I Österlengymnasiets lokaler bedrivs även gymnasiesärskola och SFI-undervisning, den sistnämnda under annat huvudmannaskap.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "I Österlengymnasiets lokaler bedrivs även gymnasiesärskola och SFI-undervisning, den sistnämnda under annat huvudmannaskap."

Transkript

1 ÖSTERLENGYMNASIET 1(8) KVALITETSREDOVISNING LÅ 2007/2008 Österlengymnasiet är en gymnasieskola belägen i Simrishamns tätort. Läsåret 2007/2008 fanns 589 elever och personalen uppgick till 79, varav 69 lärare motsvarande 56 heltidstjänster. Vi arbetar för att vara: En trygg skola med respekt för alla som arbetar där, såväl elever som personal. En skola dit föräldrar vill skicka sina barn i förvissningen att de får möjlighet att skaffa sig en gedigen gymnasieutbildning. En skola med goda möjligheter för eleverna att göra val inom olika intresseområden. En skola med ett gott studieklimat och god arbetsmiljö som ger grund för goda studieresultat. En skola där eleverna kan få extra stöd och hjälp för att klara studierna när det så behövs. I Österlengymnasiets lokaler bedrivs även gymnasiesärskola och SFI-undervisning, den sistnämnda under annat huvudmannaskap. Sammanfattning av kvalitetsredovisning lå 2007/08 Den tid kvalitetsredovisningen omfattar har till det yttre präglats av ekonomisk obalans med neddragningar av personal som följd, något som även påverkat skolans inre arbete med bl.a. kvalitetsarbetet. Ett effektivt kvalitetsarbete kräver struktur, delaktighet och en tydlig organisation, något som Österlengymnasiet måste utveckla. Resultaten i kvalitetsredovisningen bygger i alltför hög grad på extern information och alltför sällan på egen erfarenhet, dokumentation och analys. För att få en bild av elevernas utveckling måste alla elever ges möjlighet att komma till tals. Utvärderingar av kurser, program, aktiviteter, studiebesök, arbetsmiljö, APU etc måste ges större utrymme i kvalitetsarbetet. Dialogen med eleverna i klassråd och elevråd behöver utvecklas och återkopplingen förbättras. De resultat som presenteras i kvalitetsredovisningen lå 2007/2008, skiljer sig mycket lite från tidigare års resultat. Verksamheten håller hög kvalitet, men där finns förbättringsområden. Samarbetet mellan lärarna behöver utvecklas, liksom elevernas möjligheter att påverka verksamheten.

2 Beskrivning av verksamheten 2(8) På Österlengymnasiet finns följande gymnasieprogram och inriktningar: Program Barn- och fritidsprogrammet Elprogrammet Estetiska programmet Handels- och administrationsprogrammet Inriktningar Pedagogisk och social verksamhet Fritid Elteknik Bild och formgivning Handel och service Hantverksprogrammet Hotell- och restaurangprogrammet Individuella programmet Restaurang- och måltidsservice IV IVIK Aspergergrupp Lärlingsutbildning Naturvetenskapsprogrammet Omvårdnadsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet Specialutformat estetiskt program Specialutformat samhällsvetenskapsprogram Naturvetenskap Miljö Ma/Da Ekonomi Samhällsvetenskap Språk Kultur Musikal Beteendevetenskap Teknikprogrammet

3 Elever 3(8) Elevantal inom respektive utbildning per Program Åk 1 Åk 2 Åk 3 Totalt Barn- och fritidsprogrammet Elprogrammet Estetiska programmet Handels- och administrationsprogr Hotell- och restaurangprogrammet Individuella programmet Lärlingsutbildning Naturvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet Specialutformat estetiskt program Specialutformat program Specialutformat samhällsvetenskapspr Teknikprogrammet Summa Av det totala antalet, 589 elever, var 42 elever mantalsskrivna i annan kommun än Simrishamn, fördelade enligt nedan: Barn- och fritidsprogrammet Handels- och administrationspr Hotell- och restaurangprogrammet Lärlingsutbildning Naturvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet Specialutformat estetiskt program Specialutformat samhällsvetenskapspr 1 elev från annan kommun 4 elever från annan kommun 6 elever från annan kommun 2 elever från annan kommun 3 elever från annan kommun 1 elev från annan kommun 16 elever från annan kommun 2 elever från annan kommun

4 Normer och värden 4(8) Skolans mål: Så här har vi arbetat: Att aktivt och medvetet påverka och stimulera eleverna att omfatta vårt samhälles gemensamma värderingar och låta dessa komma till uttryck i praktisk och vardaglig handling. Förutsättningen för att nå målet är en ständigt pågående diskussion och uppföljning av våra arbetssätt i verksamheten och hur vi på bästa sätt kan - utveckla elevens förmåga att själv lösa problem - utveckla elevens förmåga att själv styra inlärningen - utveckla elevens förmåga att arbeta i grupp - utveckla elevens självkännedom - skapa beredskap för morgondagens samhälle Vi har inlett ett arbete med att organisera skolan i lärarlag med representation från såväl programgrupper som ämnesgrupper. Detta för att skapa fysiska förutsättningar för diskussion och uppföljning. Vi har genomfört en jämställdhetsdag med film, föreläsningar och praktiska övningar i jämställdhet för såväl elever som lärare. Vi har i möten med elever och personal betonat vikten av att skolans ordningsregler efterlevs, och att alla i skolan förväntas ta ansvar för sitt arbete och visa respekt för varandra. Så här hittade vi resultatet: En enkät ht 2007 med eleverna i åk 2, genomförd av BUNförvaltningen. Resultat: På en skala 0-100, där 100 innebär total överensstämmelse, är resultatet 75 för påståendet Mina lärare samarbetar, vilket är en minskning jämfört med 2006 då resultatet var 79. För påståendet Det är stor variation på arbetssätten under arbetspassen, är resultatet 64. En minskning jämfört med resultatet 2006, som var 67. Påståendet Lärarna bemöter mig på ett positivt sätt, får resultatet 81. En minskning från 2006 då resultatet var 86. Jag känner mig trygg på min skola, får resultatet 89, vilket är detsamma som För påståendet Det råder en positiv stämning och god sammanhållning i min skola är resultatet 74, jämfört med 75 föregående år.

