Nya tomter till salu! Kvarteret Tranbäret i Eslöv

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nya tomter till salu! Kvarteret Tranbäret i Eslöv"

Transkript

1 Nya tomter till salu! Kvarteret Tranbäret i Eslöv

2 Nya tomter i Eslöv I stadsdelen Bäckdala erbjuder Eslövs kommun nu åtta nya villatomter till försäljning. Här öppnas möjligheten att bygga ditt eget bostadshus och forma det efter ditt eget önskemål. De aktuella tomterna erbjuds till försäljning till de som står i Eslövs kommuns tomtkö. Intresseanmälan görs genom en e-tjänst på kommunens hemsida. Tomterna ligger på kvarteret Tranbäret, Tranbäret 1-5 och 8-10, i sydvästra Eslöv utmed Lantmannavägen och Olvongatan.

3 Att bo i Eslöv I Eslövs kommun finns stora möjligheter att välja boende i centralorten eller på landsbygden, såväl i villa som i lägenhet. Attraktivt boende med en god närmiljö är ett kännetecken för Eslöv som bostadsort. Med kommunens goda förbindelser och centrala läge i Skåne är det lätt att ta sig hit med bil, buss eller tåg. I Eslöv finns flera förskolor och grundskolor att välja mellan, både i kommunal och fristående regi. Som gymnasieskola erbjuder Bergagymnasiet en mängd utbildningar och kommer inom ett par år att flytta in i nybyggda lokaler i ett stationsnära läge. Det finns mycket att uppleva och göra i Eslöv. Eslöv har ett rikt kulturutbud för alla åldrar och ett brett föreningsliv som erbjuder aktiviteter inom många områden. Anläggningar för kultur, bad och fritid finns nära. Eslöv erbjuder också många naturupplevelser. Trollsjöområdet i centrala staden är ett välbesökt område för promenad och lek. Under sommarmånaderna anordnas här aktiviteter för såväl stora som små, bland annat de välbesökta Trollsjökvällarna. Andra närbelägna naturområden är Eslövs Allmänning och Abullahagen, ett naturområde i stadens utkant. Förutom 250 olika växtarter finns här också sjön Långakärr med sitt fågeltorn.

4 Bäckdala - en stadsdel som växer De nya villatomterna ligger i stadsdelen Bäckdala som blivit ett expansivt utbyggnadsområde cirka två kilometer från centrum. Området angränsar till befintlig småhusbebyggelse i bostadsområdet Västerdala samt i väster till det öppna och svagt böljande jordbrukslandskapet. Norr om Lantmannavägen finns planer för ytterligare ett bostadsområde. Söder om Bäckdala finns ett parkområde med anlagd dagvattenpark. Västra Sallerups kyrkby skådas över fälten. Stadsbuss nummer 2 tar dig till och från Bäckdala. I rusningstrafik avgår bussen tre gånger i timman. Restiden från hållplats Aprikosgatan till Eslövs station är tio minuter. Det finns även goda möjligheter för resor med cykel längs de gång- och cykelstråk som är anlagda in mot centrala Eslöv. Inom en radie av 1,5 km finns fem olika förskolor. Det finns även olika grundskolor på nära håll, både kommunala skolor som Sallerupskolan och Västra skolan men även Eslövs Montessorifriskola. Närmsta högstadieskola är Ekenässkolan.

5 De nya tomterna På kvarteret Tranbäret erbjuder Eslövs kommun nu åtta nya tomter till försäljning. Här har du möjlighat att själv utforma ditt nya boende! Tomternas storlek varierar mellan 612 till 808 kvadratmeter. Priserna varierar beroende på tomtens storlek och läge. Se karta och prislista nedan. Fastigheterna har beteckning Tranbäret 1-5 samt Tomterna ligger utmed Olvongatan och har adresser med jämna heltal från Tomtpriset avser själva tomtmarken. Kostnader för anslutningar till vatten, avlopp, el med mera bekostas av köparen. Även andra avgifter som lagfartskostnader och bygglovsavgift bekostas av köparen. För att underlätta bygglovsprocessen är nybyggnadskarta framtagen. Kostnaden för nybyggnadskartan faktureras den som köper aktuell tomt Areal (m 2 ) Pris (kr)

6 Förtydligande av planbestämmelser Var och hur får du bygga? Planbestämmelser Användning av mark och vatten Detaljplanegräns Egenskapsgräns Bostäder Byggnad eller anläggning får inte uppföras Marken får med undantag av uthus och garage inte förses med byggnader. Högsta nockhöjd i meter Högsta antal våningar Illustrationslinje (förslag till nya fastighetsgränser) Avvägd höjd HOVEN 3 Kvartersnamn Registernummer för fastighet med kvartersnamn ESLÖV Traktnamn 53:4 Registernummer för fastighet med traktnamn Lr Beteckning på utrymme för ledningsrätt Sv Beteckning på rättighetsområde ga Beteckning på gemensamhetsområde u Mark tillgänglig för underjordiska ledningar Gräns för fastighet, samfällighet och kvartersmark Traktgräns Rättighetsgräns Nivåkurva Bostad, fasad respektive takfot Uthus, fasad respektive takfot Industri, fasad respektive takfot Transformatorbyggnad Staket Häck Järnväg Slänt Utdrag ur Detaljplanen för Kvarteret Tranbäret i Eslöv.

7 Byggnadshöjd Nockhöjd Totalhöjd Villatomterna får som mest ha en byggnadsarea som motsvarar 35 procent av tomtarean. Med byggnadsarea menas den area som byggnaden upptar på marken, inklusive utskjutande byggnadsdelar, komplementbyggnader, carport och skärmtak. Högsta nockhöjd är reglerat till sju meter och högsta antal våningar till två. Infart ska ske från Olvongatan. Endast källarlösa hus får uppföras. Takvinkel 50 procent av marken ska vara infiltrerbar för regnvatten. Det innebär att den inte får bebyggas, asfalteras eller på annat sätt hindra regnvatten från att träcka ner i jorden. I Olvongatan finns ett svackdike med ett underjordiskt magasin som tillsammans med dike på kvarterets västra sida kan omhänderta dagvatten.

8 Planering av huset vad ska du särskilt tänka på? Färg, form och material Enligt den detaljplan som gäller för området ska huset ha en fasad i tegel eller puts. Tak ska vara av typen sadeltak eller pulpettak. Takmaterial ska vara tegelröda takpannor, matt grå plåt, solpaneler eller material som fördröjer regnvatten och/eller gynnar biologisk mångfald. Endast källarlösa hus tillåts. Tillgänglighet och användbarhet Byggnad och markområde ska utformas enligt de bestämmelser som finns i lagar och förordningar gällande tillgänglighet och användbarhet för personer med nedsatt orienterings- och rörelseförmåga. Arkeologi och geoteknik Några kända fornlämningar finns inte i området. Om fornlämningar skulle påträffas vid markarbetena ska arbetet omedelbart avbrytas och Länsstyrelsen Skåne kontaktas enligt 2 kap 10 kulturmiljölagen. En geoteknisk undersökning har gjorts för varje tomt.. Undersökningen är en slags varudeklaration som visar markens beskaffenhet och de geotekniska förutsättningar som finns. Undersökningarna publiceras på i den interaktiva karta som finns på sidan. Beroende på köparens val av hus och byggmetod kan det finnas behov av en djupare undersökning av de geotekniska förhållandena.

