KVALITETSREDOVISNING

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KVALITETSREDOVISNING"

Transkript

1 KVALITETSREDOVISNING Normer och värden Citat ur Läroplanerna Lpo 94, Lpfö 98, Lpf 94 Citat ur kommunens skolplan Skolans mål Att aktivt och medvetet påverka och stimulera eleverna att omfatta vårt samhälles gemensamma värderingar och låta dessa komma till uttryck i praktisk och vardaglig handling. Så här har vi arbetat Vi har i möten med elever och personal betonat att ordning och reda är viktiga begrepp på skolan. Och att alla i skolan förväntas ta ansvar för sitt arbete och visa respekt för varandra. Vi har i förekommande fall haft elevvårdskonferenser som enbart fokuserat på normer och värden, för att förklara skolans syn på begreppen. Lärares egna initiativ i arbetet med eleverna. I vissa fall även organiserat värdegrundsarbete programvis. Så här hittade vi resultat En trivselenkät genomfördes och sammanställdes av stödteamet under våren 2005.

2 Resultat 84% anser att bemötandet elever emellan är bra. 3% anser att det är dåligt och 13% har ingen särskild uppfattning. 84% av eleverna känner sig alltid trygga på raster och håltimmar. 12% känner sig oftast trygga, 3% ibland och 1% är alltid otrygga. Bedömning av måluppfyllelse Resultatet visar att eleverna känner sig väl bemötta av andra elever och att man i stort upplever sig trygg. Att en elev av hundra känner sig ständigt otrygg, är däremot inte acceptabelt. Åtgärder för utveckling Vi måste bli än bättre på att eliminera faktorer som gör eleverna otrygga, såsom arbetet med att förebygga mobbing och andra former av trakasserier. Vi måste också ställa frågor kring relationen lärare-elever.

3 KVALITETSREDOVISNING Elevers ansvar och inflytande Citat ur Läroplanerna Lpo 94, Lpfö 98, Lpf 94 Citat ur kommunens skolplan Skolans mål De demokratiska principerna att kunna påverka, vara delaktig och ta ansvar skall omfatta alla elever. Så här har vi arbetat Rektor har regelbundet träffat elevrådsstyrelsen. Protokoll från klassråd, elevråd och elevrådsstyrelsen delges skolledningen. Stödteamet finns som en resurs för elever som har behov av vägledning och stöd med programval/kursval eller som riskerar betyget IG eller där underlag för betygssättning saknas. Innan ett avbrott blir definitivt samtalar någon i stödteamet med eleven och alltid med vårdnadshavare om eleven är omyndig. Så här hittade vi resultat En trivselenkät vt 2005 med samtliga elever, genomförd och sammanställd av stödteamet. En enkät ht 2005 med eleverna i åk 2, genomförd av BUN-förvaltningen.

4 Resultat 76% av eleverna anser att elevrådet har inflytande över vad som händer på skolan. Motsvarande siffra 2004 var 75%. 79% av eleverna upplever att de får den hjälp de önskar av de vuxna på skolan (att jämföra med 90% 2004). 87% av eleverna upplever sin skolgång på gymnasiet som meningsfull (93% 2004). På frågor om inflytande över undervisning och arbetssätt, svarar eleverna i åk 2 att möjligheten att påverka uppgår till drygt 50%. Lärarna däremot anser att elevernas möjligheter att påverka uppgår till dryga 70%. Bedömning av måluppfyllelse Resultatet ger vid handen att drygt 10% färre elever anser sig få den hjälp de önskar av de vuxna och att 6% färre elever anser sin skolgång som meningsfull. Väl medvetna om att underlaget är relativt litet är resultatet sådant att det bör uppmärksammas och jämföras med kommande undersökningar, innan det uppfattas som en tendens. Att hälften av eleverna i åk 2 upplever att de inte har inflytande över undervisningen, bör föranleda ytterligare frågor kring vad som menas med inflytande, för att ge förutsättningar för eventuella åtgärder. Åtgärder för utveckling Arbetssätt: Vi behöver formulera hur vi tänker arbeta med målområdet och vi behöver definiera vissa begrepp så att betydelsen delas av alla.

5 KVALITETSREDOVISNING Utveckling och lärande Citat ur Läroplanerna Lpo 94, Lpfö 98, Lpf 94 Citat ur kommunens skolplan Skolans mål Utvecklingssamtal skall hållas kontinuerligt och vara anpassat till elevers behov samt efter föräldrars önskemål. Varje elev skall ha en utvecklingsplan för sitt lärande. Elever skall ges möjlighet att aktivt delta i framtagandet av utvecklingsplanen. Så här har vi arbetat Skyldigheten för Gymnasieskolan att genomföra utvecklingssamtal är reglerad i Gymnasieförordningens 7 kap 19, varav framgår att de skall hållas minst en gång per termin. Vi har valt att koncentrera utvecklingssamtalen till vissa dagar, där föräldrar och elever ges möjlighet att välja vilka lärare de vill träffa. Skyldigheten för Gymnasieskolan att upprätta individuell utvecklingsplan / studieplan, är reglerad i Gymnasieförordningen 1 kap 12. Så här finner vi resultat En enkät med eleverna i åk 2, genomförd av BUN-förvaltningen.

6 Resultat På en skala 0-100, där 100 står för total överensstämmelse med påståendet, är resultatet 62 för påståendet Utvecklingssamtalet med mina lärare / klassföreståndare känns meningsfullt. Bedömning av måluppfyllelse En alltför stor grupp av elever upplever inte sina utvecklingssamtal som meningsfulla. Måluppfyllelsen måste därför bli bättre. Åtgärder för utveckling Formen för utvecklingssamtal och innehållet måste diskuteras och förändras i dialog med eleverna.

