Kapitel 2 brevet. Kapitel 1 Hej

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kapitel 2 brevet. Kapitel 1 Hej"

Transkript

1

2 Kapitel 1 Hej Hej!Jag heter Ella och jag är 8 år.och jag går på stjärnskolan.jag älskar min familj som består av min storebror Joel min mamma Anna-Karin och min pappa Håkan.Och jag är rädd för en lärare som heter Olle.Jag älskar hästar.det Finns en jätte konstig dörr på ut sidan av skolan.som har en bild på en häst. Kapitel 2 brevet Idag var det jätte konstigt.det var ett brev som stack ut från den konstiga dörren.på brevet stod det: HJÄLP!!JAG SITTER FAST HÄR DET ÄR TVÅ VARJAR SOM TÄNKER ÄTA UPP MIG!!!FRÅN PRINSES.

3 Kapitel 3 nycklarna Jag vet inte vad jag ska göra! Nu vet jag.jag måste få tag i nycklarna. Men hur ska jag göra? Å nej Olle har nycklarna. Och han har rast klockan 10. Men han har så många nycklar. Den nycken måste vara annorlunda. Han brukar lämna nycklarna i klassrummet. Nu är klockan 10. Nu går jag till klassrummet. Nycklarna ligger där. Jag går sakta till nycklarna. Ok. Nu har jag nycklarna. Jag vrider upp sakta upp dörren.

4 Kapitel 4 en annan värld Jag stod där och titta in. Det var helt lugnt. Då titta jag bakom en sten. Där var en häst och dom två vargar. Jag sprang bakom en sten. Jag var skräckslagen. Jag tyckte att vargarna behövde ta ett bad.

5 Kapitel 5 Rädda min nya vän Vargarna såg mig och sprang iväg. Hästen sate hovarna på marken och kom till mig. Jag sa: - Hej jag heter Ella jag behöver hitta Prinses. Hästen svarade: - Jag är Prinses. Jag blev rädd en häst kan prata. Prinses berättade att hon hade tappat bort sin flock. Då i en och samma sekund skendes det hopplöst.

6 Kapitel 6 Min plan Plötsligt kom jag på hur jag skulle göra! Men då måste jag hämta tre saker. Dom tre sakerna var 1. Metal 2. Skruvar 3. Skruvmejsel Prinses var orolig att vargarna skulle komma tillbaka. Då sa jag: - Jag ska bara hämta tre saker. Jag sprang med super-fart förbi stenen och när jag var framme vinka jag hejdå till Prinses.

7 Kapitel 7 Vanliga världen När jag kom in i den vanliga världen var allt som vanligt. Jag sprang till vårt klassrum och öppna dörren. Där såg jag metal. Jag gick dit och tog det. Nu skulle jag bara få tag i skruvar och skruvmejsel. Jag gick ner ner där städerskorna brukar ha sina grejer. Där såg jag skruvmejsel. Just när jag skulle ta den var Olle där. Jag gömde mig bakom dammsugaren.olle böjde sig ner mot mig och tog upp en trasa. Jag pustade ut.och tog skruvmejsel och gick iväg. Jag gick till träslöjden precis framför mig var skruvarna.

8 Kapitel 8 sanningens ögonblick Nu hade jag fåt alla grejer. Jag tog mod till mig och gav mig iväg. Samtidigt som jag sprang gjorde jag en kompass. När jag var framme fråga jag Prinses vilket håll hennes flock hade sprungit hon svarade söder. Prinses sa: - Du får rida på mig. Jag hoppade upp på Prinses och hon började flyga! Då sa jag: - Jag visste inte att du kunde flyga. Där var en flock! Men det såg ut som Olle stod där nere. Prinses sa: - När jag föddes så var det han som förde bort min flock. Prinses landa. Han sa: Om ni vill ha flocken så kämpa för den! Han gick mot oss och ramla ner i ett hål. Han fick ett skrapsår. Prinses och jag titta ner och han sa: - Sablar jag glömde hålet!

9 Kapitel 9 tills någon anan öppnar dörren igen Jag tog farväl med Prinses och med fullfart så sprang jag till dörren. Och stängde den efter mig. Just då hörde jag någon ramla ner för trappan. Jag sprang dit och där var Olle. Jag hjälpte Olle upp. Då märkte han att hans nyckel var borta och den speciella nycken. Då tog jag fram nycken som jag hade i min ficka och sa: -Här är den. Olle blev glad och sa: -Tack! Så hemskt mycket! Det här håller vi mellan oss. Då kom Joel. Jag skulle gå hem. Han sa: -Ska vi hoppa studsmatta när vi kommer hem? Jag svara: Ja!

10 Snip Snap Slut Så Var Sagan Om Ella Slut