Tomter för fribyggarradhus inom Södra Råbylund II

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Tomter för fribyggarradhus inom Södra Råbylund II"

Transkript

1 Tomter för fribyggarradhus inom Södra Råbylund II Till dig som står i

2 2(12) Fribyggarradhus Vad är det? För att göra det möjligt att bygga individuellt utformade egna hem i en tät struktur har Lunds kommun styckat av sju tomter för fribyggarradhus. En radhustomt innebär att bostadshuset byggs i tomtgräns mot grannen. Det finns stora möjligheter med fribyggarradhus! Inspiration kan hämtas från pittoreska gatuhus i stadskärnan, från holländska smala stadsvillor som ligger vägg i vägg och som alla har ett unikt eget formspråk eller från enskilda hus liggandes tätt på rad som på ett pärlband. Fribyggarradhus Ijburg, Holland.

3 3(12) Adelgatan i Lund. Radhus för fribyggare har sålts av kommunen i Helsingborgs stad inom bostadsområdet Mariastaden. Tio tomter såldes i ett pilotprojekt med början år I år säljs ytterligare fem radhustomter för fribyggare i Mariastaden i Helsingborg. Bo01 i Malmö

4 4(12) Baksida fribyggarradhus Helsingborg Framsida fribyggarradhus i Mariastaden i Helsingborg

5 5(12) Södra Råbylund- En stadsdel som växer Dessa fribyggarradhustomter ligger i Södra Råbylund, som är ett av kommunens senast påbörjade utbyggnadsområden. Det ligger på cykelavstånd, ca 4,5 km, från Lunds medeltida stadskärna och tågstationen. Södra Råbylund kommer på sikt att innehålla ca bostäder, flera förskolor och skolor, parker, lekplatser, mindre dammar och en större damm, den s.k. Råbysjön. Södra Råbylund är markerad med röd ellips

6 6(12) Illustrativ bild (Atkins) som visar framtidens Södra Råbylund Illustration som visar Södra Råbylund I, II och framtida kommande detaljplaneområden (Etapp IIIA och IIIB). I den sydöstra delen av området pågår genomförande av detaljplan för Södra Råbylund 1 med byggnation av ca 180 bostäder. Här har Myresjöhus, Veidekke, Lunds kommuns fastighets AB (LKF) och olika privatpersoner byggt ett 80-tal bostäder. För tillfället har Midroc och NCC påbörjat försäljning av småhusbebyggelse i området. Riksbyggen kommer på sikt att bygga ca 50 lägenheter i mellan två och fyra våningar.

7 7(12) Södra Råbylund utvecklas med tydliga kvartersformer med blandad bebyggelse och distinkta gaturum där smala bostadsgator leder fram till bredare gator, med trädridåer, som löper samman i samlade platser och torg. Nya gator bildar tillsammans med huvudgatan en rutnätsstruktur, med gång- och cykelvägar som orienterar sig längs gatorna mot bostadskvarteren i riktning mot parker och den planerade Råbysjön i söder. I centrala lägen utmed huvudgatan finns torg med busshållplatser. Våren 2014 påbörjades genomförandet av detaljplan för Södra Råbylund II. Inom området pågår för tillfället utbyggnad av byggator, ledningar och en park i väster. Planen möjliggör byggnation av ca bostäder. Markanvisning har hitintills skett till fyra byggherrar; Myresjöhus, Veidekke, LKF och JM. Ytterligare byggherrar kommer att engageras inom området. Inom detta område finns de 7 fribyggartomterna för radhus. På sikt kommer även detaljplaneläggning av en eller flera ytterligare etapper att genomföras. Mer information om Södra Råbylund, kollektivtrafik, närservice och skolor finns under: lund.se/medborgare/bygga-bo--miljo/bostader/nyabostader-byggprojekt/sodra_rabylund/ Förtydligande av planbestämmelser - Var och hur får man bygga? Tomternas storlek varierar mellan kvm, där hörntomterna är störst på 310 och 370 kvm. Utdrag ur detaljplanen

8 8(12) B innebär att det bara får uppföras bostadshus i form av radhus på tomten. Radhus innebär att husen ligger dikt an till varandra. På varje tomt får man uppföra byggnader som tillsammans upptar 100 kvm av tomtens yta (avtryck på marken). I denna yta räknas t.ex. även carportar och skärmtak som kräver bygglov. Planförslaget medger bostadsbebyggelse i huvudsakligen två våningar. En tredje våning får omfatta max. 25 kvm. Källare får inte anläggas. Byggnadernas huvudentré ska vända sig mot huvudgatan, dvs. Råbylundsvägen. Mot huvudgatan finns en 3 meter bred markremsa, s.k. förgårdsmark, som inte får bebyggas. Huvudbyggnaden ska placeras så att den tangerar eller nuddar förgårdsmarken. En lika bred remsa förgårdsmark finns också mot söder, väster och öster. Någon in- och utfart för motorfordon får inte ordnas mot Råbylundsvägen i norr eller mot väster eller öster. Parkering till varje tomt angörs från lokalgatan. På varje tomt ska man kunna anordna två parkeringsplatser och det ska finnas plats för sopkärl som inte skymmer sikten vid biluppställningsplats. Det ska också finnas plats för cyklar och utevistelse på tomten.

9 9(12) Principsektion huvudgata med gång- och cykelväg Byggnadens höjd är reglerad så att avståndet från marken till mötet mellan fasad och tak är max 6,5 meter. 25 kvm av byggnaden får ha en maximal byggnadshöjd på 9 meter. Byggnaden ska till största delen kläs med fasadmaterial av tegel, puts eller ett liknande material. Minst hälften av bostadens rum (kök oräknat) ska vända sig från Råbylundsvägen så att risken för bullerstörningar minskas. Vad ska man särskilt tänka på när man planerar sitt hus? Radhusets färg, form och material Hämta inspiration från ditt favoritbostadsområde och använd gärna material och färg för att ge det egna huset karaktär! Blanda gärna material men gör det på ett genomtänkt sätt.

