Program för markanvisningsprocess: Södra Råbylund II, Vittran 1 och Älvan 1

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Program för markanvisningsprocess: Södra Råbylund II, Vittran 1 och Älvan 1"

Transkript

1 Tekniska Förvaltningen Mark- och exploateringskontoret (8) Program för markanvisningsprocess: Södra Råbylund II, Vittran 1 och Älvan 1 Markanvisningsprocess Lunds kommun avser sälja två fastigheter, Vittran 1 om m 2 mark och Älvan 1 om m 2, planlagd för bostadsändamål. Marken återfinns i sydöstra delen av Lunds stad i Södra Råbylund, se bild 1. Lunds kommun planerar att bjuda in intresserade byggherrar till en markanvisningstävling. Visar det sig vid den första intresseförfrågan att många byggherrar vill delta vill kommunen kunna återkomma i syfte att begränsa antalet deltagare. Tävlingen kommer således att föregås av en prekvalificering. Byggherre med det bästa förslaget i kommande markanvisningstävling kommer att erbjudas markanvisning. Bedömning kommer att ske av pris och gestaltning. Bild 1: Södra Råbylund har markerats med röd ellips. Postadress Besöksadress Telefon växel Fax Internetadress e-post Box 41 Byggmästaregatan tekniska.forvaltningen@lund.se LUND

2 (8) Södra Råbylund Södra Råbylund som är under planering och utbyggnad kommer på sikt att innehålla mellan 1500 och 2000 bostäder, flera förskolor och skolor, parker, lekplatser, dammar och en större Råbydamm. I Södra Råbylund finns idag två förskolor, en kommunal och en privat samt en privat skola. Förberedelse för byggnation av en central kommunal skola i området pågår. Önskemålet är att den ska vara inflyttningsklar inom två år. I dagsläget har en detaljplan för norra delen av området (Norra Råbylund) från 2005 genomförts med ca 70 bostäder i blandade upplåtelseformer. I den sydöstra delen av området pågår genomförande av detaljplan för Södra Råbylund 1(se etapp 1 i bild 2) som innebär byggnation av ca 180 bostäder. Här har Myresjöhus, Veidekke, Lunds kommuns fastighets AB och olika privatpersoner byggt ett 80-tal bostäder. För tillfället har Midroc och NCC påbörjat försäljning av småhusbebyggelse i området. Riksbyggen kommer på sikt att bygga ca 50 lägenheter i mellan två och fyra våningar. Sommaren 2013 vann ytterligare en detaljplan i Södra Råbylund laga kraft (se etapp II i bild 2). Planen möjliggör byggnation av mellan 400 och 500 bostäder. I strategiska lägen mot torget och mot parken i sydväst eftersträvas verksamheter i bottenvåning med social och kommersiell service. Inom området pågår för tillfället utbyggnad av byggator, ledningar och en park i väster. Markanvisning har hitintills skett till fyra byggherrar, Myresjöhus, Veidekke, LKF och JM. Veidekke som var först ut har sålt klart sitt projekt om nästan 20 radhus i bostadsrättsform. Det är inom detta område, Södra Råbylund II, som fastigheter aktuella för markanvisning återfinns. På sikt kommer även detaljplaneläggning av en eller flera ytterligare etapper att genomföras. Bild 2: Etapper i Södra Råbylund. (Norr om etapp 1 återfinns Norra Råbylund)

3 (8) Södra Råbylund utvecklas med tydliga kvartersformer med blandad bebyggelse och distinkta gaturum där smala bostadsgator leder fram till bredare gator, med trädridåer, som löper samman i samlade platser och torg. Nya gator bildar tillsammans med huvudgatan en rutnätsstruktur, med gång- och cykelvägar som orienterar sig längs gatorna mot bostadskvarteren i riktning mot parker och den planerade Råbydammen i söder. I centrala lägen utmed huvudgatan finns torg med busshållplatser. I anslutning till den planerade bostadsbebyggelsen och Stora Råby ska en större dagvattendamm anläggas. Mot söder föreslås dammen få en naturlig utformning med flacka slänter och planteringar. Mötet med den nya bebyggelsen får en urban gestaltning med promenadstråk längs en kajkant som utformas med gradänger och sittplatser som trappar ner mot dammen. Bild 3: Illustrativ bild över det framtida Södra Råbylund Dammen med omgivningar är en viktig förutsättning och kvalitet för utbyggnaden av området. Genom sin utformning blir det även en attraktiv plats som lockar besökare från både stadsdelen och resten av staden. Då Lunds stad saknar större naturliga sjöar finns det här möjlighet att vid dammen anlägga miljöer som tidigare inte funnits inom tätorten. Kommunens intention är att påbörja byggnation av Råbydammen Vittran och Älvan Området som är aktuellt för markanvisning ligger i södra delen av Södra Råbylund. Gestaltning och bebyggelsestruktur inom de två kvarter som är aktuella för markanvisning ska medverka till att göra Södra Råbylund intressant och attraktivt. I områdets planering och detaljutformning ska omsorg kunna utläsas och bidra till detta. Även taklandskapet kan bidra till att ge området en egen karaktär. En bebyggelse som möjliggör förändring över tiden är eftersträvansvärt d.v.s. att människor kan utveckla sitt boende allteftersom behov och möjligheter förändras. Någon kanske vill bygga till en liten gårdslänga, någon annan kanske vill hyra ut en del av bostaden till studenter. Detaljplanen medger en hög exploatering och det är därför extra viktigt att rummen mellan husen, tas tillvara och gestaltas med tanke på de gröna värdena med riklig växtlighet och sociala funktioner. Mötet mellan allmän platsmark och kvartersmark är viktigt. Genom att behandla mötet med omsorg kan upplevelserika gaturum skapas.

4 (8) Bild 3: Utdrag ur detaljplan för del av Stora Råby 33:15 m fl i Lund, Lunds kommun. Röda markeringar visar de två fastigheterna Vittran 1 och Älvan 1. Tidplan 1. Intresseanmälan ska inkomma till Lunds kommun senast : 2. Prekvalificering 3. Markanvisningstävling beräknas kunna påbörjas vecka Tävlingsresultat ska inkomma vecka Utvärdering 6. Politiskt beslut om försäljning av mark beräknas kunna fattas i mars/april Lunds kommun kommer att ha byggt ut kommunaltekniska anläggningar som behövs för att genomföra byggnation på fastigheterna hösten Lunds kommun anser det vara av största vikt att produktion av bostäder sker inom rimlig tid, se avsnitt angående Markanvisningsprocess.

5 (8) Förutsättningar för byggnation Detaljplan för del av Stora Råby 33:15 m fl i Lund, Lunds kommun Kommunens basutformningsprogram, Bättre för alla Miljöbyggprogram SYD klass A avseende kärnområde Energi och klass B avseende övriga kärnområden Byggherre ska erbjuda kommunen att hyra eller förvärva (bostadsrätt, äganderätt) minst 5% av bostäderna som tillkommer genom detta projekt. Erbjudande kan ersättas med bostäder inom annat bestånd. Bostäderna avses användas för kommunala verksamheters behov t.ex. vård- och omsorgsförvaltningens eller socialförvaltningens behov. Marken säljs grovterrasserad Marken säljs genom användandet av ett initialt arrendeförfarande. Deltagarrätt Tävlingen är öppen för alla fastighetsägare, byggherrar och aktörer som kan verifiera och säkerställa sin roll som seriös aktör inom bygg- och fastighetsbranschen. Bedömningsgrunderna för detta specificeras nedan och utgör sammantaget ett underlag för bedömning om anbudsgivaren är lämplig avtalspart till Lunds kommun. I det fall avgörande brister konstateras utgår företaget ur tävlingen. Bedömning kommer att ske i samband med prekvalificeringsskede. Dessa bedömningsgrunder är: Anbudsgivare får inte vara i konkurs eller likvidation, vara under tvångsförvaltning eller vara föremål för ackord eller tillsvidare ha inställt sina betalningar eller vara underkastad näringsförbud, vara föremål för ansökan om konkurs, tvångslikvidation, tvångsförvaltning, ackord eller liknande förfarande, vara dömd för brott avseende yrkesutövningen, ha gjort sig skyldig till allvarligt fel i yrkesutövningen, ha brister i sina ålägganden avseende socialförsäkringsavgifter eller skatt. För att underlätta bedömningen skall följande dokument lämnas med intresseanmälan: - Registreringsbevis från PRV avseende aktiebolags-, handels- eller föreningsregistret. - SKV:s blankett 4820 med en datering tidigast 30 dagar innan sista dag för inlämning av intresseanmälan. - Komplett ekonomisk årsredovisning avseende dom 2 senaste verksamhetsåren eller likvärdiga dokument. Kommunen förbehåller sig rätten, att vid behov, själv inhämta kompletterande erforderliga uppgifter för att göra rätt bedömning.

