Protokoll fört vid KS/ledarsamlingen den 13 augusti 2008 i Scoutstugan

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll fört vid KS/ledarsamlingen den 13 augusti 2008 i Scoutstugan"

Transkript

1 KS/ledarsamlings-protokoll original Sidan 1 av 5 Protokoll fört vid KS/ledarsamlingen den 13 augusti 2008 i Scoutstugan Närvarande: Jessica Andersson, Olle Andersson, Axel Gunnarson, Stefan Gustafsson, Anne Norstedt, Veronica Nygren-Fasth, Monica Pettersson, Sara Seppänen, och Sara Vidarsdotter. Ledarsamlingens mål För att få kårens verksamhet är det viktigt att alla känner att de har möjlighet att påverka det gemensamma programmet. Ledarsamlingens mål var därför: Att få alla att ta ansvar för kårens verksamhet, oavsett avdelning. Att förbättra kommunikationen och förståelsen för varandra inom ledarteamet. Att utveckla verksamheten så den blir aktuell, inspirerande och nytänkande. Att få alla att ta ansvar för planering och genomförande av kårens gemensamma aktiviteter. Kårköp Monica P har haft hand om administrationen kring Kårköp under de senaste åren, men avsäger sig nu det uppdraget. Det är svårt att ha kontroll över Kårköp, då många är inne bland varorna och river. Monica P gör en inventering av lagret innan ett överlämnande sker. KS får i uppdrag att utse någon som tar över administrationen av Kårköp. Ett paketerbjudande av scoutdräkten finns under kick-offen och september för att få så många medlemmar som möjligt att köpa scoutdräkt. Kåren subventionerar scoutdräkten under kick-offen och september. Verksamheten i höst a) Miniorscoutavdelningen Smådjuren Sara S och Monica P har tidigare varit ledare för miniorscouterna och kommer att fortsätta även under denna termin. Monica kommer dock vara sjukskriven under september månad. Sara behöver då få stöd och hjälp av andra ledare, särskilt med tanke på att det är precis i rekryteringsperioden. Anne uttryckte vissa farhågor om att verksamheten bara blir barnpassning och inte scoutverksamhet av bra kvalitet. Miniorscouterna har möten onsdagar Monica hade en fundering på att flytta upp två av miniorscouterna till Sjöfåglarna, eftersom hon kände att hon och Sara inte hade så mycket mer att ge dem för de varit med så länge.

2 KS/ledarsamlings-protokoll original Sidan 2 av 5 Miniorscoutavdelningen får gästledare under Monicas sjukskrivning. Veronica är med 3/9, Jessica den 10/9, Anne hoppar in den 17/9 och Axel och Olle den 24/9. Därefter räknar Monica med att hon är tillbaka. Gästledaren och Sara S planerar mötet tillsammans, så att alla känner sig hemma i programmet. Bordlägga diskussionen om en eventuell överflyttning till ett senare tillfälle. b) Juniorscoutavdelningen Sjöfåglarna Juniorscoutteamet har under det senaste året bestått av Axel, Jessica, Olle och Veronica. Samtliga är positiva till att fortsätta och ser fram emot att få många nya scouter till avdelningen. Teamet börjar bli varma i kläderna och hitta en struktur som ger bra kvalitet på verksamheten. Mötena hålls onsdagar c) Patrullscoutavdelningen Rovfåglarna I och med att det kommer upp en hel patrull från Sjöfåglarna, så blir det fler patrullscouter än vad det varit på många år. Stefan och Micke har en utmaning i att behålla dem upp i åldrarna. Jessica föreslog att man skulle lägga planeringsmötet med scouterna senare under terminen för att ha lockande aktiviteter under rekryteringsperioden. d) Seniorscoutlaget Goliat SSL Goliat består numera av fem medlemmar och känner ett visst behov av regelbundna aktiviteter. Då många av seniorscouterna är ledare är det dock troligare att det blir träffar varje månad snarare än varje vecka. Sara V har anmält sitt intresse att ta på sig ledarrollen för seniorscouterna. Jessica hintade att göra en loggbok borde vara en aktivitet som laget borde planera in. Utse Sara V till ledare för seniorscouterna. Seniorscouterna tillsammans med Sara planerar sin verksamhet utifrån sina förutsättningar och önskemål. e) Avdelningen Nyingen Avdelningen Nyingen är kårens avdelning för de medlemmar som kommer in genom alternativa och nya verksamheter. Inga sådana arrangemang är inplanerade under hösten. De medlemmar som är med i Nyingen får dock inbjudningar att delta i ordinarie avdelningars verksamhet. f) Ledarteamet Ledarteamet kommer även under hösten att ha gemensamma träffar för att diskutera sådant som rör kåren. Bland annat kommer tid ägnas åt att arbeta fram en krisplan. Utbildning är också ett högt prioriterat område. Gästinhopp på alla avdelningar diskuterades och ansågs vara en spännande idé. Mejlledes bestämma ett datum för nästa ledarträff. På nästa ledarträff boka in teamets möten under hösten. Jessica meddelar berörda ledare om aktuella kurser. Alla håller koll på kårens och förbundets hemsida för den senaste informationen om vad som händer. Diskutera hur gästinhopp rent praktiskt kan genomföras på nästa möte. Världens barn-insamlingen Efter ett beslut i KS så kommer kåren att delta i Världens barn-insamlingen. Anne redogjorde för de aktiviteter vi genomförde förra året. Vi diskuterade om syftet med dagen var att synas i samhället eller att samla in så mycket pengar som möjligt.

3 KS/ledarsamlings-protokoll original Sidan 3 av 5 Miniorscouterna skramlar med bössor i Hälleforsnäs. Monica samordnar aktiviteten. Juniorscouterna skramlar med bössor inne i Flen, medan patrullscouterna surrar en fyrfot på torget. I fyrfoten hänger en tyngd och det gäller att träffa den. X antal träffar ger en vinst, tex en kåsa. För att få tävla betalar man X kr. I samband med fyrfoten finns ett rekryteringsbord, där vi har information om scouting och kåren. Distriktsaktivitet Tidigare år har scoutdistriktet bjudit samtliga medlemmar till en heldag på Boda Borg. I år var det meningen att vi istället skulle åka till Tom Tits. Veronica berättar att det inte blir så. Vad som kommer istället är inte klart. Terminsavslutning Frågan om terminsavslutningens utformning och innehåll lyftes och det var många som var redo att prova något nytt. Monica ville gärna ha kvar luciatåget. Avskaffa terminsavslutningen och istället ha en kick-off i januari för kårens alla medlemmar. Varje avdelning har en egen avrundning i december och väljer själv program för den. Kåren har inte ett gemensamt luciatåg, men vill någon avdelning ha det själva så är det okej. Om man anordnar ett luciatåg, så är det viktigt att ge barnen tillfällen att öva. Skyltsöndag 30/11 Förra året var vi ute på stan medan Sparreholm SSF var inne i marknadslokalen. Anne har pratat med dem och de är positiva till att vi står tillsammans och visar scouting. Sälja scoutalmanackor samt vit jul-kalendrar. Ha rekryteringsmaterial tillgängligt för intresserade. Anne fortsätter att ha kontakt med Sparreholm SSF. Kick-off Syfte Att få kårens medlemmar att lära känna varandra samt ha kick-offen som en bro-aktivitet. Målgrupp Kårens alla medlemmar är välkomna att delta, dock inte scoutföräldrarna. Inbjudan skickas också till de scouter som slutade under 2007 och Aktiviteter Jessica lade fram en idé om att ha OS- otroliga scouter för att spinna på de olympiska spelen som pågår. Genomföra kick-offen med OS-tema. Ha blandade lag med scouter från alla avdelningar. Ledarna deltar med ett eget lag. Man tävlar mot alla lag, men går runt banan med ett annat lag (golf-variant). Tävlingsgrenarna blir: o Hinderbana: surra pinnar att klättra över och under, presenning att krypa under.

