd Detaljplanen har varit utställd för samråd från och med

Läs mer

Detaljplan för Torglägenheterna

Detaljplan för Torglägenheterna 1(13) Detaljplan för Torglägenheterna UTLÅTANDE Juni 2017 I detta utlåtande redovisar de yttranden som framkommit i samband med samråd (2 februari 23 februari 2017) samt granskning (31 maj - 21 juni 2017)

Läs mer

STATLIGA ORGAN 1. Länsstyrelsen Lantmäteriet

STATLIGA ORGAN 1. Länsstyrelsen Lantmäteriet Antagandehandling Detaljplan för Svetsaren 1 och 2, Saab Barracuda AB Gamleby, Västerviks kommun, Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2017-01-30 GRANSKNINGSUTLÅTANDE HANDLINGAR

Läs mer

Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl.

Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl. Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (5) Datum 2018-11-07 Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl. Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-06-15 181 att

Läs mer

Planområdets ungefärliga lokalisering

Planområdets ungefärliga lokalisering 1(6) 2018-02-20 Granskningshandling Samrådsredogörelse för förslag till ny detaljplan för Skruv 15:13 m.fl Planområdets ungefärliga lokalisering Innehållsförteckning 2(6) Samrådets genomförande... 3 Detaljplanens

Läs mer

Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN 2, att genomföra ett samråd i enlighet med 5 kap. 11 i Plan- och bygglagen.

Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN 2, att genomföra ett samråd i enlighet med 5 kap. 11 i Plan- och bygglagen. Samrådsredogörelse 2016-04-08 P 2015-2 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER PÅ GETEN 2 M.FL., FALKÖPING HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN

Läs mer

Planområdets ungefärliga lokalisering

Planområdets ungefärliga lokalisering 1(6) 2018-02-20 Antagandehandling Granskningsredogörelse för förslag till ny detaljplan för Vega 8 m.fl Planområdets ungefärliga lokalisering Innehållsförteckning 2(6) Granskningens genomförande... 3 Detaljplanens

Läs mer

Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län

Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län 2017-12-12 Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄRENDEHANTERING 2016-10-04 244 gav kommunstyrelsen i uppdrag åt samhällsbyggnadsförvaltningen att ta upprätta en detaljplan

Läs mer

Dnr: Samrådsredogörelse. Detaljplan för Torget i Ingatorp, Eksjö kommun Fastigheten Ingatorp 4:211 m.fl.

Dnr: Samrådsredogörelse. Detaljplan för Torget i Ingatorp, Eksjö kommun Fastigheten Ingatorp 4:211 m.fl. 2014-10-06 Dnr: 2013-0578-208 Samrådsredogörelse Detaljplan för Torget i Ingatorp, Eksjö kommun Fastigheten Ingatorp 4:211 m.fl. 1(5) Planhandlingen består av -Fastighetsföteckning -Plankarta -Plan- och

Läs mer

PL AN BES K R I VN I N G

PL AN BES K R I VN I N G 1 Nordanstigs kommun, Gävleborgs län Laga kraft PL AN BES K R I VN I N G Planförfarande Prövning av detaljplanen sker genom enkelt planförfarande enligt plan- och bygglagen. Förfarandet tillämpas eftersom

Läs mer

Älvdalens kommun Dalarnas län. Upprättat i juni SAMRÅDSREDOGÖRELSE

Älvdalens kommun Dalarnas län. Upprättat i juni SAMRÅDSREDOGÖRELSE UTSTÄLLNINGSHANDLING 1(5) Detaljplan Idre 11:3 Älvdalens kommun Dalarnas län Upprättat i juni 2011. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur utställningen bedrivits Inkomna yttranden Detaljplanen har varit på samråd i form

Läs mer

Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun

Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun 2013-10-18 Reviderad 2013-11-18 Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun Planbeskrivning HANDLINGAR Planförslaget består av denna beskrivning och plankarta med bestämmelser.

Läs mer

INKOMNA YTTRANDEN Skriftliga yttranden har under samrådstiden inkommit enligt nedan. Yttrande utan erinran

INKOMNA YTTRANDEN Skriftliga yttranden har under samrådstiden inkommit enligt nedan. Yttrande utan erinran Detaljplan för Flerbostadshus Norrbacka, påbyggnad av befintliga bostäder omfattande fastigheterna Norrbacka 1:27 och 1:38 m. fl. i Märsta, Sigtuna kommun, Stockholms län Samrådshandling SAMRÅDSREDOGÖRELSE

Läs mer

Planbeskrivning. Tillägg till ANTAGANDEHANDLING. Begränsat planförfarande 1(12)

Planbeskrivning. Tillägg till ANTAGANDEHANDLING. Begränsat planförfarande 1(12) Tillägg till 1(12) Planbeskrivning tillhörande ändring av detaljplan för del av fastigheten Björnviken 2:2 med närområde OBS! (södra delen av Jursla industriområde) inom Kvillinge i Norrköpings kommun

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G HANDLINGAR Till detta planförslaget

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE FÖR DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHETEN VÄNNÄS 51:1 PÅ VÄSTRA INDUSTRIOMRÅDET I VÄNNÄS TÄTORT

