SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen Ks 181 Dnr 162/

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2003-10-13 251. Ks 181 Dnr 162/2003 001"

Transkript

1 Kommunstyrelsen Ks 181 Dnr 162/ Diskussion om det fortsatta arbetet med organisationsöversyn Som följd av kommunstyrelsens tidigare beslut om organisationsöversyn och främst med avseende på ledningsorganisationen och administrativa funktioner inbjöds till kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde en organisationskonsult som presenterade möjliga vägar och modeller för ett fortsatt översynsarbete. Till dagens sammanträde har inbjudits förvaltningscheferna för diskussion om det fortsatta arbetet. Den november planeras ledningsdagar för kommunstyrelsens arbetsutskott, nämndpresidierna samt förvaltningscheferna varvid den aktuella översynsfrågan kommer att behandlas.

2 Kommunstyrelsen KS:s arbetsutskott Ks 182 Au 264 Dnr 312/ Tekniska förvaltningen med förslag till organisationsförändring I skrivelse från tekniska chefen föreslås ny organisation för tekniska förvaltningen. Bl. a. föreslås en ny tjänst som teknisk planerare. Den nya organisationen medför ingen utökning av den ekonomiska ramen. Arbetsutskottet har , 257, beslutat att avvakta med beslut. Förvaltningschefen informerar närmare om förslaget. Den nya organisationsmodellen förutsätts innehålla fortsatt samordning och samverkan mellan de olika enheterna. att fastställa ny organisation för tekniska förvaltningen att gälla från att bifalla arbetsutskottets förslag.

3 Kommunstyrelsen KS:s arbetsutskott Ks 183 Au 265 Dnr 339/ Antagande av anbud av anläggning av vassbäddar, våtmarker och bevattningsanläggning för salixodling samt genomförande Kommunstyrelsen beslutade att hos miljödepartementet ansöka om statsbidrag till ett lokalt investeringsprogram för ett mer miljövänligt samhälle. Som underlag har använts kommunal miljöpolicy, miljövårdsplan samt arbetet med Agenda 21. Naturvårdsverket beslutade att bevilja Vingåkers kommun statligt bidrag till ett lokalt investeringsprogram som ökar den ekologiska hållbarheten i samhället. Investeringsprogrammet innehåller åtta delprojekt. Det totala bidraget uppgår till kronor. För förändring av Vingåkers avloppsreningsverk uppgår bidraget till högst 30 % av den miljörelaterade kostnaden för åtgärden, dock högst kronor och innebär anläggande av vassbäddar och våtmark, salixbevattning samt en genomförandeprocess som innehåller bl a driftsättning, utbildning m m. Upphandling för hela genomförandet har nu slutförts. Tekniska förvaltningen föreslår att anbudsgivare nr 1 (ett) antas som entreprenör för anläggande av vassbäddar och våtmark i Vingåker, anbudssumma kronor. Som entreprenör för anläggande av salixbevattning föreslås anbudsgivare nr 2 (två), anbudssumma kronor. För genomförandeuppdraget för vassbäddar och våtmark (medverkan vid upphandling och avtalsskrivning, driftsättning, utbildning m m) föreslås att enda företaget som lämnat anbud antas som entreprenör, anbudssumma kronor. Kommunfullmäktige beslutar att medge omdisponering av kronor inom tekniska förvaltningens investeringsbudget, varav kronor disponeras ur kostnadsställe 9303 Utbyte av va-ledningar. forts

4 Kommunstyrelsen KS:s arbetsutskott forts Ks 183 Au 265 för egen del att under förutsättning av kommunfullmäktiges godkännande av omdisponering av medel anta anbudsgivare nr 1 (ett) som entreprenör för anläggande av vassbäddar och våtmark i Vingåker till en kostnad av kronor, att anta anbudsgivare nr 2 (två) som entreprenör för anläggande av salixbevattning till en kostnad av kronor, att anta anbudet för genomförandeuppdraget för vassbäddar och våtmarker till en kostnad av kronor. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige: Enligt arbetsutskottet. för egen del att bifalla arbetsutskottets förslag.

5 Kommunstyrelsen KS:s arbetsutskott Ks 184 Au 266 Dnr 327/ Antagande av anbud av OVK Hansjöskolan, etapp 3B Tekniska förvaltningen har upphandlat ventilation, el och bygg för Hansjöskolan. För ventilationen föreslås att anbudsgivare nr 1 antas, anbud kronor. För el föreslås att anbudsgivare nr 1 antas, anbud kronor. För bygg föreslås att anbudsgivare nr 2 antas, anbud kronor. att för ventilation anta anbudsgivare nr 1 (ett), kostnad kronor, att för el anta anbudsgivare nr 1 (ett), kostnad kronor, att för bygg anta anbudsgivare nr 2 (två), kostnad kronor. att bifalla arbetsutskottets förslag.

6 Kommunstyrelsen KS:s arbetsutskott Ks 185 Au 240 Dnr 294/ Parkering vid Vidåkersvägen Tekniska förvaltningen bygger gång- och cykelväg parallellt med Vidåkersvägen. Elmontage i Vingåker AB ansöker om att få disponera en parkeringsplats i anslutning till gc-vägen. Från tekniska förvaltningen föreligger förslag på utförande. att godkänna ansökan samt att uppdra åt tekniska chefen att teckna avtal om markupplåtelse med Elmontage i Vingåker AB. att bifalla arbetsutskottets förslag.

7 Kommunstyrelsen KS:s arbetsutskott Ks 186 Au 244 Dnr 295/ Huvudöverenskommelse om lön och allmänna anställningsvillkor m m HÖK 03 Svenska kommunförbundet rekommenderar kommuner och berört kommunalförbund att besluta att i anledning av träffad överenskommelse med Svenska Kommunalarbetareförbundet intill dess lokalt kollektivavtal träffas för tillämpning i kommunen fr o m anta bestämmelserna enligt HÖK 03, samt att efter framställning från Svenska Kommunalarbetareförbundet teckna lokalt kollektivavtal LOK 03 i enlighet med det centrala förhandlingsprotokollet. att i anledning av träffad överenskommelse med Svenska Kommunalarbetareförbundet intill dess lokalt kollektivavtal träffas för tillämpning i kommunen fr o m anta bestämmelserna enligt HÖK 03, samt att efter framställning från Svenska Kommunalarbetareförbundet teckna lokalt kollektivavtal LOK 03 i enlighet med det centrala förhandlingsprotokollet. att bifalla arbetsutskottets förslag.

