Hjälp min planet Coco håller på att dö ut. Korvgubbarna har startat krig Kom så fort du kan från Tekla

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Hjälp min planet Coco håller på att dö ut. Korvgubbarna har startat krig Kom så fort du kan från Tekla"

Transkript

1

2 Kapitel 1 Hej jag heter Albert och är 8 år. Jag går på Albertskolan i Göteborg. Min fröken heter Inga hon är sträng. Men jag gillar henne ändå. Mina nya klasskompisar sa att det finns en magisk dörr på skolan. Nästa dag efter skolan gick jag till den magiska dörren. Den dörren var lika stor som en portal. Jag gick fram till dörren. Jag provade att öppna men den var låst. När jag skulle gå hem så var skolan låst. Nej tänkte jag. Jag hade glömt min mobil hemma i dag. Jag gick runt i skolan då såg jag en annan lärare jag frågade om han kunde låsa upp? Då sa han att jag det kunde glömma. Jag blev rädd för han. Jag fotare att springa ifrån honom. Då såg jag min lärare jag frågade henne vem det där var. Han är lärare i 7b han heter Frans. Han är en idiot sa min fröken. Håll dig borta från honom.

3

4 Kapitel 2 Jag gick till den magiska dörren. Då såg jag att det stack fram någonting. Jag gick närmare. Då såg jag vad det var. Det var ett brev. Jag drog ut hela brevet och öppnade det. Det stod: Hjälp min planet Coco håller på att dö ut. Korvgubbarna har startat krig Kom så fort du kan från Tekla HJÄLP När jag såg brevet tänkte jag att jag måste göra något. Någon behöver min hjälp. Men jag visste inte hur jag skulle göra. Jag skicka tillbaka ett brev om hon viste vem som hade nyckeln. Nästa dag gick jag tillbaka till dörren låg det ett nytt brev det stod *en Fråga din lärare så får du svaret Jag sprang till min lärare jag tänkte att det inte kan vara sant. Men jag frågade min lärare Inga ändå.

5

6 Kapitel 3 Efter jag hade gömt brevet sprang jag till min lärare inga och frågade om hon viste vem som hade nyckeln till den magiska dörren? Då sa hon att läraren i 7b hade nyckeln till den magiska dörren. Jag letade upp Frans när jag såg han såg jag också nyckelen. Jag smög fram försökte ta nycklarna men han vände sig om så jag fick gömma mig fort. Men sen vände han sig om igen så jag smög närmare och tog nyckeln jag blev glad och sprang så fort jag kunde där ifrån till dörren och sätter i nyckeln i låset.

7

8 Kapitel 4 När jag kom in genom dörren såg jag att det inte var bra på planeten Coco. Det luktar eld. Jag hörde skrik. Jag såg att det hade kraschat en rymdraket och masa kometer. Och att massa hus brann. En Korvgubbe med svärd stod 1000 meter bakom mig. Jag gick runt och letade efter Tekla. Efter ett tag såg jag en hel arme som sköt i väg eldsprutande kanonkulor mot en by av träd. Hela byn brann det var många som sprang där ifrån. Jag vågade inte gå 1 meter till.

9

10 Kapitel 5 Korvgubben springer närmare mig. Men när jag springer närmare byn ser jag att byn håller på att brinna ner. Jag chansar och ropar på Tekla och vinkar. Tekla vinkar tillbaks. Hon kommer till mig så snabbt hon kan. Och jag springer så snabbt jag kan till Tekla. - jag måste hjälpa till att strida mot dom hemska korvgubbarna som hatar våran planet för vi hade så mycket som dom inte hade. Innan dom kom och för stödde så mycket. - jag har inte några vapen. - Men det finns i byn. För det är så mycket vapen som våran smed har gjort till oss. - Okej sa jag ock sprang efter Tekla det tog inte lång stund för oss att springa till byn. Jag fick snabbt ett svärd och en sköld. Jag började kriga direkt jag fick möta en liten och klumpig korvgubbe. Han var faktiskt klumpig. Jag vann efter 20 minuter han var lett att vinna över. Jag såg att Tekla höll på att förlora mot en jättekorv. Jag sprang mot Tekla för att hjälpa henne. Men korvgubbarna tog Tekla innan jag hann dit. Nu var jag helt ensam. Allt kändes hopplöst.

