Protokoll Nr 6 Sammanträdesdatum Sammanträdestid

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll Nr 6 Sammanträdesdatum Sammanträdestid"

Transkript

1 Protokoll Nr 6 Sammanträdesdatum Sammanträdestid Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Dahn Persson (S), 2:e vice ordförande Sara Grimpe Wernersson (S) Else-Marie Johansson (S) Ann-Margret Kristensson (C) Bengt-Åke Salsgård (M) Christian Dalberg (S) Silvia Werecki (FP) 46,47 Åsa Norberg (S) Susan Pettersson (KD) Tjänstgörande ersättare Eva Christiansson (C) Peter Dygården (S) Charlotta Jonson (M) Pontus Ericsson (C) Ersättare Håkan Jeppsson (MP) Blerta Mehmedi (S) Övriga förtroendevalda Tjänstemän Elisabeth Nord, verksamhetschef 40 Mona Ericsson, kvalificerad utredare 41 Martin Lövstöm, planerare och utredare 46 Karin Delin, kvalitetsstrateg Stefan Bergdoff, ekonomistrateg Arja Holmstedt Svensson, förvaltningschef Frida Byrsten, nämndsekreterare Paragrafer Justering Ordföranden samt Underskrifter Sekreterare... Frida Byrsten

2 Ordförande... Kerstin Angel Justerare... Dahn Persson Protokollet justerat och anslaget Underskrift... Frida Byrsten 2 (11)

3 40 Förutsättningar för mindre barngrupper i förskolan och en ökad flexibilitet av förskolans öppettider. Dnr /63 1. Vidarebefordra denna skrivelse till kommunfullmäktige som sin redogörelse för det budgetuppdrag som getts kring Utreda förutsättningarna för mindre barngrupper i förskolan och en ökad flexibilitet av förskolans öppettider. sunderlag KS 32, I budget 2012 har barn- och utbildningsförvaltningen fått i uppdrag att undersöka förutsättningar för mindre barngrupper i förskolan och hur detta påverkar personalbemanningen. Barngrupperna i förskolan är stora och kommer att vara så under 2012 på grund av det ökade behovet. Antal barn i snitt per barngrupp var i Falkenberg 19, 8 år 2010 och 19,0 år 2011, för riket var snittet 16,8 år 2010 och 17,0 år I budget finns en barnpeng framtagen, denna är för tkr per barn. Bidraget täcker personal och drift. Ersättning för mat och lokaler fördelas inte ut på respektive enhet. För att kunna bemanna med 3 personal som det krävs för öppettider behöver 21 barn placeras på en avdelning. I det fall öppettiderna skall ökas från till måste också personalstyrkan ökas med 0,25 till 0,5 tjänst. Detta innebär i så fall en utökning av barnantalet till 23 barn för att täcka den ökade kostnaden. För att kunna hålla en budget i balans är det därför inte möjligt att minska barngrupperna utan att få ökad ram. Lokalmässigt finns det utrymme för minskade barngrupper. Minskning av antalet barn per barngrupp skulle nu och framöver kunna vara möjlig eftersom det nu sker en utbyggnad med 4 avdelningar på Karl Oskarskolan 4 avdelningar vid järnvägsstationen (Werners hage) 4 avdelningar vid Korset, Vinberg. 1 avdelning ytterligare på Vinbergsskolan 1 avdelning uteverksamhet i Ullared 1 avdelning Okome Under 2011/12 gjordes dessutom ökning med 1 avdelning ytterligare på Tullbro (Scoutstugan) 1 avdelning vid Vinbergsskolan 1 avdelning i Långås (personalkooperativ) 1 avdelning Bikupan 3 (11)

4 För att en avdelning ska kunna bära sig behöver en förskolechef kompensation motsvarande 71 tkr för varje barn som avdelningen ska minska med för att kunna täcka sina kostnader. Idag finns 72 kommunala avdelningar och 17 enskilda. Om samtliga dessa skulle minska barnantalet med ett barn skulle det innebära en kostnad om 89*71tkr = 6,319 miljoner kronor. För att öka flexibiliteten i öppettiderna med totalt en timme varje dag är kostnaden 0,25-0,5 % tjänst per enhet. Lokalmässigt finns förutsättningar att minska barnantalen i grupperna men det finns inte utrymme inom nämndens befintliga budget. Det finns också en möjlighet att ha flexiblare öppettider under förutsättning att kostnaderna kompenseras. 41 Studie- och yrkesorientering i grundskolan. Dnr /60 1 under läsåret genomföra studie- och yrkesorientering inom grundskolan enligt bifogat förslag med syfte att bättre möta kraven i grundskolans styrdokument enligt nedan. Modellen, enligt förslaget, utvärderas under första halvan av sunderlag KS 36, Tjänsteskrivelse, Barn- och utbildningsnämnden har fått i uppdrag av kommunfullmäktige att ta fram ett förslag till fungerande praoverksamhet i grundskolan. I förslaget skall även en möjlig samordning med gymnasieskolan utredas. Idag fungerar praoverksamheten inte tillfredsställande och det finns till viss del ett missnöje både från elever, föräldrar och arbetsplatser. Elever och föräldrar får i stor utsträckning själva ordna praoplatser. För att göra det enklare att ta emot praoelever ute på arbetsplatserna önskar man en enkel och tydlig hantering från grundskolans sida. I budget 2012 ökades ramen för barn- och utbildningsnämnden med 250 tkr för praoverksamhet i grundskolan. En omprövning av ramökningen ska ske Vid gymnasieskolan fungerar praktiksamordningen och det bör undersökas om denna verksamhet kan samordnas med praoverksamheten i grundskolan. 4 (11)

