Projektredovisning av förstudien Hälsa och friskvård i närområdet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Projektredovisning av förstudien Hälsa och friskvård i närområdet"

Transkript

1 Hälsa och friskvård i närområdet 1/10 Projektredovisning av förstudien Hälsa och friskvård i närområdet 1. Vilket projekt redovisas? Journalnummer 09/37 Projektnamn Stödmottagare Hälsa och friskvård i närområdet Virudden Utveckling AB 2. Personer som kan svara på frågor om projektet: Annelie Hanebring, Furulundsgatan 35, Visby, el Kristina Olsson, När Gangvide 513, Stånga, Kristina Pettersson, När Hallbjärs 619, Stånga, Anders Lindström, När Bosarve 178, Stånga, Sammanfattning av projektet. Bakgrunden till projektidén. Allt fler människor på landsbygden drabbas av sämre livskvalitet. Det gäller såväl yngre som äldre och både kvinnor och män. Ensamboende och ensamarbete påverkar både den fysiska och mentala hälsan. Längre avstånd till samhällsservice och aktiviteter är både ett praktiskt och ett ekonomiskt hinder för ett gott välbefinnande. Den ensamhet många drabbas av måste ersättas av sysselsättning och en fungerande social gemenskap på nära håll. Samtidigt måste målet vara att i ordet livskvalitet lägga in begrepp som fungerande friskvård och hälsa samt sysselsättning och gemenskap. Vad planerades att genomföras i projektet enligt projektplanen? Projektet Hälsa och friskvård i närområdet skulle i samverkan genomföra en förstudie och en testperiod under Projektet skulle inventera, erbjuda och utöka förutsättningarna för en bättre hälsa och friskvård i närområdet. Det skulle ske genom information och ökad kunskapsnivå samt genom att i närområdet skapa och erbjuda möjligheter för både förebyggande och behandlade vård. Projektarbetet skulle, med samverkan av föreningar som företräder både unga och gamla samt män och kvinnor, skapa möjligheter för ett socialt välbefinnande över ålders- och könsgränserna. Genom projektet skulle det kunna utvecklas och genereras nya verksamheter i närområdet.

2 Hälsa och friskvård i närområdet 2/10 Det skulle bli en bonus om projektet inte bara höjde livskvalitén utan också skapade arbetstillfällen i närområdet samt utökade servicenivån i bygden med nya företag och aktiviteter. Projektet skulle utvärderas samt visa på vilka möjligheter som kan skapas och vilka förutsättningar som krävs för att öka livskvaliteten på landsbygden. Förhoppningsvis en hälsoprofil för landsbygden som är behovsanpassad och resultatinriktad. Vad genomfördes i projektet? Projektet började med en inbjudan till alla hushåll i sju socknar (det i projektet så kallade närområdet ) att vara med på en hälsofrukosten, vilket blev projektet upptaktsmöte. Vid hälsofrukosten presenterades projektet och kommande aktiviteter, men stor vikt lades vid att undersöka vilka behov och önskemål som fanns bland deltagarna. Vilket bland annat har resulterat i ett stort antal prova-på-aktiviteter under projekttiden, som till exempel: Medicinsk yoga, Chi ball, klassisk massage, meditation, akupressur, Taiji Qigong, naturvandringar, stavgång, gymstart ungdom, gymstart för vuxna, må-bra-mat-föreläsningar, introduktion till löpträning, frigörande dans, gympa för pensionärer, ettar jobbe, enkät, linedance, aktiv och trevlig lördag, företagsträff, ta-hand-om-dig-brunch, rugby, föreläsningsresa till Visby ( Orka vara ledig ), zumba, cirkelträning, power yoga, samordningsträff med gympaledarna, träning innan lördagarnas veckobastun. Vad blev resultatet? Många olika prova-på-tillfällen för att få fram vad man faktiskt vill ha i bygden och vad det finns behov av. Några av aktiviteterna hade lågt deltagande, men största delen av aktiviteterna var populära och bra deltagande. Vid projektets slut finns ett välbesökt och fungerande gym, en yogastudio, nya sociala gemenskapsgrupper och regelbunden pensionärsgymnastik. Vilka positiva effekter har projektet haft? Ett gym har byggts som passar för alla åldrar och där många har engagerat sig. Alla har fått möjlighet att prova det som man kanske inte annars hade gjort. Många har fått mer insikt och kunskap om kost och hälsa. Skolan har blivit en träffpunkt i större omfattning än förut. Vilka erfarenheter av projektet kan vara till nytta för andra? Mycket ideellt arbete och engagemang krävs! Det måste finnas tillräckligt med tid och personer att lägga på projektet. Man får inte ha för få eldsjälar. Det är bra med många tankar. Tänk efter ordentligt före projektstarten hur många eldsjälar som krävs.

3 Hälsa och friskvård i närområdet 3/10 Det är också viktigt att marknadsföra projektet och kontinuerligt lämna information. Det är viktigt att kontrollera innan man utför något nytt eller ändrar inriktning att det är i linje med projektets ramar. 4. Vilka genomförde projektet? Personer som medverkade i projektet. En anställd projektledare, en styrgrupp bestående av sju personer med representanter från Närheten, När IF och Virudden Utveckling. Huvudansvariga för projektet har varit styrelserna (totalt 18 personer) för de ovan nämnda tre parterna. Övriga som medverkat är olika resurspersoner och arbetsgrupper. Formellt avsatte Leader ekonomiska medel och utsåg en representant att ingå i styrgruppen, men den personen har aldrig varit närvarnade på något möte. På vilket sätt har projektet varit förankrat. Projektplanen och ansökan har varit väl förankrad i bygden. Totalt har ett 30-tal personer varit involverade. Planen har tagits fram i samverkan och diskussion mellan alla berörda parter - Närheten, När IF och Virudden Utveckling. Samarbete med andra organisationer, föreningar, kommuner eller företag under projektet. Samarbete har skett på många plan och med många olika parter, till exempel: Gotlands kommuns Folkhälsoenhet och Renhållningsavdelningen, HansaHälsan, Gym 1, Gotlands idrottsförbund, Korpen Gotlands motionsidrottsförening och med lokala företag i bygden. Nya samarbeten som projektet skapat. Samarbetet med olika organisationer, företag och föreningar har absolut ökat se ovan under föregående rubrik. Folkhälsoenheten var en stöttepelare i början av projektet. För dem var projektets inriktning viktigt med tanke på de frågor de arbetar med och gotlänningarna behov av att höja sin hälsostatus. Tidigare ej engagerade personer har blivit kontaktade och tagit ansvar för olika arbetsuppgifter. Andra exempel på nya samarbeten är de mellan När IF och Gym1, Virudden Utveckling och LeviNuet samt HansaHälsan. Här kan också kompletteras med att en aktivitetsgrupp i projektet har knutits till Närheten.