5 5(8) På skalan är resultatet 69 för påståendet Det råder arbetsro på lektionerna, vilket är en minskning från 2006 års resultat 73. Bedömning av måluppfyllelse: Åtgärder för utveckling: 2007 års resultat skiljer sig inte mycket från föregående års resultat men de små förändringar som skett är försämringar och innebär att vi måste anstränga oss ytterligare i vårt arbete med att nå målet. Det är inte alltid man kan mäta och se resultaten, men genom mer strukturerade utvärderingar av kurser, program, aktivitetsdagar, studiebesök, evenemang, arbetsmiljö, APU, klassråd, elevråd etc skapas en bild av nuläget. Detta skulle också ge förutsättningar att följa utvecklingen hos eleverna från åk 1 till åk 3 på ett sätt som nuvarande enkät begränsad till åk 2 inte ger. Arbetet med likvärdighet ur ett genusperspektiv måste ges större utrymme och även innefatta kompetensutveckling av personalen. Elevers ansvar och inflytande Skolans mål: Så här har vi arbetat: De demokratiska principerna att kunna påverka, vara delaktig och ta ansvar skall omfatta alla elever. Elevernas ansvar för att planera och genomföra sina studier, samt deras inflytande på såväl innehåll som former skall vara viktiga principer i utbildningen. Enligt Gymnasieförordningen 4 kapitlet 5 skall det vid varje gymnasieskola finnas en skolkonferens. Skolkonferensen är ett organ för att behandla vissa frågor som är av stor betydelse för eleverna samt för informationsutbyte, samråd och gemensamma diskussioner mellan rektor, personal och elever. Skolkonferensen bör uppmärksamma frågor om elevmedverkan i arbetsmiljöarbetet enligt föreskrifter i arbetsmiljölagen och arbetsmiljöförordningen. Skolkonferensen på Österlengymnasiet har hittills ägt rum en gång per läsår. Protokoll från klassråd, elevråd och elevrådsstyrelsen delges skolledningen och har i förekommande fall resulterat i förändringar av verksamheten, vanligtvis förändringar av schemat eller uppläggning av undervisning. Elever har medverkat vid intervjuer i samband med rekrytering av lärare. Begreppet demokrati har varit ett inslag i undervisningen i exempelvis samhällskunskap.

6 6(8) Så här hittade vi resultatet: En enkät ht 2007 med eleverna i åk 2, genomförd av BUNförvaltningen. Resultat: På en skala 0-100, där 100 innebär total överensstämmelse, är resultatet 60 för påståendet Elevernas synpunkter tas tillvara på ett bra sätt på skolan, att jämföra med 68 året innan. För påståendet Jag får vara med och påverka innehållet i undervisningen är resultatet 64 och för påståendet Jag har fått möjlighet att påverka hur vi arbetar under lektionerna är resultatet 63, vilket i båda fallen är detsamma som året innan. På skalan är resultatet 73 för påståendet Jag är nöjd med verksamheten i min skola. I 2006 års enkät var resultatet 75. Bedömning av måluppfyllelse: Åtgärder för utveckling: Fortfarande upplever en dryg tredjedel av eleverna som besvarat enkäten, att deras synpunkter inte tas tillvara på ett bra sätt och att de inte kan påverka undervisningens utformning. Uppfattningen att skolan inte tar tillvara på elevernas synpunkter och svårigheten att påverka undervisningens utformning, kräver fortsatt dialog med såväl elever som lärare om hur vi skall bli mer lyhörda för elevernas synpunkter samt uppmärksamma de organisatoriska och praktiska hinder som kan utgöra hinder. En del i detta är även att klargöra förutsättningarna för påverkan med hänsyn till bl.a. gällande styrdokument. I detta ingår även utbildning av eleverna vad gäller rätten till inflytande, exempelvis vad gäller elevrådsrepresentanter och elevskyddsombud. Utveckling och lärande Skolans mål: Utvecklingssamtal skall vara anpassat till elevers behov och föräldrars önskemål. Varje elev skall ha en studieplan och en utvecklingsplan för sitt lärande. Elever skall ges möjlighet att aktivt delta i framtagandet av utvecklingsplanen. Så här har vi arbetat: Skyldigheten för gymnasieskolan att genomföra utvecklingssamtal är reglerad i Gymnasieförordningens 7 kap 19, varav framgår att de skall hållas minst en gång per termin. Vi har valt att koncentrera utvecklingssamtalen till tre tillfällen per termin, dagtid alternativt kvällstid, där föräldrar och elever ges möjlighet att välja vilka lärare de vill träffa.

7 7(8) Inför utvecklingssamtalen skickas såväl den individuella studieplanen, samt information om elevens kunskapsutveckling, till berörda föräldrar. Så här hittade vi resultatet: En enkät ht 2007 med eleverna i åk 2, genomförd av BUNförvaltningen. Resultat: Bedömning av måluppfyllelse: Åtgärder för utveckling: På en skala 0-100, där 100 står för total överensstämmelse, är resultatet 63 för påståendet Utvecklingssamtalet med mina lärare / klassföreståndare känns meningsfullt. Resultatet är en minskning från föregående års resultat som var 65. Att en tredjedel av de elever i åk 2 som besvarat enkäten, upplever utvecklingssamtalen som mindre meningsfulla är otillfredsställande. Hösten 2007 fattades beslut om en ny modell för genomförande av utvecklingssamtal på Österlengymnasiet. Denna tillämpades första gången i samband med utvecklingssamtalen vt 2008 och innebär förhoppningsvis en förbättring av resultatet i kommande enkätundersökningar. Skolans egna mål Skolans mål: Så här har vi arbetat: Österlengymnasiet skall vara en skola dit eleverna söker sig. En nyframtagen informationsbroschyr som beskriver skolans program och möjligheter till profilering, har distribuerats till samtliga elever i årskurs 9 i Simrishamns och Tomelilla kommuner, samt till Studie- och yrkesvägledare i kommunen och Sydskånska Gymnasieförbundet. Vi har haft Öppet Hus och visat upp skolans olika verksamheter, presenterat programutbud och möjligheterna till profilval. Vi har haft ambitionen att kontinuerligt uppdatera Österlengymnasiets hemsida, samt länka positiva artiklar i pressen till hemsidan. Vi har en marknadsföringsgrupp som förser pressen med material om vad som händer på skolan, samt tipsar elever och lärare om hur man når ut med information. Så här hittade vi resultatet: Söksiffror och intagningssiffror inför lå 2008/09. En enkät med eleverna i åk 2, genomförd ht 2007 av BUN-förvaltningen. Skolverkets nationella statistik över betyg och studieresultat.

