Upprustning av gymnastikhallsdelen med mera i Åkeshovs sim- och idrottshall Inriktnings- och genomförandebeslut

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Upprustning av gymnastikhallsdelen med mera i Åkeshovs sim- och idrottshall Inriktnings- och genomförandebeslut"

Transkript

1 Handläggare Kontaktperson fastighetskontoret Jan Lind Fastighetsavdelningen Telefon: Fastighetskontoret Idrottsförvaltningen Sida 1 (6) Till Fastighetsnämnden Idrottsnämnden Kontaktperson idrottsförvaltningen Maria Klavdianou Lundell Utvecklingsavdelningen Telefon: maria.klavdianou.lundell@stockholm.se Upprustning av gymnastikhallsdelen med mera i Åkeshovs sim- och idrottshall Inriktnings- och genomförandebeslut Fastighetskontorets förslag till beslut Fastighetsnämnden ger kontoret i uppdrag att genomföra föreslagna upprustningsåtgärder i gymnastikhallsdelen med mera i Åkeshovs sim- och idrottshall till en investeringsutgift om 35,0 mnkr, samt ge kontoret i uppdrag att upprätta ett självkostnadsbaserat hyrestillägg för idrottsförvaltningen för de genomförda åtgärderna. Idrottsförvaltningens förslag till beslut 1. Idrottsnämnden godkänner redovisat förslag till upprustning av gymnastikhallsdelen med mera i Åkeshovs sim- och idrottshall till en sammanlagd investeringsutgift om 35,0 mnkr, som förvaltningen beställer av fastighetskontoret för utförande. 2. Idrottsnämnden överlämnar ärendet till kommunstyrelsens ekonomiutskott för godkännande av hyrestillägget på 2,45 mnkr år 1 till följd av investeringen. 3. Idrottsnämnden ger, efter godkännande i kommunstyrelsens ekonomiutskott, förvaltningen rätt att teckna tillägg till nuvarande hyresavtal med fastighetskontoret om 2,45 mnkr år 1. Idrottsförvaltningen Götalandsvägen 230, hus 25 Box 8313 Stockholm Växel stockholm.se Åsa Öttenius Förvaltningschef Fastighetskontoret Olof Öhman Förvaltningschef Idrottsförvaltningen

2 Sida 2 (6) Sammanfattning Som ett separat upprustningsprojekt utanför pågående omfattande arbete med simhallsdelen i Åkeshovs sim- och idrottshall, föreslås att en upprustning också sker av vissa delar som inte ingår i simhallsprojektet. Det gäller gymnastikhallen och vissa angränsande delar som förses med ny ventilation, samt i källarplanet tillkommande omklädningsrum, domarrum, upprustning av personallokaler samt en del arbetsmiljöförbättrande åtgärder med mera. Genom projektet räknar förvaltningarna med att kunna tillgodose de behov som framförts från skolans område liksom ett tillgodoseende av barnkonventionens olika artiklar genom den analys som gjorts. Ett genomförande av projektet tillgodoser även de behov som skolan framfört beträffande fler omklädningsrum, tillför flexomklädningsrum samt att arbetsmiljöförbättringar genomförs för personalen. Projektets genomförande beräknas till en investeringsutgift om 35,0 mnkr, vilket innebär ett hyrestillägg år 1 om 2,45 mnkr. Bakgrund För närvarande pågår en mycket omfattande upprustning och modernisering av Åkeshovsanläggningens simhallsdel med tillhörande omklädningsrum med mera. I projektet ingår även nybyggnad av ytterligare en 25-metersbassäng och inbyggnad av Nälstabadet för att tjäna som evakueringsanläggning under den tvååriga upprustningstiden. Under det pågående arbetet med simhallsprojektet har framkommit behov som gäller gymnastikhall och entresoldel (mellanplan). Åkeshovs sim- och idrottshall är en av stadens äldsta idrottsanläggningar med simhallsdelen från 1959 och idrottshallen från Gymnastikhallsdelen byggdes till Skolan, som är den främsta nyttjaren av anläggningen under dagtid, har påtalat behovet av ytterligare omklädningsrum. Ventilationen för gymnastikhall och entresoldel behöver också rustas upp. Behov finns också av att ställa i ordning domarrum och rusta upp personalutrymmen samt av arbetsmiljöförbättrande åtgärder. En barnkonsekvensanalys har också gjorts för hela anläggningen. Att tillgodose analysens resultat är inte minst viktigt med tanke på att anläggningen under dagtid främst används av barn och ungdom.

3 Sida 3 (6) De delar som idrottsförvaltningen och fastighetskontoret föreslår för genomförande är inte en del av den pågående upprustningen av simhallen. Det är dock mycket lämpligt att utföra dessa arbeten parallellt för att inte förlänga stängningen av Åkeshovsanläggningen. Ärendets beredning Ärendet har handlagts av fastighetsavdelningen inom fastighetskontoret och av utvecklingsavdelningen inom idrottsförvaltningen Syfte Projektet syftar till att genom de upprustningsåtgärder som föreslås för de delar som inte ingår i den omfattande upprustningen av simhallsdelen, åstadkomma en anläggning som lever upp till de krav som kan ställas idag. Det gäller såväl att tillgodose de behov finns för att tillgodose barnkonventionens målsättning för barn och unga 0-18 år, som att anläggningen ska fungera lika bra för allmänhet och föreningsliv under kvällstid och helger. Åtgärder Detta projekt syftar till att hela Åkeshovs sim- och idrottshall ska leva upp till de krav som gäller idag på en modern och väl fungerande idrottsanläggning. Mycket omfattande upprustningsåtgärder görs i simhallsdelen. För att även övriga delar ska leva upp till en liknande standard föreslås bland annat upprustning av ventilationen i gymnastikhallen och entresoldelen, vilken är tekniskt uttjänt. Moderna krav innebär till exempel utförandet av fler omklädningsrum inklusive flexomklädningsrum samt ytterligare ett domarrum. Dagens standard innebär även upprustning av exempelvis personalutrymmen och förbättringar av arbetsmiljön samt andra mindre åtgärder som en följd av detta. Tidsplan Arbetena kommer att utföras under sommarmånaderna 2016 och 2017 för att minska störningar i verksamheten jämfört med en sammanhängande produktionsperiod. Detaljerad tidsplanering för de olika åtgärderna görs med så stor hänsyn till redan planerad verksamhet som är möjligt. Dialog ska föras med berörda föreningar om konsekvenserna för deras verksamhet och hur problemen kan hanteras. Föreningarna bjuds in till ett första möte efter att beslut fattats i nämnderna.