6 (8) Utvärdering Prekvalificering Om fler än fem byggherrar anmäler sitt intresse av att delta i tävlingen kommer kommunen att välja ut en handfull byggherrar som får möjlighet att delta. Inför prekvalificeringen kommer byggherrar att få beskriva vad de anser vara goda kvaliteter i ett referensprojekt och vilka av dessa eller andra kvaliteter de vill utveckla i Södra Råbylund. Byggherrar kommer att väljas utifrån hur kommunen bedömer att dessa kvaliteter kan bidra till att göra Södra Råbylund attraktivt. Markanvisningstävling Intresserade byggherrar uppmanas inkomma med förslag på bostadsprojekt i enlighet med vad som anges i denna inbjudan. Tävlande ska inkomma med förslag som omfattar båda kvarteren Inkomna förslag kommer att utvärderas av representanter från Lunds kommun. Vid utvärdering kommer gestaltning och köpeskilling för marken att bedömas. När det gäller gestaltning kommer bebyggelsen bedömas med tanke på hur: - den går att utveckla över tiden, d.v.s. om de boende själva kan anpassa sitt boende efter behov och ekonomiska möjligheter, - rummen mellan husen dvs placering av parkeringsplatser och friytor används för att göra området attraktivt och skapa kvalitativa gröna rum och mötesplatser, - bebyggelsen förhåller sig till gaturummet, bl.a. avgränsning mellan kvartersmark och allmän platsmark men också gentemot den högre bebyggelsen i söder, - taklandskapet bidrar till att ge området ett intressant uttryck, - området präglas av en övergripande omsorg. Köpeskilling kommer att värderas utifrån angiven upplåtelseform. Prismässigt förhållande mellan ÄR/BR och HR ansätts till 2,0. Högst angivet pris får betyget 5. Övriga byggherrars angivna markpriser betygssätt utifrån hur deras angivna pris relaterar till det högsta angivna priset. Exempel: Högsta angivna pris är 3,0 Mkr och den byggherren får betyget 5. En annan byggherre har angivet priset 2,7 Mkr och får betyg 2,7 M kr/3 Mkr *5 = 4,5. En tredje byggherre som angivit upplåtelseformen hyresrätt och priset 1,2 Mkr får betyget 1,2 Mkr *2,0/3 Mkr *5 = 4,0. Följande värderingsmall kommer att användas: Viktning Betyg Gestaltning 50% skala 1-5 (hela betygssteg) Markpris 50% skala 1-5 (betygssteg med en decimal)

7 (8) Vid bedömning av ett inlämnat förslag är det summan av Gestaltningsbetyg*viktning + Markprisbetyg*viktning som värderas. Förslagsställare med högst sammanvägt betyg erbjuds markanvisning. Om denne tackar nej, erbjuds förslagsställare med näst högst sammanvägt betyg markanvisning. Bedömningsgrupp Inkomna förslag kommer att utvärderas av representanter från Lunds kommun. Markanvisningsprocess Det är viktigt att byggnation kommer till stånd. I syfte att säkra genomförandet planeras marken säljas genom ett inledande arrendeförfarande där slutlig överlåtelse av marken kopplas till byggnation. Efter att politiskt beslut fattats om markförsäljning, utarrenderas marken och under den tiden ska byggherre ha påbörjat byggnadsarbeten. En av fastigheterna utarrenderas i ett år och den andra fastigheten utarrenderas i två år. Arrendetiden kan förlängas med sex månader om Lunds kommun bedömer att särskilda skäl föreligger. När byggnation påbörjats upprättas slutlig köpehandling. Om byggnation inte kommer till stånd och kommunen bedömer att särskilda skäl inte föreligger finns det möjlighet för kommunen att anvisa marken(en eller båda fastigheterna) till annan byggherre. Avbrutet projekt ger inte byggherren någon rätt till ersättning för nedlagda kostnader. Intresseanmälan, prekvalificering Byggherre som vill anmäla sitt intresse av att delta i markanvisningstävlingen ska inkomma med följande information: 1. byggherrens namn, organisationsnummer, kontaktuppgifter, 2. Referensprojekt inkl en halv A4 sida där byggherre beskriver projektets kvaliteter och vilka av dessa kvaliteter som de vill ta med och utveckla i Södra Råbylund. 3. Registreringsbevis från PRV avseende aktiebolags-, handels- eller föreningsregistret. 4. SKV:s blankett 4820 med en datering tidigast 30 dagar innan sista dag för inlämning av intresseanmälan. 5. Komplett ekonomisk årsredovisning avseende dom 2 senaste verksamhetsåren eller likvärdiga dokument. Tävlingsförslag Byggherre som slutligen medverkar i tävlingen ska inkomma med följande material/information: 1. byggherrens namn, organisationsnummer, kontaktuppgifter 2. Miljöambitioner, klasser, avseende kärnområden i Miljöbyggprogram SYD 3. beskrivning av projektet innefattande bl.a. - situationsplan i skala 1:500 med redovisning av utemiljö och kvartersmarks anslutning till allmän platsmark - fasader i skala 1:200

8 (8) - sektioner genom kvarteren i skala 1:200 - perspektiv, illustrationer m.m. i lämplig skala utvisande gestaltning så att en rättvis bedömning kan göras - upplåtelseform - antal bostäder samt area ljus uppvärmd BTA 4. - totalt pris för fastigheterna Vittran 1 och Älvan 1 exkl anslutningsoch myndighetsavgifter t.ex. planavgift. Material ska skickas i pappersformat såväl som i digitalt format (USB alternativt CD, ej mail). Kontaktperson Lena Bengtsson, exploateringsingenjör och projektledare E-post: lena.bengtsson@lund.se Tel: Mer material Material kan hämtas på Detaljplan inkl plan- och genomförandebeskrivning Nybyggnadskarta Miljöbyggprogram Syd Bättre för alla, tillgänglighetsregler för Lunds kommun Parkeringsnorm Övrigt Lunds kommun förbehåller sig rätten att avbryta markanvisningsprocessen om inkomna förslag bedöms vara undermåliga vad gäller gestaltning och/eller markpris.

