Kvalitetsredovisning. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kvalitetsredovisning. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN"

Transkript

1 UTBILDNINGSNÄMNDEN ASKEBYSKOLAN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR XDNRX SID 1 (10) Handläggare: Monika Bylund Rhodin Telefon: Kvalitetsredovisning Inledning Verksamhet: Förskoleklass, grundskola åk 1-6, grundsärskola åk 1-6 och fritidshem Antal elever: Askebyskolan F-6: 340 elever (inklusive förskoleklass), grundsärskola: 8 elever Skolledningsorganisation: Rektor och en utbildningsledare Inriktning: Askebyskolans viktigaste uppgift är lärande. Eleverna ska erbjudas de insatser som krävs för att var och en på ett fullgott sätt ska kunna delta i skolverksamheten och uppnå målen i läroplanen. En viktig del är att våra elever känner trygghet, studiero och lust till lärande i skolan. Skoldagen präglas av tydlig struktur, höga förväntningar och ett genomtänkt och varierat innehåll. Elevernas intressen ska tas till vara och erfarenheter och kunskaper utvidgas och utmanas. Den mångfald som elevernas och personalens olika språkliga, religiösa och kulturella bakgrunder representerar är en tillgång för skolan och erbjuder unika möjligheter att utveckla förståelse och respekt för alla människors lika värde. Systematiskt kvalitetsarbete: Denna arbetsplan är ett verktyg i det systematiska kvalitetsarbetet på skolan för att förbättra verksamheten och öka måluppfyllelsen. Arbetsplanens innehåll baseras på de senaste årens utvecklingsarbete på skolan, samt de synpunkter som arbetslag,elever, klassråd/elevråd, föräldrar bidrar med. Arbetet utvärderas i slutet av varje läsår med utgångspunkt från dessa utvärderingar.

2 SID 2 (10) Åtgärder för utveckling från föregående kvalitetsredovisning Utveckla ledningen av skolan genom att förtydliga och förankra uppdragen och ansvarsområdena i ledningsgruppen. Stärka samarbetet i arbetslagen och inom parallellsamarbetet för att sträva efter att nå en helhetssyn på eleverna och deras lärande. Riktad lärarcoachning för att höja lärarnas kompetens och elevernas måluppfyllelse. Fortbildningssatsning för lärarna i språk- och kunskapsutvecklande arbetsätt via genrepedagogiken. Utveckla arbetet för att motverka olovlig frånvaro. Trygghetsarbete genom vidareutvecklat mentorsarbete, tydligare uppdrag för fritidsledarna och arbete mot kränkningar och mobbning genom aktivt arbete med utgångspunkt i skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Ytterligare öka fokus på resultatuppföljning och elevernas måluppfyllelse, samt utveckla analys och åtgärder som är kopplade till denna. Översyn av elevstödsorganisationen för att söka nya effektivare arbetsmetoder. Fördjupa samverkan med andra aktörer inom närområdet och Stockholmsområdet samt utveckla internationell samverkan. Inkluderingsarbetet rörande grundsärskolans elever kommer att prioriteras Mål/Åtaganden Normer och värden Utvärdering av likabehandlingsplan/plan kränkande behandling Vi följer rutinerna i Likabehandlingsplanen. Arbetet mot diskriminering och kränkande behandling behöver vidareutvecklas i det vardagliga arbetet. Lärarna skriver i sina utvärderingar om behov av fler trygghetsskapande åtgärder som förebygger kränkningar och diskriminering. Därför har vi anpassat konsekvenstrappan samt utökat och förändrat den totala resursfördelningen enligt den analys som gjorts utifrån de samlade utvärderingarna.

3 SID 3 (10) NÄMNDMÅL: 2 Alla elever i stadens kommunala skolor har en god lärmiljö Indikator Andel elever F-klass nöjda med - Jag känner mig trygg i skolan Andel elever åk 2 nöjda med - Jag kan arbeta i lugn och ro på lektionerna. Periodens utfall Årsmål Period 75 % 85 % % 90 % 2014 Andel elever åk 2 nöjda med - Jag känner mig trygg i skolan 70 % 90 % 2014 Andel elever åk 5 nöjda med - Jag kan arbeta i lugn och ro på lektionerna 39 % 80 % 2014 Andel elever åk 5 nöjda med - Jag känner mig trygg i skolan 76 % 90 % 2014 ÅTAGANDE: Askebyskolan ska vara en trygg och trivsam arbetsplats för vuxna och elever som präglas av studiero Förväntat resultat Det råder arbetsro så att eleverna kan fokusera på lärandet. Elever, personal och föräldrar känner till skolans likabehandlingsplan. Alla elever har deltagit i främjande övningar och diskussioner som rör likabehandling. Upplevelsen av trygghet och trivsel är fortsatt hög, helst ökad. Arbetssätt - Alla elever ska veta vart de kan vända sig om de behöver stöd. - Personalen ska ge beröm, uppmuntran och positiv förstärkning samt bygga bärande relationer till eleverna. - Arbeta aktivt utifrån skolans likabehandlingsplan. - Eleverna kan få hjälp att lösa konflikter i Pratstugan. - Askebykids är kamratstödjare som kontinuerligt får utbildning. - Värdegrundsdiskussioner i skolans personalgrupp. - Vi har tydliga ordningsregler och konsekvenser enligt "åtgärdstrappan". - Lärare registrerar dagligen elevers frånvaro i skolwebben. Resursanvändning Ordningsreglerna omarbetas tillsammans med eleverna i klassråd och elevråd. Frågan gällande trygghet och trivsel tas löpande upp i arbetslag, EHT och i den pedagogiska ledningsgruppen.

4 SID 4 (10) Uppföljning Utvärderas av elevråd, arbetslag, elevhälsan och ledningsgrupp. Utveckling Utveckla lärares ledarskap i klassrummet samt verktyg för ökad studiero i undervisningssituationen. Resultat För att våra elever ska trivas och känna sig trygga i skolan är den nära och täta kontakten mellan elever, skolans personal och föräldrar det allra viktigaste. Alla eventuella överträdelser av ordningsregler, konflikter eller incidenter ska uppmärksammas och följas upp. Personalens och lärarnas gemensamma förhållningssätt är av avgörande betydelse för skapandet av en god arbetsmiljö. Vårens utvärdering visar att både lärare och elever vill ha bättre arbetsro och ökad trygghet. Generellt sett bör lektionerna komma igång snabbare och arbetstiden användas bättre. Lärarnas planeringar behöver vara noggranna och materialet väl förberett. Ledarskapet i klassrummet bör förbättras på flera håll. När det gäller ordningsreglerna, bör åtgärdstrappan sättas in tidigare. När en elev inte följer lärarens instruktioner måste åtgärder sättas in omedelbart. Lärare och skolledning måste tydligt markera att vi inte tolererar störande elever som stjäl kunskapstillfällen från andra elever. Arbetslagen är överens om att störningar och spring i korridorerna är ett problem. Vikten av ett gemensamt förhållningssätt bör betonas ytterligare. Här behövs nya ansträngningar. Elevhälsans insatser bör vara mer "uppsökande och elevnära". Elever som hotar och bråkar behöver mer förebyggande insatser på ett tidigt stadium. Bedömning och analys Kunskap/Bedömning och betyg NÄMNDMÅL: 1 Alla elever i stadens kommunala skolor utvecklas och når målen för sin utbildning Indikator Periodens utfall Årsmål Period