5 En utökning av samordnartjänst (50 %) vad gäller studie- och yrkesorienteringen enligt förslaget innebär en ramökning om 250 tkr per år. Barnkonsekvensanalys I Skollagen (SFS 2010:800) kan vi i 2 Kap 29 läsa: Elever i alla skolformer utom förskolan och förskoleklassen ska ha tillgång till personal med sådan kompetens att deras behov av vägledning inför val av framtida utbildnings- och yrkesverksamhet kan tillgodoses. Även den som avser att påbörja en utbildning ska ha tillgång till vägledning. I läroplanen för grundskolan (Lgr 11), Kap 2.6 Skolan och omvärlden står det: Eleverna ska få en utbildning av hög kvalitet i skolan. De ska också få underlag för att välja fortsatt utbildning. Detta förutsätter att den obligatoriska skolan nära samverkar med de gymnasiala utbildningar som eleverna fortsätter till. Det förutsätter också en samverkan med arbetslivet och närsamhället i övrigt. Genom att genomföra och utvärdera den förslagna modellen för studie- och yrkesorientering inom grundskolan kan barn- och utbildningsförvaltningen mäta om verksamheterna bättre möter styrdokumentens krav och att därvid en högre måluppfyllelse nås. Organiseringen förväntas ge en större likvärdighet och kvalitetsförbättring. Barn- och utbildningsförvaltningen Förvaltningschef Verksamhetschef grundskola Verksamhetschef gymnasieskola Rektorer grundskola Rektorer gymnasieskola 42 Gemensamt antagningskansli för gymnasieutbildning. Dnr /65 1 Fastställa styrgruppen för gymnasiesamverkan i Hallands förslag att inrätta ett gemensamt antagningskansli för kommunerna Falkenberg, Laholm, Hylte, Halmstad och Varberg med placering i Falkenberg. Förutsättningen är att övriga kommuner beslutar i enlighet med styrgruppens förslag. 2 Förvaltningen uppdras att ta fram ett förslag till avtal i enlighet med underlag från styrgruppen 5 (11)

6 sunderlag Förslag till gemensamt antagningskansli, Den politiska styrgruppen för gymnasiesamverkan i Halland har beslutat att ett gemensamt antagningskansli för gymnasievalet i Halland ska upprättas. Respektive kommun måste nu godkänna detta förslag. Förslaget är att kansliet ska lokaliseras till Falkenberg med start från hösten Den nya organiseringen förväntas bli något billigare för Falkenbergs del i förhållande till dagens kostnader. Förslaget förväntas leda till en bättre kvalitet, minskad sårbarhet och en ökad servicenivå. Falkenbergs kommun har förutsättningar att vara värd för kansliet. Region Halland, Box 517, Halmstad 43 Antal platser per program på Falkenbergs gymnasieskola. Dnr /65 1 Justera antalet platser på barn- och fritidsprogrammet, industritekniska programmet och restaurang- och livsmedelsprogrammet sunderlag BUN 90, Nämnden har beslutat om program och antal platser på Falkenbergs gymnasieskola inför 2012/13. Detta beslut brukar sedan justeras något inför antagningen i juni då elevernas ansökningar kommit in. I år föreslås en justering av platser på tre program utifrån hur sökbilden ser ut. Program Platser Justering Bygg- och Anläggningsprogrammet 32 Barn- och Fritidsprogrammet 25 varav max 5 impro 30 El- och Energiprogrammet 16 programmet 52 Humanistiska programmet 10, samläsning med EK, ingen 6 (11)

7 inriktningsgaranti Samhällsvetenskapsprogrammet 32 Estetiska progammet inr bild 8 Estetiska progammet inr dans 12 Estetiska programmet inr estetik 24 Estetiska programmet inr musik 20 Estetiska programmet inr teater 0 Fordons- och transportprogrammet 20 varav max 5 impro Handel- och administrationsprogrammet 20 varav max 2 impro Hotell- och turismprogrammet 10 Restaurang- och livsmedelsprogrammet 22 varav max 2 impro, ingen 22 varav max 6 impro inriktningsgaranti Industritekniska programmet 16 varav max 2 impro 14 platser Naturvetenskapsprogrammet 32 Teknikprogrammet 60 Förslaget innebär att kostnaderna för att bedriva utbildningen blir rimliga. Justeringen innebär en anpassning till hur eleverna valt att söka och att det finns ekonomiska förutsättningar för att bedriva utbildningarna. Gymnasieskolan 44 Motioner om Ungdomens hus i Falkenberg. Dnr /60 lämna följande yttrande som sitt svar på motionerna 1 Motionerna avser inte direkt den verksamhet som barn- och utbildningsnämnden har ansvar för, utan den tid som unga tillbringar efter skolan. Men en meningsfull fritid där den enskilde kan utveckla sina intressen och träffa andra är också viktigt för hur väl man lyckas i skolan. Konflikter och problem på fritiden tas ofta med till skolan och positiva upplevelser kan på samma sätt påverka skoltiden. Genom att lyckas inom ett område och få möjligheten att själv driva frågor så kan man ta med dessa erfarenheter till andra områden i vardagen. I skolan är ungas inflytande en viktig faktor enligt skolverkets studier för att minska kränkningar och mobbing. Det handlar tex om att eleverna blir delaktiga i att sköta och påverka skolans kafeteriaverksamhet eller andra områden. Genom att få ansvar och arbeta med ett intresse ges förutsättningar för ett bra socialt klimat. De unga är ingen homogen grupp utan LUPP-enkäten visar att de har många olika intressen och syn på sin fritid. Det är därför viktigt att arbeta nära unga för att bygga upp en bra verksamhet som är flexibel och kan anpassas till olika behov. Om beslutet blir att gå vidare med ungdomens hus är det viktigt att samtidigt beakta uppdraget kring 7 (11)

