Helena Vilhelmsson (C) och Svenerik Nykvist (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Helena Vilhelmsson (C) och Svenerik Nykvist (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag"

Transkript

1 Kommunfullmäktige Plats och tid Nora Stadshotell, kl Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Linnéa Hedkvist, folkhälsostrateg, 139 Peter Björklung, utredare, barn och ungdom, 139 Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Utses att justera Helena Vilhelmsson (C) och Svenerik Nykvist (S) Justeringens plats och tid Tingshuset, kl Under- skrifter Sekreterare... Paragrafer Eva R Stensson Ordförande... Monika Aune Justerande... Helena Vilhelmsson Svenerik Nykvist ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunfullmäktige Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Underskrift...:. Monika Aune, ordförande

2 Kommunfullmäktige Kf 138 dnr 17/2011 Meddelande från Länsstyrelsen om ny ledamot och ny ersättare i kommunfullmäktige t o m _ Länsstyrelsen har utsett Rutger Ahlbeck (NP) som ny ledamot efter Jan Ulfberg (NP) som avsagt sig sitt uppdrag. Birgitta Bååth (NP) utses som ersättare efter Rutger Ahlbeck. Ordföranden hälsar nya ledamoten och ersättaren välkomna.

3 Kommunfullmäktige Kf 139 dnr 282/2011 Information om Liv & hälsa ung Örebro läns landsting har genomfört undersökningen Liv & hälsa ung Undersökningen är gjord bland alla länets elever i skolår 7, 9 och år 2 på gymnasiet. I år deltog ca elever. Undersökningen visade att de flesta ungdomar i Örebro län anser att de mår mycket bra eller bra men flickor mår sämre än pojkar. Folhälsoteamets strateg samt utredare, barn och ungdom, redovisar resultatet av undersökningen för länet och för Nora kommun. Ordföranden tackar för informationen.

4 Kommunfullmäktige Kf 140 dnr 275/2011 Fråga om Bergslagens Kommunaltekniks uppdrag att minska nettokostnaderna. Solveig Oscarsson (S) anhåller om att få ställa en fråga till kommunstyrelsens ordförande vilket godkänns. Frågan lyder: Kommunstyrelsen beslutade 25 maj 2011 att uppdra till direktionen för Bergslagens Kommunalteknik att lämna förslag på minskade nettokostnader på 1,4 mkr senast Har BKT genomfört uppdraget? Kommunstyrelsens ordförande besvarar frågan på kommunfullmäktiges nästa sammanträde.

5 Kommunfullmäktige Kf 141 dnr 253/2011 Interpellation om arbetsgrupp för arbetet med Glasstorget och Stora Torget. Solveig Oscarsson (S) ställer följande fråga till kommunstyrelsens ordförande. I NA den 6 oktober stod att läsa att en arbetsgrupp är utsedd att arbeta med Glasstorget och Stora Torget. Nora kommun gav BKT i uppdrag våren 2010 att ta fram skisser, tidplan och ekonomiska förutsättningar. Allt finns beskrivet i projektredovisning av BKT den 23 februari Där framgår även vilka olika ingående verksamheter som berörs. Är det samma arbetsgrupp som åberopas i NA eller ha någon ny startat och i så fall vilka ingår och hur är den utsedd? Kommunstyrelsens ordförande besvarar interpellationen på kommunfullmäktiges nästa sammanträde.

6 Kommunfullmäktige Kf 142 dnr 254/2011 Interpellation om sammanställning av kostnader för koncernen. Svenerik Nykvist (S) ställer följande fråga till kommunstyrelsens ordförande. Under året har ett antal beslut tagits av samarbetspartierna som drabbat koncernen Nora kommun med stora ekonomiska belopp. Hur stora dessa belopp är vill vi få en sammanställning på. Avgångsvederlag VD Norabostäder AB Kostnader för tf VD Konsultkostnader Ulf Gejhammar Konsultkostnader PWC Advokatkostnader Skadestånd Kommunstyrelsens ordförande besvarar interpellationen på kommunfullmäktiges nästa sammanträde.

7 Kommunfullmäktige Kf 143 dnr 255/2011 Interpellation om redovisning av fördyringar av byggnation på Stensnäs. Svenerik Nykvist (S) ställer följande fråga till Norabostäder AB:s ordförande. Vid kommunfullmäktiges möte den 28 september 2011 besvarade dåvarande ordförande i Norabostäder AB frågan om byggnation på Stensnäs. Vid redovisningen utlovades att ordförande återkommer med ytterligare klarlägganden om de fördyringar som projektet belastas med. Min fråga är när dessa klarlägganden kommer att redovisas. Norabostäder AB:s ordförande besvarar interpellationen enligt följande. Stensnäs är ett av de finaste områden sedan minst 25 år tillbaka som Nora kommun exploaterat. Redan den 8 juni 2010 på Norabostäders styrelsemöte redovisade Norabostäders fastighetschef preliminära priser gällande produktionskostnad på kronor för 100 kvm kedjehus (2 hus på varje tomt med en tomtkostnad på 1,2 miljoner) och då var inte Sockelhöjden fastställd Ev pålning och övrig uppfyllnad ingick ej Sprängning, myndighetskrav/kostnad, bygglov, byggfelsförsäkring ingick ej Energibesparande åtgärder ingick ej El-tele ca kr per hus ingick ej En staket/sockel mot gatan Redan här borde både styrelsen och VD avbryta projektet omedelbart, kostnaderna tenderade att bli en hyreskostnad på över kr/månaden för 100 kvm. Ytterligare tillkommande kostnad för ren hyresgäst är uppvärmning. Detta bör man med fog kalla för ett mycket stort riskprojekt som Norabostäder icke bör vara med i. Trots detta drevs projektet vidare fram till byggnadslov för 8 st kedjehus innan ny styrelsen tillträdde. Vem är beredd att betala denna hyra oavsett den fina utsikten? Således den kostnadskalkyl konsulten redovisade 19 april 2011 för nuvarande styrelse är bara en del av de faktiska kostnaderna för 110 kvm för kr/månaden utan alla andra kostnader medtagna som han skriver om.

8 Kommunfullmäktige Detta innebar att vi i den nya styrelsen snart insåg den mycket stora risk i detta projekt som skulle kunna underminera bolagets ekonomi. Det hjälper inte att man har en stor mängd intressenter att hyra för de kan inte ha fått reda på månadskostnaden som borde vara avskräckande direkt i lilla Nora. Svenerik Nykvist yttrar sig samt tackar för svaret.

9 Kommunfullmäktige Kf 144 dnr 276/2011 Interpellation om den politiska hanteringen vid ombyggnationen av Karlsängskolans annex. Solveig Oscarsson (S) ställer följande fråga till kommunstyrelsens ordförande. Undertecknad ställde på senaste fullmäktige en fråga till barn- och utbildningsnämndens ordförande Anna Magnusson hur beslutsgången varit beträffande ombyggnad av annexet till kulturskolan. Svaret var att Anna Magnusson gett bildningsförvaltningens chef i uppdrag att genomföra ombyggnad av annexet till kulturskola utan att följa de regelverk som gäller. T ex att hyran ska vara satt och tagen i budget innan ombyggnad får ske. Anna Magnusson bekräftade i fullmäktige att hon inte visste vad hyran blir eftersom ombyggnaden inte är klar utan sker på löpande räkning. Hur ser du på den politiska hanteringen? Vilka åtgärder tänker du vidta för det som gjorts och att det inte inträffar igen? Kommunstyrelsens ordförande besvarar interpellationen på kommunfullmäktiges nästa sammanträde.