5 SID 5 (10) Indikator Andel elever som nått kravnivån på det nationella provet i matematik i åk 3 Andel elever som nått kravnivån på det nationella provet i svenska/svenska som andraspråk i åk 3 Andel elever som uppnått kravnivån på det nationella provet i matematik i åk 6 Andel elever som uppnått kravnivån på det nationella provet i svenska/svenska som andraspråk i åk 6 Periodens utfall Årsmål Period 69 % 90 % % 90 % % 95 % % 95 % 2014 ÅTAGANDE: Vi skall systematiskt följa upp elevernas resultat inom både grundskola och grundsärskola Förväntat resultat Höja måluppfyllelsen för samtliga elever och minska antalet elever som inte uppnår betyget E/uppfyller kravnivån. Rektor och ledningsgruppen följer upp samtliga ämnen i alla årskurser och analyserar resultaten på en aggregerad nivå och inte enbart på individnivå. Arbetssätt -Inom samtliga skolformer i grundskolan skall vi ha höga förväntningar på eleverna. - Inför klasskonferenser/barnrundor gör varje undervisande lärare en bedömning av sina elevers aktuella kunskapsnivå. - En analys av orsakerna till ännu ej godkända resultat genomförs, och i de fall eleven är i behov av särskilt stöd sätts sådant in. - Vi arbetar efter skolans rutiner för elever i behov av särskilt stöd. Resursanvändning Rektor skapar möjlighet för lärarna att kontinuerligt diskutera bedömning och följer även upp att sådana diskussioner genomförs. Skolan arbetar metodiskt för att förbättra lärarnas bedömarkompetens och samverkar med andra skolor i syfte att utveckla likvärdighet i bedömning och betygssättning. Relationen mellan elevernas resultat på de nationella proven och deras betyg/kunskapsuppföljning analyseras i syfte att utveckla en god bedömaröverensstämmelse. Uppföljning Löpande i undervisningen, uppföljning av IUP, LUS, klasskonferenser, betyg åk 6, resultat på NP.

6 SID 6 (10) Utveckling Utveckla arbetet med pedagogiska verktyg såsom skriftliga omdömen, den individuella utvecklingsplanen, pedagogisk planering, pedagogisk kartläggning, utvecklingssamtal samt åtgärdsprogram för att förbättra resultat både avseende betyg/bedömning och i de nationella proven. Resultat Vårens resultat och utvärdering visar följande: Förskoleklassen; Lärarna förutsätter att de flesta eleverna kommer att nå målen, men är väl medvetna om hur låg språknivån är. Enligt Lus-bedömningen märks ingen skillnad i resultat mellan könen. Åk 1: Alla elever utom en har knäckt läskoden. 9 % ligger på punkt 15 i LUS.68% har nått punkt 8. Det finns en skillnad mellan pojkar och flickor i en av klasserna. Sv/Sva: 79% når målen. Ma: 93% når målen. Eng: 94% når målen. Åk 2: I kärnämnena når de flesta eleverna målen för åk 2. Sv/Sva: 85% når målen. Ma: 87% når målen. Eng: 81% når målen (saknas siffror för en klass).ingen nämnvärd skillnad mellan flickor och pojkar. Åk 3: Sv/Sva: 75% når målen (enligt skriftligt omdöme). Ma: 77% når målen (enligt skriftligt omdöme) Na.prov Sv/Sva: 81% når målen. Ma: 69% når målen. Det finns en skillnad i resultat mellan de två klasserna. Detta beror på att det finns ett antal elever som inte förväntats kunna uppnå målen. Åk 4: Sv/Sva: 87% når målen. Ma: 90% når målen. Eng: 92% når målen.ingen direkt skillnad mellan flickor och pojkar. Åk 5: Sv/Sva: 65% når målen. Ma: 71% når målen. Eng: 76% når målen. Åk 6: Sv/Sva: 91% godkända (Betyg) Ma: 66% (Betyg) Eng: 91% (Betyg). Sv/Sva: 83% (Na-prov). Ma: 61% (Na-prov). Eng: 88% (Na-prov).Lärarna bedömer att den ena klassen uppnådde högre resultat än förväntat. I den andra klassen hade en grupp flickor negativ inverkan på både arbete och resultat. Betyg i ämnet idrott och hälsa i samband med simkunnighet Åk 6: 84% fick betyg, 14% simkunniga men ej simmat 200 m. 2% saknas bedömningsunderlag. Åk 5: 70% uppnår målet. 9% på rätt väg. 20% ej simkunniga. Åk 4: 64% uppnår målet. 35% ej simkunniga. Idrottslärarna uppger att det finns problem med rutiner och regler för både flickor och pojkar. Det gäller speciellt utrustning, duschning och mobiler; detta har de ofta föräldrarnas samtycke till. Betyget gör att många vill anstränga sig när det gäller simkunnigheten. Ett antal elever underpresterar. En del saknar engagemang och vissa är påverkade av föräldrarnas inställning till idrottsämnet.

7 SID 7 (10) Bedömning och analys Fritidshem; vårens utvärdering visar att skolsamverkan fungerar mycket bra. Elever, lärare och personal på fritidshemmet har ett väl fungerande samarbete. Förskoleklass; i vårens utvärdering säger lärarna att de förutsätter att de flesta eleverna kommer att nå målen. De framhåller att den allmänna språknivån är låg. Enligt Lus-bedömningen ser lärarna ingen resultatskillnad mellan flickor och pojkar. De säger också att det är viktigt att systematiskt följa upp elevernas kunskapsresultat. Grundskola; resultaten på de nationella proven var sämre i år än förra året, både vad gäller åk 3 och åk 6. I båda årskurserna finns ett antal elever som, av olika anledningar, inte förväntats ha möjlighet att nå målen. Detta drar ner det för årskursen/klassen samlade resultatet. För de flesta övriga årskurser ser det bättre ut. Grundsärskola; vårens utvärdering visar att personal, elever och föräldrar är nöjda med hur verksamheten fungerar och hur eleverna utvecklas. Elevens ansvar och inflytande NÄMNDMÅL: 3 Alla elever i stadens kommunala skolor har inflytande över, förståelse för och tar ansvar för sitt eget lärande utifrån sina förutsättningar Indikator Andel elever åk 5 nöjda med - Jag vet vad jag behöver kunna för att nå målen i de olika ämnena Andel vårdnadshavare F-klass nöjda med - Jag och mitt barn vet vad mitt barn behöver för att lära och utvecklas Andel vårdnadshavare fritidshem nöjda med det inflytande mitt barn har över fritidshemmets aktiviteter Andel vårdnadshavare åk 2 nöjda med - Jag och mitt barn vet vad mitt barn behöver för att lära och utvecklas Periodens utfall Årsmål Period 65 % 90 % % % 85 % % 90 % 2014 ÅTAGANDE: Varje elev skall vara medveten om, kunna ta ansvar för, sin egen kunskapsutveckling efter förmåga