Program för markanvisningsprocess; Påskagänget III, Ängsladan

Program för markanvisningsprocess; Påskagänget III, Ängsladan Tekniska Förvaltningen Mark- och exploateringskontoret 2014-02-10 1(6) Program för markanvisningsprocess; Påskagänget III, Ängsladan Markanvisningsprocess Lunds kommun avser sälja ca 20 000 m 2 mark, planlagd

Läs mer

INBJUDAN TILL MARKANVISNINGSTÄVLING markanvisning för bostäder och handel i centrala Tierp

INBJUDAN TILL MARKANVISNINGSTÄVLING markanvisning för bostäder och handel i centrala Tierp Inbjudan till markanvisningstävling 1(6) 2014-05-27 (Rev. 2014-07-07) Evolution KS 2014/366 INBJUDAN TILL MARKANVISNINGSTÄVLING markanvisning för bostäder och handel i centrala Tierp del av Kv. Lejonet

Läs mer

Inbjudan till markanvisning

Inbjudan till markanvisning Inbjudan till markanvisning Uddevalla kommun vill med denna inbjudan undersöka intresset för att exploatera mark för bostäder vid Skidgatan i stadsdelen Fasseröd och bjuder därför in till markanvisning.

Läs mer

NAJADEN 1 MARKANVISNING I LUND. Tekniska förvaltningen Mark- och exploateringskontoret

NAJADEN 1 MARKANVISNING I LUND. Tekniska förvaltningen Mark- och exploateringskontoret Tekniska förvaltningen Mark- och exploateringskontoret MARKANVISNING I LUND NAJADEN 1 Postadress Besöksadress Telefon växel Webb e-post Box 41 221 00 LUND Brotorget 1 046-359 50 00 www.lund.se tekniska.forvaltningen@lund.se

Läs mer

Hovshaga Centrum ligger i den norra delen av Växjö. Läget är attraktivt med närhet till både stadskärnan och till Kronobergshalvöns natur och bad.

Hovshaga Centrum ligger i den norra delen av Växjö. Läget är attraktivt med närhet till både stadskärnan och till Kronobergshalvöns natur och bad. Inbjudan Växjö kommun bjuder in till markanvisningstävling för byggnation på Hovshaga Centrum. Tävlingen omfattar sex områden benämnda 1-6. Förslag kan lämnas på ett eller flera områden. Bakgrund och avgränsning

Läs mer

Inbjudan till markanvisningstävling

Inbjudan till markanvisningstävling Inbjudan till markanvisningstävling Området Magnus Stenbock www.helsingborg.se/stenbock MARKANVISNINGSTÄVLING 1 Inbjudan Helsingborgs Stad erbjuder nu möjligheten att lämna anbud på tre fastigheter i centrala

Läs mer

Markanvisningar Stavlund etapp 1

Markanvisningar Stavlund etapp 1 TJÄNSTEUTLÅTANDE Näringslivskontoret Dnr KS/2016:220-251 Mark- och exploateringsenheten 2016-04-07 1/2 Handläggare Jörgen Altin Tel. 0152-293 03 Kommunstyrelsen Markanvisningar Stavlund etapp 1 Förslag

Läs mer

Inbjudan Markanvisningstävling Malmudden. Utveckla Malmudden och skapa Luleås nya arkitektoniska pärla

Inbjudan Markanvisningstävling Malmudden. Utveckla Malmudden och skapa Luleås nya arkitektoniska pärla Inbjudan Markanvisningstävling Malmudden Utveckla Malmudden och skapa Luleås nya arkitektoniska pärla 1 Markanvisningstävling Malmudden Vill du vara med och utveckla Malmudden och skapa Luleås nya arkitektoniska

Läs mer

"Stenungsund, det goda kustnära samhället med framtidstro och utveckling"

Stenungsund, det goda kustnära samhället med framtidstro och utveckling Dnr. 0958/12 Markanvisningsutlysning September 2013 "Stenungsund, det goda kustnära samhället med framtidstro och utveckling" Bostäder i Stora Höga/Getskär, Stenungsunds kommun Innehållsförteckning 1.

Läs mer

Intresseförfrågan inför MARKANVISNING. KV. HISSEN, LOFTET OCH NOCKEN, Vikaholm VÄXJÖ STAD

Intresseförfrågan inför MARKANVISNING. KV. HISSEN, LOFTET OCH NOCKEN, Vikaholm VÄXJÖ STAD Intresseförfrågan inför MARKANVISNING KV. HISSEN, LOFTET OCH NOCKEN, Vikaholm VÄXJÖ STAD INTRESSEFÖRFRÅGAN Växjö kommun vill med denna förfrågan uppmärksamma byggherrar på och undersöka intresset för kommande

Läs mer

Formulär för ansökan om att få lämna anbud på konstnärligt gestaltningsuppdrag av pelare vid Jöns Rundbäcks Plats, Kvillebäcken,

Formulär för ansökan om att få lämna anbud på konstnärligt gestaltningsuppdrag av pelare vid Jöns Rundbäcks Plats, Kvillebäcken, 1(7) Formulär för ansökan om att få lämna anbud på konstnärligt gestaltningsuppdrag av pelare vid Jöns Rundbäcks Plats, Kvillebäcken, Göteborg Inbjudan Bostadsbolaget inbjuder härmed er att inkomma med

Läs mer

Inbjudan till markanvisning för bostadsrätter i Gottsunda centrum genom intresseanmälan

Inbjudan till markanvisning för bostadsrätter i Gottsunda centrum genom intresseanmälan KONTORET FÖR SAMHÄLLSUTVECKLING Handläggare Elin Waher Diarienummer KSN-2014-1241 Inbjudan till markanvisning för bostadsrätter i Gottsunda centrum genom intresseanmälan Uppsala Kommun inbjuder härmed

Läs mer

Tävlingsinformation för prekvalificering till projekttävling Inbjudan till Prekvalificering Skelettplan för Kronetorpsområdet Burlövs kommun

Tävlingsinformation för prekvalificering till projekttävling Inbjudan till Prekvalificering Skelettplan för Kronetorpsområdet Burlövs kommun Sidan 1 av 5 Tävlingsinformation för prekvalificering till projekttävling Inbjudan till Prekvalificering Skelettplan för Kronetorpsområdet Burlövs kommun Sidan 2 av 5 1. TÄVLINGEN Burlövs kommun inbjuder

Läs mer

Inbjudan till byggnation inom Kungsängen etapp 1 (kvarter D), Jönköpings kommun Tn 2015:541

Inbjudan till byggnation inom Kungsängen etapp 1 (kvarter D), Jönköpings kommun Tn 2015:541 Mark och exploatering Malin Ekdahl 036-10 24 45 malin.ekdahl@jonkoping.se 2014-05-13 1 (5) Inbjudan till byggnation inom Kungsängen etapp 1 (kvarter D), Jönköpings kommun Tn 2015:541 Inom Jönköpings kommun

Läs mer

Markanvisning tillsammans med Locum för kommersiellt ändamål inom fastigheten Vasastaden 1:16 (Norra Station)

Markanvisning tillsammans med Locum för kommersiellt ändamål inom fastigheten Vasastaden 1:16 (Norra Station) TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR E2007-554-00587 Gunilla Wesström Stora Projekt Telefon: 08-508 263 83 gunilla.wesstrom@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2009-11-19 Markanvisning tillsammans med Locum för

Läs mer

2006-12-08. Prospekt. Markanvisning i Ullstämma

2006-12-08. Prospekt. Markanvisning i Ullstämma 2006-12-08 Prospekt Markanvisning i Ullstämma Underlag för intresseanmälan rörande exploatering för bostadsändamål i Ullstämma Linköpings kommun Teknik och Samhällsbyggnad Drottninggatan 45 581 81 Linköping

Läs mer

Inbjudan till markanvisning i attraktiva Borensberg

Inbjudan till markanvisning i attraktiva Borensberg Entré till det nya bostadsområdet Hällalund Foto: Motala kommun Inbjudan till markanvisning i attraktiva Borensberg Motala kommun bjuder in till uppförande av ny bostadsbebyggelse i Hällalund 2016-01-14