SAMRÅDSREDOGÖRELSE FÖR DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHETEN VÄNNÄS 51:1 PÅ VÄSTRA INDUSTRIOMRÅDET I VÄNNÄS TÄTORT Dnr: POM 14/872 214 20 FÖR DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHETEN VÄNNÄS 51:1 PÅ VÄSTRA INDUSTRIOMRÅDET I VÄNNÄS TÄTORT Hur samrådet har bedrivits Detaljplaneprövningen handläggs med normalt planförfarande

Läs mer

Dnr: GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5)

Dnr: GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5) GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5) Detaljplan för GÄSTGIVAREN 6 Bromölla, Bromölla kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet bedrivits Ärendet handläggs med standardförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING SAMRÅDSFÖRSLAG , rev

ANTAGANDEHANDLING SAMRÅDSFÖRSLAG , rev ANTAGANDEHANDLING SAMRÅDSFÖRSLAG 2015-05-25, rev. 2016-01-12 ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7 Upphävande av del av byggnadsplan för Håtö 2:4 berörande Håtö 2:1, 2:4, 2:79, 2:80, 2:81, 2:85 och 2:86

Läs mer

Granskningsutlåtande. Del av Gimmersta 1:1 Bollmora, Tyresö kommun, Stockholms län. Samhällsbyggnadsförvaltningen Amanda Hammer, planenheten

Granskningsutlåtande. Del av Gimmersta 1:1 Bollmora, Tyresö kommun, Stockholms län. Samhällsbyggnadsförvaltningen Amanda Hammer, planenheten Samhällsbyggnadsförvaltningen Amanda Hammer, planenheten Antagandehandling Februari, 2015 Dnr 2014 KSM 0848 Ändring genom tillägg för detaljplan för Del av Gimmersta 1:1 Bollmora, Tyresö kommun, Stockholms

Läs mer

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN GRANSKNINGSHANDLING 2017-12-15 Dnr: 2017.0478.211 DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har varit utsänd för samråd från den 25 september till den 15

Läs mer

Granskningsredogörelse, efter andra granskningen, för förslag till ny detaljplan för Skruv 15:13 m.fl.

Granskningsredogörelse, efter andra granskningen, för förslag till ny detaljplan för Skruv 15:13 m.fl. 1(7) 2018-11-14 Antagandehandling Granskningsredogörelse, efter andra granskningen, för förslag till ny detaljplan för Skruv 15:13 m.fl. Planområdets ungefärliga lokalisering Innehållsförteckning 2(7)

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING 2016-11-18 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för del av fastigheten Skäran 3:8 Robertsfors kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Rubricerad detaljplan med tillhörande handlingar

Läs mer

Detaljplan för BACKEN VÄSTRA, HÄSTEN M FL. Norsjö kommun Västerbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Planområdet. Översiktskarta. Källa: Lantmäteriet

Detaljplan för BACKEN VÄSTRA, HÄSTEN M FL. Norsjö kommun Västerbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Planområdet. Översiktskarta. Källa: Lantmäteriet Detaljplan för BACKEN VÄSTRA, HÄSTEN M FL. Norsjö kommun Västerbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Planområdet Översiktskarta. Källa: Lantmäteriet SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1(6) Detaljplan för Backen Västra, Hästen

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-07-07 215 att genomföra samråd för detaljplaneförslaget.

Läs mer

Detaljplan för OMRÅDE PÅ PARKUDDEN ( del av Vad 5:26 m fl ) i Smedjebackens kommun, Dalarnas län.

Detaljplan för OMRÅDE PÅ PARKUDDEN ( del av Vad 5:26 m fl ) i Smedjebackens kommun, Dalarnas län. Detaljplan för OMRÅDE PÅ PARKUDDEN ( del av Vad 5:26 m fl ) i Smedjebackens kommun, Dalarnas län. PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser i skala 1:1000 Planbeskrivning Genomförandebeskrivning

Läs mer

Detaljplan för Fagersand 1:2 m.fl, Gullspångs kommun

Detaljplan för Fagersand 1:2 m.fl, Gullspångs kommun 1(8) Detaljplan för Fagersand 1:2 m.fl, Gullspångs kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE Ett förslag till detaljplan, upprättat i november 2012 och har varit föremål för samråd med berörda sakägare och myndigheter

Läs mer

Hajom 5:2, Hajomskolan SAMRÅDSREDOGÖRELSE. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Diarienummer PBN Detaljplan för. Hajom, Marks kommun, Västra Götalands län

Hajom 5:2, Hajomskolan SAMRÅDSREDOGÖRELSE. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Diarienummer PBN Detaljplan för. Hajom, Marks kommun, Västra Götalands län Diarienummer PBN 2014-21 214 Detaljplan för Hajom 5:2, Hajomskolan Hajom, Marks kommun, Västra Götalands län Upprättad datum 2016-08-03 Planarkitekt, Anna Häggson Bygg och miljökontoret, Marks kommun INNEHÅLL

