FL1: Anneli Ackemo FL2: Sofia Karlsson DH: Tony Granlund ADV: Lars Grönberg

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "FL1: Anneli Ackemo FL2: Sofia Karlsson DH: Tony Granlund ADV: Lars Grönberg"

Transkript

1 FL1: Anneli Ackemo FL2: Sofia Karlsson DH: Tony Granlund ADV: Lars Grönberg FL1: Tony, du ska delges misstanke gällande Grovt jakthäleri under tiden 25/ där du ska ha använt dig av en olovligt skjuten järv för att träna din jakthund. Vad har du för inställning till den här misstanken? DH: Jag är inte skyldig. FL1: Tony, vad jobbar du med? DH: Jag är skogfältassistent som planerare. Planerar avverkningar och sånt. FL1: Jobbar du med det heltid? FL1: Har du nå andra uppdrag? FL1: Nån annan sysselsättning som du? DH: Jag har en näringsverksfastighet har jag, det är det enda. DH: Annars är det ju ja, då heter det ju områdesansvarig. ohörbart- FL1: Förlåt? DH: Det heter områdesansvarig. Det hette fältassistent förut. Men det är ju planeringen inom skog och ta ut volymer och taktisk planering. FL1: Vad har du för telefonnummer? DH: FL1: Har du nå andra telefonnummer som du brukar? DH: Jag har en arbetstelefon men det numret kan inte jag i, utantill faktiskt. FL1: Finns det nå andra telefoner som du använder dig av? FL1: Ingen hemtelefon eller? FL1: Nej. Vad har du för adress? DH: Bredsel 69, Vidsele. FL1: Har du nån annan adress? FL1: Jag tänkte nå fritidsadress till nåt fritidshus eller så? DH: Nej, det är ju andra fastigheten som är Bredsel 24. Hä är fastighetsbeteckning. Så i Puottaure en stuga, har jag. Men den fastigheten ä 1, vad fasiken är det, jag kom, 1:21 kanske den heter, fastighetsbeteckningen. FL1: Vart fanns den? DH: I Puottaure. FL1: Puottaure. Fl2: Står den på dig, den stugan? DH: Jo. FL2: Ja. DH: Men jag är osäker om det är 1 21, jag tror det men jag om det inte är Bredsel ja. Jag är osäker på vad beteckningen är. Men jag har ett fritidshus där. FL2: Pottavara? DH: Puottaure. FL2: Puottaure.

2 FL1: Du, du har väl nån dator och så hemma tänker jag? Jag tänkte har du nån kod till den här datorn för att man ska kunna komma in i den? DH: -ohörbart- FL1: Det är bara on/off? FL1: Ja. Har du nån surfplatta? DH: Nej, ja, på jobbet har jag en surfplatta. Det är det enda. DH: Den är bara jobbrelaterad. FL1: Så den finns på jobbet? FL1: Det är ingenting som du tar hem? DH: Nja, jag har haft hem den men nu är den då på jobbet. FL1: Ja. DH: Jag har nyss fått den så jag har knappt hunnit använda den. Och den är ju till för och underlätta fältarbetet i skogen. FL1: Just det. Du, de här telefonerna som du nu har uppgivit telefonnummer till, har du nå koder till dom för och komma in i dom eller så? DH: Nja, pinkod. FL1. Mm. Vad har du för pinkod? DH: 9362 på en och så 1234 på en. FL1: Vilken är det 1234 på? DH: Arbets. FL1: Åtelkameror, är det nånting som du har? DH: Ja, jag har ju en åtelkamera. FL1: Vad har du för kod på den? DH: Ingen. FL1: Vart finns den åtelkameran då? DH: Den är i ju skogen. Vart i skogen? DH: Ja, på mina jaktmarker. FL1: Egna jaktmarker? FL1: Hade du nå frågor där kring åtelkameran eller? FL2: Äum, när du säger egna jaktmarker, vart pratar vi nånstans då? DH: Ovanför Vidsele. FL2: I anslutning till din fastighet eller? FL1: I det här ärendet som du är nu misstänkt i så där har det då förekommit hemligt telefonavlyssning. DH: Hmhm. FL1: Vad har du för komentar till det här? DH: Ingenting. FL1: Robert Edelbro, hur känner, vad har du för relation till honom? DH: Ja, det är en bekant. FL1: På vilket sätt, kan du beskriva? DH: Ja, vi har känt varandra hela livet egentligen. FL1: Så då kan du, är det nära bekant eller är det nån som du hälsar på ibland eller? DH: Ja, hälsa på ibland. FL1: Ja, nån som du umgås med?

3 DH: Ja, ibland. FL1. Mm. Hur umgås ni när ni umgås då? DH: Ja, vi träffas i stugan på sommaren ibland och så har jag följt han nån gång och hjälpt han med renarna. FL1: Och stugan, du säger att ni träffas i stugan är det i din stuga? DH: I Puottaure. FL1: Vilka fler än du och han är det då som är med när ni träffs så i stugan? DH: Ja, det är ju fam ibland är det jag själv och ibland är vi så har ju familjen är ju med. DH: Nån gång. FL1: Ja, just det. DH: Men dom brukar titta till, komma in och dricka kaffe ibland och så. FL1: Johan Lund, vad har du relation till honom? DH: Ja, det är ju, han är jag morbror till. FL1: Hmhm. DH: Så han har jag känt hela livet. FL1: Hur ser eran relation ut? DH: Ja, vi prata i telefon ibland och träffas på släktsammanhang och sånt där ibland. Som jag har berättat för dig så har det förekommit hemlig telefonavlyssning. Och i ett samtal eller precis, den 25/7 det är inget samtal, men den 25/7 mellan klockan 05:38 till 06:27 så då har det skickats 4 MMS från en åtelkamera till din telefon. Dom här MMS:en har varit en bild på en järv. Kan du berätta om det? ( Se bilaga) DH: Ja, det har jag fått. Och då låg jag och sov. Så det märkte jag, det upptäckte jag inte förräns flera timmar efter att det var en järv på åteln. FL1: Mm, kan du berätta mer? DH: Nja, hä är väl inte så mycket mer. FL1: Vad gjorde du med den här informationen som du fick? DH: Ingenting. FL1: Nej. Dom här MMS:en alltså, dom här bilderna på den här järven har ju även skickats till Robert. DH: Jaha. FL1: Vad är anledningen till att han får DH: Ja, det vet jag inte. FL1: samma bilder? DH: Det vet jag inte. FL1: Den här, den här kameran, vart finns den uppsatt, som du får bilderna ifrån? DH: På min jaktmark. Men i anslutning till din bostad? DH: Ja, det är ju kan det vara två och en halv tre mil ifrån. FL1: Vem fler än du är det som känner till den här kameran? DH: Ja, det är ju jag. FL1: Bara du? FL1: Men hur kan det då komma sig att Robert också får? DH: Jag vet inte. FL1: Kan du beskriva hur det går till när man får dom här bilderna från den här åteln? DH: Men det blippar till i telefon. För en som inte begrip, kan du beskriva hur man, hur det går till alltså, du har den

