Kultur- och fritidsnämndens kansli. Dnr Kun 2011/85. Program - simhallen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "2011-05-26. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Dnr Kun 2011/85. Program - simhallen"

Transkript

1 TJÄNSTESKRIVELSE 1 (7) Kultur- och fritidsnämnden Program - simhallen Dnr Kun 2011/85 Förslag till beslut 1 Kultur- och fritidsnämnden godkänner förvaltningens program till ny simhall. 2 Kultur- och fritidsnämnden beslutar att i enlighet med nämndens investeringsbudgetförslag föreslå att 190 mnkr avsätts åren för omoch nybyggnad av Jakobsbergs simhall. 3 Kultur- och fritidsnämnden beslutar att ge förvaltningen i uppdrag att i detalj arbeta vidare med programförslaget. 4 Kultur- och fritidsnämnden beslutar att förvaltningens tjänsteskrivelse överlämnas till kommunstyrelsen som nämndens egen. Ärendet i korthet Jakobsbergs simhall byggdes Simhallen har idag ett stort behov av allmän upprustning samtidigt som det krävs en modernisering av lokaler och verksamhetsytor för att attrahera besökare. Dessutom måste tekniken moderniseras och samordningen med övriga närliggande idrottsanläggningar stärkas för att sänka de i snabb takt ökande energikostnaderna. Handlingar 1 Kansliets skrivelse Bakgrund Jakobsbergs simhall byggdes Simhallen får idag anses vara en omodern anläggning, inte minst i jämförelse med de anläggningar som byggts i landet de senaste tio-femton åren. Simhallen har idag ett stort behov av allmän upprustning samtidigt som det krävs en modernisering av lokaler och verksamhet för att attrahera besökare. Dessutom måste tekniken moderniseras och samordningen med övriga närliggande idrottsanläggningar stärkas för att sänka de i snabb takt ökande energikostnaderna. De undersökningar som gjorts på senare år visar mycket goda besökssiffror för så kallade moderna bad. Ofta rör det sig om anläggningar från och 1970-talet som utvecklats för att kunna erbjuda såväl våta aktiviteter som traditionellt bassängbad, äventyrsbad, rehab-/träningsbassäng samt torra aktiviteter på land tj skriv progr simhall.doc Kultur- och fritidsförvaltningen Besöksadress: Vasaplatsen 11, 3 tr Kultur- och fritidsnämndens kansli Postadress: JÄRFÄLLA Bo Majling, Programchef Telefon växel: Telefon: (direkt) (mobil) E-post: jarfalla.kommun@jarfalla.se Webbplats: Fax: Organisationsnummer: Postgiro: Bankgiro:

2 (7) med inriktning på friskvård som till exempel gym-, spinning-, aerobics-, dans- och behandlingslokaler. Andra framgångsfaktorer för simhallarnas stora besökssiffor är att de är öppna för alla grupper av människor, ingen utestängs på grund av ålder, kön eller ekonomi. De stora befolkningsgrupperna som är födda på och 1950-talet är också den första generationen som tränat regelbundet och även fortsätter med det en bit upp i ålder. De undersökningar av fritids- och kulturvanor som förvaltningen gjort visar att simhallen (tillsammans med biblioteket) är en anläggning som besöks av personer ur alla i åldersgruppen år en eller flera gånger per vecka. Det är också en anläggning som alla åldrar anger vara en viktig verksamhet och något som kommunen ska prioritera. Åldersgrupperna år och år anser enligt den senaste fritids- och kulturvaneundersökningen från våren 2011 den vara det allra viktigaste området inom fritid och kultur Jakobsbergs simhall har under senare år haft mellan besök per år. Besöken fördelas på allmänhetens bassängbad, simskola, simträning i föreningsregi och friskvårdsverksamhet. Analys Jakobsbergs simhall har behov av en om- och nybyggnad samtidigt som det krävs en modernisering av såväl lokaler som verksamhetsytor för att i framtiden kunna attrahera besökare. Då energikostnaderna idag är alltför höga och växande, till stor del beroende på ålderdomlig teknik, motiverar det också en om-/nybyggnad av simhallen. Företaget ÅF-Infrastruktur AB som anlitats för att göra en energikartläggning i simhallen pekar på simhallens gynnsamma läge i relation till andra anläggningar för att göra energibesparingar, bland annat närheten till Järfälla Ishall och möjligheterna att använda dess överskottsvärme i simhallen. En årlig besparing på mellan 50 och 60 procent av värmekostnaderna skulle kunna göras om den tekniken gjordes möjlig. Två fristående konsulter har dessutom bedömt nuvarande simhalls stomme som i mycket gott skick. Bedömningen är att stommen är bättre än vad som byggs idag. Detta talar för att behålla nuvarande stomme men i övrigt i stort sett riva ut och bygga om hela den nuvarande simhallen innehållsmässigt. Detta skulle innebära att en tillbyggnad av simhallen kan göras i en första etapp, samtidigt som den äldre delen är i drift. När tillbyggnaden är klar kan den tas i drift och rivning och ombyggnation av den äldre delen startar. På så sätt minimeras stilleståndstiden och verksamheten kan vara igång under byggnadstiden. Överväganden I Majoritetsplattform för Alliansen i Järfälla står följande: Slutligen kommer vi under mandatperioden projektera och bygga en ny simhall. Förvaltningen förslag för att uppnå detta är att under åren avsätta sammanlagt 190 mnkr för detta arbete.

3 (7) Ett program för en ny simhall har tagits fram av en grupp bestående av Torbjörn Neiman, Bo Majling, Eva Jönsson Järnstad och Fredrik Jegendal från kultur- och fritidsförvaltningen, Jan Nordström från fastighetsavdelningen samt Marie Storesund och Leif Andersson från AW-Arkitekter. Studiebesök har gjorts på sex simanläggningar Eriksdalsbadet i Stockholm, Fyrishov i Uppsala, Linköpings simhall, Borås simarena, Oxievångsbadet i Malmö och Filiborn Arena i Helsingborg. Möte med olika intressenter som använder simhallen har också genomförts. Tillgänglighet Högsta kvalitet på tillgängligheten ska byggas in i simhallen från grunden och ge möjlighet för alla att utnyttja hela anläggningen. Till exempel ska det finnas tillgänglighetsanpassade omklädnings- och hygienutrymmen i alla avdelningar samt en mobil lift för rörelsehindrade som kan användas i samtliga bassänger. Programytor Det programförslag som tagits fram har följande inriktning: Badavdelning En undervisningsbassäng med måtten cirka 7x17 m och ett vattendjup på cirka 1 m. En 50-metersbassäng med måtten cirka 52 x 25 m för att den ska kunna delas i två 25-metersbassänger. En sådan bassäng rymmer åtta banor med ett vattendjup på 1,8 m och två banor med ett vattendjup på 1,2 m. Halva nuvarande 25-metersbassäng görs om till hoppbassäng. Svikt/hopptorn på varierande höjder kommer att finnas. Måtten blir cirka 17 x 12,5 m och vattendjupet minst 3,8 m. Andra halvan av nuvarande 25-metersbassäng blir trivselbad/äventyrsbassäng med måtten cirka 17 x 12 m. Förutom bubbelpool, plaskdamm och rutschkana bör utrustningen vara flexibel så att scenografin kan förändras lätt. Väggen mellan hoppoch trivselbad/äventyrsbassängen kan utföras som en fristående klättervägg. Yta för att montera tillfälliga läktare vid tävlingar kommer att finnas för maximalt cirka 500 personer vid 50-metersbassängen och maximalt för cirka 200 personer vid hoppbassängen. Plats för badvakter ska finnas centralt placerade i badavdelningen. Förråd för utrustning och städmaterial ska finnas i tillräcklig omfattning. Likaså ska vanliga WC och tillgänglighetsanpassad WC finnas i badavdelningen. Möjlighet till duschrum, bastu och avsvalningsrum ska undersökas ute i badavdelningen. Rehabavdelning En multibassäng med höj- och sänkbar botten och måtten cirka 7 x 17 m. Vattendjup mellan 0-1,8 m och fästen för en mobil lift för rörelsehindrade.