10 Kommunfullmäktige Kf 145 dnr 240/2011 Medborgarförslag 9/2011 om natursköna Noras framtid. Ronald Ahlgren överlämnar rubricerat medborgarförslag. Förslagsställaren föreslår: att Nora kommun gör om detaljplanerna för områdena norr om Klotstigen och väster om Fibbetorpsvägen så att Norabostäder AB eller annat bolag får möjlighet att bygga flerbostadshus i stället för småhus. Kommunfullmäktige beslutar att överlämna medborgarförslaget till kommunstyrelsen för beredning.

11 Kommunfullmäktige Kf 146 dnr 249/2011 Medborgarförslag 10/2011 om utredning om en förbiled i centrala Nora. Ronald Ahlgren överlämna rubricerat medborgarförslag. Förslagsställaren föreslår: att en utredning sker om projektering och kostnadsberäkning av en förbiled i centrala Nora. Kommunfullmäktige beslutar att överlämna medborgarförslaget till kommunstyrelsen för beredning.

12 Kommunfullmäktige Kf 147 dnr 281/2011 Medborgarförslag 11/2011 om att öppna Gunnarsbergsvägen. Sven Eriksson, Rolf Molin och K Björklind överlämnar rubricerat medborgarförslag. Förslagsställarna föreslår: att Gunnarsbergsvägen öppnas genom att ta bort bommen så att biltrafiken kan passera längs med hela gatan. Kommunfullmäktige beslutar att överlämna medborgarförslaget till kommunstyrelsen för beredning.

13 Kommunfullmäktige Kf 148 Ks 156 dnr 229/2011 Förslag till nybyggnad av gång- och cykelväg i anslutning till kvarteret Väghyveln. Kommunchefen har överlämnat en skrivelse om rubricerat ärende. I samband med etablering av ny ICA-butik i kvarteret Väghyveln har det sedan en tid diskuterats att förbättra tillgängligheten till området med en ny gång- och cykelväg i förlängningen av vändplatsen vid Alvägen och ca 294 meter norrut. Bergslagens Kommunalteknik har kalkylerat kostnaden för vägen till ca kronor. Kommunchefen har fört diskussioner om medfinansiering av vägen med representanter för ICA som dock avböjt att delta i finansieringen. Finansiering av ovanstående gång- och cykelväg kan ske genom att omdisponera medel som i år inte kan tas i anspråk på grund av att statlig medfinansiering ännu inte beviljats för gång- och cykelväg Esstorp-Hagby och Timglasbusshållplats vid Järntorgsskolan. Under kommunstyrelsens behandling av ärendet yrkar ordföranden på att kommunchefen får i uppdrag att fortsätta förhandlingarna om medfinansiering med representanter för ICA. Thomas Jansson (S) yrkar på att det i beslutet inte anges vilken summa kommunen anslår till nybyggnationen utan enbart att man anslår medel till nybyggnation för gång- och cykelväg i anslutning till kvarteret Väghyveln. David Stansvik (S) yrkar bifall till Thomas Janssons yrkande. Ordföranden ställer proposition på kommunchefens förslag med Thomas Janssons förslag till ändring samt sitt eget tilläggsyrkande och finner att desamma bifalls. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att anslå medel för nybyggnad av gång- och cykelväg i anslutning till kvarteret Väghyveln att finansiering sker genom omdisponering av medel i investeringsbudgeten från anslag för gång- och cykelväg Esstorp-Hagby och Timglasbusshållplats vid Järntorpsskolan samt att kommunchefen får i uppdrag att fortsätta förhandlingarna om medfinansiering med representanter för ICA.

14 Kommunfullmäktige Under kommunfullmäktiges behandling av ärendet informerar kommunchefen om att han varit i kontakt med representanter för ICA och de har medgett finansiering med högst kronor. Svenerik Nykvist (S) yrkar på att första att-satsen ändras genom att ta bort ordet medel och ersätta det med kronor och att sista att-satsen stryks med anledning av kommunchefens information. Tom Rymoen (M) yrkar bifall till Svenerik Nykvists yrkande. Ordföranden ställer proposition på Svenerik Nykvists yrkande och finner att den bifalls. Kommunfullmäktige har således beslutat att anslå kronor för nybyggnad av gång- och cykelväg i anslutning till kvarteret Väghyveln samt att finansiering sker genom omdisponering av medel i investeringsbudgeten från anslag för gång- och cykelväg Esstorp-Hagby och Timglasbusshållplats vid Järntorpsskolan.

15 Kommunfullmäktige Kf 149 Ks 161 dnr 80/2011 Förändringar i kommunens bolagskoncern. Kommunchefen överlämnade en skrivelse om rubricerat ärende. Kommunfullmäktige beslutade , 89, att bilda ett holdingbolag som blir moderbolag för nuvarande Norabostäder AB och Nora Utveckling AB. Samtidigt beslutade kommunfullmäktige att verksamheterna näringsliv, turism och marknadsföring återförs från Nora Utveckling AB till Nora kommun och organiseras under kommunförvaltningen. Fullmäktige beslutade också att uppdra till holdingbolaget att återkomma med förslag till ytterligare förändringar samt att beslutet gäller under förutsättning att erforderliga fackliga förhandlingar genomförs enligt gällande lagar och avtal. Kommunchefen har anlitat konsultfirman PWC för konsultation vid genomförandet av förändringen i bolagsstrukturen. Konsulten föreslår att förändringen genomförs genom att bolaget bildas med ett aktiekapital av kronor, att Norabostäder AB och nuvarande Nora Utveckling AB säljs till bolaget till bokfört värde. Kommunchefen föreslår att holdingbolaget (koncernbolaget) ges namnet Nora Rådhus AB då detta namn ansluter till en tradition i svenska kommunägda bolagskoncerner. Kommunchefen föreslår dessutom att Nora Utveckling AB namnändras till Nora Fastigheter AB. Kommunstyrelsen föreslog kommunfullmäktige besluta att bilda Nora Rådhus AB att upprätta en civil- och skatterättslig koncern där Nora Rådhus AB är moderbolag till Norabostäder AB och Nora Utveckling AB som namnändras till Nora Fastigheter AB att uppdra till styrelsen i Nora Rådhus AB att förvärva aktierna i Nora Utveckling AB och Norabostäder AB till bokfört värde att uppdra till kommunens ombud, kommunstyrelsens ordförande Tom Rymoen (M), att genomföra nyemission i Nora Rådhus AB genom kvittning av kommunens reversfordran att anta upprättat förslag till bolagsordning, med redaktionell ändring, för Nora Rådhus AB att anslå kronor ur kommunens rörelsekapital som aktiekapital i Nora Rådhus AB att bolagets verksamhet ska starta