4 Hälsa och friskvård i närområdet 4/10 5. Varför genomfördes projektet? Fanns det till exempel konstaterade behov, möjligheter, problem eller annat som motiverade projektet? Allt fler människor på landsbygden drabbas av sämre livskvalitet vilket är konstaterat enligt folkhälsoinstitutet. Man vet även att många sitter ensamma i sina hem och behöver sociala mötesplatser. Mycket av detta kom också fram på hälsofrukosten som var upptakten till projektet. Vem riktade sig projektet till? Alla - såväl yngre som äldre och både kvinnor och män - som bor i närområdet. De sju socknarna som ingick i projektets upptagningsområde var När, Lau, Burs, Garda, Lye, Alskog, Stånga. Vem har fått mest nytta av projektet och på vilket sätt? Flest deltagare från När socken på aktiviterna, men även från de andra sex socknar som fått utskicken. Målgruppen och vilka som berörts direkt respektive mer indirekt. Målgruppen har varit alla inom det så kallade närområdet, eftersom utskick och inbjudningar har gått ut och riktat sig till alla hushåll i området. Indirekt har besökare i området, såsom turister och sommarboende, samt personer utanför närområdet haft möjlighet att delta på olika aktiviteter. 6. Vad genomfördes i projektet? När genomfördes projektet Projektet startade i februari 2010 och pågick till januari Vilka aktiviteter genomfördes i projektet? Målsättningen med projektet har varit att höja livskvalitén, positivt påverka både den fysiska och mentala hälsan och att skapa en fungerande social gemenskap på nära håll, öka samhällsservicen. Ett gott välbefinnande är en fungerande friskvård, hälsa, sysselsättning och gemenskap har varit hypotesen. Utifrån detta har möjlighet att prova-på både fysiska och social arrangemang som till exempel: Hälsofrukosten, Medicinsk yoga, Chi ball, Klassisk massage, Meditation, Akupressur, Taiji qigong, Naturvandrinar, Gymintroduktion, Gymnastik, Stavgång, Må-bra-mat-föreläsningar, Introduktion till löpträning, Frigörande dans, Line-dance, Företagsträff, Ta-hand-om-dig-brunch, Rugby, Zumba, Cirkelträning, Power yoga, Samordningsträff med gympaledarna i närområdet och enkätundersökning. Vad har gått som planerat? Det som har blivit bra är gymmet som lockar ungdomar och alla övriga åldrar. Det är även personer där som tränar sjukgymnastik.

5 Hälsa och friskvård i närområdet 5/10 Ungdomsaktiviteter med en speciell invigning av gymmet och en prova-på-rugby med engelsmän. LeviNuet har öppnat en yoga-studio och ger också massage vilket har blivit bra för bygden. Aktiv lördag är en social gemenskap som har nått en målgrupp från 10-åringar till det äldre gardet. Pensionärsgymnastiken på Närheten blev en bra aktivitet som troligt inte hade blivit av om inte projektet hade haft Skolu som sin bas. Gymnastiken i Garda har fått ett uppsving efter starten med cirkelträning och introduktion i projektet. Ettar jobbe (social träff) var något som var populärt de två gånger vi anordnade det under hösten, men det är viktigt att det är något tema varje gång. Trenden från Visby med Zumba var bra men en instruktör saknas för att fortsätta. Sköna söndag med brunch, chi ball och promenader. Linedance har startats och har bra med deltagare. Har något fungerat bättre än förväntat? Gymmet - som är obemannat - fungerar mycket bra under eget ansvar. Vad har inte gått som planerat? Enkätundersökningen gav inte det svarsresultat (antalsmässigt) som var önskvärt. Det hade förmodligen varit bättre att göra personliga intervjuer. Få deltagare vid gratisbuss till Visby för att lyssna på föreläsare. Opassande tidpunkt för lantbrukare? Ett litet antal företagare komma för att få information om utbudet av bra aktiviteter för sina anställda. Man hade kanske en uppfattning att de flesta tog ett eget personligt ansvar och redan visste vad som fanns att erbjudas? Vilka svårigheter eller hinder har funnits under projektets gång? Det har varit att nå ut med marknadsföringen och att nå fram med informationen. Distributionen av informationsblad kommer inte fram till dem som tackat nej till reklam. Utskick till fastighetsägare gör att hyresgäster utesluts. Affischering i livsmedelsbutikerna begränsar mottagarna till dem som kommer till butiken och uppmärksammar affischen. För att nå ut till alla krävdes personligt engagemang inom projektledningen med rundkörning till alla postlådor. Handläggningstider och byråkratin inom Leader Gotland och Länsstyrelsen har varit påfrestande. Ekonomiskt rörelsekapital i avvaktan på utbetalningar från Leader och Länsstyrelsen. Det finns ett stort behov och önskemål om fotvård i närområdet men inom projektet har man inte lyckats få fram någon. Här finns en marknad för någon som vill utbilda sig?