4 Sida 4 (6) Organisation Projektet kommer att genomföras separat och helt avskilt från badet En ny projektering och upphandling av entreprenör kommer att ske enligt lagen om offentlig upphandling, LOU. Projektet genomförs enligt stadens modell för projekt under 50 mnkr av fastighetskontoret på uppdrag av idrottsförvaltningen. Som underlag för genomförandet ligger ett kompletterande lokalprogram med en teknisk kravspecifikation kring ventilationsupprustningen av lokalen. Programmet kommer att tas fram i samarbete mellan idrottsförvaltningen och fastighetskontoret. Projektledare är Jan Lind på fastighetskontorets projektavdelning. Representant för idrottsförvaltningen är Maria Klavdianou Lundell, som samordnar idrottsförvaltningens kompetens i projektet i samband med de löpande samråden mellan förvaltningarna, samt de möten som hålls inom projektet. I projektets organisation ingår även en gemensam styrgrupp med representanter för fastighetskontoret och idrottsförvaltningen. Ekonomi De upprustningsåtgärder som ingår i projektet utförs till nystandard och beräknas kosta sammanlagt 35,0 mnkr, vilket innebär en tilläggshyra år 1 på 2,6 mnkr som till 98 procent utgörs av kapitalkostnad. Kostnader i övrigt för drift och underhåll beräknas i stort sett bli oförändrade så när som på ett mindre tillägg för försäkring på grund av värdeökning. Kostnad för gemensam administration och OH har beräknats till 2,5 procent av kapitalkostnaden. Kapitalkostnader 2,40 mnkr Drift, underhåll, försäkring, OH 0,05 mnkr Summa tillkommande hyra 2,45 mnkr Ekonomiska driftkonsekvenser för idrottsförvaltningen Några större förändringar räknar inte idrottsförvaltningen med kommer att inträffa i den löpande driften, möjligvis marginellt ökade städ- och elkostnader. Den totala ytan förändras inte. En viss kostnadsökning kan uppstå till exempel genom tillkomsten av nya omklädningsrum.

5 Sida 5 (6) Om hallen stängs för renovering under sommarmånaderna påverkas intäkterna marginellt. Om stängningen sker under terminen kan intäkterna minska med upp till cirka 0,6 mnkr. Detta projekt ska inrymmas i investeringsprogrammen för 2016 och 2017, vilket kan komma att kräva omprioriteringar. Detta kommer i så fall att justeras i tertialrapporterna. Verksamhetspåverkan Verksamheterna i anläggningen kommer att påverkas med ljud och avstängningar i omgångar både under sommaren 2016 och 2017, med cirka 16 veckor varje sommar. Idrottsförvaltningen kommer efter beslut att informera de föreningar som är verksamma i källarplanet om ombyggnaden. Fastighetskontoret bedömer i nuläget att åtgärder i gymnastikhallen inte ska behöva föranleda stängning av denna, om inget oförutsatt inträffar. Viss påverkan av ventilationen i gymnastikhallen kommer dock att ske vid bytet av ventilationssystem. Miljökonsekvenser med mera Projektet kommer att genomföras i enlighet med fastighetsnämndens och idrottsnämndens miljöhandlingsplaner, ( respektive ), samt idrottsnämndens energiplan Upprustningen av den befintliga ventilationen i gymnastikhallen och entresoldelen, kommer att innebära en viss ökad energiåtgång eftersom ventilationen tidigare varit otillräcklig. Arbetsmiljövinsten är desto större liksom vistelsemiljön för utövare inom de olika verksamheterna. Barnkonsekvensanalys FN:s konvention om barns rättigheter, den som kallas barnkonventionen, antogs 1989 och innehåller bestämmelser om mänskliga rättigheter för barn 0-18 år. Konventionen grundar sig på att alla barn har samma rättigheter oavsett kön, hudfärg eller religion. Barnkonventionen består av ett antal artiklar. Fyra av dessa kan sägas vara vägledande för tolkning av helheten och handlar om barns lika värde, att alla barn har samma rättigheter eller att barns bästa ska komma i första hand, vilket ska beaktas i alla beslut. En annan artikel menar att alla barn har rätt till liv och utveckling. Ytterligare en artikel tar upp barns rätt till vila, fritid, lek och rekreation anpassad till barnets ålder. En målsättning med föreliggande

6 Sida 6 (6) projektet är också att utveckla anläggningen till en långsiktigt hållbar idrotts- och gymnastikhall med balans mellan sociala, funktionella och miljömässiga faktorer där barnen kan utvecklas. Risker Utifrån det utredningsmaterial som finns, bedömer fastighetskontoret den ekonomiska risken att projektet skulle drabbas av större kostnadsökningar som relativt liten. Upprustningen och ombyggnaden påverkar dock klubbar, skolan och en extern hyresgäst. Dialog och förhandling pågår med berörda och ombyggnationen kommer att ske under två sommarperioder juni-augusti då belastningen är som lägst på berörda ytor för att minimera denna påverkan. Förhandlingar med hyresgäst pågår. Resultatet av dessa kan komma att påverka kostnaderna.

Upprustning av simhallen i Åkeshovs sim- och idrottshall Förslag till beslut

Upprustning av simhallen i Åkeshovs sim- och idrottshall Förslag till beslut Jan Lind Projektavdelningen 08-508 269 51 Jan.lind@stockholm.se Till Fastighetsnämnden 2016-05-17 Upprustning av simhallen i Åkeshovs sim- och idrottshall Förslag till beslut 1. Fastighetsnämnden godkänner

Läs mer

Renovering av Bredängshallens simbassäng med mera

Renovering av Bredängshallens simbassäng med mera Fastighetskontoret Idrottsförvaltningen Sida 1 (6) 2014-12-18 Handläggare Kontaktperson fastighetskontoret Arne Karlsson Projektavdelningen Telefon: 08-508 26 529 arne.karlsson@stockholm.se Till fastighetsnämnden

Läs mer

Upprustning av simhallen i Åkeshovs sim- och idrottshall. Lägesrapport.

Upprustning av simhallen i Åkeshovs sim- och idrottshall. Lägesrapport. Fastighetskontoret Tjänsteutlåtande Dnr 4.2-256/2016 Sida 1 (5) 2017-01-04 Handläggare Jan Lind 08-508 269 51 Till Fastighetsnämnden 2017-01-31 Upprustning av simhallen i Åkeshovs sim- och idrottshall.

Läs mer

Byggnation av ny läktare med tillhörande servicelokaler på Grimsta IP

Byggnation av ny läktare med tillhörande servicelokaler på Grimsta IP Fastighetskontoret Idrottsförvaltningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2014-02-28 Handläggare Kontaktperson fastighetskontoret Jan Lind Fastighetsavdelningen Telefon: 08-508 26 951 jan.lind@stockholm.se Till

Läs mer

Fastighetskontoret. Idrottsförvaltningen. Inriktningsbeslut. Fastighetskontorets förslag till beslut. Idrottsförvaltningens förslag till beslut

Fastighetskontoret. Idrottsförvaltningen. Inriktningsbeslut. Fastighetskontorets förslag till beslut. Idrottsförvaltningens förslag till beslut Fsk dnr 4.3-540/2016 Idf dnr 08.02.01/191/2016 Sida 1 (5) 2017-02-28 Handläggare Fastighetskontoret Åke Söderberg Projektavdelningen Telefon: 08-508 260 09 ake.soderberg@stockholm.se Till Fastighetsnämnden

Läs mer

Upprustning av simhallen i Åkeshovs sim- och idrottshall Förslag till genomförandebeslut

Upprustning av simhallen i Åkeshovs sim- och idrottshall Förslag till genomförandebeslut Fastighetskontoret Idrottsförvaltningen Tjänsteutlåtande IDN DNR 411-860-2014 Sida 1 (12) 2014-09-08 Handläggare Kontaktperson fastighetskontoret Jan Lind Fastighetsavdelningen Telefon: 08-508 26 951 jan.lind@stockholm.se

Läs mer

för upprustning och modernisering av Farsta sim- och idrottshall

för upprustning och modernisering av Farsta sim- och idrottshall FASTIGHETSKONTORET IDROTTSFÖRVALTNINGEN 2012-06-01 Kontaktperson fastighetskontoret Jan Lind Projektavdelningen Telefon: 08-508 269 51 jan.lind@stockholm.se Till Fastighetsnämnden 2012-06-19 Idrottsnämnden

Läs mer

Gubbängens IP, anläggande av ny ispist för bandy och skridsko med mera Inriktnings- och genomförandebeslut

Gubbängens IP, anläggande av ny ispist för bandy och skridsko med mera Inriktnings- och genomförandebeslut 2016-03-22 Sida 1 (5) Handläggare Fastighetskontoret Jan Lind Projektavdelningen Telefon: 08-508 269 51 jan.lind@stockholm.se Handläggare Hans Eriksson Utvecklingsavdelningen Telefon: 08-508 279 08 hans.eriksson@stockholm.se

Läs mer

Ombyggnad och upprustning av Brännkyrkahallen.