16 Kommunfullmäktige att styrelsen för Nora Rådhus AB utses genom val av kommunfullmäktige att styrelsen består av 11 ledamöter varav sex representerar majoriteten och fem representerar oppositionen att kommunchef Jan Norlund ska vara VD i Nora Rådhus samt att samtlig personal anställd inom Nora Utveckling AB:s näringslivsverksamhet och turistbyrå genom så kallad verksamhetsövergång erbjuds anställning i Nora kommuns kommunförvaltning från och med Vid kommunfullmäktiges sammanträde , 90, yrkade Svenerik Nykvist (S) på att ärendet skulle återremitteras för att förtydliga ändamålsbeskrivningen och på grund av osäkerhet omkring LOU-lagstiftningen. Man skulle också utreda risken för förlorade samarbetsvinster för bolagen, att kostnaderna för holdingbolaget preciseras, bland annat arvodering av styrelsen samt mötesfrekvensen. Ett förslag till ägardirektiv ska tas fram för beslut och dessutom ska arbetstagarkonsultens rapport lämnas innan beslut fattas. Kommunfullmäktige beslutade att återremittera ärendet genom sk minoritetsåterremiss. Vid dagens sammanträde togs ärendet åter upp för behandling och ordföranden yrkade på samma beslutssatser som tidigare med revidering av tidpunk då verksamheten ska starta samt när personalövergången ska ske. Nytt datum föreslås till Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att bilda Nora Rådhus AB att upprätta en civil- och skatterättslig koncern där Nora Rådhus AB är moderbolag till Norabostäder AB och Nora Utveckling AB som namnändras till Nora Fastigheter AB att uppdra till styrelsen i Nora Rådhus AB att förvärva aktierna i Nora Utveckling AB och Norabostäder AB till bokfört värde att uppdra till kommunens ombud, kommunstyrelsens ordförande Tom Rymoen (M), att genomföra nyemission i Nora Rådhus AB genom kvittning av kommunens reversfordran att anta upprättat förslag till bolagsordning, med redaktionell ändring, för Nora Rådhus AB att anslå kronor ur kommunens rörelsekapital som aktiekapital i Nora Rådhus AB

17 Kommunfullmäktige att bolagets verksamhet ska starta att styrelsen för Nora Rådhus AB utses genom val av kommunfullmäktige att styrelsen består av 11 ledamöter varav sex representerar majoriteten och fem representerar oppositionen att kommunchef Jan Norlund ska vara VD i Nora Rådhus samt att samtlig personal anställd inom Nora Utveckling AB:s näringslivsverksamhet och turistbyrå genom så kallad verksamhetsövergång erbjuds anställning i Nora kommuns kommunförvaltning från och med Under kommunfullmäktiges behandling av ärendet yrkar Tom Rymoen (M) och Helena Vilhelmsson (C) bifall till kommunstyrelsens förslag. Svenerik Nykvist (S) yrkar på att ärendet återremitteras till kommunstyrelsen för att avvakta arbetstagarkonsultens rapport, att se över bolagsordningen samt att ta fram ägardirektiv. Therése Hoikkala (V) yrkar bifall till återremissyrkandet. Ordföranden ställer proposition på återremissyrkandet och finner att detsamma avslås. Omröstning är begärd och ska verkställas. Ordföranden ställer följande omröstningsproposition vilken godkänns. Den som anser att ärendet ska avgöras i dag röstar ja och den som anser att ärendet ska återremitteras röstar nej. Efter avslutad omröstning meddelar ordföranden att kommunfullmäktige avgivit 17 ja-röster och 16 nej-röster. Kommunfullmäktige har beslutat att ärendet ska avgöras i dag. Ordföranden ställer proposition på kommunstyrelsens förslag och finner att detsamma bifalls. Kommunfullmäktige har således beslutat att bilda Nora Rådhus AB att upprätta en civil- och skatterättslig koncern där Nora Rådhus AB är moderbolag till Norabostäder AB och Nora Utveckling AB som namnändras till Nora Fastigheter AB

18 Kommunfullmäktige att uppdra till styrelsen i Nora Rådhus AB att förvärva aktierna i Nora Utveckling AB och Norabostäder AB till bokfört värde att uppdra till kommunens ombud, kommunstyrelsens ordförande Tom Rymoen (M), att genomföra nyemission i Nora Rådhus AB genom kvittning av kommunens reversfordran att anta upprättat förslag till bolagsordning, med redaktionell ändring, för Nora Rådhus AB att anslå kronor ur kommunens rörelsekapital som aktiekapital i Nora Rådhus AB att bolagets verksamhet ska starta att styrelsen för Nora Rådhus AB utses genom val av kommunfullmäktige att styrelsen består av 11 ledamöter varav sex representerar majoriteten och fem representerar oppositionen att kommunchef Jan Norlund ska vara VD i Nora Rådhus samt att samtlig personal anställd inom Nora Utveckling AB:s näringslivsverksamhet och turistbyrå genom så kallad verksamhetsövergång erbjuds anställning i Nora kommuns kommunförvaltning från och med

19 Kommunfullmäktige Kf 150 Ks 166 dnr 150/2011 Kompletterande beslut angående regional kollektivtrafikmyndighet i Örebro län. Kommunfullmäktige beslutade , 114, att godkänna framlagt förslag till avtal om kollektivtrafik för Örebro län innebärande att Örebro läns landsting från och med ensamt bär ansvar för regional kollektivtrafik och därmed är kollektivtrafikmyndighet för Örebro län att kommunstyrelsen i respektive kommun ges i uppdrag att utveckla samverkansformerna för kommunernas inflytande med utgångspunkt i bilaga 1 i avtalet om kollektivtrafik för Örebro län att godkänna aktieöverlåtelseavtalet mellan Örebro läns landsting och länets kommuner avseende försäljning till kvotvärde (100 kr per aktie) av kommunernas aktier i Länstrafiken Örebro AB att godkänna att en skatteväxling sker per med 34 öre per skattekrona samt att godkänna framlagt förslag till avtal om mellankommunal skatteutjämning för kollektivtrafik i Örebro län. Vid ägarmöte enades länets kommuner och landstinget om att införa en kontrollstation 2012 och en 2013 avseende skatteväxling av tätortstrafik. Kommunerna i Örebro län och landstingets uppfattning är att kostnaderna för tätortstrafik ska bäras av de kommuner som har sådan tätortstrafik. Det går i nuläget inte att avgöra om den nya kollektivtrafiklagen (2010:1065) i sin nuvarande utformning och med tillägget om sk tillköp medger detta eller ej. Trots dessa oklarheter genomförs en skatteväxling på all kollektivtrafik. Kommunerna i Örebro län och landstinget är överens om att förändra nivån på skatteväxlingen utifrån gällande kostnader för tätortstrafik under förutsättning dels att då gällande lagstiftning ger möjlighet att undanta den trafik, som i konsortieavtalet avseende Länstrafiken Örebro AB benämns tätortstrafik, från skatteväxling och dels att sådant undantag av tätortstrafiken kan ske utan att då gällande kostnadsutjämningssystem avseende kollektivtrafik ändå omfördelar kostnaderna för sådan tätortstrafik ut på övriga kommuner i länet.