7 KVALITETSREDOVISNING Prioriterat målområde 4 Citat ur Läroplanerna Lpo 94, Lpfö 98, Lpf 94 Citat ur kommunens skolplan Skolans mål Österlengymnasiet skall vara en skola dit elever söker sig. Så här har vi arbetat En nyframtagen informationsmapp som beskriver skolans program och möjligheter till profilering, har distribuerats till samtliga elever i årskurs 9 i Simrishamns kommun och till studie- och yrkesvägledare i kommunen och Sydskånska Gymnasieförbundet. Genomtänkt verksamhet på Öppet Hus tillsammans med en mer omfattande marknadsföring, samt val av dag som inte kolliderar med Ystad. Kontinuerlig uppdatering av Österlengymnasiets hemsida. Informationsansvarig som förser pressen med material om vad som händer på skolan, samt tipsar elever och lärare om hur man når ut med informationen. Så här finner vi resultat En trivselenkät vt 2005 med samtliga elever, genomförd och sammanställd av stödteamet. En enkät med eleverna i åk 2, genomförd av BUN-förvaltningen.

8 Resultat Österlengymnasiet Bedömning av måluppfyllelse 75% av eleverna är nöjda eller mycket nöjda över klassrumsmiljön på skolan. 25% är missnöjda eller mycket missnöjda. På en skala 0-100, där 100 innebär total överensstämmelse med påståendet, är resultatet 62 för påståendet Jag kan rekommendera min skola till andra elever. För påståendet Jag är nöjd med verksamheten i min skola är resultatet 66 för elever i åk 2. Andelen elever som anser sig kunna rekommendera Österlengymnasiet till andra elever, är för låg. Orsakerna bakom detta måste analyseras djupare. Åtgärder för utveckling Fördjupade kunskap via enkäter och samtal om hur eleverna upplever skolan och vad som krävs för att kunna rekommendera den till andra elever.

Barn- och utbildningsförvaltningen ADRESS: Simrishamn DATUM Österlengymnasiet. Kvalitetsredovisning 2006

Barn- och utbildningsförvaltningen ADRESS: Simrishamn  DATUM Österlengymnasiet. Kvalitetsredovisning 2006 Österlengymnasiet Kvalitetsredovisning 2006 KVALITETSREDOVISNING Normer och värden Citat ur Läroplanerna Lpo 94, Lpfö 98, Lpf 94 Citat ur kommunens skolplan Skolans mål Att aktivt och medvetet påverka

Läs mer

I Österlengymnasiets lokaler bedrivs även gymnasiesärskola och SFI-undervisning, den sistnämnda under annat huvudmannaskap.

I Österlengymnasiets lokaler bedrivs även gymnasiesärskola och SFI-undervisning, den sistnämnda under annat huvudmannaskap. ÖSTERLENGYMNASIET 1(8) KVALITETSREDOVISNING LÅ 2007/2008 Österlengymnasiet är en gymnasieskola belägen i Simrishamns tätort. Läsåret 2007/2008 fanns 589 elever och personalen uppgick till 79, varav 69

Läs mer

Utbildningsinspektion i Österlengymnasiet

Utbildningsinspektion i Österlengymnasiet Utbildningsinspektion i Simrishamns kommun Österlengymnasiet Dnr 53-2006:1435 Utbildningsinspektion i Österlengymnasiet Innehåll Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning av skolan...2 Sammanfattande bedömning...2

Läs mer

KVALITETSRAPPORT, FORSMARKS SKOLA, LÄSÅRET 2012/13

KVALITETSRAPPORT, FORSMARKS SKOLA, LÄSÅRET 2012/13 KVALITETSRAPPORT, FORSMARKS SKOLA, LÄSÅRET 2012/13 1:3 Statistik, kompetensförsörjning 2:3 Brukar- och personalenkäter X 3:3 Resultat/Måluppfyllelse En brukarenkät har genomförts bland eleverna i gymnasieskolan.

Läs mer

Utvecklingsområden - Furulundsskolan

Utvecklingsområden - Furulundsskolan Utvecklingsområden - Furulundsskolan 1. Normer och värden 2. Utveckling/Lärande/Kunskaper 3. och inflytande 4. Hälsa, fysisk aktivitet och miljö 1 Normer och värden MÅL ATT UPPNÅ 1.1 Mobbing och kränkande

Läs mer

Kvalitetsredovisning 2005/2006 Dalhem, Barlingbo, Endre

Kvalitetsredovisning 2005/2006 Dalhem, Barlingbo, Endre 1(8) Barn- och utbildningsförvaltningen Kvalitetsredovisning 2005/2006 Dalhem, Barlingbo, Endre Förskoleklass-grundskola-fritidshem (sid 1-5) Förskola (sid 6-8) Beskrivning av verksamheten Dalhem, Barlingbo

Läs mer

ÖSTERLENGYMNASIET Sid: 1(12)

ÖSTERLENGYMNASIET Sid: 1(12) ÖSTERLENGYMNASIET Sid: 1(12) Österlengymnasiet är en gymnasieskola belägen i Simrishamns tätort. Läsåret 2008/2009 fanns 584 elever och 53 pedagogiska heltidstjänster. Totalt jobbade 70 personer på skolan.

Läs mer

tror. påverka mer än du Du kan Till dig som går i gymnasieskolan eller på komvux.

tror. påverka mer än du Du kan Till dig som går i gymnasieskolan eller på komvux. Du kan påverka mer än du tror. 106 20 Stockholm tel: 08 723 32 00, fax: 08 24 44 20 www.skolverket.se Till dig som går i gymnasieskolan eller på komvux. Vad vill du ha ut av skolan? Hur vill du arbeta?