4 KS/ledarsamlings-protokoll original Sidan 4 av 5 o Längdhopp: först hoppar person ett, därifrån hoppar person två etc. Längst vinner. o Pilkastning på ballonger. o Kulstötning o Kanot: slalom i åtta o Frisbeefotboll. Förberedelser En träff vid Scoutstugan Kvarngölet är inplanerad den 27/8 klockan för att göra iordning hinderbana och kanotbana. Anne ansvarar för planering av hinderbana och kanotbana. Seniorscouterna hjälper till med uppbyggnaden. Axel ansvarar för längdhoppet. Veronica ansvarar för kulstötningen. Olle ansvarar för frisbeefotbollen. Jessica ansvarar för att skriva en inbjudan och skicka den till alla kårens medlemmar. Program Ett program planerades för dagen Start och lagindelning OS-grenar Fika Broaktivitet Avrundning Terminsprogram och info-papper är färdiga att delas ut. Specialerbjudande Ett förslag att ha scoutdräkten till extra förmånligt pris under dagen kom upp. Man på kick-offen kan betala både sin medlemsavgift och scoutdräkt kontant. Jessica sammanställer en kampanjprislista samt gör en beställningslapp. Rekrytering Innan mötet hade Jessicas förslag på projektplan skickats ut. På mötet redovisade hon tanken bakom planen och vad som är nytt jämfört med tidigare år, se nedanstående tabell.

5 KS/ledarsamlings-protokoll original Sidan 5 av 5 Rekryteringskampanj Tidigare år 2008 Konsulentbesök i skola (i klassrum) Konsulentbesök i skola (rastscouting) Prova-på-dag (helg, med berörda ledare) Prova-på-dag (helg, med alla ledare, scouter och grenar) Onsdagsmöten (varje avdelning för sig, Onsdagsmöten (gemensamma, coola aktiviteter) vardagsgrejer ) Pressmeddelanden innan aktiviteter Artiklar efter aktiviteter Inbjudningar skickas till avhoppade scouter Affischering på stan Hemsida Uppdatering av skyltfönstret Broschyrer på Tea, Scoutstugan och biblioteket Trycka på rekryteringsaffischerna Gå på kampanjförslaget. Jessica skriver en affischtext och skickar till Sara V. Sara V ansvarar för tryckningen av affischerna. Jessica beställer rekryteringsmaterial från Scoutköp och Scoutvaror. Övrigt som diskuterades Sommarens läger sammanfattades. På Kjesäter hade vi bara en deltagare med, men han var väldigt nöjd. Summer Camp-deltagarna var också nöjda och ledarna var mycket imponerade av våra deltagare. Många av dem hade aldrig varit på läger innan, men det märktes inte. Dessvärre fick lägret till viss del motsatt effekt än önskat. UNF och scoutförbundet kom längre ifrån varandra än närmare, då UNF vid flera tillfällen snyltade på scouterna utan att ge något tillbaka. Summering Vid pennan Justeras Jessica Andersson Sekreterare Anne Norstedt Ordförande

Flen Scoutkår av Nykterhetsrörelsens Scoutförbunds protokoll fört vid kårstyrelsemöte den 19 januari 2006 hos Ulla

Flen Scoutkår av Nykterhetsrörelsens Scoutförbunds protokoll fört vid kårstyrelsemöte den 19 januari 2006 hos Ulla Flen Scoutkår av Nykterhetsrörelsens Scoutförbunds protokoll fört vid kårstyrelsemöte den 19 januari 2006 hos Ulla Närvarande: Jessica Andersson, Ulla Andersson, Stefan Gustafsson och Anne Norstedt. 1.

Läs mer

Protokoll fört vid kårstyrelsemötet den 18 december 2006 på Tea

Protokoll fört vid kårstyrelsemötet den 18 december 2006 på Tea Protokoll fört vid kårstyrelsemötet den 18 december 2006 på Tea Närvarande: Jessica Andersson, Stefan Gustafsson, Anne Norstedt och Paula Starbäck. 1. Mötets öppnande Kårordförande Anne Norstedt börjar

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2009 Styrelsen för Flens Scoutkår av Nykterhetsrörelsens Scoutförbund vill härmed avge följande berättelse över det gångna året: ORGANISATION Vid kårens årsmöte den 18 mars 2009 valdes

Läs mer

Protokoll fört vid årsmötet den 28 februari 2007 i Tea-lokalen

Protokoll fört vid årsmötet den 28 februari 2007 i Tea-lokalen Protokoll fört vid årsmötet den 28 februari 2007 i Tea-lokalen Närvarande: Kårstyrelsen: Jessica Andersson, Ulla Andersson och Anne Norstedt Revisorer: Gunnel Källstedt Stugkommittén: Thor Andersson och

Läs mer

Flen Scoutkår av Nykterhetsrörelsens Scoutförbunds protokoll fört vid kårstyrelsemötet den 20 april 2006 hos Stefan

Flen Scoutkår av Nykterhetsrörelsens Scoutförbunds protokoll fört vid kårstyrelsemötet den 20 april 2006 hos Stefan Flen Scoutkår av Nykterhetsrörelsens Scoutförbunds protokoll fört vid kårstyrelsemötet den 20 april 2006 hos Stefan Närvarande: Jessica Andersson, Stefan Gustafsson, Emelie Jonsson, Anne Norstedt och Paula

Läs mer

Kårstyrelsemötesprotokoll

Kårstyrelsemötesprotokoll Kårstyrelsemötesprotokoll Datum: Plats: Löpnummer: 20141215 Scoutstugan KS 3 2014 Deltagare Närvarande Ordförande Gillis Nordin Vice ordförande Sekreterare Ledamöter Ulrika Wikman Anna Linde Anna Nordin

Läs mer

du verkligen tycker om!

du verkligen tycker om! Din guide till rekryteringstips, nya idéer och ett smakprov på alla de häftiga och roliga aktiviteter som du och din kår kan genomföra tillsammans med en konsulent eller själva när det kommer till rekrytering!

