Protokoll Nr 8 Sammanträdesdatum Sammanträdestid

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll Nr 8 Sammanträdesdatum Sammanträdestid"

Transkript

1 Protokoll Nr 8 Sammanträdesdatum Sammanträdestid Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Tore Holmefalk (C) Sara Grimpe Wernersson (S) Else-Marie Johansson (S) Ann-Margret Kristensson (C) Bengt-Åke Salsgård (M) Silvia Werecki (FP) Åsa Norberg (S) Susan Pettersson (KD) Tjänstgörande ersättare Eva Christiansson (C) Peter Dygården (S) Lennart Johnsson (V) 67 Håkan Jeppsson (MP) Blerta Mehmedi (S) Ersättare Övriga förtroendevalda Tjänstemän Karin Delin, kvalitetsstrateg Marie Lindau, verksamhetsekonom Stefan Bergdoff, ekonomistrateg Kristina Björn, IT-utvecklare Bengt Hallesjö, rektor Montessoriskolan Majlis Wolfhagen, kontorschef Arja Holmstedt-Svensson, förvaltningschef Frida Byrsten, nämndsekreterare Paragrafer Justering Ordföranden samt Åsa Norberg Underskrifter Sekreterare... Frida Byrsten Ordförande... Kerstin Angel

2 Justerare... Åsa Norberg Protokollet justerat och anslaget Underskrift... Frida Byrsten 2 (10)

3 67 Förfrågan om möjlighet att vara värd för ett gemensamt gymnasieantagningskansli. Dnr /65 1 Anta erbjudandet om ett gemensamt antagningskansli i Halland lokaliserat till Falkenberg, under förutsättning att beslut tas i politiska styrgruppen för gymnasiesamverkan. sunderlag Förfrågan om att vara värd för gemensamt antagningskansli, En skrivelse ankom om en planerad utredning av gemensamt antagningskansli och ett förslag om att kansliet ska vara lokaliserat till Falkenberg. Barn- och utbildningsnämnden ska uttala möjligheterna för att anta detta erbjudande. Den politiska styrgruppen för gymnasiesamverkan har beslutat att det ska genomföras en utredning om att bilda ett gemensamt antagningskansli för gymnasieantagning i Halland. Detta utifrån samverkansavtalet om fritt sök till de kommunala gymnasieskolorna i Varbergs, Falkenbergs, Hyltes, Halmstads och Laholms kommuner som gäller fr.o.m. antagningen ht Målsättningen är att den gemensamma antagningen ska gälla fr.o.m. gymnasievalet Planeringsgruppen för gymnasiesamverkan, som består av skolchefen i Halmstad, respektive gymnasiechef (eller motsvarande) från Laholm, Hylte, Falkenberg och Varberg samt representant för Region Halland ser det som viktigt att i ett tidigt skede avgöra till vilken ort kansliet ska vara lokaliserat. Den kommande utredningen är beroende av detta beslut enligt planeringsgruppen. Den politiska styrgruppen beslutar om utredning. Om det efter utredningen blir aktuellt med ett gemensamt kansli kommer det slutliga beslutet fattas av varje enskild kommun. Ekonomi Planeringen avser 1,5-1,8 tjänster på antagningskansliet, vilket innebär att det inte är någon utökning totalt sett. Alla kommuner är med och finansierar sin del, vilket innebär att det blir kostnadsneutralt för Falkenberg. Övervägande Falkenberg är den kommunen som har tillräcklig kompetens kring antagningen utifrån dagsläget och befintlig personal. I Varberg går ansvarig tjänsteman i pension och i Halmstad är det helt nyanställd personal. I Falkenberg finns personal som jobbat länge med antagningen samt studie- och yrkesvägledare (SYV), som arbetet med uppgifterna och som kan ses som resurs i sammanhanget. Falkenberg har möjlighet att hitta personer med stor kompetens i den nuvarande personalstyrkan, som kan utgöra antagningskansli för de ingående kommunerna. Det finns dessutom möjlighet att fördela andra arbetsuppgifter till denna arbetsgrupp. Tänkbara kombinationer är t.ex. planerare, 3 (10)

4 informatör på gymnasiet, studie- och yrkesvägledare, assistent (elevregistrering etc), systemansvarig. Region Halland Verksamhetschef för gymnasieskolan Kommunkansliet i Falkenberg 68 Nyckeltal för verksamhetsplan barn- och utbildningsnämnden. Dnr /60 1 Fastställa nyckeltal för verksamhetsplan 2012 sunderlag Förslag till verksamhetsplan för barn- och utbildningsnämnden Tjänsteskrivelse, Samtliga nämnder skall som ett led i kommunens planerings- och uppföljningsprocess upprätta en verksamhetsplan för Planen skall utgå från de fastställda budgetramarna. Barn- och utbildningsnämndens verksamhetsplan utgår ifrån Läroplanernas krav och kommunfullmäktiges mål. Nämnden återremitterade nyckeltalen för att förvaltningen skulle tydliggöra nivåer för måluppfyllelse. Kommunledningskontoret inklusive tjänsteskrivelse Ekonomikontoret inklusive tjänsteskrivelse 69 Yttrande till motion om att inrätta en Kommunal haverikommission som hjälper elever att nå uppsatta mål i skolan. Dnr /60 1 Överlämna följande yttrande: 4 (10)

