Så fungerar S:t Göranmodellen. Poängen ger dig inflytande över dina arbetstider och din lön. 1,0p. 0,6p

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Så fungerar S:t Göranmodellen. Poängen ger dig inflytande över dina arbetstider och din lön. 1,0p. 0,6p"

Transkript

1 Så fungerar S:t Göranmodellen Poängen ger dig inflytande över dina arbetstider och din lön 0,5p 1,5p 1,0p 0,6p

2 Vad är S:t Göranmodellen? S:t Göranmodellen är ett lokalt kollektivavtal om arbetstidsförläggning på Capio S:t Görans Sjukhus. Det innehåller en överenskommelse mellan arbetsgivaren och Kommunal samt Vårdförbundet om schemaläggning och lön enligt en poängbaserad modell. Målet är att skapa en attraktiv arbetsplats med stora möjligheter till individuellt anpassade arbetstider. S:t Göranmodellen ska bidra till ett positivt arbetsklimat, välmående medarbetare, hög kvalitet inom verksamheten, kontinuerligt balanserad bemanning och god arbetsmiljö. Vilka fördelar innebär den för mig som anställd? S:t Göranmodellen ger dig flexibilitet och möjlighet att välja hur du vill jobba, både hur mycket och när, utifrån verksamhetens behov. Du kan i perioder arbeta mer och spara ihop poäng som du sedan tar ut i lön eller ledighet. I andra perioder kan du arbeta mindre men ändå få ut en garanterad månadslön. Du lägger själv ett önskeschema utifrån hur du vill jobba och tillsammans med dina kollegor och din chef jämkar du sedan samman det till ett schema som fungerar för alla inblandade och passar verksamhetens patienternas behov. Att vara med i S:t Göranmodellen innebär att du måste vara med och ta ett ansvar för att bemanningen på din enhet fungerar bra, så vi kan fortsätta ge en god vård i en bra arbetsmiljö. Gäller den mig? S:t Göranmodellen gäller alla medarbetare som arbetar som undersköterska eller sjuksköterska. S:t Göranmodellen gäller oavsett om du är fast anställd eller har en tidsbegränsad anställning (vikariat), men däremot inte timanställningar. Tidsbegränsade anställningar måste vara minst 4 månader långa för att modellen ska gälla. Du måste även jobba minst 50 % för att S:t Göranmodellen ska gälla.

3 Kan jag gå ur S:t Göranmodellen? Det finns under särskilda omständigheter möjlighet att gå ur S:t Göranmodellen men du måste i så fall diskutera det med din chef och få det godkänt utifrån verksamhetens behov. Om du går ur S:t Göranmodellen gäller bestämmelserna i det generella kollektivavtalet för t.ex. ersättning och arbetstider. Mer detaljer kring reglerna för att gå ur hittar du i Lokalt kollektivavtal om S:t Göranmodellen som finns på intranätet. Hur fungerar S:t Göranmodellen? Grundstommen i S:t Göranmodellen är att tiden du arbetar poängsätts. Mindre attraktiva arbetspass på t.ex kvällar, nätter och helger ger ett högre antal poäng medan mer attraktiva pass på dagtid ger ett lägre antal poäng per pass. Detta beskrivs i en särskild poängtabell, som finns att läsa på din avdelning. De poäng du får för din arbetade tid samlas sedan i en poängbank. Poängsaldot varje månad utgör sedan grunden för din lön. I S:t Göranmodellen finns inget mått på hur många timmar eller arbetspass du måste arbeta varje månad, utan det bestäms i första hand av behovet av bemanning på din arbetsplats i kombination med hur mycket du själv vill jobba. En heltidslön motsvaras av 165 poäng per månad. Om du är anställd på heltid har du alltid rätt att arbeta ihop minst denna mängd. Beroende på verksamhetens behov och dina egna önskningar kan du få över 165 poäng genom att arbeta fler pass eller pass med högre poängsättning. Dessa adderas då till din personliga poängbank. Det finns även möjlighet, om du själv önskar och om verksamheten så tillåter, att arbeta mindre än 165 poäng. Skillnaden mellan faktiskt arbetade poäng (t.ex. 140 poäng) och 165 poäng i poängbanken som ett minusbelopp (165 poäng 140 poäng = 25 minuspoäng).

4 Poängbank Som medarbetare har du en personlig poängbank där dina arbetade poäng samlas. Varje gång du arbetar mer än 165 poäng per månad adderas dessa plus-poäng till poängbanken. När du arbetar mindre än 165 poäng per månad dras dessa minuspoäng från poängbanken. Du har rätt att spara upp till 550 poäng i din poängbank. Alla poäng över det betalas automatiskt ut vid nästa löneutbetalning. Du kan ta ut valfri mängd poäng från poängbanken i form av lön i samband med löneutbetalning. Meddela i så fall din lönekonsult i förväg (innan dagen för lönekörning aktuell månad) om att du önskar detta. Du kan också ta ut dina poäng i form av ledighet, om din chef godkänner det. Observera att du inte kan ta ut fler poäng i form av lön än vad du har i din poängbank inklusive aktuell månads poäng. Det går alltså inte att lägga sig på minus i poängbanken genom att ta ut poäng i form av lön. Du får ha maximalt minus 40 poäng i din poängbank. Om denna gräns överskrids dras motsvarande antal poäng i pengar från din nästa lön. Om du avslutar din anställning på sjukhuset betalas alla poäng i din poängbank ut vid din sista löneutbetalning. Eventuella minuspoäng dras av från den sista lönen. Garanterad månadslön Du får alltid en garanterad månadslön utifrån ditt anställningsavtal oavsett hur ditt schema och poängsaldo ser ut den månaden, så länge du inte ligger mer än 40 poäng minus i poängbanken. Hur räknas poäng om till pengar? Varje poäng är värd en timlön. Timlönen räknas ut genom att dela din överenskomna garantilön med 165.