Läs mer

Verksamhetsplan 2015. TRELLEBORGS SCOUTKÅR Gemenskap och friluftsliv sedan 1911

Verksamhetsplan 2015. TRELLEBORGS SCOUTKÅR Gemenskap och friluftsliv sedan 1911 Verksamhetsplan 2015 TRELLEBORGS SCOUTKÅR Gemenskap och friluftsliv sedan 1911 Verksamhetsplan Vi erbjuder barn och unga unika möjligheter till utveckling, äventyr och gemenskap. Vi vill att alla ska få

Läs mer

Terminsupptakt 26 augusti. Vi samlas kl. 9,30 och börjar med en fika, slutar kl. 13,00.

Terminsupptakt 26 augusti. Vi samlas kl. 9,30 och börjar med en fika, slutar kl. 13,00. Terminsupptakt 26 augusti Vi samlas kl. 9,30 och börjar med en fika, slutar kl. 13,00. Vi kommer att ta upp: Aktiviteter hösten 2006 Rekrytering Avdelningar Ledare Vår utvecklingskonsult Patrik Lindström

Läs mer

Verksamhetsplan för 2018

Verksamhetsplan för 2018 Verksamhetsplan för 2018 den 27 januari 2018 Verksamhetsplan för 2018 Innehåll Inledning 3 Ur Scouternas strategi 2015-2025 3 Scouterna utvecklas till förebilder 3 Vi överträffar scouternas förväntningar

Läs mer

VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2006-07-01 2007-06-30

VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2006-07-01 2007-06-30 Vårby Gårds scoutkår ansluten till Svenska Scoutförbundet VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2006-07-01 2007-06-30 Styrelse Ordförande: Paula Nilsson Vice ordförande: Joakim Blomqvist Sekreterare: Roger

Läs mer

Kom med! Vi har en uppgift som passar dig.

Kom med! Vi har en uppgift som passar dig. Kom med! Vi har en uppgift som passar dig. Som vuxen och ung vuxen verkar tiden inte riktigt räcka till. Men med en tydlig och anpassad fråga kan ett engagemang i Scoutkåren prioriteras högt. Med studier

Läs mer

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG SCOUTKÅR

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG SCOUTKÅR FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG SCOUTKÅR FEMSTEGSMODELLEN: FEM STEG FÖR EN TILLGÄNGLIG VERKSAMHET STEG1 VEM NÅS AV SCOUTERNA? Vem känner igen sig och tilltalas? STEG

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2010 Styrelsen för Flens Scoutkår av Nykterhetsrörelsens Scoutförbund vill härmed avge följande berättelse över det gångna året: ORGANISATION Vid kårens årsmöte den 24 mars 2010 valdes

Läs mer

Kårstyrelsens förslag till årsmötet Onsdagen den 5 mars 2014

Kårstyrelsens förslag till årsmötet Onsdagen den 5 mars 2014 Kårstyrelsens förslag till årsmötet Onsdagen den 5 mars 2014 1. Medlemsavgift 2014 Medlemsavgift per år: 200 kr. Medlemsavgift per år och familj: 500 kr. Medlemsavgift för projekt: 100 kr. (Medlemskap

Läs mer

Gillar du att vara ute i skogen, häng med när vi vandrar nästa gång!

Gillar du att vara ute i skogen, häng med när vi vandrar nästa gång! Gillar du att vara ute i skogen, häng med när vi vandrar nästa gång! Som ung vuxen verkar tiden inte riktigt räcka till. Men med en tydlig och anpassad fråga kan ett engagemang i scoutkåren prioriteras

Läs mer

Strategidokument för Scoutkåren Finn 2016

Strategidokument för Scoutkåren Finn 2016 Strategidokument för Scoutkåren Finn 2016 Vision erbjuda Lunds bästa ungdomsverksamhet. år 2020 erbjuda minst tvåhundra scouter en meningsfull fritid som genom scoutmetoden bidrar till personlig utveckling.

Läs mer

Styrelsemöte 090124. Revision Datum Utfärdare Sida A 2009-01-25 Sten-Anders Hofvendahl 1 (8)

Styrelsemöte 090124. Revision Datum Utfärdare Sida A 2009-01-25 Sten-Anders Hofvendahl 1 (8) A 2009-01-25 Sten-Anders Hofvendahl 1 (8) Mötesdatum: 2009-01-24 Tid: 09.00-11.30 Plats: Konferenshus Sundet Boxholm Närvarande: Mikael Seidl, Camilla Persson, Peter Tuvberger, Sten- Anders Hofvendahl,

Läs mer

Verksamhetsberättelse. för. Varbergs NSF-scoutkår

Verksamhetsberättelse. för. Varbergs NSF-scoutkår Verksamhetsberättelse 2010 för Varbergs NSF-scoutkår Styrelse och representanter Ordförande V ordförande Sekreterare Kassör Ledamöter Seniorscoutrepr. Revisorer Revisorsuppleant Stugvärd Repr. i föräldraföreningen

Läs mer

Arbets- och utbildningsplan för 2007

Arbets- och utbildningsplan för 2007 Arbets- och utbildningsplan för 2007 Magiska ögonblick. De där stunderna som bara kommer och som känns i hela kroppen. Det gäller att vara redo och ta tillvara på tillfället för man vet aldrig när det

Läs mer

www.shogun-halmstad.se Styrelsemötesprotokoll

www.shogun-halmstad.se Styrelsemötesprotokoll 1 (5) Styrelsemötesprotokoll Plats: Åled, 2014-09-08, kl. 18.00 Deltagare: Peter Höglund Morgan Engdahl Monica Ledel Ordförande Kassör Sekreterare Jonas Mattsson-Frost Ledamot Pernilla Engdahl Ledamot

Läs mer

Mer demokrati! - 2 - För demokrati är inte bara viktigt, det gör allt så mycket roligare också.

Mer demokrati! - 2 - För demokrati är inte bara viktigt, det gör allt så mycket roligare också. Mer demokrati! I Scouterna tycker vi att det är viktigt med demokrati. Alla har rätt att säga vad de tycker. Och allt som vi gör har vi bestämt tillsammans. Vi väljer alltid det förslag som får flest röster.

Läs mer

Terminsprogram. Equmenia Ekbackskyrkan

Terminsprogram. Equmenia Ekbackskyrkan Terminsprogram Equmenia Ekbackskyrkan Vt - 2018 Fadderbarn Vår ungdomsförening Equmenia Ekbackskyrkan har ett fadderbarn på Filipinerna via organisationen Team Mission. I år är det en pojke som heter John

Läs mer

För att komma vidare fick två från varje patrull en muntlig vägbeskrivning, det gällde nu att minnas denna och hitta till nästa kontroll.