9 Byggteknik Kontakta i ett tidigt skede en certifierad kontrollansvarig som kan vägleda när det gäller de tekniska egenskapskraven på det planerade huset. Med en genomtänkt konstruktion av husen kan fuktproblem undvikas och framtida underhållsarbeten förenklas. Åtgärder mot eventuellt trafikbuller ska vidtas så att ekvivalentnivån inte överstiger 55 db(a) vid uteplats och 30 db(a) inomhus i bostadsrum. Maxvärdet inomhus får inte överstiga 45 dba och inte över 70 db(a) vid uteplats. Markradon Gällande detaljplan föreskriver att byggnad ska uppföras i radonskyddat utförande. Baserat på tidigare mätningar i området uppgår den förväntade radonhalten till kbq/m 3, vilket är ett normal värde i förhållande till det föreskrivna utförandet. Mätvärden i de geotekniska undersökningar som gjorts i mars 2018 är osäkra vad gäller radonhalten. Ytterligare mätningar kommer därför genomföras under april-maj De geotekniska undersökningarna uppdateras när de nya mätningarna är klara. Parkering och sophantering Gällande parkeringsnorm för bostäder inom Eslövs kommun anger att parkeringen ska ske inom fastigheten både vad gäller cykel och bil. Parkeringsnormen finns att läsa på kommunens hemsida. Fastighetsägaren ansvarar för hantering av eget avfall och källsortering inom fastigheten. I Eslöv är det företaget MERAB som tillhandahåller sophantering och soptömning. Avgränsningar mot gator och grannar Fristående bostadsbyggnader ska placeras minst fyra meter från fastighetsgräns. Önskar man sammanbygga bostadshuset med bostadshus på granntomten, får husen sammanbyggas. Fristående komplementbyggnader ska placeras minst 1,5 meter från fastighetsgräns och ha en största längd av tio meter, förutsatt att dagvattenavrinning inte hindras. Garage eller carport ska placeras minst sex meter från fastighetsgräns mot gata. Två meter prickad mark markerar förgårdsmarken där byggnad inte får uppföras.

10 Teknisk försörjning vad gäller? El På Bäckdala äger Kraftringen elnätet. Anslutningsavgift till elnätet bekostas av den som köper tomt i kvarteret. Ta kontakt med Kraftringen för ytterligare information: Vatten och avlopp Planområdet ligger inom VA SYDs verksamhetsområde för vatten och avlopp. Vatten- och avloppsledningar finns redan framdragna i fastigheternas närhet. Kostnaden för själva anslutningen till vattenoch avloppsnätet bekostas av den som köper tomt i kvarteret. Ta kontakt med VA SYD för ytterligare information: Avledning av dagvatten ske ovan mark. Vatten från dräneringsledningar runt huset kan dock avledas i särskild servis. Tele, TV och bredband Telia och Kraftringen äger bredbandsnäten i området. Ta kontakt med någon av dessa aktörer för inkoppling till bredbandsnätet: Försäljningsprocessen i Eslövs kommun så här går det till! De som står i Eslövs kommuns tomtkö får erbjudande om att anmäla intresse för tomterna på Tranbäret. Information skickas ut via e-post och intresseanmälan görs via kommunens hemsida. Tomterna kommer sedan fördelas efter ködatum där den som anmält intresse och stått i kö längst har förtur. I intresseanmälan finns möjlighet att anmäla intresse för flera tomter. Den som är intresserad kommer dock enbart få erbjudande om att köpa en(1) tomt. För varje tomt kommer vi reda ut vem som stått i kö längst och denne får sedan erbjudande om att köpa tomten. Intresseanmälan görs via en e-tjänst på Eslövs kommuns hemsida. Krav vid försäljning Vid försäljning ställer Eslövs kommun krav på att tomterna ska bebyggas inom ett (1) år från tillträdesdagen. Detta krav regleras i det köpeavtal vi skriver med köparen. Kravet är utformat så att ett vite utgår till kommunen ifall köparen inte har uppfört ett hus för permanent bostad inom ett år från tillträdesdagen. För att undvika spekulation, tillåts inte att köpt tomt säljs vidare innan ett bostadshus är uppfört. Bygglov för uppförande av bostadshus ska vara sökt och beviljat innan kommunen går vidare till försäljning.

11 Bokningstid Den som fått erbjudande om att köpa en av tomterna har två (2) månader på sig att undersöka förutsättningarna för att köpa tomten och bygga hus inom den tid som föreskrivs i köpekontraktet. Under bokningstiden bör kontakt tas med bank, husföretag, VA SYD med flera för att reda ut förutsättningarna för att bygga den nya bostaden. Bokningen är inte bindande och det går att avstå från att köpa tomten om förutsättningarna inte är de rätta. Om den som har erbjudits tomten under denna tid bestämmer sig för att köpa tomten ska ansökan om bygglov lämnas in till bygglovsavdelningen. På så vis bekräftas det intresse vederbörande har visat. Bygglovsavdelningen har normalt en handläggningstid på 6-10 veckor, från en komplett ansökan om bygglov. Under denna tid är tomten bokad åt den som erbjudits tomten och tackat ja. Vad ingår i priset? I tomtpriset ingår enbart själva marken. Avgifter för anslutning till vatten och avlopp, el, bredband med mera står köparen för. Även kostnader för bygglov och lagfart betalas av köparen. För att underlätta bygglovsprocessen har vi redan beställt en nybyggnadskarta som behövs när bygglov söks. Kostnaden för kartan, kronor, kommer dock faktureras den som köper aktuell tomt. Köpekontrakt, köpebrev och lagfart När bokningstiden är över och bygglov för bostadshus har beviljats går vi vidare med försäljning av tomten. Vi skriver då ett köpeavtal med köparen och bestämmer ett datum då köparen får tillträde till tomten. Vid tillträdesdagen ska köpeskillingen, och kostnaden för nybyggnadskarta, vara inbetald till kommunen. När betalning skett utfärdar vi sedan ett köpebrev som ett kvitto på betalningen. Köpebrevet används sedan när köparen söker lagfart på fastigheten. Enligt lag är den som köpt en fastighet skyldig att söka lagfart för köpet hos Lantmäteriet. En stämpelskatt på 1,5 procent av köpeskillingen utgår vid lagfartsansökan. Vem kontaktar jag? Allmän information, försäljning, tomtkö och fördelning Filip Preston Mark- och exploateringsingenjör filip.preston@eslov.se Frågor om byggnation och bygglov Bakir Issa Bygglovshandläggare bakir.issa@eslov.se Anslutning till vatten, avlopp, el med mera:

12 Tranbäret 1 Tranbäret 2 Fastighetsbeteckning: Tranbäret 1 Adress: Olvongatan 16 Areal: 612 m 2. Pris: kronor Detaljplan, nybyggnadskarta och geoteknisk undersökning publiceras under Lediga tomter på kommunens hemsida, Fastighetsbeteckning: Tranbäret 2 Adress: Olvongatan 14 Areal: 619 m 2. Pris: kronor Detaljplan, nybyggnadskarta och geoteknisk undersökning publiceras under Lediga tomter på kommunens hemsida,

13 Tranbäret 3 Tranbäret 4 Fastighetsbeteckning: Tranbäret 3 Adress: Olvongatan 12 Areal: 615 m 2. Pris: kronor Detaljplan, nybyggnadskarta och geoteknisk undersökning publiceras under Lediga tomter på kommunens hemsida, Fastighetsbeteckning: Tranbäret 4 Adress: Olvongatan 10 Areal: 648 m 2. Pris: kronor Detaljplan, nybyggnadskarta och geoteknisk undersökning publiceras under Lediga tomter på kommunens hemsida,

14 Tranbäret 5 Tranbäret 8 Fastighetsbeteckning: Tranbäret 5 Adress: Olvongatan 8 Areal: 776 m 2. Pris: kronor Detaljplan, nybyggnadskarta och geoteknisk undersökning publiceras under Lediga tomter på kommunens hemsida, Fastighetsbeteckning: Tranbäret 8 Adress: Olvongatan 6 Areal: 808 m 2. Pris: kronor Detaljplan, nybyggnadskarta och geoteknisk undersökning publiceras under Lediga tomter på kommunens hemsida,

15 Tranbäret 9 Tranbäret 10 Fastighetsbeteckning: Tranbäret 9 Adress: Olvongatan 4 Areal: 743 m 2. Pris: kronor Detaljplan, nybyggnadskarta och geoteknisk undersökning publiceras under Lediga tomter på kommunens hemsida, Fastighetsbeteckning: Tranbäret 10 Adress: Olvongatan 2 Areal: 626 m 2. Pris: kronor Detaljplan, nybyggnadskarta och geoteknisk undersökning publiceras under Lediga tomter på kommunens hemsida,

16 Adress: Eslövs kommun, Eslöv Telefon: E-post: webb:

Ny tomt till salu i Marieholm!

