Sammanträdesprotokoll

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesprotokoll"

Transkript

1 Sammanträdesprotokoll BILDNINGSSTYRELSEN Plats och tid Förvaltningskansliet klockan 14:00-15:05 Beslutande Mikael Westberg (S), ordförande Maria Andersson (S) Ulf Bengtsson (S) Måna Hesselrud (M) Helena Mårtens Fjällman (M) Övriga deltagande Björn Hansson, bildningschef Johanna Johansson, förvaltningsekonom Ylva Sjödén, förvaltningssekreterare Bengt Albertsson, resultatenhetschef grundskola Ing-Marie Pettersson Jensen, resultatenhetschef kultur-fritid Utses att justera Måna Hesselrud med Helena Mårtens Fjällman som ersättare Justeringens plats och tid Förvaltningskansliet tisdag 1 november klockan 9:00 Underskrifter Sekreterare Paragrafer Ordförande Justerande Sammanträde ANSLAG Datum Anslag sätts upp Anslag tas ner Protokollets förvaring Förvaltningskansliet Ylva Sjödén

2 Avesta kommun sammanträdesprotokoll Sida 2 ÄRENDELISTA 59 Fastställande av dagordning 3 60 Läsårstider/läsårsdata för läsåret Tidplan för tillsynsbesök i förskola, grundskola och gymnasieskola för år Ansökan om godkännande och rätt till bidrag för att bedriva pedagogisk omsorg i Avesta kommun 7 63 Louise Gabrielssons medborgarförslag om en multisportanläggning vid Bergsnässkolan 9 64 Remiss Kristina Nords medborgarförslag om förbättringar av lekparken Metropoolen Överlämnande Camilla Byggnings medborgarförslag om meckungdomsgård för bil- och epaungdomar Överlämnande Medborgarförslag om ny modern minigolfbana Ansökan om investeringsbudget för varmvatteninstallation för spolning av is i Avesta ishall Ansökan om investeringsbudget för dränering av Klockarvallens A-plan Remiss Annelie Karlssons (KL) motion om motverkande av näthat och mobbing Handlingsplan för intern kontroll Sammanträdesplan för bildningsstyrelsen Ansökan om investeringsbudget för ljuddämpande plattor i Åvestadalskolan och Johan Olovskolans matsalar Översyn av kulturskolans avgifter 25

3 Avesta kommun sammanträdesprotokoll Sida 3 59 Fastställande av dagordning Dagordningen fastställs med följande tillägg: - Extra ärende Ansökan om investeringsbudget för ljuddämpande plattor i Åvestadalskolan och Johan Olovsskolans matsalar behandlas efter ärende Extra ärende Översyn av kulturskolans avgifter behandlas efter ärende 13.

4 Avesta kommun sammanträdesprotokoll Sida 4 60 Läsårstider/läsårsdata för läsåret Bs Bengt Albertsson, resultatenhetschef grundskola, lämnar följande förslag till läsårsdata/läsårstider för läsåret 2017/2018. Förslaget har tagits upp på samverkan med Lärarförbundet och Lärarnas riksförbund och en dialog har förts med rektorer. Elevernas läsårsdata för läsåret 2017/2018 för grundskola, grundsärskola och kulturskola Höstterminen Skolstart Tisdag Lov (v.44) Måndag - Fredag Avslutning Torsdag Vårterminen Skolstart Tisdag Sportlov v.9 Måndag - Fredag Påsklov v.14 Tisdag - Fredag Lovdag Måndag Lovdag Fredag Avslutning Torsdag Ytterligare 2 lovdagar (studiedagar för lärarna) läggs ut under läsåret 2017/2018. Elevernas läsårsdata, läsåret 2017/2018 för gymnasieskola och gymnasiesärskola Höstterminen Skolstart Onsdag Lov (v.44) Måndag - Fredag Avslutning Torsdag Vårterminen Skolstart Tisdag Sportlov v.9 Måndag - Fredag Påsklov v.14 Tisdag - Fredag Lovdag Måndag Lovdag Fredag Avslutning Fredag Ytterligare 2 lovdagar (studiedagar för lärarna) läggs ut under läsåret 2017/2018.

5 Avesta kommun sammanträdesprotokoll Sida 5 - Bildningsstyrelsen antar ovanstående förslag till läsårsdata/läsårstider för läsåret 2017/2018.

6 Avesta kommun sammanträdesprotokoll Sida 6 61 Tidplan för tillsynsbesök i förskola, grundskola och gymnasieskola för år 2017 Bs Bengt Albertsson, resultatenhetschef grundskola, lämnar följande förslag på datum för tillsynsbesök under Förslaget är upprättat utifrån tidigare beslutad plan för vilka verksamheter som ska få tillsynsbesök. Datum Enhet Åvestadalskolan Norra förskolområdet Karlfeldtgymnasiet Johan-Olovskolan By/Fors rektorsområde Karlbo rektorsområde - Bildningsstyrelsen antar ovanstående förslag på datum för tillsynsbesök 2017.

7 Avesta kommun sammanträdesprotokoll Sida 7 62 Ansökan om godkännande och rätt till bidrag för att bedriva pedagogisk omsorg i Avesta kommun Bs Ärende Malin Andersson har ansökt om godkännande och bidrag till att starta pedagogisk omsorg i Avesta kommun. Verksamheten, vilken är en verksamhetsform för barnomsorg, beräknas starta och kommer att bedrivas i det egna hemmet. Beslutsunderlag Ansökan inkom Kompletteringar med bilagor har inkommit till förvaltningen Ansökan är genomförd utifrån Avesta kommuns Riktlinjer för godkännande att bedriva fristående förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg Handläggare för ärendet i Avesta kommun har träffat Malin Andersson (Enskild huvudman), för en dialog och genomgång av dennes ansökan, tillsynsansvar och uppdrag. Genomgång av skyddsrond, aktuella åtgärder samt åtagande vad gäller informationsansvar och deltagande i enkäter, tillsyn och uppföljning av verksamhet. Skyddsronden i hemmet är genomförd av förskolechef för Avesta centrala förskoleområde 3. Anmärkningarna är delvis åtgärdade och kommer att vara åtgärdade senast det datum ärendet går upp till beslut i Bildningsstyrelsen Förvaltningens bedömning/konsekvenser Enligt Skollagen 25 kap. 10 ska fristående pedagogisk omsorg ha rätt till bidrag om huvudmannen har förutsättningar att följa de föreskrifter som gäller för motsvarande offentlig verksamhet samt om verksamheten inte innebär påtagliga negativa konsekvenser för kommunens motsvarande verksamhet. Utifrån underlag och samtal med Malin Andersson (ansvarig huvudman för pedagogisk omsorg) är bedömningen att denne har förutsättningar att följa de föreskrifter som gäller för motsvarande offentlig verksamhet (Dagbarnvårdare). Bedömningen är också att en uppstart av pedagogisk omsorg inte medför några negativa konsekvenser för den kommunala verksamheten. Förvaltningen bedömer att verksamhetens huvudman har relevant utbildning och erfarenhet. I ansökan lämnas utdrag ur belastningsregistret. Betyg finns i bilagor till ansökan.

