Markanvisningstävling. Älvdansen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Markanvisningstävling. Älvdansen"

Transkript

1 Markanvisningstävling Älvdansen

2 2 (10) Inbjudan Enköpings kommun bjuder in till markanvisning för bostadsbebyggelse inom Älvdansen. Marknadens aktörer är välkomna att skicka in anbud och intresseanmälan avseende de områden som kommunen har att anvisa. Anbud kan lämnas för bostadsrätt. Kommunen har för avsikt att tilldela byggrätter till tre olika byggherrar, d.v.s. ett kvarter per byggherre. Anbud och intresseanmälan ska ha skickats in till Enköpings kommun senast

3 3 (10) Område och detaljplan Älvdansen, även kallat Kyrkoherdens fiskevatten, är ett nytt bostadsområde i Enköping som fullt utbyggt kommer innehålla ca 700 lägenheter, äldreboende och förskola. Området ligger strax norr om järnvägsstationen i Enköping och består av mark som tidigare använts som övningsyta åt försvaret. I väster gränsar området mot verksamhetsområdet Myran där utvecklingen går mot ett allt större inslag av handelsetableringar. Norr om området finns Enköpings Ledningsregemente med övningsområden samt stora rekreationsområden som är åtkomliga via Upplandsleden med gångbro över E18. Avståndet till Enköpings centrum (torget) är ca 2 km. Läget intill järnvägsstationen ger området mycket god tillgänglighet till kollektivtrafik. Bostadsområdet kommer även ha gångavstånd till rekreationsytor och dagligvaruhandel. Kommunen bygger ut infrastrukturen i området enligt detaljplanen. Gatorna planeras vara utbyggda under Detaljplan Detaljplanen för området antogs Planprocessen startade med framtagande av program och konceptidé för bostadsområdet som sedan legat till grund för utformningen av detaljplanen. Planens intention är att bostadsområdet ska utformas med trädgårdsstadens värden som utgångspunkt. Det handlar om att få in en stor andel grönska i området, men även om materialval och färgsättning. Inom området eftersträvas en variation av hushöjder och utformning. Som fasadmaterial ska trä, tegel eller puts användas.

4 4 (10) Hur markanvisningen kommer att genomföras Markanvisningstävlingen kommer att genomföras via ett anbudsförfarande där byggherren ska skicka in anbud och intresseanmälan. Anbudet ska vara uttryckt i kr/kvm ljus BTA för bostadsrätt. Intresseanmälan ska innehålla: vilket kvarter som byggherren är intresserad av en beskrivning av projektet utifrån detaljplanens förutsättningar möjlig byggstart och byggtid grundläggande information om företagets organisation ekonomisk status kontaktpersoner med kontaktuppgifter samt firmatecknare företagets historik och affärsidé eventuella samarbetspartners referensprojekt. Inga detaljerade skisser behöver lämnas in i detta skede. Kommunen har för avsikt att tilldela byggrätter till tre olika byggherrar, d.v.s. ett kvarter per byggherre. Utvärdering Markanvisning för ett kvarter kommer att erbjudas till den aktör som: lämnar det högsta anbudet bedöms ha betalnings- och genomförandeförmåga för projektets genomförande uppfyller kraven som ingår i förutsättningarna. Markanvisningen är förbehållen beslut av kommunens plan-, mark- och exploateringsutskott. Kommunen avser att gå vidare med de byggherrar som är intresserade av markanvisning av de två kvarstående kvarteren och som uppfyller kraven i förutsättningarna. Prissättningen av byggrätterna kommer vara baserad på det vinnande anbudet. I detta skede kan kommunen vilja se detaljerade förslag som kommer att utvärderas tillsammans med detaljplanens intentioner som utgångspunkt. Under urvalsprocessen ska byggherrarna redogöra för sina förslag och tankar kring projektet innan kommunen slutligen beslutar om markanvisning.

5 5 (10) Villkor för markanvisning Markanvisningsavtal tecknas efter att kommunens plan-, mark- och exploateringsutskott fattat beslut om markanvisningen. Markanvisningen är tidsbegränsad till ett år från beslutet. Markanvisningen kan förlängas om förseningen inte beror på byggherren. Kommunen har rätt att återta markanvisningen under avtalstiden om det är uppenbart att byggherren inte har ambition eller förmåga att genomföra projektet. Återtagandet ger inte rätt till ersättning eller ny markanvisning. Det är inte tillåtet att överlåta markanvisningen utan kommunens skriftliga godkännande. Markanvisningen fullföljs sedan genom tecknande av köpekontrakt med tillhörande genomförandeavtal som slutligt reglerar projektets genomförande mellan kommunen och byggherren.

6 6 (10) Anvisningsområden Anvisningsområdet består av kvarter 7, 8 och 9. All bebyggelse ska utformas enligt detaljplanen för området. Planbestämmelser finns gällande dagvattenhantering, parkering, bullernivåer, placering, utformning med mera. Kommunen har genom tidigare beslut markanvisat kvarter 1-6 till fem olika byggherrar som har börjat och kommer bygga lägenheter, ett äldreboende och förskola.

7 7 (10) 7. Del av Romberga 23:57 Kvarteret innehåller 7500 kvm BTA för flerbostadshus i 3-7 våningar. Därutöver får bruttoarea för vindsförråd, tekniska utrymmen, komplementbyggnader 1 och inglasade balkonger tillkomma. Bostäderna ska upplåtas som bostadsrätt. 8. Romberga 23:58 Kvarteret innehåller kvm BTA för flerbostadshus i 3-7 våningar. Därutöver får bruttoarea för vindsförråd, tekniska utrymmen, komplementbyggnader 1 och inglasade balkonger tillkomma. Bostäderna ska upplåtas som bostadsrätt. 9. Romberga 23:59 Kvarteret innehåller 3000 kvm BTA för radhus i 2-4 våningar. Därutöver får bruttoarea för tekniska utrymmen och komplementbyggnader 1 tillkomma. Bostäderna ska upplåtas som bostadsrätt eller äganderätt. För flerbostadshus finns ingen bestämmelse om kvm BTA för detta kvarter. Om byggnation av flerbostadshus är aktuellt kommer byggrätten baseras på ytan och antal våningar. 1 Med komplementbyggnader menas uthus, förråd, sophus, cykelparkering eller liknande.