Ny tomt till salu i Marieholm! Ny tomt till salu i Marieholm! Ny tomt i Marieholm I Marieholm erbjuder Eslövs kommun nu en ny villatomt till försäljning. Här öppnas möjligheten att bygga ditt eget bostadshus och forma det efter ditt

Läs mer

Informationsmaterial Fribyggartomter, Östra Gryet i Kävlinge

Informationsmaterial Fribyggartomter, Östra Gryet i Kävlinge Informationsmaterial Fribyggartomter, Östra Gryet i Kävlinge Tomter till försäljning i Östra Gryet På Östra Gryet finns 8 stycken fribyggartomter till försäljning. Tomterna är belägna i den nordöstra delen

Läs mer

8,6 9,0 5:13. Egenskapsgräns 5:18 9,4 8,7 5:17 8,6 5:16 5:19. dagvattendamm 5:20 5:31 5:21 5:22 5:30 5:23 5:24 5:29 5:25 9,9 5:32 9,1 5:28 9,0 5:49

8,6 9,0 5:13. Egenskapsgräns 5:18 9,4 8,7 5:17 8,6 5:16 5:19. dagvattendamm 5:20 5:31 5:21 5:22 5:30 5:23 5:24 5:29 5:25 9,9 5:32 9,1 5:28 9,0 5:49 8,6 11,5 9,1 8,8 3:2 8,7 8,8 PLANBESTÄMMELSER 9,5 Följande gäller inom områden med nedanstående beteckningar. Endast angiven användning och utformning är tillåten. Bestämmelser utan beteckning gäller inom

Läs mer

Tomter för fribyggare. Påskagänget III

Tomter för fribyggare. Påskagänget III Tomter för fribyggare Påskagänget III Fribyggartomter i Dalby I den nya stadsdelen Påskagänget i Dalby erbjuder Lunds kommun nu fribyggartomter till försäljning. Med en fribyggartomt öppnas möjligheterna

Läs mer

LATHUND för köp av. kommunala villatomter. i Båstads kommun

LATHUND för köp av. kommunala villatomter. i Båstads kommun LATHUND för köp av kommunala villatomter i Båstads kommun Innehåll 3 4 5 6 7 8 10 11 12 13 14 Att köpa villatomt För tomtkön gäller Fördelning av tomt Avtal och tillträde Nybyggnadskarta Bygglov Byggnation

Läs mer

Ekgården. Villatomter i Södertälje. Med naturskön omgivning

Ekgården. Villatomter i Södertälje. Med naturskön omgivning Ekgården Villatomter i Södertälje Med naturskön omgivning Figur 1 - Ekgården i Södertälje. Tomter till försäljning markerade med svart. Figur 2 Tomter med id-nummer och ungefärlig storlek i kvm. Välkommen

Läs mer

8,2 1:109 1:22 7,3 1:94 7,0 NATUR 6,6 6,6 7,9 6,7 5:73. dagvattendamm GATA 6,9 6,3 6,5 7,0 6,1 BEGRÄNSNINGAR AV MARKENS BEBYGGANDE

8,2 1:109 1:22 7,3 1:94 7,0 NATUR 6,6 6,6 7,9 6,7 5:73. dagvattendamm GATA 6,9 6,3 6,5 7,0 6,1 BEGRÄNSNINGAR AV MARKENS BEBYGGANDE 1383-89/53.1 1:111 8:1 Sv2 1383-89/53.2 1:110 8,2 n1 1:109 1:114 8,3 8 lek 7,7 1:22 Ulstervägen 1:101 1:113 7,9 GÅNG 7,5 1:98 1:99 1:100 LINDHOV 1:102 1:112 Puritanvägen 1:11 1:116 7,4 7,3 1:93 1:103 1:115

Läs mer

FÖRUTSÄTTNINGAR. Kommunala ställningstaganden. Natur och kultur

FÖRUTSÄTTNINGAR. Kommunala ställningstaganden. Natur och kultur Stadsbyggnadsnämnden Datum Diarienummer Aktnummer 1 (8) Stadsbyggnadsförvaltningen 2014-05-28 SBN/2011:233 1.21 Planavdelningen Inga Krekola, 016-710 11 19 Antagandehandling Detaljplan för Mesta 3:3 Borsökna

Läs mer

Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun

Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun TEAM SAMHÄLLSBYGGNAD TOMELILLA KOMMUN PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING 2 (6) Detaljplan för del av

Läs mer

40-45 B II 3,6. Grundkartans beteckningar. Fastighetsgräns Traktgräns Rutnät Fastighetsbeteckning Registerområde. Mossarp. Byggnad, takkontur

40-45 B II 3,6. Grundkartans beteckningar. Fastighetsgräns Traktgräns Rutnät Fastighetsbeteckning Registerområde. Mossarp. Byggnad, takkontur Planbestämmelser PLANKARTA Följande gäller inom de områden med nedanstående beteckningar. Endast angiven användning och utformning är tillåten. Bestämmelser utan beteckning gäller inom hela området. Kronvägen

Läs mer

Markanvisningstävling för Kirurgen 6

Markanvisningstävling för Kirurgen 6 MARKANVISNING 1(10) Datum 2017-12-21 Markanvisningstävling för Kirurgen 6 1. Inbjudan till markanvisningstävling... 2 2. Markanvisningsområdet... 3 3. Markanvisningsavtalets förutsättningar... 8 4. Anbudets

Läs mer

Ändring av stadsplan 2480K-P O A1/4, genom tillägg till planbestämmelser för fastigheten Kolmilan 5 inom Obbola i Umeå kommun, Västerbottens län

Ändring av stadsplan 2480K-P O A1/4, genom tillägg till planbestämmelser för fastigheten Kolmilan 5 inom Obbola i Umeå kommun, Västerbottens län Tillägg till planbeskrivning samrådshandling Sida 1 av 7 Diarienummer: BN-2014/00386 Datum: 2015-11-25 Handläggare: Sandra Thomée Ändring av stadsplan 2480K-P O A1/4, genom tillägg till planbestämmelser

Läs mer

Informationsmaterial Fribyggartomt inom Löddeköpinge 33:8

Informationsmaterial Fribyggartomt inom Löddeköpinge 33:8 Informationsmaterial Fribyggartomt inom Löddeköpinge 33:8 Tomt till försäljning i Löddeköpinge I Löddeköpinge finns en fribyggartomt till försäljning. Tomten är belägen i närheten av Lödde centrum och

Läs mer

3:6, S:1 1:70. Ga:1 7,7 5 4,5 4. Dagvattenbrunn 7,8 7,7 7,7. Aktualitet Fastighetsindelning: Detaljinformation: ,6 7,5 7,5

