Koncerninköp Enhet IT och allmänt material

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Koncerninköp Enhet IT och allmänt material"

Transkript

1 Koncerninköp Enhet IT och allmänt material Heléne Nordström Inköpare Telefon Datum Diarienr (9) Frågor och svar nr 4 Upphandling avseende IT-system för lager, distribution och inköp till Skånetvätt Översänder en sammanställning över de frågor som har inkommit per med Region Skånes svar. Med vänlig hälsning Heléne Nordström 1. Fråga avseende vald upphandlingsform i Förfrågningsunderlag Ni skriver att ni valt förenklad upphandling och att upphandlingsformen ej medger förhandling. Är det inte så att denna form medger möjlighet att förhandla? Det har skett en felskrivning och det stämmer att förenklad upphandling ger en möjlighet att förhandla. 2. Fråga avseende integration med webbutiken Av förfrågningsunderlaget framgår att IT-stödet ska integreras med befintlig webbutik. Vidare ställs det flera krav på upphandlande systems funktioner beträffande beställarfunktionen förfrågningsunderlagets avsnitt kundorder. Är det då korrekt uppfattat att det efterfrågade systemet som ska innehålla dessa funktioner och beställarens åtkomst till beställningsfunktionen sker via en länk i webbutiken? Ja beställaren har bara tillgång till Webbutiken och kommer inte använda det efterfrågande systemet. Men det ska gå att lägga ordrar direkt i systemet (men de ordrarna läggs inte av våra kunder) 3. Fråga avseende Generellt om lager I underlaget framgår att det finns ett lager på annan ort buffertlager där lagersaldo ska noteras. Hur hanteras i lagersammanhang alla tvättgods som cirkulerar i tvätt samt ut till kund. Ska även dessa gods registreras som Koncerninköp inköp och upphandling i Region Skåne Postadress: Box 1, Lund Besöksadress: Baravägen 1, Lund Telefon (växel): Fax: Organisationsnummer: Internet:

2 Datum Diarienr Frågor och svar nr 4 2 (9) utleveranser när de lämnar tvätterier och inleveranser när de återkommer? Nej in- och utleverans registreras inte i något lager. Det finns ingen spårbarhet i tvättgodsen inne på tvätteriet. 4. Fråga avseende kravspecifikation bilaga 3, krav nr.7 Vi ber om ett allmänt förtydligande av denna fråga - vad menas? Det bör finnas möjlighet att lägga in avtal med kunden där en lagernivå styr och skapar en order vid avvikelser. Kunderna kan ha små mellanlager. Dessa lager går att nivåavläsa (med en annan IT lösning). Möjlighet bör finnas att kunna bestämma lagernivå ute hos kund och att en automatisk order skapas när lager nivån understiger ett förutbestämt antal. 5. Fråga avseende kravspecifikation bilaga 3, krav nr.7 Avses ett kundspecifikt lager sk. mellanlager där in- och utleveranser sker? Ja 6. Fråga avseende kravspecifikation bilaga 3, krav nr.14 Systemet bör föreslå vilka kunder som kan samplockas Vi ber Er förklara på vilka grunder ni önskar funktion, volym, leveranstidpunkt, produktstruktur, geografisk placering etc Geografisk placering framförallt. Det finns kunder som har två kundnummer men samma lagerplats. Dessa kan samplockas i samma vagn. 7. Fråga avseende kravspecifikation bilaga 3, krav nr Frågorna 16 och 17 gäller plocklistor. Vi ber Er förtydliga och ge exempel på vilka parametrar och kriterier ni önskar valbara. Plockning efter: artikelsortering, datumsortering, transport-turordning och kundsortering. 8. Fråga avseende kravspecifikation bilaga 3, krav nr.20 Vi önskar få ett förtydligande över vad signering via signaturregister innebär och hur denna signering i så fall skall ske. Finns idag ett sådant register som redan används i andra sammanhang och som ska integreras med upphandlande system? Idag i det gamla systemet signerar packarna de plocklistor som de packar med sin signatur. Det innebär att det dels står på följesedeln vem som packat. Dels kan man göra uppföljning på hur mycket varje packare packat. 9. Fråga avseende kravspecifikation bilaga 3, krav nr.21 Vi har tolkat denna fråga såsom att systemet skall uppdatera och spara information då en order är lagd eller en transaktion är genomförd. Är det korrekt uppfattat?

3 Datum Diarienr Frågor och svar nr 4 3 (9) Ja rätt uppfattat. 10. Fråga avseende kravspecifikation bilaga 3, krav nr.22 Hur önskar Ni att information om vem som har plockat varorna skall ske? Kan det vara en manuell notering (eftersom fråga 20 är ett bör krav?) Att kunna registrera vem som plockat i det efterfrågade systemet är ett bör krav. Funktionen finns i det gamla systemet och används enl. svar (20) ovan. Manuell notering är inte den lösning vi söker. 11. Fråga avseende kravspecifikation bilaga 3, krav nr.25 Vi önskar en förklaring av frågan: Utskrift av tidigare utskriven följesedel skall göras med tydlig markering av att det gäller en kopia och alltid med samma texter för anmärkningar och kommentarer. En utskriven kopia av en följesedel ska man kunna skriva ut men det ska klart framgå med text att den redan har skrivits ut. Den ska se exakt likadan ut som original följesedeln. 12. Fråga avseende kravspecifikation bilaga 3, krav nr.25 Vad skiljer en anmärkning från en kommentar i texten ovan? Ingen skillnad. Men finns det kommentarer eller anmärkningar på följesedeln, skall dessa även finnas på kopian. 13. Fråga avseende kravspecifikation bilaga 3, krav nr.25 I förfrågningsunderlagets kravspecifikation sidan 5 andra stycket finns samma krav men där hänvisas till plocklistan vad gäller? Samma krav på plocklista och följesedel. 14. Fråga avseende kravspecifikation bilaga 3, krav nr.53 Vad avses med en generell prisförändring? På varje artikel finns ett pris. En gång om året görs en generell prisökning på x%. För att slippa gå in på varje artikel och ändra pris, skall det gå att lägga in en prisökning som automatiskt höjer alla artikelpriser. 15. Fråga avseende kravspecifikation bilaga 3, krav nr.55 Under krav 55 har vi uppfattat önskemål om att systemet ska kunna integrera med ert ekonomisystem avseende såväl externa fakturaunderlag som interna bokföringsunderlag, är det korrekt uppfattat? Ja det ska gå att skapa fakturor i systemet men det ska också gå att skapa bokföringsunderlag som går in i ekonomisystemet. 16. Fråga avseende kravspecifikation bilaga 3, krav nr.78 Vi önskar få en teknisk beskrivning (filspecifikation) över det data som ska konverteras från ASW400 TWAS.