8 8(8) Resultat: Vid första söktillfället valde 165 elever Österlengymnasiet och vid andra söktillfället hade antalet ökat till 184, vilket innebar att det politiska målet att minst 60 % av kommunens elever i åk 9 väljer Österlengymnasiet uppnåddes. Andelen elever mantalsskrivna i Simrishamns kommun uppgick till 63 %. På en skala 0-100, där 100 innebär total överensstämmelse med påståendet, är resultatet 74 för påståendet Jag kan rekommendera min skola till andra elever, vilket är en viss ökning jämfört med året innan. För påståendet Jag är nöjd med min skola, är resultatet 73. I Skolverkets nationella statistik över Betyg och studieresultat i gymnasieskolan läsåret 2007/08, är den genomsnittliga betygspoängen 14,5 för avgångselever på Österlengymnasiets nationella program, att jämföra med rikets 13,9. För samtliga avgångselever på Österlengymnasiet (nationella plus specialutformade program) är den genomsnittliga betygspoängen 14,9, jämfört med riket 14,0. Vad gäller andelen elever på de nationella programmen med slutbetyg inom fyra år, är Österlengymnasiets andel 86,5 % mot rikets 82,3 %. Totalt för Österlengymnasiet var andelen 82,8 % mot rikets 75,5 %. Bedömning av måluppfyllelse: Åtgärder för utveckling: Resultaten är jämförbara med tidigare års resultat och i den mån förändringar föreligger är de i positiv riktning, så har exempelvis den genomsnittliga betygspoängen ökat något. Att genom fördjupad kunskap via enkäter, utvärderingar och samtal om hur eleverna upplever skolan, finna former för utveckling mot en ännu bättre skola. Simrishamn Göran Pehrson Verksamhetsledare

ÖSTERLENGYMNASIET Sid: 1(12)

ÖSTERLENGYMNASIET Sid: 1(12) ÖSTERLENGYMNASIET Sid: 1(12) Österlengymnasiet är en gymnasieskola belägen i Simrishamns tätort. Läsåret 2008/2009 fanns 584 elever och 53 pedagogiska heltidstjänster. Totalt jobbade 70 personer på skolan.

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen ADRESS: Simrishamn DATUM Österlengymnasiet. Kvalitetsredovisning 2006

Barn- och utbildningsförvaltningen ADRESS: Simrishamn  DATUM Österlengymnasiet. Kvalitetsredovisning 2006 Österlengymnasiet Kvalitetsredovisning 2006 KVALITETSREDOVISNING Normer och värden Citat ur Läroplanerna Lpo 94, Lpfö 98, Lpf 94 Citat ur kommunens skolplan Skolans mål Att aktivt och medvetet påverka

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING

KVALITETSREDOVISNING KVALITETSREDOVISNING Normer och värden Citat ur Läroplanerna Lpo 94, Lpfö 98, Lpf 94 Citat ur kommunens skolplan Skolans mål Att aktivt och medvetet påverka och stimulera eleverna att omfatta vårt samhälles

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING. Simrishamns kommun

KVALITETSREDOVISNING. Simrishamns kommun KVALITETSREDOVISNING Simrishamns kommun 2008-2009 Gymnasieskolan Innehållsförteckning Innehållsförteckning 2 11. Österlengymnasiet 3 11.1 Resultat och kommentarer 3 Slutbetyg för avgångselever på Österlengymnasiet

Läs mer

Utbildningsinspektion i Österlengymnasiet

Utbildningsinspektion i Österlengymnasiet Utbildningsinspektion i Simrishamns kommun Österlengymnasiet Dnr 53-2006:1435 Utbildningsinspektion i Österlengymnasiet Innehåll Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning av skolan...2 Sammanfattande bedömning...2

Läs mer

Solna Gymnasium. Skolan erbjuder

Solna Gymnasium. Skolan erbjuder Solna Gymnasium Skolan erbjuder Vi tillhandahåller två yrkesförberedande program, el och energiprogrammet med inriktningarna dator och kommunikationsteknik och elteknik, samt barn och fritidsprogrammet

Läs mer

Rodengymnasiet. Skolan erbjuder

Rodengymnasiet. Skolan erbjuder Rodengymnasiet Skolan erbjuder Barn- och fritidsprogrammet (BF) Bygg- och anläggningsprogrammet (BA) Ekonomiprogrammet (EK) El- och energiprogrammet (EE) Estetiska programmet (ES) Fordons- och transportprogrammet

Läs mer

Rudbeck. Skolan erbjuder

Rudbeck. Skolan erbjuder Rudbeck Skolan erbjuder På Rudbeck, Valfrihetens gymnasium, skräddarsyr du din utbildning och gör din egen personliga studieplan. Du väljer. Vi ser till att du lyckas. Vi är en kursutformad skola som erbjuder

Läs mer

Danderyds gymnasium. Skolan erbjuder

Danderyds gymnasium. Skolan erbjuder Skolan erbjuder Välkommen till Öppet hus på Danderyds Gymnasium måndagen den 28/11 är skolan för dig som vill gå en teoretisk utbildning och kombinera det med studier inom ett särskilt intresseområde.

Läs mer

HTS-gymnasiet, Järfälla. Skolan erbjuder

HTS-gymnasiet, Järfälla. Skolan erbjuder Skolan erbjuder Handels- och administrationsprogrammet, Hantverksprogrammet inr frisör, Hotell- och turismprogrammet, Barn- och fritidsprogrammet och Restaurang- och livsmedelsprogrammet. Skolans målsättning

Läs mer

Hersby gymnasium. Skolan erbjuder

Hersby gymnasium. Skolan erbjuder Skolan erbjuder Vi satsar på en kvalificerad och framtidsinriktad utbildning inom två av de nationella programmen - Naturvetenskapsprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet. Skolans lokaler är anpassade

Läs mer

Tumba Gymnasium. Skolan erbjuder

Tumba Gymnasium. Skolan erbjuder Tumba Gymnasium Skolan erbjuder Högskoleförbredande program: Ekonomiprogrammet - inriktningarna Ekonomi och Juridik Estetiska programmet - inriktningarna Estetik & media, Musik och Bild- & formgivning

Läs mer

Täby Enskilda Gymnasium

Täby Enskilda Gymnasium Gymnasium Skolan erbjuder Vi erbjuder: SAMHÄLLSVETENSKAPSPROGRAMMET tre inriktningar: -Samhällsvetenskap -Medier, information och kommunikation -Beteendevetenskap EKONOMIPROGRAMMET två inriktningar: -Juridik

Läs mer

Åva gymnasium. Skolan erbjuder

Åva gymnasium. Skolan erbjuder Skolan erbjuder är skolan där eleven står i centrum. Här får du möjlighet att växa och vara dig själv. Ett stegvis ökat ansvar gör studierna både roliga och intressanta. Här är skolan där möten mellan

Läs mer

Skolan erbjuder. Vår ambition är också att ligga i framkant när det gäller IT-användning i undervisningen.