10 10(12) Tillgänglighet och användbarhet Planera ditt hus så att du vid behov kan göra alla vardagliga saker som att sova, äta, umgås, tvätta och sköta din hygien i bottenvåningen. Arkeologi och geoteknik En arkeologisk förundersökning har utförts inom området. Några ytterligare arkeologiska undersökningar krävs inte. Kompletterande geoteknisk undersökning bör utföras inför detaljprojektering av byggnader för att erhålla mer information om jordmaterialets egenskaper i syfte att optimera grundläggningen Byggteknik, särskilt i gräns mot granne och ljudförhållanden Kontakta i ett tidigt skede en certifierad kontrollansvarig som kan vägleda när det gäller de tekniska egenskapskraven på det planerade radhuset. Det krävs att brandskyddsfrågan ägnas särskild uppmärksamhet. Med en genomtänkt konstruktion av radhusen kan fuktproblem undvikas och framtida underhållsarbeten förenklas. Stor vikt bör läggas vid hur radhusen möter varandra. Varje radhus ska planeras som en egen fristående huskropp med fullständig isolering och väderbeständigt fasadmaterial. Råbylundsvägen är huvudgata genom Södra Råbylund och stadsbussar kommer att trafikera denna. För att kunna planera för ett bra inomhusklimat kommer det troligtvis att krävas någon form av ljudutredning under bygglovskedet. Bilparkering, bilplats under tak och sophantering På varje tomtplats ska två bilar kunna parkeras en egen bil och en besöksbil. Bilplatserna ska nås från lokalgatan i söder. Om man vill kunna ställa bilen under tak i ett garage eller i en carport räknas även denna byggnads yta in i den totala ytan som tomten får bebyggas med. Lunds kommuns renhållningsverk erbjuder två fyrfackskärl och ett extra kärl för trädgårdsavfall. Kärlen ska placeras så att de inte skymmer sikten vid in- och utfart till parkeringsplats. Avgränsningar mot gator och grannar Detaljplanen anger inte hur gränsen mellan kvartersmark och allmän platsmark (se sektion) mot Råbylundsvägen ska utformas. Eftersom radhusen vänder sig mot den mer offentliga och trafikerade vägen bör gränsen vara tydlig. En enhetlig gestaltning i form av en lägre mur rekommenderas som en tydlig gräns mot gång- och cykelvägen och Råbylundsvägen.

11 11(12) Teknisk försörjning Vad gäller? El Inom Råbylund I är det Lunds Energi som är elnätägare. Det är upp till var och en av tomtköparena att teckna el-abonnemang. Anslutningsavgift framgår av tabellen i bifogat lösblad. Vatten och avlopp VA-försörjningen kommer att ske genom det kommunala vatten-, dagvatten- och spillvattenledningsnätet. Anslutningsavgift framgår av tabellen i bifogat lösblad. Dagvatten på villatomt ska tas om hand på konventionellt sätt och avledas till dagvattenservis (D). Dränering ansluts till samma dagvattenservis. Servisen kopplas till huvudledningen i gatan och leds via öppna diken och dammar, till den planerade Råbysjön i naturmarken i söder. Tele, TV och bredband Efter sommaren 2005 ansluter Telia inte längre automatiskt hus i nybildade exploateringsområden. ComHem, Scanova och Kraftringen Service lägger tomrör och fiber som kan nyttjas av olika operatörer. Det är tomtköparens ansvar att själv beställa anslutning för tele, TV och bredband. Försäljningsprocessen i Lunds kommun - Så här går det till! Fördelning sker via Lunds kommunala tomtkö. Den som stått längst i kö har förtur att välja tomt. Är du intresserad, skickar du in bifogad intresseanmälan. I anmälan rangordnar du ditt val av tomter. Den som inte skickar in intresseanmälan eller inte blir tilldelad en tomt behåller sin plats i tomtkön. När du bestämt dig för och bekräftat tilldelningen av en specifik tomt, upprättas ett arrendeavtal på ett år. Under detta år ska byggnadsarbetena ha kommit igång. Arrendeavgiften motsvarar den ränta (Stibor Fixing T/N+ 1,5 %) på köpeskillingen för tomten, som hade kommit kommunen till godo vid en direktförsäljning. När grundläggningen är klar, tecknas köpeavtal och köpeskillingen för tomten betalas. När köpet fullbordats avbryts arrendet och avgiften regleras utifrån faktisk arrendeperiod. Detta innebär att om det finns arrendetid kvar, återbetalas arrendeavgiften för den tiden som är kvar. Lagfart ska nu sökas av köparen.

12 12(12) Vem kontaktar jag? Projektledare Södra Råbylund II Mark- och exploateringskontoret, Lena Bengtsson , Allmän information, försäljning Mark- och exploateringskontoret, Ruxandra Lazar , Tomtkö, fördelning Mark- och exploateringskontoret, Hasiba Borovac , Bygglovsfrågor Bitr. stadsarkitekt, Birgitta Mitchell , Byggnadsinspektör, Per Seveborn ,

Tomter för fribyggare. Påskagänget III

Tomter för fribyggare. Påskagänget III Tomter för fribyggare Påskagänget III Fribyggartomter i Dalby I den nya stadsdelen Påskagänget i Dalby erbjuder Lunds kommun nu fribyggartomter till försäljning. Med en fribyggartomt öppnas möjligheterna

Läs mer

Tomter för fribyggare

Tomter för fribyggare Tomter för fribyggare Idala Veberöd Broschyr från projektets start 2017 Fribyggartomt vad är det? På Idalafältet i Veberöd erbjuder Lunds kommun nu fribyggartomter till försäljning. Med en fribyggartomt

Läs mer

Informationsmaterial Fribyggartomter, Östra Gryet i Kävlinge

Informationsmaterial Fribyggartomter, Östra Gryet i Kävlinge Informationsmaterial Fribyggartomter, Östra Gryet i Kävlinge Tomter till försäljning i Östra Gryet På Östra Gryet finns 8 stycken fribyggartomter till försäljning. Tomterna är belägna i den nordöstra delen

Läs mer

Program för markanvisningsprocess: Södra Råbylund II, Vittran 1 och Älvan 1

Program för markanvisningsprocess: Södra Råbylund II, Vittran 1 och Älvan 1 Tekniska Förvaltningen Mark- och exploateringskontoret 2014-08-20 1(8) Program för markanvisningsprocess: Södra Råbylund II, Vittran 1 och Älvan 1 Markanvisningsprocess Lunds kommun avser sälja två fastigheter,

Läs mer

Ny tomt till salu i Marieholm!

Ny tomt till salu i Marieholm! Ny tomt till salu i Marieholm! Ny tomt i Marieholm I Marieholm erbjuder Eslövs kommun nu en ny villatomt till försäljning. Här öppnas möjligheten att bygga ditt eget bostadshus och forma det efter ditt

Läs mer

FÖRUTSÄTTNINGAR. Kommunala ställningstaganden. Natur och kultur

FÖRUTSÄTTNINGAR. Kommunala ställningstaganden. Natur och kultur Stadsbyggnadsnämnden Datum Diarienummer Aktnummer 1 (8) Stadsbyggnadsförvaltningen 2014-05-28 SBN/2011:233 1.21 Planavdelningen Inga Krekola, 016-710 11 19 Antagandehandling Detaljplan för Mesta 3:3 Borsökna

Läs mer

HÖÖRS KOMMUN SÄLJER SMÅHUSTOMTER PÅ HÖÖR VÄSTER, KVARNBÄCK. Allmänt

HÖÖRS KOMMUN SÄLJER SMÅHUSTOMTER PÅ HÖÖR VÄSTER, KVARNBÄCK. Allmänt HÖÖRS KOMMUN SÄLJER SMÅHUSTOMTER PÅ HÖÖR VÄSTER, KVARNBÄCK Allmänt Höörs kommun har fastigheter till försäljning för enfamiljsbostäder inom populära Kvarnbäcksområdet som ligger nära naturen, centrum och