4 Datum Diarienr Frågor och svar nr 4 4 (9) Det kommer att gå att få ut data från ASW i olika format beroende på vad det nya systemet kräver. Därför finns inte den filspecifikationen. Det som skall läsas över är: Artiklar med pris, kundregister, transportturer osv. 17. Fråga avseende kravspecifikation bilaga 3, krav nr.96 Under punkten 96 definieras avbrottstiden, vi antar att detta inte avser avbrott föranlett av driftsstörningar då upphandlande enhet själv avser drifta systemet i alla fall inledningsvis. Är det korrekt uppfattat? Avser avbrott som kräver leverantörens support. Allt som leverantören ansvarar för enligt avtal skall garanteras (om drift ingår i lösningen skall detta krav uppfyllas i driften) 18. Fråga avseende kravspecifikation bilaga 3, krav nr.98 Avser tillgängligheten, på 99 % per år, själva systemet eller supporten? Hur ska frågan tolkas mot bakgrund av ovan ställd fråga dvs ansvar för driften? Avser supporten och eventuell annan driftsform om det är ett alternativ. 19. Fråga avseende kravspecifikation bilaga 3, krav nr Förfrågningsunderlaget innehåller tydliga och omfattande krav på loggningsuppgifter/regler vilket är ovanligt för ett verksamhetssystem av denna karaktär. Är det rätt uppfattat att upphandlande system ska logga alla beställares (av tvätt) läsningar, förändringar och borttagningar? Ska loggningsuppgifter hämtas från webbutiken eller från upphandlande IT stöd för tvätten? Beställningar som görs i webbutiken loggas. Alla förändringar som görs i efterfragat system skall man kunna spåra (till användare och vad det rä för förändring). 20. Fråga avseende förtydligande av integration med webbutik Av svaret på fråga 2 framgår att beställaren enbart har tillgång till webbutiken. Samtidigt ställs ett antal krav i förfrågningsunderlaget beträffande funktioner som beställaren/kunden ska ha tillgång till. Vi önskar ett förtydligande beträffande rubricerad integration. Vilka olika roller ska de olika systemen ha? Kan det vara så att beställaren/kunden går in via webbutiken men sedan i själva verket länkas vidare till beställningsfunktioner i det upphandlande systemet och därmed använder det efterfrågade systemet? Var sker i så fall kontroll av behörighet etc? All beställning från kunden skall ske via webbutiken. Men det bör finnas ett webgränssnitt där vi i framtiden kan lägga ut information som vi vill att kunden ska kunna se (tex orderstatus, budget). Det bör i systemet finnas behörighetssystem där man kan gruppera användarna med olika behörigheter (Punkt 86-89). 21. Fråga avseende kravspecifikation bilaga 3, krav nr.3 Kontroll skall finnas som omfattar tex att kund är behörig att beställa Eftersom kunderna enbart ska jobba med webbutiken sker då denna kontroll där och inte i det efterfrågade systemet?

5 Datum Diarienr Frågor och svar nr 4 5 (9) När filen med information om beställningar läses från webbutiken in till det efterfrågade systemet, skall en sådan kontroll göras och en fel-lista skapas. 22. Fråga avseende kravspecifikation bilaga 3, krav nr.4 Systemet bör spärra. samma fråga här, sker då detta i webbutiken? Till 90% stoppar webbutiken kunden från att beställa men samma svar som ovan. En fellista skall skapas där det syns om någon beställt fel artikel. 23. Fråga avseende kravspecifikation bilaga 3, krav nr.7 Vi har uppfattat att det förekommer sk mellanlager hos kund vars nivå ska kunna styra och skapa en order. Är det då avsikten att kunden i webbutiken gör en utleverans av en vara när ett tvättgods nyttjas? Samt att webbutiken skapar en order när lagernivån understiger en förutbestämd nivå en order som sedan skickas vidare till efterfrågat system? Detta är inget vi använder idag men vi ser positivt (börkrav) på om det i det efterfrågade systemet finns en möjlighet att skriva in ett lagersaldo (per månad eller år eller vecka). Tanken är att då koppla ihop det efterfrågade systemet med ett system som läser av hyllor ute hos kund. Det systemet skulle sedan skicka saldoinformation till det efterfrågade systemet som skapar en beställning/order. 24. Fråga avseende kapitel E förfrågningsunderlag, villkor för avtalstecknande Vi noterar att avtalet helt saknar bestämmelser om felansvar, försening samt licens. Vad gäller för dessa delar? Är det tänkt att dessa bestämmelser skall förhandlas vid någon form av avrop under avtalet? I förfrågningsunderlaget kapitel E punkt 2 övrigt står att ytterligare punkter kan tillkomma, detta avser bland annat fel-ansvar, försening samt licens och innebär att de kan bli aktuella för en diskussion. 25. Fråga avseende kapitel E förfrågningsunderlag, villkor för avtalstecknande Skall leverantören lämna förslag på övriga leveransvillkor i samband med anbudet? Hur bedöms lämnade villkor i upphandlingen erbjudna leveransvillkor finns ju inte med som bedömningskriterium enligt förfrågningsunderlaget? Man behöver inte lämna förslag på övriga leveransvillkor, detta kommer att diskuteras specifikt med den anbudsgivare som får uppdraget. Eftersom vi inte har specificerat detta som ett bedömningskriterium, kommer vi inte heller att bedöma det. 26. Fråga avseende licensform Ang. licensformen: Många av de IT-system som säljs på marknaden ägs av internationella bolag, men säljs av lokala återförsäljare. Licensavtalen tecknas dock ofta direkt mellan slutkund och produktägaren. Kan Beställaren i detta fall tänka sig att teckna själva licensavtalet (till skillnad

6 Datum Diarienr Frågor och svar nr 4 6 (9) från leveransavtalet som tecknas med anbudsgivaren) med en tredje part, eller måste licensen i så fall tecknas som en underlicens från anbudsgivaren? Anbudsgivaren ansvarar för underleverantörer och licensen måste alltså tecknas som en underlicens från anbudsgivaren. 27. Fråga avseende fullgörandegaranti Ang. punkt 13, andra stycket: Avtalet skall tillförsäkra Beställaren tillgång till källkod. Beträffande standardprodukter är det många gånger inte möjligt att få en deposition av källkod (risken är dock minimal eftersom större internationella programvarutillverkare knappast går i konkurs). Kan Beställaren nöja sig med ett avtal som bara ger Beställaren tillgång till källkoden för de anpassningar som anbudsgivaren/leverantören utför? Ja, vi kan tänka oss att nöja oss med ett avtal där vi enbart får tillgång till källkoden för de anpassningar som anbudsgivaren utför. 28. Fråga avseende punkt 14 i villkor för avtalstecknande Ang. punkten 14: Den nuvarande skrivningen innebär inte att Beställaren behöver gå med på en justering av de angivna beloppsgränserna och anbudsgivaren måste följaktligen räkna med att bli bunden av de värden som anges. De mycket höga beloppen i förening med det faktum att skadeståndsansvaret även inkluderar indirekt skada och tredjemansskada, innebär en extrem risk som i princip är omöjlig att prissätta för anbudsgivaren. Det inte sällan otillåtet för företagsledning och försäkringsgivare att lämna anbud i affärer som innebär sådana risker. Kan Beställaren tänka sig att ändra skrivningen i denna punkt så att skadeståndsansvaret begränsas till ett belopp motsvarande kontraktssumman och att ansvar för indirekta skador exkluderas? Skrivelsen under punkt 14 kommer inte att ändras, dock kommer vi att föra en diskussion med den vinnande anbudsgivaren angående beloppsgränserna. 29. Fråga avseende kravspecifikation bilaga 3, krav nr.2 Citrixklienter: Skall klientlicenserna ingå i anbudet? Nej 30. Fråga avseende kravspecifikation bilaga 3, krav nr.30 Vagnreturer, hur gör ni i denna rutin idag? Separat/manuell hantering eller har ni artiklar som ni fakturerar och levererar ut/in? Separat Accessprogram håller reda på antal dagar. Fakturaunderlag plockas därifrån och läggs in som en artikel med en artikelrad (med antal dagar) på den samlingsfakturan som skickas till kunden. 31. Fråga avseende kravspecifikation bilaga 3, krav nr.30 Vagnreturer: Hur definierar ni "körtur"? Är det ett datum med klockslag när vagnen ska vara framme? Eller är det en speciell rutt? Eller annat?

