AT-SPUR SUNDERBY SJUKHUS, LULEÅ

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "AT-SPUR SUNDERBY SJUKHUS, LULEÅ 2010-11-17 11-19"

Transkript

1 AT-SPUR SUNDERBY SJUKHUS, LULEÅ Sunderby sjukhus är ett länssjukhus med ett upptagningsområde som omfattar personer. Årligen tillsätts 11 AT-block med uppstart två gånger per år. För att få AT-tjänst krävs oftast att man har vikarierat på sjukhuset innan. All slutenvård sker på Sunderby sjukhus. Primärvårdsplaceringen fördelas på vårdcentraler i Luleå och Boden. Sunderby sjukhus är ett utbildningsjukhus vilket också innefattar klinisk tjänstgöring av läkarkandidater från olika delar av landet. Det finns en skriftlig generell handlingsplan för AT. Introduktionskurser under två veckor inleder AT-tjänstgöringen där den första veckan är gemensam för hela länet. S T R U K T U R A VERKSAMHETEN Tjänstgöringen omfattar 6 månader varav 12 veckor allmän kirurgi, 8 veckor ortopedi och 4 veckor anestesi. Flödet av AT-läkare är ofta ojämnt vilket påverkar utbildningskvalitén negativt liksom periodvis dålig läkarbemanning. Under placeringen inom allmän kirurgi kan dessutom AT-läkare välja en månad gynekologi vilket också kan ha en negativ inverkan när det gäller utbildningen. Samtliga enheter har en bred och allsidig verksamhet som väl uppfyller målbeskrivningen. Det finns en skriftlig plan för AT vid tjänstgöringens början. Bra balans råder mellan jourarbete och planerad verksamhet. AT-läkarna går jourer dagtid under kirurgi- och ortopediplaceringen. Frivilliga nattjourer förekommer. Tjänstgöringen omfattar 6 månader. Verksamheten är bred och kvalitetsinriktad så att målbeskrivningen kan uppfyllas. Jourtjänst sker i rimlig omfattning och med bra bakjoursstöd. Det finns en tjänstgöringsplan enligt målbeskrivningen. Det går att välja en månads placering på infektion. Tjänstgöringen omfattar 3 månader men kan förlängas till 5 månader. Kortare placering - några veckor på BUP förekommer. Man kan även välja rättspsykiatri i Öjebyn. Bra förutsättningar finns för att uppfylla målbeskrivningen. Det finns en tjänstgöringsplan som följer målbeskrivningen. Ojämnt flöde av antalet AT-läkare samt periodvis dålig bemanning har påverkat utbildningen negativt. Jourtjänstgöring sker i rimlig omfattning och med som regel bra bakjoursstöd. AT-läkare kan välja vårdcentral men placering sker bara där det finns goda möjligheter att uppfylla målbeskrivningen. Jourarbete ingår i rimlig omfattning och med bra bakjoursstöd. Tjänstgöringen planeras utifrån målbeskrivningen. 1-2 veckors placering på ÖNH finns som tillval.

2 2 B LÄKARSTABEN Periodvis finns brist på specialister inom samtliga kliniker och som då oftast ersätts av stafettläkare. Det finns en bra balans mellan specialister och utbildningsläkare. Det finns stora brister när det gäller formell handledning dock fungerar som regel den kliniska handledningen bra. Enligt AT-läkarna är det en bra balans mellan specialister och utbildningsläkare Verksamhetschefen har inte lämnat enkät och hade inte möjlighet att närvara vid intervjuerna. Bra balans mellan specialister och utbildningsläkare men periodvis har det varit stor brist på specialister som då ersatts av stafettläkare med varierande stöd. Bemanningen kan variera på olika vårdcentraler men AT-läkare placeras bara där detta inte inverkar negativt på utbildningskvalitén. Oftast har distriktsläkarna en gedigen kompetens när det gäller klinisk erfarenhet och handledning. C LOKALER OCH UTRUSTNING AT-läkarna har tillgång till personliga sökare, dator och internet dock finns vissa brister som arbetsrum med trånga utrymmen och avsaknad av låsbara skåp. Det finns skrivbord, dator, internet och sökare men arbetsstationerna har trånga utrymmen. Det finns en samlingsplats för AT-läkare inom psykiatrin samt bra utrustning på arbetsstationerna med skrivbord, dator och internet. Vårdcentralerna har överlag adekvata arbetslokaler. P R O C E S S D. TJÄNSTGÖRINGENS UPPLÄGG Inom samtliga kliniker finns engagerade AT-ansvariga läkare utsedda som ansvarar för tjänstgöringens upplägg, samt introduktion på kliniken. Medsittning genomföres. På kirurgkliniken går AT-läkarna dag och även frivilliga nattjourer med bra bakjoursstöd. Ibland dålig struktur vilket gör att tjänstgöringen för AT kan ändras med kort varsel. ATansvarig som är ST-läkare har kort uppdrag, ett år, vilket kan inverka negativt på den långsiktiga planeringen.