Läs mer

Lathund. för fribyggare i Lunds kommun

Lathund. för fribyggare i Lunds kommun Lathund för fribyggare i Lunds kommun 2 När händer vad? Att köpa en fribyggartomt är ett stort beslut som man kanske fattar bara en gång i livet. För att hjälpa dig och underlätta din planering har vi

Läs mer

Tekniska förvaltningen Mark- och exploateringskontoret. Lathund. för fribyggare i Lunds kommun

Tekniska förvaltningen Mark- och exploateringskontoret. Lathund. för fribyggare i Lunds kommun Tekniska förvaltningen Mark- och exploateringskontoret Lathund för fribyggare i Lunds kommun Tekniska förvaltningen Mark- och exploateringskontoret När händer vad? Att köpa en fribyggartomt är ett stort

Läs mer

Inbjudan till intresseanmälan för markanvisning - byggnation inom del av Tor 4

Inbjudan till intresseanmälan för markanvisning - byggnation inom del av Tor 4 1 Inbjudan till intresseanmälan för markanvisning - byggnation inom del av Tor 4 Period för anmälan: 2017-12-11-2018-01-19 2 Området till vänster, källa: Google maps.se Inbjudan till intresseanmälan för

Läs mer

Ekgården. Villatomter i Södertälje. Med naturskön omgivning

Ekgården. Villatomter i Södertälje. Med naturskön omgivning Ekgården Villatomter i Södertälje Med naturskön omgivning Figur 1 - Ekgården i Södertälje. Tomter till försäljning markerade med svart. Figur 2 Tomter med id-nummer och ungefärlig storlek i kvm. Välkommen

Läs mer

Försäljning av mark för radhus/grupphus/flerbostadshus i Brittsbo

Försäljning av mark för radhus/grupphus/flerbostadshus i Brittsbo 2015-01-28 Försäljning av mark för radhus/grupphus/flerbostadshus i Brittsbo Sida 1 av 6 Attraktiva Brittsbo Brittsbo har alla de kvaliteter som behövs för att tillskapa ett attraktivt bostadsområde! Östersunds

Läs mer

PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING. Ändring av detaljplan för del av Lomma 28:1 LILLEVÅNG Lomma, Lomma kommun, Skåne län TILLÄGG TILL

PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING. Ändring av detaljplan för del av Lomma 28:1 LILLEVÅNG Lomma, Lomma kommun, Skåne län TILLÄGG TILL 1 (5) ANTAGANDEHANDLING Ändring av detaljplan för del av Lomma 28:1 LILLEVÅNG Lomma, Lomma kommun, Skåne län TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Detaljplanen omfattas av följande handlingar: - Fastighetsförteckning

Läs mer

Lidköping vid Vänern MARKANVISNING SJÖLUNDA ÄNG SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN

Lidköping vid Vänern MARKANVISNING SJÖLUNDA ÄNG SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN Lidköping vid Vänern MARKANVISNING SJÖLUNDA ÄNG SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN Sidan 2 av 5 Lidköping vid Vänern, Stan växer och vi behöver fler bostäder. Ge oss ert förslag! Sidan 3 av 5 BESKRIVNING AV OMRÅDET

Läs mer

Markanvisning Pålsjö, Senderödsvägen Helsingborgs stad, enheten för mark- och exploatering

Markanvisning Pålsjö, Senderödsvägen Helsingborgs stad, enheten för mark- och exploatering Markanvisning Pålsjö, Senderödsvägen 2017 Helsingborgs stad, enheten för mark- och exploatering Inbjudan Nu inbjuder Helsingborgs stad genom mark- och exploateringsenheten byggherrar att göra en intresseanmälan

Läs mer

Informationsmaterial Fribyggartomt inom Löddeköpinge 33:8

Informationsmaterial Fribyggartomt inom Löddeköpinge 33:8 Informationsmaterial Fribyggartomt inom Löddeköpinge 33:8 Tomt till försäljning i Löddeköpinge I Löddeköpinge finns en fribyggartomt till försäljning. Tomten är belägen i närheten av Lödde centrum och

Läs mer

Informationsmaterial Fribyggartomter Furunäs 1:57-62 i Ålstorp

Informationsmaterial Fribyggartomter Furunäs 1:57-62 i Ålstorp Informationsmaterial Fribyggartomter Furunäs 1:57-62 i Ålstorp Tomter till försäljning i Ålstorp I Ålstorp finns 6 stycken fribyggartomter till försäljning. Tomterna, Furunäs 1:57 62, är belägna i den

Läs mer

Valbo-Ön 5:60, Sofiedalsvägen 24

Valbo-Ön 5:60, Sofiedalsvägen 24 PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2009-05-05 Antagen av BMN: 2009-05-18 Dnr: 08BMN1317 Laga kraft: Handläggare: Jonas Olsson Valbo-Ön 5:60, Sofiedalsvägen 24 Detaljplan för bostäder Gävle kommun, Gävleborgs

Läs mer

Dnr P 414 PLANBESKRIVNING. Antagandehandling Detaljplan för KV DANMARK 2 M.FL. Tillskapande av parkeringsplatser.

Dnr P 414 PLANBESKRIVNING. Antagandehandling Detaljplan för KV DANMARK 2 M.FL. Tillskapande av parkeringsplatser. Dnr P 414 PLANBESKRIVNING Antagandehandling 2007-03-09 Detaljplan för KV DANMARK 2 M.FL. Tillskapande av parkeringsplatser Uddevalla kommun ILLUSTRATION 12 nya parkeringsplatser varav 1 är handikappanpassad

Läs mer

Åtgärder som inte kräver bygglov

Åtgärder som inte kräver bygglov STADSBYGGNADS- OCH MILJÖFÖRVALTNINGEN 1 (5) Åtgärder som inte kräver bygglov Följande åtgärder kräver inte bygglov eller anmälan till kommunen (gäller endast för en- och tvåbostadshus) Friggebod Du får

Läs mer

Tillägg till Detaljplan för Övre Taserud Arvika kommun, Värmlands län

Tillägg till Detaljplan för Övre Taserud Arvika kommun, Värmlands län ANTAGANDEHANDLING 2011-06-21 Dnr KS2006/133 Tillägg till Detaljplan för Övre Taserud Arvika kommun, Värmlands län Antagande 2011-10-17 Laga kraft 2011-11-08 Tillägg till detaljplan för Övre Taserud Planbeskrivning

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Ändring av detaljplan för del av Lomma 28:1 LILLEVÅNG Lomma, Lomma kommun, Skåne län TILLÄGG TILL

