Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (30)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (30)"

Transkript

1 Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (30) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Laila Ekström Lars Rosander Lennart Beijer Övriga deltagande Utses att justera Sven Carlsson Bertil Karlström Göran Berglund, ersättare Lars Rosander Underskrifter Paragrafer Sekreterare Ordförande Justerande. Bertil Karlström. Bo Bergman. Lars Rosander ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats av protokollet Underskrift Kommunkansliet. Bertil Karlström

2 HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Au 646 Dnr Besparingar i 1997 års budget Diverse besparingsförslag i 1997 års budget har inlämnats från lärarna vid Centralskolan i Virserum, Föreningen Verdandi i Hultsfred och personalen på Silverslättens förskola. Besparingsförslagen läggs med kännedom till handlingarna.

3 HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 3 Kommunstyrelsen Au 647 Dnr Yttrande över i överklagat kommunstyrelseärende; anstånd med betalning av fordringar, Föreningen Rockparty/Hultsfredsfestivalen, mål nr , rotel 2 Kommunstyrelsens beslut den 7 oktober, 138, om anstånd med betalning av fordringar för Föreningen Rockparty/Hultsfredsfestivalen har överklagats hos länsrätten i Kalmar län av Elon Blom, Hultsfred. Länsrätten uppmanar med föreläggande den 6 november Hultsfreds kommun att yttra sig i ärendet senast den 6 december. Kommunkansliet har den 13 november upprättat yttrande i ärendet enligt bilaga. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunkansliets yttrande av den 13 november antas som kommunstyrelsens eget yttrande, bilaga. Protokollsanteckning Laila Ekström, c, deltog ej i arbetsutskottets beslut i detta ärende.

4 HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 4 Partigrupperna Au 648 Dnr Skolskjutstrafik Lönneberga-Silverdalen Lönneberga Centeravdelning framför genom ordföranden Göte Eklund i skrivelse till kommunstyrelsen den 11 november krav på att skolskjutstrafiken från Lönneberga till Silverdalens skola skall behållas även i fortsättningen. Frågan om skolskjutstrafik Lönneberga-Silverdalen remitteras till partigrupperna för behandling vid kommunstyrelsens budgetsammanträde.

5 HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 5 Göran Ehn Bo Strangnefjord Målilla Byggnadsförening Au 649 Dnr Ansökan om tillfällig höjning av driftbidraget till samlingslokalen Skeppet, Målilla Målilla Byggnadsförening anhåller i skrivelse till kommunstyrelsen den 23 oktober om en tillfällig höjning av driftbidraget till samlingslokalen Skeppet för 1997 med kronor. För 1998 beräknas driftkostnaderna för Skeppet kunna minskas genom omskrivning av byggnadsföreningens Spintab-lån på kronor. Bokslutet för samlingslokalen Skeppet 1996 avvaktas innan beslut fattas om höjning av driftbidraget för Kultur- och fritidskontoret får i uppdrag att i samråd med fastighetskontoret och Målilla Byggnadsförening upprätta förslag till hyresavtal från och med 1 januari 1997 för de lokaler som kommunen hyr i samlingslokalen Skeppet.

6 HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 6 Samtliga förvaltningar Kultur- och fritidsnämnden Au 650 Dnr Kommunal verksamhet i samlingslokaler I kommunen finns ett flertal samlingslokaler som kunde utnyttjas betydligt mer än vad som sker i dag. Det kommunala stödet till samlingslokalerna är beräknat efter yta, kapitalkostnad och invånarantal. Samlingslokalerna upplevs emellertid inte för närvarande som en kommunal lokalresurs. För att öka det kommunala nyttjandet av samlingslokalerna, samtidigt som stödet till samlingslokaler ses över, föreslår kultur- och fritidschef Göran Ehn i skrivelse att när kommunala förvaltningar tillfälligt hyr en samlingslokal fakturerar samlingslokalsföreningen kultur- och fritidskontoret för lokalkostnaden. För att täcka kostnaden tillförs kontot för samlingslokaler kronor. Information till förvaltningarna om systemet ombesörjs av kultur- och fritidskontoret. Utvärdering skall ske under hösten 1997 och stödet till samlingslokaler förändras 1998 till samlingslokaler så att bidragen i högre grad räknas på nyttjandet av lokalerna. Samtliga hyreskostnader för kommunen hyror i samlingslokaler får under 1997 belasta ett gemensamt konto och fördelas på respektive kostnadsbärare/lokalhyrare vid årets slut.

7 HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 7 Fastighetskontoret Kultur- och fritidskontoret Au 651 Dnr Uthyrning av lokal i Valhall till Svenska Träindustriarbetarförbundet, avd 8 Svenska Träindustriarbetarförbundet anhåller att permanent få förhyra samlingssalen Frigg i Valhall från och med den 1 januari Frigg disponeras för närvarande av kultur- och fritidsnämnden, som har hyresinkomster på cirka kronor per år för densamma. Uthyrning av samlingssalen Frigg till Svenska Träindustriarbetarförbundet, avd 8 från och med 1 januari 1997 godkänns Fastighetskontoret får i uppdrag att upprätta ett hyreskontrakt för lokalen med Träindustriarbetarförbundet. Uthyrningen bör ge minst oförändrade hyresintäkter, kronor per år.