20 Kommunfullmäktige Frågan om kostnadsreglering i det fall skatteväxling skett på en för hög nivå, dvs att kommuner utan tätortstrafik har medfinansierat sådan trafik i kommuner som har tätortstrafik, ska rättas till fullt ut i ovan nämnda kontrollstationer. Örebro läns landsting föreslår att landstinget samt de kommuner som tidigare fattat beslut i ärendet tar följande kompletterande beslut. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att vid kontrollstationer 2012 och 2013 mellan landstinget och länets kommuner pröva beslutet om skatteväxling avseende kostnader för tätortstrafiken. Prövningen ska ske utifrån de överväganden som framgår enligt ovanstående. Under kommunfullmäktiges behandling av ärendet yrkar Tom Rymoen (M) och Solveig Oscarsson (S) bifall till kommunstyrelsens förslag. David Stansvik (S) yttrar sig utan att framställa något eget yrkande. Kommunfullmäktige beslutar enligt kommunstyrelsens förslag.

21 Kommunfullmäktige Kf 151 Vb 30 dnr 17/2011 Fyllnadsval: ny ledamot i vänortskommittén t o m Valberedningen föreslår kommunfullmäktige besluta att som ny ledamot i vänortskommittén välja Eva Marcusson (S), Dalkarlsberg 602, Gyttorp. Kommunfullmäktige beslutar enligt valberedningens förslag.

22 Kommunfullmäktige Kf 152 Vb 31 dnr 17/2011 Fyllnadsval: ny ledamot i styrelsen för Norabostäder AB t o m ordinarie bolagsstämma Valberedningen föreslår kommunfullmäktige besluta att som ny ledamot i styrelsen för Norabostäder AB välja Bror-Erik Israelsson (S), Kungsgatan 41, Nora. Kommunfullmäktige beslutar enligt valberedningens förslag.

23 Kommunfullmäktige Kf 153 Vb 32 dnr 17/2011 Fyllnadsval: ny ledamot i styrelsen för Norabostäder AB t o m ordinarie bolagsstämma Valberedningen föreslår kommunfullmäktige besluta att som ny ledamot i styrelsen för Norabostäder AB välja Solveig Oscarsson (S), Rådstugugatan 15, Nora. Kommunfullmäktige beslutar enligt valberedningens förslag.

24 Kommunfullmäktige Kf 154 Vb 33 dnr 17/2011 Fyllnadsval: ny suppleant i styrelsen för Norabostäder AB t o m ordinarie bolagsstämma Valberedningen föreslår kommunfullmäktige besluta att som ny suppleant i Norabostäder AB välja Elisabeth Hoikkala (S), Krutstampsvägen 8, Gyttorp. Kommunfullmäktige beslutar enligt valberedningens förslag.

25 Kommunfullmäktige Kf 155 Vb 34 dnr 17/2011 Fyllnadsval: ny ledamot i styrelsen för Nora Utveckling AB t o m ordinarie bolagsstämma Valberedningen föreslår kommunfullmäktige besluta att som ny ledamot i styrelsen för Nora Utveckling AB välja Jan Forslund (M), Finnshyttan, Lobergstorp 441, Nora. Kommunfullmäktige beslutar enligt valberedningens förslag.

26 Kommunfullmäktige Kf 156 Vb 35 dnr 17/2011 Fyllnadsval: ny ledamot i styrelsen för Nora Utveckling AB t o m ordinarie bolagsstämma Valberedningen föreslår kommunfullmäktige besluta att som ny ledamot i styrelsen för Nora Utveckling AB välja Bror-Erik Israelsson (S), Kungsgatan 41, Nora. Kommunfullmäktige beslutar enligt valberedningens förslag.

27 Kommunfullmäktige Kf 157 Vb 36 dnr 17/2011 Fyllnadsval: ny ledamot i styrelsen för Nora Utveckling AB t o m ordinarie bolagsstämma Valberedningen föreslår kommunfullmäktige besluta att som ny ledamot i styrelsen för Nora Utveckling AB välja Solveig Oscarsson (S), Rådstugugatan 15, Nora. Kommunfullmäktige beslutar enligt valberedningens förslag.

28 Kommunfullmäktige Kf 158 Vb 37 dnr 17/2011 Fyllnadsval: ny ledamot i styrelsen för Nora Utveckling AB t o m ordinarie bolagsstämma Valberedningen föreslår kommunfullmäktige besluta att som ny ledamot i styrelsen för Nora Utveckling AB välja Ivar Fernemo (S), Villagatan 1, Nora. Kommunfullmäktige beslutar enligt valberedningens förslag.

29 Kommunfullmäktige Kf 159 Vb 38 dnr 17/2011 Fyllnadsval: ny suppleant i styrelsen för Nora Utveckling AB t o m ordinarie bolagsstämma 2015._ Valberedningen föreslår kommunfullmäktige besluta att som ny suppleant i styrelsen för Nora Utveckling AB välja Elisabeth Hoikkala (S), Krutstampsvägen 8, Gyttorp. Kommunfullmäktige beslutar enligt valberedningens förslag.

30 Kommunfullmäktige Kf 160 Vb 39 dnr 17/2011 Val av 11 ledamöter, varav en ordförande, för styrelsen för Nora Rådhus AB t o m Valberedningen föreslår kommunfullmäktige besluta att utse ledamöter till styrelsen för Nora Rådhus AB enligt följande. Ledamöter Christer Stromberg (NP) Rådstugugatan Nora John Sundell (KD) Alvägen Nora Gary Dybeck (M) Borns Gård Nora Petra Käller (MP) Bondborn Pildammen Nora Gabrielle Peteri (FP) Västmannagatan Nora Marita Simpson (C) Åshyttan Nora Marie-Louise Forsberg-Fransson (S) Nya Viker Gyttorp Per Andreasson (S) Skrikarhyttan Gyttorp David Stansvik (S) Rådstugugatan Nora

31 Kommunfullmäktige Elisabeth Hoikkala (S) Krutstampsvägen Gyttorp Camilla Andersson (V) Vargtorpsvägen 3 N Nora Ordförande: Christer Stromberg. Kommunfullmäktige beslutar enligt valberedningens förslag.

32 Kommunfullmäktige Kf 161 Vb 40 dnr 17/2011 Fyllnadsval: ny ersättare i socialnämnden t o m Valberedningen föreslår kommunfullmäktige besluta att som ny ersättare i socialnämnden välja Karl-Holger Sjöberg (NP), Rådmansgatan 32, Nora. Kommunfullmäktige beslutar enligt valberedningens förslag.