8 ökat ungdomsinflytande och höjd utbildningsnivå eftersom ett ungdomens hus skulle kunna påverka dessa ambitioner positivt. sunderlag Motion vänsterpartiet, Motion socialdemokraterna, Tjänsteskrivelse, I två motioner lyfts frågan om att inrätta ett ungdomens hus i Falkenberg. På platsen skulle många olika slags aktiviteter kunna äga rum och samla unga från olika delar av kommunen. Här skulle det finnas möjlighet att samtala med vuxna och utveckla intressen och driva projekt. Det finns också en politisk vilja att öka inflytandet hos unga i kommunen och öka utbildningsnivån. Dessa uppdrag är på olika sätt knutna till varandra. I slutet av 2011 genomfördes en omfattande enkät i år 8 och gymnasiet år 2 för att ta reda på hur ungdomar i kommunen ser på olika frågor, LUPP-enkäten. Genom enkäten ges en fingervisning om hur unga i kommunen ser på sin fritid och hur de vill påverka. I enkäten framgår att de flesta unga är nöjda med hur mycket det finns att göra på fritiden och de flesta tycker också att de har lagom med fritid. Föreningsintresset minskar mellan år 8 och gymnasiet. Den grupp som är minst nöjda med fritiden är flickor på gymnasiet. Det framgår att de unga gör många olika saker från idrottar till konserter och sociala medier och att några föreslår mer platser för idrott och träffpunkter för andra aktiviteter. Motionen påverkar inte nämndens ekonomi. Ett ungdomens hus kan se ut på många olika sätt och om det fungerar som ett sätt att stimulera unga till att träffas, utbyta idéer och utveckla intressen och färdigheter är det positivt för kommunen i stort och då även skolan. Om det finns möjlighet att gå vidare med frågan är det viktigt att beakta både ungas åsikter och andra kommunala ambitioner när organisationen bestäms. Kommunstyrelsen inklusive tjänsteskrivelse 45 Förändringar i delegationsordningen gällande utbildning för vuxenstuderande och fastställande av läsårstider. Dnr /60 1 Anta förändringar i delegationsordning 8 (11)

9 sunderlag Tjänsteskrivelse, Den nya skollagen började gälla för grundskola och gymnasieskola 2011 och i juli 2012 ska den nya lagen tillämpas även på vuxenutbildningen. Det har också kommit nya förordningar. Detta innebär att den nuvarande delegationsordningen behöver justeras. Förändringarna i lagen har i några fall inneburit att beslutsmandatet flyttat från nämnd till rektor vilket innebär att dessa punkter lyfts ur delegationsordningen. De nya reglerna kring likabehandling har förts in samt beslut kring elevens eget införskaffande av läromedel. I övrigt innebär förändringarna mindre justeringar i enlighet med lagändringarna. I samband med dessa förändringar lyfts också ett förslag att flytta delegationen om läsårstider på grundskola och gymnasieskola till verksamhetschef. et påverkar inte nämndens ekonomi. Förändringar av delegationen görs utifrån ändrade lagar. anderätten har fördelats till de befattningar som anses ha bäst kunskap och överblick inom organisationen. Rektor Kompetenscentrum Rektor SFI 46 Samrådsremiss- Trafikplan Falkenbergs stad. Dnr /60 1 Överlämna tjänsteskrivelsen som sitt yttrande sunderlag Samrådsupplaga Trafikplan 2012, En ny trafikplan för Falkenbergs stad med närområden som omfattar cykeltrafik, kollektivtrafik och biltrafik har är ute på samråd. Parallellt pågår det också arbete med eller har tagits fram andra planer som är nära sammanlänkade till trafikplanen som samlad plan för utbyggnad av gång- och cykelvägar och ny översiktsplan. I planen anges att det nuvarande övergripande vägnätet och spårstrukturen är färdigbyggd men att planerad utbyggnation av bostäder aktualiserar en satsning på hållbara transporter. 9 (11)

10 Förslaget har ingen direkt påverkan på nämndens ekonomi. Nämnden ställer sig positiv till planens intentioner att öka andelen kollektivt resande. Det är viktigt med en god säkerhet och tillgänglighet för barn- och unga att på egen hand kunna transportera sig till t ex skolan. Utifrån hur det ser ut idag och planerad bebyggelse har förvaltningen identifierat ett antal områden som belyses utifrån nämndens verksamhetsområde. Stadsbyggnadskontoret 47 Meddelanden 1 Meddelanden fram till har delgivits barn- och utbildningsnämnden Information Information om skolinspektionsärenden Budget inför bugetarbetet 2013 Effektiviseringar sk uppföljning Skolprev- uppföljning Uppföljning av barnomsorgsavgifter Tillsyn av enskilda förskolor- hur har det sett ut Verksamhetsplanen inför revideringen Läsplattorna- vad tänker politiken? Förvaltningschefen informerar Förvaltningschefen informerar 10 (11)

11 Öppna jämförelser grundskolan 11 (11)

Gabriella Geertinger (S) Blerta Mehmedi (S) Eva Christiansson (C) Margareta Warnholtz (M) Pontus Ericsson (C) Lennart Johnsson (V) Håkan Jeppsson (MP)

Gabriella Geertinger (S) Blerta Mehmedi (S) Eva Christiansson (C) Margareta Warnholtz (M) Pontus Ericsson (C) Lennart Johnsson (V) Håkan Jeppsson (MP) Protokoll Nr 2 Sammanträdesdatum 2014-02-26 Sammanträdestid 13.15-16.00 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Charlotta Jonson (M), 1:e vice ordförande Tore Holmefalk

Läs mer

Protokoll Nr 1 Sammanträdesdatum Sammanträdestid 13:00-14:30

Protokoll Nr 1 Sammanträdesdatum Sammanträdestid 13:00-14:30 Protokoll Nr 1 Sammanträdesdatum 2009-01-28 Sammanträdestid 13:00-14:30 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Tjänstemän Kerstin Angel (c), ordförande Dahn

Läs mer

Lennart Johnsson (V) Håkan Jeppsson (MP)

Lennart Johnsson (V) Håkan Jeppsson (MP) Protokoll Nr 4 Sammanträdesdatum 2013-04-24 Sammanträdestid 13.15-17.00 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Dahn Persson (S), 2:e vice ordförande Charlotta Jonson

Läs mer

Eva Christiansson (C) Pontus Ericsson (C) Peter Dygården (S) Blerta Mehmedi (S) Håkan Jeppsson (MP)

Eva Christiansson (C) Pontus Ericsson (C) Peter Dygården (S) Blerta Mehmedi (S) Håkan Jeppsson (MP) Protokoll Nr 8 Sammanträdesdatum 2013-09-25 Sammanträdestid 13.15-17.00 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Dahn Persson (S), 2:e vice ordförande Charlotta Jonson

Läs mer

Protokoll Nr 8 Sammanträdesdatum Sammanträdestid

Protokoll Nr 8 Sammanträdesdatum Sammanträdestid Protokoll Nr 8 Sammanträdesdatum 2011-09-28 Sammanträdestid 8.15-13.30 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Tore Holmefalk (C) Sara Grimpe Wernersson (S) Else-Marie