Skolan erbjuder. Vår ambition är också att ligga i framkant när det gäller IT-användning i undervisningen. Hersby gymnasium Skolan erbjuder Vi satsar på en kvalificerad och framtidsinriktad utbildning inom två av de nationella programmen - Naturvetenskapsprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet. Skolans

Läs mer

Åva gymnasium. Skolan erbjuder

Åva gymnasium. Skolan erbjuder Åva gymnasium Skolan erbjuder Åva gymnasium är skolan där eleven står i centrum. Här får du möjlighet att växa och vara dig själv. Ett stegvis ökat ansvar gör studierna både roliga och intressanta. Här

Läs mer

Fridegårdsgymnasiet. Skolan erbjuder

Fridegårdsgymnasiet. Skolan erbjuder Skolan erbjuder 6 Nationella program: Ekonomiprogrammet Fordonsprogrammet Handels- och administrationsprogrammet Naturvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet Teknikprogrammet Skolans målsättning

Läs mer

Nynäshamns gymnasium. Skolan erbjuder

Nynäshamns gymnasium. Skolan erbjuder Skolan erbjuder är en skola med ca 612 elever (statistik per -02-15). Våra elever anser, enligt skolans årliga undersökningar, att vi har en trygg studiemiljö och bra lärare som lyssnar på elevernas åsikter

Läs mer

Rönninge gymnasium. Skolan erbjuder. Naturvetenskapligt program med inriktningarna Natur-natur och natur- samhällskunskap

Rönninge gymnasium. Skolan erbjuder. Naturvetenskapligt program med inriktningarna Natur-natur och natur- samhällskunskap Skolan erbjuder Naturvetenskapligt program med inriktningarna Natur-natur och natur- samhällskunskap Samhällsvetenskapligt program med inriktningarna Beteendevetenskap, Samhällskunskap samt Medier, information

Läs mer

S:t Botvids Gymnasium

S:t Botvids Gymnasium Skolan erbjuder Ekonomiprogrammet - Ekonomi Estetiska programmet - Spetsutbildning, Nycirkus (riksrekryterande), Hantverksprogrammet - Frisör IMPRO - Frisör Hotell- o Turismprogrammet - Turism o Resor

Läs mer

Solna Gymnasium. Skolan erbjuder

Solna Gymnasium. Skolan erbjuder Skolan erbjuder Vi tillhandahåller två yrkesförberedande program, el- och energiprogrammet med inriktningarna dator- och kommunikationsteknik och elteknik, samt barn och fritidsprogrammet med inriktning

Läs mer

Vad tycker du om skolan?

Vad tycker du om skolan? Vad tycker du om Fråga 1 Vilket år är Du född? År 19... Fråga 2 Går Du i grundskolan, gymnasieskolan eller går Du i Grundskolan Gymnasieskolan Går i skolan. Du behöver svara på fler frågor. Viktigt, skicka

Läs mer

Täby Enskilda Gymnasium. Skolan erbjuder

Täby Enskilda Gymnasium. Skolan erbjuder Skolan erbjuder är den äldsta fristående gymnasieskolan i Täby. Vi har funnits sedan 1999. Vi är en liten och intim skola där trivsel och trygghet sätts i främsta rummet. Vår skola präglas av en kreativ

Läs mer

Arlandagymnasiet. Skolan erbjuder

Arlandagymnasiet. Skolan erbjuder Skolan erbjuder är en stor skola, med en liten skolas atmosfär. Tryggheten, trivseln och gemenskapen är det som uppskattas mest av våra elever. En bidragande faktor är den goda kontakten mellan lärare

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen Dnr: 2011/182-UAN-668 Marie Eklund - at892 E-post:

Barn- och utbildningsförvaltningen Dnr: 2011/182-UAN-668 Marie Eklund - at892 E-post: TJÄNSTESKRIVELSE 1 (1) Barn- och utbildningsförvaltningen 2013-01-23 Dnr: 2011/182-UAN-668 Marie Eklund - at892 E-post: marie2.eklund@vasteras.se Kopia till Information om ingående resultatredovisning

Läs mer

JENSEN gymnasium Södra. Skolan erbjuder

JENSEN gymnasium Södra. Skolan erbjuder Skolan erbjuder är en fristående gymnasieskola i Stockholm. Verksamheten startade höstterminen 2005, huvudman för gymnasieskolan är JENSEN education, ett utbildningsföretag som har bedrivit vuxenutbildningar

Läs mer

NT-gymnasiet, Järfälla. Skolan erbjuder

NT-gymnasiet, Järfälla. Skolan erbjuder NT-gymnasiet, Järfälla Skolan erbjuder Järfälla NT-Gymnasium erbjuder undervisning i ljusa nyrenoverade lokaler med erfarna lärare i klassrummen. Hos oss går du i samma klass under tre år och det finns

Läs mer

Sågbäcksgymnasiet. Skolan erbjuder

Sågbäcksgymnasiet. Skolan erbjuder Skolan erbjuder Hos får du en verklighetsnära utbildning. Du får kunskaper som efterfrågas i arbetslivet och dina möjligheter att få jobb är stora. Alla program hos oss innehåller antingen praktik eller

Läs mer

Nackademins gymn Norra, NY ENHET SOS84. Skolan erbjuder. Fem studieförberedande, teoretiska program.

Nackademins gymn Norra, NY ENHET SOS84. Skolan erbjuder. Fem studieförberedande, teoretiska program. ENHET SOS84 Skolan erbjuder Fem studieförberedande, teoretiska program. Ekonomiska programmet, med inriktning ekonomi. Fördjupning entreprenörsskap och internationell ekonomi Programmet på skolan samarbetar

Läs mer

Mikael Elias Teoretiska gymn. Stockholm

Mikael Elias Teoretiska gymn. Stockholm gymn. Stockholm Skolan erbjuder EK - EKONOMIPROGRAMMET, inriktning ekonomi och juridik (*) NA - NATURVETENSKAPLIGA PROGRAMMET, inriktning naturvetenskap och naturvetenskap och samhälle SA - SAMHÄLLSVETENSKAPLIGA

Läs mer

NT-gymnasiet, Järfälla

NT-gymnasiet, Järfälla Skolan erbjuder Järfälla NT-Gymnasium erbjuder undervisning i ljusa nyrenoverade lokaler med erfarna lärare i klassrummen. Hos oss går du i samma klass under tre år och det finns bra utrymmen att kunna

Läs mer

Tullinge Gymnasium. Skolan erbjuder. På Tullinge gymnasium kan du välja mellan följande program, inriktningar och profiler:

Tullinge Gymnasium. Skolan erbjuder. På Tullinge gymnasium kan du välja mellan följande program, inriktningar och profiler: Skolan erbjuder På Tullinge gymnasium kan du välja mellan följande program, inriktningar och profiler: Naturvetenskapsprogrammet, inriktning naturvetenskap med tre profiler: - naturvetenskap - datavetenskap

Läs mer

Vallentuna gymnasium. Skolan erbjuder

Vallentuna gymnasium. Skolan erbjuder Skolan erbjuder är en lärorik och utvecklande arbetsplats där alla aktivt tar ansvar för att skapa trivsel. Professionella, engagerade lärare hjälper dig i ditt lärande och personliga utveckling. Vi har

Läs mer

Utbildningsinspektion i Sannarpsgymnasiet

Utbildningsinspektion i Sannarpsgymnasiet Utbildningsinspektion i Halmstads kommun Sannarpsgymnasiet Dnr 53-2005:3059 Utbildningsinspektion i Sannarpsgymnasiet Innehåll Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning av skolan...2 Sammanfattande bedömning...3

