Lathund För inmatning av prov i KursInfo

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Lathund För inmatning av prov i KursInfo"

Transkript

1 Lathund Sida 1 av 5 1. Inledning Kursutbudet vid Malmö högskola tas fram, utvecklas och dokumenteras idag i utbildningsdatabasen KursInfo. Fram tills nu har informationen om prov och provuppsättningar dock hanterats utanför KursInfo genom att en blankett fyllts i och skickats för inmatning i Ladok. För att ha all information om en kurs samlad i KursInfo och för att kvalitetssäkra informationen ska nu prov och provuppsättningar matas in i KursInfo och därefter föras över till Ladok via automatiserad överföring. 2. Omfattning och begränsningar Prov/provuppsättningar som börjar gälla från och med hösten 2014 är aktuella för den nya hanteringen med inmatning i KursInfo. Prov/provuppsättningar som börjar gälla dessförinnan hanteras enligt de gamla rutinerna. Nya provuppsättningar läggs in i KursInfo på kursens högsta revision. 3. Arbetsprocess i KursInfo 3.1. Lägg till examinationsmoment (=provkod) 1. Lägg in ny(a) provkod(er)/provuppsättningstermin på kursens högsta revision. 2. Informationen om prov matas in längst ner under fliken Grundvärden. 3. Klicka på symbolen för Editera för att öppna inmatningsfönstret.

2 Lathund Sida 2 av 5 4. När du lägger in nya provkoder ska de gamla ligga kvar för historik mot Ladok. 5. Provkod ska bestå av 4 siffror, de två första siffrorna anger året som provkoden gäller från. För 2014 blir provkoden 1401, 1402, 1403 osv för första provuppsättningen. Om en andra provuppsättning skapas för samma år, ska kodserien 1451, 1452, 1453 osv användas. Det är viktigt att endast dessa kodserier används för att överföringsapplikationen ska fungera. 6. Benämning (sv) får vara max 60 tecken inklusive mellanslag. 7. Benämning (en) får vara max 60 tecken inklusive mellanslag. 8. Enda prov kryssas i om provuppsättningen endast har 1 prov. Krysset medför att betyget på (det enda) provet också trillar in som helkursbetyg när man så småningom resultatrapporterar i Ladok. Finns mer än ett prov i provuppsättningen ska Enda prov vara tomt. 9. Projekt ska vara ikryssat om provet är ett projekt/examensarbete som man vill kunna lägga in titel på när man rapporterar resultat i Ladok. I annat fall ska Projekt vara tomt. 10. Obligatoriskt ska vara ikryssat om provet är obligatoriskt för att kunna få slutbetyg på hela kursen. I de flesta fall ska Obligatoriskt vara ikryssat. Undantaget är alternativa prov där olika studenter kan vara aktuella för olika prov. 11. Lägg till nästa provkod genom att klicka på symbolen för Lägga till. 12. Glöm inte spara provkoderna innan du lämnar sidan: klicka på den blå pilen i nedre högra hörnet, för att ta dig upp till Spara -knappen högst upp på sidan Ändra/ta bort examinationsmoment (=provkod) 1. Provkoder som använts för betygsrapportering, ska ligga kvar för historik mot Ladok och får inte tas bort eller ändras. 2. Upptäcker man ett fel i en provkod som ännu inte överförts till Ladok, kan man antingen ta bort den felaktiga provkoden genom att klicka på symbolen för Ta bort, eller ändra i den genom att klicka på Editera. Glöm inte att spara.

3 Sida 3 av 5 Lathund 3. Observera att ändring/borttagning endast får göras innan provuppsättningen överförts till Ladok. 4. Upptäcker man ett fel i provuppsättning som redan överförts till Ladok, meddelas detta till Ladok@mah.se Provuppsättningstermin 1. När du lagt in alla provkoderna som ska höra till en ny provuppsättning, och kontrollerat att allting är korrekt, anger du i fältet Förslag på provuppsättningstermin, den termin från vilken den nya provuppsättningen ska gälla, t ex för V14 eller för H I fältet Provuppsättningstermin ska det stå NY viktigt att stora bokstäver används. 3. Spara (högst upp på sidan). 4. Så snart ovanstående punkterna 1-3 är gjorda, utgör detta signalen till överföringsapplikationen att en ny provuppsättning finns klar i KursInfo för automatisk överföring till Ladok. 4. Överföring till Ladok Följande kriterier måste vara uppfyllda i KursInfo för att den automatiserade överföringen till Ladok ska fungera: Provuppsättningsterminen och de ingående provkoderna får inte tidigare finnas i Ladok Alla obligatoriska fält ska vara ifyllda med korrekt format och klara datakontrollen (se avsnitt 4.1) Förslag på Provuppsättningstermin ska vara angivet I fältet Provuppsättningstermin ska NY vara ifyllt Revisionen får inte vara markerad som borttagen Överföringsapplikationen kör en kontroll mot KursInfo en gång per dygn och söker ut provuppsättningar som uppfyller ovanstående kriterier. Applikationen skickar därefter ett epostmeddelande till Ladokhandläggarna om vilka provuppsättningar som ligger klara för överföring, och Ladokhandläggarna kan då köra igång överföringen Datakontroll vid automatiserad överföring En provuppsättning som fastnar i datakontrollen som beskrivs i avsnitt nedan behandlas som en misslyckad överföring (se avsnitt 4.3).

4 Sida 4 av 5 Lathund Obligatoriska fält Följande fält är obligatoriska i Ladok och måste innehålla data även i KursInfo: Provkod Benämning svenska Benämning engelska Omfattning (antal högskolepoäng på provet) Betygsskala Provuppsättningstermin ( NY ) Förslag på provuppsättningstermin Fälten Enda prov, Projekt och Obligatoriskt är inte obligatoriska och måste inte innehålla data (annat än då det är relevant) Korrekt format Samtliga fält enligt avsnitt ovan måste innehålla data av korrekt format, exempelvis: fält avsett för siffror får inte innehålla text giltiga koder måste anges för betygsskala (U/G, U/G/VG, U/3/4/5, U/E/D/C/B/A) Logisk information Informationen i fälten måste uppfylla vissa logiska krav, till exempel: Omfattningen på ett prov får inte överskrida kursens omfattning Enda prov får inte vara ikryssat om mer än en provkod angivits i provuppsättningen, och på motsvarande sätt måste Enda prov vara ikryssat om endast en provkod angivits Obligatoriskt måste vara ikryssat om Enda prov är ikryssat Provuppsättningsterminen får inte vara äldre än föregående termin Manuell rimlighetskontroll En Ladokhandläggare gör en manuell kontroll av provuppsättningen innan den förs över till Ladok. Man tittar då exempelvis på om det är överensstämmelse mellan svensk och engelsk benämning, eller kontrollerar att betygsskalan på prov inte är mer detaljerad än betygsskalan på kursen (exempelvis en kurs med betygsskala U/G/VG får ha ett prov med betygsskala U/G men inte med betygsskala U/E/D/C/B/A). Även andra rimlighetskontroller kan förekomma.