33 Kommunfullmäktige Kf 162 Vb 41 dnr 17/2011 Fyllnadsval: ny ersättare i barn- och utbildningsnämnden t o m Fredrik Norén (S) har avsagt sig uppdraget som ersättare i barn- och utbildningsnämnden. Valberedningen föreslår kommunfullmäktige besluta att godkänna avsägelsen samt att som ny ersättare i barn- och utbildningsnämnden välja Per Andreasson (S), Skrikarhyttan 405, Gyttorp. Kommunfullmäktige beslutar enligt valberedningens förslag.

34 Kommunfullmäktige Kf 163 Vb 42 dnr 17/2011 Fyllnadsval: ny revisor för Hilda och Georg Janssons Stipendiefond t o m Henk Burgering (M) har avsagt sig uppdraget som revisor för Hilda och Georg Janssons Stipendiefond. Valberedningen föreslår kommunfullmäktige besluta att godkänna avsägelsen samt att som ny revisor för Hilda och Georg Janssons Stipendiefond välja Bertil Andersson (opol), Stora Bergsmanshyttan, Nora. Kommunfullmäktige beslutar enligt valberedningens förslag.

35 Kommunfullmäktige Kf 164 Vb 43 dnr 17/2011 Nominering av revisor till Samordningsförbundet i norra Örebro län, SOFINT, t o m Henk Burgering (M) har avsagt sig uppdraget som revisor i Samordningsförbundet i norra Örebro län, SOFINT. Valberedningen föreslår kommunfullmäktige besluta att godkänna avsägelsen samt att som ny revisor i Samordningsförbundet i norra Örebro län nominera Björn Hagberg (opol), Dalkarlsberg 720, Gyttorp. Kommunfullmäktige beslutar enligt valberedningens förslag.

36 Kommunfullmäktige Kf 165 Vb 44 dnr 17/2011 Fyllnadsval: ny ledamot i styrelsen för Norabostäder AB t o m ordinarie bolagsstämma Valberedningen föreslår kommunfullmäktige besluta att som ny ledamot i styrelsen för Norabostäder AB välja Henk Burgering (M), Kvarnvägen 17, Nora. Kommunfullmäktige beslutar enligt valberedningens förslag.

37 Kommunfullmäktige Kf 166 Delgivningar Revisionsrapport januari-juli 2011 för Nerikes Brandkår samt revisionernas utlåtande. (dnr 248/2011) Kommunfullmäktige beslutar att lägga delgivningarna till handlingarna.

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2011-10-05 185 Plats och tid Hjernet, 2011-10-05 kl 08.30-11.15 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Thomas Jansson, controller, 154 Håkan Kangert, Gyttorps Ridklubb,

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2013-05-15 61 Plats och tid Nora Stadshotell, 2013-05-15 kl 18.00-20.20 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jan Forsberg, vice ordförande, Norabostäder AB, Nora

Läs mer

26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2011-06-29 104 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-06-29 kl 18.00-19.30 Beslutande 26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2010-11-24 205 Plats och tid Nora Stadshotell 2010-11-24 kl 18.00-19.00 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Jan Rylander (NP) och Enar Moberg (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Jan Rylander (NP) och Enar Moberg (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunfullmäktige 2011-05-04 43 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-05-04 kl 18.00-19.55 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Rickard Simonsson, tf direktör Örebro läns landsting,

Läs mer

Nora Stadshotell, 2011-11-30 kl 18.00-19.20

Nora Stadshotell, 2011-11-30 kl 18.00-19.20 Kommunfullmäktige 2011-11-30 203 Plats och tid Beslutande Nora Stadshotell, 2011-11-30 kl 18.00-19.20 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Mona Forsberg, socialchef, 168 Jan Norlund, kommunchef

Läs mer

Bengt Nilsson (FP) och David Stansvik (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Bengt Nilsson (FP) och David Stansvik (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunfullmäktige 2011-06-15 81 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-06-15 kl 18.00-20.30 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Ulf Gejhammar, Gejhammar Management AB, 87 Jan Norlund,

Läs mer

Kommunfullmäktige 2013-03-13 1

Kommunfullmäktige 2013-03-13 1 Kommunfullmäktige 2013-03-13 1 Plats och tid Nora Stadshotell, 2013-03-13 kl 18.00-20.30 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jan Forsmark, Omställning Sverige Hela Sverige ska leva

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-05-10 95 Plats och tid Hjernet, 2011-05-10 kl 13.00-14.55 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

Protokoll

Protokoll 2011-10-18 Kommunstyrelsen Plats och tid Kumla Folkets hus - Teatern, 2011-10-18, klockan 17:45 Beslutande Lennart Eriksson (S) Mats Hellgren (M) Katarina Hansson (S) Raymonda Kourie (KD) Stefan Svensson

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2013-04-17 57 Plats och tid Hjernet, 2013-04-17 kl 8.30-11.45 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Lars-Göran Gawelin, ekonomichef, 52, 60 Thomas Johansson, controller,

Läs mer

Christina Johansson och Lars-Göran Zetterlund

Christina Johansson och Lars-Göran Zetterlund AMMANTRÄDEPROTOKOLL ida 1(6) Plats och tid Plenisalen, kommunhuset, Hällefors, kl. 18.00-18.15 Beslutande Ledamöter e bilagd förteckning Övriga närvarande e bilagd förteckning Justerare Christina Johansson

Läs mer

Protokoll

Protokoll 2011-10-18 Kommunfullmäktige Plats och tid Kumla Folkets Hus, Teatern, 2011-10-18, klockan 18:30-18:40 Beslutande Dan-Åke Moberg (S) Elisabeth Berglund (V) Lennart Eriksson (S) Denis Nilsson (V) Katarina

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 20 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 27 april 2010, kl 08.30-09.30. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Svenerik Nykvist (S) Kjell Söderlund (S) Sami Hoikkala (S) tj ers för Pia Ahlström (S)

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2012-02-29 1 Plats och tid Nora Stadshotell, 2012-02-29 kl 18.00-22.15 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2009-02-25 1 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-02-25 kl 19.00-19.15 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2012-05-09 52 Plats och tid Nora Stadshotell, 2012-05-09 kl 18.00-19.55 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen Kommunkansliet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Folkets Hus, Hallsberg, kl

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen Kommunkansliet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Folkets Hus, Hallsberg, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) 2011-10--24 Plats och tid Folkets Hus, Hallsberg, kl 17.30-17.50 Beslutande Övriga deltagande Siw Lunander Gunnel Hedström Magnus Andersson Inga-Britt Ritzman Ulf Ström Anne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) 2011-10-24 Plats och tid Folkets Hus, Hallsberg, kl 18.30-19.10 Beslutande 42 ledamöter enligt närvarolista Övriga deltagande Niklas Tiedermann Utses att justera Erik Storsveden

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2012-11-27 259 Plats och tid Hjernet, 2012-11-27 kl 13.00-15.30 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jeanette Berggren, VD Norabostäder AB och Nora Utveckling AB, 221

Läs mer

Lars Eriksson (V) och Mats Björk (M) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Lars Eriksson (V) och Mats Björk (M) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunfullmäktige 2010-02-17 1 Plats och tid Stora Hotellet, 2010-02-17 kl 17.00-20:00 Beslutande Enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Andreas Ericsson, IT-chef, 8 Jan Norlund, kommunchef Eva