Läs mer

Protokoll Nr 9 Sammanträdesdatum 2011-10-26 Sammanträdestid 8.15-14.30

Protokoll Nr 9 Sammanträdesdatum 2011-10-26 Sammanträdestid 8.15-14.30 Protokoll Nr 9 Sammanträdesdatum 2011-10-26 Sammanträdestid 8.15-14.30 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Dahn Persson (S), 2:e vice ordförande Sara Grimpe

Läs mer

Margareta Warnholtz (M) Margareta Gustavsson (S) Anna Andersson (C) Lennart Johnsson (V) Ragnhild Lundahl (M)

Margareta Warnholtz (M) Margareta Gustavsson (S) Anna Andersson (C) Lennart Johnsson (V) Ragnhild Lundahl (M) Protokoll Nr 3 Sammanträdesdatum 2015-03-25 Sammanträdestid 13.15-16.40 Ajournering 14.20-14.50 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Peter Dygården (S), 2:e vice

Läs mer

Gabriella Geertinger (S) Blerta Mehmedi (S) Håkan Jeppsson (MP) 71 omedelbar justering. Ordföranden samt

Gabriella Geertinger (S) Blerta Mehmedi (S) Håkan Jeppsson (MP) 71 omedelbar justering. Ordföranden samt Protokoll Nr 10 Sammanträdesdatum 2014-10-22 Sammanträdestid 13.15-17.00 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Charlotta Jonson (M), 1:e vice ordförande Tore Holmefalk

Läs mer

Protokoll Nr 15 Sammanträdesdatum Sammanträdestid 16:35-16:40. Närvarande

Protokoll Nr 15 Sammanträdesdatum Sammanträdestid 16:35-16:40. Närvarande Protokoll Nr 15 Sammanträdesdatum 2016-11-30 Sammanträdestid 16:35-16:40 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Peter Dygården (S), 2:e vice ordförande Charlotta

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 10 maj 2011 1(9) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.35-15.20

Barn- och utbildningsnämnden 10 maj 2011 1(9) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.35-15.20 Barn- och utbildningsnämnden 10 maj 2011 1(9) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.35-15.20 Beslutande: Torbjörn Parling, ordf. (s) Åsa Hååkman-Felth (s) Ers. Olle Engtröm (s) Ann-Marie Rosö (s)

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2014-09-24 1(1 7) Plats och tid Stadshuset 13:00-17:00 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Linda Strand (S), vice ordförande Cajsa Branchetti Hallberg (S) Ann Ottosson (M), 2:e vice ordförande Lisa

Läs mer

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 3. 2008-03-19 Sammanträdestid 13:00-17:00

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 3. 2008-03-19 Sammanträdestid 13:00-17:00 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 3 Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2008-03-19 Sammanträdestid 13:00-17:00 NÄRVARANDE Ledamöter Tjänstgörande Ersättare Tjänstemän Kerstin Angel (c), ordförande

Läs mer

Blerta Mlinaku (S) Anna Andersson (C) Margareta Gustavsson (S) Margareta Warnholtz (M) Lennart Johnsson (V) Ragnhild Lundahl (M)

Blerta Mlinaku (S) Anna Andersson (C) Margareta Gustavsson (S) Margareta Warnholtz (M) Lennart Johnsson (V) Ragnhild Lundahl (M) Protokoll Nr 12 Sammanträdesdatum 2016-10-26 Sammanträdestid 13.15 - Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Peter Dygården (S), 2:e vice ordförande Charlotta Jonson

Läs mer

Lennart Johnsson (V) Jonathan Esbjörnsson (L) Jenny Fredman (C) Ulf Davidsson (S)

Lennart Johnsson (V) Jonathan Esbjörnsson (L) Jenny Fredman (C) Ulf Davidsson (S) Protokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2019-01-10 Sammanträdestid 08:00-9:10 Ledamöter Peter Dygården (S) Tore Holmefalk (C) Gabriella Geertinger (S) Anna Andersson (C) Lena Engström

Läs mer

Protokoll Nr 2 Sammanträdesdatum 2013-02-27 Sammanträdestid 13.15-16.30. Närvarande. Ledamöter

Protokoll Nr 2 Sammanträdesdatum 2013-02-27 Sammanträdestid 13.15-16.30. Närvarande. Ledamöter Protokoll Nr 2 Sammanträdesdatum 2013-02-27 Sammanträdestid 13.15-16.30 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Charlotta Jonson (M), 1:e vice ordförande Tore Holmefalk

Läs mer

PROTOKOLL 1 (8)

PROTOKOLL 1 (8) PROTOKOLL 1 (8) 2013-03-27 Gymnasienämnden Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.00-15.50 ande Bertil Almgren (S), ordförande Maria Bernsson (C) Joakim Dahlgren (S) Hans Ericsson (V) Lenita

Läs mer

Protokoll Nr 10 Sammanträdesdatum Sammanträdestid

Protokoll Nr 10 Sammanträdesdatum Sammanträdestid Protokoll Nr 10 Sammanträdesdatum 2011-11-30 Sammanträdestid 8.15-16.20 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Dahn Persson (S), 2:e vice ordförande Carina Werner

Läs mer

Margaretha von Wachenfeldt

Margaretha von Wachenfeldt Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 16.30 Beslutande ledamöter Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lars-Ove Jansson, Vice ordförande

Läs mer

Per-Joel Sewelén, verksamhetschef Evelina Lilja, sekreterare Christian Persman, grundskolechef. Carin Bengtsson. Utskottet lärande och stöd

Per-Joel Sewelén, verksamhetschef Evelina Lilja, sekreterare Christian Persman, grundskolechef. Carin Bengtsson. Utskottet lärande och stöd Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 08.00 14.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, ordförande (S) Peter Joensuu, 2:e

Läs mer

Margareta Gustavsson (S) Anna Andersson Margareta Warnholtz (M) Lennart Johnsson (V) Ragnhild Lundahl (M)

Margareta Gustavsson (S) Anna Andersson Margareta Warnholtz (M) Lennart Johnsson (V) Ragnhild Lundahl (M) Protokoll Nr 2 Sammanträdesdatum 2015-02-25 Sammanträdestid 13.15-16.35 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Peter Dygården (S), 2:e vice ordförande Charlotta