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE. Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE. Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE Tegsnäset 8:4 mfl Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Sweco Architects SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2017-11-14 Granskningsutlåtande Rubricerad detaljplan

Läs mer

Detaljplan Fjugesta 1:2 del av (Ändring av detaljplan 18 FJU-93) Knista församling i Lekebergs kommun

Detaljplan Fjugesta 1:2 del av (Ändring av detaljplan 18 FJU-93) Knista församling i Lekebergs kommun Lekebergs kommun Kommunstyrelsen Detaljplan Fjugesta 1:2 del av (Ändring av detaljplan 18 FJU-93) Knista församling i Lekebergs kommun 1814-P23 18-FJU-93 18-FJU-123 Planområde 18-FJU-231 P 35 m Samråd:

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Södra vägen, etapp 2. Nässjö stad och kommun

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Södra vägen, etapp 2. Nässjö stad och kommun Sidan 1 av 5 Datum 2018-10-01 Granskningshandling Diarienummer 2018-018 Samrådsredogörelse Detaljplan för Södra vägen, etapp 2. Nässjö stad och kommun Samrådsförfarande Detaljplanen har varit på samråd

Läs mer

Detaljplan för kv. Nifelhem 7, Köpings tätort, Köpings kommun

Detaljplan för kv. Nifelhem 7, Köpings tätort, Köpings kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (5) Stadsarkitektkontoret Victor Zakrisson, Planarkitekt 0221-252 92 victor.zakrisson@koping.se Detaljplan för kv. Nifelhem 7, Köpings tätort, Köpings kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄNDRINGAR

Läs mer

Samhällsbyggnadskontoret GRANSKNINGSHANDLING 1(5) Erika Svensson DNR: MSN/2019:77. Samrådsredogörelse

Samhällsbyggnadskontoret GRANSKNINGSHANDLING 1(5) Erika Svensson DNR: MSN/2019:77. Samrådsredogörelse Samhällsbyggnadskontoret GRANSKNINGSHANDLING 1(5) Erika Svensson 2019-05-08 DNR: MSN/2019:77 Planarkitekt Rev Datum Samrådsredogörelse Tillhörande ändring av detaljplan för: Bresshammar 1:1, del av, Stavlund,

Läs mer

Detaljplan för del av kv Smultronet

Detaljplan för del av kv Smultronet Detaljplan för del av kv Smultronet i Salems kommun, Stockholms län Plan nr 82-82, dnr 2016/42 Standardförfarande enligt Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) i dess lydelse fr o m den 2 januari 2015. Granskningshandling

Läs mer

Tillägg till. Detaljplan för kv. Murgrönan m.fl. i Tranås stad Lantmäteriets register nummer 0687-P348. Planbeskrivning och genomförande

Tillägg till. Detaljplan för kv. Murgrönan m.fl. i Tranås stad Lantmäteriets register nummer 0687-P348. Planbeskrivning och genomförande Tillägg till Detaljplan för kv. Murgrönan m.fl. i Tranås stad Lantmäteriets register nummer 0687-P348 Antagen av byggnadsnämnden 2009-05-19 med laga kraft 2009-06-23 med genomförandetid till 2019-06-22

Läs mer

UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING

UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING 2010-06-24 DETALJPLAN FÖR NISSAFORS 1:155 M.FL (STRANDUDDEN) I GNOSJÖ KOMMUN UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING ÄRENDEHANTERING Ägarna till stamfastigheten Nissafors 1:155 ansökte i juni månad 2009 om planläggning

Läs mer

Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra utökning av verksamheten för Macken i Lekeberg AB och stänga av

Läs mer

Tofta 2:1 Enevägens samfällighetsförening

Tofta 2:1 Enevägens samfällighetsförening Förslag till detaljplan för del av fastigheten Tofta 2:1 Enevägens samfällighetsförening Orust kommun Västra Götalands län Upprättad 14 november 2016 av Förvaltningsområde samhällsutveckling, Orust kommun

Läs mer

Upphävande av avstyckningsplan 307 samt del av detaljplan 1368 inom fastigheten Båtbyggartorp S:1

Upphävande av avstyckningsplan 307 samt del av detaljplan 1368 inom fastigheten Båtbyggartorp S:1 Granskningshandling november 2013 normalt planförfarande PBL 2010:900 tillämpas Upphävande av avstyckningsplan 307 samt del av detaljplan 1368 inom fastigheten Båtbyggartorp S:1 PLANBESKRIVNING Handlingar

Läs mer

ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt ÄPBL 5:28 TILLÄGG till detaljplan för fastigheten Oxhalsö 2:534 med flera i Blidö församling Dnr 10-2077.

ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt ÄPBL 5:28 TILLÄGG till detaljplan för fastigheten Oxhalsö 2:534 med flera i Blidö församling Dnr 10-2077. SAMRÅDSFÖRSLAG 2011-09-01, rev. 2011-12-12 ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt ÄPBL 5:28 TILLÄGG till detaljplan för fastigheten Oxhalsö 2:534 med flera i Blidö församling Dnr 10-2077.214 Ks

Läs mer