5 Sida 5 av 5 Lathund 4.2. Lyckad överföring När en provuppsättning överförts till Ladok sker följande i KursInfo: Fältet Provuppsättningstermin ändras från NY till samma provuppsättningstermin som ligger i fältet Förslag på provuppsättningstermin I fältet Anteckning för central administration (under fliken Statusvärden ) läggs ett meddelande av typen: Provuppsättning (provkod 1401, 1402, 1403) överförd till Ladok Ändringar efter detta datum måste meddelas till epostadress Ladok@mah.se Misslyckad överföring Om en provuppsättning inte kan överföras till Ladok av någon anledning (se avsnitt 4.1) sker följande i KursInfo: Provuppsättningstermin ändras till NY och Förslag på provuppsättningstermin blir tomt. I fältet Anteckning för central administration (under fliken Statusvärden ) läggs ett meddelande av typen Provuppsättning (provkod 1403) ej godkänd av Studieadministrativa , Betygsskala saknas Ett epostmeddelande skickas till namngiven person på institutionen (se bilaga 1) med meddelandet i ovanstående punkt Den saknade eller felaktiga informationen läggs till eller korrigeras i KursInfo av institutionen som också på nytt fyller i den provuppsättningstermin från vilken den nya provuppsättningen ska gälla i fältet Förslag på Provuppsättningstermin. Därmed är provuppsättningen återigen klarmarkerad för automatiserad överföring.

6 Lathund Automatiserad överföring av prov mellan KursInfo och Ladok - Bilaga 1 Mottagare av e-postutskick vid retur av prov till KursInfo på grund av felaktig/saknad information Lärande och samhälle 3000 Fakulteten för lärande och samhälle liselotte.sterner@mah.se Lärande och samhälle 3020 Individ och samhälle liselotte.sterner@mah.se Lärande och samhälle 3030 Kultur-språk-medier liselotte.sterner@mah.se Lärande och samhälle 3040 Barn-unga-samhälle liselotte.sterner@mah.se Lärande och samhälle 3050 Natur-miljö-samhälle liselotte.sterner@mah.se Lärande och samhälle 3060 Skolutveckling och ledarskap liselotte.sterner@mah.se Lärande och samhälle 3070 Idrottsvetenskap liselotte.sterner@mah.se Lärande och samhälle 3080 Regionalt utvecklingscentrum liselotte.sterner@mah.se Lärande och samhälle 3091 Akademiskt lärarskap liselotte.sterner@mah.se Hälsa och samhälle 4055 Biomedicinsk vetenskap helen.olsson.hs@mah.se Hälsa och samhälle 4060 Vårdvetenskap helen.olsson.hs@mah.se Hälsa och samhälle 4065 Kriminologi helen.olsson.hs@mah.se Hälsa och samhälle 4070 Socialt arbete helen.olsson.hs@mah.se Hälsa och samhälle 4071 Sexologi helen.olsson.hs@mah.se Hälsa och samhälle 4080 Folkhälsovetenskap helen.olsson.hs@mah.se Hälsa och samhälle 4081 Juridik helen.olsson.hs@mah.se Hälsa och samhälle 4082 Psykiatrisk omvårdnad helen.olsson.hs@mah.se Hälsa och samhälle 4083 Handikapp och rehabiliteringsvetenskap helen.olsson.hs@mah.se Hälsa och samhälle 4084 Välfärdsstudier helen.olsson.hs@mah.se Kultur och samhälle 5000 Fakulteten för kultur och samhälle Kultur och samhälle 5020 Konst, kultur och kommunikation martin.reissner@mah.se cecilia.hultman@mah.se Sida 1 av 2

7 Lathund Automatiserad överföring av prov mellan KursInfo och Ladok - Bilaga 1 Mottagare av e-postutskick vid retur av prov till KursInfo på grund av felaktig/saknad information Kultur och samhälle 5030 Urbana studier jorgen.ivarsson@mah.se ase.falk@mah.se Kultur och samhälle 5040 Globala politiska studier martin.reissner@mah.se Kultur och samhälle 5060 Institutionen för språkstudier anders.karrman@mah.se Teknik och samhälle 6000 Fakulteten för teknik och samhälle Teknik och samhälle 6030 Medieteknik och produktutveckling fritz.murnau@mah.se peter.gustafsson@mah.se fritz.murnau@mah.se peter.gustafsson@mah.se Teknik och samhälle 6040 Datavetenskap fritz.murnau@mah.se peter.gustafsson@mah.se 7021 OD grundutbildning daniel.bengmark@mah.se 7085 Oral diagnostik daniel.bengmark@mah.se 7086 Odontologisk röntgendiagnostik daniel.bengmark@mah.se 7087 Samhällsodontologi daniel.bengmark@mah.se 7088 Oral biologi daniel.bengmark@mah.se 7089 Oral patologi daniel.bengmark@mah.se 7091 Pedodonti daniel.bengmark@mah.se 7092 Ortodonti daniel.bengmark@mah.se 7093 Oral protetik daniel.bengmark@mah.se 7094 Odontologisk teknologi daniel.bengmark@mah.se 7095 Klinisk bettfysiologi daniel.bengmark@mah.se 7096 Cariologi daniel.bengmark@mah.se 7097 Endodonti daniel.bengmark@mah.se 7098 Parodontologi daniel.bengmark@mah.se 7099 Käkkirurgi och oral medicin daniel.bengmark@mah.se Sida 2 av 2

Lathund Automatiserad överföring av kurs mellan KursInfo och Ladok. 2. Kriterier för automatiserad överföring

Lathund Automatiserad överföring av kurs mellan KursInfo och Ladok. 2. Kriterier för automatiserad överföring Sida 1 av 3 1. Inledning Kursutbudet vid Malmö högskola tas fram, utvecklas och dokumenteras idag i utbildningsdatabasen KursInfo. I samband med att kurserna publiceras och görs sökbara för studenterna

Läs mer

Ladok. Arbetsbeskrivning för uppdatering av provuppsättning och prov KA16. Prov 2. Provuppsättning 2. Personliga inställningar 2