8 HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 8 Göran Ehn Sven Carlsson Au 652 Dnr Inköp av minnestallrikar Kultur- och fritidschef Göran Ehn meddelar att kommunens lager av minnestallrikar med tillbehör är slut och föreslår att ytterligare 20 tallrikar inköps. Kostnaderna för 20 tallrikar med tillbehör uppgår till kronor. Kultur- och fritidschef Göran Ehn får i uppdrag att upphandla 20 minnestallrikar med tillbehör för en kostnad av kronor. Kostnaderna på kronor får belasta kontot för näringslivsbefrämjande åtgärder.

9 HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 9 Gatukontoret Fastighetskontoret + motion Au 653 Dnr Motion om parkeringsfickor för handikappade vid Rehab i Virserum Vid kommunfullmäktiges sammanträde den 21 oktober, 121, inlämnades av fullmäktigeledamoten Göran Berglund, m, en motion om parkeringsfickor för handikappade vid Rehab, Södra Storgatan i Virserum. I motionen föreslås att fastighetskontoret/gatukontoret skall få i uppdrag att snabbt och enkelt lösa frågan med ett antal parkeringsfickor för handikappade i enlighet med redovisat förslag. Motionen om parkeringsfickor för handikappade vid Rehab i Virserum remitteras till gatukontoret för yttrande i samråd med fastighetskontoret.

10 HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 10 Gatukontoret Au 654 Dnr Motion om flyttning av återvinningsstation vid Kyrkvägen i Mörlunda Vid kommunfullmäktiges sammanträde den 21 oktober, 122, inlämnades av fullmäktigeledamoten Arne Högstedt, c, en motion om flyttning av återvinningsstationen vid Kyrkvägen i Mörlunda av vissa skäl som närmare redovisas i motionen. Gatukontoret får i uppdrag att undersöka en alternativ placering av nuvarande återvinningsstationen vid Kyrkvägen i Mörlunda.

11 HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 11 Ekonomikontoret Au 655 Dnr Motion om direktiv för budgetarbetet Vid kommunfullmäktiges sammanträde den 21 oktober, 120, inlämnades av moderata fullmäktigegruppen genom Göran Berglund en motion om direktiv för budgetarbetet från och med I motionen föreslås att kommunfullmäktige skall fastställa vissa i motionen angivna direktiv för budgetarbetet. Ekonomikontoret får i uppdrag att i samband med att förslag till direktiv för 1997 års budget upprättas redovisa vilka konsekvenser direktiven i motionen skulle medföra.

12 HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 12 Lars Eriksson Göran Ehn Au 656 Dnr Motion om FNs barnkonvention och Hultsfreds kommun Vid kommunfullmäktiges sammanträde den 21 oktober, 118, inlämnades av kristdemokratiska fullmäktigegruppen genom fullmäktigeledamöterna Anders Andersson, Margaretha Åverling, Märta Petersson och tjänstgörande ersättaren Åke Nilsson en motion om Barn FNs barnkonvention och vår kommun. I motionen föreslås bland annat en projektgrupp som utarbetar ett lokalt policydokument för barn- och ungdomsfrågor med FNs barnkonvention som utgångspunkt och att policydokumentet skall få samma status som Agenda 21. Motionen om FNs barnkonvention och Hultsfreds kommun remitteras till mjuka nämnder för yttrande och förslag på åtgärder med anledning av densamma.

13 HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 13 Au 657 Dnr Informationsdag om beredskap vid snöoväder och liknande Länsstyrelsen i Kalmar län och Vägverket i Kalmar anordnar den 26 november i Folkets Hus, Blomstermåla, en informationsdag om beredskap vid snöoväder och liknande i länet. För att klargöra uppgiftsfördelningen mellan inblandade parter och underlätta samordning kommer länsstyrelsen och Vägverket att gå i genom myndigheternas med flera roller i samband med svårare oväder. Beredskapssamordnare Bengt Nyström och en representant från vardera gatukontoret och räddningstjänsten får i uppdrag att delta i informationsdagen i Blomstermåla.

14 HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 14 Föreningen Emåbygdens Framtid c/o Monica Ulfsparre Em Mönsterås Au 658 Dnr Inlösen av Emsfors Kraftverk Föreningen Emåbygdens Framtid föreslår i skrivelse kommunstyrelsen i Hultsfred, Högsby, Mönsterås, Oskarshamn och Vetlanda kommun att kommunerna snarast löser in Emsfors Kraftverk så att Projekt fiskevandring i Emån kan säkerställas. Med hänsyn till kommunens för närvarande svaga ekonomi avstår Hultsfreds kommun från att delta i inlösen av Emsfors Kraftverk.

15 HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 15 Fastighetskontoret Stålhagsskolan Au 659 Dnr Arbetsmiljöåtgärder efter skyddsrond vid Stålhagsskolan Mätning av magnetfält vid Stålhagsskolan har värden flera gånger högre än rekommenderat 0,2 u-t (mikrotessla) framför allt i skolans reception där en av skolassistenterna har sin arbetsplats. Barn- och utbildningsnämnden har med beslut , 90, anhållit om att det arbeten som krävs för en ny reception vid Stålhagsskolan skall utföras omgående. Kostnaderna har preliminärt beräknats till kronor. Fastighetskontoret, som utrett ärendet, tillstyrker att arbetena utförs. Vid MBL-förhandlingar den 8 november angående budget för 1997 ansåg Lärarnas Riksförbund att alternativ till ny reception måste finnas så att investeringen på kronor ej behöver genomföras. Fastighetskontoret får i uppdrag att med hjälp av teknisk expertis utreda möjligheter och kostnader för avskärmning av magnetfälten så att receptionen kan användas även i fortsättningen. Om avskärmning ej är möjlig med rimliga kostnader får receptionen flyttas till lediga kontorsrum.