8 8 (10) Förutsättningar för markanvisningen Grundvillkor för markanvisning För att få markanvisning måste byggherren ha den erfarenhet och resurser som krävs för att kunna genomföra projektet. En bedömning kommer göras av anbudslämnarens betalningsförmåga och genomförandeförmåga. Enköpings kommun kommer att ta ut kreditupplysning på de företag som kan bli aktuella att tilldelas markanvisning. I kommunens riktlinjer för markanvisningar finns mer information om markanvisningar i Enköpings kommun. Prissättning Anbud ska lämnas uttryckt i kr/kvm ljus BTA för bostadsrätt. Anbudet ska lämnas i prisnivå per den 1 oktober 2017 (värdetidpunkt) och kan regleras fram till tillträdesdagen i relation till förändringar i fastighetsprisindex. Upplåtelseform Kommunen eftersträvar ett varierat bostadsutbud med blandande upplåtelseformer. I Älvdansen bebyggs de första kvarteren med hyreslägenheter. För att få ett varierat bostadsutbud i området ska kvarteren som ingår i markanvisningen bebyggas med bostadsrätter eller äganderätter. Detaljplan och planbestämmelser Bebyggelsen ska utformas enligt detaljplanen för området. Planbestämmelser finns gällande dagvattenhantering, bullernivåer, parkering, placering, utformning, utförande med mera. Geoteknik Inom området råder komplicerade grundläggningsförhållanden med sättningsrisker och stort djup till fast botten samt låga grundvattenytor. För alla byggnader och andra sättningskänsliga konstruktioner inom området krävs grundläggning med fribärande golv och pålar. Viss markförstärkning kan behövas i anslutning till byggnader grundlagda med fribärande golv och pålar. I bilagda undersökningar om geoteknik finns mer information om grundläggningsförhållandena. Markundersökningar Kommunen känner inte till några markföroreningar eller fornlämningar inom området.

9 9 (10) Utförande av sektion mellan byggnad och lokalgata Området mellan byggnad och gatumark utgörs enligt detaljplanen av kvartersmark och ska innehålla gångbana, parkeringsplatser, trädplantering och belysning. Byggherren ansvarar för att iordningsställa dessa ytor i enlighet med teknisk beskrivning från kommunen. Belysningsanläggningar avseende gata och gångbana som placeras inom kvartersmarken kommer ägas och driftas av kommunen. Parkeringsanläggningar I detaljplanen finns ytor utlagda som gemensamhetsanläggningar för parkeringsplatser (markparkering). Parkeringsplatserna är avsedda för de kvarter som inte kan tillgodose sitt parkeringsbehov inom det egna kvarteret. Byggherrarna i området ska tillsammans ansvara för att anlägga och förvalta parkeringsanläggningarna. Byggstart och byggtid Krav på tidpunkt för byggstart och/eller färdigställande kommer att anges i köpeavtal. Övriga förutsättningar Samtliga anslutningsavgifter för exempelvis vatten och avlopp, el och fjärrvärme erläggs av den som förvärvar den aktuella fastigheten. Byggherren ska följa kommunalförbundet Vafabs råd och anvisningar gällande avfallshantering. Området ska ha en tillgänglig och användbar utemiljö. Byggherren ska följa gällande lagstiftning avseende detta. Byggherren ska ansvara för och bekosta samtliga bygg- och anläggningsåtgärder inom kvartersmark inklusive anslutning till omgivande allmän platsmark och övriga kvarter i samråd med kommunen och övriga byggherrar.

10 10 (10) Handlingar Följande handlingar tillhör markanvisningen: Inbjudan till markanvisning för bostäder inom Älvdansen Detaljplan Stadsplanekoncept Geotekniska undersökningar Enköpings kommuns riktlinjer för markanvisningar Samtliga handlingar finns på Enköpings kommuns hemsida: Anbud och intresseanmälan ska ha skickats in till Enköpings kommun senast Handlingarna kommer att behandlas med sekretess under anvisningsprocessen. Handlingarna ska skickas i pdf-format via e-post till exploatering@enkoping.se, ange Markanvisning Älvdansen etapp 2 i ämnesraden. Frågor om markanvisningen ställs till exploatering@enkoping.se, ange Markanvisning Älvdansen etapp 2 i ämnesraden. Frågor och svar av allmänt intresse kommer att publiceras på hemsidan.

Markanvisningstävling för Kyrkoherdens fiskevatten

Markanvisningstävling för Kyrkoherdens fiskevatten 1 (8) Dnr TF 2008/611 Kungsgatan 42 745 80 Enköping Tfn 0171-62 5243 e-post: kent.gullberg@enkoping.se Markanvisningstävling för Kyrkoherdens fiskevatten Teknikförvaltningen bjuder härmed in till lämnande

Läs mer

Markanvisningstävling för bostäder invid Kärrtorpsvägen i Kärrtorps centrum

Markanvisningstävling för bostäder invid Kärrtorpsvägen i Kärrtorps centrum Hanna Andersson 08-508 264 57 hanna.e.andersson@stockholm.se Markanvisningstävling för bostäder invid Kärrtorpsvägen i Kärrtorps centrum Exploateringskontorer bjuder in till lämnande av anbud på mark för

Läs mer

Markanvisningstävling för bostäder i Nockebyhov

Markanvisningstävling för bostäder i Nockebyhov DNR E2013-513-01611 Anna Savås 08-508 265 27 anna.savas@stockholm.se Markanvisningstävling för bostäder i Nockebyhov Exploateringskontorer bjuder in till lämnande av anbud på mark för bostadsbebyggelse

Läs mer

Markanvisningstävling för bostäder i Snösätra i Rågsved.

Markanvisningstävling för bostäder i Snösätra i Rågsved. Katarina Johansson 08-508 264 20 Katarina.i.johansson@stockholm.se Markanvisningstävling för bostäder i Snösätra i Rågsved. Exploateringskontoret bjuder in till lämnande av anbud på mark för bostadsbebyggelse

Läs mer

Kvarter 3, Sundsstrand

Kvarter 3, Sundsstrand Kvarter 3, Sundsstrand Inbjudan till markanvisning för kvarter 3, Sundsstrand, Uddevalla kommun. Uddevalla kommun vill med denna inbjudan undersöka intresset för att bebygga det tredje och sista kvarteret

Läs mer

Markanvisningstävling för bostäder i Nockebyhov.

Markanvisningstävling för bostäder i Nockebyhov. MARKANVISNINGSTÄVLING Elisabeth Rosenberg 08-508 287 24 elisabeth.rosenberg@expl.stockholm.se Markanvisningstävling för bostäder i Nockebyhov. Exploateringskontoret bjuder in till lämnande av anbud på

Läs mer

INBJUDAN TILL MARKANVISNING

INBJUDAN TILL MARKANVISNING INBJUDAN TILL MARKANVISNING för byggnation på kommunal mark del av Kurveröd 1:2 Inbjudan till markanvisning för del av Kurveröd 1:2, Uddevalla kommun Uddevalla kommun vill med denna inbjudan undersöka

Läs mer

Bjurhovda Markanvisning avseende bostäder och lokaler

Bjurhovda Markanvisning avseende bostäder och lokaler 1 (5) Datum 2015-03-20 Västerås Stad Fastighetskontoret Stadshuset 721 87 Västerås www.vasteras.se Bjurhovda Markanvisning avseende bostäder och lokaler VÄSTERÅS STAD 2 (5) 1. Inbjudan Västerås stad bjuder

Läs mer

INBJUDAN TILL MARKANVISNING. Askeslätt etapp 2A norra, kvarteret Honungsblomstret.

