Nyheter i Norstedts Skatt /B

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nyheter i Norstedts Skatt 2011.2/B"

Transkript

1 Nyheter i Norstedts Skatt /B Ann-Charlotte Salander - Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Skatt som innehåller en del blankettförändringar och uppdaterade modulberäkningar. Förutom en mängd nyheter och förbättringar lanserar vi nu Norstedts Processtöd. Ett hjälpmedel som underlättar ditt arbete enligt Reko, Svensk standard för redovisningstjänster. Processtödet är tillgängligt för dig som har Norstedts Skatt Stora Proffspaketet. Läs mer om processtödet nedan. I version är programmet fortsatt uppdaterat för taxeringen Beräkningar i moduler kan göras, importer till och ifyllnad av blanketter kan göras. Observera att utskrifterna fortfarande kan vara utkast. Detta eftersom en del av årets blanketter fortfarande inte är fastställda av SKV. Observera också att SRU inte är påslagen i denna version utan aktiveras först i version 3. Du måste alltså öppna och spara om de filer som ska exporteras till SKV i version 3. Alla tilläggsmoduler var tillgängliga i första versionen för säsongen! I versionerna var alla tilläggsmoduler tillgängliga. I version har du tillgång till de moduler som du betalat för. De beräkningar som du upprättat i version finns ändå kvar i den aktuella filen. Om du vill utöka ditt abonnemang kan du höra av dig till vår kundservice på tfn Visa-meny Vi har lagt till en Visa-meny i programmet. Vissa menyval har flyttats dit från andra menyer. Menyvalet Visa SRU-kod är nytt för i år - en efterlängtad nyhet för dig som vill kunna se alla SRUkoder på en blankettsida. Nyheter/förändringar i blanketterna Det är relativt få och små ändringar på de flesta blanketterna till taxeringen Nedan kommer en kort sammanfattning av vad som gjorts, för mer detaljerad information hänvisas till respektive blanketts hjälpsidor. Huvudblanketter INK1 P4 husarbeten ändrad Blankett K47 borttagen. Förtryckta uppgifter om ROT/RUT ska ses som att man kvitterar erhållen skattereduktion enligt fakturamodellen genom att skriva på deklarationen. P6 textändringar för fastighetsavgift (användarlägenhet mm) 1 (6)

2 P13 Nedsättning egenavgifter. Nytt X-fält för enskild firma, måste fylla i belopp vid enkelt bolag eller HB. N9 ny blankett för nedsättning av nedsättningen... INK2 Textändringar för fastighetsuppgifterna Koncernuppgifterna borta på INK2S Nya punkter för negativ JAU i HB (p 4.6c och 4.22) Kryssrutor angående årsredovisningen har lagts in på alla näringsblanketter, dvs man ska ange om årsredovisningen reviderats och om man haft hjälp vid upprättandet av årsredovisningen. INK3 Textändringar på fastighetsskatt/avgift (ägarlägenhet mm) Upplysningar om årsbokslutet (p ) R3 sid 3 Nya fält för negativ JAU på sidan 2 och R3 sidan 3 P617 flyttad och textändrad (sid 4) INK4 Textändringar på fastighetsskatt/avgift (ägarlägenhet mm) Upplysningar om årsbokslutet (p ) Ändringar vid p 10 och p14 avseende HB:s avyttring av HB-andelar (slår igenom även på N3A/N3B) T-blanketter T1/T2 endast årsuppdaterade K-blanketter K5, K6 mfl Vissa textändringar (tex rubriken till pb) Ändringar mht ändrade uppskovsregler (takbelopp och slopat tillägg) K2 Blankett K2 har ändrats en del till denna version. Krysset för uppgift om ersättningsbostaden finns i utlandet har flyttats från sidan 1 till sidan 2 och är nu avsnitt I. Vidare har ett nytt avsnitt för återföring av preliminärt uppskovsbelopp skapats när man ska återföra hela beloppet. Det gör man nu under avsnitt F på sidan 2. Avsnitt G har också ändrats. Här beräknas det slutliga uppskovsbeloppet när det var preliminärt vid förra årets taxering. K4/K9 Ny text om summering av kolumnerna K10 mfl Klyvningregeln borta på K10 Utgående uppgifter för lättnadsregeln borta på K10 N-blanketter 2 (6)

3 NE P88/89 Upplysningar om årsbokslutet (se ovan) Övriga uppgifter p12 om expansionsfond borta. R30 Positiv räntefördelning är flyttad överst i högerkolumnen isf längst ner till vänster. N3A N3B Ändrad text i p 6 och 7 avseende HB:s avyttring av HB-andelar P83a borttagen Ny punkt 5 avseende HB:s avyttring av HB-andelar Textändringar i avsnitt B (JAU) På N3B finns en fördjupningsdialog som visar din ingående negativa justerade anskaffningsutgift (JAU). I taxeringen 2011 ska den negativa JAUen tas upp som en intäkt på INK2 eller INK3. Du har möjlighet att fördela intäkten på taxeringarna I fördjupningsdialogen finns denna valmöjlighet. N9 Ny blankett för nedsättning av egenavgifter. P.g.a. EU bestämmelser om maximala stöd till vissa branscher. Övriga blanketter MB Anpassad efter skattedeklarationen 2196 Övergångsreglerna för expansionsfond borttagna (sidan 3 förra året) 2604 En rad mindre än förra året! 2010/2011 Inga materiella ändringar, har bara anpassats till INK2/INK4:s utseenden Ansökan/anmälan Avregistrering/ändring av uppgifter finns nu i programmet. Nyheter i skatteberäkningen Nedsättning av egenavgifter Från och med 2011 års taxering kan enskilda näringsidkare under vissa förutsättningar få nedsättning av egenavgifterna. Detsamma gäller för fysiska personer som är delägare i handelsbolag. För att kunna få nedsättning ska du vara 26 men inte 65 år och ha ett överskott av näringsverksamhet som överstiger kr. Nedsättning av egenavgifterna medges med 5 procent av avgiftsunderlaget och du kan få nedsättning med högst kr per år. Om avgiftsunderlaget är hänförligt till överskott från handelsbolag eller gemensamt bedriven verksamhet (enkelt bolag) begränsas nedsättningen. Nedsättning för samtliga delägare får inte överstiga kr. Nedsättningen ska fördelas i proportion till hur inkomsten fördelas mellan de avgiftspliktiga delägarna. 3 (6)