Läs mer

Workshop Norra Tyresö Centrum

Workshop Norra Tyresö Centrum 8 1 2 1 3 1 0 2 Workshop ställning Samman Workshop Norra Tyresö Centrum Workshopen genomfördes den 18 december 2013 i Tyresö centrum. Frågan som ställdes i inbjudan till de femtiontal exploatörer och berörda

Läs mer

Marktilldelning av del av fastigheten Hageby 4:2 (tomten A) och fastigheten Balkongen 1 (tomten B) i Norrköpings kommun

Marktilldelning av del av fastigheten Hageby 4:2 (tomten A) och fastigheten Balkongen 1 (tomten B) i Norrköpings kommun Marktilldelning 2015-09-22 Marktilldelning av del av fastigheten Hageby 4:2 (tomten A) och fastigheten Balkongen 1 (tomten B) i Norrköpings kommun Inbjudan till marktilldelning för bostadsbebyggelse genom

Läs mer

Prospekt Markanvisning i norra Motala. Motala kommun bjuder in till uppförande av ny bostadsbebyggelse i Bråstorp 2016-03-07

Prospekt Markanvisning i norra Motala. Motala kommun bjuder in till uppförande av ny bostadsbebyggelse i Bråstorp 2016-03-07 Bild: Tomter avsedda för ny byggnation Prospekt Markanvisning i norra Motala Motala kommun bjuder in till uppförande av ny bostadsbebyggelse i Bråstorp 2016-03-07 Motala kommun Samhällsbyggnadssenheten

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheterna Ålsten 1:18 och Pantleken 1 i Bromma till Veidekke Bostad AB

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheterna Ålsten 1:18 och Pantleken 1 i Bromma till Veidekke Bostad AB Dnr Sida 1 (7) 2013-01-07 Handläggare Ann Wetterström 08-508 265 36 Till Exploateringsnämnden 2014-02-06 Markanvisning för bostäder inom del av fastigheterna Ålsten 1:18 och Pantleken 1 i Bromma till Veidekke

Läs mer

Exploateringsområde. Inbjudan. Förutsättningar

Exploateringsområde. Inbjudan. Förutsättningar Inbjudan Nu inbjuder Helsingborgs stad genom mark och exploateringsenheten byggherrar att göra en intresseanmälan för tilldelning av byggrätter i Gantofta där ett nytt bostadsområde har planlagts och ska

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Skeppsholmsviken m m på Djurgården. Remiss. Markanvisning för museum m m till AB Gröna Lund.

Detaljplan för del av kvarteret Skeppsholmsviken m m på Djurgården. Remiss. Markanvisning för museum m m till AB Gröna Lund. 009--7 Sara Lundén Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 70 54 sara.lunden@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 009--7 Detaljplan för del av kvarteret Skeppsholmsviken m m på Djurgården.

Läs mer

AVTAL OM MARKANVISNING

AVTAL OM MARKANVISNING Mellan Motala kommun och exploatören AVTAL OM MARKANVISNING 1 Parter Motala kommun, nedan kallad kommunen, org.nr 212000-2817, 591 86 Motala Exploatörens namn, nedan kallad exploatören, org.nr XXXXXX-XXXX,

Läs mer

Försäljning av Ringstorps vattentorn

Försäljning av Ringstorps vattentorn Försäljning av Ringstorps vattentorn i Helsingborg www.helsingborg.se/vattentornet ANBUDSFÖRSÄLJNING 1 Inbjudan Helsingborgs Stad erbjuder nu den unika möjligheten att lämna anbud på den kulturhistoriska

Läs mer

FÖRDJUPADE STADSBYGGNADSPRINCIPER. Årstafältet - en plats för möten

FÖRDJUPADE STADSBYGGNADSPRINCIPER. Årstafältet - en plats för möten STADSBYGGNADSKONTORET STADSBYGGNADSPRINCIPER, ETAPP 4 PLANAVDELNINGEN SID 1 (9) 2016-05-23 FÖRDJUPADE STADSBYGGNADSPRINCIPER UNDERLAG ETAPP 4 Årstafältet - en plats för möten Illustration Archi5 Box 8314,

Läs mer

Riktlinjer för kommunala markanvisningar. Motala kommun

Riktlinjer för kommunala markanvisningar. Motala kommun Riktlinjer för kommunala markanvisningar Motala kommun Beslutsinstans: Datum: Reviderande instans: Datum: Gäller från: Diarienummer: Paragraf: Diarienummer: Paragraf: Inledning Den 1 januari 2015 trädde

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Kälvesta 1:3 m.fl. i Kälvesta till Veidekke Villatomter AB

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Kälvesta 1:3 m.fl. i Kälvesta till Veidekke Villatomter AB Dnr Sida 1 (8) 2014-11-11 Handläggare Anna Savås 08-508 265 27 Till Exploateringsnämnden 2014-12-11 Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Kälvesta 1:3 m.fl. i Kälvesta till Veidekke Villatomter

Läs mer

avseende marktilldelning för bostadsbebyggelse inom Kvarter 4 i kommande detaljplan för Barkarbystaden I, Järfälla kommun, nedan kallad Detaljplanen.

avseende marktilldelning för bostadsbebyggelse inom Kvarter 4 i kommande detaljplan för Barkarbystaden I, Järfälla kommun, nedan kallad Detaljplanen. 1 Mellan Järfälla kommun, genom dess kommunstyrelse, org nr 212000-0043, nedan kallad Kommunen, och Brabo Stockholm AB, org nr 556610-1696, nedan kallad Bolaget, har träffats följande RAMAVTAL avseende

Läs mer

MALL Inbjudan till anbudsgivning på. Vara/Tjänst. Titel. 200x-xx-xx

MALL Inbjudan till anbudsgivning på. Vara/Tjänst. Titel. 200x-xx-xx MALL Inbjudan till anbudsgivning på Vara/Tjänst Titel 200x-xx-xx MALL, Dnr xx-xxx/xx Innehållsförteckning Innehållsförteckning...1 1 Allmän orientering om upphandlingen...1 2 Administrativa bestämmelser

Läs mer

PROGRAM för markanvändning

PROGRAM för markanvändning PROGRAM för markanvändning med riktlinjer för markanvisnings- och exploateringsavtal Dokumentets syfte Programmet anger grunden för hur kommunen ska använda sitt markinnehav för att utveckla Nacka som

Läs mer

Utlåtande 2013: RI+RV (Dnr 302-313/2013)

Utlåtande 2013: RI+RV (Dnr 302-313/2013) Utlåtande 2013: RI+RV (Dnr 302-313/2013) Markanvisning för bostäder och handel till ICA Fastigheter Sverige AB samt intentionsavtal avseende fastighetsreglering mellan fastigheterna Årsta 1:1 och Postgården

Läs mer

Tjänsteskrivelse Förslag till riktlinjer för kommunal markanvisning i Vallentuna kommun

Tjänsteskrivelse Förslag till riktlinjer för kommunal markanvisning i Vallentuna kommun VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNING 2015-02-28 DNR KS 2014.352 ANNA-CARIN MATTSSON SID 1/2 EXPLOATERINGSCHEF ANNA-CARIN.MATTSSON@VALLENTUNA.SE KOMMUNFULLFMÄKTIGE Tjänsteskrivelse

Läs mer

Trädgårdsstaden i Bro Upplands-Bro kommun

Trädgårdsstaden i Bro Upplands-Bro kommun Tillväxtkontoret 2014-10-17 SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för nr 1302 Trädgårdsstaden i Bro Upplands-Bro kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Denna genomförandebeskrivning följer ÄPBL (1987:10) HANDLINGAR Till

Läs mer

MARKANVISNINGSAVTAL 1(6) Mellan Gotlands kommun, nedan kallad kommunen, och XXXX, nedan kallad byggherren, har följande avtal träffats:

MARKANVISNINGSAVTAL 1(6) Mellan Gotlands kommun, nedan kallad kommunen, och XXXX, nedan kallad byggherren, har följande avtal träffats: MARKANVISNINGSAVTAL 1(6) Mellan Gotlands kommun, nedan kallad kommunen, och XXXX, nedan kallad byggherren, har följande avtal träffats: 1 Anvisning Kommunen anvisar ett markområde motsvarande del av fastigheten

Läs mer

Strukturöversyn av området kring kv. Broccolin, Årsta 85:1

Strukturöversyn av området kring kv. Broccolin, Årsta 85:1 Flygbild över kv. Broccolin, Årsta Centrum och Årsta skolan Strukturöversyn av området kring kv. Broccolin, Årsta 85:1 Inledning Fastighetsbolaget Årsta 85:1 har av plan- och byggnadsnämnden fått positivt

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Hjällsnäs 9:10 m fl, Gråbo Centrum i Lerums kommun Etapp 1, östra delen

Detaljplan för fastigheten Hjällsnäs 9:10 m fl, Gråbo Centrum i Lerums kommun Etapp 1, östra delen KS10.431 Detaljplan för fastigheten Hjällsnäs 9:10 m fl, Gråbo Centrum i Lerums kommun Etapp 1, östra delen Genomförandebeskrivning utställningshandling 2013-02-27 rev. 2013-03-25 Genomförandebeskrivning

Läs mer

MARKANVISNINGSTÄVLING ENEBACKEN. i Mölnlycke Härryda kommun

MARKANVISNINGSTÄVLING ENEBACKEN. i Mölnlycke Härryda kommun MARKANVISNINGSTÄVLING ENEBACKEN i Mölnlycke Härryda kommun 1 2 Inbjudan till markanvisningstävling Enebacken i Mölnlycke INBJUDAN TILL MARKANVISNINGSTÄVLING Genom denna markanvisningstävling ser vi förslag

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Vasserud 3:23, 3:27 m fl (Järnbolaget) Torsby kommun, Värmlands län HANDLINGAR PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Vasserud 3:23, 3:27 m fl (Järnbolaget) Torsby kommun, Värmlands län HANDLINGAR PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Sida 1 av 7 Detaljplan för Vasserud 3:23, 3:27 m fl (Järnbolaget) Torsby kommun, Värmlands län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Grundkarta (ingår i plankarta) daterad 2006-02-09 Fastighetsförteckning daterad

Läs mer

Stadsmarina Karlskrona kommun Gestaltningsprogram 2005-03 - 31

Stadsmarina Karlskrona kommun Gestaltningsprogram 2005-03 - 31 Utformning 15/22 nithällar. Dessa ger även en god framkomlighet för rullstolar och personer som har svårare att gå, samt ger ledning för synskadade. Hällar läggs lämpligen i vilt förband. Utbyte av beläggning

Läs mer

Markanvisningsavtal Gredelby 7:85 KS-2013/1061

Markanvisningsavtal Gredelby 7:85 KS-2013/1061 Handläggare Tjänsteskrivelse Diarienummer Anders Carlquist Datum KS-2013/1061 2014-02-27 Kommunstyrelsen Markanvisningsavtal Gredelby 7:85 KS-2013/1061 Förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att

Läs mer

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Maria Jansson 08-508 265 16. Emma Nilsson 08-508 264 68. Förslag till beslut

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Maria Jansson 08-508 265 16. Emma Nilsson 08-508 264 68. Förslag till beslut Dnr Sida 1 (11) 2015-09-03 Handläggare Maria Jansson 08-508 265 16 Till Exploateringsnämnden 2015-09-24 Emma Nilsson 08-508 264 68 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Skärholmen 2:1 i Vårberg till

Läs mer

Inbjudan. Förutsättningar

Inbjudan. Förutsättningar Inbjudan Nu inbjuder Helsingborgs stad genom mark och exploateringsenheten byggherrar att göra en intresseanmälan för tilldelning av byggrätter vid Mariehällsvägen, inom Mariastaden. Vi ställer oss även

Läs mer

Tallbacken etapp II, del 2, Kort beskrivning av området

Tallbacken etapp II, del 2, Kort beskrivning av området Tallbacken etapp II, del 2, Kort beskrivning av området Ett bostadsområde på Norr har planlagts i syfte att kunna erbjuda invånarna bostadsbyggande i ett attraktivt naturskönt läge med närhet till både

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Jägarparken. del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2011.9. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Jägarparken. del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2011.9. tillhörande Dnr Plan.2011.9 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för Jägarparken del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2013-10-29

Läs mer

Inför fortsatt planering ska parternas åtaganden gentemot varandra regleras avseende kommande exploatering.

Inför fortsatt planering ska parternas åtaganden gentemot varandra regleras avseende kommande exploatering. Mellan Upplands Väsby kommun, org.nr 212000-0019, nedan kallad Kommunen och Vatthagen Fastighets AB, org.nr 556491-1377, nedan kallad Bolaget, har träffats följande RAMAVTAL avseende detaljplaneändring

Läs mer

Paradiset Inbjudan till intresseanmälan för projekttävling om Nytt landmärke i Huddinge centrum

Paradiset Inbjudan till intresseanmälan för projekttävling om Nytt landmärke i Huddinge centrum Paradiset Inbjudan till intresseanmälan för projekttävling om Nytt landmärke i Huddinge centrum 1 (8) Inbjudan Inbjudan har tagits fram av Huge Fastigheter i samråd med Sveriges Arkitekter. Sammanfattning

Läs mer

Fingerörtsvägen-Ekudden Stadsbyggnadsprojekt för Fingerörtsvägen, Sicklaön 143:1, Ekudden på västra Sicklaön, Nacka kommun

Fingerörtsvägen-Ekudden Stadsbyggnadsprojekt för Fingerörtsvägen, Sicklaön 143:1, Ekudden på västra Sicklaön, Nacka kommun 2015-06-05 1 (8) STARTPROMEMORIA Fingerörtvägen-Ekudden Ingår i NACKA STAD, där tunnelbaneavtalet gäller Dnr KFKS 2015/23-214 Projekt 9249 Stadsbyggnadsprojekt för Fingerörtsvägen, Sicklaön 143:1, Ekudden

Läs mer

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Anna Savås 08-508 265 27. Förslag till beslut. Krister Schultz Förvaltningschef

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Anna Savås 08-508 265 27. Förslag till beslut. Krister Schultz Förvaltningschef Dnr Sida 1 (10) 2014-11-12 Handläggare Anna Savås 08-508 265 27 Till Exploateringsnämnden 2014-12-11 Överenskommelse om exploatering med tomträtt för byggvaruhus inom del av fastigheterna Riksby 1:3 och

Läs mer

GESTALTNINGSPROGRAM UTSTÄLLNING NORMALT PLANFÖRFARANDE. Detaljplan för Fredrikstrandsvägen (Brygga 1:3 m fl) dnr PLAN.2010.10.214

GESTALTNINGSPROGRAM UTSTÄLLNING NORMALT PLANFÖRFARANDE. Detaljplan för Fredrikstrandsvägen (Brygga 1:3 m fl) dnr PLAN.2010.10.214 GESTALTNINGSPROGRAM UTSTÄLLNING NORMALT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för Fredrikstrandsvägen (Brygga 1:3 m fl) dnr PLAN.2010.10.214 Februari 2015 Gestaltningsprogrammets status Gestaltningsprogrammet är ett

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Urberget 2 och 19 inom Ronna i Södertälje. Samhällsbyggnadskontoret. Arkivnummer: 0181K-P1642A Dnr: 2010-01312-214

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Urberget 2 och 19 inom Ronna i Södertälje. Samhällsbyggnadskontoret. Arkivnummer: 0181K-P1642A Dnr: 2010-01312-214 Samhällsbyggnadskontoret PLANBESKRIVNING Detaljplan för Urberget 2 och 19 inom Ronna i Södertälje Arkivnummer: 0181K-P1642A Dnr: 2010-01312-214 Upprättad 2013-05-15 Laga Kraft 2013-07-09 LAGA KRAFTHANDLING

Läs mer

Dnr KS/2012:70-254 Mark- och exploateringsenheten 2014-11-21. Mellan nedanstående parter träffas följande exploateringsavtal.