INBJUDAN TILL MARKANVISNING. Askeslätt etapp 2A norra, kvarteret Honungsblomstret. INBJUDAN TILL MARKANVISNING Askeslätt etapp 2A norra, kvarteret Honungsblomstret. Samhällsbyggnadsnämnden 2018 Innehåll Inledning... 3 Områdesbeskrivning... 3 Tekniska förutsättningar... 5 Ambition...

Läs mer

Markanvisningstävling för bostäder invid Drömsögatan i Akalla

Markanvisningstävling för bostäder invid Drömsögatan i Akalla Karl Gylje Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 264 82 karl.gylje@stockholm.se Markanvisningstävling för bostäder invid Drömsögatan i Akalla Exploateringskontoret bjuder in till lämnande av

Läs mer

1 (6) Datum Västerås Stad Fastighetskontoret Stadshuset Västerås MARKANVISNING. Stomnätet, Västra Skälby

1 (6) Datum Västerås Stad Fastighetskontoret Stadshuset Västerås   MARKANVISNING. Stomnätet, Västra Skälby 1 (6) Datum 2016 05 20 Västerås Stad Fastighetskontoret Stadshuset 721 87 Västerås www.vasteras.se MARKANVISNING Stomnätet, Västra Skälby VÄSTERÅS STAD 2 (6) Inbjudan Västerås stad bjuder in till markanvisning

Läs mer

INBJUDAN TILL MARKANVISNING

INBJUDAN TILL MARKANVISNING INBJUDAN TILL MARKANVISNING för byggnation på kommunal mark Ljungs-Kärr 1:214 Inbjudan till markanvisning för Ljungs-Kärr 1:214 Uddevalla kommun vill med denna inbjudan undersöka intresset för att exploatera

Läs mer

Markanvisningstävling för bostäder vid Kista Gård i Kista.

Markanvisningstävling för bostäder vid Kista Gård i Kista. Lars Svensson Avdelningen för projektutveckling 08-508 287 36 lars.svensson@expl.stockholm.se Markanvisningstävling för bostäder vid Kista Gård i Kista. Exploateringskontoret bjuder härmed in till att

Läs mer

MARKANVISNINGSAVTAL. Området utgör stadsutvecklingsprojektet del av kvarteret Orren i centrala Ludvika.

MARKANVISNINGSAVTAL. Området utgör stadsutvecklingsprojektet del av kvarteret Orren i centrala Ludvika. Mellan Ludvika kommun, genom samhällsbyggnadsnämnden, ( Kommunen ), och [Företagsnamn] (org.nr. [xxxxxx-xxxx]), ( Bolaget ), har nedan träffats följande MARKANVISNINGSAVTAL Nedan benämnt Markanvisningsavtalet

Läs mer

Markanvisningstävling för bostäder vid kv Månstenen i Solberga.

Markanvisningstävling för bostäder vid kv Månstenen i Solberga. MARKANVISNINGSTÄVLING E2010-513-00077 Per-Bruno Wisth / Annika Norberg 08-508 263 10, 08-508 27126 perbruno.wisth@expl.stockholm.se annika.norberg@expl.stockholm.se Markanvisningstävling för bostäder vid

Läs mer

Riktlinjer för kommunala markanvisningar

Riktlinjer för kommunala markanvisningar Riktlinjer för kommunala markanvisningar Framtagen av: Antagen av kommunfullmäktige: 2017-04-12 54 Innehåll... 3 Lag om riktlinjer för kommunala markanvisningar... 3 Syfte... 3 Handläggningsrutiner och

Läs mer

1. Definition av begreppet markanvisning Initiativ till markanvisning Metod för markanvisning Direktanvisning 4

1. Definition av begreppet markanvisning Initiativ till markanvisning Metod för markanvisning Direktanvisning 4 1 Innehåll sida Bakgrund och syfte 1. Definition av begreppet markanvisning 4 2. Initiativ till markanvisning 4 3. Metod för markanvisning 4 4. Direktanvisning 4 5. Anbudsförfarande 4 6. Markanvisningstävling

Läs mer

Markanvisning för bostäder på del av Hjältsgård 6:1 i Skee

Markanvisning för bostäder på del av Hjältsgård 6:1 i Skee Markanvisning för bostäder på del av Hjältsgård 6:1 i Skee Inbjudan Strömstads kommun inbjuder till inlämnande av anbud avseende förvärv av kvartersmark, av del av fastigheten Hjältsgård 6:1 i Skee, för

Läs mer

Riktlinjer för kommunal markanvisning i Oxelösunds kommun

Riktlinjer för kommunal markanvisning i Oxelösunds kommun markanvisning i Oxelösunds (framtagen enligt SFS 2014:899) Dokumenttyp Fastställd av Beslutsdatum Reviderat Riktlinjer Kommunstyrelsen Dokumentansvarig Förvaring Dnr Mark- och exploateringsstrateg KS.2015.134

Läs mer

Markanvisningstävling

Markanvisningstävling Välkommen att delta i Markanvisningstävling Slakthusområdet Johanneshov Veronica Karlsson 08-508 266 93 veronica.j.karlsson@stockholm.se Markanvisningstävling för bostäder i Slakthusområdet Stockholm stad

Läs mer

Markanvisning Stora Torget i Sunne centrum

Markanvisning Stora Torget i Sunne centrum ) Datum 2017-01-04 1 (5) Markanvisning Stora Torget i Sunne centrum Postadress Besöksadress Telefon Internet och fax Giro och org nr Sunne kommun Miljö,plan och bygg växel www.sunne.se 744-2684 bankgiro

Läs mer

Markanvisningstävling för bostäder vid Bällstaviken

Markanvisningstävling för bostäder vid Bällstaviken Handläggare 08-508 263 10 karl-johan.dufmats@stockholm.se Markanvisningstävling för bostäder vid Bällstaviken Stockholms stad genom dess exploateringskontor bjuder in till lämnande av anbud på mark för

Läs mer

Bygg bostäder på Läroverksvallen!