4 Hur hanteras nedsättningen i inkomstdeklarationen? Om du endast har inkomst av enskild näringsverksamhet och vill ha nedsättning av egenavgifterna måste du sätta ett kryss vid kod 142 på sidan 2. Har du inkomst från handelsbolag eller enkelt bolag fyller du i stället i nedsättningen vid kod 143. Om du har inkomst från både enskild näringsverksamhet och handelsbolag fyller du i den sammanlagda nedsättningen vid kod 143 men sätter inget kryss vid kod 142. Det kan således inte både vara ett belopp vid kod 143 och ett kryss vid kod 142. Skiktgränserna för 2011 Den nedre skiktgränsen antas bli kronor och den högre skiktgränsen kronor. Nyheter i Fåmansföretagsmodulen Överföring till deklarationsblankett K10 Nu skapas flera K10-blanketter upp om du gjort flera avyttringar. I övrigt årsuppdaterat med årets K10-blankett för taxering 2011 IB IB -> Om du inte vill beräkna hela historiken i FA2 kan du använda dig av händelsen IB och där fylla i alla ingående värden och starta ifrån de underlag du har framräknat sedan tidigare. Gåvor Om du skapar en helt ny fåmansföretagsmodul kan du använda dig av gåvor och IB redan från år Däremot om den konverteras (läses in från tidigare år) kan du använda dig av gåvor och IB från 2010 och framåt. Anledningen till detta är att vi inte retroaktivt kan ändra värden från redan ifyllda fåmansföretagsmoduler. Inlösen med indragning av aktier vid minskning av aktiekapital I modulen finns en ny beräkning avseende Inlösen med indragning av aktier vid minskning av aktiekapital. Detta är en beräkning som klart skiljer sig från den övriga logiken av gränsbelopp m.m. Vi har lagt in en separat beräkning för detta som du finner på fördjupning "Inlösen". Här kan du beräkna vilken kapitalvinst som skall tas upp som utdelning utifrån marknadsvärdet på bolaget. Eftersom detta bör vara ytterst sällsynt påverkar inte denna beräkning övriga delar av fåmansföretagsmodulen utan är enbart en separat beräkning. Noterbart är att om du minskat ditt aktiekaptial utan indragning/inlösen av aktier så noterar du det erhållna beloppet som en vanlig utdelning. Nyheter i Resultatplaneringsmodulen HBIP Inkomstplanering för fysisk delägare i handelsbolag I inkomstplaneringen kan du få hjälp med att räkna ut din nettointäkt av handelsbolag som är bedriven av en fysisk person. Det finns fyra alternativ att välja på. De är högsta möjliga inkomst utan statlig skatt, pensionsgrundande inkomst, lägsta möjliga resultat och önskat nettoresultat. Vid önskat nettoresultat får du själv ange vad du vill att nettointäkten ska uppgå till. När det förväntade resultatet inte uppfylls, blir beloppet i rutan rött 4 (6)

5 Du kan överföra siffror från N3A blanketten till inkomstplaneringen. Vill du justera ytterligare går du vidare till min andel av HB:s överskott/underskott. Markera det resultat som passar dig bäst. Gå till N3A blanketten och tryck på överföring från Inkomstplanering. Då överförs siffrorna till första sidan på N3A. Se även grafik på de olika alternativen. Nyheter i Fastighetsöverlåtelsemodulen För att ytterligare förenkla ifyllnaden av modulerna vid försäljning av fastighet/bostadsrätt finns knappar för att visa grunduppgifter. Alla uppgifter som hänförs till den sålda bostaden läggs in på fördjupningssidan för Grunduppgifter såld bostad. Uppgifterna flyttas sedan till första sidan som nu är en resultatsida. För att eventuellt uppskov ska beräknas vid ansökan om slutligt uppskov måste man först fylla i uppgifterna på fördjupningssidan för Grunduppgifter ny bostad. För att se beräkningen av uppskovet går man till fördjupningssidan för Uppskovsbelopp. Här ser man vilket belopp som är maximalt uppskov. Det finns också en ny fördjupningssida som heter Schablonintäkt uppskovsbelopp. Här visas den schablonränta som ska betalas beroende på uppskovets storlek. I samma dialog visas också den totala skatten på kapitalvinsten. Deklarationskontrollen I denna version är deklarationskontrollen påslagen och uppdaterad med flera nya och viktiga kontroller. Norstedts Processtöd Reko Det nya processtödet ligger integrerat i arbetsgången i Norstedts Bokslut och Norstedts Skatt. Det ligger också under menyn Deklaration, Processtöd. Det installeras även som ett fristående program, du når det fristående processtödet under Start, Program och Norstedts Juridik. Processtödet är tillgängligt för dig som har Norstedts Bokslut Proffs eller Norstedts Skatt Stora Proffspaketet. Norstedts Processtöd Reko, ger dig vägledning och hjälp att navigera till rätt program och dokument för de olika stegen i Rekoprocessen. I processtödet finns stöd för dokumentation av såväl löpande redovisningstjänster som årsbaserade tjänster såsom bokslut och deklaration. Du kan skriva kommentarer samt klarmarkera de olika stegen. Till punkterna i Processtödet visas hjälptext och information om vilka Standard för redovisningskonsulter, Reko, som uppfylls. För att se vilken processfil som bokslut- eller deklarationsfilen är kopplad till finns en Översikt processtöd under Processtöd i menyerna Bokslut respektive Deklaration. Installation av processtödet Norstedts Processtöd installeras i samband med installationen av Norstedts Bokslut eller Norstedts Skatt. Det ligger sist i installationsguiden. 5 (6)

6 Du kan ändra sökväg till programmet och mallkatalog. Om du väljer att inte installera processtödet och vill installera i ett senare läge måste du installera om Norstedts Skatt och därefter Norstedts Processtöd. Inställning för sökvägar Efter installation av Norstedts Processtöd visas en flik som heter Processtöd under meny Verktyg, inställningar. Här kan du ändra sökvägar för processfiler och mallar. Läs mer om hur processtödet fungerar i hjälpen till Norstedts Processtöd. Dokument Reko - Checklista och Försättsblad Till processtödet för Reko finns två dokument i Norstedts Skatt, en ny checklista samt det försättsblad som redan tidigare funnits i programmet. Checklistan (CHECK) är en del i Norstedts Processtöd och finns tillgänglig för alla som köpt Norstedts Stora Proffs-paket. Den nås från Arbetsgång, Processtöd, Dokument Reko eller från Deklarationsmenyn, Processtöd, Dokument Reko. Listan följer de punkter som rekommenderas i Reko-handboken angående inkomstdeklarationen (Reko630). I Försättsbladet, som är tillgängligt även om du inte abonnerar på Stora Proffspaketet, kan man infoga text enligt Reko. 6 (6)

Mamut Skatt Norstedts Start 2011.B.1 Mamut Skatt Norstedts Standard 2011.B.1

Mamut Skatt Norstedts Start 2011.B.1 Mamut Skatt Norstedts Standard 2011.B.1 Mamut Skatt Norstedts Start 2011.B.1 Mamut Skatt Norstedts Standard 2011.B.1 Välkommen till årets första version av Mamut Skatt Norstedts! I version 2011.B.1 är programmet uppdaterat för taxeringen 2011.