11

12 Kapitel 6 Då kom jag på vad jag skulle göra jag göra en plan. Jag gjorde en plan på ett papper. Jag målade det jag skulle göra. Jag behövde: o o o o o o Tändare Tändvätska Korvbröd Grillkol Vatten Vattenslang Jag ska göra en jättestor grill. Jag ska grilla korvgubbarna. Jag måste hämta grejorna i den riktiga världen. Jag tog Teklas bil och körde så fort jag kunde till den dörren jag kom ifrån. När jag var framme klev jag ur bilen och sprang snabbt till dörren jag slet upp dörren med mitt svärd jag stoppade in svärdet mellan dörrarna och drog det åt sidan så dom gick upp.

13

14 Kapitel 7 När jag kom tillbaka till skolan var det som vanligt jag sprang så snabbt jag kunde till personalrumet för att få tag i en tändare. När jag kom fram till personalrumet var Frans där han var den där läraren i 7a. Jag gömde mig inne på toaletten tills jag hörde att han gick. Han hade låst dörren jag såg att en annan lärare kom. Jag gömde mig på toan igen den här gången skulle läraren bara hämta kaffe. När hon gick så smög jag dit igen. Hon hade glömt att låsa dörren så jag smög in där låg tändaren på bordet. Jag tog tändaren och sprang tillbaka för att kolla vad jag hade kvar att hämta. Nu skulle jag hämta 100 kilo grillkol men då kom jag på att min fröken Inga kanske kunde hjälpa till att hämta grillkol. Jag gick till Inga och frågade om hon kunde köra lastbil?. Då sa Inga att hon kunde köra men hon hade ingen lastbil. Men man kan väl hyra en lastbil på sa jag. Men Inga sa att det kostar för mycket att hyra en lastbil. Men då sa jag att vi kanske kunde låna en gammal lastbil om vi betalar bensinen. Okej sa Inga. Då kollade Inga upp adressen och skriver in adressen i sin gps. Hon startade bilen och gasade i väg från skolan. Hon sa att det kommer att ta en halvtimme att kora dit. Vi lyssnade på musik i bilen. När vi kom fram till lastbils uthyrningen sa jag till Inga att hon måste skynda dig nu. Okej sa Inga. Nu kom Inga ut vi fick ta vilken lastbil vi ville. vi tar den snabbase sa jag till Inga. Och så hoppade vi in i lastbilen och körde på motor vägen och då så jag en blå knapp. Jag tryckte på den och då körde lastbilen snabbare och snabbare och snabbare och snabbare och snabbare. Vi var framme på nolltid. Vi gick in på Bauhaus och då såg jag att det fanns en 500 m lång vattenslang. Där fanns också grillkol och tändvätska. Då kom jag på att de t finns vatten i den magiska världen. När vi hade betalat åkte vi mot den magiska världen. Nu kom jag på att jag inte hade tänkt så mycket på Inga den senaste tiden. Jag gick till dörren och vred om nyckeln.

15

16 Kapitel 8 Jag tog mod till mig och gav mig iväg. Jag gick till Teklas bil och lastade på alla grejer jag behövde. Jag hoppa in i bilen och körde till fängelset. När jag kom dit såg jag att det fanns en vattenpump på baksidan. Jag kopplade på vattenslangen till pumpen och hällde ut grillkolen på marken. Sedan så hällde jag på tändvätskan och tände på kolen. Efter en stund så började brandlarmet att tjuta och ljudet var öronbedövande! Vakter kom springande från alla håll mot mig. Jag snabbt upp vattenslangen och drog på vattnet, jag släckte elden i mitten av kolhögen. Nu närmade sig korvvakterna mig snabbt. Jag hoppade in i mitten av kolhögen och väntade på dom. Korvvakterna sprang rakt in i elden och blev brända! Korvgubben kände på lukten att något var fel och sprang ut ur fängelset. Då smög jag längs väggen så tyst jag kunde. När korvgubben gick förbi tog jag hans nycklar. Jag kände mig bäst, min plan fungerar! Skyltarna i taket visade mig vart jag skulle gå för att hitta Tekla. När jag kom fram så satt Tekla i ett hörn och var ledsen. Då sa jag: - Jag är för att rädda dig! - Jag tyckte väl att det luktade bränt svarade Tekla. Vi sprang ut ur fängelset och ut till bilen. På väg ut till bilen såg vi korvgubben stå och leta efter sina nycklar. Han fick syn på oss men vi hann åka iväg i sista sekunden! När vi kom till dörren sa vi hej då till varandra och att vi lovande att skicka brev till varnadra. Jag vred ner handtagen och gick igenom dörren.