För att komma vidare fick två från varje patrull en muntlig vägbeskrivning, det gällde nu att minnas denna och hitta till nästa kontroll. Kårmöte 2010-04-07 Efter alla läger, hajker eller andra speciella arrangemang försöker vi skriva en rapport. Bilderna och texten får oss att minnas. Där kan man tänka tillbaka på vad vi gjorde, de som

Läs mer

Kårstyrelsens sammanträde nr 407

Kårstyrelsens sammanträde nr 407 1 Datum Justerat datum Protokoll 2014-05-25 2014-06-24 Kårstyrelsens sammanträde nr 407 Datum: 2014-05-04 Tid: 18:30 Plats: Lokalen Bredängsvägen Närvarande: Åsa Jonsson, Simon Ström, Peter Gustafsson,

Läs mer

KALLELSE. föreningens årsmöte kan besluta om hur kallelse till föreningsmöten skall ske och hur långt i förväg kallelse ska ske.

KALLELSE. föreningens årsmöte kan besluta om hur kallelse till föreningsmöten skall ske och hur långt i förväg kallelse ska ske. KALLELSE Styrelsemöte: Föreningsmöte: Årsmöte: det enklaste sättet är att styrelsen själv kommer överens om hur kallelse till styrelsemötena skall ske. Styrelsens ordförande har alltid ansvaret för kallelser

Läs mer

Sandareds Scoutkår. Datum: Protokoll för styrelsemötet den 23 augusti 2016.

Sandareds Scoutkår. Datum: Protokoll för styrelsemötet den 23 augusti 2016. Sandareds Scoutkår Protokoll för styrelsemötet den 23 augusti 2016. Närvarande: Björn Spånglund, Mia Hansson, Eva Järnfors, Ann Rahn, Per-Erik Palmqvist, Carl Johansson, Daniel Baagöe-Larsen, Johan Nilsson,

Läs mer

Uppdaterat

Uppdaterat 1 Uppdaterat 2017-06-07 Hjälp till styrelser i Equmenia 11 Ordförande Ordföranderollen är en viktig post i styrelsen. I de flesta föreningar är det årsmötet som väljer ordförande. Här kan du se en bild

Läs mer

Verksamhetsplan 2015-2016

Verksamhetsplan 2015-2016 Verksamhetsplan 2015-2016 Västerbotten Ångermanlands Scoutdistrikt Vår vision Det här drömmer vi om: Unga som gör världen bättre If it isn t fun it isn t scouting, Robert Baden-Powell Vår uppgift: Vi ska

Läs mer

Äventyren Förebilden ÄVENTYRET FÖREBILDEN

Äventyren Förebilden ÄVENTYRET FÖREBILDEN ÄVENTYRET FÖREBILDEN Förebilden handlar om att göra en heldagsaktivitet för yngre scouter, i det här exemplet har vi utgått från spårarscouter. För mer information om äventyret, finns det i sin helhet

Läs mer

3 Lathund Rixhajk LATHUND RIXHAJK

3 Lathund Rixhajk LATHUND RIXHAJK LATHUND RIXHAJK SPÄNNANDE PROJEKT Rixhajken är ett av de få seniorscoutarrangemangen som återkommer varje år, därför är det extra kul om seniorscouterna kommer ihåg just Er hajk. Det ska vara roligt att

Läs mer

Stadga för. Morlanda Scoutkår. Svenska Scoutförbundet

Stadga för. Morlanda Scoutkår. Svenska Scoutförbundet Stadga för Morlanda Scoutkår Av Svenska Scoutförbundet Utarbetad under våren 2005 Kapitel 1 Kårens uppgift och verksamhet Uppgift 1:1 Scoutkåren har till uppgift att bedriva scoutverksamhet i enlighet

Läs mer

Rutiner. Version 3. Som antagna av kårstyrelsen 2007-06-05. Senast reviderad 2008-07-10. Revideringar i blått

Rutiner. Version 3. Som antagna av kårstyrelsen 2007-06-05. Senast reviderad 2008-07-10. Revideringar i blått Rutiner Version 3 Som antagna av kårstyrelsen 2007-06-05 Senast reviderad 2008-07-10 Revideringar i blått INNEHÅLL Inledning s. 3 Administration s. 3-4 Kårstyrelseprotokoll Nya medlemmar Nycklar till lokalerna

Läs mer

Nyhetsbrev april 2016. Nyhetsbrev april 2016 [1]

Nyhetsbrev april 2016. Nyhetsbrev april 2016 [1] Nyhetsbrev april 2016 Nyhetsbrev april 2016 [1] ORDFÖRANDE HAR ORDET HÖSTEN 2016 Även om vi har en härlig vår och sommar framför oss så blickar vi redan framåt för att utveckla verksamheten. Till hösten

Läs mer

för styrelsemöte söndagen den 18 september 2011 med Dacke Scoutdistrikt

för styrelsemöte söndagen den 18 september 2011 med Dacke Scoutdistrikt Dagordning för styrelsemöte söndagen den 18 september 2011 med Dacke Scoutdistrikt Plats: Chapmangården Klockan: 13.30 1. Mötet öppnas 2. Val av justerare 3. Godkännande av dagordning 4. Föregående mötes

Läs mer

Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans?

Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans? Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans? Det finns många spännande aktiviteter som scouterna kan bjuda in sina kompisar till. Att följas till scoutmötet känns kul och tryggt. Att ha

Läs mer

6 Lathund rikstäckande arrangemang

6 Lathund rikstäckande arrangemang LATHUND RIKSTÄCKANDE AR R A N G E M A N G SPÄNNANDE PROJEKT Att arrangera ett Rikstäckande Arrangemang är ett roligt men ganska stort och krävande arbete. Det behövs planering och mycket förberedelser

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 22 oktober 2014

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 22 oktober 2014 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 22 oktober 2014 Plats: Skype Tid: Onsdag 22 oktober 2014, kl. 18.00 Närvarande: Ingrid Herbert, Mea Näsman, Gabriella Sandström, Malin Bornhöft,

Läs mer

Arbetsplan. Nytt år! Nya löften! Nya chanser! Nya möjligheter! Nya utmaningar! För Nykterhetsrörelsens Scoutförbund

Arbetsplan. Nytt år! Nya löften! Nya chanser! Nya möjligheter! Nya utmaningar! För Nykterhetsrörelsens Scoutförbund Arbetsplan 2006 2007 Nytt år! Nya löften! Nya chanser! Nya möjligheter! Nya utmaningar! Foto:Torkel Edenborg För alla oss som på något sätt är verksamma inom Nykterhetsrörelsens Scoutförbund innebär ett

Läs mer

Första dagen byggde vi upp ett väldigt snyggt lägerområde med spis osv. På kvällen var det orientering. Den vanns klart av Britt och Norman.