Läs mer

Kommunfullmäktige 2013-06-12 82

Kommunfullmäktige 2013-06-12 82 Kommunfullmäktige 2013-06-12 82 Plats och tid Nora Stadshotell, 2013-06-12 kl 18.00-19.40 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Björn Hagberg, ordföranden i revisionen, 77 Jan Norlund,

Läs mer

Hjernet, kl Jeanette Berggren, VD Norabostäder AB, 104 Jan Noriund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

Hjernet, kl Jeanette Berggren, VD Norabostäder AB, 104 Jan Noriund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammantra.desdatum 2014-06-04 126 Plats och tid Beslutande Hjernet, 2014-06-04 kl 8.30-11.50 enligt bifogad närvarolista. Ovriga deltagande Jeanette Berggren, VD Norabostäder AB,

Läs mer

Sammanträdesdatum Tingshuset kl

Sammanträdesdatum Tingshuset kl Sammanträdesdatum 2015-04-08 31 Plats och tid Beslutande Tingshuset 2015-04-08 kl 8.30-10.30 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Anders Bro, Stiftelsen Cesam Mona Hedfeldt, Region Örebro län

Läs mer

...~. Å. /~-~~ ~ C mp Andersson La,sson (V) SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammanträdesdatum. NaRA KOMMUN. Barn- och ungdomsutskottet

...~. Å. /~-~~ ~ C mp Andersson La,sson (V) SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammanträdesdatum. NaRA KOMMUN. Barn- och ungdomsutskottet NaRA KOMMUN SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 1 Plats och tid Tingshuset, 2015-02-03 kl. 08.30-11.30 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Håkan Gibson, ekonom, 1 Helena Vilhelmsson, oppositionsråd,

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2010-06-14 126 Plats och tid Räddningscentralen, 2010-06-14 kl 08.00-09.50 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

... &-,..,.,.,.,.::...,.

... &-,..,.,.,.,.::...,. Sammantrådesdatum 2017-12-20 240 Plats och tid Beslutande Tingshuset 2017-12-20 kl 13.00-13.15 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Isabell Landström, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

Läs mer

Kommunfullmäktige 2012-06-13 110

Kommunfullmäktige 2012-06-13 110 Kommunfullmäktige 2012-06-13 110 Plats och tid Nora Stadshotell, 2012-06-13 kl 18.00-21.00 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2013-04-11 31 Plats och tid Nora Stadshotell, 2013-04-11 kl 18.00-19.05 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jan Norlund, kommunchef Inger Multanen, kommunstrateg

Läs mer

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammantradesdalum

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammantradesdalum NORAKOMMUN Sammantradesdalum 2015-09-17 186 Plats och tid Beslutande Hjernet, 2015-09-17 kl 15.00-17.20 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jan NorIund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

Läs mer

Susanne Kurtson, kultur- och fritidschef Jan Noriund, kommunchef

Susanne Kurtson, kultur- och fritidschef Jan Noriund, kommunchef SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 84 Plats och tid Beslutande Hjernet, kl 0.002.00 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Susanne Kurtson, kultur och fritidschef Jan Noriund, kommunchef Utses

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-01-18 1 Plats och tid Hjernet, 2011-01-18 kl 13.00-15.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Mats Björck (M) Nils Holmberg (KD) Bengt Nilsson (FP), tj

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2009-06-10 121 Plats och tid Hjernet, 2009-06-10 kl 08.30-10.20 Beslutande Enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Håkan Ceder, turistchef, 108 Linnéa Hedkvist, folkhälsostrateg,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 30 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 15 juni 2010, kl 10.30-11.15. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kjell Söderlund (S) Eleonore Karlsson (S) tj ers för Pia Ahlström (S) Eva Overgaard (S)

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 7 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 7 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2011-03-30 17 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-03-30 kl 18.00-20.45 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 7 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 54 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 12 oktober 2010, kl 08.30-08.50. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Eleonore Karlsson (S) Johanna Bergström (S) tj

Läs mer

Hällefors kommun och Nora kommun nya medlemmar

Hällefors kommun och Nora kommun nya medlemmar RÅDSMÖTE Datum Mötesdatum 2018-05-03 2018-05-18 1 (1) Punkt 7c på dagordningen Bilaga 3 Hällefors kommun och Nora kommun nya medlemmar Hällefors kommun och Nora kommun har beslutat att ansöka om medlemskap

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Sammanträdesdatum 2017-04-05 32 Plats och tid Beslutande Tingshuset, 2017-04-05 kl 8.30-11.45 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Sara Norberg, PA-specialist 31 Peter Warman, ekonomichef, 29-30,

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2012-11-21 199 Plats och tid Nora Stadshotell, 2012-11-21 kl 18.00-19.45 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

Läs mer

Sammanträdesdatum Nora Stadshotell, kl Jan Noriund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

Sammanträdesdatum Nora Stadshotell, kl Jan Noriund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare NORA KOMMUN SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 2016-10-12 90 Plats och tid Beslutande Nora Stadshotell, 2016-10-12 kl 14.20-15.10 enligt bifogad närvarolista. Ovriga deltagande Jan Noriund, kommunchef Eva R Stensson,

Läs mer

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Vallaskolans aula, kl 19.00-20.55 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad deltagarlista.

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2012-12-12 258 Plats och tid Nora Stadshotell, 2012-12-12 kl 15.00-20.50 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 17 maj 1999 kl 19 00 19 55 Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 17 maj 1999 kl 19 00 19 55 Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1999-05-17 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2013-11-13 162 Plats och tid Nora Stadshotell, 2013-11-13 kl 18.00-20.10 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Björn Hagberg (opol), ordförande revisionen Jan Norlund,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2011-12-06 101 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 6 december 2011, kl 08.30-09.00. Beslutande Anna Magnusson (KD), ordförande Gary Dybeck (M) tj ers för Gabrielle Peteri (FP)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2005-12-19 1 (10) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2005-12-19 kl. 19.00-19.10. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Eva Arvidsson (s) Siv Ahlstrand

Läs mer

12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2009-05-06 75 Plats och tid Hjernet, 2009-05-06 kl 09.00-11.30 Beslutande 12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Kerstin Folkesson,

Läs mer

X:Shb,H. /~{{tlvl('({j~h. SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammanträdesdatum. Barn- och ungdomsutskottet. enligt bifogad närvarolista.