16 HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 16 Fastighetskontoret Sökanden Au 660 Dnr Kommunal förköpsrätt, fastigheten Hägelåkra 4:5, Målilla, Hultsfred Arbetsutskottet avstår den kommunala förköpsrätten i fråga om nedanstående fastighet. Sökande Fastighet Säljare Köpare Köpesumma Lidén & Schierenbeck Advokatbyrå AB, Köpmangatan 4, Oskarshamn Hägelåkra 4:5, Målilla, Hultsfred Björn Loord och Inger Loord båda i konkurs Jan Emanuelsson, Kvillerum, Målilla kronor Areal m 2 Tax-värde kronor Utskottet avstår från att påkalla prövning hos hyresnämnden.

17 HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 17 Fastighetskontoret Sökanden Au 661 Dnr Kommunal förköpsrätt, fastigheten Hägelåkra 5:134, Målilla, Hultsfred Arbetsutskottet avstår den kommunala förköpsrätten i fråga om nedanstående fastighet. Sökande Lidén & Schierenbeck Advokatbyrå AB, Köpmangatan 4, Oskarshamn Fastighet Säljare Köpare Köpesumma Hägelåkra 5:134, Målilla, Hultsfred Björn Loord och Inger Loord båda i konkurs Reine Möller, Norra Emågatan 2, Målilla kronor Areal m 2 Tax-värde kronor Utskottet avstår från att påkalla prövning hos hyresnämnden.

18 HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 18 Fastighetskontoret Sökanden Au 662 Dnr Kommunal förköpsrätt, fastigheten Stora Aby 3:7 och 3:8, Mörlunda, Hultsfred Arbetsutskottet avstår den kommunala förköpsrätten i fråga om nedanstående fastighet. Sökande Fastighet Säljare Köpare Köpesumma Lidén & Schierenbeck Advokatbyrå AB, Köpmangatan 4, Oskarshamn Stora Aby 3:7 och 3:8, Mörlunda, Hultsfred Björn Loord och Inger Loord, båda i konkurs Claes Persson, Trädgårdsgatan 11, Ljungby kronor, kronor Areal m 2, m 2 Tax-värde kronor, samtaxerad Utskottet avstår från att påkalla prövning hos hyresnämnden.

19 HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 19 Fastighetskontoret Sökanden Au 663 Dnr Kommunal förköpsrätt, fastigheten Stora Aby 19:2, Mörlunda, Hultsfred Arbetsutskottet avstår den kommunala förköpsrätten i fråga om nedanstående fastighet. Sökande Fastighet Säljare Köpare Köpesumma Lidén & Schierenbeck Advokatbyrå AB, Köpmangatan 4, Oskarshamn Stora Aby 19:2, Mörlunda, Hultsfred Björn Loord och Inger Loord båda i konkurs Richard Johansson, Stora Aby skola, Målilla kronor Areal m 2 Tax-värde kronor Utskottet avstår från att påkalla prövning hos hyresnämnden.

20 HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 20 Fastighetskontoret Sökanden Au 664 Dnr Kommunal förköpsrätt, fastigheten Målilla 3:2, Hultsfred Arbetsutskottet avstår den kommunala förköpsrätten i fråga om nedanstående fastighet. Sökande Fastighet Säljare Lidén & Schierenbeck Advokatbyrå AB, Köpmangatan 4, Oskarshamn Målilla 3:2, Hultsfred Björn Loord och Inger Loord, båda i konkurs Köpare Anders Friberg, ½ och Kerstin Friberg ½, Spånggatan 41, Målilla Köpesumma kronor Areal m 2 Tax-värde kronor Utskottet avstår från att påkalla prövning hos hyresnämnden.

21 HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 21 Fastighetskontoret Sökanden Au 665 Dnr Kommunal förköpsrätt, fastigheten Målilla 8:1, Hultsfred Arbetsutskottet avstår den kommunala förköpsrätten i fråga om nedanstående fastighet. Sökande Fastighet Säljare Köpare Köpesumma Lidén & Schierenbeck Advokatbyrå AB, Köpmangatan 4, Oskarshamn Målilla 8:1, Hultsfred Björn Loord och Inger Loord, båda i konkurs Jan Emanuelsson, Kvillerum, Målilla kronor Areal m 2 Tax-värde kronor Utskottet avstår från att påkalla prövning hos hyresnämnden.

22 HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 22 Fastighetskontoret Sökanden Artek Mäklare Au 666 Dnr Kommunal förköpsrätt, fastigheten Arkitekten 6, Hultsfred Arbetsutskottet avstår den kommunala förköpsrätten i fråga om nedanstående fastighet. Sökande Fastighet Stacken AB, Fågelbovägen 26, Nacka Arkitekten 6, Hultsfred Säljare Kungsleden Syd Fastighets AB, , Köpare Köpesumma Stacken AB, , Nacka kronor Areal m 2 Tax-värde kronor Utskottet avstår från att påkalla prövning hos hyresnämnden.

