hennes kompisar, dom var bakfulla. Det första hon säger när jag kommer hem är: -Vart har du varit? - På sjukhuset Jag blev så ledsen så jag började

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "hennes kompisar, dom var bakfulla. Det första hon säger när jag kommer hem är: -Vart har du varit? - På sjukhuset Jag blev så ledsen så jag började"

Transkript

1 Blodfrost Värsta samtalet jag någonsin fått. Det hände den 19 december. Jag kunde inte göra någonting, allt stannade, allt hände så snabbt. Dom berättade att han var död, och allt började så här: Det var en kall vinterkväll. Jag drog jackan närmare mig och kramade Lucas hand ännu hårdare. Lucas fick ett samtal, han bråkade med någon och sedan sa han att han skulle gå. Han lämnade mig helt ensam ute i mörkret. Jag gick hem. Jag ringde Lucas minst tio gånger den kvällen men han svarade inte. Han får väl skylla sig själv, tänkte jag. På morgonen vaknade jag av ett ljud, min mobil ringde. Jag kollade och det var Lucas. -Varför svarar du inte? -Vi har honom, ringer du polisen dör han. Jag hörde folk skratta i bakgrunden. Jag trodde det var ett skämt. Klockan 19:00 ringde Lucas mamma. Hon frågade om Lucas var hemma hos mig. -Nej, han är inte här, men jag fick ett samtal förut. Dom sa att om jag ringer polisen kommer dom döda honom.det var andra folk där som skrattade så jag tror att dom skämtade. -Men han kan vara i fara. Vad var det för nummer. Han kan vara illa ute! Sa Lucas mamma med rädsla i rösten. -Numret är Lena ringde numret. Hon frågade var Lucas var. Killarna sa inget det var knäpp tyst. Då sa en kille: - Ringer du polisen dör han! - Han lever fortfarande vill du prata med han? - Jag ringer polisen.dom kommer spåra telefonen.

2 Kapitel 2 Klockan var Skolan skulle börja och vi hade matte. Tiden gick sakta för Lucas var inte där. Jag visste inte vad jag skulle göra. Jag var förstörd som om en bit av mitt hjärta var borta. Skoldagen var slut, jag var på väg hem. Det var en kille som stoppade mig och frågade var tågstationen låg, jag visade på kartan han hade. Jag gick iväg. Jag kände att någon tog tag i min jacka jag kollade för jag trodde det var killen igen och det var han. Han puttade på mig så jag ramlade. Han drog in mig i en lada. Han hade en kamera där han drog av mig kläderna och började röra mig jag försökte putta på honom. Han låg på mig. Han tog tag i en planka och slog mig i huvudet och allt vart svart. Jag vaknade på morgonen av ett ljud, det var en traktor. Jag låg där naken och slagen hade så ont i huvudet. Killen var borta och hans kamera. Jag kollade på mobilen, 18 missade samtal från mamma. Sen när började hon bry sig om vart jag var? Hon hade väl antagligen varit ute och supit. Jag tog mina kläder och grejer och gick direkt till polisen. Jag blev jätteyr när jag kom fram. Jag gick till en av poliserna. När jag var vid bordet var jag så yr så jag ramlade allt snurrade allt vart suddigt. Kvinnan sprang mot mig och det sista jag hörde var hallå, hur mår du? Kan någon hämta vatten? Jag vaknade upp på sjukhuset. Läkaren sa att allt var bra bara det att när jag slog i huvudet så fick jag någon slags skada men allt skulle bli bra. På sjukhuset fick jag besök av polisen som undrade vad som hade hänt. Jag berättade allt att jag blev våldtagen och att han hade en kamera. Dom trodde att det hade med Lucas att göra, att dom var ute efter mig nu. Jag frågade om dom hade hittat ledtrådar. Dom sa att om inte hade hittat några ledtrådar. Dom sa att dom tror att det kan vara nån slags mönster en annan tjej vart våldtagen exakt så. Sedan sa om att jag skulle visa var allt hände. När jag kom hem så var mamma hemma och med