Dnr KS/2012:70-254 Mark- och exploateringsenheten 2014-11-21. Mellan nedanstående parter träffas följande exploateringsavtal. AVTAL Samhällsbyggnadskontoret Dnr KS/2012:70-254 Mark- och exploateringsenheten 2014-11-21 1/7 EXPLOATERINGSAVTAL Mellan nedanstående parter träffas följande exploateringsavtal. Parter Strängnäs kommun,

Läs mer

Informationsmaterial Fribyggartomter Furunäs 1:57-62 i Ålstorp

Informationsmaterial Fribyggartomter Furunäs 1:57-62 i Ålstorp Informationsmaterial Fribyggartomter Furunäs 1:57-62 i Ålstorp Tomter till försäljning i Ålstorp I Ålstorp finns 6 stycken fribyggartomter till försäljning. Tomterna, Furunäs 1:57 62, är belägna i den

Läs mer

Del av Grålös 4:56 m fl, Skee Centrum Triangeln Upprättad 2015-09-17 Reviderad 2015-11-19

Del av Grålös 4:56 m fl, Skee Centrum Triangeln Upprättad 2015-09-17 Reviderad 2015-11-19 Akt nr 1486-P157 Upphävande av detaljplan för Del av Grålös 4:56 m fl, Skee Centrum Triangeln Upprättad 2015-09-17 Reviderad 2015-11-19 Antagen av MBN: 2015-11-19 Laga kraft: 2015-12-23 Dnr MBN/2015-0572

Läs mer

Planbeskrivning PLANFÖRFARANDE

Planbeskrivning PLANFÖRFARANDE Samrådshandlingar 1 (6) 2015-06-23 Dnr PLAN.2015.4 Planbeskrivning Ändring genom tillägg till detaljplan för fastigheten ÅKAREN 1 i detaljplan för kv. PANTEN, STALLET, TULLEN m. fl. i stadsdelen Östertull,

Läs mer

Inbjudan anbudsförfarande

Inbjudan anbudsförfarande Inbjudan anbudsförfarande - Hälsinggårdsskolan Inbjudan Falun kommun inbjuder härmed till ett anbudsförfarande för att förvärva och uppföra bostäder inom det som tidigare var Hälsinggårdsskolan i Falun.

Läs mer

Anbudsinbjudan för tre industritomter söder om Breddens industriområde

Anbudsinbjudan för tre industritomter söder om Breddens industriområde Johan Buhre Sidan 1 av 6 Exploateringsingenjör Dnr 2015/0007 STBN-2 Diariekod: 236 Anbudsinbjudan för tre industritomter söder om Breddens industriområde Inbjudan till anbudsgivning Den här inbjudan avser

Läs mer

Ramavtal och planuppdrag rörande fastigheterna Kurvan 2 och Kurvan 5 i Kungens kurva

Ramavtal och planuppdrag rörande fastigheterna Kurvan 2 och Kurvan 5 i Kungens kurva 2014-11-12 KS-2014/1315.214 1 (5) HANDLÄGGARE Gunilla Sundström 08-535 313 86 Gunilla.Sundstrom@huddinge.se Kommunstyrelsen Ramavtal och planuppdrag rörande fastigheterna Kurvan 2 och Kurvan 5 i Kungens

Läs mer

Detaljplan för dagvattendamm och serviceväg i Kronåsen, Tureberg, som berörs av Förbifart Stockholm

Detaljplan för dagvattendamm och serviceväg i Kronåsen, Tureberg, som berörs av Förbifart Stockholm Kommunledningskontoret Planbeskrivning Helena Johansson Sidan 1 av 10 Planarkitekt 08-579 216 57 Planbeskrivning Detaljplan för dagvattendamm och serviceväg i Kronåsen, Tureberg, som berörs av Förbifart

Läs mer

MARKANVISNINGSRIKTLINJER BOTKYRKA KOMMUN

MARKANVISNINGSRIKTLINJER BOTKYRKA KOMMUN 1 (8) MARKANVISNINGSRIKTLINJER BOTKYRKA KOMMUN Riktlinjerna är framtagna av kommunledningsförvaltningen och beslutade i kommunfullmäktige 83. Markanvisning Med markanvisning avses en överenskommelse mellan

Läs mer

2016-01-01. Ansökan om

2016-01-01. Ansökan om 2016-01-01 Ansökan om Ackreditering för Multimodala rehabiliteringar MMR 1 respektive MMR 2 inom ramen för En kvalitetssäker och effektiv sjukskrivnings- och rehabiliteringsprocess Uppgifter om sökande

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Tallparksgården, Öregrund Östhammars kommun, Uppsala län. Upprättad 2014-03-11 Reviderad -

PLANBESKRIVNING. Tallparksgården, Öregrund Östhammars kommun, Uppsala län. Upprättad 2014-03-11 Reviderad - Dnr 2011SBN1258 1 (14) Samhällsbyggnadsförvaltningen PLANBESKRIVNING Tallparksgården, Öregrund Östhammars kommun, Uppsala län Upprättad 2014-03-11 Reviderad - Detaljplanen omfattar följande handlingar:

Läs mer

Buller vid Burlövs egna hem

Buller vid Burlövs egna hem Rapport:2013:73 / Version: 1.0 Buller vid Burlövs egna hem Burlövs kommun Dokumentinformation Titel: Buller vid Burlövs egna hem Burlövs kommun Serie nr: 2013:73 Projektnr: 13141 Författare: Lovisa Indebetou

Läs mer

Avtalsmall för privata vårdgivare inom Hälsoval Blekinge

Avtalsmall för privata vårdgivare inom Hälsoval Blekinge Avtalsmall för privata vårdgivare inom Hälsoval Blekinge Avtalsparter: Uppdragsgivare: Landstinget Blekinge Postadress: Wämö Center Postort: 371 81 KARLSKRONA E-post: Organisationsnummer: 232100-0081 Kontaktperson:

Läs mer

Tilldelningsbeslut och upphandlingsprotokoll avseende upphandling av budget & prognosverktyg för kommande ramavtal med Åklagarmyndigheten

Tilldelningsbeslut och upphandlingsprotokoll avseende upphandling av budget & prognosverktyg för kommande ramavtal med Åklagarmyndigheten Tilldelningsbeslut & upphandlingsprotokoll Sida 1 (7) Ekonomiavdelningen Datum Dnr: Upphandlingsfunktionen 2014 01 31 ÅM-A 2013/1386 Tilldelningsbeslut och upphandlingsprotokoll avseende upphandling av

Läs mer

EXPLOATERINGSAVTAL (UTKAST)

EXPLOATERINGSAVTAL (UTKAST) Bilaga 4 EXPLOATERINGSAVTAL (UTKAST) Mellan Södertälje kommun (org nr 212000-0159), nedan kallad kommunen, och... (org nr...), nedan kallad exploatören, har följande avtal träffats om exploatering av del

Läs mer

Detaljplan för del av Löberöd 1:123, Eslöv, Skåne län. YTTERANDEN Dessa skrivelser med erinran (m.e.) respektive utan erinran (u.e.) redovisas nedan.