Ombyggnad och upprustning av Brännkyrkahallen. Sida 1 (7) 2018-01-31 Handläggare Fastighetskontoret Erika Kenne Projekt- och upphandlingsavdelningen 08-508 269 38 erika.kenne@stockholm.se Handläggare Thomas Helland Utvecklingsavdelningen 08-508 279

Läs mer

Anläggande av två konstgräsplaner för fotboll på Enskede IP Förslag till genomförandebeslut

Anläggande av två konstgräsplaner för fotboll på Enskede IP Förslag till genomförandebeslut Fastighetskontoret Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2014-08-26 Fastighetskontoret Per Ola Ohlsson Projektavdelningen Telefon: 08-508 26 984 per-ola.ohlsson@stockholm.se Till Fastighetsnämnden 2014-09-23 Idrottsnämnden

Läs mer

Anläggande av ett 11-spels konstgräsfotbollsplan

Anläggande av ett 11-spels konstgräsfotbollsplan Sida 1 (6) 2016-01-07 Handläggare fastighetskontoret Tomas Lennartsson Projektavdelningen Telefon 08-508 26 957 tomas.lennartsson@stockholm.se Till Fastighetsnämnden 2016-02-02 Idrottsnämnden 2016-02-02

Läs mer

Spånga IP, utbyte av ispist. Inriktnings- och genomförandebeslut.

Spånga IP, utbyte av ispist. Inriktnings- och genomförandebeslut. Sida 1 (6) 2017-06-07 Fsk dnr 4.3-259/2017 Idf dnr 08.03.01/626/2017 Handläggare fastighetskontoret Åke Söderberg Projekt- och upphandlingsavdelningen 08-508 26 009 ake.soderberg@stockholm.se Handläggare

Läs mer

Inhyrning av Liljeholmshallarna

Inhyrning av Liljeholmshallarna Idrottsförvaltningen Ekonomienheten Sida 1 (5) 2019-01-27 IDN 2019-02-19 Handläggare Susanne Olsson Telefon: 08-508 28 426 Till Idrottsnämnden Inhyrning av Liljeholmshallarna Förvaltningens förslag till

Läs mer

Högdalshallen, renovering av reningsverk m.m.

Högdalshallen, renovering av reningsverk m.m. Fastighetskontoret Idrottsförvaltningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2014-11-25 Handläggare Kontaktperson fastighetskontoret Arne Karlsson Projektavdelningen Telefon: 08-508 26 529 arne.karlsson@stockholm.se

Läs mer

Ny idrottshall på Västberga IP Inriktningsbeslut

Ny idrottshall på Västberga IP Inriktningsbeslut Tjänsteutlåtande FSK Dnr 4.3-010/2016 IDF Dnr 08.01.01/1408/2015 Sida 1 (8) 2016-05-24 Handläggare fastighetskontoret Stefan Hagdahl Utvecklingsavdelningen Telefon: 08-508 26 938 stefan.hagdahl@stockholm.se

Läs mer

Fullstor idrotthall vid Rödabergsskolan Inriktningsbeslut

Fullstor idrotthall vid Rödabergsskolan Inriktningsbeslut Idrottsförvaltningen Tjänsteutlåtande Dnr 08.01.01/547/2015 Sida 1 (6) 2015-05-28 IDN 2015-06-16 Handläggare Sophie Dahlberg Telefon: 08-508 27 639 Till Idrottsnämnden Fullstor idrotthall vid Rödabergsskolan

Läs mer

Anläggande av 11-manna konstgräsfotbollsplan och skolidrottsytor på Bromstens IP

Anläggande av 11-manna konstgräsfotbollsplan och skolidrottsytor på Bromstens IP Tjänsteutlåtande FSK FskF Sida 1 (6) FSK DNR 4.2.1-388/2013 IDF DNR 412-513-2013 2013-10-29 Handläggare fastighetskontoret Annika Norberg Projektavdelningen Telefon: 08-508 269 56 annika.norberg@stockholm.se

Läs mer

Inhyrning av idrottshall på Skansbrogatan 5B, Folksamhuset

Inhyrning av idrottshall på Skansbrogatan 5B, Folksamhuset Idrottsförvaltningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2014-09-04 IDN 2014-09-23 Handläggare Jan Sågström Telefon: 508 26 238 Till Idrottsnämnden Inhyrning av idrottshall på Skansbrogatan 5B, Folksamhuset Genomförandebeslut

Läs mer

Upprustning av Hammarby IP Genomförandebeslut

Upprustning av Hammarby IP Genomförandebeslut Sida 1 (7) 2015-05-22 Handläggare fastighetskontoret Stefan Hagdahl Telefon: 08-508 26 938 stefan.hagdahl@stockholm.se Handläggare idrottsförvaltningen Hans Eriksson Telefon: 08-508 26 754 hans.eriksson@stockholm.se

Läs mer

Bredängsbadet, renovering av simhallsdelen

Bredängsbadet, renovering av simhallsdelen Fastighetskontoret Idrottsförvaltningen Tjänsteutlåtande FSK DNR 4.2-446/2015 Sida 1 (7) 2015-10-30 Handläggare Kontaktperson fastighetskontoret Åke Söderberg Projektavdelningen Telefon: 08-508 26 009

Läs mer

Byggande av en ny idrottshall på Stora Mossens IP Förslag till inriktnings- och genomförandebeslut

Byggande av en ny idrottshall på Stora Mossens IP Förslag till inriktnings- och genomförandebeslut FASTIGHETSKONTORET IDROTTSFÖRVALTNINGEN 2013-01-15 TJÄNSTEUTLÅTANDE Kontaktperson fastighetskontoret Jan Lind Projektavdelningen Telefon: 08-508 26 951 jan.lind@stockholm.se Kontaktperson idrottsförvaltningen

Läs mer

Ombyggnad och upprustning, alternativt nybyggnad av Västertorps sim- och idrottshall. Utredningsbeslut.