5 Räkneexempel sjuksköterskan Anna Vi tar nyanställda sjuksköterskan Anna som räkneexempel. Hon har en månadslön på kr. Det är hennes garanti lön som hon alltid får ut varje månad. Den motsvarar 165 poäng och ger en timlön på /165 = 145,5 kr. Anna vill spara ihop till en weekendresa till Rom och därför jobbar ihop till 195 poäng under en månad. De 30 poäng extra som hon jobbat ihop till är värda 30 x 145,5 = 4365 kr. Av dem sparar hon 15 poäng och tar ut 15 poäng i pengar. Hennes utbetalda lön den månaden blir ,5 kr och poängbanken = 15 poäng. Under nästa månad reser hon på en lång-weekend till Rom och arbetar bara ihop till 153 poäng. Det kostar henne 12 poäng ( ). Hennes utbetalda lön blir garantilönen på kr och hon får 3 poäng kvar i poängbanken. Schemaläggning I S:t Göranmodellen arbetar du efter ett så kallat önskeschema där du lägger in förslag i schemaläggningssystemet TimeCare på hur du vill att ditt schema ska se ut den kommande månaden. Arbetstidslagens regler för dygns- och veckovila finns inlagt i schema läggningssystemet, så det går inte att lägga ett schema som bryter mot dem. Efter en viss tidpunkt inför varje schemaperiod, som chefen på din enhet bestämmer, ska alla medarbetares förslag på schema vara inlämnade. Efter det kommer en så kallad diffningsperiod då du och de andra medarbetarna på din enhet tillsammans anpassar era scheman så att de fyller behovet av bemanning. När det är klart fastställer sedan din närmaste chef schemat. Det ska göras senast 14 dagar innan det börjar gälla.

6 Gemensamt ansvar Du, dina kollegor på arbetsplatsen, och din chef har ett gemensamt ansvar för att bemanningen fungerar på din enhet så att vi kan ge en god vård, varje dag och varje timme. Din arbetstid bestäms i första hand av det behovet, och i andra hand av hur du själv vill arbeta. Därför kan ditt schema komma att se olika ut vid olika perioder och ge olika antal poäng, och schemat kan också skilja sig mycket åt mellan olika medarbetare. Deltid, sjukskrivning, och tjänstledighet Om du arbetar deltid så räknas det garanterade antalet poäng per månad om utifrån din sysselsättningsgrad. Om du t.ex. arbetar 80 % av heltid så har du rätt att arbeta ihop till 132 poäng (165*0,80). Om du blir sjukskriven så beräknas den sjuklön du får de första 14 dagarna på det antal poäng du skulle ha jobbat under perioden om du inte blivit sjuk. Om du blir sjukskriven på deltid så beräknas arbetstiden utifrån 38,25 tim/vecka för sjuksköterskor och 37 tim/vecka för undersköterskor. Räkneexempel: en sjuksköterska är sjukskriven 25 % av sin grundanställning på 100 %. Om man tar 38,25 tim/vecka x 0,25 = 9,5 tim/vecka, vilket sedan ger 38,25 tim 9,5 tim = 28,75 tim/vecka. Detta är det antal timmar som hon/han ska arbeta per vecka oavsett antal poäng som arbetet genererar. Rätt till ledighet Du som arbetar enligt S:t Göranmodellen har rätt till 9 lediga dagar per fyra veckor. Om du själv vill kan du lägga ditt schema så att du får färre lediga dagar än så.

7 Semesterdagar Din semester styrs av gällande kollektivavtal och räknas i antalet dagar. Om du har sparade semesterdagar vid årets slut räknas dessa om till poäng och läggs till i din poängbank. Poängförhöjning Ibland kan bemanningsbehovet på en enhet ändras efter det att schemat är fastlagt. Din chef har då möjlighet att låta medarbetare arbeta extra utöver schemat, med en förhöjning av 0,6 poäng extra per arbetad timme. Detta förutsätter att medarbetaren tillfrågas max 10 dagar innan aktuellt arbetspass. Byte av pass Om din chef godkänner och det inte bryter mot arbetstidslagen får du byta pass med en annan medarbetare på din enhet. Du får då den poängersättning som gäller för det aktuella passet. Detta räknas inte som poängförhöjning. Förskjuten arbetstid Om du har lagt ett visst schema, men sedan beordras av din chef att arbeta ett annat pass så får du den poängersättning som är högst av de två passen. T.ex. om du blir flyttad från ett nattpass till ett dagpass får du ändå lika många poäng som du skulle ha fått för nattpasset, och om du blir flyttad från ett dagpass till nattpass så får du dina poäng utifrån nattpasset.

8 Kontakt och mer information Vid frågor om schemaläggning, ledighet m.m. kontakta i första hand din chef. Din lönekonsult kan svara på frågor runt din lön. Om du har frågor om S:t Göranmodellen i sig är du välkommen att kontakta HR-avdelningen via växeln, tel Du kan också läsa mer på intranätet, sök på S:t Göranmodellen. Där finner du även det lokala kollektivavtalet i sin helhet. Capio S:t Görans Sjukhus Sankt Göransplan 1, Stockholm tel ,

2006-02-24 Bil. 1. 2. Nyanställd arbetstagare omfattas av arbetstidsmodellen efter avslutad inskolning.

2006-02-24 Bil. 1. 2. Nyanställd arbetstagare omfattas av arbetstidsmodellen efter avslutad inskolning. Arbetstidsmodell 3 Användningsområde Alla typer av verksamheter. Kännetecken Saldomodell med verksamhetsanpassat önskeschema med fri passlängd inom arbetstidslagens ram. Deltagande i modellen innebär tjänstgöring

Läs mer

Frågor och svar angående växling av semesterdagstillägg

Frågor och svar angående växling av semesterdagstillägg Sid 1 (5) Frågor och svar angående växling av semesterdagstillägg mot ledig tid Vad är syftet? Svar: Gävle kommun vill ge sina medarbetare ytterligare ett sätt att få sitt livspussel att gå ihop. Tid är

Läs mer

2005-12-20 Bil1. Användningsområde Grundtanken är att modellen passar till verksamheter där behov av kontinuitet och återhämtning är stort.

2005-12-20 Bil1. Användningsområde Grundtanken är att modellen passar till verksamheter där behov av kontinuitet och återhämtning är stort. Arbetstidsmodell 1 Användningsområde Grundtanken är att modellen passar till verksamheter där behov av kontinuitet och återhämtning är stort. Kännetecken Modifierad 3-3 modell där utgångspunkten är 3-3

Läs mer

Jobba med oss! Ludvika framtidens, tillväxtens och möjligheternas kommun.

