Hajom 5:2, Hajomskolan SAMRÅDSREDOGÖRELSE. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Diarienummer PBN Detaljplan för. Hajom, Marks kommun, Västra Götalands län

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Hajom 5:2, Hajomskolan SAMRÅDSREDOGÖRELSE. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Diarienummer PBN Detaljplan för. Hajom, Marks kommun, Västra Götalands län"

Transkript

1 Diarienummer PBN Detaljplan för Hajom 5:2, Hajomskolan Hajom, Marks kommun, Västra Götalands län Upprättad datum Planarkitekt, Anna Häggson Bygg och miljökontoret, Marks kommun

2 INNEHÅLL Inledning 3 Tidigare avstämningar... 3 Hur samrådet bedrivits... 3 Synpunkter framförda under samrådstiden... 3 Sammanfattning... 3 Inkomna synpunkter med bygg- och miljökontorets kommentarer.4 Kommunala nämnder och bolag... 4 Statliga och regionala myndigheter... 4 Företag, bolag och intresseorganisationer (7)

3 Inledning Tidigare avstämningar : Plan- och byggnadsnämnden beslutar om positivt planbesked. Hur samrådet bedrivits Plan- och byggnadsnämnden i Marks kommun beslutade den att godkänna planförslaget och genomföra samråd. Samrådshandlingarna skickades därefter ut till berörda sakägare, myndigheter, kommunala nämnder med flera. Under samrådstiden fanns planhandlingarna tillgängliga på kommunens anslagstavla och hemsida, på biblioteket i Kinna samt på kooperativa i Hajom. Remissvaren har sammanfattas. Fullständiga handlingar finns dock på bygg- och miljökontoret, mor Kerstins väg 13, Kinna. Synpunkter framförda under samrådstiden Följande har inkommit med yttrande utan erinringar eller synpunkter på förslaget: Barn- och ungdomsnämnden, Socialnämndens arbetsutskott, Kultur- och Fritidsnämndens arbetsutskott samt Lantmäterimyndigheten. Sammanfattning De synpunkter som har medfört följande revideringar i planförslaget: FÖRUTSÄTTNINGAR: I enlighet med Länsstyrelsens synpunkter har Vatten och avlopp i avsnittet Teknisk försörjning reviderats med en mer ingående redovisning om den befintliga markbädd som fastigheten är ansluten till gjorts. I enlighet med Trafikverkets synpunkter har Dagvatten i avsnittet Teknisk försörjning redovisats ytterligare samt att en planbestämmelse om att mjukgjord yta inte får hårdgöras har införts i plankartan. I enlighet med Räddningstjänstens synpunkter har Brand- och släckvatten adderats under avsnittet Risker och störningar. FÖRSLAG: I enlighet med Trafikverkets synpunkter har In- och utfarter adderats under avsnittet Vägar och trafik. I enlighet med Miljönämndens synpunkter har Parkering och angöring under avsnittet Vägar och trafik reviderats. Parkering tillåts endast i sekundär zon för vattenskyddsområdet och detta regleras i plankartan. Ytterligare behov av parkering kommer att ske utanför planområdet på befintlig parkering på fastigheten Hajom 5:11. 3 (7)

4 Inkomna synpunkter med byggoch miljökontorets kommentarer Kommunala nämnder och bolag Teknik- och servicenämden: Detaljplanens innehåll påverkar VA- och gatuverksamheten ytterst marginellt och några invändningar mot förslaget är svåra att se ur dessa aspekter. Viktigt att tänka på är dock att fastigheten ligger inom av kommunfullmäktige, den 21 maj , fastställt vattenskyddsområde för Hajom och själva vattentäkten ligger ca 5 meter från en av skolbyggnaderna och inom den primära skyddszonen. Trafikmängden ökar marginellt och befintliga utfarter är inte föreslagna att ändras. Fastigheten omfattas av verksamhetsområde för dricks- spill- samt dagvatten. Markbädden för avloppet klarar visserligen inte fler bostäder men ändringen från skola till föreslagen verksamhet innebär ingen större skillnad i belastning, om ens någon. Kommentar: Noterat Miljönämnden: Miljönämnden anser att den viktigaste frågan i plansammanhanget är vattentäkten. Vattentäkten försörjer idag ca 50 personer, exklusive skolan. Det finns idag ingen reservvattentäkt för området, varför vattentäkten har ett mycket högt skyddsvärde. För att anlägga parkering kommer tillstånd enligt skyddsföreskrifterna för vattentäkten att krävas. Skolans avlopp är kuntet till Hajoms kommunala markbädd. Då anläggningen varit i bruk sedan 1988 anser miljönämnden att den nu är i behov av förnyelse. Anläggningen har troligen stort inläckage av dagvatten som späder ut avloppsvattnet. Detta gör att det är omöjligt att säkerställa att anläggningen har tillräcklig reningskapacitet. I framtiden bör avloppsvattnet omhändertas på ett bättre sätt med hänsyn till närheten till Surtan och dess miljökvalitetsnormer. Hajom bör anslutas till den kommunala överföringsledningen men något sådant beslut att anslutning skall ske finns inte. Kommentar: Noterat. Statliga och regionala myndigheter Länsstyrelsen: Bedömning enligt 11 kap 10 PBL; Länsstyrelsen bedömer med hänsyn till ingripandegrunderna i 11 kap 10 PBL och nu kända förhållanden att frågor som berör miljökvalitetsnormer för vatten måste klargöras i enlighet med vad som anges nedan för att ett antagande inte skall prövas av Länsstyrelsen. MKN vatten Fastighetens avloppsvatten är kopplat till en kommunal markbädd som uppges omhänderta avloppsvatten för maximalt 150 personer. Markbädden klarar inte ytterligare belastning. Huruvida fastighetens tillskott är medräknat framgår inte. Andra system för omhändertagande av vatten ska utredas om bädden inte kan omhänderta uppkommer avloppsvatten från fastigheten. Placeringen av den kommunala markbädden framgår heller inte av underlaget. Inget avloppsvatten får nå vattentäkten. Trafikfrågor Kommentar: Planen revideras i enlighet med Länsstyrelsens synpunkter. Trafikverket ser positivt på att kommunen har reglerat utfartsförbud utmed väg (7)