Ombyggnad och upprustning, alternativt nybyggnad av Västertorps sim- och idrottshall. Utredningsbeslut. Sida 1 (8) 2017-04-27 Handläggare fastighetskontoret Marie Dowald 08-508 270 74 marie.dowald@stockholm.se Handläggare idrottsförvaltningen Maria Klavdianou-Lundell 08-508 27 609 maria.klavdianou.lundell@stockholm.se

Läs mer

Uppförande av en enkel idrottshall på Hässelby Villastads bollplan

Uppförande av en enkel idrottshall på Hässelby Villastads bollplan Fastighetskontoret Idrottsförvaltningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2014-03-07 Handläggare Kontaktperson fastighetskontoret Jan Lind Fastighetsavdelningen Telefon: 08-508 26 951 jan.lind@stockholm.se Till

Läs mer

Anläggande av två konstgräsplaner för fotboll på Enskede IP

Anläggande av två konstgräsplaner för fotboll på Enskede IP Sida 1 (6) FSK DNR 4.2.1-174/2014 IDF DNR 412-316-2014 2014-03-19 Kontaktperson fastighetskontoret Per Ola Ohlsson Projektavdelningen Telefon 08-508 26 984 per-ola.ohlsson@stockholm.se Till Fastighetsnämnden

Läs mer

Anläggande av ett 9-spels konstgräsfotbollsplan på Olovslunds BP

Anläggande av ett 9-spels konstgräsfotbollsplan på Olovslunds BP Sida 1 (5) FSK DNR 2.6.-012/2015 IDF DNR 08.03.01/286-2015 2015-03-24 Handläggare fastighetskontoret Tomas Lennartsson Projektavdelningen Telefon 08-508 26 957 tomas.lennartsson@stockholm.se Till Fastighetsnämnden

Läs mer

Utökning av Liljeholmshallen - förslag till förhyrning av ny lokal

Utökning av Liljeholmshallen - förslag till förhyrning av ny lokal IDROTTSFÖRVALTNINGEN SID 1 (5) 2008-12-03 Handläggare: Ulf Sankell / Niklas Karlsson Telefon: 508 27 919 / 508 27 974 Till Idrottsnämnden den 16 december 2008 Utökning av Liljeholmshallen - förslag till

Läs mer

Husbybadet, upprustning och ombyggnad av vattenreningen.

Husbybadet, upprustning och ombyggnad av vattenreningen. Projekt- och upphandlingsavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (4) 2017-10-25 Handläggare Mark Shafti 0850826925 mark.shafti@ Till Fastighetsnämnden 2017-11-21 Husbybadet, upprustning och ombyggnad av vattenreningen.

Läs mer

Anläggande av konstgräsplan vid Axelsbergs bollplan Utrednings- och inriktningsbeslut

Anläggande av konstgräsplan vid Axelsbergs bollplan Utrednings- och inriktningsbeslut Sida 1 (7) FSK Dnr 4.2-011/2016. IDF Dnr 08.03.01/1390/2015 2016-01-11 Handläggare fastighetskontoret Stefan Hagdahl Utvecklingsavdelningen Telefon: 08-508 26 938 stefan.hagdahl@stockholm.se Handläggare

Läs mer

Månadsrapport per februari 2017

Månadsrapport per februari 2017 Idrottsförvaltningen Avdelningen för lednings- och verksamhetsstöd Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2017-03-15 IDN 2017-03-28 Handläggare Susanne Olsson Telefon: 08-508 28 426 Till Idrottsnämnden Månadsrapport

Läs mer

Anläggande av två 11-manna konstgräsfotbollsplaner och en ny omklädningsbyggnad m.m. på Kärrtorps IP Förslag till inriktningsbeslut

Anläggande av två 11-manna konstgräsfotbollsplaner och en ny omklädningsbyggnad m.m. på Kärrtorps IP Förslag till inriktningsbeslut FASTIGHETSKONTORET IDROTTSFÖRVALTNINGEN 2012-10-04 TJÄNSTEUTLÅTANDE Kontaktperson fastighetskontoret Ira Lagercrantz Fastighetsavdelningen Telefon: 08-508 27 612 ira.lagercrantz@stockholm.se Kontaktperson

Läs mer

Ny anläggning för rollerderby på Hagsätra IP. Inriktningsbeslut.

Ny anläggning för rollerderby på Hagsätra IP. Inriktningsbeslut. Sida 1 (5) FSK Dnr 2.6-555/2016 IDFDnr 08.01.01/1350/2016 2017-01-12 Handläggare fastighetskontoret Simon Imner Telefon: 08-508 267 57 simon.imner@stockholm.se Handläggare idrottsförvaltningen Sophie Dahlberg

Läs mer

Upprustning av Hammarby IP Inriktningsbeslut

Upprustning av Hammarby IP Inriktningsbeslut Sida 1 (6) 2015-02-26 Handläggare fastighetskontoret Stefan Hagdahl Telefon: 08-508 26 938 stefan.hagdahl@stockholm.se Handläggare idrottsförvaltningen Hans Eriksson Telefon: 08-508 26 754 hans.eriksson@stockholm.se

Läs mer

Ny idrottshall på Dalhagens BP Utredningsbeslut

Ny idrottshall på Dalhagens BP Utredningsbeslut Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2016-05-24 Handläggare Stefan Hagdahl Telefon: 08-50826938 Stefan.hagdahl@stockholm.se Handläggare Fredrik Månsson Telefon: 08-50827640 Fredrik.mansson@stockholm.se Till Fastighetsnämnden

Läs mer

Byte av kylanläggning samt justering av befintlig ispist på Östermalms IP Genomförandebeslut

Byte av kylanläggning samt justering av befintlig ispist på Östermalms IP Genomförandebeslut 2015 2015-12-28 Sida 1 (7) Handläggare Fastighetskontoret Stefan Båmstedt Fastighetsavdelningen Telefon: 08-508 279 08 stefan.bamstedt@stockholm.se Handläggare Hans Eriksson Utvecklingsavdelningen Telefon:

Läs mer

Spånga bad- och idrottshall renovering av badanläggningen

Spånga bad- och idrottshall renovering av badanläggningen Fastighetskontoret Tjänsteutlåtande FN dnr 4.3-131/2017 IN dnr 08.02.01/191/2016 2018-02-28 Handläggare fastighetskontoret Åke Söderberg Projekt- och upphandlingsavdelningen Telefon 08-508 260 09 ake.soderberg@stockholm.se

Läs mer

Upprustning av Kristinebergs IP. Inriktningsbeslut.

Upprustning av Kristinebergs IP. Inriktningsbeslut. Sida 1 (6) 2016-03-22 Handläggare fastighetskontoret Stefan Hagdahl Telefon: 08-508 26 938 stefan.hagdahl@stockholm.se Handläggare idrottsförvaltningen Hans Eriksson Telefon: 08-508 26 754 hans.eriksson@stockholm.se

Läs mer

Uppförande av skridsko- och bandyhall Förslag till inriktningsbeslut

Uppförande av skridsko- och bandyhall Förslag till inriktningsbeslut Idrottsförvaltningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2014-03-11 Handläggare Hans Eriksson Telefon: 508 26 754 Till Idrottsnämnden Uppförande av skridsko- och bandyhall Förslag till inriktningsbeslut Idrottsförvaltningens

Läs mer

Upprustning och ombyggnad av Vällingby simoch idrottshall. Reviderat utredningsbeslut.