3 hennes kompisar, dom var bakfulla. Det första hon säger när jag kommer hem är: -Vart har du varit? - På sjukhuset Jag blev så ledsen så jag började gråta och sprang in på mitt rum. Mamma kom springandes. Jag trodde hon var arg på mig,men hon var inte det. Hon var bara lite ledsen att hon och pappa hade deras bröllopsdag, dom är ju skilda. -Vad har hänt gumman, varför var du på sjukhuset? -I..igår när jag var påväg hem...så vart jag våldtagen.. Jag fortsatte säga allt. Allt från att Lucas var borta. Tårarna började rinna. Hon kramade om mig som hon aldrig har gjort sedan hon och pappa hade skilt sig. -Mamma jag älskar dig! -Jag älskar dig med gumman. -Mamma, polisen sa att jag skulle hjälpa dom att hitta Lucas, kan jag? -Vågar du? För du får om du vågar gå ut. Jag vet att du ändå skulle göra allt för att träffa honom. Dagen var slut, äntligen kunde jag få sova ut. Jag vaknade mitt i natten gråtandes. Jag tänkte på vad dom gjorde med Lucas, slog dom honom? Gav dom honom mat? Någonstans kunde jag känna hans smärta i mitt hjärta.

4 Kapitel 3 Jag hade inte tänkt mig att gå till skolan. En dag jag kunde vara hemma själv och tänka på allt.jag försökte ringa Lucas. Han svarade inte. Jag fick ett samtal från Lucas mobil. Det var helt tyst. Jag vart jätterädd så jag stängde av. Den ringde en gång per timme, sista gången dom ringde svarade jag. Dom sa om jag åker till Vedbacken 17 och hämta en väska till dom och lämna den till Nybecksgatan så får jag träffa Lucas. Jag var lite tveksam, men jag gör allt för att få träffa honom.jag böt kläder och rusa ner för trappen. Jag cykla till Vedbacken.Där stod en man med en väska. Jag gick fram han gav den till mig jag hoppa upp på cykeln och cyklade iväg.jag kollade på skylten och jag var framme vid Nybecksgatan. Vid ladan stod en ung kille jag gav honom väskan.jag svalde en klump och öppnade dörren och där var kameran, samma kamera som den dagen jag blev våldtagen. Jag vände mig om för att springa iväg. Killen där puttade på mig så jag ramlade på magen.jag slog i näsan hårt så jag började blöda. Han vände på mig och satte sig på mig började slå mig och jag försökte komma loss. I hörnet såg jag en kille som försökte komma loss helt blåslagen och det var Lucas. Dom hade kedjat fast honom på en stol. Jag kände hur det rann tårar på såren. Det sved det gjorde så ont.jag visste att dom hade lurat dit mig bara för att Lucas skulle se att dom slog mig om han skulle hjälpa eller inte.han slog mig så jag blev medvetslös. När jag vaknade så ringde jag polisen och ambulansen direkt den kvinnliga polisen Astrid kom. När jag var hos ambulansen så kom Astrid och sa att dom hittade droger och en tröja som tillhörde lucas.

5 Kapitel 4 DAGENS NYHETER En flicka har hittats våldtagen och grovt misshandlad i en lada. Hur brottet har skett vill polisen inte gå in på. Våldtäkten och misshandeln har skett inomhus i en lada. Polisen har forfarande inte hittat några misstänkta. DAGENS NYHETER Flicka våldtagen och misshandlad. Polisen hittade knark. Flicka hittats grovt misshandlad, det enda hon kommer ihåg är att dom nästan höll på att döda henne. Detaljer går hon inte in på.men hon sa att Lucas lever.polisen letar fortfarande inga misstänkta hittade. Polisen hittade däremot knark i stugan, var Lucas en knarklangare?

6 Kapitel 5 -Mamma tror du jag kommer hitta Lucas? - Ja, självklart. Han är säkert i en annan lada. -Men nu ska du vara hemma. -Okej. Oavsett vad som händer så ska jag leta efter Lucas. När polisen kom så åkte vi tillbaka till ladan. Jag skulle visa vart allt var och vart Lucas var fast. När vi var på väg hem så hittade vi en håla som var lite skruttig, den var i skogen men den var synlig. Jag var helt säker på att han var där. Jag såg en bild framför mig när vi grep killarna och jag fick krama Lucas. Kapitel 6 När kommer du Miranda? Den dagen du håller om mig kommer vara min absoluta bästa dag, kom snabbt. Bara jag kunde visa vart jag är. - Vad ska vi göra med dig? Polisen letar efter oss, ska vi kanske döda dig eller dumpa dig i sjön. Eller lämna dig själv här ute i kylan? - Lämna mig! Miranda kommer hitta mig. - Ja, men om hon får reda på varför du gick iväg den dära natten... - Juste, kan du inte säga oss varför? -NEJ! -SÄG INNAN JAG DÖDAR DIG! -J..jag skulle åka till.. till Vedbacken - Och göra vadå? - Vara med redsnakes. - Vi visste att du var med och misshandlade tjejen. Varför? Hon är ju din tjej. -Eller andra gången du våldtog en annan tjej kommer du ihåg? - Nej, jag var full.