Ladok. Arbetsbeskrivning för uppdatering av provuppsättning och prov KA16. Prov 2. Provuppsättning 2. Personliga inställningar 2 Ladok Arbetsbeskrivning för uppdatering av provuppsättning och prov KA16 Prov 2 Provuppsättning 2 Personliga inställningar 2 1 Inläggning av nytt prov 3 2 Inläggning av provuppsättning 5 3 Ändring av provuppsättning

Läs mer

Funktionsbeskrivning KA16 Kurser och prov - indata

Funktionsbeskrivning KA16 Kurser och prov - indata Funktionsbeskrivning KA16 Kurser och prov - indata 2016-02-04 Lotten Hultgren Viklund 2016-02-04 2 (19) Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2006-12-13 Lou Lagusson Version 1 2009-06-03 Version

Läs mer

Rutindokument. Rapportera resultat. Beslutat av Studerandeavdelningen. Gäller från

Rutindokument. Rapportera resultat. Beslutat av Studerandeavdelningen. Gäller från Rutindokument Rapportera resultat Beslutat av Studerandeavdelningen Gäller från 2018-02-26 Detta dokument visar hur man gör för att rapportera resultat, såsom individuell läskurs, seminarium, presentationer

Läs mer

Tillgodoräknande på grundnivå och avancerad nivå RS21

Tillgodoräknande på grundnivå och avancerad nivå RS21 Tillgodoräknande - RS21 1(11) Tillgodoräknande på grundnivå och avancerad nivå RS21 Ska du rapportera tillgodoräknande för student inom utbildning på grund- eller avancerad nivå, välj delfunktion "Grundnivå

Läs mer

Tillgodoräknande alla nivåer

Tillgodoräknande alla nivåer Tillgodoräknande alla nivåer Till dess att KI tar elektroniska ärendehanteringsdelen i drift så fortsätter hanteringen och beslutsfattandet av tillgodoräknande på blanketter. Ett tillgodoräknande i Ladok

Läs mer

Manual för inläggning av tillgodoräknande av prov

Manual för inläggning av tillgodoräknande av prov 2016-11-21 Sid 1 (12) Manual för inläggning av tillgodoräknande av prov Syftet med delfunktionen är att kunna dokumentera studenter som får tillgodoräkna sig ett prov eller del av prov med studier från

Läs mer

KURSINFO. Kurstillfälle inom program. Versionsförteckning. Datum Version Beskrivning Författare Första utkast Anngreth Johansson

KURSINFO. Kurstillfälle inom program. Versionsförteckning. Datum Version Beskrivning Författare Första utkast Anngreth Johansson KURSINFO Kurstillfälle inom program Versionsförteckning Datum Version Beskrivning Författare 2016-03-01 1.0 Första utkast Anngreth Johansson Innehåll Versionsförteckning... 1 Innehåll... 2 Kurstillfälle

Läs mer

Aktivitetstillfällen. Väl inne på en kurs, klicka på Aktivitetstillfällen.

Aktivitetstillfällen. Väl inne på en kurs, klicka på Aktivitetstillfällen. Aktivitetstillfällen För att kunna skapa ett aktivitetstillfälle behöver du först söka fram ett kurstillfälle. Det görs genom att först klicka på studiedokumentation och sedan klickar på fliken Kurs. Skriv

Läs mer

RESULTATHANTERING I NYA LADOK FRÅN BÖRJAN TILL SLUT / Studentavdelningen, Systemförvaltning LADOK/SISU 1

RESULTATHANTERING I NYA LADOK FRÅN BÖRJAN TILL SLUT / Studentavdelningen, Systemförvaltning LADOK/SISU 1 RESULTATHANTERING I NYA LADOK FRÅN BÖRJAN TILL SLUT 2017-01-20 / Studentavdelningen, Systemförvaltning LADOK/SISU 1 Nya processen 2017-01- / Studentavdelningen, Systemförvaltning LADOK/SISU 2 20 Resultatrapportering

Läs mer

Resultatrapportering på hel kurs via Lärarportalen. Karolina Tuvesson Leif Lagebrand reviderad 2012-09-05 (revidering kommer ske kontinuerligt)

Resultatrapportering på hel kurs via Lärarportalen. Karolina Tuvesson Leif Lagebrand reviderad 2012-09-05 (revidering kommer ske kontinuerligt) Resultatrapportering på hel kurs via Lärarportalen Karolina Tuvesson Leif Lagebrand reviderad 2012-09-05 (revidering kommer ske kontinuerligt) Gå till www.bth.se/nyalararportalen Välj Resultatrapportering,

Läs mer

Ladok. Resultatrapportering på prov RS01. Resultatrapportering på prov RS01 1. Personliga inställningar 2. Arbetsgång vid rapportering i RS01 2

Ladok. Resultatrapportering på prov RS01. Resultatrapportering på prov RS01 1. Personliga inställningar 2. Arbetsgång vid rapportering i RS01 2 Ladok Resultatrapportering på prov RS01 Resultatrapportering på prov RS01 1 Personliga inställningar 2 Arbetsgång vid rapportering i RS01 2 1. Inläggning av betyg på prov RS01 2 2. Examens /projektarbete

Läs mer

Ladok. Resultatrapportering på hel kurs RS10. Personliga inställningar 2. Arbetsgång vid resultatrapportering i RS10 2

Ladok. Resultatrapportering på hel kurs RS10. Personliga inställningar 2. Arbetsgång vid resultatrapportering i RS10 2 Ladok Resultatrapportering på hel kurs RS10 Personliga inställningar 2 Arbetsgång vid resultatrapportering i RS10 2 1 Inläggning av betyg på hel kurs 2 Inläggning av betyg 2 Rapportera in betyg via underlag

Läs mer

Arbetsrutin för tillgodoräknande

Arbetsrutin för tillgodoräknande Arbetsrutin för tillgodoräknande Beslut om tillgodoräknande av prov eller kurs görs av institutionen som också lägger in uppgifterna i Ladok. Tillgodoräknandeblankett och de Lokala regler för tillgodoräknande

Läs mer

Lathund- Skapa objekt i TimeEdit 3 på Stockholms universitet

Lathund- Skapa objekt i TimeEdit 3 på Stockholms universitet Lathund- Skapa objekt i TimeEdit 3 på Stockholms universitet Revision 4-2012-03-23 Innehållsförteckning Inledning... 3 Skapa delkurser... 5 Skapa moment... 6 Skapa grupper och undergrupper... 7 Skapa grupper...