Detaljplan för del av Löberöd 1:123, Eslöv, Skåne län. YTTERANDEN Dessa skrivelser med erinran (m.e.) respektive utan erinran (u.e.) redovisas nedan. Mattias Samuelson 0767-244150 MOS 2010.1397 2011-12-14 1(6) Detaljplan för del av Löberöd 1:123, Eslöv, Skåne län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Enligt Miljö- och samhällsbyggnadsnämndens beslut 2011-09-14, 152, har

Läs mer

ANBUDSFÖRFRÅGAN AVSEENDE TJÄNSTEKONCESSION FÖR DRIFT AV ÄNGSKÄRS HAVSCAMPING

ANBUDSFÖRFRÅGAN AVSEENDE TJÄNSTEKONCESSION FÖR DRIFT AV ÄNGSKÄRS HAVSCAMPING Märke: Anbud Ängskärs havscamping 2013 Sista dag för anbud: 2013-08-30 ANBUDSFÖRFRÅGAN AVSEENDE TJÄNSTEKONCESSION FÖR DRIFT AV ÄNGSKÄRS HAVSCAMPING Bilagor 1. Förutsättningar och krav 2. Faktablad 3. Mall

Läs mer

Detaljplan för Sölvesborg 5:45, Sölve 5:49 och 23:3 m fl, företagsområden i anslutning till europaväg 22 och landsväg 123

Detaljplan för Sölvesborg 5:45, Sölve 5:49 och 23:3 m fl, företagsområden i anslutning till europaväg 22 och landsväg 123 2011-01-10 Sid 1 (9) Detaljplan för Sölvesborg 5:45, Sölve 5:49 och 23:3 m fl, företagsområden i anslutning till europaväg 22 och landsväg 123 Gestaltningsprogram INLEDNING... 2 FÖRUTSÄTTNINGAR... 2 BEBYGGELSE

Läs mer

Tillägg till PLANBESKRIVNING

Tillägg till PLANBESKRIVNING Handläggare Björn Strimfors Upprättad 1(12) 0480-45 00 53 Tillägg till PLANBESKRIVNING Samrådshandling Detaljplan för del av Varvsholmen 1, Norra Kajen m.m. på Varvsholmen, Kalmar kommun Planenheten Adress

Läs mer

Exploatören och Staden skall tillsammans verka för att Markområdet planläggs för ny bebyggelse omfattande ca 140 ekvivalenta bostadslägenheter.

Exploatören och Staden skall tillsammans verka för att Markområdet planläggs för ny bebyggelse omfattande ca 140 ekvivalenta bostadslägenheter. 1 (5) Mellan Solna kommun (org. nr. 212000-0183), genom dess kommunstyrelse, nedan kallad Staden, och JM AB (publ) (org. nr. 556045-2103), nedan kallad Exploatören, har under de förutsättningar som anges

Läs mer

Detaljplan för Sibbarp 1:18 m. fl. Sävsjö kommun Planbeskrivning

Detaljplan för Sibbarp 1:18 m. fl. Sävsjö kommun Planbeskrivning Detaljplan för Sibbarp 1:18 m. fl. Sävsjö kommun Planbeskrivning SAMRÅDSHANDLING Handlingar Planhandlingarna består av: plankarta med planbestämmelser denna planbeskrivning (inkl. miljöbedömning) fastighetsförteckning

Läs mer

Detaljplan för Vallsjöbaden Torset 2:6 m.fl. Sävsjö kommun

Detaljplan för Vallsjöbaden Torset 2:6 m.fl. Sävsjö kommun Detaljplan för Vallsjöbaden Torset 2:6 m.fl. Sävsjö kommun Planbeskrivning GRANSKNINGSHANDLING Handlingar Planhandlingarna består av: plankarta med planbestämmelser denna planbeskrivning (inkl. miljöbedömning)

Läs mer

Tilläggsavtal. till markanvisningsavtal daterat 2008-06-27. 1. Inledning

Tilläggsavtal. till markanvisningsavtal daterat 2008-06-27. 1. Inledning Mellan Tommy Byggare AB (org nr 556678-1943), Box 439, 441 29 Alingsås (nedan kallad exploatören) och Alingsås kommun (org nr 212000-1553), 441 81 Alingsås (nedan kallad kommunen) träffas följande Tilläggsavtal

Läs mer

Förslag. Växjö en nära, tät och tillgänglig stad Växjö ska fortsätta vara en attraktiv stad att bo och verka i med bibehållen hög miljöprofil.

Förslag. Växjö en nära, tät och tillgänglig stad Växjö ska fortsätta vara en attraktiv stad att bo och verka i med bibehållen hög miljöprofil. Förslag Växjö en nära, tät och tillgänglig stad Växjö ska fortsätta vara en attraktiv stad att bo och verka i med bibehållen hög miljöprofil. Målet är en hållbar stads- och transportutveckling. Struktur

Läs mer

Laholms kommuns riktlinjer för markanvisning och exploatering

Laholms kommuns riktlinjer för markanvisning och exploatering Laholms kommuns riktlinjer för markanvisning och exploatering 2 (8) Inledning I Laholm vill vi bli fler och bättre för en starkare framtid. Här förenas livskvalitet och tillväxt för en hållbar framtid.

Läs mer

Återbruk av pappersbruk. En ny stadsdel på 24 hektar skall utvecklas ur ett äldre industriområde!

Återbruk av pappersbruk. En ny stadsdel på 24 hektar skall utvecklas ur ett äldre industriområde! Vision 2.1 Denna Vision är ett levande dokument och ett arbetsredskap för att utveckla en ny attraktiv stadsdel. Det innebär att Visionen kommer uppdateras allt eftersom utvecklingsprocessen fortsätter.

Läs mer

MARKANVISNINGSTÄVLING FÖR BOSTÄDER OCH UTÅTRIKTADE VERKSAMHETER INOM BRÄDHOLMEN ETAPP 1 - INRE HAMNEN

MARKANVISNINGSTÄVLING FÖR BOSTÄDER OCH UTÅTRIKTADE VERKSAMHETER INOM BRÄDHOLMEN ETAPP 1 - INRE HAMNEN MARKANVISNINGSTÄVLING FÖR BOSTÄDER OCH UTÅTRIKTADE VERKSAMHETER INOM BRÄDHOLMEN ETAPP 1 - INRE HAMNEN Oskarshamns kommun bjuder härmed in till lämnandet av anbud på mark för bostadsbebyggelse och verksamheter

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Antagen av KF 2004-11-18 Laga kraft 2004-12-17 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för del av Kebal 2:203 m. fl., Strömstads kommun Organisatoriska frågor Detaljplan Gällande detaljplan för Kebalviken upphävs

Läs mer

Kungsörs kommuns författningssamling Nr E.03

Kungsörs kommuns författningssamling Nr E.03 VA-taxa 2012 för Kungsörs kommuns allmänna vatten- och avloppsanläggning Antagen av kommunfullmäktige 2007-11-26, 213. Förvaltningen av VA-anläggningen handhas under Kungsörs KommunTeknik AB och dess styrelse

Läs mer

Bygga nya bostäder i Stångby Dnr 15/79

Bygga nya bostäder i Stångby Dnr 15/79 Tekniska förvaltningen Mark- och exploateringskontoret Byggnation av bostäder i Stångby 1(5) Bygga nya bostäder i Stångby Dnr 15/79 Lunds kommun vill undersöka vilket intresse det finns av att bygga bostäder

Läs mer

Så här arbetar vi politiskt och praktiskt med att underlätta för bostadsbyggandet i Uppsala

Så här arbetar vi politiskt och praktiskt med att underlätta för bostadsbyggandet i Uppsala Så här arbetar vi politiskt och praktiskt med att underlätta för bostadsbyggandet i Uppsala Erik Pelling (S) Kommunalråd Ordförande i plan- och byggnadsnämnden samt kommunstyrelsens mark- och exploateringsutskott.