Läs mer

Heurika, Fredrika Bremergymnasiet

Heurika, Fredrika Bremergymnasiet Bremergymnasiet Skolan erbjuder NV/NA Naturvetenskapsprogrammet Inriktningar: Naturvetenskap Naturvetenskap & Samhälle TE Teknikprogrammet Inriktningar: Design & Produktutveckling Informations- & Medieteknik

Läs mer

Heurika, Fredrika Bremergymnasiet. Skolan erbjuder

Heurika, Fredrika Bremergymnasiet. Skolan erbjuder Bremergymnasiet Skolan erbjuder NV/NA Naturvetenskapsprogrammet Inriktningar: Naturvetenskap Naturvetenskap & Samhälle TE Teknikprogrammet Inriktningar: Design & Produktutveckling Informations- & Medieteknik

Läs mer

Välkommen till gymnasieskolan!

Välkommen till gymnasieskolan! 030509 Välkommen till gymnasieskolan! Inledning: Jämfört med den skolan du kommer från, grundskolan, så kommer du snart att märka en del skillnader. I grundskolan läste du ämnen. Det gör du också i gymnasieskolan

Läs mer

Vallentuna gymnasium. Skolan erbjuder

Vallentuna gymnasium. Skolan erbjuder Skolan erbjuder är en lärorik och utvecklande arbetsplats där alla aktivt tar ansvar för att skapa trivsel. Professionella, engagerade lärare hjälper dig i ditt lärande och personliga utveckling. Vi har

Läs mer

Marks Gymnasieskola - Elevenkät åk 2 Lå

Marks Gymnasieskola - Elevenkät åk 2 Lå 1. Vilken är din hemkommun? Marks Gymnasieskola - Elevenkät åk 2 Lå 2008-09 1. Vilken är Din hemkommun Mark 280 90,3 90,3 Svenljunga 24 7,7 98,1 Annan 6 1,9 100,0 Summa 310 100,0 Denna fråga hade nr 1.0

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Dnr 44-2015:9751 Klaragymnasium AB Org.nr. 556630-3938 Beslut för gymnasieskola efter tillsyn i Klara gymnasium Karlstad belägen i Karlstads kommun Box 23069, 104 36 Stockholm 2 (8) Dnr 44-2015:9751 Tillsyn

Läs mer

Design och Construction College, Hermods

Design och Construction College, Hermods College, Hermods Skolan erbjuder Vad vill du bli? Oavsett om du vet svaret eller inte så har vi på Design & Construction College i Stockholm en möjlighet för dig. På DCC finns program för dig som är intresserad

Läs mer

Viktor Rydberg Gymnasium, Djursholm. Skolan erbjuder

Viktor Rydberg Gymnasium, Djursholm. Skolan erbjuder Djursholm Skolan erbjuder Viktor Rydberg Gymnasium Djursholm erbjuder S-programmet med E-inriktning och N-programmet med N-inriktning. Skolans målsättning är att utifrån en helhetssyn och med individen

Läs mer

Nacka gymnasium. Skolan erbjuder

Nacka gymnasium. Skolan erbjuder Nacka gymnasium Skolan erbjuder Nacka gymnasium har i många år varit den klart populäraste gymnasieskolan i hela Stockholms län. 900 elever hade någon av våra 26 utbildningar som sitt förstahandsval år

Läs mer

Beslut för gymnasieskola med yrkes- och introduktionsprogram

Beslut för gymnasieskola med yrkes- och introduktionsprogram Dnr 44-2015:9693 Plusgymnasiet AB Org.nr. 556578-9129 fredrik.ericsson@academedia.se Beslut för gymnasieskola med yrkes- och introduktionsprogram efter tillsyn i Plusgymnasiet i Uddevalla belägen i Uddevalla

Läs mer

Beslut för gymnasieskola med yrkes- och introduktionsprogram

Beslut för gymnasieskola med yrkes- och introduktionsprogram Dnr 44-2016:11243 Fria Läroverken i Sverige AB Organ'. 556917-2041 Beslut för gymnasieskola med yrkes- och introduktionsprogram efter tillsyn i Fria Läroverken Linköping belägen i Linköpings kommun 2 (9)

Läs mer

Enkät i gymnasieskolan

Enkät i gymnasieskolan Enkät i gymnasieskolan Rapporten innehåller totalresultatet för åk 2 i Stockholms län, Gnesta och Håbo kommun. /9/ SIDAN 1 Jämför service Stockholm län Består av Stockholms län samt Gnesta och Håbo kommun

Läs mer

Värmdö gymnasium. Skolan erbjuder

Värmdö gymnasium. Skolan erbjuder Värmdö gymnasium Skolan erbjuder VÄRMDÖ GYMNASIUM är en av Stockholms populäraste skolor. Skolan, som tillhör Värmdö kommun, ligger centralt vid Gullmarsplan. Värmdö gymnasium präglas av utveckling, öppenhet

Läs mer

Kvalitetsredovisning 2013/2014 Skola: Hermods Gymnasium, Stockholm Ansvarig chef: Henric Granholm, rektor. Datum: 2014-09-08

Kvalitetsredovisning 2013/2014 Skola: Hermods Gymnasium, Stockholm Ansvarig chef: Henric Granholm, rektor. Datum: 2014-09-08 Kvalitetsredovisning 2013/2014 Skola: Hermods Gymnasium, Stockholm Ansvarig chef: Henric Granholm, rektor Datum: 2014-09-08 Systematiskt kvalitetsarbete Hermods gymnasium samt Design & Construction College

Läs mer

Beslut för gymnasieskola med introduktionsprogram

Beslut för gymnasieskola med introduktionsprogram Dnr 44-2015:9628 Ljud & bildskolan LBS AB Hakan.Stenstrom@academedia.se Beslut för gymnasieskola med introduktionsprogram efter tillsyn i LBS Ljud & Bildskolan Borås belägen i Borås kommun 2 (7) Dnr 44-2015:9628

Läs mer

Beslut för gymnasieskola med yrkesprogram

Beslut för gymnasieskola med yrkesprogram Dnr 44-2015:9718 IT Gymnasiet Sverige AB Org.nr. 556597-0471 Beslut för gymnasieskola med yrkesprogram efter tillsyn i IT gymnasiet Uppsala belägen i Uppsala kommun 2 (7) Dnr 44-2015:9718 Tillsyn i IT

Läs mer

KVALITETSRAPPORT, FORSMARKS SKOLA, LÄSÅRET 2012/13

KVALITETSRAPPORT, FORSMARKS SKOLA, LÄSÅRET 2012/13 KVALITETSRAPPORT, FORSMARKS SKOLA, LÄSÅRET 2012/13 1:3 Statistik, kompetensförsörjning 2:3 Brukar- och personalenkäter X 3:3 Resultat/Måluppfyllelse En brukarenkät har genomförts bland eleverna i gymnasieskolan.