Läs mer

Lokal Arbetsplan. F-klass och grundskolan

Lokal Arbetsplan. F-klass och grundskolan Lokal Arbetsplan 2011 F-klass och grundskolan NORMER OCH VÄRDEN Skolan ska aktivt och medvetet påverka och stimulera eleverna att omfatta vårt samhälles gemensamma värderingar och låta dem komma till uttryck

Läs mer

Barn och Utbildning Leif Hansson, rektor. Lokal arbetsplan. Nordmarks skola, Nordmarkshyttan. Fsk - åk6

Barn och Utbildning Leif Hansson, rektor. Lokal arbetsplan. Nordmarks skola, Nordmarkshyttan. Fsk - åk6 Lokal arbetsplan 2017 2018 Nordmarks skola, Nordmarkshyttan Fsk - åk6 1 1. Kunskapsuppdraget 1.1 Bakgrund tolkning av skolans kunskapsuppdrag Utbildningen inom skolväsendet syftar till att barn och elever

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Kungsskolan

VERKSAMHETSPLAN Kungsskolan VERKSAMHETSPLAN Kungsskolan Läsåret 2017-2018 Kungsskolan är skolan mitt i byn. Skolan där positiva förväntningar på eleverna och stort engagemang av personalen ger eleverna en stabil grund och stå på

Läs mer

Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass.

Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass. Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass. Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen.

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan, Garpenbergs skola period 4 (april juni), läsåret 2012/2013.

Kvalitetsarbete för grundskolan, Garpenbergs skola period 4 (april juni), läsåret 2012/2013. Kvalitetsarbete för grundskolan, Garpenbergs skola period 4 (april juni), läsåret 2012/2013. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö skola 7-9

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö skola 7-9 Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö skola 7-9 Kvalitetsredovisning 2012/2013 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Tallidsskolan

Regelbunden tillsyn i Tallidsskolan Regelbunden tillsyn i Botkyrka kommun Tallidsskolan Dnr 43-SV2008:214 Regelbunden tillsyn i Tallidsskolan Förskoleklass, årskurs 1-6 Särskola årskurs 1-6 Inledning Skolinspektionen har granskat verksamheten

Läs mer

Mål för fritidshemmen i Skinnskatteberg

Mål för fritidshemmen i Skinnskatteberg Mål för fritidshemmen i Skinnskatteberg 2012-10-01 2 Mål för fritidshemmen i Skinnskattebergs kommun Utarbetad maj 2006, reviderad hösten 2012 Inledning Fritidshemmets uppgift är att genom pedagogisk verksamhet

Läs mer

Skolplan för Tierps kommun 2004-2007

Skolplan för Tierps kommun 2004-2007 Skolplan för Tierps kommun 2004-2007 Fastställd av kommunfullmäktige 2004-02-24 I skolplanen innefattas all verksamhet i förskola, förskoleklass, grundskola, särskola, gymnasieskola, vuxenutbildning, fritidshem

Läs mer

All personal arbetar efter de nationella och lokala mål som finns för verksamheten.

All personal arbetar efter de nationella och lokala mål som finns för verksamheten. Grundsärskolans verksamhetsplan Mål och riktlinjer All personal arbetar efter de nationella och lokala mål som finns för verksamheten. Skollagen Läroplaner och kursplaner FN:s barnkonvention Bildningsnämndens

Läs mer

YBC. Elever Gymnasium år 2 - Våren Genomsnitt Nacka kommun Jag känner mig trygg på min skola YBC föregående år 2009

YBC. Elever Gymnasium år 2 - Våren Genomsnitt Nacka kommun Jag känner mig trygg på min skola YBC föregående år 2009 Normer och värden 00. Jag känner mig trygg på min skola. 00 föregående år 009 9 0 svar, % 0,9. Det är arbetsro på lektionerna. föregående år 00 00 009 9 7,0,0,. Det råder en positiv stämning och god sammanhållning

Läs mer

DesignGymnasiet. Elever Gymnasium år 2 - Våren Genomsnitt Nacka kommun 2. Jag känner mig trygg på min skola. DesignGymnasiet föregående år 2008

DesignGymnasiet. Elever Gymnasium år 2 - Våren Genomsnitt Nacka kommun 2. Jag känner mig trygg på min skola. DesignGymnasiet föregående år 2008 Normer och värden. Jag känner mig trygg på min skola. föregående år 6 0 0, 0,,,. Det är arbetsro på lektionerna. föregående år 60 60 6,0,,,. Det råder en positiv stämning och god sammanhållning på min

Läs mer

Furutorpskolan 7-9. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola åk 7-9 Ansvarig för planen: Rektor Johan Johansson

Furutorpskolan 7-9. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola åk 7-9 Ansvarig för planen: Rektor Johan Johansson 1(7) Datum 2015-08-03 Handläggare Rektor Johan Johansson Barn- och utbildningsförvaltningen 0451-26 77 95 johan.johansson@hessleholm.se Plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Furutorpskolan

Läs mer

Nacka Enskilda gymnasium

Nacka Enskilda gymnasium Elever Gymnasium år - Våren svar, % Normer och värden. Jag känner mig trygg på min skola. 0 0,,,,. Det är arbetsro på lektionerna. 0 0 0,0,,,. Det råder en positiv stämning och god sammanhållning på min

Läs mer

Utbildningsinspektion i Nygårdsskolan, grundskola F 3

Utbildningsinspektion i Nygårdsskolan, grundskola F 3 Utbildningsinspektion i Lilla Edets kommun Nygårdsskolan Dnr 53-2005:1523 Utbildningsinspektion i Nygårdsskolan, grundskola F 3 Innehåll Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning av skolan...2 Sammanfattande

Läs mer

Lokal arbetsplan Läsåret

Lokal arbetsplan Läsåret Lokal arbetsplan Läsåret 2014-2015 Nykroppa skola Personal i arbetslaget: Sten-Åke Eriksson, rektor Britt-Marie Botström, förskoleklasslärare Ellinore Johansson, förskoleklasslärare, fritidspersonal Ann-Katrin

Läs mer

Lokal arbetsplan. Eda gymnasieskola

Lokal arbetsplan. Eda gymnasieskola Lokal arbetsplan Eda gymnasieskola Innehållsförteckning Vision... 3 Ledningsdeklaration... 3 Gymnasieskolans styrdokument... 3 Läroplanens mål och riktlinjer... 4 Normer och värden... 4 Elevernas ansvar