3 3 Ortopedkliniken har ett välkomstbrev med utbildningsbok. Jourerna är frivilliga med bra stöd. Verksamheten är mycket produktionsinriktad. Checklistor håller på att sjösättas. Anestesikliniken har checklistor. Jourerna är frivilliga med god uppbackning. Klinisk handledning fungerar bra. AT-läkarna går två veckor på operation, en vecka på IVA och en vecka preoperation och ambulans. Om det saknas arbetsuppgifter kan AT-läkaren få artiklar att läsa och sedan redovisa. Det finns ett personligt brev med instruktioner om vad som sker under introduktionsveckan på medicinkliniken. En tjänstgöringsplan göres innan placeringens början. Jourtjänstgöring sker i rimlig omfattning och med bra bakjoursstöd. Man har alltid placering på HIA men ofta bara under en vecka. Det finns önskemål om längre sammanhängande avdelningsplaceringar. Det finns en SR med avsatt tid för uppdraget. Det finns en skriftlig utbildningsplan utgående från målbeskrivningen. Verksamhetschefen är väl medveten om sitt utbildningsansvar. Jourtjänstgöring förekommer i rimlig omfattning och med oftast bra bakjoursstöd beroende på bemanningen. Det finns en studierektor för primärvården med avsatt tid för uppdraget och med en uppdragsbeskrivning. AT-läkarna slussas successivt in i arbetet med bra stöd. Det finns lokala introduktionsprogram och möjlighet att auskultera på ÖNH-kliniken under 1-2 veckor. E UTBILDNINGSKLIMAT AT-ansvariga på samtliga kliniker är engagerade och strukturerade. AT-läkarna upplever som regel en bra stämning och gott stöd även om det finns brister när det uppstår många vakanser. Det finns många utbildningsintresserade läkare. AT-läkarna känner sig integrerade i verksamheten. Utbildningsklimatet är bra när bemanningen är god men varierande när det finns många stafettläkare. Kliniken har som regel en bra stämning med kompetenta handledare. AT-läkarnas behov av extratid för reflektion och successiv inslussning i mottagningsarbetet respekteras. F HANDLEDNING Allmän kirurgi. Handledningen är ej schemalagd. ST-läkare är alltid handledare p.g.a. brist på specialister. Alla har inte handledarutbildning. Ortopedi. Handledning har tidigare bara funnits på papperet men håller nu successivt på att förbättras.

4 4 Anestesi. Narkossköterskor sköter ofta den kliniska handledningen enligt checklista. ST-läkare i slutet av sin utbildning eller specialister är handledare. Alla har handledarutbildning. Handledningen är ej alltid schemalagd. Handledarna har handledarutbildning. När bemanningen fungerar har AT-läkarna avsatt tid för handledning fyra gånger per månad. Handledningen är schemalagd och handledarna har handledarutbildning. G TEORETISK UTBILDNING Allmän kirurgi. ST-läkarna har lunchföreläsningar för AT-läkarna som också kan deltaga i sjukhusövergripande föreläsningar en eftermiddag per vecka. Inom ortopedi och anestesi kan AT-läkarna deltaga i klinikernas internutbildning samt sjukhusövergripande föreläsningar. På ortopeden har ST-läkarna undervisning i undersökningsteknik en gång i veckan vilket är mycket uppskattat. AT-läkarna deltar i sjukhusövergripande utbildning varje onsdagseftermiddag samt klinikens internutbildning. Kliniken har ett eget förläsningsschema med utbildning 1 timme per vecka där AT-läkarna även kan göra egna presentationer. AT-läkarna deltar också i sjukhusövergripande föreläsningar en eftermiddag per vecka. AT-läkarna deltar i sjukhusövergripande utbildning varje onsdagseftermiddag. AT-läkarna deltar också i vårdcentralens egen utbildning ibland med egna presentationer. H KVALITETSSÄKRING Allmän kirurgi. Utvärdering sker ej av AT-ansvarig eller verksamhetschef utan av SR. På ortopeden har den AT-ansvarige läkaren slutsamtal. Checklistor och medsittning tillämpas också på klinikerna. AT-ansvarig som också är studierektor inom slutenvården har utvecklingssamtal med ATläkarna. Medsittning tillämpas. Det finns också checklistor.

5 5 Verksamhetschefen har samtal med varje AT-läkare vid introduktionen samt har mitt och slutsamtal. Medsittning tillämpas. Studierektorn för primärvården har vid behov kontakt med personlig handledare för att bistå verksamhetschefen vid bedömning om AT-läkaren uppfyllt målbeskrivningen. Medsittning användes. Verksamhetschefen har slutsamtal. ÖVERGRIPANDE BEDÖMNING AV TJÄNSTGÖRINGEN P R O C E S S F HANDLEDNING Handledarutbildning anordnas regelbundet och är gemensam för hela landstinget. Den formella handledningen fungerar bra inom primärvården och vid bra bemanning även inom psykiatrin. Den behöver förbättras framför allt inom allmän kirurgin. Det finns även s.k. LOTS-grupper där handledning sker i grupp kontinuerligt under hela ATtjänstgöringen. Handledare är en specialistläkare från slutenvården och en primärvårdsläkare. Syftet är att AT-läkarna skall kunna diskutera problem i yrkesutövningen. G TEORETISK UTBILDNING AT-tjänstgöringen inleds med en veckas kurs i Akutmedicin och trauma. Kursen anordnas gemensamt för hela länet och sker i internatform. Kursen omfattar bl.a. omhändertagande vid trauma, akut hjärtsjukvård inklusive A-HLR och sker i form av föreläsningar och praktiska övningar. Andra veckan av AT-tjänstgöringen sker fortsatt gemensam introduktion på Sunderby sjukhus och inom primärvården. Kursen i akutmedicin och trauma är mycket uppskattad av AT-läkarna däremot tycker man att andra veckan kan kortas. Många har vikarierat på Sunderby sjukhus innan AT och tycker då att introduktionen på sjukhuset blir mycket upprepningar. Varje onsdagseftermiddag är schemalagd för gemensamma föreläsningar och självstudier. Obligatorisk kurs i försäkringsmedicin anordnas varje år. För samtliga AT-läkare i Norrbotten arrangeras årligen 2 kursdagar där föreläsningar varvas med sociala aktiviteter. Man får då möjlighet att uppleva naturen från Abisko i norr till Piteå skärgård i söder beroende på vem som står för arrangemanget, Efter intresse kan man också gå en kurs i skadehantering i fjällmiljö som anordnas i Riksgränsen. Möjlighet ges också till att resa på en 5 dagars kurs eller konferens inom Europa.