Bygg bostäder på Läroverksvallen! Bygg bostäder på Läroverksvallen! Inbjudan till markanvisning av del av fastigheten Borlänge Hagalund 1:1 Borlänge kommun inbjuder härmed till försäljning genom anbud av del av fastigheten Borlänge Hagalund

Läs mer

Riktlinjer för markanvisning

Riktlinjer för markanvisning Riktlinjer för markanvisning Antagen av kommunfullmäktige 2019-05-23, 81 Innehållsförteckning Bakgrund och syfte... 3 Markanvisning i olika skeden... 3 Allmänna villkor för markanvisning i tidiga skeden...

Läs mer

Markanvisning Nilsson-tomten i Sunne centrum

Markanvisning Nilsson-tomten i Sunne centrum ) 1 (5) Markanvisning Nilsson-tomten i Sunne centrum Postadress Besöksadress Telefon Internet och fax Giro och org nr Sunne kommun Plan och projekt växel www.sunne.se 744-2684 bankgiro 1.Plan och projekt

Läs mer

Inbjudan till intresseanmälan Junkaremålens strand III

Inbjudan till intresseanmälan Junkaremålens strand III Inbjudan till intresseanmälan Junkaremålens strand III Byggnation på del av fastigheten Junkaremålen 2:1 i Tranås kommun Tranås kommun - 573 82 Tranås - vxl: 0140-68100 - tranaskommun@tranas.se - www.tranas.se

Läs mer

RIKTLINJER FÖR MARKANVISNINGAR I NORRTÄLJE KOMMUN

RIKTLINJER FÖR MARKANVISNINGAR I NORRTÄLJE KOMMUN RIKTLINJER FÖR MARKANVISNINGAR I NORRTÄLJE KOMMUN Kommunstyrelsekontoret, Samhällsbyggnad, Mark och exploatering Förslag 2017-05-02 Eva Källander Mark- och exploateringschef Norrtälje kommun växer Norrtälje

Läs mer

Inbjudan till markanvisning för Henån 1:412 och del av 1:306.

Inbjudan till markanvisning för Henån 1:412 och del av 1:306. Inbjudan till markanvisning för Henån 1:412 och del av 1:306. Henån är kommunens största samhälle och erbjuder ett brett utbud av offentlig och kommersiell service, goda kommunikationer och närhet till

Läs mer

Markanvisningstävling för bostäder i Hagastaden

Markanvisningstävling för bostäder i Hagastaden Markanvisningstävling för bostäder i Hagastaden Kvarteren Organellen och Lysosomen Fastigheten Vasastaden 1:16 December 2016 stockholm.se/hagastaden The Capital of Scandinavia Markanvisningstävling för

Läs mer

Markanvisningstävling för bostäder vid Måbärsstigen

Markanvisningstävling för bostäder vid Måbärsstigen Jonas Norberg 08-508 264 81 jonas.n.norberg@stockholm.se Markanvisningstävling för bostäder vid Måbärsstigen Exploateringskontorer bjuder in till lämnande av anbud på mark för bostadsbebyggelse inom del

Läs mer

MARKANVISNING FÖR FASTIGHETEN PASSAREN 2, FLINTEBRO I SKURUPS KOMMUN

MARKANVISNING FÖR FASTIGHETEN PASSAREN 2, FLINTEBRO I SKURUPS KOMMUN MARKANVISNING FÖR FASTIGHETEN PASSAREN 2, FLINTEBRO I SKURUPS KOMMUN På Flintebro-området i den västra delen av Skurup vill vi se en förtätning med nya bostäder. En detaljplan är antagen som möjliggör

Läs mer

Markanvisningstävling för bostäder i Vårberg

Markanvisningstävling för bostäder i Vårberg Germund Larsson 08-508 275 21 germund.larsson@expl.stockholm.se Markanvisningstävling för bostäder i Vårberg Exploateringskontorer bjuder härmed in till lämnande av anbud på mark för bostadsbebyggelse

Läs mer

Markanvisningstävling för bostäder och kontor/hotell vid Älvsjö station

Markanvisningstävling för bostäder och kontor/hotell vid Älvsjö station Markanvisningstävling för bostäder och kontor/hotell vid Älvsjö station Exploateringskontoret bjuder härmed in till lämnande av anbud på mark för bostadsbebyggelse resp mark för kontor/hotell eller liknande

Läs mer

Inbjudan till intresseanmälan för markanvisning - byggnation inom del av Tor 4

Inbjudan till intresseanmälan för markanvisning - byggnation inom del av Tor 4 1 Inbjudan till intresseanmälan för markanvisning - byggnation inom del av Tor 4 Period för anmälan: 2017-12-11-2018-01-19 2 Området till vänster, källa: Google maps.se Inbjudan till intresseanmälan för

Läs mer

Markanvisningstävling för del av Vanneberga 2:80

Markanvisningstävling för del av Vanneberga 2:80 MARKANVISNING 1(8) Datum 2018-09-12 Markanvisningstävling för del av Vanneberga 2:80 1. Inbjudan till markanvisningstävling... 2 2. Markanvisningsområdet... 2 3. Köpeavtalets förutsättningar... 6 4. Anbudets

Läs mer

Inbjudan till markanvisning

Inbjudan till markanvisning 2014-04-11 SID 1/7 Inbjudan till markanvisning Åby ängar etapp 1, kvarter 2 och 8 Vallentuna IP Vallentuna centrum Vallentunasjön Med det goda småstadslivet i en nära och högt värderad natur- och kulturbygd

Läs mer

Markanvisningsavtal. 1. Bakgrund. 2. Markanvisning. 3. Detaljplan och gestaltningsprocess 1(20) Mellan

Markanvisningsavtal. 1. Bakgrund. 2. Markanvisning. 3. Detaljplan och gestaltningsprocess 1(20) Mellan 1(20) Markanvisningsavtal Mellan Lunds kommun, genom dess kommunstyrelse, org.nr. 212000-1132, Box 41, 221 00 Lund, nedan kallad Kommunen och OBOS Mark AB, org.nr. 556070-7464, Box 444 201 24 Malmö, nedan

Läs mer

Markanvisningstävling för Kirurgen 6

Markanvisningstävling för Kirurgen 6 MARKANVISNING 1(10) Datum 2017-12-21 Markanvisningstävling för Kirurgen 6 1. Inbjudan till markanvisningstävling... 2 2. Markanvisningsområdet... 3 3. Markanvisningsavtalets förutsättningar... 8 4. Anbudets

Läs mer

Markanvisning Magasinsgatan i Sunne centrum

Markanvisning Magasinsgatan i Sunne centrum ) 1 (5) Markanvisning Magasinsgatan i Sunne centrum Postadress Besöksadress Telefon Internet och fax Giro och org nr Sunne kommun Miljö,plan och bygg växel www.sunne.se 744-2684 bankgiro 1.Miljö,plan och