Läs mer

Resultathantering. - Examinationsdatum. - Kurs och modul/prov - Kurs/kurstillfälle - Provuppsättning. Del 2. Förbereda - Resultatrapportör - Attestant

Resultathantering. - Examinationsdatum. - Kurs och modul/prov - Kurs/kurstillfälle - Provuppsättning. Del 2. Förbereda - Resultatrapportör - Attestant Resultathantering Resultathantering Del 1. Del 2. - Lagar och regler - Examinationsdatum - Kurs och modul/prov - Kurs/kurstillfälle - Provuppsättning Del 2. Förbereda - Resultatrapportör - Attestant Del

Läs mer

Selma - Manual Administration

Selma - Manual Administration Selma - Manual Administration Selma 5.4 2013-10-09 Innehållsförteckning Innehåll 1. Inför nytt läsår 3 2. Defaultvärde för sökandewebben 4 3. Administration>Läsår 5 4. Administration>Redigera 7 5. Administration>Katalogdata

Läs mer

Hantering av moduler (delkurser/prov)

Hantering av moduler (delkurser/prov) Moduler Hantering av moduler (delkurser/prov) Moduler är kopplade till version av kurs. Behöver man nya moduler blir det en ny version av kursen. Ni kan lägga in moduler och spara, fast kurs och kurstillfälle

Läs mer

Nya Ladok Resultatrapportering

Nya Ladok Resultatrapportering Nya Ladok Resultatrapportering 1 Resultatrapportering Resultatrapportering kan göras av lärare och administratörer. När en medarbetare är kopplad till kursen finns den på medarbetarens startsida. NY terminologi:

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning Funktionsbeskrivning KA80 Inläggning, 2013-06-08 Version: Beteckning: 1.01 660-181-001 Ändringshistorik Revision Datum Av Kommentar Granskare Godkännare 1.00 2003-01-15 Bengt Reinholdsson Första utkast

Läs mer

Det generella begränsningspaketet i Ladok Nouveau

Det generella begränsningspaketet i Ladok Nouveau Det generella begränsningspaketet i Ladok Nouveau Det generella begränsningspaketet 2 Allmänt om begränsningspaketet 3 Begränsning via program 4 Begränsning via kurs 5 Begränsning via uppnådd poäng 6 Begränsning

Läs mer

Aktivitetstillfällen

Aktivitetstillfällen Aktivitetstillfällen Startsida För att kunna skapa ett aktivitetstillfälle måste du söka fram ett kurstillfälle. Klicka på Studiedokumentation och sedan på Kurs. Skriv sedan in antingen kursens benämning

Läs mer

Självstudiematerial resultatrapportering i Ladok

Självstudiematerial resultatrapportering i Ladok 1 Certifiering av Ladok-användare Självstudiematerial resultatrapportering i Ladok Avser utbildning på grund- och avancerad nivå Version 1.1 2011-01-12 1 2 Innehållsförteckning Innehållsförteckning...

Läs mer

Lathund: Ändringsbarhet och registervård Innevarande version vid senaste uppdatering:

Lathund: Ändringsbarhet och registervård Innevarande version vid senaste uppdatering: Lathund: Ändringsbarhet och registervård Innevarande version vid senaste uppdatering: 1.25.0 Mer information om Ladok Utbildningsmaterial hittar du på Ladok.se: Aktuellt utbildningsmaterial Systemdokumentationen

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning 1(20) Funktionsbeskrivning Import från RF - Aktivitetsstöd Beskrivningen stödjer funktion per 20120916 2(20) Innehållsförteckning Innehållsförteckning...2 Viktigt att tänka på!...3 1. Syfte...4 2. Funktionsbeskrivning

Läs mer

Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben. Kundens ex. Gäller från

Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben. Kundens ex. Gäller från Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben Kundens ex Gäller från 2017-01-01 Innehåll Inledning... 2 Ansökan på webben... 2 Förutsättningar... 2 Logga in... 2 Ansökan... 3 Felmeddelanden... 4

Läs mer

Beskrivningen stödjer funktion ver. 1.9.0.0

Beskrivningen stödjer funktion ver. 1.9.0.0 Beskrivningen stödjer funktion ver. 1.9.0.0 2 Viktigt att tänka på! RF Import version stödjer både registrering av fulla personnummer hos Idrott Online och personer som enbart har födelsesummer (inte fyra

Läs mer

SJÄLVSTUDIEMATERIAL RESULTATRAPPORTERING I LADOK

SJÄLVSTUDIEMATERIAL RESULTATRAPPORTERING I LADOK Studentcentrum, Ladok Version 1.0 2012-07-01 SJÄLVSTUDIEMATERIAL RESULTATRAPPORTERING I LADOK Avser utbildning på grund- och avancerad nivå Innehållsförteckning Resultatrapportering i Ladok... 3 Helårsprestation

Läs mer

SELMA manual Kursplan - Kurslitteratur

SELMA manual Kursplan - Kurslitteratur UMEÅ UNIVERSITET Studentcentrum Ladokgruppen SELMA manual Kursplan - Kurslitteratur Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Logga in och logga ut CAS... 3 Logga in:... 3 Logga ut:... 3 Söka ut kursplan...

Läs mer

Ladok. Tillgodoräknande av kurs RS21. Allmänt om funktionen Arbetsgång Tillgodoräknande av hel kurs Arbetsgång Internationellt utbyte 4

Ladok. Tillgodoräknande av kurs RS21. Allmänt om funktionen Arbetsgång Tillgodoräknande av hel kurs Arbetsgång Internationellt utbyte 4 Ladok Tillgodoräknande av kurs RS21 Allmänt om funktionen 2 1. Arbetsgång Tillgodoräknande av hel kurs 3 2. Arbetsgång Internationellt utbyte 4 3. Arbetsgång Ändra/Ta bort tillgodoräknande 5 Sida 1 av

Läs mer

Ny organisation ODinformation

Ny organisation ODinformation Ny organisation ODinformation medarbetare 2019-03-04 06 Förutsättningar Genomförandet av en ny organisation syftar till att i) skapa ett hållbart ledarskap inom alla fakultetens verksamheter som en förutsättning

Läs mer

Manual. valwebb. Förskole- och lärarutbildningarna. Linköpings universitet 2017/2018. VFU-teamet

Manual. valwebb. Förskole- och lärarutbildningarna. Linköpings universitet 2017/2018. VFU-teamet Manual valwebb Förskole- och lärarutbildningarna Linköpings universitet 2017/2018 VFU-teamet INNEHÅLL Inloggning... 3 Inställningar, tecken och symboler... 3 Hitta ditt VFU-område med dina studenter...