6 6 H KVALITETSSÄKRING Studierektorn inom slutenvården har utvecklingssamtal med samtliga AT-läkare en gång per termin och i deras utvärderingar framkommer att de nästan alltid är nöjda med det stöd och den undervisning de får i det dagliga arbetet. Studierektorn i primärvården skall i samråd med handledarna vid behov bistå verksamhetscheferna vid slutbedömningen huruvida AT-läkaren uppfyllt målbeskrivningen. Någon central åtgärdsplan för AT-läkare som är i behov av särskilt stöd finns inte. Däremot finns ett AT-råd med möten 1-2 gånger per halvår där förbättringsfrågor diskuteras. AT-rådet består av AT-ansvariga på klinikerna, två AT-läkare samt studierektorer för sluten- och primärvård. F Ö R B Ä T T R I N G S M Ö J L I G H E T E R Inför en jämnare fördelning av AT-läkare på de olika placeringarna Utvärdera den gemensamma introduktionsveckan på sjukhuset Utvärdera LOTS-grupperna Förbättra handledningen framförallt på kirurgen. Inför ett AT-kollegium där studierektorer, verksamhetschefer, AT-ansvariga på klinikerna och gärna en SYLF-representant träffas två gånger per år för genomgång av hela AT-gruppen. Genom detta forum kan AT-läkare med särskilda behov fångas upp och stödåtgärder sättas in tidigt. Inför en ledarskapsutbildning som anpassas till den som finns på ST-nivå. Skapa en egen samlingsplats, ett AT-rum. Förstärk samarbetet mellan primärvård och slutenvård. Förbered fördelningen av utbildningsresurser mellan AT-läkare och kandidater inför ökat antal kandidater från Umeå. Förbättra kirurgplaceringarna inom kustkliniken. Skapa en dialog mellan klinikernas utbildningsansvariga och studierektorer på respektive ort så att alla AT-läkare kan känna sig jämlikt behandlade i det kliniska arbetet. Skapa resurser för att säkerställa en hållbart god läkarbemanning inom psykiatrin. Mora/Järna 12 januari 2011 Mattias Wahlborg Kerstin Wicknertz SPUR-inspektörer

AT-SPUR KALIX SJUKHUS 2010-11-15

AT-SPUR KALIX SJUKHUS 2010-11-15 AT-SPUR KALIX SJUKHUS 2010-11-15 Kalix länsdelssjukhus är beläget i östra norrbotten och betjänar ca 37 000 personer. Sju ATläkare per år fullgör sin AT-tjänstgöring vid sjukhuset. Helhetsintrycket hos

Läs mer

AT-SPUR Piteå älvdals sjukhus

AT-SPUR Piteå älvdals sjukhus AT-SPUR Piteå älvdals sjukhus 2010-11-16 Piteå älvdals sjukhus är ett länsdelssjukhus beläget vid kusten i södra norrbotten som betjänar ca 59 000 personer. Nio AT-läkare per år fullgör sin AT-tjänstgöring

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av allmäntjänstgöring Granskningssdatum: 181107-08 Lasarettet Trelleborg Sjukhus Trelleborg-Malmö Ort Invärtesmedicinska specialiteter Verksamhetsområde Suzanne Wendahl och erne

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av allmäntjänstgöring Granskningssdatum: 181022 23 Helsingborgs lasarett Sjukhus Helsingborg Ort Psykiatri Verksamhetsområde Åsa oström och jörn Ohlsson Inspektörer STRUKTUR Verksamheten

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av allmäntjänstgöring Granskningssdatum: 181107-08 Lasarettet Trelleborg Sjukhus Trelleborg-Malmö Ort Opererande specialiteter Verksamhetsområde Suzanne Wendahl och erne Eriksson

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av allmäntjänstgöring Granskningssdatum: 181211 12 Lasarettet i Landskrona Sjukhus Landskrona Ort Psykiatri Verksamhetsområde Åsa oström och jörn Ohlsson Inspektörer STRUKTUR Verksamheten

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av allmäntjänstgöring Granskningssdatum: 180320-21 och 180425-26 entralsjukhuset Kristianstad och Hässleholms sjukhus Sjukhus Ort Ortopedi Verksamhetsområde Åsa oström, jörn Ohlsson