17

18 Kapitel 9 Dagen efter satt jag på lektionen och tänkte på allt som hade hänt. När jag tittade ut genom fönstret såg jag Frans snubbla på ett gruskorn. Jag sprang ut för att hjälpa honom. Han reste sig upp och sa att han letade efter sina nycklar. Han frågade om jag hade sett dom? Jag erkände att jag hade tagit nyckeln för att jag hade fått ett brev där det stod att någon behövde min hjälp. Då sa Frans att han också hade fått ett brev om att någon behövde hans hjälp men att precis när han skulle gå in och hjälpa var hans nycklar borta. - Vilken tur att det var du som hittade nycklarna och att du hjälpte Tekla sa Frans. - Jag vet men det var svårt, jag fick ta mig förbi både korvvakter och den stora krovgubben sa jag. - Det var modigt av dig sa Frans. - Det vore nog bäst om vi inte berättar det här för någon sa jag - Jo det kanske är bäst, så att igen tror att vi är galna sa Frans Vi sa hej då till varandra och lovade att inte säga det till någon. Efter det gick jag tillbaka till klassen och fortsatte arbeta. SLUT!!!

19

Kapitel 1 Kapitel 2 Hej Brevet

Kapitel 1 Kapitel 2 Hej Brevet Den magiska dörren Kapitel 1 Hej Hej jag heter Cecil. Jag är äldst i klassen för jag är 12 år. Min skola heter Stjärnan. Min klasskompis Edvin tycker jag om. Vaktmästaren är jag rädd för, han är mystisk.

Läs mer

Ellie och Jonas lär sig om eld

Ellie och Jonas lär sig om eld Ellie och Jonas lär sig om eld Ellie och Jonas lär sig om eld Textbearbetning: Boel Werner Illustrationer: Per Hardestam 2005 Räddningsverket, Karlstad Enheten för samhällsinriktat säkerhetsarbete Beställningsnummer:

Läs mer

Kapitel 1 Mästerkatten 2A

Kapitel 1 Mästerkatten 2A Kapitel 1 Det var mitt i sommaren. Jag kommer ihåg precis vilken dag det var, för det var sköldpaddans födelsedag, och den är alltid den 17 juli. Vilken varm dag det var! Alla vi som är sköldpaddans vänner

Läs mer

Kapitel 2 Brevet. Oj är det skrivet på guldpapper med silverbläck? Det var fint. Men varför just jag? Är det något speciellt med mig eller varför?

Kapitel 2 Brevet. Oj är det skrivet på guldpapper med silverbläck? Det var fint. Men varför just jag? Är det något speciellt med mig eller varför? Kapitel1 Hej! Hej!JagheterOlivia.Jagär10år,harblontochlångthår ochgårpåenskolasomheterhighschool.härgörsmånganya filmerochviharmycketidrott!jagtyckermycketom bibliotekarienstellaochärliteräddföridrottsläraren

Läs mer

Jag är visst smart! säger Patrik

Jag är visst smart! säger Patrik Jag är visst smart! säger Patrik Nu är mamma arg igen. Hon är nästan alltid arg på mig. Igår var hon arg, och hon blir säkert arg imorgon igen. Det är inget roligt. Idag är ingen bra dag. Imorse glömde