PLANBESKRIVNING. Ändring av detaljplan för del av Lomma 28:1 LILLEVÅNG Lomma, Lomma kommun, Skåne län TILLÄGG TILL 1 (5) Ändring av detaljplan för del av Lomma 28:1 LILLEVÅNG Lomma, Lomma kommun, Skåne län TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Detaljplanen omfattas av följande handlingar: - Tillägg till plankarta

Läs mer

FÖRDJUPADE STADSBYGGNADSPRINCIPER. Årstafältet - en plats för möten

FÖRDJUPADE STADSBYGGNADSPRINCIPER. Årstafältet - en plats för möten STADSBYGGNADSKONTORET STADSBYGGNADSPRINCIPER, ETAPP 4 PLANAVDELNINGEN SID 1 (9) 2016-05-23 FÖRDJUPADE STADSBYGGNADSPRINCIPER UNDERLAG ETAPP 4 Årstafältet - en plats för möten Illustration Archi5 Box 8314,

Läs mer

Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun

Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun TEAM SAMHÄLLSBYGGNAD TOMELILLA KOMMUN PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING 2 (6) Detaljplan för del av

Läs mer

INBJUDAN TILL MARKANVISNING

INBJUDAN TILL MARKANVISNING INBJUDAN TILL MARKANVISNING Bollebygds kommun bjuder in till markanvisning för 7 småhustomter i populära Tyftet, som ligger i naturskön miljö i norra delen av Bollebygds tätort. Vi söker byggaktörer som

Läs mer

Södertälje kommuns tomtkö

Södertälje kommuns tomtkö Hösten 2009 Södertälje kommuns tomtkö Pershagen Ritorp Järna Hölö Mölnbo Mölnbo Villatomter till försäljning Information Södertälje kommun säljer under hösten 2009 sex befintliga villatomter till tomtkön.

Läs mer

GESTALTNINGSPROGRAM. Ekerövallen. Detaljplan för Ekerövallen (Ekerö-Väsby 43:1 m fl) på Ekerö i Ekerö kommun, Stockholms län Dnr 2014.30.

GESTALTNINGSPROGRAM. Ekerövallen. Detaljplan för Ekerövallen (Ekerö-Väsby 43:1 m fl) på Ekerö i Ekerö kommun, Stockholms län Dnr 2014.30. Stadsarkitektkontoret Detaljplan för Ekerövallen (Ekerö-Väsby 43:1 m fl) på Ekerö i Ekerö kommun, Stockholms län Dnr 2014.30.214 2015-01-26 SAMRÅD NORMALT PLANFÖRFARANDE GESTALTNINGSPROGRAM Ekerövallen

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Gottsunda 16:2 Enkelt planförfarande

Planbeskrivning Detaljplan för Gottsunda 16:2 Enkelt planförfarande PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare Diarienummer Marie-Louise Elfström PLA 2012-020254 018-727 45 56 Planbeskrivning Detaljplan för Gottsunda 16:2 Enkelt planförfarande LAGA KRAFT 2015-09-25 Postadress:

Läs mer

Exempelritningar för nybyggnad av garage

Exempelritningar för nybyggnad av garage Exempelritningar för nybyggnad av garage PLAN BYGGNADSAREA: 27,8 KVM A FASAD MOT ÖSTER FASAD MOT S BÅSTAD DANDERYD ENKÖPING GNESTA HALMSTAD HANINGE HUDDINGE HÅBO JÄRFÄLLA KARLSHAMN KARLSKRONA KNIVSTA KUNGSBACKA

Läs mer

Kvarter 1:8. Byggnadsutformning. Bebyggelse mot Stadsparken/Boulevarden. Bebyggelse mot mot gata 3. Bebyggelse mot kvartersgata/gata 4b

Kvarter 1:8. Byggnadsutformning. Bebyggelse mot Stadsparken/Boulevarden. Bebyggelse mot mot gata 3. Bebyggelse mot kvartersgata/gata 4b Kvarter 1:8 Kvarteret ligger i den västra delen av detaljplanen i ett av de mest centrala l ägena inom hela utbyggnadsområdet Täby park. ARBETSMATERIAL BYGGHERRE: JM AB ARKITEKT: Erséus Arkitekter AB ca

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Samrådshandling (1-5) Enkelt planförfarande

PLANBESKRIVNING. Samrådshandling (1-5) Enkelt planförfarande Samrådshandling (1-5) Enkelt planförfarande 2015-02-15 PLANBESKRIVNING Förslag till detaljplan för delar av fastigheterna FOSS 12:8 och FOSS 13:1 Munkedals Centrum Munkedals kommun PLANBESKRIVNING Handlingar

Läs mer

Detaljplan för fastigheterna Revisorn 3-8 inom stadsdelen Teg i Umeå kommun, Västerbottens län

Detaljplan för fastigheterna Revisorn 3-8 inom stadsdelen Teg i Umeå kommun, Västerbottens län Planbeskrivning Sida 1 av 6 Diarienummer: BN-2014/01458 Datum: 2015-06-08 Handläggare: Maria Norstedt för fastigheterna Revisorn 3-8 inom stadsdelen Teg i, Västerbottens län HANDLINGAR - Plankarta med

Läs mer

Behöver jag bygglov Behöver jag kontrollansvarig

Behöver jag bygglov Behöver jag kontrollansvarig Bilaga SBN 32.2013 Behöver jag bygglov Behöver jag kontrollansvarig Riktlinjer för när bygglov och kontrollansvarig krävs, beslutade av samhällsbyggnadsnämnden i Tingsryds Kommun 2013-03-12, 32. Utgår

Läs mer

395 Antagandehandling. Detaljplan för Granen 5 Ronneby kommun, Blekinge län PLANBESKRIVNING. HANDLINGAR Planen består av följande handlingar:

395 Antagandehandling. Detaljplan för Granen 5 Ronneby kommun, Blekinge län PLANBESKRIVNING. HANDLINGAR Planen består av följande handlingar: Ronneby kommun, Blekinge län Idrottsplats Gymnasieskola/ sporthall Blekan Fotbollsplan/ Brunnsparken Översiktskarta, planområdet markerat med rött PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planen består av följande handlingar:

Läs mer

Stenåldern 3 på Bjurhovda

Stenåldern 3 på Bjurhovda Datum 1 (4) Stenåldern 3 på Bjurhovda Markanvisning Intresseanmälan Västerås Stad söker en byggaktör för nybyggnation av radhus eller likvärdig småskalig bebyggelse på fastigheten Stenåldern 3 på Bjurhovda.