Läs mer

Protokoll Nr 2 Sammanträdesdatum Sammanträdestid

Protokoll Nr 2 Sammanträdesdatum Sammanträdestid Protokoll Nr 2 Sammanträdesdatum 2010-02-24 Sammanträdestid 8.15-13.30 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Bengt-Åke Salsgård (m), 1:e vice ordförande Dahn Persson

Läs mer

Christian Dahlqvist (C) Margareta Warnholtz (M) Margareta Gustavsson (S) Lennart Johnsson (V) Ragnhild Lundahl (M)

Christian Dahlqvist (C) Margareta Warnholtz (M) Margareta Gustavsson (S) Lennart Johnsson (V) Ragnhild Lundahl (M) Protokoll Nr 6 Sammanträdesdatum 2015-06-17 Sammanträdestid 13.00-17.00 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Peter Dygården (S), 2:e vice ordförande Charlotta

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 15 juni 2010 1(8) Lars Björklund (s), Gudrun Henriksson (c), Bengt Sjöberg (kd)

Barn- och utbildningsnämnden 15 juni 2010 1(8) Lars Björklund (s), Gudrun Henriksson (c), Bengt Sjöberg (kd) Barn- och utbildningsnämnden 15 juni 2010 1(8) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.00-15.40 Beslutande: Torbjörn Parling, ordf. (s) Olle Engström (s) Åsa Hååkman Felth (s) Ann-Marie Rosö (s) Pia

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-14 1-11

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-14 1-11 Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-14 1-11 Plats och tid Fävren, kl. 08.30-10.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Micael Åkesson (M) Jeanette Qvist (S) Eva Pehrsson-Karlsson (C) Ing-Marie

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult fredag kl. 10.

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult fredag kl. 10. 2017-05-31 1(11) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2017-05-31 kl. 11.00 12.20. Paragrafer 82-84, 86-88 Utses att justera Bo-Göran Bihl (SD) Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult fredag 2017-06-02

Läs mer

Ove Ivarsen (S) Hanna Warmark (C) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden. Plats och tid Stenbocken, plan 3 Viktoria, kl. 08:30 9.

Ove Ivarsen (S) Hanna Warmark (C) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden. Plats och tid Stenbocken, plan 3 Viktoria, kl. 08:30 9. 1(8) Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Stenbocken, plan 3 Viktoria, kl. 08:30 9.30 Beslutande Ledamöter Sebastian Clausson (S), Ordförande Gunnar Sporrong (MP), 1:e vice ordförande Suzanne Johansson

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll Tid och plats Tisdagen den 22 mars 2011, kl 18.00-19.45 i Dialogen Beslutande Ledamöter Lena Gerby (M), ordförande Gunnel Bergström (FP) Hanna Svensson (S) Tjänstgörande ersättare Marzena Waligorska (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 08.00 12.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund (S), ordförande Peter Joensuu (M),

Läs mer

Datum då anslaget sätts upp Datum då anslaget tas ned Förvaringsplats för protokollet Barn- och utbildningsförvaltningen

Datum då anslaget sätts upp Datum då anslaget tas ned Förvaringsplats för protokollet Barn- och utbildningsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Frökindsrummet, Stadshuset kl 08.00 Beslutande Allan Bjärkhed (KD), ordförande Johanna Svensson (S), 1:e vice ordförande Caroline Lundberg (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Verksamhetschef May Bjerklund Barnomsorgschef Mona-Lisa Sandgren Administrativ chef Lina Rådegård 68 Sekreterare Sandra Norsell

Verksamhetschef May Bjerklund Barnomsorgschef Mona-Lisa Sandgren Administrativ chef Lina Rådegård 68 Sekreterare Sandra Norsell 1(12) Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl. 14.00-16.00 Beslutande Ledamöter Therese Gustafsson (FP) ers. ordförande Lena Svensson (S) Siv Ögren (S) Annika Holmstrand (C)

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Dnr 43-2017:4468 Falkenbergs kommun barn.utbildning@falkenber för gymnasieskola efter tillsyn i Falkenbergs kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 2 (7) Skolinspektionens

Läs mer

(tf!d?r 1va1 ~ Camilla Nordström

(tf!d?r 1va1 ~ Camilla Nordström 1 (15) Plats och tid: ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Utses att justera Ersättare ens plats, tid: Justerade paragrafer Underskrifter: Barn- och utbildningskontoret,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämndens gymnasieutskott. Benny Gustafsson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämndens gymnasieutskott. Benny Gustafsson SÖDERHAMNS KOMMUN Nämnd Plats och tid Utses att justera Barn- och utbildningsnämndens förvaltningskontor, 08:00: - 09:00 Benny Gustafsson Justeringens plats och tid Förvaltningshuset, 2015-04-14, kl 10:00

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (14) Barn- och utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll (14) Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2015-11-25 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14.00-16.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine

Läs mer

Antagningsstatistik efter avslutad reservantagning

Antagningsstatistik efter avslutad reservantagning platser antagna Lägsta Medel Halmstad, Aspero Idrottsgymnasium Ekonomiprogrammet 28 28 260 282 Samhällsvetenskapsprogrammet 56 56 217,5 258 Halmstad, Drottning Blankas Gymnasieskola Estetiska programmet,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid: Förvaltningsbyggnad Viktoria, Stenbocken, kl 14.20-16.40 Beslutande: Jonas Ahlström (M), ordförande Elisabet Stålarm (M) Patrik Ragnar (M) Suzanne Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Plats och tid Kommunhuset 21 februari kl. 13.30 16.00 Beslutande C Leif Sternfeldt, ordförande KD Rune Imberg tjänstgör för Elise Benjaminsson (M) S Jessica Rodén L Niklas

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Paragrafer (17) Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Vita huset kl.