7 Datum Diarienr Frågor och svar nr 4 7 (9) Körtur= transporttur med lastbil ut till våra kunder. Vi har fasta turer med vår transportorganisation när vår tvätt körs ut resp hämtas. Vi levererar till 8 sjukhus. 32. Fråga avseende kravspecifikation bilaga 3, krav nr.3 Behörighet - Kontrollfråga: Gäller både i applikationen och via i befintlig weblösning? Är det i såfall förberett i weblösningen? Vilken webbplattform gäller idag? Kontroll sker dels i webbutiken men när ordrar läses över från webbutiken till det nya efterfrågade systemet, skall en kontroll ske och fellista skapas om en kund beställt fel artikel. 33. Fråga avseende kravspecifikation bilaga 3, krav nr.4 Behörighet: Är det förberett i befintlig weblösning? Det är det men bör även finnas i det efterfrågade systemet eftersom det kan bli fel i weblösningen 34. Fråga avseende kravspecifikation bilaga 3, krav nr.9 Förklara begreppet turhantering. Vad betyder för er? Vi levererar fasta turer dvs kunden beställer till sin leveransdag. Ibland behöver kunden kunna lägga in extra ordrar o även extraturer (snabborder). 35. Fråga avseende kravspecifikation bilaga 3, krav nr.12 Kan man blanda sterila och osterila orderrader på samma order, så länge det blir olika plocklistor och leveranser? Ja det ska man kunna. 36. Fråga avseende kravspecifikation bilaga 3, krav nr.17 Plocklista utskrift ska ske med olika val. Kan ni ge exempel på detta? Man ska kunna ställa in i programmet, i vilken ordning man vill ha artiklarna. Bokstavsordning eller efter artikelgrupp osv. 37. Fråga avseende kravspecifikation bilaga 3, krav nr.26 Är behörighet förberett i befintlig weblösning? Nej går inte att lägga in i befintlig webbutik utan kräver ett annat webgränssnitt i det efterfrågade systemet. 38. Fråga avseende kravspecifikation bilaga 3, krav nr.27 Är behörighet/funktion förberett i befintlig weblösning? Beskriv vilken budget skall registreras. Nej går inte att lägga in i befintlig webbutik utan kräver ett annat webgränssnitt i det efterfrågade systemet. Kunden vill arbeta med avvikelser i budget. Kunden lägger in ett års- eller månadsförbrukning som ligger till grund för beställningarna.

8 Datum Diarienr Frågor och svar nr 4 8 (9) 39. Fråga avseende kravspecifikation bilaga 3, krav nr.32 Vagnreturer - Förtydliga med exempel! Det packas flera vagnar till en och samma kund. Idag stansar man in varje vagnsnummer med ett kundnummer. I det nya systemet ska man kunna registrera in en kund och sedan direkt kunna skriva in flera vagnsnummer på samma kund. 40. Fråga avseende kravspecifikation bilaga 3, krav nr.36 Handdator/scanner - skall dessa vara mobila eller fast anslutna till PCarbetsplats? Båda lösningarna accepteras. 41. Fråga avseende kravspecifikation bilaga 3, krav nr.38 Utskrift av elektronisk följesedel: Beskriv format och meddelandetyp? Är det via eller EDI och vilken meddelandetyp gäller isåfall? Både och EDI accepteras som lösning. Men den måste vara automatisk. Dvs när plocklistan är klarsignerad går det iväg ett meddelande att den är plockad och vilka artiklar som packats. 42. Fråga avseende kravspecifikation bilaga 3, krav nr.39 Streckkod/ chip: Menar ni att mottagaren ska göra en avläsning som automatiskt uppdaterar systemet och ändrar status till "mottagen"? Ja samt datum och tid när det är mottaget. 43. Fråga avseende kravspecifikation bilaga 3, krav nr.48 Integration Koncerninköp: Beskriv vad skall integreras och i vilken tillämpning. Det ska finnas möjlighet att dels lägga in kunder manuellt men det ska också gå att via fil läsa in (automatiskt) och uppdatera kundregistret (på natten till exempel). 44. Fråga avseende kravspecifikation bilaga 3, krav nr.51 Kodning av körturer av leveransschema: Förklara hur det kan se ut idag. Vilken typ av kodning, finns det undantag från reglerna? Se även fråga på er kravpunkt 9. Idag lägger vi in i systemet vilka leveransdagar kunden har (turer). Den informationen behöver vi ha i framtiden också för att styra så att kunden inte lägger in felaktiga önskade leveransdagar. Dessutom packas vagnar efter dessa turer. 45. Fråga avseende kravspecifikation bilaga 3, krav nr.63 Stöd för fem år gamla versioner: Kan definiera vad ni menar med "stöd" i denna frågan?

9 Datum Diarienr Frågor och svar nr 4 9 (9) Support på fem år gamla system. 46. Fråga avseende kravspecifikation bilaga 3, krav nr.72 Anbudsgivaren bör som option kunna installera programvaran - Beskriv exempel. Idag sköter vår IT organisation all hård- och mjukvara. De underkontrakterar ofta leverantören av systemen för hjälp med installation. 47. Fråga avseende kravspecifikation bilaga 3, krav nr. 97 Support - Vilken delar avses? Drift, databas, applikation etc. Vilken svarstid på ärende gäller? Skall alla användare kunna nå denna tjänst eller hur många superusers gäller det? Felavhjälpning skall påbörjas omgående alternativt senast inom 15 minuter och felet skall vara åtgärdat inom 4 timmar under tiden helgfria vardagar. Gäller en eller två superuser som anmäler felen. Gäller applikationen. 48. Fråga avseende kravspecifikation bilaga 3, krav nr % tillgänglighet, På vilka delar? Om systemet driftas själv är plattformen då exkluderad? Ja hårdvarufel sköter IT organisationen. Detta gäller endast applikationsfel. 49. Fråga avseende kravspecifikation bilaga 3, krav nr. 100 Spårbarhet, gäller det även läsning av information (fråga på post) förutom uppdatering av post? Nej gäller inte läsning.

Datum. Svar: Ja, om det rör sig om frakt enligt tjänstefunktion 8 kan Leverantören ta betalt för detta.

Datum. Svar: Ja, om det rör sig om frakt enligt tjänstefunktion 8 kan Leverantören ta betalt för detta. 1 (7) Datum 2017-03-16 Sak- och Diarienr (åberopas) 949-A398-713/2016 Polismyndigheten Ekonomiavdelningen Inköpsenheten Ansvarig handläggare Arash Jahani E-post arash.jahani@polisen.se FRÅGOR OCH SVAR

Läs mer

Senast uppdaterat: 09-02-03 Exder EDI direktorder sida 1 av 18

Senast uppdaterat: 09-02-03 Exder EDI direktorder sida 1 av 18 Senast uppdaterat: 09-02-03 Exder EDI direktorder sida 1 av 18 Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING...1 ANVÄNDARHANDLEDNING FÖR EXDER EDI DIREKTORDER...2 FLÖDEN...3 Axfood Direktorder...3 ARTIKLAR...4

Läs mer

Frågor och svar Förrådsupphandlingen 090703-1

Frågor och svar Förrådsupphandlingen 090703-1 1(5) Frågor och svar Förrådsupphandlingen 090703-1 Dat Ansv Fråga Svar 16/6 Reg Syd RH 23/6 RH / Reg Syd Siffror; De olika ingående förrådens innehåll uppdelat efter transitgods, lev, lev s art nr, volym,

Läs mer

1 Avropsförfrågan, BI-system

1 Avropsförfrågan, BI-system 1/6 1 Avropsförfrågan, BI-system Specifika uppgifter för aktuell förfrågan Nr. 1 Beskrivning med uppgifter specifika för denna avropsförfrågan Avropets utskicksdatum 2 Myndighetens diarienummer för avropet

Läs mer

KRAVSPECIFIKATION IT-SYSTEM FÖR LAGER, DISTRIBUTION OCH INKÖP TILL REGION SKÅNE, SKÅNETVÄTT

KRAVSPECIFIKATION IT-SYSTEM FÖR LAGER, DISTRIBUTION OCH INKÖP TILL REGION SKÅNE, SKÅNETVÄTT Skåne Tvätt och Transport Datum 2009-06-25 Dnr 0901359 KRAVSPECIFIKATION avseende UPPHANDLING IT-SYSTEM FÖR LAGER, DISTRIBUTION OCH INKÖP TILL REGION SKÅNE, SKÅNETVÄTT Adress: Blekedammsvägen 29133 Kristianstad.