Läs mer

Alarmklockan tjöt envist. satte sig sakta upp och tryckte av klockan. Hon tände lampan och drog sig upp. Det var en helt vanlig morgon. Hon åt frukost och klädde på sig. Hon drog sin borste genom hennes

Läs mer

Hörmanus till elevboken (sfi D)

Hörmanus till elevboken (sfi D) 1 Nyheter Lyssna på nyheterna. Vilka påståenden stämmer med nyheterna. Det blir fyra bokstäver över. 1 Elever som byter gymnasieskola eller program får räkna med att de ibland måste studera fyra till fem

Läs mer

Den magiska dörren. - ett romanprojekt

Den magiska dörren. - ett romanprojekt Den magiska dörren - ett romanprojekt Idé och lärarhandledning av Josef Sahlin 2011 Bakgrund! 3 Idé! 3 Rättigheter! 4 Syfte! 4 Arbetets gång! 4 Lektionsupplägg! 5 Framsida! 5 Kapitel 1 - Hej! 6 Kapitel

Läs mer

Sofia Rosenkvist. Så hette den nya läraren. Hon hade brunt lockigt hår och ögon som såg

Sofia Rosenkvist. Så hette den nya läraren. Hon hade brunt lockigt hår och ögon som såg Bara lite ro Av Britt-Marie Treutiger Sofia Rosenkvist. Så hette den nya läraren. Hon hade brunt lockigt hår och ögon som såg glada ut. Hon hade stått utanför klassrumsdörren sagt att de skulle ställa

Läs mer

Dennis gillade att ha jeans som var slitna och en sliten jacka och läderskor.

Dennis gillade att ha jeans som var slitna och en sliten jacka och läderskor. Dennis svarade. Det var Marias bror. Han ville säga tack. Sen efter en liten stund ringde hans kompisar och ville att han skulle komma till parken. - Ja jag kommer, svarade Dennis. Sen ångrade han sig

Läs mer

Publicerat med tillstånd Hjälp! Jag gjorde illa Linn Text Jo Salmson Bild Veronica Isaksson Bonnier Carlsen 2012

Publicerat med tillstånd Hjälp! Jag gjorde illa Linn Text Jo Salmson Bild Veronica Isaksson Bonnier Carlsen 2012 Hjälp! Jag Linn gjorde illa hjälp! jag gjorde illa linn Text: Jo Salmson 2012 Bild: Veronica Isaksson 2012 Formgivare: Sandra Bergström Redaktör: Stina Zethraeus Repro: Allmedia Öresund AB, Malmö Typsnitt:

Läs mer

Jag flyr, springer nerför trapporna fast det inte finns någon som skulle kunna jaga mig. Det finns faktiskt ingen. Alla är döda. Mamma är död.

Jag flyr, springer nerför trapporna fast det inte finns någon som skulle kunna jaga mig. Det finns faktiskt ingen. Alla är döda. Mamma är död. Jag flyr, springer nerför trapporna fast det inte finns någon som skulle kunna jaga mig. Det finns faktiskt ingen. Alla är döda. Mamma är död. Pappa är död. Min lillebror Ludvig är död. Och förmodligen

Läs mer

Rissa von Hult. Tina Persson Hälsoinspiratören www.friskoteket.eu

Rissa von Hult. Tina Persson Hälsoinspiratören www.friskoteket.eu Rissa von Hult Det var en dag i april år 2000 jag var ute på min postrunda och stannade som vanligt till på fårfarmen i Hult för att lämna post. Den här dagen kom vi in på att jag gärna skulle vilja ha

Läs mer

JONATAN OCH SOFIE DRAKAR OCH RÖVARE JULIA BENGTSSON 6:2 BJÖRNEKULLASKOLAN

JONATAN OCH SOFIE DRAKAR OCH RÖVARE JULIA BENGTSSON 6:2 BJÖRNEKULLASKOLAN JONATAN OCH SOFIE DRAKAR OCH RÖVARE AV JULIA BENGTSSON 6:2 BJÖRNEKULLASKOLAN Hjälp!!! skrek Jonatan. Han var alldeles kallsvettig. Svetten rann över hela kroppen. Han hade drömt en mardröm. Han låg på