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av allmäntjänstgöring Granskningssdatum: 180425-26 Kirurgkliniken SK Sjukhus Hässleholm Ort Kirurgi Verksamhetsområde Åsa oström och erne Eriksson Inspektörer STRUKTUR Verksamheten

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av allmäntjänstgöring Granskningssdatum: 181022 24 Hälsostaden Sjukhus Ängelholm Ort Psykiatri Verksamhetsområde Åsa oström och jörn Ohlsson Inspektörer STRUKTUR Verksamheten T-läkarna

Läs mer

Riktlinjer för poängsättning vid AT-SPUR

Riktlinjer för poängsättning vid AT-SPUR Riktlinjer för poängsättning vid AT-SPUR Bakgrund Syftet med inspektion av AT är att granska, stärka, säkra och höja kvaliteten i AT. Målbeskrivningen är grunden för AT-tjänstgöringens uppläggning och

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av allmäntjänstgöring Granskningssdatum: 181211 12 Lasarettet i Landskrona Sjukhus Landskrona Ort kutmottagningen i Helsingborg Verksamhetsområde Åsa oström och jörn Ohlsson Inspektörer

Läs mer

Hälsa Sjukvård Tandvård. AT-läkare. Allmäntjänstgöring som läkare vid Hallands sjukhus Varberg

Hälsa Sjukvård Tandvård. AT-läkare. Allmäntjänstgöring som läkare vid Hallands sjukhus Varberg Hälsa Sjukvård Tandvård AT-läkare Allmäntjänstgöring som läkare vid Hallands sjukhus Varberg Organisation Från årsskiftet 2010/11 är Halland en egen region. I samband med bildandet av Region Halland omorganiseras

Läs mer

Allmäntjänstgöring som läkare

Allmäntjänstgöring som läkare Hälsa Sjukvård Tandvård AT-läkare Allmäntjänstgöring som läkare vid Hallands sjukhus Halmstad och Varberg Organisation Från årsskiftet 2010/11 är Halland en egen region. I samband med bildandet av Region

Läs mer

Allmäntjänstgöring som läkare

Allmäntjänstgöring som läkare Hälsa Sjukvård Tandvård AT-läkare Allmäntjänstgöring som läkare vid Hallands sjukhus Halmstad och Varberg Organisation Från årsskiftet 2010/11 är Halland en egen region. I samband med bildandet av Region

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av allmäntjänstgöring Granskningssdatum: 180320-21 och 180425-26 entralsjukhuset Kristianstad och Hässleholms sjukhus Sjukhus Ort Ortopedi Verksamhetsområde Åsa oström, jörn Ohlsson

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av allmäntjänstgöring Granskningssdatum: 181022 24 Hälsostaden Sjukhus Ängelholm Ort kutmottagningen i Helsingborg Verksamhetsområde Åsa oström och jörn Ohlsson Inspektörer STRUKTUR

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av allmäntjänstgöring Granskningssdatum: 181211 12 Lasarettet i Landskrona Sjukhus Landskrona Ort llmänmedicin Verksamhetsområde Åsa oström och jörn Ohlsson Inspektörer STRUKTUR

Läs mer

AT i NU-sjukvården. Utbildningsplan Version 2014-05-30

AT i NU-sjukvården. Utbildningsplan Version 2014-05-30 AT i NU-sjukvården Utbildningsplan Version 2014-05-30 UTBILDNINGSPLAN FÖR AT INOM NU-SJUKVÅRDEN Denna generella utbildningsplan är utarbetad enligt riktlinjer från Läkarförbundets specialistutbildningsråd

Läs mer

KVALITETSKRITERIER FÖR AT PÅ SÄS/primärvård

KVALITETSKRITERIER FÖR AT PÅ SÄS/primärvård 1 januari 2007 KVALITETSKRITERIER FÖR AT PÅ SÄS/primärvård Socialstyrelsens föreskrifter om allmäntjänstgöring för läkare (SOSFS 1999:5) som också innehåller en målbeskrivning är grunden för AT-tjänstgöringens

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av allmäntjänstgöring Granskningssdatum: 181022 24 Hälsostaden Sjukhus Ängelholm Ort Opererande specialiteter Helsingborgs lasarett Verksamhetsområde Åsa oström och jörn Ohlsson

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2015-04-20--21 Reumatologsektionen, Medicinkliniken Blekinge, Karlskrona Inspektörer: Annika Teleman och Tomas Bremell STRUKTUR A Verksamheten

Läs mer

Dokumenttyp Ansvarig verksamhet Version Antal sidor Handlingsplan Studierektorskansliet 1.0 8

Dokumenttyp Ansvarig verksamhet Version Antal sidor Handlingsplan Studierektorskansliet 1.0 8 Dokumenttyp Ansvarig verksamhet Version Antal sidor Handlingsplan Studierektorskansliet 1.0 8 Dokumentägare Fastställare Giltig fr.o.m. Giltig t.o.m. Rickard Carlhed Tobias Kjellberg 2015-06-11 2017-06-11

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av allmäntjänstgöring Granskningssdatum: 180425-26 Hässleholms sjukhus Sjukhus Hässleholm Ort llmänmedicin Verksamhetsområde Åsa oström och erne Eriksson Inspektörer LÄKRNS INSTITUT

Läs mer

Hälsa Sjukvård Tandvård. AT-läkare. Allmäntjänstgöring som läkare vid Hallands sjukhus Halmstad