Läs mer

Fryshusets gymnasium. Skolan erbjuder. På skolan går ca 690 elever och den har funnits i 11 år.

Fryshusets gymnasium. Skolan erbjuder. På skolan går ca 690 elever och den har funnits i 11 år. Skolan erbjuder På skolan går ca 690 elever och den har funnits i 11 år. ESTETISKA PROGRAMMET Bild och form, Dans, Musik (rap, rock, soul, musikproduktion), Skrivare eller Teater NATURVETENSKAPSPROGRAMMET

Läs mer

Huvudmannabeslut för gymnasieskola

Huvudmannabeslut för gymnasieskola Dnr 43-2017:5678 Kramfors kommun Huvudmannabeslut för gymnasieskola efter tillsyn i verksamheten för gymnasieskola i Kramfors kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 2

Läs mer

Gymnasieskolan Spyken Lund

Gymnasieskolan Spyken Lund Gymnasieskolan Spyken Lund Spyken idag Estetiska programmet musik Spetsutbildning i musik Humanistiska programmet Naturvetenskapsprogrammet Särskild variant NA-musik Samhällsvetenskapsprogrammet ca 1000

Läs mer

Fria gymnasieskolan i Haninge

Fria gymnasieskolan i Haninge Haninge Skolan erbjuder Haninge erbjuder utbildning med hög kvalitet på det Samhällsvetenskapliga programmet med inriktningarna Ekonomi och Samhällsvetenskap. Inom det individuella valet finns det möjlighet

Läs mer

Bokslut och verksamhets- berättelse 2014. Gymnasieskola och vuxenutbildning

Bokslut och verksamhets- berättelse 2014. Gymnasieskola och vuxenutbildning 2015-02-10 Sidan 1 av 27 Bokslut och verksamhets- berättelse 2014 Gymnasieskola och vuxenutbildning Statistik Karin Mannström, Förvaltningsekonom Februari 2015 Dnr Kon 2015/17 2015-02-10 Sidan 2 av 27

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2016:5110 Freinetskolan Kastanjen ekonomisk förening Org.nr. 769600-0590 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Freinetskolan Kastanjen belägen i Botkyrka kommun 2 (9) Tillsyn i

Läs mer

S:t Martins gymnasium. Skolan erbjuder

S:t Martins gymnasium. Skolan erbjuder Skolan erbjuder Fordons- och transportprogrammet med inriktning personbil, Hantverksprogrammet med inriktning Frisör, Hantverksprogrammet med inriktning Finsnickeri, Hantverksprogrammet med inriktning

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Alléskolan

Regelbunden tillsyn i Alléskolan Regelbunden tillsyn i Sydnärkes Utbildningsförbund Alléskolan Dnr 43-2009:718 Regelbunden tillsyn i Alléskolan Inledning Skolinspektionen har granskat verksamheten i Sydnärkes utbildningsförbund och besökt

Läs mer

tror. påverka mer än du Du kan Till dig som går i gymnasieskolan eller på komvux.

tror. påverka mer än du Du kan Till dig som går i gymnasieskolan eller på komvux. Du kan påverka mer än du tror. 106 20 Stockholm tel: 08 723 32 00, fax: 08 24 44 20 www.skolverket.se Till dig som går i gymnasieskolan eller på komvux. Vad vill du ha ut av skolan? Hur vill du arbeta?

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Dnr44-2016:11148 Jensen education college AB Org.nr. 556635-8759 anna.wigerjensen@jenseneducation.se mats.rosen@jenseneducation.se Rektorn vid JENSEN Gymnasium Norra filip.jornefelt@jenseneducation.se

Läs mer

Beslut för gymnasieskola med yrkes- och introduktionsprogram

Beslut för gymnasieskola med yrkes- och introduktionsprogram Beskit Dnr 44-2015:9692 Plusgymnasiet AB Org.nr. 556578-9129 fredric.ericsson@academedia.se Beslut för gymnasieskola med yrkes- och introduktionsprogram efter tillsyn i Plusgymnasiet i Göteborg belägen

Läs mer

Resultat för: Stockholms län / Stockholm / Fristående / Gymnasieskolan Futurum / Handels- och administrationsprogrammet (HA)

Resultat för: Stockholms län / Stockholm / Fristående / Gymnasieskolan Futurum / Handels- och administrationsprogrammet (HA) Enkät i gymnasiet Undersökning genomförd våren 2017 i åk 2 Programrapport Resultat för: Stockholms län / Stockholm / Fristående / Gymnasieskolan Futurum / Handels- och administrationsprogrammet Rapporten

Läs mer

Beslut för gymnasieskola med yrkes- och introduktionsprogram

Beslut för gymnasieskola med yrkes- och introduktionsprogram Dnr 44-2015:9689 Plusgymnasiet AB Org.rtr. 556578-9129 Fredrik.Ericsson@academedia.se Beslut för gymnasieskola med yrkes- och introduktionsprogram efter tillsyn i Plusgymnasiet Kalmar beläget i Kalmar

Läs mer

Resultat för: Stockholms län, Nacka kommun, Rytmus Stockholm

Resultat för: Stockholms län, Nacka kommun, Rytmus Stockholm Enkät i gymnasieskolan Resultat för:,, Skolrapport: Samtliga elevers resultat jämförs mot samt, inkluderar fristående och kommunala skolor Om undersökningen På uppdrag av nästan samtliga länets kommuner

Läs mer

Utbildningsinspektion i Hersby gymnasium. Inledning

Utbildningsinspektion i Hersby gymnasium. Inledning Utbildningsinspektion i Lidingö kommun Hersby gymnasium Dnr 53-2007:3312 Utbildningsinspektion i Hersby gymnasium Inledning Skolverket har granskat verksamheten i Lidingö kommun och besökt Hersby gymnasium

Läs mer

Utbildningsinspektion i Stockholms hotell- och restaurangskola

Utbildningsinspektion i Stockholms hotell- och restaurangskola Utbildningsinspektion i Stockholms kommun Stockholms hotell och restaurangskola Dnr 53-2006:962 Utbildningsinspektion i Stockholms hotell- och restaurangskola Innehåll Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning

Läs mer

YBC. Elever Gymnasium år 2 - Våren Genomsnitt Nacka kommun Jag känner mig trygg på min skola YBC föregående år 2009

YBC. Elever Gymnasium år 2 - Våren Genomsnitt Nacka kommun Jag känner mig trygg på min skola YBC föregående år 2009 Normer och värden 00. Jag känner mig trygg på min skola. 00 föregående år 009 9 0 svar, % 0,9. Det är arbetsro på lektionerna. föregående år 00 00 009 9 7,0,0,. Det råder en positiv stämning och god sammanhållning