8 SID 8 (10) Förväntat resultat Alla elever från förskoleklass, grundskola och grundsärskola har fått reflektera över sitt lärande tillsammans med en lärare, utifrån ett konkret mål. Vi förväntar oss att varje elev är delaktig i planering och utvärdering av arbetsområden och får en ökad medvetenhet om sin egen kunskapsutveckling som tydligt märks under utvecklingssamtal mm. Arbetssätt - Samtliga lärare presenterar en pedagogisk planering vid varje nytt arbetsområde/ämne med tydligt innehåll, mål och kunskapskrav. - Eleverna ska beredas större inflytande i planering av och genomförande av undervisningen. - Lärare återkopplar kontinuerligt uppsatta mål med varje elev. - Individuella välkomstsamtal/utvecklingssamtal hålls vid läsårsstart. Resursanvändning Eleverna får kontinuerlig återkoppling på sin kunskapsutveckling och tränas i självvärdering och kamratbedömning med stöd av exempelvis bedömningsmatriser. Bedömning i formativt syfte används återkommande i det dagliga arbetet för att utveckla och förbättra undervisningen. Eleverna får i förväg veta vad som kommer att bedömas och på vilket sätt. Uppföljning Löpande utvärdering av lärare och elever och i skriftliga omdömen och utvecklingssamtal. Skolledningen följer upp och analyserar inrapportering i skolwebben. Resultat Lärarnas diskussioner gällande hur elevernas inflytande och förståelse har utvecklats under de senaste åren visar att : - Målen bör vara än mer konkreta. Betonas vikten av att lärarna synliggör läroplansmålen och förmågorna så att eleverna förstår. - På klassråden arbetar man med att utveckla elevdemokratin. Nu tränar man på att ta positiv och negativ kritik. - Det dagliga bemötandet är viktigt för att eleverna ska känna sig sedda och lyssnade på. - Hur klassen fungerar som helhet, socialt och kunskapsmässigt, ger avtryck på elevernas upplevelse av inflytande. Ju mer styrande våra styrdokument är, desto svårare upplever många lärare det är att få med eleverna i beslutsprocessen. - Elevernas inflytande måste, i första hand, handla om att veta hur de ska göra för att förbättra sina resultat.

9 SID 9 (10) Bedömning och analys Årets utvärdering och resultat visar att den ömsesidiga respekten mellan de olika yrkeskategorierna inom förskoleklass, skola och fritidshem har förbättrats. Fritidshemmet har utvecklat sin verksamhet så att den är mer varierad och stimulerande för eleverna. Det har också bidragit till att valmöjligheten för eleverna har ökat. Samverkan mellan skola och fritidshem har under läsåret utvecklats mycket positivt. Lärarna strävar efter att ge eleverna tydliga och konkreta mål. Återkoppling till eleverna ges i olika hög grad. Några lärare har satt detta i system och gör det på ett mycket medvetet sätt. Fler lärare har infört kamrat- och självbedömning som ett led i utvecklingen av elevens ansvar och inflytande. Arbetet med gemensam bedömning fortsätter och de nationella proven samrättades. Parallellsamarbetet medförde att lärarnas medvetenhet om vikten av gemensam planering och utvärdering ökat. Övrig uppföljning Sammanfattande analys I samband med läsårsstarten 2013/2014 tillträdde en ny rektor med huvudansvaret för Askebyskolan. Det har medfört att ekonomi och organisation har kunnat detaljstyras, vilket i sin tur medfört positiva förändringar. Förändringar i fritidshemmets organisation och arbetet för en fungerande skolsamverkan har givit mycket goda resultat. Andelen föräldrar som kan rekommendera fritidshemmet har ökat. Grundsärskolan F-6 har fungerat bra under året. Personalen, som har kompetens inom metoden tillämpad beteendeanalys, arbetar strukturerat och dokumenterar varje elevs utveckling. Specialundervisningen har också fungerat bra under året. Speciallärarna och Elevhälsoteamet har full kontroll över vilka elever som är i behov av särskilt stöd. Särskilda satsningar och riktade insatser för prioriterade elever/grupper planeras och utvärderas. Måluppfyllelsen för grundskolan har som helhet inte förbättrats, speciellt inte gällande de nationella proven. Områden som, enligt brukarundersökningen, har förbättrats är "lugn och ro på lektionerna" i förskoleklass och åk 2. Andelen elever och föräldrar som kan rekommendera skolan till andra har ökat i fritidshemmet och åk 5. Skolans styrka är att det finns en tydlig riktning mot ett gemensamt förhållningssätt vad gäller elevernas kunskapsutveckling och sociala utveckling.

10 SID 10 (10) Det som skolan bör och ska utveckla är ledarskapet i klassrummet och kvaliteten på undervisningen. Prioriterade åtgärder för utveckling - Utöka lärarnas möjligheter till gemensam planering, bedömning och utvärdering. Ny organisation av parallellsamarbetet möjliggör detta. - Gemensam planering utifrån det centrala innehållet medför att lärarna i de praktiskt estetiska ämnena, samt speciallärare/pedagoger/modersmålslärare vet vilka områden alla elever undervisas i. - Riktad lärarcoachning till ett antal paralleller och enskilda lärare. - Fortsatt satsning på årets kompetensutveckling i genrepedagogik. - Förstelärarnas kompetens och möjligheter att tillsammans med övriga lärare höja undervisningskvalitén. Diskutera och lära av varandra. Besöka varandras lektioner. -Ytterligare ökat fokus på resultatuppföljning och måluppfyllelse. - Sprida speciallärarnas kompetens och arbetsmetoder via parallellsamarbetet. - Ha fortsatt koll på alla elever i behov av särskilt stöd. Göra smarta anpassningar som lätt kan följas upp och utvärderas. - Ha fortsatt koll på de elever i åk 4, som inte uppfyllde kunskapskraven för åk 3. Särskilda insatser ska sättas in. - Fortsätta att utveckla samarbetet mellan skola och fritid. - Öka utbildningsnivån för fritidspersonalen i samarbete med övriga skolor i Rinkeby. - På sikt höja den generella utbildningsnivån beträffande personalen i grundsärskolan. Kvalitetsredovisning upprättad av Jan Eidman, rektor Monika Bylund Rhodin, biträdande rektor Bilagor Likabehandlingsplan Resultat nationella prov i årskurs sidor