Läs mer

Ladok. Funktionsbeskrivning. RS81 Resultatrapportering på hel kurs Version: Beteckning:

Ladok. Funktionsbeskrivning. RS81 Resultatrapportering på hel kurs Version: Beteckning: Ladok Funktionsbeskrivning RS81 Resultatrapportering på hel kurs 2003-09-29 Version: Beteckning: 660-181-009 Ändringshistorik Revision Datum Av Kommentar Granskare Godkännare 2003-09-29 Bengt Reinholdsson

Läs mer

Förbereda resultatrapportering. Rapportera resultat. Attestera. resultat

Förbereda resultatrapportering. Rapportera resultat. Attestera. resultat RESULTAT RAPPORTERA 2 PROCESS FÖR RESULTATRAPPORTERING Förbereda resultatrapportering Administratör lägger till resultatrapportörer och attestanter till kurser/kurstillfällen Rapportera resultat Resultatrapportör

Läs mer

Bokningslista Kurssekreterare/Kursansvarig

Bokningslista Kurssekreterare/Kursansvarig XXX Bokningslista Kurssekreterare/Kursansvarig Manual v. 7 Innehåll: 1 Inledning... 3 1.1 Inloggning... 3 2 Bokningslistan... 5 2.1 Skapa ny bokningslista... 5 2.2 Inställningar... 7 2.2.1 Grundinformation...

Läs mer

Administrera betygsrapportering Koppla medarbetare till kurs och kurstillfälle Följ betygsrapporteringsprocessen. Rutindokument

Administrera betygsrapportering Koppla medarbetare till kurs och kurstillfälle Följ betygsrapporteringsprocessen. Rutindokument Rutindokument Administrera betygsrapportering Koppla medarbetare till kurs och kurstillfälle Följ betygsrapporteringsprocessen Upprättad av Studerandeavdelningen Gäller från 2017-12-11 Skapa genvägar till

Läs mer

ANVÄNDARHANDBOK FÖR VEM?...1

ANVÄNDARHANDBOK FÖR VEM?...1 Innehållsförteckning 1 ANVÄNDARHANDBOK FÖR VEM?...1 2 VAD ÄR STUDERANDERAPPORTERING I MINA TJÄNSTER?...1 3 VAD HÄNDER UNDER EN ÖVERGÅNGSPERIOD?... 2 4 TVÅ OLIKA SÄTT ATT RAPPORTERA STUDERANDEUPPGIFTER

Läs mer

KURSINFO. Manual för program KursInfo > webben (Vill studera) Versionsförteckning. Datum Version Beskrivning Författare

KURSINFO. Manual för program KursInfo > webben (Vill studera) Versionsförteckning. Datum Version Beskrivning Författare KURSINFO Manual för program KursInfo > webben (Vill studera) Versionsförteckning G:\GF\UF\KURSINFO\Manualer\Publicerade manualer\manual KursInfo Program_webb.docx Datum Version Beskrivning Författare 2013

Läs mer

Det generella Utsökningspaketet i Ladok Nouveau

Det generella Utsökningspaketet i Ladok Nouveau Det generella Utsökningspaketet i Ladok Nouveau Det generella utsökningspaketet... 2 Utsökning via kurs... 3 Utsökning via kursresultat... 4 Utsökning via programresultat... 5 Utsökning via grupp... 6

Läs mer

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Föreningsadministratör. Datum: 2015-09-22 Version 2. Sidan 1 (30)

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Föreningsadministratör. Datum: 2015-09-22 Version 2. Sidan 1 (30) Aktivitetsstöd Behörigheten Föreningsadministratör Datum: 2015-09-22 Version 2 Sidan 1 (30) Innehållsförteckning 1. Aktivitetsstöd - Inledning... 3 1.1 Användare - Webbadress tillre Aktivitetsstöd... 3

Läs mer

Distribution av avhandling (Dr och Lic) från Odontologiska fakulteten, Malmö högskola

Distribution av avhandling (Dr och Lic) från Odontologiska fakulteten, Malmö högskola Distribution av avhandling (Dr och Lic) från Odontologiska fakulteten, Malmö högskola 14 Avdelningar på OD, Mah 1. Oral Diagnostik 2. Odontologisk Röntgendiagnostik 3. Oral kirurgi/oral medicin 4. Oral

Läs mer

Ansöka om projektmedel i Projektrummet

Ansöka om projektmedel i Projektrummet 1(11) Datum 2009-11-06 Ansöka om projektmedel i Projektrummet Läs all information om ansökningsomgången (utlysningen) Börja alltid med att läsa vad som krävs för den ansökningsomgång du tänker söka medel

Läs mer

Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare

Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare 1 Innehållsförteckning 1 Ledare... 3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Användare - Låst lösenord...

Läs mer

REGISTRERING LADOK NOUVEAU

REGISTRERING LADOK NOUVEAU 2002-02-19 MALMÖ HÖGSKOLA REGISTRERING LADOK NOUVEAU 1. Registrering flera personer på kurs sid 2 2. Registrering av en person sid 5 3. Uppflyttning av terminsreg på program sid 7 4. Registrering på program

Läs mer

Grupper; Gruppindelningar; Vanliga inställningar för modul

Grupper; Gruppindelningar; Vanliga inställningar för modul Personalsupport Medicinska fakulteten, Lunds universitet Grupper; Gruppindelningar; Vanliga inställningar för modul Moodle version 2.7.1 Lars Rundgren, 2012-2014 Moodle 2.7.1 Grupper; Gruppindelningar;

Läs mer

Lathund, skapa kurstillfällen för Ladok via UtbildningsGubas

Lathund, skapa kurstillfällen för Ladok via UtbildningsGubas Lathund, skapa kurstillfällen för Ladok via UtbildningsGubas Den här lathunden avser tillfällen som tidigare har beställts direkt från Ladokgruppen. Dessa ska läggas in i UtbildningsGubas för att sedan

Läs mer

Tidigt uppföljningssystem Skövde

Tidigt uppföljningssystem Skövde Tidigt uppföljningssystem Skövde TUSS Bakgrund rev 2, 2012-08-10 Inledning Det tidiga uppföljningssystemet TUSS är ett verktyg för de programansvariga (eller motsvarande befattning) att arbeta med studentuppföljning,

Läs mer

Odontologiska fakulteten, Malmö högskola

Odontologiska fakulteten, Malmö högskola Odontologiska fakulteten, Malmö högskola Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i ämnet odontologi Dnr: OD68-2014/190 Fastställd av Fakultetsstyrelsen vid Odontologiska Fakulteten 2014-05-07 Ersätter

Läs mer

Datum: 2013-03-22 Version 1.6. Sidan 1 (43)

Datum: 2013-03-22 Version 1.6. Sidan 1 (43) Datum: 2013-03-22 Version 1.6 Sidan 1 (43) Innehållsförteckning 1. Aktivitetsstöd - Inledning...3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt lösenord... 3

Läs mer

KURSINFO. Generellt. Versionsförteckning. Datum Version Beskrivning Författare Första utkast jean

KURSINFO. Generellt. Versionsförteckning. Datum Version Beskrivning Författare Första utkast jean KURSINFO Generellt Versionsförteckning Datum Version Beskrivning Författare 2016-04-15 1.0 Första utkast jean 2016-10-10 1.1 Reviderad kura Innehåll Versionsförteckning... 1 Allmän information för KursInfo...