Upprustning och ombyggnad av Vällingby simoch idrottshall. Reviderat utredningsbeslut. Sida 1 (9) 2016-09-01 Handläggare Fastighetskontoret Ylva Berglund Telefon: 08-508 267 91 ylva.m.berglund@stockholm.se Handläggare Maria Klavdianou-Lundell Telefon: 08-508 27 609 maria.klavdianou Till

Läs mer

Anläggande av en 11-spels konstgräsfotbollsplan på Vällingby BP

Anläggande av en 11-spels konstgräsfotbollsplan på Vällingby BP Tjänsteutlåtande Sida 1 (8) FSK DNR 2.6-131/2016 IDF DNR 08.03.01/1235/2015 2016-02-22 Handläggare fastighetskontoret Ira Lagercrantz Projektavdelningen Telefon 08-508 27 612 ira.lagercrantz@stockholm.se

Läs mer

Upprustning och utveckling av Östermalmshallen. Lägesrapport.

Upprustning och utveckling av Östermalmshallen. Lägesrapport. Sida 1 (5) 2017-01-10 Handläggare Olle Henriksson 08-508 269 21 olle.henriksson@stockholm.se Till Fastighetsnämnden 2017-01-31 Upprustning och utveckling av Östermalmshallen. Lägesrapport. Förslag till

Läs mer

Månadsrapport per mars 2015

Månadsrapport per mars 2015 Idrottsförvaltningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2015-04-08 IDN 2015-04-14 Handläggare Susanne Olsson Telefon: 08-508 28 426 Till Idrottsnämnden Månadsrapport per mars 2015 Förvaltningens förslag till

Läs mer

Månadsrapport per februari 2015

Månadsrapport per februari 2015 Idrottsförvaltningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2015-03-11 IDN 2015-03-17 Handläggare Susanne Olsson Telefon: 08-508 28 426 Till Idrottsnämnden Månadsrapport per februari 2015 Förvaltningens förslag till

Läs mer

Konstgräsfotbollsplaner på Kaknäs BP och Årsta IP Inriktningsbeslut samt svar på skrivelse från Åsa Jernberg och Axel Nekham (båda MP)

Konstgräsfotbollsplaner på Kaknäs BP och Årsta IP Inriktningsbeslut samt svar på skrivelse från Åsa Jernberg och Axel Nekham (båda MP) IDROTTSFÖRVALTNINGEN PLANERINGSSTABEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR412/7/12 DNR 017/905/11 SID 1 (6) 2012-03-07 IDN 2012-03-20 Handläggare: Jan Sågström Tel: 08-508 26 238 Hans Eriksson Tel: 08-508 26 754 Till

Läs mer

Uppförande av träningshall för skridsko och bandy samt konstfryst utomhusispist på Gubbängens IP Utredningsbeslut

Uppförande av träningshall för skridsko och bandy samt konstfryst utomhusispist på Gubbängens IP Utredningsbeslut Sida 1 (6) 2015-12-29 Handläggare Fastighetskontoret Karin Westling Projektavdelningen Telefon: 08-508 269 22 karin.westling@stockholm.se Handläggare Hans Eriksson Utvecklingsavdelningen Telefon: 08-508

Läs mer

Modernisering av reningsanläggning och renovering av bassäng samt relaxavdelning i Högdalens sim- och idrottshall.

Modernisering av reningsanläggning och renovering av bassäng samt relaxavdelning i Högdalens sim- och idrottshall. Tjänsteutlåtande 2018-03-02 Sida 1 (8) Handläggare Fastighetskontoret Mark Shafti Projekt- och upphandlingsavdelningen 08-508 26 925 mark.shafti@stockholm.se Till Fastighetsnämnden 2018-03-27 Handläggare

Läs mer

Månadsrapport per maj 2018

Månadsrapport per maj 2018 Idrottsförvaltningen Administrativa avdelningen Dnr 01.02/220/2018 Sida 1 (6) 2018-06-11 IDN 2018-06-19 Handläggare Susanne Olsson Telefon: 08-508 28 426 Till Idrottsnämnden Månadsrapport per maj 2018

Läs mer

Ombyggnad av vattenrening samt byte av bubbelpooler i Eriksdalsbadet.

Ombyggnad av vattenrening samt byte av bubbelpooler i Eriksdalsbadet. å Idrottsförvaltningen Tjänsteutlåtande Dnr IDF [08.01.01/1006/2016] Sida 1 (8) 2017-11-22 Handläggare Mark Shafti 0850826925 mark.shafti@ Idrottsförvaltningen Leena Harakka 0850827923 leena.harakka@ Till

Läs mer

Upprustning av Stockholms stadsbibliotek, fastigheten Spelbomskan 16, ombyggnad, renovering och utveckling. Reviderat inriktningsbeslut. Lägesrapport.

Upprustning av Stockholms stadsbibliotek, fastigheten Spelbomskan 16, ombyggnad, renovering och utveckling. Reviderat inriktningsbeslut. Lägesrapport. Sida 1 (6) 2017-01-04 Handläggare Fastighetskontoret Lena Johanson Utvecklingsavdelningen Telefon: 08-508 269 28 lena.johanson@stockholm.se Handläggare Karin Bolin Stockholms stadsbibliotek Telefon: 08-508

Läs mer

Bandy- och skridskohall i Stockholm Kompletterande utredningsbeslut

Bandy- och skridskohall i Stockholm Kompletterande utredningsbeslut IDROTTSFÖRVALTNINGEN UTVECKLINGSAVDELNING EN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 411-870-11 SID 1 (5) 2013-03-05 IDN 2013-03-19 Handläggare: Hans Eriksson Telefon: 08-508 26 754 Till idrottsnämnden Bandy- och skridskohall

Läs mer

Svar på skrivelse angående Aspuddsbadet

Svar på skrivelse angående Aspuddsbadet IDROTTSFÖRVALTNINGEN FASTIGHETSAVDELNINGEN SID 1 (5) 2008-08-12 NR 20 Handläggare: Niklas Karlsson Telefon: 508 27 974 Till Idrottsnämnden den 16 september 2008 Svar på skrivelse angående Aspuddsbadet

Läs mer

Reviderat utredningsbeslut

Reviderat utredningsbeslut Fastighetskontoret Utvecklingsavdelningen Fastighetsutveckling Projektdirektiv Fsk Dnr 4.1-072/2016 IDF Dnr 08.01.01/447/2015 Sida 1 (9) 2016-09-01 Projektdirektiv Ombyggnad och upprustning av Vällingby

Läs mer

Ny väg och parkering till Järvabadet. Genomförandebeslut

Ny väg och parkering till Järvabadet. Genomförandebeslut Dnr Sida 1 (5) 2018-09-14 Handläggare Per-Åke Tjärnberg 08-508 26 686 Till Trafiknämnden 2018-11-15 Ny väg och parkering till Järvabadet. Genomförandebeslut Förslag till beslut 1. Trafiknämnden godkänner

Läs mer

Projektdirektiv Upprustning och ombyggnad av Eriksdalsbadet sim- och idrottshall.

