Styrelsemöte i Stiftelsen för kunskaps- och kompetensutveckling. Ulfsunda slott

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Styrelsemöte i Stiftelsen för kunskaps- och kompetensutveckling. Ulfsunda slott"

Transkript

1 KKstiftelsen ]> <( Sammanträdesdatum Protokoll nr 4/12 Styrelsemöte i Stiftelsen för kunskaps- och kompetensutveckling Plats Deltagande styrelseledamöter Närvarande från kansliet Övriga deltagare Ulfsunda slott Christina Ullenius, ordförande Ola Asplund Lena Blomberg Eva Cederbalk Bengt-Olof Elfström Maria Khorsand Leif Larsson 1-11,14-15 Britta Lundgren Margareta Norell Bergendahl Madelene Sandström, vd Eva Högström, sekr Ulf Hall Stefan Östholm Mats Waltré 14 Anna- Karin Swenning, Faugert & Co Utvärdering AB 14 Anders Håkansson, Faugert & Co Utvärdering AB Fastställande av dagordningen Dagordningen fastställdes, bilaga 1. 2 Val av justeringspersoner Ola Asplund utsågs att, jämte ordföranden och vd, justera dagens protokoll. 3 Föregående mötesprotokoll Protokoll nr 3/12 godkändes.

2 KK-stiftelsen ) <( 2(7) 4 Fråga om jäv Inget jäv anmäldes. 5 Tillsyn från länsstyrelsen, dnr Under Per Unckels tid som ordförande i KK-stiftelsen flyttades den begränsade tillsynen över stiftelsen till Länsstyrelsen i Västra Götaland. Nu har föreslagits att tillsynen ska flyttas tillbaka till Länsstyrelsen i Stockholm. Styrelsen beslutade att uppdra till vd att meddela Länsstyrelsen i Västra Götaland att styrelsen inte har några erinringar mot förslaget. Paragrafen förklarades omedelbart justerad. 6 Firmatecknare Styrelsen beslutade att till firmatecknare utse 1. Madelene Sandström, vd (ensam) 2. Christina Ullenius, ordförande och Ola Asplund, vice ordförande (i förening). Paragrafen förklarades omedelbart justerad. 7 Sammanfattning av strategidiskussioner Styrelsen hade dagen innan styrelsemötet diskussioner om stiftelsens strategi när det gäller den del av uppdraget som handlar om avancerad kompetensutveckling (från master- till doktorandnivå). Styrelsen hade också en diskussion om vad som framkommit i regeringens budgetproposition om forsknings- och utbildningspolitiken, särskilt det som påverkar de nya lärosätena. Stiftelsens satsningar inom avancerad kompetensutveckling bedrivs i programmen Expertkompetens för innovation, Företagsforskarskolor, Strategisk kunskapsförstärkning och Produktionslyftet. Tidigare fanns programmen Expertkompetens och Företagsdoktorander. Vd konstaterade att behovet av insatser inom kompetensutveckling är stort men formerna för programmen behöver vidareutvecklas. Hur bör programmen utformas i framtiden? Vilken medverkan från näringslivet kan krävas/ förväntas?

3 KK-stiftelsen y <( 3(7) Ett förslag som diskuterades var ett program med motsvarande uppbyggnad som dagens företagsforskarskola men som skulle vara tvåårigt och avslutas med en lic-examen för deltagarna. Exempel på denna typ av program finns bl.a. i Holland. Ett sådant program skulle förmodligen underlätta näringslivets deltagande, för många företag är det svårt att binda upp ekonomiska resurser i 4-5 år som en forskarskola i nuvarande form kräver. Förslaget bör tas upp i dialogerna med lärosätena. Styrelsen diskuterade även, i anslutning till genomgången av stiftelsens program för avancerad kompetensutveckling, en preliminär förfrågan från Produktionslyftet/ Swerea/Ivf om stöd till en tredje omgång av programmet. Styrelsen ansåg att nivån på i programmet inte når upp till masternivå. Ett stöd till Produktionslyftet finns inte heller upptagen i treårsbudgeten. Styrelsen ansåg att kommande satsningar inom kompetensutveckling måste avse minst masternivå och ställde sig därför avvisande till förfrågan från Swerea/Ivf. Under denna punkt lämnades också viss information av Stefan Östholm och vd avseende kansliets interna utvecklingsarbete tillsammans med Centre for Knowledge Governance vid Lunds universitet. Aktuell frågeställning i arbetet är, bland flera, "Forskningssamarbete - hur går det till". Styrelsen var intresserad av att ta del av material från arbetet och önskade bli inbjuden till seminarier som anordnas inom ramen för samarbetet. Styrelsen beslutade att uppdra till vd utreda frågan om "en forskarskola på lic-nivå", se ovan och återkomma med en rapport till styrelsemötet den 10 december. 8 Ny organisation av KK-stiftelsen, beslut om styrdokument Styrelsens beslutade vid sitt sammanträde att förändra stiftelsens organisation. Beslutet innebär att kapitalförvaltningen, som hittills legat direkt under styrelsen, placeras under vd parallellt med programenheten och enheterna för administration, IT och kommunikation. En oberoende riskkontrollfunktion (middle office) inrättas. Styrelsen beslutade samtidigt att erforderliga styrdokument skulle tas fram till styrelsens sammanträde i september. Styrelsen gick igenom de utsända förslagen till styrdokument och gjorde vissa smärre ändringar och tillägg.

4 KKstiftelsen y ^ 4(7) Det konstaterades att den av tidigare styrelse gjorda delegationen till Anders Ahl att för stiftelsens räkning köpa och sälja finansiella tillgångar behövde återkallas eftersom delegation avseende detta nu finns i vd-instruktionen. Detsamma gäller de befogenheter som getts Robert Johnsson. Styrelsen beslutade att 1. fastställa de fyra styrdokumenten: Stiftelsens organisation enligt bilaga 2 a Styrelsens arbetsordning enligt bilaga 2 b Instruktion för kapitalutskottet enligt bilaga 2 c Styrelsens instruktion till vd enligt bilaga 2 d 2. den nya organisationen enligt bilaga 2 a ska träda i kraft den 1 november från den 1 november 2012 återkalla delegationen till Anders Ahl att för stiftelsens räkning genomföra köp och försäljningar av aktier, aktierelaterade instrument, fonder och övriga tillgångsslag som är upptagna i riktlinjerna för kapitalförvaltningen, även befogenheter för Robert Johnsson återkallas 4. uppdra till vd att närmare utforma den nya funktionen för riskkontroll, ta fram regler och rutiner samt bemanna funktionen genom upphandling av externa tjänster eller ev. senare rekrytering. 9 Riktlinjer för kapitalförvaltningen Riktlinjer för kapitalförvaltningen fastställdes senast av styrelsen den 28 mars Med anledning av omorganisationen av KK-stiftelsen, se 8, måste riktlinjerna ändras i vissa delar. Utöver dessa ändringar har tillkommit två längre avsnitt om riskbeskrivning resp. hållbara investeringar. Ytterligare bearbetning av riktlinjerna behövs. Dels ska hanteringen av risker beskrivas, dels ska ett avsnitt om rapportering tillkomma. Kapitalutskottet kommer att lägga fram ett förslag till styrelsemötet den 10 december. Styrelsen beslutade att fastställa riktlinjer för kapitalförvaltningen i enlighet med bilaga 3 att gälla från och med den 1 november 2012.

