Samverkansforum för Närsjukvården Luleå/Boden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Samverkansforum för Närsjukvården Luleå/Boden"

Transkript

1 1(5) Protokoll Samverkansforum för Närsjukvården Luleå/Boden Tid och plats Fredag 13 mars 2015 konferenscentrum rum 2-3, Sunderby sjukhus Ulf Bergman Närsjukvårdschef Åsa Hällström, Verksamhetsutvecklare Peter Johansson NLF Marianne Engberg Kommunal Lena Vikberg, Kommunal Jenny Kostet HR partner Närvarande Ulla Keinström Vårdförbundet Hans-Erik Grönberg SACO Per Vestin Vision Anette Karlström SACO Robert Svartholm NLF Annika Lindman, Vision För kännedom Stina Ek Folkesdotter, Vårdförbundet Ärenden 1 Formalia Justerare blir jämte Ordföranden Ulla Keinström, Peter Johansson, Anette Karlström, Marianne Engberg och Annika Lindman. Nya deltagare är Annika Lindman från Vision och Lena Vikberg från Kommunal Säkerhet Brandskydd: Arbetet fortsätter med att byta ut sprinklerhuvuden på sjukhuset. Nu är alla bytta ovanför medicinteknisk utrustning. Fastigheter: Arbete pågår med snart koppla in ett till reservkraftsaggregat, det finns ett kritiskt tillfälle vid inkoppling som kan göra hela sjukhuset strömlöst. Det har varit problem med att skadedjur, sorkar, har tagit sig in på sjukhuset och det vid huvudentrén, arbete pågår för att blir kvitt detta. Skyltar på engelska har nu blivit uppsatta vid huvudentrén för att hänvisa patienter till akutmottagningen nattetid. Kris och katastrof: Det har genomförts en övning i Boden gällande social händelse, brand på flyktingboende. Det har även genomförts övning med Luleå kommun vid händelse av fjärrvärmeavbrott. IT-säkerhet: Vid driftstopp av nätverk 4 mars var inte all berörd personal informerad och vissa telefonnummer hade inte fungerat. Brottslighet: Det finns ett pågående fall där en person trakasserar en familj genom att ringa 1177 och uppge deras telefonnummer vilket resulterar i att flera uppringningar per dag. Hotbrev fortsätter att skickas till en distriktsläkare i Boden och de som är

2 2(5) involverade får även de hotbreven. Polisen kan i dagsläget inte göra något då IP-adressen är i utlandet. Inbrottförsök har skett mot restaurangen. Receptionens personal har blivit hotade av en personal anställd hos ISS. Projektet med för kameror på plan 2 har startat Handlingsplanen för Luleå Bodens Närsjukvård 2015 Handlingsplanen är utskickad och Kommunal har förslag på ändringar som lämnas till Åsa Hällström som även tar emot förslag på ändringar ifall det finns. Handlingsplanen fastställs vid nästa möte Ekonomisk handlingsplan I den ekonomiska handlingsplanen finns uppdrag för primärvården att balansera budgeten för den kapiterade delen. Risk- och konsekvensanalys pågår för sommarens sammanslagningar. Från samhället finns oro om en stängning av Råneå HC, men det är inte aktuellt. Primärvården har problem att rekrytera och behålla distriktsläkare som är en stor anledning till dessa sammanslagningar. Översyn av öppenvårdspsykiatrins organisation ses över för att öka samarbetet med primärvården genom att utlokalisera öppenvården till hälsocentralerna utan att ändra i beställningen. Distriktsarbetsterapeuternas organisation ses över för att eventuellt centraliseras. Detsamma gäller för öppenvårdsrehab som även de kan centraliseras på sjukhuset. När det gäller strukturförändringar så innebär en stängning av filialen i Harads att Björknäs får sänkta kostnader. Stängning av jourcentral i Boden prövas under sommaren. Samarbete med Luleå kommun sker för att se över vart framtidens hälsocentraler skall finnas, då Luleå har flera projekt på nya bostadsområden och utvidgning av befintliga som kan leda till att lokalisering av hälsocentraler kan flyttas för att bättre passa vart befolkningen bor. NLF undrar om sommarsammanslagningar av hälsocentraler verkligen lönar sig då det oftast går ner i halv bemanning på sommaren. Ulf Bergman svarar att det kan vara en olägenhet att hålla vissa hälsocentraler stängda, men att de beräkningar som är gjorda visar på 2,2-2,4 miljoners besparing på sammanslagningarna under sommaren och ytterliga mer besparing vid stängning av filial i Harads samt sommarstängning av jourcentral i Boden. Den nya patientlagen och patienters rättighet att söka vård även på andra hälsocentraler än där de är listade tas upp och om det ska tillämpas fullt ut sätts hela vårt ersättningssystem ur spel som grundar sig på var patienterna är listade.

3 3(5) 5 19 Arbetsmiljön för läkare inom specialistsjukvårdens jourer När det gäller arbetsmiljöansvar för jourerna har diskussion förts och NLF kommer att kallas till diskussionsmöte med Mattias Morin, Suzanne Wendahl och Kristina Myhr Eriksson för att diskutera igenom frågan. I dagsläget är Kristina Myhr Eriksson, verksamhetschef internmedicin/geriatrik ansvarig för bakjourerna och Mattias Morin, verksamhetschef för akuta omhändertagandet ansvarig för samjourerna Åtgärder angående vårdplatsläget Informationsbrev utskickat från Ulf Bergman till de anställda angående de åtgärder som genomförs för att förbättra vårdplatsläget och bemanningen. Närsjukvården har genom avtal med Piteå närsjukvård tre vårdplatser på Piteå älvdals sjukhus att disponera för patienter boendes i Luleå Boden. NLF påtalar att det har varit besvärligt kring dessa platser att Piteå hävdar att de har fullt. NLF påtalar att problem uppstår även när Kalix går upp i stabsläge och dirigerar om ambulanser mot andra sjukhus. Det är viktigt att när problem uppstår att meddela detta så att det kan åtgärdas. Det är även viktigt att flytta patienter till dessa platser under dagtid för att inte belasta transportorganisationen på kvällar. Närsjukvården Luleå Bodens stab kommer utefter förmåga och kompetens att arbeta i vården i sommar. Inskolning skall ske och det ska vara på arbetsplatser som de anställda är väl förtrogna med för att inte riskera patientsäkerheten. Vårdförbundet ställer frågan om hur arbetsgivaren tänkt sig utifrån introduktion och patientsäkerhet eftersom flertalet av stabspersonal inte tjänstgjort kliniskt på länge. Översyn av överbeläggningsrutinen sker och bör fastställas inom snar framtid. Annons är ute för vårdplatskoordinatorer för att kunna utöka denna funktion. Arbete med att se över nattförmåner pågår. Sjuksköterskestudenter termin 5 och 6 uppvaktas från arbetsgivaren genom olika arrangemang och i framtiden planeras att även rikta sig om termin 4 då det framkommit att studenterna bestämmer sig tidigt vad de ska göra efter examen. Samverkan med kommunerna om utskrivningsklara intensifieras och kommunerna är skyldiga att ta hem de patienter som är färdigbehandlade. I dagsläget skickas sjuka patienter hem medan de färdigbehandlade stannar kvar på sjukhuset.