5 Lokaliseringen av utfarten från planområdet till väg 1605 kan godkännas av Trafikverket under förutsättning att god sikt enligt VGU (vägas och Gators utformning) kan säkerställas. Detta behöver ingå som planbestämmelse på plankartan. Kommentar: Ett avsnitt gällande in- och utfartens sikt har lagts till i planbeskrivningen, kompletterat med foton, under Förslag Vägar och trafik. Bedömningen har gjorts att detta är tillräckligt för att bevara de goda siktförhållanden som finns på fastigheten. Trafikverket vill att kommunen lyfter ur vägområdet ur det planlagda området. Kommentar: Planen revideras i enlighet med Länsstyrelsens och Trafikverkets synpunkter. Utrymmet mellan väg 1605 och teknikhuset bör vara prickad mark i plankartan. Kommentar: Utrymmet mellan väg 1605 och teknikhuset består av ett markreservat, ett u-område. Ett u- område ska vara tillgängligt för allmännyttiga underjordiska ledningar och behöver enligt gällande lagstiftning inte vara prickad mark. Marken på ett u-område får inte bebyggas. För att plankartan skall vara läslig kommer inte u-området heller i granskningshandlingen att prickas. Trafikverket vill påminna om att det inte är tillåtet att avleda vatten till Trafikverkets anläggningar såsom vägdiken och trummor. Dessa är endast dimensionerade för vägen och dess funktion. Kommentar: Detta yttrande har reviderats. Trafikverket och kommunen är överens om att dagvattenutredning inte krävs om ingen grönyta hårdgörs. En planbestämmelse för detta införs i planen och planbeskrivningen har kompletterats. Trafikverket: Trafikverket bedömer att ytterligare förtätning i området kan leda till behov av mer kollektivtrafik. Om utbyggnaden av bostäder utmed väg 1605 blir stor behöver också trafiksäkerhetsfrågor och påverkan på vägens funktion för genomfartstrafik beaktas. Fastigheten ligger långt från Kinna-Skene tätort och möjligheten att ta sig kollektivt är dålig och risken är att de boende blir bilberoende. Trafikverket anser därför att lokaliseringen är mindre lämplig ur ett hållbarhetsperspektiv. Kommentar: Planen medger ingen utökad byggrätt och kommer därmed inte att innebära en förtätning av bostäder i Hajom eller göra de boende i Hajom mer eller mindre bilberoende än vad de är i dagsläget. Västtrafik har till skillnad från Trafikverket bedömt att planområdets närhet till befintlig kollektivtrafik är god och har därmed inga synpunkter på planen. De tilltänkta boendet gäller för ett Bed & Breakfast, inte permanentboende. Planen revideras så att detta framgår tydligare. Lokaliseringen av utfarten från planområdet till väg 1605 kan godkännas av Trafikverket 5 (7)

6 under förutsättning att god sikt enligt VGU (Vägar och Gators utformning) kan säkerställas. Detta bör ingå som en planbestämmelse på plankartan. Kommentar: Ett avsnitt gällande in- och utfartens sikt har lagts till i planbeskrivningen, kompletterat med foton, under Förslag Vägar och trafik. Bedömningen har gjorts att detta är tillräckligt för att bevara de goda siktförhållanden som finns på fastigheten. Trafikverket vill att kommunen lyfter ut vägområdet ur det planlagda området. Kommentar: Planen revideras i enlighet med Trafikverkets synpunkter. geoteknisk säkerhetspunkt inget att erinra mot planförslaget. Kommentar: Noterat. Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund (SÄRF): Räddningstjänsten har noterat att en vattentäkt finns på området. Släckvatten från en eventuell brand är miljöfarligt och har dessutom identifierats som en risk under kapitlet Risk i planbeskrivningen. Det bör utredas hur släckvatten från en brand skulle kunna påverka vattentäkten och hur kontaminering kan förhindras. Kommentar: Planbeskrivningen har kompletterats gällande släck- och brandvatten under Förutsättningar Risker och störningar. Trafikverket anser att utrymmet mellan väg 1605 och teknikhuset skall vara prickad mark. Kommentar: Se svar på Länsstyrelsens yttrande gällande markreservat i form av u-område. Lantmäteriet: I planens norra del omfattas även del av Hajom 5:7, lagfaren ägare Västra Marks församling. Om den parkering som planläggs inom del av Hajom 5:7 endast ska betjäna Hajom 5:2s kommande verksamhet är det lämpligt att del av Hajom 5:7 genom fastighetsreglering överförs till Hajom 5.2. en sådan fastighetsreglering bekostas rimligen av exploatören. Kommentar: Noterat Statens geotekniska institut SGI: SGI finner att de geotekniska förhållandena för planförslaget är goda och hur utifrån Räddningstjänsten har ingen information om det finns brandposter i området eller inte. Om vatten ska tas från räddningstjänstens tankbil bör det finnas en brandpost inom 1000 meter som ger minst 900 l/min. Kommentar: Det finns inga brandposter i närheten av Hajom och inga sådana planeras i nuläget. Företag, bolag och intresseorganisationer Vattenfall Eldistribution: Vattenfall Eldistribution har anläggningar inom planområdet som inte erhållit markreservat. Nätstationen har dock tillgodosetts med erforderligt E-område. Detaljplanen bör kompletteras med u-område för de anläggningar som inte skyddas genom markreservat. Kommentar: Planen kompletteras med erforderliga markreservat. 6 (7)

7 Vattenfall Eldistribution kan inte se att de tagit del av detaljplanen i samrådsskedet. Kommentar: Samråd har genomförts och det är i detta skede ert yttrande har inkommit. Svenska kyrkan: Församlingen tillstyrker förslaget till ny detaljplan för Mark, Hajom 5:2. Kommentar: Noterat. Västtrafik: Västtrafik ser positivt på planområdet närhet till befintlig kollektivtrafik och har inga synpunkter på planen. Kommentar: Noterat Medverkande tjänstepersoner: Planarkitekt, Anna Häggson 7 (7)