Läs mer

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Ledare. Datum: Version 2. Sidan 1 (17)

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Ledare. Datum: Version 2. Sidan 1 (17) Aktivitetsstöd Behörigheten Ledare Datum: 2015-09-22 Version 2 Sidan 1 (17) Innehållsförteckning 1. Ledare... 3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual Innehåll 1. KURSKATALOG 3 1.1. SÖK EFTER KURSTILLFÄLLEN 3 2. MINA ATTESTERINGAR 6 3. MINA ANMÄLNINGAR 7 4. HANTERA KURSER 8 4.1. DELTAGARE 9 4.1.1.

Läs mer

Nyheter i KursInfo version

Nyheter i KursInfo version Nyheter i KursInfo version 1.4 + 1.5 Skapa revision på fastställd kurs- eller utbildningsplan Numera måste kurs- eller utbildningsplanen vara fastställd (fastställandestatus=fastställd) för att det ska

Läs mer

SÖKA FRAM KURSEN. Klicka på Kurs som finns under studiedokumentation.

SÖKA FRAM KURSEN. Klicka på Kurs som finns under studiedokumentation. RAPPORTERA RESULTAT 2 SÖKA FRAM KURSEN Klicka på Kurs som finns under studiedokumentation. I sökfältet kan du söka fram kursen och kurstillfället som du ska rapportera för. Du kan antingen välja att fylla

Läs mer

Utbildningsplan för tandläkarprogrammet

Utbildningsplan för tandläkarprogrammet Dnr 3-2831/2014 Utbildningsplan för tandläkarprogrammet 2TL13 Inrättad av Styrelsen för utbildning 2006-11-08 Fastställd av Styrelsen för utbildning 2012-11-12 Reviderad av Styrelsen för utbildning 2014-09-22

Läs mer

Rapportera avhandling/uppsats

Rapportera avhandling/uppsats Rutindokument Rapportera avhandling/uppsats Beslutat av Studerandeavdelningen Gäller från 2018-02-26 Detta dokument visar hur man gör för att rapportera resultat på doktorsavhandling och licentiatuppsats.

Läs mer

Resultat på prov RS01

Resultat på prov RS01 LADOK Nouveau Resultat på prov RS01 och UT34 1 Resultat på prov RS01 Allmänt om funktionen (Denna information mm finns att skriva ut i Funktionshjälpen som finns under Hjälp i menyraden) RS01 hanterar

Läs mer

Ladok. Funktionsbeskrivning. för KA11 Kurser och prov - utdata. (ny funktion 2005) Beteckning:

Ladok. Funktionsbeskrivning. för KA11 Kurser och prov - utdata. (ny funktion 2005) Beteckning: Ladok Funktionsbeskrivning för KA11 Kurser och prov - utdata (ny funktion 2005) 2016-02-04 Beteckning: Carina Ytterström 2016-02-04 2 (11) Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2005-11-10 Carina

Läs mer

EU Login. Verifiera din identitet med EU Login. Skapa ett EU Login-konto

EU Login. Verifiera din identitet med EU Login. Skapa ett EU Login-konto EU Login Verifiera din identitet med EU Login EU Login är en portal för inloggning i Europeiska kommissionens olika tjänster och/eller andra system. EU Login verifierar din identitet och tillåter säker

Läs mer

1. Utrikes - Endagsförrättning

1. Utrikes - Endagsförrättning 1. Utrikes - Endagsförrättning Se Resehandbok under länken http://www.pa.adm.gu.se/resor - Klicka på Resor i funktionsträdet. - Du kommer alltid in på en ny resa. - Har du fler än en anställning kan du

Läs mer

Framsteg med resultatrapportering

Framsteg med resultatrapportering Guide Framsteg med resultatrapportering Senast uppdaterad: 2015-05-19 Via funktionen Framsteg kan läraren lägga upp kursens olika moment, exempelvis inlämningsuppgifter och närvaro. Läraren kan sedan ange

Läs mer

G1F, Grundnivå, har mindre än 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav

G1F, Grundnivå, har mindre än 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav Ekonomihögskolan ENTA80, Entreprenörskap: Social innovation - en strategi för hållbarhet, 7,5 högskolepoäng Entrepreneurship: Social Innovation - a Strategy for Sustainability, 7.5 credits Grundnivå /

Läs mer

MANUAL MOVEON 4. 1. Allmänt Använd Chrome som webbläsare för moveon (använd inte Explorer). Om moveon funktioner och terminologi.

MANUAL MOVEON 4. 1. Allmänt Använd Chrome som webbläsare för moveon (använd inte Explorer). Om moveon funktioner och terminologi. Innehåll 1. Allmänt... 1 Om moveon funktioner och terminologi... 1 Dashboard... 2 Home... 2 HE Directory... 2 Relations... 2 Mobility... 2 Funding... 2 Settings... 2 2. Student IN... 3 Importera inkommande

Läs mer

Handhavandeguide: Rapportera resultat Innevarande version vid senaste uppdatering:

Handhavandeguide: Rapportera resultat Innevarande version vid senaste uppdatering: Handhavandeguide: Rapportera resultat Innevarande version vid senaste uppdatering: 1.13.0 Mer information om Ladok Utbildningsmaterial publiceras på Ladok.se: Aktuellt utbildningsmaterial Systemdokumentationen

Läs mer

KIWAS LATHUND FÖR KURSGIVARE

KIWAS LATHUND FÖR KURSGIVARE 1 KIWAS LATHUND FÖR KURSGIVARE Söka kursplan i KIWAS Sök efter skapade kursplaner genom att klicka på Lista kursplaner i menyn under fliken Kurser. Listan som visas är begränsad till de kursplaner som

Läs mer

Ansök om Autogiro hos din golfklubb

Ansök om Autogiro hos din golfklubb Ansök om Autogiro hos din golfklubb Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Skapa en användare... 3 Fyll i en ansökan... 5 Skriv ut, signera och lämna in din blankett till din golfklubb... 6 Vid

Läs mer

Lathund Fritidshem 2014-10-03

Lathund Fritidshem 2014-10-03 Lathund Fritidshem 2014-10-03 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Vyer anpassa det du vill se... 4 Kolumner...