4 (7) Relaxavdelning Avdelningen ska innehålla relaxyta, bubbelpool, spa, förråd och tillgänglighetsanpassad WC. Café Caféet ska vara möjligt att nå för både badande gäster och för de som befinner sig i foajén. I badavdelningen ska det rymmas cirka 30 sittande och i foajén cirka 70. Nödvändiga utrymmen och utrustning för caférörelsen ska finnas i omedelbar närhet; ett kök med möjlighet till tillagning för cirka 100 portioner, diskrum, kylar, mottagning, omklädningsrum och andra personalutrymmen för cafépersonalen. Entréfunktioner Byggnadens huvudentré ska ha en öppen, rymlig och välkomnande foajé, en reception, en avgränsad butik, insläpp till de olika avdelningarna samt WC. Motionsavdelning Motionsavdelningen ska inrymma en stor yta för gym och rum för gruppträning som aerobics, cirkelträning med mera. Lokaler för entreprenörer Fyra rum om cirka 15 kvm ska finnas för uthyrning till entreprenörer som exempelvis massage, naprapati och kiropraktik. Till utrymmena ska knytas omklädning, dusch och WC. Omklädning I badavdelningen Omklädningsrum med klädskåp för cirka 700 personer, lika fördelat mellan män och kvinnor, med möjlighet till flexibilitet. Sittbänkar ska finnas i båda avdelningarna liksom tillräckligt antal duschar, WC, tillgänglighetsanpassade WC och basturum. I motionsavdelningen Omklädningsrum med klädskåp för cirka 250 personer, lika fördelat mellan män och kvinnor, med möjlighet till flexibilitet. Sittbänkar ska finnas i båda avdelningarna liksom tillräckligt antal duschar, WC, tillgänglighetsanpassade WC och basturum. I rehabavdelningen Omklädningsrum, tillgänglighetsanpassade WC och duschar för cirka 40 personer. Dessutom måste plats för rullstolar och förråd för hjälpmedel finnas. Personalutrymmen Personalutrymmena omfattar kontorsrum, konferensrum, omklädningsrum, samtalsrum, förråd, kopiering, pausrum, dusch och WC. Tekniska utrymmen De tekniska utrymmena ska innehålla rum för vattenrening, undercentral, fläktrum, elcentral, telecentral, aggregatrum, utjämningsbassänger, verkstad och förråd. Övriga utrymmen/funktioner Det ska finnas olika slags förråd, städcentral, soprum, varumottagning, tvättstuga, plats för ljudanläggning samt en uppvärmningsyta för simmare. Övriga utrymmen

5 (7) innefattar också ett rum för dopingtest med en direktutgång, vilket krävs enligt regelverket. Utemiljön kommer att anpassas för den ökade volymen, till exempel planeras för fler parkeringsplatser. Annan verksamhet Det ska finnas utrymme för till exempel en mindre biblioteksfunktion, yta för olika slags konstutställningar samt möjlighet till spännande programverksamhet och kulturevenemang. Ytor Simhallen är i dagsläget för liten för dagens behov. Programförslaget innebär att den nya simhallen blir större än den nuvarande, för att räcka till för nuvarande behov och för att ta höjd för ett ytterligare ökande besöksantal på grund av att Järfälla växer kraftigt. Till programförslaget tillkommer kommunikationsytor, schakt samt ytteroch innerväggar. Energi Företaget ÅF-Infrastruktur AB genomförde år 2010 en energikartläggning i Järfälla Simhall. Företaget kom fram till att med investeringar på 3,6 mnkr skulle en besparing på MWh/år kunna göras för värmeenergi. I 2010 års priser motsvarar det en kostnadsminskning på 1,4 mnkr per år. Investeringen skulle vara betald på 2,6 år. Som kostnadsjämförelse kan nämnas att värme enligt 2010 års prislista och den verkliga årsförbrukningen 2009 medförde ett medelpris på 627 kr/mwh. Om värmeåtervinning från ishallen skulle fungerat vore medelkostnaden 250 kr/mwh. Vid en om-/nybyggnad av simhallen ska givetvis teknik för att ha en fungerande värmeåtervinning från den närliggande ishallen installeras. Utöver detta pekar ÅF- Infrastuktur AB, för att minska energikostnaderna, bland annat på behovet av nytt simhallsaggregat, tilläggsisolering av vindbjälklag, driftsättning av värmepump samt att värma vissa av vattenmassorna med värme istället för med el. Förstudie bergvärmeanläggning ÅF-Infrastruktur AB har även gjort en förstudie av installation av en bergvärmeanläggning i Järfälla Ishall. Under förutsättning att de energisparåtgärder som det pekats på i ÅF-Infrastruktur AB energikartläggning av simhallen ovan genomförts så skulle Järfällavallens uppvärmda konstgräs, Jakobsbergs sporthall, Järfälla Ishall och Jakobsbergs simhall bli självförsörjande på värmeenergi. Omvandlat i siffror beräknas en årlig sammanlagd besparing på tkr kunna göras för de fyra anläggningarna. Investeringen i bergvärme uppgår till 6,5 mnkr och investeringen i en ny värmepump uppgår till 1,5 mnkr. ÅF-Infrastruktur AB utredning menar att investeringen skulle vara betald på 2,9 år. OBS. Dessa två energibesparande investeringar finns inte inräknade i förslaget till simhall därför att det omfattar alla anläggningar på området. Fastighetsavdelningen kommer att begära investeringsmedel för dessa åtgärder separat. Talangakademiprogram Ytterligare ett argument, utöver möjligheterna till energibesparingar, för att bygga om och ut nuvarande simhall är det specialutformade gymnasieprogram som NT-

6 (7) gymnasiet planerar att genomföra i samverkan med föreningar och näringslivet. NTgymnasiet planerar för ett gymnasieprogram som vänder sig till elitsatsande pojkar och flickor inom idrotten. Avsikten är att kombinera studier och elitinriktad träning. Idrottsområdet med uppvärmd konstgräsplan, simhall, sporthall, ishall och tennishall ger oerhört bra förutsättningar för att få kvalificerade sökande till programmet. Till programmet ska även knytas funktioner som naprapater, massörer, kostexperter, management med mera. Elitsatsande simmare genomför i regel två träningspass per dag, ett morgonpass och ett kvällspass. Närhet mellan skolan och simhallen är då mycket fördelaktigt. Motiv för utökade bassängytor Järfälla beräknas växa med cirka invånare de närmaste åren. Järfälla är idag i stort behov av utökade bassängytor och behovet kommer i framtiden att öka, inte minst med anledning av den utökade simundervisningen. Simundervisningen innebär redan idag att man tidvis måste begränsa öppethållandet för allmänheten. Det finns idag också köande ungdomar i föreningarna som visar på behovet av större och fler bassängytor. En flexibel 50-metersbassäng skulle öka möjligheten till Simundervisning Allmänhetens bad och motionssim Vattengymnastik eller annan vattenträning Träning och tävling för olika vattenidrotter. En sådan bassäng gör att man kan ha flera aktiviteter samtidigt i samma bassäng, eftersom den går att dela av på olika sätt. Den kan exempelvis användas som två 25- metersbassänger. En sådan utökning skulle också göra att simhallen inte behöver stängas vid tävlingar och arrangemang, något som idag sker cirka sex helger per år För att göra en större bassäng verksamhetsmässigt och ekonomiskt effektiv bör djupet begränsas så att vattenvolymen minskar. Djupet behöver vara minst 180 cm på 8 av banorna för att uppfylla tävlings- och träningskrav. På de två resterande banorna föreslås ett djup om ca 120 cm. En sådan bassängkonstruktion blir oerhört flexibel, kräver en måttlig vattenvolym och blir både kostnads- och energieffektiv. Med modern teknik för vattenrening och ventilation kan även teknikutrymmena effektiviseras och det behöver inte krävas mer personal än idag för driften. Effektiv om- och tillbyggnad Förutom tillbyggnaden av en 50-metersbassäng, är tanken att de nuvarande bassängytorna kan byggas om och återanvändas. Vid byggnationen används tidigare bassängkonstruktioner men all teknik förnyas, ytskikt byts ut och bassängytorna anpassas för olika nya ändamål. Genom denna byggkonstruktion undviks kostnaden för en ny grundläggning på stora delar av simhallen. Om de olika utrymmena dessutom kan delas av och stängas av från varandra kan man hålla olika temperaturer i de olika sektionerna och därmed också spara energi. Den nygamla hoppbassängen kan göras flexibel och användas till:

7 (7) Hoppträning och tävling Lek och hopp (klättervägg) Simundervisning på djupt vatten Dykning Simträning, konstsim Uthyrning Ekonomiska konsekvenser Förvaltningen förslag är att under åren avsätta sammanlagt 190 mnkr för byggande av ny simhall 65 mnkr 2012, 85 mnkr 2013 och 40 mnkr år Investeringen förutsätter att kultur- och fritidsnämnden får full kapitalkostnadskompensation. Slutsatser Förvaltningen föreslår kultur- och fritidsnämnden överlämnar programförslaget till om-/nybyggd simhall till kommunstyrelsen. Vidare att nämnden i enlighet med nämndens budgetförslag hos kommunstyrelsen föreslår att 190 mnkr avsätts i investeringsbudgeten för åren Torbjörn Neiman Kultur- och fritidsdirektör Bo Majling Programchef Expedieras: Kommunledningskontoret Järfälla fritidscenter Fastighetsavdelningen Kommunens fastighetsstrateg Järfälla Kultur Järfälla folkbibliotek Järfälla fritidsgårdar

45 (ärende 6) Dnr Kdn 2015/178 Integrationslyft för Järfälla - motion från Cecilia Löfgreen (M)

45 (ärende 6) Dnr Kdn 2015/178 Integrationslyft för Järfälla - motion från Cecilia Löfgreen (M) UTDRAG Sid 1 (1) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Kultur-, demokrati- och fritidsnämnd 2016-05-31 Expedieras till Akten Kommunstyrelseförvaltningen Järfälla kultur Järfälla bibliotek Järfälla idrott

Läs mer

Simhall från 1970-talet med senare tillbyggnad (15 år gammal). Den tekniska livslängden på den ursprungliga simhallen närmar sig sitt slut.

Simhall från 1970-talet med senare tillbyggnad (15 år gammal). Den tekniska livslängden på den ursprungliga simhallen närmar sig sitt slut. Ny simhall i Väjö Arbetsgång Kommunchef Monica Skagne fick uppdraget att undersöka förutsättningarna för en ny simhall i Väjö. För att få med alla perspektiv har kartläggningen gjorts av en koncernövergripande

Läs mer

Simhall från 1970-talet med senare tillbyggnad (15 år gammal). Den tekniska livslängden på den ursprungliga simhallen närmar sig sitt slut.

Simhall från 1970-talet med senare tillbyggnad (15 år gammal). Den tekniska livslängden på den ursprungliga simhallen närmar sig sitt slut. Ny simhall i Väjö Arbetsgång Kommunchef Monica Skagne fick uppdraget att undersöka förutsättningarna för en ny simhall i Väjö. För att få med alla perspektiv har kartläggningen gjorts av en koncernövergripande

Läs mer

9 Dnr Bun 2014/49 Begäran om investeringsmedel i 2014 års budget

9 Dnr Bun 2014/49 Begäran om investeringsmedel i 2014 års budget UTDRAG Sid 1 (2) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Barn- och ungdomsnämnden 2014-02-20 Expedieras till Bygg & miljöförvaltningen Kommunstyrelsen Kommunstyrelsens fastighetsstrateg M Yhr Rektor Mälarskolan

Läs mer

Badutredning för Vara kommun

Badutredning för Vara kommun Badutredning för Vara kommun Vara kommun Badutredning Upprättad av PP etapp Arkitekter 3 AB mars-april 2011 2011-04-27 Badutredningens innehåll och struktur; Nuvarande förhållanden Framtidens bad i Vara,

Läs mer

Inriktning på ny simhall vid Myrsjö idrottsplats

Inriktning på ny simhall vid Myrsjö idrottsplats 2016-11-11 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE Dnr FRN 2016/133 Fritidsnämnden Inriktning på ny simhall vid Myrsjö idrottsplats Förslag till beslut Fritidsnämnden beslutar att inriktningen för en ny simhall vid Myrsjö

Läs mer

2. Kommunstyrelsen får i uppdrag att påbörja en planprocess i syfte att möjliggöra en ny simhall med placering Gånstabacken.

2. Kommunstyrelsen får i uppdrag att påbörja en planprocess i syfte att möjliggöra en ny simhall med placering Gånstabacken. TJÄNSTESKRIVELSE 2015-09-29 1 (5) KS2012/70 Kommunstyrelsen Kungsgatan 42 745 80 Enköping Magnus Åsman Anneli Fällman e-post magnus.asman@enkoping.se e-post anneli.fallman@enkoping.se Kommunstyrelsen Beslut

Läs mer

Ny simhall för Täbys invånare och 2050

Ny simhall för Täbys invånare och 2050 Ny simhall för Täbys invånare 2020 och 2050 Simning Livsviktigt Endast 25 % av kommunens 5-9 åringar går i simskola nu Simkunnighet är ett krav i läroplan Inga friskolor får idag plats i Täby Sims skolsim

Läs mer

Inriktning för ny simhall vid Myrsjö idrottsplats

Inriktning för ny simhall vid Myrsjö idrottsplats 2016-11-11 1 (5) FRN 2016/133 Bilaga 1 Förslag till inriktning Inriktning för ny simhall vid Myrsjö idrottsplats A. Funktioner i simhallen Badavdelning 1. En motions- och träningsbassäng, 16,5 x 25 meter,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2018-06-18 168 KS 217/18 Igångsättning och genomförande provisorisk 25-metersbassäng Åbybadet Beslut Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige

Läs mer

Dnr Kdn 2018/29 Rapportering av trygghetsskapande insatser

Dnr Kdn 2018/29 Rapportering av trygghetsskapande insatser TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2018-04-24 Dnr Kdn 2018/29 Rapportering av trygghetsskapande insatser Förslag till beslut Kultur-, demokrati- och fritidsnämnden 1. Kultur-, demokrati- och fritidsnämnden beslutar

Läs mer

Investeringsbeslut och sammanställning tertial 2 år 2014 fritidsnämnden

Investeringsbeslut och sammanställning tertial 2 år 2014 fritidsnämnden 2014-09-25 1 (6) TJÄNSTESKRIVELSE 2014/140-041 KFKS 2014/240-041 Fritidsnämnden Investeringsbeslut och sammanställning tertial 2 år 2014 fritidsnämnden Förslag till beslut Fritidsnämnden föreslår kommunfullmäktige

Läs mer

Sportdialog i Gislaveds kommun

Sportdialog i Gislaveds kommun Sportdialog i Gislaveds kommun SLUTRAPPORT 2017-03-13 INNEHÅLLSFÖRTECKNING SPORTDIALOG I GISLAVEDS KOMMUN... 1 INLEDNING... 3 1. VARFÖR EN SPORTDIALOG?... 3 2. SAMMANSTÄLLNING AV IDÉER, SYNPUNKTER OCH