4 4(5) 7 19 Organisationen inom somatisk specialistsjukvård Vid omorganisationen som trädde i kraft 2014 så delades två stora verksamhetsområden upp och tillsammans med psykiatrin och akuta omhändertagandet blev det 7 verksamhetsområden på Sunderby sjukhus. Efter första året så ser arbetsgivaren inga anledningar att göra några större förändringar. NLF påtalar att uppsplittringen blev kännbar när gemensamma områden fanns mellan de nya verksamheterna och att kommunikationen inte hängde med i den nya organisationen. NLF har farhågor att den gemensamma journalen för hjärt- och internmedicin skall delas upp då det framkommit att det är svårt att göra en vettig ekonomisk uppföljning när journalerna är sammanslagna. Arbetsgivaren meddelar att VAS är ett journalsystem med fokus på patienter och som arbetsverktyg för de anställda, i sista hand ett uppföljningsverktyg. Så delning av journaler skall inte genomföras enbart för att underlätta uppföljning. SACO framför att i den nya organisationen så upplever de att vid samverkan med rehabiliteringsmedicin så läggs färdiga förslag fram utan att fackförbundet har fått vara med i processen fram till färdigt förslag. De vill vara med i arbetsprocesserna för att kunna vara delaktiga och påverka inte att endast godkänna färdiga förslag. Som exempel tar de upp frågan om att klinikansluta arbetsterapeuter och sjukgymnaster till rehabiliteringsmedicin som de också motsätter sig till, där de har presenterats ett färdigt förslag och inte deltagit i processen. Arbetsgivaren anser att ur ett vårdperspektiv är klinikanslutning av arbetsterapeuter och sjukgymnaster en bra åtgärd och att förhandling sker på denna nivå medan utredning sker på verksamhetsnivå. Förslag från Vision om att personalchef går igenom samverkansavtalet för verksamhetscheferna då det vid dagens möte framkommer från samtliga fackförbund liknande problem och upplevelser kring samverkan på verksamhetsnivå Utvecklingssjuksköterska Vid föregående möte informerade Katarina Johansson om patientnära karriär och kompetensstege för sjuksköterskor. Som del i det arbetet har arbetsgivaren som avsikt att införa utvecklingssjuksköterskor som befattning på avdelningar och mottagningar. Det är i steg 5 på kompetensstegen som denna befattning inryms. Syftet är att stärka omvårdnaden som viktig del i vården, stärka utvecklingen och även enhetschefens utvecklings- och förändringsarbete, samt möjlighet att behålla kompetensen på enheterna istället för att de ska försvinna i olika projekt. Tanken är att utvecklingssjuksköterskan är underställd enhetschefen och arbetar cirka 50 % kliniskt och 50 % administrativt. Formella krav på utbildning på mastersnivå. Uppdragsbeskrivning ska säkerställa rollerna för enhetschef och utvecklingssjuksköterska.

5 5(5) 9 19 Bemanningsplanering Det finns nu ett förslag till förändring i schemaplaneringen i specialistsjukvården. När TimeCare infördes var det som ett önskeschema där 80 % av schemat skulle gå igenom. Idag är det inte lika lätt och det tar väldigt mycket tid med diffning för alla parter. TimeCare idag är ett bemanningsverktyg och förslaget som finns nu är att istället för 5 veckors schema läggs ett 10 eller 15 veckors schema där de anställda har det som grund för kommande schemaperioder med möjlighet att lägga veto på viss del av schemat. Det finns både för- och nackdelar med denna modell men det ger möjlighet till ett drägligt schema för alla och bra bemanning för patientsäkerheten. Förslaget finns nu hos schemagruppen som är representerade av hela länet. Mötestider /4, 8/5, 5/6 kl. 09,30-12,00 Luleå den / 2015 Ulf Bergman Närsjukvårdchef Justeras Marianne Engberg, Kommunal Annika Lindman,Vision Peter Johansson, NLF Annette Karlström, SACO Ulla Keinström, Vårdförbundet

MBL 19 information till samverkansforum för närsjukvården Luleå Boden

MBL 19 information till samverkansforum för närsjukvården Luleå Boden 1(5) Protokoll MBL 19 information till samverkansforum för närsjukvården Luleå Boden Tid och plats Fredagen 9 maj 2014 08.00 12.00 IVAs konferensrum Sunderby sjukhus Ulf Bergman, närsjukvårdschef Camilla

Läs mer

Närsjukvården utvecklings och samverkansforum Luleå Boden

Närsjukvården utvecklings och samverkansforum Luleå Boden 1(5) Protokoll Närsjukvården utvecklings och samverkansforum Luleå Boden Tid och plats 22 april 9.30-12.00 konferenscentrum rum 1, Sunderby sjukhus Katarina Johansson, bitr närsjukvårdschef Kristina Myhr

Läs mer

Närsjukvården utvecklings och samverkansforum Luleå Boden

Närsjukvården utvecklings och samverkansforum Luleå Boden 1(6) Protokoll Närsjukvården utvecklings och samverkansforum Luleå Boden Tid och plats Fredag 11 november 2016 9.30-12.00 konferenscentrum rum 1, Sunderby sjukhus Kristina Myhr Eriksson, närsjukvårdschef

Läs mer

Samverkansforum för Närsjukvården Luleå/Boden

Samverkansforum för Närsjukvården Luleå/Boden 1(6) Protokoll Samverkansforum för Närsjukvården Luleå/Boden Tid och plats Fredag den 5:e september 2014 kl 09.00 konferenscentrum rum 1 Ulf Bergman närsjukvårdschef Per Vågström, bitr närsjukvårdschef

Läs mer

Närsjukvårdens utvecklings- och samverkansforum Luleå Boden

Närsjukvårdens utvecklings- och samverkansforum Luleå Boden Redovisande dokument Protokoll Sida 1 (6) Närsjukvårdens utvecklings- och samverkansforum Luleå Boden 180115 Tid och plats 2018-01-15, 9.00-10.00, Konferenscentrum rum 1, Sunderby sjukhus Deltagare Katarina

Läs mer

MBL 19 information till samverkansforum för närsjukvården Luleå Boden

MBL 19 information till samverkansforum för närsjukvården Luleå Boden 1(5) Protokoll MBL 19 information till samverkansforum för närsjukvården Luleå Boden Tid och plats Fredagen 28 mars 2014 10.00 12.00 Geriatrikmottagningens konferensrum Ulf Bergman, närsjukvårdschef Camilla