6 Hälsa och friskvård i närområdet 6/10 7. Vilka var projektets mål? Vad blev resultatet? Vilka var projektets mål Att inventera behoven samt höja livskvaliteten och hälsonivån för den lokala landsbygdsbefolkningen. Det skulle ske genom att aktivera, upplysa samt skapa förutsättningarna för att få hälsa och friskvård i närområdet. Höjd livskvalité på landet och ökar attraktionen att bo på landet. Vad blev resultatet? Delvis har behoven kunnat inventeras men enkäten blev inte som vi förväntat oss. Vad som önskades på hälsofrukosten har man fått prova på.. Man har fått möjlighet till föreläsningar i hälsa och därmed kompetensutveckling. Delvis uppfyllda mål, vad är orsaken till detta? Troligen hade enkäten för många frågor i vilket befolkningen i de 7 socknarna tyckte var jobbigt. Olika adressregister komplicerade utskicken. Första utskicket gick som reklam och det andra gick till alla som har sophämtningsabonnemang. Vi ändrade för att många inte har reklam, men vad vi förstod så finns det även fler familjer på varje renhållningsabonnemang. Ändå fick betydligt fler utskick med renhållningsabonnemanget. Har projektet gynnat miljö och hållbar utveckling - i så fall på vilket sätt? Med ett fungerade lokalt gym och med tanke på att ett företag inom området hälsa har startat och etablerat sig i När kan man tolka det som hållbar utveckling. Det gynnar också miljön eftersom många inte behöver bil för att motionera. Kontakter och diskussioner under projekttiden kan senare komma att resultera i lokalt lokaliserad verksamhet, som gynnar miljö och utveckling.. Har projektet arbetat med kvinnor, ungdomar och personer med utländsk bakgrund - i så fall på vilket sätt? Ungdomar och kvinnor kan man säga, men inte specifikt personer med utländskbakgrund, vilka är väldigt få inom området. Däremot har projektet haft hjälp av två rugbyspelande engelsmän som delvis bor i socknen. Önskemålet om ett gym kom först och främst från ungdomarna. De aktiviteter som varit har riktat sig till alla, men zumba (latinsk dansgympa), skön söndag, frigörande dans och föreläsningen orka vardagen visade sig locka flest kvinnor. Målsättningen har hela tiden varit att alla skulle kunna vara med, men det är oftast kvinnorna som kommer på aktiviteterna. Det var även så när det erbjöds löparträning med en känd löpare då man trodde det mest riktade sig mot män och ungdomar.

7 Hälsa och friskvård i närområdet 7/10 Har projektet främjat kompetensutveckling? Ja, både ledare och deltagare inom projektet har fått en betydande kompetensutveckling inom många ämnesområden. 8. Vilka är projektets mätbara resultat? Projektets resultat, enligt EU:s riktlinjer, som du kan mäta direkt efter projektets slut Mätbara resultat enligt EU:s riktlinjer Antal nya företag 2 Antal bevarade arbetstillfällen Antal nya arbetstillfällen Antal deltagare i utbildningar Antal nya produkter, tjänster, tekniker, nätverk och mötesplatser. Antal personer som har fått tillgång till bredband Ev. specifika mätbara resultat för ditt leaderområde: Resultat direkt efter projektets slut Kommentar Män yngre än 25 år Inga arbetstillfällen vid start. Kvinnor Män Kvinnor yngre än 25 år yngre än 25 år yngre än 25 år Män yngre än 25 år 4 Exkl alla prova på 9 tillfällen Kvinnor yngre än 25 år

8 Hälsa och friskvård i närområdet 8/10 9. Hur har resultatet spridit? Hur har du spridit resultatet av projektet? Alla boende i närområdet som tillhör projektet (de sju deltagande socknarna) var inbjudna söndagen den 23 januari 2011 till en avslutande brunch och föreläsningsdag. Anders Glifberg talade om Maten och rörelsens betydelse vid prestation och gymmets historia. Tönu Saartok föreläste på temat Kan man hålla sig frisk men pratade även om sitt arbete vid HansaHälsan. Projektet redovisades och man fick också en kompetenshöjning. Vilka andra aktörer kan vara intresserade av att ta del av projektresultatet? HansaHälsan eller de som vill starta en liten vårdcentralfilial, eftersom det som finns efterfrågan på till exempel fotvård, läkare och hälsocoach. Folkhälsoenheten och andra som ska starta projekt som berör detta ämnesområde. Hur kan resultatet vara till nytta för andra som arbetar med företag och landsbygdsutveckling efter projektet är avslutat? Viktigt att se vad det finns för behov på landsbygden. Troligen är det inte bara denna del av Gotland (närområdet) som har dessa behov. 10. Vilka kostnader har projektet haft och hur har dessa finansierats? Projektets kostnader Kostnadsslag Löner/inhyrd arbetskraft 0 Indirekta kostnader 0 Investeringar Övriga kostnader Summa faktiska kostnader Offentliga resurser 0 Ideellt arbete Övriga ideella resurser 0 Summa övriga resurser SUMMA KOSTNADER Projektets finsiering Finansiär Projektstöd från Jorbruksverket Leader gotland Ideelt arbete SUMMA FINANSIERING Inhyrd arbetskraft på kr ingår under övriga kostnader

9 Hälsa och friskvård i närområdet 9/ Vilka slutsatser kan man dra av projektet? Vad har varit svårt, oförutsätt, intressant eller nytt. Vissa svårigheter att bryta sockengränserna och utöka upptagningsområdet. Introduktionen av gymnastik på Närhetens samlingar blev från början negativt bemött, men förbyttes senare till det positiva. Oväntat långa handläggningstider för beslut och utbetalningar som berör projektet. Oförutsett och förvånande var att Leader Gotland inte godtog leasingkostnaden för gyminventarier. Vilka mervärden har projektet tillfört. Det har skapat erfarenhet att driva EU-projekt och att den nedlagda skolan har blivit en levande samlingsplats som många söker sig till. Rekommendationer till andra som vill genomföra liknande projekt? Projektet kräver mycket ideellt arbete och engagemang! Tänk efter ordentligt före projektstarten hur många eldsjälar som krävs. Man får inte ha för få. Det är viktigt att marknadsföra projektet och kontinuerligt lämna information. Det är också viktigt att kontrollera innan man utför något nytt eller ändrar inriktning att det är i linje med projektets ramar. Var medvetna om att det krävs ett rörelsekapital i avvaktan på utbetalning av projektersättningar. Bilagor: Kommentarer till bifogade bilagor: Bilaga nr 1-4 är informationsblad utdelade till boende inom närområdet enkäten (bilaga nr 18) tillhör informationsblad nr 3. Alla bilagor benämnda affisch har anslagit i närområdet i formaten A4 och A5. 1 Informationsblad nr 1. 2 Informationsblad nr 2. 3 Informationsblad nr 3. 4 Informationsblad nr 4. 5 Affisch projektstart. 6 Affisch aprilprogram. 7 Affisch majprogram. 8 Affisch sept/okt-program. 9 Affisch okt/nov-program.

10 Hälsa och friskvård i närområdet 10/10 10 Företagsinbjudan. 11 Annons 17 okt. 12 Affisch 1 17 okt. 13 Affisch 2 17 okt. 14 Affisch nov/dec-program. 15 Affisch aktivavslut. 16 Affisch aktivstart. 17 Affisch avslutning. 18 Enkät. 19 Gympresentation.