3:6, S:1 1:70. Ga:1 7,7 5 4,5 4. Dagvattenbrunn 7,8 7,7 7,7. Aktualitet Fastighetsindelning: Detaljinformation: ,6 7,5 7,5 8 NINGENÄS q 1 15-45 n 7,6 8.0 1 7,6 7,3 5.0 1:93 Plankarta, skala 1:1000 (A1) TRÖNNINGENÄS 7,6 5:29 a 1 e8,0 2 B 7,4 8,2 7,4 e b 1 1 Ulstervägen 1:22 n f 1 2 f 1 7,3 7,9 ga:3 GATA LINDHOV n 1 f 7,7 1

Läs mer

ULLSTÄMMA, Blockflöjtgatan, Flöjtgatan, Fagottgatan & Valthornsgatan

ULLSTÄMMA, Blockflöjtgatan, Flöjtgatan, Fagottgatan & Valthornsgatan 2012-03-29 ULLSTÄMMA, Blockflöjtgatan, Flöjtgatan, Fagottgatan & Valthornsgatan Ullstämma ligger i ett vackert eklandskap cirka 7,5 km från Linköpings City. Inom stadsdelen finns det 2 förskolor och ny

Läs mer

Försäljning av mark för radhus/grupphus/flerbostadshus i Brittsbo

Försäljning av mark för radhus/grupphus/flerbostadshus i Brittsbo 2015-01-28 Försäljning av mark för radhus/grupphus/flerbostadshus i Brittsbo Sida 1 av 6 Attraktiva Brittsbo Brittsbo har alla de kvaliteter som behövs för att tillskapa ett attraktivt bostadsområde! Östersunds

Läs mer

K Ö P E K O N T R A K T

K Ö P E K O N T R A K T K Ö P E K O N T R A K T Säljare: Linköpings kommun, 212000-0449 Teknik- och samhällsbyggnad 581 81 Linköping Telefon växel: 013-20 60 00 nedan kallad säljaren Köpare: Namn personnummer ½-del Telefon, mobil

Läs mer

Nära till naturen Nära till staden

Nära till naturen Nära till staden Brittsbo Etapp 5 Nära till naturen Nära till staden Attraktivt naturskönt läge med närhet till både natur och service. Etapp 5 som nu släpps till försäljning omfattar 16 småhustomter. Brittsbo gränsar

Läs mer

g-infart B II PLANKARTA ILLUSTRATIONSPLAN Ö II PLANOMRÅDETS LÄGE Repslagaregatan Repslagaregatan 21:142 20:12 20:18 21:64 GRÄNSER

g-infart B II PLANKARTA ILLUSTRATIONSPLAN Ö II PLANOMRÅDETS LÄGE Repslagaregatan Repslagaregatan 21:142 20:12 20:18 21:64 GRÄNSER ILLUSTRATIONSPLAN Repslagaregatan 21:142 PLANKARTA Repslagaregatan Planbestämmelser Följande gäller inom de områden med nedanstående beteckningar. Endast angiven användning och utformning är tillåten.

Läs mer

Intresseanmälan, småhustomt

Intresseanmälan, småhustomt Köping2000, v4.1, 2014-01-30 Datum 2019-01-22 Samhällsbyggnadsförvaltningen Annika Winther, Markadministratör 0221-253 56 annika.winther@koping.se Intresseanmälan, småhustomt Skogsledens förlängning Bifogad

Läs mer

Informationsmaterial Fribyggartomter Furunäs 1:57-62 i Ålstorp

Informationsmaterial Fribyggartomter Furunäs 1:57-62 i Ålstorp Informationsmaterial Fribyggartomter Furunäs 1:57-62 i Ålstorp Tomter till försäljning i Ålstorp I Ålstorp finns 6 stycken fribyggartomter till försäljning. Tomterna, Furunäs 1:57 62, är belägna i den

Läs mer

PM ANGÅENDE ÖSTERSUNDS KOMMUNS FÖRSÄLJNING AV MARK

PM ANGÅENDE ÖSTERSUNDS KOMMUNS FÖRSÄLJNING AV MARK 2011-03-08 PM ANGÅENDE ÖSTERSUNDS KOMMUNS FÖRSÄLJNING AV MARK för grupphus/flerbostadshus i Lugnvik - Brittsbo och Torvalla - Ängsmon Östersunds kommun är inne i en expansiv fas. En ny arena ska byggas

Läs mer

3:79 B C H K PARK. PLANER OCH BESTÄMMELSER Användningsgräns sammanfallande med fastighetsgräns

3:79 B C H K PARK. PLANER OCH BESTÄMMELSER Användningsgräns sammanfallande med fastighetsgräns PLANKARTA 24:1 C 3:79 Planbestämmelser Följande gäller inom område med nedanstående beteckningar. Endast angiven användning och utformning är tillåten. Bestämmelse utan beteckning gäller inom hela planområdet.

Läs mer

Detaljplan för BACKEN VÄSTRA, HÄSTEN M FL. Norsjö kommun Västerbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Planområdet. Översiktskarta. Källa: Lantmäteriet

Detaljplan för BACKEN VÄSTRA, HÄSTEN M FL. Norsjö kommun Västerbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Planområdet. Översiktskarta. Källa: Lantmäteriet Detaljplan för BACKEN VÄSTRA, HÄSTEN M FL. Norsjö kommun Västerbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Planområdet Översiktskarta. Källa: Lantmäteriet SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1(6) Detaljplan för Backen Västra, Hästen

Läs mer

Köpeavtal del av Bresshammar 1:1 JW Bostad AB

Köpeavtal del av Bresshammar 1:1 JW Bostad AB 12:1 12:2 TJÄNSTEUTLÅTANDE 12:3 Dnr KS/2012:93-254 Mark- och exploateringsenheten 2017-11-20 1/2 Handläggare Jörgen Altin 0152-293 03 Köpeavtal del av Bresshammar 1:1 JW Bostad AB Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

INFORMATION OM FÖRDELNING AV FRIBYGGARTOMTER INOM BARA BACKAR, ETAPP 1, BARA

INFORMATION OM FÖRDELNING AV FRIBYGGARTOMTER INOM BARA BACKAR, ETAPP 1, BARA 1 INFORMATION OM FÖRDELNING AV FRIBYGGARTOMTER INOM BARA BACKAR, ETAPP 1, BARA Svedala kommun erbjuder härmed till försäljning 5 fribyggartomter inom området Bara backar i Bara för byggande av styckehus

Läs mer

Inbjudan till intresseanmälan för markanvisning - byggnation inom del av Tor 4

Inbjudan till intresseanmälan för markanvisning - byggnation inom del av Tor 4 1 Inbjudan till intresseanmälan för markanvisning - byggnation inom del av Tor 4 Period för anmälan: 2017-12-11-2018-01-19 2 Området till vänster, källa: Google maps.se Inbjudan till intresseanmälan för

Läs mer

Brittsbo Etapp III. Nära till naturen Nära till staden

Brittsbo Etapp III. Nära till naturen Nära till staden Brittsbo Etapp III l Nära till naturen Nära till staden l Attraktivt naturskönt läge med närhet till både natur och service Några tomter har utsikt mot Storsjön och Frösön Etapp III som nu släpps till

Läs mer

ULLSTÄMMA, Blockflöjtgatan, Flöjtgatan, Fagottgatan & Valthornsgatan

ULLSTÄMMA, Blockflöjtgatan, Flöjtgatan, Fagottgatan & Valthornsgatan 2013-03-05 ULLSTÄMMA, Blockflöjtgatan, Flöjtgatan, Fagottgatan & Valthornsgatan Ullstämma ligger i ett vackert eklandskap cirka 7,5 km från Linköpings City. Inom stadsdelen finns det 2 förskolor och ny