Läs mer

Närsjukvårdens utvecklings- och samverkansforum Luleå Boden

Närsjukvårdens utvecklings- och samverkansforum Luleå Boden Redovisande dokument Protokoll Sida 1 (6) Närsjukvårdens utvecklings- och samverkansforum Luleå Boden 180103 Tid och plats 2018-01-03, 9.00-10.00, Konferenscentrum rum 1, Sunderby sjukhus Deltagare Katarina

Läs mer

Samverkansforum för Närsjukvården Luleå/Boden

Samverkansforum för Närsjukvården Luleå/Boden 1(5) Protokoll Samverkansforum för Närsjukvården Luleå/Boden Tid och plats Fredag den 3 oktober 2014 kl 10.00 konferenscentrum rum 1 Ulf Bergman närsjukvårdschef Per Vågström, bitr närsjukvårdschef Camilla

Läs mer

Närsjukvården utvecklings och samverkansforum Luleå Boden

Närsjukvården utvecklings och samverkansforum Luleå Boden 1(5) Protokoll Närsjukvården utvecklings och samverkansforum Luleå Boden Tid och plats Fredag 2 september 2016 9.30-12.00 konferenscentrum rum 1, Sunderby sjukhus Kristina Myhr Eriksson, närsjukvårdschef

Läs mer

Närsjukvårdens utvecklings- och samverkansforum Luleå Boden

Närsjukvårdens utvecklings- och samverkansforum Luleå Boden Redovisande dokument Protokoll Sida 1 (9) Närsjukvårdens utvecklings- och samverkansforum Luleå Boden 180413 Tid och plats 2018-04-13, 9.30-12.00, Konferenscentrum rum 1, Sunderby sjukhus Deltagare Katarina

Läs mer

Samverkan för Närsjukvården Luleå/Boden

Samverkan för Närsjukvården Luleå/Boden 1(5) Protokoll Samverkan för Närsjukvården Luleå/Boden Tid och plats Fredag den 29 januari 2016 0930-1200 patienthotellet plan 5 Ulf Bergman, Närsjukvårdschef Katarina Johansson, biträdande Närsjukvårdschef

Läs mer

Samverkansforum för Närsjukvården Luleå/Boden

Samverkansforum för Närsjukvården Luleå/Boden 1(10) Protokoll Samverkansforum för Närsjukvården Luleå/Boden Tid och plats Fredag 18 september 2015, kl. 10.00 17.00 Sunderby sjukhus Patienthotellet plan 5 Ulf Bergman, närsjukvårdschef Katarina Johansson,

Läs mer

Samverkansforum för Närsjukvården Luleå/Boden

Samverkansforum för Närsjukvården Luleå/Boden 1(7) Protokoll Samverkansforum för Närsjukvården Luleå/Boden Tid och plats Fredag 11 december 2015, kl 09.30-12.00 Sunderby sjukhus Patienthotellet plan 6 Ulf Bergman, närsjukvårdschef Åsa Hällström, verksamhetsutvecklare

Läs mer

Rutin för styrning av vårdplatser Sunderby sjukhus

Rutin för styrning av vårdplatser Sunderby sjukhus Styrande rutindokument Rutin Sida 1 (9) Rutin för styrning av vårdplatser Sunderby sjukhus Syfte Ett stöd för verksamheten för att hantera inkommande patienter till slutenvård på ett patientsäkert sätt

Läs mer

Presskonferens. 18 maj 2015. Medverkande: Landstingsråden Maria Stenberg (S), Agneta Granström (MP), Glenn Berggård (V), Anders Öberg (S)

Presskonferens. 18 maj 2015. Medverkande: Landstingsråden Maria Stenberg (S), Agneta Granström (MP), Glenn Berggård (V), Anders Öberg (S) Presskonferens 18 maj 2015 Medverkande: Landstingsråden Maria Stenberg (S), Agneta Granström (MP), Glenn Berggård (V), Anders Öberg (S) Landstingsdirektör Hans Rönnkvist Åtgärder för en ekonomi i balans

Läs mer

Samverkansmöte enligt MBL 19 Centrum för akut omhändertagande,sy. 1 Närvaro och val av justerare

Samverkansmöte enligt MBL 19 Centrum för akut omhändertagande,sy. 1 Närvaro och val av justerare Protokoll Samverkansmöte enligt MBL 19 Centrum för akut omhändertagande,sy Tid och plats Onsdag 22 oktober 2014, Kl 09:00-12:00, 2-3:an konfcentra SY Margareta Isaksson-Drugge, Vårdförbundet Håkan Sundberg,

Läs mer

Månadsrapport oktober 2017

Månadsrapport oktober 2017 Redovisande dokument Rapport Sida 1 (12 Månadsrapport oktober 2017 Sida 2 (12) Innehållsförteckning Ekonomi... 3 Periodens resultat och prognosbedömning... 3 Periodens intäkter och kostnader... 4 Verksamhetens

Läs mer

Bakgrund Inspektionen för vård och omsorg har under veckorna 24 och 25 granskat följande sjukhus inom Stockholms län:

Bakgrund Inspektionen för vård och omsorg har under veckorna 24 och 25 granskat följande sjukhus inom Stockholms län: Tg1 2013 v 2.1 BESLUT 2013-07-02 Dnr 8.5-28479/2013-1 1(6) Regionala tillsynsavdelningen Öst Astrid Hessling astrid.hessling@ivo.se Danderyds Sjukhus AB Chefläkaren 182 88 Stockholm Den 1 juni 2013 tog

Läs mer

Ledningsrapport april 2018

Ledningsrapport april 2018 Periodens resultat är + 54 mnkr, en positiv avvikelse mot budget med 56 mnkr men en försämring med 36 mnkr jmf föregående år. Nettokostnaderna har ökat med 3,3 procent jämfört med samma period föregående

Läs mer

Central samverkan, Lasarettet i Ystad

Central samverkan, Lasarettet i Ystad PROTOKOLL nr 2 Sjukhusledning Matz Widerström Sjukhuschef Carina Ekstedt Chefsekreterare 10-13 Datum 2013-02-04 Dnr 130204 Dok ID 130204 Protokoll central samverkan nr 2.doc Central samverkan, Lasarettet

Läs mer

Utbildningsdag landstingsfullmäktige 17 oktober Nya organisationen vad är nytt?

Utbildningsdag landstingsfullmäktige 17 oktober Nya organisationen vad är nytt? Utbildningsdag landstingsfullmäktige 17 oktober 2013 Nya organisationen vad är nytt? Hans Rönnkvist, biträdande landstingsdirektör Innehåll - Styr- och ledningsmodell - Varför omorganiserar landstinget?