Läs mer

Användarnytt Mamut Skatt Norstedts Start 2011.C.1 Mamut Skatt Norstedts Standard 2011.C.1

Användarnytt Mamut Skatt Norstedts Start 2011.C.1 Mamut Skatt Norstedts Standard 2011.C.1 Användarnytt Mamut Skatt Norstedts Start 2011.C.1 Mamut Skatt Norstedts Standard 2011.C.1 Välkommen till version 2011.C.1 av Mamut Skatt Norstedts. Mamut Skatt Norstedts Start 2011.C.1 och Mamut Skatt

Läs mer

Nyheter i Norstedts Skatt 2011.3/C

Nyheter i Norstedts Skatt 2011.3/C Nyheter i Norstedts Skatt 2011.3/C Ann-Charlotte Salander - Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Skatt som innehåller fastställda deklarationsblanketter samt påslagen anstånds- och SRU-funktionalitet.

Läs mer

Nyheter i Norstedts Skatt 2011.1/A

Nyheter i Norstedts Skatt 2011.1/A Nyheter i Norstedts Skatt 2011.1/A Ann-Charlotte Salander - Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Skatt! I version 2011.1 är programmet uppdaterat för taxeringen 2011. Beräkningar i moduler

Läs mer

Alla tilläggsmoduler är tillgängliga i första versionen för säsongen!

Alla tilläggsmoduler är tillgängliga i första versionen för säsongen! Användarnytt Norstedts Skatt Proffs 2010.1 Norstedts Skatt Företag 2010.A Norstedts Skatt Privat 2010.A Ann-Charlotte Salander - Produktchef Nyheter i versionen Välkommen till en ny version av Norstedts

Läs mer

Norstedts Skatt Proffs 2010.3 Norstedts Skatt Företag 2010.C Norstedts Skatt Privat 2010.C

Norstedts Skatt Proffs 2010.3 Norstedts Skatt Företag 2010.C Norstedts Skatt Privat 2010.C Norstedts Skatt Proffs 2010.3 Norstedts Skatt Företag 2010.C Norstedts Skatt Privat 2010.C Ann-Charlotte Salander - Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Skatt som innehåller fastställda

Läs mer

Användarnytt Norstedts Skatt Proffs 2009.4

Användarnytt Norstedts Skatt Proffs 2009.4 Användarnytt Norstedts Skatt Proffs 2009.4 Ann-Charlotte Salander - Produktchef I version 2009.4 är programmet fortsatt uppdaterat för taxeringen 2009. Nyheter i version 2009.4. Beräkningshjälp till schablonintäkt

Läs mer

Inkomstplanering för enskild näringsidkare/delägare i HB

Inkomstplanering för enskild näringsidkare/delägare i HB Inkomstplanering för enskild näringsidkare/delägare i HB Arbetar du med näringsverksamhet för fysiska personer? Med Inkomstplanering har du möjlighet att kontrollera resultatet innan räkenskapsåret är

Läs mer

Användarnytt Mamut Skatt Norstedts Start 2010.C.2 Mamut Skatt Norstedts Standard 2010.C.2

Användarnytt Mamut Skatt Norstedts Start 2010.C.2 Mamut Skatt Norstedts Standard 2010.C.2 Användarnytt Mamut Skatt Norstedts Start 2010.C.2 Mamut Skatt Norstedts Standard 2010.C.2 Välkommen till de första versionerna av Mamut Skatt Norstedts. Programmet är framtaget i samarbete med Norstedts

Läs mer

Nyheter i Norstedts Skatt 2012.3/C

Nyheter i Norstedts Skatt 2012.3/C Nyheter i Norstedts Skatt 2012.3/C Ann-Charlotte Salander - Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Skatt. I version 2012.3 är programmet fortsatt uppdaterat för taxeringen 2012. Blanketter

Läs mer

Versionsnyheter 2013.1

Versionsnyheter 2013.1 Visma Skatteprogram Versionsnyheter 2013.1 SRU-filer till Skatteverket Funktionen för SRU-export i programmet kan nu användas, sedan Skatteverket fastställt årets specifikation av innehållet i SRU-filer.

Läs mer

Nyheter i Kapitalvinstberäkning

Nyheter i Kapitalvinstberäkning Nyheter i Kapitalvinstberäkning 2006.1 I denna version av Kapitalvinstberäkning har vi lagt stor vikt vid användarvänligheten. Vi har förändrat i strukturen och sett över ordval. Sådant som används ofta

Läs mer

Versionsnyheter från Visma Spcs. Visma Skatt 2011.11. Innehåll

Versionsnyheter från Visma Spcs. Visma Skatt 2011.11. Innehåll Versionsnyheter från Visma Spcs Visma Skatt 2011.11 Innehåll Visma Skatt 2011.11... 1 Justeringar som gjorts i version 2011.11... 3 Blanketten för Skatte- och avgiftsanmälan är uppdaterad... 3 Markering

Läs mer

Import från Visma Administration eller annat bokföringsprogram

Import från Visma Administration eller annat bokföringsprogram Import från Visma Administration eller annat bokföringsprogram Detta dokument beskriver hur du exporterar en SIE-fil från bokföringen och sedan importerar till Visma Skatteprogram. För enskild firma är

Läs mer

Anståndsguide Norstedts Klient

Anståndsguide Norstedts Klient Anståndsguide Norstedts Klient Finns i Norstedts Klient under menyn Åtgärder Anståndsguide eller klicka på ikonen i verktygsraden Du måste börja med att markera för vilka klienter du vill göra anstånd.

Läs mer

Att upprätta koncernårsredovisning en handledning

Att upprätta koncernårsredovisning en handledning Att upprätta koncernårsredovisning en handledning Inledning Denna handledning beskriver hur du upprättar en koncernårsredovisning med den moderna tekniken i Norstedts Bokslut med hjälp av Norstedts Koncern.