8 Kommunstyrelsen KS:s arbetsutskott Ks 187 Au 246 Dnr 194/ Vingåkers orienteringsklubb med ansökan om borgen Vingåkers orienteringsklubb äger en klubbstuga vid Högsätter. Huset har rustats successivt under åren. Under våren installerade klubben med egna medel en trekammarbrunn. Man avser nu att investera i byggnation av wc och kök som kostnadsberäknats till kronor enligt offert. Man kan bidra med kronor och söker bidrag med resterande belopp. Arbetsutskottet har beslutat att inbjuda representanter för Vingåkers orienteringsklubb till kommunstyrelsens arbetsutskott den 16 juni. Vid dagens sammanträde redogör kassör Tor-Leif Thuresson för klubbens verksamhet, stugans användning m.m. Visst stöd beräknas erhållas från Riksidrottsförbundet och ansökningar ska också inges till Arvsfonden m.fl. Under Arbetsutskottets diskussion meddelas att bidrag ej kan påräknas däremot kan borgen vara ett alternativ, Tor-Leif Thuresson återkommer med exakt belopp för önskad borgen. Arbetsutskottet har , 188, beslutat att avvakta med beslut. Från Vingåkers Orienteringsklubb har inkommit önskemål om att beloppet för borgen ska vara kronor. Kommunfullmäktige beslutar att bevilja Vingåkers Orienteringsklubb borgen för lån på kronor. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige: Enligt arbetsutskottet.

9 Kommunstyrelsen KS:s arbetsutskott Ks 188 Au 247 Dnr 298/ Ansökan om bidrag till projekt Kalkbrottsutsikten Forsby Föreningen Kalklinbanans vänner har tidigare erhållit en utvecklingscheck på kronor från Våg 21 för distribution av en informationsfolder. Föreningen ansöker nu om Vingåkers kommuns medfinansiering med kronor för 2003 och kronor för 2004 för byggande av en informationspaviljong, Kalkbrottsutsikten. Projektet beräknas kosta totalt kronor. att inom ramen för Våg 21 bevilja medfinansiering med kronor för 2003 och kronor för 2004 för byggande av informationspaviljong. att bifalla arbetsutskottets förslag.

10 Kommunstyrelsen KS:s arbetsutskott Dnr 300/ Ks 189 Dnr 301/ Dnr 20/ Au 250 Dnr 296/ Delgivningar Svenska kommunförbundet med skriften Ägarstyrning utifrån ett kommunalt ändamål. Räddningsverket med publikationen Kommunal räddningstjänst 2002 en lägesredovisning. Banverket med slutgiltiga versionen av Framtidsplan för järnvägen. Strängnäs kommun med förstudie om möjligheterna till medlemskap i rörelsen Slow City eller Cittaslow samt en lokal modell. att lägga delgivningarna till handlingarna. att bifalla arbetsutskottets förslag.

11 Kommunstyrelsen KS:s arbetsutskott Ks 190 Au 253 Dnr 308/ Forsby Arena med ansökan om kommunal medfinansiering av projektering/förstudie m m Ideella föreningen Forsby Arena, vars mål är att verka för uppförandet av en arena för kultur och idrott vid Forsby kalkbrott, ansöker i skrivelse inom ramen för Våg 21 om kommunal medfinansiering med kronor för projektering/förstudie samt om medel inom ramen för privat finansiering till berednings- och planeringsarbete. Vid möte med representanter för föreningen, Katrineholms och Vingåkers kommuner diskuterades finansiering av projektet samt fördelning mellan offentlig och privat finansiering. Projektet avser att klarlägga de tekniska förutsättningarna att underlag för byggnadstekniskt utförande tas fram för att visa hur projektet kan utvecklas och drivas vidare. I privat medfinansiering ingår de uppgifter kommunerna ska utföra med egen personal. I utgångsläget är kommunernas utrednings- och planeringsarbete beräknat till kronor. Under mötet har beräkningarna justerats till kronor inkluderat kostnader för översikts- och deltaljplanearbete. Föreningen inbjuder kommunerna och länsstyrelsen att utse två personer vardera att ingå i föreningens rådgivande styrelse. att godkänna kommunal medfinansiering av projektet, att vid kommunstyrelsens sammanträde redovisa exakta summor samt utse två representanter till den rådgivande styrelsen, att uppdra åt bygg- och miljönämnden att starta arbetet med att ta fram översikts- och detaljplaneunderlag för området. Kanslichefen presenterar exakta summor. Kommunens andel under svensk offentlig faktisk finans blir kronor. Under svensk offentlig direktfinansiering blir kommunens andel kronor. forts

12 Kommunstyrelsen forts Ks 190 att med kanslichefens information godkänna medfinansiering av projektet, att avvakta med beslut om representation i den rådgivande styrelsen, att uppdra åt bygg- och miljönämnden att starta arbetet med att ta fram översikts- och detaljplaneunderlag för området.

13 Kommunstyrelsen KS:s arbetsutskott Dnr 91/ Dnr 136/ Dnr 313/ Dnr 314/ Dnr 315/ Ks 191 Dnr 316/ Dnr 186/ Au 259 Delgivningar Svenska kommunförbundets cirkulär 2003:68 angående överenskommelse rörande avtalen BMD och BBD. Svenska kommunförbundets cirkulär 2003:69 angående förhandling med staten om ekonomisk ersättning till kommunerna för medverkan i ett nytt nationellt krishanteringssystem. Svenska kommunförbundets cirkulär 2003:70 angående förlängt skolbandningsavtal Svenska kommunförbundets cirkulär 2003:71 angående arbetsdomstolens dom 2003 nr 54. Svenska kommunförbundets cirkulär 2003:72 angående notkopiering inom de kommunala musikskolorna läsåret 2003/2004. Oförändrade villkor. Svenska kommunförbundets cirkulär 2003:73 angående budgetförutsättningar åren Socialnämnden med budgetrapport till och med juli Barn- och utbildningsnämnden med beslut angående distributions av mat. Personalen på Österåkers skola med skrivelse angående deltagande i idrottsevenemang i Vingåkers centralort. Arbetsförmedlingen i Vingåker med uppsägning av samarbetsavtal om ungdomsinsatser under år 2003 mellan Länsarbetsnämnden och Kommunförbundet i Södermanland. forts

14 Kommunstyrelsen KS:s arbetsutskott forts Ks 191 Au 259 Försvarsmakten med skrivelse angående kommunalt driftvärn resultat av enkät efter genomförda informationsdagar för kommuner. Länsstyrelsen med komplettering av Natura 2000 förhandsmeddelande. Länsarbetsnämnden med arbetsmarknadsnytt för Södermanlands län augusti att lägga delgivningarna till handlingarna. att bifalla arbetsutskottets förslag.