Läs mer

INBJUDAN till anbudstävling för exploateringsområdet Västertorpskogen i Rimbo

INBJUDAN till anbudstävling för exploateringsområdet Västertorpskogen i Rimbo 2018-05-31 INBJUDAN till anbudstävling för exploateringsområdet Västertorpskogen i Rimbo Bild 1. Ortofoto över området. Norrtälje kommun bjuder in till lämnade av anbud för uppförande av bostäder med en

Läs mer

Riktlinjer Markanvisning och exploatering

Riktlinjer Markanvisning och exploatering Riktlinjer Markanvisning och exploatering Enköpings kommun Bakgrund och syfte Enköping växer och utvecklas med nya områden för bostäder, handel och företagande. Målet är att växa till 50 000 invånare år

Läs mer

Försäljning av mark för radhus/grupphus/flerbostadshus i Brittsbo

Försäljning av mark för radhus/grupphus/flerbostadshus i Brittsbo 2015-01-28 Försäljning av mark för radhus/grupphus/flerbostadshus i Brittsbo Sida 1 av 6 Attraktiva Brittsbo Brittsbo har alla de kvaliteter som behövs för att tillskapa ett attraktivt bostadsområde! Östersunds

Läs mer

Markanvisning Råå, Fregatten Helsingborgs stad, mark- och exploatering

Markanvisning Råå, Fregatten Helsingborgs stad, mark- och exploatering Markanvisning Råå, Fregatten Helsingborgs stad, mark- och exploatering Inbjudan Nu bjuder Helsingborgs stad, genom enheten för mark och exploatering, in exploatörer att göra en intresseanmälan för tilldelning

Läs mer

Svedala Kommuns 1:46 Författningssamling 1(6)

Svedala Kommuns 1:46 Författningssamling 1(6) Författningssamling 1(6) Riktlinjer för kommunala markanvisningar och exploateringsavtal antagen av kommunfullmäktige 2017-04-19, 55 Gäller från 2017-05-01 Den långsiktiga utvecklingen av Svedala kommun

Läs mer

Markanvisningstävling. Kv. Diamanten

Markanvisningstävling. Kv. Diamanten Markanvisningstävling Kv. Diamanten Allmänt om kv. Diamanten Kvarteret Diamanten ligger centralt beläget i Falköping, söder om korsningen mellan Ållebergsvägen och Petter Ryttings väg. Avståndet till Stora

Läs mer

Markanvisning för bostäder, kontor, handel, parkering mm vid Gamlestads torg etapp 2

Markanvisning för bostäder, kontor, handel, parkering mm vid Gamlestads torg etapp 2 Markanvisning för bostäder, kontor, handel, parkering mm vid Gamlestads torg etapp 2 Område och bakgrund Gamlestaden är ett av de viktigaste stadsutvecklingsområdena i Göteborg just nu. Den nya kollektivtrafikknutpunkten

Läs mer

Småkvarter, Sundsstrand

Småkvarter, Sundsstrand Småkvarter, Sundsstrand Inbjudan till markanvisning för fyra småkvarter i Sundsstrand. Uddevalla kommun vill med denna inbjudan undersöka intresset för att bebygga ett antal småkvarter inom det nya bostadsområdet

Läs mer

Intresseanmälan för prekvalificering Helsingborgs stad

Intresseanmälan för prekvalificering Helsingborgs stad Intresseanmälan för prekvalificering Helsingborgs stad Maria station etapp 2, 2018 Inbjudan Nu inbjuder Helsingborgs stad genom enheten för mark- och exploatering byggherrar att göra intresseanmälan för

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSFÖRSLAG 2008-07-01 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2008-10-22 rev 2009-05-05 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Färsna 1:2, Etapp 2 (Baldersbrå, Balders Hage, del av Norra Brå och del av Österbrå) i Norrtälje-

Läs mer

Marktilldelning inom Ljura 1:1 (Ljurafältet) i Norrköpings kommun

Marktilldelning inom Ljura 1:1 (Ljurafältet) i Norrköpings kommun Marktilldelning 2014-05-22 Marktilldelning inom Ljura 1:1 (Ljurafältet) i Norrköpings kommun Inbjudan till markanvisning för bostadsbebyggelse genom anbudsförfarande. Denna handling liksom tillhörande

Läs mer

Markanvisningsavtal JW Bostad Kv. Andromeda och Karlavagnen

Markanvisningsavtal JW Bostad Kv. Andromeda och Karlavagnen TJÄNSTEUTLÅTANDE Samhällsbyggnadskontoret Dnr KS/2012:77-254 Mark- och exploateringsenheten 2018-10-04 1/3 Handläggare Jörgen Altin Markanvisningsavtal JW Bostad Kv. Andromeda och Karlavagnen Förslag till

Läs mer

MARKANVISNINGSAVTAL. Avsikten är att Exploatören, när Staden antar blivande detaljplan, av Staden förvärvar Fastigheten.

MARKANVISNINGSAVTAL. Avsikten är att Exploatören, när Staden antar blivande detaljplan, av Staden förvärvar Fastigheten. 1(5) Mellan Sundbybergs kommun, nedan kallad Staden, org nr 212000-0175, och JM AB, nedan kallad Exploatören, org nr 556045-2103 har denna dag träffats följande MARKANVISNINGSAVTAL Bakgrund I januari 2015

Läs mer

Villatomter och markanvisning JW Bostad AB i Stavlund, Tosterö

Villatomter och markanvisning JW Bostad AB i Stavlund, Tosterö TJÄNSTEUTLÅTANDE Dnr KS/2012:93-254 Mark- och exploateringsenheten 2017-03-30 1/4 Handläggare Jörgen Altin 0152-293 03 Villatomter och markanvisning JW Bostad AB i Stavlund, Tosterö Förslag till beslut

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN INBJUDER TILL MARKANVISNINGSTÄVLING FÖR JOHNSONS MINNE, SÄDGÅSEN 1. Tävlingsprogram för Johnsons minne, Eslövs kommun.