Läs mer

Motion 2017:5 av Håkan Jörnehed (V) m.fl. om kortare arbetstid i vården 19 LS

Motion 2017:5 av Håkan Jörnehed (V) m.fl. om kortare arbetstid i vården 19 LS Motion 2017:5 av Håkan Jörnehed (V) m.fl. om kortare arbetstid i vården 19 LS 2017-0342 1 (3) Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2017-11-01 LS 2017-0342 Landstingsstyrelsen Motion 2017:5 av Håkan Jörnehed

Läs mer

SOMMAREN 2012 En undersökning om bemanningssituationen och dess konsekvenser

SOMMAREN 2012 En undersökning om bemanningssituationen och dess konsekvenser SOMMAREN 2012 En undersökning om bemanningssituationen och dess konsekvenser 2012-09-06 Martin Östberg 2 (8) Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 4 2 Genomförande... 5 3 Bemanningssituationen under

Läs mer

Motion 2017:5 av Håkan Jörnehed (V) m.fl. om kortare arbetstid i vården

Motion 2017:5 av Håkan Jörnehed (V) m.fl. om kortare arbetstid i vården TJÄNSTEUTLÅTANDE Stockholms låns landsting g o k t o b e r 2 0 1 7 s förvaltning LSF Kansli Lena Halvardson Rensfelt s personalutskott Motion 2017:5 av Håkan Jörnehed (V) m.fl. om kortare arbetstid i vården

Läs mer

Framtidens Hälso- och sjukvård. Målbild

Framtidens Hälso- och sjukvård. Målbild 1 Framtidens Hälso- och sjukvård Målbild 2015-10-14 2 Aktuella uppdrag till LD Utreda dagakuten i Karlshamn Beskriva en arbetsfördelning mellan Karlshamn och Karlskrona Ta fram en 10-årig investeringsplan

Läs mer

Överbeläggningsplan för somatisk slutenvård i Region Kronoberg Gäller för: Kirurgi- kvinno- och barncentrum, Medicin- och akutcentrum

Överbeläggningsplan för somatisk slutenvård i Region Kronoberg Gäller för: Kirurgi- kvinno- och barncentrum, Medicin- och akutcentrum Riktlinje Process: 3.0.3 RGK Organisera Område: Administrativt stöd Giltig fr.o.m: 2018-06-11 Faktaägare: Madelene Johannisson, vårdplatskoordinatorer Medicin- och akutcentrum Fastställd av: Per-Henrik

Läs mer

NLL Norrbottens läns landsting 2014

NLL Norrbottens läns landsting 2014 NLL-2014-01 Norrbottens läns landsting 2014 Norrbotten ett län i förändring Industri med skog och malm som råvarubas Forskning och utbildning i världsklass Nya branscher breddar näringslivet (Facebookhallar)

Läs mer

Bild- och funktionsmedicin

Bild- och funktionsmedicin Informerande dokument Information Sida 1 (5) Bild- och funktionsmedicin Division Länssjukvård Välkommen till Bild- och funktionsmedicin, Region Norrbotten 2018-08-09 Maria Bergkvist Annika Oja Sida 2 (5)

Läs mer

Ledningsrapport januari 2018

Ledningsrapport januari 2018 Periodens resultat är + 32 mkr, en positiv avvikelse mot budget med 8 mkr. Nettokostnaderna har ökat med 5,3% jämfört med samma period föregående år. Periodens nettokostnaderna är 16 mkr lägre än budget.

Läs mer

Månadsrapport mars 2017 Region Norrbotten

Månadsrapport mars 2017 Region Norrbotten Redovisande dokument Rapport Sida 1 (10 Månadsrapport mars 2017 Region Norrbotten Sida 2 (10) Innehållsförteckning Ekonomi... 3 Verksamhetens intäkter... 3 Verksamhetens kostnader... 4 Personalkostnader...

Läs mer

Samverkansgrupp för Psykiatrin i Halland

Samverkansgrupp för Psykiatrin i Halland Protokoll Sammanträdesdatum 2015-06-03 Samverkansgrupp för Psykiatrin i Halland Tid: 3 juni 2015, kl 09.30 12.00 Plats: Trådgården, Psykiatristaben Varberg Närvarande: Ove Larsson Ordförande Ann-Sophie

Läs mer

Palliativ vård, uppföljning. Landstinget i Halland. Revisionsrapport. Mars 2011. Christel Eriksson, certifierad kommunal revisor

Palliativ vård, uppföljning. Landstinget i Halland. Revisionsrapport. Mars 2011. Christel Eriksson, certifierad kommunal revisor Palliativ vård, uppföljning Landstinget i Halland Revisionsrapport Mars 2011 Christel Eriksson, certifierad kommunal revisor Innehåll Sammanfattning... 3 Bakgrund... 4 Metod och genomförande... 4 Granskningsresultat...

Läs mer

Så fungerar S:t Göranmodellen. Poängen ger dig inflytande över dina arbetstider och din lön. 1,0p. 0,6p

Så fungerar S:t Göranmodellen. Poängen ger dig inflytande över dina arbetstider och din lön. 1,0p. 0,6p Så fungerar S:t Göranmodellen Poängen ger dig inflytande över dina arbetstider och din lön 0,5p 1,5p 1,0p 0,6p Vad är S:t Göranmodellen? S:t Göranmodellen är ett lokalt kollektivavtal om arbetstidsförläggning

Läs mer

Remissvar. Framtidens hälso- och sjukvård i Norrbotten Hot, möjligheter och vägval inför år 2020.

Remissvar. Framtidens hälso- och sjukvård i Norrbotten Hot, möjligheter och vägval inför år 2020. Remissvar Framtidens hälso- och sjukvård i Norrbotten Hot, möjligheter och vägval inför år 2020. 1 Vid remisstidens utgång hade det kommit in 32 svar med följande fördelning på olika svarslämnare: Kommuner

Läs mer

Välkommen till Intensivvårdsavdelning 57 Sunderby Sjukhus

Välkommen till Intensivvårdsavdelning 57 Sunderby Sjukhus Välkommen till Intensivvårdsavdelning 57 Sunderby Sjukhus Till dig som gör din verksamhetsförlagda utbildning (VFU) hos oss! Informerande dokument Information Sida 2 (6) Allmän information om vårt sjukhus

Läs mer

Välkommen till (här skriver ni enhetens namn)

Välkommen till (här skriver ni enhetens namn) Informerande dokument Information Sida 1 (5) Välkommen till (här skriver ni enhetens namn) Till dig som gör din verksamhetsförlagda utbildning(vfu) hos oss! 2019-02-06 Kerstin Rahkola Kerstin Rahkola Sida

Läs mer

Ledningsrapport september 2018

Ledningsrapport september 2018 Periodens resultat är + 243 mnkr, en positiv avvikelse mot budget med 117 mnkr men en försämring med 40 mnkr jmf föregående år. Nettokostnaderna har ökat med 3,1 procent jämfört med samma period föregående