Läs mer

Lokal arbetsplan Läsåret 2014-2015

Lokal arbetsplan Läsåret 2014-2015 Bildningsnämnden Lokal arbetsplan Läsåret 2014-2015 Lysviks skola Kunskap och kompetens Bakgrund tolkning av skolans kunskapsuppdrag Utbildningen inom skolväsendet syftar till att barn och elever ska inhämta

Läs mer

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling för Brogårdsgymnasiet i Kristinehamn, läsåret 2013/14

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling för Brogårdsgymnasiet i Kristinehamn, läsåret 2013/14 Brogårdsgymnasiet Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling för Brogårdsgymnasiet i Kristinehamn, läsåret 2013/14 Likabehandlingsplanen beskriver hur Brogårdsgymnasiet säkerställer att ingen

Läs mer

LIKABEHANDLINGSPLAN FÖR ROSENFELDTSSKOLAN

LIKABEHANDLINGSPLAN FÖR ROSENFELDTSSKOLAN Karlskrona 2007-01-31 LIKABEHANDLINGSPLAN FÖR ROSENFELDTSSKOLAN LIKABEHANDLINGSPLAN HANDLINGSPLAN FÖR ATT FÖRHINDRA DISKRIMINERING OCH ANNAN KRÄNKANDE BEHANDLING 1 Lagar och andra styrdokument: SFS 2006:67

Läs mer

Lokal arbetsplan Läsåret

Lokal arbetsplan Läsåret Lokal arbetsplan Läsåret 2017-2018 Nykroppa skola Personal i arbetslaget: Ing-Marie Jonsson, rektor Ellinore Johansson, lärare F-1 Lisa Jonsson, barnskötare/elevassistent, fritidspersonal Åsa Folkesson,

Läs mer

Lokal arbetsplan Läsåret

Lokal arbetsplan Läsåret Barn- och Utbildning Lokal arbetsplan Läsåret 2014-2015 Strandvägsskolan Rektor Maria Skoogh 1. Kunskapsuppdraget 1.1 Bakgrund tolkning av skolans kunskapsuppdrag Utbildningen inom skolväsendet syftar

Läs mer

Teamplan Ugglums skola F-3 2011/2012

Teamplan Ugglums skola F-3 2011/2012 Teamplan Ugglums skola F-3 2011/2012 2015 har 10 åringen nått statens och våra mål men framförallt sina egna och har tagit ansvar för sin egen utveckling med stöd av vuxna. 10 åringen tror på sig själv

Läs mer

Lokal arbetsplan 2010/2011

Lokal arbetsplan 2010/2011 Lokal arbetsplan 2010/2011 Sofielundsskolan Arbetslag 8-9 Lokal arbetsplan vid Sofielundsskolan Huvudsyftet med den lokala arbetsplanen är att för alla i organisationen tydliggöra de mål som satts upp

Läs mer

Olympiaskolan LIKABEHANDLINGSPLAN

Olympiaskolan LIKABEHANDLINGSPLAN LIKABEHANDLINGSPLAN Olympiaskolan Plan för att främja lika rättigheter och möjligheter samt förebygga och åtgärda diskriminering, trakasserier och kränkande behandling Gäller januari 2018 till september

Läs mer

Lokal arbetsplan Läsåret 2014-2015

Lokal arbetsplan Läsåret 2014-2015 Lokal arbetsplan Läsåret 2014-2015 Åsenskolan Rektor Linda Karlsson 1. Kunskapsuppdraget 1.1 Bakgrund tolkning av skolans kunskapsuppdrag Utbildningen inom skolväsendet syftar till att barn och elever

Läs mer

Lokal arbetsplan Läsåret

Lokal arbetsplan Läsåret Lokal arbetsplan Läsåret 2018-2019 Åsenskolan Rektor Jan Setterberg 1. Kunskapsuppdraget 1.1 Bakgrund tolkning av skolans kunskapsuppdrag Utbildningen inom skolväsendet syftar till att barn och elever

Läs mer

Kvalitetsarbete för Garpenbergs skola period 3 (jan mars), läsåret 2012/2013

Kvalitetsarbete för Garpenbergs skola period 3 (jan mars), läsåret 2012/2013 Kvalitetsarbete för Garpenbergs skola period 3 (jan mars), läsåret 2012/2013 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå systematiskt

Läs mer

FERLINSKOLAN

FERLINSKOLAN Barn och Utbildning Gun Palmqvist, rektor ARBETSPLAN 2018-2019 FERLINSKOLAN Utveckling, lärande och kunskaper I grundskolans skolutvecklingsprogram finns visionen Alla elever skall, när de lämnar grundskolan

Läs mer

Resultat för: Stockholms län, Nacka kommun, Magelungens Gymnasium Danvikstull

Resultat för: Stockholms län, Nacka kommun, Magelungens Gymnasium Danvikstull Enkät i gymnasieskolan Resultat för:,, Skolrapport: Samtliga elevers resultat jämförs mot samt, inkluderar fristående och kommunala skolor Om undersökningen På uppdrag av nästan samtliga länets kommuner

Läs mer

ARBETSPLAN FÖR RÄVLYANS fritidsverksamhet läsåret 2014-15

ARBETSPLAN FÖR RÄVLYANS fritidsverksamhet läsåret 2014-15 ARBETSPLAN FÖR RÄVLYANS fritidsverksamhet läsåret 2014-15 Innehållsförteckning Sid 3 Presentation av arbetssätt Sid 4 utifrån LGR 11 Sid 4 Normer och värden Kunskaper Sid 6 Elevers ansvar och inflytande

Läs mer

Utbildningsinspektion i Larvs skola, grundskola F 6 och Tråvads skola, grundskola F 3