GRANSKNINGSHANDLING Diarienummer PBN Detaljplan för Skene 5:12 m fl, Skene station SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING Diarienummer PBN Detaljplan för Skene 5:12 m fl, Skene station SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING Diarienummer PBN 2016-11 214 Detaljplan för RYDAL 7:2, RYDALS BIL Rydal, Marks kommun, Västra Götalands län. Upprättad 2017-11-24 Planarkitekt, Hani Alsayah 1 (5) Tidigare avstämningar

Läs mer

Detaljplan för. DEL AV KINNA 24:121, KV. DOMHERREN Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE

Detaljplan för. DEL AV KINNA 24:121, KV. DOMHERREN Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING Diarienummer PBN 2016 654 Detaljplan för DEL AV KINNA 24:121, KV. DOMHERREN Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län. Upprättad 2018-08-22 Planarkitekt, Hani Alsayah 1 (7) Tidigare

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret dnr: 2015/260 2016-08-23 1(6) GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Hyllinge 5:109 i Hyllinge samhälle och Åstorps kommun, Skåne län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND Upprättad 2018-05-03 SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande INKOMNA YTTRANDEN Statliga verk, myndigheter och

Läs mer

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan Sida 1 av 6 ANTAGANDEHANDLING Diarienummer B/2011:446 Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan SAMRÅDETS GENOMFÖRANDE Detaljplanesamråd har genomförts enligt

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten Detaljplan för del av kvarteret Kofoten SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-061 Dnr. 2018-061 2(7) 3(7) Innehållsförteckning Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Räddningstjänsten

Läs mer

Granskningsutlåtande för

Granskningsutlåtande för 2019-02-14 2016/558 Granskningsutlåtande för del av Stockrosen 1 m.fl. i Ulricehamn Ulricehamns kommun, Västra Götalands län Miljö och samhällsbyggnad TELEFON 0321-59 50 00 E-POST miljosamhallsbyggnad@ulricehamn.se

Läs mer

Detaljplan för fastighet Hammar 7:1 m.fl. (Gustavelund) Askersunds kommun, Örebro län.

Detaljplan för fastighet Hammar 7:1 m.fl. (Gustavelund) Askersunds kommun, Örebro län. Detaljplan för fastighet Hammar 7:1 m.fl. (Gustavelund) Askersunds kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med planläggningen är att ändra gällande planbestämmelser för området, från

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR SOUTUJÄRVI 17:5. Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län

GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR SOUTUJÄRVI 17:5. Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR SOUTUJÄRVI 17:5 Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Detaljplaneförslaget daterat 2016-04-04 har

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄNDRING AV BYGGNADSPLAN FÖR FRITIDSBEBYGGELSE ÖVER DEL AV FASTIGHETEN GÄLLIVARE 64:1 M FL VID VASSARATRÄSKET INOM GÄLLIVARE KOMMUN, AKT 25-P82/20 Miljö- och byggförvaltningen

Läs mer

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Susanne Nilzon, Planarkitekt 0221-253 45 susanne.nilzon@koping.se GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun Hur samråd och granskning

Läs mer

Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Detaljplanens syfte är att justera byggrätten för Äventyrets

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län

Samrådsredogörelse för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län Ett förslag till detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1, daterat 2017-09-25,

Läs mer

del av Dunshult 1:1, 1:5

del av Dunshult 1:1, 1:5 Detaljplan för del av Dunshult 1:1, 1:5 Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län Utlåtande Upprättad 2013-04-05 Planenheten Antagen av byggnadsnämnden 2013-04-18 Laga kraft 2013-05-13 UTLÅTANDE

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Rosendalskorsningen - Bofors 1:25 m fl, Karlskoga Karlskoga kommun Örebro län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Rosendalskorsningen - Bofors 1:25 m fl, Karlskoga Karlskoga kommun Örebro län SBN 2013.0111 Detaljplan för Rosendalskorsningen - Bofors 1:25 m fl, Karlskoga Karlskoga kommun Örebro län Upprättad 2014-06-10 av Samhällsbyggnadsförvaltningen i Karlskoga Normalt planförfarande, enligt

Läs mer

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Antagandehandling

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Antagandehandling Datum 2011-12-02 Diarienummer 0333/10 Sida 1/6 UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Antagandehandling DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER ÖCKERÖ 2:497, ÖCKERÖ KOMMUN Datum 2011-12-02 Diarienummer 0333/10 Sida 2/6 INLEDNING Syftet

Läs mer

Samrådsredogörelse: ändring av detaljplan 129 Getskär-Valeberget för fastigheten Anrås 44:1

Samrådsredogörelse: ändring av detaljplan 129 Getskär-Valeberget för fastigheten Anrås 44:1 Sida 1 av 7 Samrådsredogörelse: ändring av detaljplan 129 Getskär-Valeberget för fastigheten Anrås 44:1 Bakgrund och syfte Fastighetsägaren för Anrås 44:1, i Stora Höga, Stenungsunds kommun, har inkommit

Läs mer

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Dnr: POM 2011-383 DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Hur samrådet har bedrivits Detaljplaneprövningen handläggs med normalt planförfarande. Förslag till detaljplan

Läs mer

Samrådsredogörelse. Inkomna synpunkter. 1. Länsstyrelsen (daterat ) Länsstyrelsen har inga synpunkter på förslaget till planändring.