Läs mer

Kostnadsindikation bad. Kävlinge Kommun

Kostnadsindikation bad. Kävlinge Kommun Kävlinge Kommun 2016-09-05 Kävlinge kommun VÖD PLS 2016-09-05 16002 2 (14) Detta är en rapport upprättad av. Fiskhamnsgatan 10 414 58 Göteborg Telefon 031-797 04 20 Epost info@predevo.se Detta material

Läs mer

Budget- och verksamhetsuppföljning per april 2014 och prognos helår Samhällsuppdraget

Budget- och verksamhetsuppföljning per april 2014 och prognos helår Samhällsuppdraget TJÄNSTESKRIVELSE 1 (6) 2014-05-20 Utbildningsnämnden Dnr Ubn 2014/83 Budget- och verksamhetsuppföljning per april 2014 och prognos helår Samhällsuppdraget Förslag till beslut Utbildningsförvaltningens

Läs mer

Förslag till taxor och avgifter inom idrotts-och fritidsnämndens område

Förslag till taxor och avgifter inom idrotts-och fritidsnämndens område KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Jo Linder Roger Nilsson Bjervner Åsa Datum 2016-11-18 Diarienummer KSN-2016-2405 Kommunstyrelsen Förslag till taxor och avgifter inom idrotts-och fritidsnämndens område

Läs mer

13131?»,10, STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN

13131?»,10, STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN 7 13131?»,10, STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Larsson Sten 2018-03-01 IFN-2018-0043 Idrott- och fritidsnämnden Behovsprogram för idrottslokaler i Rosendal Förslag till beslut

Läs mer

Dnr Kdn 2019/19 Uppdrag kulturpeng och fritidscheck

Dnr Kdn 2019/19 Uppdrag kulturpeng och fritidscheck TJÄNSTESKRIVELSE 1 (6) 2019-04-29 Kultur-, demokrati- och fritidsnämnden Dnr Kdn 2019/19 Uppdrag kulturpeng och fritidscheck Förslag till beslut 1 Kultur-, demokrati- och fritidsnämnden godkänner förvaltningens

Läs mer

Dnr Ubn 2010/56 Budget och verksamhetsuppföljning per april 2010 och prognos för helår samhällsuppdraget

Dnr Ubn 2010/56 Budget och verksamhetsuppföljning per april 2010 och prognos för helår samhällsuppdraget TJÄNSTESKRIVELSE 1 (9) 2010-05-11 Utbildningsnämnden Dnr Ubn 2010/56 Budget och verksamhetsuppföljning per april 2010 och prognos för helår 2010 - samhällsuppdraget Förslag till beslut Utbildningsnämndens

Läs mer

1. Socialförvaltningens tjänsteskrivelse, Mål och budget för åren

1. Socialförvaltningens tjänsteskrivelse, Mål och budget för åren Socialnämndens arbetsutskott Maria Sandberg KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (2) 2011-06-15 Socialnämnden Tisdagen den 21 juni 2011, kl 18:00 Kvarnen konferens, Kvarnhuset, Vibblabyvägen 1, Jakobsberg Justering

Läs mer

1. Upphandlingsformalia

1. Upphandlingsformalia Förfrågningsunderlag 2013-12-19 Upphandlande organisation Järfälla kommun Upphandling Badanläggning Hans Löthman KST 2012/431 Symbolförklaring: Sista anbudsdag: 2014-02-14 Texten/frågan innehåller krav

Läs mer

2015-03-25. Dnr Kst 2015/76 Ombudgetering av medel i 2014 års investeringsbudget. Kommunstyrelseförvaltningens förslag till kommunstyrelsen

2015-03-25. Dnr Kst 2015/76 Ombudgetering av medel i 2014 års investeringsbudget. Kommunstyrelseförvaltningens förslag till kommunstyrelsen TJÄNSTESKRIVELSE 1 (6) 2015-03-25 Kommunstyrelsen Dnr Kst 2015/76 Ombudgetering av medel i 2014 års investeringsbudget Förslag till beslut Kommunstyrelseförvaltningens förslag till kommunstyrelse och kommunfullmäktige

Läs mer

Genomförandebeslut avseende o m- och tillbyggnad av Tensta sim- och idrottshall

Genomförandebeslut avseende o m- och tillbyggnad av Tensta sim- och idrottshall IDROTTSFÖRVALTNINGEN FASTIGHETSAVDELNINGE N Handläggare: Roger Svenson Telefon: 08-508 27 922 Stefan Båmstedt, tel 08 508 27 908 Till Idrottsnämnden 2009-06-09 Nr 12 TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2009-05-27

Läs mer

Dnr Kdn 2017/167 Kultur och fritid - remiss av motion från Cecilia Löfgreen (M)

Dnr Kdn 2017/167 Kultur och fritid - remiss av motion från Cecilia Löfgreen (M) TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2018-01-31 Kultur-, demokrati- och fritidsnämnden Dnr Kdn 2017/167 Kultur och fritid - remiss av motion från Cecilia Löfgreen (M) Förslag till beslut 1. Kultur-, demokrati- och fritidsnämnden

Läs mer

Kansliets bedömning är att en etablering av Järfälla Tekniska Gymnasium får påtagligt negativa följder på sikt för skolväsendet i kommunen.

Kansliets bedömning är att en etablering av Järfälla Tekniska Gymnasium får påtagligt negativa följder på sikt för skolväsendet i kommunen. TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2010-05-05 Utbildningsnämnden Dnr Ubn 2010/66 Yttrande över ansökan från Lernia College AB om statlig tillsyn och rätt till bidrag till en fristående gymnasieskola, Järfälla Tekniska

Läs mer

Dnr Kon 2016/64 Inriktningsplan för arbete med feriepraktik

Dnr Kon 2016/64 Inriktningsplan för arbete med feriepraktik TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2016-11-22 Dnr Kon 2016/64 Inriktningsplan för arbete med feriepraktik Förslag till beslut Kompetensnämnden beslutar att följande riktlinjer gäller för hur feriepraktiken ska bedrivas

Läs mer

IFK LIDINGÖ SIMKLUBB Ny simhall på Lidingö behov och prioriteringar

IFK LIDINGÖ SIMKLUBB Ny simhall på Lidingö behov och prioriteringar IFK LIDINGÖ SIMKLUBB Ny simhall på Lidingö behov och prioriteringar 5 FEBRUARI 2015, STADSHUSET MÖTE MED ANNA RHEYNEUCLAUDES KIHLMAN (M) OCH CARL-JOHAN SCHILLER (KD) JAN W. SJÖSTRÖM, STYRELSELEDAMOT OCH

Läs mer

Redovisning av utredningsuppdrag Maserhallen och Tunets bad

Redovisning av utredningsuppdrag Maserhallen och Tunets bad 2016-05-17 2016/1276 1(6) Vår adress Kommunfastigheter Borlänge kommun Adress Kommunfullmäktige Besöksadress Röda vägen 50 Handläggare, telefon, e-post Anders Berg anders.berg@borlange.se Nämnd Datum Redovisning

Läs mer

Fastighet: Borlänge Ishall, Maxihallen och Borlänge Curlinghall Fastighetsägare: Borlänge kommun Konsulter: WSP Fastigheten och dess användning

Fastighet: Borlänge Ishall, Maxihallen och Borlänge Curlinghall Fastighetsägare: Borlänge kommun Konsulter: WSP Fastigheten och dess användning Fastighet: Borlänge Ishall, Maxihallen och Borlänge Curlinghall Fastighetsägare: Borlänge kommun Konsulter: WSP Totalmetodiken Etapp 1. Framtagning av åtgärdspaket Fastigheten och dess användning Byggår:

Läs mer

PM - Kostnadsbedömning 1 (7)

PM - Kostnadsbedömning 1 (7) PM - Kostnadsbedömning 1 (7) ABadABACUMBygg+&Fastighetsadministration Kaptensgatan3,70365ÖREBRO Tel0199307330 Mobil07096651918 Rev. Ljusnarshallen, Kopparberg Kostnadsbedömning för om och tillbyggnader

Läs mer

Dnr Ubn 2009/50 Preventionsprogram och Järfälla gymnasieskolor

Dnr Ubn 2009/50 Preventionsprogram och Järfälla gymnasieskolor TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2010-04-29 Utbildningsnämnden Dnr Ubn 2009/50 Preventionsprogram och Järfälla gymnasieskolor Förslag till beslut Utbildningsnämndens kanslis förslag 1 Varje gymnasieskola inom Järfälla

Läs mer

Preliminär hyresoffert skogvaktartorpets förskola, om- och tillbyggnad

Preliminär hyresoffert skogvaktartorpets förskola, om- och tillbyggnad ~huge 2013-03-20 HF2013-125 l (2) Huddinge kommun Förskalenämnden 141 85 HUDDINGE Preliminär hyresoffert skogvaktartorpets förskola, om- och tillbyggnad Huge Fastigheter AB har efter beställning utfått

Läs mer

2015-01-21. Förslagrätt om etablering av förskola i Bolinder Strand

2015-01-21. Förslagrätt om etablering av förskola i Bolinder Strand TJÄNSTESKRIVELSE 1(4) 2015-01-21 Barn- och ungdomsnämnden Dnr Bun 2014/154 Förslagrätt om etablering av förskola i Bolinder Strand Förslag till beslut 1 Barn- och ungdomsnämnden överlämnar barn- och ungdomsförvaltningens

Läs mer

Kommunalt föreningsstöd

Kommunalt föreningsstöd Kommunalt föreningsstöd Bidragsregler 1 Allmänna förutsättningar Kommunens bidragsgivning syftar till att stödja Järfällaföreningarnas organiserade barn- och ungdomsverksamhet. Med Järfällaförening avses

Läs mer

Sim och idrottshall i Skarpnäck

Sim och idrottshall i Skarpnäck Vi vill att denna byggnad och dess innehåll skall stimulera alla, även dom som inte ingår i organiserade idrottsklubbar, att komma i kontakt med idrott och motion. Hallen kan med rätt innehållsmässig mix

Läs mer

Dnr Son 2018/532 Begäran om nytt äldreboende i Barkarbystaden III

Dnr Son 2018/532 Begäran om nytt äldreboende i Barkarbystaden III TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2018-11-20 Socialnämnden Dnr Son 2018/532 Begäran om nytt äldreboende i Barkarbystaden III Förslag till beslut Socialförvaltningens förslag: 1. Socialnämnden beslutar att begära

Läs mer

Dnr Son 2010/317 Höjning av avgifter och tillsynsavgifter för alkohol m.m. 1. Ansökningsavgifter antas enligt socialnämndens förslag:

Dnr Son 2010/317 Höjning av avgifter och tillsynsavgifter för alkohol m.m. 1. Ansökningsavgifter antas enligt socialnämndens förslag: TJÄNSTESKRIVELSE 1 (7) 2010-09-20 Dnr Son 2010/317 Höjning av avgifter och tillsynsavgifter för alkohol m.m. Förslag till beslut Socialförvaltningens förslår att socialnämnden lämnar följande förslag till

Läs mer

Barn- och ungdomsförvaltningens förslag. 1 Lokalpeng för år 2013 fastställs enligt förvaltningens förslag

Barn- och ungdomsförvaltningens förslag. 1 Lokalpeng för år 2013 fastställs enligt förvaltningens förslag TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2012-05-23 Barn- och ungdomsnämnden Dnr Bun 2012/150 Barn- elev- och lokalpeng år 2013 Förslag till beslut Barn- och ungdomsförvaltningens förslag 1 Lokalpeng för år 2013 fastställs

Läs mer

Om- och tillbyggnad av Fribergaskolan, Mörbyberget 1

Om- och tillbyggnad av Fribergaskolan, Mörbyberget 1 1(5) KS 2009/0134 Om- och tillbyggnad av Fribergaskolan, Mörbyberget 1 Ärendet Genomförd programutredning med revideringsdatum 2010-05-11 visar på omfattande insatser gällande Fribergaskolan. Förutom de

Läs mer

Dnr Kdn 2017/189 Remiss av förslag till visionsprogram Vibblaby

Dnr Kdn 2017/189 Remiss av förslag till visionsprogram Vibblaby TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2018-01-31 Kultur-, demokrati- och fritidsnämnden Dnr Kdn 2017/189 Remiss av förslag till visionsprogram Vibblaby Förslag till beslut Kultur-, demokrati- och fritidsnämnden beslutar

Läs mer

Behovsprogram för idrottslokaler vid Almtunaskolan

Behovsprogram för idrottslokaler vid Almtunaskolan Uppsala STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Il Handläggare Datum Diarienummer Larsson Sten 2018-01-23 'FN-2018-0034 Rev. 2018-02-14 Idrott- och fritidsnämnden Behovsprogram för idrottslokaler vid Almtunaskolan

Läs mer

Åkeshovs simhall - Utredning avseende ny- eller ombyggnad

Åkeshovs simhall - Utredning avseende ny- eller ombyggnad Fastighetskontoret BILAGA Utredning Sida 1 (10) 2013-06-10 Jan Lind 08-508 269 51 jan.lind@stockholm.se Åkeshovs simhall - Utredning avseende ny- eller ombyggnad Sammanfattning Fastighetskontoret i Stockholms

Läs mer

Investeringar

Investeringar 1 (5) Datum 2016-06-01 Diarienummer KFN 2016-71 Handläggare Johan Persson Direkttelefon 0380-51 81 84 E-postadress johan.persson@nassjo.se Kultur- och fritidsnämnden Investeringar 2017-2021 Sammanfattning

Läs mer

Jörgen Tisell, vice ordförande SS04 December 2014

Jörgen Tisell, vice ordförande SS04 December 2014 Jörgen Tisell, vice ordförande SS04 December 2014 Sammanfattning En simhall är stadens mest omtyckta friskvårdsanläggning, här samsas barn, ungdomar och vuxna i en rad olika aktiviteter som simskola, skolsim,

Läs mer

Dnr Kdn 2017/68 Konstsnöanläggning inriktningsbeslut, återremiss

Dnr Kdn 2017/68 Konstsnöanläggning inriktningsbeslut, återremiss TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2017-04-24 Kultur-, demokrati- och fritidsnämnden Dnr Kdn 2017/68 Konstsnöanläggning inriktningsbeslut, återremiss Förslag till beslut Kultur, demokrati- och fritidsnämnden beslutar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2018-05-23 90 KS 217/18 Uppdrag tillfällig bassäng Beslut Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Lokalförsörjningsavdelningen

Läs mer

Datum: Yttrande över förslag till Mål och budget 2020, med plan för Idrotts- och fritidsnämnden föreslår kommunfullmäktige besluta

Datum: Yttrande över förslag till Mål och budget 2020, med plan för Idrotts- och fritidsnämnden föreslår kommunfullmäktige besluta u% t kommun Uppsala Datum: Diarienummer: 2019-08-27 IFN-2019-0163 Sida 1(2) Stadsbyggnadsförvaltningen Idrotts- och fritidsnämnden Handläggare: Åhrman Josefine Yttrande över förslag till Mål och budget

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdeshandlingar 2011-02-23 KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (1) Kommunstyrelsens arbetsutskott er 2011-02-14 Kommunstyrelsens arbetsutskott Onsdagen den 23 februari 2011,

Läs mer

Dokumentet anger vilka avgifter och taxor som tillämpas för kommunägda fritidslokaler och fritidsanläggningar i Nacka.