23 HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 23 Sökanden Artek Mäklare Au 667 Dnr Kommunal förköpsrätt, fastigheten Fröjden 12, Hultsfred Arbetsutskottet avstår den kommunala förköpsrätten i fråga om nedanstående fastighet. Sökande Fastighet Säljare Köpare Köpesumma Advokatfirman Edgren Strümpel & Co AB, Box 20, Kalmar Fröjden 12, Hultsfred Beritun Fastighets AB:s konkursbo Kisa Gatukök AB, , Kisa kronor Areal 807 m 2 Tax-värde kronor Utskottet avstår från att påkalla prövning hos hyresnämnden.

24 HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 24 Magnus Blomberg Gatukontoret Au 668 Dnr Önskemål i ny LTA-plan (Länstrafikanläggningar) för Kalmar län Stabskontoret har i samråd med gatukontoret och kommunledningen till kommunstyrelsen lagt fram ett förslag till önskemål avseende av Hultsfreds kommun prioriterade objekt i kommande LTA-plan för Kalmar län. Objekten har förtecknats i rangordning under huvudrubrikerna riksvägar, LTA-objekt, trafiksäkerhetsobjekt och beläggning av grusvägar. Listan över prioriterade LTA-objekt i Hultsfreds kommun och rangordningen av objekten under respektive huvudrubrik godkänns.

25 HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 25 Kommunstyrelsen Au 669 Dnr Motion om upprustning av järnvägsbanken för före detta Vetlandajärnvägen i Målilla Vid kommunfullmäktiges sammanträde den 26 augusti, 95, inlämnades av fullmäktigeledamöterna Tomas Söreling och Bo Bergman, båda s, en motion om upprustning av järnvägsbanken för före detta Vetlandajärnvägen i Målilla så att denna även i fortsättningen kan användas som promenad- och motionsstråk. Gatukontoret meddelar i yttrande till kommunstyrelsen den 1 november att erforderlig röjning har utförts på järnvägsbanken. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att motionen om upprustning av järnvägsbanken för före detta Vetlandajärnvägen i Målilla härmed skall anses besvarad.

26 HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 26 Peter Norrby Au 670 Dnr Framställning om farthinder och övergångsställe på Västra Långgatan vid Stålhagsgatan i Hultsfred Hyresgästerna i fastigheterna Västra Långgatan 36 A och B samt Västra Långgatan 40 har i skrivelse till kommunstyrelsen den 11 juli hemställt om ett kombinerat farthinder och övergångsställe på Västra Långgatan i anslutning till korsningen Västra Långgatan - Stålhagsgatan. Gatukontoret meddelar i yttrande till kommunstyrelsen den 1 november att ett markerat övergångsställe har anlagts på Västra Långgatan i anslutning till gångvägen från Stålhagsskolan. Farthinder är enligt gatukontoret ej befogat i korsningen. Gatukontorets åtgärder i korsningen Västra Långgatan - Stålhagsgatan godkänns.

27 HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 27 Gatukontoret Au 671 Dnr Framställningar om övergångsställen på Stockholmsvägen 44 och Vetlandavägen i Målilla Personalen på gruppboendet, Stockholmsvägen 44 har i skrivelse till kommunstyrelsen den 7 juni anhållit om ett övergångsställe på Stockholmsvägen för hyresgästerna i gruppboendet. Målilla Socialdemokratiska förening har i skrivelse till kommunstyrelsen den 16 juni tillstyrkt personalens framställning om ett övergångsställe vid Stockholmsvägen 44 samt föreslagit att ytterligare ett övergångsställe skall anordnas på Vetlandavägen vid Målilla kyrka mellan gång-cykelvägen och kyrkan. Vägverket, som är huvudman för Stockholmsvägen och Vetlandavägen, meddelar i skrivelse till Hultsfreds kommun den 26 augusti att ett markerat övergångsställe kommer att anordnas på Stockholmsvägen 44 i anslutning till gångutfarten från gruppboendet. Med hänsyn till att sikten är skymd på Vetlandavägen vid kyrkan och att antalet passager är få har Vägverket i samråd med gatukontoret och kyrkans personal bestämt att inte markera något övergångsställe på denna plats. Vägverkets skrivelse läggs med kännedom till handlingarna.

28 HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 28 Magnus Blomberg Au 672 Dnr Översyn av lantbrevbärarfunktionen i bland annat Hultsfreds kommun Posten, Region Jönköping, har meddelat att bl a ändrade rutiner från kunderna medfört att lantbrevbärarservicen utnyttjas allt mindre. På grund härav har Posten tillsatt ett särskilt råd med uppgift att se över den framtida lantbrevbärarfunktionen i bland annat Hultsfreds kommun. Posten hemställer att Hultsfreds kommun utser en kontaktman för översynen av lantbrevbärarlinjerna i Hultsfreds kommun. Planeringschef Magnus Blomberg utses till kommunens kontaktman gentemot Posten för att bevaka servicen till invånarna i Hultsfreds kommun. Ärendet skall under hand rapporteras till arbetsutskottet.

29 HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 29 Bengt Falke Au 673 Dnr Upphandling av NT-server till IT-avdelningen IT-avdelningen anhåller i skrivelse med hänvisning till planerade, beslutade och budgeterade projekt att få göra ett undantag från gällande investeringsstopp och inköpa en ny NT-server till IT-avdelningen. Nettokostnaderna inklusive försäljning av en testdator uppgår till kronor. IT-avdelningens anhållan om inköp av en ny NT-server bifalls.