Läs mer

TEXT HELENA MIRSCH FOTO MARIA ÅSÉN VÅRDFOKUS. NUMMER ETT 2014

TEXT HELENA MIRSCH FOTO MARIA ÅSÉN VÅRDFOKUS. NUMMER ETT 2014 Arvidsjaur. Inte långt från polcirkeln är ambitionen stor att ge högklassig vård, trots svåra villkor. Men det var här hela vårdcentralen polisanmäldes för svartkassa. Trots att de bara ville att invånarna

Läs mer

DEN 22 MARS 2018 PLANERING INFÖR UTSKRIVNING PÅ LÖRDAG OCH SÖNDAG IDENTIFIERADE RISKER MED NYTT ARBETSSÄTT

DEN 22 MARS 2018 PLANERING INFÖR UTSKRIVNING PÅ LÖRDAG OCH SÖNDAG IDENTIFIERADE RISKER MED NYTT ARBETSSÄTT DEN 22 MARS 2018 PLANERING INFÖR UTSKRIVNING PÅ LÖRDAG OCH SÖNDAG IDENTIFIERADE RISKER MED NYTT ARBETSSÄTT Tillfällig uppdragsgrupp i Närvårdssamverkan Södra Älvsborg angående samverkan vid utskrivning

Läs mer

Ledningsrapport augusti 2017

Ledningsrapport augusti 2017 Periodens resultat är + 294 mkr, en positiv avvikelse mot budget med 100 mkr. Nettokostnaderna har ökat med 1,6 % jämfört med samma period föregående år vilket är lägre 78 mkr lägre än budget. Regionens

Läs mer

Förslag på en ny modern Psykiatri

Förslag på en ny modern Psykiatri 1(5) Förslag på en ny modern Psykiatri Bakgrund Område Psykiatri i Region Jämtland Härjedalen har under 2018 genomlysts i syfte att föreslå förändringar för en mer jämlik och effektiv vård för länets medborgare.

Läs mer

Ledningsrapport december 2017

Ledningsrapport december 2017 Periodens resultat är + 302 mkr, en negativ avvikelse mot budget med 10 mkr. Nettokostnaderna har ökat med 1,5 % jämfört med samma period föregående år vilket är 56 mkr högre än budget. Divisionerna redovisar

Läs mer

Politisk samverkansberedning Kommun - Landsting Vansbro MINNESANTECKNINGAR

Politisk samverkansberedning Kommun - Landsting Vansbro MINNESANTECKNINGAR Politisk samverkansberedning Kommun - Landsting Vansbro MINNESANTECKNINGAR Dag Måndagen den 16 november 2015 Tid Kl. 9:00-11:00 Plats Vansbrorummet, Medborgarhuset Närvarande Torsten Larsson kd Kommunstyrelsen

Läs mer

Reducerad öppettid på akutmottagningen Alingsås lasarett

Reducerad öppettid på akutmottagningen Alingsås lasarett Kliniken för akutmottagning och administration 2016-05-18 Christina Nyström Dnr AL-95-2016 Verksamhetschef Reducerad öppettid på akutmottagningen Alingsås lasarett Bakgrund På grund av sjukhusets allvarliga

Läs mer

Ledningsrapport december 2018

Ledningsrapport december 2018 Resultat före finansnetto är +220 mnkr vilket är 94 mnkr bättre än budget och 59 mnkr sämre än föregående år. Finansnettot är negativt med 70 mnkr vilket helt beror på orealiserad värdereglering av pensionsportföljen

Läs mer

PIF. Nacka öppenvårdsmottagning. - Telefontillgänglighet

PIF. Nacka öppenvårdsmottagning. - Telefontillgänglighet PIF - Telefontillgänglighet Nacka öppenvårdsmottagning Ett arbete gjort av: Jonny Larsson, Marie Haking, Helena Ruokonen-Johansson, Lena Thörner, Karin Wohlmer Tel: 08-718 66 00 Telefontillgänglighet på

Läs mer

Vad händer när socialdemokraterna vinner valet 2014?

Vad händer när socialdemokraterna vinner valet 2014? Sjukvårdsvalet 2014 Vad händer när socialdemokraterna vinner valet 2014? Vi kommer omgående att häva anställningsstopp, och sätta stopp för nedskärningarna och ogenomtänkta omorganisationer. Vårdkrisen

Läs mer

Samverkansgrupp för Psykiatrin i Halland

Samverkansgrupp för Psykiatrin i Halland Protokoll Sammanträdesdatum 2014-10-23 Samverkansgrupp för Psykiatrin i Halland Tid: 23 oktober 2014, kl 10.00 12.00 Plats: Rödskär, Hallands Sjukhus Varberg Närvarande: Ann-Sophie Svedhem, Ordförande,

Läs mer

Patientråd Sunderby sjukhus

Patientråd Sunderby sjukhus 1(6) Protokoll Patientråd Sunderby sjukhus Tid och plats Fredag den 27 januari 2016 kl.9.30 12.00, Hotell Vistet, Sunderby sjukhus Katarina Johansson, Närsjukvård Camilla Lindbäck, Närsjukvård Elly Granlund

Läs mer

Områdeschef Hälso- och sjukvård, ordförande. Områdeschef Förebyggande/Kvalitet/Utredning, Verksamhetsutvecklare, ordförande

Områdeschef Hälso- och sjukvård, ordförande. Områdeschef Förebyggande/Kvalitet/Utredning, Verksamhetsutvecklare, ordförande Protokoll LSG 2016-02-02 Ärende: Lokal samverkansgrupp/skyddskommitté Sektor Äldreomsorg samt Hälso- och sjukvård. Tid: 2016-02-02, kl. 13-15 Plats: Hörnrummet, två trappor upp, Förstamajgatan 2A Ledamöter:

Läs mer

Motion: Personalpolicyn bör ge möjlighet till samvetsfrihet

Motion: Personalpolicyn bör ge möjlighet till samvetsfrihet 2015-01-20 Regionledningskontoret Motion: Personalpolicyn bör ge möjlighet till samvetsfrihet Landstingsstyrelsens skrivelse till Regionfullmäktige Yttrande från Hälso- och sjukvårdsutskottet Jönköping

Läs mer

Tidig planering för säker och trygg vård i sommar

Tidig planering för säker och trygg vård i sommar PM 2015-04-17 1 (5) Sommarplaneringen i vården 2015 Tidig planering för säker och trygg vård i sommar För att få en bild av hur planeringen av vården och bemanningen av vårdpersonal ser ut inför sommaren

Läs mer

BESLUT. inspektionenförvård och omsorg Dnr / (5)

BESLUT. inspektionenförvård och omsorg Dnr / (5) TgK1 2017v 1.2 gamma,a. _ gmwwa&,-:szgavw~ w, BESLUT inspektionenförvård och omsorg 2017 11-08 Dnr 8.5-8459/2017-10 1(5) Ert dnr STS-2017-084 Södertälje Sjukhus AB Chefläkaren 152 86 SÖDERTÄLJE Vårdgivare