Samrådsredogörelse. Inkomna synpunkter. 1. Länsstyrelsen (daterat ) Länsstyrelsen har inga synpunkter på förslaget till planändring. Datum Dnr. 1(5) Samrådsredogörelse Ändring av detaljplan för fastigheten Stiernhielm 7 Mölndals stad, Västra Götalands län Tidigare behandling Kommunstyrelsen gav 2015-04-29, 114, stadsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

VADSTENA 4:44 M. FL. I VADSTENA KOMMUN

VADSTENA 4:44 M. FL. I VADSTENA KOMMUN DETALJPLAN FÖR NY FÖRSKOLA PÅ DEL AV FASTIGHETEN VADSTENA 4:44 M. FL. I VADSTENA KOMMUN GRANSKNINGSUTLÅTANDE Dnr: PoB 2016-09 planens tidslinje Upprättad December 2016 Samrådshandling 2016-12-13 Reviderad

Läs mer

Del av Brunnsäng 1:1 (Bovieran)

Del av Brunnsäng 1:1 (Bovieran) Samhällsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Dnr 2015-00397-214 Detaljplan för Del av Brunnsäng 1:1 (Bovieran) inom Brunnsäng i Södertälje Upprättad 2017-05-15 Beslut Stadsbyggnadsnämnden beslöt 2015-03-24

Läs mer

DETALJPLAN för del av Grytingen 1:2 och Smedseröd 1:8, Uddevalla kommun

DETALJPLAN för del av Grytingen 1:2 och Smedseröd 1:8, Uddevalla kommun Utställningshandling 1 (6) 2015-10-08 Dnr: SBN-EDP 2015/0081 SBN 2015/449 Handläggare Planarkitekt Maria Åkerkvist Telefon 0522-69 73 29 maria.akerkvist@uddevalla.se SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande DETALJPLAN

Läs mer

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN GRANSKNINGSHANDLING 2017-12-15 Dnr: 2017.0478.211 DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har varit utsänd för samråd från den 25 september till den 15

Läs mer

Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande

Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande 2018-04-25 Dnr SBN 2018/66 Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande Hur samråd och granskningen bedrivits Samhällsbyggnadsnämnden beslutade att godkänna detaljplanen för

Läs mer

Detaljplan för BRF Vintergatan 1

Detaljplan för BRF Vintergatan 1 1(11) Detaljplan för BRF Vintergatan 1 UTLÅTANDE April 2017 I detta utlåtande redovisas de yttranden som framkommit i samband med samråd (21 december 2016 16 januari 2017) samt granskning (21 februari

Läs mer

Detaljplan för Torglägenheterna

Detaljplan för Torglägenheterna 1(13) Detaljplan för Torglägenheterna UTLÅTANDE Juni 2017 I detta utlåtande redovisar de yttranden som framkommit i samband med samråd (2 februari 23 februari 2017) samt granskning (31 maj - 21 juni 2017)

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-07-07 215 att genomföra samråd för detaljplaneförslaget.

Läs mer

Samrådsredogörelse. Ändring av detaljplan för fasigheten Fasanen 6. Emmaboda tätort, Emmaboda kommun, Kalmar län

Samrådsredogörelse. Ändring av detaljplan för fasigheten Fasanen 6. Emmaboda tätort, Emmaboda kommun, Kalmar län Dnr: 2018: BMN259 Tekniska kontoret, bygg- och miljöenheten Granskningshandling Dnr: 2018:BMN259 Datum 2019-08-26 Samrådsredogörelse Ändring av detaljplan för fasigheten Fasanen 6 Emmaboda tätort, Emmaboda

Läs mer

Förslag till detaljplan för Sjöryd 1:20 m.fl. (Järnvägsgatan 7) i Mullsjö, Mullsjö kommun, Jönköpings län

Förslag till detaljplan för Sjöryd 1:20 m.fl. (Järnvägsgatan 7) i Mullsjö, Mullsjö kommun, Jönköpings län 1(5) Samrådsredogörelse Datum Diarienummer 2016-09-14 2014/2044 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Förslag till detaljplan för Sjöryd 1:20 m.fl. (Järnvägsgatan 7) i Mullsjö, Mullsjö kommun, Jönköpings län Hur samrådet

Läs mer

Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen

Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-03-19 Dnr. 2017-182 2(8) 3(8) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 3 Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4

Läs mer

Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra utökning av verksamheten för Macken i Lekeberg AB och stänga av

Läs mer

Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen

Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2018-04-23 Dnr. 2017-182 2(7) 3(7) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 3 Sammanfattning av granskningsutlåtandet...

Läs mer

Samhällsbyggnadskontoret ANTAGANDEHANDLING 1(10) Rev DNR: PBN/2008:32 Johanna Vinterhav LAGA KRAFT Planhandläggare

Samhällsbyggnadskontoret ANTAGANDEHANDLING 1(10) Rev DNR: PBN/2008:32 Johanna Vinterhav LAGA KRAFT Planhandläggare Samhällsbyggnadskontoret ANTAGANDEHANDLING 1(10) Johanna Vinterhav Planhandläggare Särskilt utlåtande Tillhörande detaljplan för: Ekhovsgärdet 6 m.fl., Ekhovstorg, Mariefred, Strängnäs kommun Plan- och

Läs mer

Björkskatan1:764 och del av 1:3

Björkskatan1:764 och del av 1:3 Dnr: SBF 2015/125 Stadsbyggnadsförvaltningen GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för del av Björkskatan, Björkskatan1:764 och del av 1:3 Luleå kommun Norrbottens län Bakgrund Stadsbyggnadsnämnden beslutade

Läs mer

Detaljplan för Fjugesta 4:61 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för Fjugesta 4:61 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för Fjugesta 4:61 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att säkerställa befintliga användningsområden och möjliggöra ett samlat industri/verksamhetsområde

Läs mer

Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303

Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303 Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Datum 2017-11-16 Dnr PL/2016:31 (189057) D636 P6/16.01 Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt,

Läs mer

Detaljplan för Verksamheter vid Alelyckans vattenverk inom stadsdelen Gamlestaden i Göteborg

Detaljplan för Verksamheter vid Alelyckans vattenverk inom stadsdelen Gamlestaden i Göteborg Granskningsutlåtande Datum: 2015-12-01 Diarienummer: 0506/12 Aktbeteckning: 2-5300 Sirpa Antti-Hilli Telefon: 031-368 16 09 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Verksamheter vid Alelyckans

Läs mer

Detaljplan för Varpet 1:17

Detaljplan för Varpet 1:17 Detaljplan för Varpet 1:17 SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-04-19 Dnr. 2017-163 2(6) 3(6) Innehållsförteckning Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Miljösamverkan Östra Skaraborg

Läs mer

G R A N S K N I N G S U T L Å T A N D E

G R A N S K N I N G S U T L Å T A N D E Diarienummer 499/12-214 ANTAGANDEHANDLING Miljö- och byggnämnden G R A N S K N I N G S U T L Å T A N D E Tillhörande Detaljplan för del av ÅBY 6:26 (Fårbetet) i Ödeshögs kommun. Miljö- och byggenheten

Läs mer

Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN 2, att genomföra ett samråd i enlighet med 5 kap. 11 i Plan- och bygglagen.

Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN 2, att genomföra ett samråd i enlighet med 5 kap. 11 i Plan- och bygglagen. Samrådsredogörelse 2016-04-08 P 2015-2 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER PÅ GETEN 2 M.FL., FALKÖPING HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN

Läs mer

Detaljplan för del av fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för del av fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för del av fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra bostadsbebyggelse

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten Detaljplan för del av kvarteret Kofoten GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2018-06-18 Dnr. 2018-061 2(7) 3(7) Innehållsförteckning Sammanfattning av granskningsutlåtande... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Lantmäteriet

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1 Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Inledning Detaljplanen för del Jägartorpet 1 och 2 har upprättas med standardförfarande (enligt PBL 2010:900,

Läs mer

Detaljplan för Svenljunga 5:46 m.fl. ICA-parkeringen

Detaljplan för Svenljunga 5:46 m.fl. ICA-parkeringen Detaljplan för Svenljunga 5:46 m.fl. ICA-parkeringen, Västra Götalands län 2 Standardförfarande............................ Samhällsbyggnadsnämnden Dnr: SBF-2017-99 UTLÅTANDE Samrådets genomförande Detaljplanen

Läs mer

STATLIGA ORGAN 1. Länsstyrelsen Lantmäteriet

STATLIGA ORGAN 1. Länsstyrelsen Lantmäteriet Antagandehandling Detaljplan för Svetsaren 1 och 2, Saab Barracuda AB Gamleby, Västerviks kommun, Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2017-01-30 GRANSKNINGSUTLÅTANDE HANDLINGAR

Läs mer

Granskningsutlåtande. 2:3 (norra och södra) och del av fastigheten Agetomta 2:10 inom Styrstad i Norrköpings kommun ANTAGANDEHANDLING 1(7)

Granskningsutlåtande. 2:3 (norra och södra) och del av fastigheten Agetomta 2:10 inom Styrstad i Norrköpings kommun ANTAGANDEHANDLING 1(7) Granskningsutlåtande 1(7) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Agetomta OBS 2:3 (norra och södra) och del av fastigheten Agetomta 2:10 inom Styrstad i Norrköpings kommun den 24 maj 2018 ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

Detaljplan för fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta Bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra bostadsbebyggelse på del

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Sakägare enligt fastighetsförteckningen samt berörda förvaltningar

Läs mer

Inkomna synpunkter. Dnr KS/2015:180. Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden

Inkomna synpunkter. Dnr KS/2015:180. Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden Dnr KS/2015:180 Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden 2016-06-17 2016-07-15. Nedan följer en sammanfattning av inkomna synpunkter under plansamrådet med s kommentarer. Inför granskningsskedet

Läs mer

GENOMFÖRANDE SAMRÅDSSKEDE

GENOMFÖRANDE SAMRÅDSSKEDE Detaljplan för Del av Sunnanå 2:7 m fl Melleruds kommun Västra Götalands län SAMRÅDSREDOGÖRELSE GENOMFÖRANDE SAMRÅDSSKEDE Samrådshandling daterad 2008-11-27 godkändes för samråd, 246 av Byggnadsnämnden

Läs mer

Ändring av detaljplan för fastigheten Björkholmen 24,

Ändring av detaljplan för fastigheten Björkholmen 24, Dnr: PLAN.2017.1866 Granskningshandling 2018-09-19 Samrådsredogörelse Ändring av detaljplan för fastigheten Björkholmen 24, Björkholmen, Karlskrona kommun Vad är en samrådsredogörelse? Samrådsskedet Samrådsskedet

Läs mer

Samrådsredogörelse. Genomförande. Sammanfattning. Samrådsredogörelse. Distrikt Söder, Plangruppen

Samrådsredogörelse. Genomförande. Sammanfattning. Samrådsredogörelse. Distrikt Söder, Plangruppen Samrådsredogörelse Utställning Datum: 2009-04-22 Diarienummer: 0329/07 Distrikt Söder, Plangruppen Agneta Runevad Telefon: 031-368 15 80 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Föreningslokal

Läs mer

Detaljplan för Tallmon 2:1. Parkeringsändamål. Skutskär, Älvkarleby kommun, Uppsala län

Detaljplan för Tallmon 2:1. Parkeringsändamål. Skutskär, Älvkarleby kommun, Uppsala län 1(7) Samhällsbyggnadsnämnden Bygg- och miljöavdelningen Timothy Levin Timothy.Levin@alvkarleby.se 070-160 63 38 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Tallmon 2:1. Parkeringsändamål. Skutskär, Älvkarleby

Läs mer

Detaljplan för del av Torpa 1:2 Kretsloppspark mm, Vänersborgs kommun

Detaljplan för del av Torpa 1:2 Kretsloppspark mm, Vänersborgs kommun Dnr BN 2013/60 2017-02-27 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Torpa 1:2 Kretsloppspark mm, Vänersborgs kommun Hur samrådet har bedrivits Samråd har skett 26 september till 30 oktober 2016 med normalt

Läs mer

Detaljplan för del Hissmoböle 2:21,Krokom, Krokoms kommun,

Detaljplan för del Hissmoböle 2:21,Krokom, Krokoms kommun, 2017-11-13 1 (5) Detaljplan för del Hissmoböle 2:21,Krokom, Krokoms kommun, UTLÅTANDE Detaljplanen har varit utsänd för samråd 26 juni till och med 21 juli 2017 Detaljplan sändes ut på granskning 11 september

Läs mer

VA-avdelningen har inget att erinra mot rubricerad detaljplan. Marksektionen tillstryker detaljplaneförslaget.

VA-avdelningen har inget att erinra mot rubricerad detaljplan. Marksektionen tillstryker detaljplaneförslaget. 1 (4) Dnr PLAN.2013.13 Samrådsredogörelse Detaljplan för Skyttegillet 3:10 m fl., Hudiksvalls kommun, Gävleborgs län. Planhandlingar har varit utställda för samråd under tiden 25 mars-15 april. Underrättelsen

Läs mer

OMFATTANDE FASTIGHETERNA MOLNBY 1:5 OCH MOLNBY 1:6 I VALLENTUNA KOMMUN, STOCKHOLMS LÄN.