30 HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 30 Au 674 Anmälningsärenden 1. Vägverkets beslut ; fastställelse av arbetsplan för omläggning av väg 138 Virserum-Målilla, delen Hultarp-Ånglegöl. 2. Kommunförbundets cirkulär 1996:157, svensk migrationspolitik i globalt perspektiv (prop 1996/97:25).

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-10.40 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Göran Berglund Lars Rosander Lennart Beijer Övriga deltagande Magnus

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-10.40 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Göran Berglund Lars Rosander Lennart Beijer Övriga deltagande Sven

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Vena vandrarhem, Vena kl. 08.30-11.15 Beslutande Sven Gustavsson Lars Hagberg Laila Ekström Lars Rosander Lennart Beijer Övriga deltagande Sven

Läs mer

HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12)

HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) HULTSFREDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 10.00-12.15 Beslutande Sven Gustavsson Lars Hagberg Laila Ekström Lars Rosander Lennart Beijer Övriga deltagande

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-10.50 Beslutande Bo Bergman Karl-Gunnar Johansson Lars Rosander Lennart Beijer Övriga deltagande Sven Carlsson

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.00 Beslutande Sven Gustavsson Lars Hagberg Laila Ekström Lars Rosander Bo Bergman Övriga deltagande Sven

Läs mer

Förhandlingsgrupp för övertagandet av omsorgsverksamheten från Kalmar läns landsting

Förhandlingsgrupp för övertagandet av omsorgsverksamheten från Kalmar läns landsting 1995-05-09 1 Sven Gustavsson Laila Ekström Kommunförbundet Kalmar län Au 242 Dnr 1993.73 617 Förhandlingsgrupp för övertagandet av omsorgsverksamheten från Kalmar läns landsting Från och med 1 januari

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred 1996- kl. 11.30-11.40 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Göran Berglund Lars Rosander Lennart Beijer Övriga deltagande

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 14.00-15.20 Beslutande Bo Bergman Annelie Milton-Björk Lars Hagberg Jonny Bengtsson Jan Kennmark Göran Berglund Sivert

Läs mer

Bidrag till Rumiadagar 12-14 maj 1995

Bidrag till Rumiadagar 12-14 maj 1995 1995-03-27 1 Kommunstyrelsen Au 169 Bidrag till Rumiadagar 12-14 maj 1995 Ett flertal föreningar från Hultsfreds kommun inom utbildning, miljövård, kultur och idrott har upprättat vänortskontakter med

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.10 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Göran Berglund Lars Rosander Lennart Beijer Övriga deltagande Sven

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Hotell Dacke, Virserum kl. 08.30-11.15 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Laila Ekström Lars Rosander Annelie Milton-Björk Övriga deltagande

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.30 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Lars Ekvall Lars Rosander Göran Berglund Övriga deltagande Magnus

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 14.00-16.00 Beslutande Bo Bergman Annelie Milton-Björk Lars Hagberg Jonny Bengtsson Jan Kennmark Göran Berglund Laila

Läs mer

Strategi för hantering av kommunkoncernens lån i japanska yen

Strategi för hantering av kommunkoncernens lån i japanska yen 1995-10-23 1 Mats Stenström Au 551 Dnr 1995.166 045 Strategi för hantering av kommunkoncernens lån i japanska yen Arbetsutskottet har tidigare diskuterat förslag till strategier för hantering av kommunens

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-12.00 Beslutande Jonny Bengtsson Per-Inge Pettersson Åke Nilsson Tommy Ejnarsson Ove Engkvist Övriga deltagande

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-9.40 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Laila Ekström Lars Rosander Lennart Beijer Övriga deltagande Magnus

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.10 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Per-Inge Pettersson Åke Nilsson Tommy Ejnarsson Övriga deltagande

Läs mer

Inbjudan - Nyvald 95 - Politik inför 2000-talet

Inbjudan - Nyvald 95 - Politik inför 2000-talet 1995-10-02 1 Eva Carp Ks # 125 Inbjudan - Nyvald 95 - Politik inför 2000-talet Kommunförbundet i Kalmar län arrangerar en konferens i Högsby den 19 oktober 1995 med temat Nyvald 95 - Politik inför 2000-talet.

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred 2001- kl. 08.30-10.30 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Sivert Bergström Åke Nilsson Lennart Beijer Övriga deltagande

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.05 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Sivert Bergström Åke Nilsson Lennart Beijer Övriga deltagande Magnus

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-14.45 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Arne Högstedt Lennart Beijer Göran Berglund Övriga deltagande Magnus

Läs mer

Datachef Bengt Falke redovisar projektorganisationen för arbetsgruppen Hermes enligt bilaga.