5 I Falkenbergs skolor pågår ett omfattande förändringsarbete som bygger på ett systematiskt och välorganiserat arbete för resultatuppföljning. Inom nämnden kallas det Uppföljningsuppdraget och arbetet pågår i hela organisationen där samliga nivåer är involverade i processen. Barn- och utbildningsnämnden har sedan Skolinspektionens besök 2008/09 arbetat med en rad förbättringsområden där resultatuppföljning och målarbete är ett. Under de senaste två åren har rektorerna, framförallt på våra åk 6-9 skolor, träffats regelbundet och arbetat tillsammans för att skapa systematik och gemensamma strategier kring mål- och resultat. Detta arbete har resulterat i det uppföljningsarbete som idag pågår och som möter problemområdet som beskrivs i motionen. Barn- och utbildningsnämnden arbetar med uppföljning av resultat (betyg, nationella prov och elevenkäter) på skolnivå (rektor-lärare) på förvaltningsnivå (förvaltningschef, verksamhetschef rektorer). Detta kompletteras med intervjuer på alla nivåer; rektorer intervjuar elever, verksamhetschefer intervjuar lärare och förvaltningschef intervjuar rektorer kring hur arbetet med högre måluppfyllelse uppfattas i vardagsarbetet. Detta är ett kontinuerligt arbete som bygger på analys- åtgärder-uppföljning som en del av skolarbetet och är en pågående process under hela läsåret för att hjälpa alla elever att nå målen. Vårt uppdrag innebär att vi har ett ansvar för alla elever under hela verksamhetsåret och har därför valt uppföljning som en strategi för att nå alla barn/ ungdomar i våra verksamheter. sunderlag Motion, I en motion ställd av Folkpartiet föreslås att en så kallad haverikommission tillsätts med uppdraget att utvärdera de åtgärder som vidtagits för att samtliga elever ska nå målen i skolan. Kommissionen ska föreslå alternativa åtgärder för framtiden. Övervägande Det pågår ett kontinuerlig utvärderings och förändringsarbete och utifrån detta är en kommunal haverikommission inte nödvändig. Kommunledningskontoret/kommunstyrelsen 70 Svar på remiss av Plan för trygg, säker och hälsofrämjande kommun Texten under rubriken Övrigt trygghets- och säkerhetsarbete revideras till nedanstående. 5 (10)

6 Falkenbergs kommun har obligatorisk simundervisning för elever i klass 2 och 3 som barn- och utbildningsförvaltningen ansvarar för. De som inte kan simma efter klass 3 får gå vidare tillsammans med nästa klass eller på extra simundervisning efter skolan. Barn och utbildningsförvaltningen samarbetar med räddningstjänsten när det gäller att utbilda elever i brandskyddsfrågor. Samtliga sexåringar, femte- och åttondeklassare nås årligen av brandskyddsinformation eller brandskyddsutbildning. Bussutrymningsövningar genomförs för elever i årskurserna 0, 3 och 6. Barn och utbildningsförvaltningen ska verka för att elever och personal ska få ett handlingssätt så de kan förebygga olyckor och agera vid olyckor. Trafikundervisning sker i skolorna men inte utefter något speciellt schema eller upplägg. sunderlag Remiss, Handlingsprogram för perioden enligt lagen om skydd mot olyckor Planen samlar kommunens övergripande arbete inom området trygghet, säkerhet och hälsofrämjande insatser. Handlingsplanen skall enligt LSO (Lagen om skydd mot olyckor) innehålla - En beskrivning av hur kommunens förebyggande verksamhet är ordnad och hur den planeras. - Kommunens mål för den förebyggande verksamheten. - Kommunens mål för räddningstjänst (skadeavhjälpande verksamhet) - Vilken förmåga kommunen har och avser att skaffa sig för att genomföra räddningsinsatser - Beskrivning av de risker för olyckor som finns i kommunen och som kan leda till räddningsinsatser. Tidigare handlingsprogram har till stor del varit fokuserade på räddningstjänsten. Denna plan är väsentligt större och innefattar hur kommunens övergripande arbete inom området trygghet, säkerhet och folkhälsa skall beskrivas och samordnas. Även kommunens arbete i BRÅ och folkhälsa inkluderas i detta. Kommunala förvaltningar och bolag ansvarar inom sin verksamhet för sitt trygg- och säkerhetsarbete. För barn- och utbildningsförvaltningen avser detta Stöd till barn och ungdomar. Ekonomi I barn- och utbildningsnämndens budget finns medel för genomförandet. Kommunledningskontoret 6 (10)

7 71 Yttrande om Tillgänglighetspolicy för Falkenbergs kommun. Dnr /60 1 Nämnden ställer sig bakom Tillgänglighetspolicyn. 2 Förvaltningen uppdras att till december 2011 redovisa ett förslag till plan för nämndens tillgänglighetsarbete sunderlag Förslag till Tillgänglighetspolicy, Mångfald i arbetslivet, Efter en översyn av det Handikappolitiska programmet har en Tillgänglighetspolicy tagits fram. Tillsammans med policyn Mångfald i arbetslivet ersätter policyn det handikappolitiska programmet. Policyn förtydligar och konkretiserar kommunfullmäktiges mål De kommunala tjänsterna ska kännetecknas av hög kvalitet och vara lätt tillgänglig för brukarna. Ekonomi Policyn i sig har inga ekonomiska konsekvenser på nämnden men arbetet med tillgänglighet kräver resurser. Övervägande Policyn konkretiserar kommunfullmäktiges mål i fyra punkter vilka nämnden instämmer i. Nämnden kan utifrån dessa punkter arbeta fram en egen plan och konkretisera vilka mål och områden som förvaltningen ska arbeta med under en fyraårsperiod. Kommunledningskontoret, Frida Bergman 72 Redovisning av långsiktiga ekonomiska konsekvenser av En- till En projektet på gymnasieskolan. Dnr /60 1 Vidarebefordra skrivelsen till kommunstyrelsen 7 (10)

8 sunderlag Bilaga 1, tjänsteskrivelse kring uppdrag i budget att redovisa långsiktiga ekonomiska konsekvenser av En-till-En på gymnasieskolan. I budget år 2011 gav kommunstyrelsen uppdrag till barn och utbildningsnämnden att redovisa långsiktiga ekonomiska konsekvenser av En-till-En på gymnasieskolan. Kostnaden för konceptet i full drift på gymnasieverksamheten beräknas netto till 2,5 mkr. Ekonomi Enligt ersättningsmodell för En-till En ska gymnasiet kompensera högre leasingkostnader för datorer med minskade kostnader för traditionella läromedel och lägre personalkostnader. Någon ramutökning är därför inte aktuell. Kommunstyrelsen 73 Meddelanden 1 Meddelanden fram till har delgivits barn- och utbildningsnämnden 74 Delegationsbeslut 1 Delegationsbeslut enligt nedanstående lista har kommit barn- och utbildningsnämnden till känna BESLUTSDATUM DELEGATIONS- LISTAN BESLUT DELEGAT om skolskjuts i grundskolan (AK) Planerare/utredare om skolskjuts i grundskolan (RS) Planerare/utredare om skolskjuts vid växelvis boende (JN) Planerare/Utredare om skolskjuts vid växelvis boende (MRU) Planerare/Utredare 8 (10)