Hälsa Sjukvård Tandvård. AT-läkare. Allmäntjänstgöring som läkare vid Hallands sjukhus Halmstad Hälsa Sjukvård Tandvård AT-läkare Allmäntjänstgöring som läkare vid Hallands sjukhus Halmstad Organisation Från årsskiftet 2010/11 är Halland en egen region. I samband med bildandet av Region Halland omorganiseras

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av allmäntjänstgöring Granskningssdatum: 181022--23 Helsingborgs lasarett Sjukhus Helsingborg Ort kutmottagning Verksamhetsområde Åsa oström och jörn Ohlsson Inspektörer STRUKTUR

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av allmäntjänstgöring Granskningssdatum: 180425-26 Hässleholms sjukhus Sjukhus Hässleholm Ort nestesi Verksamhetsområde Åsa oström och erne Eriksson Inspektörer LÄKRNS INSTITUT

Läs mer

AT-SPUR BORÅS LASARETT

AT-SPUR BORÅS LASARETT AT-SPUR BORÅS LASARETT 130916-0917 INTRODUKTION Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) är ett komplett akutsjukhus som består av sjukhusen i Borås och Skene. Vid SÄS bedrivs länssjukvård inom alla specialiteter

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av allmäntjänstgöring Granskningssdatum: 180425-26 Hässleholms sjukhus Sjukhus Hässleholm Ort Psykiatri Verksamhetsområde Åsa oström och erne Eriksson Inspektörer LÄKRNS INSTITUT

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2015-02-14 Skaraborgs Sjukhus Skövde Medicinkliniken Sjukhus Ort Klinik Ola Ohlsson och Bengt Sallerfors Inspektörer Gradering A B C D Socialstyrelsens

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av allmäntjänstgöring Granskningssdatum: 181107-08 Lasarettet Trelleborg Sjukhus Trelleborg-Malmö Ort llmänmedicin Verksamhetsområde Suzanne Wendahl och erne Eriksson Inspektörer

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2017-11-28 nestesi- och intensivvårdskliniken anderyds Sjukhus Klinik Ort Maja Ewert Varberg Ingrid erkestedt Lund Inspektörer Gradering Socialstyrelsens

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av specialiseringstjänstgöring Örnäsets hälsocentral Klinik llmänmedicin Specialitet 2018-10-02 Luleå atum Ort Thord Svanberg, Gunnar Nilsson Inspektörer Styrkor Väl anpassad tid

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring Vårdcentralen Vallås Klinik Allmänmedicin Specialitet 2019-10-03 Datum Halmstad Ort Erik Tyrberg och Magnus Tufvesson Inspektörer LÄKARNAS INSTITUT

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 29/2-2/3 2016 Länskliniken Ögonsjukvården Västernorrland Sjukhus Sundsvall, Härnösand, Sollefteå och Örnsköldsvik Ort Eva Gottvall och Susann ndersson

Läs mer

Del 3: Checklista för inspektion (SOSFS 2015:8)

Del 3: Checklista för inspektion (SOSFS 2015:8) 1 Del 3: Checklista för inspektion (SOSFS 2015:8) Nedanstående checklista används som riktlinjer för SPUR:s bedömning, som grund till enkäterna samt som självvärderingsinstrument för den utbildande enheten.

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2014-06-10 Västmanlands sjukhus Västerås Fysiologkliniken Sjukhus Ort Klinik Madeleine Lindqvist-Beckman och Eva Persson Inspektörer Gradering

Läs mer

Utbildningsbeskrivning

Utbildningsbeskrivning Utbildningsbeskrivning Klinik ÖNH-verksamheten. HIVÖ-Kliniken Klinikens huvudverksamhet (statistik, läkarbesök, behandling etc.) Verksamheten utför akut och elektivt omhändertagande av patienter med sjukdomar

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2017-11-29 n/op/iv Klinik Norrtälje Sjukhus Ort Maja Ewert Varberg Ingrid erkestedt Lund Inspektörer Gradering Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av allmäntjänstgöring Granskningssdatum: 181022 24 Hälsostaden Sjukhus Ängelholm Ort Invärtesmedicinska specialiteter Verksamhetsområde Åsa oström och jörn Ohlsson Inspektörer

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2016 04 18... Gävle sjukhus...gävle... Reumatologenheten... Sjukhus Ort Klinik Tomas Bremell och Annika Teleman... Inspektörer Gradering A

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av allmäntjänstgöring Granskningssdatum: 181022 23 Helsingborgs lasarett Sjukhus Helsingborg Ort llmänmedicin Verksamhetsområde Åsa oström och jörn Ohlsson Inspektörer STRUKTUR

Läs mer

I N N E H Å L L O C H S T R U K T U R. Sahlgrenska Universitetssjukhuset Primärvården/Närhälsan

I N N E H Å L L O C H S T R U K T U R. Sahlgrenska Universitetssjukhuset Primärvården/Närhälsan AT I N N E H Å L L O C H S T R U K T U R Sahlgrenska Universitetssjukhuset Primärvården/Närhälsan AT-UTBILDNING På Sahlgrenska Universitetssjukhuset finns 80-100 AT-läkare. Tillsättning sker två gånger