4 här kameran. Hur går det till från kameran till telefonen och? DH: Ja, det rör sig. Om det kommer ett djur och rör sig i närheten som inom en viss begränsat område så tar den kort. Och då skickas det, då har man programera den kameran till telefonen? FL1: Så skickas bilderna. FL2: Vems är kameran? DH: Ja, det är min. FL2: Vad är det för märke? DH: Ja, Uovision tror jag. FL1: Såna här kameror, får man sätta upp dom hur som? DH: Nej, jag tror inte man får det. Så det, med kameran det är jag, det får man väl inte göra. FL1: Utan vad krävs då? DH: Ja, egentligen vet jag inte exakt vad som krävs faktiskt. FL1: Vad är syftet med att du har satt upp en kamera? DH: Det var att jag skulle ha se om det var nå rävar på den där åteln. Det var syftet. FL1: Och då tänkte du, med dom rävarna? Vad tänkte du då? DH: Ja, bra å veta att dom är där. FL1: Ja. Östen, berätta om Östen. DH: Om Östen. Ja, han är en, en Östen jag känner är ju en, han är ju, han dog 2013 eller12. DH: Och han fick ju hjärnblödning -94 tror jag det var eller -95. Sen bodde han på hem fram till sin död. Vart halvsides förlamad och tappa talet och kunde inte gå. FL1: Vart bodde han? DH: Det är den enda Östen jag känner? FL1: Vart bodde han då? DH: Han bodde i Bredsel på en av fastigheterna jag köpt nu av, när han dog så ärvde hans systerdöttrar fastigheten och sen så satte dom ut det på försäljning så köpte jag det. FL1: Så det är en fast, ett ohörbart- DH: En fastighet. FL1: En fastighet som du har köpt? Hä ä Bredsele 1:24. FL1: 1:24? DH: Jo. FL1: I samtal från den 25/7 då har det framkommit att du tillsammans med Johan Lund har hanterat en död järv. Berätta om det. DH: Nej, det vet jag ingenting om. FL1: Du vet ingenting om det? FL1: Men ni pratar ju om det i samtalet. DH: Vilket samtal var det? FL1: Mm, det är ett samtal från den 25/7. DH: Jaha, jag har ingenting och säga. FL1: Vad är det som gör att du har ingenting och säga om det? DH: Nej, jag minns inte att vi har haft nå samtal. FL1: 25/7 klockan 11:40. Det är du och Robert som pratar med varandra i det samtalet. DH: Hm, det minns jag inte. FL2: Där du säger, "Johan ringde ju ja, kom till Östen, jaha, ta med hunden, ja, va fan alltså, ja men", Robert, "vad fan, min telefon det är för mycket grejer jag måste tömma den".

5 DH: Hm. FL2: Har du nå minne av det här? FL1: Det var även i det här samtalet framkommit under samtalet då, framkommit att du ska ha låtit din hund slita i den här järven. Där du berätta om hur din hund har slitit i järven. DH: Njae. FL2: "Sen drog vi ut skinnet och då var han ju och slet i det där" säger du. DH: Jag har ingenting och säga. FL1: Vad är anledningen till att du inte har någonting att säga? DH: Nej, jag minns det inte. FL1: Du minns inte samtalet? FL1: Du minns det inte heller nu när vi delger dig det? FL1: Du Tony, du har i det här samtalet har det även framkommit att du uppger vad den här järven väg. Du säger att" järven vägde 12 kilo". DH: Ha jag inget minne av. FL1: Men hur kan du ha den här informationen? DH: Nej, jag, jag vet int. Jag har inge minne av att det har hänt. FL1: Brukar, brukar du hantera många döda järvar? DH: Nej, aldrig. FL1: Aldrig. Då för mig är det väldigt underligt att man inte kommer ihåg det här tillfället i så fall. DH: Nej, ja har ingenting å säga. FL2: Vad hände vid Östen? DH: När då? FL2: Den 25 juli. DH: Jag vet int. FL1: Är det nån annan i din familj som använder din telefon? DH: Nej, det tror jag inte. FL1: I så fall vem skulle det kunna vara? DH: Men det är i såna fall endas min sambo men hon använder ju inte, det är ju bara jag som använder den. DH: Vad jag vet. FL2: Har du hanterat en järv vid Östen? FL2: I samma samtal då från den 25:e så säger du,"jag såg bara ett skinn men va fan, är den lillfan, sa jag. Nej, sa han det är en järv. Men va fan, och då såg jag ju kroppen, den var inte så stor inte men ändå". Hur kommer det sig att du säger det här? DH: Jag vet inte. FL2: Åteln, är den registrerad? FL2: Vem är det som åtlar på åteln? DH: Nej, det är jag. FL2: Bara du? FL1: Har du nånting annat du vill säga, berätta?

6 FL1: Lars, nå frågor? ADV: Nej. FL1: Då avslutar vi förhöret och klockan är 09:20.

FL1: Anneli Ackemo FL2: Sofia Karlsson DH: Johan Lund ADV: Jens Arnhof

FL1: Anneli Ackemo FL2: Sofia Karlsson DH: Johan Lund ADV: Jens Arnhof FL1: Anneli Ackemo FL2: Sofia Karlsson DH: Johan Lund ADV: Jens Arnhof FL1: Johan, du ska delges misstanke för grovt jaktbrott under tiden den 25 juli 2016 då du ska ha skjutit en järv i området kring

Läs mer

FL1: Sofia Karlsson FL2: Anneli Ackemo DH: Robert Edelbro ADV: Jonas Westerlund

FL1: Sofia Karlsson FL2: Anneli Ackemo DH: Robert Edelbro ADV: Jonas Westerlund FL1: Sofia Karlsson FL2: Anneli Ackemo DH: Robert Edelbro ADV: Jonas Westerlund FL1: Så jag tänkte jag börja, som du ser här så är det ju två misstankar som du är misstänkt för så vi ska börja med den

Läs mer

FL1: Sofia Karlsson FL2: Anneli Ackemo DH: Robert Edelbro Adv: Jonas Vesterlund

FL1: Sofia Karlsson FL2: Anneli Ackemo DH: Robert Edelbro Adv: Jonas Vesterlund FL1: Sofia Karlsson FL2: Anneli Ackemo DH: Robert Edelbro Adv: Jonas Vesterlund FL: Är det nånting som du vill säga sen tidigare förhör Robert, som du vill tillägga eller? DH: Nej, jag vet inte. FL: Inget

Läs mer

FL1: jag påstår att det döda djuret är en järv. Vad säger du om det Johan?