7 Kapitel 7 - Vad ska vi göra med han? - Vi dödar han och åker till ett annat land eller något. - Ska vi eller varför lämnar vi inte bara han? - Vi kör på Tonys plan. - Visst.. men när och hur. - Vi skjuter han. - Nu? - Nu Tony? - Varför jag. - Du har gjort det förut. - Okej... - Okej Tony du klarar detta nu ska jag göra det. - SKJUT! Nej,vad gjorde han?! Markus och Linus sprang runt och plockade ihop saker medans han själv stod och kollade på. Han sköt sin bästis, vad har han gjort?

8 Kapitel 8 Där kom dom med en pistol, vad ska jag göra? Tonys händer skakade. Han höll pistolen med båda händerna och riktade den mot mig. Jag försökte komma loss, jag var fastkedjad i stolen. Då skrek Linus skjut och Tony skjöt. Jag kollade på mitt bröst, han skjöt mig i bröstet. Mina sista ord var säg till Miranda att jag älskar henne med hela mitt hjärta. Varför Tony, varför? Kapitel 9 En vanlig morgon. Deprimerad. Vi kommer aldrig hitta Lucas. -Mamma jag åker nu! -Okej ska du inte äta? -Nej, Astrid sa att dom hade hitta någonting. -Hej, vad har ni hittat. -Hej Miranda, jag måste säga en hemsk sak. På morgonen hittade vi Lucas död i en stol, fastkedjad. Nej, detta kan inte vara sant. Lucas är inte död nej. Jag började gråta, allt vart tyst, livet slutade, allt slutade. Som om mitt hjärta stannade. Men hur? - Har ni hittat några misstänkta? -Nej. - Vi letar fortfarande - Ja, det ska ni! jag ska leta tills jag hittar dom. Vill ni ha hjälp? - Du får inte, du måste stanna inne efter allt som har hänt. När jag var på väg hem så fick jag ett samtal av Lucas mamma Lena om jag skulle komma till Lucas begravning. Jag blev så ledsen för jag som trodde att vi skulle dö tillsammans.

9 Kapitel 10 Idag är Lucas begravning jag kan inte tänka mig det att han ska ligga i en kista. Kan knappt föreställa mig att han är död.vill inte se alla ledsna ansikten, allt är så hemskt varför gör man sånt dödar en människa.på begravningen var hela Lucas släkt, där var även Lucas kompisar Lucas bästa vän Tony var där, han såg inte ledsen ut. När jag gick fram till honom hade han ett sår i ansiktet. Det verkade som jag kände igen honom från ett annat ställe. Han var också där i ladan när jag såg Lucas. Jag ringer polisen sen, men just nu ska jag tänka på Lucas. När det var dags att säga hej då till Lucas pussade jag honom och sa att jag ska hitta dom och önska honom lycka till i himlen. - Jag älskar dig. Alla gick därifrån gråtandes. När jag skulle ringa polisen och säga att jag tror att Tony var med och dödade Lucas så kom han fram från ingenstans. - Hej!Miranda. - Jag beklagar verkligen. - Hej Vet du vart Lucas var den dagen? Var du med han? - Jag vet inte,nej han skulle vara med dig den dagen. - Okej synd... - Okej vi ses då. - Hej då. Tårarna rann ner bara jag tänkte på vad dom hade gjort med honom. Helt slagen och till sist döda dom honom.på kvällen ringde polisen och sa att dom hade hittat en som var med och dödade Lucas. Det första jag gjorde var att rusa till

10 polisstationen. Astrid var där hon sa att han kom hit själv. Vi ska fortsätta och leta efter dom andra som var med och Redsnakes. - Men vänta är inte Redsnakes Lucas rockband? - Nej det är en maffiagrupp som är kriminella polisen har letat i flera år, men inte hittat dom. - Nej,Lucas skulle aldrig göra något sånt. När dom tog ut killen såg jag att jag kände igen honom det var Tony. - JAG VISSTE ATT DET VAR DU VARFÖR!? Han var din bästa vän! - Jag ska hjälpa er hitta dom sa jag, men med en arg ton. - Nej, du ska stanna hemma. Låt oss göra resten. Vi meddelar dig om vi hittar dom. Men nu ska du hem och vara en vanlig tonåring. Gå till skolan. Sa Astrid bakom bänken. Det sista jag kan säga är att du alltid kommer vara kvar i mitt hjärta. Jag älskar dig Lucas.