Läs mer

Toftaholms Herrgård, Lagan. Ulla Blomquist, SKTF Ingrid Holmén, Kommunal Lisbeth Larsson, SACO

Toftaholms Herrgård, Lagan. Ulla Blomquist, SKTF Ingrid Holmén, Kommunal Lisbeth Larsson, SACO LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN I HYLTE 13-25 Tid: 2003-02-25 kl. 13:30 14:35 Plats: Närvarande: Ledamöter Toftaholms Herrgård, Lagan Tom Barkström, ordf. (c) Kristina Johansson, vice

Läs mer

MÖTE SAMVERKAN NÄRSJUKVÅRD OCH KOMMUN I GÄLLIVARE

MÖTE SAMVERKAN NÄRSJUKVÅRD OCH KOMMUN I GÄLLIVARE MÖTE SAMVERKAN NÄRSJUKVÅRD OCH KOMMUN I GÄLLIVARE 2014-09- 11 Meddixgrupp Samverkan närsjukvård och kommun på enhetschefsnivå Möte Samverkan närsjukvård och kommun i Gällivare DELTAGARE Gällivare kommun

Läs mer

Nätverksträff för medicinska sekreterare Visionshuset i Stockholm.

Nätverksträff för medicinska sekreterare Visionshuset i Stockholm. Nätverksträff för medicinska sekreterare 2016-10-12--13 Dag 1 Landet runt med Tidningen Vision Visionshuset i Stockholm. De tre frågorna från Tidningen Vision gicks igenom och besvarades av de olika landstingen

Läs mer

Kvalitets- och Patientsäkerhetsberättelse 2015

Kvalitets- och Patientsäkerhetsberättelse 2015 VO Vårdnära administration och service 2016-03-20 1 (6) Kvalitets- och Patientsäkerhetsberättelse 2015 VO Vårdnära administration och service Södertälje Sjukhus AB 152 86 Södertälje Organisationsnr: 556775-9922

Läs mer

Huvudslutsats i närsjukvårdsutredningen: inte långsiktigt hållbart

Huvudslutsats i närsjukvårdsutredningen: inte långsiktigt hållbart Bakgrund/syfte Huvudslutsats i närsjukvårdsutredningen: Nuvarande hälso- och sjukvårdssystem i Norrbotten är inte långsiktigt hållbart avseende: Att trygga en god vård till en allt äldre befolkning med

Läs mer

Ledningsrapport mars 2017

Ledningsrapport mars 2017 Periodens resultat är + 54 mkr, en positiv avvikelse mot budget med 14mkr. Nettokostnaderna är 2,2 % högre än samma period föregående år men ca 1,4 % lägre än budget (27 mkr). Divisionerna redovisar ett

Läs mer

Uppföljning - En plan för att bättre tillgodose äldres behov av vård Sofia Hartz

Uppföljning - En plan för att bättre tillgodose äldres behov av vård Sofia Hartz Uppföljning - En plan för att bättre tillgodose äldres behov av vård 181030 - Sofia Hartz Utgångsläge Utvärdering men kort tid Lagen om samverkan Vad är vad? Pågående arbete Förändring återbesök på akutmottagningarna

Läs mer

Arbeta på Södersjukhuset vårdens kanske trevligaste arbetsplats.

Arbeta på Södersjukhuset vårdens kanske trevligaste arbetsplats. Arbeta på Södersjukhuset vårdens kanske trevligaste arbetsplats. Välkommen till en av vårdens trevligaste arbetsplatser. Med cirka 4300 anställda är Södersjukhuset Södermalms största arbetsplats. Vi är

Läs mer

Några aspekter uppföljning av hälso- och sjukvård sommaren 2016

Några aspekter uppföljning av hälso- och sjukvård sommaren 2016 Några aspekter uppföljning av hälso- och sjukvård sommaren 2016 Det har gått bra, men det har varit ansträngt eller mycket ansträngt inom flera av Region JH:s verksamheter. Vi är tacksamma för gott samarbete

Läs mer

Samverkansgrupp för Psykiatrin i Halland

Samverkansgrupp för Psykiatrin i Halland Protokoll Sammanträdesdatum 2015-01-15 Samverkansgrupp för Psykiatrin i Halland Tid: 15 januari 2015, kl 09.15 12.00 Plats: Rödskär, Hallands Sjukhus Varberg Närvarande: Eva Osvald-Gustafsson Ordförande

Läs mer

Division Länsteknik. Länsteknik DIVISION

Division Länsteknik. Länsteknik DIVISION Division har som uppdrag att utveckla och förvalta landstingets tekniska infrastruktur samt säkerställa patientsäkra IT och MT-system/utrustningar Organisation 2015 Organisation 2015 Norrbotten, ¼ del

Läs mer

2 Fastställande av dagordning - Förslag till dagordning har varit utsänd med kallelsen. Dagordningen fastställs efter följande ändringar.

2 Fastställande av dagordning - Förslag till dagordning har varit utsänd med kallelsen. Dagordningen fastställs efter följande ändringar. GÖTEBORGS STAD ÖSTRA GÖTEBORG FÖRVALTNINGENS SAMVERKANSGRUPP Protokoll FSG 20 2011 Ärende: Sammanträde med Förvaltningens samverkansgrupp Tid: Onsdag 16 november 2011, klockan 08.30 10.30 Plats: Förstamajgatan

Läs mer

Framtidsbilder Hälso- och sjukvården i Norrbotten. år 2020

Framtidsbilder Hälso- och sjukvården i Norrbotten. år 2020 Framtidsbilder Hälso- och sjukvården i Norrbotten år 2020 1 Vad tycker du? Läs det här först En förklaring av begrepp Landstinget beslutade år 2009 att se över den framtida hälso- och sjukvården i Norrbotten.

Läs mer

Beslut 2015 i Landstingsstyrelsen - verksamhetsförändringar med ekonomisk effekt LST Beslut Läget på frågan Genomfört

Beslut 2015 i Landstingsstyrelsen - verksamhetsförändringar med ekonomisk effekt LST Beslut Läget på frågan Genomfört Beslut 2015 i Landstingsstyrelsen - verksamhetsförändringar med ekonomisk effekt 38 Ekonomi i balans Åtgärder godkända av styrelsen: mars Division Länssjukvård An/OP/IVA: operationer flyttas från jourtid

Läs mer

TELEFONLISTA TILL HANDLINGSPLAN VID SKADA / OLYCKA, BRAND SOS Räddningstjänst, Polis, giftinformation, akut.112. Giftinformation...