Första dagen byggde vi upp ett väldigt snyggt lägerområde med spis osv. På kvällen var det orientering. Den vanns klart av Britt och Norman. På miniorlägret var det ca 15 ungar och nästan lika många ledare. Vi kom ut på lördagen och började med att bygga på en gång. Först reste vi tält med hjälp av ledarna. Spis och sånt var redan klart; men

Läs mer

Protokoll från kårstyrelsemöte söndag 20/02-2012 hemma hos Monica kl 18:30-20:30

Protokoll från kårstyrelsemöte söndag 20/02-2012 hemma hos Monica kl 18:30-20:30 Protokoll från kårstyrelsemöte söndag 20/02-2012 hemma hos Monica kl 18:30-20:30 Närvarande: Martin Fogel Monica Larsson Gustav Karreskog Frida Söderling Eva Kindbladh Linus Behrenfeldt Love Andersson

Läs mer

Protokoll Distriktstyrelsemöte 14 januari

Protokoll Distriktstyrelsemöte 14 januari NORDVÄSTRA SKÅNES SCOUTDISTRIKT Protokoll Distriktstyrelsemöte 14 januari Datum: Plats: Löpnummer: 14 januari 2017 Haglekulla, Stidsvig Möte 1, år 2017 Deltagare Närvarande Distriktsordförande Peter Wilhelmsson

Läs mer

Styrelsemöte 2015-09-14

Styrelsemöte 2015-09-14 Styrelsemöte 2015-09-14 Svalövs Brukshundklubb Närvarande: Ordf. Mats Jarl, v, ordf Björn Stenmark, sekr Christina Andersson, ledamöterna Lennart Fernebro, Linda Lundahl, Sofie Axelberg, Linn Joelsson

Läs mer

Kårstyrelsens sammanträde nr 362

Kårstyrelsens sammanträde nr 362 1 Datum Protokoll 2010-07-28 Kårstyrelsens sammanträde nr 362 Datum: 2010-06-06 Tid: 18.30 Plats: Scoutlokalen i Bredäng Närvarande: Peter Gustafsson, Daniel Torén, Simon Ström, Konstantin von Josefsson,

Läs mer

Kårstyrelsens sammanträde nr 372

Kårstyrelsens sammanträde nr 372 1 Protokoll Kårstyrelsens sammanträde nr 372 Datum: 2010-05-01 Tid: 18.30 Plats: Rehnsgatan Närvarande: Robin Engström, Peter Gustafsson, Lars-Olof Sandberg (Pliiiggis), Kjell Lindberg (Limpan), Carl Hamberg,

Läs mer

VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2008-07-01 2009-06-30

VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2008-07-01 2009-06-30 Vårby Gårds scoutkår ansluten till Svenska Scoutförbundet VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2008-07-01 2009-06-30 Styrelse Ordförande: Paula Nilsson Vice ordförande: Jenny Sundberg Sekreterare: Roger Aronsson

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 16 juni 2014

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 16 juni 2014 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 16 juni 2014 Plats: Skype Tid: Måndag 16 juni 2014, kl 18.00 Närvarande: Herbert, Mea Bryntesson, Malin Bornhöft, Sara Franzén, Anna Tillas-Lindberg,

Läs mer

Mer demokrati! - 2 - För demokrati är inte bara viktigt, det gör allt så mycket roligare också.

Mer demokrati! - 2 - För demokrati är inte bara viktigt, det gör allt så mycket roligare också. Mer demokrati! I Scouterna tycker vi att det är viktigt med demokrati. Alla har rätt att säga vad de tycker. Och allt som vi gör har vi bestämt tillsammans. Vi väljer alltid det förslag som får flest röster.

Läs mer

VÄXTKRAFT 15 KURSHELG I SÖDERTÖRNS SCOUTDISTRIKT 13-15/11 2015 I SAMARBETE MED SENSUS

VÄXTKRAFT 15 KURSHELG I SÖDERTÖRNS SCOUTDISTRIKT 13-15/11 2015 I SAMARBETE MED SENSUS VÄXTKRAFT 15 KURSHELG I SÖDERTÖRNS SCOUTDISTRIKT 13-15/11 2015 I SAMARBETE MED SENSUS Trygga Möten Kursledare: Södertörns kursteam Fredag kl 18.00-21.00 Våra scouter tillbringar mycket av sin tid i scoutverksamheten.

Läs mer

VÄXTKRAFT 15 KURSHELG I SÖDERTÖRNS SCOUTDISTRIKT 13-15/11 2015 I SAMARBETE MED SENSUS

VÄXTKRAFT 15 KURSHELG I SÖDERTÖRNS SCOUTDISTRIKT 13-15/11 2015 I SAMARBETE MED SENSUS VÄXTKRAFT 15 KURSHELG I SÖDERTÖRNS SCOUTDISTRIKT 13-15/11 2015 I SAMARBETE MED SENSUS Trygga Möten Kursledare: Södertörns kursteam Fredag kl 18.00-21.00 Våra scouter tillbringar mycket av sin tid i scoutverksamheten.

Läs mer

Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefonmöte, 141126

Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefonmöte, 141126 Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefonmöte, 141126 Närvarande Torbjörn Håkansson TH Janne Gustavsson JG Lena Johansson LJ Sara Lahti SL Emelie Carlsson EC Lena Torstensson LT

Läs mer

Kårdagen 21april. Nyhetsbrev juni 2013. Våren 2013. Avslutning och föräldramöte om lägret, måndag 10 juni kl. 18.30 20.00

Kårdagen 21april. Nyhetsbrev juni 2013. Våren 2013. Avslutning och föräldramöte om lägret, måndag 10 juni kl. 18.30 20.00 Våren 2013 Nyhetsbrev juni 2013 Avslutning och föräldramöte om lägret, måndag 10 juni kl. 18.30 20.00 Det verkar som att det har hänt ovanligt mycket skoj på Djursholms scoutkår den här terminen. Alla

Läs mer

Regler och anvisningar för Malmökretsens tävlingar Scouternas Dag och Trapperyxan / Dynggrepen.

Regler och anvisningar för Malmökretsens tävlingar Scouternas Dag och Trapperyxan / Dynggrepen. Södra Skånes Scoutdistrikt Sida 0 Regler och anvisningar för Malmökretsens tävlingar Scouternas Dag och Trapperyxan / Dynggrepen. Scouternas Dag 1 Regler och anvisningar 2 Upprättande av budget 3 Exempel

Läs mer

Djursholms Scoutkår. Äventyr - Friluftsliv - Gemenskap

Djursholms Scoutkår. Äventyr - Friluftsliv - Gemenskap Djursholms Scoutkår Äventyr - Friluftsliv - Gemenskap Innehåll Välkommen... 2 Du som ledare... 3 Redo för livet... 4 Om det inte är roligt, är det inte scouting... 4 Scoutmötet... 6 Mötesmallen... 7 Hajk...