OMFATTANDE FASTIGHETERNA MOLNBY 1:5 OCH MOLNBY 1:6 I VALLENTUNA KOMMUN, STOCKHOLMS LÄN. KS 2016.503 UPPRÄTTAD 2017-04-10 ÄNDRING DETALJPLAN Molnbydepån OMFATTANDE FASTIGHETERNA MOLNBY 1:5 OCH MOLNBY 1:6 I VALLENTUNA KOMMUN, STOCKHOLMS LÄN. GRANSKNINGSUTLÅTANDE UPPRÄTTAD ENLIGT PBL 2010:900

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län Sydnärkes byggförvaltning Ulrika Åberg Planarkitekt SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län Enligt PBL 2011 (Plan- och bygglagen 2011) 5 kap. 17 har Detaljplan

Läs mer

Datum Dnr 2014/320

Datum Dnr 2014/320 1(6) Detaljplan för TALLEN 1 Sölvesborg, Sölvesborgs kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Ärendet handläggs med enkelt planförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap 6. Tillfälle att ta del

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för GLÖSKÄR 1:7 M FL. Kungälvs kommun PLANERING SAMHÄLLSBYGGNAD. Diarienummer KS 2011/

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för GLÖSKÄR 1:7 M FL. Kungälvs kommun PLANERING SAMHÄLLSBYGGNAD. Diarienummer KS 2011/ SAMRÅDSREDOGÖRELSE Diarienummer KS 2011/1753 20161101 Detaljplan för GLÖSKÄR 1:7 M FL Kungälvs kommun PLANERING SAMHÄLLSBYGGNAD ADRESS Stadshuset, 442 81 Kungälv TELEFON 030323 80 00 vx FAX 030323 91 67

Läs mer

SÄTER 5:4, del av. Utlåtande. Detaljplan för. Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län. Upprättad Planenheten

SÄTER 5:4, del av. Utlåtande. Detaljplan för. Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län. Upprättad Planenheten Detaljplan för SÄTER 5:4, del av Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län Utlåtande Upprättad 2009-09-08 Planenheten Antagen BN 2009-09-17 Laga kraft 2009-10-12 Detaljplan för Säter 5:4, del

Läs mer

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning Granskningsutlåtande Datum: 2017-03-21 Diarienummer: 0687/09 Aktbeteckning: 2-5393 Telefon: 031-368 18 04 E-post: stefan.rosen@sbk.goteborg.se Detaljplan för Bostäder i Kv Fulufjället inom stadsdelen Bagaregården

Läs mer

Detaljplan för Omnibussen 2 m. fl. Ökad andel mark som får bebyggas Östersunds kommun

Detaljplan för Omnibussen 2 m. fl. Ökad andel mark som får bebyggas Östersunds kommun Detaljplan för Omnibussen 2 m. fl. Ökad andel mark som får bebyggas Östersunds kommun Dnr MSN 01896-2018 Dnr ByggR: P 2016-48-00 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Granskning pågick mellan 1 juli och 9 augusti 2019

Läs mer

Detaljplan för Båten 7 m.fl. (Sjöparkens reseparkering E2) i Alvesta tätort

Detaljplan för Båten 7 m.fl. (Sjöparkens reseparkering E2) i Alvesta tätort 1 Detaljplan för Båten 7 m.fl. (Sjöparkens reseparkering E2) i Alvesta tätort SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMMANFATTNING Planförslaget har varit utsänt för samråd under tiden 2016-12-12 2017-01-13. Under samrådstiden

Läs mer

Underrättelse om ändring genom tillägg, till byggnadsplan för Tuolluvaara gruvsamhälle, för del av Snorre 1

Underrättelse om ändring genom tillägg, till byggnadsplan för Tuolluvaara gruvsamhälle, för del av Snorre 1 SÄRSKILT UTLÅTANDE Sara Aspvik Thelin, 2014-06-24 Vårt Dnr: P2012-000018 Underrättelse om ändring genom tillägg, till byggnadsplan för Tuolluvaara gruvsamhälle, för del av Snorre 1 Planen hanteras med

Läs mer

NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län

NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län DETALJPLAN FÖR HAPARANDA 3:33 M.FL. NASUA INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län INNEHÅLLSFÖRTECKNING Handlingar... 2 Planförfarande... 2 STRANDSKYDD... 2 LANDSKAPSBILDSSKYDD... 2 SAMRÅDET...

Läs mer

Detaljplan för Laxåskogen 18:1, Hemgården. Laxå kommun, Örebro län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE

Detaljplan för Laxåskogen 18:1, Hemgården. Laxå kommun, Örebro län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Laxåskogen 18:1, Hemgården Laxå kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Global Care i Laxå AB äger fastigheten Laxåskogen 18:1. Företaget önskar möjlighet för fler typer av användningar

Läs mer

Förslag till detaljplan för detaljplan för Övre Fjällberg, del av Torreby 3:154 i Munkedals kommun.

Förslag till detaljplan för detaljplan för Övre Fjällberg, del av Torreby 3:154 i Munkedals kommun. 2018-08-30 Dnr. 2016 0029 Förslag till detaljplan för detaljplan för Övre Fjällberg, del av Torreby 3:154 i Munkedals kommun. GRANSKNINGSUTLÅTANDE Hur granskningen har bedrivits Granskning om förslag till

Läs mer

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning. Detaljplan för Bostäder norr om Hjälmavägen inom stadsdelen Björlanda i Göteborg

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning. Detaljplan för Bostäder norr om Hjälmavägen inom stadsdelen Björlanda i Göteborg Granskningsutlåtande Datum: 2016-03-22 Diarienummer: 0886/03 Aktbeteckning: 2-5341 Sirpa Antti-Hilli Telefon: 031-368 16 09 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Bostäder norr om Hjälmavägen

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för Södra Arneby 1:67, Rottneros skola Sunne kommun, Värmlands län KS2016/924