Läs mer

Specialiseringstjänstgöring i Barn- och ungdomsmedicin, version kust

Specialiseringstjänstgöring i Barn- och ungdomsmedicin, version kust Styrande rutindokument Rutin Sida 1 (6) Specialiseringstjänstgöring i Barn- och ungdomsmedicin, version kust ST i Barn- och ungdomsmedicin vid barnklinikerna Kalix, Piteå och Sunderbyn, Region Norrbotten

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av allmäntjänstgöring Granskningssdatum: 181211 12 Lasarettet i Landskrona Sjukhus Landskrona Ort Opererande specialiteter Helsingborgs lasarett Verksamhetsområde Åsa oström och

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2018-01-18--19 Klinik Ort Hudkliniken Sörmland Eskilstuna Åsa oström och irgitta Stymne Inspektörer Gradering Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-granskning

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-granskning SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-granskning Granskningsdatum: 2018-05-15 arn- och ungdomsmedicinska kliniken, Östersund Klinik Ort odil Schiller; an ndersson Inspektörer Gradering Övriga kvalitetskriterier är

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av specialiseringstjänstgöring Skillingaryds vårdcentral Klinik llmänmedicin Specialitet 2018-11-23 Skillingaryd atum Ort Magnus Tufvesson och Gert-Ingvar Åkesson Inspektörer Styrkor

Läs mer

Del 3: Checklista för inspektion

Del 3: Checklista för inspektion Del 3: Checklista för inspektion Nedanstående checklista används som riktlinjer för SPUR:s bedömning, som grund till enkäterna samt som självvärderingsinstrument för den utbildande enheten. Obs! Svaren

Läs mer

AT-SPUR Växjö lasarett

AT-SPUR Växjö lasarett AT-SPUR Växjö lasarett 2016-04-11 13 INTRODUKTION Inom Region Kronoberg finns det två sjukhus, Ljungby lasarett (LL) och Centrallasarettet i Växjö (CLV). I länet bor cirka 190 000 invånare, varav cirka

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring Närhälsan Vårgårda vårdcentral Klinik Allmänmedicin Specialitet 2019-04-25 Datum Vårgårda Ort Erik Tyrberg och Magnus Tufvesson Inspektörer LÄKARNAS

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 24-25 oktober 2016 Gävle sjukhus Gävle Klinisk fysiologi Sjukhus Ort Klinik Karin Rodmar och Eva Persson Inspektörer Gradering Socialstyrelsens föreskrifter

Läs mer

Allmäntjänstgöring som läkare

Allmäntjänstgöring som läkare Hälsa Sjukvård Tandvård AT-läkare Allmäntjänstgöring som läkare vid Hallands sjukhus Halmstad och Varberg Organisation Från årsskiftet 2010/11 är Halland en egen region. I samband med bildandet av Region

Läs mer

Kontrakt för ST-läkare i allmänmedicin

Kontrakt för ST-läkare i allmänmedicin FoU-avdelningen ST-enheten Landstingets ledningskontor Kontrakt för ST-läkare i allmänmedicin Överenskommelse om utbildningens genomförande under specialiseringstjänstgöring Kontraktet gäller ST-läkare

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2015-10-15... Reumatologsektionen medicinkliniken Kristianstad...... Annika Teleman och Tomas Bremell... Inspektörer Gradering A Socialstyrelsens

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av specialiseringstjänstgöring Vårdcentralen Västra Vall Klinik llmänmedicin Specialitet 2018-11-06 Varberg atum Ort Erik Tyrberg och Gert-Ingvar Åkesson Inspektörer Styrkor Engagerade

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2018-01-18 arn- och ungdomskliniken Klinik Helsingborg Ort Ulrika Uddenfeldt Wort och an ndersson Inspektörer Gradering Övriga kvalitetskriterier

Läs mer

Krav på utbildningsvårdcentral Utbildningsuppdraget för ST-läkare i allmänmedicin

Krav på utbildningsvårdcentral Utbildningsuppdraget för ST-läkare i allmänmedicin 1 (6) Datum: 2018-06-18 Enhet Primärvård Handläggare: Jennifer Rudolph Tel: 0700 82 31 38 E-post: jennifer.rudolph@vgregion.se Postadress: Regionens Hus, 405 44 Göteborg Krav på utbildningsvårdcentral

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av allmäntjänstgöring Granskningssdatum: 181022 24 Hälsostaden Sjukhus Ängelholm Ort llmänmedicin Verksamhetsområde Åsa oström och jörn Ohlsson Inspektörer STRUKTUR Verksamheten

Läs mer

SPUR-inspektion BEDÖMNING Inspektörer: Mia Törnqvist Lena Spak

SPUR-inspektion BEDÖMNING Inspektörer: Mia Törnqvist Lena Spak SPUR-inspektion BEDÖMNING Inspektörer: Mia Törnqvist Lena Spak Inspektionsdatum: 120223-24 Landsting Sjukhus Landstinget i Västmanland BUP Västmanland STRUKTUR A. Verksamheten (3 p) Den barn- och ungdomspsykiatriska

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 24-25/11 2015 Centralsjukhuset Karlstad Karlstad Medicinkliniken Sjukhus Ort Klinik Ola Ohlsson och Bengt Sallerfors Inspektörer Gradering

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 30 nov 1 dec 2016 entralsjukhuset Karlstad Ögonkliniken Sjukhus Ort Klinik Pär Kanulf och Susann ndersson Inspektörer Gradering Socialstyrelsens föreskrifter