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte

Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte 4 2014-11-26 Protokoll Styrelsemöte Styrelsemöte för Uppsala Peace and Development Student's Association den 26:e november 2014, klockan 16.15. Styrelserummet, Department of Peace

Läs mer

Verksamhetsplan 2014. Vi kommer fortsätta vår satsning på att utveckla och behålla både medlemmar och verksamhet i distriktet.

Verksamhetsplan 2014. Vi kommer fortsätta vår satsning på att utveckla och behålla både medlemmar och verksamhet i distriktet. Distriktet Ett gemensamt distrikt har startat 2013. Detta är nytt för alla och under 2014 fortsätter arbetet med att skapa formerna för detta distrikt. Förutom det som direkt berör distriktet, är det viktigt

Läs mer

Distriktet. Distriktet förväntar sig att kårerna:

Distriktet. Distriktet förväntar sig att kårerna: Förslag Södra Skånes scoutdistrikt Distriktet Distriktet har idag ett omfattande ansvar för att stödja kårer och kretsar samt andra organisationer inom vår verksamhet. Detta ansvar tar vi genom att under

Läs mer

HANDLEDNING REKRYTERING FÖRBERDELESER GENOMFÖRANDE - UTVÄRDERING

HANDLEDNING REKRYTERING FÖRBERDELESER GENOMFÖRANDE - UTVÄRDERING HANDLEDNING REKRYTERING FÖRBERDELESER GENOMFÖRANDE - UTVÄRDERING Förberedelse: Planera, planera, planera En av de viktigaste beståndsdelarna i en lyckad rekrytering är planering. Planera i god tid, gärna

Läs mer

Styrelsemöte 2009-03-16

Styrelsemöte 2009-03-16 Styrelsemöte 2009-03-16 Närvarande 23 Mötets öppnande 24 Föregående protokoll Gustaf Allmér fram till 26, Maria Hanström, Thomas Neumann, Åsa Neumann, Ragnar Sjögren, Karin Söderberg och David Wikander.

Läs mer

Protokoll 140216: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala

Protokoll 140216: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Protokoll 140216: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Victoria Strid, Lisa Pettersson, Sandra Klang, Ida Reimegård, Tahra Åhrberg, Elin Frånlund, Mathilde Holmer, Hannah Matkala

Läs mer

Pernilla Bruno förklarade mötet öppnat. I Hanna Nilssons frånvaro väljs Thomas Bruno till sekreterare för mötet

Pernilla Bruno förklarade mötet öppnat. I Hanna Nilssons frånvaro väljs Thomas Bruno till sekreterare för mötet Styrelseledamöter Pernilla Bruno ordförande Anders Forsberg vice ordförande Thomas Bruno Tom Martinsen Anna Holgersson Therese Björk Gardell kårledare Elisabeth Bettan Svensson kårledare (ersätter Catarina

Läs mer

Här presenteras Snapphane Scoutdistrikts aktiviteter under Bilderna är från läger och arrangemang Information om arrangemang och kurser i

Här presenteras Snapphane Scoutdistrikts aktiviteter under Bilderna är från läger och arrangemang Information om arrangemang och kurser i Snappa UPP 2019 Här presenteras Snapphane Scoutdistrikts aktiviteter under 2019. Bilderna är från läger och arrangemang 2018. Information om arrangemang och kurser i Skåne finns på en av regionens hemsidor:

Läs mer

Nyhetsbrev Augusti. Equmeniascout i Region Stockholm. Hej!

Nyhetsbrev Augusti. Equmeniascout i Region Stockholm. Hej! Equmeniascout i Region Stockholm Nyhetsbrev Augusti Hej! Välkomna tillbaka! En ny scouttermin är precis på väg att dra igång, kanske har den redan det för vissa av er. Detta innebär nya möjligheter, nya

Läs mer

Styrelsemöte 2 2011-03-20

Styrelsemöte 2 2011-03-20 Värmdö Sjöscoutkår Protokoll Styrelsemöte 2 2011-03-20 Plats: Ålstäket Närvarande: Malin Serner, Fanny Stierna, Björn Henningsson, Linda Axelsson, Alexandra Nordwall, Mikael Ljung, Anna-Lena Lundfall,

Läs mer

Västmanlands Scoutdistrikt

Västmanlands Scoutdistrikt Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsplan 2016 Verksamhetsplanen fastställdes av Distriktsstämman 2015-11-22 Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsidé Att stödja Västmanlands scoutkårer så att de kan

Läs mer

Centrum OK styrelsemöte 9 juni 2009. Protokoll

Centrum OK styrelsemöte 9 juni 2009. Protokoll Närvarande vid mötet: Oskar Karlin (Ordförande) Lotta Magnusson (Kassör) Mette Petersson (Ledamot) Fredrik Holmström (Ledamot) Joel Berring (Ledamot) Josefina Ekström (Sekreterare) Plats: hemma hos Lotta

Läs mer

Distriktsstyrelsemöte Upplandsslättens scoutdistrikt

Distriktsstyrelsemöte Upplandsslättens scoutdistrikt Distriktsstyrelsemöte Upplandsslättens scoutdistrikt 17 augusti 2014, 10.00, DS-lokalen Närvarande: Mia, Tomas, Elsa, August, Ylva, Agnes, Petter Frånvarande: Malin, Matilda 1. Mötet Öppnas 2. Val av mötesfunktionärer

Läs mer

Vikingen nr 3 2006 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Vikingen nr 3 2006 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Vikingen nr 3 2006 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du som har varit med om någonting skoj som du vill berätta om, kom in

Läs mer

Förberedelse: Planera, planera, planera

Förberedelse: Planera, planera, planera Förberedelse: Planera, planera, planera En av de viktigaste beståndsdelarna i en lyckad rekrytering är planering. Planera i god tid, gärna på våren så att det inte blir stressigt på hösten precis innan

Läs mer

Kårstyrelsens sammanträde nr 393

Kårstyrelsens sammanträde nr 393 1 Datum Justerat datum Protokoll 2013-02-04 2013-02-12 Kårstyrelsens sammanträde nr 393 Datum: 2013-02-03 Tid: 18:30 Plats: Lokalen Bredängsvägen Närvarande: Åsa Jonsson, Alexander Vanderwert-Gebert, Agnieszka

Läs mer

Protokoll fört med SGVF:s Motionskommitté kl , Bosön, Stockholm.