15 Kommunstyrelsen KS:s arbetsutskott Ks 192 Au 270 Dnr 330/ Tillsättande av arvodeskommitté Föreligger förslag om tillsättande av arvodeskommitté för att göra en översyn av kommunala arvodesbestämmelser. Kommittén är tänkt att bestå av en representant från s respektive Puff samt en revisor. Till kommittén ska knytas ekonomi- och personalchefen. Harald Olsson föreslår Viking Jonsson. Martin Larsson föreslår Karl-Erik Lardenäs. att inrätta en arvodeskommitté för översyn av de kommunala arvodesbestämmelserna, att till ledamöter i kommittén utse Viking Jonsson och Karl-Erik Lardenäs, att erbjuda revisorerna en plats i kommittén, att till arbetet med översynen knyta ekonomi- och personalchefen. att bifalla arbetsutskottets förslag.

16 Kommunstyrelsen KS:s arbetsutskott Ks 193 Au 271 Dnr 331/ Val av representanter till folkhälsorådet Folkhälsorådet består av representanter och ersättare från kommunstyrelsen, kultur- och fritidsnämnden, barn- och utbildningsnämnden, socialnämnden och bygg- och miljönämnden. Kommunstyrelsen utser ordförande och ersättare. Därutöver har plats erbjudits till följande organisationer: primärvården, arbetsförmedlingen, försäkringskassan, apoteket, ungdomsrådet, Svenska kyrkan, landstingets lokala utskott samt folkhälsoenheten på landstinget. I samband med kommunstyrelsens beslut om viss förändring av nämndorganisationen valdes ledamöter till bl a folkhälsorådet för perioden till varvid också respektive nämnd uppmanades besluta motsvarande. Martin Larsson föreslår Margareta Karlsson till ledamot i folkhälsorådet för perioden Harald Olsson föreslår Ann-Marie Persson till ledamot för samma period. Arbetsutskottet förslag till kommunstyrelsen: att utse Margareta Karlsson, Skyttegatan 5, Vingåker till ledamot och tillika ordförande i folkhälsorådet med Ann-Marie Persson, Grevgatan 4 B, Vingåker till ersättare för tiden , att uppdra åt respektive nämnd att utse ledamot och ersättare för motsvarande period.

17 Kommunstyrelsen KS:s arbetsutskott Ks 194 Au 272 Dnr 332/ Lokal trafikföreskrift om gårdsgata m m För närvarande är del av Bondegatan gårdsgata med stöd av tillfällig lokal trafikföreskrift som gäller till och med att enligt 10 kap. 1 p. 2 Trf. Bondegatan mellan Köpmangatan och Järnvägsgatan fortsättningsvis skall vara gårdsgata. Beslutet skall träda i kraft att enligt 10 kap. 1 p. 2 Trf. Bondegatan mellan Köpmangatan och Järnvägsgatan fortsättningsvis skall vara gårdsgata. Beslutet skall träda i kraft att uppdra åt kommunsekreteraren att se över situationen avseende handikapplatser i centrum.

18 Kommunstyrelsen KS:s arbetsutskott Ks 195 Au 273 Dnr 333/ Lokal trafikföreskrift om taxizon En taxizon föreslås utmärkas på Bondegatans norra sida i anslutning till Cityhallens fastighet. att med stöd av 10 kap. 1 p.12 Trf besluta att på Bondegatans norra sida från punkt ca 2 meter väster om entrén till Cityhallen till en punkt ca 50 meter från korsningen med Köpmangatan får inga andra fordon än taxi parkeras. Beslutet skall träda i kraft att bifalla arbetsutskottets förslag.

19 Kommunstyrelsen KS:s arbetsutskott Ks 196 Dnr 334/ Au 274 Dnr 357/ Upphävande av lokala trafikföreskrifter Med anledning av centrumomdaning etapp 1 behöver ett antal lokala trafikföreskrifter upphävas. Kommunstyrelsen föreslås upphäva: Länsstyrelsens beslut från om stopplikt vid utfart från Köpmangatan norrifrån. Länsstyrelsens beslut från om hastighetsbegränsning till 50 km/tim på Bondegatan från korsningen med Storgatan till en punkt öster om korsningen med Ringvägen. Länsstyrelsens beslut om 70 km/tim på Bondegatan mellan tätortsgränsen på vägens östra del och en punkt öster om korsningen med Ringvägen. Trafiknämndens beslut från om stoppförbud på Bondegatans norra sida mellan Storgatan och Parkvägen. Kommunstyrelsens/Trafiknämndens beslut från om handikappplats på Bondegatans södra sida vid Apoteket och Försäkringskassan. Trafiknämndens beslut från om parkering begränsad till 15 minuter på Bondegatans södra sida mellan Parkvägen och Storgatan. Kommunstyrelsen föreslås upphäva beslutet på sträckan mellan Köpmangatan och Parkvägen. Kommunstyrelsens beslut från med föreskrift om trafik tillåten endast i östlig riktning på Bondegatan mellan Köpmangatan och en punkt 50 meter öster därom. Kommunstyrelsens beslut från om hastighetsbegränsning till 30 km/tim på Bondegatan mellan Köpmangatan och korsningen Parkvägen/Järnvägsgatan. forts

20 Kommunstyrelsen KS:s arbetsutskott forts Ks 196 Au 274 För att höja trafiksäkerheten i Läppe på väg 214 har länsstyrelsen beslutat att från tätortsgränsen till en punkt ca en km öster därom sänka tillåten maxhastighet från 90 till 70 km/tim. I samband därmed begär länsstyrelsen att kommunstyrelsen enligt vad som följer av 10 kap. 3 samt ikraftträdandebestämmelserna p.4 m.fl. i Trafikförordningen upphäva dess beslut från 1993 om 50 km/tim inom det område som idag är tätort. Kommunstyrelsen har beslutat återremittera ärendet för förtydligande. att upphäva länsstyrelsens beslut från om hastighetsbegränsning till 50 km/tim på sträckan v. 52/214 till en punkt 30 meter öster om utfart Läppe hamn samt att upphäva ovanstående lokala trafikföreskrifter. att bifalla arbetsutskottets förslag.