9 om skolskjuts vid växelvis Planerare/Utredare boende (TS) om inackorderingstillägg (ESL) Verksamhetsekonom om inackorderingstillägg (EG) Verksamhetsekonom om inackorderingstillägg (PC) Verksamhetsekonom om inackorderingstillägg (MJ) Verksamhetsekonom Anställning- redovisas i pärm på mötet om inskrivning i skolbarnomsorgen (VB) Uppsägning av plats pga obetalda skulder Rektor Vinberg Verksamhetschef 75 Övriga frågor Socialdemokraterna informerar om att deras yrkande på nämndens sammanträde BUN 57 Tilläggsäskande 2012, Budgetramar 2013, Kommunplan 2014 fanns ett skrivfel. För punkt 11 och 12-Lokalhyra enskilda, så ska det vara minus framför siffrorna som finns i tabellen på sidan 2. Innebörden i yrkandet var att lokalhyran till enskilda huvudmän ska beräknas utifrån kommunens snittkostnad och inte utifrån verklig hyra vilket innebär en minskning av nämndens ram. Sara Grimpe (S) önskar information kring: - Tallriksautomaten i gymnasieskolans matsal och eventuella problem. Förvaltningen återkommer med information. - Vilken hjälp erbjuds personal som ska sluta röka Förvaltningen återkommer med information Information Ekonomisk uppföljning- Delårsbokslut Internkontrollplan-uppföljning Information om planerad barnomsorgsverksamhet, Christella Barnomsorg - utgår Frågor från ledamötena kring uppföljning av städning och kring värdeskåp för datorer på Tullbroskolan Förvaltningschefen informerar 9 (10)

10 - BUN:dagarna i oktober kommer att vara på Katrinebergsfolkhögskola och rektorer och förskolechefer kommer att redovisa analyser av verksamhetens resultat. Information om planerad barnomsorgsverksamhet i Långås, Linda Nilsson Information om Montessoriläromedel (Pedagoger Bodil Gesterling, Karin Jönsson och rektor Bengt Hallesjö) Information från Kulturskolan om arbetet utifrån Kulturskolans nya inriktningsdokument (rektor Anders Carlsson och verksamhetschef Mona Ericsson) 10 (10)

Gabriella Geertinger (S) Blerta Mehmedi (S) Eva Christiansson (C) Margareta Warnholtz (M) Pontus Ericsson (C) Lennart Johnsson (V) Håkan Jeppsson (MP)

Gabriella Geertinger (S) Blerta Mehmedi (S) Eva Christiansson (C) Margareta Warnholtz (M) Pontus Ericsson (C) Lennart Johnsson (V) Håkan Jeppsson (MP) Protokoll Nr 2 Sammanträdesdatum 2014-02-26 Sammanträdestid 13.15-16.00 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Charlotta Jonson (M), 1:e vice ordförande Tore Holmefalk

Läs mer

Protokoll Nr 9 Sammanträdesdatum 2011-10-26 Sammanträdestid 8.15-14.30

Protokoll Nr 9 Sammanträdesdatum 2011-10-26 Sammanträdestid 8.15-14.30 Protokoll Nr 9 Sammanträdesdatum 2011-10-26 Sammanträdestid 8.15-14.30 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Dahn Persson (S), 2:e vice ordförande Sara Grimpe

Läs mer

Protokoll Nr 1 Sammanträdesdatum Sammanträdestid 13:00-14:30

Protokoll Nr 1 Sammanträdesdatum Sammanträdestid 13:00-14:30 Protokoll Nr 1 Sammanträdesdatum 2009-01-28 Sammanträdestid 13:00-14:30 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Tjänstemän Kerstin Angel (c), ordförande Dahn

Läs mer

Protokoll Nr 6 Sammanträdesdatum Sammanträdestid

Protokoll Nr 6 Sammanträdesdatum Sammanträdestid Protokoll Nr 6 Sammanträdesdatum 2012-06-20 Sammanträdestid 13.15-17.00 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Dahn Persson (S), 2:e vice ordförande Sara Grimpe

Läs mer

Margareta Warnholtz (M) Margareta Gustavsson (S) Anna Andersson (C) Lennart Johnsson (V) Ragnhild Lundahl (M)

Margareta Warnholtz (M) Margareta Gustavsson (S) Anna Andersson (C) Lennart Johnsson (V) Ragnhild Lundahl (M) Protokoll Nr 3 Sammanträdesdatum 2015-03-25 Sammanträdestid 13.15-16.40 Ajournering 14.20-14.50 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Peter Dygården (S), 2:e vice

Läs mer

Lennart Johnsson (V) Håkan Jeppsson (MP)

Lennart Johnsson (V) Håkan Jeppsson (MP) Protokoll Nr 4 Sammanträdesdatum 2013-04-24 Sammanträdestid 13.15-17.00 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Dahn Persson (S), 2:e vice ordförande Charlotta Jonson

Läs mer

Eva Christiansson (C) Pontus Ericsson (C) Peter Dygården (S) Blerta Mehmedi (S) Håkan Jeppsson (MP)

Eva Christiansson (C) Pontus Ericsson (C) Peter Dygården (S) Blerta Mehmedi (S) Håkan Jeppsson (MP) Protokoll Nr 8 Sammanträdesdatum 2013-09-25 Sammanträdestid 13.15-17.00 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Dahn Persson (S), 2:e vice ordförande Charlotta Jonson

Läs mer

Protokoll Nr 2 Sammanträdesdatum 2013-02-27 Sammanträdestid 13.15-16.30. Närvarande. Ledamöter

Protokoll Nr 2 Sammanträdesdatum 2013-02-27 Sammanträdestid 13.15-16.30. Närvarande. Ledamöter Protokoll Nr 2 Sammanträdesdatum 2013-02-27 Sammanträdestid 13.15-16.30 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Charlotta Jonson (M), 1:e vice ordförande Tore Holmefalk

Läs mer

Gabriella Geertinger (S) Blerta Mehmedi (S) Håkan Jeppsson (MP) 71 omedelbar justering. Ordföranden samt