Protokoll fört med SGVF:s Motionskommitté kl , Bosön, Stockholm. Protokoll fört med SGVF:s Motionskommitté 2008-03-07 kl 18.00-21.30, Bosön, Stockholm. 1 (4) Närvarande: Jan-Erik Wettermark, Gunnar Wall, Lennart Gustafsson, Karin Dahl och Gunnel Svensson. Ej närvarande:

Läs mer

HANDLEDNING I. ledarrekrytering

HANDLEDNING I. ledarrekrytering HANDLEDNING I ledarrekrytering intro INTRO Ha kul tillsammans! Ju f ler vi möter och vågar fråga desto större är chansen att någon säger ja! Dessa två uppmaningar är handledningens ledord och löper som

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 2012. Styrelsen har haft 9 möten under året, varav 1 var konstituerande efter årsmötet och 1 var via mail.

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 2012. Styrelsen har haft 9 möten under året, varav 1 var konstituerande efter årsmötet och 1 var via mail. Säters scoutkår ansluten till Scouterna VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 2012 Styrelse Ordförande: Jörgen Erlandsson Vice ordförande: Edvin Premberg Sekreterare: Karolina Pallin Kassör: Lars Jungermann

Läs mer

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 21 april, kl 13.00. Rotundan

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 21 april, kl 13.00. Rotundan Örnsbergs Scoutkår Styrelsemöte 21 april, kl 13.00 Rotundan Sammanfattning av beslut Styrelsen beslutar att ta kontakt med geldenärerna till de skulder som finns till kåren. Det överskott som finns från

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 13 januari 2015

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 13 januari 2015 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 13 januari 2015 Plats: Skype Tid: Tisdag 13 januari 2015, kl. 18.00. Närvarande: Ingrid Herbert, Gabriella Sandström, Mea Näsman, Malin Bornhöft,

Läs mer

Jag har ett Scoutprojekt på gång, vill du hänga med?

Jag har ett Scoutprojekt på gång, vill du hänga med? Jag har ett Scoutprojekt på gång, vill du hänga med? I en rörlig omgivning letar unga efter sitt sammanhang och provar olika identiteter och roller. Utmanarscoutpatrullen har många olika och annorlunda

Läs mer

IDIOT intresseföreningen för design, innovation och teknik vid Karlstads universitet

IDIOT intresseföreningen för design, innovation och teknik vid Karlstads universitet Protokoll fört vid IDIOT Styrelsemöte nr 14/14 Torsdagen 30/10 2014 12:15-13:00 1B 237 Hus 1, Karlstads Universitet IDIOT intresseföreningen för design, innovation och teknik vid Karlstads universitet

Läs mer

LEDARHANDLEDNING FÖR AVDELNINGSARBETET EMBRYO TILL HANDLEDNING FÖR SJÖSCOUTLEDARE OCH SJÖLEDARASSISTENTER

LEDARHANDLEDNING FÖR AVDELNINGSARBETET EMBRYO TILL HANDLEDNING FÖR SJÖSCOUTLEDARE OCH SJÖLEDARASSISTENTER LEDARHANDLEDNING FÖR AVDELNINGSARBETET EMBRYO TILL HANDLEDNING FÖR SJÖSCOUTLEDARE OCH SJÖLEDARASSISTENTER 1 AVDELNINGSMÖTET Man kan säga att det finns tre typer av möten, ordinarie avdelningsmöte, tememöte

Läs mer

UNGDOMSRÅDET. Protokoll fört av Amanda Jona vid sammanträde inom Ungdomsrådet via Skype. Michel Ådefjäll, Amanda Jona, Thea Bygde & Lucas Bäckvall

UNGDOMSRÅDET. Protokoll fört av Amanda Jona vid sammanträde inom Ungdomsrådet via Skype. Michel Ådefjäll, Amanda Jona, Thea Bygde & Lucas Bäckvall UNGDOMSRÅDET Protokoll fört av Amanda Jona vid sammanträde inom Ungdomsrådet via Skype Tidpunkt: 6 december 2015 Närvarande: Frånvarande: Michel Ådefjäll, Amanda Jona, Thea Bygde & Lucas Bäckvall Elias

Läs mer

NYBILDNINGSGUIDE. Guide till att starta er Vi Unga-förening

NYBILDNINGSGUIDE. Guide till att starta er Vi Unga-förening NYBILDNINGSGUIDE Guide till att starta er Vi Unga-förening Hur startar vi en Vi Unga-förening? Vill du starta en egen förening eller kanske hjälpa andra att starta sin förening? Här finns all information

Läs mer

Protokoll fört vid Budget- och Styrelsemöte SBK Skaraborgsdistriktet. Datum: 2015-01-17 Tid: Klockan 10.00 Plats: Götene BK

Protokoll fört vid Budget- och Styrelsemöte SBK Skaraborgsdistriktet. Datum: 2015-01-17 Tid: Klockan 10.00 Plats: Götene BK Datum: 2015-01-17 Tid: Klockan 10.00 Plats: Götene BK Närvarande: Jan-Olof Säll Ulla-Britt Norberg Britta Althorn Arne Våring Maria Lögdlund Barbro Lund Jan Åberg Lalla Hammarström Adjungerade: Ej närvarande:

Läs mer

www.shogun-halmstad.se Styrelsemötesprotokoll

www.shogun-halmstad.se Styrelsemötesprotokoll 2015-08-06 1 (6) Styrelsemötesprotokoll Plats: Hästskovägen, Åled Tid: 18.00-21.00 Deltagare: Peter Höglund Ordförande Stefan Eliasson Ledamot Morgan Engdahl Kassör Beatrix Uvenfeldt Ledamot Pernilla Engdahl

Läs mer

Protokoll Kårstyrelsemöte. (Fika: avdelning Utmanarna ) onsdag 9 december 2015, kl. 19:00 21:00, Scoutstugan.

Protokoll Kårstyrelsemöte. (Fika: avdelning Utmanarna ) onsdag 9 december 2015, kl. 19:00 21:00, Scoutstugan. Protokoll Kårstyrelsemöte. (Fika: avdelning Utmanarna ) onsdag 9 december 2015, kl. 19:00 21:00, Scoutstugan. Kårstyrelsen (närvarande) Johan Amborg Sofia Almér Renja Oscarsson Maria Almér Hans Oscarsson/

Läs mer

Protokoll Distriktstyrelsemöte 21 augusti

Protokoll Distriktstyrelsemöte 21 augusti NORDVÄSTRA SKÅNES SCOUTDISTRIKT Protokoll Distriktstyrelsemöte 21 augusti Datum: Plats: Löpnummer: 21 augusti 2017 Ekebygg, Ekeby Möte 6, år 2017 Deltagare Närvarande Distriktsordförande Peter Wilhelmsson

Läs mer

Placering av märken KFUK-KFUM

Placering av märken KFUK-KFUM Placering av märken KFUK-KFUM HÖGER ÄRM FRAM VÄNSTER ÄRM Sektionsnamn Nationella EFS Sektionsmärke Förbundsmärke Distriktsnamn Kårnamn Roverscout Världsförbund Sjöscoutmärke Europa Utbildning WWF SVERIGE

Läs mer

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 18 nov, kl 16.00. Rotundan. 1. Styrelsen beslutar att stryka punkten Sommarläger 1719 från ärendebevakningen.