Läs mer

Allmäntjänstgöring. Innehåll och struktur 18 månader. AT-kansliet. Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Utbildningsenhet FoUUI

Allmäntjänstgöring. Innehåll och struktur 18 månader. AT-kansliet. Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Utbildningsenhet FoUUI Allmäntjänstgöring Innehåll och struktur 18 månader AT-kansliet Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Utbildningsenhet FoUUI AT På Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sahlgrenska, Östra sjukhuset och Mölndals

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring Vårdcentralen Bäckagård Klinik Allmänmedicin Specialitet 2019-10-04 Datum Halmstad Ort Erik Tyrberg och Magnus Tufvesson Inspektörer LÄKARNAS INSTITUT

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av specialiseringstjänstgöring Neptunuskliniken Klinik llmänmedicin Specialitet 2018-11-06 Varberg atum Ort Erik Tyrberg, Gert-Ingvar Åkesson Inspektörer Styrkor Korta beslutsvägar,

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 161012--13 Universitetssjukhuset Örebro Örebro Hudkliniken Sjukhus Ort Klinik Åsa oström, Per nders Mjörnberg Inspektörer Gradering Socialstyrelsens

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2017-10-26--27 Hudkliniken, Länssjukhuset Klinik Kalmar Ort Åsa oström och Lill-Marie Persson Inspektörer Gradering Övriga kvalitetskriterier är uppfyllda,

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av specialiseringstjänstgöring Rydaholms vårdcentral Klinik llmänmedicin Specialitet 2018-11-22 Rydaholm atum Ort Magnus Tufvesson och Gert-Ingvar Åkesson Inspektörer Styrkor Välrenommerad

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2017-05-16 Vårdcentralen Husie Klinik Malmö Ort Kerstin Ermebrant Inspektörer harlotte Ståhl Gradering Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-granskning

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-granskning SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-granskning Granskningsdatum: 180409--10 Ögonkliniken Skaraborgs sjukhus Klinik Skövde Ort Eva Karlsson och Inger Westborg Inspektörer Gradering Övriga kvalitetskriterier är uppfyllda,

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2014-10-21 Södersjukhuset Stockholm Hudkliniken Sjukhus Ort Klinik Per Anders Mjörnberg och Birgitta Stymne Inspektörer Gradering A Socialstyrelsens

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2014-05-06--07 Västmanlands sjukhus Västerås Medicinkliniken Sjukhus Ort Klinik Ola Ohlsson och Bengt Sallerfors Inspektörer Gradering A Socialstyrelsens

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 17 18 oktober 2016 Hudiksvalls sjukhus Hudiksvall Ögonkliniken. Sjukhus Ort Klinik Kerstin Edlund och Eva Karlsson Inspektörer Gradering Socialstyrelsens

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 20-21 maj 2015 Lasarettet i Motala Motala Medicinkliniken Sjukhus Ort Klinik Ola Ohlsson och Bengt Sallerfors Inspektörer Gradering A Socialstyrelsens

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2015-05-26 Vrinnevisjukhuset Norrköping Kvinnokliniken Sjukhus Ort Klinik René Bangshöj & Anne Ekeryd Andalen Inspektörer Gradering A Socialstyrelsens

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring Närhälsan Horred vårdcentral Klinik Allmänmedicin Specialitet 2019-04-05 Datum Horred Ort Erik Tyrberg och Robert Svartholm Inspektörer LÄKARNAS

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av allmäntjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av allmäntjänstgöring Granskningssdatum: 181211 12 Lasarettet i Landskrona Sjukhus Landskrona Ort Invärtesmedicinska specialiteter Verksamhetsområde Åsa oström och jörn Ohlsson

Läs mer

Utbildning av ST-läkare inom Hälso- och sjukvården i Gotlands kommun

Utbildning av ST-läkare inom Hälso- och sjukvården i Gotlands kommun 1 (6) RIKTLINJE Hälso- och sjukvårdsförvaltningen Dokumentet gäller för HSF Innehållsförteckning Specialiseringstjänstgöring (ST)...2 Bakgrund...2 Behov av ST på Gotland...2 Målsättning för ST-utbildning

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 20171110 entrum för obstetrik och gynekologi i Västerbotten Klinik Ort Umeå och Lycksele René angshöj Inspektörer nne Ekeryd ndalen Gradering Socialstyrelsens

Läs mer

Rutin för specialiseringstjänstgöringen för läkare i Region Norrbotten

Rutin för specialiseringstjänstgöringen för läkare i Region Norrbotten Styrande rutindokument Rutin Sida 1 (8) Rutin för specialiseringstjänstgöringen för läkare i Region Norrbotten Lagrum och styrande förutsättningar Av 4 kap. 1 patientsäkerhetsförordningen (2010:1369) framgår

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av specialiseringstjänstgöring Läjeskliniken Klinik llmänmedicin Specialitet 2018-11-05 Träslövsläge atum Ort Erik Tyrberg och Gert-Ingvar Åkesson Inspektörer Styrkor Välrenommerad

Läs mer

HANDLINGSPLAN FÖR UTBILDNING AV LÄKARSTUDERANDE OCH LÄKARE I JÄMTLANDS LÄNS LANDSTING. Version: 1.3. Ansvarig: Björn Ahlnäs