5 KK-stiftelsen y <f 5(7) 10 Förfrågan från fackklubbar på KK-stiftelsen SACO-föreningen och Unionen-klubben vid KK-stiftelsen har föreslagit att de ska utse en personalrepresentant med suppleant till KK-stiftelsens styrelse. Representanten ska ha närvaro- och yttranderätt. Styrelsen beslutade att de fackliga organisationerna på KK-stiftelsen får utse en representant (med suppleant) som har närvaro- och yttranderätt vid KK-stiftelsens styrelsesammanträden t.o.m Den då tillträdande styrelsen får därefter ta ställning till förslaget från de fackliga organisationerna. 11 Ekonomisk rapport för KK-stiftelsen tom aug 2012 Eva Högström redovisade det ekonomiska utfallet t.o.m. augusti 2012 avseende beslutat och utbetalt projektstöd, kanslikostnader, skuld till projekten samt kvarvarande kapital i resp. område HÖG, KUB, IT resp. Fl, se bilaga Vd:s rapport I anknytning till den ekonomiska rapporten ( 11) och vd:s redogörelse för inkomna ansökningar till de olika programmen diskuterade styrelsen på vilken nivå budget och programramar ska fastställas av styrelsen. I verksamhetsplanen för 2012 har styrelsen beslutat om budget på programnivå och därmed även hur mycket medel som kan beslutas inom resp. stadgeområde (HÖG, KUB, IT rep. Fl). Det finns ca 15 program. Denna relativt detaljerade budget på styrelsenivå leder till att vd, när det finns anledning, t ex många inkomna ansökningar av hög kvalitet inom ett visst program, begärt att styrelsen ska omfördela budgeten inom den beslutade totalramen. En sådan begäran kan exempelvis förutses till styrelsens möte i december. Styrelsen ansåg att den fastställda budgeten är ett styrdokument och direktiv till vd om årets verksamhet men den bör fastställas på en nivå som gör det möjligt för vd fatta beslut om stöd till projekt inom programmen utan att vara bunden till programramar fastställda av styrelsen. Likaså ska vd ha rätt att föreslå styrelsen beslut > 8 mnkr utan att behöva begära ändring av fastställd programram. Utgångspunkten är endast att den av styrelsen fastställda totala ekonomiska ramen för beslut om projektstöd inte får överskridas. Vd rapporterade att det nya programmet "IT i högre utbildning" nu utlysts. Utlysningen riktas till de högskolor och universitet som har eller har haft Forskningsprofiler eller Företagsforskarskolor.

6 KK-stiftelsen )?> ^ 6(7) Ulf Hall presenterade rapporten "HÖG 2009". I rapporten har projektledare vid lärosäten och representanter för deltagande företag i alla HÖG-projekt som avslutades 2009 intervjuats om sin syn på nytta och erfarenheter av deltagandet i projekten. Presentationen bifogas, bilaga 5. Styrelsen beslutade att 1. godkänna vd:s rapport i enlighet med bilaga 6 2. uppdra till vd att i verksamhetsplanen för se över de nivåer som styrelsen ska fatta beslut om i enlighet med vad som framgår ovan. 13 Rapport från kapitalförvaltningen Anders Ahl redovisade förvaltningsresultatet t.o.m. augusti Marknadsvärdet på stiftelsens kapital den 31 augusti 2012 uppgick till ca 6,8 miljarder kr varav 60,4 % finns i aktieportföljen. Övrig information som lämnades om kapitalförvaltningen återfinns i bilaga 7. Kammarkollegiets rapport t.o.m. 31 augusti 2012, dnr var utsänd. Styrelsen beslutade att godkänna rapporten. 14 Utvärdering av samhällsentreprenörsprogrammet, dnr Programmet Samhällsentreprenörskap har slututvärderats av Technopolis, Faugert & Co. Anna-Karin Swenning och Anders Håkansson presenterade utvärderingen. Programmet var tänkt att omfatta flera steg men det visade sig att all planerad verksamhet och därmed satta mål hade inrymts i första steget varför styrelsen redan 2009 stängde vidare utlysningar inom området och återförde de planerade medlen. Utvärderingen måste ses mot bakgrund av detta. Det första steget innehöll stöd till forskningsprojekt, till pilotprojekt kopplade till kursutveckling vid lärosäten samt stöd till en organiserad mötesplats för kunskapsutbyte. Fullständig rapport återfinns hos KKstiftelsen, dnr Sammanträdesdatum 2013 Styrelsen beslutade att fastställa följande sammanträdesdatum 2013: Måndagen den 25 mars kl Måndagen den 17 juni kl Obs! Ändring

7 KK-stiftelsen ) ^ 7(7) 16 Styrelsematerial på läsplatta Från och med decembermötet i styrelsen kommer underlag till sammanträdena samt protokoll att finnas tillgängliga via en läsplatta som kommer att delas ut till samtliga ledamöter. Stefan Östholm visade en demoversion från leverantören av systemet. Mer information kommer senare. Vid protokollet Eva Högström Justeras Christina Ullenius Mäaielene Sandstrpm

Styrelsemöte i Stiftelsen för kunskaps- och kompetensutveckling. KK-stiftelsen, Mäster Samuelsgatan 60

Styrelsemöte i Stiftelsen för kunskaps- och kompetensutveckling. KK-stiftelsen, Mäster Samuelsgatan 60 KK-stiftelsen > / Sammanträdesdatum 2012-12-10 Protokoll nr 5/12 Styrelsemöte i Stiftelsen för kunskaps- och kompetensutveckling Plats Deltagande styrelseledamöter Närvarande från kansliet KK-stiftelsen,

Läs mer

Madelene Sandström, vd Eva Högström, sekr Stefan Ostholm Anders Ahl. Olle Vogel, personalrepresentant. Eva Cederbalk Björn Sundell

Madelene Sandström, vd Eva Högström, sekr Stefan Ostholm Anders Ahl. Olle Vogel, personalrepresentant. Eva Cederbalk Björn Sundell KKstiftelsen ^ ^ Sammanträdesdatum 2014-09-11 PROTOKOLL KKS - Styrelse Plats Deltagande styrelseledamöter Närvarande från kansliet Övriga deltagare Anmält förhinder Albert Kök - Hotell & Konferens, Trollhättan