8 Avesta kommun sammanträdesprotokoll Sida 8 Den ekonomiska kalkylen bedöms realistisk utifrån poster som redovisas. Registreringsbevis, F- skattebevis, anmälan om livsmedelsanläggning och yttrande från Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund finns med i ansökan. Resultatenhetschef förskola föreslår att bildningsstyrelsen fattar följande beslut - Att bildningsstyrelsen godkänner Malin Anderssons ansökan om att som huvudman få bedriva pedagogisk omsorg med rätt till bidrag, utifrån Avesta kommuns Riktlinjer för godkännande att bedriva fristående förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg Att beslutet äger giltighet ett år från beslutsdatum. Beredning - Bildningsstyrelsen 12 oktober 2016, Resultatenhetschef förskolas tjänsteskrivelse 25 oktober Komplettering med bilagor, 19 oktober Ansökan med bilagor, 13 september Bildningsstyrelsen godkänner Malin Anderssons ansökan om att som huvudman få bedriva pedagogisk omsorg med rätt till bidrag, utifrån Avesta kommuns Riktlinjer för godkännande att bedriva fristående förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg Beslutet äger giltighet ett år från beslutsdatum.

9 Avesta kommun sammanträdesprotokoll Sida 9 63 Louise Gabrielssons medborgarförslag om en multisportanläggning vid Bergsnässkolan Dnr Lousie Gabrielsson har lämnat ett medborgarförslag om en multisportanläggning vid Bergsnässkolan och anför följande. En multisportanläggning vid Bergsnässkolan liknande de som finns i Fors, Horndal, Krylbo, Karlbo, Skogsbo och sportparken i Avesta. En multisportanläggning placerad i denna del av Avesta är en viktig satsning ur flera perspektiv. Området saknar i dag en modern anläggning för spontanidrott såväl som för organiserade aktiviteter. En anläggning där man sommartid kan spela handboll, fotboll, basket och innebandy m.m. engagerar och sysselsätter många barn och ungdomar. Medborgarförslagsställarens förhoppning är även att man vintertid kan spola upp en isbana för att kunna åka skridskor och spela hockey. Ishallen i Avesta har väldigt begränsade och alldeles för få friåkningstider. I området bor många barn och ungdomar och ett stort antal av dessa har en annan etnisk bakgrund. Sett ur ett mångfalds- och integrationsperspektiv är idrottsaktiviteter något som gör det lätt för människor att umgås och lära av varandra. Föreningslivet är dessutom en viktig inkörsport till det demokratiska samhället. Medborgarförslagsställaren upplever att det inte blev så mycket satsning på barnen i området kring Bergsnässkolan för att främja idrottsintresset förutom en klätterställning som riktar sig mer till barn som är ca 4-6 år. Kommunen bör uppmuntra dagens barn/ungdomar att röra på sig och inte bli stillasittande hemma framför i-pads/tv-spel och det blir självklart enklare om man har en modern anläggning att utöva aktiviteter på. Medborgarförslagsställaren var på ett föredrag på sitt jobb där hon fick lyssna på vikten av att röra på sig. De diskuterade fördelar och nackdelar med att ha ett aktivt liv och träna och kan säga att alla var överens om att fördelarna är väldigt många. Det blir oftast en livsstil och är man van att röra på sig redan från tidig ålder och känner sig bekväm med olika idrotter så fortsätter man ofta med det långt in i livet. Ge barnen en möjlighet att ha ett aktivt liv! Louise Gabrielssons förslag: - En multisportanläggning byggs vid Bergsnässkolan.

10 Avesta kommun sammanträdesprotokoll Sida 10 Kommunfullmäktige beslutade 23 maj 2016 att överlämna medborgarförslaget till bildningsstyrelsen för beredning och beslut. Bildningsstyrelsen uppdrog 8 juni 2016 till resultatenhetschefen kultur och fritid att lämna yttrandeförslag till bildningsstyrelsens sammanträde 9 november Resultatenhetschef kultur och fritid, Ing-Marie Pettersson Jensen, lämnar följande yttrandeförslag: Sammanlagt finns det sex allaktivitetsplaner i Avesta kommun. Förutom den som står i sportparken så är ytterligare fem allaktivitetsplaner förlagda på skolgårdar i Krylbo, Skogsbo, Karlbo, Fors och Horndal. Enbart den som är förlagd till Sportparken är öppen för allmänheten varje dag. De övriga är öppna för allmänheten kvällar och helger och får nyttjas enbart av skolverksamheten dagtid, då de står på kommunens skolgårdar. En inventering under 2015 visade att det fanns totalt sex allaktivitetplaner i Dalarna varav alla var belägna i Avesta. Under 2017 planeras en sjunde allaktivitetsplan att anläggas på Markusskolan. Den syftar att utveckla skolmiljön snarare än att fylla ett behov av aktivitetsytor för allmänheten. Fritidschefen bedömer att behovet av allaktivitetsplaner i syfte att kunna erbjuda aktivitetsytor för allmänheten är uppfyllt. De medborgarförslag som inkommer om ytterligare allaktivitetplaner på skogårdar bör därför tas beslut om utifrån perspektivet utveckling av yttre skolmiljöer. Därför vore det mer lämpligt att frågan lämnas till aktuell skolverksamheten att ta med i fortsatta diskussioner om utvecklingen av den yttre skolmiljön. Resultatenhetschefen kultur och fritid föreslår att bildningsstyrelsen fattar följande beslut: - Bildningsstyrelsen avslår medborgarförslaget. Beredning - Fritidschefens tjänsteskrivelse 18 oktober Bildningsstyrelsen 8 juni 2016, 77 - Kommunfullmäktige 23 maj 2016, 90 - Louise Gabrielssons medborgarförslag 19 maj Bildningsstyrelsen avslår medborgarförslaget.

11 Avesta kommun sammanträdesprotokoll Sida Remiss Kristina Nords medborgarförslag om förbättringar av lekparken Metropoolen Bs Kristina Nord har lämnat ett medborgarförslag om förbättringar av lekparken vid Metropoolen och anför följande. Medborgarförslagsställaren går ofta hit med sin dotter men tyvärr finns inga uteleksaker för små barn förutom barngungorna. Rutschkanan som är där är väldigt brant och hon har sett och hört många barn som har ramlat baklänges i trappen. Många små barn vill åka men vågar inte. Därför tycker hon att det borde bli en förbättring med ett så kallat lekhus med inbyggd rutschkana som har riktig trapp samt att barnen kan leka i och under det lilla huset. Det stimulerar små och stora barn att våga ta initiativ och övervinna vissa rädslor. Det skulle också behövas någon gungleksak som är förankrad med s.k. fjäder i marken. De orangea snurrleksakerna som finns idag är inte småbarnsvänliga. Vad de fyller för funktion egentligen förstår medborgarförslagsställaren inte förutom att bli yr och illamående. Det vore även bra att göra en riktig sandlåda på plats fast hela lekparken är i grov sand så är det svårt att leka och bygga sandkakor och sandslott och då blir grävda gropar på rätt ställe också. Samt barnen har en bestämd plats att sitta och leka med sanden på. Sedan skulle det behövas en riktig papperskorg och gärna flera fasta bänkar eftersom det idag bara finns ett bord med fasta bänkar nere vid lekparken. Gärna en lägre variant som gör det lättare för mindre barn att kunna äta medhavd matsäck utan att halka av bänken som många gör idag. Att sitta uppe vid Metropoolen är inget bra alternativ. Till sist tycker medborgarförslagsställaren att det vore bra med en grillplats vid lekparken. Det hade varit fantastiskt om det hade funnits nu i vintras då många åkte pulka och snowracer på kullen. Att gå till Avesta vallen är inget alternativ för att grilla. Medborgarförslagsställaren och hennes dotter tycker verkligen om lekparken men den skulle bli ännu bättre för fler att kunna vara delaktiga på lika villkor stor som liten om man gjorde dessa förbättringar. Kommunfullmäktige remitterade den 26 april 2016, 65, medborgarförslaget till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsens arbetsutskott remitterade den 24 maj 2016, 59, medborgarförslaget till bildningsstyrelsen och till kommunkansliet (teknisk service) för yttrande. Bildningsstyrelsen beslutade 8 juni 2016 att uppdra till resultatenhetschef kultur och fritid att lämna yttrandeförslag till bildningsstyrelsens sammanträde 9 november 2016.