Verksamhetsplan 2015 för Askebyskolan

Verksamhetsplan 2015 för Askebyskolan Askebyskolan Tjänsteutlåtande Dnr: Sid 1 (14) 2015-01-29 Handläggare Monika Bylund Rhodin Telefon: Till Askebyskolan Verksamhetsplan 2015 för Askebyskolan Förslag till beslut Askebyskolan 163 72 Spånga

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 för Rinkebyskolan

Verksamhetsplan 2015 för Rinkebyskolan Rinkebyskolan Tjänsteutlåtande Dnr: Sid 1 (12) 2015-02-09 Handläggare Carina Rennermalm Telefon: Till Rinkebyskolan Verksamhetsplan 2015 för Rinkebyskolan Förslag till beslut Rinkebyskolan 16305 Spånga

Läs mer

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat:

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat: Upprättat: 170904 Utvecklingsplan Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018 Det Systematiska Kvalitéts Arbetet (SKA) på Tingbergsskolan Ett systematiskt kvalitetsarbete

Läs mer

Arbetsplan Fryxellska skolan 2017/18

Arbetsplan Fryxellska skolan 2017/18 Arbetsplan Fryxellska skolan 2017/18 Innehåll Fryxellska skolan arbetsplan läsåret 2017/18... 2 Ledord för arbetet i Fryxellska skola... 2 Vår vision om Fryxellska skolan... 2 Beskrivning av skolan...

Läs mer

Kvalitetsrapport grundskola. Örsjö skola Läsår 2016/2017

Kvalitetsrapport grundskola. Örsjö skola Läsår 2016/2017 Kvalitetsrapport grundskola Örsjö skola Läsår 2016/2017 Jämställdhet 3 Utbildningen i åk 1-6 ska utformas så att alla elever tillförsäkras en skolmiljö som präglas av trygghet och studiero. 4 All verksamhet

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2015:4627 Göteborgs kommun angered@angered.goteborg.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Rannebergsskolan F-3 i Göteborgs kommun 2 (9) Tillsyn i Rannebergsskolan F-3 har genomfört

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Kronan F

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Kronan F Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Kronan F-6 2014 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat... 4 REDOVISNING

Läs mer

Arbetsplan Bromstensskolan 2013/14

Arbetsplan Bromstensskolan 2013/14 Per Hansson, rektor Bromstensskolan 2013-10-31 A 1 (11) Arbetsplan Bromstensskolan 2013/14 Introduktion Den här arbetsplanen beskriver vilka arbetsområden vi på Bromstensskolan kommer att fokusera på under

Läs mer

Matteusskolans systematiska kvalitetsarbete

Matteusskolans systematiska kvalitetsarbete Matteusskolan Sammanfattning måluppfyllelse 2017 Dnr: Sid 1 (7) 2018-01-29 Matteusskolans systematiska kvalitetsarbete På Matteusskolan bedrivs ett systematiskt kvalitetsarbete i syfte att ständigt utveckla

Läs mer

Analys av elevresultat och andra resultat samt förslag på åtaganden

Analys av elevresultat och andra resultat samt förslag på åtaganden Resultatdialog Analys av elevresultat och andra resultat samt förslag på åtaganden Mall för arbetslag/ämneslag Skola Arbetslag/ämneslag (Ange skolans namn) (Ange lagets namn) Dataunderlag som använts Betyg,

Läs mer

Utbildningsinspektion i Haganässkolan Förskoleklass, grundskola årskurs 1 5, särskola årskurs 1 6

Utbildningsinspektion i Haganässkolan Förskoleklass, grundskola årskurs 1 5, särskola årskurs 1 6 Utbildningsinspektion i Åstorps kommun Haganässkolan Dnr 53-2005:3062 Utbildningsinspektion i Haganässkolan Förskoleklass, grundskola årskurs 1 5, särskola årskurs 1 6 Innehåll Inledning...1 Underlag...1

Läs mer

2015/2016. Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS

2015/2016. Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS 2015/2016 Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS Mariebergsskolans vision är att alla ska känna glädje och trygghet i en demokratisk lärandemiljö. All planering och alla aktiviteter

Läs mer

Lokal Arbetsplan. F-klass och grundskolan

Lokal Arbetsplan. F-klass och grundskolan Lokal Arbetsplan 2011 F-klass och grundskolan NORMER OCH VÄRDEN Skolan ska aktivt och medvetet påverka och stimulera eleverna att omfatta vårt samhälles gemensamma värderingar och låta dem komma till uttryck

Läs mer

Kvalitetsrapport för Knutsbo/Junibacken skolområde läsåret

Kvalitetsrapport för Knutsbo/Junibacken skolområde läsåret 0 Kvalitetsrapport för Knutsbo/Junibacken skolområde läsåret 2015-16 GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN I Knutsbo skola grundskola åk 1-4 fritidshem Ansvarig rektor Åsa Strömberg 1 Innehåll Styrkort 2016-2017...

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2015:5260 Göteborgs kommun lundby@lundby.goteborg.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Bräckeskolan F-6 i Göteborgs kommun 2 (9) Dnr 43-2015:5260 Tillsyn i Bräckeskolan F-6

Läs mer

Kvalitetsredovisning. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN

Kvalitetsredovisning. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN UTBILDNINGSNÄMNDEN HÄGERSTENSÅSEN/HÄGE R STENSHAMNENS SKOLENH ET SID 1 (10) 2014-09-08 Handläggare: Helen Petersson Telefon: 0768250924 Kvalitetsredovisning Inledning Vår skolenhet består av två skolor,

Läs mer

Kvalitetsrapport för Knutsbo/Junibacken skolområde läsåret

Kvalitetsrapport för Knutsbo/Junibacken skolområde läsåret 0 Kvalitetsrapport för Knutsbo/Junibacken skolområde läsåret 2015-2016 GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN I Junibackens skola förskoleklass grundskola åk 1-6 fritidshem Ansvarig rektor Åsa Strömberg 1 Innehåll

Läs mer

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15 Datum 150904 1 (9) Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

BEDÖMNINGSMATRIS GRUNDSKOLA, GRUNDSÄRSKOLA, FÖRSKOLEKLASS OCH FRITIDSHEM

BEDÖMNINGSMATRIS GRUNDSKOLA, GRUNDSÄRSKOLA, FÖRSKOLEKLASS OCH FRITIDSHEM BEDÖMNINGSMATRIS GRUNDSKOLA, GRUNDSÄRSKOLA, FÖRSKOLEKLASS OCH FRITIDSHEM Normer och värden sid 2 Kunskaper sid 3-7 Ansvar och inflytande för elever sid 8 Betyg och bedömning sid 9 Rektors ansvar sid 10-11

Läs mer

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2013/14

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2013/14 Datum 140826 1 (8) Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2013/14 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

Kvalitetsredovisning 2013/2014

Kvalitetsredovisning 2013/2014 UTBILDNINGSNÄMNDEN KUNGSHOLMENS G RUNDSK OLA TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR XDNRX SID 1 (10) 2014-09-30 Handläggare: Elisabeth Ollas-Paulsson Telefon: 508 08 251 Kvalitetsredovisning 2013/2014 Inledning Kungsholmens

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola 4 Dnr 43-2015:8971 Linköpings kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Björn kärrskolan belägen i Linköpings kommun 2 (9) Tillsyn i Björnkärrskolan har genomfört tillsyn av Linköpings

Läs mer

Arbetsplan. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN

Arbetsplan. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN UTBILDNINGSNÄMNDEN HERRÄNGENS SKOLA TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 202012 SID 1 (8) 2012-11-07 Handläggare: Gerd Geiryd Telefon: 08 50821900 Arbetsplan Inledning Herrängens skola är en F-5 skola belägen i Älvsjö.