Gabriella Geertinger (S) Blerta Mehmedi (S) Håkan Jeppsson (MP) 71 omedelbar justering. Ordföranden samt Protokoll Nr 10 Sammanträdesdatum 2014-10-22 Sammanträdestid 13.15-17.00 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Charlotta Jonson (M), 1:e vice ordförande Tore Holmefalk

Läs mer

Protokoll Nr 2 Sammanträdesdatum Sammanträdestid

Protokoll Nr 2 Sammanträdesdatum Sammanträdestid Protokoll Nr 2 Sammanträdesdatum 2010-02-24 Sammanträdestid 8.15-13.30 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Bengt-Åke Salsgård (m), 1:e vice ordförande Dahn Persson

Läs mer

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 3. 2008-03-19 Sammanträdestid 13:00-17:00

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 3. 2008-03-19 Sammanträdestid 13:00-17:00 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 3 Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2008-03-19 Sammanträdestid 13:00-17:00 NÄRVARANDE Ledamöter Tjänstgörande Ersättare Tjänstemän Kerstin Angel (c), ordförande

Läs mer

Lennart Johnsson (V) Jonathan Esbjörnsson (L) Jenny Fredman (C) Ulf Davidsson (S)

Lennart Johnsson (V) Jonathan Esbjörnsson (L) Jenny Fredman (C) Ulf Davidsson (S) Protokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2019-01-10 Sammanträdestid 08:00-9:10 Ledamöter Peter Dygården (S) Tore Holmefalk (C) Gabriella Geertinger (S) Anna Andersson (C) Lena Engström

Läs mer

Protokoll Nr 15 Sammanträdesdatum Sammanträdestid 16:35-16:40. Närvarande

Protokoll Nr 15 Sammanträdesdatum Sammanträdestid 16:35-16:40. Närvarande Protokoll Nr 15 Sammanträdesdatum 2016-11-30 Sammanträdestid 16:35-16:40 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Peter Dygården (S), 2:e vice ordförande Charlotta

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Kallelse och föredragningslista Barn- och utbildningsnämnden Ersättarna för kännedom Dag: 2011-09-28 Tid: Kl 8.15 Plats: Falkenbergs kommunala Montessoriskola Ärenden: 1 Val av protokollsjusterare 2 Gemensamt

Läs mer

Protokoll Nr 10 Sammanträdesdatum Sammanträdestid

Protokoll Nr 10 Sammanträdesdatum Sammanträdestid Protokoll Nr 10 Sammanträdesdatum 2011-11-30 Sammanträdestid 8.15-16.20 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Dahn Persson (S), 2:e vice ordförande Carina Werner

Läs mer

Motion om att inrätta en kommunal haverikommission som hjälper barn att nå uppsatta mål i skolan. Dnr KS 2011-309

Motion om att inrätta en kommunal haverikommission som hjälper barn att nå uppsatta mål i skolan. Dnr KS 2011-309 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2012-06-19 190 Motion om att inrätta en kommunal haverikommission som hjälper barn att nå uppsatta mål i skolan.

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande 2016-09-14 1(5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 kl. 08.30 12.00 Paragrafer 100-101 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Margareta Gustavsson (S) Anna Andersson Margareta Warnholtz (M) Lennart Johnsson (V) Ragnhild Lundahl (M)

Margareta Gustavsson (S) Anna Andersson Margareta Warnholtz (M) Lennart Johnsson (V) Ragnhild Lundahl (M) Protokoll Nr 2 Sammanträdesdatum 2015-02-25 Sammanträdestid 13.15-16.35 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Peter Dygården (S), 2:e vice ordförande Charlotta

Läs mer

Blerta Mlinaku (S) Anna Andersson (C) Margareta Gustavsson (S) Margareta Warnholtz (M) Lennart Johnsson (V) Ragnhild Lundahl (M)

Blerta Mlinaku (S) Anna Andersson (C) Margareta Gustavsson (S) Margareta Warnholtz (M) Lennart Johnsson (V) Ragnhild Lundahl (M) Protokoll Nr 12 Sammanträdesdatum 2016-10-26 Sammanträdestid 13.15 - Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Peter Dygården (S), 2:e vice ordförande Charlotta Jonson

Läs mer

PROTOKOLL Gymnasienämnden Plats och tid Asarumssalen, klockan 13: , ajournering

PROTOKOLL Gymnasienämnden Plats och tid Asarumssalen, klockan 13: , ajournering sid 1 av 15 Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:15 15.40, ajournering 14.40 15.00 Beslutande: Paul Hedlund Ordförande (L) Cecilia Holmberg Ledamot (M) Johnny Persson Vice ordförande (S) Fredrik Nilsson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2010-04-28. Ordföranden samt. Ordförande... Kerstin Angel. Justerare... Underskrift... Frida Byrsten

Barn- och utbildningsnämnden 2010-04-28. Ordföranden samt. Ordförande... Kerstin Angel. Justerare... Underskrift... Frida Byrsten Protokoll Nr 4 Sammanträdesdatum 2010-04-28 Sammanträdestid 8.00 15.45 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (c), ordförande Dahn Persson (s), 2:e vice ordförande, avviker 15.00

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47 1(13) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (14) Barn- och utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll (14) Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2015-11-25 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14.00-16.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine

Läs mer

Motion om att utveckla integration och demokrati med hjälp av föreningslivet. (AU 54) KS

Motion om att utveckla integration och demokrati med hjälp av föreningslivet. (AU 54) KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg 2016-03-08 97 Motion om att utveckla integration och demokrati med hjälp av föreningslivet. (AU 54) KS 2015-105 KF Beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Protokoll. Ärendeförteckning. 92 Fastställande av dagordning

Protokoll. Ärendeförteckning. 92 Fastställande av dagordning Protokoll Ärendeförteckning 92 Fastställande av dagordning 93 Överenskommelse om samarbete och samordning mellan kommunerna och landstinget Västernorrland om barn och unga som har eller riskerar ett utveckla

Läs mer

Anders Bengtsson (KD)

Anders Bengtsson (KD) Barn- och utbildningsnämnden 2018-02-07 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 15:00-16:25 Beslutande Ledamöter Svante Hanses (KOSA), ordförande Ann-Christine Karlsson (S) Per Källs (KOSA) Maria