Läs mer

PROTOKOLL. KKS - Styrelse. Sammanträdesdatum KK-stiftelsen. Plats

PROTOKOLL. KKS - Styrelse. Sammanträdesdatum KK-stiftelsen. Plats Sammanträdesdatum 2015-12-07 PROTOKOLL KKS - Styrelse Plats Deltagande styrelseledamöter Närvarande från kansliet KK-stiftelsen Kerstin Eliasson, ordförande Ola Asplund Eva Cederbalk Lars Ekedahl Kajsa

Läs mer

Quality Hotel, Sundsvall

Quality Hotel, Sundsvall Sammanträdesdatum 2015-09-16 PROTOKOLL KKS - Styrelse Plats Deltagande styrelseledamöter Närvarande från kansliet Anmält förhinder Quality Hotel, Sundsvall Kerstin Eliasson, ordförande Lars Ekedahl Kajsa

Läs mer

KK-stiftelsen y ^ PROTOKOLL. KKS - Styrelse. Sammanträdesdatum 2013-12-13. KK-stiftelsen. Plats

KK-stiftelsen y ^ PROTOKOLL. KKS - Styrelse. Sammanträdesdatum 2013-12-13. KK-stiftelsen. Plats KK-stiftelsen y ^ Sammanträdesdatum 2013-12-13 PROTOKOLL KKS - Styrelse Plats Deltagande styrelseledamöter Närvarande från kansliet Övriga deltagare Personalrepresentant KK-stiftelsen Kerstin Eliasson,

Läs mer

Styrelsemöte i Stiftelsen för kunskaps- och kompetensutveckling

Styrelsemöte i Stiftelsen för kunskaps- och kompetensutveckling KKS600S v1.2 040728 Sammanträdesdatum Protokoll nr 2006-03-31 2/06 1 (5) Styrelsemöte i Stiftelsen för kunskaps- och kompetensutveckling Plats Klara Norra Kyrkogata 33 Deltagande styrelseledamöter Olof

Läs mer

KK-stiftelsen. Övriga deltagare Peter Norman, P 9/16 Birgit Erngren Wohlin, P 9/16 Stefan Engström, Agenta, P 10/16.

KK-stiftelsen. Övriga deltagare Peter Norman, P 9/16 Birgit Erngren Wohlin, P 9/16 Stefan Engström, Agenta, P 10/16. Sammanträdesdatum 2016-03-30 PROTOKOLL KKS - Styrelse Plats Deltagande styrelseledamöter KK-stiftelsen Kerstin Eliasson, ordförande Ola Asplund Eva Cederbalk Lars Ekedahl Bengt Lennartson Helena Malmqvist

Läs mer

PROTOKOLL. KKS - Styrelse. Sammanträdesdatum KK-stiftelsen. Plats

PROTOKOLL. KKS - Styrelse. Sammanträdesdatum KK-stiftelsen. Plats Sammanträdesdatum 2015-06-12 PROTOKOLL KKS - Styrelse Plats Deltagande styrelseledamöter Närvarande från kansliet KK-stiftelsen Kerstin Eliasson, ordförande Ola Asplund Eva Cederbalk Lars Ekedahl Kajsa

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Konstituerande sammanträde. Ärendelista Sid nr

Sammanträdesprotokoll Konstituerande sammanträde. Ärendelista Sid nr 2011-05-09 Ärendelista Sid nr 1 Sammanträdets öppnande och justering... 2 2 Godkännande av dagordning... 2 3 Föregående protokoll... 2 4 Arbetsordning för styrelsen... 3 5 Attest- och utanordningsinstruktion...

Läs mer

KKstif telsen y PROTOKOLL. KKS - Styrelse. Sammanträdesdatum 2014-12-08. KK-stiftelsen. Plats

KKstif telsen y PROTOKOLL. KKS - Styrelse. Sammanträdesdatum 2014-12-08. KK-stiftelsen. Plats KKstif telsen y ^ Sammanträdesdatum 2014-12-08 PROTOKOLL KKS - Styrelse Plats Deltagande styrelseledamöter Närvarande från kansliet Övriga deltagare Personalrepresentant KK-stiftelsen Kerstin Eliasson,

Läs mer

Styrelsemöte för Stiftelsen för kunskaps- och kompetensutveckling

Styrelsemöte för Stiftelsen för kunskaps- och kompetensutveckling KKS6000 v3.1 2012-01-13 Sammanträdesdatum Protokoll nr 2019-04-10 20190048 Styrelsemöte för Stiftelsen för kunskaps- och kompetensutveckling Plats Deltagande styrelseledamöter Närvarande från kansliet

Läs mer

Arbetsordning för Giva Sveriges styrelse

Arbetsordning för Giva Sveriges styrelse Arbetsordning för Giva Sveriges styrelse Styrelsens övergripande uppgift är att för medlemmarnas räkning förvalta föreningens angelägenheter. Denna arbetsordning fastställes av styrelsen för ett år i sänder,

Läs mer

Swedish Warmblood Association, SWB

Swedish Warmblood Association, SWB Swedish Warmblood Association, SWB STYRELSENS ARBETSORDNING Styrelsen i Swedish Warmblood Association, SWB, har upprättat denna arbetsordning för styrelsen. ARBETSORDNING ALLMÄNT Denna arbetsordning har

Läs mer

Denna arbetsordning fastställs av styrelsen för ett år i sänder, första gången den 21 maj 2014, och ska revideras när det behövs.

Denna arbetsordning fastställs av styrelsen för ett år i sänder, första gången den 21 maj 2014, och ska revideras när det behövs. ARBETSORDNING FÖR STIFTELSEN RADIOHJÄLPENS STYRELSE Detta dokument innehåller styrelsens arbetsordning och instruktion för arbetsfördelning mellan styrelsen och generalsekreteraren. Denna arbetsordning

Läs mer

Styrelsens arbetsordning

Styrelsens arbetsordning Styrelsens arbetsordning jämte instruktion för arbetsfördelning mellan styrelsen och generalsekreteraren (GS) och för verksamhetsuppföljning A. Styrelsens arbetsordning 1. Allmänt 1.1 Denna arbetsordning

Läs mer

Insamlingsstiftelsen IndianChildren Arbetsordning för styrelsen

Insamlingsstiftelsen IndianChildren Arbetsordning för styrelsen Fastställd av styrelsen den 9 november 2015 Insamlingsstiftelsen IndianChildren Arbetsordning för styrelsen Styrelsens övergripande uppgift är att för medlemmarnas räkning förvalta stiftelsens angelägenheter.