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2015:10013 Stockholms kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Magelungsskolan belägen i Stockholms kommun 2 (8) Tillsyn i Magelungsskolan har genomfört tillsyn av Stockholms kommun

Läs mer

2016/2017. Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS

2016/2017. Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS 2016/2017 Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS SKOLANS LEDORD HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS VISION Mariebergsskolans vision är att alla ska känna glädje och trygghet i en demokratisk lärandemiljö. All

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/Grundsärskolan. Kronan

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/Grundsärskolan. Kronan Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/Grundsärskolan Kronan 1-6 2013 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat... 4 REDOVISNING AV UPPDRAG...

Läs mer

1 Utbildningsinspektion i Stockholms kommun Tallkrogens skola Dnr 53-2006:962 Utbildningsinspektion i Tallkrogens skola, förskoleklass och grundskola

1 Utbildningsinspektion i Stockholms kommun Tallkrogens skola Dnr 53-2006:962 Utbildningsinspektion i Tallkrogens skola, förskoleklass och grundskola 1 Utbildningsinspektion i Stockholms kommun Tallkrogens skola Dnr 53-2006:962 Utbildningsinspektion i Tallkrogens skola, förskoleklass och grundskola årskurs 1 6 Innehåll Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Tallidsskolan

Regelbunden tillsyn i Tallidsskolan Regelbunden tillsyn i Botkyrka kommun Tallidsskolan Dnr 43-SV2008:214 Regelbunden tillsyn i Tallidsskolan Förskoleklass, årskurs 1-6 Särskola årskurs 1-6 Inledning Skolinspektionen har granskat verksamheten

Läs mer

Kvalitetsredovisning. Läsåret 2012/2013. Vallargärdets skola i Ulvsby skolområde

Kvalitetsredovisning. Läsåret 2012/2013. Vallargärdets skola i Ulvsby skolområde Kvalitetsredovisning Läsåret 2012/2013 Vallargärdets skola i Ulvsby skolområde Innehåll 1. Kvalitetsutvecklingsplan Planering Uppföljning Utvärdering och utveckling Analys och rapport Kvalitetsredovisning

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö F-6 skolenhet

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö F-6 skolenhet Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö F-6 skolenhet Kvalitetsredovisning 2014/2015 Verksamheter inom skolväsendet ska på huvudmanna- och enhetsnivå systematiskt och kontinuerligt planera,

Läs mer

Kvalitetsrapport för Lorensberga skolområde läsåret

Kvalitetsrapport för Lorensberga skolområde läsåret Kvalitetsrapport för Lorensberga skolområde läsåret 2015-16 GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN I Lorensberga skola grundskola åk 4-6 Ansvarig rektor åk 4-6 Ann-Katrin Bohman Innehåll Styrkort 2015-2016... 1 KVALITETSARBETE...

Läs mer

Kvalitetsrapport. Ekbackens skola

Kvalitetsrapport. Ekbackens skola Kvalitetsrapport Ekbackens skola Läsåret 2018 2019 Innehållsförteckning 1. Grundfakta... 3 2. Resultat... 4 Normer och värden, elevers ansvar och inflytande... 4 Kunskaper, bedömning och betyg... 5 3.

Läs mer

Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018. Skola: Grundsärskolan

Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018. Skola: Grundsärskolan Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018 Skola: Grundsärskolan Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018 Skola: Grundsärskolan Grundsärskolan inriktning grundsärskola består av tre grupper, Basgrupp 1,

Läs mer

Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret

Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret ÅSENSKOLAN Jan Setterberg Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret 2016-17 1 Innehåll 1. Resultat och måluppfyllelse... 3 1.1 Kunskaper... 3 1.2 Måluppfyllelse... 3 1.2.1 Läsutveckling

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Dnr 44-2015:9775 Centrina utbildning Aktiebolag Org.nr. 556757-2234 info@centrina.se Beslut för grundskola efter tillsyn i Centrina Kviberg belägen i Göteborgs kommun 2 (7) Dnr 44-2015:9775 Tillsyn i Centrina

Läs mer

Lokal arbetsplan. Bollstanäs skola. Läsåret 2009/2010. Bollstanäs skola. Stora vägen Upplands Väsby

Lokal arbetsplan. Bollstanäs skola. Läsåret 2009/2010. Bollstanäs skola. Stora vägen Upplands Väsby Bollstanäs skola Stora vägen 80 194 68 Upplands Väsby Lokal arbetsplan Bollstanäs skola Läsåret 2009/2010 Arbetsplan/verksamhetsplan 2009/10 grundskola för Bollstanäs Inledning Skolans organisation Bollstanäs

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola n Beslut Dnr 43-2016:24 Stockholms kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Klastorpsskolan belägen i Stockholms kommun 2(7) Tillsyn i Klastorpsskolan har genomfört tillsyn av Stockholms

Läs mer

PLAN FÖR UTVECKLING AV FRITIDSHEM

PLAN FÖR UTVECKLING AV FRITIDSHEM UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN GRUNDSKOLEAVDELNINGE N SID 1 (7) 2012-11-13 DNR 12-411/7073 BILAGA PLAN FÖR UTVECKLING AV FRITIDSHEM UPPDRAGET I skollagen står följande om syftet med utbildningen på fritidshemmet:

Läs mer

r'n Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen efter tillsyn i Brage- skola och språkförskola belägen i Sollentuna kommun Beslut

r'n Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen efter tillsyn i Brage- skola och språkförskola belägen i Sollentuna kommun Beslut r'n Dnr 43-2016:4433 Sollentuna kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Brage- skola och språkförskola belägen i Sollentuna kommun 2 (9) Tillsyn i Brage- skola och språkförskola har genomfört

Läs mer

Pedagogisk vision och utvecklingsstrategi för Eskilstuna kommuns fritidshem

Pedagogisk vision och utvecklingsstrategi för Eskilstuna kommuns fritidshem Barn- och utbildningsnämnden 2015-08-24 1 (9) Barn- och utbildningsförvaltningen Förvaltningskontoret Anna Landehag, 016-710 10 62 och utvecklingsstrategi för Eskilstuna kommuns fritidshem Eskilstuna kommun