FL1: jag påstår att det döda djuret är en järv. Vad säger du om det Johan? FL1: Anneli Ackemo FL2: Sofia Karlsson DH: Johan Lund ADV. Jens Arnhof FL1: Så Johan något att säga sedan förra förhöret? Någonting som du vill berätta för oss? FL1: Nej. I förra förhöret så uppgav du

Läs mer

FL1: Anneli Ackemo FL2: Sofia Karlsson DH: Rune Stokke ADV: Lisa Länta

FL1: Anneli Ackemo FL2: Sofia Karlsson DH: Rune Stokke ADV: Lisa Länta FL1: Anneli Ackemo FL2: Sofia Karlsson DH: Rune Stokke ADV: Lisa Länta FL1: Du delgavs i förra förhöret att det har förekommit hemlig telefonavlyssning. FL1: Och i det här förhöret så ska du få lyssna

Läs mer

FL1: Anneli Ackemo FL2: Sofia Karlsson KJ: Kristoffer Josefsson DH: Johan Lund ADV: Jens Arnhof

FL1: Anneli Ackemo FL2: Sofia Karlsson KJ: Kristoffer Josefsson DH: Johan Lund ADV: Jens Arnhof FL1: Anneli Ackemo FL2: Sofia Karlsson KJ: Kristoffer Josefsson DH: Johan Lund ADV: Jens Arnhof FL1: Johan, misstankarna mot dig kvarstår, de som du har delgivits tidigare. Vad har du för inställning till

Läs mer

DH: Urban Edelbro FL: Sofia Karlsson FL2: Anneli Ackemo ADV: Lennart Wiklund

DH: Urban Edelbro FL: Sofia Karlsson FL2: Anneli Ackemo ADV: Lennart Wiklund DH: Urban Edelbro FL: Sofia Karlsson FL2: Anneli Ackemo ADV: Lennart Wiklund FL: Jag ska delge dig en ny misstanke. Du är misstänkt för grovt jaktbrott den 3 juni 2016 genom att uppsåtligen ha jagat och

Läs mer

FL1: Sofia Karlsson FL2: Anneli Ackemo DH: Robert Edelbro Adv: Jonas Vesterlund

FL1: Sofia Karlsson FL2: Anneli Ackemo DH: Robert Edelbro Adv: Jonas Vesterlund FL1: Sofia Karlsson FL2: Anneli Ackemo DH: Robert Edelbro Adv: Jonas Vesterlund FL1: Då ska jag börja med och informera dig om att den misstanken som du delgavs i förra förhöret den kvarstår. Har du nån

Läs mer

DH: Robert Edelbro FL: Sofia Karlsson FL2: Anneli Ackemo ADV: Jonas Westerlund

DH: Robert Edelbro FL: Sofia Karlsson FL2: Anneli Ackemo ADV: Jonas Westerlund DH: Robert Edelbro FL: Sofia Karlsson FL2: Anneli Ackemo ADV: Jonas Westerlund FL: Jag ska delge dig misstanke om olaga vapeninnehav genom att du i din bostad innehaft följande ett repeterkulgevär av märket

Läs mer

FL: Sofia Karlsson FL2: Anneli Ackemo DH: Urban Edelbro Adv: Lennart Wiklund

FL: Sofia Karlsson FL2: Anneli Ackemo DH: Urban Edelbro Adv: Lennart Wiklund FL: Sofia Karlsson FL2: Anneli Ackemo DH: Urban Edelbro Adv: Lennart Wiklund FL: Jag ska börja med att informera dig om att den misstanke som du delgavs vid det förra förhöret den står kvar, så att du

Läs mer

FL1: Anneli Ackemo FL2: Sofia Karlsson DH: Rune Stokke ADV: Lisa Länta

FL1: Anneli Ackemo FL2: Sofia Karlsson DH: Rune Stokke ADV: Lisa Länta FL1: Anneli Ackemo FL2: Sofia Karlsson DH: Rune Stokke ADV: Lisa Länta FL1: Rune du ska delges misstanke om brott mot vapenlagen genom att i din bostad inneha ammunition, 15 patroner kaliber 30-06 på hylla

Läs mer

Killen i baren - okodad

Killen i baren - okodad Killen i baren - okodad 1. R: (Säger sitt namn och hälsar välkommen.) K: Tack. Ja, e hmm jag tänkte väl bara säga så här att det känns djävligt konstigt å vara här. Jag brukar gå till doktorn när jag...

Läs mer

FL1: Anneli Ackemo FL2: Sofia Karlsson DH: Rune Stokke ADV: Lisa Länta

FL1: Anneli Ackemo FL2: Sofia Karlsson DH: Rune Stokke ADV: Lisa Länta FL1: Anneli Ackemo FL2: Sofia Karlsson DH: Rune Stokke ADV: Lisa Länta FL1: Rune, misstanken mot dig som du delgavs tidigare den kvarstår så jag tänker fråga dig om din inställning. DH: Nää ja ä int, jag

Läs mer

FL:Sofia Karlsson FL2: Anneli Ackemo DH: Kjell Sundvall

FL:Sofia Karlsson FL2: Anneli Ackemo DH: Kjell Sundvall FL:Sofia Karlsson FL2: Anneli Ackemo DH: Kjell Sundvall FL: Jag tänkte Kjell du ska få berätta, du jobbar ju på Länsstyrelsen i Norrbottens län så jag tänkte att du får börja med att beskriva vad du har

Läs mer

Killen i baren. 2.R: Okej, så du är inte här riktigt för att du själv vill det. (Komplex reflektion; Empati+)

Killen i baren. 2.R: Okej, så du är inte här riktigt för att du själv vill det. (Komplex reflektion; Empati+) Killen i baren Målbeteende: Att minska alkoholkonsumtion 1.R: (Säger sitt namn och hälsar välkommen) (Okodat) K: Tack. Ja, e hmm... jag tänkte väl bara säga så här att det känns djävligt konstigt att vara

Läs mer

TRO. Paula Rehn-Sirén. Här nedan finns de tre första scenerna ur pjäsen TRO. Kontakta författaren ifall du vill läsa pjäsen i sin helhet.

TRO. Paula Rehn-Sirén. Här nedan finns de tre första scenerna ur pjäsen TRO. Kontakta författaren ifall du vill läsa pjäsen i sin helhet. Här nedan finns de tre första scenerna ur pjäsen TRO. Kontakta författaren ifall du vill läsa pjäsen i sin helhet. TRO Paula Rehn-Sirén Personer: Tove Robert Olivia DEL 1 (Vi befinner oss i ett trevåningshus.

Läs mer

hennes kompisar, dom var bakfulla. Det första hon säger när jag kommer hem är: -Vart har du varit? - På sjukhuset Jag blev så ledsen så jag började

hennes kompisar, dom var bakfulla. Det första hon säger när jag kommer hem är: -Vart har du varit? - På sjukhuset Jag blev så ledsen så jag började Blodfrost Värsta samtalet jag någonsin fått. Det hände den 19 december. Jag kunde inte göra någonting, allt stannade, allt hände så snabbt. Dom berättade att han var död, och allt började så här: Det var

Läs mer

Nya lägenhetsregistret

Nya lägenhetsregistret Femkampsgatan 2A Fastighetsbeteckning: Lunden 50:4 57 1001 58 1002 67 1101 68 1102 77 1201 78 1202 87 1301 88 1302 97 1401 Femkampsgatan 2B Fastighetsbeteckning: Lunden 50:4 59 1001 60 1002 69 1101 70

Läs mer

Mitt Jobb svenska som andraspråk

Mitt Jobb svenska som andraspråk Sara elektriker AV-nummer 41511tv 2 Programvinjett /Sara är i en lägenhet, hon spikar, borrar och monterar./ SARA elektriker. Jag är utbildad starkströmselektriker. Jag har ju alltid gillat mycket tekniska

Läs mer

Författare: Thea kjellström och Julia Ahola

Författare: Thea kjellström och Julia Ahola Författare: Thea kjellström och Julia Ahola Klass 5a har bestämt att fredag den 13 då ska dom sova över på skolan. Alla är hemma och packar och dom ska mötas vid Rimini klockan 5. Nu går dom in i skolan

Läs mer

Kapitel 1 - Hej Hej! Jag heter Lola. Och jag är 10 år och går på vinbärsskolan som ligger på Gotland. Jag går i skytte och fotboll. Jag älskar min bästa vän som heter Moa. Jag är rädd för våran mattant

Läs mer

Drogad. AHHH! skrek Tim. Vad har hänt! skrek jag. Det är någon som har kört av vägen och krockat med ett träd! Men ring 112! Ge mig min mobil da!