Projektdirektiv Upprustning och ombyggnad av Eriksdalsbadet sim- och idrottshall. Fastighetskontoret Idrottsförvaltningen 1 Projektdirektiv Dnr. FN FSK 2017/385 Sida 1 (6) 2017-11-24 Projektdirektiv Upprustning och ombyggnad av Eriksdalsbadet sim- och idrottshall. Författare: Mark Shafti

Läs mer

Nybyggnad av en enkel idrottshall vid Grimstaskolan Förslag till genomförandebeslut

Nybyggnad av en enkel idrottshall vid Grimstaskolan Förslag till genomförandebeslut Sida 1 (8) 2015-03-24 Handläggare fastighetskontoret Karin Westling Projektavdelningen Telefon: 08-505 26 922 karin.westling@stockholm.se Handläggare idrottsförvaltningen Sophie Dahlberg Utvecklingsavdelningen

Läs mer

Enklare idrottshallar

Enklare idrottshallar FASTIGHETSKONTORET IDROTTSFÖRVALTNINGEN 2013-01-29 Kontaktperson fastighetskontoret Jenny Rydåker Projektavdelningen Telefon: 08-508 270 16 jenny.rydaker@stockholm.se Till Fastighetsnämnden 2013-03-05

Läs mer

Tjänstekoncessionskontrakt Högdalens sim- och idrottshall Uppföljning av upphandlad verksamhet

Tjänstekoncessionskontrakt Högdalens sim- och idrottshall Uppföljning av upphandlad verksamhet Idrottsförvaltningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2017-08-29 IDN 2017-09-19 Handläggare: Anna Lundgren Telefon: 508 27 691 Till Idrottsnämnden Tjänstekoncessionskontrakt Högdalens sim- och idrottshall Uppföljning

Läs mer

Reviderat idrottspolitiskt program

Reviderat idrottspolitiskt program Idrottsförvaltningen 2017-12-20 Dnr 01.03/1257/2017 Sida 1 (6) 2018-01-03 IDN 2018-01-30 Handläggare Magnus Åkesson Telefon: 08-508 27 638 Till Idrottsnämnden Reviderat idrottspolitiskt program 2018-2022

Läs mer

Byte av tak på Eriksdalsbadets hopptorn

Byte av tak på Eriksdalsbadets hopptorn Fastighetskontoret Idrottsförvaltningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2014-03-05 Handläggare Kontaktperson fastighetskontoret Per-Ola Ohlsson Fastighetsavdelningen Telefon: 08-508 26 984 per-ola.ohlsson@stockholm.se

Läs mer

Ombyggnad av häststall och ridhus samt installation av biobränslepanna på Ågesta gård. Genomförandebeslut

Ombyggnad av häststall och ridhus samt installation av biobränslepanna på Ågesta gård. Genomförandebeslut FASTIGHETSKONTORET 2009-01-08 Kontaktperson Fastighetskontoret Henrik Schmiterlöw Fastighetstavdelningen Telefon: 08-508 270 44 henrik.schmiterlow@fsk.stockholm.se Till Fastighetsnämnden 2009-02-03 Ombyggnad

Läs mer

Förslag till ändrade taxor 2014

Förslag till ändrade taxor 2014 Idrottsförvaltningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2013-06-04 IDN 2013-06-18 Handläggare Susanne Olsson Telefon: 08-508 28 426 Till idrottsnämnden Förvaltningens förslag till beslut Idrottsnämnden föreslår

Läs mer

Konsekvenser av exploatering av idrottsmark på Södra Ängby BP Utredningsbeslut

Konsekvenser av exploatering av idrottsmark på Södra Ängby BP Utredningsbeslut Fastighetskontoret Idrottsförvaltningen Tjänsteutlåtande Fsk dnr 4.3-523/2015 Idf dnr 08.01.01/1412/2015 Sida 1 (5) 2016-01-11 Handläggare fastighetskontoret Stefan Båmstedt Telefon: 08-508 27 908 stefan.bamstedt@stockholm.se

Läs mer

Utomhusbad på Järvafältet. Inriktningsbeslut.

Utomhusbad på Järvafältet. Inriktningsbeslut. Idrottsförvaltningen Tjänsteutlåtande Dnr 2.6-117/2016 (FSK) Dnr 411-193-2014 (IDF) Sida 1 (9) 2017-01-10 Handläggare Tommy Waldnert Utvecklingsavdelningen Telefon: 08-508 275 30 tommy.waldnert@stockholm.se

Läs mer

Arbetet med femårig underhållsplan för fastighetskontorets byggnader. Lägesrapport

Arbetet med femårig underhållsplan för fastighetskontorets byggnader. Lägesrapport Birgitta Andersson Fastighetsavdelningen 08-508 284 45 birgitta.k.andersson@stockholm.se Till Fastighetsnämnden 2012-12-11 Arbetet med femårig underhållsplan för fastighetskontorets byggnader. Lägesrapport

Läs mer

Principer för externa organisationer att själva få utföra investeringar i och på fastighetsnämndens anläggningar. Inriktningsbeslut.

Principer för externa organisationer att själva få utföra investeringar i och på fastighetsnämndens anläggningar. Inriktningsbeslut. Sida 1 (6) Handläggare fastighetskontoret Stefan Båmstedt Fastighetsavdelningen Telefon: 08-508 27 908 stefan.bamstedt@stockholm.se Till Fastighetsnämnden 2014-05-20 Principer för externa organisationer

Läs mer

Anläggande av 7-manna konstgräsplan på Bäckahagens bollplan. Genomförandebeslut

Anläggande av 7-manna konstgräsplan på Bäckahagens bollplan. Genomförandebeslut FASTIGHETSKONTORET IDROTTSFÖRVALTNINGEN Handläggare fastighetskontoret: Karl Frisell Telefon: 08 508 270 16 Till Idrottsnämnden Nr 12 Fastighetsnämnden 5.2-047/2011 SID 1 (6) IDN 2011-02-15 FN 2011-02-15

Läs mer

Stadens upphandlingsverksamhet Yttrande över stadsrevisionens projektrapport nr 13/2014

Stadens upphandlingsverksamhet Yttrande över stadsrevisionens projektrapport nr 13/2014 Idrottsförvaltningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2015-01-30 IDN 2015-02-17 Handläggare Anna Lundgren Telefon: 08-508 27 691 Till Idrottsnämnden Stadens upphandlingsverksamhet Yttrande över stadsrevisionens

Läs mer

Åkeshovs sim- och idrottshall Lägesredovisning Återremitterat ärende

Åkeshovs sim- och idrottshall Lägesredovisning Återremitterat ärende Idrottsförvaltningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (12) 2013-11-25 IDN 2013-12-17 Maria Klavdianou Lundell Telefon: 08-508 27 609 Tore Söderström Telefon: 08-508 27 507 Till Idrottsnämnden Åkeshovs sim- och

Läs mer

Remiss av motion om renovering av Vanadisbadet och byggande av en fullstor idrottshall på Norrmalm

Remiss av motion om renovering av Vanadisbadet och byggande av en fullstor idrottshall på Norrmalm IDROTTSFÖRVALTNINGEN PLANERINGSSTABEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR: 2011/149 SID 1 (5) 2011-03-28 Nr 6 Handläggare: Ulf Sankell Telefon: 08-508 27 919 Till Idrottsnämnden 2011-04-12 Remiss av motion om renovering

Läs mer

Mörbyberget 1, Fribergaskolan etapp 3-6, Slutredovisning

Mörbyberget 1, Fribergaskolan etapp 3-6, Slutredovisning 1(5) Mörbyberget 1, Fribergaskolan etapp 3-6, Slutredovisning Ärendet Fastighetsnämnden har efter beslut 2016-12-08 72 lämnat en slutredovisning av Fribergaskolans ombyggnation av etapp 3-6. Denna visar

Läs mer

Stockholms stad. Nybyggnation av en specialhall för gymnastik på Mälarhöjdens IP. Lägesrapport.