Läs mer

Kvalitetsanalys. Länghemskolan

Kvalitetsanalys. Länghemskolan Kvalitetsanalys Länghemskolan Innehållsförteckning Resultatet av årets verksamhet... 3 Normer och värden... 3 Verksamhetens resultat... 5 Inflytande/delaktighet... 8 Arbete i verksamheten... 8 Övriga mål

Läs mer

UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN KARLBERGS SKOLA. Arbetsplan. förskoleklass skola fritids

UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN KARLBERGS SKOLA. Arbetsplan. förskoleklass skola fritids Arbetsplan förskoleklass skola fritids 2013-2014 SID 2 (11) Inledning "Så fort man kliver in blir man sedd och möts av en varm miljö brukar besökare säga. Karlbergs skola upplevs som den lilla skolan i

Läs mer

Kvalitetsanalys läsåret 2014/15

Kvalitetsanalys läsåret 2014/15 Kvalitetsanalys läsåret 2014/15 Klättenskolan Postadress Besöksadress Telefon Internet Giro och org nr Sunne kommun Stöpafors 0565-160 00 växel www.sunne.se 744-2684 bankgiro 79. Klättenskolan 686 93 Sunne

Läs mer

Enhetsplan för Nödingeskolan 2012-2013

Enhetsplan för Nödingeskolan 2012-2013 Enhetsplan för Nödingeskolan 2012-2013 Gemensamma mål för hela enheten Gemensam för såväl grundskola som förskoleklass och fritidshemmet ligger som grund för våra mål? Skolinspektionens rapport Vilka mål

Läs mer

Lokal arbetsplan Läsåret

Lokal arbetsplan Läsåret Bildningsnämnden Lokal arbetsplan Läsåret 2017-2018 Prästbols skola Innehåll Kunskap och kompetens...3 Bakgrund tolkning av skolans kunskapsuppdrag.3 Vision för grundskolan i Sunne kommun.3 Vad som ska

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Beslut Dnr 43-2017:5993 Östersunds kommun Beslut för grundskola efter tillsyn av Parkskolan i Östersunds kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 Skolinspektionen Beslut

Läs mer

Arbetsplan/Verksamhetsplan 2012

Arbetsplan/Verksamhetsplan 2012 UTBILDNINGSNÄMNDEN ÅRSTADALSSKOLAN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR XDNRX SID 1 (8) 2011-11-04 Handläggare: Birgitta Fagerlund Telefon: 076-12 22 210 Arbetsplan/Verksamhetsplan Inledning Ledningsorganisation Årstadalsskolan

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN. Grundskolan

LOKAL ARBETSPLAN. Grundskolan LOKAL ARBETSPLAN Grundskolan Läsåret 2012/2013 Till alla föräldrar med elever på Snapphaneskolan Vi strävar mot samma mål att få trygga, kreativa, självständiga och sociala elever/barn! För att nå vad

Läs mer

r'n Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen efter bastillsyn i Assaredsskolan belägen i Göteborgs kommun

r'n Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen efter bastillsyn i Assaredsskolan belägen i Göteborgs kommun r'n Beslut Dnr 44-2015:4209 Assareds skolkooperativ Ek för. Org.nr. 716445-1390 jan.andersson@assaredsskolan.se styrelsen@assaredsskolan.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter bastillsyn i Assaredsskolan

Läs mer

Resultatprofil. Ängbyskolan. Läsåret 2016/2017

Resultatprofil. Ängbyskolan. Läsåret 2016/2017 Resultatprofil Ängbyskolan Läsåret 2016/2017 Vad är en resultatprofil I resultatprofilen redovisas respektive skolas organisation, antal elever och pedagogisk personal, resultat som uppnåtts hos eleverna

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola n Beslut Stockholms kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Eriksdalsskolan belägen i Stockholms kommun 2(6) Tillsyn i Eriksdalsskolan har genomfört tillsyn av Stockholms kommun

Läs mer

Skolans mål: Vi på skolan ska arbeta för att alla elever ska uppleva arbetsro i klassrummet och på fritidshemmet. Mål vt-14. hållet eller ganska bra

Skolans mål: Vi på skolan ska arbeta för att alla elever ska uppleva arbetsro i klassrummet och på fritidshemmet. Mål vt-14. hållet eller ganska bra Gefle Montessoriskolas måldokument 2013/14 Normer och värden 1. Arbetsro Skolans mål: Vi på skolan ska arbeta för att alla elever ska uppleva arbetsro i klassrummet och på fritidshemmet. Det är arbetsro

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Åsaka skola F

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Åsaka skola F Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Åsaka skola F-6 2015 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat... 4 REDOVISNING

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2016:4634 Varbergs kommun ks@varberg.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Bockstensskolan 3-5 i Varbergs kommun 2(9) Tillsyn i Bockstensskolan 3-5 har genomfört tillsyn av

Läs mer

Verksamhetsplan 2015/2016 Fröviskolan F-6

Verksamhetsplan 2015/2016 Fröviskolan F-6 Verksamhetsplan 2015/ Fröviskolan F-6 Sammanställd 150825 Utvecklingsområden för Frövi F-6 Grundskola Måluppfyllelse Läroplanen Lgr 11 Skolan ska klargöra för elever och föräldrar vilka mål utbildningen

Läs mer

Åtagandeplan. Sorgenfriskolan Läsår 2015/2016

Åtagandeplan. Sorgenfriskolan Läsår 2015/2016 Åtagandeplan Sorgenfriskolan Läsår 2015/20 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Beskrivning av skolan... 3 3 Sammanfattning: Skolans lägesbedömning... 3 4 Skolans utvecklingsområden/ åtaganden för läsåret...

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Åstorps kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Kvidinge skola belägen i Åstorps kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan

Läs mer

Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018. Skola: Sandarne skola

Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018. Skola: Sandarne skola Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018 Skola: Sandarne skola Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018 Skola: Sandarne skola I er Utvecklings-/Arbetsplan beskriver ni hur ni kommer att arbeta med BUN/förvaltningens

Läs mer

Skolplan Med blick för lärande

Skolplan Med blick för lärande Skolplan 2012-2015 Med blick för lärande Antagen av barn- och utbildningsnämnden den 23 maj 2012 Sävsjö kommuns skolplan - en vägvisare för alla förskolor och skolor i Sävsjö kommun Sävsjö kommuns skolplan

Läs mer

Bedömning av lärare. Lars Thorin Utvecklingsledare Ånge kommun

Bedömning av lärare. Lars Thorin Utvecklingsledare Ånge kommun Bedömning av lärare Lars Thorin Utvecklingsledare Ånge kommun Bedömning av lärares möte med eleven Förmåga Acceptabel Bra Mycket bra Bedöma och dokumentera enskilda elevers behov och anpassa undervisningen