Drogad. AHHH! skrek Tim. Vad har hänt! skrek jag. Det är någon som har kört av vägen och krockat med ett träd! Men ring 112! Ge mig min mobil da! Drogad Det var en helt vanlig lördags morgon, klockan var 4:33 det var kallt och snöade ute. Idag skulle jag och min pojkvän åka på skidresa i en vecka i Lindvallen, det är första gången för min pojkvän

Läs mer

Man löser inte problem genom att undvika dem. Man måste prata. Även om det är jobbigt måste man prata. -Gör det ont? -Nej. Kan vi inte åka hem?

Man löser inte problem genom att undvika dem. Man måste prata. Även om det är jobbigt måste man prata. -Gör det ont? -Nej. Kan vi inte åka hem? Sidan 1 av 12 NORDEN I BIO 2007 FILM: FÖRÄLDRAMÖTET (Sverige, 2003) SVENSK TEXT 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Man löser inte problem genom att undvika dem. Man måste prata. Även om det

Läs mer

TÖI ROLLSPEL F 006 Sidan 1 av 6 Försäkringstolkning

TÖI ROLLSPEL F 006 Sidan 1 av 6 Försäkringstolkning ÖI ROLLSPEL F 006 Sidan 1 av 6 Försäkringstolkning Ordlista försäkringsbesked förmåner rättigheter gravid graviditet föräldrapenning förlossning havandeskapspenning värk yrsel omplacera omplacering sysselsättning

Läs mer

1 december B Kära dagbok!

1 december B Kära dagbok! 1 december B Kära dagbok! (Fast egentligen är det ju ingen dagbok, utan en blå svenskaskrivbok från skolan. Jag bad fröken om en ny och sa att jag hade tappat bort den andra. Sen kan jag bara säga att

Läs mer

TÖI ROLLSPEL F 001 1 (6) Försäkringstolkning. Ordlista

TÖI ROLLSPEL F 001 1 (6) Försäkringstolkning. Ordlista ÖI ROLLSPEL F 001 1 (6) Försäkringstolkning Ordlista arbetsskada operationsbord såg (subst.) ta sig samman arbetsledning anmäla skadan överhängande nerv sena sönderskuren samordningstiden olyckshändelse

Läs mer

Hälsa och välbefinnande hos barn och ungdomar som har en förälder med progredierande neurologisk sjukdom

Hälsa och välbefinnande hos barn och ungdomar som har en förälder med progredierande neurologisk sjukdom Hälsa och välbefinnande hos barn och ungdomar som har en förälder med progredierande neurologisk sjukdom Ulrika Ferm, Margaretha Jenholt Nolbris, Annikki Jonsson, Petra Linnsand och Stefan Nilsson, 2014

Läs mer

Marcus bröt nacken blev tvillingpappa 11 april 2015

Marcus bröt nacken blev tvillingpappa 11 april 2015 Marcus bröt nacken blev tvillingpappa 11 april 2015 För knappt sex år sedan förändrades allt för Marcus Johansson, 33, och Hanna Sundewall, 30, från Blomstermåla. Marcus bröt nacken i en dykolycka och

Läs mer

Sagan om Kalle Kanin en Metafor för entreprenörer

Sagan om Kalle Kanin en Metafor för entreprenörer 2009-04-16 Sid: 1 (7) Sagan om Kalle Kanin en Metafor för entreprenörer Det var en gång en kanin som hette Kalle. Han bodde på en grön äng vid en skog, tillsammans med en massa andra kaniner. Kalle hade

Läs mer

Efter att jag byggt mitt bo är jag väldigt hungrig, efter långt slit märker jag att det inte finns något på stranden så jag hugger mer material så

Efter att jag byggt mitt bo är jag väldigt hungrig, efter långt slit märker jag att det inte finns något på stranden så jag hugger mer material så Ön av Gabbe KAPITEL 1 Jag sitter på ett plan och lyssnar på Arne alligator så hör jag en smäll. Alla skriker: AAAAAAAAA` Jag förstår att något hemskt håller på att hända. Plötsligt ser jag brandrök och

Läs mer

El-cykeln. Text: Vase &Fuglsang Översättning: Lennart Jensen, augusti 2014 Bearbetat: Helsingborgsrevyn, november 2014

El-cykeln. Text: Vase &Fuglsang Översättning: Lennart Jensen, augusti 2014 Bearbetat: Helsingborgsrevyn, november 2014 El-cykeln Text: Vase &Fuglsang Översättning: Lennart Jensen, augusti 2014 Bearbetat: Helsingborgsrevyn, november 2014 En medelålders kvinna () står i vardagsrummet. Det finns en soffa med bord och en golvlampa.

Läs mer

Kapitel 2 Övernattning

Kapitel 2 Övernattning Kapitel 1 Sommarlov Det var den tolfte juni, jag hade precis fått sommarlov och firade det med en glass med mina två bästa kompisar, Maj och Isabell. Efter glassen satt vi och pratade på en bänk i parken.

Läs mer

Kapitel 7 Betala räkningar

Kapitel 7 Betala räkningar ÖVNINGAR Privatekonomi på enkel svenska Kapitel 7 Betala räkningar Film 1: Inledning En man pratar med sin fru De sitter hemma i vardagsrummet Mannen ska betala räkningar Han tycker att det tar tid Frun

Läs mer

Ja jag la bort den sa mamma. Den ligger i mitt rum sa mamma. Kan du vara kvar i luren? En liten stund sa mamma. Men pappa är ju borta i en månad och

Ja jag la bort den sa mamma. Den ligger i mitt rum sa mamma. Kan du vara kvar i luren? En liten stund sa mamma. Men pappa är ju borta i en månad och Jag och min morbror. Jag var hemma själv och satt i soffan. Jag har inget och göra. Vart är tv kontrollen någonstans? Har mamma tagit bort kontrollen? Jag får väl leta sa jag med en suck. Ring ring, är

Läs mer

2

2 Bilaga 1 1 2 3 4 5 6 Bilaga 2 Frågor till studenterna i SFBX04 inför den muntliga examinationen 1. Hur länge har du vistats/bott i Sverige? 2. Varifrån kommer du? Vilket är ditt modersmål? 3. Vilken är

Läs mer

Utskrift av inspelat samtal hos Arbetsförmedlingen

Utskrift av inspelat samtal hos Arbetsförmedlingen BJÖRN L BERGLUND UTSKRIFT AV SAMTAL HOS AF 1 (9) Utskrift av inspelat samtal hos Arbetsförmedlingen Samtalet ägde rum hos Arbetsförmedlingen i Sollentuna tisdag 13 juni 2006 kl. 11.00 Inspelningen är cirka

Läs mer

MORDET : vid polisstationen, telefonen ringer och Anders svarar. - Hej du har kommit till Polisstationen vad har hänt?