Läs mer

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467)

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Sida 1(5) Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Dag 2006-11-21 kl 09.00 12.00 Plats Närvarande Övriga närvarande Seglarhotellet i Sandhamn Från styrelsen Ordinarie ledamöter: Sebastian Cederschiöld,

Läs mer

Styrelsemöte för KK-stiftelsen

Styrelsemöte för KK-stiftelsen KKS6000 v3.1 2012-01-13 Sammanträdesdatum Protokoll nr 2018-06-19 20180078 Styrelsemöte för KK-stiftelsen Plats Deltagande styrelseledamöter Närvarande från kansliet Anmält förhinder KK-stiftelsens kansli

Läs mer

Arbetsordning för styrelsen i OK ekonomisk förening

Arbetsordning för styrelsen i OK ekonomisk förening Arbetsordning för styrelsen i OK ekonomisk förening 1 Styrelsen ansvarar för organisationen och förvaltningen av föreningens angelägenheter i enlighet med gällande lagar och andra regler som gäller för

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Konstituerande sammanträde. Ärendelista Sid nr

Sammanträdesprotokoll Konstituerande sammanträde. Ärendelista Sid nr 2011-05-09 Ärendelista Sid nr 1 Sammanträdets öppnande... 2 1A Justerare... 2 2 Godkännande av dagordning... 2 3 Föregående protokoll... 2 4 Arbetsordning för styrelsen... 3 5 Attest- och utanordningsinstruktion...

Läs mer

Arbetsordning för styrelsen i OK ekonomisk förening

Arbetsordning för styrelsen i OK ekonomisk förening Arbetsordning för styrelsen i OK ekonomisk förening 1 Styrelsen ansvarar för organisationen och förvaltningen av föreningens angelägenheter i enlighet med gällande lagar och andra regler som gäller för

Läs mer

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467)

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Sida 1(6) Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Dag 2007-11-19 kl 09.00 Plats Närvarande: Ordförande och vice ordförande Övriga ledamöter eller som ledamot tjänstgörande suppleant Stokab, Tulegatan

Läs mer

Styrelsen i Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Hästen, ASVH, har upprättat denna arbetsordning för styrelsen.

Styrelsen i Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Hästen, ASVH, har upprättat denna arbetsordning för styrelsen. STYRELSENS ARBETSORDNING Styrelsen i Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Hästen, ASVH, har upprättat denna arbetsordning för styrelsen. ARBETSORDNING ALLMÄNT Denna arbetsordning har antagits av ASVH:s

Läs mer

Biblioteksstyrelsen Protokoll fört vid sammanträde med biblioteksstyrelsen

Biblioteksstyrelsen Protokoll fört vid sammanträde med biblioteksstyrelsen 1 (5) Protokoll 2014-09-04 STOCKHOLMS UNIVERSITETSBIBLIOTEK Biblioteksstyrelsen Protokoll fört vid sammanträde med biblioteksstyrelsen 2014-09-04 Dnr SU 525 1.3.2 2014-03 Sammanträdesrum 668, kl. 9.00

Läs mer

Internet of Things Sverige regler för samverkan

Internet of Things Sverige regler för samverkan Internet of Things Sverige regler för samverkan Fastställd av prefekten vid institutionen för informationsteknologi Allmänt 1 Bakgrund Strategiska innovationsprogram är en del av Vinnova, Energimyndigheten

Läs mer

Arbetsordning för styrelsen i Prostatacancerförbundet

Arbetsordning för styrelsen i Prostatacancerförbundet 2015-05-19 Arbetsordning för styrelsen i Prostatacancerförbundet 1. Inledning Styrelsen i Prostatacancerförbundet (PCF) har fastställt denna arbetsordning för sitt arbete. Arbetsordningen för styrelsen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Spinnerskan i Mark AB 2015-05-13

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Spinnerskan i Mark AB 2015-05-13 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Plats och tid Hyltenäsrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.30 10.00 Beslutande M Margareta Lövgren C Anders Andersson FP Per-Elof Isaksson S Barbro Petersson Övriga närvarande

Läs mer

Arbetsfördelning mellan styrelsen och verkställande direktören för Möja Konsumtionsförening

Arbetsfördelning mellan styrelsen och verkställande direktören för Möja Konsumtionsförening Arbetsfördelning mellan styrelsen och verkställande direktören för Möja Konsumtionsförening Denna arbetsordning gäller för styrelsearbetet i Möja Konsumtionsförening. Arbetsordningen skall bli föremål

Läs mer

Stadgar för SULF-föreningen vid Linköpings universitet

Stadgar för SULF-föreningen vid Linköpings universitet Stadgar för SULF-föreningen vid Linköpings universitet Förslag till stadgar antogs av SULF/LiU vid årsmöte 2014-01-14 och fastställdes av SULF:s förbundsstyrelse 2014-02-07. Innehåll Allmänna bestämmelser

Läs mer

STYRELSENS ARBETSORDNING OCH INSTRUKTION FÖR ARBETSFÖRDELNING MELLAN STYRELSEN OCH GENERALSEKRETERAREN OCH ÖVRIGA AV STYRELSEN UTSEDDA ORGAN

STYRELSENS ARBETSORDNING OCH INSTRUKTION FÖR ARBETSFÖRDELNING MELLAN STYRELSEN OCH GENERALSEKRETERAREN OCH ÖVRIGA AV STYRELSEN UTSEDDA ORGAN SHIF/SPK FS-sammanträde Nr 8_2013 Ärende Beslut Arbetsordning Förbundsstyrelsen samt Instruktion för arbetsfördelning Datum 2013-08-16--17 Beredning Anna-Stina Nordmark Nilsson Föredragande Anna-Stina

Läs mer

Arbetsordning för styrelsen Utfärdad den 2014-10-10 Utfärdad av Kicki Nordström Godkänd av Stefan Bergh ID: 494 Version: 14

Arbetsordning för styrelsen Utfärdad den 2014-10-10 Utfärdad av Kicki Nordström Godkänd av Stefan Bergh ID: 494 Version: 14 Fastställd av styrelsen 2014-10-01 Styrelsens övergripande uppgift är att för huvudmännens räkning förvalta organisationens angelägenheter på ett sådant sätt att huvudmännens intresse av långsiktig god

Läs mer

Gransknings-PM AB Ekerö Bostäder 2011

Gransknings-PM AB Ekerö Bostäder 2011 2012-03-29 Richard Vahul Gransknings-PM AB Ekerö Bostäder 2011 1. Sammanfattande bedömning Inom ramen för lekmannarevisorernas årliga revision genomförs viss fördjupad granskning som ett kompletterande

Läs mer

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467)

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Sida 1(5) Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Dag 2006-12-12 kl 14.00 15.45 Plats Närvarande Övriga närvarande Stokab, Tulegatan i Stockholm Från styrelsen Ordinarie ledamöter: Sebastian Cederschiöld,

Läs mer

Stina. Studieinspiratörerna. Stadgar för den ideella föreningen Studieinspiratörerna. Ändringar gjorda på årsmöte 140526 medtagna