ESLÖVS KOMMUN INBJUDER TILL MARKANVISNINGSTÄVLING FÖR JOHNSONS MINNE, SÄDGÅSEN 1. Tävlingsprogram för Johnsons minne, Eslövs kommun. ESLÖVS KOMMUN INBJUDER TILL MARKANVISNINGSTÄVLING FÖR JOHNSONS MINNE, SÄDGÅSEN 1 Tävlingsprogram för Johnsons minne, Eslövs kommun. 1(10) Inbjudan till markanvisningstävling för byggrätter på Sädgåsen

Läs mer

Markanvisningsavtal och försäljning av del av fastigheten Djurängen 2:4 i Västra Djurängen, PEAB etapp 2

Markanvisningsavtal och försäljning av del av fastigheten Djurängen 2:4 i Västra Djurängen, PEAB etapp 2 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Maria Jakobsson 2016-08-25 KS 2013/0683 0480-45 00 81 Kommunfullmäktige Markanvisningsavtal och försäljning av del av fastigheten Djurängen 2:4 i Västra

Läs mer

Inbjudan till markanvisning

Inbjudan till markanvisning SENIORBOENDE Handlingar ska vara Nynäshamns kommun tillhanda senast 2019-06-24 klockan 17.00 Inbjudan Ni inbjuds härmed till att delta i en av Nynäshamns kommun utlysta markanvisningstävling för ett seniorboende

Läs mer

Markanvisning Pålsjö, Senderödsvägen Helsingborgs stad, enheten för mark- och exploatering

Markanvisning Pålsjö, Senderödsvägen Helsingborgs stad, enheten för mark- och exploatering Markanvisning Pålsjö, Senderödsvägen 2017 Helsingborgs stad, enheten för mark- och exploatering Inbjudan Nu inbjuder Helsingborgs stad genom mark- och exploateringsenheten byggherrar att göra en intresseanmälan

Läs mer

Inbjudan till markanvisning

Inbjudan till markanvisning Inbjudan till markanvisning Uddevalla kommun vill med denna inbjudan undersöka intresset för att exploatera mark för bostäder vid Skidgatan i stadsdelen Fasseröd och bjuder därför in till markanvisning.

Läs mer

Bygga nya bostäder i Stångby Dnr 15/79

Bygga nya bostäder i Stångby Dnr 15/79 Tekniska förvaltningen Mark- och exploateringskontoret Byggnation av bostäder i Stångby 1(5) Bygga nya bostäder i Stångby Dnr 15/79 Lunds kommun vill undersöka vilket intresse det finns av att bygga bostäder

Läs mer

Inbjudan. Förutsättningar

Inbjudan. Förutsättningar Inbjudan Nu inbjuder Helsingborgs stad genom mark- och exploateringsenheten byggherrar att göra en intresseanmälan för tilldelning av byggrätter inom kvarteret Sigridstorp, Eskilsminne. Vi ställer oss

Läs mer

MARKANVISNINGSAVTAL KONCEPT

MARKANVISNINGSAVTAL KONCEPT 1 (6) Mellan Oskarshamns kommun genom dess kommunfullmäktige, nedan kallad Kommunen, och [Företagsnamn] (org.nr. [xxxxxx-xxxx]), nedan kallat Bolaget, har under förutsättning som anges i 9 nedan träffats

Läs mer

avseende markupplåtelse mm för uppförande av bostadsbebyggelse inom fastigheten Prästhopen 2:2 i Frösjö strand, Gnesta kommun.

avseende markupplåtelse mm för uppförande av bostadsbebyggelse inom fastigheten Prästhopen 2:2 i Frösjö strand, Gnesta kommun. Mellan Gnesta kommun, org nr 212000-2965, Västra storgatan 15, 646 80 Gnesta, ( Kommunen ), och XXXXXXXXX, org nr: xxxxxxxxxx, med adress xxxxxxxxxxxxx, ( Bolaget ), har träffats följande MARKANVISNINGSAVTAL

Läs mer

Markanvisningsprogram. Lövudden. Härnösand

Markanvisningsprogram. Lövudden. Härnösand Markanvisningsprogram Lövudden Härnösand Lövudden På Lövudden, Strandängsvägen, i Härnösand finns ett bostadsområde i en attraktiv miljö, nära hav, stad och natur till salu. Härnösands kommun bjuder in

Läs mer

Ramavtal GENOMFÖRANDE DEL AV ORMINGE C

Ramavtal GENOMFÖRANDE DEL AV ORMINGE C Ramavtal GENOMFÖRANDE DEL AV ORMINGE C 1 PARTER Mellan Nacka kommun genom dess kommunstyrelse, nedan kallad Kommunen, och Magnolia Bostad AB, adress Riddargatan 19, 114 57 Stockholm, org.nr 556797-7078,

Läs mer

Markanvisningstävling

Markanvisningstävling Välkommen att delta i Markanvisningstävling Årstafältet etapp 4 The Capital of Scandinavia Mattias Nilsson 08-508 265 85 mattias.nilsson@stockholm.se Markanvisningstävling för bostäder på Årstafältet,

Läs mer

Riktlinje Markanvisning

Riktlinje Markanvisning Kommunfullmäktige Ärendenr: KS 2018/206 Fastställd: KF 2018-11-26 Reviderad: - FÖRFATTNINGSSAMLING Riktlinje Markanvisning 2/7 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Inledning... 3 Vad är en markanvisning?...

Läs mer

INBJUDAN TILL MARKANVISNING

INBJUDAN TILL MARKANVISNING INBJUDAN TILL MARKANVISNING Bollebygds kommun bjuder in till markanvisning för 7 småhustomter i populära Tyftet, som ligger i naturskön miljö i norra delen av Bollebygds tätort. Vi söker byggaktörer som

Läs mer

Tjänsteutlåtande Till Fastighetsnämnden Diarienummer 0860/05

Tjänsteutlåtande Till Fastighetsnämnden Diarienummer 0860/05 Tjänsteutlåtande Till Fastighetsnämnden 2015-12-14 Diarienummer 0860/05 Exploateringsavdelningen Sanna Gavel Telefon 368 11 68 E-post: sanna.gavel@fastighet.goteborg.se Genomförandeavtal med HSB Göteborg

Läs mer

INBJUDAN TILL MARKANVISNING FÖR DEL AV KVARTERET ORREN, LUDVIKA

INBJUDAN TILL MARKANVISNING FÖR DEL AV KVARTERET ORREN, LUDVIKA INBJUDAN TILL MARKANVISNING FÖR DEL AV KVARTERET ORREN, LUDVIKA Observera att tiden för markanvisningen har förskjutits och svarstiden för inkommande av intresseanmälan för hela eller del av kvarteret

Läs mer

Kst 2016/212. Riktlinjer för markanvisningar och exploateringsavtal

Kst 2016/212. Riktlinjer för markanvisningar och exploateringsavtal Kst 2016/212 Riktlinjer för markanvisningar och exploateringsavtal Riktlinjer för markanvisningar och exploateringsavtal 2 (6) Vad är en markanvisning? Enligt 1 Lagen om riktlinjer för kommunala markanvisningar