Utbildningsinspektion i Larvs skola, grundskola F 6 och Tråvads skola, grundskola F 3 Utbildningsinspektion i Larvs skola, grundskola F 6 och Tråvads skola, grundskola F 3 Innehåll Utbildningsinspektion i Vara kommun Larvs och Tråvads skolor Dnr 53-2005:1524 Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning

Läs mer

Resultat för: Stockholms län, Nacka kommun, Rytmus Stockholm

Resultat för: Stockholms län, Nacka kommun, Rytmus Stockholm Enkät i gymnasieskolan Resultat för:,, Skolrapport: Samtliga elevers resultat jämförs mot samt, inkluderar fristående och kommunala skolor Om undersökningen På uppdrag av nästan samtliga länets kommuner

Läs mer

RESURSSKOLAN. Beskrivning av Resursskolans uppdrag och ansvar

RESURSSKOLAN. Beskrivning av Resursskolans uppdrag och ansvar RESURSSKOLAN Beskrivning av Resursskolans uppdrag och ansvar Karlskrona kommun Barn och ungdomsförvaltningen - 2014 RESURSSKOLAN EN DEL AV SÄRSKILT STÖD SÄRSKILD UNDERVISNINGS- GRUPP ENLIGT SKOLLAGEN:

Läs mer

Lokal arbetsplan Läsåret

Lokal arbetsplan Läsåret Barn- och Utbildning Lokal arbetsplan Läsåret 2016-2017 Strandvägsskolan Rektor Maria Sjödahl Nilsson 1. Kunskapsuppdraget 1.1 Bakgrund tolkning av skolans kunskapsuppdrag Utbildningen inom skolväsendet

Läs mer

Arbetsplan för Bergkvara skola Läsåret 10/11

Arbetsplan för Bergkvara skola Läsåret 10/11 Datum 2010-06-02 Arbetsplan för Bergkvara skola Läsåret 10/11 Postadress Besöksadress Telefon Telefax E-post Plusgiro Torsås kommun Box 503 385 25 TORSÅS Torsskolan Allfargatan 38 www.torsas.se 0486-33100

Läs mer

Lokal arbetsplan Läsåret

Lokal arbetsplan Läsåret Barn- och Utbildning Lokal arbetsplan Läsåret 2017 2018 Strandvägsskolan Rektor Maria Sjödahl Nilsson 1. Kunskapsuppdraget 1.1 Bakgrund tolkning av skolans kunskapsuppdrag Utbildningen inom skolväsendet

Läs mer

FERLINSKOLAN

FERLINSKOLAN Barn och Utbildning Gun Palmqvist, rektor ARBETSPLAN 2018-2019 FERLINSKOLAN Grundsärskolan Utveckling, lärande och kunskaper I grundskolans skolutvecklingsprogram finns visionen Alla elever skall, när

Läs mer

Stjärneboskolan Läsåret 2007-2008. Kvalitetsredovisning

Stjärneboskolan Läsåret 2007-2008. Kvalitetsredovisning Stjärneboskolan Läsåret 2007-2008 Kvalitetsredovisning STJÄRNEBOSKOLAN Skolan ligger vid norra infarten till Kisa, mellan Kisasjön och ett närliggande skogsområde. I detta skogsområde finns skolans uteklassrum

Läs mer

Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Björkskolan 2015/2016 På Björkskolan arbetar vi aktivt med; Värdegrund under hela läsåret. Gott språkbruk samt artighet, trivsel och

Läs mer

Storängsskolans plan för trygghet och likabehandling

Storängsskolans plan för trygghet och likabehandling Storängsskolans plan för trygghet och likabehandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Årskurs F-5, samt Storängsskolans fritidshem. Läsår: 2018 2019 Som du vet ser vi alla nästan likadan ut inuti,

Läs mer

Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018. Skola: Sandarne skola

Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018. Skola: Sandarne skola Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018 Skola: Sandarne skola Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018 Skola: Sandarne skola I er Utvecklings-/Arbetsplan beskriver ni hur ni kommer att arbeta med BUN/förvaltningens

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015-2016 Skolan ska vara fri från diskriminering, trakasserier och annan kränkande behandling. Likabehandlingsplanen utgår från att Alla människor är lika

Läs mer

Sammanfattning... Fel! Bokmärket är inte definierat. Kommunens mål hur har det gått?... 1

Sammanfattning... Fel! Bokmärket är inte definierat. Kommunens mål hur har det gått?... 1 Rapport resultat elev- och föräldraenkät 2015 Grundskola, Förskoleklass och Fritidshem Innehållsförteckning Sammanfattning... Fel! Bokmärket är inte definierat. Kommunens mål hur har det gått?... 1 Bakgrund...

Läs mer

Sid 1 (8) Dnr Giltig fr.o.m Giltig t.o.m Östermalmsskolan

Sid 1 (8) Dnr Giltig fr.o.m Giltig t.o.m Östermalmsskolan Sid 1 (8) Östermalmsskolan Verksamhetsbeskrivning Östermalmsskolan är en kommunal grundskola i Stockholms innerstad. Det är en F 6 skola med integrerad skolbarnsomsorg t.o.m. skolår 3 och fristående fritidsklubb

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling.

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Plan mot diskriminering och kränkande behandling. HT 2015/VT 2016 /Sundlerhälsan 2015-06-12 1 Innehållsförteckning Värdegrund...3 Varför behövs en plan mot diskriminering och kränkande...3 behandling?...3

Läs mer

Alla inom utbildningsförvaltningen i Herrljunga tar bestämt avstånd från alla former av diskriminering och kränkande behandling.