Samrådsredogörelse Detaljplan för Södra Arneby 1:67, Rottneros skola Sunne kommun, Värmlands län KS2016/924 ) Datum 2017-04-19 1 (5) Samrådsredogörelse Detaljplan för Södra Arneby 1:67, Rottneros skola Sunne kommun, Värmlands län KS2016/924 Postadress Besöksadress Telefon Internet och fax Giro och org nr Sunne

Läs mer

HÄSSLEHOLM 87:16 (Vildparksvägen)

HÄSSLEHOLM 87:16 (Vildparksvägen) 2016-08-16 Detaljplan för del av HÄSSLEHOLM 87:16 (Vildparksvägen) Hässleholm stad och kommun Skåne län Dnr: 2016-883 Detaljplanen har varit på samråd under tiden 2016-04-01 2016-04-29 enligt Byggnadsnämndens

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan: Saturnus. Älvdalens kommun, Dalarnas län Upprättad i september 2017

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan: Saturnus. Älvdalens kommun, Dalarnas län Upprättad i september 2017 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan: Saturnus Älvdalens kommun, Dalarnas län Upprättad i september 2017 HUR UTSTÄLLNINGEN BEDRIVITS INKOMNA YTTRANDEN Detaljplanen har varit på samråd i form av utställning under

Läs mer

Detaljplan för Kv. Verkstaden 4 m.fl., Åseda samhälle, Uppvidinge kommun, Kronobergs

Detaljplan för Kv. Verkstaden 4 m.fl., Åseda samhälle, Uppvidinge kommun, Kronobergs Emma Nordstrand 0474 0474-470 68 emma.nordstrand@uppvidinge.se 2015-01-21 Dnr: 2014-0150 1(5) GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Kv. Verkstaden 4 m.fl., Åseda samhälle, Uppvidinge kommun, Kronobergs län.

Läs mer

Detaljplan för samlingslokal med mera på fastigheten Tolered 152:3 inom stadsdelen Tolered i Göteborg, enkelt planförfarande

Detaljplan för samlingslokal med mera på fastigheten Tolered 152:3 inom stadsdelen Tolered i Göteborg, enkelt planförfarande Datum: 2010-10-07 Diarienummer: 0936/09 (FIIa 5098) Joanna Hagstedt Telefon: 031-368 17 06 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för samlingslokal med mera på fastigheten Tolered 152:3 inom

Läs mer

Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl.

Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl. Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (5) Datum 2018-11-07 Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl. Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-06-15 181 att

Läs mer

Detaljplan för Nedre Hån 1:85 och 1:114 etapp 2

Detaljplan för Nedre Hån 1:85 och 1:114 etapp 2 Detaljplan för 2017-04-26 Nedre Hån 1:85 och 1:114 etapp 2 Årjängs kommun Värmlands län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Efter samrådsskedet PLANENS SYFTE Syftet med detaljplanen är att planlägga de delar av området

Läs mer

Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för verksamheter inom Frillesås-Rya 1:254 i Frillesås

Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för verksamheter inom Frillesås-Rya 1:254 i Frillesås Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (5) Datum 2018-09-12 Dnr PL/2016:70 (189086) Detaljplan för verksamheter inom Frillesås-Rya 1:254 i Frillesås Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2017-02-09 70

Läs mer

G R A N S K N I N G S U T L Å T A N D E 2

G R A N S K N I N G S U T L Å T A N D E 2 G R A N S K N I N G S U T L Å T A N D E 2 Detaljplan för Snokebo 1:49, del av, norra sidan av sjön Snesaren, Vimmerby Kommun, Kalmar län 2013-05-02 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplanen har varit utställd

Läs mer

BOSTÄDER I GAMLA GÅRDASKOLAN HÖNÖ, ÖCKERÖ KOMMUN

BOSTÄDER I GAMLA GÅRDASKOLAN HÖNÖ, ÖCKERÖ KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER I GAMLA GÅRDASKOLAN HÖNÖ, ÖCKERÖ KOMMUN 2019-04-08 Diarienummer 0024/18 Innehåll INLEDNING...4 SAMMANFATTNING AV SYNPUNKTER...4 UTREDNINGAR...4 SAMRÅDSYTTRANDEN...4

Läs mer

Detaljplan Fjugesta 1:2 del av (Ändring av detaljplan 18 FJU-93) Knista församling i Lekebergs kommun

Detaljplan Fjugesta 1:2 del av (Ändring av detaljplan 18 FJU-93) Knista församling i Lekebergs kommun Lekebergs kommun Kommunstyrelsen Detaljplan Fjugesta 1:2 del av (Ändring av detaljplan 18 FJU-93) Knista församling i Lekebergs kommun 1814-P23 18-FJU-93 18-FJU-123 Planområde 18-FJU-231 P 35 m Samråd:

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Bygg- och miljöförvaltningen Christer Åberg Dnr BMN-2015-2594 1(7) Granskningsutlåtande Förslag till detaljplan för Gimo brandstation, del av fastigheten Gimo 8:89 Östhammars kommun, Uppsala län 2.23 Upprättad

Läs mer

Detaljplan för ändring avseende utökad byggrätt och justering av förskolegård på fastigheten FREDEN STÖRRE 14, vid Rissneleden i Hallonbergen

Detaljplan för ändring avseende utökad byggrätt och justering av förskolegård på fastigheten FREDEN STÖRRE 14, vid Rissneleden i Hallonbergen 2018-04-05 1 (6) GRANSKNINGSUTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för ändring avseende utökad byggrätt och justering av förskolegård på fastigheten FREDEN STÖRRE 14, vid Rissneleden i Hallonbergen Bakgrund

Läs mer

Dnr: GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5)

Dnr: GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5) GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5) Detaljplan för GÄSTGIVAREN 6 Bromölla, Bromölla kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet bedrivits Ärendet handläggs med standardförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande UDDEVALLA KOMMUN DNR 2011:0023 Miljö och Stadsbyggnad ARB 546 Arkivnr: 1132 1 LAGAKRAFTHANDLING Antagen: 21 februari 2013 Lagakraft: 22 mars 2013 SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande DETALJPLAN för JÄRNVÄGSANKNUTEN