Läs mer

Inbjudan till intresseanmälan Junkaremålens strand III

Inbjudan till intresseanmälan Junkaremålens strand III Inbjudan till intresseanmälan Junkaremålens strand III Byggnation på del av fastigheten Junkaremålen 2:1 i Tranås kommun Tranås kommun - 573 82 Tranås - vxl: 0140-68100 - tranaskommun@tranas.se - www.tranas.se

Läs mer

Innehållsförteckning. Österåkers kommun Byggnadsnämnden

Innehållsförteckning. Österåkers kommun Byggnadsnämnden Österåkers kommun Byggnadsnämnden Innehållsförteckning Allmän information om det så kallade Attefallshuset... 2 Vilka är grundkraven för att få bygga?... 2 Utformning, storlek, höjd och placering?... 2

Läs mer

PM ANGÅENDE ÖSTERSUNDS KOMMUNS FÖRSÄLJNING AV MARK

PM ANGÅENDE ÖSTERSUNDS KOMMUNS FÖRSÄLJNING AV MARK 2011-03-08 PM ANGÅENDE ÖSTERSUNDS KOMMUNS FÖRSÄLJNING AV MARK för grupphus/flerbostadshus i Lugnvik - Brittsbo och Torvalla - Ängsmon Östersunds kommun är inne i en expansiv fas. En ny arena ska byggas

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Del av Gamla stan 2:26 (Sveavägen) Falköpings stad. Antagandehandling Stadsbyggnadsavdelningen, 2012-10-23

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Del av Gamla stan 2:26 (Sveavägen) Falköpings stad. Antagandehandling Stadsbyggnadsavdelningen, 2012-10-23 PLANBESKRIVNING Detaljplan för Del av Gamla stan 2:26 (Sveavägen) Falköpings stad Antagandehandling Stadsbyggnadsavdelningen, 2012-10-23 HANDLINGAR Planförslaget består av plankarta i skala 1:1000 med

Läs mer

Ändring genom tillägg till detaljplan för Fredriksberg 14, Rudboda

Ändring genom tillägg till detaljplan för Fredriksberg 14, Rudboda 2015-02-13 Dnr MSN/2014:1421 Planutskottet Start-PM Ändring genom tillägg till detaljplan för Fredriksberg 14, Rudboda Ärendet Fastighetsägaren för Fredriksberg 14 har ansökt om en ändring genom tillägg

Läs mer

Program för markanvisningsprocess; Påskagänget III, Ängsladan

Program för markanvisningsprocess; Påskagänget III, Ängsladan Tekniska Förvaltningen Mark- och exploateringskontoret 2014-02-10 1(6) Program för markanvisningsprocess; Påskagänget III, Ängsladan Markanvisningsprocess Lunds kommun avser sälja ca 20 000 m 2 mark, planlagd

Läs mer

KOMMUNALA SMÅHUSTOMTER TILL FÖRSÄLJNING

KOMMUNALA SMÅHUSTOMTER TILL FÖRSÄLJNING KOMMUNALA SMÅHUSTOMTER TILL FÖRSÄLJNING MARK- OCH EXPLOATERINGS- AVDELNINGEN, MEX Mark- och exploateringsavdelningen är en del av samhällsbyggnadskontoret på Halmstads kommun. Vi arbetar framförallt med

Läs mer

Villatomter i Vikaholm Praktisk information om kommunala tomter till dig som vill bygga eget hus. Vikaholm

Villatomter i Vikaholm Praktisk information om kommunala tomter till dig som vill bygga eget hus. Vikaholm Villatomter i Vikaholm Praktisk information om kommunala tomter till dig som vill bygga eget hus Vikaholm Ett modernt boende av högsta klass Vikaholm är ett nytt bostadsområde i Växjö. Det ligger söder

Läs mer

Markanvisningstävling för Kirurgen 6

Markanvisningstävling för Kirurgen 6 MARKANVISNING 1(10) Datum 2017-12-21 Markanvisningstävling för Kirurgen 6 1. Inbjudan till markanvisningstävling... 2 2. Markanvisningsområdet... 3 3. Markanvisningsavtalets förutsättningar... 8 4. Anbudets

Läs mer

Gestaltningsprogram för detaljplan Tungelsta, Lillgården del av Stav 1:38

Gestaltningsprogram för detaljplan Tungelsta, Lillgården del av Stav 1:38 Gestaltningsprogram för detaljplan Tungelsta, Lillgården del av Stav 1:38 Laga kraft 2014-04-11 Sara Eriksdotter Planchef Rikard Lundin Planarkitekt 1 Syfte Gestaltningsprogrammets syfte är att illustrera

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Masten 11, Pålsjö Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med ändringen av detaljplanen är att möjliggöra fler lägenheter på fastigheten

Läs mer

Bygglovbefriade åtgärder

Bygglovbefriade åtgärder Bygglovbefriade åtgärder Informationskväll på SBK Mari von Sivers och Beatrice Udén Bygglovbefriad tillbyggnad En tillbyggnad max 15 kvm bruttoarea, inte över taknockshöjd och inte närmare tomtgräns än

Läs mer

Planhandlingarna består av plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning och denna planbeskrivning.

Planhandlingarna består av plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning och denna planbeskrivning. 1(6) PLANBESKRIVNING Planavdelningen Inge Almqvist Tfn 08-508 273 82 2009-12-17 Förslag Detaljplan för område vid kv Granholmen i stadsdelen Skärholmen i Stockholm HANDLINGAR Planhandlingarna består av

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun UTSTÄLLNINGSHANDLING. Utställningshandling. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun UTSTÄLLNINGSHANDLING. Utställningshandling. tillhörande PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun UTSTÄLLNINGSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2012-09-25 2(10) HANDLINGAR Plankarta med

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Antagandehandling (1-5) Enkelt planförfarande

PLANBESKRIVNING. Antagandehandling (1-5) Enkelt planförfarande Antagandehandling (1-5) Enkelt planförfarande 2015-04-21 PLANBESKRIVNING Förslag till detaljplan för delar av fastigheterna FOSS 12:8 och FOSS 13:1 Munkedals Centrum Munkedals kommun PLANBESKRIVNING Handlingar

Läs mer

Försäljning av mark för parhus i Brittsbo

Försäljning av mark för parhus i Brittsbo 2015-01-28 Försäljning av mark för parhus i Brittsbo Sida 1 av 6 Attraktiva Brittsbo Östersunds kommun har planlagt Brittsbo i syfte att kunna erbjuda invånarna bostadsbyggande i ett attraktivt naturskönt

Läs mer

Ändring av stadsplan 2480K-P O A1/4, genom tillägg till planbestämmelser för fastigheten Kolmilan 5 inom Obbola i Umeå kommun, Västerbottens län

Ändring av stadsplan 2480K-P O A1/4, genom tillägg till planbestämmelser för fastigheten Kolmilan 5 inom Obbola i Umeå kommun, Västerbottens län Tillägg till planbeskrivning samrådshandling Sida 1 av 7 Diarienummer: BN-2014/00386 Datum: 2015-11-25 Handläggare: Sandra Thomée Ändring av stadsplan 2480K-P O A1/4, genom tillägg till planbestämmelser

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Koralen 7 och Bassångaren 13 i stadsdelen Långsjö, Dp