Jobba med oss! Ludvika framtidens, tillväxtens och möjligheternas kommun. Jobba med oss! Ludvika framtidens, tillväxtens och möjligheternas kommun. Framtidens, tillväxtens och möjligheternas kommun Ludvika kommun satsar mycket resurser på utveckling av arbetsmiljö och hälsa,

Läs mer

Förändringar i AB/HÖK på grund av ändringar i lagen om sjuklön 1991:1047 (SjLL)

Förändringar i AB/HÖK på grund av ändringar i lagen om sjuklön 1991:1047 (SjLL) 20 december 2018 Förändringar i AB/HÖK på grund av ändringar i lagen om sjuklön 1991:1047 (SjLL) Med anledning av ändringarna i lagen (1991:1047) om sjuklön som träder i kraft den 1 januari 2019 har nu

Läs mer

Frågor och svar om växling av semesterdagstillägg till ledig tid

Frågor och svar om växling av semesterdagstillägg till ledig tid Frågor och svar om växling av semesterdagstillägg till ledig tid Region Gävleborg vill att alla medarbetare ska ha ett hållbart arbetsliv och en bra balans mellan arbete och fritid. I den mån det är möjligt

Läs mer

Kongressprotokoll 5 maj 27 28 september 2011 Medlemsundersökning 2011 - tabellbilaga

Kongressprotokoll 5 maj 27 28 september 2011 Medlemsundersökning 2011 - tabellbilaga Kongressprotokoll maj september Medlemsundersökning - tabellbilaga ( Bilaga. Medlemsundersökning antal (%) antal (%) Biomedicinsk analytiker antal (%) Röntgen sjuksköterska antal (%) antal (%) Anställning

Läs mer

10 Särskilda ersättningar under huvudsemesterperioden 2015 RS150017

10 Särskilda ersättningar under huvudsemesterperioden 2015 RS150017 Arbetsutskottet Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2015-03-03 RS150017, Driftnämnden Hallands sjukhus, Driftnämnden Närsjukvård, Driftnämnden Psykiatri, Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa,

Läs mer

Redogörelse för det nya karensavdraget

Redogörelse för det nya karensavdraget Redogörelse för det nya karensavdraget Nedan ändringar gäller för PASS 17. Förhandlingsprotokoll Parterna har kommit överens om ändringar i ovanstående avtal till följd av en ändring i Sjuklönelagen från

Läs mer

Konsekvensbeskrivningen ska vara personalchefen Barbro Hejdström-Nilsson tillhanda senast 16 oktober 2006.

Konsekvensbeskrivningen ska vara personalchefen Barbro Hejdström-Nilsson tillhanda senast 16 oktober 2006. 1(1) Inför ny ATL 1 januari 2007 Med anledning av förändringarna i arbetstidslagen har Hälso- och sjukvårdsförvaltningen tagit fram direktiv gällande arbetstidsförläggning. Utifrån dessa direktiv uppmanas

Läs mer

6 Sommarersättning 2017 RS170045

6 Sommarersättning 2017 RS170045 Arbetsutskottet Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2017-01-17 6 Sommarersättning 2017 RS170045 Beslut Regionstyrelsens arbetsutskott beslutar att särskilda ersättningar kan användas under huvudsemesterperioden

Läs mer

Individuell schemaplanering på

Individuell schemaplanering på 2019-03-22 32107 1 (7) Individuell schemaplanering på Sammanfattning Riktlinjen beskriver regelverket för individuell schemaläggning i Heroma Webb Självservice vid SÄS. Som bilaga finns en blankett där

Läs mer

} för dagbarnvårdare } När? } Hur? } Varför?

} för dagbarnvårdare } När? } Hur? } Varför? för dagbarnvårdare När? Hur? Varför? 1995 45 timmars-avtal 2004 40 timmars-avtal 2008 dagbarnvårdaravtalet sägs upp, AB ska gälla till man skrivit ett nytt. 2009 Biskopsgården diskuterar svårigheten. 2011

Läs mer

Är du frisör? Bli medlem och gör skillnad du också. Välkommen som medlem

Är du frisör? Bli medlem och gör skillnad du också. Välkommen som medlem Är du frisör? Bli medlem och gör skillnad du också. Välkommen som medlem Välkommen som medlem Som medlem är du alltid i fokus hos oss. Tillsammans hjälps vi åt och ser till att medlemskapet lönar sig för

Läs mer

Redogörelse för det nya karensavdraget

Redogörelse för det nya karensavdraget Redogörelse för det nya karensavdraget Nedan ändringar gäller för Avtal om studentmedarbetaranställning Förhandlingsprotokoll Parterna har kommit överens om ändringar i ovanstående avtal till följd av

Läs mer

Välkommen som medlem. 7 av 10 är redan med. Bli medlem och gör skillnad du också.

Välkommen som medlem. 7 av 10 är redan med. Bli medlem och gör skillnad du också. Välkommen som medlem 7 av 10 är redan med. Bli medlem och gör skillnad du också. Välkommen som medlem Handels är ett av Sveriges mest framgångsrika fackförbund. Vi ökar och har idag cirka 156 000 medlemmar.

Läs mer

Redogörelse för det nya karensavdraget

Redogörelse för det nya karensavdraget Redogörelse för det nya karensavdraget Nedan ändringar gäller för följande branschavtal: Besöksnäring, Energi, Fastighet och Näringsliv, Flygplatser, Konsult och Service, Musei- och Arkeologisk verksamhet,

Läs mer

Sammanställning Arbetstidslag, Kollektivavtal och arbetsledningsrätt 1

Sammanställning Arbetstidslag, Kollektivavtal och arbetsledningsrätt 1 Sammanställning Arbetstidslag, Kollektivavtal och arbetsledningsrätt 1 Begrepp Vecka Genomsnittlig arbetstid Genomsnittlig arbetstid för nattarbetande Börjar med måndag om inte annan beräkning tillämpas.

Läs mer

Redogörelsetext för ändringar och tillägg i Allmänna bestämmelser, AB 14 och 17

Redogörelsetext för ändringar och tillägg i Allmänna bestämmelser, AB 14 och 17 Redogörelsetext för ändringar och tillägg i Allmänna bestämmelser, AB 14 och 17 Sveriges Kommuner och Landsting och Sobona - Kommunala företagens arbetsgivarorganisation har enats med Svenska Kommunalarbetareförbundet,

Läs mer

Redogörelse för det nya karensavdraget

Redogörelse för det nya karensavdraget Redogörelse för det nya karensavdraget Nedan ändringar gäller för följande branschavtal: Läns- och regionmuseer, Trafik samt Vård och omsorg. Förhandlingsprotokoll Parterna har kommit överens om ändringar

Läs mer

Har du månadslön skriver du i vilken sysselsättningsgrad du har. (ex. 75%, 100%)

Har du månadslön skriver du i vilken sysselsättningsgrad du har. (ex. 75%, 100%) Månad Arbetsplats Sysselsättningsgrad Namn Personnummer Arbetstid Extrapass Beordrad övertid Obekväm arbetstid Beredskap Frånvaro -04-01 -04-02 -04-03 -04-04 -04-05 -04-06 -04-07 -04-08 Skriv i vid vilken

Läs mer

Klicka här för att ändra format. Klicka här för att ändra format på underrubrik i bakgrunden

Klicka här för att ändra format. Klicka här för att ändra format på underrubrik i bakgrunden Regler om arbetstid Sjuhäradsbygdens Assistansservice AB på Ida Duvinger (Almega) och Charlott Malm (Kommunal) 27 april 2017 Ordinarie arbetstid Ordinarie arbetstid Klicka o 40 tim/vecka här i för genomsnitt