12 Avesta kommun sammanträdesprotokoll Sida 12 Resultatenhetschef kultur-fritid, Ing-Marie Pettersson Jensen, lämnar följande yttrandeförslag: Fritidschef Georgios Nielsen har i tjänsteskrivelse framfört följande förslag till yttrande: Fritidschefen är överens med föreslagställaren om att lekplatsen som etablerades i området i samband med byggandet av nya badhuset, riktar sig till lite äldre barn. Under senare delen av året har lekplatsen utvecklats och idag inrymmer lekparken ett lekhus med rutschkana och en sandlåda likt det som föreslås i medborgarförslaget. Gällande sittplatser så finns det idag möjlighet att sitta vid de bord som står på Metropoolens terrass där finns även ett antal papperskorgar och en mindre grill att låna. Fritidschefen ställer sig positiv till att titta på ytterligare förbättringar och tror att framförallt fler sittplatser och möjlighet till att grilla i direkt anslutning till lekparken och pulkabacken skulle ge ett lyft till hela området. Resultatenhetschef kultur-fritid föreslår att bildningsstyrelsen fattar följande beslut: - Bildningsstyrelsen antar fritidschefens yttrande som sitt eget. Beredning - Fritidschefens tjänsteskrivelse 18 oktober Bildningsstyrelsen 8 juni 2016, 79 - Kommunstyrelsens arbetsutskott 24 maj 2016, 59 - Kommunfullmäktige 26 april Kristina Nords medborgarförslag 29 mars Bildningsstyrelsen antar fritidschefens yttrande som sitt eget.

13 Avesta kommun sammanträdesprotokoll Sida Överlämnande Camilla Byggnings medborgarförslag om meckungdomsgård för biloch epaungdomar Dnr Bs Camilla Byggnings har lämnat in ett medborgarförslag och anför följande: Hon vill att våra bil- och epaungdomar (killar som tjejer) får en plats att vara på någonstans i Avesta där de kan träffas, spela musik och mecka med sina fordon. Det spelar ingen roll vart de står i staden så stör de någon. Föräldrarna får hjälpas åt att vara där med ungdomarna om de behöver hjälp med sina fordon. Hon vill att Avesta kommun hjälper till att hitta en plats till ungdomarna, ett ställe som inte är mitt i stan och att ungdomarna får sköta stället och vara rädda om det. Camilla Byggnings förslag: - Avesta kommun ordnar en meckungdomsgård för bil- och epaungdomar i Avesta. Beredning - Kommunfullmäktige 27 september 2016, Camilla Byggnings medborgarförslag 14 september 2016 Vid kommunfullmäktiges behandling av ärendet utdelades medborgarförslaget. Kommunfullmäktige beslutade den 27 september 2016 att överlämna medborgarförslaget till bildningsstyrelsen för beredning och beslut. - Bildningsstyrelsen uppdrar åt resultatenhetschef kultur och fritid att till bildningsstyrelsens sammanträde 8 mars 2017 presentera yttrandeförslag.

14 Avesta kommun sammanträdesprotokoll Sida Överlämnande Medborgarförslag om ny modern minigolfbana Dnr Bs Medborgarförslagsställaren har lämnat in ett förslag och anför följande: Avesta skulle ha glädje av en ny modern minigolfbana, förslagsvis i anslutning till badhuset Metropoolen/Drömparken med möjlighet att hyra klubba och boll i badhusets kassa/reception. I Kristineberg/Stockholm finns en fin, rolig och handikappvänlig bana som passar både unga, gamla och är rullstolsvänlig. Den ser ut som en vanlig bangolfbana i miniatyr. Där har banan ett litterärt tema med författare och boktitlar. Om en liknande bana fanns i Avesta kunde den ha ett Avesta-tema med Avestas kulturella och idrottsliga utbud. Den minigolfbana som finns i Avesta är eftersatt, är i dåligt skick och har begränsade öppettider. Medborgarförslagsställarens förslag: - En ny modern minigolfbana anläggs i Avesta i närheten av badhuset Metropoolen. Beredning - Kommunfullmäktige 27 september 2016, Medborgarförslagsställarens förslag 11 augusti 2016 Vid kommunfullmäktiges behandling av ärendet utdelades medborgarförslaget. Kommunfullmäktige beslutade 27 september 2016 att överlämna medborgarförslaget till bildningsstyrelsen för beredning och beslut. - Bildningsstyrelsen uppdrar åt resultatenhetschef kultur och fritid att till bildningsstyrelsens sammanträde 15 februari 2016 presentera yttrandeförslag.

15 Avesta kommun sammanträdesprotokoll Sida Ansökan om investeringsbudget för varmvatteninstallation för spolning av is i Avesta ishall Dnr Bs Fritidschef, Georgios Nielsen, ansöker om investeringsbudget för varmvatteninstallation för spolning av is i Avesta ishall. Avesta ishall har i dag enbart kallvatten som spolvatten till ismaskin. Isskötsel och hållbarhet på isen är idag ett återkommande problem för verksamheten. Det är idag oerhört ovanligt att enbart arbeta med kallvatten vid isskötsel. Konsekvensen om investeringen inte genomförs är att det försvårar och begränsar för verksamhetens isskötsel och iskvalitet. Beredning - Investeringsansökan, 19 oktober Bildningsstyrelsen godkänner investeringsansökan.

16 Avesta kommun sammanträdesprotokoll Sida Ansökan om investeringsbudget för dränering av Klockarvallens A-plan Dnr Bs Fritidschef Georgios Nielsen ansöker om investeringsbudget för dränering av Klockarvallens A-plan. Konsekvensen om investeringen inte genomförs är att det inte blir någon avrinning. I dag ligger planen oerhört vattensjuk under stora delar av säsongen. Beredning - Investeringsansökan 19 oktober Bildningsstyrelsen godkänner investeringsansökan.

17 Avesta kommun sammanträdesprotokoll Sida Remiss Annelie Karlssons (KL) motion om motverkande av näthat och mobbing Dnr Bs Anneli Karlsson (KL) har lämnat en motion och anför följande i motionen. Det finns ett stort mörkertal angående vad ungdomar utsätts för på nätet i form av kränkningar, hat och hot. Många drar sig för att vända sig till en vuxen för att få hjälp. Många föräldrar kan vara ovetande om vad som sker på nätet. Sällan berättar man om vad som hänt, och än mer sällan vidtas åtgärder som t ex polisanmälan. Den drabbade är rädd för att bli missförstådd och orolig för att problemen ska förvärras, och kan också få råd i stil med att man inte ska bry sig och att det kommer att bli bättre. Mobbing och utsatthet på internet är ofta relaterad till situationen i skolan. Kommunlistan i Avesta menar att näthat och mobbing måste tas på betydligt större allvar i skolan, som måste ge klart besked om att kränkande beteende inte tolereras. Inom gränsen för skolans ansvar bör kommunen erbjuda en säker och anonym stödfunktion för utsatta elever. Funktionen kan vara nätbaserad, så att folk kan höra av sig och få professionellt stöd (kuratorer m m) utan att behöva ta kontakt ansikte mot ansikte. Detta leder förhoppningsvis till att de problem som förekommer bättre synliggörs och fångas upp. Som ett led i detta föreslår motionären att kommunen undersöker möjligheten att skapa en aktionsplan mot nätmobbing och därmed jämförbara kränkningar. Planen kan t ex innehålla följande: - en nätbaserad stödfunktion för elever som känner sig kränkta eller hotade - utbildning för berörd skolpersonal i att hantera problemet med kränkningar och mobbing på internet - stöd och information till föräldrar i syfte att ge bättre verktyg i relation till vad som kan hända barnen på nätet. Anneli Karlssons (KL) förslag: - Att kommunfullmäktige beslutar skapa en aktionsplan mot kränkningar, hat och hot mot barn och ungdomar på Internet enligt motionens intentioner. Kommunfullmäktige beslutade 21 mars 2016 att remittera motionen till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade 18 april 2016 att remittera motionen till bildningsstyrelsen och till ungdomsrådet för yttrande. Bildningsstyrelsen beslutade 14