Läs mer

Markanvisningsprogram. Lövudden. Härnösand

Markanvisningsprogram. Lövudden. Härnösand Markanvisningsprogram Lövudden Härnösand Lövudden På Lövudden, Strandängsvägen, i Härnösand finns ett bostadsområde i en attraktiv miljö, nära hav, stad och natur till salu. Härnösands kommun bjuder in

Läs mer

ULLSTÄMMA, Basungatan, Trombongatan

ULLSTÄMMA, Basungatan, Trombongatan 2010-11-25 ULLSTÄMMA, Basungatan, Trombongatan KORT HISTORIA: Ullstämma är en stadsdel som ligger cirka 7 kilometer söder om Linköpings innerstad, med gångavstånd till Ekholmens centrum. Området byggdes

Läs mer

Småhustomter i Sjömon

Småhustomter i Sjömon Småhustomter i Sjömon Östersunds kommun erbjuder 16 småhustomter till försäljning i attraktivt läge Kort beskrivning av området Tomterna är belägna i sydvästsluttning ner mot Storsjön på gränsen mellan

Läs mer

ULLSTÄMMA, Blockflöjtgatan, Flöjtgatan, Fagottgatan & Valthornsgatan

ULLSTÄMMA, Blockflöjtgatan, Flöjtgatan, Fagottgatan & Valthornsgatan 2012-03-29 ULLSTÄMMA, Blockflöjtgatan, Flöjtgatan, Fagottgatan & Valthornsgatan Ullstämma ligger i ett vackert eklandskap cirka 7,5 km från Linköpings City. Inom stadsdelen finns det 2 förskolor och ny

Läs mer

Regler för försäljning och fördelning av tomter för småhusbebyggelse

Regler för försäljning och fördelning av tomter för småhusbebyggelse Grästorps kommun Styrdokument Riktlinje Dnr 331/2018 Regler för försäljning och fördelning av tomter för småhusbebyggelse Fastställd av Kommunstyrelsen 2018-11-15, 306. Uppdateras före 2022-11-15 Dokumentet

Läs mer

Information och exempelritningar för tillbyggnad av enbostadshus. Utgiven i samarbete mellan kommuner och länsstyrelse i Västra Götaland

Information och exempelritningar för tillbyggnad av enbostadshus. Utgiven i samarbete mellan kommuner och länsstyrelse i Västra Götaland Information och exempelritningar för tillbyggnad av enbostadshus Utgiven i samarbete mellan kommuner och länsstyrelse i Västra Götaland Vilka handlingar behövs när jag ska söka bygglov? Eller göra en anmälan

Läs mer

Regler för försäljning och fördelning av tomter för småhusbebyggelse

Regler för försäljning och fördelning av tomter för småhusbebyggelse Grästorps kommun Styrdokument Regler Dnr 331/2018 Regler för försäljning och fördelning av tomter för småhusbebyggelse Fastställd av Kommunstyrelsen 2018-10-17, 252. Uppdateras före 2022-08-30 Dokumentet

Läs mer

Detaljplan för BOGESUND 1:230 m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län

Detaljplan för BOGESUND 1:230 m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län Detaljplan för BOGESUND 1:230 m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län Enkelt planförfarande enl 5 kap 28 PBL Upprättad den 5 juli 2006 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

Markanvisningstävling för del av Vanneberga 2:80

Markanvisningstävling för del av Vanneberga 2:80 MARKANVISNING 1(8) Datum 2018-09-12 Markanvisningstävling för del av Vanneberga 2:80 1. Inbjudan till markanvisningstävling... 2 2. Markanvisningsområdet... 2 3. Köpeavtalets förutsättningar... 6 4. Anbudets

Läs mer

Lathund för fribyggartomter. i Helsingborgs stad. Ett samarbete mellan stadsbyggnadsförvaltningen mark- och exploateringsavdelningen

Lathund för fribyggartomter. i Helsingborgs stad. Ett samarbete mellan stadsbyggnadsförvaltningen mark- och exploateringsavdelningen Lathund för fribyggartomter i Helsingborgs stad Ett samarbete mellan stadsbyggnadsförvaltningen mark- och exploateringsavdelningen Lathund för FRIBYGGARTOMTER Innehåll 3 Kort om fribyggartomter 4 Fastighetsbildning

Läs mer

Köpare: Namn personnummer ½-del Telefon, mobil Namn personnummer ½-del Telefon, mobil Postadress Postnummer och ort nedan kallade köparen

Köpare: Namn personnummer ½-del Telefon, mobil Namn personnummer ½-del Telefon, mobil Postadress Postnummer och ort nedan kallade köparen KÖPEKONTRAKT Säljare: Linköpings kommun, 212000-0449 Teknik- och samhällsbyggnad 581 81 Linköping Telefon växel: 013-20 60 00 nedan kallad säljaren Köpare: Namn personnummer ½-del Telefon, mobil Namn personnummer

Läs mer

K Ö P E K O N T R A K T

K Ö P E K O N T R A K T K Ö P E K O N T R A K T Säljare: Linköpings kommun, 212000-0449 Teknik- och samhällsbyggnad 581 81 Linköping Telefon växel: 013-20 60 00 nedan kallad säljaren Köpare: Namn personnummer ½-del Telefon, mobil

Läs mer

Tomter för fribyggare

Tomter för fribyggare Tomter för fribyggare Idala Veberöd Broschyr från projektets start 2017 Fribyggartomt vad är det? På Idalafältet i Veberöd erbjuder Lunds kommun nu fribyggartomter till försäljning. Med en fribyggartomt

Läs mer

ÄNDRING AV BYGGNADSPLANEBESTÄMMELSER - del 2

ÄNDRING AV BYGGNADSPLANEBESTÄMMELSER - del 2 2016-03-16 Dnr: 2015/3881 Samrådshandling Bilaga 2 Ändring av byggnadsplaner B1, B3, B7, B15, B16, B18, B21 och B25 i Asarum, Karlshamns kommun, Blekinge län ÄNDRING AV BYGGNADSPLANEBESTÄMMELSER - del

Läs mer

Försäljning av mark för parhus i Brittsbo

Försäljning av mark för parhus i Brittsbo 2015-01-28 Försäljning av mark för parhus i Brittsbo Sida 1 av 6 Attraktiva Brittsbo Östersunds kommun har planlagt Brittsbo i syfte att kunna erbjuda invånarna bostadsbyggande i ett attraktivt naturskönt

Läs mer

LINGHEM, Lövsångarevägen

LINGHEM, Lövsångarevägen 2011-03-18 LINGHEM, Lövsångarevägen Linghem är en tätort med ca 2700 invånare (2010) och är strategiskt placerad ut med järnvägen mellan Linköping och Norrköping. Avståndet till Linköping är ca 10 km och

Läs mer

Plankarta med bestämmelser, planbeskrivning, genomförandebeskrivning, och fastighetsförteckning.