Läs mer

Avropsförfrågan/anbudsformulär. Gismo med GeoPanelen till Tyresö kommun

Avropsförfrågan/anbudsformulär. Gismo med GeoPanelen till Tyresö kommun 1 (10) Avropsförfrågan/anbudsformulär Gismo med GeoPanelen till Tyresö kommun 2 (10) Innehåll 1 Anbudsförfrågan... 3 2 Anbudsformulär... 5 3 Leveransavtal... 7 4 Tillägg... 10 3 (10) 1 ANBUDSFÖRFRÅGAN

Läs mer

2. Kravspecifikation. Förfrågningsunderlag. Upphandlande organisation Krav på hårdvaran Lennart Halvarsson Dnr

2. Kravspecifikation. Förfrågningsunderlag. Upphandlande organisation Krav på hårdvaran Lennart Halvarsson Dnr Förfrågningsunderlag 2014-05-08 Upphandlande organisation Arvika kommun Upphandling Nattillsyn - Hemtjänst Lennart Halvarsson Dnr 2014-206 Symbolförklaring: Sista anbudsdag: 2014-06-02 Texten/frågan innehåller

Läs mer

Datum. Svar 1:1: Nej, de villkor som framgår av Förfrågningsunderlaget ska gälla under Avtalstiden.

Datum. Svar 1:1: Nej, de villkor som framgår av Förfrågningsunderlaget ska gälla under Avtalstiden. 1 (6) Datum 2017-03-27 Sak- och Diarienr (åberopas) 949-A398-713/2016 Polismyndigheten Ekonomiavdelningen Inköpsenheten Ansvarig handläggare Arash Jahani E-post arash.jahani@polisen.se FRÅGOR OCH SVAR

Läs mer

Frågor & Svar Öppna programvaror 2010

Frågor & Svar Öppna programvaror 2010 Frågor & Svar Öppna programvaror 2010 1 (6) Kompletteringar Inga Frågor & svar 1. Svarsdatum: 2010-11-12 15:35:44 Fråga: Fråga 1: 5.1.2, Hur viktigt är det att produktlistan är komplett vid avtalstillfället.

Läs mer

1/5. Ekonomistyrningsverket

1/5. Ekonomistyrningsverket 1/5 Datum 2012-02-06 ESV Dnr 45-823/2011 Handläggare Birger Tellmann/EAS Ert datum Er beteckning Frågor och svar 4 Upphandling av statligt ramavtal avseende Ekonomisystem för myndigheter och servicecenter

Läs mer

Åhörarmaterial Nyheter i version 7.4 del 1

Åhörarmaterial Nyheter i version 7.4 del 1 Åhörarmaterial Nyheter i version 7.4 del 1 Denna föreläsning tar upp nyheter från olika områden i MONITOR version 7.4. Vi kommer att visa ett blandat urval av de nyheter som har tillkommit i denna version.

Läs mer

Praktiska råd vid upphandling av IT-system

Praktiska råd vid upphandling av IT-system Upphandling av PA- Lönesystem Praktiska råd vid upphandling av IT-system Upphandling av PA- Lönesystem Hur lär man sig att göra rätt? Genom att göra misstag och lära sig av dem Det finns genvägar Lär av

Läs mer

Upphandling av arkitekttjänster. Diarienr 09-189

Upphandling av arkitekttjänster. Diarienr 09-189 Upphandling av arkitekttjänster Diarienr 09-189 Innehåll 1 Om PTS... 3 2 Bakgrund och syfte... 3 3 Ekonomisk kapacitet och intyg... 3 3.1 Registreringsbevis... 3 3.2 Skattekontroll... 3 3.3 Sanningsförsäkran...

Läs mer

Lekmaterial 2013. Avropsstöd. Vägledning Lekmaterial 2013 2013-05-13

Lekmaterial 2013. Avropsstöd. Vägledning Lekmaterial 2013 2013-05-13 Avropsstöd Vägledning Lekmaterial 2013 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Omfattning... 3 2.1. Produktgrupp Leksaker... 3 2.2. Produktgrupp Hobbymaterial... 3 2.3. Produktgrupp Idrottsleksaker... 3 3. Avrop

Läs mer

Användarmanual Upphandlingsverktyget OPIC tendsign ANBUDSGIVARE

Användarmanual Upphandlingsverktyget OPIC tendsign ANBUDSGIVARE Användarmanual Upphandlingsverktyget OPIC tendsign ANBUDSGIVARE OPIC tendsign anbudsgivarkonto Via anbudsgivarkontot så genomförs hela anbudsprocessen, från att titta på förfrågningsunderlag, skicka anbud,

Läs mer

Checklista för upphandling Internetbaserade stöd- och behandlingsprogram

Checklista för upphandling Internetbaserade stöd- och behandlingsprogram 2015-02-12 1 (5) Fredrik Söderlind Anna Östbom Checklista för upphandling Internetbaserade stöd- och behandlingsprogram Hur ser den interna organisationen och kompetensen ut? När en upphandling ska genomföras

Läs mer

Koncerninköp Enhet Tjänste

Koncerninköp Enhet Tjänste Koncerninköp Enhet Tjänste Susanne Hylander Strategisk inköpare Telefon 046-755 01 97 Susanne.hylander@skane.se Datum 2009-02-20 Avtalsnr 0802173 1 (5) Frågor och svar nr 1 Upphandling avseende Ambulanssjukvård

Läs mer

Öppet förfarande, upphandlingen genomförs i enlighet med bestämmelserna i lagen (2007:1091) om offentlig upphandling.

Öppet förfarande, upphandlingen genomförs i enlighet med bestämmelserna i lagen (2007:1091) om offentlig upphandling. 1 Föreskrifter 1.1 Upphandlande myndighet Trädgårdsgatan 6 931 85 Skellefteå 212000-2643 Hemsida: http://www.skelleftea.se 1.2 Upphandlingen inbjuder till anbudsgivning gällande - Bemanning att utföra

Läs mer

Avropsstöd. Vägledning för Hygien, papper- och plastmaterial 2013

Avropsstöd. Vägledning för Hygien, papper- och plastmaterial 2013 Avropsstöd Vägledning för Hygien, papper- och plastmaterial 2013 Innehåll 1 Innan du börjar avropa... 2 2 Inledning... 2 3 Omfattning... 2 4 Avrop på Ramavtalet... 2 5 Beställning... 2 5.1 Orderbekräftelse...

Läs mer

Välkommen till SkåneFörrådet 2009 Version 2009-06-09

Välkommen till SkåneFörrådet 2009 Version 2009-06-09 Välkommen till SkåneFörrådet Version -06-09 Telefon 0770-11 11 00 menyval 1 Telefontider Måndag fredag kl. 08.00 15.30 Öppettider Vardagar kl. 08.00 15.30 Stängt helgdagar och helgaftnar Fax 046-30 42

Läs mer

Denna riktlinje gäller vid upphandling av varor och tjänster och ska ge stöd åt medarbetare som ska genomföra en upphandling.

Denna riktlinje gäller vid upphandling av varor och tjänster och ska ge stöd åt medarbetare som ska genomföra en upphandling. ALLMÄNT Denna riktlinje gäller vid upphandling av varor och tjänster och ska ge stöd åt medarbetare som ska genomföra en upphandling. Nedanstående information innehåller tre olika steg som man använder

Läs mer

Prisförfrågan. - Eco-Driving utbildning för personalen på SMHI

Prisförfrågan. - Eco-Driving utbildning för personalen på SMHI Prisförfrågan - Eco-Driving utbildning för personalen på SMHI INNEHÅLLSFÖRTECKNING PRISFÖRFRÅGAN... 1 1 ALLMÄN INFORMATION... 1 1.1 OM SMHI... 1 1.2 OM DENNA UPPHANDLING... 1 1.3 VOLYM OCH UTVÄRDERING...

Läs mer

Avrop från ramavtal med förnyad konkurrensutsättning

Avrop från ramavtal med förnyad konkurrensutsättning 1 (7) Landstingsstyrelsens förvaltning SLL Juridik och upphandling INSTRUKTION VID FÖRNYAD Avrop från ramavtal med förnyad konkurrensutsättning Denna checklista och instruktion har tagits fram för att

Läs mer

FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG UPPHANDLING AV ÖVERVAKNINGSTJÄNSTER MM. Öckerö Fastighets AB Hans Andreasson

FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG UPPHANDLING AV ÖVERVAKNINGSTJÄNSTER MM. Öckerö Fastighets AB Hans Andreasson FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG UPPHANDLING AV ÖVERVAKNINGSTJÄNSTER MM Öckerö Fastighets AB Hans Andreasson 2017-09-04 1 Innehåll 1 Anbudsinbjudan... 3 1.1 Upphandlingsform... 3 1.2 Upphandlande myndighet... 3 1.3

Läs mer

Inköps- och upphandlingsriktlinjer

Inköps- och upphandlingsriktlinjer Inköps- och upphandlingsriktlinjer Antagen av kommunstyrelsen/2016-11-08 2 (8) Innehållsförteckning 1 Riktlinjer för Inköp och upphandling... 3 1.1 Inköp och upphandlingar... 3 1.2 Behöriga beställare...