18 Avesta kommun sammanträdesprotokoll Sida 18 september 2016 att uppdra till bildningschefen att presentera yttrandeförslag vid bildningsstyrelsens sammanträde 9 november Bildningschef Björn Hansson presenterar följande yttrandeförslag: Enligt Skolverkets utvärdering av metoder mot mobbning är en procent av eleverna utsatta för nätmobbning. Lagstiftningen ställer höga krav på skolors och förskolors arbete mot diskriminering och kränkande behandling. Det råder nolltolerans. Detta är grunden till att likabehandlingsplaner upprättas årligen inom förskolan och skolan. Alla skol- och förskolenheter har sin separata planer som bygger på kartläggningar som utförts av verksamheten. Likabehandlingsplanerna redovisar verksamheternas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Planerna tar såväl upp främjande och förbyggande arbete som vilka åtgärder som skall vidtas vid misstanke om kränkande behandling. Likabehandlingsplanen beskriver även hur barn och elever medverkar i det främjande och förebyggande arbetet. Planen ska vara känd hos alla i verksamheten och hos barns och elevers vårdnadshavare. Kränkningar på nätet ligger redan på skolans ansvar och ingår i skolornas likabehandlingsplaner. Rektorerna är av uppfattningen att kuratorer och trygghetsgrupper på skolorna ständigt arbetar med kränkningsärenden på nätet. Bildningsstyrelsen ställer sig därför tveksam till att inrätta en kommunal aktionsplan och en webbaserad stödfunktion då dessa frågor bäst hanteras inom skolan/förskolan genom en närvarande profession. Erfarenhetsmässigt blir arbetet effektivare om aktionsplaner utformas lokalt på varje skola/förskola vilket idag sker genom arbetet med likabehandlingsplanerna. Möjligen kan den nätbaserade stödfunktionen locka någon att berätta något vederbörande annars inte hade berättat. Dock anser bildningsstyrelsen att verksamheterna hellre bör arbeta för att alla barn och elever känner att det finns personal på skolan som man kan anförtro sig till personligen. BRIS erbjuder just en sådan anonym kuratorkontakt på sin hemsida som motionsställaren förordar. Det bör även tas i beaktande om en sådan funktion kan locka till missbruk som blir resurskrävande. På högstadieskolorna har utbildning om kränkande behandling på nätet genomförts. Den 10 november 2016 kommer också skolledarkonferensen behandla rutiner för kränkande behandling, hur och vilka åtgärder som ska vidtas vid misstanke om kränkande behandling, vilket även inbegriper kränkningar som skett på nätet. Detta är årligt återkommande på skolledarkonferenser. Bildningschefen föreslår att bildningsstyrelsen föreslår följande: - Att kommunfullmäktige avslår motionen i sin helhet.

19 Avesta kommun sammanträdesprotokoll Sida 19 Beredning - Bildningsstyrelsen14 september 2016, augusti 2016, 47 - Kommunstyrelsens arbetsutskott 18 april 2016, 44 - Kommunfullmäktige 21 mars 2016, 32 - Anneli Karlssons (KL) motion 9 februari Bildningsstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige avslår motionen i sin helhet.

20 Avesta kommun sammanträdesprotokoll Sida Handlingsplan för intern kontroll 2017 Dnr Bs Bildningschef Björn Hansson presenterar följande förslag till handlingsplan för intern kontroll Rutin/system Kontrollmoment Ansvar Frekvens Metod Rapportering till Riskbedömning Att gällande rutiner följs Chef på resp. nivå Två ggr/år Hantering av kränkningsärenden Stickprov Förvaltningschef Stor SCB-statistik Att korrekt statistik rapporteras Att fastställda rutiner följs och säkerställer återsökning inom förvaltningen Förvaltningsekonom, resp. chef Statsbidrag inom flyktingmottagandet Förvaltningsekonom Två ggr/år Två ggr/år Stickprov Kontroll ekonomgruppen Förvaltningschef Förvaltningschef Stor Liten Handlingsplan vid externt våld eller vid hot om externt våld Att upprättad handlingsplan finns för respektive enhet Förvaltningschef/ Resultatenhetschef /enhetschef/rektor Två ggr/år Stickprov Förvaltningschef Måttlig Budget Ekonomisk uppföljning Resultatenhetschef Nio ggr/år Ekonomisk rapport enligt kommun ens direktiv Förvaltningsekonom Stor

21 Avesta kommun sammanträdesprotokoll Sida 21 Yrkanden m.m. Bildningsstyrelsens ordförande Mikael Westberg (S) yrkar att arbetsutskottets förslag är att bildningsstyrelsen antar den upprättade handlingsplanen för intern kontroll år 2017 med det tillägget bildningsstyrelsen uppdrar åt bildningschefen att lämna en uppföljningsrapport till bildningsstyrelsens sammanträde i september Bildningsstyrelsens ordförande ställer yrkandet under proposition och finner att bildningsstyrelsens arbetsutskott beslutar i enlighet med detta. - Bildningsstyrelsen antar upprättad handlingsplan för intern kontroll år Bildningsstyrelsen uppdrar åt bildningschefen att lämna en uppföljningsrapport till bildningsstyrelsens sammanträde i september 2017.

22 Avesta kommun sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesplan för bildningsstyrelsen 2017 Dnr Bildningsstyrelsens ordförande Mikael Westberg presenterar följande förslag till sammanträdesplan för bildningsstyrelsen Vecka Beredning Kallelse ut FREDAG Handling till sekreterare MÅNDAG Handlingar ut ONSDAG Bildningsstyrelsens Arbetsutskott ONSDAG Bildningsstyrelsen ONSDAG Ks Måndag KF Måndag jan-bsau 3 16 jan-bsau 18 jan-bsau 4 25 jan 23 jan 5 3 feb-bs 6 10 feb-bsau 6 feb-bs 8 feb-bs 6 feb 7 13 feb-bsau 15 feb-bsau 15 feb 8 24 feb-bs 22 feb 9 27 feb-bs 1 mars-bs mars-bsau 8 mars 6 mars mars-bsau 15 mars-bsau mars 20 mars mars-bs 14 3 april-bs 5 april -bs 3 april april-bsau 12 april april-bsau 19 april-bsau april-bs 26 april 25 april 18 2 maj-bs 3 maj-bs maj 8 maj maj-bsau maj-bsau 24 maj bsau 22 maj 22 2 juni-bs 31 maj 23 5 jun-bs 7 jun bs 7 juni jun juni aug-bsau aug-bsau 23 aug-bsau 35 1 sep-bs 30 aug

23 Avesta kommun sammanträdesprotokoll Sida sep-bs 6 sep-bs sep-bsau 13 sep 11 sep sep-bsau 20 sep-bsau sep-bs 27 sep 26 sep 40 2 okt-bs 4 okt-bs okt-bsau 11 okt 9 okt okt-bsau 18 okt-bsau okt-bs 25 okt 23 okt okt-bs 1 nov-bs nov-bsau 8 nov nov-bsau 15 nov-bsau 13 nov 47 torsdag 23 nov 48 1 dec-bs 28 nov 27 nov 49 4 dec-bs 6 dec-bs 50 6 dec 11 dec 51 - Bildningsstyrelsen fastställer sammanträdesplanen för bildningsstyrelsen 2017.