TJUVEN. Av Gunilla Toll Text: copyright Gunilla Toll.

TJUVEN. Av Gunilla Toll Text: copyright Gunilla Toll. TJUVEN Av Gunilla Toll Text: copyright Gunilla Toll. 1 Pengarna är borta, sa vår lärare Jenny. Två tusen kronor! Hon höll ett brunt kuvert i handen. Det var tomt. Jag såg på Jenny. Sedan såg jag på Diana

Läs mer

Alarmklockan tjöt envist. satte sig sakta upp och tryckte av klockan. Hon tände lampan och drog sig upp. Det var en helt vanlig morgon. Hon åt frukost och klädde på sig. Hon drog sin borste genom hennes

Läs mer

Innehållsförteckning Kap 1 sida 2 Kap 2 sida 3 Kap 3 sida 4 Kap 4 sida 5 Kap 5 sida 6

Innehållsförteckning Kap 1 sida 2 Kap 2 sida 3 Kap 3 sida 4 Kap 4 sida 5 Kap 5 sida 6 Innehållsförteckning Kap 1 sida 2 Kap 2 sida 3 Kap 3 sida 4 Kap 4 sida 5 Kap 5 sida 6 Kapitel 1 David Drake är 28 år och bor i Frankrike.Han bor i en liten lägenhet långt bort från solljus.under sommaren

Läs mer

Rond Nummer. 2. Av: Sara Jussi. Personer: Johanna Maria

Rond Nummer. 2. Av: Sara Jussi. Personer: Johanna Maria Rond Nummer. 2 Av: Sara Jussi Personer: Interiör: Ett hem, kväll. En kvinna fixar i ordning ett middagsbord, ser på klockan, ser sig själv i spegeln, ställer fram vin och vinglas, städar lite. Det knackar

Läs mer

Hjälp min planet Coco håller på att dö ut. Korvgubbarna har startat krig Kom så fort du kan från Tekla

Hjälp min planet Coco håller på att dö ut. Korvgubbarna har startat krig Kom så fort du kan från Tekla Kapitel 1 Hej jag heter Albert och är 8 år. Jag går på Albertskolan i Göteborg. Min fröken heter Inga hon är sträng. Men jag gillar henne ändå. Mina nya klasskompisar sa att det finns en magisk dörr på

Läs mer

Ja jag la bort den sa mamma. Den ligger i mitt rum sa mamma. Kan du vara kvar i luren? En liten stund sa mamma. Men pappa är ju borta i en månad och

Ja jag la bort den sa mamma. Den ligger i mitt rum sa mamma. Kan du vara kvar i luren? En liten stund sa mamma. Men pappa är ju borta i en månad och Jag och min morbror. Jag var hemma själv och satt i soffan. Jag har inget och göra. Vart är tv kontrollen någonstans? Har mamma tagit bort kontrollen? Jag får väl leta sa jag med en suck. Ring ring, är

Läs mer

Dennis gillade att ha jeans som var slitna och en sliten jacka och läderskor.

Dennis gillade att ha jeans som var slitna och en sliten jacka och läderskor. Dennis svarade. Det var Marias bror. Han ville säga tack. Sen efter en liten stund ringde hans kompisar och ville att han skulle komma till parken. - Ja jag kommer, svarade Dennis. Sen ångrade han sig

Läs mer

Kapitel 1 Mästerkatten 2A

Kapitel 1 Mästerkatten 2A Kapitel 1 Det var mitt i sommaren. Jag kommer ihåg precis vilken dag det var, för det var sköldpaddans födelsedag, och den är alltid den 17 juli. Vilken varm dag det var! Alla vi som är sköldpaddans vänner

Läs mer

Hell is Real, I went there! Helvetet är en Verklighet, jag har varit där!