TELEFONLISTA TILL HANDLINGSPLAN VID SKADA / OLYCKA, BRAND SOS Räddningstjänst, Polis, giftinformation, akut.112. Giftinformation... 2012-03-05 Flik 12 TELEFONLISTA TILL HANDLINGSPLAN VID SKADA / OLYCKA, BRAND SOS Räddningstjänst, Polis, giftinformation, akut.112 Giftinformation... 33 12 31 Sjukvårdsrådgivning dygnet runt.....320 100

Läs mer

Ledningsrapport september 2017

Ledningsrapport september 2017 Periodens resultat är + 283 mkr, en positiv avvikelse mot budget med 55 mkr. Nettokostnaderna har ökat med 2,0 % jämfört med samma period föregående år vilket är lägre 32 mkr lägre än budget. Regionens

Läs mer

Ledningsrapport april 2017

Ledningsrapport april 2017 Periodens resultat är + 90 mkr, en positiv avvikelse mot budget med 69 mkr. Nettokostnaderna är oförändrade jämfört med samma period föregående år vilket är 2,2 % lägre än budget (56 mkr). Regionens prognos

Läs mer

AT-SPUR SUNDERBY SJUKHUS, LULEÅ 2010-11-17 11-19

AT-SPUR SUNDERBY SJUKHUS, LULEÅ 2010-11-17 11-19 AT-SPUR SUNDERBY SJUKHUS, LULEÅ 2010-11-17 11-19 Sunderby sjukhus är ett länssjukhus med ett upptagningsområde som omfattar 250 000 personer. Årligen tillsätts 11 AT-block med uppstart två gånger per år.

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av allmäntjänstgöring Granskningssdatum: 181107-08 Lasarettet Trelleborg Sjukhus Trelleborg-Malmö Ort Invärtesmedicinska specialiteter Verksamhetsområde Suzanne Wendahl och erne

Läs mer

Pågående arbete/åtgärder

Pågående arbete/åtgärder Minska användning av inhyrd personal och övertid Liggande handlingsplaner följs i ordinarie uppföljning Divisionerna arbetar med aktiviteterna i sina handlingsplaner och försöker bla minska inhyrd personal.

Läs mer

Malin Åberg, Kommunikationsstaben. Utgångsläget

Malin Åberg, Kommunikationsstaben. Utgångsläget Västerbottens län 1 Utgångsläget Nov 2011. Stor utmaning att klara ekonomin. För att fortsatt kunna erbjuda en utvecklad hälso- och sjukvård som också ger utrymme för viktiga satsningar påbörjades en översyn

Läs mer

PPM mätningar 2019 Närsjukvården

PPM mätningar 2019 Närsjukvården PPM mätningar 2019 Närsjukvården Sammanfattande rapport över vårens PPMmätningar, samt 2018 års journalgranskning i Närsjukvården Region Norrbotten. PPM 2019 Närsjukvården Piteå Lu/Bo Kalix Gällivare Kiruna

Läs mer

Telefontillgänglighet

Telefontillgänglighet Telefontillgänglighet En jämförande studie mellan två vårdcentraler 1 januari 31 oktober, 2005 Författare Anna-Lena Allerth, distriktssköterska Catarina Schander, distriktssköterska Vårdcentralen Billingen,

Läs mer

Skånes universitetssjukvård Förvaltningsledning

Skånes universitetssjukvård Förvaltningsledning Skånes universitetssjukvård Förvaltningsledning Beslutsunderlag Datum: 2016-08-23 1 (5) Utfasning av inhyrda sjuksköterskor dagtid på SUS Bakgrund Den ökande svårigheten att rekrytera viss vårdpersonal

Läs mer

Östra Göteborg. Protokoll LSG Lokal samverkansgrupp/skyddskommitté Sektor Äldreomsorg samt Hälso- och sjukvård

Östra Göteborg. Protokoll LSG Lokal samverkansgrupp/skyddskommitté Sektor Äldreomsorg samt Hälso- och sjukvård Protokoll LSG 2017-01-03 Ärende Lokal samverkansgrupp/skyddskommitté Sektor Äldreomsorg samt Hälso- och sjukvård Tid 2017-01-03, kl 13:00 15:00 Plats Hörnrummet, två trappor upp, Förstamajgatan 2A Ledamöter

Läs mer

Månadsrapport Region Norrbotten

Månadsrapport Region Norrbotten Redovisande dokument Rapport Sida 1 (17 Månadsrapport Region Norrbotten 201803 Sida 2 (17) Innehållsförteckning Sammanfattning... 3 Verksamhet... 4 Produktion... 4 Tillgänglighet... 4 Specialiserad vård...

Läs mer

Ekonomi i balans finns den? HR-systemet. Flexuttag

Ekonomi i balans finns den? HR-systemet. Flexuttag SENASTE NYTT! Nu är lönerevisionen klar. Har du fått ett begripligt besked om din lönesättning? Ett samtal som motiverar din lönesättning? Meddela ditt fackliga ombud eller oss på kansliet. Ekonomi i balans

Läs mer

19 Yttrande över motion 2019:2 av Talla Alkurdi (S) om nedläggning av gynekologiska mottagningar HSN

19 Yttrande över motion 2019:2 av Talla Alkurdi (S) om nedläggning av gynekologiska mottagningar HSN 19 Yttrande över motion 2019:2 av Talla Alkurdi (S) om nedläggning av gynekologiska mottagningar HSN 2019-0764 Hälso- och sjukvårdsnämnden TJÄNSTEUTLÅTANDE HSN 2019-0764 Hälso- och sjukvårdsförvaltningen

Läs mer

FÖRSLAG 2017:113 LS Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Motion 2017:5 av Håkan Jörnehed m.fl. (V) om kortare arbetstid i vården

FÖRSLAG 2017:113 LS Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Motion 2017:5 av Håkan Jörnehed m.fl. (V) om kortare arbetstid i vården FÖRSLAG 2017:113 LS 2017-0342 Landstingsstyrelsens förslag till beslut Motion 2017:5 av Håkan Jörnehed m.fl. (V) om kortare arbetstid i vården Stockholms läns landsting 40 (86) Landstingsstyrelsen PROTOKOLL

Läs mer

Personal och Bemanning

Personal och Bemanning Bilaga 2 Personal och Bemanning Socialtjänst bemanning Socionom från kommunerna i regionen som tjänstgör dagtid på TNE med uppföljningssamtal av alla intagna enligt LOB och som planerar fortsatt vårdkontakter

Läs mer

Aktivitet och status O = EJ PÅBÖRJAT O = PÅGÅR O = KLART O Pilot förstärkt samarbete i öppenvård för sjuka äldre

Aktivitet och status O = EJ PÅBÖRJAT O = PÅGÅR O = KLART O Pilot förstärkt samarbete i öppenvård för sjuka äldre Bilaga 1 till Gemensam handlingsplan Bättre liv för sjuka äldre Aktivitetsplan Bättre liv för sjuka äldre Mätperiod enligt överenskommelsen mellan SKL och staten för : 131001 140930 Resultat för åldersgruppen