24 Avesta kommun sammanträdesprotokoll Sida Ansökan om investeringsbudget för ljuddämpande plattor i Åvestadalskolan och Johan Olovskolans matsalar Bs Bildningsstyrelsens ordförande Mikael Westberg (S) lämnar följande information: Resultatenhetschef för kost, Eva Södergård, har ansökt om investeringsbudget för ljuddämpande plattor i Åvestadalskolan och Johan Olovskolans matsalar då ljudnivårena i matsalarna är väldigt höga och har ökat på grund av fler ätande både i Åvestadalskolan och på Johan Olovskolan. En hög ljudnivå kan vara en orsak till att skolbarn inte får en välbehövlig paus under lunchen och därmed inte heller den näring kroppen behöver, När ljudnivåerna ökar blir det gradvis svårare att uppfatta och föra ett samtal med normalt röstläge vilket skapar otrivsel. Det är begränsat med tider då man kan göra ingrepp i matsalen för att sätta upp ljudplattorna, då arbetet med ljudplattorna i taket kräver fler dagar arbete. Vi närmar oss Allhelgonalovet och då har vi möjlighet att kunna utföra arbetet. Då är det inte är så många lunchgäster som påverkas, eftersom eleverna är på lov. Eftersom bildningsstyrelsen inte sammanträder förrän efter det planerade ingreppet vecka 44 avser bildningsstyrelsens ordförande att fatta beslut med stöd av 2 kap. punkten 1 i bildningsstyrelsens delegationsordning , 98 och bifalla ansökan. Beslutet kommer att rapporteras till bildningsstyrelsen. Beslut - har tagit del av informationen.

25 Avesta kommun sammanträdesprotokoll Sida Översyn av kulturskolans avgifter Bs Det finns ett behov av att se över Musik- och kulturskolans avgifter. - Bildningsstyrelsen uppdrar till resultatenhetschef kultur och fritid att till bildningsstyrelsens sammanträde 12 april 2017 redovisa resultatet av översynen.

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll BILDNINGSSTYRELSEN Plats och tid Fridolinsalen onsdag 9 november 2016 klockan 14:00 16:40 Beslutande Mikael Westberg (S) ordförande Ulf Bengtsson (S), vice ordförande Hans Blixt (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll BILDNINGSSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Plats och tid Beslutande Bildningsförvaltningens kansli, Kungsgatan 32, onsdag 24 januari klockan 13:00 Mikael Westberg (S) ordf Maria Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll BILDNINGSSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Beslutande Bildningsförvaltningens kansli, Kungsgatan 32, onsdag 24 oktober 2018 klockan 13:00-17:40 Mikael Westberg (S) ordf Maria Andersson (S)

Läs mer

Kallelse/föredragningslista

Kallelse/föredragningslista Datum 2017-02-10 Sida 1 Bildningsstyrelsens arbetsutskott - Ordinarie ledamöter kallas - Ersättare för kännedom Kallelse/föredragningslista Styrelse: Plats: Bildningsstyrelsen Förvaltningskansliet, sammanträdesrum

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll BILDNINGSSTYRELSEN Plats och tid Fridolinsalen Onsdag 12 april 2017, klockan 14:00-17:10 ande Mikael Westberg (S), ordförande Henrik Väyrynen (S) Ulf Bengtsson (S) Åsa Lövgren (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll BILDNINGSSTYRELSEN Plats och tid Bildningsförvaltningen, kansli onsdag 22 februari 2017, klockan 14:00-14:50 Beslutande Mikael Westberg (S), ordförande Ulf Bengtsson (S), vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll BILDNINGSSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Plats och tid Bildningsförvaltningens kansli, Kungsgatan 32, onsdag 25 april 2018 klockan 14:00 Beslutande Mikael Westberg (S) ordf Maria Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll BILDNINGSSTYRELSEN Plats och tid Bildningsförvaltningens kansli, Kungsgatan 32, onsdag 7 februari 2018 klockan 14:00-17:35 Beslutande Mikael Westberg (S) ordf Maria Andersson (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll BILDNINGSSTYRELSEN Plats och tid Förvaltningskansliet klockan 14:00-15:30 Beslutande Mikael Westberg (S) ordförande Ulf Bengtsson (S) Isa-Susanne Kenving (V) Måna Hesselrud (M) Inger

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll BILDNINGSSTYRELSEN Plats och tid Förvaltningskansliet klockan 13:00-14:11 Beslutande Mikael Westberg (S) ordförande Ulf Bengtsson (S) ersättare för Maria Andersson (S) Blerta Krenzi

Läs mer

Val av justerare samt plats och tid för justering Eric Karlsson (M) med Lea Malmivirta (C) som ersättare Plats, , kl.

Val av justerare samt plats och tid för justering Eric Karlsson (M) med Lea Malmivirta (C) som ersättare Plats, , kl. KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA Datum 2019-03-15 Sida 1(1) Styrelse: Bildningsstyrelsens arbetsutskott Plats: S-rum_Bildning, ingång trapphuset, Kungsg 32 Tid: onsdagen den 27 mars 2019 kl.14:00 Val av justerare

Läs mer

Mikael Westberg (S), Ordförande Blerta Krenzi (S), Vice ordförande Henrik Väyrynen (S) Johannes Kotschy (M) Lea Malmivirta (C)

Mikael Westberg (S), Ordförande Blerta Krenzi (S), Vice ordförande Henrik Väyrynen (S) Johannes Kotschy (M) Lea Malmivirta (C) 1(16) Plats och tid S-rum_Bildning, ingång trapphuset, Kungsg 32, ons 28 augusti 2019 kl 14:00-16:30 Beslutande Mikael Westberg (S), Ordförande Blerta Krenzi (S), Vice ordförande Henrik Väyrynen (S) Johannes

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll BILDNINGSSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Beslutande Bildningsförvaltningens kansli, Kungsgatan 32, onsdag 28 november 2018 klockan 14:00-16:00 Mikael Westberg (S) ordf Maria Andersson (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll BILDNINGSSTYRELSEN Beslutande Övriga deltagande Bildningsförvaltningens kansli, Kungsgatan 32, onsdag 14 november 2018 klockan 14:00-18:00 Mikael Westberg (S) ordf Maria Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll BILDNINGSSTYRELSEN Plats och tid Förvaltningskansliet klockan 14:00-14:55 Beslutande Mikael Westberg (S) ordförande Maria Andersson (S) Ulf Bengtsson (S) Lillebil Lundkvist (MP) ersättare

Läs mer

Bildningsnämnden (14)

Bildningsnämnden (14) Bildningsnämnden 2017-02-20 1(14) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 16.40 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Anders Englund (S) Jan-Olof Hesselstedt (V) David Lundqvist (C) Anne-Marie

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(10)

Sammanträdesprotokoll 1(10) Sammanträdesprotokoll 1(10) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.00 17.50 Ulf Olofsson (C), ordförande Thommy Ukkonen (S)

Läs mer

Läsårstider för gymnasieskolan och gymnasiesärskolan i Malmö 2015/16, samt preliminärt 2016/17 och 2017/18