Läs mer

Utbildningsplan för Programmet för kompletterande utbildning för tandläkare med examen från länder utanför EU/EES/Schweiz 60 högskolepoäng

Utbildningsplan för Programmet för kompletterande utbildning för tandläkare med examen från länder utanför EU/EES/Schweiz 60 högskolepoäng Dnr G 2016/146 Utbildningsplan för Programmet för kompletterande utbildning för tandläkare med examen från länder utanför EU/EES/Schweiz 60 högskolepoäng Complementary Programme for Dentists with a dental

Läs mer

Ladok grundkurs. Resultatrapportering. Höstterminen 2013 Susanne Dackheim Erik Wallenberg

Ladok grundkurs. Resultatrapportering. Höstterminen 2013 Susanne Dackheim Erik Wallenberg Ladok grundkurs Resultatrapportering Höstterminen 2013 Susanne Dackheim Erik Wallenberg Systemförvaltning Ladok/SISU Kontakta oss ladok@su.se Tfn 08-16 tfn 3989 (kl 10-12 må-to) www.su.se/ladok www.su.se/sisu

Läs mer

2015-11-10. Tänk på innan du beställer kod

2015-11-10. Tänk på innan du beställer kod 1 2015-11-10 Camilla Hedberg Checklista för utbildningsnämnder (kursun, programun) - till hjälp för arbete med kursplaner och utbildningsutbud. Innan du börjar beta av checklistan vill jag att du läser

Läs mer

Ansökan om stöd till kulturverksamhet via webben Gäller från 2015-08-27

Ansökan om stöd till kulturverksamhet via webben Gäller från 2015-08-27 Ansökan om stöd till kulturverksamhet via webben Gäller från 2015-08-27 KULTURFÖRVALTNINGEN Innehåll Kontakta Kulturstöd... 2 Inledning, Ansökan på webben... 3 Logga in... 4 Felmeddelanden... 7 Godkänn

Läs mer

Resultatrapportering via Studentportalen

Resultatrapportering via Studentportalen Guide Resultatrapportering via Studentportalen Instructions in English are available in the manual. Senast uppdaterad: 2015-03-27 Innehåll Om resultatrapportering i Studentportalen... 2 Rapportering av

Läs mer

Visteon webbportal - Instruktioner

Visteon webbportal - Instruktioner Instruktionerna på följande sidor sammanfattas nedan: Inloggning Första lösenordsändring Användning av funktionen Formulär för begäran om direktreparation för att slutföra och skicka ett formulär för begäran

Läs mer

Hantering och förvaring av brandfarlig vara på klinik Odontologiska Fakulteten Tandvårdshögskolan, Malmö

Hantering och förvaring av brandfarlig vara på klinik Odontologiska Fakulteten Tandvårdshögskolan, Malmö Hantering och förvaring av brandfarlig vara på klinik Odontologiska Fakulteten Tandvårdshögskolan, Malmö 2014-08-28 Innehåll: Innehåll:...2 Till all personal och studerande på Tandvårdshögskolan...3 1

Läs mer

A n v ä n d a r m a n u a l

A n v ä n d a r m a n u a l A n v ä n d a r m a n u a l Palasso RESOR Version 5.21 2010-04-27 Innehåll 1 Om Palasso RESOR... 3 1.1 Starta Palasso... 3 2 Grundfönstret i Reserapportering... 5 2.1 Verktyg... 5 2.2 Menyval... 5 2.3

Läs mer

Utbildningsplan för Tandläkarprogrammet 300 högskolepoäng. Programme in Dental Surgery. Fastställd av Sahlgrenska akademistyrelsen åååå-mm-dd

Utbildningsplan för Tandläkarprogrammet 300 högskolepoäng. Programme in Dental Surgery. Fastställd av Sahlgrenska akademistyrelsen åååå-mm-dd Utbildningsplan för Tandläkarprogrammet 300 högskolepoäng Programme in Dental Surgery Fastställd av Sahlgrenska akademistyrelsen åååå-mm-dd 1. Beslut om fastställande Utbildningsplan för tandläkarprogrammet,

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. För dig som är Gruppadministratör

Uppdaterad: 2014-03-18. För dig som är Gruppadministratör Uppdaterad: 2014-03-18 För dig som är Gruppadministratör 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från

Läs mer

KURSINFO. Lägga in uppgifter om ett kurstillfälle. Ladok 2010-10-20

KURSINFO. Lägga in uppgifter om ett kurstillfälle. Ladok 2010-10-20 KURSINFO Lägga in uppgifter om ett kurstillfälle Ladok 2010-10-20 Innehåll Skapa kurstillfälle... 3 Förklaring till menyn för kurstillfälle... 4 Nytt kurstillfälle... 5 Inläggning av uppgifter i kurstillfället...

Läs mer

LATHUND PA-WEBBEN HANDLÄGGNING AV KOMPETENSÄRENDE. Version Sida 1 av 5

LATHUND PA-WEBBEN HANDLÄGGNING AV KOMPETENSÄRENDE. Version Sida 1 av 5 LATHUND PA-WEBBEN HANDLÄGGNING AV KOMPETENSÄRENDE Version 00-08- Sida av 5 INTRODUKTION... HANDLÄGGNING AV EGENRAPPORTERAT KOMPETENSÄRENDE... HANDLÄGGNING AV ANNAN ANSTÄLLDS KOMPETENSÄRENDE.... Sida av

Läs mer

Inrättande av kurs [kurskod][svensk benämning] och fastställande av kursplan

Inrättande av kurs [kurskod][svensk benämning] och fastställande av kursplan BESLUT Datum: Diarienummer: KS-kod Ange datum Ange Diarienummer 3.2.2 MALL OBS! Alla gråmarkerade fält fylls i och klamrar tas bort. Röd text och text som inte är relevant tas bort. Kontrollera stoppdatum

Läs mer

Snabbguide om slakt- och förmedlingsanmälan för får och getter. Eviras anvisning

Snabbguide om slakt- och förmedlingsanmälan för får och getter. Eviras anvisning Snabbguide om slakt- och förmedlingsanmälan för får och getter Eviras anvisning Eviras anvisning Tas i bruk 10/2009 TIHY Godkänd av Föredragande Mera information Matti Huttunen Pia Vilen Dataadministrationsenheten

Läs mer

Manual för läsårsplaneringsverktyget i Kopps.