Läs mer

Akuta medicinska larm vid SÄS Skene

Akuta medicinska larm vid SÄS Skene 2017-09-11 24039 1 (5) Sammanfattning Riktlinjen beskriver ansvar, larmrutiner och handläggning av patienter med både livshotande och mindre allvarliga tillstånd vid SÄS Skene. Dessutom handläggning vid

Läs mer

Ledningsrapport december 2016

Ledningsrapport december 2016 Årets resultat är + 198 mkr, vilket är 438 mkr bättre än föregående år men avviker negativt mot budgeten med 124 mkr. Resultatförbättringen beror på att skatteintäkterna ökat med 852 mkr, där höjningen

Läs mer

Välkommen till avdelning 53 Information till patient och närstående

Välkommen till avdelning 53 Information till patient och närstående Sahlgrenska Universitetssjukhuset Välkommen till avdelning 53 Information till patient och närstående VÄLKOMMEN Denna information är tänkt som en vägledning för dig under ditt besök hos oss. Är det något

Läs mer

Förändringen är genomförd. Prognosen är ekonomi balans Förändringen är genomförd. Prognosen är ekonomi balans 2016

Förändringen är genomförd. Prognosen är ekonomi balans Förändringen är genomförd. Prognosen är ekonomi balans 2016 Beslut 2015 - verksamhetsförändringar med ekonomisk effekt 38 Ekonomi i balans Åtgärder godkända av styrelsen: mars Division Länssjukvård An/OP/IVA: operationer flyttas från jourtid till dagtid för att

Läs mer

PROTOKOLL DATUM Övergripande samverkansgrupp. Kommunhuset, Sammanträdesrum: Älven

PROTOKOLL DATUM Övergripande samverkansgrupp. Kommunhuset, Sammanträdesrum: Älven Kommunledningskontoret PROTOKOLL DATUM 2018-04-05 Övergripande samverkansgrupp Datum: 2018-04-05 Plats: Närvarande: För arbetsgivaren För arbetstagarorganisationerna Ej närvarande: Vid protokollet: Justerare:

Läs mer

Ångermanlands läkarförening

Ångermanlands läkarförening Ångermanlands läkarförening Kommentarer ang beslutsunderlag Ångermanlands Läkarförening 2016 Bo-Göran Widman, Ordförande, Överläkare Sollefteå Lars Rocksén, Vice-Ordf, ST-läkare Örnsköldsvik Leif Ehlin,

Läs mer

Division Länsteknik. Vision: Tillgänglig, säker och användbar teknik vid varje tillfälle.

Division Länsteknik. Vision: Tillgänglig, säker och användbar teknik vid varje tillfälle. Division Vision: Tillgänglig, säker och användbar teknik vid varje tillfälle. Mål: Landstingets självklara partner för att säkerställa de bästa, säkraste och mest effektiva IT- och Medicintekniska lösningar.

Läs mer

Bakgrund Inspektionen för vård och omsorg har under veckorna 24 och 25 granskat följande sjukhus inom Stockholms län:

Bakgrund Inspektionen för vård och omsorg har under veckorna 24 och 25 granskat följande sjukhus inom Stockholms län: Tg1 2013 v 2.1 BESLUT 2013-07-02 Dnr 8.5-28358/2013 1(5) Avdelning öst Lotte Hidemo lotte.hidemo@ivo.se Karolinska Universitetssjukhuset Chefläkaren 171 76 STOCKHOLM Den 1 juni 2013 tog den nybildade myndigheten

Läs mer

Pernilla Boström (S) Hans Liljas (L) Helena Granlund, kommunsekreterare Jan Lilja, kommunchef

Pernilla Boström (S) Hans Liljas (L) Helena Granlund, kommunsekreterare Jan Lilja, kommunchef Sammanträdesdatum Sida 1/9 Plats och tid Kommunalrådets tjänsterum, Hagfors Stadshus kl. 09:00 09:30 Beslutande Övriga Tomas Pettersson (S) Åsa Johansson (S) Göran Eriksson (S) Stellan Andersson (C) Mikael

Läs mer

ÅLANDS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD Styrelsen nr 5/2012

ÅLANDS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD Styrelsen nr 5/2012 Styrelsen nr 5/2012 Kallelse till sammanträde den 5 april kl. 12.00. Paragraf Ärende 36. Sammankallande och beslutsförhet. 37. Justering av protokoll. 38. Föredragningslistans godkännande. 39. Rapport

Läs mer

Patientråd Sunderby sjukhus

Patientråd Sunderby sjukhus 1(5) Protokoll Patientråd Sunderby sjukhus Tid och plats Fredag den 30 september 2016 kl.9.30 12.00, Konferenscentrum, Sunderby sjukhus Katarina Johansson, Närsjukvård Anna Lind, Närsjukvård Anders Broström,

Läs mer

Minnesanteckningar Närsjukvårdsgruppen Uddevalla och Orust

Minnesanteckningar Närsjukvårdsgruppen Uddevalla och Orust Anteckningar 1 (5) Dnr: nr Minnesanteckningar Närsjukvårdsgruppen Uddevalla och Orust 140120 Närvarande: Bo Lundgren, socialchef, Uddevalla kommun Doris Söderman, MAS, Uddevalla kommun Jan-Erik Samuelsson,

Läs mer

Rapport från Hälso- och sjukvården. per september 2015

Rapport från Hälso- och sjukvården. per september 2015 Sv Rapport från Hälso- och sjukvården per september 2015 Tillgänglighet och produktion per september 2015 Sett över året så behöver tillgängligheten i Hälso- och sjukvårdsförvaltningen förbättras och verksamheterna

Läs mer

Publicerat för enhet: Ortopedklinik Version: 6

Publicerat för enhet: Ortopedklinik Version: 6 Publicerat för enhet: Ortopedklinik Version: 6 Innehållsansvarig: Arvin Yarollahi, Verksamhetschef, Område II gemensamt (arvya1) Giltig från: 2018-09-06 Godkänt av: Arvin Yarollahi, Verksamhetschef, Område

Läs mer

Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare Jämtland 1 Roger Bergebo

Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare Jämtland 1 Roger Bergebo IL RDFÖRBUNDET Årsrapport Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare 2016-01-12 2017-01-19 Jämtland 1 Roger Bergebo Årsrapport Innehåll Innehåll 1 1. Sammanfattning 2 2. Måluppföljning 2

Läs mer

Budgetskrivelse för PE 022 Barn- och Kvinnocentrum i Östergötland 2004

Budgetskrivelse för PE 022 Barn- och Kvinnocentrum i Östergötland 2004 Budgetskrivelse för PE 022 Barn- och Kvinnocentrum i Östergötland 2004 I och med den länsövergripande omorganisationen har gemensamt styrkort för Barn- och Kvinnocentrum ännu inte utarbetats. Ett balanserat

Läs mer