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Paragrafer (17) Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Vita huset kl. 1 (17) Paragrafer 16-27 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Vita huset kl. 16:30 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Neyssa Lundmark

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 14 oktober 2014 1(11)

Barn- och utbildningsnämnden 14 oktober 2014 1(11) Barn- och utbildningsnämnden 14 oktober 2014 1(11) Plats och tid: Ferlinrummet kl 10.00-16.50 Beslutande: Torbjörn Parling, ordf. (s) Olle Engström (s) Ann-Marie Rosö (s) Henric Forsberg (s) Patrik Fornander

Läs mer

Antagningsstatistik efter avslutad reservantagning 2014-09-15

Antagningsstatistik efter avslutad reservantagning 2014-09-15 Hylte, Hylte Trainee Gymnasium Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon, lärling 10 2 85 105 Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark och anläggning lärling 10 1 85 85 Fordons- och transportprogrammet,

Läs mer

Antagningsstatistik efter avslutad reservantagning 2013-09-15

Antagningsstatistik efter avslutad reservantagning 2013-09-15 Antagningsstatistik efter avslutad reservantagning 2013-09-15 Hylte, Hylte Trainee Gymnasium Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon, lärling 10 1 185 185 Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (11)

Sammanträdesprotokoll 1 (11) Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 17.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, ordförande (S) Henrik Axelsson,

Läs mer

Antagningsstatistik efter avslutad reservantagning 2015-09-15

Antagningsstatistik efter avslutad reservantagning 2015-09-15 Halmstad, Aspero Idrottsgymnasium Ekonomiprogrammet 28 28 260 289 Samhällsvetenskapsprogrammet 76 76 195 252 Halmstad, Drottning Blankas Gymnasieskola Estetiska programmet, Bild och formgivning 12 2 192,5

Läs mer

Förslag på placering av respektive nationellt program från och med läsåret 2011 / 2012

Förslag på placering av respektive nationellt program från och med läsåret 2011 / 2012 TJÄNSTEUTLÅTANDE 1 (7) Vår handläggare Birgitta Larsson / Lars-Olof Allard Förslag på placering av respektive nationellt program från och med läsåret 2011 / 2012 Sammanfattning föreslår att den nya gymnasieskolan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (12)

Sammanträdesprotokoll 1 (12) Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00-17.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, Ordförande (S) Peter Joensuu, 2:e

Läs mer

Motion om avgiftsfri förskola och grundskola. (AU 15) KS

Motion om avgiftsfri förskola och grundskola. (AU 15) KS kommunstyrelsen i Falkenberg 2016-02-02 62 Motion om avgiftsfri förskola och grundskola. (AU 15) KS 2015-301 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag Arbetsutskottets förslag

Läs mer

Sekreterare:... Madelene Johansson. Anslagsbevis: Sammanträdesdatum: Justeringsdatum:

Sekreterare:... Madelene Johansson. Anslagsbevis: Sammanträdesdatum: Justeringsdatum: 1/10 Utbildningsnämnden Sammanträdestid: 2019-02-06, kl. 14.00 15.45 Lokal: Ledamöter: Monica Andersson (C) ordförande Jeanette Janson (LP) vice ordförande Stefan Jansson (S) Margareta Carlsson (S) Leif

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (6)

Sammanträdesprotokoll 1 (6) Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lars-Ove Jansson,

Läs mer

Per Landén Kerstin Jinghede. Anders Cargerman. Per Landén SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Per Landén Kerstin Jinghede. Anders Cargerman. Per Landén SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2016-06-01 Plats och tid Högskolecentrum hörsalen 13.15-15.50 Beslutande Övriga deltagare Anders Cargerman (L) ordförande Håkan Tomasson (M) 1:e vice ordförande Tommy Karlsson

Läs mer

Antagningsstatistik efter avslutad reservantagning * = inklusive färdighetspoäng

Antagningsstatistik efter avslutad reservantagning * = inklusive färdighetspoäng Halmstad, Aspero Idrottsgymnasium Ekonomiprogrammet 56 56 237,5 283 Samhällsvetenskapsprogrammet 56 56 222,5 272 Halmstad, Drottning Blankas Gymnasieskola Hantverksprogrammet, Övriga hantverk, hår- och

Läs mer

Protokoll Nr 6 Sammanträdesdatum Sammanträdestid 13:15 17:30. Närvarande

Protokoll Nr 6 Sammanträdesdatum Sammanträdestid 13:15 17:30. Närvarande Barn- och utbildningsnämnden Protokoll Nr 6 Sammanträdesdatum 2017-03-22 Sammanträdestid 13:15 17:30 Närvarande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Kerstin Angel (C), ordförande Sara Grimpe Wernersson (S)

Läs mer

Susanne Fransson grundskolechef. Sture Pettersson. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell

Susanne Fransson grundskolechef. Sture Pettersson. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl. 08:00-08:45 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Sture Pettersson (S) vice ordförande Annika Käll (L) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2017:5952 Vetlanda kommun för vuxenutbildning efter tillsyn i Vetlanda kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 2 (6) Skolinspektionens beslut Föreläggande vid

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2011-03-22 1 (22) Klämmesbo, Stadshuset, Tidaholm, 2011-03-22 kl. 10:30 11.10

Barn- och utbildningsnämnden 2011-03-22 1 (22) Klämmesbo, Stadshuset, Tidaholm, 2011-03-22 kl. 10:30 11.10 Barn- och utbildningsnämnden 2011-03-22 1 (22) Plats och tid Klämmesbo, Stadshuset, Tidaholm, 2011-03-22 kl. 10:30 11.10 Paragrafer 49-58 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Pereric Gustafsson

Läs mer

Underskrifter Sekreterare

Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-09-17 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset kl 17:00 19:30 Utses att justera Maria Jacobsson Justeringens plats och tid Kommunhuset 2015-09-24

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47 1(13) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 13 oktober 2010

Barn- och utbildningsnämnden 13 oktober 2010 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 13 oktober 2010 Sid Justering...3 146 Allmänhetens frågestund...4 147 GY11-utbud i Sundsvalls gymnasium 2011/2012...5 148 Ärenden att lägga till

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativ enhet

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativ enhet 1 (8) Plats och tid Töcksfors skola, 16.00 18.00 Beslutande Övriga närvarande Tony Nilsson, Ordförande (MP) Allan Spets, V. ordförande (C) Daniel Markstedt (S) Ulla-Britt Svensson (S) Thord Andersson (C)

Läs mer

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor Utbildning. Carina Törnell

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor Utbildning. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön kl 13.00-15.10 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Lennart Daghed (FP) 1:e vice ordförande Sture Pettersson (S) 2:e vice