Alla inom utbildningsförvaltningen i Herrljunga tar bestämt avstånd från alla former av diskriminering och kränkande behandling. LIKABEHANDLINGSPLAN Lagen Trygghet, respekt och ansvar om förbud mot diskriminering och annan kränkande behandling av elever 1 i skolan anger att varje verksamhet ska upprätta en likabehandlingsplan. Detta

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING. Simrishamns kommun

KVALITETSREDOVISNING. Simrishamns kommun KVALITETSREDOVISNING Simrishamns kommun 2008-2009 Gymnasieskolan Innehållsförteckning Innehållsförteckning 2 11. Österlengymnasiet 3 11.1 Resultat och kommentarer 3 Slutbetyg för avgångselever på Österlengymnasiet

Läs mer

LIKABEHANDLINGSPLAN Läsåret 10/11

LIKABEHANDLINGSPLAN Läsåret 10/11 SMEDJEBACKENS KOMMUN Familje- och utbildningsförvaltningen Smedjebackens utbildningsområde LIKABEHANDLINGSPLAN Läsåret 10/11 Bergaskolan, år 7-9 1 Vad säger lagarna? Likabehandlingsarbetet regleras sedan

Läs mer

Uppföljning 2010. Utvärdering av Skolplan 2007

Uppföljning 2010. Utvärdering av Skolplan 2007 Uppföljning 2010 God och trygg arbetsmiljö för barn och elever Utvärdering av Skolplan 2007 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsförvaltningen Birgitta Bresell 2011-06-08 Innehåll 1 Sammanfattning

Läs mer

Kungsgårdens skola/alsjöskolan kvalitetsredovisning

Kungsgårdens skola/alsjöskolan kvalitetsredovisning Handläggare Vårt diarienummer Datum Sidan 1(12) 2017-04-12 Kungsgårdens skola/alsjöskolan kvalitetsredovisning 2016-2017 För stöd i arbetet med kvalitetsredovisningen använd dokumentet Systematiskt kvalitetsarbete,

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN, Vår vision: S:t Pers skola är en spännande och utvecklande mötesplats där det goda samtalet ska genomsyra verksamheten.

LOKAL ARBETSPLAN, Vår vision: S:t Pers skola är en spännande och utvecklande mötesplats där det goda samtalet ska genomsyra verksamheten. Barn o ungdomsförvaltningen 2010-03-19 S:t Pers skola LOKAL ARBETSPLAN, 2010. Vår vision: S:t Pers skola är en spännande och utvecklande mötesplats där det goda samtalet ska genomsyra verksamheten. et

Läs mer

Mariebergsskolan skolområde sydplan mot diskriminering och kränkande behandling

Mariebergsskolan skolområde sydplan mot diskriminering och kränkande behandling 2015-06-17 Mariebergsskolan skolområde sydplan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola samt Grundsärskola Ansvariga för planen Rektor

Läs mer

Ekerö kommun Föräldrar - Förskoleklass - Våren svar, 76%

Ekerö kommun Föräldrar - Förskoleklass - Våren svar, 76% Föräldrar - Förskoleklass - Våren svar, % bra Utveckling och lärande 0 0 % 0.. Mitt barn tycker det är roligt att gå i skolan. 0 0 % % % % 0.. Skolarbetet är stimulerande för mitt barn. 0 % 0 % % 0.. Lärarna

Läs mer

Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018. Skola: Grundsärskolan

Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018. Skola: Grundsärskolan Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018 Skola: Grundsärskolan Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018 Skola: Grundsärskolan Grundsärskolan inriktning grundsärskola består av tre grupper, Basgrupp 1,

Läs mer

Bäckahagens skola. Grundskola med två profiler och hög kvalitet. Språk och kunskapsutveckling

Bäckahagens skola. Grundskola med två profiler och hög kvalitet. Språk och kunskapsutveckling Sid 1 (10) Bäckahagens skola Grundskola med två profiler och hög kvalitet Bäckahagens skola omfattar förskoleklass, år 1-9 samt skolbarnsomsorg. Antalet elever är 553 och av dessa har ca 140 ett annat

Läs mer

Handlingsplan för Likabehandling, mot mobbning och kränkande beteende vid Morups Friskola

Handlingsplan för Likabehandling, mot mobbning och kränkande beteende vid Morups Friskola Uppdaterad 2015-03-10 Handlingsplan för Likabehandling, mot mobbning och kränkande beteende vid Morups Friskola Mål vid Morups Friskola Ingen mobbning, trakasserier eller annan särbehandling på grund av

Läs mer

Arbetsplan för 1-6 Stigens Friskola Läsåret 2016/2017

Arbetsplan för 1-6 Stigens Friskola Läsåret 2016/2017 Arbetsplan för 1-6 Stigens Friskola Läsåret 2016/2017 Arbetsplan läsåret 2016/2017 Normer och värden: Lgr 2011 säger att skolan aktivt och medvetet ska påverka och stimulera eleverna att omfatta vårt samhälles

Läs mer

Lokal arbetsplan 2010/2011

Lokal arbetsplan 2010/2011 Lokal arbetsplan 2010/2011 Sofielundsskolan Arbetslag Bilingual Lokal arbetsplan vid Sofielundsskolan Huvudsyftet med den lokala arbetsplanen är att för alla i organisationen tydliggöra de mål som satts

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen Mariebergsskolan MARIEBERGSSKOLANS PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING OCH DISKRIMINERING LÄSÅRET

Barn- och utbildningsförvaltningen Mariebergsskolan MARIEBERGSSKOLANS PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING OCH DISKRIMINERING LÄSÅRET Barn- och utbildningsförvaltningen Mariebergsskolan MARIEBERGSSKOLANS PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING OCH DISKRIMINERING LÄSÅRET 2017-2018 Innehållsförteckning 1. Delaktighet och förankring.. 3 2. Främjande

Läs mer

Skolenkäten våren 2016

Skolenkäten våren 2016 Dnr 2015:7261 Skolenkäten våren 2016 Fördjupad analys om respekt mellan elever och lärare www.skolinspektionen.se Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besök: Sveavägen 159 Telefon: 08-586 080