Läs mer

Frågor och svar i upphandling av fastighetsrelaterade konsulttjänster

Frågor och svar i upphandling av fastighetsrelaterade konsulttjänster 1 (6) Rikspolisstyrelsen Polisens verksamhetsstöd Affärsenheten Bo Stålhammar Entreprenadupphandlare Datum 2014-03-28 Diarienr (åberopas) A230.980/2013 Frågor och svar i upphandling av fastighetsrelaterade

Läs mer

Nyhetsbrev Exder 990302

Nyhetsbrev Exder 990302 Sida 1 av 6 Nyhetsbrev Exder 990302 Vi är glada att få meddela att nästa version av Exder nu finns tillgängligt! Den nya versionen innehåller många stora och viktiga nyheter. Först finner du en kort förteckning

Läs mer

Lagerkoll. Hantera ditt lager på webben och i mobilen. Inventera, beställ varor och ta emot ordrar effektivare än någonsin

Lagerkoll. Hantera ditt lager på webben och i mobilen. Inventera, beställ varor och ta emot ordrar effektivare än någonsin Lagerkoll Hantera ditt lager på webben och i mobilen Inventera, beställ varor och ta emot ordrar effektivare än någonsin Arbeta många tillsammans lagret uppdateras i realtid Integrerat med Fortnox bokföringssystem!

Läs mer

Inledande text UPPHANDLING AV REKLAMBYRÅTJÄNSTER

Inledande text UPPHANDLING AV REKLAMBYRÅTJÄNSTER Inledande text UPPHANDLING AV REKLAMBYRÅTJÄNSTER Kommunförbundet Västernorrland inbjuder leverantörer att lämna anbud för upphandling av reklambyråtjänster i enlighet med angivna förutsättningar i detta

Läs mer

Lathund för ordermatchning. Version

Lathund för ordermatchning. Version Lathund för ordermatchning Version 140520 2(11) 1. Ordermatchning Ordermatchning av faktura behöver göras när fakturan avviker från order. Det finns olika tillfällen och varianter på när ordermatchning

Läs mer

ÅRSSKIFTE Pyramid Business Studio

ÅRSSKIFTE Pyramid Business Studio ÅRSSKIFTE Pyramid Business Studio 2 december 2004 Memo för årsskifte Pyramid Business Studio Denna sammanställning innehåller de vanligast förekommande frågorna inför och efter årsskiftet och redovisar

Läs mer

Vi hjälper allt från små företag till stora koncerner att ta hand om och effektivisera de ekonomiska processerna från beställning till betalning.

Vi hjälper allt från små företag till stora koncerner att ta hand om och effektivisera de ekonomiska processerna från beställning till betalning. Vi hjälper allt från små företag till stora koncerner att ta hand om och effektivisera de ekonomiska processerna från beställning till betalning. Med marknadens vassaste system och ett brett spektrum av

Läs mer

Upphandling av inkassotjänster. Diarienr 07-12 172

Upphandling av inkassotjänster. Diarienr 07-12 172 Upphandling av inkassotjänster Diarienr 07-12 172 Innehåll 1 Om PTS... 3 2 Upphandlingens syfte... 3 3 Krav på anbudsgivaren... 3 3.1 Inkassotillstånd... 3 3.2 Teknisk förmåga och kapacitet... 4 3.2.1

Läs mer

Skellefteå kommun inbjuder till anbudsgivning gällande - Nyckelfri hemtjänst -, enligt nedanstående instruktioner och bifogade handlingar.

Skellefteå kommun inbjuder till anbudsgivning gällande - Nyckelfri hemtjänst -, enligt nedanstående instruktioner och bifogade handlingar. 1 Föreskrifter 1.1 Upphandlande myndighet Trädgårdsgatan 6 931 85 Skellefteå 212000-2643 Hemsida: http://www.skelleftea.se 1.2 Upphandlingen inbjuder till anbudsgivning gällande - -, enligt nedanstående

Läs mer

Upphandlingsprocessen enligt LOU - lagen om offentlig upphandling, är enkel:

Upphandlingsprocessen enligt LOU - lagen om offentlig upphandling, är enkel: April 2014 Rapport: Kommunens upphandling stor möjlighet och/eller stort krångel? Bakgrund Företag i Samverkan har upphandling som ett av fem fokusområden. Syftet är att fler affärer ska hamna hos företagen

Läs mer

2013-08-08. Förbandsmaterial Södertälje/Nykvarn/Salem

2013-08-08. Förbandsmaterial Södertälje/Nykvarn/Salem Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2013-08-08 Upphandlande organisation Telge Inköp AB Upphandling Förbandsmaterial Södertälje/Nykvarn/Salem Ann-Christin Lindberg TI 2013-1012 Symbolförklaring: Texten

Läs mer

ENKLARE E-HANDEL. symbrio.com

ENKLARE E-HANDEL. symbrio.com ENKLARE E-HANDEL symbrio.com Vi Gör det enklare Symbrio arbetar med att förenkla inköpen och effektivisera fakturahanteringen. Vi hjälper våra kunder att sänka sina kostnader och minska tiden för administration.

Läs mer

Standard orderblanketter

Standard orderblanketter Standard orderblanketter Pyramid Business Studio (31 januari 2012) I Pyramid används en mängd olika blanketter till varierande användningsområden. Här beskrivs endast de blanketter som används vid orderregistrering

Läs mer

Rebus är uppbyggt av olika moduler och grundpaketet i Rebus Bussbokning innehåller flera av dessa. En funktion för avståndsberäkning.

Rebus är uppbyggt av olika moduler och grundpaketet i Rebus Bussbokning innehåller flera av dessa. En funktion för avståndsberäkning. Rebus Bussbokning Rebus Bussbokning innehåller ekonomi- och bokningsprogram för bussbeställningstrafik och är ett nytt branschanpassat system som riktar sig till både större och mindre bussbolag. Rebus

Läs mer

Lagerkoll. Enkelt att komma igång! Hantera ditt lager på webben och i mobilen. Inventera, beställ varor och ta emot ordrar effektivare än någonsin

Lagerkoll. Enkelt att komma igång! Hantera ditt lager på webben och i mobilen. Inventera, beställ varor och ta emot ordrar effektivare än någonsin Lagerkoll Enkelt att komma igång! Hantera ditt lager på webben och i mobilen Inventera, beställ varor och ta emot ordrar effektivare än någonsin Arbeta många tillsammans lagret uppdateras i realtid Integrerat

Läs mer

Upphandlingspolicy för RUM

Upphandlingspolicy för RUM Upphandlingspolicy för RUM Slupskjulsvägen 34, 111 49 Stockholm Inledning Detta dokument beskriver riktlinjer och rutiner för genomförande av upphandlingar inom RUM. Dokumentet beskriver en komplett upphandlingsprocess.

Läs mer

Upphandling av utbildning i samband med avveckling av Svensk Kassaservice. Dnr: 08-1226

Upphandling av utbildning i samband med avveckling av Svensk Kassaservice. Dnr: 08-1226 Upphandling av utbildning i samband med avveckling av Svensk Kassaservice Dnr: 08-1226 2(7) 1. Om PTS... 3 2. Upphandlingens syfte... 3 3. Krav på anbudsgivaren... 3 3.1. Teknisk förmåga och kapacitet...