Läs mer

Utbildningsinspektion i Gnarps skola, förskoleklass och grundskola årskurs 1 6

Utbildningsinspektion i Gnarps skola, förskoleklass och grundskola årskurs 1 6 Utbildningsinspektion i Nordanstigs kommun Gnarps skola Dnr 53-2005:786 Utbildningsinspektion i Gnarps skola, förskoleklass och grundskola årskurs 1 6 Innehåll Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning av

Läs mer

Lokal verksamhetsplan årskurs 4-9 läsåret 2014-2015

Lokal verksamhetsplan årskurs 4-9 läsåret 2014-2015 Lokal verksamhetsplan årskurs 4-9 läsåret 2014-2015 Elever och personal ska få maximal kunskap, entreprenöriell kompetens och mod att förverkliga egna och andras mål På Djurgårdsskolan hjälper vi varandra

Läs mer

Innehållsförteckning. Inledning 3. Riktlinjer 4. Kvalitetssäkring 5. Verksamhetsbeskrivning 6. Normer och värden 7. Kunskaper 8

Innehållsförteckning. Inledning 3. Riktlinjer 4. Kvalitetssäkring 5. Verksamhetsbeskrivning 6. Normer och värden 7. Kunskaper 8 Skolplan Innehållsförteckning Inledning 3 Riktlinjer 4 Kvalitetssäkring 5 Verksamhetsbeskrivning 6 Normer och värden 7 Kunskaper 8 Elevens ansvar och inflytande 11 Skola och hem 12 Övergång och samverkan

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2015:10009 Stockholms kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Gärdesskolan belägen i Stockholms kommun 2 (9) Tillsyn i Gärdesskolan har genomfört tillsyn av Stockholms kommun

Läs mer

Parkskolan åk 1-6, Läsåret

Parkskolan åk 1-6, Läsåret Arbetsplan åk 1-6 Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande prioriterade områden, som finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret 2018-19 Fortsatt utveckling av inkluderande arbetssätt

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2015:4640 Göteborgs kommun angered@angered.goteborg.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Bläseboskolan F-5 i Göteborgs kommun Besi 2(11) Tillsyn äseboskolan har genomfört tillsyn

Läs mer

FÄRJESTADSSKOLANS ARBETSPLAN

FÄRJESTADSSKOLANS ARBETSPLAN FÄRJESTADSSKOLANS ARBETSPLAN LÄSÅRET 2016 17 KARLSTADS KOMMUN Ansvarig samt giltighetstid: Mikael Nilsson Rektor, Läsåret 16/17 POLICY Uttrycker ett övergripande förhållningssätt. Policyn handlar om principer

Läs mer

Utbildningsinspektion i Nygårdsskolan, grundskola F 3

Utbildningsinspektion i Nygårdsskolan, grundskola F 3 Utbildningsinspektion i Lilla Edets kommun Nygårdsskolan Dnr 53-2005:1523 Utbildningsinspektion i Nygårdsskolan, grundskola F 3 Innehåll Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning av skolan...2 Sammanfattande

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Beslut Skolinspektionen 2015-01-26 Pysslingen Förskolor och Skolor AB Rektorn vid Alfaskolan Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn i Alfaskolan i Solna kommun Skolinspektionen, Box 23069,

Läs mer

Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Björkskolan 2015/2016 På Björkskolan arbetar vi aktivt med; Värdegrund under hela läsåret. Gott språkbruk samt artighet, trivsel och

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Pysslingen förskolor och skolor AB Org.nr. 556035-4309 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Kista Montessoriskola belägen i Stockholms kommun 2 (6) Tillsyn i Kista Montessoriskola Skolinspektionen

Läs mer

rin Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen efter tillsyn i Gårdstensskolan 4-9 i Göteborgs kommun Beslut Göteborgs kommun

rin Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen efter tillsyn i Gårdstensskolan 4-9 i Göteborgs kommun Beslut Göteborgs kommun rin Beslut Dnr 43-2015:4684 Göteborgs kommun lena.bilen@angered.goteborg.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Gårdstensskolan 4-9 i Göteborgs kommun 2 (9) Tillsyn i Gårdstensskolan

Läs mer

Verksamhetsplan Ekeby skola och fritidshem 2016/2017

Verksamhetsplan Ekeby skola och fritidshem 2016/2017 Verksamhetsplan Ekeby skola och fritidshem 2016/2017 Innehållsförteckning Verksamhetsidé-vision sid. 2 Förutsättningar sid. 2 Ekeby skolas årshjul sid. 4 1. Läroplansmål Normer och värden sid. 5 2. Läroplansmål

Läs mer

Kvalitetsrapport. Ramshyttans skola

Kvalitetsrapport. Ramshyttans skola Kvalitetsrapport Ramshyttans skola Läsåret 2016-2017 Innehållsförteckning 1. Grundfakta... 3 2. Resultat... 4 2.1 Normer och värden, elevers ansvar och inflytande... 4 2.2 Kunskaper, bedömning och betyg...

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Höörs kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter prioriterad tillsyn i Ringsjöskolan belägen i Höörs kommun Skolinspektionen. Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress:

Läs mer

Kvalitetsrapport. Vedevågs skola

Kvalitetsrapport. Vedevågs skola Kvalitetsrapport Vedevågs skola Läsåret 2018 2019 Innehållsförteckning 1. Grundfakta... 3 2. Resultat... 4 Normer och värden, elevers ansvar och inflytande... 4 Kunskaper, bedömning och betyg... 6 3. Enhetens

Läs mer

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6 Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6 Lärande Verksamhetens måluppfyllelse Svenska Studieresultat ämnesprov grundskolan Betyg Antal elever Antal elever

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola rn Beslut Dnr 43-2014:8427 Skinnskattebergs kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter prioriterad tillsyn i Klockarbergsskolan belägen i Skinnskatteberg kommun 2 (8) Tillsyn i Klockarbergsskolan

Läs mer

Uppdragsplan 2014. För Barn- och ungdomsnämnden. BUN 2013/1809 Antagen av Barn- och ungdomsnämnden 2013-12-18

Uppdragsplan 2014. För Barn- och ungdomsnämnden. BUN 2013/1809 Antagen av Barn- och ungdomsnämnden 2013-12-18 Uppdragsplan 2014 För Barn- och ungdomsnämnden BUN 2013/1809 Antagen av Barn- och ungdomsnämnden 2013-12-18 Kunskapens Norrköping Kunskapsstaden Norrköping ansvarar för barns, ungdomars och vuxnas skolgång.

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Dnr 43-2016:4784 Säffle kommun kommun@saffle.se Beslut för grundsärskola efter tillsyn i Tingvallaskolan S i Säffle kommun 2 (9) Tillsyn i Tingvallaskolan S har genomfört tillsyn av Säffle kommun under

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen Verksamhetsplan 2014/2015. Gångvikens skola, en. En trygg, positiv och kunskapsgivande skola med framtidstro.