Läs mer

STORFORS KOMMUN. Kroppaskolan Årskurs 1 3

STORFORS KOMMUN. Kroppaskolan Årskurs 1 3 STORFORS KOMMUN Kroppaskolan Årskurs 1 3 Lokal arbetsplan Läsåret 2016-2017 Inledning: Kroppaskolan ligger i Storfors tätort och innefattar förskoleklass årskurs 3 samt fritidshem. Skolan har totalt 136

Läs mer

Lokal arbetsplan Läsåret

Lokal arbetsplan Läsåret Lokal arbetsplan Läsåret 2016-2017 Åsenskolan Rektor Johan Kronberg 1. Kunskapsuppdraget 1.1 Bakgrund tolkning av skolans kunskapsuppdrag Utbildningen inom skolväsendet syftar till att barn och elever

Läs mer

Lokal arbetsplan Läsåret

Lokal arbetsplan Läsåret Lokal arbetsplan Läsåret 2015-2016 Nykroppa skola Personal i arbetslaget: Ing-Marie Jonsson, rektor Britt-Marie Botström, förskoleklasslärare Lisa Jonsson, barnskötare,fritidspersonal Maria Karlsson, elevassistent

Läs mer

Likabehandlingsplan 2008/2009. Bollebygdskolan 7-9

Likabehandlingsplan 2008/2009. Bollebygdskolan 7-9 Likabehandlingsplan Bollebygdskolan 7-9 BOLLEBYGDS KOMMUN 1. Inledning Alla barn och elever skall kunna känna sig trygga och bemötas och behandlas med respekt för sin individualitet. Likabehandlingsplanen

Läs mer

Skolplan Lärande ger glädje och möjligheter

Skolplan Lärande ger glädje och möjligheter Skolplan 2004 Lärande ger glädje och möjligheter Vi ska ge förutsättningar för barns och ungdomars bildning genom att främja lärande, ge omsorg och överföra demokratiska värderingar. Barn- och utbildningsnämndens

Läs mer

Årlig likabehandlingsplan mot kränkande behandling och diskriminering Dingtuna skola

Årlig likabehandlingsplan mot kränkande behandling och diskriminering Dingtuna skola Dingtuna Skolor Årlig likabehandlingsplan mot kränkande behandling och diskriminering 2011-2012 Dingtuna skola ig: Margareta Vestlund Rektor Innehållsförteckning och vision 2 Vad betyder orden? 2 Så säger

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Korsbackaskolan

Regelbunden tillsyn i Korsbackaskolan Regelbunden tillsyn i Kävlinge kommun Korsbackaskolan Dnr 43-2008:440 Regelbunden tillsyn i Korsbackaskolan Grundskola År 7 9 Inledning har granskat verksamheten i Kävlinge kommun under våren 2009 och

Läs mer

You created this PDF from an application that is not licensed to print to novapdf printer (

You created this PDF from an application that is not licensed to print to novapdf printer ( Varje år upprättar skolan en likabehandlingsplan. Denna plan gäller för läsåret 2013/2014. Den nya likabehandlingsplanen ska förankras; i gruppen, på en arbetsplatsträff på klassråd och elevråd under september

Läs mer

Härjedalens gymnasieskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Läsåret 2015/2016

Härjedalens gymnasieskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Läsåret 2015/2016 Härjedalens gymnasieskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 2015/2016 Innehåll Grunduppgifter... 4 Verksamhetsformer som omfattas av planen:... 4 Ansvarig för planen:... 4 Vår vision...

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2018-2019 Skolan ska vara fri från diskriminering, trakasserier och annan kränkande behandling. Likabehandlingsplanen utgår från att Alla människor är lika

Läs mer

Rengsjöskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Gun-Marie Tyve Rektor

Rengsjöskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Gun-Marie Tyve Rektor Rengsjöskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Gun-Marie Tyve Rektor 2014-03-27 1 Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Rengsjöskolans förskoleklass- åk 6 och Fritidshem.

Läs mer

TORSBERGSGYMNASIETS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Gymnasieskola Ro 3, 4 och 5

TORSBERGSGYMNASIETS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Gymnasieskola Ro 3, 4 och 5 TORSBERGSGYMNASIETS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Verksamhetsformer som omfattas av planen: Gymnasieskola Ro 3, 4 och 5 Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Elever Gymnasium år

Elever Gymnasium år Elever Gymnasium år 2 4 svar, % Denna enkätundersökning är en del av ett utvärderingssamarbete där tio kommuner i Stockholms län årligen genomför en enkätundersökning inom förskola, pedagogisk omsorg och

Läs mer

Utbildningsinspektion i Hagalidskolan, grundskola årskurs 6 9

Utbildningsinspektion i Hagalidskolan, grundskola årskurs 6 9 Utbildningsinspektion i Staffanstorps kommun Hagalidskolan Dnr 53-2006:3275 Utbildningsinspektion i Hagalidskolan, grundskola årskurs 6 9 Innehåll Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning av skolan...2 Sammanfattande

Läs mer

Individuella Gymnasiet Elever Gymnasium år 2 - Våren svar, 96%

Individuella Gymnasiet Elever Gymnasium år 2 - Våren svar, 96% Elever Gymnasium år 2 - Våren 2 svar, Normer och värden 2. Jag känner mig trygg i skolan. 7 9% 6 3. Det är arbetsro på lektionerna. 6 2 2 37. Det råder en positiv stämning och god sammanhållning på min

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Blåklintskolan i Mjölby kommun. Delbeslut. Rapport regelbunden tillsyn Dnr :1652

Regelbunden tillsyn i Blåklintskolan i Mjölby kommun. Delbeslut. Rapport regelbunden tillsyn Dnr :1652 Regelbunden tillsyn i Blåklintskolan i Mjölby kommun Delbeslut Rapport regelbunden tillsyn Dnr 43-2009:1652 Delbeslut Regelbunden tillsyn i Blåklintskolan Mjölby kommun Datum 2009-10-23 Dnr 43-2009:1652

Läs mer

PRAKTISKA KIRUNA. Giltighet 2012-09-01 2013-06-10

PRAKTISKA KIRUNA. Giltighet 2012-09-01 2013-06-10 PRAKTISKA KIRUNA Giltighet 2012-09-01 2013-06-10 1 Innehållsförteckning 1. Inledning & Syfte... 3 2. Förbud mot diskriminering och kränkande behandling... 3 3. Vision mot kränkande behandling... 3 4. Delaktighet...