Läsårstider för gymnasieskolan och gymnasiesärskolan i Malmö 2015/16, samt preliminärt 2016/17 och 2017/18 Datum 2014-04-18 Handläggare Kurt Westlund kurt.westlund@malmo.se Tjänsteskrivelse Läsårstider för gymnasieskolan och gymnasiesärskolan i Malmö 2015/16, samt preliminärt 2016/17 och 2017/18 Ärende 7 Dnr

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll BILDNINGSSTYRELSEN Beslutande Bildningsförvaltningens kansli, Kungsgatan 32, onsdag 9 januari 2019 klockan 13:00-16:30 Mikael Westberg (S) ordf Blerta Krenzi (S) Henrik Väyrynen (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll BILDNINGSSTRYRELSEN Plats och tid Förvaltningskansliet klockan 13:00-15:30 Beslutande Mikael Westberg (S) ordförande Blerta Krenzi (S) Ulf Bengtsson (S) ersättare för Maria Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll BILDNINGSSTYRELSEN Plats och tid Förvaltningskansliet klockan 14:00-15:45 Beslutande Mikael Westberg (S) ordförande Maria Andersson (S) Ulf Bengtsson (S) Måna Hesselrud (M) Helena

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll BILDNINGSSTYRELSEN Plats och tid Förvaltningskansliet klockan 14:00- Beslutande Mikael Westberg (S) ordförande Ulf Bengtsson (S) ersättare för Blerta Krenzi (S) Maria Andersson (S)

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 14.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 14 december 2016, NR ÄRENDE DNR. Val av protokolljusterare Godkännande av dagordning BUN 16/66

Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 14 december 2016, NR ÄRENDE DNR. Val av protokolljusterare Godkännande av dagordning BUN 16/66 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2016-12-14 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 14 december 2016, 15.00 18.00 FÖREDRAGNINGSLISTA NR ÄRENDE DNR 1 Val av protokolljusterare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Plats och tid Hyllan, Centrumhuset, kl 09.30 17.00 Beslutande Anna Schönning (S), ordförande Eva Sjölander (S) 10-13, 21, del av 22, 23 Torbjörn Nyholm (S) Kenneth Berg (S) Pia Sjöblom (S),

Läs mer

Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s)

Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s) Barn- och utbildningsutskottet 2018-05-14 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2018-05-14 kl. 13:00-15:30 Beslutande Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(10) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(12)

Sammanträdesprotokoll 1(12) Sammanträdesprotokoll 1(12) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.30 18.30 (S), ordförande Rickard Gillman (S) Majja Neverland

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida 2015-05-19 A4 1(11) Plats och tid Tjäderns sammanträdesrum, kommunkontoret kl 08.30 11.55. Beslutande Anna-Karin Vernberg, M, ordförande Karl Dumky, M Andreas Sihvonen, S Per-Göran Skoog, S Petra Danielsson,

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.00 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Bengt Jarring (KD) tjänstgörande ersättare Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Mikael Malm, (S) tjänstgörande

Läs mer

Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström (S)

Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström (S) - Plats och tid Fagerudd, Enköping, kl 10:00 12:30 Beslutande Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden 1 (20) Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna, kl 19.00-21.00. Beslutande Ersättare Övriga närvarande Raimo Vuojärvi (M), ordförande, Malin Karlsson (FP), Irene Öman (M), Hans Heneby (M),

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(19) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17) Plats och tid Vargmötet, Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, Kl. 09.16 11.40 ande Raimo Vuojärvi (M), ordförande, Roswitha Melzer (FP), Bodil Umegård

Läs mer

Anders Bengtsson (KD)

Anders Bengtsson (KD) Barn- och utbildningsnämnden 2018-02-07 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 15:00-16:25 Beslutande Ledamöter Svante Hanses (KOSA), ordförande Ann-Christine Karlsson (S) Per Källs (KOSA) Maria

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28 Barn- och ungdomsnämnden Paragraf Ärendelista Sammanträdesdatum 2014-08-28 69 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2014 70 Budget skolskjuts 2015 71 Återremiss motion om förskola i Vallberga

Läs mer

Handlingar till Utbildningsnämndens sammanträde den 29 oktober 2013

Handlingar till Utbildningsnämndens sammanträde den 29 oktober 2013 Handlingar till Utbildningsnämndens sammanträde den 29 oktober 2013 Sidan 3 av 33 Ärende 1 Sidan 4 av 33 Sidan 5 av 33 Utbildningskontoret Handläggare Datum Vår beteckning Karin Soffiantini-Yildiz 2013-10-17

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Bildningsnämnden 2015-02-16 1(14)

ANSLAG/BEVIS. Bildningsnämnden 2015-02-16 1(14) Bildningsnämnden 2015-02-16 1(14) Plats och tid Kommunhuset, sessionssalen kl. 08.30-11.30 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) vice ordförande Anne Karlén Hellgren (S) ersätter

Läs mer

Stenbockskolans konferensrum, kl Ulf Eriksson (s), Ordförande Annsofi Ramevik (s) Andreas Eriksson (m) Siv Friedmann Björk (c)

Stenbockskolans konferensrum, kl Ulf Eriksson (s), Ordförande Annsofi Ramevik (s) Andreas Eriksson (m) Siv Friedmann Björk (c) 1(1) Plats och tid Beslutande Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-15.15 Ulf Eriksson (s), Ordförande Annsofi Ramevik (s) Andreas Eriksson (m) Siv Friedmann Björk (c) Övriga deltagande Gösta Högberg,

Läs mer

Bildningsnämnden 2015-05-18 1(14)

Bildningsnämnden 2015-05-18 1(14) Bildningsnämnden 2015-05-18 1(14) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet, kl. 13.00 16.15 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Birgitta Persson (S) ersätter Per Aspengren (S) Steinar Ruud (S) 73-82,

Läs mer

Kommunhuset sammanträdesrum Christian Kruse Tisdagen den 1 mars 2016 kl. 13:00 16:05

Kommunhuset sammanträdesrum Christian Kruse Tisdagen den 1 mars 2016 kl. 13:00 16:05 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid ande Kommunhuset sammanträdesrum Christian Kruse Tisdagen den 1 mars 2016 kl. 13:00 16:05 Lena Rosvall (S), ordförande Per-Erik Andersson (C), 1:e vice ordförande

Läs mer

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012.

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-12-14 151 Meddelanden. 152 Anmälan om delegationsbeslut. 153 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport oktober 2011. 154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och

Läs mer

Madelene Fredriksson, ekonomichef Anne Josefsson, sekreterare. Justerande. [Jansson (S)

Madelene Fredriksson, ekonomichef Anne Josefsson, sekreterare. Justerande. [Jansson (S) NORRTÄLJE KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje ki 14:00-16:00 Göran Pettersson (M),

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för Unga och Lärande

Kommunstyrelsens utskott för Unga och Lärande 1 (8) Datum: Torsdag Tid: 09:00-12:00 Plats: Beslutande: Sollefteå kommunhus, Junselerummet Enligt närvaro- och tjänstgöringslista Övriga Guniris Jonasson Sekreterare närvarande: Örjan Abrahamsson Huvudenhetschef

Läs mer

Sammanträdesdatum Beslutande Anders Tell (S) ordförande Lena Ohlsson (M) v ordförande Karl Gemfeldt (C)

Sammanträdesdatum Beslutande Anders Tell (S) ordförande Lena Ohlsson (M) v ordförande Karl Gemfeldt (C) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne rum 108 kl. 08:30 Beslutande Anders Tell (S) ordförande Lena Ohlsson (M) v ordförande Karl Gemfeldt (C) Magnus Åkesson (L) Annelie Fälth Simonsson

Läs mer

Birgitta Evensson, Kommunchef, T.o.m 17:30 Robin Karlsson (L), ej tjänstgörande ersättare, Fr.o.m 16:35