Läs mer

RIKTLINJER FÖR MARKANVISNING

RIKTLINJER FÖR MARKANVISNING RIKTLINJER FÖR MARKANVISNING Förklarar hur Eslövs kommun arbetar med markanvisningar och hur byggherrar som vill delta i markanvisningar ska göra i sin kontakt med Eslövs kommun. Avser endast försäljning

Läs mer

Inbjudan till markanvisningstävling för byggnation av bostäder i Frösjö Strand flerbostadshus

Inbjudan till markanvisningstävling för byggnation av bostäder i Frösjö Strand flerbostadshus Inbjudan till markanvisningstävling för byggnation av bostäder i Frösjö Strand flerbostadshus 2015-03-26 Sid 2(9) Sid 3(9) Innehållsförteckning Inbjudan... 5 Anbudsförutsättningar... 6 Underlag... 6 Utveckling

Läs mer

Inbjudan till anbudstävling för fastigheterna Slipern 1 och Tendern 1

Inbjudan till anbudstävling för fastigheterna Slipern 1 och Tendern 1 Inbjudan till anbudstävling för fastigheterna Slipern 1 och Tendern 1 Täby kyrkby Täby kommun Mark för flerbostadshus (totalt ca tio lägenheter) Flygfoto över del av Täby kyrkby 2012-02-15 Försäljningsprospekt

Läs mer

Marktilldelning av Rotflyet 1 (Rambodal) i Norrköpings kommun

Marktilldelning av Rotflyet 1 (Rambodal) i Norrköpings kommun Marktilldelning 2014-05-22 Marktilldelning av Rotflyet 1 (Rambodal) i Norrköpings kommun Inbjudan till markanvisning för bostadsbebyggelse genom anbudsförfarande. Denna handling liksom tillhörande delar

Läs mer

Hovshaga Centrum ligger i den norra delen av Växjö. Läget är attraktivt med närhet till både stadskärnan och till Kronobergshalvöns natur och bad.

Hovshaga Centrum ligger i den norra delen av Växjö. Läget är attraktivt med närhet till både stadskärnan och till Kronobergshalvöns natur och bad. Inbjudan Växjö kommun bjuder in till markanvisningstävling för byggnation på Hovshaga Centrum. Tävlingen omfattar sex områden benämnda 1-6. Förslag kan lämnas på ett eller flera områden. Bakgrund och avgränsning

Läs mer

PM ANGÅENDE ÖSTERSUNDS KOMMUNS FÖRSÄLJNING AV MARK

PM ANGÅENDE ÖSTERSUNDS KOMMUNS FÖRSÄLJNING AV MARK 2011-03-08 PM ANGÅENDE ÖSTERSUNDS KOMMUNS FÖRSÄLJNING AV MARK för grupphus/flerbostadshus i Lugnvik - Brittsbo och Torvalla - Ängsmon Östersunds kommun är inne i en expansiv fas. En ny arena ska byggas

Läs mer

M A R K F Ö R S Ä L J N I N G S P O L I C Y

M A R K F Ö R S Ä L J N I N G S P O L I C Y STADSBYGGNADSKONTORET M A R K F Ö R S Ä L J N I N G S P O L I C Y för Täby kommuns och Täby Fastighets AB:s obebyggda markinnehav Antagen av kommunstyrelsen i Täby kommun och Täby Fastighets AB:s styrelse

Läs mer

INBJUDAN TILL MARKANVISNINGSTÄVLING markanvisning för bostäder och handel i centrala Tierp

INBJUDAN TILL MARKANVISNINGSTÄVLING markanvisning för bostäder och handel i centrala Tierp Inbjudan till markanvisningstävling 1(6) 2014-05-27 (Rev. 2014-07-07) Evolution KS 2014/366 INBJUDAN TILL MARKANVISNINGSTÄVLING markanvisning för bostäder och handel i centrala Tierp del av Kv. Lejonet

Läs mer

Förslag till beslut. Till Exploateringsnämnden

Förslag till beslut. Till Exploateringsnämnden 00270 2012-05-15 DNR E2012-513- Hanna Andersson Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 264 57 hanna.e.andersson@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2012-06-14 Markanvisning för bostäder inom

Läs mer

Markanvisningstävling Vattmyravallen 1(5)

Markanvisningstävling Vattmyravallen 1(5) Markanvisningstävling Vattmyravallen 1(5) Mellan Järfälla kommun (org. nr 212000-0043), nedan kallad Kommunen, och XXX (org. nr YYYYYY-yyyy), nedan kallad Exploatören, har träffats följande MARKANVISNINGSAVTAL

Läs mer

Riktlinjer för markanvisnings- och exploateringsavtal

Riktlinjer för markanvisnings- och exploateringsavtal RIKTLINJER Riktlinjer för markanvisningsoch exploateringsavtal Fastställd av regionfullmäktige Framtagen av regionstyrelseförvaltningen Datum 2019-03-25 Gäller fr o m 2019-05-01 Ärendenr RS 2018/720 Version

Läs mer

Inbjudan till markanvisningstävling

Inbjudan till markanvisningstävling Inbjudan till markanvisningstävling Området Magnus Stenbock www.helsingborg.se/stenbock MARKANVISNINGSTÄVLING 1 Inbjudan Helsingborgs Stad erbjuder nu möjligheten att lämna anbud på tre fastigheter i centrala

Läs mer

RIKTLINJER FÖR KOMMUNAL MARKANVISNING OCH EXPLOATERINGSAVTAL

RIKTLINJER FÖR KOMMUNAL MARKANVISNING OCH EXPLOATERINGSAVTAL Antaget av kommunfullmäktige 2017-11-27, 124 att gälla fr.o.m. 2017-12-01 Ansvarig: Teknisk chef Revidering: vid behov RIKTLINJER FÖR KOMMUNAL MARKANVISNING OCH EXPLOATERINGSAVTAL Inledning Enligt lag

Läs mer

Riktlinjer för markanvisning och exploateringsavtal

Riktlinjer för markanvisning och exploateringsavtal Riktlinjer för markanvisning och exploateringsavtal Antagen av Kommunstyrelsen 2016-02 - 03, 2 www.upplands - bro.se Bakgrund Innehåll 1 Bakgrund... 3 2 Riktlinjer för Markanvisning... 4 2.1 Vad är en

Läs mer

Försäljning av mark för parhus i Brittsbo

Försäljning av mark för parhus i Brittsbo 2015-01-28 Försäljning av mark för parhus i Brittsbo Sida 1 av 6 Attraktiva Brittsbo Östersunds kommun har planlagt Brittsbo i syfte att kunna erbjuda invånarna bostadsbyggande i ett attraktivt naturskönt

Läs mer

2. Fastighetskontoret får i uppdrag att teckna markanvisningsavtal med Veidekke Bostad AB.

2. Fastighetskontoret får i uppdrag att teckna markanvisningsavtal med Veidekke Bostad AB. Tjänsteutlåtande Till Fastighetsnämnden 2017-06-16 Diarienummer 0667/05 Exploateringsavdelningen Emma Holm Telefon 031-368 10 81 E-post: emma.holm@fastighet.goteborg.se Förlängning och precisering av tidigare

Läs mer

Riktlinjer. Luleå kommun. VISION Ger en bild av det samhälle vi vill nå.