Beskriv kort och konkret ditt projekt genom att svara på följande frågor

Beskriv kort och konkret ditt projekt genom att svara på följande frågor Anvisning till slutrapport för projektstöd När du har avslutat ditt projekt ska du skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten

Läs mer

Anvisning till slutrapport för projektstöd

Anvisning till slutrapport för projektstöd Anvisning till slutrapport för projektstöd När du har avslutat ditt projekt ska du skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

Slutrapport för projekt

Slutrapport för projekt Slutrapport för projekt Vänligen notera att slutrapporten och godkännande för att publicera kontaktuppgifterna (sista sidan) ska sändas i original till Länsstyrelsen, dessutom slutrapporten sändas i digital

Läs mer

Slutrapport för projektstöd.

Slutrapport för projektstöd. Sida 1 av 5 enligt Jordbruksverkets anvisningar 1. Vilket projekt redovisar du? Ange -journalnummer 2009-1377, -projektnamn Ballesta -stödmottagare Stallarholmens Vikingar 2. Vilka personer kan svara på

Läs mer

Slutrapport för projekt

Slutrapport för projekt Slutrapport för projekt Vänligen notera att slutrapporten och godkännande för att publicera kontaktuppgifterna (sista sidan) ska sändas i original till Länsstyrelsen, dessutom slutrapporten sändas i digital

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

Anvisning till slutrapport för projektstöd och Leader inom landsbygdsprogrammet

Anvisning till slutrapport för projektstöd och Leader inom landsbygdsprogrammet www.jordbruksverket.se Anvisning till slutrapport för projektstöd och Leader inom landsbygdsprogrammet Så här fyller du i blanketten Ange det projektnamn som du har angivit i projektplanen och som även

Läs mer

Slutrapport för projekt

Slutrapport för projekt Slutrapport för projekt Vänligen notera att slutrapporten och godkännande för att publicera kontaktuppgifterna (sista sidan) ska sändas i original till Länsstyrelsen, dessutom slutrapporten sändas i digital

Läs mer

Slutrapport. Namn: Christer Oscarsson Roll i projektet: Projektägare / Ordf. i Främjandet. Telefon: E-post:

Slutrapport. Namn: Christer Oscarsson Roll i projektet: Projektägare / Ordf. i Främjandet. Telefon: E-post: Slutrapport 1. Allmänna uppgifter vilket projekt redovisas? Datum (ÅÅÅÅ-MM-DD) 2011-02-14 Projektnamn Lokal Utvecklingsplan Hälleviksstrand Journalnummer 2010-5891 Diarienummer TM074 Stödmottagare/projektägare

Läs mer

Slutrapport för projekt

Slutrapport för projekt Slutrapport för projekt Vänligen notera att slutrapporten och godkännande för att publicera kontaktuppgifterna (sista sidan) ska sändas i original till Länsstyrelsen, dessutom slutrapporten sändas i digital

Läs mer

Slutrapport. 1. Allmänna uppgifter vilket projekt redovisas? 2. Vilka personer kan svara på frågor om projektet? Förstudie Integration

Slutrapport. 1. Allmänna uppgifter vilket projekt redovisas? 2. Vilka personer kan svara på frågor om projektet? Förstudie Integration Slutrapport 1. Allmänna uppgifter vilket projekt redovisas? Datum (ÅÅÅÅ-MM-DD) 2011-10-31 Projektnamn Förstudie Integration Journalnummer 2010-7716 Diarienummer TM080 Stödmottagare/projektägare Leader

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

2012-01-01 2012-12-31

2012-01-01 2012-12-31 PROJEKTSTÖD - slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

Naturturism i Uppsala län

Naturturism i Uppsala län Slutrapport för projektstöd i landsbygdsprogrammet Projektnamn: Naturturism i Uppsala län - del 1 och 2 Foto: Frida Hedin, HS Konsult AB Frida Hedin 2010-05-10 HS Konsult AB Journalnummer: 2009-3403 Innehållsförteckning

Läs mer

Slutrapport, Lokal livsmedelsproduktion och utveckling av besöksnäringen Journalnr: 2009-3978

Slutrapport, Lokal livsmedelsproduktion och utveckling av besöksnäringen Journalnr: 2009-3978 Slutrapport 1. Projekt Lokal livsmedelsproduktion och utveckling av besöksnäringen Journalnummer: 29-3978. Stödmottagare: Siljansnäs Sockenkontor Ekonomisk förening 2. Kontaktpersoner Jonny Wikström Siljansnäs

Läs mer

Stöd till insatser på Livsmedelsområdet

Stöd till insatser på Livsmedelsområdet Stöd till insatser på Livsmedelsområdet Slutrapport www.jordbruksverket.se Så här fyller du i blanketten Ange det projektnamn som du har angivit i projektplanen och som även anges i ditt beslut. Diarienumret

Läs mer

1.Projektnamn Journalnummer Kundnummer BareFoot Multi Arena 2010-2700 U 4983

1.Projektnamn Journalnummer Kundnummer BareFoot Multi Arena 2010-2700 U 4983 1.Projektnamn Journalnummer Kundnummer BareFoot Multi Arena 2010-2700 U 4983 2. Projektperiod Projektansvarig Sökande 2010-06-01 2011-10-31 Stig Flöijer, 0703-550 510 Kolbäcks Volleyklubb mry696s@tninet.se

Läs mer

Slutrapport för projektet Eko- något för dig!

Slutrapport för projektet Eko- något för dig! Slutrapport för projektet Eko- något för dig! 1. Vilket projekt redovisar du? Journalnummer 2009-481 Projektnamn: Kompetensutvecklingsprojekt Ekologisk produktion Eko- något för dig Stödmottagare: Länsstyrelsen

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

Slutrapport vid projektstöd

Slutrapport vid projektstöd Slutrapport vid projektstöd 1(7) Den här blanketten använder du för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

KUL, Kreativa Unga Ledare Leader journalnr: 2009 7324 Sälenvägen 2 780 67 Sälen

KUL, Kreativa Unga Ledare Leader journalnr: 2009 7324 Sälenvägen 2 780 67 Sälen Leader DalÄlvarna Slutrapport 1. Projekt Journalnr: 2009 7324 Projektnamn: Ledarskapsutbildning för ungdomar, förstudie Stödmottagare: Föreningen KUL, Kreativa Unga Ledare 2. Kontaktperson Jonas Wikström,