Planbeskrivning Detaljplan för Koralen 7 och Bassångaren 13 i stadsdelen Långsjö, Dp Stadsbyggnadskontoret Planbeskrivning Planavdelningen Joel Berring 2015-04-29 Telefon 08-508 27 387 Sida 1 (9) Planbeskrivning Detaljplan för Koralen 7 och Bassångaren 13 i stadsdelen Långsjö, Dp 2014-13247

Läs mer

Bygga nya bostäder i Stångby Dnr 15/79

Bygga nya bostäder i Stångby Dnr 15/79 Tekniska förvaltningen Mark- och exploateringskontoret Byggnation av bostäder i Stångby 1(5) Bygga nya bostäder i Stångby Dnr 15/79 Lunds kommun vill undersöka vilket intresse det finns av att bygga bostäder

Läs mer

Markanvisningstävling. Älvdansen

Markanvisningstävling. Älvdansen Markanvisningstävling Älvdansen 2 (10) Inbjudan Enköpings kommun bjuder in till markanvisning för bostadsbebyggelse inom Älvdansen. Marknadens aktörer är välkomna att skicka in anbud och intresseanmälan

Läs mer

ULLSTÄMMA, Blockflöjtgatan, Flöjtgatan, Fagottgatan & Valthornsgatan

ULLSTÄMMA, Blockflöjtgatan, Flöjtgatan, Fagottgatan & Valthornsgatan 2012-03-29 ULLSTÄMMA, Blockflöjtgatan, Flöjtgatan, Fagottgatan & Valthornsgatan Ullstämma ligger i ett vackert eklandskap cirka 7,5 km från Linköpings City. Inom stadsdelen finns det 2 förskolor och ny

Läs mer

MARKANVISNINGSTÄVLING ENEBACKEN. i Mölnlycke Härryda kommun

MARKANVISNINGSTÄVLING ENEBACKEN. i Mölnlycke Härryda kommun MARKANVISNINGSTÄVLING ENEBACKEN i Mölnlycke Härryda kommun 1 2 Inbjudan till markanvisningstävling Enebacken i Mölnlycke INBJUDAN TILL MARKANVISNINGSTÄVLING Genom denna markanvisningstävling ser vi förslag

Läs mer

Nära till naturen Nära till staden

Nära till naturen Nära till staden Brittsbo Etapp 5 Nära till naturen Nära till staden Attraktivt naturskönt läge med närhet till både natur och service. Etapp 5 som nu släpps till försäljning omfattar 16 småhustomter. Brittsbo gränsar

Läs mer

Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm, S-Dp

Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm, S-Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSHANDLING PLANAVDELNINGEN Nils Sylwan 2014-06-30 Tfn 08-508 27 253 1(5) Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm,

Läs mer

6 villatomter inom Hemvärnsgården i Södra Sandby

6 villatomter inom Hemvärnsgården i Södra Sandby 6 villatomter inom Hemvärnsgården i Södra Sandby Villatomter förmedlas och säljs genom Tekniska Förvaltningen Mark- och exploateringskontoret 2 Allmänt Området är beläget i sydöstra Södra Sandby, söder

Läs mer

Hovshaga Centrum ligger i den norra delen av Växjö. Läget är attraktivt med närhet till både stadskärnan och till Kronobergshalvöns natur och bad.

Hovshaga Centrum ligger i den norra delen av Växjö. Läget är attraktivt med närhet till både stadskärnan och till Kronobergshalvöns natur och bad. Inbjudan Växjö kommun bjuder in till markanvisningstävling för byggnation på Hovshaga Centrum. Tävlingen omfattar sex områden benämnda 1-6. Förslag kan lämnas på ett eller flera områden. Bakgrund och avgränsning

Läs mer

Horred 6:10 Område utmed södra delen av Loftsgårdsvägen, Marks kommun, Västra Götalands län

Horred 6:10 Område utmed södra delen av Loftsgårdsvägen, Marks kommun, Västra Götalands län Diarienummer BN 2005/0480 Detaljplan för Horred 6:10 Område utmed södra delen av Loftsgårdsvägen, Marks kommun, Västra Götalands län Upprättad 2006-11-15, reviderad 2007-02-12 LAGA KRAFT 2007-03-22 1 (7)

Läs mer

1:5. Till planändringen hör plankarta med ändrade planbestämmelser, denna beskrivning samt fastighetsförteckning.

1:5. Till planändringen hör plankarta med ändrade planbestämmelser, denna beskrivning samt fastighetsförteckning. BESKRIVNING Sid 1(5) 2013-04-26 Dnr PLAN.2012.3 Tillägg till stadsplan P 86:1 Sigtuna 2:139 och 2:196-2:248 (Vikingavägen) i Gnesta tätort, Gnesta kommun HANDLINGAR 1:1 Stationsvägen Till planändringen

Läs mer

INBJUDAN TILL MARKANVISNING. Askeslätt etapp 2A norra, kvarteret Honungsblomstret.

INBJUDAN TILL MARKANVISNING. Askeslätt etapp 2A norra, kvarteret Honungsblomstret. INBJUDAN TILL MARKANVISNING Askeslätt etapp 2A norra, kvarteret Honungsblomstret. Samhällsbyggnadsnämnden 2018 Innehåll Inledning... 3 Områdesbeskrivning... 3 Tekniska förutsättningar... 5 Ambition...

Läs mer

Villatomter på Dalbostrand

Villatomter på Dalbostrand Villatomter på Dalbostrand Praktisk information om kommunala tomter till dig som vill bygga eget hus hagavik Ett modernt boende av högsta klass Hagavik är ett område i Växjö stads norra utkant. Området

Läs mer

Generella bygganvisningar vid fördelning av tomter på Hälltorps gård, etapp 1, kvarteren Katjaäpplet, Duväpplet, Rosenäpplet, Smultronäpplet.

Generella bygganvisningar vid fördelning av tomter på Hälltorps gård, etapp 1, kvarteren Katjaäpplet, Duväpplet, Rosenäpplet, Smultronäpplet. Generella bygganvisningar vid fördelning av tomter på Hälltorps gård, etapp 1, kvarteren Katjaäpplet, Duväpplet, Rosenäpplet, Smultronäpplet. Allmänt Bygganvisningen togs fram under 2011 vid fördelning

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING. Antagandehandling. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING. Antagandehandling. tillhörande PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2012-09-25 2(10) HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Urberget 2 och 19 inom Ronna i Södertälje. Samhällsbyggnadskontoret. Arkivnummer: 0181K-P1642A Dnr: 2010-01312-214

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Urberget 2 och 19 inom Ronna i Södertälje. Samhällsbyggnadskontoret. Arkivnummer: 0181K-P1642A Dnr: 2010-01312-214 Samhällsbyggnadskontoret PLANBESKRIVNING Detaljplan för Urberget 2 och 19 inom Ronna i Södertälje Arkivnummer: 0181K-P1642A Dnr: 2010-01312-214 Upprättad 2013-05-15 Laga Kraft 2013-07-09 LAGA KRAFTHANDLING

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Burlöv 3:7, 3:121 i Burlövs Egnahem Burlövs kommun, Skåne län Enkelt planförfarande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Burlöv 3:7, 3:121 i Burlövs Egnahem Burlövs kommun, Skåne län Enkelt planförfarande Detaljplan för Burlöv 3:7, 3:121 i Burlövs Egnahem Burlövs kommun, Skåne län Enkelt planförfarande PLANBESKRIVNING Samråds-/Utställningshandling 2010-09-13 1(5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till detaljplanen

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Kvantumvallen, Del av fastigheten Vägskälet 17 m.fl. Katrineholms kommun. Dnr. Plan.2012.2.