Riktlinjer. Luleå kommun. VISION Ger en bild av det samhälle vi vill nå. Riktlinjer VISION Ger en bild av det samhälle vi vill nå. RIKTNINGAR Visar vad som är avgörande att prioritera för Luleå som samhälle halvvägs till Vision Luleå 2050. Balanserar de värden och intressen

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Stadshagen 1:1 på Kungsholmen till Svenska Hem i Bromma Mark nr IV AB

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Stadshagen 1:1 på Kungsholmen till Svenska Hem i Bromma Mark nr IV AB Monica Almquist Avdelningen för Projektutveckling Telefon: 08-508 262 52 monica.almquist@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2013-03-14 Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Stadshagen

Läs mer

Inbjudan till markanvisningstävling för byggnation av bostäder i Frösjö strand rad/kedjehus

Inbjudan till markanvisningstävling för byggnation av bostäder i Frösjö strand rad/kedjehus Inbjudan till markanvisningstävling för byggnation av bostäder i Frösjö strand rad/kedjehus 2015-03-26 Sid 2(9) Sid 3(9) Innehållsförteckning Inbjudan... 5 Anbudsförutsättningar... 6 Underlag... 6 Utveckling

Läs mer

RIKTLINJER FÖR MARKANVISNING OCH EXPLOATRERINGSAVTAL

RIKTLINJER FÖR MARKANVISNING OCH EXPLOATRERINGSAVTAL RIKTLINJER FÖR MARKANVISNING OCH EXPLOATRERINGSAVTAL Riktlinjer för markanvisning och exploateringsavtal Daterad 2015-09-29 Fastställd Kommunstyrelsen 2016-02-23 26, Reviderad Produktion Kommunledningskontoret

Läs mer

Bygg i Norrköping. Information om bostadsobjekt för marktilldelning 2015

Bygg i Norrköping. Information om bostadsobjekt för marktilldelning 2015 Bygg i Norrköping Information om bostadsobjekt för marktilldelning 2015 Var med och skapa Norrköping! Byggkranarna syns över stadens hustak. När den här broschyren går i tryck pågår byggnation av drygt

Läs mer

Markanvisning via anbud för bostäder i kvarteret Mjölner, Stuvsta

Markanvisning via anbud för bostäder i kvarteret Mjölner, Stuvsta MARKANVISNINGSPROGRAM Datum: Markanvisning via anbud för bostäder i kvarteret Mjölner, Stuvsta 2 (8) inbjuder exploatörer till markanvisning av kvarteret Mjölner. Kommunen vill hitta en köpare till fastigheten

Läs mer

Markanvisningstävling för småhusbebyggelse och flerfamiljshus i Larsboda Strand

Markanvisningstävling för småhusbebyggelse och flerfamiljshus i Larsboda Strand 3 00-09- DNR E00-53-093 Nils Tunving 08-508 699 nils.tunving@expl.stockholm.se OBS! Anbudstiden har förlängts till 00--6 Markanvisningstävling för småhusbebyggelse och flerfamiljshus i Larsboda Strand

Läs mer

Markanvisningsavtal för del av fastigheten Spiggen 4 m fl, vid Tolvmannagatan Norrgårdsgärdet

Markanvisningsavtal för del av fastigheten Spiggen 4 m fl, vid Tolvmannagatan Norrgårdsgärdet TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Johanna Kindqvist 0-0- KS 0/0 0 Kommunstyrelsen Markanvisningsavtal för del av fastigheten Spiggen m fl, vid Tolvmannagatan Norrgårdsgärdet Förslag till

Läs mer

MARKANVISNINGSSAVTAL FÖR CANNING

MARKANVISNINGSSAVTAL FÖR CANNING 1(9) MARKANVISNINGSSAVTAL FÖR CANNING Org.nr: 212000-1405 Strömstads kommun, genom dess kommunstyrelse 452 80 Strömstad Org.nr: 702001-7781 Riksbyggen ekonomisk förening 106 18 Stockholm Mellan Strömstads

Läs mer

Markanvisningar Stavlund etapp 1

Markanvisningar Stavlund etapp 1 TJÄNSTEUTLÅTANDE Näringslivskontoret Dnr KS/2016:220-251 Mark- och exploateringsenheten 2016-04-07 1/2 Handläggare Jörgen Altin Tel. 0152-293 03 Kommunstyrelsen Markanvisningar Stavlund etapp 1 Förslag

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Hjällsnäs 8:30 m fl Gråbo Centrum i Lerums kommun

Detaljplan för fastigheten Hjällsnäs 8:30 m fl Gråbo Centrum i Lerums kommun KS10.431 Detaljplan för fastigheten Hjällsnäs 8:30 m fl Gråbo Centrum i Lerums kommun Genomförandebeskrivning samrådshandling 2012-05-22 Genomförandebeskrivning En genomförandebeskrivning redovisar de

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Åkeshov 1:1 i Åkeslund till AB Stockholmshem.

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Åkeshov 1:1 i Åkeslund till AB Stockholmshem. Dnr Sida 1 (7) 2016-05-10 Handläggare Sofia Iderheim 08-508 264 90 Till Exploateringsnämnden 2016-06-09 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Åkeshov 1:1 i Åkeslund till AB Stockholmshem. Förslag

Läs mer

Markanvisningsavtal Skväkran 1

Markanvisningsavtal Skväkran 1 TJÄNSTEUTLÅTANDE Samhällsbyggnadskontoret Dnr KS/2012:93-254 Mark- och exploateringsenheten 2018-11-23 1/4 Handläggare Jörgen Altin Markanvisningsavtal Skväkran 1 Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår

Läs mer

Inbjudan Markanvisningstävling Malmudden. Utveckla Malmudden och skapa Luleås nya arkitektoniska pärla

Inbjudan Markanvisningstävling Malmudden. Utveckla Malmudden och skapa Luleås nya arkitektoniska pärla Inbjudan Markanvisningstävling Malmudden Utveckla Malmudden och skapa Luleås nya arkitektoniska pärla 1 Markanvisningstävling Malmudden Vill du vara med och utveckla Malmudden och skapa Luleås nya arkitektoniska

Läs mer