Läs mer

Projektredovisning för Projektet Matturism i Uppland Journalnummer: Bondens Mat i Uppland, org nr

Projektredovisning för Projektet Matturism i Uppland Journalnummer: Bondens Mat i Uppland, org nr Projektredovisning för Projektet Matturism i Uppland Journalnummer: 2011-6042 Bondens Mat i Uppland, org nr 769621-4233 Kontaktperson: Claudia Dillmann Tel.070-231 39 92 Saxen 214 Sättraby 760 31 Edsbro

Läs mer

Slutrapport för projekt

Slutrapport för projekt Slutrapport för projekt Vänligen notera att slutrapporten och godkännande för att publicera kontaktuppgifterna (sista sidan) ska sändas i original till Länsstyrelsen, dessutom slutrapporten sändas i digital

Läs mer

Slutrapport för projekt

Slutrapport för projekt Slutrapport för projekt Vänligen notera att slutrapporten och godkännande för att publicera kontaktuppgifterna (sista sidan) ska sändas i original till Länsstyrelsen, dessutom slutrapporten sändas i digital

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet A. Uppgifter om stödmottagare Namn och adress Studieförbundet NBV Journalnummer 20114034norr UMEÅ Skolgatan 48 903 27 Umeå E-postadress norr@nbv.se B. Uppgifter om kontaktpersonen Namn och adress Ida Hillebjörk

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

PROJEKTPLAN LEADER. Ankomstdatum / diarienummer (fylls i av leaderkontoret)

PROJEKTPLAN LEADER. Ankomstdatum / diarienummer (fylls i av leaderkontoret) Leader DalÄlvarna PROJEKTPLAN LEADER PROJEKTPLANEN SKA ALLTID BIFOGAS TILL JORDBRUKSVERKETS ANSÖKNINGS- BLANKETT OM PROJEKTSTÖD INOM LEADER Ankomstdatum / diarienummer (fylls i av leaderkontoret) ANVÄND

Läs mer

Slutrapport. 1. Allmänna uppgifter vilket projekt redovisas? 2. Vilka personer kan svara på frågor om projektet?

Slutrapport. 1. Allmänna uppgifter vilket projekt redovisas? 2. Vilka personer kan svara på frågor om projektet? Slutrapport 1. Allmänna uppgifter vilket projekt redovisas? Datum (ÅÅÅÅ-MM-DD) 2010-12-21 Projektnamn Lokalproducerat i Kungälv Journalnummer 2010-1117 Diarienummer TM054 Stödmottagare/projektägare Håkan

Läs mer

Slutrapport för projekt

Slutrapport för projekt Slutrapport för projekt Vänligen notera att slutrapporten och godkännande för att publicera kontaktuppgifterna (sista sidan) ska sändas i original till Länsstyrelsen, dessutom slutrapporten sändas i digital

Läs mer

Slutrapport för projektet

Slutrapport för projektet 1 (7) Slutrapport för projektet Grafisk profil/glasets Hus Datum: 20150531... Journalnummer: Projekttid: 20150301-20150531. Kontaktpersoner i projektet: (Uppgifter på personer som kan svara på frågor om

Läs mer

Slutrapport. 1. Allmänna uppgifter vilket projekt redovisas? 2. Vilka personer kan svara på frågor om projektet? 2011-03-31 2008-5084

Slutrapport. 1. Allmänna uppgifter vilket projekt redovisas? 2. Vilka personer kan svara på frågor om projektet? 2011-03-31 2008-5084 Slutrapport 1. Allmänna uppgifter vilket projekt redovisas? Datum (ÅÅÅÅ-MM-DD) 2011-03-31 Projektnamn Orust Privata landbygdsflyg Journalnummer 2008-5084 Diarienummer TM017 Stödmottagare/projektägare Orust

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet A. Uppgifter om stödmottagare Namn och adress Leader Inlandet Ideell förening Munktellstorget 2 633 43 Eskilstuna Journalnummer 2012-3536 E-postadress info@leaderinlandet.se B. Uppgifter om kontaktpersonen

Läs mer

Slutrapport. Telefon: 0733-323325 E-post: Fredrik_ljungberg@telia.com. Namn: Ulf Alderborn Roll i projektet: Ekonomiansvarig

Slutrapport. Telefon: 0733-323325 E-post: Fredrik_ljungberg@telia.com. Namn: Ulf Alderborn Roll i projektet: Ekonomiansvarig Slutrapport 1. Allmänna uppgifter vilket projekt redovisas? Datum (ÅÅÅÅ-MM-DD) 2011-12-22 Projektnamn Motocross i nya banor Journalnummer 2009-7367 Diarienummer TM047 Stödmottagare/projektägare BMK Uddevalla

Läs mer

Slutrapport för projektet Mera Grönt

Slutrapport för projektet Mera Grönt Slutrapport för projektet Mera Grönt 1. Vilket projekt redovisar du? Journalnummer 2009-1061 Projektnamn: Kompetensutvecklingsprojekt Trädgård Dalarna-Gävleborg Mera Grönt Stödmottagare: Länsstyrelsen

Läs mer

SLUTRAPPORT. Datum: Diarienummer: Journalnr: 2010-5574. 1. Allmänna uppgifter a) projektets namn: Förprojektering av fiberutbyggnad på landsbygd

SLUTRAPPORT. Datum: Diarienummer: Journalnr: 2010-5574. 1. Allmänna uppgifter a) projektets namn: Förprojektering av fiberutbyggnad på landsbygd Datum: 2012-06-21 Diarienummer: SLUTRAPPORT Journalnr: 2010-5574 När du avslutat ditt projekt ska du lämna en rapport där du redovisar projektets genomförande och resultat. Utgå från din projektplan och

Läs mer

Slutrapport för projekt

Slutrapport för projekt Slutrapport för projekt Vänligen notera att slutrapporten och godkännande för att publicera kontaktuppgifterna (sista sidan) ska sändas i original till Länsstyrelsen, dessutom slutrapporten sändas i digital

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

Nominering - Årets Leader Med checklista

Nominering - Årets Leader Med checklista Nominering - Årets Leader Med checklista Härmed nomineras följande förslag Årets Leader. Namn på förslaget: Stenkyrka Affären Journalnummer: 2010-3948 Namn på LAG grupp som nominerar: Leader Gotland Kontaktperson