Stina. Studieinspiratörerna. Stadgar för den ideella föreningen Studieinspiratörerna. Ändringar gjorda på årsmöte 140526 medtagna Stina Studieinspiratörerna Stadgar för den ideella föreningen Studieinspiratörerna Ändringar gjorda på årsmöte 140526 medtagna Föreningen 1 Föreningens namn är Studieinspiratörerna. 2 Föreningen och dess

Läs mer

MAH / Styrelsen. Lärarrepresentanter. Studeranderepresentant. Personalföreträdare med närvaro- och yttranderätt

MAH / Styrelsen. Lärarrepresentanter. Studeranderepresentant. Personalföreträdare med närvaro- och yttranderätt 1(6) PROTOKOLL Närvarande Ledamöter: Eva Östling Ollén VD Visita, ordförande Stefan Bengtsson Rektor, professor Katarina Erlingson Regionråd, vice ordförande Gun-Britt Fransson VD Henric Kahlmeter Barn-

Läs mer

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467)

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Sida 1(6) Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Dag 2008-05-19 kl 15.00 Plats Närvarande: Ordförande och vice ordförande Övriga ledamöter eller som ledamot tjänstgörande suppleant Suppleanter

Läs mer

Kent Johansson, 11-18a, 19-21

Kent Johansson, 11-18a, 19-21 FOLKBILDNINGSRÅDET Styrelsen PROTOKOLL 2007:5 Datum 15-16 maj 2007 Plats Steningevik konferens, Märsta Närvarande Torsten Friberg, ordförande ledamöter Marie Linder, vice ordförande, 11-18a, 19-21 Walter

Läs mer

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab ( )

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab ( ) Sida 1(5) Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Dag 2007-03-09 kl 13.00 kl 14.40 Plats Närvarande: Ordförande och vice ordförande Ledamöter Stokab, Tulegatan i Stockholm Sebastian Cederschiöld

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Spinnerskan i Mark AB

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Spinnerskan i Mark AB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.30 10.55 Beslutande M Margareta Lövgren FP Per-Elof Isaksson MBP S S Henry Sandahl Lisa Dahlberg Pauli Kuitunen

Läs mer

Lars-Ove Jansson, Ordförande Jenny Boquist, Vice ordförande Peter Joensuu, Vice ordförande Stefan Jonsson Ulf Jonsson

Lars-Ove Jansson, Ordförande Jenny Boquist, Vice ordförande Peter Joensuu, Vice ordförande Stefan Jonsson Ulf Jonsson Sammanträdesprotokoll 1 (17) Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.00 12.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Lars-Ove Jansson, Ordförande Jenny Boquist, Vice

Läs mer

Styrelseledamöterna Birger Svensson, ordförande Sten Nordlander Maud Linder Sören Carlsson Bo Jender Hans Nilsson Emil Carlsson

Styrelseledamöterna Birger Svensson, ordförande Sten Nordlander Maud Linder Sören Carlsson Bo Jender Hans Nilsson Emil Carlsson Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Nr 3/2007 Plats och tid Beslutande Kommunala bolagens sammanträdesrum, Sjögatan 28, Oxelösund Tisdag 24 april 2007, kl 10.40 11.30 Styrelseledamöterna Birger Svensson,

Läs mer

Arbetsordning för Svenska Klätterförbundet

Arbetsordning för Svenska Klätterförbundet Denna arbetsordning har antagits av Svenska Klätterförbundets styrelse den 27 november 2010. Den skall fastställas på nytt vid styrelsens första ordinarie sammanträde efter förbundsmötet och ska revideras

Läs mer

Plats och tid Styrelserummet Tjörns Bostads AB Vallhamn kl 17:00 18:30. Underskrifter Sekreterare. Lena Töppner Nilsson. Christer Hermansson (FP)

Plats och tid Styrelserummet Tjörns Bostads AB Vallhamn kl 17:00 18:30. Underskrifter Sekreterare. Lena Töppner Nilsson. Christer Hermansson (FP) TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-05-20 Tjörns Måltids AB Plats och tid Styrelserummet Tjörns Bostads AB Vallhamn kl 17:00 18:30 Utses att justera Björn Sporrong (S) Justeringens plats och tid Kommunhuset

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Plats och tid Styrelserummet Tjörns Bostads AB Vallhamn kl 09:00 12:00. Underskrifter Sekreterare

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Plats och tid Styrelserummet Tjörns Bostads AB Vallhamn kl 09:00 12:00. Underskrifter Sekreterare Sida Plats och tid Styrelserummet Tjörns Bostads AB Vallhamn kl 09:00 12:00 Utses att justera Jan Berndtsson (S) Justeringens plats och tid Kommunhuset Skärhamn 2015-05-26 Paragrafer 14-25 Underskrifter

Läs mer

Styrelsesammanträde för Stadsbacken AB den 29 maj 2015

Styrelsesammanträde för Stadsbacken AB den 29 maj 2015 2015-05-29 8/2015 Styrelsesammanträde för Stadsbacken AB den 29 maj 2015 Sid nr 79 Sammanträdets öppnande och justering... 2 80 Godkännande av dagordning... 2 81 Föregående protokoll... 2 82 Arbetsordning

Läs mer

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida Sammanträdesdatum 2011-01-11 1 Plats och tid Skinnskattebergs kommunhus, kl 13.15-16.20 ande Agneta Fleismark, ordförande, Landstinget Västmanland Henry Komulainen, vice ordförande, Försäkringskassan

Läs mer

Plats och tid sammanträdesrummet, Vallhamn kl.14.00 16.15

Plats och tid sammanträdesrummet, Vallhamn kl.14.00 16.15 Styrelsemöte nr 2 2013-05-22 1 [27] Plats och tid sammanträdesrummet, Vallhamn kl.14.00 16.15 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Lars-Ola Andersson (M), ordförande Hans Kristensson (FP) Henry Hermansson

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Styrelsen klockan

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Styrelsen klockan LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Sammanträdesdag klockan 9.15 11.05 Närvarande ledamöter Lena Ambjörn professor Louise Berglund ekonom Åsa Bergström doktorand Henry Diab universitetsadjunkt ej 105 Jonas

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrummet, Wallhamn kl.17.00 17.35. Lena Töppner Nilsson, sekr

Plats och tid Sammanträdesrummet, Wallhamn kl.17.00 17.35. Lena Töppner Nilsson, sekr Styrelsemöte nr 2 2014-05-21 1 [14] Plats och tid Sammanträdesrummet, Wallhamn kl.17.00 17.35 Beslutande Kerstin Lönnbro (FP), ordförande Björn Sporrong (S) 2 v ordf Övriga närvarande Ersättare Jessica

Läs mer

Stadgar för SULF-föreningen vid Kungliga tekniska högskolan (KTH)

Stadgar för SULF-föreningen vid Kungliga tekniska högskolan (KTH) Stadgar för SULF-föreningen vid Kungliga tekniska högskolan (KTH) Förslag till stadgar antogs av SULF/KTH:s årsmöte 2013-11-05 och fastställdes av SULF:s förbundsstyrelse XXXX-XX-XX. Allmänna bestämmelser

Läs mer

Protokoll från institutionsstyrelsens sammanträde

Protokoll från institutionsstyrelsens sammanträde Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier Protokoll från institutionsstyrelsens sammanträde 2017-02-15 Tid: 09.00 12.00 Plats: Tupprummet, 14:340 Närvarande: Ordinarie Henrik Edgren

Läs mer

Beslutades utse Staffan Larsson att jämte ordföranden justera protokollet.