Läs mer

Eva Christiansson (C) Peter Dygården (S) Karin Lundberg (M) Pontus Ericsson (C) Håkan Jeppsson (MP) Gabriella Geertinger (S)

Eva Christiansson (C) Peter Dygården (S) Karin Lundberg (M) Pontus Ericsson (C) Håkan Jeppsson (MP) Gabriella Geertinger (S) Protokoll Nr 9 Sammanträdesdatum 2013-10-30 Sammanträdestid 13.15-17.00 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Dahn Persson (S), 2:e vice ordförande Tore Holmefalk

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOLL 2017-03-13 Innehåll 27 Godkännande av ärendelista... 35 28 Utemiljö Tallkottens förskola... 36 29 Delgivningar... 37 30 Anmälan av delegationsbeslut... 38 31 Statusrapport över pågående

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2016-09-22 Ärendelista 80 Dnr 2016-000076 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2016 81 Dnr 2016-000163 Remiss av förslag från barn- och ungdomskonferensen

Läs mer

Carina Sjölund (M), Rebecka Burlind (FP), Ingrid Gummeson (KD)

Carina Sjölund (M), Rebecka Burlind (FP), Ingrid Gummeson (KD) Barn- och utbildningsnämnden 1 (11) Plats och tid Hellqvistsalen, Kommunhuset, onsdagen den 11juni 2013, klockan 16.00-17.35 ande Taito Arkkukangas (S), Maija-Liisa Åsenbrygg (S), Tauno Arbelius (S), Margareta

Läs mer

Protokoll Nr 6 Sammanträdesdatum Sammanträdestid 13:15 17:30. Närvarande

Protokoll Nr 6 Sammanträdesdatum Sammanträdestid 13:15 17:30. Närvarande Barn- och utbildningsnämnden Protokoll Nr 6 Sammanträdesdatum 2017-03-22 Sammanträdestid 13:15 17:30 Närvarande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Kerstin Angel (C), ordförande Sara Grimpe Wernersson (S)

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2015-01-14 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 14 januari kl.8.30 12.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 1 Ärendeförteckning sid. 36 Val av justerare... 3 37 Fastställande av ärendelista... 4 38 Anmälan av informationsärenden mars... 5 39 Redovisning av delegeringsbeslut mars... 6 40 Ekonomisk periodrapport

Läs mer

Motion om avgiftsfri förskola och grundskola. (AU 15) KS

Motion om avgiftsfri förskola och grundskola. (AU 15) KS kommunstyrelsen i Falkenberg 2016-02-02 62 Motion om avgiftsfri förskola och grundskola. (AU 15) KS 2015-301 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag Arbetsutskottets förslag

Läs mer

Bertil Olsson (M), 2:e vice ordförande Kjell-Åke Johnsson (S) Mickael Persson (S) Krister Nilsson (C) Anita Blixt (FP) Peter Persson (S)

Bertil Olsson (M), 2:e vice ordförande Kjell-Åke Johnsson (S) Mickael Persson (S) Krister Nilsson (C) Anita Blixt (FP) Peter Persson (S) 1 (10) Plats och tid Onsdagen den 20 januari 2016 kl 18:30-20:40 Beslutande Ledamöter Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Jörgen Johnsson (M) Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Jörgen Bernebring

Läs mer

Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 20 april 2016,

Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 20 april 2016, Sammanträdesdatum 216-4-2 PLATS OCH TID ANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 2 april 216, 15. 16.5 Jessica Hildén (S), ordförande Albert Langenbach (M), vice ordförande

Läs mer

Fredrik Bergh barn- och utbildningschef, Lars-Erik Lindvall bitr. förvaltningschef, Ann- Katrin Öijwall nämndsekreterare. ...

Fredrik Bergh barn- och utbildningschef, Lars-Erik Lindvall bitr. förvaltningschef, Ann- Katrin Öijwall nämndsekreterare. ... Barn- och utbildningsnämnden 1 (9) Plats och tid Hellqvistsalen, kommunhuset, onsdagen den 15juni 2017, klockan 16.00 17.45. Ajournering 16.50-17.00. ande Monica Lindgren (S), Margareta Johansson (S),

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl 17.00-20.20 Beslutande Annika Holmstrand (c) ordförande Karl-Erik Andersson (c) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sammanträdesdatum PROTOKOLL Plats och tid: Kommunhuset, Kommunhuset kl. 15:00-17:40 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Kim Svitzer (PF), 1:e vice ordförande Yvonne Långström (PF), ledamot Anette Lantz (M), ledamot

Läs mer

Protokoll Fastställande av dagordning. 67 Anmälan av informationsärenden maj Redovisning av delegeringsbeslut maj 2014

Protokoll Fastställande av dagordning. 67 Anmälan av informationsärenden maj Redovisning av delegeringsbeslut maj 2014 Protokoll 1 Ärendeförteckning 66 Fastställande av dagordning 67 Anmälan av informationsärenden maj 2014 68 Redovisning av delegeringsbeslut maj 2014 69 Ekonomisk rapport maj 2014 70 Tertialrapport januari

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-04-23

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-04-23 Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2015-04-23 Ärendelista 40. Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2015 41. Remiss av förbättringsområden och ambitioner i handlingsprogram för skydd mot

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

Barbro Olausson (L), Peter Åkesson (MP), Lars Gustavsson (KD) och Annelie Carlsson (C)

Barbro Olausson (L), Peter Åkesson (MP), Lars Gustavsson (KD) och Annelie Carlsson (C) Barn- och utbildningsnämnden 1 (8) Plats och tid Hellqvistsalen, kommunhuset, onsdagen den 18 maj 2016, klockan 16.00-18.10. Beslutande Mikael Peterson (S) ordförande, Gunilla Wolinder (L), Joel Petersson

Läs mer

Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:00 15:30, ajournering kl 14:30 14:55.

Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:00 15:30, ajournering kl 14:30 14:55. sid 1 av 15 Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:00 15:30, ajournering kl 14:30 14:55. Beslutande: Tobias Folkesson Ordförande (S) Susanne Olsson Vice Ordförande (S) Qristina Ribohn Ledamot (S) Mona

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Silbodalskolan, kl 15.00-19.00 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidsson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

Lantmäterinämnden 30 januari 2013

Lantmäterinämnden 30 januari 2013 Lantmäterinämnden Lantmäterinämnden 30 januari 2013 Sid Justering... 3 1 Bokslut 2012 - Lantmäterinämnden... 4 2 Överföring av resultat - lantmäterinämnden... 5 3 Svar på remiss angående revidering av

Läs mer

Christian Dahlqvist (C) Margareta Warnholtz (M) Margareta Gustavsson (S) Lennart Johnsson (V) Ragnhild Lundahl (M)

Christian Dahlqvist (C) Margareta Warnholtz (M) Margareta Gustavsson (S) Lennart Johnsson (V) Ragnhild Lundahl (M) Protokoll Nr 6 Sammanträdesdatum 2015-06-17 Sammanträdestid 13.00-17.00 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Peter Dygården (S), 2:e vice ordförande Charlotta

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2012-12-13 i Skånes Fagerhultsrummet, kl 09.00-12.00 Beslutande Övriga deltagande Björn Zorec (FP) - ordförande Theresa Lindahl (M) - förste vice ordförande Thomas Bjertner

Läs mer

Närvarande ej tjänstgörande ersättare: Eva-Lena Johansson (s) Clary Svensson (s), 2-7 Monica Gustavsson (s) Leif Karlsson (s)

Närvarande ej tjänstgörande ersättare: Eva-Lena Johansson (s) Clary Svensson (s), 2-7 Monica Gustavsson (s) Leif Karlsson (s) ) 2004-02-26 1 (16) Plats och tid: Furåsen, Färgelanda, torsdagen den 26 februari 2004, klockan 13.00-16.00. ande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare: Ulla Börjesson (s) ordförande Tommy Widekärr (fp)

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll

Utbildningsnämndens protokoll Datum: Torsdag den 27 september 2012 Tid: 16.00-18.15 Plats: Östra roten, kommunhuset Älvkullen Paragrafer: 52-59 Utses att justera: Michael Grönlund (m) Underskrifter: Sekreterare Ordförande Justerare

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28 Barn- och ungdomsnämnden Paragraf Ärendelista Sammanträdesdatum 2014-08-28 69 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2014 70 Budget skolskjuts 2015 71 Återremiss motion om förskola i Vallberga

Läs mer

Monica Lindgren (S) 16-19, Mikael Peterson (S) ordförande, Joel Petersson (V), Hans Carlsson (M), Margareta Barkselius (C) och Ari Jaanus (SD).

Monica Lindgren (S) 16-19, Mikael Peterson (S) ordförande, Joel Petersson (V), Hans Carlsson (M), Margareta Barkselius (C) och Ari Jaanus (SD). Barn- och utbildningsnämnden 1 (7) Plats och tid Hellqvistsalen, kommunhuset, onsdagen den 19 april 2017, klockan 16.00 17.50. ande Monica Lindgren (S) 16-19, Mikael Peterson (S) ordförande, Joel Petersson

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2012-04-19 46 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.15-16.55 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson (MP) Börje Wahlund

Läs mer

Verksamhetschef May Bjerklund Barnomsorgschef Mona-Lisa Sandgren Administrativ chef Lina Rådegård 68 Sekreterare Sandra Norsell

Verksamhetschef May Bjerklund Barnomsorgschef Mona-Lisa Sandgren Administrativ chef Lina Rådegård 68 Sekreterare Sandra Norsell 1(12) Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl. 14.00-16.00 Beslutande Ledamöter Therese Gustafsson (FP) ers. ordförande Lena Svensson (S) Siv Ögren (S) Annika Holmstrand (C)

Läs mer

PROTOKOLL 2015-08-19 Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL 2015-08-19 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 7 Sida 1 av 7 Tid och plats Onsdagen den 19 augusti kl. 18.30-21.15 Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv Beslutande Ledamöter Ann-Sofie Fridehjelm (S) ordförande Caroline

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum Plats och tid Regionens hus, Södra vägen 9, Halmstad, Borgsalen, klockan 09:00-11:30 Ledamöter Ersättare Övriga Ulrika Jörgensen (M) (ordförande) Kristina Karlsson (C) Lise-Lotte Bensköld Olsson (S) Mikael

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 13 Godkännande av ärendelista 2018/4007 4 14 Delgivningar 2018/4005 5 15 Statusrapport 2018/4006 6 16 Systematiskt kvalitetsarbete 2017/4023

Läs mer

Sammanträdesdatum 47(61)

Sammanträdesdatum 47(61) Sammanträdesdatum 47(61) Plats och tid Förvaltningsbyggnad Viktoria, kl 13.40-15.15 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Jonas Ahlström (M), ordförande Elisabet Stålarm (M) Patrik Ragnar

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-02-16 1 Plats och Tid Stadshuset, kl. 08:00 12:00 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Torbjörn Norén (S), ers f Linda Strand (S) Hans Andersen (S), ers f Laila Andrén

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.45 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 16.25

Kommunkontoret kl 14.00 16.25 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Marianne

Läs mer

Utbildningsnämnden (10)

Utbildningsnämnden (10) Utbildningsnämnden 2014-01-22 1 (10) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 22 januari kl. 9.00 11.40 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11) 2009-12-08

PROTOKOLL 1 (11) 2009-12-08 PROTOKOLL 1 (11) 2009-12-08 Konsumentnämnden Plats och tid Kontorshuset Hjorten kl. 10.00-11.30 ande Valter Stenberg (S) ordförande Agda Johansson (C) Ann-Sofi Sehlstedt ((S) Carina Lillbacka (S) Pia Risán

Läs mer

ANSLAGSBEVIS: Anslagsdatum: Anslagets nedtagande:

ANSLAGSBEVIS: Anslagsdatum: Anslagets nedtagande: 1/14 Utbildningsnämnden Sammanträdestid: 2015-10-28, kl. 13.00 16.40 Lokal: Ledamöter och tjänstgörande ersättare: Kent Olsson (M), ordförande Jeanette Janson (LP) vice ordförande Anders C Nilsson (S)

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum Plats och tid Borgsalen, klockan 09:00-12:30 Ledamöter Ersättare Övriga Kristina Karlsson (C) Lena Persson (L) Rie Boulund (M) ersätter Ulrika Jörgensen (M) (ordförande) Kerstin Zander (S) ersätter Lise-Lotte