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut

Nyheter i Norstedts Bokslut Nyheter i Norstedts Bokslut 2010.4 Kristina Dahlberg Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Bokslut. Förutom en mängd nyheter och förbättringar lanserar vi nu Norstedts Processtöd. Ett hjälpmedel

Läs mer

Inkomstdeklaration 1 2015 Inkomståret 2014

Inkomstdeklaration 1 2015 Inkomståret 2014 Inkomstdeklaration 1 2015 Inkomståret 2014 Senast den 4 maj 2015 ska deklarationen finnas hos Skatteverket. Namn och adress är keramiker och hälftenägare till en keramisk verkstad som drivs i handelsbolagsform.

Läs mer

INFORMATION FRÅN VITEC

INFORMATION FRÅN VITEC INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Kapitalvinst Vitec Express VITEC Affärsområde Mäklare www.vitec.se/maklare info.maklare@vitec.se GÖTEBORG: REDEGATAN 1 C, 426 77 V. FRÖLUNDA VÄXEL: 031360 61 00 KALMAR: BOX

Läs mer

SRU-hantering i Byra. Innehåll. Supportmanual Byrå. SRU-hantering

SRU-hantering i Byra. Innehåll. Supportmanual Byrå. SRU-hantering i Byra Innehåll Inställningar... 2 Klarmarkera SRU... 4 Meddelanden i SRU-status... 6 Filen är utcheckad... 6 Ingen deklarationsfil funnen... 6 För många filer... 7 Filen är inte lagrad i en deklarationsversion...

Läs mer

Manual program DPR SRU tax10

Manual program DPR SRU tax10 Manual program DPR SRU tax10 Ett program som skapar korrekta SRU-koder till 2010 års taxering Bakgrund I 2008 års taxering har Skatteverket gjort en omfattande blankettöversyn. I tax 2010 är blanketterna

Läs mer

genereras endast från Akriv Skriv ut Skrivare

genereras endast från Akriv Skriv ut Skrivare Vanliga frågor i Supporten för Norstedts Skatt: Om du stöter på problem i Norstedts Skatt börja alltid med att kontrollera att du har den senaste versionen av programmet, samt alla tillgängliga uppdateringar.

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut 2011.1

Nyheter i Norstedts Bokslut 2011.1 Nyheter i Norstedts Bokslut 2011.1 Kristina Dahlberg Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Bokslut. Denna version består framför allt av uppdateringar inför 2010 års bokslut. Norstedts

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i inkomstskattelagen (1999:1229); SFS 2007:1419 Utkom från trycket den 28 december 2007 utfärdad den 18 december 2007. Enligt riksdagens beslut 1 (1999:1229) 2

Läs mer

Installationsanvisningar Mamut Skatt Norstedts

Installationsanvisningar Mamut Skatt Norstedts Installationsanvisningar Mamut Skatt Norstedts Observera att du vid nyinstallation först måste installera Norstedts Systemkomponenter, som finns för nedladdning på denna Supportsida. Följ instruktionerna

Läs mer

Nyhetsbrev från Visma Spcs

Nyhetsbrev från Visma Spcs / Proffs version 2006.2 Av Anders Andersson och Jan-Erik W Persson Innehåll Skatteverkets nya blanketter inlagda i programmet 2 Överföringskontroll ger besked 2 Blankettändringar och överföringar i version

Läs mer

GUIDE Ansökan planmässigt anstånd

GUIDE Ansökan planmässigt anstånd Sida 1 av 6 GUIDE Ansökan planmässigt anstånd Sidan finns under menyn Verktyg Klientdatabas Förteckning Anstånd Guiden hjälper dig steg för steg att skapa en ansökan för planmässigt anstånd. Ansökan kan

Läs mer

E-deklarera 2013. Dags att deklarera 2013

E-deklarera 2013. Dags att deklarera 2013 E-deklarera 2013 Vad kan lämnas elektroniskt? Huvudblanketter Skatteverkets e-tjänst Inkomstdeklaration 1 Skatteverkets e-tjänst Inkomstdeklaration 2 första sidan Bilagor E-tjänsten Inkomstdeklaration

Läs mer

6. Skapa kontrolluppgiftsregister

6. Skapa kontrolluppgiftsregister 6. Skapa kontrolluppgiftsregister Välj att arbeta i det föregående året databasen för inkomstår 2013. Löneprogrammet hanterar kontrolluppgift KU10. Som arbetsgivare ska du lämna kontrolluppgifter för alla

Läs mer

INFORMATION FRÅN VITEC

INFORMATION FRÅN VITEC INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Kapitalvinst För Mäklarsystem VITEC Affärsområde Mäklare www.vitec.se/maklare info.maklare@vitec.se GÖTEBORG: REDEGATAN 1 C, 426 77 V. FRÖLUNDA VÄXEL: 031-360 61 00 KALMAR:

Läs mer

Visma Skatt. Välkommen till storfamiljen för småföretagare

Visma Skatt. Välkommen till storfamiljen för småföretagare Visma Skatt Välkommen till storfamiljen för småföretagare Välkommen till Visma Skatt För att ge dig en överblick av programmets funktioner presenterar vi på följande sidor hur det är uppbyggt och fungerar.

Läs mer

Skattereduktion för bredband

Skattereduktion för bredband SKV 399 utgåva 4 Skattereduktion för bredband Denna information vänder sig till småhus- och hyreshusägare dig som bedriver näringsverksamhet från fast driftställe Du som installerar bredband och tar installationen

Läs mer

Nyheter i Norstedts Revision 2013.1.1 & 2013.1

Nyheter i Norstedts Revision 2013.1.1 & 2013.1 Nyheter i Norstedts Revision 2013.1.1 & 2013.1 Eivor Bonder Produktchef Version 2013.1.1: Version 2013.1.1 är en uppdatering av version 2013.1 av Norstedts Revision. Följande är nytt/ändrat: Uppdaterade

Läs mer

Dags att deklarera. på Förenklad självdeklaration. Vanliga frågor. www.rsv.se

Dags att deklarera. på Förenklad självdeklaration. Vanliga frågor. www.rsv.se 2000 Dags att deklarera på Förenklad självdeklaration Vanliga frågor När får jag skatteåterbäringen? Läs på sidan 22. Jag kommer att få underskott på skattekontot, dvs. kvarskatt, på högst 20 000 kr. Hur