Läs mer

Önskad sysselsättningsgrad med heltidsarbete som norm

Önskad sysselsättningsgrad med heltidsarbete som norm Önskad sysselsättningsgrad med heltidsarbete som norm - Frågor och svar Nedan finns en sammanställning över frågor och svar som rör införandet av önskad sysselsättningsgrad med heltidsarbete som norm i

Läs mer

Arbetsmiljöenkät, Akademiska Sjukhuset. Vårdförbundet Avdelning Uppsala

Arbetsmiljöenkät, Akademiska Sjukhuset. Vårdförbundet Avdelning Uppsala Arbetsmiljöenkät, Akademiska Sjukhuset Vårdförbundet Avdelning Uppsala Akademiska - ett stort sjukhus, med stora problem Vårdförbundets arbetsmiljöenkät visar att pressen på Akademiska Sjukhusets sjuksköterskor

Läs mer

Avtalsändringar angående karensavdrag. i Svenska kyrkans avtal 17 gällande från den 1 januari 2019 avtalstext samt information och exempel

Avtalsändringar angående karensavdrag. i Svenska kyrkans avtal 17 gällande från den 1 januari 2019 avtalstext samt information och exempel Avtalsändringar angående karensavdrag i Svenska kyrkans avtal 17 gällande från den 1 januari 2019 avtalstext samt information och exempel - avtalstext samt information och exempel. Sida 2 (27) Del 1 Avtalsändringar

Läs mer

Önskad sysselsättningsgrad med heltidsarbete som norm

Önskad sysselsättningsgrad med heltidsarbete som norm Önskad sysselsättningsgrad med heltidsarbete som norm - Frågor och svar Nedan finns en sammanställning över frågor och svar som rör införandet av önskad sysselsättningsgrad med heltidsarbete som norm i

Läs mer

Facket är till för dig. Viktig information från Seko - facket på PostNord

Facket är till för dig. Viktig information från Seko - facket på PostNord Facket är till för dig Viktig information från Seko - facket på PostNord Seko är vår förening Facket är till för alla anställda, vare sig du är nyanställd eller har jobbat i många år. Som medlem får du

Läs mer

Riktlinjer. Heltid som norm. Kommunstyrelsekontoret Personalenheten

Riktlinjer. Heltid som norm. Kommunstyrelsekontoret Personalenheten Riktlinjer Heltid som norm Innehåll Heltid som norm... 2 Målgrupp... 2 Undantagna... 2 Hel-och deltid... 2 Heltid berör alla... 2 Gemensamma riktlinjer... 3 Bemanningskrav, bemanningsplanering och schemaläggning...

Läs mer

Personlig Assistans. Klicka här för att ändra format Att vara arbetsgivare. Klicka här för att ändra format på underrubrik i bakgrunden

Personlig Assistans. Klicka här för att ändra format Att vara arbetsgivare. Klicka här för att ändra format på underrubrik i bakgrunden Personlig Assistans Att vara arbetsgivare på Tomas Bengtsson 2016-11-08 Almega på några minuter Ca 11 000 medlemsföretag Ca 600 000 medarbetare på 120 underrubrik kollektivavtal i bakgrunden Speglar förändringen

Läs mer

Nu snackar vi! Heltidsarbete som norm FÖR DIN LÖN, DIN TRYGGHET OCH DIN FRAMTID

Nu snackar vi! Heltidsarbete som norm FÖR DIN LÖN, DIN TRYGGHET OCH DIN FRAMTID Nu snackar vi! Heltidsarbete som norm FÖR DIN LÖN, DIN TRYGGHET OCH DIN FRAMTID Innehåll Vanliga ord 6 Heltidsarbete som norm 8 Håll utkik! I materialet hittar du några symboler. Dessa är framtagna för

Läs mer

Allmänna anställningsvillkor Bransch F Äldreomsorg

Allmänna anställningsvillkor Bransch F Äldreomsorg Bilaga 2 LSR m fl, Vision, Vårdförbundet Allmänna anställningsvillkor Bransch F Äldreomsorg 3 Anställning m m Mom 6 Företrädesrätt Företrädesrätt till nyanställning gäller inte till ny anställning som

Läs mer

Utbildning Beslut Självservice

Utbildning Beslut Självservice Utbildning Beslut Självservice Version 03: 2008-09-25 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Arbeta i Självservice Beslut... 4 Introduktion... 4 Meddelandefunktion... 6 Kontofördelning... 7 Tillstyrka och Bevilja... 7

Läs mer

38 timmar om den egentliga arbetstiden i genomsnitt per vecka infaller minst en gång på tid

38 timmar om den egentliga arbetstiden i genomsnitt per vecka infaller minst en gång på tid Bilaga 7 6 c 6 ARBETSTID Mom 1 Arbetstidens längd och förläggning Parterna har avtalat bort arbetstidslagen i sin helhet. Lokalt avtal kan träffas om bestämmelser om arbetstidens längd och förläggning.

Läs mer

Utbildningskompendium för AT-läkare, Skaraborg

Utbildningskompendium för AT-läkare, Skaraborg Utbildningskompendium för AT-läkare, Skaraborg Innehåll: Utdrag från avtalet AB 05 Specialbestämmelser Läkare (SKL) Sammanfattning av ATL (arbetstidslagen) Lokala rutiner om jourkomp Sammanfattning och

Läs mer

Kommunikationsplan - Time Care -

Kommunikationsplan - Time Care - Kommunikationsplan - Time Care - Jag önskar att vi kunde vara fler personal på morgonen Vårdtyngden har ökat, vi är färre personal och får bara springa fortare Vad är syftet? Att vi håller den vårdkvalitet

Läs mer

Kan verksamhetsanpassade arbetstider ge en hälsofrämjande arbetsmiljö? 17 februari 2014. Ulla Olofsson

Kan verksamhetsanpassade arbetstider ge en hälsofrämjande arbetsmiljö? 17 februari 2014. Ulla Olofsson 1 Kan verksamhetsanpassade arbetstider ge en hälsofrämjande arbetsmiljö? 17 februari 2014 Ulla Olofsson ulla.olofsson@vll.se Upplägg av passet 2 Regelverk Verksamhets- och kompetensanalys Bemanningsplanering

Läs mer

Motion 2017:5 av Håkan Jörnehed (V) m.fl. om kortare arbetstid i vården

Motion 2017:5 av Håkan Jörnehed (V) m.fl. om kortare arbetstid i vården TJÄNSTEUTLÅTANDE Stockholms låns landsting g o k t o b e r 2 0 1 7 s förvaltning LSF Kansli Lena Halvardson Rensfelt s personalutskott Motion 2017:5 av Håkan Jörnehed (V) m.fl. om kortare arbetstid i vården