Läs mer

Underskrifter Sekreterare... Åsa Johansson Ordförande... Peter Dygården Justerare... Emily Crowe

Underskrifter Sekreterare... Åsa Johansson Ordförande... Peter Dygården Justerare... Emily Crowe Protokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2019-03-28 Sammanträdestid 08:00 12:00 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Peter Dygården (S) Tore Holmefalk (C) Lena Engström (L) Sara Grimpe Wernersson

Läs mer

Underskrifter Sekreterare

Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-09-17 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset kl 17:00 19:30 Utses att justera Maria Jacobsson Justeringens plats och tid Kommunhuset 2015-09-24

Läs mer

Boo Westlund (OR) Lena Svensson (S) Birgitta Söderlund (OR) Håkan Lindh (S) Emma Koskelainen (L)

Boo Westlund (OR) Lena Svensson (S) Birgitta Söderlund (OR) Håkan Lindh (S) Emma Koskelainen (L) Sammanträdesdatum Sida 1/15 Plats och tid Stora mötet, Älvstranden bildningscentrum kl 09:00-12:45 Beslutande Övriga Boo Westlund (OR) Lena Svensson (S) Birgitta Söderlund (OR) Håkan Lindh (S) Emma Koskelainen

Läs mer

Arne Svärm, räddningstjänstchef Yvonne Thelin Karlsson, sekreterare Eva Gardelin-Larsson, kommunsekreterare Johan Nilsson, stf räddningschef

Arne Svärm, räddningstjänstchef Yvonne Thelin Karlsson, sekreterare Eva Gardelin-Larsson, kommunsekreterare Johan Nilsson, stf räddningschef Räddningsnämnden för Gislaveds och Gnosjö 1 (5) Plats och tid Räddningsstationen i Gislaved, kl 14.00 15.30 Beslutande Bertil Valfridsson (M), ordförande Bength-Göran Johansson (C) Åke Ljunggren (S) Stefan

Läs mer

Eva Wetterstrand, förvaltningsdirektör Agneta Brus, nämndsekreterare Malin Jonsson, controller Danny Stacey, skolstrateg 14-15

Eva Wetterstrand, förvaltningsdirektör Agneta Brus, nämndsekreterare Malin Jonsson, controller Danny Stacey, skolstrateg 14-15 1(11) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.55 Beslutande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Måns Nilsson (S) Sven-Olov Jansson (S) Sara Hansson

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (28)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (28) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2012-05-16 1 (28) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrummet barn- och ungdomskontoret kl. 11.00 / Landeryds skola kl. 13.00 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2014-09-24 1(1 7) Plats och tid Stadshuset 13:00-17:00 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Linda Strand (S), vice ordförande Cajsa Branchetti Hallberg (S) Ann Ottosson (M), 2:e vice ordförande Lisa

Läs mer

REGISTER. Torsdagen den 13 juni, kl. 09:00. Gullmarssalen på kommunhuset Forum , kl 08:00. Leif Karlsson (S) Karin Blomstrand (L)

REGISTER. Torsdagen den 13 juni, kl. 09:00. Gullmarssalen på kommunhuset Forum , kl 08:00. Leif Karlsson (S) Karin Blomstrand (L) REGISTER Datum 1(1) Tid: Plats: Justeringsdatum: Justeringsperson: Ordförande: Sekreterare: Torsdagen den 13 juni, kl. 09:00 Gullmarssalen på kommunhuset Forum 2019-06-17, kl 08:00 Leif Karlsson (S) Karin

Läs mer

Protokoll Nr 5 Sammanträdesdatum 2009-06-17 Sammanträdestid 08:00-17:00

Protokoll Nr 5 Sammanträdesdatum 2009-06-17 Sammanträdestid 08:00-17:00 Protokoll Nr 5 Sammanträdesdatum 2009-06-17 Sammanträdestid - 17:00 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Tjänstemän Kerstin Angel (c), ordförande Dahn Persson

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.10 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Ljubica Marusic, (S) tjänstgörande

Läs mer

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 10 april 2008, kl 13:00-14:30. Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 10 april 2008, kl 13:00-14:30. Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2008-04-10 Patientnämnden 9-19 Tid: Torsdagen den 10 april 2008, kl 13:00-14:30 Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth Wetoft Petersson (kd) Landstinget

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Diarienummer Barn- och utbildningsnämnden BUN 2018/ Malin Norrman. Barn- och utbildningsnämnden

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Diarienummer Barn- och utbildningsnämnden BUN 2018/ Malin Norrman. Barn- och utbildningsnämnden Protokoll 1 (8) Sammanträdesdatum Diarienummer Barn- och utbildningsnämnden 2018-04-03 BUN 2018/0092-600 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Tingssalen, Tingshuset, kl 08.30 10.15 Ledamöter Se nästa

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2013-09-23 1(13) Plats och tid: Beslutande: Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, sal Visionen kl 08:15-10:55 Dag Hultefors (M),

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Barn- och utbildningskontoret, Heby, kl 08.15 13.00 Beslutande Tomas Bergström (FP), ordförande Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Linda

Läs mer

Plats och tid Ire Naturskola, klockan 13:00-15:25, ajournering 14:55-15:20

Plats och tid Ire Naturskola, klockan 13:00-15:25, ajournering 14:55-15:20 sid 1 av 14 Plats och tid Ire Naturskola, klockan 13:00-15:25, ajournering 14:55-15:20 Beslutande: Tobias Folkesson Ordförande (S) Susanne Olsson Vice Ordförande (S) Qristina Ribohn Ledamot (S) Charlotta

Läs mer

Förbundsfullmäktige

Förbundsfullmäktige Tid och plats Tisdagen den 10 juni 2014 kl 1, Ullevi Restaurang & Konferens ande Ledamöter Göteborg Ann-Christine Andersson (S) Jonas Ransgård (M) Kristina Tharing (M) Mikael Törnqvist (MP) Svetlana Lucic

Läs mer

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012.