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 18 nov, kl 16.00. Rotundan. 1. Styrelsen beslutar att stryka punkten Sommarläger 1719 från ärendebevakningen. Örnsbergs Scoutkår Styrelsemöte 18 nov, kl 16.00 Rotundan Sammanfattning av beslut 1. Styrelsen beslutar att stryka punkten Sommarläger 1719 från ärendebevakningen. 2. Styrelsen beslutar att ta bort garantin

Läs mer

Elevråd - så här gör man Studiehandledning

Elevråd - så här gör man Studiehandledning Elevråd - så här gör man Studiehandledning Vision: Ambitionen med Medix filmer är att fler elever ska uppfylla en större del av målen för årskursen. Alla elever har olika inlärningsstilar. Genom att tillhandahålla

Läs mer

Märkessystemet inledning

Märkessystemet inledning Dokument från 1999 Märkessystemet inledning Värmdö jöscoutkår vill att alla scouter ska få samma baskunskaper i de olika grenarna, oavsett vilken avdelning de tillhör. Det som här beskrivs från venska

Läs mer

VÄLKOMNA! Dagordning. för styrelsemöte den 1 april 2012 med Dacke Scoutdistrikt. Plats: Emmaboda scoutstuga. Klockan: Klockan 13.

VÄLKOMNA! Dagordning. för styrelsemöte den 1 april 2012 med Dacke Scoutdistrikt. Plats: Emmaboda scoutstuga. Klockan: Klockan 13. Dagordning för styrelsemöte den 1 april 2012 med Dacke Scoutdistrikt Plats: Emmaboda scoutstuga Klockan: Klockan 13.00 1. Mötet öppnas 2. Val av justerare 3. Godkännande av dagordning 4. Föregående mötes

Läs mer

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 4 oktober 2011 kl 19.00. Störtloppsvägen 17, Hägersten

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 4 oktober 2011 kl 19.00. Störtloppsvägen 17, Hägersten Örnsbergs Scoutkår Styrelsemöte 4 oktober 2011 kl 19.00 Störtloppsvägen 17, Hägersten Sammanfattning av beslut 1. Punkten Skrivelser tas bort som fast fråga från dagordningen i fortsättningen. 2. Styrelsen

Läs mer

Protokoll styrelsemöte

Protokoll styrelsemöte Protokoll styrelsemöte Styrelsemöte för föreningen Härnösands Draghundsklubb Datum: 15 maj 2016 Tid: 18:00 Plats: Hemma hos Niklas Närvarande: Marie, Lars, Johan, Janne, Niklas, Anna och Anita 1 Mötets

Läs mer

Ledarutbildning INTRO

Ledarutbildning INTRO Ledarutbildning INTRO Ledarutbildning INTRO - 1 - Ledarutbildning INTRO Inledning Det här är instruktioner till dig som ska hålla Ledarutbildning INTRO. Målgrupp Nyfikna vuxna som vill lära sig grunderna

Läs mer

REDOVISNING AV SCOUTVERKSAMHET i patrull, avdelning, och kår. Så här gör ni! Illustration: Magnus Frederiksen

REDOVISNING AV SCOUTVERKSAMHET i patrull, avdelning, och kår. Så här gör ni! Illustration: Magnus Frederiksen REDOVISNING AV SCOUTVERKSAMHET i patrull, avdelning, och kår 2008 Så här gör ni! Illustration: Magnus Frederiksen Vad är en lokalavdelning? Ungdomsstyrelsen* använder sig av begreppet lokalavdelning för

Läs mer

Ordförande Kaj Bergenhill hälsade alla välkomna till årets sjätte regionstyrelsemöte och förklarade samtidigt sammanträdet öppnat.

Ordförande Kaj Bergenhill hälsade alla välkomna till årets sjätte regionstyrelsemöte och förklarade samtidigt sammanträdet öppnat. Villaägarnas Riksförbund Regionstyrelsen ABC RS 6/18 Protokoll fört vid regionstyrelsens sammanträde torsdagen den 8 november kl.18.34 20:15 Villaägarnas kontor, Rotebergsvägen 3, Sollentuna. Närvarande

Läs mer

HANDLINGSPLAN. Här nedan förklaras de olika stegen i mallen:

HANDLINGSPLAN. Här nedan förklaras de olika stegen i mallen: HANDLINGSPLAN För att arbeta med strategierna behövs en handlingsplan med olika insatser. Svenska Kyrkans Unga har en del kampanjer som sker varje år och sedan en verksamhetsinriktning från Stora årsmötet.

Läs mer

Nu är det dags för terminsstart på scouterna!

Nu är det dags för terminsstart på scouterna! Nu är det dags för terminsstart på scouterna! Vi samlas i Scoutstugan lörd. 14 januari kl 9:30. Medtag almanacka. Enl. den nya dräktordningen ska man ha scoutskjorta eller scouttröja på alla möten. Som

Läs mer

Roslags Näsby scoutkårs Handbok i scouting En guide för scouter och föräldrar 2012/2013

Roslags Näsby scoutkårs Handbok i scouting En guide för scouter och föräldrar 2012/2013 Roslags Näsby scoutkårs Handbok i scouting En guide för scouter och föräldrar 2012/2013 Version nr 1 1 Hej och välkomna till Roslags Näsby scoutkår! Med det här häftet vill vi ge information och svar på

Läs mer

Protokoll Distriktstyrelsemöte 1 januari

Protokoll Distriktstyrelsemöte 1 januari NORDVÄSTRA SKÅNES SCOUTDISTRIKT Protokoll Distriktstyrelsemöte 1 januari Datum: Plats: Löpnummer: 14 januari 2018 Sonnarp Möte 1, år 2018 Deltagare Närvarande Distriktsordförande Peter Wilhelmsson Vice

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för HSO Håbo.

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för HSO Håbo. Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för HSO Håbo. Tid: Tisdagen den 4 november 2014, kl 19 00-20 00. Närvarande: Solweig Lundkvist, ordförande, Anita Rosen, Rune Westerlund, Gunnar Egehult, Nils-Ove

Läs mer

VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2009-07-01 2010-06-30

VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2009-07-01 2010-06-30 Vårby Gårds scoutkår ansluten till Svenska Scoutförbundet VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2009-07-01 2010-06-30 Styrelse Ordförande: Robin Wallén Vice ordförande: Jenny Sundberg Sekreterare: Roger Aronsson

Läs mer