Plankarta med bestämmelser, planbeskrivning, genomförandebeskrivning, och fastighetsförteckning. 1 ANTAGANDEHANDLING Dnr: 2006-1014-211 PLANBESKRIVNING SOLDALEN 7 Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun. HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser, planbeskrivning, genomförandebeskrivning,

Läs mer

Välkommen till. Eksjöhovgårdsängen

Välkommen till. Eksjöhovgårdsängen Välkommen till Eksjöhovgårdsängen V älkommen till Sävsjö kommun och Eksjöhovgårdsängen Området är naturnära och vackert och avståndet till centrum är endast runt en kilometer. Här finns goda förutsättningar

Läs mer

ULLSTÄMMA, Basungatan, Klarinettgatan

ULLSTÄMMA, Basungatan, Klarinettgatan 2011-06-15 ULLSTÄMMA, Basungatan, Klarinettgatan Ullstämma är ett populärt område att bygga och bo i. Området ligger i ett vackert eklandskap som ligger cirka 7 km från Linköpings City. Det är gångavstånd

Läs mer

Köpeavtal för del av Strängnäs 3:1 Sthlm 08 Entreprenad AB

Köpeavtal för del av Strängnäs 3:1 Sthlm 08 Entreprenad AB TJÄNSTEUTLÅTANDE Dnr KS/2012:77-254 Mark- och exploateringsenheten 2017-09-08 1/3 Handläggare Jörgen Altin 0152-293 03 Köpeavtal för del av Strängnäs 3:1 Sthlm 08 Entreprenad AB Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Köpeavtal Framfast och K-Bostad Stavlund etapp 1

Köpeavtal Framfast och K-Bostad Stavlund etapp 1 TJÄNSTEUTLÅTANDE Dnr KS/2016:220-251 Mark- och exploateringsenheten 2017-01-31 1/4 Handläggare Jörgen Altin 0152-293 03 Köpeavtal Framfast och K-Bostad Stavlund etapp 1 Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Köpeavtal Framfast och K-Bostad Stavlund etapp 1

Köpeavtal Framfast och K-Bostad Stavlund etapp 1 KF 18:1 KF 18:2 KF 18:3 KF 18:4 KF 18:5 TJÄNSTEUTLÅTANDE Dnr KS/2016:220-251 Mark- och exploateringsenheten 2017-01-31 1/4 Handläggare Jörgen Altin 0152-293 03 Köpeavtal Framfast och K-Bostad Stavlund

Läs mer

Detaljplan för Slakthuset 4 och del av Ängaryd 4:1 i Tranås stad Planområde

Detaljplan för Slakthuset 4 och del av Ängaryd 4:1 i Tranås stad Planområde Tranås kommun Detaljplan för Slakthuset 4 och del av Ängaryd 4:1 i Tranås stad Upprättad i december 2009 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 288/09 Planområde Antagen av byggnadsnämnden

Läs mer

Köpare: Namn personnummer ½-del Telefon, mobil Namn personnummer ½-del Telefon, mobil Postadress nedan kallade köparen

Köpare: Namn personnummer ½-del Telefon, mobil Namn personnummer ½-del Telefon, mobil Postadress nedan kallade köparen KÖPEKONTRAKT Säljare: Linköpings kommun, 212000-0449 Teknik- och samhällsbyggnad 581 81 Linköping Telefon växel: 013-20 60 00 nedan kallad säljaren Köpare: Namn personnummer ½-del Telefon, mobil Namn personnummer

Läs mer

Detaljplan för del av Tranås 2:1 i Skåne Tranås, Tomelilla kommun

Detaljplan för del av Tranås 2:1 i Skåne Tranås, Tomelilla kommun SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för del av Tranås 2:1 i Skåne Tranås, Tomelilla kommun TEAM SAMHÄLLSBYGGNAD TOMELILLA KOMMUN PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING 2 (6) Detaljplan för del av Tranås

Läs mer

Mickel Ers Torvalla. Nära till naturen Nära till staden

Mickel Ers Torvalla. Nära till naturen Nära till staden Mickel Ers Torvalla Nära till naturen Nära till staden Attraktivt läge med närhet till både natur och service Tre tomter för friliggande hus till försäljning Närhet till förskola, skola och övrig service

Läs mer

Genomförandeavtal och köpekontrakt med Robert Dicksons stiftelse avseende del av detaljplan för bostäder vid Flatås Park inom stadsdelen Flatås

Genomförandeavtal och köpekontrakt med Robert Dicksons stiftelse avseende del av detaljplan för bostäder vid Flatås Park inom stadsdelen Flatås Tjänsteutlåtande Till Fastighetsnämnden 2015-08-31 Diarienummer 0651/05 Exploateringsavdelningen Emma Eliasson Telefon 031-368 10 70 E-post: emma.eliasson@fastighet.goteborg.se Genomförandeavtal och köpekontrakt

Läs mer

Tomter för fribyggarradhus inom Södra Råbylund II

Tomter för fribyggarradhus inom Södra Råbylund II Tomter för fribyggarradhus inom Södra Råbylund II Till dig som står i 2(12) Fribyggarradhus Vad är det? För att göra det möjligt att bygga individuellt utformade egna hem i en tät struktur har Lunds kommun

Läs mer

Vägledning vid köp av småhustomt via tomtkön

Vägledning vid köp av småhustomt via tomtkön Vägledning vid köp av småhustomt via tomtkön 2016-01-05 Att köpa en småhustomt och bygga sitt egna hus är för många en stor dröm. Detta vägledningsdokument har tagits fram för att hjälpa dig i planeringen

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Kvantumvallen, Del av fastigheten Vägskälet 17 m.fl. Katrineholms kommun. Dnr. Plan.2012.2.

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Kvantumvallen, Del av fastigheten Vägskälet 17 m.fl. Katrineholms kommun. Dnr. Plan.2012.2. Dnr. Plan.2012.2 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för Kvantumvallen, Del av fastigheten Vägskälet 17 m.fl. Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm

Läs mer

Burlövs kommun Kommunledningskontoret Handläggare: Hanna Tell 040-43 91 43 hanna.tell@burlov.se

Burlövs kommun Kommunledningskontoret Handläggare: Hanna Tell 040-43 91 43 hanna.tell@burlov.se Burlövs kommun Kommunledningskontoret Handläggare: Hanna Tell 040-43 91 43 hanna.tell@burlov.se Datum Diarienummer 2012-03-15 KS/2010:236-214 1 (1) Lagakraftbevis detaljplan nr 234 Detaljplan för Åkarp

Läs mer

DEL AV NORRKÄMSTA TILLHÖRANDE FASTIGHETERNA NORRKÄMSTA 9:10, 9:11, 9:12

DEL AV NORRKÄMSTA TILLHÖRANDE FASTIGHETERNA NORRKÄMSTA 9:10, 9:11, 9:12 SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT DETALJPLAN FÖR DEL AV NORRKÄMSTA TILLHÖRANDE FASTIGHETERNA NORRKÄMSTA 9:10, 9:11, 9:12 PLANBESKRIVNING LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Datum 2017-05-31 Dnr 00016/2016

Läs mer

B Q 1:73 2,8 1:91 1:89 3,4. BETECKNINGAR GRUNDKARTA Traktgräns. LINDÅS / ATLE Traktnamn / Kvartersnamn Fastighetsbeteckning, samfällighet

B Q 1:73 2,8 1:91 1:89 3,4. BETECKNINGAR GRUNDKARTA Traktgräns. LINDÅS / ATLE Traktnamn / Kvartersnamn Fastighetsbeteckning, samfällighet 1 1247 s:3 1,9 TRÄSLÖV dd ky J st ra nd s P NYGÅRD K O ga :9 1:251 1:91 ga:7 1:52 M A L Utdrag plankarta, fastighetsindelning, skala 1:200 (A1). Del av Träslövs Näs S:5 (grå yta) fastighetsregleras till

Läs mer

ÖSTERSUNDS KOMMUNS FÖRSÄLJNING AV MARK. Östersund Ope 7:1

ÖSTERSUNDS KOMMUNS FÖRSÄLJNING AV MARK. Östersund Ope 7:1 ÖSTERSUNDS KOMMUNS FÖRSÄLJNING AV MARK Östersund Ope 7:1 Bakgrund Östersunds kommun är inne i en expansiv fas. Storsjö Strand, etapp 1 är under uppförande och är snart färdigställt. Kommunen fortsätter

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO Laga kraft 2013-11-19 Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

ÖSTERSUNDS KOMMUNS FÖRSÄLJNING AV MARK. Mjölksilen 1, Ängsmon, Torvalla. Sida 1 av 6

ÖSTERSUNDS KOMMUNS FÖRSÄLJNING AV MARK. Mjölksilen 1, Ängsmon, Torvalla. Sida 1 av 6 ÖSTERSUNDS KOMMUNS FÖRSÄLJNING AV MARK Mjölksilen 1, Ängsmon, Torvalla Sida 1 av 6 Bakgrund Östersunds kommun är inne i en expansiv fas. Storsjö Strand etapp 1 är under uppförande och snart färdigställt.