Dokumentet anger vilka avgifter och taxor som tillämpas för kommunägda fritidslokaler och fritidsanläggningar i Nacka. RIKTLINJE Avgifter och taxor för kommunägda lokaler och anläggningar för sverksamhet Dokumentets syfte Dokumentet anger vilka avgifter och taxor som tillämpas för kommunägda slokaler och sanläggningar

Läs mer

Budget- och verksamhetsuppföljning per april Bygg- och miljöförvaltningens förslag till tekniska nämnden

Budget- och verksamhetsuppföljning per april Bygg- och miljöförvaltningens förslag till tekniska nämnden T J Ä N S T E S K R I V E L S E 1 (5) 2016-05-199 Tekniska nämnden Dnr Ten 2016/277 Budget- och verksamhetsuppföljning per april 2016 Förslag till beslut Bygg- och miljöförvaltningens förslag till tekniska

Läs mer

Förslag till taxor och avgifter inom idrotts-och fritidsnämndens område

Förslag till taxor och avgifter inom idrotts-och fritidsnämndens område KF 173 12 DECEMBER 2016 Datum 2016-11-29 Diarienummer KSN-2016-2405 Kommunfullmäktige Förslag till taxor och avgifter inom idrotts-och fritidsnämndens område Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår

Läs mer

Inhyrning av idrottshall på Skansbrogatan 5B, Folksamhuset

Inhyrning av idrottshall på Skansbrogatan 5B, Folksamhuset Idrottsförvaltningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2014-09-04 IDN 2014-09-23 Handläggare Jan Sågström Telefon: 508 26 238 Till Idrottsnämnden Inhyrning av idrottshall på Skansbrogatan 5B, Folksamhuset Genomförandebeslut

Läs mer

2015-11-12. Dnr Kst 2015/354 Bostadsförsörjningsprogram för Järfälla kommun 2016-2019 med utblick mot 2030

2015-11-12. Dnr Kst 2015/354 Bostadsförsörjningsprogram för Järfälla kommun 2016-2019 med utblick mot 2030 TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2015-11-12 Kommunstyrelsen Dnr Kst 2015/354 Bostadsförsörjningsprogram för Järfälla kommun 2016-2019 med utblick mot 2030 Förslag till beslut Kommunstyrelseförvaltningens förslag

Läs mer

Inhyrning av Liljeholmshallarna

Inhyrning av Liljeholmshallarna Idrottsförvaltningen Ekonomienheten Sida 1 (5) 2019-01-27 IDN 2019-02-19 Handläggare Susanne Olsson Telefon: 08-508 28 426 Till Idrottsnämnden Inhyrning av Liljeholmshallarna Förvaltningens förslag till

Läs mer

Förstudie - delrapport 2012-12-21

Förstudie - delrapport 2012-12-21 - delrapport 2012-12-21 Sammanställning av befintliga ytor i Häggviksskolans skolbyggnader samt ytbehov för Kulturskolan, Häggviksskolan och Sollentuna musikklasser. Prisindikation för tre olika om- och

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdeshandlingar 2011-06-15 KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (2) Kommunstyrelsens arbetsutskott er 2011-06-07 Kommunstyrelsens arbetsutskott Onsdagen den 15 juni 2011,

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden - Förslag till investeringsbudget 2019 med inriktning

Kultur- och fritidsnämnden - Förslag till investeringsbudget 2019 med inriktning 2018-09-19 Elisabet Lunde Kultur och fritidschef elisabet.lunde@ekero.se Kultur- och fritidsnämnden - Förslag till investeringsbudget 2019 med inriktning 2020-2023 Dnr KFN18/6-021 Nr. 1 Aktivitetshus vid

Läs mer

Upprustning av simhallen i Åkeshovs sim- och idrottshall Förslag till beslut

Upprustning av simhallen i Åkeshovs sim- och idrottshall Förslag till beslut Jan Lind Projektavdelningen 08-508 269 51 Jan.lind@stockholm.se Till Fastighetsnämnden 2016-05-17 Upprustning av simhallen i Åkeshovs sim- och idrottshall Förslag till beslut 1. Fastighetsnämnden godkänner

Läs mer

Dnr Bun 2014/43 Organisering av Järfälla Musikklasser

Dnr Bun 2014/43 Organisering av Järfälla Musikklasser TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2014-02-27 Barn- och ungdomsnämnden Dnr Bun 2014/43 Organisering av Järfälla Musikklasser Förslag till beslut Barn- och ungdomsförvaltningens förslag 1. Barn- och ungdomsnämnden

Läs mer

Framtidsplan för Skrylle

Framtidsplan för Skrylle Kommunkontoret Tjänsteskrivelse 1 (7) Ekonomiavdelningen Gunilla Welander Kommunstyrelsen gunilla.welander@lund.se Framtidsplan för Skrylle Sammanfattning Skrylleområdet är Lunds största natur- och fritidsområde.

Läs mer

Månadsrapport per september 2012

Månadsrapport per september 2012 IDROTTSFÖRVALTNINGEN AVDELNINGEN FÖR VERK SAMHETSSTÖD DNR 101-855-2011 SID 1 (7) 2012-10-09 IDN 2012-10-23 Handläggare: Ingrid Widegren Telefon: 08-508 28 378 Till idrottsnämnden Förvaltningens förslag

Läs mer

Ärende 8. Motion om att införa bekvämlighetsinrättningar i Karlskoga

Ärende 8. Motion om att införa bekvämlighetsinrättningar i Karlskoga Ärende 8 Motion om att införa bekvämlighetsinrättningar i Karlskoga Tjänsteskrivelse 2013-03-15 SBN 2013.0063 Handläggare: Stig Rengman Samhällsbyggnadsnämnden Svar på motion om att införa bekvämlighetsinrättningar

Läs mer

Dnr Bun 2010/289 Offentliga bidrag på lika villkor - beslut om bidrag för år Barn- och ungdomsförvaltningens förslag

Dnr Bun 2010/289 Offentliga bidrag på lika villkor - beslut om bidrag för år Barn- och ungdomsförvaltningens förslag TJÄNSTESKRIVELSE 1 (7) 2010-11-16 Barn- och ungdomsnämnden Dnr Bun 2010/289 Offentliga bidrag på lika villkor - beslut om bidrag för år 2011 Förslag till beslut Barn- och ungdomsförvaltningens förslag

Läs mer

Budget- och verksamhetsuppföljning per april 2013 och prognos helår 2013 Samhällsuppdraget

Budget- och verksamhetsuppföljning per april 2013 och prognos helår 2013 Samhällsuppdraget TJÄNSTESKRIVELSE 1 (7) 2013-05-30 rev Utbildningsnämnden Dnr Ubn 2013/39 Budget- och verksamhetsuppföljning per april 2013 och prognos helår 2013 Samhällsuppdraget Förslag till beslut Utbildningsförvaltningens

Läs mer

Provisorisk förskola i Bollebygds centralort

Provisorisk förskola i Bollebygds centralort 2018-05-31 1 (5) Bildnings- och omsorgsförvaltningen Annelie Fischer Utbildningschef 033-430 56 10 Kommunstyrelsen Provisorisk förskola i Bollebygds centralort Förslag till beslut Kommunfullmäktige ger

Läs mer

Upprustning av gymnastikhallsdelen med mera i Åkeshovs sim- och idrottshall Inriktnings- och genomförandebeslut