Läs mer

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG 1(5) Dnr 283/2013 FASTIGHETEN POLISEN 2 M FL SÖDER, HELSINGBORGS STAD UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG SÖKANDE Wihlborgs fastigheter AB inkom den 13 februari 2013 med en förfrågan avseende upprättande av ny detaljplan

Läs mer

Detaljplan för fastigheterna Svärdet 8 och 9 inom stadsdel Haga i Umeå kommun, Västerbottens län

Detaljplan för fastigheterna Svärdet 8 och 9 inom stadsdel Haga i Umeå kommun, Västerbottens län Planbeskrivning Samråd Sida 1 av 8 Diarienummer: BN-2014/00904 Datum: 2015-10-02 Handläggare: Maria Norstedt för fastigheterna Svärdet 8 och 9 inom stadsdel Haga i, Västerbottens län HANDLINGAR - Plankarta

Läs mer

Saltsjöbaden centrum 2013-08-26

Saltsjöbaden centrum 2013-08-26 Saltsjöbaden centrum 2013-08-26 INNEHÅLL 1. SAMMANFATTNING... 5 2. UPPDRAG... 5 3. KIABS ARGUMENTATION... 6 4. AXFOODS SYN... 7 5. ICAS SYN... 7 6. NIRAS BEDÖMNING... 8 6.1. Efterfrågan växer... 8 6.2.

Läs mer

Stormarknad, butiker och gata i Tyresö Centrum

Stormarknad, butiker och gata i Tyresö Centrum Stadsbyggnadskontoret GENOMFÖRANDEBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Stormarknad, butiker och gata i Tyresö Centrum Forellen 17, Bollmora 2:1, Bollmora 2:588 Inom Tyresö kommun, Stockholms län. GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Inbjudan till markanvisning Gärdesvägen

Inbjudan till markanvisning Gärdesvägen Inbjudan till markanvisning Gärdesvägen vv Samhällsbyggnadsförvaltningen Planeringsavdelningen Besök: Tuna torg 1 Tfn: 08-587 850 00 sbf@vallentuna.se Vad innebär egentligen en markanvisning? Det är en

Läs mer

Detaljplan för Fyrklövern 1, allmän platsmark, beslut om ny granskning

Detaljplan för Fyrklövern 1, allmän platsmark, beslut om ny granskning Tjänsteutlåtande Planarkitekt 2014-11-17 Agnes Hustad 08-590 970 68 Dnr: agnes.hustad@upplandsvasby.se BN/2012:86 Byggnadsnämnden Detaljplan för Fyrklövern 1, allmän platsmark, beslut om ny granskning

Läs mer

Informationsmaterial Fribyggartomt inom Löddeköpinge 33:8

Informationsmaterial Fribyggartomt inom Löddeköpinge 33:8 Informationsmaterial Fribyggartomt inom Löddeköpinge 33:8 Tomt till försäljning i Löddeköpinge I Löddeköpinge finns en fribyggartomt till försäljning. Tomten är belägen i närheten av Lödde centrum och

Läs mer

Mellanköpinge del av 13:23 m. fl. Trelleborgs kommun, Skåne län

Mellanköpinge del av 13:23 m. fl. Trelleborgs kommun, Skåne län Program PROGRAMHANDLING till detaljplan för Mellanköpinge del av 13:23 m. fl. Trelleborgs kommun, Skåne län DP 159 Trelleborgs kommun Stadsbyggnadskontoret PLANERINGENS SYFTE Detta planprogram avses utgöra

Läs mer

S A M R Å D S H A N D L I N G

S A M R Å D S H A N D L I N G 1(5) S A M R Å D S H A N D L I N G Detaljplan för Växthuset 18 m fl Falkenbergs kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2004-03-16 1 INLEDNING Detaljplanearbetet syftar till att ompröva den nuvarande markanvändningen

Läs mer

TÖRINGE 7:40 (f d Vinbygården) Falkenbergs kommun

TÖRINGE 7:40 (f d Vinbygården) Falkenbergs kommun S A M R Å D S H A N D L I N G Detaljplan för TÖRINGE 7:40 (f d Vinbygården) Falkenbergs kommun P L A N B E S K R I V N I N G Upprättad 2013-08-19 Reviderad 1 (9) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 INLEDNING 3 2 PLANENS

Läs mer

Detaljplan för delar av Långnäs 5:1 och 5:2 samt Skjuvkärr 7:2 i Trosa, Trosa kommun

Detaljplan för delar av Långnäs 5:1 och 5:2 samt Skjuvkärr 7:2 i Trosa, Trosa kommun KOMMUN 1(8) Detaljplan för delar av Långnäs 5:1 och 5:2 samt Skjuvkärr 7:2 i Trosa, Trosa kommun Dnr 2007/161 ANTAGANDEHANDLING Upprättad 2008-03-15 Reviderad 2009-10-27 Bo Åhl Arkitektkontor KOMMUN 2(8)

Läs mer

Detaljplan för Fyrklövern 1, allmän platsmark, godkännande

Detaljplan för Fyrklövern 1, allmän platsmark, godkännande Tjänsteutlåtande Planarkitekt 2015-01-26 Agnes Hustad 08-590 970 68 Dnr: agnes.hustad@upplandsvasby.se BN/2012:86 Byggnadsnämnden Detaljplan för Fyrklövern 1, allmän platsmark, godkännande Sammanfattning

Läs mer

Sammanfattning av styrelsens yttrande

Sammanfattning av styrelsens yttrande 2014-08-20 1 (8) HSB BRF KALLKÄLLAN Medlem i HSB Stadsbyggnadskontoret Box 2554 403 17 Göteborg YTTRANDE ÖVER DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER VID MJÖLKTORGET Diarienummer: 0688/09 Styrelsen för HSB Brf Kallkällan

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av verksamheter/byggvaruhus på delar av Riksby 1:3 och Bällsta 1:9 stadsdelen Bromma

Startpromemoria för planläggning av verksamheter/byggvaruhus på delar av Riksby 1:3 och Bällsta 1:9 stadsdelen Bromma STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2012-10-04 Handläggare: Oskar Bergström Tfn 08-508 27 130 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av verksamheter/byggvaruhus

Läs mer

Antagen av byggnadsnämnden 2009-06-17 Laga kraft 2009-07-20

Antagen av byggnadsnämnden 2009-06-17 Laga kraft 2009-07-20 Detaljplan för Rockebro 7:137 m.fl, Sommens samhälle, Tranås kommun Dnr 330/2008 Upprättad i april 2009 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Planområde Sjön Sommen Antagen av byggnadsnämnden

Läs mer

Upphandling av växtskötsel och fruktleverans

Upphandling av växtskötsel och fruktleverans Rapportnummer Datum 2009-03-09 Upphandling av växtskötsel och fruktleverans Upphandling av fruktleverans och växtskötsel Rapportnummer Diarienummer 09-629 ISSN 1650-9862 Författare Anna-Karin Hellsten

Läs mer

Valbo-Ön 5:60, Sofiedalsvägen 24

Valbo-Ön 5:60, Sofiedalsvägen 24 PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2009-05-05 Antagen av BMN: 2009-05-18 Dnr: 08BMN1317 Laga kraft: Handläggare: Jonas Olsson Valbo-Ön 5:60, Sofiedalsvägen 24 Detaljplan för bostäder Gävle kommun, Gävleborgs

Läs mer

Anbudsförfrågan Upphandling länkförbindelser för

Anbudsförfrågan Upphandling länkförbindelser för Dnr LiU-2008/00527 Anbudsförfrågan Upphandling länkförbindelser för Linköpings universitet INNEHÅLLSFÖRTECKNING: 1 UPPHANDLINGSFÖRESKRIFTER... 3 1.1 Inledning och syfte... 3 1.2 Upphandlande enhet... 3

Läs mer