Birgitta Evensson, Kommunchef, T.o.m 17:30 Robin Karlsson (L), ej tjänstgörande ersättare, Fr.o.m 16:35 1 (10) Plats och tid Silen, 16.00 17.55 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (L) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Bo Eriksson (L) Jörgen Berglund (M) Ulla-Britt Svensson (S) Lena

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(16)

Sammanträdesprotokoll 1(16) Sammanträdesprotokoll 1(16) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.00 18.45 Ulf Olofsson (C), ordförande Thommy Ukkonen (S)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S) Nr 08 Kultur- och utbildningsnämnden 2018-09-26 1(11) Tid och plats onsdagen den 26 september 2018, klockan 08.30 12.00, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-06-11 Utbildningsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll 2015-06-11 Utbildningsnämndens arbetsutskott Tid och plats 2015-06-11 - i Kommunhuset klockan 13.00-15.30 Beslutande Björn Zorec (FP) - ordförande Kenny Lärkevie (C) - 1:e vice ordförande Leif Svensson (S) - 2:e vice ordförande Gunilla Edman (S)

Läs mer

Lennart Andersson (S), ordf Jeanette Thygesen (FÖL) Björn Andreen (M)

Lennart Andersson (S), ordf Jeanette Thygesen (FÖL) Björn Andreen (M) Sammanträdesprotokoll sid 1 (9) Plats och tid Utbildningsförvaltningen A-huset 13.00 16.30 ande Lennart Andersson (S), ordf Jeanette Thygesen (FÖL) Björn Andreen (M) Övriga närvarande Anne-Charlott Petersson,

Läs mer

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsåret 2018/2019

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsåret 2018/2019 PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsåret 2018/2019 Sammanfattning På Munktorpsskolan ska vi genom förebyggande och främjande insatser arbeta för att elever och personal inte ska kränkas

Läs mer

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström Barn- och utbildningsutskottet 2016-04-11 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2016-04-11 kl. 13:00-15:45 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Per Olofsson (c) Robert

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(17)

Sammanträdesprotokoll 1(17) Sammanträdesprotokoll 1(17) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.00 19.15 Ulf Olofsson (C), ordförande Thommy Ukkonen (S)

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2016-06-15 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 15 juni kl.8.30 11.10. Beslutande Stefan Jönsson (S), ordförande Håkan Pettersson (S), 1:e vice ordförande Kent Ballovarre

Läs mer

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 1 Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (S) ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Boel Rosdahl, (S) ledamot Catharina Tann, (S) ledamot Leif Andersson, (V)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Innehåll 63 Godkännande av ärendelista... 84 64 Delgivningar... 85 65 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 86 66 Månadsuppföljning per 30 september 2017... 87 67 Skolinspektionens

Läs mer

Gruppmöten på andra våningen i två konferensrum och i personalrum. Sekreterare. Ärende Beteckning Förslag

Gruppmöten på andra våningen i två konferensrum och i personalrum. Sekreterare. Ärende Beteckning Förslag Barn- och utbildningsnämnden 2014-10-07 Plats: Stora Dalslundskolans matsal i Åkarp Tid: 2014-10-14 kl. 19:00 Kl. 18:00 Gruppmöten på andra våningen i två konferensrum och i personalrum Vid eventuellt

Läs mer

Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s), ordförande Simon Karström, (c)

Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s), ordförande Simon Karström, (c) 2016-03-17 1(14) Plats och tid Vindelns kommun, kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, torsdagen den 17 mars 2016, kl 08.30-14.40, lunch kl. 11.50-13.00 Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s), ordförande

Läs mer

Boo Westlund (OR) Lena Svensson (S) Birgitta Söderlund (OR) Håkan Lindh (S) Emma Koskelainen (L)

Boo Westlund (OR) Lena Svensson (S) Birgitta Söderlund (OR) Håkan Lindh (S) Emma Koskelainen (L) Sammanträdesdatum Sida 1/15 Plats och tid Stora mötet, Älvstranden bildningscentrum kl 09:00-12:45 Beslutande Övriga Boo Westlund (OR) Lena Svensson (S) Birgitta Söderlund (OR) Håkan Lindh (S) Emma Koskelainen

Läs mer

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämndens au. Plats och tid Prologen kl. 18:00-19:30

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämndens au. Plats och tid Prologen kl. 18:00-19:30 Sammansträdesprotokoll Plats och tid Prologen kl. 18:00-19:30 Beslutande ledamöter Lena Gerby (M) (ordförande) 2-8 Gunnar Mossberg (M) Göran Hellmalm (L) (vice ordförande) 2-8 1 ersätter Lena Gerby (M)

Läs mer

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll 2013-10-30. Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00.

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll 2013-10-30. Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00. Sida 1/10 Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00 Beslutande Övriga deltagare Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Annie Carlsson (S) Agnetha Persson (C), vice ordförande Torsten

Läs mer

arbetsutskott 2013-06-04 59 2

arbetsutskott 2013-06-04 59 2 Sammanträdesdatum: Sida: 2013-06-04 1 (12) arbetsutskott Plats och tid Snickaren, Kommunalkontoret, Skillingaryd 4 juni 2013 klockan 13.00 17.30 Beslutande Roger Ödebrink (S) ordförande Gunnel Elg (KD)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(16)

Sammanträdesprotokoll 1(16) Sammanträdesprotokoll 1(16) Plats och tid Kommunhuset, sessionssalen, klockan 15.00 17.00 ande Övriga närvarande Tove Winqvist (S), ordförande Rickard Gillman (S) Karin Hurtig (V) Nancy Ibarra (V) Ylva

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Henrik Axelsson, 1:e vice ordförande (S) Peter

Läs mer

~~-.::J/d et~ Justerande Laila Olsen (S)

~~-.::J/d et~ Justerande Laila Olsen (S) l - l BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 1 (12) Sammanträde Sammanträdesdatum: Sammanträdestid: Plats: Paragrafer: Beslutande: Övriga deltagare: Justerande: Justering: 2015-05-12 Klockan 18.00-18.40 Sammanträdesrum

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-03-27 1 Plats och tid Beslutande Skolkansliet, Malung Kl. 08.00-10.00 Sofia Söderström (S), ordförande Ann-Christine Tangen (M) Thomas Fehrm (V) Övriga

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden KALLELSE 2016-11-03 1(1) Barn- och utbildningsförvaltningen Therese Dahl, therese.dahl@uppvidinge.se Barn- och utbildningsnämnden kallas härmed till sammanträde onsdagen den 16 november 2016 kl.13.30 på

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.40 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef

Läs mer

Kallelse Kommunfullmäktige

Kallelse Kommunfullmäktige Kallelse Kommunfullmäktige Tid: onsdag 28 februari 2018 kl. 18:00 Plats: Folkets Hus, Lilla Edet, kommunhuset i Lilla Edet Ärenden Föredragande Formalia 1 Upprop 2 Val av justerare och tid för justering

Läs mer

Kultur- och utbildningsutskottet

Kultur- och utbildningsutskottet PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2018-12-18, kl 09.00 17.00 Beslutande Evgeny Krakov (S) Linda Jonsson (V) Veronica Andersson (FS), 74 Övriga närvarande Övriga

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(10)

Sammanträdesprotokoll 1(10) Sammanträdesprotokoll 1(10) Plats och tid Kommunhuset, konferensrum Ferdinand B, klockan 15.00-15.50 ande Övriga närvarande Tove Winqvist (S), ordförande Jimmy Fredriksson (S) Karin Hurtig (V) Ylva Lundkvist