Läs mer

vi antar att dessa 5 dagar börjar räknas från och med att verktyget når verkstaden. är detta korrekt? Svar: Ja.

vi antar att dessa 5 dagar börjar räknas från och med att verktyget når verkstaden. är detta korrekt? Svar: Ja. Sida 1 av 6 FRÅGOR OCH SVAR Sista dag för att ställa frågor är 2012-06-03 Ställ en fråga om den här upphandlingen 1- Fråga skapad av upphandlare från Kommers. Önskar beställaren avropa olika plattformer

Läs mer

Avropsförfrågan från ramavtal

Avropsförfrågan från ramavtal Förfrågningsunderlag 2013-10-17 Upphandlande organisation Jordbruksverket Upphandling Sökfunktion till Jordbruksverkets webbplats Thomas Dalkvist 2.8.11-7705/13 Sista anbudsdag: 2013-11-05 Symbolförklaring:

Läs mer

Sverok upphandlar revisionstjänster

Sverok upphandlar revisionstjänster Sverok upphandlar revisionstjänster Sverok är ett av Sveriges största ungdomsförbund och rymmer idag cirka 120 000 medlemmar i cirka 900 lokalavdelningar och 9 distriktsföreningar. Förbundets huvudsakliga

Läs mer

Lagerkoll. Hantera ditt lager på webben och i mobilen. Inventera, beställ varor och ta emot ordrar effektivare än någonsin

Lagerkoll. Hantera ditt lager på webben och i mobilen. Inventera, beställ varor och ta emot ordrar effektivare än någonsin Lagerkoll Hantera ditt lager på webben och i mobilen Inventera, beställ varor och ta emot ordrar effektivare än någonsin Arbeta många tillsammans lagret uppdateras i realtid Integrerat med Fortnox bokföringssystem!

Läs mer

Ramavtalsupphandling IT-drift anbudsområde Mellan

Ramavtalsupphandling IT-drift anbudsområde Mellan 1 (8) Förtydliganden och Svar på frågor Ramavtalsupphandling IT-drift anbudsområde Mellan Utskick 1, 2016-04-07: Förtydligande nr 1: I förfrågningsunderlaget används benämningen personbiträdesavtal. Rätt

Läs mer

Leverantör av Tolktjänster

Leverantör av Tolktjänster Koncerninköp Per Löwhagen Inköpare 0704 200302 per.lowhagen@swepro.se Datum 2009-12-08 Diarienr 0902010 1 (7) Leverantör av Tolktjänster Kompletterande förfrågningsunderlag 4, KFU 4 Fråga 1: Ni vill ha

Läs mer

1 Ekonomisystem. ESV - Ekonomistyrningsverket Mall för prislista, Ekonomisystem Bilaga 5a till förfrågningsunderlag1/33

1 Ekonomisystem. ESV - Ekonomistyrningsverket Mall för prislista, Ekonomisystem Bilaga 5a till förfrågningsunderlag1/33 Mall för prislista, Ekonomisystem Bilaga 5a till förfrågningsunderlag1/33 Leverantörens namn: UNIT4 Agresso AB (SVAR 3.11.1.1 låst cell: MS SQL Server 2008 R2, Enterprise Edition) 149 Antal ifyllda prisuppgifter

Läs mer

ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER

ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER Information om myndigheten Den upphandlande myndigheten: 212000-0555 Upphandlare: Andreas Holmer Telefon nr: 0370-377140 Upphandlingen inbjuder till anbudssökande gällande -

Läs mer

Övertorneå kommun Offertförfrågan 2013-08-30

Övertorneå kommun Offertförfrågan 2013-08-30 Övertorneå kommun Offertförfrågan 2013-08-30 DIREKTUPPHANDLING till lågt värde Ny sargutrustning till Hockeyplanen i Svanstein Övertorneå kommun önskar offert på ny sargutrustning till hockeyplanen i Svanstein.

Läs mer

Tilldelningsbeslut och upphandlingsprotokoll avseende upphandling av budget & prognosverktyg för kommande ramavtal med Åklagarmyndigheten

Tilldelningsbeslut och upphandlingsprotokoll avseende upphandling av budget & prognosverktyg för kommande ramavtal med Åklagarmyndigheten Tilldelningsbeslut & upphandlingsprotokoll Sida 1 (7) Ekonomiavdelningen Datum Dnr: Upphandlingsfunktionen 2014 01 31 ÅM-A 2013/1386 Tilldelningsbeslut och upphandlingsprotokoll avseende upphandling av

Läs mer

Hur blir du leverantör till Vårgårda kommun?

Hur blir du leverantör till Vårgårda kommun? Hur blir du leverantör till Vårgårda kommun? Hur blir du leverantör till Vårgårda kommun? Vårgårda kommun gör varje år inköp för en stor summa pengar. Alla inköp måste vara upphandlade enligt de lagar

Läs mer

Kravspecifikation för Debitering av konsumtionsavgifter VA-Renhållning programvara och support.

Kravspecifikation för Debitering av konsumtionsavgifter VA-Renhållning programvara och support. 2006-06-12 Bilaga 1B Kravspecifikation för Debitering av konsumtionsavgifter VA-Renhållning programvara och support. 1. Inledning Herrljunga kommuns debitering av konsumtionsavgifter gällande VA/Renhållning

Läs mer

RFI Förmånsportal 1(5)

RFI Förmånsportal 1(5) 1.0 Inledning Skellefteå kommun efterfrågar synpunkter och information inför en eventuell upphandling av en Förmånsportal. Förmånsportalen kommer att upphandlas som en tjänst gentemot en avtalspart. En

Läs mer

Utbildning med tips, trix! - Epicor

Utbildning med tips, trix! - Epicor Timme med Konsult 15.00-16.00 Utbildning med tips, trix! - Epicor Vi dyker ner i iscala och ger dig tips och trix med fokus på order / lager rutiner och processer. Vad köpte kunden senast?, Till vilket

Läs mer

Upphandling av grundläggande betaltjänster. Diarienummer 07-10977

Upphandling av grundläggande betaltjänster. Diarienummer 07-10977 Upphandling av grundläggande betaltjänster Diarienummer 07-10977 Innehåll 1. Om PTS... 3 2. Upphandlingens syfte... 3 3. Krav på anbudsgivaren... 4 3.1 Teknisk förmåga och kapacitet... 4 3.1.1 Underleverantörer...

Läs mer

Bilaga 10 Faktureringsrutiner

Bilaga 10 Faktureringsrutiner SID 1 (7) Bilaga 10 Faktureringsrutiner Förfrågningsunderlag 1. Systemdrift och Systemförvaltning Centrala verksamhetssystem 2. Service Desk 105 35 STOCKHOLM. Telefon 08-508 29 000. Fax 08-508 29 036.

Läs mer

Avtalsform Rangordnat avtal Namn Tekniska konsulttjänster

Avtalsform Rangordnat avtal Namn Tekniska konsulttjänster Uppsala universitet Avtalsform Rangordnat avtal Namn Tekniska konsulttjänster Diarie UH 2013-48 Upphandlare Jens Holmström Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska skallkravsformulär.