Stockholms stad. Nybyggnation av en specialhall för gymnastik på Mälarhöjdens IP. Lägesrapport. Sida 1 (5) 2017-11-22 Handläggare Johnny Sanchis 0850826955 johnny.sanchis@ Till Fastighetsnämnden 2017-12-12 Nybyggnation av en specialhall för gymnastik på Mälarhöjdens IP. Lägesrapport. Förslag till

Läs mer

FASTIGHETSKONTORET IDROTTSFÖRVALTNINGEN

FASTIGHETSKONTORET IDROTTSFÖRVALTNINGEN FASTIGHETSKONTORET IDROTTSFÖRVALTNINGEN Handläggare: Stefan Båmstedt, fastighetskontoret Telefon: 08-508 27 908 Ulf Sankell, idrottsförvaltningen Telefon: 08-508 27 919 Till Fastighetsnämnden Idrottsnämnden

Läs mer

Redovisning av försöket med fri entré för barn samt förslag på utökning av försöket samt ytterligare åtgärder

Redovisning av försöket med fri entré för barn samt förslag på utökning av försöket samt ytterligare åtgärder Idrottsförvaltningen Driftavdelningen Handläggare: Per Evenäs Tfn: 08-508 28 432 Jari Öhman Tfn: 08-508 26 635 Tjänsteutlåtande Sid 1 (6) 2006-08-10 IdN 2006-08-22 Nr 23 Till Idrottsnämnden Redovisning

Läs mer

Månadsrapport per maj 2012

Månadsrapport per maj 2012 IDROTTSFÖRVALTNINGEN AVDELNINGEN FÖR VERK SAMHETSSTÖD TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 101-855-2011 SID 1 (8) 2012-06-05 IDN 2012-06-12 Handläggare: Ingrid Widegren Telefon: 08-508 28 378 Till idrottsnämnden Förvaltningens

Läs mer

Ny idrottshall i Slakthusområdet, utredningsbeslut.

Ny idrottshall i Slakthusområdet, utredningsbeslut. Sida 1 (7) 2017-10-09 Handläggare fastighetskontoret Eric Tedesjö Projekt- och upphandlingsavdelningen Telefon: 08-508 267 26 eric.tedesjo@stockholm.se Handläggare idrottsförvaltningen Fredrik Månsson

Läs mer

Hotell vid Skanstull och sponsorsavtal för gångtunnel. Reviderat genomförandebeslut

Hotell vid Skanstull och sponsorsavtal för gångtunnel. Reviderat genomförandebeslut s GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2004-05-18 1(6) Handläggare: Monica Almquist Region Innerstad Markbyrån Tel: 508 262 52 e-mail: monica.almquist@gfk.stockholm.se Dnr: 04-511-1303 2004-05-04

Läs mer

Ny specialhall för gymnastik i Stockholm Utredningsbeslut

Ny specialhall för gymnastik i Stockholm Utredningsbeslut Idrottsförvaltningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2013-06-04 IDN 2013-06-18 Handläggare Hans Eriksson Telefon: 08-508 26 754 Till idrottsnämnden Förvaltningens förslag till beslut 1. Idrottsnämnden godkänner

Läs mer

Inhyrning av nya lokaler för Jobbtorg City

Inhyrning av nya lokaler för Jobbtorg City Arbetsmarknadsförvaltningen Ekonomistaben Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2016-09-08 Handläggare Martin Thor Telefon: 08-508 35 524 Till Arbetsmarknadsnämnden den 20 september 2016 Ärende 11 Inhyrning av nya

Läs mer

f\h SOLLENTUNA KOMMUN NiQx Kommunledningskontoret

f\h SOLLENTUNA KOMMUN NiQx Kommunledningskontoret f\h SOLLENTUNA KOMMUN NiQx Kommunledningskontoret Håkan Wikman Tjänsteutlåtande 2013-07-08 Sidan 1 av 2 Dnr 2013/0374 KS-1 Diariekod: 139 Kommunstyrelsen Finansiering Arena Rotebro Förslag till beslut

Läs mer

Verksamhetsanpassning av förskolan Hamngården

Verksamhetsanpassning av förskolan Hamngården stadsdelsförvaltning Avdelningen för samhällsplanering Sida 1 (5) 2015-04-02 Handläggare Helén Örtegren Telefon: 08-508 23 051 Till stadsdelsnämnd 2015-04-23 Verksamhetsanpassning av förskolan Hamngården

Läs mer

Nybyggnad av en enkel idrottshall vid Grimstaskolan Inriktningsbeslut

Nybyggnad av en enkel idrottshall vid Grimstaskolan Inriktningsbeslut Sida 1 (8) 2014-11-27 Handläggare fastighetskontoret Karin Westling Projektavdelningen Telefon: 08-505 26 922 karin.westling@stockholm.se Handläggare idrottsförvaltningen Sophie Dahlberg Utvecklingsavdelningen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av delar av Vällingby 4:1 och Nälsta 5:1 i stadsdelen Nälsta (Nälstabadet)

Startpromemoria för planläggning av delar av Vällingby 4:1 och Nälsta 5:1 i stadsdelen Nälsta (Nälstabadet) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2010-04-19 Handläggare: Renoir Danyar Tfn 08-508 266 59 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av delar av Vällingby

Läs mer

Inhyrning av idrottsytor i Campus Konradsberg Genomförandebeslut

Inhyrning av idrottsytor i Campus Konradsberg Genomförandebeslut IDROTTSFÖRVALTNINGEN UTVECKLINGSAVDELNING EN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (8) 2013-04-24 IDN 2013-05-21 Handläggare: Jan Sågström Telefon: 508 26 238 Till idrottsnämnden Inhyrning av idrottsytor i Campus Konradsberg

Läs mer

Konsekvenser av exploatering av idrottsmark på Nockebyhovs bollplan Redovisning

Konsekvenser av exploatering av idrottsmark på Nockebyhovs bollplan Redovisning Fastighetskontoret Idrottsförvaltningen Tjänsteutlåtande Fsk dnr 4.3-469/2015 Idf dnr 08.01.01/1209/2015 Sida 1 (5) 2015-11-19 Handläggare fastighetskontoret Stefan Båmstedt Telefon: 08-508 27 908 stefan.bamstedt@stockholm.se

Läs mer

Om- och tillbyggnad av Tensta sim- och idrottshall

Om- och tillbyggnad av Tensta sim- och idrottshall FASTIGHETSKONTORET IDROTTSFÖRVALTNINGEN SID 1 (6) 2011-11-02 Kontaktperson fastighetskontoret Ira Lagercrantz Fastighetsavdelningen Till Underhållsenheten fastighetsnämnden Telefon: 08-508 27 612 2011-11-22

Läs mer

Förslag till beslut. Fastighetsnämnden godkänner och överlämnar fastighetskontorets tjänsteutlåtande som svar på remissen.