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2016:10539 Olofströms kommun för vuxenutbildning efter tillsyn i Olofströms kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 Dnr 43-2016:10539 2 (9) Skolinspektionens beslut

Läs mer

Antagningsstatistik efter avslutad reservantagning * = inklusive färdighetspoäng

Antagningsstatistik efter avslutad reservantagning * = inklusive färdighetspoäng platser antagna Lägsta Medel Halmstad, Aspero Idrottsgymnasium Ekonomiprogrammet 28 28 262,5 296 Samhällsvetenskapsprogrammet 56 56 192,5 254 Halmstad, Drottning Blankas Gymnasieskola Hantverksprogrammet,

Läs mer

Studievägsutbudet i gymnasieskolan och gymnasiesärskolan läsåret 2015/2016

Studievägsutbudet i gymnasieskolan och gymnasiesärskolan läsåret 2015/2016 Utbildningsförvaltningen Gymnasieavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2014-10-09 Handläggare Britt Marie Holmström Telefon: 08-508 33 892 Till Utbildningsnämnden 2014-10-23 Studievägsutbudet i gymnasieskolan

Läs mer

Katrine Mattsson (S) Karl Hedström (S) Jessica Blomdahl (S) Stefan Törnqvist (C) 38-39

Katrine Mattsson (S) Karl Hedström (S) Jessica Blomdahl (S) Stefan Törnqvist (C) 38-39 1(20) Plats och tid Sal Skonaren, Norrtälje Kommunala Vuxenutbildning, Astrid Lindgrens gata 2A, Norrtälje, kl. 14.00-16.15 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Måns Nilsson (S) Sven-Olov

Läs mer

Högre krav i nya gymnasieskolan. Utbildningsdepartementet

Högre krav i nya gymnasieskolan. Utbildningsdepartementet Högre krav i nya gymnasieskolan Varför reformera gymnasieskolan? För många elever hoppar av eller avslutar gymnasiet utan att ha nått målen. Det lokala friutrymmet har, alltför ofta, använts för att sänka

Läs mer

Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lars-Ove Jansson, Vice ordförande (S) Christina Wallin Olsson (V) Peter Joensuu (M) Ingela Jonsson (C)

Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lars-Ove Jansson, Vice ordförande (S) Christina Wallin Olsson (V) Peter Joensuu (M) Ingela Jonsson (C) Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81, Arvika, kl. 08.00 09.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lars-Ove Jansson,

Läs mer

Motion om avgiftsfri förskola och grundskola. KS

Motion om avgiftsfri förskola och grundskola. KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2016-01-19 15 Motion om avgiftsfri förskola och grundskola. KS 2015-301 KS, KF Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen

Läs mer

Utbildningsnämndens arbetsutskott. Plats och tid

Utbildningsnämndens arbetsutskott. Plats och tid Plats och tid Klassrum Knölsvanen, Norrtälje teknikgymnasium, sommargatan 11, Norrtälje, tisdagen den 14 maj 2019 kl. 14-14.55 Ledamöter Patrik Dahl (C) (ordförande) Jörgen Jansson (M) Elisabet Ek (L)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats och tid: Beslutande: Ersättare: Förvaltningsbyggnad Viktoria, Stenbocken kl 11.35-12.15, 14.30-14.50 Mats-Olov Johansson (M), ersättare för Jonas Ahlström (M) Elisabet

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2015-01-14 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 14 januari kl.8.30 12.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Barn- och fritidsprogrammet

Barn- och fritidsprogrammet Barn- och fritidsprogrammet Kommunal huvudman: Få ändringar av platsantalet, vilka gjordes mellan 21/3 och 26/4, och därefter endast 14 nya lärlingsplatser i centrum. Platserna har fyllts på. Fyllnadsgrad

Läs mer

Kari Staatsen (HEL), ordförande Birgitta Olsson (HEL) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) Hanna Andersson (M

Kari Staatsen (HEL), ordförande Birgitta Olsson (HEL) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) Hanna Andersson (M 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-15.15 Beslutande Kari Staatsen (HEL), ordförande Birgitta Olsson (HEL) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) Hanna Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Utskottet Lärande och stöd 2012-02-22 52 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 13.00-17.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Lars-Ove Jansson (S), ordförande Henrik Axelsson (S)

Läs mer

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2018/2019

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2018/2019 UTBIDNINGSFÖRVATNINGEN Handläggare Erik Ojala Datum 2018-03-27 Diarienummer UBN-2018-1884 Utbildningsnämnden Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2018/2019 Förslag till beslut Utbildningsnämnden

Läs mer

Utbildningsnämnden (14)

Utbildningsnämnden (14) Utbildningsnämnden 2015-06-10 1 (14) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 10 juni kl.8.30 11.15 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan samt principer för utbud och antagning läsåret 2016/17

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan samt principer för utbud och antagning läsåret 2016/17 Plelue UTBIDNINGSFÖRVATNINGEN USKI Zot 06) kvre,kcie.. I 5 Handläggare Datum Diarienummer Nasser Ghazi 2015-05-20 UBN-2015-2227 Utbildningsnämnden Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan samt principer

Läs mer

PROTOKOLL Gymnasienämnden Plats och tid Asarumssalen, klockan 13: , ajournering

PROTOKOLL Gymnasienämnden Plats och tid Asarumssalen, klockan 13: , ajournering sid 1 av 15 Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:15 15.40, ajournering 14.40 15.00 Beslutande: Paul Hedlund Ordförande (L) Cecilia Holmberg Ledamot (M) Johnny Persson Vice ordförande (S) Fredrik Nilsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 10 april kl. 16.00 18.00 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (L) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Benny Moberg (KD) Bo Eriksson (L)

Läs mer

Kenneth Bolinder (S) Stig Lundblad (C)

Kenneth Bolinder (S) Stig Lundblad (C) 1 (12) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, tisdagen den 20 juni 2017 kl 18:30 20.30 Beslutande Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Bertil Olsson (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2017/18

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2017/18 UTBIDNINGSFÖRVATNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Erik Ojala 2017-03-29 UBN-2017-1447 Utbildningsnämnden Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2017/18 Förslag till beslut Utbildningsnämnden

Läs mer

Therese Gustafsson (fp) och Annika Holmstrand (c) Underskrifter Sekreterare Paragrafer 12-24 Sandra Norsell