Beslutades utse Staffan Larsson att jämte ordföranden justera protokollet. FOLKBILDNINGSRÅDET Styrelsen PROTOKOLL 8 1999 Tid Plats 23 september Stockholm Närvarande Bo Toresson, ordförande ledamöter Karin Perers, vice ordförande 84-95 Kent Johansson 84-92 Staffan Larsson Leif

Läs mer

Stadgar för Svensk Räddningshundförarförening (SRhF)

Stadgar för Svensk Räddningshundförarförening (SRhF) Stadgar för Svensk Räddningshundförarförening (SRhF) 1 Mål Föreningens mål är: - att sprida intresse för och kunskap om räddningshunden - att anordna lägerverksamhet och lagtävlingar för medlemmarna -

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Plats Sammanträdesrum Selma, campus Lugnet, Falun Datum och tid torsdagen den 18 december, kl 09.30 14.15 Närvarande ledamöter Övriga närvarande Peter Samuelsson,

Läs mer

Du hälsas härmed välkommen till KK-stiftelsens vårlansering på Mäster Samuelsgatan 60, plan 9, Stockholm den 19 mars 2014 kl 12.30-16.30.

Du hälsas härmed välkommen till KK-stiftelsens vårlansering på Mäster Samuelsgatan 60, plan 9, Stockholm den 19 mars 2014 kl 12.30-16.30. KK-stiftelsen )> / Datum Diarienr 2014-01-27 20140042 Enligt sändlista Inbjudan till KK-stiftelsens vår-lansering 2014 Du hälsas härmed välkommen till KK-stiftelsens vårlansering på Mäster Samuelsgatan

Läs mer

STYRELSENS ARBETSORDNING

STYRELSENS ARBETSORDNING STYRELSENS ARBETSORDNING Styrelsen i XXXXXXXXX AB, org nr xxxxxx-xxxx, har upprättat denna arbetsordning med instruktioner avseende arbetsfördelning och ekonomisk rapportering, för att utgöra ett komplement

Läs mer

Nämnden för utbildningsvetenskap

Nämnden för utbildningsvetenskap Protokoll Sammanträdesdatum 2010-01-20 2010-01-21 Nämnden för utbildningsvetenskap Närvarande Ledamöter: Per Gerrevall, ordförande Inger Edfors, vice ordförande Brita Johansson-Cederblad, ledamot Maria

Läs mer

MAH / Styrelsen. Lärarrepresentanter. Studeranderepresentant. Personalföreträdare med närvaro- och yttranderätt. Evelina Lindén

MAH / Styrelsen. Lärarrepresentanter. Studeranderepresentant. Personalföreträdare med närvaro- och yttranderätt. Evelina Lindén 1(5) PROTOKOLL Närvarande Ledamöter: Eva Östling Ollén VD Visita, ordförande Stefan Bengtsson Rektor, professor Katarina Erlingson Regionråd, vice ordförande Gun-Britt Fransson VD Jan Nilsson Anders Rubin

Läs mer

STYRELSEN Sammanträdesdatum Blad 2005-08-30 1. Kommunföretagens kontor, Sjögatan 28, Oxelösund Tisdag 30 augusti 2005, klockan 13.15 15.

STYRELSEN Sammanträdesdatum Blad 2005-08-30 1. Kommunföretagens kontor, Sjögatan 28, Oxelösund Tisdag 30 augusti 2005, klockan 13.15 15. 2005-08-30 1 Plats och tid Beslutande Kommunföretagens kontor, Sjögatan 28, Oxelösund Tisdag 30 augusti 2005, klockan 13.15 15.00 Styrelseledamöterna Berit Karlsson, ordförande Kurt Gustavsson Mayvor Lundberg

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med fakultetsnämnden

Protokoll fört vid sammanträde med fakultetsnämnden Fakulteten för veterinärmedicin och husdjursvetenskap Fakultetsnämnden PROTOKOLL 1-19/2019 2019-01-22 Protokoll fört vid sammanträde med fakultetsnämnden Innehållsförteckning 1 Sammanträdets öppnande...

Läs mer

1. Mötet inleddes med en presentation av den nya styrelsen. (Bilaga 1/2007)

1. Mötet inleddes med en presentation av den nya styrelsen. (Bilaga 1/2007) Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för Stiftelsen Jämtlands läns museum måndagen den 12 februari 2007 i Länsmuseet kl. 13.15 16.30. Närvarande: Thomas Andersson, Gunilla Borgh, Lena Bäckelin

Läs mer

Arbetsordning för Minds styrelse

Arbetsordning för Minds styrelse Policy Mind Antagen av styrelsen: 2015-02-04 Arbetsordning för Minds styrelse 1. Inledning Det är viktigt att Minds styrelseledamöter har klart för sig vilket ansvar och roll de har. Detta dokument beskriver

Läs mer

Arbetsordning och styrelseinstruktion

Arbetsordning och styrelseinstruktion För BRF Råsundavägen 69 Sida 1 Arbetsordning och styrelseinstruktion Allmänt 1 Arbetsordning för styrelsen 1 Former för styrelsemöte 2 Arbetsfördelning inom styrelsen 4 Medlemskap, andrahandsupplåtelse

Läs mer

G3 2004-03-17. Arbetsordning för styrelsen i ITS-Sweden AB

G3 2004-03-17. Arbetsordning för styrelsen i ITS-Sweden AB G3 2004-03-17 Arbetsordning för styrelsen i ITS-Sweden AB ARBETSORDNING FÖR STYRELSEN I ITS Intelligenta TransportSystem Sweden AB med organisationsnummer 556655-6279 ITS Intelligenta TransportSystem Sweden

Läs mer

Reglering av Expertgrupp för försöksdjursvetenskap Beslut av Vetenskapsrådets styrelse vid sammanträde Dnr ( )

Reglering av Expertgrupp för försöksdjursvetenskap Beslut av Vetenskapsrådets styrelse vid sammanträde Dnr ( ) Bilaga 19 Protokoll 3, 2009 Reglering av Expertgrupp för försöksdjursvetenskap Beslut av Vetenskapsrådets styrelse vid sammanträde 2009-06-11. Dnr (113-2008-7863) 1. Regleringens tillämpningsområde...