Läs mer

Du gör skillnad. Stark tillsammans

Du gör skillnad. Stark tillsammans Du gör skillnad Stark tillsammans Du gör skillnad Som medlem är du alltid i fokus hos oss. Tillsammans hjälps vi åt och ser till att medlemskapet lönar sig för dig och dina arbetskamrater. Ditt engagemang

Läs mer

Du som jobbar på lager och inom e-handeln kan påverka arbetstiden. Påverka din arbetstid! Samantha, lagerarbetare

Du som jobbar på lager och inom e-handeln kan påverka arbetstiden. Påverka din arbetstid! Samantha, lagerarbetare Du som jobbar på lager och inom e-handeln kan påverka arbetstiden. Påverka din arbetstid! Samantha, lagerarbetare Du kan påverka ditt schema! Du som jobbar inom det privata lagerområdet och som omfattas

Läs mer

Välkommen som timvikarie i Region Gävleborg! regiongavleborg.se

Välkommen som timvikarie i Region Gävleborg! regiongavleborg.se Välkommen som timvikarie i Region Gävleborg! regiongavleborg.se Som timvikarie i Region Gävleborg har du oändligt med möjligheter. Det är nu din jobbresa inom sjukvården tar fart på riktigt. Du har nu

Läs mer

Göteborgs Stad och Kommunal Väst. I avtalet kallas parterna Staden och Kommunal.

Göteborgs Stad och Kommunal Väst. I avtalet kallas parterna Staden och Kommunal. PROTOKOLL Sida 1 (9) Parter Närvarande Göteborgs Stad och Kommunal Väst. I avtalet kallas parterna Staden och Kommunal. För Göteborgs Stad: Per Lundborg, Stadsledningskontoret. Övriga deltagare från Staden:

Läs mer

Redogörelsetext för ändringar och tillägg i BEA 06 och BEA T

Redogörelsetext för ändringar och tillägg i BEA 06 och BEA T Redogörelsetext för ändringar och tillägg i BEA 06 och BEA T Sveriges Kommuner och Landsting och Sobona - Kommunala företagens arbetsgivarorganisation har enats med Svenska Kommunalarbetareförbundet, OFR

Läs mer

Syftet med personalhandboken är att ge vägledning och fungera som uppslagsbok för alla anställda gällande bland annat personalfrågor och policies.

Syftet med personalhandboken är att ge vägledning och fungera som uppslagsbok för alla anställda gällande bland annat personalfrågor och policies. Personalhandbok Innehåll Personalhandbokens syfte... 3 Vår verksamhet... 3 Kollektivavtal... 3 Anställning... 3 Sekretess... 4 Arbetstid... 5 Lön & Förmåner... 6 Ledighet & Frånvaro... 6 Permission...

Läs mer

Överenskommelse mellan Sobona och Kommunal avseende karensavdrag.

Överenskommelse mellan Sobona och Kommunal avseende karensavdrag. 20 december 2018 Överenskommelse mellan Sobona och Kommunal avseende karensavdrag. Till följd av ändringarna i lagen (1991:1047) om sjuklön som träder i kraft den 1 januari 2019 så har nu följande överenskommelser

Läs mer

Telekom - nya regler för beredskap från den 1 november 2017

Telekom - nya regler för beredskap från den 1 november 2017 Telekom - nya regler för beredskap från den 1 november 2017 10 Mom. 3 Beredskap Avtalstext: Med beredskap avses tid då medarbetaren inte har arbetsskyldighet men måste vara anträffbar för att kunna utföra

Läs mer

Bli medlem! byggnads.se/bli-medlem. Håll koll på. dina rättigheter på jobbet

Bli medlem! byggnads.se/bli-medlem. Håll koll på. dina rättigheter på jobbet Bli medlem! byggnads.se/bli-medlem Håll koll på dina rättigheter på jobbet 2018-2020 1 Låt dig inte utnyttjas! Du vet väl att du har rättigheter enligt lag och avtal? De har kommit genom mer än 100 års

Läs mer

Varför vill Region Skåne omförhandla sina arbetstidsavtal?

Varför vill Region Skåne omförhandla sina arbetstidsavtal? Nedanstående material har skickats ut från Region Skåne till Vårdförbundet, anställda, och chefer på SUS (Vårdförbundets anmärkning) Region Skånes frågor och svar om arbetstidsavtal. Varför vill Region

Läs mer

Välkommen till en arbetsplats med riktigt bra förmåner!

Välkommen till en arbetsplats med riktigt bra förmåner! Välkommen till en arbetsplats med riktigt bra förmåner! Som anställd inom Region Gävleborg har du tillgång till ett av Sveriges bästa kollektivavtal, ett avtal som är framförhandlat mellan de fackliga

Läs mer

Avtalskurs avtal för tjänstemän HT Klicka här för att ändra format. Klicka här för att ändra format på underrubrik i bakgrunden

Avtalskurs avtal för tjänstemän HT Klicka här för att ändra format. Klicka här för att ändra format på underrubrik i bakgrunden Avtalskurs avtal för tjänstemän HT 2016 På agendan Genomgång av avtalets centrala delar Praktisk tillämpning och avtalstolkning Våra rekommendationer Almegakontor Stockholm Kontaktpersoner Hanna Byström

Läs mer

Utländsk arbetstagare i Finland

Utländsk arbetstagare i Finland Utländsk arbetstagare i Finland Innehåll } Utländsk arbetstagares rätt att arbeta och lagring av uppgifter } Redogörelse för de centrala villkoren i arbetet } Arbetstid och arbetstidsbokföring } Vilotider

Läs mer

Heltid till alla. Sven Fernlund Skagerud

Heltid till alla. Sven Fernlund Skagerud Heltid till alla Sven Fernlund Skagerud Heltid Det är möjligt att införa heltidsanställningar utan ökade kostnader och till minst lika hög kvalitet Mål Heltid till alla Heltid en rättighet Deltid en möjlighet

Läs mer

Frågor och svar om regeländringarna inom assistansersättningen den 1 juli 2013

Frågor och svar om regeländringarna inom assistansersättningen den 1 juli 2013 1 (11) Frågor och svar om regeländringarna inom assistansersättningen den 1 juli 2013 Uppdaterad: (se markering i marginal) 2013-06-11 2013-06-18 Innehåll Allmänna frågor...3 1. Vart ska man vända sig

Läs mer

Enkät bemanning. november 2011

Enkät bemanning. november 2011 Enkät bemanning november 2011 Enkät bemanning november 2011 Syfte Generell kartläggning av de bemanningsanställdas situation Ge bemanningsanställda möjlighet att med egna ord berätta om hur de ser på sin

Läs mer

Välkommen till en arbetsplats med riktigt bra förmåner!