Läs mer

Guide fö r SRU-inlä mning

Guide fö r SRU-inlä mning Guide fö r SRU-inlä mning I Norstedts Byrå lämnar du enkelt in dina deklarationsuppgifter via SRU till Skatteverket. Du når funktionen under meny och inlämning av SRU-uppgifter. Den information som visas

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i inkomstskattelagen (1999:1229); SFS 2006:1520 Utkom från trycket den 29 december 2006 utfärdad den 20 december 2006. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i

Läs mer

Installation av Visma Skatt och Lathund för import av portfölj

Installation av Visma Skatt och Lathund för import av portfölj Installation av Visma Skatt och Lathund för import av portfölj Dokumentet beskriver dels hur du hämtar Visma Skatt Privat och installerar det på din dator och dels visar det steg för steg hur du importerar

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut Företag 2011.A

Nyheter i Norstedts Bokslut Företag 2011.A Nyheter i Norstedts Bokslut Företag 2011.A Kristina Dahlberg Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Bokslut Företag. Denna version består framför allt av uppdateringar inför 2010 års bokslut.

Läs mer

Avräkning av utländsk skatt (credit) Hjälpblankett för privatpersoner

Avräkning av utländsk skatt (credit) Hjälpblankett för privatpersoner Avräkning av utländsk skatt (credit) Hjälpblankett för privatpersoner Innan inkomst och skattebeloppen förs in på sidorna 15 ska eventuell progressionshöjning och alternativ exempt ha beaktats (SKV 2702)

Läs mer

Avräkning av utländsk skatt (credit) Hjälpblankett för privatpersoner

Avräkning av utländsk skatt (credit) Hjälpblankett för privatpersoner Avräkning av utländsk skatt (credit) Hjälpblankett för privatpersoner Innan inkomst och skattebeloppen förs in på sidorna 15 ska eventuell progressionshöjning och alternativ exempt ha beaktats (SKV 2702)

Läs mer

Inkomstdeklaration, inkomst av tjänst med projektbidrag från Konstnärsnämnden

Inkomstdeklaration, inkomst av tjänst med projektbidrag från Konstnärsnämnden Inkomstdeklaration, inkomst av tjänst med projektbidrag från Konstnärsnämnden är koreograf och har fått beviljat ett sökt projektbidrag för en dansperformance. Hon har ingen näringsverksamhet eller eget

Läs mer

Inkomstdeklaration, inkomst av tjänst med projektbidrag från Konstnärsnämnden

Inkomstdeklaration, inkomst av tjänst med projektbidrag från Konstnärsnämnden Inkomstdeklaration, inkomst av tjänst med projektbidrag från Konstnärsnämnden är koreograf och har fått beviljat ett sökt projektbidrag för en dansperformance. Hon har ingen näringsverksamhet eller eget

Läs mer

HogiaLön Classic - version 2014.1.2

HogiaLön Classic - version 2014.1.2 HogiaLön Classic - version 2014.1.2 Installationsanvisningar OBS! Läs först avsnittet om skattedeklaration nedan. Om HogiaLön Classic är installerad och används på flera datorer är det viktigt att uppdateringen

Läs mer

Blanketten ska inte lämnas till Skatteverket

Blanketten ska inte lämnas till Skatteverket Blanketten ska inte lämnas till Skatteverket men bör sparas eftersom Skatteverket kan begära in en redogörelse hur kapitalunderlagen har beräknats. Siffror i ring se bifogade upplysningar på sidan 5. Beräkning

Läs mer

Inkomstdeklaration 4. Handelsbolag - taxeringen. Särskild självdeklaration. 1.1 Underlag för särskild löneskatt. Underlag för avkastningsskatt

Inkomstdeklaration 4. Handelsbolag - taxeringen. Särskild självdeklaration. 1.1 Underlag för särskild löneskatt. Underlag för avkastningsskatt Skatteverket 0771567 567 Inkomstdeklaration 4 Handelsbolag taxeringen Kalenderår 2012 Namn (firma), adress Räkenskapsår Fr.o.m. T.o.m. M Samråd enligt SFS 1982:668 har skett med Näringslivets Regelnämnd.

Läs mer

Skatteberäkning Beskattningsår 2015

Skatteberäkning Beskattningsår 2015 Skatteberäkning Beskattningsår 215 Namn: Skevik, Anna Kommun: Personnr: 56218182 Församling: Resultat och kompletteringsbetalning Underskott inkl. ränta 8 613 Om du vill undvika kostnadsränta bör du betala

Läs mer

Preliminär inkomstdeklaration och debiterad preliminärskatt. Preliminär inkomstdeklaration 1 Enskild näringsidkare och delägare i handelsbolag m.fl.

Preliminär inkomstdeklaration och debiterad preliminärskatt. Preliminär inkomstdeklaration 1 Enskild näringsidkare och delägare i handelsbolag m.fl. SKV 0 utgåva F- och SA-skatt Preliminär inkomstdeklaration och debiterad preliminärskatt Preliminär inkomstdeklaration Enskild näringsidkare och delägare i handelsbolag m.fl. Beskattningsår Person-/Organisationsnummer

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut 2012.2

Nyheter i Norstedts Bokslut 2012.2 Nyheter i Norstedts Bokslut 2012.2 Kristina Dahlberg Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Bokslut. Läs om vad som är nytt i version 2012.2 och bli ännu mer effektiv. Bland annat har vi

Läs mer

1 Nyheter. 2 Allmänt. 3 Författningsbestämmelser RIKTLINJER 1(5) Skatteverket /111

1 Nyheter. 2 Allmänt. 3 Författningsbestämmelser RIKTLINJER 1(5) Skatteverket /111 RIKTLINJER 1(5) Riktlinjer beträffande utformning av laserframställda deklarationsblanketter m.m. vid deklarationstiufallena 2 november 2015,15 december 2015,1 mars 2016, 2 maj 2016 och 1 juli 2016. 1

Läs mer

1 Nyheter. 2 Allmänt. 3 Författningsbestämmelser RIKTLINJER 1(5) /111

1 Nyheter. 2 Allmänt. 3 Författningsbestämmelser RIKTLINJER 1(5) /111 RIKTLINJER 1(5) 2016-05-04 131 221468-16/111 Riktlinjer beträffande utformning av laserframställda deklarationsblanketter m.m. vid deklarationstillfällena 2 november 2015, 15 december 2015, 1 mars 2016,