X:Shb,H. /~{{tlvl('({j~h. SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammanträdesdatum. Barn- och ungdomsutskottet. enligt bifogad närvarolista. SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 20 Plats och tid Tingshuset, 2015-03-03 kl. 08.30-11 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Helena Vilhelmsson, oppositionsråd, 15-20 Anna Gästrin, 1:e socialsekreterare,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 62 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 7 december 2010, kl 08.30-10.00. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kerstin Grek (S) tj ers för Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Ulf Carlsson (S) tj

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2010-11-10 197 Plats och tid Hjernet, 2010-11-10 kl 08.30-09.45 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Gunnar Berglund, BKT, 171-172 Karl-Holger Sjöberg, förslagsställare,

Läs mer

Onsdagen den 26 oktober 2011 i Kommunfullmäktiges sessionssal Nya Folkets hus, klockan 17:00-17:20

Onsdagen den 26 oktober 2011 i Kommunfullmäktiges sessionssal Nya Folkets hus, klockan 17:00-17:20 Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Onsdagen den 26 oktober 2011 i s sessionssal Nya Folkets hus, klockan 17:00-17:20 Beslutande Anders Ohlsson (S), ordförande Maria Karlsson (S),2:e vice ordförande

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2009-11-25 156 Plats och tid Nora Stadshotell, 2009-11-25 kl 19.00-20.45 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2010-11-24 230 Plats och tid Hjernet, 2010-11-24 kl 08.30-12.00 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Rolf Nielsen, kultur- och fritidschef, 173, 175 Lars-Göran Gawelin,

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2009-06-17 80 Plats och tid Stadshotellet, 2009-06-17 kl 19.00-20.00 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11 Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 24 mars 2009, kl 08.30-09.30. Beslutande Svenerik Nykvist (s), ordförande Solveig Oskarsson (s) Kjell Söderlund (s) Sami Hoikkala

Läs mer

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s)

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (6) Sida Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Se närvarolista. Övriga deltagande Eva Engström Sekreterare

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. 152 Överlåtelse av aktier i Länstrafiken Jämtland AB till Regionförbundet Jämtlands län

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. 152 Överlåtelse av aktier i Länstrafiken Jämtland AB till Regionförbundet Jämtlands län Kommunfullmäktige 2011-12-14 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 152 Överlåtelse av aktier i Länstrafiken Jämtland AB till Regionförbundet Jämtlands län 153 Utökning av Regionförbundet

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2012-02-15 1 Plats och tid Hjernet, 2012-02-15 kl 8.30-12.30 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Joakim Skoglund, näringslivschef, 4 Håkan Ceder, turistchef, 12 Lars-Göran

Läs mer

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.00 1 (15) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt

Läs mer

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2014-09-01 1() Plats och tid Sockenstugan, Lövnäs, Hammarö, kl 18:30-19:15 Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Siw Gidlöf (S) Bengt-Gustav Persson (S) Leif Sandberg

Läs mer

Denny Lawrot (c), 2:e vice ordförande. Rune Haagel (s)

Denny Lawrot (c), 2:e vice ordförande. Rune Haagel (s) Plats och tid Hotell de Geer, kl. 13.00 13.30 2008-04-15 1 (6) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v), vice ordförande Denny Lawrot (c), 2:e vice ordförande Birgit Svärd (s) Rune Haagel

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum:

PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum: 1(6) Plats och tid Konferensrum 105, Ale Kulturrum, kl. 09:30-09:40 Beslutande Närvarande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Paula Örn (S), ordförande Dennis Ljunggren

Läs mer

Gunn Carlsson (s) och Jan-Erik Bratt (m) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Gunn Carlsson (s) och Jan-Erik Bratt (m) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunfullmäktige 2009-04-29 27 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-04-29 kl 19.00-21.20 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Christina Westerlund, Intresseföreningen Bergslaget,

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2011-02-02 1 Plats och tid Räddningscentralen, 2011-02-02 kl 08.30-11.10 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Lars-Göran Gawelin, ekonomichef, 17, 20, 28 Jan Norlund,

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-12-13 96 Plats och tid Hjernet, 2011-12-13 kl. 13.00 13.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Therese Hoikkala (V), tj ersättare för vakant (M) Nils Holmberg

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2012-04-18 52 Plats och tid Hjernet, 2012-04-18 kl 8.30-11.15 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Lars-Göran Gawelin, ekonomichef, 47 Thomas Johansson, controller,

Läs mer

KROKOMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 13 augusti Innehållsförteckning

KROKOMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 13 augusti Innehållsförteckning Sammanträdesdatum Innehållsförteckning Sida * Medborgarförslag angående nedläggning av Västbygdens skola och finansiering av skolans driftkostnader, 108...2-3 * Medborgarförslag angående nedläggning av

Läs mer

Sammanträdesdatum Tingshuset, kl

Sammanträdesdatum Tingshuset, kl SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 2017-03-08 22 Plats och tid Beslutande Tingshuset, 2017-03-08 kl 8.30-11.00 enligt bifogad närvarolista Övriga deltagande Peter Warman, ekonomichef, 22-23 Thomas Johansson, controller,

Läs mer

Ewa Engdahl, (C), ordförande Stefan Carlsson, (C) Folke Karlsson (S) Andreas Furuskog (S) Patrik Köhler(M) Folke Karlsson och Stefan Carlsson

Ewa Engdahl, (C), ordförande Stefan Carlsson, (C) Folke Karlsson (S) Andreas Furuskog (S) Patrik Köhler(M) Folke Karlsson och Stefan Carlsson 1 Sammanträdesdatum 2007-12-04 Plats och tid Kommunhusets tingssal, tisdagen den 4 december 2007 kl 09.00-12.10. Beslutande Ewa Engdahl, (C), ordförande Stefan Carlsson, (C) Folke Karlsson (S) Andreas

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2013-09-17 14 Plats och tid Hjernet, 2013-09-17 kl. 10.00-11.40 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson, PRO

Läs mer

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej KOMMUNFULLMÄKTIGE Nya hyrestaxor för kommunens idrottsanläggningar 2 Åtgärder för att få budget i balans 200 3 Kommunbidrag 2002, kommunfullmäktige och revisionen 4 Exploateringsavtal, Västra Degrabo 5

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Barn- och ungdomsutskottet SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 33 Plats och tid Tingshuset, 2015-04-07 kl. 08.30-11.45 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Helena Vilhelmsson, oppositionsråd, 26-29

Läs mer

Göran Strömqvist och Lilian Stenqvist. Kommunsekreterarens rum torsdag

Göran Strömqvist och Lilian Stenqvist. Kommunsekreterarens rum torsdag Kommunstyrelsen 2009-02-24 1 (6) Plats och tid Folkets Hus, Hällefors, kl. 12.30 12.45 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Se bilagd förteckning Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

Caroline Depui, kommunchef Margareta Persson, kommunsekreterare Birgitta Kahn (MP) Louise Warnqvist (M) Per Aspengren (S)

Caroline Depui, kommunchef Margareta Persson, kommunsekreterare Birgitta Kahn (MP) Louise Warnqvist (M) Per Aspengren (S) Kommunstyrelsen 2015-05-18 1(5) Plats och tid Nämndrummet, kommunhuset, Skoghall, kl 17:30 18.05 Beslutande Siw Gidlöf (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Alexander Johansson-Pettersson (S) Lillemor

Läs mer

Zainab Tilako (S) 39 David Rydén (KD) Marita Henriksson (SD) Lennart Dahl Kommunhus Nödinge, Ale Torg 7, Cecilia Timén.