Läs mer

Förslag till ARBETSORDNING FÖR STYRELSEN I NEUROFÖRBUNDET

Förslag till ARBETSORDNING FÖR STYRELSEN I NEUROFÖRBUNDET NEUROFÖRBUNDET 1/7 Förslag till ARBETSORDNING FÖR STYRELSEN I NEUROFÖRBUNDET Detta dokument innehåller styrelsens arbetsordning och instruktion för arbetsfördelning mellan styrelsen och kanslichefen. Denna

Läs mer

Programmets syfte och mål

Programmets syfte och mål Avans Olle Vogel Programmets syfte och mål Syfte Stärka den forskningsnära utbildningen och näringslivets kompetensförsörjning på avancerad nivå. Mål Utveckla utbildningar på avancerad nivå inom betydelsefulla

Läs mer

Protokoll för den gemensamma styrgruppen den 22 februari 2017

Protokoll för den gemensamma styrgruppen den 22 februari 2017 Protokoll för den gemensamma styrgruppen den 22 februari 2017 Länsstyrelsen Västra Götaland, Göteborg, kl. 09.00-12.00. ande Ulrika Samuelsson, Länsstyrelsens Miljöskyddsavdelning Karin Lundborg, Länsstyrelsens

Läs mer

Stadgar. För SULF-föreningen vid Högskolan Dalarna

Stadgar. För SULF-föreningen vid Högskolan Dalarna Stadgar För SULF-föreningen vid Högskolan Dalarna Innehåll Allmänna bestämmelser 1 Ändamål 3 2 Organisation 3 3 Regler för beslut och val 3 Årsmöte 4 Årsmöte 4 5 Årsmötets sammansättning 4 6 Närvarorätt

Läs mer

Linda Ringhage, utbildningsavdelningen Dnr: A 2 103/09

Linda Ringhage, utbildningsavdelningen Dnr: A 2 103/09 Linda Ringhage, utbildningsavdelningen Dnr: A 2 103/09 Protokoll fört vid sammanträde med Programkommittén för odontologi 18 maj 2010, klockan 14.30 17.05 Lokal: Sessionssalen, vån 8, Institutionen för

Läs mer

Anders Norrby, VD Johan Åkerman, Sekreterare Malin Skärskog, Administrativ chef. Johan Åkerman. Anders Söderström

Anders Norrby, VD Johan Åkerman, Sekreterare Malin Skärskog, Administrativ chef. Johan Åkerman. Anders Söderström Sammanträdesprotokoll 1 (16) Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 08.00 10.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Anders Söderström, Ordförande Lisa Levin, Vice ordförande

Läs mer

Styrelsemöte för KK-stiftelsen

Styrelsemöte för KK-stiftelsen KKS6000 v3.1 2012-01-13 Sammanträdesdatum 2016-12-06 Styrelsemöte för KK-stiftelsen Plats Deltagande styrelseledamöter Närvarande från kansliet KK-stiftelsen Kerstin Eliasson, ordförande Elisabet Annell

Läs mer

Arbetsordning för Karolinska Institutet Dnr: 1-599/2013. Besluts- och handläggningsordning för konsistoriet vid Karolinska Institutet Dnr: 1-953/2018

Arbetsordning för Karolinska Institutet Dnr: 1-599/2013. Besluts- och handläggningsordning för konsistoriet vid Karolinska Institutet Dnr: 1-953/2018 Arbetsordning för Karolinska Institutet Dnr: 1-599/2013 Besluts- och handläggningsordning för konsistoriet vid Karolinska Institutet Dnr: 1-953/2018 Fastställt av konsistoriet Gäller från 2019-01-01 Arbetsordning

Läs mer

Arbetsordning för styrelsen

Arbetsordning för styrelsen Arbetsordning för styrelsen Hjärt-Lungfonden Beslutad av styrelsen 2012-06-15 Innehåll 1 Styrelsens övergripande uppgifter och ansvar... 1 2 Styrelseuppdraget... 1 2.1 Allmänt... 1 2.2 Utseende av styrelseledamot,

Läs mer

Sundsvall Logistikpark AB

Sundsvall Logistikpark AB 2010-06-23 Ärendelista Sid nr 1 Sammanträdets öppnande och justering... 2 2 Godkännande av dagordning... 2 3 Föregående protokoll 2010-05-10... 2 4 Arbetsordning för styrelsen... 3 5 Attest- och utanordningsinstruktion...

Läs mer

Centrum för kommunstrategiska studier Styrelsesammanträde nr 4, 2017

Centrum för kommunstrategiska studier Styrelsesammanträde nr 4, 2017 Nr 4 år 2017 1(6) Centrum för kommunstrategiska studier Styrelsesammanträde nr 4, 2017 Datum: Närvarande Tjänstgörande ledamöter Anders Härnbro, ordförande Eva Andersson Anna Nilsson Bo Hellgren Kerstin

Läs mer

locum. I VI ÄR EN DEL AV 1 (lo) PROTOKOLL 1/16

locum. I VI ÄR EN DEL AV 1 (lo) PROTOKOLL 1/16 locum. VÄRDEN FÖR VÅRDEN PROTOKOLL 1/16 1 (lo) Närvarande: Ledamöter Paul Lindquist Lars Tunberg Yusuf Aydin Rolf Lindell Christer Grunder Sven Andersson Thomas Bengtsson Suppleanter Björn Samuelsson Mikael

Läs mer

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN VARBERG 1-16 Tid: Måndag 20 januari 2003 kl 15:00-17:00 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg Närvarande: ledamöterna ersättarna tjänstemännen Karl-Gunnar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Spinnerskan i Mark AB 2015-06-17

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Spinnerskan i Mark AB 2015-06-17 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.30 10.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Anders Andersson FP S Per-Elof Isaksson Barbro Petersson S Tommy

Läs mer

Arbetsordning för styrelse och klubbchef

Arbetsordning för styrelse och klubbchef Arbetsordning för styrelse och klubbchef Fastställd vid styrelsemöte 2015-06-01 Hammarö Golfklubb 1 Styrelsen Klubbens angelägenheter handhas av styrelsen. Den skall inom ramen för RF:s, SGF:s och dess

Läs mer

Arbetsordning för förbundsstyrelsen i Svenska Amerikansk Fotbollsförbundet ( Förbundet ) 2016

Arbetsordning för förbundsstyrelsen i Svenska Amerikansk Fotbollsförbundet ( Förbundet ) 2016 Arbetsordning för förbundsstyrelsen i Svenska Amerikansk Fotbollsförbundet ( Förbundet ) 2016 Förbundsstyrelsen har vid styrelsemötet den 2 april 2016 fastställt att detta dokument ska gälla som arbetsordning