Läs mer

SLUTRAPPORT Bilaga till ansökan om slututbetalning inom Leader

SLUTRAPPORT Bilaga till ansökan om slututbetalning inom Leader SLUTRAPPORT Bilaga till ansökan om slututbetalning inom Leader Slutrapporten är ett dokument som ska ge en bra överblick över ert projekt för läsare som inte har annan information om projektet. Den ska

Läs mer

Slutrapport för projekt

Slutrapport för projekt Slutrapport för projekt Vänligen notera att slutrapporten och godkännande för att publicera kontaktuppgifterna (sista sidan) ska sändas i original till Länsstyrelsen, dessutom slutrapporten sändas i digital

Läs mer

Slutrapport för projekt

Slutrapport för projekt Slutrapport för projekt Vänligen notera att slutrapporten och godkännande för att publicera kontaktuppgifterna (sista sidan) ska sändas i original till Länsstyrelsen, dessutom slutrapporten sändas i digital

Läs mer

Nominering - Årets Integrationssatsning Med checklista

Nominering - Årets Integrationssatsning Med checklista Nominering - Årets Integrationssatsning Med checklista Härmed nomineras följande förslag till Årets Integrationssatsning på Landsbygden. Namn på förslaget: Det mångkulturella samhället Journalnummer: 2010-68

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

Redovisning av Journalnr 2009 5187 Utvecklad besöksnäring Skålö av stödmottagare Skålö Bystugeförening

Redovisning av Journalnr 2009 5187 Utvecklad besöksnäring Skålö av stödmottagare Skålö Bystugeförening Redovisning av Journalnr 2009 5187 Utvecklad besöksnäring Skålö av stödmottagare Skålö Bystugeförening Kontaktpersoner är: Lars Åke Johannesson Margareta Johansson Projektledare Ekonomiansvarig Tel. 070

Läs mer

Slutrapport för projekt

Slutrapport för projekt Slutrapport för projekt Vänligen notera att slutrapporten och godkännande för att publicera kontaktuppgifterna (sista sidan) ska sändas i original till Länsstyrelsen, dessutom slutrapporten sändas i digital

Läs mer

Slutrapport för projektet

Slutrapport för projektet 1 (7) Slutrapport för projektet Fiber Borås Väst Ekonomisk Förening Datum: 2013-07-03 Journalnummer: Projekttid: 2013-04-01 2013-12-31 (avslutat 2013-06-30) Kontaktpersoner i projektet: (Uppgifter på personer

Läs mer

Slutrapport för projekt Båtmöjlighet i Rämenbygden

Slutrapport för projekt Båtmöjlighet i Rämenbygden Leader Falun-Borlänge Slutrapport för projekt Båtmöjlighet i Rämenbygden 1. STÖDMOTTAGARE Sökande: Rämshyttans bygdegårdsförening Postadress: Rämshyttan 364, 781 99 Idkerberget Organisationsnummer: 802433-3570

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

Projekt Mötesplats Bredgården att långsiktigt skapa en mötesplats på landsbygden

Projekt Mötesplats Bredgården att långsiktigt skapa en mötesplats på landsbygden 1 SLUTRAPPORT Projekt Mötesplats Bredgården att långsiktigt skapa en mötesplats på landsbygden Dnr LNM-2010-42 Mötesplats Bredgården Stödmottagare Bred Föreningsgård Ekonomisk Förening Kontaktpersoner:

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

Slutrapport. Vad är bakgrunden till projektidén och vad planerade du/ni att genomföra?

Slutrapport. Vad är bakgrunden till projektidén och vad planerade du/ni att genomföra? Slutrapport 1. Allmänna uppgifter vilket projekt redovisas? Datum (ÅÅÅÅ-MM-DD) 2012-04-30 Projektnamn Turisthemsida för Södra skärgården Journalnummer (ex. 2012-1234) 2011-4146 Diarienummer (ex. TM999)

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

Ansökan för Leader Sjuhärads Kulturcheck

Ansökan för Leader Sjuhärads Kulturcheck Leader-kontorets anteckningar Ankomstdatum: Diarienummer: Ansökan för Leader Sjuhärads Kulturcheck Textilkonst och Sportvagnsträff Kulturcheckens namn Roland Haraldsson Sökande (Namn/Förening) 520612-5717

Läs mer

Alla projekt som bedrivs inom Leader Sjuhärad skall vara allmännyttiga och en tillgång för Sjuhärads landsbygd.

Alla projekt som bedrivs inom Leader Sjuhärad skall vara allmännyttiga och en tillgång för Sjuhärads landsbygd. 2015-03-25 2014-149 AH Leadercheck Alla projekt som bedrivs inom Leader Sjuhärad skall vara allmännyttiga och en tillgång för Sjuhärads landsbygd. Du kan söka för att komma igång med nytt företag samverkan

Läs mer

Slutrapport för projekt

Slutrapport för projekt Slutrapport för projekt Allmänna uppgifter Datum: 2010-03-31 Projekttid: 2009-10-01-2010-04-01 Journalnummer: 2009-5974 LAG diarienr: LVS-050 Projektnamn: HÄSTNÄRA BOENDE I GÖTENE, förstudie Sammanställning

Läs mer

Var genomfördes projektet? Uppsala kommun, Östhammar kommun, Knivsta kommun, Sigtuna kommun, Tierp kommun

Var genomfördes projektet? Uppsala kommun, Östhammar kommun, Knivsta kommun, Sigtuna kommun, Tierp kommun PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

Slutrapport för projektet

Slutrapport för projektet (7) Slutrapport för projektet GÄSENE KÖTT Datum: 204-2-23... Journalnummer: Projekttid: Juli December 204. Kontaktpersoner i projektet: (Uppgifter på personer som kan svara på frågor om projektet och som

Läs mer

Slutrapport för projekt

Slutrapport för projekt Slutrapport för projekt Vänligen notera att slutrapporten och godkännande för att publicera kontaktuppgifterna (sista sidan) ska sändas i original till Länsstyrelsen, dessutom slutrapporten sändas i digital

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

Ansökan projektstöd. Delprojekt inom Leaders Paraplyprojekt

Ansökan projektstöd. Delprojekt inom Leaders Paraplyprojekt Ansökan projektstöd Delprojekt inom Leaders Paraplyprojekt Paraplyprojekt 1 - FÖRSTUDIE Har Du/Ni idéer för ett lite större projekt? Genom en förstudie har Du/Ni möjlighet att utröna möjligheterna, grundligare,

Läs mer

Obs! Börja med att mejla in din ansökan. När den bedöms som komplett av LEADER-kontoret, skickar du den undertecknad per post.