MORDET : vid polisstationen, telefonen ringer och Anders svarar. - Hej du har kommit till Polisstationen vad har hänt? MORDET Carl går upp för trappan och sätter sig vid datorn. Det har varit en jobbig och slitsam dag. Han går in på datorn och kollar sina mejl. Han hör ett brummande och kollar ut och där står en motorcykel

Läs mer

TÖI Rollspel F 002 Sidan 1 av 5 Försäkringstolkning

TÖI Rollspel F 002 Sidan 1 av 5 Försäkringstolkning ÖI Rollspel F 002 Sidan 1 av 5 Försäkringstolkning Ordlista pensionsfrågor ålderspension premiepension inkomstrelaterad pension förtidspension allmänna pensionssystemet förvärvsarbetande kärlkramp sjukbidrag

Läs mer

TÖI ROLLSPEL C 002 Sidan 1 av 8 Vardagsjuridik

TÖI ROLLSPEL C 002 Sidan 1 av 8 Vardagsjuridik TÖI RLLSPEL C 002 Sidan 1 av 8 Vardagsjuridik rdlista personundersökning förordna 7-undersökning rättspsykiatrisk klinik försöksutskriven övergångshem gulsot knark olaga hot förundersökningsprotokoll underhållsbidrag

Läs mer

Utredning med anledning av rapporterad brist i omsorg, brist i tillsyn enligt 24 b LSS (Lex Sarah)

Utredning med anledning av rapporterad brist i omsorg, brist i tillsyn enligt 24 b LSS (Lex Sarah) UTREDNING 1 (5) Vår handläggare Lars Olsson, utredare Ert datum Er beteckning Utredning med anledning av rapporterad brist i omsorg, brist i tillsyn enligt 24 b LSS (Lex Sarah) Bakgrund Den 23 januari

Läs mer

Det gick faktiskt bra. Och dina tips som du gav mig innan resan var väldigt användbara. Du sa till exempel att jag inte skulle ta med för mycket

Det gick faktiskt bra. Och dina tips som du gav mig innan resan var väldigt användbara. Du sa till exempel att jag inte skulle ta med för mycket Efter semestern Hej Mikaela! Hej Joanna! Hur har du haft det på din semester? Vi har haft det jättebra! Var var ni nånstans? Vi var i Turkiet. Ja, just det, du berättade ju. Och du var lite orolig för

Läs mer

Kapitel 1 Hej. Jag heter Max. Jag är 10 år gammal. Jag går på Rävskolan. Jag gillar tv och dataspel.

Kapitel 1 Hej. Jag heter Max. Jag är 10 år gammal. Jag går på Rävskolan. Jag gillar tv och dataspel. Kapitel 1 Hej Jag heter Max. Jag är 10 år gammal. Jag går på Rävskolan. Jag gillar tv och dataspel. Kalle är min bästis. Vi går i samma klass. Kalle har massor av coola tv och dataspel. Jag är rädd för

Läs mer

Frågor om nätmobbning

Frågor om nätmobbning Frågor om nätmobbning Definition av nätmobbning En person är nätmobbad när hon eller han, flera gånger blir utsatt för elaka handlingar på mobilen, datorn eller surfplattan. Det kan röra sig om antingen

Läs mer

Genomförandeplan. Min vilja

Genomförandeplan. Min vilja Genomförandeplan Min vilja 1 LSS LSS ska stödja personer med funktionsnedsättning att leva som andra. LSS ger rätt till stöd och service till personer med stora funktionsnedsättningar. Personer med funktionsnedsättning

Läs mer

Lektion Svenska för internationella studenter och forskare, kurs 1

Lektion Svenska för internationella studenter och forskare, kurs 1 Lektion 5-2016 Svenska för internationella studenter och forskare, kurs 1 Dagens dikt Idag är det onsdag. Vi studerar svenska. Igår var det tisdag och det regnade inte. Då studerade vi också svenska. men

Läs mer

Protokollbilaga. Delgiven information om förenklad delgivning vid ett personligt möte genom att skriftlig information överlämnats

Protokollbilaga. Delgiven information om förenklad delgivning vid ett personligt möte genom att skriftlig information överlämnats Protokollbilaga Åklnr AM-89256-16 Signerat av Enhet Polisregion Nord, Grova brott 1 PO Västerbotten Signerat datum Handläggare (Protokollförare) Inspektör Anneli Ackemo Bitr. handläggare Inspektör Sofia

Läs mer

DAVID. BITTAN Jaha. Ja så kan man ju också lösa're, men va säger tjejerna då? CASPAR

DAVID. BITTAN Jaha. Ja så kan man ju också lösa're, men va säger tjejerna då? CASPAR (Kommer in på scenen igen.) Men har ni bara en säng pojkar? Den var ju väldigt stor visserligen, nästan som en dubbelsäng. Men var sover döh David? Alltså vi...alltså jag...jag menar... (Slår ihop händerna,

Läs mer

jonas karlsson det andra målet

jonas karlsson det andra målet jonas karlsson det andra målet noveller wahlström & widstrand 064802Det andra målet.orig.indd 3 12/21/06 3:03:00 PM Wahlström & Widstrand www.wwd.se Jonas Karlsson 2007 Tryck: GGP Media GmbH, Tyskland

Läs mer

Förundersökningsprotokoll

Förundersökningsprotokoll Förundersökningsprotokoll Åklnr AM-89256-16 Signerat av Enhet Polisregion Nord, Grova brott 1 PO Västerbotten Handläggare (Protokollförare) Inspektör Anneli Ackemo Bitr. handläggare Inspektör Sofia Karlsson

Läs mer

Nja, man vet inte riktigt hur lång tid det tar men om en stund är det nog din tur! Hur mår du? Vill du ha en tablett eller nåt?!

Nja, man vet inte riktigt hur lång tid det tar men om en stund är det nog din tur! Hur mår du? Vill du ha en tablett eller nåt?! $.87(1 AKUTEN Introduktion: Det här dramat handlar om mannen som låg vid Betesdadammen och väntade på att få hjälp ned i en bassäng. Det var nämligen så att när vattnet kom i rörelse så hade vattnet en

Läs mer

J tillfrågas om varför hon nu, så här långt efteråt, velat anmäla sig själv för hon ljugit om våldtäkten som Lars Tovsten dömdes för?

J tillfrågas om varför hon nu, så här långt efteråt, velat anmäla sig själv för hon ljugit om våldtäkten som Lars Tovsten dömdes för? Lars Tovsten Från: Josefine Svensson Skickat: den 8 december 2012 17:10 Till: Lars.tovsten@gmail.com Ämne: Re: Förhöret... Här kommer kopian. Den 30 okt 2012 15:46 skrev

Läs mer

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert Ökpojken Mitt i natten så vaknar Hubert han är kall och fryser. Han märker att ingen av familjen är där. Han blir rädd och går upp och kollar ifall någon av dom är utanför. Men ingen är där. - Hallå är

Läs mer

Hörmanus. 1 Ett meddelande. A Varför kommer hon för sent? B Vem ska hon träffa?