Välkommen till en arbetsplats med riktigt bra förmåner! Våra förmåner gör skillnad Välkommen till en arbetsplats med riktigt bra förmåner! regiongavleborg.se Grattis, du har valt en arbetsgivare med ett av de bästa kollektivavtalen Som anställd inom Region

Läs mer

Önskad arbetstid med flextidsavtalet praktiska tips och riktlinjer. Mulle Meck bygger vidare

Önskad arbetstid med flextidsavtalet praktiska tips och riktlinjer. Mulle Meck bygger vidare Önskad arbetstid med flextidsavtalet praktiska tips och riktlinjer Mulle Meck bygger vidare 1 2 Detta lilla häfte har vi gjort för att besvara några av de vanligaste frågorna, som ofta dyker upp, oavsett

Läs mer

PS SJÄLVSERVICE Sid 1 (35)

PS SJÄLVSERVICE Sid 1 (35) Sid 1 (35) Innehållsförteckning INLOGGNING VIA INTERNET (exempelvis hemifrån):... 2 INLOGGNING I SJÄLVSERVICE... 3 ADRESS... 6 BARN... 7 FRÅNVARO... 8 TURBYTE... 13 AVVIKANDE TJÄNSTGÖRING... 18 TILLÄGG/AVDRAG

Läs mer

Viktig information om du är eller blir sjuk/skadad

Viktig information om du är eller blir sjuk/skadad Viktig information om du är eller blir sjuk/skadad Viktig information om du är eller blir sjuk/skadad Även om du inte är sjukskriven nu spara och använd denna information. Den är viktig! Det finns nya

Läs mer

Soltak ab. Manual Schema. Schemaläggning vid anställning och placering Visma Window

Soltak ab. Manual Schema. Schemaläggning vid anställning och placering Visma Window Soltak ab Manual Schema Schemaläggning vid anställning och placering Visma Window Innehåll Schema... 2 Sök upp befintligt schema... 3 Skapa nytt schema... 4 Jourschema... 8 Beredskapsschema... 10 Placeringsschema...

Läs mer

VÄLKOMMEN SOM SJUKSKÖTERSKA I REGION KRONOBERG!

VÄLKOMMEN SOM SJUKSKÖTERSKA I REGION KRONOBERG! VÄLKOMMEN SOM SJUKSKÖTERSKA I REGION KRONOBERG! Hej! Just nu har Region Kronoberg (liksom i stort sett alla landsting och regioner) brist på sjuksköterskor inom vissa verksamheter. Där det behövs bemannar

Läs mer

Utbildningsmaterial Personec P Självservice. Timavlönad arbetstagare Registrering i Kalendern

Utbildningsmaterial Personec P Självservice. Timavlönad arbetstagare Registrering i Kalendern Utbildningsmaterial Personec P Självservice Timavlönad arbetstagare Registrering i Kalendern Innehållsförteckning Kalendern 4 Registrering av dag och nattpass 6 Registrering av nattpass med jour 9 Översikt

Läs mer

sommarjobb i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba

sommarjobb i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba sommarjobb i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba Min arbetsplats Här fyller du i information om din arbetsplats. Arbetsplats:... Adress:... Handledare:... Telefonnummer:... Annan kontaktperson:...

Läs mer

1(6) Riktlinjer för växling av semesterdagstillägg mot extra semesterdagar. Styrdokument

1(6) Riktlinjer för växling av semesterdagstillägg mot extra semesterdagar. Styrdokument 1(6) Riktlinjer för växling av semesterdagstillägg mot extra semesterdagar. Styrdokument 2(6) Styrdokument Dokumenttyp Riktlinjer Beslutad av Allmänna utskottet 2017-10-18 77 Dokumentansvarig Personalchefen

Läs mer

Manual till HR-portalen för timanställda inom Division Social Omsorg

Manual till HR-portalen för timanställda inom Division Social Omsorg Manual till HR-portalen för timanställda inom Division Social Omsorg Reviderat datum: 2015-01-07 Kontakt Bemanningscentralen bemanning.vo@nykoping.se Telefon 24 89 60 Öppettider må-fr 6.15-17, lö-sö 6.15-14

Läs mer

Frågor & svar kring arbetstid, rast, paus, semester m.m. inom förskolan

Frågor & svar kring arbetstid, rast, paus, semester m.m. inom förskolan 1(6) 2015-03-27 Barn- och Utbildning BUF central förvaltning Madelene Rickardsson 044-136426 Madelene.Rickardsson@kristianstad.se Frågor & svar kring arbetstid, rast, paus, semester m.m. inom förskolan

Läs mer

Lönsamt Inför lönesamtalet

Lönsamt Inför lönesamtalet Lönsamt Inför lönesamtalet Vårdförbundets lönestrategi är individuell löne sättning och lokal lönebildning. Det innebär att din lön ska vara individuell och baseras på din kunskap, kompetens, erfarenhet

Läs mer

Variabelbeskrivning och instruktioner för redovisning av Konjunkturstatistik löner och sysselsättning för landstingskommunal sektor

Variabelbeskrivning och instruktioner för redovisning av Konjunkturstatistik löner och sysselsättning för landstingskommunal sektor Variabelbeskrivning och instruktioner för redovisning av Konjunkturstatistik löner och sysselsättning för landstingskommunal sektor Syfte Syftet med undersökningen är att månadsvis belysa utveckling av

Läs mer

Du gör skillnad. Stark tillsammans

Du gör skillnad. Stark tillsammans Du gör skillnad Stark tillsammans Du gör skillnad Som medlem är du alltid i fokus hos oss. Tillsammans hjälps vi åt och ser till att medlemskapet lönar sig för dig och dina arbetskamrater. Ditt engagemang

Läs mer

Soltak ab. Manual Schema. Schemaläggning vid anställning och placering Visma Window

Soltak ab. Manual Schema. Schemaläggning vid anställning och placering Visma Window Soltak ab Manual Schema Schemaläggning vid anställning och placering Visma Window Innehåll Schema... 2 Sök upp befintligt schema... 2 Skapa nytt schema... 3 Nattschema... 6 Jourschema... 7 Beredskapsschema...