Hell is Real, I went there! Helvetet är en Verklighet, jag har varit där! Hell is Real, I went there! By Jennifer Perez. Swedish Translation. Helvetet är en Verklighet, jag har varit där! Texten är från hennes audio inspelning. Av Jennifer Perez Vittnesbörd av en 15 år gammal

Läs mer

JONATAN OCH SOFIE DRAKAR OCH RÖVARE JULIA BENGTSSON 6:2 BJÖRNEKULLASKOLAN

JONATAN OCH SOFIE DRAKAR OCH RÖVARE JULIA BENGTSSON 6:2 BJÖRNEKULLASKOLAN JONATAN OCH SOFIE DRAKAR OCH RÖVARE AV JULIA BENGTSSON 6:2 BJÖRNEKULLASKOLAN Hjälp!!! skrek Jonatan. Han var alldeles kallsvettig. Svetten rann över hela kroppen. Han hade drömt en mardröm. Han låg på

Läs mer

Räddad genom att hoppa

Räddad genom att hoppa 17 Räddad genom att hoppa Var förnuftig Igor, sa Vic, och låt mig köpa dig ur de här problemen. Men Igor bara skakade på huvudet. Nej, Vic, sa han, jag har själv försatt mig i den här situationen och jag

Läs mer

Rissa von Hult. Tina Persson Hälsoinspiratören www.friskoteket.eu

Rissa von Hult. Tina Persson Hälsoinspiratören www.friskoteket.eu Rissa von Hult Det var en dag i april år 2000 jag var ute på min postrunda och stannade som vanligt till på fårfarmen i Hult för att lämna post. Den här dagen kom vi in på att jag gärna skulle vilja ha

Läs mer

Ett sista andetag På soffan i vardagsrummet ligger en femtonårig kille vid namn Victor som inte har orken till att varken byta kanal eller ta en klunk vatten ur den blåa stora muggen med ett mönster som

Läs mer

Tidningsartikeln. kapitel 1

Tidningsartikeln. kapitel 1 kapitel 1 Tidningsartikeln När Amanda öppnar ögonen känner hon sig olustig. Hon vet inte riktigt varför. Efter en stund, när hon har vaknat ordentligt, kommer hon ihåg. De har idrott idag. Amanda hatar

Läs mer

Pojke + vän = pojkvän

Pojke + vän = pojkvän Pojke + vän = pojkvän Min supercoola kusin Ella är två år äldre än jag. Det är svårt att tro att det bara är ett par år mellan oss. Hon är så himla mycket smartare och vuxnare än jag. Man skulle kunna

Läs mer

till skolan! hör jag mamma ilsket säga nerifrån köket. Mamma har inget vidare morgonhumör. Jag kommer! fräser jag tillbaka. Jag har ärvt min mammas

till skolan! hör jag mamma ilsket säga nerifrån köket. Mamma har inget vidare morgonhumör. Jag kommer! fräser jag tillbaka. Jag har ärvt min mammas Inu, vakna! Inu, vakna! Mamma bultar på dörren. Går du inte upp nu så kommer du för sent till skolan! Låt mig vara, tänker jag, jag bryr mig inte om jag kommer för sent. Jag vill inte till skolan, till

Läs mer

Dagbok från en Skilda världar-grupp

Dagbok från en Skilda världar-grupp Mina föräldrar är skilda. Dagbok från en Skilda världar-grupp Mina föräldrar är skilda. Orden bildar utgångspunkt för de möten med barn som Barbro Andersson och Birgitta Grane beskriver i sin handbok med

Läs mer

Hörmanus till elevboken (sfi D)

Hörmanus till elevboken (sfi D) 1 Nyheter Lyssna på nyheterna. Vilka påståenden stämmer med nyheterna. Det blir fyra bokstäver över. 1 Elever som byter gymnasieskola eller program får räkna med att de ibland måste studera fyra till fem

Läs mer

Kapitel 2 Brevet. Oj är det skrivet på guldpapper med silverbläck? Det var fint. Men varför just jag? Är det något speciellt med mig eller varför?

Kapitel 2 Brevet. Oj är det skrivet på guldpapper med silverbläck? Det var fint. Men varför just jag? Är det något speciellt med mig eller varför? Kapitel1 Hej! Hej!JagheterOlivia.Jagär10år,harblontochlångthår ochgårpåenskolasomheterhighschool.härgörsmånganya filmerochviharmycketidrott!jagtyckermycketom bibliotekarienstellaochärliteräddföridrottsläraren

Läs mer

Jag är visst smart! säger Patrik

Jag är visst smart! säger Patrik Jag är visst smart! säger Patrik Nu är mamma arg igen. Hon är nästan alltid arg på mig. Igår var hon arg, och hon blir säkert arg imorgon igen. Det är inget roligt. Idag är ingen bra dag. Imorse glömde

Läs mer

Varför just jag? Klara Österling. Klara Österling 6:4

Varför just jag? Klara Österling. Klara Österling 6:4 Varför just jag? Klara Österling 1 Kap 1: Mitt liv Jag vaknar av att Jessy hoppar upp i min säng och börjar slicka mig i ansiktet. Jag ser på klockan. Hon är fem. Jessy hoppar av min säng och skuttar menande

Läs mer

Jag har legat vaken hela natten, sa hon, och bara tänkt på honom. Hon fnissade till. Hon vände sig mot mig och det lyste om henne.