HANDLINGSPLAN FÖR UTBILDNING AV LÄKARSTUDERANDE OCH LÄKARE I JÄMTLANDS LÄNS LANDSTING. Version: 1.3. Ansvarig: Björn Ahlnäs HANDLINGSPLAN FÖR UTBILDNING AV LÄKARSTUDERANDE OCH LÄKARE I JÄMTLANDS LÄNS LANDSTING Version: 1.3 Ansvarig: Björn Ahlnäs läkarstuderande och läkare i Jämtlands läns landsting 2 (20) ÄNDRINGSFÖRTECKNING

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2018-01-25 Vårdcentralen ityhälsan Norr Klinik Norrköping Ort Gunilla ugustsson Inspektörer Ulf Eklund Gradering Övriga kvalitetskriterier är uppfyllda,

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2017.11.22-23 nestesi och Intensivvård Klinik Skaraborgs sjukhus, Skövde och Lidköping Ort irgit Edman, ijan arvish Inspektörer Gradering Socialstyrelsens

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2015-05-05--06 Norrlands universitetssjukhus Umeå Infektionskliniken Sjukhus Ort Klinik Pia Forsberg, Professor, Infektionskliniken Östergötland,

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av specialiseringstjänstgöring Skånes universitetssjukhus Klinik Thoraxkirurgiska kliniken Specialitet 2018-11-28 Lund atum Ort Mattias Karlsson, överläkare thoraxkirurgi Umeå

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 180425-180426 Länskliniken Ögonsjukvården Sörmland Klinik Ort Eskilstuna/Nyköping Renata Kalman och Susann ndersson Inspektörer Gradering Övriga kvalitetskriterier

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av specialiseringstjänstgöring Salgrenska och Östra sjukhuset Klinik Obstetrik och Gynekologi Specialitet 5-7/12 Göteborg atum Ort Olov Grankvist och Karin Hilden Inspektörer Styrkor

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 161128--29 Falu lasarett Falun Ortopedkliniken Sjukhus Ort Klinik Eva Samnegård, Erica omeij rverud och Olle Nilsson Inspektörer Gradering Socialstyrelsens

Läs mer

Appendix. A. Verksamheten

Appendix. A. Verksamheten Appendix Nedanstående checklista används som riktlinjer för poängbedömning, i enkäterna samt som självvärderingsinstrument för den utbildande enheten. När inspektörerna använder checklistan gällandes räknas

Läs mer

Allmäntjänstgöring som läkare

Allmäntjänstgöring som läkare Hälsa Sjukvård Tandvård AT-läkare Allmäntjänstgöring som läkare vid Hallands sjukhus Halmstad och Varberg Organisation Från årsskiftet 2010/11 är Halland en egen region. I samband med bildandet av Region

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2014-10-13 Centralsjukhuset i Karlstad Landstinget Värmland Hudkliniken Sjukhus Ort Klinik Åsa Boström och Birgitta Stymne Inspektörer Gradering

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2016-11-24 2016-11-25 Universitetssjukhuset Örebro Örebro Neurologi Sjukhus Ort Klinik Snjolaug rnardottir och Lisa ergström Inspektörer Gradering

Läs mer

RIKTLINJER SPUR- Klinisk Neurofysiologi

RIKTLINJER SPUR- Klinisk Neurofysiologi RIKTLINJER för poängsättning vid SPUR- inspektioner inom Klinisk Neurofysiologi 2004-11-08 SPUR-riktlinjer Neurofys.doc 1(11) Riktlinjer för poängsättning vid SPUR-inspektioner inom Klinisk neurofysiologi

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring Åbågens Vårdcentral Klinik Allmänmedicin Specialitet 2019-03-28 Datum Arboga Ort Elisabeth Jaenson och Karin Ekelund Inspektörer LÄKARNAS INSTITUT

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av specialiseringstjänstgöring Klinisk neurofysiologi Sahlgrenska universitetssjukhuset Klinik Klinisk neurofysiologi Specialitet 2018-11-27 Göteborg atum Ort Greta Gustafsson

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2016-10-27-2016-10 28 Gävle sjukhus Gävle Neurologmottagningen Sjukhus Ort Klinik Snjolaug rnardottir och Lenka Nováková Nyrén Inspektörer Gradering

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 9 10 november 2016 Värnamo sjukhus Värnamo Ögonmottagningen. Sjukhus Ort Klinik Kerstin Edlund och Kerstin Hallnäs. Inspektörer Gradering Socialstyrelsens

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 20170503--05 kutkliniken Klinik Skånes Universitetssjukhus Malmö Ort Ingmarie Hässler och Lennart Svensson Inspektörer Gradering Socialstyrelsens

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2017-03-14--15 Hudkliniken Hallands sjukhus Halmstad Klinik Ort Åsa oström och Lill-Marie Persson Inspektörer Gradering Socialstyrelsens föreskrifter

Läs mer

Handledning av AT-läkare PRAKTISK MANUAL

Handledning av AT-läkare PRAKTISK MANUAL Handledning av AT-läkare PRAKTISK MANUAL Handledning av AT-läkare PRAKTISK MANUAL MATERIALET ÄR FRAMTAGET AV: Arbetsgruppen för handledning, huvudansvarig Richard Börjesson, AT-läkare, Caterina Finizia,

Läs mer