Datachef Bengt Falke redovisar projektorganisationen för arbetsgruppen Hermes enligt bilaga. 1995-12-18 1 Bengt Falke Au 699 Organisation för projekt Hermes Datachef Bengt Falke redovisar projektorganisationen för arbetsgruppen Hermes enligt bilaga. Projektet omfattar bland annat fast Internet-anslutning

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-10.30 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Laila Ekström Lars Rosander Lennart Beijer Övriga deltagande Magnus

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.25 Beslutande Sivert Bergström Jonny Bengtsson Gun-Yvonne Fahlström Tommy Ejnarsson Ove Engkvist Övriga deltagande

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (26)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (26) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (26) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred 1997- kl. 08.30-15.20 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Laila Ekström Arne Högstedt Lennart Beijer Övriga deltagande

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-12.10 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Sivert Bergström Åke Nilsson Lennart Beijer Övriga deltagande Magnus

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-10.55 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Sivert Bergström Åke Nilsson Lennart Beijer Övriga deltagande Bertil

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 1(11) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.00 Beslutande Jonny Bengtsson, s Ove Engqvist, s Ingrid Rosen Per-Inge Pettersson Åke Bergh Övriga deltagande Sven Carlsson Bo Strangnefjord

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.00 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Laila Ekström Lars Rosander Annelie Milton-Björk Övriga deltagande

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-10.30 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Göran Berglund Lars Ekwall Övriga deltagande Sven Carlsson Bertil

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (23)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (23) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (23) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.15 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Laila Ekström Lars Rosander Lennart Beijer Övriga deltagande Sven

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(27)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(27) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(27) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-10.50 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Laila Ekström Lars Rosander Lennart Beijer Övriga deltagande Magnus

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-12.20 Beslutande Sven Gustavsson Lars Hagberg, kl 10.15-12.20 Laila Ekström Lars Rosander Lennart Beijer Göran

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (30)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (30) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (30) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.35 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Arne Högstedt Göran Berglund Lennart Beijer Övriga deltagande Sven

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-12.50 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Per-Inge Pettersson Åke Nilsson Tommy Ejnarsson Övriga deltagande

Läs mer

1995-06-12 1. Upplåtelse av mark för lekplats på Tors plan

1995-06-12 1. Upplåtelse av mark för lekplats på Tors plan 1995-06-12 1 Anders Åström Gatukontor Au 303 Dnr 1995.179 332 Upplåtelse av mark för lekplats på Tors plan Positiva gruppen anhåller genom Anders Åström att få disponera en av planteringarna på Tors plan

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred 1999-03-29 kl. 08.30-11.45 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Sivert Bergström Åke Nilsson Lennart Beijer Övriga deltagande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 09.00-12.00 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Sivert Bergström Åke Nilsson Tommy Ejnarsson Övriga deltagande Magnus

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-10.25 Beslutande Ove Engkvist Jonny Bengtsson Sivert Bergström Åke Nilsson Lennart Beijer Övriga deltagande

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-10.50 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Sivert Bergström Åke Nilsson Lennart Beijer Övriga deltagande Fredrik

Läs mer

Silva Andersson Torbjörn Wirsenius Valhall Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Silva Andersson Torbjörn Wirsenius Valhall Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(6) Plats och tid sal Balder, Valhall, Hultsfred kl. 17.00-18.20 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Sven Carlsson, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare Utses att justera Silva Andersson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 11 september 2018 kl. 08:30-11.35 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (17)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (17) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (17) Plats och tid Valhall, Hultsfred kl 14.00-16.30 Sammanträdet ajourneras kl 15.10-15.15 ande Ann Persson, s Göte Eklund, c Stig Andersson, s Hans Johansson,

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred kl Per-Inge Pettersson

Sessionssalen, Hultsfred kl Per-Inge Pettersson Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 10.15-12.10 Beslutande Övriga deltagande Tommy Ejnarsson, v Per-Inge Pettersson, c Jonny Bengtsson, s Åke Nilsson, kd Carola Nilsson,

Läs mer

Raymond Asp, S Göran Lundberg, S Staffan Svensson, avdelningschef, 106 Helena Grybäck Svensson, förbundschef Ulla Nilsson, sekreterare

Raymond Asp, S Göran Lundberg, S Staffan Svensson, avdelningschef, 106 Helena Grybäck Svensson, förbundschef Ulla Nilsson, sekreterare Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred, kl. 8.30-10.40 ande Roland Waern, M Åke Nilsson, KD Gunilla Schollin Borg, MP Per-Inge Pettersson, C Ewa Engdahl, C Gunilla

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (24)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (24) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (24) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 09.30-11.45 ande Bo Bergman Lars Hagberg Laila Ekström Lennart Beijer Övriga deltagande Magnus Blomberg Bertil Karlström

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (17)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (17) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (17) 1999-02-08 Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred 1999-02-08 kl. 08.30-11.35 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Sivert Bergström Åke Nilsson Lennart Beijer

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 5 december 2017 kl. 08:30-12.10 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunhuset, Revelj 2002-08-28 kl 14.00-17.30 Beslutande Bengt Nilsson, s Åke Nilsson, kd Arne Jonsson, s Lars Eriksson, kd Mattias Wärnsberg,

Läs mer

Val av ledamöter och ersättare till polisnämnden för polisområde 5, Vimmerby och Hultsfred

Val av ledamöter och ersättare till polisnämnden för polisområde 5, Vimmerby och Hultsfred 1995-03-20 1 De valda Polisstyrelsen Au 148 Dnr 1995.074 114 Val av ledamöter och ersättare till polisnämnden för polisområde 5, Vimmerby och Hultsfred Polisstyrelsen i Kalmar län rekommenderar med skrivelse

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-10.45 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Per-Inge Pettersson Åke Nilsson Tommy Ejnarsson Övriga deltagande

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Torskolans bibliotek torsdagen den 8 mars kl. 17.30-18.45. Beslutande Sören Bondesson (s), ordförande Ann Ludwigsson (s) Sebina Masinovic (s)

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Trofast, kommunhuset i Hultsfred 18 juni 2018 kl. 09.00-10.15 ande Övriga deltagande Camilla Ljungdahl, C Silva Andersson, S Carola Nilsson, S Evert Möller, KD Conny Daag, M Marita Johansson,