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING. Antagandehandling. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING. Antagandehandling. tillhörande PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2012-09-25 2(10) HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser

Läs mer

Skogsmon Torvalla Välkommen till Skogsmon!

Skogsmon Torvalla Välkommen till Skogsmon! Skogsmon Torvalla Välkommen till Skogsmon! Östersunds kommun erbjuder nu 11 villatomter till försäljning i natursköna och barnvänliga Skogsmon ca 6 km från Östersunds stad. Här finns tillfälle att utforma

Läs mer

HÖÖRS KOMMUN SÄLJER SMÅHUSTOMTER PÅ HÖÖR VÄSTER, KVARNBÄCK. Allmänt

HÖÖRS KOMMUN SÄLJER SMÅHUSTOMTER PÅ HÖÖR VÄSTER, KVARNBÄCK. Allmänt HÖÖRS KOMMUN SÄLJER SMÅHUSTOMTER PÅ HÖÖR VÄSTER, KVARNBÄCK Allmänt Höörs kommun har fastigheter till försäljning för enfamiljsbostäder inom populära Kvarnbäcksområdet som ligger nära naturen, centrum och

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun UTSTÄLLNINGSHANDLING. Utställningshandling. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun UTSTÄLLNINGSHANDLING. Utställningshandling. tillhörande PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun UTSTÄLLNINGSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2012-09-25 2(10) HANDLINGAR Plankarta med

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING Dnr:

ANTAGANDEHANDLING Dnr: ANTAGANDEHANDLING Dnr: 2006-1013-211 PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för del av KV ÖRJAN Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser,

Läs mer

Planbeskrivning. Samrådshandling Upprättad (Samrådstid: 8 mars - 29 mars 2019)

Planbeskrivning. Samrådshandling Upprättad (Samrådstid: 8 mars - 29 mars 2019) Dnr: KS 2018:553 Detaljplan för bostäder vid Göteborgsvägen 111, Ugglum 6:310 Planbeskrivning Samrådshandling Upprättad 2019-01-18 (Samrådstid: 8 mars - 29 mars 2019) Planbeskrivning Planering och byggande

Läs mer

Detaljplan för Ärlan 10, Vetlanda, Vetlanda kommun Planbeskrivning

Detaljplan för Ärlan 10, Vetlanda, Vetlanda kommun Planbeskrivning 2014-08-04 Dnr 2014/TK091 Detaljplan för Ärlan 10, Vetlanda, Vetlanda kommun Planbeskrivning Handlingar Planhandlingarna utgörs av denna beskrivning och plankarta med bestämmelser. Planens syfte och huvuddrag

Läs mer

Så här går det till ATT KÖPA TOMT AV KALMAR KOMMUN

Så här går det till ATT KÖPA TOMT AV KALMAR KOMMUN Så här går det till ATT KÖPA TOMT AV KALMAR KOMMUN Tomtköpets 7 steg 1 Kika på kalmar.se/ledigatomter - här finns alla kommunens villatomter. Ingen tomt som passar dig? Ställ dig gärna i tomtkön så får

Läs mer

Detaljplan för Druvan 2 i Eslöv Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Druvan 2 i Eslöv Eslövs kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (6) Detaljplan för Druvan 2 i Eslöv Eslövs kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING 2013-05-15 PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (6) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANDATA

Läs mer

Tillägg till. planbeskrivning. Detaljplan för Mauritsberg 2:22 m.fl. ANTAGANDEHANDLING 1(10) tillhörande ändring av OBS!

Tillägg till. planbeskrivning. Detaljplan för Mauritsberg 2:22 m.fl. ANTAGANDEHANDLING 1(10) tillhörande ändring av OBS! Tillägg till 1(10) planbeskrivning tillhörande ändring av OBS! Detaljplan för Mauritsberg 2:22 m.fl. inom Östra Husby i Norrköpings kommun den 17 maj 2018 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: 2018-09-18, 190

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING

GRANSKNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Skogsbo 32:115 och 32:116 Avesta kommun Dalarnas län Upprättad av Västmanland-Dalarna miljö- och byggförvaltning 2014-01-07. Ingalis Morfeldt Plan- och byggchef /Stadsarkitekt

Läs mer

INFORMATION OM FÖRDELNING AV FRIBYGGARTOMTER INOM ÅKERBRUKET I SVEDALA

INFORMATION OM FÖRDELNING AV FRIBYGGARTOMTER INOM ÅKERBRUKET I SVEDALA 1 INFORMATION OM FÖRDELNING AV FRIBYGGARTOMTER INOM ÅKERBRUKET I SVEDALA Svedala kommun erbjuder härmed till försäljning 20 fribyggartomter inom området Åkerbruket i Svedala för byggande av styckehus i

Läs mer

Information och exempelritningar för tillbyggnad av enbostadshus. Utgiven i samarbete mellan kommuner och länsstyrelse i Västra Götaland

Information och exempelritningar för tillbyggnad av enbostadshus. Utgiven i samarbete mellan kommuner och länsstyrelse i Västra Götaland Information och exempelritningar för tillbyggnad av enbostadshus Utgiven i samarbete mellan kommuner och länsstyrelse i Västra Götaland Vilka handlingar behövs när jag ska söka bygglov? Eller göra en anmälan

Läs mer

Generella bygganvisningar vid fördelning av tomter på Hälltorps gård, etapp 1, kvarteren Katjaäpplet, Duväpplet, Rosenäpplet, Smultronäpplet.

Generella bygganvisningar vid fördelning av tomter på Hälltorps gård, etapp 1, kvarteren Katjaäpplet, Duväpplet, Rosenäpplet, Smultronäpplet. Generella bygganvisningar vid fördelning av tomter på Hälltorps gård, etapp 1, kvarteren Katjaäpplet, Duväpplet, Rosenäpplet, Smultronäpplet. Allmänt Bygganvisningen togs fram under 2011 vid fördelning

Läs mer

Förprövning gällande planbesked för avstyckning av fastighet vid Brevduvegatan (Älvsborg 270:13), inom stadsdelen Älvsborg

Förprövning gällande planbesked för avstyckning av fastighet vid Brevduvegatan (Älvsborg 270:13), inom stadsdelen Älvsborg 2018-03-26 Diarienummer: 0594/17 Hamid Akhlaghi Boozani Telefon: 031-368 81578 E-post: hamid.akhlaghi.boozani@sbk.goteborg.se Förprövning gällande planbesked för avstyckning av fastighet vid Brevduvegatan

Läs mer

Detaljplan för Mensättra 19:2, Storholmsvägen 7 i Boo, Nacka kommun. Upprättad på planenheten i januari 2011, justerad i mars 2011

Detaljplan för Mensättra 19:2, Storholmsvägen 7 i Boo, Nacka kommun. Upprättad på planenheten i januari 2011, justerad i mars 2011 DP 507 Dnr MSN 2010/36-214 PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för Mensättra 19:2, Storholmsvägen 7 i Boo, Nacka kommun Upprättad på planenheten i januari 2011, justerad i mars 2011 Enkelt planförfarande