Hörmanus. 1 Ett meddelande. A Varför kommer hon för sent? B Vem ska hon träffa? 1 Ett meddelande Lyssna på meddelandet. Sätt kryss för rätt svar. Du får lyssna två gånger. Hej Peter! Jag är lite försenad. Jag hinner inte komma till klockan sex. Jag måste köra mamma till ögonläkaren.

Läs mer

Användarnas upplevelser av meråpne bibliotek. Lisa Engström, PhD-studerande, Institut for Informationsstudier

Användarnas upplevelser av meråpne bibliotek. Lisa Engström, PhD-studerande, Institut for Informationsstudier 30/11/2018 1 Jag tycker det är skönt att man inte behöver känna den här tidspressen om att det stänger och dom stänger liksom, det brukar alltid vara tidspress. De stänger sju idag, de stänger fyra idag,

Läs mer

Protokollbilaga. Delgiven information om förenklad delgivning vid ett personligt möte genom att skriftlig information överlämnats

Protokollbilaga. Delgiven information om förenklad delgivning vid ett personligt möte genom att skriftlig information överlämnats Protokollbilaga Åklnr AM-89256-16 Signerat av Enhet Polisregion Nord, Grova brott 1 PO Västerbotten Handläggare (Protokollförare) Inspektör Anneli Ackemo Bitr. handläggare Inspektör Sofia Karlsson Undersökningsledare

Läs mer

Eva Bernhardtson Louise Tarras. Min mening. Bildfrågor (diskutera)

Eva Bernhardtson Louise Tarras. Min mening. Bildfrågor (diskutera) Eva Bernhardtson Louise Tarras Min mening Bildfrågor (diskutera) Folkuniversitetets förlag Box 2116 SE-220 02 Lund tel. 046-14 87 20 www.folkuniversitetetsforlag.se info@folkuniversitetetsforlag.se Information

Läs mer

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Innehållsförteckning. Kapitel 1 Innehållsförteckning Kapitel 1, Zara: sid 1 Kapitel 2, Jagad: sid 2 Kapitel 3, Slagna: sid 3 Kapitel 4, Killen i kassan: sid 5 Kapitel 5, Frågorna: sid 7 Kapitel 6, Fångade: sid 8 Kapitel 1 Zara Hej, mitt

Läs mer

God dag. Jag skulle behöva tala med någon assistent eller så, som kan hjälpa mig med ett problem jag har fått. Det gäller sjukpenning.

God dag. Jag skulle behöva tala med någon assistent eller så, som kan hjälpa mig med ett problem jag har fått. Det gäller sjukpenning. TÖI ROLLSPEL F 007 Sidan 1 av 5 Försäkringstolkning Ordlista sjukpenning inskriven komplettering diskbråck sjukanmälan distriktsläkarmottagning utbetalningskort registerkort nyinflyttad datan personnummer

Läs mer

4. Sykepleieren: Men du är stark och frisk, så det kommer att ordna sig, och så tar det ju lite tid

4. Sykepleieren: Men du är stark och frisk, så det kommer att ordna sig, och så tar det ju lite tid Svensk utskrift till film Motiverende Intervju Hjemmetjeneste, kvinne 66, Motiverende samtale Medverkande Pia Walker skådespelare och Tom Barth psykolog Filmen producerad av KoRus- Øst Kompetansesenter

Läs mer

DH: Urban Edelbro FL: Sofia Karlsson FL2: Anneli Ackemo ADV: Lennart Wiklund

DH: Urban Edelbro FL: Sofia Karlsson FL2: Anneli Ackemo ADV: Lennart Wiklund DH: Urban Edelbro FL: Sofia Karlsson FL2: Anneli Ackemo ADV: Lennart Wiklund FL: Jag ska delge dig misstanke om olaga vapeninnehav genom att du i din bostad innehaft följande: En pistol av märket High

Läs mer

Vardag Äldreboendet Björkgården

Vardag Äldreboendet Björkgården ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN CHRISTINA WAHLDÉN ORDLISTA Kapitel 2 tegel (sida 7, rad 5) bränd lera bråttom (sida 7, rad 8) inte mycket tid Kapitel 3 bingo (sida 10, rad 3) ett spel minne (sida 11, rad 7)

Läs mer

#Killmiddag För kollegor

#Killmiddag För kollegor För kollegor Kollegornas #killmiddag är en satsning från jämlikhetsstiftelsen Make Equal. Ambitionen med kollegornas #killmiddag är att ge killar och män chansen att börja med sig själva i kampen för ett

Läs mer

Telefonsamtal Västtyska ambassaden 24/4-1975 1. Lutz Taufer och Ingrid Stoecker 2. Lutz Taufer och Ingrid Stoecker

Telefonsamtal Västtyska ambassaden 24/4-1975 1. Lutz Taufer och Ingrid Stoecker 2. Lutz Taufer och Ingrid Stoecker Telefonsamtal Västtyska ambassaden 24/4-1975 1. Lutz Taufer och Ingrid Stoecker Kommando Holger Meins. Det här är fru Stoecker. Vi har två läkare här. Min man är inte helt frisk. Kan ni inte byta ut honom

Läs mer

Den försvunna diamanten

Den försvunna diamanten Den försvunna diamanten Jag sitter utanför museet i London, jag ser en man gå lite misstänksamt ut genom dörren. Jag går in på museet och hör att personalen skriker och säger att diamanten är borta. Diamanten

Läs mer

Den kidnapade sångerskan. Anna, Camille och Axel

Den kidnapade sångerskan. Anna, Camille och Axel Den kidnapade sångerskan Anna, Camille och Axel kapitel 1 Här får ni träffa Fru Gurka Kapitel 2 Fru Gurka får ett bråt Hej, jag heter fru Gurka och är dektektiv på fritiden. Jag är på jobbet och sitter

Läs mer

Kurt qvo vadis? 2007-01-11. Av Ellenor Lindgren

Kurt qvo vadis? 2007-01-11. Av Ellenor Lindgren qvo vadis? 2007-01-11 Av Ellenor Lindgren SCEN 1 HEMMA Publikinsläpp. tar emot publiken och förklarar att slagit huvudet. har bandage runt huvudet och ligger och ojar sig på scenen. leker och gör skuggspel.

Läs mer

(Johanna och Erik pratar mycket bred skånska.) Johanna. Erik. Men måste vi verkligen? Johanna. Erik. Klart jag gör. Johanna

(Johanna och Erik pratar mycket bred skånska.) Johanna. Erik. Men måste vi verkligen? Johanna. Erik. Klart jag gör. Johanna ( och pratar mycket bred skånska.) Jag är en främling i detta land, men detta land är ingen främling i mig! Men måste vi verkligen? Vet du vem som sa så? Klart jag gör. Vet du vem som kände sig som en

Läs mer

Lässtrategier för att avkoda och förstå olika texter. Sökläsning och läsning mellan raderna. (SV åk 7 9)

Lässtrategier för att avkoda och förstå olika texter. Sökläsning och läsning mellan raderna. (SV åk 7 9) SIDAN 1 Lärarmaterial Vad handlar boken om? Mateo och Bim har en hemlighet. De kan prata med djur. Mateo är så glad för han och hans mamma har köpt en katt från Djurens vänner, Charlie. Charlie måste gå

Läs mer

Max, var är du? LÄSFÖRSTÅELSE MARIA FRENSBORG ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN

Max, var är du? LÄSFÖRSTÅELSE MARIA FRENSBORG ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN MARIA FRENSBORG LÄSFÖRSTÅELSE kapitel 1 scouterna(sid 3, rad 8), grupp för ungdomar som tycker om naturen försvunnen (sid 3, rad10), borta parkeringen (sid 4, rad 1), där man

Läs mer

Varför??? För om han säger ja så kan vi snoka runt och se om vi hittar några bevis på att de kommer tillbaka,idiot!!!