Obs! Börja med att mejla in din ansökan. När den bedöms som komplett av LEADER-kontoret, skickar du den undertecknad per post. Projektplan - del 2 LEADER Ranrike Norra Bohuslän Diarienummer: (ifylls av kansliet) Obs! Börja med att mejla in din ansökan. När den bedöms som komplett av LEADER-kontoret, skickar du den undertecknad

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

Vikmanshyttan. Villkorad finansiering gjorde det möjligt att driva lanthandeln vidare. 780 011 kr

Vikmanshyttan. Villkorad finansiering gjorde det möjligt att driva lanthandeln vidare. 780 011 kr Vikmanshyttan Villkorad finansiering gjorde det möjligt att driva lanthandeln vidare. Foto: Berit Zöllner Projektägare: Hedemora Näringsliv AB Projektledare: Inger Wilstrand Kommun: Hedemora Dnr: 84 Jnr:

Läs mer

Slutrapport. för Förstudie till projektidén. Sågmyra får får

Slutrapport. för Förstudie till projektidén. Sågmyra får får Slutrapport för Förstudie till projektidén Sågmyra får får Innehållsförteckning Försättsblad... 1 Innehållsförteckning... 2 1. Vilket projekt redovisar du?... 3 2. Vilka personer kan svara på frågor om

Läs mer

Ansökan för Leader Sjuhärads Lokal Utvecklingscheck

Ansökan för Leader Sjuhärads Lokal Utvecklingscheck Leader-kontorets anteckningar Ankomstdatum:203-0-28 Diarienummer:200-06 BJ Ansökan för Leader Sjuhärads Lokal Utvecklingscheck Landsortsnät i Tranemo - fiber i Grimsås Checkens namn Grimsås Samhällsförening

Läs mer

Julmyra Horse Center framtidens hästhållning

Julmyra Horse Center framtidens hästhållning Julmyra Horse Center framtidens hästhållning Hagar vid Julmyra Horse Center. Projektägare: Julmyras vänner, ideell förening Projektledare: Carin Barrsäter Kommun: Heby Dnr: 81 Jnr: 2011 2137 Projekttid:

Läs mer

Vad är Leader? Liane Persson. Verksamhetsledare Leader Kustbygd Halland Leader Landsbygd Halland

Vad är Leader? Liane Persson. Verksamhetsledare Leader Kustbygd Halland Leader Landsbygd Halland Vad är Leader? Liane Persson Verksamhetsledare Leader Kustbygd Halland Leader Landsbygd Halland EU:s Landsbygdsprogram 2007-2013 Tre insatsområden Förbättrad konkurrenskraft inom jord- och skogsbruket

Läs mer

Projektplan - utkast Fisketurism i Gästrikland

Projektplan - utkast Fisketurism i Gästrikland Projektplan - utkast Fisketurism i Gästrikland Besök www.leadergastrikebygden.se eller bli ett fan på www.facebook.com/leadergastrikebygden sidan 1 Fisketurism i Gästrikland - Projektplan Vad Vi satsar

Läs mer

Nominering - årets ungdomssatsning Med checklista

Nominering - årets ungdomssatsning Med checklista Nominering - årets ungdomssatsning Med checklista Härmed nomineras följande förslag årets ungdomssatsning på landsbygden. Namn på förslaget: Lärande Sommarjobb, Leader Linné projekt Lärande Bygd Journalnummer:

Läs mer

Ansökan för Leader Sjuhärads Lokal Utvecklingscheck

Ansökan för Leader Sjuhärads Lokal Utvecklingscheck Leader-kontorets anteckningar Ankomstdatum:2013-05-14 Diarienummer:2010-061 AÖ Ansökan för Leader Sjuhärads Lokal Utvecklingscheck Nittorps fiber ek fören under bildande Checkens namn Nittorps Fiber Sökande

Läs mer

Slutrapport för Väx med skogen 1 (11)

Slutrapport för Väx med skogen 1 (11) Slutrapport för Väx med skogen 1 (11) Den här blanketten använder du för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av åtgärder du fått stöd för. Blanketten finns att ladda ner

Läs mer

Projektplan för Utveckla Kilsbergskanten

Projektplan för Utveckla Kilsbergskanten 1 Projektplan för Utveckla Kilsbergskanten 1. Projektnamn Den 1 juni 2009 beslöt LAG Mellansjölandet att bevilja oss ett projektstöd för att arrangera besökshelgen Upplev Kilsbergskanten (LAG:s dnr M2009-0095,

Läs mer

Guide till slutrapport

Guide till slutrapport Guide till slutrapport Tips inför projektets avslut www.lansstyrelsen.se/skane Projektstödet inom landsbygdsprogrammet syftar till att stärka utvecklingen och konkurrenskraften på den skånska landsbygden

Läs mer

Slutrapport för projektet ALLAVI

Slutrapport för projektet ALLAVI 1 (7) Slutrapport för projektet ALLAVI Datum:12-12-14 Journalnummer: 2010-1272 Projekttid: Start 2009-12-14 slut 2012-12-30 Kontaktpersoner i projektet: Stefan Pettersson 0325-70 600 Mia Pettersson 0325-70

Läs mer

3 B: Slutrapport för Leader-checkar

3 B: Slutrapport för Leader-checkar 3 B: Slutrapport för Leader-checkar När du har avslutat ditt projekt ska du skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultat. En sammanställning av rapporterna kommer att publiceras i Jordbruksverkets

Läs mer

Ansökan för Leader Sjuhärads Lokal Utvecklingscheck

Ansökan för Leader Sjuhärads Lokal Utvecklingscheck Leader-kontorets anteckningar Ankomstdatum:202-0-23 Diarienummer:200-06 I Ansökan för Leader Sjuhärads Lokal Utvecklingscheck Förstudie - Fiberförening i Sjötofta Checkens namn Stiftelsen Bygärde G P Sökande

Läs mer

Ansökan för Leader Sjuhärads Kulturcheck

Ansökan för Leader Sjuhärads Kulturcheck Leader-kontorets anteckningar Ankomdatum: 2013-06-03 Diarienummer: 2008-008 CM Kulturcheckens namn We Identity: Mötas i Rydal Sökande (Namn/Förening) Sebaian Kjersén Ansökan för Leader Sjuhärads Kulturcheck