Manual för läsårsplaneringsverktyget i Kopps. Manual för läsårsplaneringsverktyget i Kopps. En läsårsplan utgår ifrån den kurslista som tillhör utbildningsplanen. Utbildningsplan med aktuell kurslista ska vara godkänd innan arbetet med läsårsplaneringen

Läs mer

Registrera närvaro via

Registrera närvaro via Registrera närvaro via https://narvaro.abf.se Inloggning Inloggningsuppgifter För att få tillgång till närvarowebben så kontaktar du din ABF avdelning. Ditt personnummer fungerar som användarnamn och ditt

Läs mer

Prov bör rättas och läggas in i Ladok inom tre arbetsveckor (två veckor innan omtentan) JO , dnr !

Prov bör rättas och läggas in i Ladok inom tre arbetsveckor (två veckor innan omtentan) JO , dnr ! Resultathantering Prov bör rättas och läggas in i Ladok inom tre arbetsveckor (två veckor innan omtentan) JO 1991-07-18, dnr 3980-1990! Alla provresultat rapporteras (även underkända och blanka)! Examinationsdatum

Läs mer

1. Utrikes - flerdygnsförrättning

1. Utrikes - flerdygnsförrättning 1. Utrikes - flerdygnsförrättning Se Resehandbok under länken http://www.pa.adm.gu.se/resor - Klicka på Resor i funktionsträdet. - Du kommer alltid in på en ny resa. - Har du fler än en anställning kan

Läs mer

Tidrapporterings dokumentation

Tidrapporterings dokumentation Tidrapporterings dokumentation Innehåll Loggin tidrapportering... 2 Huvudmeny... 3 Skapa eller fortsätta med påbörjad rapport... 4 Sök gammal rapport... 5 Vad är status... 5 Ändra ditt konto... 6 Logga

Läs mer

Tillgodoräknande på Forskarnivå RS21

Tillgodoräknande på Forskarnivå RS21 Tillgodoräknande - RS21 1 (6) Tillgodoräknande på Forskarnivå RS21 Beslut om tillgodoräknande regleras i dokumentet Regler för utbildning på forskarnivå vid Karolinska Institutet Blankett 13 utgör underlag

Läs mer

ATV-STV - Remisser

ATV-STV - Remisser 2.4.1. ATV-STV - Remisser Remissprocessen - hur går den till? All specialisttandvård för barn och ungdomar behöver en remiss. Remissen kan skickas från den klinik där barnet är listat eller från annan

Läs mer

Manual Söka ledig tjänst Landstinget i Östergötland. Senast reviderad 2012-03-02

Manual Söka ledig tjänst Landstinget i Östergötland. Senast reviderad 2012-03-02 Manual Söka ledig tjänst Landstinget i Östergötland Senast reviderad 2012-03-02 Sök en specifik tjänst... 3 Första gången du registrerar en ansökan... 4 Vill ansöka och har redan ett användarkonto... 5

Läs mer

Lathund import Ladoklista i Ping Pong

Lathund import Ladoklista i Ping Pong 8 januari 2009 1 / 9 Samtliga KIs studenter har ett konto i Ping Pong. Dessa skapas automatiskt och är knutna till studenternas KI-konto. Det som inte går automatiskt är kopplingen mellan en student och

Läs mer

SPF/MiRiaM Manual avancerad sökning

SPF/MiRiaM Manual avancerad sökning SPF/MiRiaM Manual avancerad sökning 2016-09-15 Skapat av: Fältström Ingrid 1 (31) Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1.1 Begreppsförklaringar... 3 1.1.1 Kolumn... 3 1.1.2 Lista... 3 1.1.3 Posttyp...

Läs mer

Programtillfälle i KursInfo

Programtillfälle i KursInfo Programtillfälle i KursInfo Att skapa ett programtillfälle är indelat i tre steg: Första steget är att lägga in de grundläggande uppgifterna på Program och sedan uppmärksamma central administration. Centralt

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning Funktionsbeskrivning SA05 Massetablering av studenter 2016-02-02 Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2011-03-29 2011-09-22 Stellan Englén Eva Lundströmer Simu NOUVSD-9187. I SA05 godkänns födelsedatum

Läs mer

Återrapportering Ledsagarservice och avlösning i hemmet

Återrapportering Ledsagarservice och avlösning i hemmet Återrapportering Ledsagarservice och avlösning i hemmet Viktigt att veta innan du börjar: Grovplanera alla insatserna! Endast grovplanerade insatser dyker upp i återrapporteringen. Det innebär att du bör

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual Innehåll 1. KURSKATALOG 3 1.1. SÖK EFTER KURSTILLFÄLLEN 3 2. MINA ATTESTERINGAR 6 3. MINA ANMÄLNINGAR 7 4. HANTERA KURSER 8 4.1. DELTAGARE 9 4.1.1.

Läs mer

Aktivitetsstöd Föreningsadministratör

Aktivitetsstöd Föreningsadministratör OBS! NY MANUAL Aktivitetsstöd Föreningsadministratör Datum: 2012-01-19 Version 1.3 Sidan 1 (41) Innehållsförteckning 1. Aktivitetsstöd - Inledning... 3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd...

Läs mer

Dokumentet innehåller frågor och svar som togs upp under workshops inför programanalys i mars Dokumentet uppdateras löpande

Dokumentet innehåller frågor och svar som togs upp under workshops inför programanalys i mars Dokumentet uppdateras löpande Programansalys Frågor och svar att söka fram data om program/forskarutbildningsämne i ladok Dokumentet innehåller frågor och svar som togs upp under workshops inför programanalys i mars 2019. Dokumentet

Läs mer

[L5] Utgåva 2015:3 (v1.2) Manual - Libretto - Ortodontikonsult HSF 1309-1007 Sidan 1 av 13

[L5] Utgåva 2015:3 (v1.2) Manual - Libretto - Ortodontikonsult HSF 1309-1007 Sidan 1 av 13 Sidan 1 av 13 1. Ortodonti.................................................................................... 2 1.1 OTV - Administration.......................................................................

Läs mer

Handhavandeguide: Tillgodoräknande Innevarande version vid senaste uppdatering:

Handhavandeguide: Tillgodoräknande Innevarande version vid senaste uppdatering: Handhavandeguide: Tillgodoräknande Innevarande version vid senaste uppdatering: 1.13.0 Mer information om Ladok Utbildningsmaterial publiceras på Ladok.se: Aktuellt utbildningsmaterial Systemdokumentationen

Läs mer

Kravspecifikation. UB02 Bevakningsuppdrag slutbetyg Version: 1.00.

Kravspecifikation. UB02 Bevakningsuppdrag slutbetyg Version: 1.00. Kravspecifikation UB02 2006-03-16 Version:. Ändringshistorik Revision Datum Av Kommentar Granskare Godkännare 0.01 2006-01-09 TFD Första utkast - - 0.02 2005-02-20 TFD Ändringar i samband med genomgång

Läs mer