21 Kommunstyrelsen KS:s arbetsutskott Ks 197 Au 279 Dnr 323/ Motioner vilkas beredning ej slutförts Från kansliförvaltningen föreligger PM över de motioner som inte beretts färdigt. Enligt kommunfullmäktiges arbetsordning ska kommunstyrelsen två gånger varje år redovisa de motioner som ej beretts färdigt till kommunfullmäktiges ordinarie sammanträde i april och oktober. Kommunfullmäktige beslutar att lägga redovisningen till handlingarna och förutsätta att utredningsarbetet med anledning av motionerna fortsätter och redovisas till kommunfullmäktige. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige: Enligt arbetsutskottet.

22 Kommunstyrelsen Ks 198 Beslut i delegationsärenden Föreligger beslut i delegationsärenden enligt följande: Parkeringstillstånd kommunsekreteraren Conny Wester Paavo Hutilainen Åke Fredriksson Förköpsärenden tekniska chefen Vittbro 1: Vittbro 1: Vittbro 1: Vrettsta 2: Kåsta 1: Vrettsta 3:12 och 3: Ålsätter 1: Kåsta 2: Solhem 2:14 och 2: Vingåkers-Sjögölet 1:7 och 1: Vingåkers-Sjögölet 3: Sammanträden Arbetsutskottet och Marknadsföringsutskottet att lägga deletionsbesluten till handlingarna.

Stina Linnarsson, ordförande Carl-Eric Gabrielsson, vice ordförande Conny Johansson Susanne Berglund, tjänstgörande ersättare Anders Sigfridsson

Stina Linnarsson, ordförande Carl-Eric Gabrielsson, vice ordförande Conny Johansson Susanne Berglund, tjänstgörande ersättare Anders Sigfridsson Kommunstyrelsens arbetsutskott 2001-08-07 1 (11) Plats och tid Falköpingssalen, Stadshuset, klockan 13.00 14.30 Beslutande Övriga deltagare Stina Linnarsson, ordförande Carl-Eric Gabrielsson, vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-05-29 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 29 maj 2013, kl. 08.00-12.10 Beslutande Anders Berngarn (M) Christian

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid $$%&'% Beslutande ( )*+$ *-+./-*0+ )*+ *1+ 2 0*1+ 3-405*+ *+$(6 57*+ 857*+ 7 7*+ 23*+ )9*+$(: *+$(:6 Övriga deltagande 5$0 2/-$ ;

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2008-09-29 1 (12) Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 29 september 2008, klockan 13.00 14.

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2008-09-29 1 (12) Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 29 september 2008, klockan 13.00 14. 2008-09-29 1 (12) Plats och tid Beslutande Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 29 september 2008, klockan 13.00 14.35 Anders Tollin (S) Ordförande Leif Carlberg (S) Christina Waster Jansson

Läs mer

1995-03-14 1. Utbildningsdag om kommunalisering av omsorgsverksamheten

1995-03-14 1. Utbildningsdag om kommunalisering av omsorgsverksamheten 1995-03-14 1 Sven Gustavsson Laila Ekström Au 139 Utbildningsdag om kommunalisering av omsorgsverksamheten Nybro kommun inbjuder politiker och tjänstemän till en utbildningsdag om kommunalisering av omsorgsverksamheten

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Tekniska nämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Tekniska nämnden Tekniska nämnden 1 (17) Plats och tid Hellqvistsalen, torsdagen den 17 juni 2010, klockan 16.00 18.30 ande Görel Nilsson (S) Lennart Pettersson (S) Börje Andersson (C), ordförande Lars Andersson (C) Hans

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2012-04-10 21 (27) Plats och tid Säfstaholms slott Vingåker, måndagen den 10 april 2012, kl. 14.00-15.00 Beslutande Robert Skoglund (S) ordf Kent Jönsson (C) Övriga deltagande Lars Furborg, förvaltningschef

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Storrummet, onsdagen den 11 september 1996 klockan 17.00-17.40 Beslutande Annica Eriksson, ordf Björn Eriksson, tjg ers Marianne Arvidsson Sofia Jonsson, tjg ers Sven-Ove Cederstrand

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Kumlarummet, onsdagen den 9 maj 2001 klockan 17.00 17.15 Beslutande Dan-Åke Moberg (s) Per Holm (kd) Annica Eriksson (s) Peter Agerhäll (fp) Sven-Ove Cederstrand (s) Göran Arveståhl

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD) 1(11) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.35 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD) Övriga närvarande

Läs mer

Ledamot som är förhindrad att närvara vid sammanträdet ska ringa in sin personliga ersättare.

Ledamot som är förhindrad att närvara vid sammanträdet ska ringa in sin personliga ersättare. 1 (7) VÄLKOMMEN Datum och tid: 2017-04-12, kl 13:00 Plats: Sessionssalen, hus Ledamot som är förhindrad att närvara vid sammanträdet ska ringa in sin personliga ersättare. Obs! Notera att sammanträdet

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 12 augusti 2002

Protokoll Kommunstyrelsen 12 augusti 2002 Protokoll Kommunstyrelsen 12 augusti 2002 Ks 83 Dnr KS02/358 022 Ledarpolicy för Arvika kommun En beredningsgrupp bestående av kommunstyrelsens presidium, representanter för förvaltningscheferna samt administrativa

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Stora sessionssalen Tid 2019-04-15, kl. 17:00-17:32 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Lennart Månsson (M) Bert Larsson (M) Emma Köster (M) Gun Larsson (L) Rune

Läs mer

Extra sammanträde. OBS! Inget fika.