Therese Gustafsson (fp) och Annika Holmstrand (c) Underskrifter Sekreterare Paragrafer 12-24 Sandra Norsell 1(18) Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl. 14.00 17.10 Beslutande Ledamöter Ulla-Britt Svensson (s) ordförande Torgny Sjögren (s) Lena Svensson (s) Siv Ögren (s) Karl-Erik

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2017-04-18 1 Innehållsförteckning Ärende 31 Besök av Kråkeryds förskole- och skolområde... 3 32 Ekonomisk månadsrapport... 4 33 Strategi för att minska barngruppernas storlek... 5 34 Uppföljning av kostpolitiskt

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Henrik Axelsson, 1:e vice ordförande (S) Peter

Läs mer

Kari Andersson (HEL), ordförande Birgitta Olsson (HEL) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) Hanna Andersson (M)

Kari Andersson (HEL), ordförande Birgitta Olsson (HEL) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) Hanna Andersson (M) 1(12) Plats och tid Konferensrum gymnasieskolans expedition, Åmotfors, kl 13.00 16.50 Beslutande Kari Andersson (HEL), ordförande Birgitta Olsson (HEL) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) Hanna Andersson

Läs mer

Utbildningsnämnden (6)

Utbildningsnämnden (6) Utbildningsnämnden 2016-06-08 1 (6) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 8 juni kl.8.30 10.05 Beslutande Stefan Jönsson (S), ordförande Håkan Pettersson (S), 1:e vice ordförande Birgitta Nilsson

Läs mer

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2018/19

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2018/19 UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Erik Ojala 2017-06-01 UBN-2017-1447 Utbildningsnämnden Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2018/19 Förslag till beslut Utbildningsnämnden

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande 2016-09-14 1(5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 kl. 08.30 12.00 Paragrafer 100-101 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2017/18

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2017/18 UTBIDNINGSFÖRVATNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Erik Ojala 2016-10-16 UBN-2016-2506 Utbildningsnämnden Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2017/18 Förslag till beslut Utbildningsnämnden

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Plats och tid Alléskolan, kl.13.30-16.30 Beslutande Ledamöter Mira Wedenberg, M, ordförande Sirvan Mostafaey, S, vice ordförande Emmelie Rexhell, S Astrid-Marie Jonsson,

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2017:6287 Älmhults kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Älmhults kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 Dnr 43-2017:6287 2 (5) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Dnr 43-2017:6291 Älmhults kommun för fritidshem efter tillsyn i Älmhults kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 2(10) Skolinspektionens beslut Föreläggande vid vite

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-03-22 1 Innehållsförteckning Ärende 20 Information från Hagens förskole- och skolområde... 3 21 Besök av studie- och yrkesvägledare Ola Hjalte... 4 22 Ekonomisk månadsrapport... 5 23 Granskning av

Läs mer

Plats och tid Kindla sammanträdesrum i Lindesberg, kl 10.00-12.30

Plats och tid Kindla sammanträdesrum i Lindesberg, kl 10.00-12.30 Plats och tid Kindla sammanträdesrum i Lindesberg, kl 10.00-12.30 ande Övriga deltagande Utses att justera Linda Svahn (S) ordf Linda Andersson (S) Anders Persson (C) vice ordförande Pär-Ove Lindqvist

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2016-06-15 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 15 juni kl.8.30 11.10. Beslutande Stefan Jönsson (S), ordförande Håkan Pettersson (S), 1:e vice ordförande Kent Ballovarre

Läs mer

Joanna Stridh (C), ordförande Lena Johansson (KD) Peter Jonsson (M) Barbro Aastrup (S) Anki Dåderman (S), ersättare för Rickard Möller

Joanna Stridh (C), ordförande Lena Johansson (KD) Peter Jonsson (M) Barbro Aastrup (S) Anki Dåderman (S), ersättare för Rickard Möller 1(13) Plats och tid Insikten, Hedslund, kl 08.30 12.15 Beslutande Ledamöter Joanna Stridh (C), ordförande Lena Johansson (KD) Peter Jonsson (M) Barbro Aastrup (S) Anki Dåderman (S), ersättare för Rickard

Läs mer

Programutbud Rodengymnasiet årskurs /2021

Programutbud Rodengymnasiet årskurs /2021 Tjänsteutlåtande Ärendenummer/diarienummer: dnr 2019-106 Utbildningsnämnden/Bou Handläggare Jenny Nordström Till Utbildningsnämndens arbetsutskott Titel: Verksamhetschef gymnasieskolan E-post: jenny.nordstrom@norrtalje.se

Läs mer

Gymnasieorganisation 2015/2016. Förslag till beslut

Gymnasieorganisation 2015/2016. Förslag till beslut 1(6) Tjänsteskrivelse 2015-06-01 Diarienummer: UAN 2014/0275 Version: 1.0 Beslutsorgan: UAN Halmstad Utbildning Jörgen Krantz E-post: jorgen.krantz@halmstad.se Telefon: 0705 13 97 60 Gymnasieorganisation

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Safiren, vån. 3, IFO-huset, Tierps köping, kl. 08:30-11:30 ande och övriga närvarande enligt sida 2 Utses att justera Åsa Sikberg Paragrafer 87-99 Justeringens plats och tid Kommunhuset,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2016-08-23 1 Innehållsförteckning Ärende 63 Val av representant till skyddskommittén... 3 64 Val av ersättare till presidiet... 4 65 Aktuell betygsstatistik... 5 66 Information om öppna förskolan/familjecentralen...

Läs mer

Huvudmannabeslut för gymnasieskola

Huvudmannabeslut för gymnasieskola Dnr 43-2017:5678 Kramfors kommun Huvudmannabeslut för gymnasieskola efter tillsyn i verksamheten för gymnasieskola i Kramfors kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 2

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 17 december 2013 1(15)

Barn- och utbildningsnämnden 17 december 2013 1(15) Barn- och utbildningsnämnden 17 december 2013 1(15) Plats och tid: Ferlinrummet kl 13.30-15.45 Beslutande: Ersättare: Torbjörn Parling, ordf. (s) Olle Engström (s) Göran Andersson (s) Ers. Ann-Marie Rosö

Läs mer