Läs mer

Ledamöter: x Ola Persson, Ordf x Sven-Åke Svensson

Ledamöter: x Ola Persson, Ordf x Sven-Åke Svensson 1 KARLSHAMNSBOSTÄDER AB PROTOKOLL 3 FÖRSTASIDA TILL PROTOKOLL FRÅN SAMMANTRÄDE MED STYRELSEN FÖR KARLSHAMNSBOSTÄDER AB Tid: Den 24 maj 2016, kl 14.30 16.30 Plats: Karlshamnsbostäders kontor Närvarande:

Läs mer

MAH / Styrelsen Lärarrepresentanter. Studeranderepresentant. Peter Gustafsson Marie Böiers

MAH / Styrelsen Lärarrepresentanter. Studeranderepresentant. Peter Gustafsson Marie Böiers 1(3) PROTOKOLL Närvarande Ledamöter Eva Östling Ollén Regionchef Skåne, ordförande Kent Andersson Kommunalråd, vice ordförande Katarina Erlingson Regionråd Henric Kahlmeter Barn- och ungdomschef Lennart

Läs mer

Arbetsordning. Version

Arbetsordning. Version Version 1.1 2011-11-19 ALLMÄNT Denna arbetsordning har antagits av Bohusläns klätterklubbs (BKK) styrelse den 2011-11- 19. Den skall fastställas på nytt vid styrelsens första ordinarie sammanträde efter

Läs mer

STADGAR för Styrelsen för svensk brandforskning (BRANDFORSK)

STADGAR för Styrelsen för svensk brandforskning (BRANDFORSK) STADGAR för Styrelsen för svensk brandforskning (BRANDFORSK) I Uppgift 1 Brandforsk har till uppgift att samla in forskningsmedel, finansiera forsknings- och utvecklingsprojekt, samt sprida forskningsresultat.

Läs mer

ARVIKA TEKNIK AB. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2012-04-03 25

ARVIKA TEKNIK AB. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2012-04-03 25 Plats och tid Fjärrvärmeverket Lycke kl. 8.40-10.25 2012-04-03 25 Beslutande Ledamöter Anders Söderström, ordförande Lisa Levin, vice ordförande Uno Eriksson, vice ordförande Göran Andersson, ledamot Aina

Läs mer

VD är ansvarig inför styrelsen att följa budget och planer så att uppställda mål uppnås.

VD är ansvarig inför styrelsen att följa budget och planer så att uppställda mål uppnås. 1 XXXXXXXX AB VD-instruktion från styrelsen 1 Ansvar och befogenheter för verkställande direktören Denna promemoria är avsedd att klargöra arbetsfördelningen mellan styrelsen och verkställande direktören

Läs mer

Bolagspolicy. Ä garroll och a garstyrning fo r kommunens fo retag. Vision. Program. Policy. Regler. Handlingsplan

Bolagspolicy. Ä garroll och a garstyrning fo r kommunens fo retag. Vision. Program. Policy. Regler. Handlingsplan Bolagspolicy Ä garroll och a garstyrning fo r kommunens fo retag Vision Program Policy Regler Handlingsplan Riktlinjer Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Nämnd Innehåll 1. Inledning... 3 2. Ägarroll...

Läs mer

Arbetsordning Cleantech Östergötland

Arbetsordning Cleantech Östergötland Arbetsordning Cleantech Östergötland Organisationsnr: 802444-9830 1. Arbetsordning för styrelsen 2. Instruktion för verksamhetsansvarig Godkändes av styrelsen i Cleantech Östergötland (Föreningen) vid

Läs mer

Stadgar för SULF-föreningen vid Göteborgs universitet

Stadgar för SULF-föreningen vid Göteborgs universitet Stadgar för SULF-föreningen vid Göteborgs universitet Ändring av stadgarna antogs av SULF/GU:s årsmöte 2014-01-28 och fastställdes av SULF:s förbundsstyrelse XXXX-XX-XX.) Allmänna bestämmelser 1 Ändamål

Läs mer

Punkt 10: Dnr 0023/16-09 VD-instruktion Försäkrings AB Göta Lejon

Punkt 10: Dnr 0023/16-09 VD-instruktion Försäkrings AB Göta Lejon 2016-06-09 Punkt 10: Dnr 0023/16-09 VD-instruktion Försäkrings AB Göta Lejon Förslag till beslut - att anta framlagd VD-instruktion för Försäkrings AB Göta Lejon FÖRSÄKRINGS AB GÖTA LEJON VD-instruktion

Läs mer

Styrelsesammanträde för Stadsbacken AB den 3 februari 2017

Styrelsesammanträde för Stadsbacken AB den 3 februari 2017 Sammanträdesdatum Sammanträde nr 2017-02-03 2/2017 Styrelsesammanträde för Stadsbacken AB den 3 februari 2017 Sid nr 11 Sammanträdets öppnande och justering... 2 12 Godkännande av dagordning... 2 13 Föregående

Läs mer

ÄGARDIREKTIV FÖR UMEÅ UNIVERSITET HOLDING AB

ÄGARDIREKTIV FÖR UMEÅ UNIVERSITET HOLDING AB Giltighetstid: Tillsvidare Dnr: FS 1.1-1968-17 Beslutsdatum Sid 1 (5) ÄGARDIREKTIV FÖR UMEÅ UNIVERSITET HOLDING AB Föredragande Biträdande universitetsdirektör Per Ragnarsson Sammanfattning Ägardirektiven

Läs mer

Fastställande av arbetsordning för styrelsen och instruktion för verkställande direktören i Landstingshuset i Stockholm AB

Fastställande av arbetsordning för styrelsen och instruktion för verkställande direktören i Landstingshuset i Stockholm AB Landstingshuset i Stockholm AB 1 (2) Org.nr 55^477-937^ Verkställande Direktören SKRIVELSE 2015-05-13 LISAB 2015-0018 Styrelsen Fastställande av arbetsordning för styrelsen och instruktion för verkställande

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Plats Datum och tid Närvarande ledamöter Anmält förhinder Övriga närvarande Högbo Brukshotell torsdag den 30 september Peter Samuelsson, styrelseordförande

Läs mer

Stadgar för Samhällsvetarsektionen

Stadgar för Samhällsvetarsektionen Stadgar för Samhällsvetarsektionen Antagna av Samhällsvetarsektionens Stormöte 2013-05-22 Fastställda av Umeå Studentkårs Fullmäktige 2013-09-25 Kap. 1 Ändamål 1 Samhällsvetarsektionen (hädanefter sektionen)

Läs mer

Styrelsemöte för KK-stiftelsen

Styrelsemöte för KK-stiftelsen KKS6000 v3.1 2012-01-13 Sammanträdesdatum Diarienummer 2018-04-10 20180044 Styrelsemöte för KK-stiftelsen Plats Birger Jarlsgatan 16 Deltagande styrelseledamöter Närvarande från kansliet Övriga deltagare

Läs mer