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Kvantumvallen, Del av fastigheten Vägskälet 17 m.fl. Katrineholms kommun. Dnr. Plan.2012.2. Dnr. Plan.2012.2 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för Kvantumvallen, Del av fastigheten Vägskälet 17 m.fl. Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm

Läs mer

AVTAL OM MARKANVISNING

AVTAL OM MARKANVISNING Mellan Motala kommun och exploatören AVTAL OM MARKANVISNING 1 Parter Motala kommun, nedan kallad kommunen, org.nr 212000-2817, 591 86 Motala Exploatörens namn, nedan kallad exploatören, org.nr XXXXXX-XXXX,

Läs mer

INFORMATION OM FÖRDELNING AV FRIBYGGARTOMTER INOM BARA BACKAR, ETAPP 1, BARA

INFORMATION OM FÖRDELNING AV FRIBYGGARTOMTER INOM BARA BACKAR, ETAPP 1, BARA 1 INFORMATION OM FÖRDELNING AV FRIBYGGARTOMTER INOM BARA BACKAR, ETAPP 1, BARA Svedala kommun erbjuder härmed till försäljning 5 fribyggartomter inom området Bara backar i Bara för byggande av styckehus

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Kälvesta 1:3 m.fl. i Kälvesta till Veidekke Villatomter AB

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Kälvesta 1:3 m.fl. i Kälvesta till Veidekke Villatomter AB Dnr Sida 1 (8) 2014-11-11 Handläggare Anna Savås 08-508 265 27 Till Exploateringsnämnden 2014-12-11 Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Kälvesta 1:3 m.fl. i Kälvesta till Veidekke Villatomter

Läs mer

ULLSTÄMMA, Blockflöjtgatan, Flöjtgatan, Fagottgatan & Valthornsgatan

ULLSTÄMMA, Blockflöjtgatan, Flöjtgatan, Fagottgatan & Valthornsgatan 2013-03-05 ULLSTÄMMA, Blockflöjtgatan, Flöjtgatan, Fagottgatan & Valthornsgatan Ullstämma ligger i ett vackert eklandskap cirka 7,5 km från Linköpings City. Inom stadsdelen finns det 2 förskolor och ny

Läs mer

Detaljplan för SJÖBY 3:40. Horred, Marks kommun, Västra Götalands län LAGA KRAFT 2010-07-23. Diarienummer PBN 2010/0086 214. Upprättad 2010-03-29

Detaljplan för SJÖBY 3:40. Horred, Marks kommun, Västra Götalands län LAGA KRAFT 2010-07-23. Diarienummer PBN 2010/0086 214. Upprättad 2010-03-29 Diarienummer PBN 2010/0086 214 Detaljplan för SJÖBY 3:40 Horred, Marks kommun, Västra Götalands län Karta 1-1. Fastigheten Sjöby 3:40 i Horred omringad med svartlinje Upprättad 2010-03-29 Behnam Sharo

Läs mer

Detaljplan för Fritzhem 9 GARAGE VID FRITZHEMSGATAN/RUUTHSVÄGEN Östersunds kommun

Detaljplan för Fritzhem 9 GARAGE VID FRITZHEMSGATAN/RUUTHSVÄGEN Östersunds kommun Antagandehandling 1 Detaljplan för Fritzhem 9 Dnr Ädh Dnr planmodul: GARAGE VID FRITZHEMSGATAN/RUUTHSVÄGEN Östersunds kommun PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING Upprättad av samhällsbyggnad den 5 november

Läs mer

Markanvisning Tängsta

Markanvisning Tängsta Markanvisning Tängsta Inbjudan till att delta om tilldelning av markanvisning för bostäder på Tängsta 1:1, Stigtomta Nyköpings kommun inbjuder härmed till att delta om tilldelning av markanvisning för

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I ANTAGANDEHANDLING Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta

Läs mer

Tranås kommun Detaljplan för Norrmalm 12 och del av Lövstad 2:1, (Tranåskvarnsgatan), Tranås stad

Tranås kommun Detaljplan för Norrmalm 12 och del av Lövstad 2:1, (Tranåskvarnsgatan), Tranås stad Tranås kommun Detaljplan för Norrmalm 12 och del av Lövstad 2:1, (Tranåskvarnsgatan), Tranås stad Upprättad i juni 2011 av Plan- och byggavdelningen Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 27/10 Planområde Plan-

Läs mer

Gäddan 15, Tågaborg N. Underlag för planuppdrag

Gäddan 15, Tågaborg N. Underlag för planuppdrag Detaljplan för del av fastigheten Gäddan 15, Tågaborg N Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten att, genom en ändring

Läs mer

Husensjö 9:48, Gustavslund. Underlag för planuppdrag

Husensjö 9:48, Gustavslund. Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Husensjö 9:48, Gustavslund Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten till en utbyggnad

Läs mer

Detaljplan Fjugesta 1:2 del av (Ändring av detaljplan 18 FJU-93) Knista församling i Lekebergs kommun

Detaljplan Fjugesta 1:2 del av (Ändring av detaljplan 18 FJU-93) Knista församling i Lekebergs kommun Lekebergs kommun Kommunstyrelsen Detaljplan Fjugesta 1:2 del av (Ändring av detaljplan 18 FJU-93) Knista församling i Lekebergs kommun 1814-P23 18-FJU-93 18-FJU-123 Planområde 18-FJU-231 P 35 m Samråd:

Läs mer

ÖSTERSUNDS KOMMUNS FÖRSÄLJNING AV MARK. Östersund Ope 7:1

ÖSTERSUNDS KOMMUNS FÖRSÄLJNING AV MARK. Östersund Ope 7:1 ÖSTERSUNDS KOMMUNS FÖRSÄLJNING AV MARK Östersund Ope 7:1 Bakgrund Östersunds kommun är inne i en expansiv fas. Storsjö Strand, etapp 1 är under uppförande och är snart färdigställt. Kommunen fortsätter

Läs mer

OMRÅDET ÖSTER OM KANAANSLANDSVÄGEN, ETAPP 2: UTSKOGSVÄGEN OCH UTSKOGSSTIGEN

OMRÅDET ÖSTER OM KANAANSLANDSVÄGEN, ETAPP 2: UTSKOGSVÄGEN OCH UTSKOGSSTIGEN Anvisningar om byggsätt OMRÅDET ÖSTER OM KANAANSLANDSVÄGEN, ETAPP 2: UTSKOGSVÄGEN OCH UTSKOGSSTIGEN KVARTEREN 11 16 i stadsdel 111 INNEHÅLL 1. SYFTE... 2 2. ALLMÄNT... 2 3. KVARTEREN... 4 1. SYFTE Syftet