Upprustning av gymnastikhallsdelen med mera i Åkeshovs sim- och idrottshall Inriktnings- och genomförandebeslut Handläggare Kontaktperson fastighetskontoret Jan Lind Fastighetsavdelningen Telefon: 08-508 26 951 jan.lind@stockholm.se Fastighetskontoret Idrottsförvaltningen Sida 1 (6) 2016-01-15 Till Fastighetsnämnden

Läs mer

Kvalitetsundersökning Medley 2013

Kvalitetsundersökning Medley 2013 Kvalitetsundersökning Medley 2013 Solna 20 maj 2013 Innehåll Inledning... 3 Metodik... 3 Resultat... 4 Diagram... 6 Betyg för anläggningen som helhet... 6 Betyg personalens servicevilja... 6 Betyg olika

Läs mer

Vision Lärkan; förslag till fastställande av etapp 2 samt kostnadsförslag

Vision Lärkan; förslag till fastställande av etapp 2 samt kostnadsförslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LEDNINGSUTSKOTIET 10 {38) Sammanträdesdatum 2013-10-01 236 Dnr 2010/180 Vision Lärkan; förslag till fastställande av etapp 2 samt kostnadsförslag INLEDNING Ledningsutskottet beslutade

Läs mer

Förslag till taxor och avgifter inom idrotts-och fritidsnämndens område

Förslag till taxor och avgifter inom idrotts-och fritidsnämndens område KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Jo Linder Roger Datum 2017-01-25 Diarienummer KSN-2016-2405 Kommunstyrelsen Förslag till taxor och avgifter inom idrotts-och fritidsnämndens område Förslag till beslut

Läs mer

Utveckling av bad vid Fyrishov

Utveckling av bad vid Fyrishov KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Malmberg Jan Datum 2017-03-29 Diarienummer KSN-2017-1394 Kommunstyrelsen Utveckling av bad vid Fyrishov Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige

Läs mer

Tinnerbäcksbadet - utredning framtid

Tinnerbäcksbadet - utredning framtid Tjänsteskrivelse 1 (5) Kultur- och fritidskontoret Hans Mayer 2018-02-14 Dnr KOF 2017-302 Dnr KS 2018-217 Kultur- och fritidsnämnden Kommunstyrelsen Tinnerbäcksbadet - utredning framtid Förslag till kultur-

Läs mer

Lila: Skola/ Utbildning per rum Antal Antal Programyta Summa Total Lokal / rumstyp pers ytor kvm yta kvm yta kvm Kommentar

Lila: Skola/ Utbildning per rum Antal Antal Programyta Summa Total Lokal / rumstyp pers ytor kvm yta kvm yta kvm Kommentar Lokal / styp s ytor kvm yta kvm yta kvm Kommentar NATURVETENSKAPS- OCH TEKNIKPROGRAMMET 500 NT- basytor Klass 7 60 420 Mindre klass 3 50 150 Anpassade för mindre klassstorlekar, ca 20 elever/klass Grupp

Läs mer

IFK LIDINGÖ SIMKLUBB Överblick & arbete för en ny simhall på Lidingö

IFK LIDINGÖ SIMKLUBB Överblick & arbete för en ny simhall på Lidingö Foto: Nina Thomson IFK LIDINGÖ SIMKLUBB Överblick & arbete för en ny simhall på Lidingö 13 MARS 2013, BOSÖN PRESENTATION TILL LIDINGÖ KOMMUN, KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN MARK H. SHAY, STYRELSEORDFÖRANDE,

Läs mer

Genomförande av ombyggnad av Ale kulturrum och Da Vinciskolan

Genomförande av ombyggnad av Ale kulturrum och Da Vinciskolan TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(5) Sektor kommunstyrelsen Diarienummer: KS.2018.98 Datum: 2018-03-01 Utvecklingsledare Lokalplanering Maria Palm E-post: maria.palm@ale.se Kommunstyrelsen Genomförande av ombyggnad av

Läs mer

Hjorthagshallen, ny fullstor idrottshall i Hjorthagen Lägesrapport

Hjorthagshallen, ny fullstor idrottshall i Hjorthagen Lägesrapport Dnr 2016/00001 Sida 1 (7) 2018-11-20 Handläggare Royne Julin Telefon: 08-508 269 27 Till Fastighetsnämnden 2018-11-20 Hjorthagshallen, ny fullstor idrottshall i Hjorthagen s förslag till beslut 1. Fastighetsnämnden

Läs mer

Tjänsteskrivelse. Simarena på Stadionområdet

Tjänsteskrivelse. Simarena på Stadionområdet Malmö stad Fritidsförvaltningen 1 (2) Datum 2014-09-12 Handläggare Per Evenäs Avdelningschef per.evenas@malmo.se Tjänsteskrivelse Simarena på Stadionområdet FRI-2014-1506 Sammanfattning I samband med att

Läs mer

Remiss från kommunstyrelsen avseende Mål och budget

Remiss från kommunstyrelsen avseende Mål och budget upprii.2 STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN D E Handläggare Datum Diarienummer Larsson Sten 2016-09-18 lfn-2016-0137 Malmberg Jan Idrott- och fritidsnämnden Remiss från kommunstyrelsen avseende Mål och budget

Läs mer

Detaljplan för Kv Luthagsstranden Uppsala kommun - samråd

Detaljplan för Kv Luthagsstranden Uppsala kommun - samråd Uppsala STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Larsson Sten 2015-10-05 IFN-2015-0125 Idrott- och fritidsnämnden Detaljplan för Kv Luthagsstranden Uppsala kommun - samråd Förslag till

Läs mer

prisma Aktivitetshall i Araby-Dalbo, Växjö - Förslag

prisma Aktivitetshall i Araby-Dalbo, Växjö - Förslag prisma Ett aktivitetscenter; en plats för fysisk aktivitet på alla nivåer för alla åldrar utan krav på prestation och öppen för alla. I vårt förslag har vi försökt ta fasta på just denna öppenhet och skapat

Läs mer

41 (ärende 4) Dnr Kdn 2017/68 Konstsnöanläggning inriktningsbeslut, återremiss

41 (ärende 4) Dnr Kdn 2017/68 Konstsnöanläggning inriktningsbeslut, återremiss Kultur-, demokrati- och fritidsnämnd Beslutet skickas till Idrott och fritid Fastighetsavdelningen Järfälla Skidklubb UTDRAG SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Sammanträdesdag 2017-05-16 41 (ärende 4) Dnr Kdn

Läs mer

Inriktningsbeslut avseende om- och nybyggnation i kv. Portklappen 1, Ripsavägen 33, Enskede-Årsta-Vantör

Inriktningsbeslut avseende om- och nybyggnation i kv. Portklappen 1, Ripsavägen 33, Enskede-Årsta-Vantör Handläggare: Anders Eklund Telefon 08-508 460 67 Tjänsteutlåtande SISAB:s styrelse 2018-10-23 Ärende 4.3 DNR: 2018-00572 2018-09-27 Till styrelsen för Skolfastigheter i Stockholm AB, SISAB Inriktningsbeslut

Läs mer

Dnr 2011/664 Återupphandling och konkurrensutsättning av verksamheter inom äldreomsorgen Almen, Björken, Eken

Dnr 2011/664 Återupphandling och konkurrensutsättning av verksamheter inom äldreomsorgen Almen, Björken, Eken TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2012-01-11 Socialnämnden Dnr 2011/664 Återupphandling och konkurrensutsättning av verksamheter inom äldreomsorgen Almen, Björken, Eken Förslag till beslut Förslag till socialnämnden

Läs mer

Förslag till ändrade taxor 2014

Förslag till ändrade taxor 2014 Idrottsförvaltningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2013-06-04 IDN 2013-06-18 Handläggare Susanne Olsson Telefon: 08-508 28 426 Till idrottsnämnden Förvaltningens förslag till beslut Idrottsnämnden föreslår