Läs mer

Övergripande jämförelse

Övergripande jämförelse Övergripande jämförelse 10 9 8 7 6 5 3 Trivsel Ledarskap Tid för planering Arbetsplats Verksamhetsmål Utveckling Inflytande Uppskattning Engagemang Energi Information Melleruds Kommun höst 2009 Samtliga

Läs mer

Kontaktperson hos arbetsgivaren samt telefonnummer till honom eller henne:

Kontaktperson hos arbetsgivaren samt telefonnummer till honom eller henne: Lönefordran Använd den här mallen när du har en fråga som gäller lönefordran. Fyll i informationen nedan, spara dina ändringar och skicka in dokumentet via webbformuläret som du hittar här : www.ledarna.se/kontakta/.

Läs mer

Välkommen som medlem. Bli medlem och gör skillnad du också! Martina, skönhetsvård

Välkommen som medlem. Bli medlem och gör skillnad du också! Martina, skönhetsvård Välkommen som medlem Bli medlem och gör skillnad du också! Martina, skönhetsvård 10 skäl att gå med i Handels 1. Kollektivavtal på din arbetsplats 2. Årliga lönehöjningar 3. Ersättning vid övertid och

Läs mer

Avtalade förmåner för dig som jobbar i Västra Götalandsregionen

Avtalade förmåner för dig som jobbar i Västra Götalandsregionen för dig som jobbar i Västra Götalandsregionen Din anställning i Västra Götalandsregionen regleras av olika lagar och centrala/lokala kollektivavtal. Genom avtalen har du som regionanställd bättre villkor

Läs mer

Klicka här för att ändra format

Klicka här för att ändra format Välkommen! Friskoleavtalet - Avtalsinformation på Vad är arbetsrätt? Bestämmelser som gäller förhållandet arbetsgivare/arbetstagare Lag Kollektivavtal Det enskilda anställningsavtalet på Domstolspraxis

Läs mer

ARBETSGIVARNYTT. Avdelningen för arbetsgivarpolitik. Planering av semesterledighet för arbetstagare anställda på Allmänna bestämmelser

ARBETSGIVARNYTT. Avdelningen för arbetsgivarpolitik. Planering av semesterledighet för arbetstagare anställda på Allmänna bestämmelser 1 2016-03-11 Nr 6/16 ARBETSGIVARNYTT Avdelningen för arbetsgivarpolitik Planering av semesterledighet för arbetstagare anställda på Allmänna bestämmelser Enligt Allmänna bestämmelser (AB) 27 mom. 2 är

Läs mer

Nya beredskapsregler för företag anslutna till IT-avtalet fr.o.m. 1 november 2017

Nya beredskapsregler för företag anslutna till IT-avtalet fr.o.m. 1 november 2017 Nya beredskapsregler för företag anslutna till IT-avtalet fr.o.m. 1 november 2017 Avtalstext: I samband med överenskommelsen om införande av flexpension som tecknades den 22 februari 2017 avtalades om

Läs mer

De vanligast förekommande frågorna i det lokala. avtalet mellan SEKO och

De vanligast förekommande frågorna i det lokala. avtalet mellan SEKO och De vanligast förekommande frågorna i det lokala avtalet mellan SEKO och Sammanfattningar, förklaringar och exempel. Paragrafen i början av varje stycke hänvisar till originaltexten i det lokala avtalet

Läs mer

Du som jobbar inom det privata butiksområdet kan påverka ditt schema och din arbetstid! Isac, butiksanställd

Du som jobbar inom det privata butiksområdet kan påverka ditt schema och din arbetstid! Isac, butiksanställd Du som jobbar inom det privata butiksområdet kan påverka ditt schema och din arbetstid! Isac, butiksanställd Vill du påverka ditt schema? Du kan påverka ditt schema! Du som jobbar inom det privata butiksområdet

Läs mer

Centrala parters syn på förutsättningar för en väl fungerande arbetstidsförläggning

Centrala parters syn på förutsättningar för en väl fungerande arbetstidsförläggning 2018-01-11 Bilaga 5 a till HÖK 16 Centrala parters syn på förutsättningar för en väl fungerande arbetstidsförläggning Syfte Syftet med denna bilaga är att stödja arbetet med en väl fungerande arbetstidsförläggning.

Läs mer

Överenskommelse mellan vårdföretagarna och Kommunal avseende karensavdrag.

Överenskommelse mellan vårdföretagarna och Kommunal avseende karensavdrag. 19 december 2018 Överenskommelse mellan vårdföretagarna och Kommunal avseende karensavdrag. Till följd av ändringarna i lagen (1991:1047) om sjuklön som träder i kraft den 1 januari 2019 så har nu följande

Läs mer

Enskilda överenskommelser

Enskilda överenskommelser Enskilda överenskommelser inom Sveriges Domstolar INNEHÅLLSFÖRTECKNING AVTAL OM ENSKILDA ÖVERESNKOMMELSER 2 INDIVIDUELL ANPASSNING 2 VAD KAN DU TECKNA ENSKILD ÖVERENSKOMMELSE OM? 3 ATT TÄNKA PÅ 4 NÄR KAN

Läs mer

För dig som arbetar inom LSS Leksands Kommun Varmt välkomna till LSS-enheten

För dig som arbetar inom LSS Leksands Kommun Varmt välkomna till LSS-enheten För dig som arbetar inom LSS Leksands Kommun Varmt välkomna till LSS-enheten LSS enheten i Leksands kommun kännetecknas av att: Brukaren ges valfrihet i sin vardag Personalen arbetar på ett professionellt

Läs mer

Varsågod! För dig som ska anställa eller är ny som arbetsgivare. Här är en praktisk handbok om arbetstid. Senast uppdaterad:

Varsågod! För dig som ska anställa eller är ny som arbetsgivare. Här är en praktisk handbok om arbetstid. Senast uppdaterad: Varsågod! För dig som ska anställa eller är ny som arbetsgivare. Här är en praktisk handbok om arbetstid. Senast uppdaterad: 2019-09-25 Din guide i lönedjungeln är Sebastian Bäckström, löneexpert och mångårig

Läs mer

Socialförvaltningen. Välkommen som vikarie till Resurspoolen

Socialförvaltningen. Välkommen som vikarie till Resurspoolen Socialförvaltningen Välkommen som vikarie till Resurspoolen Resurspoolen Resurspoolen är en vikariepool inom Vård och omsorg. Vi bokar in vikarier på de beställningar som kommer från verksamheterna inom

Läs mer

Du som jobbar inom Coop butiker och stormarknader kan påverka ditt schema och din arbetstid! Vill du påverka ditt schema? Linnéa, butiksanställd

Du som jobbar inom Coop butiker och stormarknader kan påverka ditt schema och din arbetstid! Vill du påverka ditt schema? Linnéa, butiksanställd Du som jobbar inom Coop butiker och stormarknader kan påverka ditt schema och din arbetstid! Vill du påverka ditt schema? Linnéa, butiksanställd Du kan påverka ditt schema! Du som jobbar inom Coop butiker

Läs mer

Villkor inlämnade till Arbetsmiljöverket enligt 9 a Lag (1999:678) om utstationering av arbetstagare för: Mediaföretagen

Villkor inlämnade till Arbetsmiljöverket enligt 9 a Lag (1999:678) om utstationering av arbetstagare för: Mediaföretagen Villkor inlämnade till Arbetsmiljöverket enligt 9 a Lag (1999:678) om utstationering av arbetstagare för: Mediaföretagen Avtal mellan Almega och Sveriges Ingenjörer och Unionen 4 Övertidskompensation 4.1

Läs mer

En markering på lönearten i exempelvis Betalda semesterdagar kommer vid löneberedning av semesteruttag minska antalet dagar i anställdaregistret.