Varför??? För om han säger ja så kan vi snoka runt och se om vi hittar några bevis på att de kommer tillbaka,idiot!!! !!!!!!! mullvadarnas näste Jag, John & Diana skulle träffas i en gränd på NewYorkgatan. När John och Diana hade kommit till gränden sa John Vad gör vi här??? Jag stirrade på John som ett levande frågetecken,

Läs mer

Av: Nils Åkerblom AV NILS ÅKERBLOM

Av: Nils Åkerblom AV NILS ÅKERBLOM AV NILS ÅKERBLOM KAPITEL 1 Skolan börjar Hej jag heter Joel Nilsson. Jag är 10 år och gillar att spela fotboll. Jag går på Talbacka skolan. Jag har ganska mörkt hår och är 140 cm lång. Jag har en kompis

Läs mer

Hur lånar jag på biblioteket?

Hur lånar jag på biblioteket? Bibliotekets startsida / Hur lånar jag på biblioteket? Hur lånar jag på biblioteket? På biblioteket kan du låna böcker, filmer, cd-skivor, tidskrifter och annat. För att låna behöver du ett bibliotekskort.

Läs mer

Facit Spra kva gen B tester

Facit Spra kva gen B tester Facit Spra kva gen B tester En stressig dag B 1 Pappan (mannen) låser dörren. 2 Han handlar mat efter jobbet. 3 Barnen gråter i affären. 4 Han diskar och tvättar efter maten. 5 Han somnar i soffan. C 1

Läs mer

Jonathan Lehtonen DEREALISATION

Jonathan Lehtonen DEREALISATION Jonathan Lehtonen DEREALISATION 1. Ett rum med en hatthylla. och ligger/står intill varandra på scen. Jag kom undan. Jag kom undan med det. Jag gjorde det och jag kom undan. Jag är en hjälte. En hjälte!

Läs mer

Bedömda elevexempel i årskurs 4 6

Bedömda elevexempel i årskurs 4 6 LÄSA 1 5 Bedömda elevexempel i årskurs 4 6 EN DEL AV BYGGA SVENSKA ETT BEDÖMNINGSSTÖD FÖR NYANLÄNDA ELEVERS SPRÅKUTVECKLING 1 SAMTAL OM EN FABEL 1 UPPGIFT I ett ämnesöverskridande temaarbete om däggdjur

Läs mer

Medverkande: Lasxha Yoganathan Uppläsningar ur Upanishaderna och Bhagavad-Ghita av Cecilia Frode och Magnus Krepper

Medverkande: Lasxha Yoganathan Uppläsningar ur Upanishaderna och Bhagavad-Ghita av Cecilia Frode och Magnus Krepper INDISKA BERÄTTELSER DEL 10 KARMAN Reportageprogram av Tove Jonstoij Medverkande: Lasxha Yoganathan Uppläsningar ur Upanishaderna och Bhagavad-Ghita av Cecilia Frode och Magnus Krepper Indiska Berättelser

Läs mer

Gjord av Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5

Gjord av Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5 Gjord av Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5 Kapitel 2 - Brevet 6-7 Kapitel 3 - Nycklarna 8-9 Kapitel 4 - En annan värld 10-11 Albin Kapitel 5 - En annorlunda vän 12-13 Kapitel 6 - Mitt uppdrag 14-15 Kapitel 7 -

Läs mer

SEX MOT ERSÄTTNING BLAND UNGA SOM BRYTER MOT HETERONORMEN. Mina Gäredal Edward Summanen

SEX MOT ERSÄTTNING BLAND UNGA SOM BRYTER MOT HETERONORMEN. Mina Gäredal Edward Summanen SEX MOT ERSÄTTNING BLAND UNGA SOM BRYTER MOT HETERONORMEN Mina Gäredal Edward Summanen Unga hbtq-personer som har sex mot ersättning Från Osynliga synliga aktörer 13 personer mellan 15 och 25 år som inte

Läs mer

Kap 1 hej. Hej jag heter William Peterson. Jag är 10 år gammal och jag är cool. Jag bor i Alafors och jag har 5 syskon. Jag går på MK- skolan.

Kap 1 hej. Hej jag heter William Peterson. Jag är 10 år gammal och jag är cool. Jag bor i Alafors och jag har 5 syskon. Jag går på MK- skolan. Kap 1 hej Hej jag heter William Peterson. Jag är 10 år gammal och jag är cool. Jag bor i Alafors och jag har 5 syskon. Jag går på MK- skolan. Min bästa vän heter Emil, Emil gillar fotboll och innebandy.

Läs mer

SKRIVÖVNINGAR NAMN... Psst... du får gärna fylla i med lite färg inte bara här, utan på alla övningssidor!

SKRIVÖVNINGAR NAMN... Psst... du får gärna fylla i med lite färg inte bara här, utan på alla övningssidor! SKRIVÖVNINGAR Psst... du får gärna fylla i med lite färg inte bara här, utan på alla övningssidor! Du kan börja att skriva på din övningssida och sedan fortsätta på ett eget papper, så att du får plats

Läs mer

Hemliga Clowndocka Yara Alsayed

Hemliga Clowndocka Yara Alsayed Hemliga Clowndocka Yara Alsayed - Olivia vakna! Du kommer för sent till skolan, ropade mamma. - Ja jag kommer. Olivia tog på sig sina kläder och åt frukosten snabbt. När hon var klar med allt och står

Läs mer

Rödluvan Med bilder av Mati Lepp

Rödluvan Med bilder av Mati Lepp Rödluvan Med bilder av Mati Lepp Det var en gång en liten flicka som var så söt och rar att alla människor tyckte om henne. Den som älskade henne allra mest var hennes gamla mormor. Alltid när hon kom

Läs mer

Att våga tala. - går det att lära sig? Mina egna små erfarenheter... Fredrik Bengtsson

Att våga tala. - går det att lära sig? Mina egna små erfarenheter... Fredrik Bengtsson Att våga tala - går det att lära sig? Mina egna små erfarenheter... Fredrik Bengtsson Vad jag tänkte prata om... Vem är jag? Vad gör jag här? min bakgrund som talare Går det att lära sig att våga nåt?

Läs mer

- Vad önskar du dig då? Säger mamma och smeker handen mot min kind. - Ehhmm..

- Vad önskar du dig då? Säger mamma och smeker handen mot min kind. - Ehhmm.. Lucia - Vad önskar du dig då? Säger mamma och smeker handen mot min kind. - Ehhmm.. Jag funderar, jag har liksom inte riktigt kommit på vad jag vill ha jag menar, det finns ju så mycket saker nu för tiden.