Läs mer

ULLSTÄMMA, Blockflöjtgatan, Flöjtgatan, Fagottgatan & Valthornsgatan

ULLSTÄMMA, Blockflöjtgatan, Flöjtgatan, Fagottgatan & Valthornsgatan 2012-03-29 ULLSTÄMMA, Blockflöjtgatan, Flöjtgatan, Fagottgatan & Valthornsgatan Ullstämma ligger i ett vackert eklandskap cirka 7,5 km från Linköpings City. Inom stadsdelen finns det 2 förskolor och ny

Läs mer

RIKTLINJER FÖR MARKANVISNINGAR I NORRTÄLJE KOMMUN

RIKTLINJER FÖR MARKANVISNINGAR I NORRTÄLJE KOMMUN RIKTLINJER FÖR MARKANVISNINGAR I NORRTÄLJE KOMMUN Kommunstyrelsekontoret, Samhällsbyggnad, Mark och exploatering Förslag 2017-05-02 Eva Källander Mark- och exploateringschef Norrtälje kommun växer Norrtälje

Läs mer

Södra Rosenberg bostadsbebyggelse (grupphus/parhus/radhus/villor) - Utveckling av stadsdelen Rosenberg i Tidaholms tätort

Södra Rosenberg bostadsbebyggelse (grupphus/parhus/radhus/villor) - Utveckling av stadsdelen Rosenberg i Tidaholms tätort Inbjudan till markanvisning steg 1 Södra Rosenberg bostadsbebyggelse (grupphus/parhus/radhus/villor) - Utveckling av stadsdelen Rosenberg i Tidaholms tätort Tidaholms kommun Samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

Detaljplan Bostäder vid Kvarnfallsvägen

Detaljplan Bostäder vid Kvarnfallsvägen Antagen av KF 24 maj 2011 Laga kraft 19 december 2012 PLANBESKRIVNING 2011-03-29 ANTAGANDEHANDLING Diarienummer KS 2007:200 Detaljplan Bostäder vid Kvarnfallsvägen INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. PLANHANDLINGAR

Läs mer

Nya tomter till salu! Kvarteret Tranbäret i Eslöv

Nya tomter till salu! Kvarteret Tranbäret i Eslöv Nya tomter till salu! Kvarteret Tranbäret i Eslöv Nya tomter i Eslöv I stadsdelen Bäckdala erbjuder Eslövs kommun nu åtta nya villatomter till försäljning. Här öppnas möjligheten att bygga ditt eget bostadshus

Läs mer

Detaljplan för BOGESUND 1:230 m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län

Detaljplan för BOGESUND 1:230 m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län Detaljplan för BOGESUND 1:230 m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län Enkelt planförfarande enl 5 kap 28 PBL Upprättad den 5 juli 2006 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

Bagaren 10 m.fl. PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR. Inom Tyresö kommun, Stockholms län. PLANOMRÅDE

Bagaren 10 m.fl. PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR. Inom Tyresö kommun, Stockholms län. PLANOMRÅDE Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Sara Kopparberg, Ansvarig planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Bagaren 10 m.fl. Inom Tyresö kommun, Stockholms län. PLANOMRÅDE PLANBESKRIVNING 2

Läs mer

datum 2014-01-24 Detaljplan för fastighten BÄCKÖRINGEN 6 i Limhamn i Malmö

datum 2014-01-24 Detaljplan för fastighten BÄCKÖRINGEN 6 i Limhamn i Malmö datum 2014-01-24 diarienummer 2013-00469 Dp 5341 UNDERRÄTTELSEHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för fastighten BÄCKÖRINGEN 6 i Limhamn i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med planändringen är

Läs mer

NYA VILLATOMTER I FOLKETS PARK NÄSSJÖ

NYA VILLATOMTER I FOLKETS PARK NÄSSJÖ NYA VILLATOMTER I FOLKETS PARK NÄSSJÖ Bygg din egen villa nära centrala Nässjö! Nässjö kommun erbjuder nu fyra villatomter på föredetta Folkets parkområdet i Nässjö. Lokalisering Området är beläget i stadsdelen

Läs mer

Sundbybergs stad. Exempelritningar. Nybyggnad Tillbyggnad Mur och mark Plank Garage Inglasning

Sundbybergs stad. Exempelritningar. Nybyggnad Tillbyggnad Mur och mark Plank Garage Inglasning Sundbybergs stad Exempelritningar Nybyggnad Tillbyggnad Mur och mark Plank Garage Inglasning Det här behöver du för att söka bygglov Handlingar Nedan ser du en checklista för de flesta typer av bygglovsansökningar.

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Elin Hellström Nybyggnad av 2 tvåbostadshus, 5 kedjehus samt 3 fristående förråd

Handläggare Datum Ärendebeteckning Elin Hellström Nybyggnad av 2 tvåbostadshus, 5 kedjehus samt 3 fristående förråd Handläggare Datum Ärendebeteckning Elin Hellström 2018-02-23 2018-0539 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Kumlet 1 Sökande: Obos Sverige AB Ärende: Nybyggnad av 2 tvåbostadshus, 5 kedjehus samt

Läs mer

Ändring av detaljplan (1283K-14596) för fastigheten

Ändring av detaljplan (1283K-14596) för fastigheten Ändring av detaljplan (1283K-14596) för fastigheten Hillebarden 2 Berga, Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 13 mars 2018 STANDARDFÖRFARANDE Program godkänt av stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

Genomförandebeskrivning

Genomförandebeskrivning Planhandling Datum 2014-11-25, rev 2016-10-25 FN Diarienummer: 0321/09 Plannummer: (2-5267) Exploateringsavdelningen Marcus Bengtsson Telefon: 031-368 10 03 E-post: marcus.bengtsson@fastighet.goteborg.se

Läs mer

Planbeskrivning. Detaljplan för Del av Höder 5 Falköpings stad

Planbeskrivning. Detaljplan för Del av Höder 5 Falköpings stad Planbeskrivning Detaljplan för Del av Höder 5 Falköpings stad HANDLINGAR Planförslaget består av plankarta i skala 1:1000 med bestämmelser. Till förslaget hör planbeskrivning med genomförandebeskrivning

Läs mer

ULLSTÄMMA, Basungatan, Trombongatan

ULLSTÄMMA, Basungatan, Trombongatan 2010-11-25 ULLSTÄMMA, Basungatan, Trombongatan KORT HISTORIA: Ullstämma är en stadsdel som ligger cirka 7 kilometer söder om Linköpings innerstad, med gångavstånd till Ekholmens centrum. Området byggdes

Läs mer

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (5) Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta

Läs mer