Läs mer

Minnesanteckningar från Rådet för funktionshinderfrågor

Minnesanteckningar från Rådet för funktionshinderfrågor Kommunstyrelsen Datum 1 (7) Kommunledningskontoret 2013-06-20 Rådet för funktionshinderfrågor Anna-Maarit Tirkkonen Tfn. 016-710 24 28 Mobil: 073-950 65 89 Minnesanteckningar från Rådet för funktionshinderfrågor

Läs mer

Svar på skrivelse angående Aspuddsbadet

Svar på skrivelse angående Aspuddsbadet IDROTTSFÖRVALTNINGEN FASTIGHETSAVDELNINGEN SID 1 (5) 2008-08-12 NR 20 Handläggare: Niklas Karlsson Telefon: 508 27 974 Till Idrottsnämnden den 16 september 2008 Svar på skrivelse angående Aspuddsbadet

Läs mer

Nybyggnad av en enkel idrottshall vid Grimstaskolan Förslag till genomförandebeslut

Nybyggnad av en enkel idrottshall vid Grimstaskolan Förslag till genomförandebeslut Sida 1 (8) 2015-03-24 Handläggare fastighetskontoret Karin Westling Projektavdelningen Telefon: 08-505 26 922 karin.westling@stockholm.se Handläggare idrottsförvaltningen Sophie Dahlberg Utvecklingsavdelningen

Läs mer

Bad & motion för alla

Bad & motion för alla Medley är en tävlingsgren inom simningen där man simmar alla de fyra simsätten. Medleys huvudkontor Dalvägen 14, 169 56 Solna Tel 08-503 82 700, Fax 08-503 82 701 E-post: info@medley.se Samtliga anläggningar

Läs mer

Taxor och avgifter. vid nyttjande av kommunala idrotts- fritids- och kulturanläggningar, skollokaler, fritidsgårdar. Gäller från och med 2013-05-01

Taxor och avgifter. vid nyttjande av kommunala idrotts- fritids- och kulturanläggningar, skollokaler, fritidsgårdar. Gäller från och med 2013-05-01 Taxor och avgifter vid nyttjande av kommunala idrotts- fritids- och kulturanläggningar, skollokaler, fritidsgårdar Gäller från och med 2013-05-01 Fastställda av Kultur- och fritidsnämnden 1 INFORMATION

Läs mer

uplinla Nya idrottsanläggningar i Gunsta Förslag till beslut Idrotts- och fritidsnämnden föreslås besluta

uplinla Nya idrottsanläggningar i Gunsta Förslag till beslut Idrotts- och fritidsnämnden föreslås besluta uplinla STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN it Handläggare Datum Diarienummer Larsson Sten 2018-03-16 IFN-2018-0063 Idrott- och fritidsnämnden Nya idrottsanläggningar i Gunsta Förslag till beslut Idrotts- och fritidsnämnden

Läs mer

17. Nya omklädningsrum Bökensved - hyresavtal Dnr 2016/69-821

17. Nya omklädningsrum Bökensved - hyresavtal Dnr 2016/69-821 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 34 (42) 2016-03-21 Kf 17. Nya omklädningsrum Bökensved - hyresavtal Dnr 2016/69-821 Med anledning av ökad aktivitet på Bökensved har det uppkommit en brist på omklädningsrum

Läs mer

2015-10-09 Reviderad

2015-10-09 Reviderad Kommunstyrelsens arbetsutskott er KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (6) 2015-10-09 Reviderad Kommunstyrelsen Måndagen den 12 oktober 2015, kl. 18.30 Birgittasalen, Kommunalhuset, Jakobsberg Justering Fredagen

Läs mer

Föreningslivets och allmänhetens behov av simhall i Saltsjöbaden

Föreningslivets och allmänhetens behov av simhall i Saltsjöbaden 2013-10-30 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE FRN 2013/153 Fritidsnämnden Föreningslivets och allmänhetens behov av simhall i Saltsjöbaden Förslag till beslut 1. Fritidsnämnden bedömer att det finns ett permanent

Läs mer

Barn- och ungdomsförvaltningens förslag

Barn- och ungdomsförvaltningens förslag TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2010-08-31 Barn- och ungdomsnämnden Lokalpeng 2011 Dnr Bun 2010/185 Förslag till beslut Barn- och ungdomsförvaltningens förslag Barn- och ungdomsnämnden föreslår kommunstyrelsen

Läs mer

4:Päll& /0, Remiss om förslag till Mål och budget FÖRSLAG Kommunstyrelsen

4:Päll& /0, Remiss om förslag till Mål och budget FÖRSLAG Kommunstyrelsen /0, Handläggare Larsson Sten 4:Päll& IDROTTS- OCH FRITIDSNÄMNDEN Datum Diarienummer 2017-09-07 IFN-2017-0147 Rev 2017-09-19 FÖRSLAG Kommunstyrelsen Remiss om förslag till Mål och budget 2018 Sammanfattning

Läs mer

Förslag till en princip för en ridanläggning

Förslag till en princip för en ridanläggning Malmö stad Fritidsförvaltningen 2010-06-17 Förslag till en princip för en ridanläggning För att kunna ta fram kostnader för att bygga/hyra en ridanläggning och projektera en ny ridanläggning har fritidsförvaltningen

Läs mer

KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (6) Miljö- och bygglovsnämndens arbetsutskott Åsa Håkanson 2011-11-08

KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (6) Miljö- och bygglovsnämndens arbetsutskott Åsa Håkanson 2011-11-08 KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (6) Miljö- och bygglovsnämndens arbetsutskott Åsa Håkanson 2011-11-08 Miljö- och bygglovsnämnden Tisdag den 8 november 2011, kl 18.00 Veddestarummet, Riddarplatsen 5, 9 tr,

Läs mer

Tjänsteutlåtande Utfärdat: Diarienummer: N /15

Tjänsteutlåtande Utfärdat: Diarienummer: N /15 Tjänsteutlåtande Utfärdat: 2017-03-24 Diarienummer: N132-0636/15 Sektor Utbildning/Sektor Kultur och Fritid Tommy Eliasson, Ulla Andreasson Telefon: 365 00 00 E-post: tommy.eliasson@ostra.goteborg.se Om-

Läs mer

Hantering av 2014 års ekonomiska resultat, disponering av över- och underskott

Hantering av 2014 års ekonomiska resultat, disponering av över- och underskott TJÄNSTESKRIVELSE 1 (6) 2015-02-27 Dnr Son 2015/31 Hantering av 2014 års ekonomiska resultat, disponering av över- och underskott Förslag till beslut Socialförvaltningen föreslår att socialnämnden lämnar

Läs mer

Förening Privat kund. Utdelningsadress Telefon Telefax. Kontaktperson i detta ärende Person-/organisationsnr Tel dagtid Mobil

Förening Privat kund. Utdelningsadress Telefon Telefax. Kontaktperson i detta ärende Person-/organisationsnr Tel dagtid Mobil Förening Privat kund ANSÖKAN Träningstid säsongen 201-201 Namn Sektion/avdelning/lag o dyl Utdelningsadress Telefon Telefax Postnr Ort E-post Kontaktperson i detta ärende Person-/organisationsnr Tel dagtid

Läs mer

Verksamhetsplan med budget 2018: Idrott- och föreningsliv

Verksamhetsplan med budget 2018: Idrott- och föreningsliv Verksamhetsplan med budget 2018: Idrott- och föreningsliv Genomförda satsningar Ny sporthall i Rockneby inklusive allaktivitetshus En helt ny idrottsplats i Fjölebro En multiarena i Lindsdal En ny konstgräsplan

Läs mer