Läs mer

Avräkning av utländsk skatt Privatpersoner

Avräkning av utländsk skatt Privatpersoner Denna blankett kan du använda när du begär avräkning av utländsk skatt eller så kan du fylla i uppgifterna på Övriga upplysningar på inkomstdeklaration 1. Du behöver inte fylla i blanketten om du bara

Läs mer

Filöverföring, enstaka deklaration

Filöverföring, enstaka deklaration Filöverföring, enstaka deklaration Öppna den deklaration du vill skicka. Gå till Verktyg Skapa SRU-filer för inlämning. Du kommer nu till en guide i tre steg. Steg 1, Information om uppgiftslämnaren Första

Läs mer

Blanketten ska inte lämnas till Skatteverket

Blanketten ska inte lämnas till Skatteverket men bör sparas eftersom Skatteverket kan begära in en redogörelse hur kapitalunderlagen har beräknats. Siffror i ring se bifogade upplysningar på sidan 5. A. Räntefördelning kapitalunderlag Vid denna beräkning

Läs mer

Avräkning av utländsk skatt Privatpersoner

Avräkning av utländsk skatt Privatpersoner Denna blankett använder du när du begär avräkning av utländsk skatt. Du behöver inte fylla i blanketten om du bara begär avräkning för utländsk skatt på utdelning och den utländska skatten finns med på

Läs mer

Nyheter i Norstedts Tidbok 2009.3.1 Mattias Claesson Produktchef

Nyheter i Norstedts Tidbok 2009.3.1 Mattias Claesson Produktchef Nyheter i Norstedts Tidbok 2009.3.1 Mattias Claesson Produktchef Välkommen till en ny uppdateringsversion av Norstedts Tidbok. I denna version finns en rad rättningar och små förbättringar. För att se

Läs mer

Hogia Skatt 2007.4. Nyheter

Hogia Skatt 2007.4. Nyheter Hogia Skatt 2007.4 Det här är den fjärde versionen av Hogia Skatt för taxeringsåret 2007. Det är årets första "skarpa" version vilket bl.a. innebär att Skatteverkets deklarationsblanketter för taxeringsåret

Läs mer

Uppdragsbreven uppdaterade till FAR:s senaste mallar / Revisionsberättelserna uppdaterade för Registrerat trossamfund

Uppdragsbreven uppdaterade till FAR:s senaste mallar / Revisionsberättelserna uppdaterade för Registrerat trossamfund Revision 2018.2 Eivor Bonder - Produktchef Revision Välkommen till en ny version av Revision, 2018.2. Nytt i denna version är främst: Uppdaterade Uppdragsbrev enligt FAR:s senaste mallar samt 3 uppdaterade

Läs mer

Nu är det dags att deklarera 2018 års inkomster. Tips inför årets deklaration

Nu är det dags att deklarera 2018 års inkomster. Tips inför årets deklaration Februari 2019 Privatekonomi Nu är det dags att deklarera 2018 års inkomster Tips inför årets deklaration När ska deklarationen lämnas in? Årets Inkomstdeklaration ska vara inlämnad antingen elektroniskt

Läs mer

Instruktion för hur du fyller i din NE-bilaga manuellt i e- tjänsten Inkomstdeklaration 1

Instruktion för hur du fyller i din NE-bilaga manuellt i e- tjänsten Inkomstdeklaration 1 Instruktion för hur du fyller i din NE-bilaga manuellt i e- tjänsten Inkomstdeklaration 1 Här hittar du en instruktion för hur du fyller i din NE-bilaga manuellt i e-tjänsten Inkomstdeklaration 1. Observera

Läs mer

Filimport till Skatteverkets e-deklaration

Filimport till Skatteverkets e-deklaration Import till eink Filimport till Skatteverkets e-deklaration Import av blanketter till e-tjänsten Inkomstdeklaration 1 I e-tjänsten för inkomstdeklaration 1 (nedan eink) har Skatteverket infört möjligheten

Läs mer

AKTUELL INFORMATION AVSEENDE 2016

AKTUELL INFORMATION AVSEENDE 2016 AKTUELL INFORMATION AVSEENDE 2016 Från Företagarnas Revisionsbyrå i Stockholm januari 2016 ARBETSGIVARAVGIFTER OCH EGENAVGIFTER Arbetsgivaravgiften varierar utifrån den anställdes ålder De lagstadgade

Läs mer

Filöverföring, enstaka deklaration

Filöverföring, enstaka deklaration Filöverföring, enstaka deklaration Bra att veta vid generering av SRU-filer Enstaka deklaration Du kan generera SRU-filer för en deklaration i taget. Detta för att du t ex i samband med färdigställandet

Läs mer

1 Nyheter. 2 Allmänt. 3 Författningsbestämmelser RIKTLINJER 1(5) /111

1 Nyheter. 2 Allmänt. 3 Författningsbestämmelser RIKTLINJER 1(5) /111 RIKTLINJER 1(5) Riktlinjer beträffande utformning av laserframställda deklarationsblanketter m.m. vid deklarationstillfällena 1 mars 2017, 2 maj 2017, 3 juli 2017, 1 nov 2017 och 15 december 2017 1 Nyheter

Läs mer

Skattereduktion för bredband

Skattereduktion för bredband SKV 399 utgåva 3 Skattereduktion för bredband Denna information vänder sig till Småhus- och hyreshusägare De som bedriver näringsverksamhet från fast driftställe Sedan den 1 januari 2001 gäller en ny lag

Läs mer

Att arbeta med Nya Norstedts Bokslut

Att arbeta med Nya Norstedts Bokslut Att arbeta med Nya Norstedts Bokslut Inledning I november 2008 släpptes den första versionen - version 2008.2.5 - av Norstedts Bokslut som grundas på den nya teknik vi kommer att arbeta med framöver. Med

Läs mer

Inkomstdeklaration, hälftenägare till handelsbolag

Inkomstdeklaration, hälftenägare till handelsbolag Inkomstdeklaration, hälftenägare till handelsbolag Lena Hansson är keramiker och hälftenägare till en keramisk verkstad som drivs i handelbolagsform. Handelsbolaget är en juridisk person som ska lämna

Läs mer

Manus för instruktionsfilm: Skapa ett filarkiv

Manus för instruktionsfilm: Skapa ett filarkiv Manus för instruktionsfilm: Skapa ett filarkiv Innehåll Manus för instruktionsfilm: Skapa ett filarkiv... 1 Introduktion: startsida... 1 Vad är ett filarkiv... 2 Öppna Produktionsverktyg... 2 Lägg till

Läs mer

1 Nyheter. 2 Allmänt. 3 Författningsbestämmelser RIKTLINJER 1(5) /111

1 Nyheter. 2 Allmänt. 3 Författningsbestämmelser RIKTLINJER 1(5) /111 RIKTLINJER 1(5) Riktlinjer beträffande utformning av laserframställda deklarationsblanketter m.m. vid deklarationstillfällena 1 mars 2018, 2 maj 2018, 2 juli 2018, 1 nov 2018 och 17 december 2018 1 Nyheter

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut 2010.3

Nyheter i Norstedts Bokslut 2010.3 Nyheter i Norstedts Bokslut 2010.3 Kristina Dahlberg Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Bokslut. Förutom en mängd nyheter och förbättringar lanserar vi även två nya tilläggsmoduler till

Läs mer

Parametrar och gränsvärden för att beräkna avgifter och skatt inom kapital. Tabellen uppdateras vid behov och allteftersom skattesystemetet förändras.