Läs mer

DesignGymnasiet. Elever Gymnasium år 2 - Våren Genomsnitt Nacka kommun 2. Jag känner mig trygg på min skola. DesignGymnasiet föregående år 2008

DesignGymnasiet. Elever Gymnasium år 2 - Våren Genomsnitt Nacka kommun 2. Jag känner mig trygg på min skola. DesignGymnasiet föregående år 2008 Normer och värden. Jag känner mig trygg på min skola. föregående år 6 0 0, 0,,,. Det är arbetsro på lektionerna. föregående år 60 60 6,0,,,. Det råder en positiv stämning och god sammanhållning på min

Läs mer

Utbildningsinspektion i Finnvedens gymnasium, gymnasieskola och gymnasiesärskola

Utbildningsinspektion i Finnvedens gymnasium, gymnasieskola och gymnasiesärskola Utbildningsinspektion i Värnamo kommun Finnvedens gymnasium Dnr 53-2007:435 Utbildningsinspektion i Finnvedens gymnasium, gymnasieskola och gymnasiesärskola Innehåll Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning

Läs mer

fin Beslut för gymnasieskola med yrkesprogram Skolinspektionen efter tillsyn i Plusgymnasiet i Jönköping belägen i Jönköpings kommun Beslut

fin Beslut för gymnasieskola med yrkesprogram Skolinspektionen efter tillsyn i Plusgymnasiet i Jönköping belägen i Jönköpings kommun Beslut fin Beslut Dnr 44-2015:9688 Plusgymnasiet AB Org.nr. 556578-9129 Fredrik.Ericsson@academedia.se Beslut för gymnasieskola med yrkesprogram efter tillsyn i Plusgymnasiet i Jönköping belägen i Jönköpings

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Skolinspektionen Beslut 2014-10-13 Lunds kommun Rektorn vid Polhemskolan Beslut för gymnasieskola efter tillsyn i Polhemskolan i Lunds kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress:

Läs mer

Jämför Service Stockholms län

Jämför Service Stockholms län Jämför Service Stockholms län Består av Stockholms län samt Gnesta och Håbo kommun Webbenkät som vidareutveckling av tidigare kvalitetskriterier Skolpresentation och enkätsvar finns på www.gyantagningen.se

Läs mer

Resultat för: Stockholms län, Nacka kommun, Magelungens Gymnasium Danvikstull

Resultat för: Stockholms län, Nacka kommun, Magelungens Gymnasium Danvikstull Enkät i gymnasieskolan Resultat för:,, Skolrapport: Samtliga elevers resultat jämförs mot samt, inkluderar fristående och kommunala skolor Om undersökningen På uppdrag av nästan samtliga länets kommuner

Läs mer

Beslut för gymnasieskola med introduktionsprogram

Beslut för gymnasieskola med introduktionsprogram Dnr 44-2015:9619 Hakan.stenstrom@academedia.se Ljud & bildskolan LBS AB Org.nr. 556485-1649 Beslut för gymnasieskola med introduktionsprogram efter tillsyn i LBS Ljud & Bildskolan Jönköping belägen i Jönköpings

Läs mer

Nacka Enskilda gymnasium

Nacka Enskilda gymnasium Elever Gymnasium år - Våren svar, % Normer och värden. Jag känner mig trygg på min skola. 0 0,,,,. Det är arbetsro på lektionerna. 0 0 0,0,,,. Det råder en positiv stämning och god sammanhållning på min

Läs mer

Tumba Gymnasium. Skolan erbjuder

Tumba Gymnasium. Skolan erbjuder Skolan erbjuder Högskoleförbredande program: Ekonomiprogrammet - inriktningarna Ekonomi, Juridik samt spetsutbildning inom finansekonomi, FINEK Estetiska programmet - inriktning Musik samt spetsutbildningar

Läs mer

Lokal arbetsplan. Eda gymnasieskola

Lokal arbetsplan. Eda gymnasieskola Lokal arbetsplan Eda gymnasieskola Innehållsförteckning Vision... 3 Ledningsdeklaration... 3 Gymnasieskolans styrdokument... 3 Läroplanens mål och riktlinjer... 4 Normer och värden... 4 Elevernas ansvar

Läs mer

VÅGA VISA BEDÖMNINGSMATRIS GYMNASIESKOLA

VÅGA VISA BEDÖMNINGSMATRIS GYMNASIESKOLA VÅGA VISA BEDÖMNINGSMATRIS GYMNASIESKOLA NORMER OCH VÄRDEN Värdegrundsarbetet Det saknas eller finns i liten utsträckning en gemensam syn på verksamhetens värdegrund bland personalen. Det finns till viss

Läs mer

Beslut för Gymnasieskola med yrkesprogram

Beslut för Gymnasieskola med yrkesprogram Dnr 44-2016:6149 IT Gymnasiet Sverige AB Org.nr. 556597-0471 Beslut för Gymnasieskola med yrkesprogram efter tillsyn i IT gymnasiet i Skövde belägen i Skövde kommun 2 (7) Tillsyn i IT gymnasiet i Skövde

Läs mer

!!!! Kvalitetsredovisning 2013/2014. Ansvarig chef: Tomas Abrahamsson. Datum: 2014-09-25

!!!! Kvalitetsredovisning 2013/2014. Ansvarig chef: Tomas Abrahamsson. Datum: 2014-09-25 Kvalitetsredovisning 2013/2014 Ansvarig chef: Tomas Abrahamsson Datum: 2014-09-25 Systematiskt kvalitetsarbete Hermods gymnasium samt Design & Construction College arbetar i ett årshjul som styr vilka

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 15 juni 2010 1(8) Lars Björklund (s), Gudrun Henriksson (c), Bengt Sjöberg (kd)

Barn- och utbildningsnämnden 15 juni 2010 1(8) Lars Björklund (s), Gudrun Henriksson (c), Bengt Sjöberg (kd) Barn- och utbildningsnämnden 15 juni 2010 1(8) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.00-15.40 Beslutande: Torbjörn Parling, ordf. (s) Olle Engström (s) Åsa Hååkman Felth (s) Ann-Marie Rosö (s) Pia

Läs mer

Delbeslut Tillsyn i Wasaskolan, Tingsryds kommun Datum Dnr :2039

Delbeslut Tillsyn i Wasaskolan, Tingsryds kommun Datum Dnr :2039 Delbeslut Tillsyn i Wasaskolan, Tingsryds kommun Datum 2009-09-25 Dnr 43-2009:2039 Rektorn vid Wasaskolan Wasaskolan Bo 42 362 21 Tingsryd Tillsyn i Wasaskolan Sammanfattande bedömning bedömer att verksamheten