Extra sammanträde. OBS! Inget fika. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunfullmäktige Extra sammanträde. OBS! Inget fika. KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Fullmäktigesalen i Harmånger. Tid: Måndag 6 december 2010 kl. 18:00.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2007-06-18 1 (15) Plats och tid Konferensrummet, Västergården, Askersund, 2007-06-18 kl. 15.00 17.00. Beslutande Torbjörn Karlsson (s), ordförande Kurt Andersson

Läs mer

HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12)

HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 10.00-12.15 Beslutande Sven Gustavsson Lars Hagberg Laila Ekström Lars Rosander Lennart Beijer Övriga deltagande

Läs mer

Sammanträdesdatum Tekniska nämnden 2008-02-28 10

Sammanträdesdatum Tekniska nämnden 2008-02-28 10 Tekniska nämnden 2008-02-28 10 Plats och tid Stadshuset, kl 14.30-16.50 Beslutande Lennart Rehn (s) ordförande Helena Qvick (s) Christer Cunow (s) Kent Persson (s) Bengt Lundgren (s) Kristina Spetz-Larsson

Läs mer

Stiven Wiklund Ordförande Ann-Catrin Nyberg Sekreterare

Stiven Wiklund Ordförande Ann-Catrin Nyberg Sekreterare Plats och tid för sammanträdet Föredragande Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdag den 17 maj 2005, kl 08.30 Ärenden 1 Justering 2 Föregående mötesprotokoll 08.30 Göran Fjellström/Frank

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 12 januari 2004

Protokoll Kommunstyrelsen 12 januari 2004 Protokoll Kommunstyrelsen 12 januari 2004 Ks 7 Dnr KS02/612 177 Förlängning av avtal om gemensam ledningsfunktion för räddningstjänsterna i Arvika och Säffle kommuner Arvika och Säffle kommuner har genom

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2010-12-13 23 Sida Kf Dnr 163/2010 622 Besvarande av motion - information om innehållet i den kommunallagade maten Kommunstyrelsens beslut Förslag

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-10-23 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 11.00-12.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Hans Unander (S) Christin Löfstrand (V) Tom Martinsson (M) Christer

Läs mer

Hyreskontrakt med Hultsfreds Kommunala Industri AB för lokaler i fastigheten Smeden 10, Hultsfred

Hyreskontrakt med Hultsfreds Kommunala Industri AB för lokaler i fastigheten Smeden 10, Hultsfred 1995-11-27 1 Kommunstyrelsen Au 638 Dnr 1995.344 282 Hyreskontrakt med Hultsfreds Kommunala Industri AB för lokaler i fastigheten Smeden 10, Hultsfred Mellan Hultsfreds Kommunala Industri AB som hyresvärd

Läs mer

Inbjudan - Nyvald 95 - Politik inför 2000-talet

Inbjudan - Nyvald 95 - Politik inför 2000-talet 1995-10-02 1 Eva Carp Ks # 125 Inbjudan - Nyvald 95 - Politik inför 2000-talet Kommunförbundet i Kalmar län arrangerar en konferens i Högsby den 19 oktober 1995 med temat Nyvald 95 - Politik inför 2000-talet.

Läs mer

Kommunledningskontoret

Kommunledningskontoret 2002-06-25 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 11.00-12.00 Beslutande Övriga deltagande Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m) Kanslichef Per Hildingson Exploateringschef

Läs mer

Folkets Park kl Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran Thulin, ledamot

Folkets Park kl Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran Thulin, ledamot Sida 1 (19) Plats och tid Folkets Park kl 10.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran Thulin, ledamot Marianne Zackrisson, ledamot

Läs mer

Medborgarförslag om belysning i stadshusets torn

Medborgarförslag om belysning i stadshusets torn Kommunstyrelsen den 13 mars 2006 Ks 34 Dnr KS05/566 200 Medborgarförslag om belysning i stadshusets torn En privatperson föreslår i ett medborgarförslag att stadshusets torn förses med belysning. KommunTeknik

Läs mer

Ny förbundsordning för Värmlands Läns Vårdförbund

Ny förbundsordning för Värmlands Läns Vårdförbund Protokoll Kommunstyrelsen den 12 september 2005 Ks 105 Dnr KS05/297 701 Ny förbundsordning för Värmlands Läns Vårdförbund Sedan 1 mars 2005 har social- och omsorgsförvaltningen i Forshaga kommun övertagit

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2004-02-04 1. Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2004-02-04 1. Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m) 2004-02-04 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 09.45-11.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m) Kanslichef Per Hildingson Utvecklingschef

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 13 oktober 2003

Protokoll Kommunstyrelsen 13 oktober 2003 Protokoll Kommunstyrelsen 13 oktober 2003 Ks 163 Dnr KS03/256 311 Förslag till gång- och cykelväg vid Styrmansgatan, farthinder på Strandvägen mm Bostadsrättsföreningen Strand har inkommit med en skrivelse

Läs mer

48 Föregående protokoll Anmäls att arbetsutskottets protokoll från sammanträdet justerats i föreskriven ordning.

48 Föregående protokoll Anmäls att arbetsutskottets protokoll från sammanträdet justerats i föreskriven ordning. PROTOKOLL 21 Organ Plats Landstingsstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesrum Mälaren, Landstingshuset, Västerås Tidpunkt Onsdagen den 8 juni 2016 Ledamöter Övriga Denise Norström (S), Ordförande Lena Johansson

Läs mer

Paragrafen justeras omedelbart.

Paragrafen justeras omedelbart. 2 Ks 112 Dnr 01/KS125 284 Dnr 01/KS126 284 Antagande av entreprenör avseende ombyggnader av Tappströmsskolan, Stenhamraskolan och Uppgårdskolan_ Kommunfullmäktige beslutade 2002-11-28 att i investeringsbudgeten

Läs mer

PROTOKOLL 1 (16) 2010-09-03

PROTOKOLL 1 (16) 2010-09-03 PROTOKOLL 1 (16) 2010-09-03 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset, kl 13.00-16.00 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Alf Marklund (S) Lennart Burvall (S) Åsa Gustafsson (FP) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-04-24. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering

Sammanträdesdatum 2014-04-24. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-04-24 PLATS OCH TID KilArena, torsdag 24 april 2014, kl. 19.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Upprop 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid

Läs mer

Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista)

Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista) 1(12) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista)

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA. Plats och tid för sammanträdet. Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdagen den 16 november 2004 kl