Läs mer

Till KF:s förfogande för särskilda ändamål. Eget kapital Anslaget 1995 Återstår

Till KF:s förfogande för särskilda ändamål. Eget kapital Anslaget 1995 Återstår 1995-03-20 1 Kf 27 Meddelanden 1.Redovisning av anslagen för oförutsedda utgifter mm år 1995. Till Kf:s förfogande Anslag från Anslaget 1995 Återstår årets början 1 000 000 264 918 735 082 Till KF:s förfogande

Läs mer

11 Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12)

11 Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) 11 Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl 13.00-16.45 ande Ann Persson, s Göte Eklund, c Lars Rundgren, s, kl 14.00-16.45 Roger Lindström, kd Gun-Yvonne

Läs mer

Totalkostnaderna för utredningen har beräknats till cirka 40 000 kronor. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen

Totalkostnaderna för utredningen har beräknats till cirka 40 000 kronor. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen 1995-02-27 1 Kommunstyrelsen Au # 118 Dnr 1994.109 170 Utredning av kommunens räddningstjänst Budgetberedningen hösten 1994 beslutade att anlita räddningschefen i Västerviks kommun, Conny Jansson, för

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-01-14 1 (12) Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-01-14 1 (12) Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C) Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-01-14 1 (12) Plats och tid Kommunhuset den 14 januari 2014 kl. 08.00 14.45 ande Övriga närvarande Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C) Curt-Rune Roos

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Valhall, Hultsfred kl 14.00-16.00 ande Ove Johansson, m Lars Rundgren, s Stig Andersson, s Carola Nilsson, s Gunilla Nilsson,c ersättare för

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2008-09-24 76 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 19.00 Beslutande Övriga delt Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Annelie

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred kl

Sessionssalen, Hultsfred kl Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-16.00 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Per-Inge Pettersson, C Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll 1(9) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 14.00-14.20 Beslutande Kira Berg, s Åke Bergh, m Jonny Bengtsson, s Sture Persson, m Silva Andersson, s Per-Inge Petterson,

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred kl

Sessionssalen, Hultsfred kl Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-12.30 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Övriga deltagande Lars-Erik Rönnlund, kommunchef

Läs mer

Gunilla Abrahamsson Sivert Bergström. Kommunhuset , kl Underskrifter Paragrafer. Gunilla Abrahamsson Sivert Bergström

Gunilla Abrahamsson Sivert Bergström. Kommunhuset , kl Underskrifter Paragrafer. Gunilla Abrahamsson Sivert Bergström 1(12) Plats och tid Missionskyrkan i Järnforsen, Hultsfred kl. 18.30-19.30 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Sven Carlsson, kommunchef Magnus Blomberg, sekreterare Utses att justera

Läs mer

Gunilla Schollin Borg Underskrifter Paragrafer. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Gunilla Schollin Borg Underskrifter Paragrafer. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 8.30 10.30 ande Roland Waern, M Åke Nilsson, KD Gunilla Schollin Borg, MP Per-Inge Pettersson, C Mikael Jonnerby, C

Läs mer

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S ej 14 Tomas Söreling, S

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S ej 14 Tomas Söreling, S Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 23 januari 2018 kl. 08:30-12.30 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S ej 14 Tomas Söreling, S Övriga deltagande

Läs mer

Folkets Park kl Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran Thulin, ledamot

Folkets Park kl Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran Thulin, ledamot Sida 1 (19) Plats och tid Folkets Park kl 10.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran Thulin, ledamot Marianne Zackrisson, ledamot

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Martin

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (30)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (30) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (30) Plats och tid Hotell Dacke kl 08.30-16.15 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Laila Ekström Lars Rosander Lennart Beijer Övriga deltagande Utses att justera

Läs mer

Per-Inge Pettersson, C Rosie Folkesson, S Gunilla Aronsson, C Tommy Ejnarsson, V Mikael Petersson, FP Carina Littorin 57

Per-Inge Pettersson, C Rosie Folkesson, S Gunilla Aronsson, C Tommy Ejnarsson, V Mikael Petersson, FP Carina Littorin 57 Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 14.00-16.20 Beslutande Lars Rosander,C Mattias Wärnsberg, S Åke Nilsson, KD Tomas Söreling, S Pär Edgren, M ej 57 Carola

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred kl

Sessionssalen, Hultsfred kl Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-12.00 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars-Erik

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef Henric Svensson 102 Britt Idensjö, sekreterare

Lars Rönnlund, kommunchef Henric Svensson 102 Britt Idensjö, sekreterare Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 25 april 2017 kl. 08:30-12.15 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Gunilla Aronsson, C Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.45 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Sivert Bergström Åke Nilsson Lennart Beijer Övriga deltagande Magnus

Läs mer

Kommunkontoret

Kommunkontoret Sida 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret 09.00 12.10 Beslutande Leif Andersson, ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Marianne Zackrisson, ledamot Marie Gärdby,

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Medborgarhuset, Rosenfors den 27 oktober 2003 klockan. 18.30-21.10 Beslutande Se särskild närvarolista sid 9-10 Övriga deltagande Magnus Blomberg

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.30 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Sivert Bergström Åke Nilsson Lennart Beijer Övriga deltagande Gun-Yvonne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-12.00 Beslutande Bo Bergman, s Jonny Bengtsson, s Per-Inge Pettersson, c Åke Nilsson, kd Tommy Ejnarsson, v Övriga deltagande Sven Carlsson,