Läs mer

Planbeskrivning. Dnr: Upprättad Arkivnummer: 0181K-P 1722A Laga kraft

Planbeskrivning. Dnr: Upprättad Arkivnummer: 0181K-P 1722A Laga kraft Samhällsbyggnadskontoret Dnr: 2015-02847-214 Upprättad 2017-03-10 Arkivnummer: 0181K-P 1722A Laga kraft 2017-11-17 Planbeskrivning Detaljplan för Hyvlaren 14 inom Östertälje, i Södertälje LAGA KRAFTHANDLING

Läs mer

14:88 14:89 14:94 14:95 14:96. Lalatoftsvägen. s:20 21,1 19,6 20,5 19,0 18,1 20,9 19,8 20,7 21,3 18,2 18,2 17,4 17,8 17,3 17,5 19,5 TVÅÅKER 18,5

14:88 14:89 14:94 14:95 14:96. Lalatoftsvägen. s:20 21,1 19,6 20,5 19,0 18,1 20,9 19,8 20,7 21,3 18,2 18,2 17,4 17,8 17,3 17,5 19,5 TVÅÅKER 18,5 19 PLANBESTÄMMELSER Följande gäller inom områden med nedanstående beteckningar. Endast angiven användning och utformning är tillåten. Där beteckning saknas gäller bestämmelsen inom hela planområdet. ANVÄNDNING

Läs mer

Anvisningar för dig som ska bygga i Bissgården etapp 3

Anvisningar för dig som ska bygga i Bissgården etapp 3 Anvisningar för dig som ska bygga i Bissgården etapp 3 Husen på bilden är illustrationer. Tomtköp Du reserverar den aktuella tomten under fyra veckor. Innan utgången av denna reservationstid skall köpekontrakt

Läs mer

Detaljplan för fastigheterna Revisorn 3-8 inom stadsdelen Teg i Umeå kommun, Västerbottens län

Detaljplan för fastigheterna Revisorn 3-8 inom stadsdelen Teg i Umeå kommun, Västerbottens län Planbeskrivning Sida 1 av 6 Diarienummer: BN-2014/01458 Datum: 2015-06-08 Handläggare: Maria Norstedt för fastigheterna Revisorn 3-8 inom stadsdelen Teg i, Västerbottens län HANDLINGAR - Plankarta med

Läs mer

Södertälje kommuns tomtkö

Södertälje kommuns tomtkö Hösten 2009 Södertälje kommuns tomtkö Pershagen Ritorp Järna Hölö Mölnbo Mölnbo Villatomter till försäljning Information Södertälje kommun säljer under hösten 2009 sex befintliga villatomter till tomtkön.

Läs mer

Detaljplan för Björken 8 TILLBYGGNAD AV VILLA Östersunds kommun

Detaljplan för Björken 8 TILLBYGGNAD AV VILLA Östersunds kommun Detaljplan för Björken 8 TILLBYGGNAD AV VILLA Östersunds kommun 1 Antagandehandling Dnr Ädh 1598/2013 Dnr planmodul: P 13/0020 PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING Upprättad av samhällsbyggnad den 23 januari

Läs mer

Detaljplan för Trillan 2 och del av Hubbarp 2:1 i Tranås stad (Hubbarps industriområde) Planområde

Detaljplan för Trillan 2 och del av Hubbarp 2:1 i Tranås stad (Hubbarps industriområde) Planområde Detaljplan för Trillan 2 och del av Hubbarp 2:1 i Tranås stad (Hubbarps industriområde) Upprättad i februari 2013 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 288/11 Planområde Antagen

Läs mer

Genomförandebeskrivning

Genomförandebeskrivning Planhandling Datum 2014-11-25, rev 2016-10-25 FN Diarienummer: 0321/09 Plannummer: (2-5267) Exploateringsavdelningen Marcus Bengtsson Telefon: 031-368 10 03 E-post: marcus.bengtsson@fastighet.goteborg.se

Läs mer

Detaljplan Fjugesta 1:2 del av (Ändring av detaljplan 18 FJU-93) Knista församling i Lekebergs kommun

Detaljplan Fjugesta 1:2 del av (Ändring av detaljplan 18 FJU-93) Knista församling i Lekebergs kommun Lekebergs kommun Kommunstyrelsen Detaljplan Fjugesta 1:2 del av (Ändring av detaljplan 18 FJU-93) Knista församling i Lekebergs kommun 1814-P23 18-FJU-93 18-FJU-123 Planområde 18-FJU-231 P 35 m Samråd:

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Nejlikan 19 och 20, del av Klippan 3:145 samt del av Klippan 3:117 i Klippans kommun, Skåne län.

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Nejlikan 19 och 20, del av Klippan 3:145 samt del av Klippan 3:117 i Klippans kommun, Skåne län. Dnr Detaljplan för Nejlikan 19 och 20, del av Klippan 3:145 samt del av Klippan 3:117 i Klippans kommun, Skåne län. SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Gottsunda 16:2 Enkelt planförfarande

Planbeskrivning Detaljplan för Gottsunda 16:2 Enkelt planförfarande PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare Diarienummer Marie-Louise Elfström PLA 2012-020254 018-727 45 56 Planbeskrivning Detaljplan för Gottsunda 16:2 Enkelt planförfarande LAGA KRAFT 2015-09-25 Postadress:

Läs mer

Lathund för fribyggartomter. i Helsingborgs stad ETT SAMARBETE MELLAN STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN MARK- OCH EXPLOATERINGSENHETEN

Lathund för fribyggartomter. i Helsingborgs stad ETT SAMARBETE MELLAN STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN MARK- OCH EXPLOATERINGSENHETEN Lathund för fribyggartomter i Helsingborgs stad ETT SAMARBETE MELLAN STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN MARK- OCH EXPLOATERINGSENHETEN LATHUND FÖR FRIBYGGARTOMTER Innehåll 3 Kort om fribyggartomter 4 Fastighetsbildning

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I ANTAGANDEHANDLING Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta

Läs mer

Villatomter i Vikaholm Praktisk information om kommunala tomter till dig som vill bygga eget hus. Vikaholm

Villatomter i Vikaholm Praktisk information om kommunala tomter till dig som vill bygga eget hus. Vikaholm Villatomter i Vikaholm Praktisk information om kommunala tomter till dig som vill bygga eget hus Vikaholm Ett modernt boende av högsta klass Vikaholm är ett nytt bostadsområde i Växjö. Det ligger söder

Läs mer

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (6) Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING 2013-04-17 PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (6) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANDATA

Läs mer

EKÄNGEN, Tomatvägen 2010-11-25

EKÄNGEN, Tomatvägen 2010-11-25 2010-11-25 EKÄNGEN, Tomatvägen KORTA FAKTA: Ekängen är en tätort i Linköpings kommun som ligger vid sjön Roxen. Området har växt ordentligt under ett par år. Området omfattas av småhusbebyggelse. Det är

Läs mer

Genomförandebeskrivning

Genomförandebeskrivning Planhandling Datum: 2014-01-14 Reviderad: 2014-05-20 FN Diarienummer: 0303/05 Plannummer: 2-5230 Exploateringsavdelningen Handläggare Catharina Läckberg Telefon: 031-368 12 28 E-post: catharina.lackberg@fastighet.goteborg.se

Läs mer

Försäljning av del av Tegelviken 2:4, blivande Bläcksvampen 20

Försäljning av del av Tegelviken 2:4, blivande Bläcksvampen 20 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Josefine Robertsson 2016-03-21 KS 2016/0096 50088 Kommunstyrelsen Försäljning av del av Tegelviken 2:4, blivande Bläcksvampen 20 Förslag till beslut

Läs mer

Villatomter på Dalbostrand

Villatomter på Dalbostrand Villatomter på Dalbostrand Praktisk information om kommunala tomter till dig som vill bygga eget hus hagavik Ett modernt boende av högsta klass Hagavik är ett område i Växjö stads norra utkant. Området

Läs mer