FÖREDRAGNINGSLISTA. Plats och tid för sammanträdet. Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdagen den 16 november 2004 kl FÖREDRAGNINGSLISTA Plats och tid för sammanträdet Föredragande Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdagen den 16 november 2004 kl 08.30. Ärenden 1 Justering 2 Föregående mötesprotokoll 3

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-10-05 1(9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-10-05 1(9) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-10-05 1(9) Innehållsförteckning Drogpolitiskt program 2011-2015... 3 Ansökan om Egnells medel för inköp av konst... 4 Tillförordnad kommundirektör... 5 Remiss om Gestaltningsprogram

Läs mer

Ung företagsamhet Värmland, ansökan om verksamhetsbidrag för år 2006

Ung företagsamhet Värmland, ansökan om verksamhetsbidrag för år 2006 Protokoll Kommunstyrelsen den 16 januari Ks 3 Dnr KS05/537 141 Ung företagsamhet Värmland, ansökan om verksamhetsbidrag för år 2006 Ung företagsamhet är en ideell organisation som jobbar med ett utbildningskoncept

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Beslutande: Stadshuset Ängelholm, sammanträdesrum 429, onsdagen den 4 mars 2009 klockan 08.30-10.55 Åsa Herbst (M), ordförande Lennart Engström (KD) BrittMarie Hansson (S) Göran Larsson

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2011-11-03 2 KS 126 Dnr 2011.80-80 Ansökan om investeringsbidrag Fem föreningar har inkommit med ansökan om investeringsbidrag. Hovmantorps GoIF. Två avfuktare, 3 990 kronor. Diskmaskin,

Läs mer

Kommunstyrelsen (9)

Kommunstyrelsen (9) Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2007-05-08 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, 09 00 14 15 Beslutande Bert-Rune Dahlberg (S) ordförande, del av 69 Christer Hedman (Åp) vice ordförande, del av 69,

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1998-10-12 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred 2001- kl. 08.30-10.30 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Sivert Bergström Åke Nilsson Lennart Beijer Övriga deltagande

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (15) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-10.55 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-07. kl 16.00

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-07. kl 16.00 Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-07 Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum 1(15) Plats och tid Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 7 mars 2012, kl 16.00 S och C har gruppmöte måndag 5 mars,

Läs mer

Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen 1995-09-07. Plats och tid Stadshuset, Storrummet torsdagen den 7 september 1995, kl 17.00-17.45

Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen 1995-09-07. Plats och tid Stadshuset, Storrummet torsdagen den 7 september 1995, kl 17.00-17.45 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 1995-09-07 Plats och tid Stadshuset, Storrummet torsdagen den 7 september 1995, kl 17.00-17.45 Beslutande Sven-Ove Cederstrand, ordf

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-05-29 1-11 Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan 8-9 ande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Jana Nilsson (S), vice ordförande

Läs mer

Personal- och organisationsutskottet (8) Stiven Wiklund (s), ordförande. Berith Bergman Ingabritt Söderberg

Personal- och organisationsutskottet (8) Stiven Wiklund (s), ordförande. Berith Bergman Ingabritt Söderberg ÅNGE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida Personal- och organisationsutskottet 2003-08-25 1 (8) Plats och tid Ånge kommunkontor, personalenheten, tisdag den 25 augusti, 2003, kl 13.00-16.30.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-05-30, kl. 08:00-10:48 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2007-01-09 2 KS 1 Val av justerare Till att tillsammans med ordföranden justera kommunstyrelsens protokoll under 2007 väljs Jan-Olof Franzén (m). Kommunstyrelsen 2007-01-09 3 KS 2 Dnr 2006.107-28

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-12:15

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum :15-12:15 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-08-18 8:15-12:15 Beslutande Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson Claes Nordevik Roger Hansson Gunilla Josefsson

Läs mer

Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG 45 KS/2016:25. Obesvarade motioner och medborgarförslag mars 2016

Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG 45 KS/2016:25. Obesvarade motioner och medborgarförslag mars 2016 Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Arbetsutskott 2016-03-14 1 (1) Sida 45 KS/2016:25 Obesvarade motioner och medborgarförslag mars 2016 Enligt kommunfullmäktiges arbetsordning ska kommunstyrelsens

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2011-09-05 174 (178) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, måndagen den 5 september 2011, kl 10.00-13.30 Beslutande Camilla Anglemark (S), ordf Jörgen Larsson (S) Björn Andersson (M) Övriga deltagande Karl-Erik

Läs mer

Delegationsordning för

Delegationsordning för Sidan 1 av 9 Delegationsordning för Kommunstyrelsen Östhammars kommun www.osthammar.se Sidan 2 av 9 Delegering Delegering från styrelse och nämnd I kommunallagen (KL) 6:33 stadgas att en nämnd får uppdra

Läs mer

Politisk organisation KS 2017/584

Politisk organisation KS 2017/584 91 Politisk organisation 2019-2022. KS 2017/584 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag Arbetsutskottets förslag Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen tillstyrka kommunfullmäktige

Läs mer

Delegationsordning för kommunstyrelsen

Delegationsordning för kommunstyrelsen Sidan 1 av 8 Delegationsordning för kommunstyrelsen www.osthammar.se Kommunledningskontoret 2015-08-20, revidering Sidan 2 av 8 2 (8) Delegering Delegering från styrelse och nämnd I kommunallagen (KL)

Läs mer

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige 16 (60) Kf 140 Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige beslutade 2012-06-25 122 bland annat om förändringar i kommunens nämndorganisation. Förändringarna avsåg antalet

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-26

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-26 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 26 augusti 2010, kl. 14.00 15.35 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

Gunilla Aurusell (S) och Niklas Magnusson (M)

Gunilla Aurusell (S) och Niklas Magnusson (M) Kommunstyrelsen 1 (6) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, måndagen den 21 juni 2010, klockan 17.00-17.30. Beslutande Per Strengbom (S), ordförande, Margareta Johansson (S), Rolf Lindgren (S), Sergio

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2012-01-17 2 KS 1 Dnr 2011.291-37 Verksamhetsplan 2012 för Energi- och klimatrådgivning för Lessebo kommun För att öka kännedom om energi- och klimatrådgivarnas verksamhet i kommunen kräver

Läs mer

Lillemor Örn-Skogberth Fritidskontoret 020312 kl 17.00. Marianne Ljunggren. Lillemor Örn-Skogberth. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Lillemor Örn-Skogberth Fritidskontoret 020312 kl 17.00. Marianne Ljunggren. Lillemor Örn-Skogberth. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid: Fritidskontoret kl 14.00-16.30 Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Justeringens plats och tid: Sekreterare: Ordförande: Justerande: Ledamöter: Lillemor Örn-Skogberth (s) Billy

Läs mer

Ärende Administrativa kontoret föreslår att kommunstyrelsen beslutar fastställa "Rutiner för rehabilitering inom Arvika kommun", enligt bilaga.