Läs mer

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 Dnr MN/2002-0967 Detaljplan för Del av NYCKLEBY 1:33 Strömstads kommun UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 HUR UTSTÄLLNINGEN HAR BEDRIVITS Miljö- och byggnämnden beslutade 2011-02-03 26 att genomföra en andra

Läs mer

Detaljplan för kv Zinken (Stallsiken)

Detaljplan för kv Zinken (Stallsiken) Detaljplan för kv Zinken (Stallsiken) Granskningsutlåtande Upprättad Dnr PLAN.2018.14 Sektor samhällsbyggnad FÖRSLAG TILL BESLUT Kommunstyrelsen föreslås med stöd av detta granskningsutlåtande anta detaljplaneförslaget

Läs mer

Samhällsbyggnadskontoret. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Dnr 2009-00045 (P07008) Detaljplan för Hovsjö 1:2 (kyrka) Inom Hovsjö i Södertälje. Upprättad 2010-11-22

Samhällsbyggnadskontoret. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Dnr 2009-00045 (P07008) Detaljplan för Hovsjö 1:2 (kyrka) Inom Hovsjö i Södertälje. Upprättad 2010-11-22 Samhällsbyggnadskontoret SAMRÅDSREDOGÖRELSE Dnr 2009-00045 (P07008) Detaljplan för Hovsjö 1:2 (kyrka) Inom Hovsjö i Södertälje Upprättad 2010-11-22 Beslut Programhandlingar sändes ut på samråd under vinter

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Datum 2017-10-13 Dnr SBN 2015/166 Detaljplan för Orion 1, Granskningsutlåtande Hur granskningen bedrivits Granskningen har skett på i stadshuset under perioden 13 september och 4 oktober 2017. Kungörelse

Läs mer

UTLÅTANDE Efter granskningsskedet

UTLÅTANDE Efter granskningsskedet Detaljplan för Nolgård 1:334, 1:335, 1:336 Hammarö kommun Värmlands län UTLÅTANDE Efter granskningsskedet PLANENS SYFTE Syftet av planändringen är att fastigheten Nolgård 1:334 blir mark för handel, småindustri

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2017

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2017 A5014 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättat av samhällsbyggnadskontoret april 2017 Detaljplan för del av Döderhult 1:1 och Oskarshamn 3:2, Kvastmossen Centralorten, Oskarshamns kommun Dnr SBN 2015/41 Uppdragsbeslut

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE. Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE. Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE Tegsnäset 8:4 mfl Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Sweco Architects SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2017-11-14 Granskningsutlåtande Rubricerad detaljplan

Läs mer

Samrådsredogörelse för förslag till ny detaljplan för del av Kosta 36:13 m.fl

Samrådsredogörelse för förslag till ny detaljplan för del av Kosta 36:13 m.fl 1(7) 2018-05-30 Granskningshandling Samrådsredogörelse för förslag till ny detaljplan för del av Kosta 36:13 m.fl Planområdets ungefärliga lokalisering 2(7) Innehållsförteckning Samrådets genomförande...

Läs mer

Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE PL 2016/22. Samrådsredogörelse

Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE PL 2016/22. Samrådsredogörelse Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (6) Datum 2019-08-05 Dnr Samrådsredogörelse PL 2016/22 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-06-15 184 att genomföra samråd för detaljplaneförslaget. Detaljplaneförslaget

Läs mer

S A M R Å D S R E D O G Ö R E L S E

S A M R Å D S R E D O G Ö R E L S E GRANSKNINGSHANDLING Miljö- och byggnämnden Dnr 437/2011-214 S A M R Å D S R E D O G Ö R E L S E Tillhörande Detaljplan för del av ÅBY 6:26 och ÅBY 6:142 i Ödeshögs kommun. Miljö- och byggenheten den 2

Läs mer

Detaljplan för del av kv Smultronet

Detaljplan för del av kv Smultronet Detaljplan för del av kv Smultronet i Salems kommun, Stockholms län Plan nr 82-82, dnr 2016/42 Standardförfarande enligt Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) i dess lydelse fr o m den 2 januari 2015. Granskningshandling

Läs mer

Detaljplan för Fjugesta 5:2 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för Fjugesta 5:2 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för Fjugesta 5:2 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra för nybyggnation i de södra delarna av Fjugesta. Planen ger förutsättningar

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Sannorna 5:1, Framnäs camping, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande

Ändring av detaljplan för del av Sannorna 5:1, Framnäs camping, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande 2019-02-19 Dnr SBN 2018/488 Ändring av detaljplan för del av Sannorna 5:1, Framnäs camping, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande Hur samrådet och granskningen bedrivits Samhällsbyggnadsnämnden beslutade

Läs mer

Granskning 2 för detaljplan för ny anslutning Karhuniemi, E10

Granskning 2 för detaljplan för ny anslutning Karhuniemi, E10 GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2 Cecilia Nerman, 2017-04-26 Vårt Dnr: 00907-2014 Granskning 2 för detaljplan för ny anslutning Karhuniemi, E10 Planen hanteras med ett normalt planförfarande enligt PBL 2010:900.

Läs mer

Detaljplan för Frölunda 8:6 m fl fastigheter i Gällstad, Ulricehamns kommun Västra Götalands län. Dnr 2006.0534 1/6 2007-11-22 UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE

Detaljplan för Frölunda 8:6 m fl fastigheter i Gällstad, Ulricehamns kommun Västra Götalands län. Dnr 2006.0534 1/6 2007-11-22 UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE 1/6 Dnr 2006.0534 2007-11-22 UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Frölunda 8:6 m fl fastigheter i Gällstad, Ulricehamns kommun Västra Götalands län ULRICEHAMNS KOMMUN Miljö- och samhällsbyggnadskontoret

Läs mer

Granskningsutlåtande. Detaljplan för Rotvägen, Säffle

Granskningsutlåtande. Detaljplan för Rotvägen, Säffle Granskningsutlåtande Detaljplan för Rotvägen, Säffle Ett förslag till detaljplan för Rotvägen (del av Säffle 5:16 och 5:31 m fl) har upprättats. Syftet med planen är att pröva möjligheten att skapa tomter

Läs mer