Förslag till beslut. Fastighetsnämnden godkänner och överlämnar fastighetskontorets tjänsteutlåtande som svar på remissen. Dnr Sida 1 (5) 2017-06-02 Handläggare Lars Mattsson 08-508 270 18 lars.mattsson@stockholm.se Till Fastighetsnämnden 2017-06-20 Allmänhetens insyn avseende kommunala angelägenheter som utförs av privata

Läs mer

FASTIGHETSKONTORET EXPLOATERINGSKONTORET

FASTIGHETSKONTORET EXPLOATERINGSKONTORET FASTIGHETSKONTORET EXPLOATERINGSKONTORET 2010-05-20 Kontaktperson fastighetskontoret Peter Dahlberg Utvecklingsavdelningen Telefon: 08-508 270 23 peter.dahlberg@fsk.stockholm.se Kontaktperson exploateringskontoret

Läs mer

Reviderade principer för stadsintern hyressättning avseende bostadsrätter. Genomförandebeslut.

Reviderade principer för stadsintern hyressättning avseende bostadsrätter. Genomförandebeslut. Sida 1 (5) Handläggare Nina Wahlman Fält 08-508 270 93 Nina.wahlman.falt@stockholm.se Till Fastighetsnämnden 2017-03-14 Reviderade principer för stadsintern hyressättning avseende bostadsrätter. Genomförandebeslut.

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för delar av Vällingby 4:1 och Nälsta 5:1 (Nälstabadet) i Nälsta

Antagande av förslag till detaljplan för delar av Vällingby 4:1 och Nälsta 5:1 (Nälstabadet) i Nälsta STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2012-05-21 Handläggare: Renoir Danyar Tfn 08-508 266 59 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för delar av Vällingby 4:1 och Nälsta

Läs mer

Försäljning av fastigheterna Storholmen 1:6 och 1:7 i Norrtälje kommun. Inriktningsbeslut.

Försäljning av fastigheterna Storholmen 1:6 och 1:7 i Norrtälje kommun. Inriktningsbeslut. Dnr Sida 1 (6) 2016-12-27 Handläggare Jennifer von Hofsten 08-508 267 34 jennifer.vonhofsten@stockholm.se Till Fastighetsnämnden 2017-01-31 Försäljning av fastigheterna Storholmen 1:6 och 1:7 i Norrtälje

Läs mer

Fullstor idrottshall i Hjorthagen Inriktningsbeslut

Fullstor idrottshall i Hjorthagen Inriktningsbeslut Sida 1 (9) 2015-01-30 Handläggare fastighetskontoret Royne Julin Utvecklingsavdelningen Telefon: 08-508 26 927 royne.julin@stockholm.se Handläggare idrottsförvaltningen Sophie Dahlberg Utvecklingsavdelningen

Läs mer

Genomförandebeslut Micasa Fastigheter avseende renovering av Vintertullens äldreboende, kv. Hamnvakten 7

Genomförandebeslut Micasa Fastigheter avseende renovering av Vintertullens äldreboende, kv. Hamnvakten 7 Stadsledningskontoret Stockholms Stadshus AB Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2015-05-26 Ärende 7 Handläggare Stadshus AB: Andreas Jaeger Telefon: 08-508 29 369 SLK: Sverker Henriksson Telefon: 08-508 29 394

Läs mer

Fastighetskontorets hantering för att motverka svart arbetskraft hos våra leverantörer.

Fastighetskontorets hantering för att motverka svart arbetskraft hos våra leverantörer. Dnr Sida 1 (5) 2017-04-27 Handläggare Nils Wahlman 08-508 26970 nils.wahlman@stockholm.se Till Fastighetsnämnden 2017-05-16 Fastighetskontorets hantering för att motverka svart arbetskraft hos våra leverantörer.

Läs mer

Uppgradering av Hammarby IP Reviderat genomförandebeslut

Uppgradering av Hammarby IP Reviderat genomförandebeslut Sida 1 (9) 2016-03-22 Handläggare fastighetskontoret Per-Ola Ohlsson Projektavdelningen Telefon: 08-508 26 984 per-ola.ohlsson@stockholm.se Handläggare idrottsförvaltningen Hans Eriksson Utvecklingsavdelningen

Läs mer

Publika toaletter och andra nyttigheter. Reviderat genomförandebeslut

Publika toaletter och andra nyttigheter. Reviderat genomförandebeslut Dnr Sida 1 (5) 2017-11-07 Handläggare Johan Sundman 08-508 260 27 Till Trafiknämnden 2017-12-14 Malin Andersson 08-508 261 74 Publika toaletter och andra nyttigheter. Reviderat genomförandebeslut Förslag

Läs mer

Ramavtal för drift och underhåll av hissar, rulltrappor, rörliga broar, brofogar och lagerpallar. Upphandling

Ramavtal för drift och underhåll av hissar, rulltrappor, rörliga broar, brofogar och lagerpallar. Upphandling Dnr Sida 1 (5) 2017-06-07 Handläggare Ingemar Flygare 08-508 262 05 Till Trafiknämnden 2017-08-31 Ramavtal för drift och underhåll av hissar, rulltrappor, rörliga broar, brofogar och lagerpallar. Upphandling

Läs mer

Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden diarienummer 7562/16

Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden diarienummer 7562/16 Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden 2016-12-12 diarienummer 7562/16 Förvaltningsavdelningen Amanda Lindström telefon 368 09 55 e-post: amanda.lindstrom@fastighet.goteborg.se Begäran om uppdrag till

Läs mer

Husbybadet, upprustning och ombyggnad av vattenreningen Inriktnings- och genomförandebeslut.

Husbybadet, upprustning och ombyggnad av vattenreningen Inriktnings- och genomförandebeslut. 2016-03-21 Sida 1 (6) Handläggare Fastighetskontoret Mark Shafti Fastighetsavdelningen Telefon: 08-508 269259 mark.shafti@stockholm.se Handläggare Roger Karlsson Driftavdelningen Telefon: 08-508 27 917

Läs mer

Fastighetskontorets förslag till beslut. Idrottsförvaltningens förslag till beslut

Fastighetskontorets förslag till beslut. Idrottsförvaltningens förslag till beslut Tjänsteutlåtande FSK Dnr 4.3-010/2016 IDF Dnr 08.01.01/1408/2015 Sida 1 (10) 2016-11-30 Handläggare fastighetskontoret Stefan Hagdahl Utvecklingsavdelningen Telefon: 08-508 26 938 stefan.hagdahl@stockholm.se

Läs mer

INRIKTNINGSBESLUT AVSEENDE BYGGNATION AV EN NY RIDANLÄGGNING I SÄTRA

INRIKTNINGSBESLUT AVSEENDE BYGGNATION AV EN NY RIDANLÄGGNING I SÄTRA IDROTTSFÖRVALTNINGEN PLANERINGSAVDELNINGE N TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR: 125/295/09 SID 1 (6) 2009-03-06 Handläggare: Ulf Sankell Telefon: 08-508 27 919 Till Idrottsnämnden 2009-03-17 Nr 8 INRIKTNINGSBESLUT AVSEENDE

Läs mer

Taxor Förslagna ändringar av simhallstaxor och ishallstaxor är de ändringar som kommer medföra störst ekonomiska nettoeffekter.

Taxor Förslagna ändringar av simhallstaxor och ishallstaxor är de ändringar som kommer medföra störst ekonomiska nettoeffekter. Idrottsförvaltningen Administrativa avdelningen Sida 1 (9) 2019-06-10 IDN 2019-06-18 Handläggare Susanne Olsson Telefon: 08-508 28 426 Till Idrottsnämnden Taxor 2020 Förvaltningens förslag till beslut

Läs mer