Läs mer

Frågor och svar. Programvaror och tjänster 2014 - Systemutveckling. Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet

Frågor och svar. Programvaror och tjänster 2014 - Systemutveckling. Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet Frågor och svar Köpare Upphandling Köpare: Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet Namn: Handläggare: Daniel Melin Referensnr: 96-36-2014 Programvaror och tjänster 2014 - Systemutveckling Telefon: +46

Läs mer

Handledning. Kostnadställefördelning av EDI-order. ReadSoft 2011 Kundtjänst: E-post: support@exder.se Tel: 08-446 34 00

Handledning. Kostnadställefördelning av EDI-order. ReadSoft 2011 Kundtjänst: E-post: support@exder.se Tel: 08-446 34 00 Handledning Kostnadställefördelning av EDI-order ReadSoft 2011 Kundtjänst: E-post: support@exder.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 15-06-24 Exder Kostnadsställesfördelning Sida 2 av 16 Innehållsförteckning

Läs mer

Datum Vår referens Sida Dnr: (8)

Datum Vår referens Sida Dnr: (8) PROMEMORIA Datum Vår referens Sida 2008-04-01 Dnr: 08-1831 1(8) Administrativa avdelningen Charlotte Murray 08-678 55 16 charlotte.murray@pts.se Svar på inkomna frågor i upphandling av webbaserat system

Läs mer

Förfrågan avser: Infrastruktur i form av WAN

Förfrågan avser: Infrastruktur i form av WAN Sida 1 (7) Bilaga 1: Anbudsformulär 2012-01 Bilaga 1: Anbudsformulär 2012-01 Förfrågan avser: Infrastruktur i form av WAN I denna bilaga finns de krav som ställs i förhandlade upphandlingen samt de uppgifter

Läs mer

Välkommen till SkåneFörrådet 2009 Version 2009-06-09

Välkommen till SkåneFörrådet 2009 Version 2009-06-09 Välkommen till SkåneFörrådet Version -06-09 Telefon 0770-11 11 00 menyval 1 Telefontider Måndag fredag kl. 08.00 15.30 Öppettider Vardagar kl. 08.00 15.30 Stängt helgdagar och helgaftnar Fax 046-30 42

Läs mer

Anbudslämnaren skall ej vara föremål för ansökan om konkurs, tvångslikvidation, ackord eller liknande förhållande

Anbudslämnaren skall ej vara föremål för ansökan om konkurs, tvångslikvidation, ackord eller liknande förhållande Årjängs kommun Skallkrav Diarie UPH-2014-34 Namn Telefoniprodukter Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska skallkravsformulär. Skallkravsformuläret ska besvaras elektroniskt genom att

Läs mer

T DOC - & Syst i em t n ti egra on 2009-10-18 1

T DOC - & Syst i em t n ti egra on 2009-10-18 1 T-DOC & Systemintegration t ti 1 SYSTEMINTEGRATION Systemintegration t ti är ett begrepp inom Informationsteknologi. Begreppet innebär att flera olika fristående system kopplas ihop för att fungera tillsammans.

Läs mer

INEXCHANGE FAKTURASKRIVARE

INEXCHANGE FAKTURASKRIVARE INEXCHANGE FAKTURASKRIVARE MENY 3 Kom igång 3 Introduktion 4 Aktivera tjänst 5 Installation av fakturaskrivaren 6 Överför exempelfakturor 7 Granska och godkänn exempelfakturorna 8 Skicka dina fakturor

Läs mer

11. Delområde I. Kravspecifikation Arbete på timbasis

11. Delområde I. Kravspecifikation Arbete på timbasis Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2014-04-17 Upphandlande organisation Upphandling Region Skåne, Koncerninköp Förvaltning och rekreationsverksamhet för Stiftelsen Skånska Landskap Sofie Arebom 1400496

Läs mer

Tilldelningsbeslut upphandling IT-arbetsplatsrelaterad

Tilldelningsbeslut upphandling IT-arbetsplatsrelaterad 2015-04-07 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE KFKS 2013/33-050 Kommunstyrelsen Tilldelningsbeslut upphandling IT-arbetsplatsrelaterad utrusning Förslag till beslut Kommunstyrelsen antar anbudsgivare 3, Dustin AB,

Läs mer

Förnyad konkurrensutsättning. Manual för användare

Förnyad konkurrensutsättning. Manual för användare Förnyad konkurrensutsättning Manual för användare Ansvarig utgivare: Göteborgs Stads Upphandlings AB Titel: Förnyad konkurrensutsättning Manual för användare Version: 1.0.5.2015 2 Innehåll 1. Förnyad konkurrensutsättning

Läs mer

Mall för Avropsförfrågan, Ekonomisystem

Mall för Avropsförfrågan, Ekonomisystem 8 Detta avsnitt innehåller en mall som Myndighet ska använda som underlag för genomförande av avrop. Generella anvisningar för hur avrop ska genomföras återfinns i ramavtalets bilaga 6, Tillvägagångssätt

Läs mer

AVTAL. Ramavtal, 76-03, Husgeråd

AVTAL. Ramavtal, 76-03, Husgeråd AVTAL Ramavtal, 76-03, Husgeråd Parter Mellan Harry Carlssons Hushållsmaskiner AB, Stenkumlaväg 4 a, 621 46 VISBY, nedan kallad säljaren och Gotlands kommun, 621 81 VISBY, nedan kallad köparen har följande

Läs mer

Refnr. Ett fel är rättat när det blev fel pengar på den ekonomiska transaktionen om man vid flytt mellan förråd hade olika enheter.

Refnr. Ett fel är rättat när det blev fel pengar på den ekonomiska transaktionen om man vid flytt mellan förråd hade olika enheter. Nytt i Hybron Nova Version: 1.5.6.0 Sökning på typ av förrådsplats I de fall man har mer än 50 förrådsplatser på ett förråd och sökningen visas, så kan man nu även söka på typ av plats. Tidigare kunde

Läs mer

Den totala omsättningen under perioden beräknas vara euro.

Den totala omsättningen under perioden beräknas vara euro. Anbudsbegäran På Ålands hälso- och sjukvårds vägnar anhålles härmed om anbud på leverans av två defibrillatorer under år 2012 med option för ytterligare tre defibrillatorer 1.1.2013-31.12.2016 för den

Läs mer

PLR i samarbete med. PAS Card AB. för tillverkning av ID06 kort

PLR i samarbete med. PAS Card AB. för tillverkning av ID06 kort PLR i samarbete med för tillverkning av ID06 kort Förutsättningar för tillverkning av ID06 kort hos i samarbete med PLR: Kontroll av medlemskap hos PLR Kontroll att företag och organisationsnummer stämmer

Läs mer

Integrationstjänsten - Anslutningstjänsten Version 1.0

Integrationstjänsten - Anslutningstjänsten Version 1.0 Tjänstebeskrivning Integrationstjänsten - Anslutningstjänsten Version 1.0 Introduktion En Anslutning utgår från att två system vill kommunicera med varandra, det kan vara regelbundet eller vid valda tidpunkter.

Läs mer

Riktlinjer för upphandling och inköp

Riktlinjer för upphandling och inköp Riktlinjer upphandling och inköp Dnr Ks 11/159 Riktlinjer för upphandling och inköp Ånge kommunkoncern Antagen av Kommunstyrelsen 2015-10-06, 149 841 81 Ånge kommun tel 0690-250 100 e-post ange@ange.se

Läs mer

Bilaga 4g. Servicenivåer. Upphandling av ett helhetsåtagande avseende IT-stöd för pedagogiskt material inom Sko l- plattform Stockholm

Bilaga 4g. Servicenivåer. Upphandling av ett helhetsåtagande avseende IT-stöd för pedagogiskt material inom Sko l- plattform Stockholm SID 1 (17) Bilaga 4g Servicenivåer Förfrågningsunderlag Upphandling av ett helhetsåtagande avseende IT-stöd för pedagogiskt material inom Sko l- plattform Stockholm Box 22049, 104 22 Stockholm. Besöksadress

Läs mer

RemoteX Applications Manual för E-beställning

RemoteX Applications Manual för E-beställning RemoteX Applications Manual för E-beställning RemoteX Technologies Innehållsförteckning Förord... 3 RemoteX e-beställning... 4 Aktivering av RemoteX e-beställning... 4 Konfigurering av RemoteX e-beställning...

Läs mer

SE-Varberg: Mejeriprodukter 2010/S 214-328575 MEDDELANDE OM UPPHANDLING. Varor

SE-Varberg: Mejeriprodukter 2010/S 214-328575 MEDDELANDE OM UPPHANDLING. Varor 1/5 Detta meddelande på webbplatsen TED: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:328575-2010:text:sv:html SE-Varberg: Mejeriprodukter 2010/S 214-328575 MEDDELANDE OM UPPHANDLING Varor AVSNITT I: UPPHANDLANDE

Läs mer

Exder Reporder är en Internetbaserad tjänst för hantering och överföring av elektronisk representant- /fabrikantorder.