Zainab Tilako (S) 39 David Rydén (KD) Marita Henriksson (SD) Lennart Dahl Kommunhus Nödinge, Ale Torg 7, Cecilia Timén. 1(6) Plats och tid Sal 105, Ale Kulturrum, kl. 18.00-19.35. Nämnden ajournerar sig 18.10-18.20 och 19.10-19.25. Beslutande Anders Rollings(S), ordförande Stefan Ekwing (L) Eje Engstrand (S), tjg för Stefan

Läs mer

Sammanträdesdatum Biblioteket, kl

Sammanträdesdatum Biblioteket, kl NORA KOMMUN 2016-12-14 254 Plats och tid Beslutande Biblioteket, 2016-12-14 kl 9.30-12.15 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Kristina Grape, KLARA arkitekter, 177 Tommy Henningsson, socialchef,

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-27 1. Charles Eriksson. Kommunkontoret, Ödeshög. Ordförande/Magnus Oscarsson. Justerande/Charles Eriksson

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-27 1. Charles Eriksson. Kommunkontoret, Ödeshög. Ordförande/Magnus Oscarsson. Justerande/Charles Eriksson 1 Plats och tid Carl August-rummet, kommunkontoret, Ödeshög måndagen den 27 februari 2012 kl 9:00-10:00 Beslutande Magnus Oscarsson (KD), ordförande Anders Rydberg (KD), ersättare för Arne Arvidsson (KD)

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl Kommunstyrelsen 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl. 13.00 14.00 ajournering kl. 13.30-13.40 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2012-05-30 54

Barn- och utbildningsnämnden 2012-05-30 54 Barn- och utbildningsnämnden 2012-05-30 54 Plats och tid Hjernet, tisdag den 30 maj 2012, kl 08.30-12.20. Beslutande Gabrielle Peteri (FP), ordförande Camilla Andersson (V) Henk Burgering (M) Katrin Winarve

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2010-02-22 11 Plats och tid Kommunhuset, måndag 22 februari 2010, kl. 19.00 19.30 och 19.35 21.10 Beslutande Lars-Åke Bergman (S), Bengt Sjöberg (M), Karl-Johan Gustafson (C), Anne- Charlotte

Läs mer

Förslag till koncernbildning

Förslag till koncernbildning PROTOKOLLSUTDRAG KS 130 2019-06-18 1/4 Dnr KS/2019:281-001 Förslag till koncernbildning Beslut föreslår kommunfullmäktige besluta att 1. bilda ett aktiebolag med namnet Strängnäs Kommunföretag AB, 2. bildandet

Läs mer

Bollmora föreningsgård, samlingssalen Torsdag 15 april 2004, kl

Bollmora föreningsgård, samlingssalen Torsdag 15 april 2004, kl TYRESÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Bollmora föreningsgård, samlingssalen Torsdag 15 april 2004, kl. 19.00-21.35 Beslutande Se närvarolista Övriga deltagare Se närvarolista Utses att

Läs mer

,hily'''v, ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Datum för anslags nedtagande 2015-03-07

,hily'''v, ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Datum för anslags nedtagande 2015-03-07 NaRA KOMMUN 13 Plats och tid Tingshuset, 2015-02-12 kl. 13.00-15.30 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Helena Vilhelmsson, oppositionsråd, 11-12 Charlott Knutsson, socialsekreterare

Läs mer

Godkännande av investeringar av Strömstadslokaler AB för ny förskola på Mellegården

Godkännande av investeringar av Strömstadslokaler AB för ny förskola på Mellegården KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 8 (37) Kommunfullmäktige 2015-12-17 Kf 140 Kf 125 KS/2015-0486 Godkännande av investeringar av Strömstadslokaler AB för ny förskola på Mellegården Kommunfullmäktiges presidium

Läs mer

Kommunfullmäktige 2000-02-23 1 (17)

Kommunfullmäktige 2000-02-23 1 (17) Kommunfullmäktige 2000-02-23 1 (17) Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare och övriga deltagande Rådssalen, Folkets Hus kl 18.00-18.35 Mayvor Lundberg (s) Catharina Fredriksson (s) Berit Karlsson

Läs mer

Lars Eriksson (V) och Bert Parsmo (KD) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Lars Eriksson (V) och Bert Parsmo (KD) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunfullmäktige 2009-09-30 99 Plats och tid Nora Stadshotell, 2009-09-30 kl 19.00-20.40 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Liz Hultgren, Regionförbundet, styrgrupp, 83 Fredrik

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Skoghall, kl 18.30-18:55 Beslutande Se bifogad närvarolista Övriga närvarande Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-02 1 () Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.30 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1998-10-12 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Ordförande... Tord Westin, 1-2 Benny Jansson 3-10. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Ordförande... Tord Westin, 1-2 Benny Jansson 3-10. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2003-02-12 1 Plats och tid Stadshotellet, Nora 2003-02-12 kl 09.00-11.00 Beslutande Övriga deltagande Benny Jansson (s) ordförande Lars-Göran Zetterlund (c) Svante Fägerås (s) Ingegerd Lööv (s) Karl-Arne

Läs mer

Carina Persson. Karl-Erik Olsson 2018-

Carina Persson. Karl-Erik Olsson 2018- 1 1 Plats och tid Rådhuset, Stora salen, kl 13.3014.15 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

Måndag 14 januari 2019, Kl. 16:00. Mats Pettersson, kommunchef Maria Landström, kommunsekreterare. Maria Landström.

Måndag 14 januari 2019, Kl. 16:00. Mats Pettersson, kommunchef Maria Landström, kommunsekreterare. Maria Landström. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Utses att justera Justeringens plats och tid Beslutande Övriga deltagare Gällivare Folkets hus, Blå Forell Måndag 14 januari 2019 kl.13:15 13:45 Fredric Olofsson

Läs mer

Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, tisdagen den 3 mars 2015, kl

Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, tisdagen den 3 mars 2015, kl Kommunstyrelsen 2015-03-03 Plats och tid Beslutande Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, tisdagen den 3 mars 2015, kl 16.00 16.45 Tomas Mörtberg (c) ordförande Tomas Vedestig (öfa) Robert Grape (c) Jörgen

Läs mer

Marie-Louise Bäckman (KD)

Marie-Louise Bäckman (KD) 2016-10-19 1 (6) Plats Rum 225, Kommunhuset, Sundsgatan 29, Vänersborg Tid Onsdagen den 19 oktober 2016, kl 16.30-18.40 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Spinnerskan i Mark AB 2014-01-30

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Spinnerskan i Mark AB 2014-01-30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Svansjörummet, Kommunhuset, Kinna, klockan 08.30 11.30 Beslutande M Tomas Johansson S C S Barbro Petersson Anders Andersson David Berglund KD Ola Andreasson

Läs mer

NORDMALINGS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige. Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl

NORDMALINGS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige. Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl 1 (5) Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl 17-17.50 Beslutande: Övriga närvarande: Justerare: Christer Bäckman (fp), ordförande Ingemar Sandström (c) Kerstin Sjöström (c) Madelaine Jakobsson (c), ersättare

Läs mer