Parametrar och gränsvärden för att beräkna avgifter och skatt inom kapital. Tabellen uppdateras vid behov och allteftersom skattesystemetet förändras. Parametrar och gränsvärden för att beräkna avgifter och skatt inom kapital. Tabellen uppdateras vid behov och allteftersom skattesystemetet förändras. Arvs- och gåvoskatt 2006 2007 2008 2009 2010 2011

Läs mer

På denna dialog på fliken Avancerat kan man även byta databas samt skapa en ny databas.

På denna dialog på fliken Avancerat kan man även byta databas samt skapa en ny databas. Nyheter i Norstedts Tidbok 2010.1 Mattias Claesson Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Tidbok. I denna version har väldigt mycket hänt. Vi har lyssnat på er kunder och åtgärdat det som

Läs mer

Lämna deklarationer elektroniskt (filöverföring) beskattningsår 2015

Lämna deklarationer elektroniskt (filöverföring) beskattningsår 2015 Lämna deklarationer elektroniskt (filöverföring) beskattningsår 2015 Använder du HKU (Hogia Kund- och Uppdragshanterare) ska SRU-genereringen göras från HKU. Ett separat instruktionsdokument finns på Kundtorget.

Läs mer

F- och SA-skatt. Preliminär inkomstdeklaration och debiterad preliminärskatt

F- och SA-skatt. Preliminär inkomstdeklaration och debiterad preliminärskatt F- och SA-skatt Preliminär inkomstdeklaration och debiterad preliminärskatt Vad är preliminärskatt och vem ska betala den? Vårt svenska skattesystem bygger på att alla betalar en preliminärskatt under

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut Företag 2010.D

Nyheter i Norstedts Bokslut Företag 2010.D Nyheter i Norstedts Bokslut Företag 2010.D Kristina Dahlberg Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Bokslut Företag. Förutom en mängd nyheter och förbättringar lanserar vi även två nya tilläggsmoduler

Läs mer

GAMLA STUDIEORDNINGEN

GAMLA STUDIEORDNINGEN Flervalsdugga: 2014-02-26 Skrivsal: Ladu/Värta Hjälpmedel: penna och radergummi Skrivtid: 15.00 17.00 GAMLA STUDIEORDNINGEN Läs detta först! Denna flervalsdugga gäller dig som går på gamla studieordningen.

Läs mer

Information från Skatteverket

Information från Skatteverket Information från Skatteverket Informationsträffar och besök Nyföretagarträffar och andra informationsträffar. Företagsbesök Nyföretagarinformationer Starta företag - Riktar sig till personer som funderar

Läs mer

INFORMATION FRÅN VITEC

INFORMATION FRÅN VITEC INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Kapitalvinst För Säljstöd VITEC Affärsområde Mäklare www.vitec.se/maklare info.maklare@vitec.se GÖTEBORG: REDEGATAN 1 C, 426 77 V. FRÖLUNDA VÄXEL: 031-360 61 00 KALMAR: BOX

Läs mer

Inkomstdeklaration 4 Särskilda uppgifter - Handelsbolag Utg 23

Inkomstdeklaration 4 Särskilda uppgifter - Handelsbolag Utg 23 Skatteverket 0771567 567 Särskilda uppgifter Handelsbolag Namn (firma), adress Fr.o.m. M Samråd enligt SFS 1982:668 har skett med Näringslivets Regelnämnd. Information om hur man fyller i blanketten finns

Läs mer

Skatteverkets författningssamling

Skatteverkets författningssamling Skatteverkets författningssamling ISSN 1652-1420 * Skatteverkets föreskrifter om e-tjänsten Inkomstdeklaration 1; beslutade den 9 mars 2009. Inkomsttaxering Utkom från trycket den 13 mars 2009 Skatteverket

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

SCB Räkenskapssammandrag

SCB Räkenskapssammandrag SCB Räkenskapssammandrag SCB Räkenskapssammandrag 1 1. KOMMA IGÅNG MED PROGRAMMET... 2 1.1 ÖVERSIKT FÖRBEREDELSER... 2 1.2 STARTA PROGRAMMET... 3 1.3 ÖVERSIKT SCB MENY... 5 1.4 INSTÄLLNINGAR... 6 1.5 KOLUMNER...

Läs mer

Versionsnyheter. Visma Enskild Firma. Aktivera programmet för 2013. Vad händer när du öppnar ditt företag i årgång 2013?

Versionsnyheter. Visma Enskild Firma. Aktivera programmet för 2013. Vad händer när du öppnar ditt företag i årgång 2013? Visma Enskild Firma Versionsnyheter I årgång 2013 av programmet Visma Enskild Firma har vi gjort mer än 100 olika stora och små förbättringar och ändringar jämfört med förra årets program. Här i Versionsnyheter

Läs mer

Inkomstdeklaration, hälftenägare till handelsbolag 2015

Inkomstdeklaration, hälftenägare till handelsbolag 2015 Inkomstdeklaration, hälftenägare till handelsbolag 2015 Lena Hansson är keramiker och hälftenägare till en keramisk verkstad som drivs i handelbolagsform. Handelsbolaget är en juridisk person som ska lämna

Läs mer

Husarbete (beskrivning för dig som har tilläggsmodulen Husarbete och som arbetar i det nya grundboksutseendet)

Husarbete (beskrivning för dig som har tilläggsmodulen Husarbete och som arbetar i det nya grundboksutseendet) Husarbete (beskrivning för dig som har tilläggsmodulen Husarbete och som arbetar i det nya grundboksutseendet) Riksdagen har beslutat om nya regler för dig som utför rot- och rutarbete. Det innebär att