Barn- och utbildningsförvaltningen Verksamhetsplan 2014/2015. Gångvikens skola, en. En trygg, positiv och kunskapsgivande skola med framtidstro. Verksamhetsplan Gångvikens skola, en En trygg, positiv och kunskapsgivande skola med framtidstro. Verksamhetsplan Grundskolan Petra Carlsvärd Verksamhetsplan Innehållsförteckning 1 Värdegrund... 3 2 Analys

Läs mer

Verksamhetsplan för Norrtullskolan 2013/2014

Verksamhetsplan för Norrtullskolan 2013/2014 BARN OCH UTBILDNING Verksamhetsplan för Norrtullskolan 2013/2014 Verksamhetsidé På vår skola ges alla elever möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar! Det viktiga för alla på skolan är att

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2015:9595 Vittraskolorna AB Org.nr. 556458-6716 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Vittra Gerdsken belägen i Alingsås kommun 2 (7) Tillsyn i Vittra Gerdsken har genomfört tillsyn

Läs mer

Utbildningsinspektion i Larvs skola, grundskola F 6 och Tråvads skola, grundskola F 3

Utbildningsinspektion i Larvs skola, grundskola F 6 och Tråvads skola, grundskola F 3 Utbildningsinspektion i Larvs skola, grundskola F 6 och Tråvads skola, grundskola F 3 Innehåll Utbildningsinspektion i Vara kommun Larvs och Tråvads skolor Dnr 53-2005:1524 Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning

Läs mer

Arbetsplan Bruksskolan åk /2019

Arbetsplan Bruksskolan åk /2019 Arbetsplan Bruksskolan åk 1-6 2018/2019 Normer och Värden Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens krav

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Dnr 44-2016:5173 Föreningen Hemgårdar i Malmö Org.nr. 846000-9460 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Malmö Montessoriskola belägen i Malmö kommun 2 (9) Dnr 44-2016:5173

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete för Läsåret 2011-2012

Systematiskt kvalitetsarbete för Läsåret 2011-2012 Systematiskt kvalitetsarbete för Läsåret 2011-2012 Lärkeskolans fritidshem Nora kommun 1 Arbetsgång för kvalitetsarbetet... 3 Åtgärder för utveckling enligt föregående års kvalitetsredovisning... 3 Verksamhetens

Läs mer

BeskJit för. 'örsko e [ass och grundsko a

BeskJit för. 'örsko e [ass och grundsko a Beskut Dnr 44-2015:4210 Backatorps skolkooperativ ekonomisk förening Org.nr. 716445-1366 BeskJit för. 'örsko e [ass och grundsko a efter bastillsyn Bauatorpsskolan belägen i Göteborgs ko mun. 'iåbx 2320,

Läs mer

Arbetsplan 2013/2014. Inledning. Åtgärder för utveckling UTBILDNINGSNÄMNDEN

Arbetsplan 2013/2014. Inledning. Åtgärder för utveckling UTBILDNINGSNÄMNDEN UTBILDNINGSNÄMNDEN RÅLAMBSHOVSSKOLAN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 000089/2013 SID 1 (6) 2013-10-23 Handläggare: Gunilla Olsson Telefon: 08-50808700 Arbetsplan 2013/2014 Inledning Rålambshovsskolan ligger på Kungsholmen

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Dnr 43-2016:4579 Malmö kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Örtagårdsskolan belägen i Malmö kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress:

Läs mer

Norrsätragrundsärskolas kvalitetsredovisning 2013-2014

Norrsätragrundsärskolas kvalitetsredovisning 2013-2014 Grund-/särskola Handläggare Vårt diarienummer Datum Sidan 1(5) 2014-02-20 Norrsätragrundsärskolas kvalitetsredovisning 2013-2014 1. Organisation Grundsärskolan åk 1-6 och fritidshemmet är lokalintegrerade

Läs mer

Arbetsplan 2018/19 Strömtorpsskolan åk 1-6

Arbetsplan 2018/19 Strömtorpsskolan åk 1-6 Arbetsplan 2018/19 Strömtorpsskolan åk 1-6 Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi når målen? Hur ska vi göra? Normer och Värden Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Dnr 43-2015:524 Nacka kommun Beslut för grundsärskola efter prioriterad tillsyn i Eklidens skola belägen i Nacka kommun 2 (9) Tillsyn i Eklidens skola har genomfört tillsyn av Nacka kommun under våren

Läs mer

MÅLDOKUMENT FÖR FRITIDSHEM I HAGFORS KOMMUN Antagen av Barn- och bildningsavdelningens ledningsgrupp

MÅLDOKUMENT FÖR FRITIDSHEM I HAGFORS KOMMUN Antagen av Barn- och bildningsavdelningens ledningsgrupp MÅLDOKUMENT FÖR FRITIDSHEM I HAGFORS KOMMUN 2017-2018 Antagen av Barn- och bildningsavdelningens ledningsgrupp 2017-06-02 VISION Vi har Värmlands bästa skola i Hagfors kommun, när vi tidigt ser, hör och

Läs mer

Verksamhetsplan. Vimarskolan Åk 7-9 2015/2016

Verksamhetsplan. Vimarskolan Åk 7-9 2015/2016 Vimarskolan Åk 7-9 Tillsammans når vi toppen! Förbättringsområden inom förskola och grundskola enligt Nämndsplanen för styrning av barn- och utbildningsförvaltningen 2014 Nämndsplanen för styrningen av

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Beslut 2013-04-17 Fria Maria Barnskola Rektorn vid Fria Maria Barnskola Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn av Fria Maria Barnskola i Stockholms kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola 1 (9) Stockholms kommun för grundskola efter tillsyn i Rålambshovsskolan belägen i Stockholms kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress Sveavägen 159 2 (9) Tillsyn i Rålambshovsskolan

Läs mer

Teamplan Ugglums skola F-3 2011/2012

Teamplan Ugglums skola F-3 2011/2012 Teamplan Ugglums skola F-3 2011/2012 2015 har 10 åringen nått statens och våra mål men framförallt sina egna och har tagit ansvar för sin egen utveckling med stöd av vuxna. 10 åringen tror på sig själv

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete år 2015

Systematiskt kvalitetsarbete år 2015 januari 2016 Visättraskolan Systematiskt kvalitetsarbete år 2015 Systematiskt kvalitetsarbete När man ser till en för läsåret 2014/2015 kan man se att en överlag ligger högre än vad de gjorde föregående

Läs mer

Skärhamns skola Arbetsplan augusti 2015 juni 2016. Grundskola årskurs 1-5

Skärhamns skola Arbetsplan augusti 2015 juni 2016. Grundskola årskurs 1-5 Skärhamns skola Arbetsplan augusti 2015 juni 2016 Grundskola årskurs 1-5 Ansvarig rektor Namn Lars-Eric Pettersson Datum 2015-09-01 Tjörn Möjligheternas ö Enhetens namn Skärhamns skola Enheten ansvarar

Läs mer