Exder Reporder är en Internetbaserad tjänst för hantering och överföring av elektronisk representant- /fabrikantorder. Specifikation Exder Denna specifikation innehåller en beskrivning avseende Expert Systems Internettjänst Exder. Exder har funnits i drift sedan 1992. Att tjänsten är Internetbaserad medför att Kunden inte

Läs mer

Administrativa villkor

Administrativa villkor Sida 1 (5) Administrativa villkor Datum 2010-01-20 Referenser Beskrivning Upphandlingsform Alingsås kommun upphandlar kostförsörjningen för grundskolan, gymnasiet, äldreomsorgens egna boenden samt barn-

Läs mer

Upphandling av tekniska konsulttjänster inom området telefoni. Diarienr 09-1376

Upphandling av tekniska konsulttjänster inom området telefoni. Diarienr 09-1376 Upphandling av tekniska konsulttjänster inom området telefoni Diarienr 09-1376 Innehåll 1 Om PTS... 3 2 Bakgrund och syfte... 3 3 Ekonomisk kapacitet och intyg... 3 3.1 Registreringsbevis... 3 3.2 Skattekontroll...

Läs mer

DATUM. UPPHANDLING Ekonomikonsulter för blandfinansierad verksamhet DATUM. Calona Ekonomikonsult AB

DATUM. UPPHANDLING Ekonomikonsulter för blandfinansierad verksamhet DATUM. Calona Ekonomikonsult AB DATUM HANDLÄGGARE, AVDELNING, TELEFON, E-POST Upphandlingsenheten Tfn: 08-678 56 94 catharina.oberg@pts.se 18 januari 2008 DIARIENUMMER 07-8521 Tilldelningsbeslut UPPHANDLING Ekonomikonsulter för blandfinansierad

Läs mer

iscala Credit Management Scalabruk höstmöte 2011 Presenteras av: Fred Boström

iscala Credit Management Scalabruk höstmöte 2011 Presenteras av: Fred Boström iscala Credit Management Scalabruk höstmöte 2011 Presenteras av: Fred Boström Om Bitlog AB Grundat 2006 av Fred Boström Ägs av grundare med personal Kontor i Upplands Väsby, Eksjö och Göteborg Stark tillväxt

Läs mer

AVROPSFÖRFRÅGAN FRÅN RAMAVTAL E-FÖRVALTNINGSSTÖDJANDE TJÄNSTER 2010

AVROPSFÖRFRÅGAN FRÅN RAMAVTAL E-FÖRVALTNINGSSTÖDJANDE TJÄNSTER 2010 SOCIALFÖRVALTNINGEN TILLSTÅNDSENHETEN AVROPSFÖRFRÅGAN DNR 2.11.4-252/2013 SID 1 (9) 2013-05-18 AVROPSFÖRFRÅGAN FRÅN RAMAVTAL SID 2 (9) 1. Allmänt 1.1 Avropande enhet Avropande enhet är Tillståndsenheten

Läs mer

Avropsförfrågan E-tjänst för planering av inspektioner

Avropsförfrågan E-tjänst för planering av inspektioner Förfrågningsunderlag 2013-04-03 Upphandlande organisation Läkemedelsverket Upphandling Avrop E-tjänst för planering av inspektioner Conny Björk Diarienr 2.3-2013-027585 Sista anbudsdag: 2013-04-15 Symbolförklaring:

Läs mer

Standard orderblanketter i Pyramid

Standard orderblanketter i Pyramid Standard orderblanketter i Pyramid Skillnader Pyramid Business Studio (PBS) och Pyramid 2 Grundinställningar krävs för utskrift av blanketter Återutskrift av blanketter. Egenskapsöversikt, Rutin 780 Blankettset

Läs mer

MALL UPPHANDLINGSKONTRAKT IT-konsulttjänster 2014 Avtalsområde XXX

MALL UPPHANDLINGSKONTRAKT IT-konsulttjänster 2014 Avtalsområde XXX MALL UPPHANDLINGSKONTRAKT IT-konsulttjänster 2014 Avtalsområde XXX 2014-04-17 14LS543 2(9) 5 Innehåll 1. KONTRAKTSPARTER OCH KONTAKTPERSONER... 3 1.1. Kontraktsparter... 3 1.2. Kontaktpersoner... 3 2.

Läs mer

Introduktion till stödpaket för upphandling av IT-konsulttjänster

Introduktion till stödpaket för upphandling av IT-konsulttjänster till stödpaket för upphandling av IT-konsulttjänster 1 INNEHÅLL 1 Innehåll 1 2 Inledning 2 3 Omfattning 2 4 Användning 3 5 Avrop 4 6 Förberedelser 4 7 Innehåll 6 8 Anpassning och återanvändning av dokument

Läs mer

Integrationstjänsten - Meddelandetjänsten Version 1.0

Integrationstjänsten - Meddelandetjänsten Version 1.0 Tjänstebeskrivning Integrationstjänsten - Meddelandetjänsten Version 1.0 Introduktion Meddelande tjänsten eller EDI tjänsten som den kallats under många år är en punkt-till- punkt-, alternativt punkt-till-många-leverans

Läs mer

Avtalsvillkor massage, bilaga 2

Avtalsvillkor massage, bilaga 2 Datum: 2011-11-28 1 (5) Avtalsvillkor massage, bilaga 2 Skolinspektionen. Box 23069. 104 35 Stockholm. Telefon växel: 08-586 080 00, www.skolinspektionen.se 2 (5) Beställare: Leverantör (fylls i av leverantör):

Läs mer

Nyhetsbrev Exder 000419

Nyhetsbrev Exder 000419 Sida 1 av 5 Nyhetsbrev Exder 000419 Det är inte mer än ca sex veckor sedan vi installerade den förra releasen av Exder. Men nu är det dags igen. Som vanligt behöver du som användare inte göra någonting

Läs mer

Upphandling av gardiner och textilier

Upphandling av gardiner och textilier Diarienummer 09-10474 Datum 2009-10-19 Upphandling av gardiner och textilier Förfrågningsunderlag Diarienummer 09-10474 Författare Lina Schött Post- och telestyrelsen Box 5398 102 49 Stockholm 08-678 55

Läs mer

Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Läromedel

Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Läromedel Nacka kommun Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Läromedel Diarie KFKS 2013/75-050 Ansvarig upphandlare Madeleine Arnsten Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska skallkravsformulär.

Läs mer

Inbjudan till dialog avseende drift och kundstöd

Inbjudan till dialog avseende drift och kundstöd samhällsskydd och beredskap 1 (5) Myndigheten för samhällsskydd och beredskap 651 81 KARLSTAD Telefonväxel: 0771-240 240 E-post: registrator@msb.se Inbjudan till dialog avseende drift och kundstöd Inledning

Läs mer

Systemdrift och Systemförvaltning Centrala verksamhetssystem Service Desk

Systemdrift och Systemförvaltning Centrala verksamhetssystem Service Desk SID 1 (7) Bilaga 13A Instruktion för prissättning Förfrågningsunderlag Systemdrift och Systemförvaltning Centrala verksamhetssystem Service Desk 105 35 STOCKHOLM. Telefon 08-508 29 000. Fax 08-508 29 036.

Läs mer

Riktlinjer för upphandling och inköp

Riktlinjer för upphandling och inköp Riktlinjer upphandling och inköp Dnr Ks 11/159 Riktlinjer för upphandling och inköp Ånge kommunkoncern Antagen av kommunstyrelsen 2011-06-07 110 841 81 Ånge kommun tel 0690-250 100 e-post ange@ange.se

Läs mer

Visma TendSign Anbudsgivare

Visma TendSign Anbudsgivare Användarmanual Visma TendSign Anbudsgivare VISMA COMMERCE + 46 13 47 47 500 tendsignsupport@visma.com www.tendsign.com Visma TendSign anbudsgivarkonto Visma TendSign är helt webbaserat. Som leverantör

Läs mer

Lag (2007:1091) om offentlig upphandling

Lag (2007:1091) om offentlig upphandling Upphandlingsfunktionen 2009-01-13 Lag (2007:1091) om offentlig upphandling Trädde ikraft 2008-01-01 Disposition: Kap 1-14 Över tröskelvärdena (varor och tjänster: > 200 000 Euro) Kap 15 Under tröskelvärdena

Läs mer