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred 2000-10-02 kl. 08.30-11.25 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Sivert Bergström Åke Nilsson Lennart Beijer Övriga deltagande

Läs mer

Roland Waern (m), ordförande Raymond Asp (s) Gunilla Sshollin-Borg (mp)

Roland Waern (m), ordförande Raymond Asp (s) Gunilla Sshollin-Borg (mp) HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Beslutande Studiebesök på Ruda ARV och Kommunhuset kl.13.00-16.00 Roland Waern (m), ordförande Raymond Asp (s) Gunilla Sshollin-Borg (mp) Övriga

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Henrik Ludvigsson, utredningssekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef, kl 10.00-11.00

Gunnar Tidemand, kommundirektör Henrik Ludvigsson, utredningssekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef, kl 10.00-11.00 Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, kl. 08.30-11.30 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Jan Wettmark (m) Uno Eriksson (m) Mona Smedman

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2011-09-05 174 (178) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, måndagen den 5 september 2011, kl 10.00-13.30 Beslutande Camilla Anglemark (S), ordf Jörgen Larsson (S) Björn Andersson (M) Övriga deltagande Karl-Erik

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset 31 januari 2017 kl. 08:30-13:30 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Lena Hasting, S Övriga deltagande Lars Rönnlund, kommunchef

Läs mer

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Sida 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.40 11.30 Beslutande Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Övriga deltagande Göran Olsson, förvaltningschef

Läs mer

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s)

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (6) Sida Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Se närvarolista. Övriga deltagande Eva Engström Sekreterare

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 28 november 2017 kl. 08:30-12.00 Beslutande Övriga deltagande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tommy Rälg, S Lars Rönnlund,

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2010-03-30 kl. 08.30-12.00. Per-Inge Pettersson

Sessionssalen, Hultsfred 2010-03-30 kl. 08.30-12.00. Per-Inge Pettersson Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-12.00 Beslutande Kira Berg, s Per-Inge Pettersson, c Jonny Bengtsson, s Åke Nilsson, kd Övriga deltagande Lars-Erik Rönnlund,

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-08-14 1 (14) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-14.05 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Jan Johanson, ordf. (VF), Nils-Erik Olofsson (S), Dan Ljungström (C) och Carina Bardh (M).

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-15.00 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Per-Inge Pettersson Åke Nilsson Tommy Ejnarsson Övriga deltagande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2008-10-07. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Sara Ingo

Kultur- och fritidsnämnden 2008-10-07. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Sara Ingo SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Blå salen, stadsbiblioteket kl 18.00 20.00 Beslutande Se bifogad deltagarlista Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista Övriga deltagande Se

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 29 januari 2009, kl. 14.30-17.05 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

Sessionssalen, måndagen den 1 juni 2015 kl. 14:00 -

Sessionssalen, måndagen den 1 juni 2015 kl. 14:00 - Plats och tid Sessionssalen, måndagen den 1 juni 2015 kl. 14:00 - Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Per Theorin, barn- och utbildningschef Lena Carlsson, nämndsekreterare Mikael Pettersson,

Läs mer

Tingssalen, kommunhuset i Högsby, 2014-03-10 kl. 9.00 12.10

Tingssalen, kommunhuset i Högsby, 2014-03-10 kl. 9.00 12.10 Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Tingssalen, kommunhuset i Högsby, kl. 9.00 12.10 ande Roland Waern, M Åke Nilsson, KD Gunilla Schollin Borg, MP Per-Inge Pettersson, C Ewa Engdahl, C Mattias Wärnsberg,

Läs mer

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Sida 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.30 11.15 Beslutande Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Göran Olsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Beslutande: Stadshuset Ängelholm, sammanträdesrum 429, onsdagen den 4 mars 2009 klockan 08.30-10.55 Åsa Herbst (M), ordförande Lennart Engström (KD) BrittMarie Hansson (S) Göran Larsson

Läs mer

Kommunhuset rum 293, kl 13.15-16.00. Klas-Gunnar Appel Ivan Abrahamsson César Pinto Gertrud Carlsson Birgitta Ringshagen

Kommunhuset rum 293, kl 13.15-16.00. Klas-Gunnar Appel Ivan Abrahamsson César Pinto Gertrud Carlsson Birgitta Ringshagen 1 (11) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15-16.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare och övriga deltagande Olle Berg Klas-Gunnar Appel Ivan Abrahamsson César Pinto Gertrud Carlsson Birgitta Ringshagen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL MARKS FASTIGHETS AB Sammanträdesdatum Sida 1 (15) 2012-05-08

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL MARKS FASTIGHETS AB Sammanträdesdatum Sida 1 (15) 2012-05-08 Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Plats och tid Marks Bostads AB:s kontor, klockan 17.00 18.55 Beslutande M C FP S S Ann Iberius-Orrvik Tommy Västerteg Bernt Spetz, ordförande Göran Andersson, vice ordförande

Läs mer

Folkets Park kl

Folkets Park kl 1 (11) Plats och tid Folkets Park kl 09.00 11.45 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson, (c) ledamot Lars-Göran Thulin,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-15.20 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Per-Inge Pettersson Åke Nilsson 830-12.00 Tommy Ejnarsson Övriga

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 11.20 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.55 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Sivert Bergström Åke Nilsson Kenneth Johansson Övriga deltagande

Läs mer