Läs mer

Uppdrag matte: Mattedetektiverna 1A PROVLEKTION. Mattedetektiverna 1A Provlektion Författarna och Liber AB Får kopieras 1

Uppdrag matte: Mattedetektiverna 1A PROVLEKTION. Mattedetektiverna 1A Provlektion Författarna och Liber AB Får kopieras 1 Uppdrag matte: Mattedetektiverna 1A PROVLEKTION Mattedetektiverna 1A Provlektion Författarna och Liber AB Får kopieras 1 Bakgrund och planering Forskning har visat att svenska elever är duktiga på att

Läs mer

KONFLIKTLÖSNING: I SKOLAN

KONFLIKTLÖSNING: I SKOLAN SV KONFLIKTLÖSNING: I SKOLAN Ref. 20831 Ref. 20831 KONFLIKTLÖSNING: I SKOLAN SV INNEHÅLL - 30 kort (bilder), storlek 13,5 x 16,5 cm, som visar de 7 berättelsernas handling + 2 kort med frågetecken (4 bildkort

Läs mer

Hell is Real, I went there! Helvetet är en Verklighet, jag har varit där!

Hell is Real, I went there! Helvetet är en Verklighet, jag har varit där! Hell is Real, I went there! By Jennifer Perez. Swedish Translation. Helvetet är en Verklighet, jag har varit där! Texten är från hennes audio inspelning. Av Jennifer Perez Vittnesbörd av en 15 år gammal

Läs mer

Men först skulle hon vila ut. Hon krängde av sig alla kläder som stank av svett och smuts, något som hon känt först när hon kom in i detta nystädade

Men först skulle hon vila ut. Hon krängde av sig alla kläder som stank av svett och smuts, något som hon känt först när hon kom in i detta nystädade Men först skulle hon vila ut. Hon krängde av sig alla kläder som stank av svett och smuts, något som hon känt först när hon kom in i detta nystädade och väldoftande rum. Förmodligen hade städpersonalen

Läs mer

De stulna skratten. copyright 2010. Kontakt Emil Kekonius 0736 28 26 19 emil@emilkekonius.com www.emilkekonius.com

De stulna skratten. copyright 2010. Kontakt Emil Kekonius 0736 28 26 19 emil@emilkekonius.com www.emilkekonius.com De stulna skratten Manus: Emil Kekonius Musik: Martin Stenberg, Erik Stenberg, Sara Fredriksson Sångtexter: Sara Fredriksson Sista sången skriven av: Morgan Svensson copyright 2010 Kontakt Emil Kekonius

Läs mer

ELFTE K A P I T L E T OM VAD SOM H A N D E UTE I S K O G E N MEDAN B R U M M E L M A N SATT I N S T A N G D I VISTHUSBODEN

ELFTE K A P I T L E T OM VAD SOM H A N D E UTE I S K O G E N MEDAN B R U M M E L M A N SATT I N S T A N G D I VISTHUSBODEN ELFTE K A P I T L E T OM VAD SOM H A N D E UTE I S K O G E N MEDAN B R U M M E L M A N SATT I N S T A N G D I VISTHUSBODEN olycklig: - Oj oj oj, var bar min egen lilla snalla bjornpojke tagit vagen, sa

Läs mer

Så här gör du för att. vuxna ska. lyssna på dig. Läs våra tips

Så här gör du för att. vuxna ska. lyssna på dig. Läs våra tips Så här gör du för att vuxna ska lyssna på dig Läs våra tips Vuxna kan lära sig mycket av oss. Vi tänker på ett annat sätt och vet grejer som de inte tänkt på. Det här är en tipsbok Du träffar många vuxna

Läs mer

Slusk Bladet nr 2 / 2006 http://www.freewebs.com/slaktar-stig

Slusk Bladet nr 2 / 2006 http://www.freewebs.com/slaktar-stig Första sidan 1 Insändare 2 Månadens slusk 3 Följetång 4 Intervju 5 Tävling 6 Professorns sida 7 Partipropaganda 8 Sista sidan 9 Våren nalkas Nu är det äntligen dags för årets andra nummer av Slusk Bladet.