Jag har legat vaken hela natten, sa hon, och bara tänkt på honom. Hon fnissade till. Hon vände sig mot mig och det lyste om henne. Del 1 Det är jag som är kvar. Det är jag som ska berätta. Jag kände dem båda två, kände till hur de levde och hur de dog. Det är inte länge sedan det hände. Jag är ung, som de. Som de? Kan det vara möjligt?

Läs mer

ISBN: 978-91-980510-1-8 Maria Sedemark Stockholm 2012 Utgivare: Ultima Esperanza Books www.ultimaesperanzabooks.se Foto omslagets 1:a sida: Maria

ISBN: 978-91-980510-1-8 Maria Sedemark Stockholm 2012 Utgivare: Ultima Esperanza Books www.ultimaesperanzabooks.se Foto omslagets 1:a sida: Maria 1 ISBN: 978-91-980510-1-8 Maria Sedemark Stockholm 2012 Utgivare: Ultima Esperanza Books www.ultimaesperanzabooks.se Foto omslagets 1:a sida: Maria Sedemark 2 ...vi människor är de mest underliga skapelserna

Läs mer

Stefan Blomgren. utan barn

Stefan Blomgren. utan barn Pappa utan barn Pappa Stefan Blomgren utan barn Bokförlaget Efron & Dotter AB Duvnäsvägen 1 131 43 Nacka www.efron.se bokforlaget@efron.se Stefan Blomgren 2007 Bokförlaget Efron & Dotter AB 2007 Omslagsfoto

Läs mer

Jag flyr, springer nerför trapporna fast det inte finns någon som skulle kunna jaga mig. Det finns faktiskt ingen. Alla är döda. Mamma är död.

Jag flyr, springer nerför trapporna fast det inte finns någon som skulle kunna jaga mig. Det finns faktiskt ingen. Alla är döda. Mamma är död. Jag flyr, springer nerför trapporna fast det inte finns någon som skulle kunna jaga mig. Det finns faktiskt ingen. Alla är döda. Mamma är död. Pappa är död. Min lillebror Ludvig är död. Och förmodligen

Läs mer

Femton läsäventyr för stora och små krumelurer

Femton läsäventyr för stora och små krumelurer Femton läsäventyr för stora och små krumelurer Lindskog Förlag www.lindskogforlag.se Stockholm 2012 Lindskog Förlag, författarna och illustratörerna Grafisk form: Josephine Glad/Lisa Kleinschmidt Omslag:

Läs mer

Alla monologerna kan spelas av både kvinnliga och manliga sökande.

Alla monologerna kan spelas av både kvinnliga och manliga sökande. Alla monologerna kan spelas av både kvinnliga och manliga sökande. Ur Bad Girls av Joyce Carol Oates MARIETTA Åh herregud!!! Vad är det, har det hänt nåt? Varför sitter du här i mörkret? Sitter du och

Läs mer

Att försvinna ner i någon annans minne

Att försvinna ner i någon annans minne Att försvinna ner i någon annans minne av Patrik Bergner och Ursula Fogelström Personer: Modern Sonen Brodern Tack Claes Lundberg Götgatan våren 94 -2- Ett vardagsrum/matrum. Lådor fyller rummet. De har

Läs mer

Innehållsförteckning:

Innehållsförteckning: Innehållsförteckning: Kapitel 1, Pelle Parmesan s. 1 Kapitel 2, Korvkiosken s. 2 Kapitel 3, Vittnet s. 3 Kapitel 4, Spaning s. 5 Kapitel 5, Skräddaren s. 7 Kapitel 6, Lösningen s. 8 Kapitel 1 Pelle Parmesan

Läs mer

Ramp svenska som andraspråk

Ramp svenska som andraspråk Om sex, kärlek och relationer (sas) Programmanus AV-nummer: 31404/tv 1 Ord och uttryck i manuset som är markerade med asterisk* förklaras i gloslistan som finns i ett separat dokument. 1. /Miljö: Ett Stockholmcafé.

Läs mer