Läs mer

Systematiskt kvalitetarbete Grundskolan Kvalitetsrapport 2013-2014

Systematiskt kvalitetarbete Grundskolan Kvalitetsrapport 2013-2014 Systematiskt kvalitetarbete Grundskolan Kvalitetsrapport 2013-2014 2014-06-03 1. GRUNDFAKTA Stadsskogsskolan 1 191 elever, 113 pojkar och 78 flickor 42 med annat modersmål 22 lärare Andel lärare med högskoleexamen

Läs mer

Utbildningsinspektion i Haganässkolan Förskoleklass, grundskola årskurs 1 5, särskola årskurs 1 6

Utbildningsinspektion i Haganässkolan Förskoleklass, grundskola årskurs 1 5, särskola årskurs 1 6 Utbildningsinspektion i Åstorps kommun Haganässkolan Dnr 53-2005:3062 Utbildningsinspektion i Haganässkolan Förskoleklass, grundskola årskurs 1 5, särskola årskurs 1 6 Innehåll Inledning...1 Underlag...1

Läs mer

Utbildningsinspektion i Rappestad/Västerlösa skolor förskoleklass och grundskola årskurs 1 6

Utbildningsinspektion i Rappestad/Västerlösa skolor förskoleklass och grundskola årskurs 1 6 Utbildningsinspektion i Linköpings kommun Rappestad/Västerlösa skolor Dnr 53-2005:1310 Utbildningsinspektion i Rappestad/Västerlösa skolor förskoleklass och grundskola årskurs 1 6 Innehåll Inledning...1

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Grundsärskolan. Läsåret 2012/13

Verksamhetsberättelse. Grundsärskolan. Läsåret 2012/13 Grundsärskolan Ingela Dullum Rektor Verksamhetsberättelse Grundsärskolan Läsåret 2012/13 1 Innehållsförteckning: Kunskaper sidan 3 Normer och värden sidan 5 Elevernas ansvar och inflytande sidan 7 Skola

Läs mer

Utbildningsinspektion i Vinstaskolan, förskoleklass och grundskola årskurs 1 6

Utbildningsinspektion i Vinstaskolan, förskoleklass och grundskola årskurs 1 6 1 Utbildningsinspektion i Stockholms kommun Vinstaskolan Dnr 53-2006:962 Utbildningsinspektion i Vinstaskolan, förskoleklass och grundskola årskurs 1 6 Innehåll Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning av

Läs mer

Arbetsplan för Västra Bodarna skola

Arbetsplan för Västra Bodarna skola 150825 Arbetsplan för Västra Bodarna skola Läsåret 2015/2016, Barn- och ungdomsförvaltningen, Utvecklingsenheten Telefon: 0322-61 60 00 Fax: 0322-61 63 40 E-post: barn.ungdom@alingsas.se Barn- och ungdomsförvaltningens

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan (Jonsboskolan) period 4 (april juni), läsåret 2013/2014.

Kvalitetsarbete för grundskolan (Jonsboskolan) period 4 (april juni), läsåret 2013/2014. Kvalitetsarbete för grundskolan (Jonsboskolan) period 4 (april juni), läsåret 2013/2014. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå

Läs mer

FERLINSKOLAN

FERLINSKOLAN Barn och Utbildning Gun Palmqvist, rektor ARBETSPLAN 2019-2020 FERLINSKOLAN Foto: Patrik Sjölander Utveckling, lärande och kunskaper I grundskolans skolutvecklingsprogram finns visionen Alla elever skall,

Läs mer

ARBETSPLAN 2012/13 för skola och fritidshem

ARBETSPLAN 2012/13 för skola och fritidshem Stocksätterskolan ARBETSPLAN 2012/13 för skola och fritidshem Innehållsförteckning 1. Normer och värden...3 2. Kunskaper...4 3. Elevernas ansvar och inflytande...5 4. Skola och hem...6 2 Stocksätterskolans

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Älvsåkersskolan

Regelbunden tillsyn i Älvsåkersskolan Regelbunden tillsyn i Kungsbacka kommun Älvsåkersskolan Dnr 43-2009:399 Regelbunden tillsyn i Älvsåkersskolan Förskoleklass Grundskola årskurserna 1 9 Inledning Skolinspektionen har granskat verksamheten

Läs mer

Plan för kunskap och lärande. med kvalitet och kreativitet i centrum

Plan för kunskap och lärande. med kvalitet och kreativitet i centrum Plan för kunskap och lärande med kvalitet och kreativitet i centrum Förord Östersunds kommunfullmäktige har som skolhuvudman antagit denna plan. Med planen vill vi säkerställa att de nationella målen uppfylls.

Läs mer

Lerums Gymnasiums likabehandlingsplan. 1. Inledning

Lerums Gymnasiums likabehandlingsplan. 1. Inledning LIKABEHANDLINGSPLAN 1 (6) Lärande Lerums Gymnasium Lerums Gymnasiums likabehandlingsplan Likabehandlingsplanen gäller för alla gymnasiets enheter På Lerums Gymnasium behandlar vi varandra med respekt.

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN 2013/14

LOKAL ARBETSPLAN 2013/14 LOKAL ARBETSPLAN 2013/14 FÖRSKOLA: Svanberga förskola 1. UNDERLAG - Våga Visa-enkäten riktad till föräldrar - Självvärdering, riktad till pedagoger Fyll i diagrammet Övergripande Stimulerande lärande 100

Läs mer