En markering på lönearten i exempelvis Betalda semesterdagar kommer vid löneberedning av semesteruttag minska antalet dagar i anställdaregistret. Sommaren är här! Nu arbetar alla för att själva kunna ta ledigt under sommaren. Passa på att se över rutinbeskrivningar/checklistor för hur en lönekörning kan se ut på ditt företag om en kollega ska köra

Läs mer

Villkor för vissa anställda vid bemanningsföretag

Villkor för vissa anställda vid bemanningsföretag Villkor för vissa anställda vid bemanningsföretag Vård- och behandlingsverksamhet Övrig omsorgsverksamhet Bemanningsföretagen * Vårdförbundet 1999-07-01 tills vidare Innehållsförteckning Vårdförbundet

Läs mer

Välkommen. som medlem. 7 av 10 är redan med. Bli medlem och gör skillnad du också!

Välkommen. som medlem. 7 av 10 är redan med. Bli medlem och gör skillnad du också! Foto David Bicho Tryckt på miljövänligt papper 2016 10 HA13048 Välkommen som medlem 7 av 10 är redan med. Bli medlem och gör skillnad du också! Välkommen som medlem Handels är ett av Sveriges mest framgångsrika

Läs mer

Nu kommer du in i Självservice via Aditro Window

Nu kommer du in i Självservice via Aditro Window Självservice/Aditro Window 1 (18) Personalkontoret 2015-04-07 Nu kommer du in i Självservice via Aditro Window På startsidan ser du: Meddelanden som just nu visar löneutbetalningsdatum. Klockan flexar

Läs mer

Arbetsplatsbesök med syfte att rekrytera förtroendevalda

Arbetsplatsbesök med syfte att rekrytera förtroendevalda Arbetsplatsbesök med syfte att rekrytera förtroendevalda På arbetsplatser där det finns förtroendevalda har Vårdförbundet fler medlemmar. Genom att utse förtroendevalda på arbetsplatsen skapar vi bättre

Läs mer

Variabelbeskrivning och instruktioner för redovisning av Konjunkturstatistik löner och sysselsättning för primärkommunal sektor

Variabelbeskrivning och instruktioner för redovisning av Konjunkturstatistik löner och sysselsättning för primärkommunal sektor Variabelbeskrivning och instruktioner för redovisning av Konjunkturstatistik löner och sysselsättning för primärkommunal sektor Syfte Syftet med undersökningen är att månadsvis belysa utveckling av lönenivå,

Läs mer

Förbättringsarbete Arbetstidsmodeller Hösten 2015

Förbättringsarbete Arbetstidsmodeller Hösten 2015 Förbättringsarbete Arbetstidsmodeller Hösten 2015 Bakgrund I samband med ärende gällande månadsrapport för februari 2015 gav HSN landstingsdirektören i uppdrag att vidta ett antal åtgärder för att minska

Läs mer

Vill du sommarjobba? Sommaren 2014 närmar sig

Vill du sommarjobba? Sommaren 2014 närmar sig Vill du sommarjobba? Sävsjö kommun Sommarjobbsförmedlingen 576 80 Sävsjö www.savsjo.se/arbete/lediga-jobb/sommarjobb-för-ungdomar.html Sommaren 2014 närmar sig och nu är det är hög tid att söka sommarjobb.

Läs mer

Detta schema kan användas om inte arbetsgivaren har tillhandahållit eget schema.

Detta schema kan användas om inte arbetsgivaren har tillhandahållit eget schema. Handbok för Vision Ekumeniskas tidsschema 2013 Introduktion Tidsschemat är framtaget för anställda med förtroendearbetstid hos arbetsgivare som är anslutna till Arbetsgivaralliansen Bransch Trossamfund

Läs mer

100 nya möjligheter. Landstinget Blekinge anställer 100 ungdomar

100 nya möjligheter. Landstinget Blekinge anställer 100 ungdomar 1 100 nya möjligheter Landstinget Blekinge anställer 100 ungdomar 2 100 nya möjligheter Januari 2013 december 2014 Tidsbegränsade anställningar under 6 månader Lön enligt kollektivavtal Projekt i samverkan

Läs mer

sommarjobb i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba

sommarjobb i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba sommarjobb i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba Min arbetsplats Här fyller du i information om din arbetsplats. Arbetsplats:... Adress:... Handledare:... Telefonnummer:... Annan kontaktperson:...

Läs mer

Effektiv schemaläggning i primärvården

Effektiv schemaläggning i primärvården Effektiv schemaläggning i primärvården Innehåll Förord Kap 1 Kap 2 Kap 3 Kap 4 Kap 5 Kap 6 Kap 7 Källor Därför är schemaläggning vital för verksamheten Så ser du till att ha rätt antal medarbetare på plats

Läs mer

Mars 2008. Enskild överenskommelse. en möjlighet för dig att påverka dina villkor

Mars 2008. Enskild överenskommelse. en möjlighet för dig att påverka dina villkor Mars 2008 Enskild överenskommelse en möjlighet för dig att påverka dina villkor Varför enskilda överenskommelser? Vi pratar ofta om hur vi ska få ihop vårt livspussel. Vad det innebär är givetvis väldigt

Läs mer

Schemahantering i Personec P

Schemahantering i Personec P Schemahantering i Personec P Manual för chef och chefsstöd Från och med uppgradering hösten 2017 får systemet för hantering av schema nytt utseende 170901/AB Sida 2 av 15 Innehåll Innehåll... 2 Skapa nytt

Läs mer

Kämpa tillsammans för högre lön, kortare dagar och bättre arbetsvillkor!

Kämpa tillsammans för högre lön, kortare dagar och bättre arbetsvillkor! Kämpa tillsammans för högre lön, kortare dagar och bättre arbetsvillkor! En stark fackförening gör skillnad Kraven på oss arbetstagare ökar hela tiden. Vi ska göra mer på kortare tid. Genom vårt arbete

Läs mer