Kapitel 1 Kapitel 2 Hej Brevet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kapitel 1 Kapitel 2 Hej Brevet"

Transkript

1 Den magiska dörren

2 Kapitel 1 Hej Hej jag heter Ida. Jag går på Gyllene kronan. Min bestis heter Wilma. Hon jilar att va med mig. På skolan är jag rädd för mattanten, man får inte lemna en matbit.

3 Kapitel 2 Brevet En dag såg jag ett brev sticka ut från den magiska dörren. Jag tog det och öppnade brevet. Det var ett rop på hjälp. I brevet stog det: HJÄLP HJÄLP HJÄLP! JAG BEHÖVER HJÄLP! Jag kommer inte ut. HÄLSNINGAR Cassandra

4 Kapitel 3 Nycklarna När jag tänkte på i går så tänte jag att Cassandra behövde värkligen hjälp! Jag tror att MATTANTEN har nycklarna. Nu var de mat. Det var sill. Nu gällde det. Jag låsas att jag tappar gaffeln. Då såg jag nycklarna. Jag va så försiktig så hon kände ingenting. Nu står allt på mig.jag sa jag måste gå på toaletten. Jag stopade nycken i byxfikan. När jag hade ätit mat så gick jag till dörren. Sakta vred jag upp låset.

5 Kapitel 4 En annan värld När jag öppnade dörren så blev jag så förvånad så att jag svimmade! Det var en värd av godis! Träden var av choklad, gräset var av lakris och jordgubsstång. När jag vände mig om så såg jag värden utanför. Jag tveka men jag var modig och gick närmare. Till slut kom jag till en gyllengul äng. Mitt i ängen fans en stuga.

6 Kapitel 5 En annorlunda vän Jag gick närmare huset. Jag va närmare, de va bara 1 meter kvar. Nu är jag framme! Jag gick in i huset och då kom någon närmare mig. Jag frågade: - Vem där? - Det var jag som skrev brevet, Cassandra. - Vad behöver du hjälp med? - Att komma ut. En gubbe som är tokig i godis har låst in mig här. Jag vågar inte rymma för då kommer han att äta upp mitt hus. Jag tänkte: Hur ska vi klara det här?

7 Kapitel 6 Mitt uppdrag Jag fick en idé! För att komma ut måste jag ha en Hammare Kniv Yxa Snöre Sax Hur menar du? frågade Cassandra. - Så här: Hugg i dörren, knyt fast snöret i dörren, 2 meter långt snöre.

8 Kapitel 7 Tillbaka i skolan Äntligen så kom jag ut! Nu måste jag få tag i sakerna. Efter skolan så går jag till skogshuggaren och frågar om jag får låna hans yxa. Jag kan fråga om jag får låna pappas hammare. Jag frågar om jag få låna mammas matkniv och sax. Men snöret är i mammas syrum, men där får ingen vara. Men jag kan gå in dit i smyg. Nu va de slut på dan. Jag gick hem från skolan. Först gick jag till skoghuggaren. Jag fick låna hans yxa. -Pappa får jag låna din hammare? -Javist! -Och kniv, föresten är mamma hemma? -Nej.

9 Då tänkte jag smyga in fast jag viste inte hur jag skulle göra för dörren var låst. Just då kom mamma. Ånej vart ska jag gömma mig? Precis då kom Wilma och hon sa: - Göm dig under min jacka. Mamma gick in i köket, vilken tur! - Gissa vem jag såg på affärn? frågade Wilma. Din mamma. Jag fick en lapp av hon. Det är koden till dörren för att komma in. Och då kolla vi på papret och slog lösenordet. Då kom jag in och hemtade snöret och saxen. Jag gick tillbaka.

10 Kapitel 8 Sanningens ögonblick Jag tog mod till mig och gick till dörren. Jag gick mot den och nu är jag framme. - Här är allt du behöver, sa jag till Cassandra. Då såg jag en gubbe. När han log såg jag hans snuskiga tänder. Han hade tappat fem tänder och de andra var svarta av allt godis han ätit. - Varför låser du in Cassandra? frågade jag gubben. - Bara därför att jag vill. Jag gick tillbaka och tog fram alla grejer. - Jag hammrar i dörren, sa Cassandra

11 - Jag tar kniven, sa jag. - Jag kan ta yxan, snöret och saxen för att dra upp dörren. Jag klipper av snöret så det inte är för långt. Snusken kom tillbaka. - Kan vi inte bara bli vänner? frågade jag. - Okej. - Hej då sa jag och Cassandra till Snusken. Men innan vi gick så gav jag han en present. Han fick en tandbortse och tandkräm! Sen gick vi till dörren.

12 Kapitel 9 Tills någon annan öppnar dörren igen Dagen efter satt jag på lektionen och på rasten såg jag att mattanten ramlade från cykeln. Hon behöver hjälp. Ingen annan såg än jag. Hon skrek: - Hjälp! Även om hon är dum så gick jag och hjälpte henne. Jag ringde 112. Jag såg på när ambulansen kom. - Om jag är borta så ta hand om köket men en nyckel fattas. - Förlåt jag lånade en. - Okej sa hon. Sen gick Wilma och jag tillsammans in i den magiska världen och hälsade på Snusken.

13