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll BILDNINGSSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Beslutande Bildningsförvaltningens kansli, Kungsgatan 32, onsdag 26 september 2018 klockan 13:00 Mikael Westberg (S) ordf Henrik Väyrynen (S) ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll BILDNINGSSTYRELSEN Plats och tid Bildningsförvaltningens kansli, Kungsgatan 32, torsdag 8 mars 2018 klockan 14:00 Beslutande Övriga deltagande Mikael Westberg (S) ordf Maria Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll BILDNINGSSTYRELSEN Plats och tid Fridolinsalen klockan 14:00 17:30 Beslutande Mikael Westberg (S) ordförande Maria Andersson (S) Henrik Väyrynen (S) Göran Edström (S) ersättare för

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 14.10 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Datum 2003-04-22 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 22 april 2003 kl 17:00-19:00 Jerker Sjögren

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag NORRTÄLJE SAMMANTRADESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2012-10-01 Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret- Estunavägen 12, Norrtälje kl 14:00-16.00

Läs mer

Datum 2012-03-13. Anders Öberg Marie Martinsson Kjell Gunnarsson Jan Arvidsson Gunilla Persson Peter Tillman (v) Ej 20, 22 samt 24 27

Datum 2012-03-13. Anders Öberg Marie Martinsson Kjell Gunnarsson Jan Arvidsson Gunilla Persson Peter Tillman (v) Ej 20, 22 samt 24 27 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum 2012-03-13 Sida 1(16) Plats och tid Sammanträdesrummet Utsikten, Hallsberg, kl 13.00 kl 16.30 Beslutande Ledamöter Siw Lunander (s) Ulf Ström (s) Suzana Madzo (s) Joakim Hedelind

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-02-19 Utbildningsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll 2015-02-19 Utbildningsnämndens arbetsutskott 1(12) Tid och plats 2015-02-19 - i Värsjörummet klockan 09.00-12.15 Beslutande Övriga deltagande Björn Zorec (FP) - ordförande Ingela Lärkevie (C) - förste vice ordförande, 6-9 Leif Svensson (S) - andre

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2014-09-05 61 (70) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, fredagen den 5 september 2014, kl. 08.30-09.55 Beslutande Stefan Granetin Westin (S) ordf Rutger Hallin (M) 51-55 Jörgen Andersson (C), tjänstg ers

Läs mer

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Strået, kl Ajournering, kl

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Strået, kl Ajournering, kl Sida 1/12 Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30-16.00 Ajournering, kl 14.50-15.05 Beslutande Övriga deltagare Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Annie Carlsson (S) Agnetha Persson (C), vice ordförande Torsten

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-06-16 1

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-06-16 1 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-06-16 1 Plats och Tid Stadshuset, kl. 09:00-11:45 Beslutande Kjell Kaså (C), ordförande Sven Callenberg (C) Ann-Louise Svensson (C) Anders Hansson (C) Holger Jonasson

Läs mer

Karl Persson (SD) Sebastian Ullström, sekreterare Tove Frostvik, barn- och bildningschef Helén Källvik, ekonom

Karl Persson (SD) Sebastian Ullström, sekreterare Tove Frostvik, barn- och bildningschef Helén Källvik, ekonom Sammanträdesdatum Sida 1/11 Plats och tid Sammanträdesrummet, övrevåningen, Hagfors stadshus kl 09:00 12:00 Beslutande Övriga Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Lars T. Stenson (L) Jan Klarström (SD)

Läs mer

Register till barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott protokoll vid sammanträde den 12 november 2010

Register till barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott protokoll vid sammanträde den 12 november 2010 Register till barn- och utbildningsnämndens protokoll vid sammanträde den 12 november 2010 Ärenden: BUN au 102 Internbudget 2011 driftbudget BUN au 103 Ansökan om tillfällig utökning av förskoleplats vid

Läs mer

Kari Staatsen (Hela Edas lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S)

Kari Staatsen (Hela Edas lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) 1(9) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00 Beslutande Kari Staatsen (Hela Edas lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-18.50 Beslutande Övriga deltagande Marie Gärdby, (C) ordförande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm,

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(8) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje. kl. 14.00-15.20 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNFULLMÄKTIGE Plats och tid Fors Folkets hus, klockan 16:45-16:55 Beslutande Lars Isacsson (S), ordförande Laila Borger (S) Susanne Berger (S) Pia Aronsson (V) Henrik Öhrn (MP)

Läs mer

Djursdalarummet, Stadshuset Vimmerby, fredag den 5 februari 2016, kl

Djursdalarummet, Stadshuset Vimmerby, fredag den 5 februari 2016, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och sammanträdestid Beslutande ledamöter Djursdalarummet, Stadshuset Vimmerby, fredag den 5 februari 2016, kl. 10.30-12.00 Peter Högberg (S), ordförande Daniel Nestor (S),

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN. Sammanträdesprotokoll. Barn- och ungdomsnämndens förskoleutskott Plats och tid Åbyrummet kl 08:15-09:00

VALLENTUNA KOMMUN. Sammanträdesprotokoll. Barn- och ungdomsnämndens förskoleutskott Plats och tid Åbyrummet kl 08:15-09:00 1 (1) Plats och tid Åbyrummet kl 08:15-09:00 ande närvarande Johan Skog (M) (ordförande), Gustav Elfström (S) Övriga närvarande Martin From (Nämndsekreterare), Christina Persson (VC förskola), Jeanette

Läs mer

1 Redovisning av barnomsorgskön BUN 16/39. 2 Aktuell information BUN 16/33. 3 Verksamhetsplan BUN 16/34. 4 Ekonomisk uppföljning BUN 15/69

1 Redovisning av barnomsorgskön BUN 16/39. 2 Aktuell information BUN 16/33. 3 Verksamhetsplan BUN 16/34. 4 Ekonomisk uppföljning BUN 15/69 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2016-04-20 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 20 april 2016, 15.00 18.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare

Läs mer

KF Ärende 7. Motion om lärmiljöer för kommunens förskolor och skolor

KF Ärende 7. Motion om lärmiljöer för kommunens förskolor och skolor KF Ärende 7 Motion om lärmiljöer för kommunens förskolor och skolor Tjänsteskrivelse 1 (3) 2018-04-05 KS 2017.0315 Kommunstyrelsens ledningskontor Handläggare Sandra Karlsson Svar på motion om lärmiljöer

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(9)

Sammanträdesprotokoll 1(9) Sammanträdesprotokoll 1(9) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.00 17.30 Ulf Olofsson (C), ordförande Thommy Ukkonen (S)

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll 2015-01-29

Utbildningsnämndens protokoll 2015-01-29 Datum: Torsdagen den 29 januari 2015 Tid: 16.00 18.20 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Tisdagen den 3 februari 2015 Paragrafer: 1-9 Utses att justera: Michael Grönlund (M) Underskrifter:

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 16.25

Kommunkontoret kl 14.00 16.25 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Marianne

Läs mer

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner Agneta Rönn Monica Lantz Thomas Uppman Stefan Ohlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Flädie Tid 2019-05-14, kl. 09:00-12:21 Sammanträdesdatum s. 1 (5) Beslutande Övriga deltagare Fredrik Axelsson (M) Lena Wahlgren (M) Malin Taggu (M) Gun Larsson (L)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2011-03-21 Plats och tid ande Sammanträdesrum Rimbo, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 13.00-14.00 Göran Pettersson, ordförande Åsa Wennerfors (FP) 1:e

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 1 Ärendeförteckning sid. 36 Val av justerare... 3 37 Fastställande av ärendelista... 4 38 Anmälan av informationsärenden mars... 5 39 Redovisning av delegeringsbeslut mars... 6 40 Ekonomisk periodrapport

Läs mer