Läs mer

Läggdags. Karaktärer:

Läggdags. Karaktärer: Karaktärer: : Kai, eldmästaren : Yoda : militär : räv : varg : rockstjärna : rockstjärna : hund : hund Edith : liten flicka som har en nallebjörn : tiger : prins : varulv Läggdags Scen 1,,,, och Ediths

Läs mer

Särskild utbildning för vuxna

Särskild utbildning för vuxna Särskild utbildning för vuxna I KATRINEHOLM OCH VINGÅKER Kunskaper och färdigheter för ETT GOTT LIV www.viadidakt.se Telefon: 0150-48 80 90, 0151-193 00 E-post: info@viadidakt.se Viadidakt är en gemensam

Läs mer

Mer för fler Hur ökar vi den digital delaktigheten?

Mer för fler Hur ökar vi den digital delaktigheten? Mer för fler Hur ökar vi den digital delaktigheten? Vårt utmaningsområde Hur kan vi öka den digitala delaktigheten hos datorovana? Vi Teknik Besökare Bilder: CC0 Affischer Annonser Olika nätverk Personliga

Läs mer

TÖI ROLLSPEL B Sidan 1 av 6 Sjukvårds-/Försäkringstolkning

TÖI ROLLSPEL B Sidan 1 av 6 Sjukvårds-/Försäkringstolkning TÖI ROLLPL B - 002 idan 1 av 6 jukvårds-/försäkringstolkning Ordlista Journalbok märta Rodnad Ömma (verb) jukhussjuka Operationsberättelse Överhud Ärrbildning Bakteriologisk odling Provtagningspinne Odlingsrör

Läs mer

TW Jag tror du har missuppfattat ganska mycket.

TW Jag tror du har missuppfattat ganska mycket. 20150129 Telefonsamtal mellan Tony Wanderoy och Jonas Galotta Tony Wanderoy Jonas Galotta Ja, det är Tony. Hej Tony, Jonas Galotta. Hej Hur mår Du? Jag mår bra Bra! Du, jag skulle vilja fråga Dig lite

Läs mer

Mitt Jobb svenska som andraspråk

Mitt Jobb svenska som andraspråk AV-nummer 41511tv 3 Mitt Jobb svenska som andraspråk Programvinjett Sanna designer/konstnär /Sanna slipar en möbel, köper blommor, visar upp sina konstverk, målar i en studio./ SANNA designer & konstnär.

Läs mer

En dag så gick vi runt på skolan och pratade. Då så såg vi en konstig dörr. Den var vit och hade en svart ruta och den luktade inte gott.

En dag så gick vi runt på skolan och pratade. Då så såg vi en konstig dörr. Den var vit och hade en svart ruta och den luktade inte gott. Hej! Hej! Jag heter Peter och jag är tio år. Jag går på Tallbergskolan. Det finns många snälla på våran skola, men våran vaktmästare är jag väldigt rädd för. Han ser sur ut. Jag har en bästis som heter

Läs mer

Innehållsförteckning Kap 1 sida 2 Kap 2 sida 3 Kap 3 sida 4 Kap 4 sida 5 Kap 5 sida 6

Innehållsförteckning Kap 1 sida 2 Kap 2 sida 3 Kap 3 sida 4 Kap 4 sida 5 Kap 5 sida 6 Innehållsförteckning Kap 1 sida 2 Kap 2 sida 3 Kap 3 sida 4 Kap 4 sida 5 Kap 5 sida 6 Kapitel 1 David Drake är 28 år och bor i Frankrike.Han bor i en liten lägenhet långt bort från solljus.under sommaren

Läs mer

Kapitel 1 hej. Det finns en dörr i skolan som jag undrar över. Den är i mitt klassrum och fröken säger att dörren aldrig har öppnats.

Kapitel 1 hej. Det finns en dörr i skolan som jag undrar över. Den är i mitt klassrum och fröken säger att dörren aldrig har öppnats. Kapitel 1 hej Jag heter Eric Knutson och är 9 år. Jag har ljust hår och jag är ganska kort jag gillar att spela fotboll och innebandy. Min mamma heter Karin och hon har också har just hår. Min pappa heter

Läs mer

EU Barn Online II (31/03/2010) 9-10 ÅRINGAR

EU Barn Online II (31/03/2010) 9-10 ÅRINGAR KOPIERA ID- NUMMER FRÅN KONTAKTBLADET LANDSKOD STICKPROVSN UMMER ADRESSNUMMER INTERVJUARENS NAMN OCH NUMMER ADRESS: POSTNUMMER TELEFONNUMMER EU Barn Online II (31/03/2010) 9-10 ÅRINGAR HUR MAN FYLLER I

Läs mer

I Barnavdelningen på 1177.se kan du även läsa och se film om oss och många fler. Nelly blir undersökt med gammakamera

I Barnavdelningen på 1177.se kan du även läsa och se film om oss och många fler. Nelly blir undersökt med gammakamera I Barnavdelningen på 1177.se kan du även läsa och se film om oss och många fler. Nelly blir undersökt med gammakamera 1 1 Den här sagan finns som film också I Barnavdelningen på 1177 Vårdguidens webbplats

Läs mer

Hon går till sitt jobb. Hon går till sitt jobb hon hatar sitt jobb hon känner sig ensam och svag Vad kan väl jag göra då

Hon går till sitt jobb. Hon går till sitt jobb hon hatar sitt jobb hon känner sig ensam och svag Vad kan väl jag göra då Hon går till sitt jobb Hon går till sitt jobb hon hatar sitt jobb hon känner sig ensam och svag Vad kan väl jag göra då mer än att älska henne så, som jag gör Hon går på café och sätter sig ner men ingenting

Läs mer

Karl, 47 år. grundskolan

Karl, 47 år. grundskolan Karl, 47 år grundskolan Det skulle bli roligt att börja skolan, men man kände väl ganska tidigt att det var nånting som var fel. Men det var ingen lärare, ingen som brydde sej, så att säga. Det var väl

Läs mer

Kyss aldrig en groda ROLLER MAMMA JULIA FAMILJEN PÅ SLOTTET PAPPA MAMMA FINA FAMILJEN I STUGAN PAPPA MAMMA MARIA GILLION GRODJÄGARNA

Kyss aldrig en groda ROLLER MAMMA JULIA FAMILJEN PÅ SLOTTET PAPPA MAMMA FINA FAMILJEN I STUGAN PAPPA MAMMA MARIA GILLION GRODJÄGARNA Kyss aldrig en groda En liten bredvidberättelse om jakten på en groda att kyssa till prins ROLLER FAMILJEN PÅ SLOTTET FAMILJEN I STUGAN GRODJÄGARNA DOM ONDA MAKTERNA TROLLKARLEN BORROR (GRODAN / HÄSTEN)

Läs mer

Du är den jag vill ha

Du är den jag vill ha Text (Rosa): Måns Gahrton l Text (Ville): Johan Unenge Du är den jag vill ha Baserat på en berättelse av Måns Gahrton och Johan Unenge Illustrationer: Johan Unenge www.livetenligtrosa.se du är den jag

Läs mer

Att skriva en artikel. som blir läst

Att skriva en artikel. som blir läst Att skriva en artikel som blir läst Artikeln ska berätta på ett enkelt och begripligt sätt vad som hänt. Den utgår från frågorna vem vad var när hur varför Den fokuserar på det viktigaste och väljer ett

Läs mer