Ärende Administrativa kontoret föreslår att kommunstyrelsen beslutar fastställa Rutiner för rehabilitering inom Arvika kommun, enligt bilaga. Protokoll Kommunstyrelsen 15 november 1999 Ks 158 Dnr KS99/496 026 Rutin för rehabilitering inom Arvika kommun Administrativa kontoret föreslår att kommunstyrelsen beslutar fastställa "Rutiner för rehabilitering

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-10-17, kl. 08:00-12:00 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Jerry Ahlström (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

Kerstin Andersson (s), ordf Ann Knudsen (m) Ingegärd Karlsson (c), tj ersättare

Kerstin Andersson (s), ordf Ann Knudsen (m) Ingegärd Karlsson (c), tj ersättare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Dnr. 432/05 Plats och tid Omvårdnadsförvaltningen, Nya Kyrkogatan 21, Kristinehamn, Kl. 13.30 15.40 Beslutande Ledamöter Kerstin Andersson (s), ordf Ann Knudsen (m) Ingegärd

Läs mer

Anders Westerlund Jenny Delén. Agneta Henriksson ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anders Westerlund Jenny Delén. Agneta Henriksson ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1 (13) Plats och tid: Kommunkontoret 16.15-18.00 Beslutande Thomas Lindqvist (PF), ordförande Anders Westerlund (S), vice ordförande Jenny Delén (M), ledamot Emelie Dockenfelt (C), ledamot Sven Magnusson

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 29 januari 2009, kl. 14.30-17.05 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Storrummet, onsdagen den 1 april 1998, klockan 17.00-17.25 Beslutande Dan-Åke Moberg Carl-Gustav Thunström Marianne Arvidsson Anette Larsson, tjg ers Annica Eriksson Torbjörn

Läs mer

onsdagen den 6 april 1994, kl 17.00-17.50

onsdagen den 6 april 1994, kl 17.00-17.50 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 1994-04-06 Plats och tid Beslutande Stadshuset, Storrummet onsdagen den 6 april 1994, kl 17.00-17.50 Sven-Ove Cederstrand, ordf Dan-Åke

Läs mer

256 Sammanträdesdagar för kommunstyrelsen och kommunfullmäktige 2019 Dnr KS/2018:396

256 Sammanträdesdagar för kommunstyrelsen och kommunfullmäktige 2019 Dnr KS/2018:396 Kommunstyrelsen 2018-10-23 256 Sammanträdesdagar för kommunstyrelsen och kommunfullmäktige 2019 Dnr KS/2018:396 Beslut Kommunstyrelsen sammanträder följande datum 2019: 15 januari 18 juni 17 december 19

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-03-27. Kommunhuset, lokal Mellanfryken, torsdag 27 mars 2014, kl. 15.00 ÄRENDE DNR

Sammanträdesdatum 2014-03-27. Kommunhuset, lokal Mellanfryken, torsdag 27 mars 2014, kl. 15.00 ÄRENDE DNR TEKNISKA NÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-03-27 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, torsdag 27 mars 2014, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR - Val av justerare samt dag och tid för

Läs mer

Val av ombud till bolagsstämma i Arvika Stadshus AB

Val av ombud till bolagsstämma i Arvika Stadshus AB Protokoll Kommunstyrelsen 9 maj 2005 Ks 68 Dnr KS05/124 105 Kommunikationsstrategi för Arvika kommun Information - Arvika har sedan 2000 ansvaret för övergripande marknadsföring, information och kommunikation

Läs mer

Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 28 maj 1990, kl

Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 28 maj 1990, kl 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1990-05-28 Plats och tid Beslutande Tjg suppl Övriga Justerare Plats och tid Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 28 maj 1990,

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.25 Beslutande Sivert Bergström Jonny Bengtsson Gun-Yvonne Fahlström Tommy Ejnarsson Ove Engkvist Övriga deltagande

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 2, Vallentuna, Tisdag 11 september 2001 kl Förskoleförvaltningen, Vallentuna

Bällstarummet, Tuna torg 2, Vallentuna, Tisdag 11 september 2001 kl Förskoleförvaltningen, Vallentuna Förskolenämnden 2001-09-11 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera senast 2001-09- Justeringens plats Sekreterare Ordförande Bällstarummet, Tuna torg 2, Vallentuna,

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad. Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 november 2010 1 (7)

Sammanträdesdatum Blad. Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 november 2010 1 (7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 november 2010 1 (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.55 Ajournering kl. 14.25-14.40 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Anita Widman Annika Johansson

Läs mer

onsdagen den 15 december 1993, kl 17.00-17.25

onsdagen den 15 december 1993, kl 17.00-17.25 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 1993-12-15 Plats och tid Beslutande Ej tjg ers Stadshuset, Storrummet onsdagen den 15 december 1993, kl 17.00-17.25 Sven-Ove Cederstrand,

Läs mer

Jämställdhetsplan för Arvika kommun

Jämställdhetsplan för Arvika kommun Protokoll Kommunstyrelsen 11 april 2005 Ks 42 Dnr KS05/112 026 Jämställdhetsplan för Arvika kommun Administrativa kontoret har utarbetat ett förslag till jämställdhetsplan 2005-2006 för Arvika kommun.