Läs mer

SKV 252 utgåva Information om blankett K12

SKV 252 utgåva Information om blankett K12 SKV 252 utgåva 6 2017 Information om blankett K12 Vem ska lämna blankett K12? Onoterat företag Du ska lämna blankett K12 som en bilaga till Inkomstdeklaration 1 om du har fått utdelning från ett onoterat

Läs mer

18 Periodiseringsfonder

18 Periodiseringsfonder 18 Periodiseringsfonder Periodiseringsfonder 1109 30 kap. IL Prop. 1993/94:50, SkU 15 prop. 1993/94:234, SkU 25 prop. 1994/95:25, FiU 1 prop. 1994/95:91, SkU 11 prop. 1996/97:45, SkU 13 prop. 1997/98:150,

Läs mer

Användning av pdf Vägledningen 24-timmarswebben

Användning av pdf Vägledningen 24-timmarswebben 1 (7) Användning av pdf Version 1.1 Uppdaterad: 2007-07-03 Användning av pdf I den här checklistan får du veta hur du skapar tillgängliga pdf-dokument. Checklistan är ett extramaterial till 1. Använd gärna

Läs mer

Hjälpdokument för övergång till K3 i Hogia Audit/Bokslut

Hjälpdokument för övergång till K3 i Hogia Audit/Bokslut Hjälpdokument för övergång till K3 i Hogia Audit/Bokslut I samband med övergången till K3 ska du, i stort sett, redovisa hela årsredovisningen som om du alltid hade tillämpat K3. Det finns många olika

Läs mer

Slopande av särskilt tillägg vid återföring av preliminärt uppskovsbelopp

Slopande av särskilt tillägg vid återföring av preliminärt uppskovsbelopp *Skatteverket PROMEMORIA Datum Bilaga till dnr: 131 625836-08/113 2008-10-27 Promemoria Slopande av särskilt tillägg vid återföring av preliminärt uppskovsbelopp www.skatteverket.se Postadress Telefon

Läs mer

Skatteuträkningsbroschyren Inkomståret 2013

Skatteuträkningsbroschyren Inkomståret 2013 2014 Skatteuträkningsbroschyren Inkomståret 2013 Den här broschyren vänder sig till löntagare, pensionärer och fysiska personer som har näringsverksamhet samt dödsbon. Innehåll Sid Sid Sid 2 Nyheter 3

Läs mer

Frågor & svar Smartbank

Frågor & svar Smartbank Frågor & svar Smartbank Smartbank få stenkoll på din vardagsekonomi Med Sveriges första Smartbank får du automatiskt koll på alla dina transaktioner varje månad. Och hjälp att förbättra din ekonomi så

Läs mer

Introduktion Intrastatregistrering och -rapportering

Introduktion Intrastatregistrering och -rapportering [Type text] Mamut Business Software Introduktion Intrastatregistrering och -rapportering 1 Intrastatregistrering och -rapportering Innehåll Om Intrastat... 3 Inställningar för Intrastat... 4 Intrastatregistrering...

Läs mer

Dags att deklarera. Näringsverksamhet

Dags att deklarera. Näringsverksamhet 2006 Dags att deklarera Näringsverksamhet utan årsbokslut Innehåll Så här använder du broschyren, sidan 2 Blankett och A, sidan 4 Blankett N6, sidan 18 Inkomstdeklaration 1, sidan 24 Exempelsamling, sidan

Läs mer

Husavdrag. Copyright 2014. FDT AB Köpmangatan 40 972 33 LULEÅ. Försäljning 0920 24 33 10 Support 0920 24 33 20 Fax 0920 24 33 99. Hemsida www.fdt.

Husavdrag. Copyright 2014. FDT AB Köpmangatan 40 972 33 LULEÅ. Försäljning 0920 24 33 10 Support 0920 24 33 20 Fax 0920 24 33 99. Hemsida www.fdt. Husavdrag Copyright 2014 FDT AB Köpmangatan 40 972 33 LULEÅ Försäljning 0920 24 33 10 Support 0920 24 33 20 Fax 0920 24 33 99 E-mail support@fdt.se Hemsida www.fdt.se Innehållet i denna programmanual kan

Läs mer

Då lönar det sig att skatta av uppskovet

Då lönar det sig att skatta av uppskovet Då lönar det sig att skatta av uppskovet Lönar det sig att skatta av gamla uppskov i nästa års deklaration? Den som gör det slipper både höjd reavinstskatt och den nya uppskovsskatten. Ändå är det inte

Läs mer

Nyheter i Norstedts Tidbok 2008.2 Mattias Claesson Produktchef

Nyheter i Norstedts Tidbok 2008.2 Mattias Claesson Produktchef Nyheter i Norstedts Tidbok 2008.2 Mattias Claesson Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Tidbok. Till denna version har vi gjort en del större ändringar samt en rad mindre justeringar,

Läs mer

Ansökan Ändrad beräkning skatteavdrag

Ansökan Ändrad beräkning skatteavdrag Ansökan Ändrad beräkning skatteavdrag År (inkomstår) Person-/Organisationsnummer Namn och adress Ange beloppen i hela kronor. Inkomster - Tjänst 1 Inkomster hittills under året 4 Avdrag - Tjänst Lön och

Läs mer

Godman redovisning 2012

Godman redovisning 2012 Godman redovisning 2012 Kort presentation av Godman redovisning 2012 och vad som är nytt och förändrat. Startsidan Programmets startsida har inte får några större förändringar. Det som är nytt är att det

Läs mer

Skatteuträkningsbroschyren Inkomståret 2014

Skatteuträkningsbroschyren Inkomståret 2014 2015 Skatteuträkningsbroschyren Inkomståret 2014 Den här broschyren vänder sig till löntagare, pensionärer och fysiska personer som har näringsverksamhet samt dödsbon. Innehåll Sid Sid Sid 2 Nyheter 3

Läs mer

Utvecklat för de nya bokföringsreglerna Tre funktioner som förenklar Löpande rutiner Årsrutiner deklarationen förenklade årsbokslutet

Utvecklat för de nya bokföringsreglerna Tre funktioner som förenklar Löpande rutiner Årsrutiner deklarationen förenklade årsbokslutet Utvecklat för de nya bokföringsreglerna Sedan några år gäller nya och enklare regler för bokföring i enskilda firmor. Samtidigt med förenklingarna infördes ett krav på att alla firmor måste göra ett riktigt

Läs mer