Läs mer

Nominering Årets Leader

Nominering Årets Leader Nominering Årets Leader Härmed nomineras följande förslag till Årets Leader. Namn på förslaget: 321:an Journalnummer: 20093696 Kontaktperson, (namn, telefonnummer och epostadress) i det nominerade förslaget:

Läs mer

Ansökan för Sixten, Leader Sjuhärads ungdomscheck

Ansökan för Sixten, Leader Sjuhärads ungdomscheck Leader-kontorets anteckningar Ankomstdatum: Diarienummer: Ansökan för Sixten, Leader Sjuhärads ungdomscheck Ung kultur från Sjuhärad Ungdomscheckens namn Västra Vi Unga distriktet Sökande (Namn/Förening)

Läs mer

LÄNSBYGDERÅDET Örebro län. Lokala utvecklingsgruppers resurser och förutsättningar för att skapa arbetstillfällen på landsbygden i Örebro län

LÄNSBYGDERÅDET Örebro län. Lokala utvecklingsgruppers resurser och förutsättningar för att skapa arbetstillfällen på landsbygden i Örebro län LÄNSBYGDERÅDET Örebro län Lokala utvecklingsgruppers resurser och förutsättningar för att skapa arbetstillfällen på landsbygden i Örebro län LÄNSBYGDERÅDET Objektnummer : Örebro län ENKÄT Enkäten vänder

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

Projektnamn. Kontonr. / Bankgiro

Projektnamn. Kontonr. / Bankgiro _xtwxü _ ÇÇ Projektplan Det är obligatoriskt att ta fram en projektplan för projektet. Projektplanen utgör underlag för prioritering mellan ansökningar och för beslut om stöd. Projektplanen ska ha följande

Läs mer

Målgruppen för projektet var framförallt kvinnor, delvis med utländsk bakgrund, som redan hade startat eller ville starta eget företag på landsbygden.

Målgruppen för projektet var framförallt kvinnor, delvis med utländsk bakgrund, som redan hade startat eller ville starta eget företag på landsbygden. PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

Var genomfördes projektet? Samverkansprojekt mellan Leader Skånes Ess och Leader Linné på orterna Killeberg, Gemla och Diö

Var genomfördes projektet? Samverkansprojekt mellan Leader Skånes Ess och Leader Linné på orterna Killeberg, Gemla och Diö PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

PROJEKTSKOLA 1 STARTA ETT PROJEKT

PROJEKTSKOLA 1 STARTA ETT PROJEKT PROJEKTSKOLA I ett projekt har du möjlighet att pröva på det okända och spännande. Du får både lyckas och misslyckas. Det viktiga är att du av utvärdering och uppföljning lär dig av misstagen. Du kan då

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet A. Uppgifter om stödmottagare Namn och adress Måltidsriket, ekonomisk förening Fabriksvägen 2 712 34 Hällefors Journalnummer dnr 3.2.18-187/14 E-postadress bola@kjellobolas.se B. Uppgifter om kontaktpersonen

Läs mer

Projektidé? Leader kan hjälpa till att förverkliga den! www.leadertimra.se

Projektidé? Leader kan hjälpa till att förverkliga den! www.leadertimra.se Projektidé? Leader kan hjälpa till att förverkliga den! Leader - ett sätt att utvecklas Leader är en metod för att arbeta med landsbygdsutveckling Vi fördelar stöd till projekt som utvecklar landsbygdens

Läs mer

Ansökan för Leader Sjuhärads Kulturcheck

Ansökan för Leader Sjuhärads Kulturcheck Leader-kontorets anteckningar Ankomdatum: Diarienummer: Ansökan för Leader Sjuhärads Kulturcheck Edhälls Gårdsmuseum Kulturcheckens namn Walter Staafjord Sökande (Namn/Förening) 380405-5733 Person-/Organisationsnummer

Läs mer

Nominering - Årets Leader Med checklista

Nominering - Årets Leader Med checklista Nominering - Årets Leader Med checklista Härmed nomineras följande förslag till Årets Leader. Namn på förslaget: Fiber Ranrike Journalnummer: 2011-2500 Namn på LAG grupp som nominerar: Leader Ranrike Norra

Läs mer

Slutrapport Bilaga 4. Projekt Journalnummer 2011-3220, Lärsemester Osby Lärsemesterförening

Slutrapport Bilaga 4. Projekt Journalnummer 2011-3220, Lärsemester Osby Lärsemesterförening Slutrapport Bilaga 4 Projekt Journalnummer 2011-3220, Lärsemester Osby Lärsemesterförening Kontaktpersoner Anders Nilsson OsbyNova AB Box 171 283 23 Osby 0479-528 120, 0709-31 81 20 osbynova@osby.se Lars-Åke

Läs mer

Leader Skåne. Projektplansguide. Vi vill starta ett Leaderprojekt! Hur gör vi då?

Leader Skåne. Projektplansguide. Vi vill starta ett Leaderprojekt! Hur gör vi då? Leader Skåne Projektplansguide Vi vill starta ett Leaderprojekt! Hur gör vi då? www.leaderskane.se Vad är LEADER? Projektstödet inom Leader syftar till att stärka utvecklingen och konkurrenskraften på

Läs mer

Slutrapport för projekt

Slutrapport för projekt Slutrapport för projekt Vänligen notera att slutrapporten och godkännande för att publicera kontaktuppgifterna (sista sidan) ska sändas i original till Länsstyrelsen, dessutom slutrapporten sändas i digital

Läs mer

Nominering - Årets Leader 2012 Med checklista

Nominering - Årets Leader 2012 Med checklista Nominering - Årets Leader 2012 Med checklista Härmed nomineras följande förslag Årets Leader. Namn på förslaget: Ålhajking- Konst o Gourmetvandringar Journalnummer: 2010-1490 Kontaktperson, (namn, telefonnummer

Läs mer

Slutredovisning Stärka Stockholmsregionens skolor och förskolor i arbetet med miljöfrågor

Slutredovisning Stärka Stockholmsregionens skolor och förskolor i arbetet med miljöfrågor Slutredovisning Stärka Stockholmsregionens skolor och förskolor i arbetet med miljöfrågor Bidragsmottagare Håll Sverige Rent Box 4155, 102 64 Stockholm Tel: 08-505 263 00 Diarienr: LS 1210-1347 Projektredovisning

Läs mer