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-12-18 1-9 Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan 8.30-11. ande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Jana Nilsson (S), vice ordförande

Läs mer

266 Dnr 2015/40-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB.

266 Dnr 2015/40-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. Sammanträdesprotokoll sid 2 (7) Innehållsförteckning: 266 Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. 267 Amorteringsplan. 268 Fråga om genomförande av uppdrag; Lokalisering av biogasmack i

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) 1(10) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.15 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) Övriga närvarande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2007-05-28 1 (26) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2007-05-28 kl. 19.00-20.40. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Siv Ahlstrand (s) Per Eriksson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid ##$#%%& Beslutande '(#)#*+,-'( -'(..'( *'(#*/ 0.'( *-'(#*+ 123)*'( 14'3(#*/++5)%%%%65 *17'8(#*/++& 9:'$( 2/3'(#*/.'(#*/+ Övriga deltagande 0#$) ;

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Centrumhuset Henån kl

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Centrumhuset Henån kl ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15-11.30 Beslutande Roger Hansson Gunilla Josefsson Bo Andersson Holger Formgren Bengt Johansson Övriga deltagande Se sidan 2

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 15 april 2002

Protokoll Kommunstyrelsen 15 april 2002 Protokoll Kommunstyrelsen 15 april 2002 Ks 39 Dnr KS02/171 042 Tilläggsanslag/ombudgeteringar av driftanslag Ekonomiavdelningen översänder sammandrag av förslag till ombudgeteringar från driftbudget 2001.

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 19 december 2011 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.21

Kommunstyrelsens arbetsutskott 19 december 2011 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.21 Kommunstyrelsens arbetsutskott 19 december 2011 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.21 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie Wall Ulf Söhrman Peter

Läs mer

Kommunstyrelsen kallas till sammanträde

Kommunstyrelsen kallas till sammanträde K AL L E L S E / Kommunstyrelsen kallas till sammanträde 2012-08-27 Sid 1 (2) Plats KS-salen Tid Tisdag den 4 sept kl 13.00- Förhinder anmäls till kommunledningskontorets diarium, tfn 026-17 81 03 eller

Läs mer

Till KF:s förfogande för särskilda ändamål. Eget kapital Anslaget 1995 Återstår

Till KF:s förfogande för särskilda ändamål. Eget kapital Anslaget 1995 Återstår 1995-03-20 1 Kf 27 Meddelanden 1.Redovisning av anslagen för oförutsedda utgifter mm år 1995. Till Kf:s förfogande Anslag från Anslaget 1995 Återstår årets början 1 000 000 264 918 735 082 Till KF:s förfogande

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef Henric Svensson 102 Britt Idensjö, sekreterare

Lars Rönnlund, kommunchef Henric Svensson 102 Britt Idensjö, sekreterare Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 25 april 2017 kl. 08:30-12.15 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Gunilla Aronsson, C Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars

Läs mer

Ärenden som upptas till behandling vid kommunstyrelsens sammanträde tisdag den 23 augusti 2016 kl 08.30

Ärenden som upptas till behandling vid kommunstyrelsens sammanträde tisdag den 23 augusti 2016 kl 08.30 Ärenden som upptas till behandling vid kommunstyrelsens sammanträde tisdag den 23 augusti 2016 kl 08.30 2. Val av två ledamöter att, tillsammans med ordföranden, justera protokollet samt tillkännagivande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2018-08-15 1 (8) Plats och tid Hörsalen, klockan 09:30-10:30 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Cecilia V. Burenby (S),ordförande Birgitta Gunnarsson (C) Monika Gideskog (M) Thony Andersson

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2011-11-15 2 KS 141 Dnr 2011.214-10 Vision Lessebo kommun Efter budgetkonferens den 19-20 september har nytt förslag till Lessebo kommuns Visionsdokument arbetats fram. Partierna redovisar

Läs mer

Arnold Andréasson, ordförande Lars Svensson, 1:e vice ordförande Kaj Seger, 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson, ordförande Lars Svensson, 1:e vice ordförande Kaj Seger, 2:e vice ordförande Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken, kl 08.00 11.06 1 (13) Beslutande Arnold Andréasson, ordförande Lars Svensson, 1:e vice ordförande Kaj Seger, 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid ande Mörbyrummet, Fritidsförvaltningen, Torggatan 15, Vallentuna. Torsdagen den 5 april 2012 kl 09.05 10.20. Ledamöter: Åke Uddén (C) Roger

Läs mer

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2009-01-19 1-10

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2009-01-19 1-10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2009-01-19 1-10 Plats och tid Sammanträdesrum Norrtull, kl 14.00-15.40 Beslutande Thomas Olson (fp), ordf Leif Larsson (c) Jan Hagelbrand (c) Ulla-Britt

Läs mer

Föredragningslista personal- och organisationsutskottet Ånge kommunkontor, personalenheten, tisdag den 17 augusti 2004, kl 08.30.

Föredragningslista personal- och organisationsutskottet Ånge kommunkontor, personalenheten, tisdag den 17 augusti 2004, kl 08.30. Plats och tid för sammanträdet Föredragande Föredragningslista personal- och organisationsutskottet Ånge kommunkontor, personalenheten, tisdag den 17 augusti 2004, kl 08.30. Ärenden 1 Justering 2 Föregående

Läs mer

Förteckning över kommunfullmäktiges ärenden den 29 oktober 2012

Förteckning över kommunfullmäktiges ärenden den 29 oktober 2012 Kommunfullmäktige 2012-10-29 Förteckning över kommunfullmäktiges ärenden den 29 oktober 2012 80 Allmänhetens frågestund 81 Resultatinformation 2012:2 82 Fastställelse av skattesats för 2013 83 Länsgemensam

Läs mer

Kommunstyrelsens personalutskott

Kommunstyrelsens personalutskott 2019-05-27 2019-05-27 Plats och tid Kommunhuset i Älmhult klockan 13:30 16:00 Paragrafer 24-34 Utses att justera Sonja Emilsson Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult Underskrifter Sekreterare

Läs mer

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll sid 2 (6) Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 153 Tilldelningsbeslut och begäran om anvisning av medel, förskola i Parkvillan. 154 Yttrande över

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Rose-Marie Jönsson

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Rose-Marie Jönsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 17.30 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c),

Läs mer

Plats och tid Husaren, Kumla Folkets hus onsdagen den 22 april 1992, kl 17.00-17.40

Plats och tid Husaren, Kumla Folkets hus onsdagen den 22 april 1992, kl 17.00-17.40 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 1992-04-22 Plats och tid Husaren, Kumla Folkets hus onsdagen den 22 april 1992, kl 17.00-17.40 Beslutande Sven-Ove Cederstrand, ordf

Läs mer