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-12-14 151 Meddelanden. 152 Anmälan om delegationsbeslut. 153 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport oktober 2011. 154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och

Läs mer

Plats och tid Mikaelstugan Norra Storgatan 3, tisdagen den 28 maj 2019 kl 18:30-21:20 Beslutande

Plats och tid Mikaelstugan Norra Storgatan 3, tisdagen den 28 maj 2019 kl 18:30-21:20 Beslutande 1 (17) Plats och tid Mikaelstugan Norra Storgatan 3, tisdagen den 28 maj 2019 kl 18:30-21:20 Beslutande Kenneth Bolinder (S), Ordförande Bo Blixt (S) Stefan Svalö (S) 63-72 Håkan Olsson (S) Krister Nilsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(19)

Sammanträdesprotokoll 1(19) Sammanträdesprotokoll 1(19) Plats och tid Blåsippans förskola, klockan 15.00 18.30 ande Övriga närvarande Johanna Odö (S), ordförande Jimmy Fredriksson (S) 20-32 Rickard Gillman (S) Karin Hurtig (V) Nancy

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-05-14 1 (11)

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-05-14 1 (11) Barn- och utbildningsnämnden 2008-05-14 1 (11) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa onsdag 14 maj 2008, kl 09.30-11.45 Beslutande: Jörgen Banck (m), ordförande Torbjörn Mellgren (s) Lars Carlsson (fp) Kerstin

Läs mer

Protokoll Nr 9 Sammanträdesdatum Sammanträdestid 13:30 14:40

Protokoll Nr 9 Sammanträdesdatum Sammanträdestid 13:30 14:40 Protokoll Nr 9 Sammanträdesdatum 2011-10-05 Sammanträdestid 13:30 14:40 Kultur- och fritidsnämnden Närvarande Ledamöter Per Johansson (C), ordförande Bernt Zander (S), vice ordförande Knut-Arne Kareld

Läs mer

Protokoll från Barn- och ungdomsutskottets sammanträde

Protokoll från Barn- och ungdomsutskottets sammanträde 2013-09-11 Sida 1 (15) Protokoll från Barn- och ungdomsutskottets sammanträde 2013-09-11 P g a personuppgiftslagen (PUL) kan vissa uppgifter i protokollet vara borttagna (kryssade) Innehållsförteckning

Läs mer

Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) Åsa Carlsson (FP) Birgitta Bengtsson (C) Dorothea Nilsson (M) Mensur Dushi (S) Maria Hedin (S)

Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) Åsa Carlsson (FP) Birgitta Bengtsson (C) Dorothea Nilsson (M) Mensur Dushi (S) Maria Hedin (S) Barn- och ungdomsnämnden 2012-05-30 1 (14) Plats och tid Elias Fries kl. 13.00 16.05 Beslutande Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) Åsa Carlsson (FP) Birgitta Bengtsson (C) Dorothea Nilsson

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2015-02-11 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 11 februari kl.8.30 12.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sammanträdesdatum PROTOKOLL Plats och tid: Kommunhuset, Boken kl. 15:00-18:30 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Kim Svitzer (PF), 1:e vice ordförande 24-27,30-33 Valter Titusson (S), tjänstgörande ersättare Övriga

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Utbildningsnämnden 2011-12-20 BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer 84-95. Kristina Sköld.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Utbildningsnämnden 2011-12-20 BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer 84-95. Kristina Sköld. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Plats och tid Koordinaren Stora Mötet kl 13.15-17.10 Beslutande Britta Bergström (S) Bror Sterner (S) Solweig Ericsson-Kurg (FP) Linda Hägglund (S) Mikael Sporgelin (S)

Läs mer

Barn-och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, kl.

Barn-och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, kl. {J=o Malung-Sälens kommun n Barn-och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, kl. 08:00-11:15 Beslutande Sofia Söderström (S), ordförande Kristina

Läs mer

Astrid Karlsson-Björkman

Astrid Karlsson-Björkman 2012-05-15 1 (17) Plats Stora Konferensrummet Idrottsgatan 7, Vänersborg Tid Tisdagen den 15 maj 2012, kl 13.00-15.45 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande

Läs mer

T/XCfXuufe* Ulla Matsson/ r

T/XCfXuufe* Ulla Matsson/ r o Barn-och utbildningsnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Stora sammanträdesrummet, kl. 09:00-14:30 Beslutande Sofia Söderström, ordförande (S) Lilian Olsson (S) Birgitta Örjas (S) Bengt Nilsson (S) Tomas

Läs mer

Taito Arkkukangas (S), Tauno Arbelius (S), Margareta Barkselius (C) 13-14, Lars Granath (FP), Hans Carlsson (M), Olof Lindberg (FP)

Taito Arkkukangas (S), Tauno Arbelius (S), Margareta Barkselius (C) 13-14, Lars Granath (FP), Hans Carlsson (M), Olof Lindberg (FP) Barn- och utbildningsnämnden 1 (6) Plats och tid Hellqvistsalen, Kommunhuset, onsdagen den 9 april 2014, klockan 16.00 18.00 ande Taito Arkkukangas (S), Tauno Arbelius (S), Margareta Barkselius (C) 13-14,

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden 2014-02-20 1 [11] Plats och tid Kommunhuset, Skärhamn kl 17.00 19.50 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Inga-Lill Hast (M), ordförande Urban Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 1 (5) Plats och tid Aulan, Kung Karls skola, onsdagen den 18 mars 2015, klockan 16.00 18.30 Beslutande Monica Lindgren (S), Therese Pihl (S), Mikael Peterson (S), Gunilla Wolinder

Läs mer

Underskrifter Sekreterare

Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-12-17 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset kl. 17:00 19:30 Utses att justera Christer Olsson Justeringens plats och datum Kommunhuset 2015-12-21

Läs mer

Tonny Fernerud (S), Madelene Eriksson (C), Rebecka Burlind (FP), Ingrid Gummeson (KD) Taito Arkkukangas. ... Maija Liisa Åsenbrygg

Tonny Fernerud (S), Madelene Eriksson (C), Rebecka Burlind (FP), Ingrid Gummeson (KD) Taito Arkkukangas. ... Maija Liisa Åsenbrygg Barn- och utbildningsnämnden 1 (5) Plats och tid Hellqvistsalen, Kommunhuset, onsdagen den 12 november 2014, klockan 16.00 17.45 Beslutande Taito Arkkukangas (S), Maija Liisa Åsenbrygg (S), Tauno Arbelius

Läs mer