Läs mer

S:t Eriks katolska skola

S:t Eriks katolska skola S:t Eriks katolska skola Skoltidningens första nummer höstterminen 2013 Nu har vi redan avverkat terminens första veckor och här kommer ett smakprov på vad som har hänt på S:t Eriks katolska skola under

Läs mer

Ja jag la bort den sa mamma. Den ligger i mitt rum sa mamma. Kan du vara kvar i luren? En liten stund sa mamma. Men pappa är ju borta i en månad och

Ja jag la bort den sa mamma. Den ligger i mitt rum sa mamma. Kan du vara kvar i luren? En liten stund sa mamma. Men pappa är ju borta i en månad och Jag och min morbror. Jag var hemma själv och satt i soffan. Jag har inget och göra. Vart är tv kontrollen någonstans? Har mamma tagit bort kontrollen? Jag får väl leta sa jag med en suck. Ring ring, är

Läs mer

Djävulens tre guldhår.

Djävulens tre guldhår. Djävulens tre guldhår. (Saga från Tyskland) Det var en gång en fattig man och kvinna som bodde i en liten by. De hade inte så mycket att glädjas över här i livet och därför blev de mycket lyckliga när

Läs mer

Innehållsförteckning. Introduktion. Kapitel 1Introduktion. sid 1. Kapitel 2Bilhandlarn. sid 3. Kapitel 3Döskallemasken. sid 5

Innehållsförteckning. Introduktion. Kapitel 1Introduktion. sid 1. Kapitel 2Bilhandlarn. sid 3. Kapitel 3Döskallemasken. sid 5 Innehållsförteckning Kapitel 1Introduktion. sid 1 Kapitel 2Bilhandlarn. sid 3 Kapitel 3Döskallemasken. sid 5 Kapitel 4 De misstänkta. sid 7 Kapitel 5 Förhöret. sida 9 Kapitel 6 Den splitternya bilen. sida

Läs mer

till skolan! hör jag mamma ilsket säga nerifrån köket. Mamma har inget vidare morgonhumör. Jag kommer! fräser jag tillbaka. Jag har ärvt min mammas

till skolan! hör jag mamma ilsket säga nerifrån köket. Mamma har inget vidare morgonhumör. Jag kommer! fräser jag tillbaka. Jag har ärvt min mammas Inu, vakna! Inu, vakna! Mamma bultar på dörren. Går du inte upp nu så kommer du för sent till skolan! Låt mig vara, tänker jag, jag bryr mig inte om jag kommer för sent. Jag vill inte till skolan, till

Läs mer

Regnmakarna. Av Klaus Hagerup. Del 2

Regnmakarna. Av Klaus Hagerup. Del 2 Regnmakarna Av Klaus Hagerup Del 2 Regnmakarna Den här boken är den andra av tre med historien om Regnmakarna. Boken är publicerad inom EU-projektet Kids4Future, EIE/06/204/SI2.447395, Creating Actions

Läs mer

Barn och vuxna stora och små, upp och stå på tå Även då, även då vi ej kan himlen nå.

Barn och vuxna stora och små, upp och stå på tå Även då, även då vi ej kan himlen nå. Solen har gått ner Solen har gått ner, mörkret faller till, inget kan gå fel, men ser vi efter får vi se För det är nu de visar sig fram. Deras sanna jag, som ej får blomma om dan, lyser upp som en brand.

Läs mer

et var för varmt i rummet där vi satt. Första gången han kom hade han haft med sig sin mor. Jag hade hämtat dem ute i väntrummet, där stod ett bord

et var för varmt i rummet där vi satt. Första gången han kom hade han haft med sig sin mor. Jag hade hämtat dem ute i väntrummet, där stod ett bord D et var för varmt i rummet där vi satt. Första gången han kom hade han haft med sig sin mor. Jag hade hämtat dem ute i väntrummet, där stod ett bord med serietidningar, några få böcker och legobitar.

Läs mer