Läs mer

Beslut för gymnasieskola med introduktionsprogram

Beslut för gymnasieskola med introduktionsprogram Beslut Dnr 44-2015:9618 Ljud & bildskolan LBS AB Hakan.Stenstrom@academedia.se Beslut för gymnasieskola med introduktionsprogram efter tillsyn i LBS Ljud & Bildskolan Motala belägen i Motala kommun Beskuj:

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Mjölby gymnasium i Mjölby kommun. Delbeslut. Rapport regelbunden tillsyn Dnr :1652

Regelbunden tillsyn i Mjölby gymnasium i Mjölby kommun. Delbeslut. Rapport regelbunden tillsyn Dnr :1652 Regelbunden tillsyn i Mjölby gymnasium i Mjölby kommun Delbeslut Rapport regelbunden tillsyn Dnr 43-2009:1652 Delbeslut Regelbunden tillsyn i Mjölby gymnasium Mjölby kommun Datum 2009-11-06 Dnr 43-2009:1652

Läs mer

Tjänsteskrivelse Resultatrapport gymnasieskolor

Tjänsteskrivelse Resultatrapport gymnasieskolor Malmö stad Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen 1 (1) Datum 2015-10-09 Vår referens Katarina Falk Utvecklingssamordnare Katarina.Falk@malmo.se Tjänsteskrivelse Tjänsteskrivelse 2015-10-23 Resultatrapport

Läs mer

För varje klassredovisning finns jämförelse fråga för fråga med skolan, kommunen och Stockholms län som helhet inom respektive årskurs.

För varje klassredovisning finns jämförelse fråga för fråga med skolan, kommunen och Stockholms län som helhet inom respektive årskurs. Enkät i gymnasiet Undersökning genomförd våren 2014 i åk 2 Stockholms län Cybergymnasiet Odenplan Estetiska programmet (ES) Rapporten innehåller resultaten för din klass/skola. Resultaten är uppdelade

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola n Beslut Stockholms kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Eriksdalsskolan belägen i Stockholms kommun 2(6) Tillsyn i Eriksdalsskolan har genomfört tillsyn av Stockholms kommun

Läs mer

Beslut för gymnasieskola med yrkes- och introduktionsprogram

Beslut för gymnasieskola med yrkes- och introduktionsprogram Dnr 44-2015:9696 Plusgymnasiet AB Org.nr. 556578-9129 Fredrik.Eriksson@academedia.se Beslut för gymnasieskola med yrkes- och introduktionsprogram efter tillsyn i Plusgymnasiet i Örebro belägen i Örebro

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Beslut för gymnasieskola efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan Täby Enskilda Gymnasium i Täby kommun Täby Enskilda Gymnasium AB e-post: erik.drakenberg@tabyenskilda.se Rektorn vid Täby Enskilda

Läs mer

Resultat för: Stockholms län / Stockholm / Kommunal / Globala Gymnasiet / Samhällsvetenskapsprogrammet (SA)

Resultat för: Stockholms län / Stockholm / Kommunal / Globala Gymnasiet / Samhällsvetenskapsprogrammet (SA) Enkät i gymnasiet Undersökning genomförd våren 2015 i åk 2 Programrapport Resultat för: Stockholms län / Stockholm / Kommunal / Globala Gymnasiet / Samhällsvetenskapsprogrammet (SA) Rapporten innehåller

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Högbergsskolan, Smeden och Malmen

Regelbunden tillsyn i Högbergsskolan, Smeden och Malmen Regelbunden tillsyn i Västerberg slagens Utbildningscentrum (VBU) Högbergsskolan, Smeden och Malmen Dnr 43-2008:787 Regelbunden tillsyn i Högbergsskolan, Smeden och Malmen Inledning Skolinspektionen har

Läs mer

Resultat för: Stockholms län / Stockholm / Fristående / Design & Construction College / Hotell- och turismprogrammet (HT)

Resultat för: Stockholms län / Stockholm / Fristående / Design & Construction College / Hotell- och turismprogrammet (HT) Enkät i gymnasiet Undersökning genomförd våren 2016 i åk 2 Programrapport Resultat för: Stockholms län / Stockholm / Fristående / Design & Construction College / Hotell- och turismprogrammet (HT) Rapporten

Läs mer

S:t Botvids Gymnasium. Skolan erbjuder

S:t Botvids Gymnasium. Skolan erbjuder Skolan erbjuder Ekonomiprogrammet - Ekonomi Estetiska programmet - Spetsutbildning, Nycirkus (riksrekryterande), Hantverksprogrammet - Frisör IMPRO - Frisör Hotell- o Turismprogrammet - Turism o Resor

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola ThorenGruppen AB Org.nr. 556613-9290 Beslut för gymnasieskola efter bastillsyn i Thoren Business School Örebro belägen i Örebro kommun 2 (6) Tillsyn i Thoren Business School Örebro har genomfört tillsyn

Läs mer

Resultat för: Stockholms län / Huddinge / Fristående / IT- Gymnasiet Södertörn / Samhällsvetenskapsprogrammet (SA)

Resultat för: Stockholms län / Huddinge / Fristående / IT- Gymnasiet Södertörn / Samhällsvetenskapsprogrammet (SA) Enkät i gymnasiet Undersökning genomförd våren 2016 i åk 2 Programrapport Resultat för: Stockholms län / Huddinge / Fristående / IT- Gymnasiet Södertörn / Samhällsvetenskapsprogrammet (SA) Rapporten innehåller

Läs mer

Beslut för gymnasieskola med yrkesprogram

Beslut för gymnasieskola med yrkesprogram Dnr 44-2015:9723 IT Gymnasiet Sverige AB Org.nr. 556597-0471 Beslut för gymnasieskola med yrkesprogram efter tillsyn i IT gymnasiet Örebro belägen i Örebro kommun 2 (7) Tillsyn i IT gymnasiet Örebro har

Läs mer

Beslut för gymnasieskola med yrkes- och introduktionsprogram

Beslut för gymnasieskola med yrkes- och introduktionsprogram Dnr 44-2015:9687 Plusgymnasiet AB Org.nr. 556578-9129 Fredrik.Ericsson@academedia.se Beslut för gymnasieskola med yrkes- och introduktionsprogram efter tillsyn i Plusgymnasiet i Norrköping i Norrköpings

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2014:8517 Södertälje Friskola AB Org.nr. 556557-0149 Beslut för förskoleklass och grundskola efter bastillsyn i Södertälje Friskola belägen i Södertälje kommun 2(8) Tillsyn i Södertälje friskola

Läs mer

Tabell 1: Programmen i Västernorrlands län som ger högst inkomst

Tabell 1: Programmen i Västernorrlands län som ger högst inkomst Bilagor Tabell 1: Programmen i Västernorrlands län som ger högst inkomst Tabell 2: Programmen i Västernorrlands län med lägst andel arbetslösa efter studierna Tabell 3: De program i Västernorrlands län

Läs mer